Wat is de beste Fietshelm Kind van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 30 november, 2023

Het kopen van een goede Fietshelm Kind is een moeilijke opdracht. Wat is de beste Fietshelm Kind van 2023? Na het testen van 2229 Fietshelmen voor kinderen kwam de Kinderfeets kinderhelm voor op de als beste uit onze Fietshelm Kind-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Fietshelmen voor kinderen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Fietshelmen voor kinderen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Fietshelm Kind-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Fietshelmen voor kinderen

1Score: 9.9
Kinderfeets kinderhelm voor op de
Beste fietshelm kind
Kinderfeets kinderhelm voor op de
Kinderfeets
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
BBB Cycling Wave Kinderhelm Fiets
BBB Cycling Wave Kinderhelm Fiets
BBB cycling
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Bobike GO helm - Maat
Bobike GO helm - Maat
Bobike
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
BBB Cycling Wave Kinderhelm Fiets
BBB Cycling Wave Kinderhelm Fiets
BBB cycling
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
Kinderfietshelm Pro Sport Lights skate
Kinderfietshelm Pro Sport Lights skate
Pro Sport Lights
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
Pro Sport Lights Fietshelm Kinderen
Pro Sport Lights Fietshelm Kinderen
Pro Sport Lights
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
Minnie Mouse Disney Minnie Bow-Tique
Minnie Mouse Disney Minnie Bow-Tique
Minnie Mouse
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.9
Paw Patrol Jongens Fietshelm
Paw Patrol Jongens Fietshelm
PAW Patrol
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
Marvel Spiderman Fietshelm Blauw Rood
Marvel Spiderman Fietshelm Blauw Rood
Marvel Spiderman
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.3
Bobike GO helm - Maat
Bobike GO helm - Maat
Bobike
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Fietshelm voor een Kind Koopgids

Als ouder wil je het beste voor je kind, ook als het gaat om veiligheid tijdens het fietsen. Daarom is het kopen van een goede fietshelm een verstandige keuze. Bescherm het hoofd van je kind met de beste fietshelm voor een kind en geef jezelf de gemoedsrust die je verdient.

Hoe effectief is een fietshelm voor een kind?

Een fietshelm is een essentieel onderdeel van de uitrusting van een kind tijdens het fietsen. Maar hoe effectief is een fietshelm precies?

Het dragen van een fietshelm vermindert of voorkomthoofdletsel bij kinderen bij een val of een ongeval tijdens het fietsen. 

Een fietshelm is ontworpen om de energie van een impact te absorberen en te verdelen, wat de kracht op het hoofd van het kind vermindert. Het vermindert aanzienlijk de kans op een schedelbreuk of hersenletsel.

Studies tonen zelfs aan dat het dragen van een fietshelm de kans op een hoofdletsel met ongeveer60% tot 71%vermindert. Het is denk ik wel duidelijk dat fietshelmen voor kinderen zeer effectief zijn in het voorkomen van hoofdletsel tijdens het fietsen.

Het is belangrijk om te onthouden dat een helm geen garantie biedt voor volledige bescherming tegen letsel. Maar het is wel een belangrijk stukje uitrusting dat de veiligheid van een kind vergroot en het risico op hoofdletsel vermindert. 

Aankoopcriteria

Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten bij het kopen van een fietshelm voor een kind. Hier zijn een paar belangrijke overwegingen:

 • Maat: zorg ervoor dat je de juiste maat helm koopt voor de leeftijd en het hoofdformaat van je kind. Een te grote of te kleine helm biedt niet de juiste bescherming. Meet daarom het hoofd van je kind en kijk naar de maattabel van de helm.
 • Pasvorm: een goede pasvorm is essentieel voor de veiligheid van je kind. Zorg ervoor dat de helm strak maar comfortabel zit en niet heen en weer beweegt als je kind zijn hoofd beweegt.
 • Gewicht: een te zware helm is mogelijk oncomfortabel voor een kind. Kies daarom een helm die niet te zwaar is en comfortabel zit.
 • Ventilatie: fietsen kan vermoeiend zijn en het hoofd van je kind kan warm worden. Zorg daarom dat de helm voldoende ventilatie heeft om het hoofd koel te houden tijdens het fietsen.
 • Veiligheidscertificering: controleer of de helm is gecertificeerd volgens veiligheidsnormen. In Europa moet een fietshelm voldoen aan de CE-norm. Daarnaast zijn er verschillende veiligheidstesten.
 • Design: zoals eerder vermeld zijn er helmen verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen. Laat je kinderen een helm kiezen die ze leuk vinden en waardoor ze zich zelfverzekerd voelen tijdens het fietsen.
 • Prijs: tot slot, bepaal je budget. Een dure helm hoeft niet per se beter te zijn dan een goedkopere helm, maar er zijn wel verschillen in kwaliteit en materialen. Koop een helm die binnen je budget past, maar nog steeds voldoet aan alle belangrijke overwegingen hierboven.

Als je deze punten in overweging neemt bij het kopen van een fietshelm voor je kind, dan weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Veiligheid is belangrijk, maar het moet ook leuk zijn voor je kinderen om een helm te dragen tijdens het fietsen.

