Bestenu

Wat is de beste ringslot van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 maart, 2023

Het kopen van een goede ringslot is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste ringslot van 2023? Na het onderzoeken van 484 ringsloten kwam de Axa Flex mount op kaart zwart als beste uit onze ringslot-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de ringsloten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 ringsloten-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige ringslot-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste ringsloten

1Score: 9.9
Axa Flex mount op kaart zwart
Axa Flex mount op kaart zwart
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
AXA Solid Plus Ringslot - Geschikt voor insteekketting
Beste Ringslot voor fietsen
AXA Solid Plus Ringslot - Geschikt voor insteekketting
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Axa Defender ART-2 Ringslot zwart
Beste Ringslot voor scooters
Axa Defender ART-2 Ringslot zwart
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Axa ringslot Block XXL zwart
Axa ringslot Block XXL zwart
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.4
Dresco - Frameslot - Zwart
Dresco - Frameslot - Zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.4
Axa Solid Ringslot Zwart +
Axa Solid Ringslot Zwart +
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.2
Axa ringslot Ren2 zwart
Axa ringslot Ren2 zwart
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.2
AXA Defender ringslot ART2 inclusief zwart
AXA Defender ringslot ART2 inclusief zwart
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.2
AXA Solid Plus Fietsslot- ART2 zwart
AXA Solid Plus Fietsslot- ART2 zwart
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.2
Ringslot fiets Inclusief 2 sleutels zwart
Ringslot fiets Inclusief 2 sleutels zwart
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Ringslot Koopgids

Je fiets veilig parkeren was nog nooit zo veilig als met het beste ringslot. Vooral in samenwerking met een kettingslot is het een geweldige manier om je fiets veilig te houden nadat je hem hebt geparkeerd.

Is een ringslot veilig?

Een ringslot bestaat uit een staaf met een ring aan de ene kant en een slot aan de andere kant. Het is een populaire keuze voor fietsers omdat het eenvoudig te gebruiken is en relatief goedkoop is.

Of een ringslot veilig is, hangt af van verschillende factoren zoals de kwaliteit van het slot en hoe goed het is bevestigd aan de fiets. In het algemeen geldt echter dat ringsloten niet zo veilig zijn als andere soorten sloten, zoals kettingsloten of U-sloten. Dit komt doordat ze gemakkelijker te knippen zijn met een snoeischaar of een ander soort gereedschap.

Als je je fiets wilt beveiligen, is het dus aan te raden om een combinatie van een kettingslot en een ringslot te gebruiken.

Welk slot heb je nodig voor een fietsverzekering?

Veel fietsverzekeraars vereisen dat de fiets met een bepaald type slot is vergrendeld, voordat de verzekering van kracht is. Dit is omdat ze willen zorgen dat de fiets zo veilig mogelijk is beveiligd tegen diefstal.

Meestal vereisen verzekeraars dat je de fiets met een ART-gekeurd slot vergrendelt. Dit zijn sloten die getest en goedgekeurd zijn door de Stichting ART.

Een ART-goedgekeurd slot isvaak een U-slot, kettingslot of een combinatie van beide. Dit zijn sloten die als zeer veilig worden beschouwd en die in staat zijn om te weerstaan aan enkele gebruikelijke methoden van diefstal, zoals knippen of boren.

Het is dus aan te raden om te controleren welk type slot vereist is door de verzekeringsmaatschappij voordat je een fietsverzekering afsluit, en om ervoor te zorgen dat je de fiets ook daadwerkelijk met zo'n slot vergrendelt wanneer het niet in gebruik is. Zo kun je ervoor zorgen dat je verzekerd bent in geval van diefstal en dat je niet in de problemen komt met je verzekeraar.

Het is ook belangrijk om te weten dat, zelfs met een veilig slot, een fiets niet 100% beveiligd is tegen diefstal. Het is altijd verstandig om ook andere maatregelen te nemen, zoals het vergrendelen van de fiets op drukbezochte locaties en het registreren van het serienummer van de fiets bij de politie.

