Wat is de beste Fietshelm Kind van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 mei, 2024

Het aanschaffen van een goede Fietshelm Kind is een moeilijke opdracht. Wat is de beste Fietshelm Kind van 2024? Na het analyseren van 2229 Fietshelmen voor kinderen kwam de hunta Kinderhelm Roze - Fietshelm als beste getest uit onze Fietshelm Kind-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Fietshelmen voor kinderen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Fietshelmen voor kinderen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Fietshelm Kind-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Fietshelmen voor kinderen

1Score: 9.7
hunta Kinderhelm Roze - Fietshelm
hunta Kinderhelm Roze - Fietshelm
hunta
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
BBB Cycling Wave Kinderhelm Fiets
BBB Cycling Wave Kinderhelm Fiets
BBB cycling
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Bobike Kids Plus helm
Bobike Kids Plus helm
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.8
Minnie Mouse Disney Minnie Bow-Tique
Minnie Mouse Disney Minnie Bow-Tique
Minnie Mouse
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
Abus Smiley 3.0 kinderfietshelm
Abus Smiley 3.0 kinderfietshelm
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.2
Kinderfietshelm Pro Sport Lights skate
Kinderfietshelm Pro Sport Lights skate
Pro Sport Lights
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.9
Pro Sport Lights Fietshelm Kinderen
Pro Sport Lights Fietshelm Kinderen
Pro Sport Lights
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.6
Marvel Spiderman Fietshelm Blauw Rood
Marvel Spiderman Fietshelm Blauw Rood
Marvel Spiderman
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.3
Bobike GO helm - Maat
Bobike GO helm - Maat
Bobike
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
Fietshelm Combi met Bescherming Kinderhelm
Fietshelm Combi met Bescherming Kinderhelm
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Fietshelm voor een Kind Koopgids

Als ouder wil je het beste voor je kind, ook als het gaat om veiligheid tijdens het fietsen. Daarom is het kopen van een goede fietshelm een verstandige keuze. Bescherm het hoofd van je kind met de beste fietshelm voor een kind en geef jezelf de gemoedsrust die je verdient.

Hoe effectief is een fietshelm voor een kind?

Een fietshelm is een essentieel onderdeel van de uitrusting van een kind tijdens het fietsen. Maar hoe effectief is een fietshelm precies?

Het dragen van een fietshelm vermindert of voorkomthoofdletsel bij kinderen bij een val of een ongeval tijdens het fietsen. 

Een fietshelm is ontworpen om de energie van een impact te absorberen en te verdelen, wat de kracht op het hoofd van het kind vermindert. Het vermindert aanzienlijk de kans op een schedelbreuk of hersenletsel.

Studies tonen zelfs aan dat het dragen van een fietshelm de kans op een hoofdletsel met ongeveer60% tot 71%vermindert. Het is denk ik wel duidelijk dat fietshelmen voor kinderen zeer effectief zijn in het voorkomen van hoofdletsel tijdens het fietsen.

Het is belangrijk om te onthouden dat een helm geen garantie biedt voor volledige bescherming tegen letsel. Maar het is wel een belangrijk stukje uitrusting dat de veiligheid van een kind vergroot en het risico op hoofdletsel vermindert. 

Aankoopcriteria

Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten bij het kopen van een fietshelm voor een kind. Hier zijn een paar belangrijke overwegingen:

 • Maat: zorg ervoor dat je de juiste maat helm koopt voor de leeftijd en het hoofdformaat van je kind. Een te grote of te kleine helm biedt niet de juiste bescherming. Meet daarom het hoofd van je kind en kijk naar de maattabel van de helm.
 • Pasvorm: een goede pasvorm is essentieel voor de veiligheid van je kind. Zorg ervoor dat de helm strak maar comfortabel zit en niet heen en weer beweegt als je kind zijn hoofd beweegt.
 • Gewicht: een te zware helm is mogelijk oncomfortabel voor een kind. Kies daarom een helm die niet te zwaar is en comfortabel zit.
 • Ventilatie: fietsen kan vermoeiend zijn en het hoofd van je kind kan warm worden. Zorg daarom dat de helm voldoende ventilatie heeft om het hoofd koel te houden tijdens het fietsen.
 • Veiligheidscertificering: controleer of de helm is gecertificeerd volgens veiligheidsnormen. In Europa moet een fietshelm voldoen aan de CE-norm. Daarnaast zijn er verschillende veiligheidstesten.
 • Design: zoals eerder vermeld zijn er helmen verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen. Laat je kinderen een helm kiezen die ze leuk vinden en waardoor ze zich zelfverzekerd voelen tijdens het fietsen.
 • Prijs: tot slot, bepaal je budget. Een dure helm hoeft niet per se beter te zijn dan een goedkopere helm, maar er zijn wel verschillen in kwaliteit en materialen. Koop een helm die binnen je budget past, maar nog steeds voldoet aan alle belangrijke overwegingen hierboven.