Veiligheidstesten

Er zijn verschillende testen die de degelijkheid van een fietshelm aantonen. Hieronder staan een aantal van die testen:

 • De valtest: Bij deze test wordt de helm getest op hoe goed hij de impact van een val kan opvangen. De helm zit op een testhoofd en valt vervolgens van een hoogte van ongeveer 1,5 meter op een hard oppervlak. De helm mag niet breken of scheuren.
 • De schokabsorptietest: hierbij test de fabrikant de schokabsorptie van de helm . Dit doet hij door een gewicht te laten vallen op verschillende delen van de helm en te meten hoeveel kracht de helm absorbeert zonder te scheuren of breken.
 • De bandjestest: bij deze test worden de bandjes van de helm getest op hun degelijkheid en veiligheid. De bandjes moeten sterk genoeg zijn om het gewicht van de helm te dragen en behoren niet los te raken of te breken tijdens het dragen van de helm.
 • De ventilatietest: bij deze test wordt de ventilatie van de helm getest door de helm te dragen en te controleren of de ventilatieopeningen voldoende lucht doorlaten om het hoofd van het kind koel te houden tijdens het fietsen.

Hoe bepaal je de maat van een fietshelm voor een kind?

Het bepalen van de maat van een fietshelm voor kinderen is een belangrijk onderdeel van het kopen van een helm voor je kind. Het zorgt niet alleen voor een veilige pasvorm, maar ook voor comfort tijdens het fietsen. 

Om de juiste maat te bepalen, heb je eenmeetlint. Plaats het meetlint ongeveer 2,5 cm boven de wenkbrauwen en net boven de oren en meet de omtrek van het hoofd door het meetlint rond het breedste deel van het hoofd te plaatsen. Noteer de meting en gebruik deze als referentie bij het kiezen van een helm.

Gebruik demaattabel van de fabrikant om de juiste maat te bepalen op basis van de hoofdomtrek van je kind. Laat na de aankoop je kind dan de helm passen om te zien of de maat goed is. Zorg ervoor dat de helm strak, maar comfortabel zit en niet heen en weer beweegt als je kind zijn hoofd beweegt.

Onthoud dat een goede pasvormessentieel is voor de veiligheid van je kind tijdens het fietsen. Door deze eenvoudige stappen te volgen, zorg je ervoor dat je de juiste maat helm voor je kind kiest. Zo geniet je kind veilig en comfortabel van zijn of haar fietstocht.

Prijs

De prijs van een goede fietshelm voor een kind varieert van ongeveer €20 tot €100, afhankelijk van het merk, het model en de kwaliteit. 

Over het algemeen geldt dat duurderehelmen vaak van betere kwaliteit zijn, meer bescherming bieden en comfortabeler zijn om te dragen.

Het is belangrijk om te onthouden dat de prijs van een helm niet altijd de kwaliteit weergeeft. Er zijn helmen op de markt die voldoen aan veiligheidsnormen en bescherming bieden tegen hoofdletsel, maar toch betaalbaar zijn. 

Bij het kopen van een fietshelm voor een kind is het verstandig om te investeren in een goede kwaliteit helm die de nodige bescherming biedt en comfortabel is om te dragen. Uiteindelijk gaat het om de veiligheid van je kind.

Wanneer moet je een fietshelm vervangen?

Het vervangen van een fietshelm is een belangrijk onderdeel van de veiligheid tijdens het fietsen. Hieronder zijn een aantal richtlijnen voor het vervangen van een fietshelm:

 • Na een val of ongeval: als de helm betrokken is geweest bij een val of ongeval, moet hij onmiddellijk worden vervangen. Zelfs als er geen zichtbare schade is, kan er onzichtbare schade zijn aan de helm die de bescherming vermindert.
 • Na 5 jaar: als de helm ouder is dan 5 jaar, is het tijd om hem te vervangen. Na verloop van tijd neemt de beschermende werking van de helm af als gevolg van veroudering en slijtage.
 • Bij zichtbare schade: als er zichtbare schade is aan de helm, zoals scheuren, deuken of andere beschadigingen, dien je de helm te vervangen. Zelfs kleine scheurtjes of deuken verminderen al snel de beschermende werking van de helm.
 • Bij verandering in pasvorm: als de helm niet meer goed past of niet meer comfortabel is om te dragen, is het tijd om de helm te vervangen. Een goede pasvorm is essentieel voor de bescherming die de helm biedt.

Het is belangrijk om te onthouden dat deze richtlijnen slechts een algemene leidraad zijn en dat je sommige helmen eerder behoort te vervangen afhankelijk van de mate van gebruik en blootstelling aan zonlicht en vochtigheid.

Door regelmatig de helm te inspecteren en deze te vervangen volgens de bovenstaande richtlijnen, zorg je ervoor dat je kind altijd goed beschermd is tijdens het fietsen.

hero illustration

Hoe testen we Fietshelmen voor kinderen?

Om de beste Fietshelm Kind te ontdekken, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Fietshelm Kind-test hebben we 2229 Fietshelmen voor kinderen vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze Fietshelm Kind-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Fietshelm Kind-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Fietshelm Kind-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van de beste Fietshelm Kind in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 2229 Fietshelmen voor kinderen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Fietshelmen voor kinderen op een rijtje

1. Beste fietshelm kind: Kinderfeets kinderhelm voor op de

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kinderfeets kinderhelm voor op de

 • list plusHet Verstelbaar Fit Dial-systeem zorgt voor een perfecte pasvorm.
 • list plusDe knelbestendige gespbeschermer zorgt voor extra veiligheid.
 • list plusHet voldoet aan strenge veiligheidsnormen (CPSC Bike Safety Standards).

