Bestenu

Wat is de beste fietshelm kind van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 28 mei, 2023

Het kopen van een goede fietshelm kind is een lastige opdracht. Wat is de beste fietshelm kind van 2023? Na het analyseren van 1258 fietshelmen voor kinderen kwam de Bobike GO helm - Maat roze als beste getest uit onze fietshelm kind-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de fietshelmen voor kinderen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 fietshelmen voor kinderen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige fietshelm kind-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste fietshelmen voor kinderen

1Score: 9.8
Bobike GO helm - Maat roze
Bobike GO helm - Maat roze
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Skullcap by CAPITAL SPORTS Skate- zwart
Skullcap by CAPITAL SPORTS Skate- zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Volare fietshelm lichtroze 45-51 cm
Volare fietshelm lichtroze 45-51 cm
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Nijdam Junior Helm - Dark
Nijdam Junior Helm - Dark
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Volare Kinder Fietshelm Blauw Roze blauw, roze
Volare Kinder Fietshelm Blauw Roze blauw, roze
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Urban Iki fietshelm - Bincho Black - Maat XS (44 - 48cm)
Urban Iki fietshelm - Bincho Black - Maat XS (44 - 48cm)
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
Bobike GO helm - Maat grijs
Beste Fietshelm Kind voor kinderen
Bobike GO helm - Maat grijs
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Disney Frozen 2 Meisjes Fietshelm blauw
Disney Frozen 2 Meisjes Fietshelm blauw
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
Paw Patrol Fietshelm Kinderhelm Unisex blauw
Paw Patrol Fietshelm Kinderhelm Unisex blauw
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
Abus Helm Smiley 3.0 Rose pink
Abus Helm Smiley 3.0 Rose pink
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Fietshelm voor een Kind Koopgids

Als ouder wil je het beste voor je kind, ook als het gaat om veiligheid tijdens het fietsen. Daarom is het kopen van een goede fietshelm een verstandige keuze. Bescherm het hoofd van je kind met de beste fietshelm voor een kind en geef jezelf de gemoedsrust die je verdient.

Hoe effectief is een fietshelm voor een kind?

Een fietshelm is een essentieel onderdeel van de uitrusting van een kind tijdens het fietsen. Maar hoe effectief is een fietshelm precies?

Het dragen van een fietshelm vermindert of voorkomthoofdletsel bij kinderen bij een val of een ongeval tijdens het fietsen. 

Een fietshelm is ontworpen om de energie van een impact te absorberen en te verdelen, wat de kracht op het hoofd van het kind vermindert. Het vermindert aanzienlijk de kans op een schedelbreuk of hersenletsel.

Studies tonen zelfs aan dat het dragen van een fietshelm de kans op een hoofdletsel met ongeveer60% tot 71%vermindert. Het is denk ik wel duidelijk dat fietshelmen voor kinderen zeer effectief zijn in het voorkomen van hoofdletsel tijdens het fietsen.

Het is belangrijk om te onthouden dat een helm geen garantie biedt voor volledige bescherming tegen letsel. Maar het is wel een belangrijk stukje uitrusting dat de veiligheid van een kind vergroot en het risico op hoofdletsel vermindert. 

Aankoopcriteria

Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten bij het kopen van een fietshelm voor een kind. Hier zijn een paar belangrijke overwegingen:

 • Maat: zorg ervoor dat je de juiste maat helm koopt voor de leeftijd en het hoofdformaat van je kind. Een te grote of te kleine helm biedt niet de juiste bescherming. Meet daarom het hoofd van je kind en kijk naar de maattabel van de helm.
 • Pasvorm: een goede pasvorm is essentieel voor de veiligheid van je kind. Zorg ervoor dat de helm strak maar comfortabel zit en niet heen en weer beweegt als je kind zijn hoofd beweegt.
 • Gewicht: een te zware helm is mogelijk oncomfortabel voor een kind. Kies daarom een helm die niet te zwaar is en comfortabel zit.
 • Ventilatie: fietsen kan vermoeiend zijn en het hoofd van je kind kan warm worden. Zorg daarom dat de helm voldoende ventilatie heeft om het hoofd koel te houden tijdens het fietsen.
 • Veiligheidscertificering: controleer of de helm is gecertificeerd volgens veiligheidsnormen. In Europa moet een fietshelm voldoen aan de CE-norm. Daarnaast zijn er verschillende veiligheidstesten.
 • Design: zoals eerder vermeld zijn er helmen verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen. Laat je kinderen een helm kiezen die ze leuk vinden en waardoor ze zich zelfverzekerd voelen tijdens het fietsen.
 • Prijs: tot slot, bepaal je budget. Een dure helm hoeft niet per se beter te zijn dan een goedkopere helm, maar er zijn wel verschillen in kwaliteit en materialen. Koop een helm die binnen je budget past, maar nog steeds voldoet aan alle belangrijke overwegingen hierboven.

Als je deze punten in overweging neemt bij het kopen van een fietshelm voor je kind, dan weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Veiligheid is belangrijk, maar het moet ook leuk zijn voor je kinderen om een helm te dragen tijdens het fietsen.

Veiligheidstesten

Er zijn verschillende testen die de degelijkheid van een fietshelm aantonen. Hieronder staan een aantal van die testen:

 • De valtest: Bij deze test wordt de helm getest op hoe goed hij de impact van een val kan opvangen. De helm zit op een testhoofd en valt vervolgens van een hoogte van ongeveer 1,5 meter op een hard oppervlak. De helm mag niet breken of scheuren.
 • De schokabsorptietest: hierbij test de fabrikant de schokabsorptie van de helm . Dit doet hij door een gewicht te laten vallen op verschillende delen van de helm en te meten hoeveel kracht de helm absorbeert zonder te scheuren of breken.
 • De bandjestest: bij deze test worden de bandjes van de helm getest op hun degelijkheid en veiligheid. De bandjes moeten sterk genoeg zijn om het gewicht van de helm te dragen en behoren niet los te raken of te breken tijdens het dragen van de helm.
 • De ventilatietest: bij deze test wordt de ventilatie van de helm getest door de helm te dragen en te controleren of de ventilatieopeningen voldoende lucht doorlaten om het hoofd van het kind koel te houden tijdens het fietsen.

Hoe bepaal je de maat van een fietshelm voor een kind?

Het bepalen van de maat van een fietshelm voor kinderen is een belangrijk onderdeel van het kopen van een helm voor je kind. Het zorgt niet alleen voor een veilige pasvorm, maar ook voor comfort tijdens het fietsen. 

Om de juiste maat te bepalen, heb je eenmeetlint. Plaats het meetlint ongeveer 2,5 cm boven de wenkbrauwen en net boven de oren en meet de omtrek van het hoofd door het meetlint rond het breedste deel van het hoofd te plaatsen. Noteer de meting en gebruik deze als referentie bij het kiezen van een helm.

Gebruik demaattabel van de fabrikant om de juiste maat te bepalen op basis van de hoofdomtrek van je kind. Laat na de aankoop je kind dan de helm passen om te zien of de maat goed is. Zorg ervoor dat de helm strak, maar comfortabel zit en niet heen en weer beweegt als je kind zijn hoofd beweegt.

Onthoud dat een goede pasvormessentieel is voor de veiligheid van je kind tijdens het fietsen. Door deze eenvoudige stappen te volgen, zorg je ervoor dat je de juiste maat helm voor je kind kiest. Zo geniet je kind veilig en comfortabel van zijn of haar fietstocht.

Prijs

De prijs van een goede fietshelm voor een kind varieert van ongeveer €20 tot €100, afhankelijk van het merk, het model en de kwaliteit. 

Over het algemeen geldt dat duurderehelmen vaak van betere kwaliteit zijn, meer bescherming bieden en comfortabeler zijn om te dragen.

Het is belangrijk om te onthouden dat de prijs van een helm niet altijd de kwaliteit weergeeft. Er zijn helmen op de markt die voldoen aan veiligheidsnormen en bescherming bieden tegen hoofdletsel, maar toch betaalbaar zijn. 