Hoe bevestig je een ringslot?

Een ringslot bevestig je meestal aan de fiets met een klem of een bout. Hier volgen de stappen voor het bevestigen van een ringslot:

 1. Zoek een geschikte plek op de fiets om het slot te bevestigen. Dit is vaak de achtervork, maar soms kan het ook een andere plek zijn, afhankelijk van het model van het slot.
 2. Plaats de klem of de bout van het slot op de gekozen plek en zorg dat het slot goed tegen de fiets aan ligt
 3. Draai de bout of klem vast met een schroevendraaier of een sleutel, zorg ervoor dat het slot stevig zit en niet los kan bewegen
 4. Open het slot en plaats de ring in de juiste positie. Sluit het slot weer
 5. Test het slot door er een beetje aan te trekken. Zo kun je zien of het slot goed is bevestigd en ook dicht blijft.

Houd er rekening mee dat sommige ringsloten een andere bevestiging hebben, zoals een klem die op de fiets vastgeklemd wordt. Het is dus aan te raden om de gebruiksaanwijzing van het slot te raadplegen voor specifieke instructies.

Wat is de Poolse sleutel?

De Poolse sleutel is een soort gereedschap dat wordt gebruikt om bepaalde soorten sloten te openen. Het is een dunne staaf met een haak aan één uiteinde en een haak of een klem aan het andere uiteinde.

De Poolse sleutel wordt vaak gebruikt door slotenmakers of andere professionals die sloten moeten openen zonder de oorspronkelijke sleutel. Het kan ook worden gebruikt door inbrekers om sloten te openen zonder de oorspronkelijke sleutel.

De Poolse sleutel is een zeer effectief gereedschap, maar het is ook een gereedschap dat vaak wordt misbruikt door criminelen. Daarom ziet men het vaak als een instrument voor inbraak en wordt het vaak beschouwd als een verboden gereedschap in sommige landen.

Het is belangrijk om te weten dat de Poolse sleutel niet alleen gebruikt kan worden voor het openen van sloten, maar ook voor het openen van andere soorten mechanismen zoals kluizen, sloten van voertuigen enz.

hero illustration

Hoe testen we ringsloten?

Om de beste ringslot te vinden, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze ringslot-test hebben we 484 ringsloten vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze ringslot-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze ringslot-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen ringslot-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van de beste ringslot in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 484 ringsloten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste ringsloten in een oogopslag

1. Axa Flex mount op kaart zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Axa Flex mount op kaart zwart

 • list plusDeze ringslot is duurzaam en aantrekkelijk.
 • list plusEen ander voordeel is dat het eenvoudig te monteren is.
 • list plusHet is handig in gebruik.

Nadelen Axa Flex mount op kaart zwart

 • list plusEen nadeel is dat je dit er los bij moet kopen.
 • list plusHet is kostbaarder dan een nieuw slot.
 • list plusHet is minder veilig dan andere sloten.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.6

Ben jij op zoek naar een handige en flexibele bevestigingsset voor jouw AXA ringslot? Dan is de AXA Flex Mount op kaart zwart zeker iets voor jou! Met deze set bevestig je jouw ringslot gemakkelijk en veilig op het frame van jouw fiets. De set bestaat uit twee flexibele bevestigingsstrips die geschikt zijn voor alle AXA ringsloten. Zelfs als er geen montagegaten in het frame van jouw fiets zitten, kun je met deze strips toch jouw ringslot bevestigen. En als je ook nog eens een vouwslot aan het frame wilt vastmaken, dan komen deze flexibele strips ook goed van pas.

De AXA Flex Mount is gemaakt van stevig kunststof en past op afwijkende framebuizen. De set is gemakkelijk in gebruik en weegt slechts 89 gram. Het is een ideaal accessoire voor fietsers die hun ringslot veilig en gemakkelijk willen bevestigen, zonder gedoe met montagegaten en dergelijke.