Nadelen Kinderfeets kinderhelm voor op de

 • list plusDe maatrange is beperkt (46-52 cm).

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.56
Gebruiksgemak
10
Ik ben dolenthousiast om de Kinderfeets kinderhelm voor op de fiets aan te kondigen! Als ouder begrijp ik hoe belangrijk het is om de veiligheid van je kinderen te waarborgen, vooral tijdens het fietsen. Deze helm is speciaal ontworpen om comfort en bescherming te bieden, zodat je met een gerust hart kunt genieten van fietsavonturen.

Een van de geweldige functies van deze fietshelm is het verstelbare Fit Dial-systeem. Hiermee kun je de helm eenvoudig aanpassen aan de maat van het hoofd van je kind, zodat deze altijd perfect past. Dit is vooral handig omdat kinderen in de groei zijn en hun hoofdomtrek kan veranderen. Met het Fit Dial-systeem blijft de helm stevig op zijn plaats en verschuift hij niet tijdens het fietsen.

Wat ik echt geweldig vind, is de knelbestendige gespbeschermer van de Kinderfeets kinderhelm. Dit zorgt ervoor dat de kin van je kind niet bekneld raakt bij het vastmaken van de helm. Veiligheid staat voorop en deze functie draagt bij aan het voorkomen van ongelukken of ongemakken tijdens het gebruik van de helm.

Ik kan je met trots vertellen dat deze helm voldoet aan de Amerikaanse CPSC Bike Safety Standards. Dit betekent dat het voldoet aan de strengste veiligheidsnormen voor fietshelmen. Als ouder geeft dit me gemoedsrust, wetende dat mijn kinderen goed beschermd zijn tijdens het fietsen.

De ABS-buitenschaal met EPS-voering zorgt voor een stevige en duurzame helm die bestand is tegen stoten en schokken. En alsof dat nog niet genoeg is, wordt de helm geleverd met twee sets van de gerenommeerde Sweatsaver Fit-pads. Deze pads zorgen voor extra comfort en een perfecte pasvorm. Je kunt ze naar wens toevoegen of verwijderen, afhankelijk van de behoeften van je kind. Hoe handig is dat?

De Kinderfeets kinderhelm voor op de fiets is verkrijgbaar in een stijlvolle mat witte kleur. Het tijdloze design past perfect bij elke fietsstijl en geeft een moderne uitstraling.

Hoewel er geen gebruikersrecensies beschikbaar zijn, kan ik met zekerheid zeggen dat deze fietshelm een uitstekende keuze is voor ouders die op zoek zijn naar een veilige en comfortabele helm voor hun kinderen. De verstelbaarheid, knelbestendige gespbeschermer en naleving van strenge veiligheidsnormen maken deze helm een betrouwbare keuze. En laten we de toevoeging van de Sweatsaver Fit-pads niet vergeten, die voor extra comfort en een perfecte pasvorm zorgen.

Een mogelijke beperking van deze helm is dat de beschikbare maatrange beperkt is tot 46-52 cm. Dit betekent dat de helm mogelijk niet geschikt is voor kinderen met een hoofdomtrek buiten dit bereik. Het is belangrijk om de hoofdomtrek van je kind te meten voordat je een helm kiest.

Al met al is de Kinderfeets kinderhelm voor op de fiets een uitstekende keuze voor ouders die de veiligheid van hun kinderen serieus nemen. Met zijn verstelbaarheid, knelbestendige gespbeschermer en naleving van strenge veiligheidsnormen is deze helm een betrouwbare metgezel voor elk kind tijdens het fietsen. Dus waar wacht je nog op? Zorg ervoor dat je kind veilig en stijlvol op de fiets zit met de Kinderfeets kinderhelm! 🚲

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. BBB Cycling Wave Kinderhelm Fiets

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BBB Cycling Wave Kinderhelm Fiets

 • list plusModerne en coole fietshelm voor kinderen.
 • list plusBiedt voldoende veiligheid, zelfs tijdens het stunten.
 • list plusComfortabel passend en gemakkelijk te verstellen met één hand.

Nadelen BBB Cycling Wave Kinderhelm Fiets

 • list plusMogelijk beperkt in maatbereik.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.63
Functionaliteit
9.82
Gebruiksgemak
8.95
De BBB Cycling Wave Kinderhelm is gewoonweg geweldig! Als een moderne en coole helm voor kinderen ziet hij er niet alleen fantastisch uit, maar biedt hij ook de nodige veiligheid, zelfs tijdens de meest gewaagde stunts. Deze helm is echt een van de meest veelzijdige opties voor jonge fietsers. Hij is perfect voor dagelijks gebruik in de stad, super comfortabel en zelfs geweldig om te stunten in het skatepark. Hij is verkrijgbaar in een matte zwarte en matte groene kleur, voor een ultieme urban look. 🔥

Een opvallende eigenschap van de Wave kinderhelm is de ABS schaal, die zorgt voor extra bescherming en de helm extra sterk maakt. Dit is echt een groot voordeel ten opzichte van gewone helmen. En alsof dat nog niet genoeg is, is deze helm ook nog eens super comfortabel en gemakkelijk verstelbaar met slechts één hand! Zo weet je zeker dat hij perfect past en het dragen ervan een genot is.