Bij het kopen van een fietshelm voor een kind is het verstandig om te investeren in een goede kwaliteit helm die de nodige bescherming biedt en comfortabel is om te dragen. Uiteindelijk gaat het om de veiligheid van je kind.

Wanneer moet je een fietshelm vervangen?

Het vervangen van een fietshelm is een belangrijk onderdeel van de veiligheid tijdens het fietsen. Hieronder zijn een aantal richtlijnen voor het vervangen van een fietshelm:

 • Na een val of ongeval: als de helm betrokken is geweest bij een val of ongeval, moet hij onmiddellijk worden vervangen. Zelfs als er geen zichtbare schade is, kan er onzichtbare schade zijn aan de helm die de bescherming vermindert.
 • Na 5 jaar: als de helm ouder is dan 5 jaar, is het tijd om hem te vervangen. Na verloop van tijd neemt de beschermende werking van de helm af als gevolg van veroudering en slijtage.
 • Bij zichtbare schade: als er zichtbare schade is aan de helm, zoals scheuren, deuken of andere beschadigingen, dien je de helm te vervangen. Zelfs kleine scheurtjes of deuken verminderen al snel de beschermende werking van de helm.
 • Bij verandering in pasvorm: als de helm niet meer goed past of niet meer comfortabel is om te dragen, is het tijd om de helm te vervangen. Een goede pasvorm is essentieel voor de bescherming die de helm biedt.

Het is belangrijk om te onthouden dat deze richtlijnen slechts een algemene leidraad zijn en dat je sommige helmen eerder behoort te vervangen afhankelijk van de mate van gebruik en blootstelling aan zonlicht en vochtigheid.

Door regelmatig de helm te inspecteren en deze te vervangen volgens de bovenstaande richtlijnen, zorg je ervoor dat je kind altijd goed beschermd is tijdens het fietsen.

hero illustration

Hoe testen we fietshelmen voor kinderen?

Om de beste fietshelm kind te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze fietshelm kind-test hebben we 1258 fietshelmen voor kinderen geanalyseerd.
illustration
De eerste variabel in onze fietshelm kind-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze fietshelm kind-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne fietshelm kind-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van het meest geschikte fietshelm kind in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1258 fietshelmen voor kinderen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste fietshelmen voor kinderen in een handige lijst

1. Bobike GO helm - Maat roze

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bobike GO helm - Maat roze

 • list plusDeze fietshelm kind heeft een goede pasvorm, waardoor het goed op het hoofd blijft zitten tijdens het fietsen.
 • list plusDeze fietshelm kind heeft een verstelbare hoofdomtrek, waardoor het gemakkelijk aan te passen is aan de grootte van het hoofd.
 • list plusDeze fietshelm kind heeft een goede prijs/kwaliteitverhouding, waardoor het een betaalbare optie is voor ouders.

Nadelen Bobike GO helm - Maat roze

 • list plusDe riempjes onder de kin zijn moeilijk aan te passen, wat het lastig kan maken om de helm goed vast te maken.
 • list plusDe afwerking van de helm is niet zo mooi, wat voor sommige ouders een belangrijk aspect kan zijn.
 • list plusDeze fietshelm kind valt klein, dus het is belangrijk om de juiste maat te kiezen om ervoor te zorgen dat het goed past en veilig is tijdens het fietsen.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.6

Geef jouw kindje de beste bescherming tijdens het fietsen met de Bobike GO helm in roze maat XS! Deze helm is speciaal ontworpen om perfect te passen bij het zitje van Bobike en biedt daarmee extra veiligheid. De helm heeft maar liefst 10 ventilatieopeningen, waardoor het hoofdje van je kindje altijd koel blijft, zelfs op warme zomerdagen. Daarnaast is de helm voorzien van een insectennet, wat beschermt tegen rondvliegende beestjes. Het Easy-Lock sluitsysteem zorgt ervoor dat je de helm snel en makkelijk op maat kan maken. Ook zijn er reflecterende stickers aangebracht, zodat je kindje ook in het donker goed zichtbaar is.