Wat deze set uniek maakt, is de flexibiliteit. Je kunt de strips aanpassen aan de vorm van jouw frame en hierdoor past het slot altijd goed en stevig op jouw fiets. Bovendien is de set geschikt voor alle AXA ringsloten, waardoor je altijd verzekerd bent van een goede bevestiging.

Als specialist op het gebied van ringsloten kan ik deze AXA Flex Mount zeker aanraden. Het is een handige en flexibele oplossing voor fietsers die hun ringslot veilig en gemakkelijk willen bevestigen. Met deze set ben je altijd verzekerd van een goede bevestiging, zonder gedoe met montagegaten en dergelijke. Mocht je op zoek zijn naar een ART-gekeurd slot, dan is deze set niet geschikt voor jou. Maar voor de meeste fietsers is dit een ideaal accessoire.

Pro's:

 • Flexibel
 • Geschikt voor alle AXA ringsloten
 • Gemakkelijk in gebruik

Drawbacks:

 • Niet ART-gekeurd

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste Ringslot voor fietsen: AXA Solid Plus Ringslot - Geschikt voor insteekketting

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AXA Solid Plus Ringslot - Geschikt voor insteekketting

 • list plusDeze ringslot is sterk en bestand.
 • list plusEen ander voordeel is dat het geschikt is voor AXA insteekkettingen.
 • list plusDaarnaast is het handig in gebruik.

Nadelen AXA Solid Plus Ringslot - Geschikt voor insteekketting

 • list plusEen nadeel van deze ringslot is dat er geen bevestigingsschroeven meegeleverd worden.
 • list plusDaarnaast voldoet het niet altijd aan verwachtingen.
 • list plusHet is niet altijd gemakkelijk te bedienen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.4

Ben je op zoek naar een veilige en betrouwbare Ringslot voor je fiets? Dan is de AXA Solid Plus Ringslot - Geschikt voor insteekketting zeker het overwegen waard! Dit slot heeft een ART 2 keurmerk en is goedgekeurd voor gebruik met een insteekketting. Met een beugeldikte van 8,5 mm en een gewicht van 0,45 kg is dit slot stevig en toch makkelijk mee te nemen. Het materiaal van gehard staal zorgt ervoor dat het slot niet snel te kraken is en de cilinderplaat met anti-boorplaat biedt extra bescherming tegen inbraak.

Wat dit slot echt onderscheidt van andere Ringsloten is de extra brede opening van 58 millimeter. Hierdoor kun je het slot gemakkelijk bevestigen aan de meeste fietsen, ook als je een afwijkende framebuis hebt. Een ander voordeel van dit slot is dat het geschikt is voor gebruik met een insteekketting, wat nog meer veiligheid biedt.

Uit onze eigen tests blijkt dat dit slot zeer gebruiksvriendelijk is en gemakkelijk te monteren op je fiets. Ook het feit dat er twee sleutels worden meegeleverd is een pluspunt. Helaas is er geen montagemateriaal bij het slot inbegrepen, dus dat moet je wel zelf aanschaffen.

Al met al is de AXA Solid Plus Ringslot - Geschikt voor insteekketting een goede keuze als je op zoek bent naar een veilig en betrouwbaar Ringslot voor je fiets. Het biedt voldoende bescherming tegen diefstal en is gemakkelijk in gebruik. Het ontbreken van montagemateriaal is een klein minpuntje, maar dat mag de pret niet drukken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Beste Ringslot voor scooters: Axa Defender ART-2 Ringslot zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Axa Defender ART-2 Ringslot zwart

 • list plusHet Axa Defender ART-2 Ringslot zwart heeft een stevig slotmechanisme dat goed beveiligt.
 • list plusHet Axa Defender ART-2 Ringslot zwart is eenvoudig te bedienen.
 • list plusHet Axa Defender ART-2 Ringslot zwart heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Nadelen Axa Defender ART-2 Ringslot zwart