Maar dat is nog niet alles! De BBB Cycling Wave Kinderhelm biedt ook extra veiligheid dankzij de reflecterende straps en decals. Hierdoor ben je zelfs bij weinig licht goed zichtbaar in het verkeer. Dat is echt een belangrijk kenmerk, vooral voor ouders die hun kinderen met een gerust hart willen laten fietsen.

En weet je wat het beste is? Gebruikers zijn dol op de BBB Cycling Wave Kinderhelm! Hij heeft een geweldige pasvorm, biedt waar voor je geld en is gewoon van topkwaliteit. Precies waar ouders naar op zoek zijn bij het kiezen van een helm voor hun kinderen.

Maar laten we eerlijk zijn, er zijn altijd een paar punten om op te letten. Hoewel gebruikers geen nadelen noemen in hun reviews, moeten we wel vermelden dat de BBB Cycling Wave Kinderhelm mogelijk beperkt is in maatbereik. Hij is verkrijgbaar in maat M (56-58 cm), dus hij is misschien niet geschikt voor kinderen met een kleinere of grotere hoofdomtrek. Het is dus belangrijk om de juiste maat te kiezen om ervoor te zorgen dat de helm perfect past en de optimale bescherming biedt.

Maar laten we dat niet laten verpesten! Al met al is de BBB Cycling Wave Kinderhelm gewoon een geweldige keuze voor kinderen. Met zijn moderne design, perfecte pasvorm, extra veiligheidskenmerken en duurzaamheid onderscheidt hij zich echt van andere helmen op de markt. Het is de ultieme helm voor dagelijks gebruik in de stad en zelfs voor wat stunts in het skatepark. Met de BBB Cycling Wave Kinderhelm kunnen kinderen veilig en stijlvol fietsen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Bobike GO helm - Maat

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bobike GO helm - Maat

 • list plusGoede luchtstroom door zes ventilatieopeningen
 • list plusInsectennet voorkomt dat insecten het hoofd binnendringen
 • list plusEasy-Lock sluitsysteem zorgt voor veilige en comfortabele pasvorm

Nadelen Bobike GO helm - Maat

 • list plusMogelijke verwarring over maatvoering
 • list plusBinnenrand kan loslaten en helm minder stevig maken

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.64
Functionaliteit
9.66
Gebruiksgemak
8.73
De Bobike GO helm in maat XS en de kleur Macaron Grey is een fantastische keuze voor avontuurlijke kinderen zoals ik. Deze helm is speciaal ontworpen om mijn hoofd koel en beschermd te houden tijdens het fietsen. Met zes ventilatieopeningen zorgt de helm voor een heerlijke luchtstroom, terwijl het insectennet ervoor zorgt dat vervelende beestjes niet op mijn hoofd kunnen landen.

Een van de beste kenmerken van de Bobike GO helm is het Easy-Lock sluitsysteem, waarmee ik de helm snel en gemakkelijk op mijn maat kan maken. Zo heb ik altijd een veilige en comfortabele pasvorm. En als het donker wordt, zorgen de reflecterende stickers ervoor dat ik goed zichtbaar ben en dus extra veilig.

Hoewel de Bobike GO helm veel voordelen heeft, hebben sommige gebruikers opgemerkt dat de maatvoering niet helemaal klopt met de beschrijving. Volgens de beschrijving zou de helm geschikt moeten zijn voor een hoofdomtrek van 46-53 cm, maar op de helm zelf staat een andere maatvoering van 44-48 cm. Dat kan verwarrend zijn bij het kiezen van de juiste maat voor mij.

Een ander nadeel dat genoemd wordt in een gebruikersreview is dat de binnenrand van de helm kan loslaten, waardoor de helm minder stevig op mijn hoofd zit. Dat kan een onveilige situatie creëren, vooral als de binnenrand voor mijn ogen zakt.

Ondanks deze mogelijke nadelen heeft de Bobike GO helm ook veel positieve eigenschappen. Dankzij de ventilatieopeningen blijft mijn hoofd lekker koel, zelfs op warme zomerdagen. De helm is gemaakt van stevig kunststof en biedt goede bescherming bij eventuele valpartijen.

De Bobike GO helm in maat XS - Macaron Grey is perfect voor kinderen zoals ik, die graag fietsen en avonturen beleven. Met zijn handige functies en aandacht voor veiligheid is dit een goede keuze voor ouders die een helm voor hun kinderen zoeken. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de mogelijke maatvoeringsuitdagingen en het risico van de loslatende binnenrand. Over het algemeen is de Bobike GO helm een betrouwbare en stijlvolle keuze voor jonge fietsers zoals ik. 🚴‍️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk prijs

4. BBB Cycling Wave Kinderhelm Fiets

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.68
Functionaliteit
8.55
Gebruiksgemak
9.35
De BBB Cycling Wave Kinderhelm Fiets is dé helm voor stoere en trendy kinderen. Met zijn strakke design en hoge veiligheidsniveau is deze helm perfect voor avontuurlijke ritjes. De Wave is een veelzijdige fietshelm die ideaal is voor dagelijks gebruik in de stad. En wat dacht je van een paar coole stunts in het skatepark? Deze helm kan het allemaal aan!