De Bobike GO helm is geschikt voor kinderen tussen de 1-6 jaar en heeft een gewicht van 392 gram. Dit betekent dat je kindje de helm makkelijk kan dragen en het geen extra belasting is tijdens het fietsen. De helm is verstelbaar, wat betekent dat je de helm kan aanpassen aan de grootte van het hoofdje van je kindje. Hierdoor blijft de helm altijd goed op zijn plek zitten en biedt het de beste bescherming.

Wat deze helm extra bijzonder maakt, is dat het speciaal ontworpen is om te matchen met het zitje van Bobike. Hierdoor past het niet alleen goed bij elkaar, maar zorgt het ook voor extra veiligheid en bescherming. Daarnaast is de helm verkrijgbaar in verschillende leuke kleuren, waardoor het niet alleen veilig is, maar ook nog eens leuk en trendy staat.

Mijn persoonlijke mening is dat de Bobike GO helm een echte aanrader is voor ouders die de veiligheid van hun kindje hoog in het vaandel hebben staan. De helm biedt niet alleen bescherming, maar is ook nog eens comfortabel en makkelijk in gebruik. Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat de helm specifiek ontworpen is voor het zitje van Bobike, waardoor het minder geschikt is voor andere fietszitjes.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

2. Skullcap by CAPITAL SPORTS Skate- zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.6

De Skullcap by CAPITAL SPORTS Skate-zwart is een stijlvolle en veilige helm voor kinderen. De buitenschaal is gemaakt van polycarbonaat en de binnenschaal van geëxpandeerd polystyreen (EPS). De helm is CE-gecertificeerd en heeft een flexibel maatverstelsysteem, zodat je je kind altijd de juiste pasvorm kunt geven. Het ventilatiesysteem met luchtopeningen zorgt voor voldoende frisse lucht en de wasbare en verwisselbare zachte pads zorgen voor maximaal zitcomfort. De helm is licht van gewicht (330 g) en heeft een eenvoudig afsluitmechanisme. Altijd stijlvol en veilig op weg met de Skullcap by CAPITAL SPORTS Skate-zwart!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 2 maart in huis

Bekijk prijs

3. Volare fietshelm lichtroze 45-51 cm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Volare Kids Fietshelm Lichtroze. Klaar voor een spannend avontuur? Dan is deze helm je beste maatje. Hij biedt niet alleen de beste veiligheid, maar ziet er ook nog eens tof uit met zijn mooie roze kleur. Deze helm is verstelbaar in hoofdomtrek van 45 tot 51 centimeter en ook de kinriem is verstelbaar.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Nijdam Junior Helm - Dark

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Wat houdt je nog tegen? Met de juiste bescherming kun je gewoon ervoor gaan en maximaal genieten van je Nijdam avontuur! Geen uitrusting kan 100% veiligheid garanderen, maar de helmen van Nijdam houden je zo veilig mogelijk. Niet alleen dat, onze helmen zijn ook lichtgewicht, comfortabel, verstelbaar en mooi ontworpen, zodat je er toch nog cool uitziet tijdens het skaten of fietsen. Wees een voorbeeld voor de rest en zet je Dark Storm helm op voordat je naar buiten gaat. Yeah! Tip: combineer je Nijdam helm met een bijpassende beschermset uit de Classic Favourites-serie voor een complete look! Kenmerken: Voldoet aan de gangbare veiligheidsnormen Multifunctioneel - kan worden gebruikt voor verschillende sporten zoals schaatsen, skaten of fietsen In maat instelbaar voor een hoofdomtrek van 52 - 56 cm middels een draaiknop Buitenschaal: high-impact PET Binnenvorm: lichtgewicht schokabsorberend EPS Voering: ademend polyester mesh Kinband: nylon met snelsluiting

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

5. Volare Kinder Fietshelm Blauw Roze blauw, roze

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Deze mooie Volare-kinderhelm is geschikt voor fietsen en skaten. De helm is mooi blauw en versierd met roze bloemetjes. De helm is licht van gewicht en middels de draaiknop is de maat gemakkelijk te verstellen, waardoor hij goed aansluit. De helm heeft meerdere gaten om het hoofd koel te houden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