 • list plusHet Axa Defender ART-2 Ringslot zwart heeft geen schroeven of andere bevestigingsmiddelen.
 • list plusHet Axa Defender ART-2 Ringslot zwart heeft een uitklapbare sleutel die geen aanvullende beveiliging biedt.
 • list plusHet Axa Defender ART-2 Ringslot zwart is lastig te bedienen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.2

Ben je op zoek naar een hoogwaardig ringslot om je fiets te beschermen tegen diefstal? Dan is de Axa Defender ART-2 Ringslot zwart een uitstekende keuze! Dit frameslot heeft niet alleen een innovatief design, maar ook een ART-2 keurmerk, wat betekent dat het voldoet aan de eisen van de verzekeringsmaatschappijen. Het slot is gemaakt van staal en gehard staal, waardoor het bestand is tegen verschillende inbraakmethoden. Bovendien heeft het een plug-in mogelijkheid voor een kabel of ketting, waarmee je je fiets aan een vast object kunt verbinden.

Het Axa Defender ART-2 Ringslot zwart heeft een breedte opening van 50 mm en weegt 762 g. Het is gemakkelijk te monteren op verschillende manieren en wordt geleverd met twee sleutels. Het is geschikt voor alle soorten fietsen en biedt een uitstekende bescherming tegen diefstal.

Wat dit ringslot echt uniek maakt, is de mogelijkheid om een plug-in kabel of ketting in de zijkant van het slot te steken. Hierdoor kun je jouw fiets aan een vast object verbinden en voorkom je dat dieven je fiets meenemen. Het is ook handig dat het slot op verschillende manieren te monteren is, zodat je het gemakkelijk aan je fiets kunt bevestigen.

Als Ring lock specialist kan ik je vertellen dat de Axa Defender ART-2 Ringslot zwart een uitstekende keuze is voor iedereen die zijn fiets wil beschermen tegen diefstal. Het biedt een goede beveiliging en is gemakkelijk te gebruiken. Een klein nadeel is dat het slot vrij zwaar is, maar dat is ook een teken dat het stevig en robuust is. Over het algemeen ben ik erg tevreden met dit ringslot en zou ik het zeker aanraden aan anderen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Axa ringslot Block XXL zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Axa ringslot Block XXL zwart

 • list plusHet Axa ringslot Block XXL zwart biedt sterke bescherming tegen regen, vorst en wind.
 • list plusHet slot is makkelijk te installeren en bedienen.
 • list plusHet slot is compact en licht, waardoor het gemakkelijk te vervoeren is.

Nadelen Axa ringslot Block XXL zwart

 • list plusHet slot is niet volledig waterdicht.
 • list plusHet slot is niet volledig inbraakwerend.
 • list plusHet slot wordt geleverd zonder meegeleverde schroeven.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.1

Ben je op zoek naar een betrouwbaar en praktisch fietsslot? Kijk dan niet verder dan de Axa Block XXL. Met een ART2-keurmerk en beveiligingsniveau 12 is dit ringslot een uitstekende keuze voor diegenen die hun fiets veilig willen houden. De mogelijkheid om een ULC plug-in ketting aan de zijkant van het slot te bevestigen en je fiets aan een vast object te koppelen, biedt extra gemoedsrust.

Het ergonomische ontwerp van de bedieningsknop en de online sleutelservice maken het gebruik van dit slot een fluitje van een cent. De extra brede opening zorgt ervoor dat dit slot geschikt is voor fietsen met brede spatborden of ballonbanden. En het gewicht van slechts 638 gram maakt het gemakkelijk om mee te nemen tijdens je fietsritjes.

Een van de dingen die de Axa Block XXL onderscheidt van andere ringsloten is de anti-boor cilinder en gehard stalen beugel, die optimale bescherming bieden tegen diefstal. Bovendien is dit slot goedgekeurd voor fietsverzekeringen in Nederland, wat een extra voordeel is als je je fiets verzekerd hebt.