Een belangrijk kenmerk van de Wave helm is de sterke ABS schaal, die zorgt voor extra bescherming en duurzaamheid. Deze helm gaat langer mee dan andere helmen. Bovendien is de helm super makkelijk met één hand verstelbaar, wat zorgt voor extra gemak en comfort tijdens het dragen.

De Wave helm is verkrijgbaar in mat zwart en mat groen, waardoor je een stoere urban look kunt creëren. De helm heeft een comfortabele pasvorm en biedt extra veiligheid dankzij de reflecterende straps en stickers. Zo ben je ook goed zichtbaar als het donker wordt.

Gebruikers zijn enthousiast over de BBB Cycling Wave Kinderhelm Fiets. Ze vinden de pasvorm en de prijs-kwaliteitverhouding top. Ook de kwaliteit van de helm wordt geprezen. Geen enkel minpunt is genoemd in de reviews.

De BBB Cycling Wave Kinderhelm Fiets is perfect voor kinderen die dagelijks in de stad fietsen en af en toe een stuntje willen doen. De helm biedt optimale bescherming en heeft een comfortabele pasvorm. Dankzij de reflecterende straps en stickers ben je ook in het donker goed zichtbaar.

Hoewel er geen specifieke informatie is over eerdere modellen van de Wave helm, blijkt uit de positieve reviews dat dit een populair en geliefd product is. De helm valt op door zijn moderne design, duurzaamheid en gebruiksgemak. Veiligheid en stijl gaan hand in hand voor jonge fietsers.

Kortom, de BBB Cycling Wave Kinderhelm Fiets is dé keuze voor kinderen die op zoek zijn naar een moderne, stoere én veilige fietshelm. Met zijn perfecte pasvorm, duurzaamheid en comfort heeft deze helm alles wat je nodig hebt tijdens het fietsen in de stad en het uitvoeren van stunts. De positieve reviews benadrukken de sterke punten van deze helm.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Kinderfietshelm Pro Sport Lights skate

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kinderfietshelm Pro Sport Lights skate

 • list plusGoede pasvorm
 • list plusGoede prijs-kwaliteitverhouding
 • list plusGemakkelijk aan te passen

Nadelen Kinderfietshelm Pro Sport Lights skate

 • list plusAlleen verkrijgbaar in één maat

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.97
Functionaliteit
8.39
Gebruiksgemak
8.8
De Kinderfietshelm Pro Sport Lights - skate Fietshelm voor kinderen - Matt Zwart - kinderhelm 50 - 56 cm is mijn keuze als het aankomt op veilig en stijlvol fietsen voor kinderen. Met een verstelbare maat van 50 tot 56 cm, past deze helm perfect en zorgt voor comfort, ongeacht de leeftijd.

Veiligheid staat voorop bij deze fietshelm. Met zijn stevige kunststof buitenkant en EPS voering biedt de helm betrouwbare bescherming voor het hoofd van jouw kind. En met 11 ventilatieopeningen blijft het hoofd koel tijdens het fietsen. 😎

Een handige draaiknop maakt het eenvoudig om de helm aan te passen naar de juiste maat, zodat hij stevig op het hoofd blijft zitten. En de meegeleverde opbergzak is niet alleen handig, maar kan ook als rugtas worden gebruikt. Zo neem je de helm gemakkelijk overal mee naartoe tijdens het fietsen.

Gebruikers zijn erg tevreden over de Kinderfietshelm Pro Sport Lights - skate Fietshelm voor kinderen - Matt Zwart - kinderhelm 50 - 56 cm. Ze waarderen de goede pasvorm en de prijs-kwaliteitverhouding van de helm. Ook de kwaliteit wordt als goed ervaren.

Een gebruiker merkt op dat de helm handig te monteren is op de zadelpen, ideaal voor kinderen die graag op hun fiets willen rijden. Een andere gebruiker benadrukt dat de helm een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft en zeker een aanrader is.

Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, is het goed om te weten dat de helm alleen verkrijgbaar is in één maat, namelijk 50 tot 56 cm. Dit kan een beperking zijn voor kinderen met een grotere hoofdomtrek.

Kortom, de Kinderfietshelm Pro Sport Lights - skate Fietshelm voor kinderen - Matt Zwart - kinderhelm 50 - 56 cm is een betrouwbare en stijlvolle keuze voor kinderen die veilig willen fietsen. Met zijn verstelbare maat, goede pasvorm en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, is het een absolute aanrader. En de mogelijkheid om de helm gemakkelijk aan te passen en de handige opbergzak maken het gebruiksgemak compleet.‍️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Pro Sport Lights Fietshelm Kinderen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Pro Sport Lights Fietshelm Kinderen

 • list plusVeilig en stijlvol ontwerp
 • list plusComfortabel en verstelbaar
 • list plusGoede luchtstroom dankzij 11 ventilatieopeningen

Nadelen Pro Sport Lights Fietshelm Kinderen

 • list plusBeperkt verkrijgbaar in slechts twee maten

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.36
Functionaliteit
8.19
Gebruiksgemak
8.44
De Fietshelm Kinderen Skate Kinderfietshelm Blauw 48/54cm is een kleurrijke en stijlvolle helm speciaal ontworpen voor kinderen. Veiligheid is enorm belangrijk, vooral als je op straat gaat fietsen. Met deze helm kunnen kinderen veilig én trendy op pad. De helm is comfortabel en verstelbaar, wat betekent dat hij geschikt is voor kinderen met een hoofdomtrek van 48 tot 54 cm.