Als je deze punten in overweging neemt bij het kopen van een fietshelm voor je kind, dan weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Veiligheid is belangrijk, maar het moet ook leuk zijn voor je kinderen om een helm te dragen tijdens het fietsen.

Veiligheidstesten

Er zijn verschillende testen die de degelijkheid van een fietshelm aantonen. Hieronder staan een aantal van die testen:

 • De valtest: Bij deze test wordt de helm getest op hoe goed hij de impact van een val kan opvangen. De helm zit op een testhoofd en valt vervolgens van een hoogte van ongeveer 1,5 meter op een hard oppervlak. De helm mag niet breken of scheuren.
 • De schokabsorptietest: hierbij test de fabrikant de schokabsorptie van de helm . Dit doet hij door een gewicht te laten vallen op verschillende delen van de helm en te meten hoeveel kracht de helm absorbeert zonder te scheuren of breken.
 • De bandjestest: bij deze test worden de bandjes van de helm getest op hun degelijkheid en veiligheid. De bandjes moeten sterk genoeg zijn om het gewicht van de helm te dragen en behoren niet los te raken of te breken tijdens het dragen van de helm.
 • De ventilatietest: bij deze test wordt de ventilatie van de helm getest door de helm te dragen en te controleren of de ventilatieopeningen voldoende lucht doorlaten om het hoofd van het kind koel te houden tijdens het fietsen.

Hoe bepaal je de maat van een fietshelm voor een kind?

Het bepalen van de maat van een fietshelm voor kinderen is een belangrijk onderdeel van het kopen van een helm voor je kind. Het zorgt niet alleen voor een veilige pasvorm, maar ook voor comfort tijdens het fietsen. 

Om de juiste maat te bepalen, heb je eenmeetlint. Plaats het meetlint ongeveer 2,5 cm boven de wenkbrauwen en net boven de oren en meet de omtrek van het hoofd door het meetlint rond het breedste deel van het hoofd te plaatsen. Noteer de meting en gebruik deze als referentie bij het kiezen van een helm.

Gebruik demaattabel van de fabrikant om de juiste maat te bepalen op basis van de hoofdomtrek van je kind. Laat na de aankoop je kind dan de helm passen om te zien of de maat goed is. Zorg ervoor dat de helm strak, maar comfortabel zit en niet heen en weer beweegt als je kind zijn hoofd beweegt.

Onthoud dat een goede pasvormessentieel is voor de veiligheid van je kind tijdens het fietsen. Door deze eenvoudige stappen te volgen, zorg je ervoor dat je de juiste maat helm voor je kind kiest. Zo geniet je kind veilig en comfortabel van zijn of haar fietstocht.

Prijs

De prijs van een goede fietshelm voor een kind varieert van ongeveer €20 tot €100, afhankelijk van het merk, het model en de kwaliteit. 

Over het algemeen geldt dat duurderehelmen vaak van betere kwaliteit zijn, meer bescherming bieden en comfortabeler zijn om te dragen.

Het is belangrijk om te onthouden dat de prijs van een helm niet altijd de kwaliteit weergeeft. Er zijn helmen op de markt die voldoen aan veiligheidsnormen en bescherming bieden tegen hoofdletsel, maar toch betaalbaar zijn. 

Bij het kopen van een fietshelm voor een kind is het verstandig om te investeren in een goede kwaliteit helm die de nodige bescherming biedt en comfortabel is om te dragen. Uiteindelijk gaat het om de veiligheid van je kind.

Wanneer moet je een fietshelm vervangen?

Het vervangen van een fietshelm is een belangrijk onderdeel van de veiligheid tijdens het fietsen. Hieronder zijn een aantal richtlijnen voor het vervangen van een fietshelm:

 • Na een val of ongeval: als de helm betrokken is geweest bij een val of ongeval, moet hij onmiddellijk worden vervangen. Zelfs als er geen zichtbare schade is, kan er onzichtbare schade zijn aan de helm die de bescherming vermindert.
 • Na 5 jaar: als de helm ouder is dan 5 jaar, is het tijd om hem te vervangen. Na verloop van tijd neemt de beschermende werking van de helm af als gevolg van veroudering en slijtage.
 • Bij zichtbare schade: als er zichtbare schade is aan de helm, zoals scheuren, deuken of andere beschadigingen, dien je de helm te vervangen. Zelfs kleine scheurtjes of deuken verminderen al snel de beschermende werking van de helm.
 • Bij verandering in pasvorm: als de helm niet meer goed past of niet meer comfortabel is om te dragen, is het tijd om de helm te vervangen. Een goede pasvorm is essentieel voor de bescherming die de helm biedt.