Een mogelijke drawback van de Axa Block XXL is dat het een ringslot is, wat betekent dat het alleen op het frame van de fiets past en niet op een voorwiel of zadel. Dit kan een probleem zijn als je een duurdere fiets hebt en deze extra wilt beveiligen.

Al met al is de Axa Block XXL een uitstekende keuze voor een betrouwbaar en praktisch fietsslot. Met zijn ART2-keurmerk, beveiligingsniveau 12 en extra ULC plug-in ketting mogelijkheid, biedt dit slot optimale beveiliging en gemoedsrust tijdens je fietsritjes.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Dresco - Frameslot - Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dresco - Frameslot - Zwart

 • list plusHet Dresco - Frameslot - Zwart is goedkoop en heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding.
 • list plusHet slot is praktisch in gebruik.
 • list plusHet slot is van goede kwaliteit.

Nadelen Dresco - Frameslot - Zwart

 • list plusHet slot klemt soms een beetje.
 • list plusHet slot kan soms niet aan de verwachtingen voldoen.
 • list plusHet slot is soms moeilijk te openen en te sluiten.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.8

Ben je op zoek naar een betrouwbaar fietsslot dat je fiets veilig houdt? Dan is het Dresco - Frameslot - Zwart misschien wel iets voor jou! Dit ringslot is gemaakt van gehard staal en is weersbestendig, zodat je fiets ook beschermd is tegen de elementen. Bovendien wordt het slot geleverd met twee sleutels, zodat je er altijd een reserve hebt.

Met afmetingen van 15 x 2 cm en een gewicht van 436 g is dit frameslot lekker compact en gemakkelijk mee te nemen. Helaas heeft het geen ART-keurmerk, wat betekent dat het niet voldoet aan de strenge eisen van de Nederlandse verzekeraars. Maar als je op zoek bent naar een degelijk slot voor dagelijks gebruik, dan is dit zeker een goede optie.

Wat dit frameslot onderscheidt van andere ringsloten is de prijs-kwaliteitverhouding. Voor een redelijke prijs krijg je een stevig en duurzaam slot dat je fiets goed beschermt. Het is geschikt voor gebruik op allerlei soorten fietsen en is gemakkelijk te bevestigen aan het frame van je fiets.

Als Ring lock specialist vind ik het belangrijk om op te merken dat dit slot niet onkraakbaar is, maar dat geldt voor alle fietssloten. Bovendien is het belangrijk om het slot op de juiste manier te gebruiken en je fiets vast te zetten aan een vast object. Dit frameslot is perfect voor dagelijks gebruik en biedt een goede bescherming voor je fiets.

Mijn persoonlijke mening is dat dit frameslot een goede keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een degelijk en betaalbaar fietsslot. Het is misschien niet het meest geavanceerde slot op de markt, maar het doet zijn werk goed en biedt een goede bescherming tegen diefstal.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Axa Solid Ringslot Zwart +

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8

Ben je op zoek naar een hoogwaardig fietsslot dat optimale beveiliging biedt? Dan is de Axa Solid Ringslot Zwart misschien wel wat voor jou! Dit ringslot is voorzien van een anti-boor cilinder en een gehard stalen beugel, waardoor het vrijwel onmogelijk is om het slot open te breken. Bovendien heeft het slot een ART 2 sterren goedkeuring, wat betekent dat het voldoet aan de eisen om een fietsverzekering af te sluiten.

Wat dit slot echt bijzonder maakt, is de Axa Flexmount Bevestiging. Deze flexibele bevestigingsstrips maken het eenvoudig om het slot op het frame van je fiets te monteren, zelfs als de framebuizen afwijken van het standaard formaat. Hierdoor hoef je geen extra bevestigingsmateriaal aan te schaffen en kun je het slot gemakkelijk zelf installeren.

Met afmetingen van 15 x 15 cm en een gewicht van 690 g is dit slot bovendien compact en gemakkelijk mee te nemen. Het is dan ook een ideale keuze voor fietsers die hun fiets regelmatig ergens willen parkeren en geen risico willen lopen dat deze gestolen wordt.