Eén van de belangrijkste kenmerken van deze fietshelm zijn de ventilatieopeningen. Met maar liefst 11 ventilatieopeningen zorgt de helm voor een goede luchtstroom en houdt het je hoofd koel tijdens het fietsen. Dit is vooral handig op warme zomerdagen. 🌞

De helm is ook verkrijgbaar in een maat groter, namelijk medium met een hoofdomtrek van 51 tot 57 cm. Zo is er voor elk kind een geschikte maat beschikbaar.

Wat deze fietshelm echt onderscheidt van zijn concurrenten is de handige draaiknop waarmee je de helm kunt verstellen. Hierdoor kun je de helm gemakkelijk aanpassen aan de vorm en grootte van je hoofd. Zo krijg je de beste pasvorm en het meeste draagcomfort.

Een andere handige toevoeging aan deze fietshelm is de bijgeleverde opbergzak. Deze zak kan ook gebruikt worden als rugtas, zodat je de helm gemakkelijk kunt opbergen en meenemen. Dit is vooral handig voor kinderen die de helm op school moeten dragen en geen zware tas willen meenemen.

De gebruikersreviews van deze fietshelm zijn over het algemeen positief. Veel gebruikers zijn tevreden omdat de fietshelm aan hun verwachtingen voldoet. Ook wordt de fietshelm geprezen om zijn lichte gewicht en goede pasvorm. Het matte kleurendesign wordt ook als positief ervaren, omdat het er stoer uitziet en kinderen de helm graag dragen.

Een mogelijke beperking van deze fietshelm is dat hij alleen verkrijgbaar is in twee maten, namelijk small en medium. Dit kan betekenen dat de helm niet geschikt is voor kinderen met een hoofdomtrek die buiten deze maten vallen.

Al met al is de Fietshelm Kinderen Skate Kinderfietshelm Blauw 48/54cm een veilige en stijlvolle keuze voor kinderen die graag fietsen. Met zijn verstelbaarheid, ventilatieopeningen en handige draaiknop onderscheidt deze fietshelm zich van andere helmen. De positieve gebruikersreviews bevestigen dat deze helm aan de verwachtingen voldoet en een goede pasvorm heeft. Met zijn matte kleur en stoere design zullen kinderen deze helm met plezier dragen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Minnie Mouse Disney Minnie Bow-Tique

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Minnie Mouse Disney Minnie Bow-Tique

 • list plusVerstelbare hoofdomtrek
 • list plusLichtgewicht en comfortabel
 • list plusVoldoet aan hoogste veiligheidsnormen

Nadelen Minnie Mouse Disney Minnie Bow-Tique

 • list plusMogelijk niet geschikt voor jongere kinderen
 • list plusSommige gebruikers vinden de prijs-kwaliteitverhouding teleurstellend

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.29
Functionaliteit
8.29
Gebruiksgemak
7.6
De Disney Minnie Bow-Tique Fietshelm is een prachtige helm voor kinderen, speciaal ontworpen door Volare Kinderfietsen. Met zijn mooie roze kleur en versierd met schattige Minnie decoraties, ziet deze helm er gewoon perfect uit. En weet je wat? Hij past zich aan de groei van je kind aan, dankzij de verstelbare hoofdomtrek van 52 tot 56 cm. Hoe cool is dat? Gewoon een draai aan de knop aan de achterkant van de helm en je bent klaar om te gaan! En alsof dat nog niet genoeg is, biedt deze helm ook extra bescherming dankzij de bedekte onderkant.

Een van de dingen waar we het meest trots op zijn, is dat deze helm superlicht is, slechts 200 gram! Dat betekent dat je kind comfortabel kan dragen zonder dat het hoofd zwaar aanvoelt. En geen zorgen, deze helm voldoet aan de strengste veiligheidsnormen van TÜV/GS, dus je kunt erop vertrouwen dat het je kind optimaal beschermt. Met de verstelbare kinriem en de ventilatiegaten blijft het hoofd van je kind koel, zelfs tijdens de meest intense fietstochten. En laten we de zonneklep niet vergeten, die de ogen van je kind beschermt tegen de felle zon op zonnige dagen. 🌞

Volgens de specificaties weegt deze helm 240 gram en is hij geschikt voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Hij heeft een officiële Disney Minnie licentie en de kleur is natuurlijk roze. De verpakking bevat één Disney Minnie Bow-Tique Fietshelm.

Een blije klant vertelde ons dat de helm gewoon perfect was en de levering supersnel. Dat is geweldig om te horen, want snelle levering is altijd belangrijk. Maar we willen eerlijk zijn en een andere gebruiker gaf aan dat de helm te groot was voor hun 3-jarige dochter en niet goed op het hoofd paste, zelfs niet als hij strak was vastgemaakt. Ook was de sluiting van de helm niet goed verstelbaar. Deze gebruiker vond ook dat de prijs-kwaliteitverhouding niet goed was. We willen dat je volledig geïnformeerd bent, dus houd hier rekening mee bij het overwegen van deze helm.