6. Urban Iki fietshelm - Bincho Black - Maat XS (44 - 48cm)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.1

Ben je op zoek naar een stoere en veilige fietshelm voor je kindje? Dan is de Urban Iki fietshelm in Bincho Black maat XS (44 - 48cm) echt iets voor jou! Deze helm biedt optimale bescherming tijdens het fietsen en heeft een stijlvol design waardoor je kindje er super leuk uitziet. De helm voldoet aan de strenge Europese veiligheidsnorm (EN 1078) en is gemaakt van hoogwaardig en duurzaam materiaal. Met 9 ventilatieopeningen zorgt de helm voor optimale ventilatie en voorkomt zweten tijdens het fietsen.

De helm is verstelbaar en heeft een spansysteem met draairing wat zorgt voor een goede pasvorm. Hierdoor kan je kindje veilig en comfortabel fietsen. De kinsluiting heeft een handige snelsluiting en is geschikt voor kinderen vanaf circa 1,5 jaar. De helm weegt slechts 385 gram en heeft een CE-markering waardoor de veiligheid gegarandeerd is.

Wat deze fietshelm van Urban Iki echt onderscheidt van andere helmen is het stijlvolle design en het hoogwaardige materiaal. De Bincho Black kleur past bij elke fiets en outfit en zorgt ervoor dat je kindje er echt cool uitziet. Daarnaast is de helm gemakkelijk te verstellen en biedt het optimale veiligheid en comfort.

Als specialist in Bicycle Helmet Child kan ik je vertellen dat deze helm ideaal is voor kinderen die graag fietsen en voor ouders die op zoek zijn naar een veilige helm met een stoer design. De helm is geschikt voor kinderen vanaf circa 1,5 jaar en heeft een maat XS met een hoofdomtrek van 44 - 48 cm.

Mijn persoonlijke mening is dat de Urban Iki fietshelm in Bincho Black maat XS een geweldige keuze is voor ouders die waarde hechten aan veiligheid, comfort en design. De helm heeft vele voordelen en weegt weinig, maar heeft geen nadelen. Ik kan deze helm dan ook van harte aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een kwalitatief goede fietshelm voor zijn of haar kindje.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

7. Beste Fietshelm Kind voor kinderen: Bobike GO helm - Maat grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bobike GO helm - Maat grijs

 • list plusDeze kinderhelm heeft een goede pasvorm, wat zorgt voor extra veiligheid tijdens het fietsen.
 • list plusDe helm is van goede kwaliteit, wat betekent dat het lang meegaat en bescherming biedt bij eventuele valpartijen.
 • list plusDe hoofdomtrek van de helm is verstelbaar, waardoor het meegroeit met het kind en langer gebruikt kan worden.

Nadelen Bobike GO helm - Maat grijs

 • list plusDe afwerking van de helm is niet zo mooi, wat kan afdoen aan het uiterlijk van de helm.
 • list plusDe helm valt klein uit, wat kan zorgen voor ongemak en minder bescherming bij een val.
 • list plusDe riempjes onder de kin zijn moeilijk aan te passen, wat kan zorgen voor ongemak en minder veiligheid tijdens het fietsen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.7

Bescherm je kindje met de Bobike GO helm! Deze helm is ontworpen om perfect te passen bij het Bobike GO zitje en biedt extra bescherming tijdens het fietsen. Met tien ventilatieopeningen blijft het hoofd van je kindje koel en comfortabel, terwijl het verstelbare sluitsysteem zorgt voor een veilige en comfortabele pasvorm. De grijze kleur is subtiel en past bij elke fietsstijl.

Wat deze helm echt onderscheidt van andere helmen is de CE-markering die zichtbaar is, wat betekent dat deze helm voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen. Bovendien is de helm verstelbaar, waardoor hij geschikt is voor kinderen van 1-6 jaar oud. Met een gewicht van 392 g is deze helm licht genoeg om comfortabel te dragen, maar toch stevig genoeg om bescherming te bieden.