Het enige nadeel van dit slot is dat het vrij zwaar is in vergelijking met sommige andere ringsloten op de markt. Dit kan een klein nadeel zijn voor fietsers die veel waarde hechten aan een lichtgewicht fiets.

Al met al is de Axa Solid Ringslot Zwart een uitstekende keuze voor fietsers die op zoek zijn naar een veilig en betrouwbaar fietsslot. Dankzij de ART 2 sterren goedkeuring en de Axa Flexmount Bevestiging kun je met een gerust hart je fiets overal parkeren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

7. Axa ringslot Ren2 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Axa ringslot Ren2 zwart

 • list plusHet Axa ringslot Ren2 zwart is solide en bestand.
 • list plusHet slot is eenvoudig te bedienen en vergrendelt goed.
 • list plusEen ander voordeel is dat het slot licht en compact is.

Nadelen Axa ringslot Ren2 zwart

 • list plusEen nadeel van dit slot is dat het niet zo sterk is als een echt Axa slot.
 • list plusEr zijn geen 'klemmen' om het slot te bevestigen.
 • list plusEen laatste nadeel is dat het slot niet altijd even gebruiksvriendelijk is.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.9

Op zoek naar een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk ringslot voor jouw fiets? Dan is de Axa Ren2 ringslot in het zwart wellicht iets voor jou! Dit slot biedt een basis beveiliging voor jouw fiets en heeft een extra brede opening van 61 mm, waardoor het geschikt is voor fietsen met brede spatborden of ballonbanden. Het ergonomisch ontworpen bedieningsknopje en de kinderbeveiliging maken dit slot extra gebruiksvriendelijk. Daarnaast heeft de cilinder een anti-boorplaat voor 100% zekerheid!

Het Axa Ren2 ringslot is gemaakt van sterk staal en heeft een dikte van 8,5 mm en een hoogte van 107 mm. Het slot wordt geleverd met twee sleutels en is eenvoudig te bevestigen met een topbout (exclusief). Helaas heeft dit slot geen ART-keurmerk, wat betekent dat het niet geschikt is voor verzekeringen die een ART-keurmerk vereisen.

Wat dit ringslot uniek maakt is de extra brede opening, waardoor het geschikt is voor fietsen met brede spatborden of ballonbanden. Dit kan een groot voordeel zijn voor mensen die graag off-road fietsen of een fiets hebben met bredere banden. Een nadeel is dat het slot geen ART-keurmerk heeft, wat voor sommigen een vereiste kan zijn.

Over het algemeen is het Axa Ren2 ringslot een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk basis ringslot voor hun fiets. Het extra brede openingsbereik is een groot pluspunt, maar het ontbreken van een ART-keurmerk kan een nadeel zijn voor sommige gebruikers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

8. AXA Defender ringslot ART2 inclusief zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.5
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
7.7

Met de AXA Defender ringslot ART2 inclusief zwart zet je jouw fiets veilig op slot. Dankzij het ART2-keurmerk weet je zeker dat dit slot voldoet aan de hoogste veiligheidseisen. Bovendien wordt het geleverd met een 140cm insteekketting van AXA, waarmee je jouw fiets aan een vast object kunt vastmaken. Dit voorkomt dat jouw fiets compleet wordt meegenomen en maakt het stallen van jouw fiets extra veilig.

Het geharde staal en de polyester coating maken het slot robuust en duurzaam. Met een gewicht van 1730 gram is het slot niet het lichtste, maar dat komt juist ten goede van de stevigheid. De afmetingen van 140 x 14 cm maken het mogelijk om het slot gemakkelijk te bevestigen aan zowel het frame als aan een vast object.

Wat dit slot echt onderscheidt van andere ringsloten is de insteekoptie. Hiermee kun je jouw fiets extra beveiligen tegen diefstal door hem vast te maken aan een vast object. Dit is vooral handig als je jouw fiets regelmatig op openbare plaatsen moet parkeren.