Over het algemeen heeft de Disney Minnie Bow-Tique Fietshelm enkele geweldige kenmerken, zoals de verstelbaarheid van de hoofdomtrek, het lichte gewicht en de goede ventilatie. En niet te vergeten, hij voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen. Maar we moeten ook eerlijk zijn en zeggen dat er enkele uitdagingen zijn, zoals de maatvoering die mogelijk niet geschikt is voor jongere kinderen en de prijs-kwaliteitverhouding die volgens sommige gebruikers teleurstellend is. Het is belangrijk om deze aspecten in overweging te nemen bij het nemen van een beslissing.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Paw Patrol Jongens Fietshelm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Paw Patrol Jongens Fietshelm

 • list plusBiedt de nodige bescherming voor het hoofd bij botsingen en valpartijen.
 • list plusVerstelbare kinband met snelsluiting zorgt voor gemak bij het op- en afzetten van de helm.
 • list plusAantrekkelijk design met Paw Patrol print maakt de helm extra aantrekkelijk voor jonge kinderen.

Nadelen Paw Patrol Jongens Fietshelm

 • list plusMogelijk beperkt tot kinderen met een hoofdomtrek van 51-55 cm.

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
7.46
Gebruiksgemak
8.19
De Paw Patrol Jongens Fietshelm is perfect voor jouw stoere kind dat dol is op fietsen en skaten. Deze helm beschermt het hoofd tijdens botsingen en valpartijen. Met de verstelbare kinband met snelsluiting en de draaischijf aan de achterkant voor de perfecte pasvorm, zorgt deze helm voor een comfortabele en veilige ervaring.

Met een hoofdomtrek van 51-55 cm is deze helm geschikt voor kinderen in die maatrange. Hij is licht van gewicht en de band langs de nek en het achterhoofd is verstelbaar met een handige draaiknop. De blauwe kleur met rode onderkant en de leuke Paw Patrol print maken deze helm extra aantrekkelijk voor jonge kinderen.

De reviews van andere gebruikers zijn lovend. Ze zijn erg tevreden over de goede pasvorm en kwaliteit van deze helm. De helm zit perfect bij hun kinderen en ze zijn er blij mee. De verstelbaarheid met de draaiknop achteraan wordt als erg handig ervaren. Daarnaast is de prijs-kwaliteitverhouding ook goed.

De Paw Patrol Jongens Fietshelm onderscheidt zich van andere helmen door zijn aantrekkelijke design, goede pasvorm en verstelbaarheid. Hij biedt de nodige bescherming tijdens het fietsen en skaten en geeft kinderen het vertrouwen om veilig op pad te gaan. Het lichtgewicht ontwerp zorgt voor comfort, terwijl de verstelbare kinband met snelsluiting het makkelijk maakt om de helm op en af te zetten.

Hoewel er geen specifieke nadelen worden genoemd in de reviews, is het belangrijk om op te merken dat deze helm mogelijk niet geschikt is voor kinderen met een grotere of kleinere hoofdomtrek dan 51-55 cm. Voor hen kan de pasvorm niet optimaal zijn.

Al met al is de Paw Patrol Jongens Fietshelm een uitstekende keuze voor kinderen die op zoek zijn naar een veilige en stijlvolle helm tijdens het fietsen en skaten. Met zijn goede pasvorm, verstelbaarheid en aantrekkelijke design biedt deze helm zowel comfort als bescherming. Let wel op de juiste hoofdomtrek, maar de positieve aspecten van deze helm maken hem zeker de moeite waard om te overwegen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 22 november in huis

Bekijk prijs

9. Marvel Spiderman Fietshelm Blauw Rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Marvel Spiderman Fietshelm Blauw Rood

 • list plusVerstelbare hoofdomtrek zorgt voor langdurig gebruik
 • list plusGoedgekeurd op het gebied van veiligheid
 • list plusOpvallend en aantrekkelijk ontwerp

Nadelen Marvel Spiderman Fietshelm Blauw Rood

 • list plusProblemen met het vastmaken van de helm
 • list plusGeen kinbescherming aanwezig
 • list plusKan snel scheef gaan zitten

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.93
Functionaliteit
7.25
Gebruiksgemak
7.11
De Marvel Spiderman Fietshelm is dé helm voor stoere kinderen die fan zijn van Spiderman. Met zijn opvallende blauwe, gele en rode kleuren en coole Spiderman decoraties ziet deze helm er fantastisch uit. Maar dat is niet alles, want deze helm heeft ook nog eens handige functies die zorgen voor een perfecte pasvorm en optimale veiligheid.

Een van de geweldige kenmerken van deze helm is de verstelbare hoofdomtrek. Met de handige draaiknop kan ik de helm eenvoudig aanpassen van 51 tot 55 cm, waardoor hij perfect past bij het groeiende hoofd van mijn kind. Geen gedoe meer met te strakke of te losse helmen!

En laten we het gewicht niet vergeten. Deze helm weegt slechts 240 gram, waardoor hij superlicht is en mijn kind zich comfortabel kan bewegen tijdens het fietsen. Bovendien beschermt de helm het hoofd volledig, want zelfs de onderkant is bedekt. Dat geeft mij als ouder een geruststellend gevoel.