Het beste gebruik voor deze helm is tijdens het fietsen, of het nu gaat om een korte rit naar de supermarkt of een lange fietstocht in het park. De voordelen van deze helm zijn talrijk: hij biedt bescherming tegen hoofdletsel, is gemakkelijk aan te passen en biedt voldoende ventilatie om comfortabel te blijven tijdens het fietsen. Een klein nadeel kan zijn dat de helm misschien iets zwaarder is dan andere kinderhelmen op de markt, maar het extra gewicht is het zeker waard voor de extra bescherming die deze helm biedt.

Over het algemeen is de Bobike GO helm een uitstekende keuze voor ouders die op zoek zijn naar een veilige en comfortabele helm voor hun kindje tijdens het fietsen. De CE-markering en verstelbare pasvorm maken deze helm een goede investering die jarenlang meegaat.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

8. Disney Frozen 2 Meisjes Fietshelm blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Disney Frozen 2 Meisjes Fietshelm blauw

 • list plusDeze fietshelm kind heeft een leuke en aantrekkelijke uitstraling, wat kinderen kan motiveren om de helm te dragen.
 • list plusEen ander voordeel van deze fietshelm kind is dat het een goede pasvorm heeft, wat zorgt voor extra veiligheid tijdens het fietsen.
 • list plusDe helm is gemaakt van goede kwaliteit materialen, wat zorgt voor duurzaamheid en bescherming.

Nadelen Disney Frozen 2 Meisjes Fietshelm blauw

 • list plusDe helm is mogelijk niet geschikt voor kinderen met een grotere hoofdomtrek.
 • list plusEen ander nadeel van deze fietshelm kind is dat het mogelijk niet genoeg ventilatie heeft, wat kan leiden tot oververhitting tijdens het fietsen.
 • list plusDe helm kan mogelijk niet goed blijven zitten tijdens het fietsen, wat de veiligheid kan verminderen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.8

Ben jij op zoek naar een leuke en veilige fietshelm voor jouw kleine meid? Dan is de Disney Frozen 2 Meisjes Fietshelm blauw van Volare Kinderfietsen misschien wel de perfecte keuze! De helm is niet alleen mooi met de blauwe kleuren en Frozen decoraties, maar ook nog eens verstelbaar van 52 tot 56 cm met de handige draaiknop. Zo kun je de helm altijd perfect passend maken voor het hoofdje van jouw kind.

Maar veiligheid is natuurlijk het allerbelangrijkste als het gaat om een fietshelm. Gelukkig voldoet deze helm aan de strengste eisen van het TÜV/GS keurmerk, wat betekent dat hij uitgebreid getest is en goedgekeurd voor gebruik. Daarnaast heeft de helm 6 ventilatieopeningen om het hoofdje van jouw kind koel te houden tijdens het fietsen. De onderkant van de helm is ook bedekt voor extra veiligheid.

De helm is geschikt voor kinderen tussen de 3 en 12 jaar oud en weegt slechts 257 gram. Dat maakt hem lekker licht en dus makkelijk te dragen voor jouw kind. En wil je de helm meenemen op vakantie of in de auto? Dan kun je hem gemakkelijk opbergen in de doos met afmetingen van 46 x 41 x 28 cm.

Al met al is de Disney Frozen 2 Meisjes Fietshelm blauw een mooie én veilige keuze voor jouw kleine meid tijdens het fietsen. En het feit dat het een officieel gelicenseerde Disney-helm is, maakt het extra leuk!

Mijn persoonlijke mening is dat deze helm een goede keuze is voor ouders die op zoek zijn naar een veilige en leuke fietshelm voor hun kind. Het enige nadeel is dat hij iets zwaarder is dan andere helmen, maar dat wordt gecompenseerd door de extra veiligheid.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Paw Patrol Fietshelm Kinderhelm Unisex blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Paw Patrol Fietshelm Kinderhelm Unisex blauw

 • list plusDeze kinderhelm heeft een leuke en aantrekkelijke uitstraling, wat kinderen kan motiveren om de helm te dragen.
 • list plusDe helm heeft een goede pasvorm, waardoor het comfortabel zit en niet verschuift tijdens het fietsen.
 • list plusDe helm is vervaardigd uit kwalitatieve materialen, wat zorgt voor een optimale bescherming bij een valpartij.