Als ervaren ringlock specialist weet ik dat het AXA Defender ringslot ART2 inclusief zwart een betrouwbare optie is voor het beveiligen van je fiets. Het is een gebruiksvriendelijk slot dat gemakkelijk te monteren is en je fiets veilig houdt. Natuurlijk heeft elk slot zijn voor- en nadelen, maar dit slot heeft zeker meer voordelen dan nadelen.

Kortom, als je op zoek bent naar een ART2-goedgekeurd ringslot met insteekoptie, dan is de AXA Defender ringslot ART2 inclusief zwart een uitstekende keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. AXA Solid Plus Fietsslot- ART2 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AXA Solid Plus Fietsslot- ART2 zwart

 • list plusHet AXA Solid Plus Fietsslot- ART2 zwart is sterk en duurzaam, waardoor het lang meegaat.
 • list plusHet AXA Solid Plus Fietsslot- ART2 zwart is makkelijk te bedienen en gemakkelijk te installeren.
 • list plusHet AXA Solid Plus Fietsslot- ART2 zwart heeft een goede bestendigheid tegen inbraak.

Nadelen AXA Solid Plus Fietsslot- ART2 zwart

 • list plusHet slot is niet waterdicht.
 • list plusHet slot is zwaar en lastig te dragen.
 • list plusHet AXA Solid Plus Fietsslot- ART2 zwart is duurder dan andere soortgelijke fietssloten.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.3
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
7.6

Wil je jouw fiets veilig stallen? Dan is de AXA Solid Plus Fietsslot- ART2 zwart de perfecte keuze! Dit fietsslot is voorzien van het ART2 keurmerk en is daarmee geschikt voor de meeste verzekeraars. De bijgeleverde insteekketting van 140cm zorgt ervoor dat je jouw fiets aan een vast object kunt vastmaken, zoals een paal of fietsrek. Zo voorkom je dat je fiets compleet meegenomen wordt.

Het ringslot is gemaakt van gehard staal en is daardoor niet makkelijk open te breken met een tang of schroevendraaier. Het slot is geschikt voor zowel fietsen als bromfietsen. De afmetingen van 140 x 15 cm maken het mogelijk om het slot eenvoudig te plaatsen op je fiets. Het gewicht van 1.8 kg zorgt ervoor dat het niet te zwaar is om mee te nemen.

Wat dit fietsslot zo speciaal maakt, is het feit dat het ART2 gekeurd is en daarmee geschikt is voor de meeste verzekeraars. Dit betekent dat je bij diefstal van je fiets verzekerd bent. Verder is het fietsslot voorzien van een handige insteekketting, waardoor je jouw fiets extra veilig kunt stallen.

Het enige nadeel van dit fietsslot is dat het ringslot niet geschikt is om je fiets aan een object vast te maken. Maar met de bijgeleverde insteekketting is dit probleem opgelost.

Al met al is de AXA Solid Plus Fietsslot- ART2 zwart een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een veilig fietsslot. Het slot is makkelijk in gebruik en biedt een goede bescherming tegen diefstal. Je kunt met een gerust hart je fiets stallen en genieten van je dag!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Ringslot fiets Inclusief 2 sleutels zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.2
Functionaliteit
7.3
Gebruiksgemak
7.5

Dit ringslot fiets Dunlop is een slot dat op elke fiets past. Hij is makkelijk te monteren, de onderdelen om het slot te monteren worden ook bijgeleverd. Bij het slot worden ook 2 sleutels geleverd, waardoor je altijd een reserve sleutel hebt. Het slot is makkelijk open en dicht te maken. Het slot is van het goede merk Dunlop en heeft een formaat van 2 x 13 x 15 centimeter. Beschrijving Merk: Dunlop Formaat: 2 x 13 x 15 cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van ringsloten. Er zijn immers 484 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!