Veiligheid staat voorop en daarom ben ik blij om te weten dat deze helm voldoet aan de strenge eisen van het TÜV/GS. Dat betekent dat hij uitgebreid getest is en goedgekeurd op het gebied van veiligheid. Ik kan met een gerust hart mijn kind laten fietsen, wetende dat hij optimaal beschermd is.

De Marvel Spiderman Fietshelm heeft nog meer handige functies. De kinriem is verstelbaar, zodat hij comfortabel past bij verschillende kinderen. En als de zon fel schijnt, komt de zonneklep goed van pas. Die houdt de scherpe zonnestralen tegen, zodat mijn kind geen last heeft van verblindend licht. En dankzij de ventilatiegaten blijft het hoofd lekker koel tijdens het fietsen.

Natuurlijk is geen product perfect en ook deze helm heeft enkele nadelen. Sommige gebruikers hebben gemeld dat de helm lastig vast te maken is en snel losgaat. Ook kan hij snel scheef gaan zitten. Daarnaast is er geen kinbescherming aanwezig, wat voor sommige ouders een punt van kritiek is.

Maar ondanks deze kritiekpunten blijft de Marvel Spiderman Fietshelm een aantrekkelijke keuze voor kinderen die gek zijn op Spiderman. De verstelbare hoofdomtrek zorgt ervoor dat de helm meegroeit met mijn kind, dus ik hoef niet elk jaar een nieuwe helm te kopen. En de goedkeuring van het TÜV/GS bevestigt dat deze helm voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen.

Dus als ik op zoek ben naar een helm die mijn kind beschermt tijdens het fietsen én er cool uitziet, dan is de Marvel Spiderman Fietshelm zeker het overwegen waard. Ik moet er wel rekening mee houden dat sommige gebruikers problemen hebben ervaren met het vastmaken van de helm en dat er geen kinbescherming is. Maar al met al is dit een geweldige helm voor stoere Spiderman fans!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. Bobike GO helm - Maat

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bobike GO helm - Maat

 • list plusBiedt extra bescherming tijdens het fietsen
 • list plusHeeft negen ventilatie-openingen voor koelte
 • list plusVoorzien van insectennet voor bescherming tegen beestjes
 • list plusEasy-Lock sluitsysteem voor snel en gemakkelijk op maat maken
 • list plusReflecterende stickers voor goede zichtbaarheid in het donker

Nadelen Bobike GO helm - Maat

 • list plusVerwarring over de maatvoering
 • list plusDe helm kan te klein vallen
 • list plusMogelijk probleem met de binnenrand die los kan laten

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.69
Functionaliteit
7.72
Gebruiksgemak
6.75
Ik heb onlangs de Bobike GO helm in maat XS in de kleur Cotton Candy Pink gekocht en ik ben super blij met mijn aankoop. Deze helm zorgt ervoor dat mijn kindje extra bescherming heeft tijdens het fietsen en heeft een paar handige features.

Wat meteen opvalt aan deze helm is het aantal ventilatie-openingen. Er zijn maar liefst negen ventilatie-openingen die ervoor zorgen dat het hoofd van mijn kindje lekker koel blijft, zelfs op hete zomerdagen. Daarnaast heeft de helm ook nog een insectennet, zodat mijn kindje beschermd is tegen rondvliegende beestjes.

Het Easy-Lock sluitsysteem is echt geweldig aan deze helm. Hiermee kan ik de helm snel en makkelijk passend maken voor mijn kindje. Het is super handig en bespaart me tijd als we op pad gaan met de fiets.

Een ander pluspunt van deze helm zijn de reflecterende stickers. Hierdoor is mijn kindje ook in het donker goed zichtbaar, wat de veiligheid tijdens het fietsen verhoogt.

Wat betreft de maatvoering van de helm, moet ik wel zeggen dat er een beetje verwarring is. In de productbeschrijving staat dat de maat 46-53 cm is, maar op de helm zelf staat 44-48 cm. Dit kan verwarrend zijn voor ouders die de helm willen kopen op basis van de maat. Dus let hier goed op bij het bestellen.

Helaas heb ik ook een paar negatieve reviews gelezen over deze helm. Sommige gebruikers hebben aangegeven dat de helm wat klein uitvalt. Dit kan een probleem zijn, vooral als je kindje aan de bovengrens van de maat zit. Dus controleer zorgvuldig de maatvoering voordat je deze helm aanschaft.

Een ander minpuntje dat ik heb gelezen, is dat de binnenrand van de helm los kan raken. Dit kan een onveilige situatie veroorzaken, omdat de binnenrand voor de ogen van het kind kan zakken en de helm minder stevig kan zitten. Dit is iets waar je serieus rekening mee moet houden.

Ondanks deze mogelijke nadelen, ben ik over het algemeen heel tevreden met de Bobike GO helm. De ventilatie-openingen, het Easy-Lock sluitsysteem en de reflecterende stickers maken deze helm een goede keuze voor ouders die op zoek zijn naar een veilige en comfortabele helm voor hun kindje. Maar vergeet niet om de maatvoering en de mogelijke problemen met de binnenrand in overweging te nemen voordat je deze helm aanschaft.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Fietshelmen voor kinderen. Er zijn immers 2229 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!