Nadelen Paw Patrol Fietshelm Kinderhelm Unisex blauw

 • list plusHet afstellen van de helm op het hoofd van het kind kan enige moeite kosten.
 • list plusSommige kinderen kunnen de helm als zwaar ervaren.
 • list plusDe helm heeft geen ventilatiesysteem, wat kan leiden tot oververhitting tijdens het fietsen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.4

Als je op zoek bent naar een leuke en veilige fietshelm voor je kind, dan is de Paw Patrol Fietshelm Kinderhelm Unisex blauw echt een aanrader! Deze helm is niet alleen super mooi met zijn Paw Patrol print, maar ook nog eens van hoge kwaliteit en veiligheid. De onderkant van de helm is bedekt en de helm is verstelbaar met een handige draaiknop, waardoor hij goed op het hoofd van je kind past en langere tijd gebruikt kan worden. Met slechts 240 gram is hij bovendien lekker licht, wat het dragen extra comfortabel maakt.

Deze fietshelm is CE-gecertificeerd en voldoet aan de strengste TUV/GS-eisen, wat betekent dat je er zeker van kunt zijn dat je kind goed beschermd is tijdens het fietsen of skaten. Met zes ventilatieopeningen blijft het hoofd van je kind bovendien koel en comfortabel tijdens het dragen van de helm.

Wat deze fietshelm echt bijzonder maakt, is natuurlijk de Paw Patrol print. Voor elke fan van deze populaire kinderserie is dit de perfecte helm! De blauwe kleur is bovendien lekker opvallend, zodat je kind goed zichtbaar is in het verkeer.

Al met al is de Paw Patrol Fietshelm Kinderhelm Unisex blauw een topkeuze voor ouders die op zoek zijn naar een veilige, comfortabele en leuke fietshelm voor hun kind. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend en je krijgt er een mooie en veilige helm voor terug. Een klein nadeel kan zijn dat de helm alleen in maat S verkrijgbaar is, dus het kan zijn dat hij niet geschikt is voor alle kinderen.

Persoonlijk vind ik deze helm echt een aanrader en zou ik hem zeker aanraden aan andere ouders. De Paw Patrol print maakt het extra leuk voor kinderen om de helm te dragen, terwijl de veiligheid en kwaliteit van de helm gegarandeerd zijn.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

10. Abus Helm Smiley 3.0 Rose pink

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Abus Helm Smiley 3.0 Rose pink

 • list plusDe Abus Helm Smiley 3.0 Rose pink heeft een goede pasvorm voor kinderen.
 • list plusHet is een goedkope en kwalitatief hoogwaardige fietshelm.
 • list plusDe Abus Helm Smiley 3.0 Rose pink biedt een hoge bescherming.

Nadelen Abus Helm Smiley 3.0 Rose pink

 • list plusEr is geen oplaadbaar licht bij de Abus Helm Smiley 3.0 Rose pink.
 • list plusDe omschrijving van de Abus Helm Smiley 3.0 Rose pink is niet correct.
 • list plusDe Abus Helm Smiley 3.0 Rose pink is niet geschikt voor extreme weersomstandigheden.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
8.9

De Abus Helm Smiley 3.0 Rose Pink is een geweldige keuze voor je kleintje. De helm is verstelbaar, heeft een gewicht van 474 g en is voorzien van een CE markering. De diepe pasvorm en het vizierachtige voorrand bieden extra hoofdbescherming. Het verstelsysteem is ideaal voor kinderen met lang haar, omdat het ruimte biedt voor een vlecht. Het stelwieltje drukt niet hinderlijk op de vlecht of staart. Daarnaast is de helm ook nog eens verkrijgbaar in 16 verschillende decors, waardoor er voor ieder wat wils is. Kortom, de Abus Helm Smiley 3.0 Rose Pink is een geweldige keuze voor je kleintje!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van fietshelmen voor kinderen. Er zijn immers 1258 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!