Het is belangrijk om te onthouden dat deze richtlijnen slechts een algemene leidraad zijn en dat je sommige helmen eerder behoort te vervangen afhankelijk van de mate van gebruik en blootstelling aan zonlicht en vochtigheid.

Door regelmatig de helm te inspecteren en deze te vervangen volgens de bovenstaande richtlijnen, zorg je ervoor dat je kind altijd goed beschermd is tijdens het fietsen.

hero illustration

Hoe testen we Fietshelmen voor kinderen?

Om de beste Fietshelm Kind te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Fietshelm Kind-test hebben we 2229 Fietshelmen voor kinderen geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze Fietshelm Kind-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 buitenstaande expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Fietshelm Kind-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Fietshelm Kind-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van de beste Fietshelm Kind in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 2229 Fietshelmen voor kinderen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Fietshelmen voor kinderen op een rij

1. hunta Kinderhelm Roze - Fietshelm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen hunta Kinderhelm Roze - Fietshelm

 • list plusVeilig en betrouwbaar voor kinderen tijdens het fietsen, skaten, skateboarden of steppen
 • list plusCE-gecertificeerd en voldoet aan alle veiligheidsnormen
 • list plusVerstelbare maat zorgt ervoor dat de helm perfect past bij het hoofd van het kind

Nadelen hunta Kinderhelm Roze - Fietshelm

 • list plusHet is essentieel om ervoor te zorgen dat de helm correct is afgesteld en dat het kind altijd de juiste maat draagt
 • list plusHet is belangrijk om het kind te begeleiden en hen te leren hoe ze veilig moeten fietsen, skaten of skateboarden om ongevallen te voorkomen

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.34
Functionaliteit
9.48
Gebruiksgemak
10
De Kinderhelm Roze is dé helm die je als ouder zoekt voor je kind tijdens het fietsen, skaten, skateboarden of steppen. Hij is geschikt voor kinderen van ongeveer 3 tot 8 jaar oud en kan perfect worden aangepast aan het hoofd van je kind.

Een van de beste eigenschappen van deze helm is de CE-certificering, wat betekent dat hij voldoet aan alle veiligheidsnormen. Hij is gemaakt van stevig ABS-materiaal en heeft een schokabsorberende EPS-kern, zodat het hoofd van je kind goed beschermd is bij een val of botsing.

De Kinderhelm Roze heeft ook ventilatieopeningen en ademend schuim, waardoor hij super comfortabel en luchtig is om te dragen. De verstelbare bandjes en maat zorgen ervoor dat de helm perfect past bij het hoofd van je kind, en hij kan meegroeien van 48 cm tot 54 cm. Zo gaat hij jarenlang mee en kan je kind er volop van genieten terwijl het groeit.

De reviews van andere ouders over deze helm zijn over het algemeen erg positief. Ze zijn blij met de goede pasvorm en vinden de prijs-kwaliteitverhouding geweldig. Ook wordt de goede kwaliteit en het mooie ontwerp geprezen. Een gebruiker merkt zelfs op dat de helm perfect past bij hun 5-jarige dochter en er mooi uitziet.

Een ander opvallend aspect is de geweldige service van het merk. Een gebruiker merkt op dat hun vraag netjes werd afgehandeld en dat ze erg tevreden waren met de helm voor hun dochter.

Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, is het belangrijk om te onthouden dat elke helm zijn beperkingen heeft. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat de helm goed is afgesteld en dat je kind altijd de juiste maat draagt. Daarnaast is het belangrijk om je kind te begeleiden en ze te leren hoe ze veilig kunnen fietsen, skaten of skateboarden om ongelukken te voorkomen.

Kortom, de Kinderhelm Roze is de ideale keuze voor ouders die een veilige en comfortabele helm zoeken voor hun kinderen. Met zijn verstelbare maat, goede pasvorm en kwaliteit is deze helm een betrouwbare metgezel voor allerlei buitenactiviteiten. De positieve reviews en de geweldige prijs-kwaliteitverhouding maken het een aantrekkelijke optie ten opzichte van andere helmen op de markt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

2. BBB Cycling Wave Kinderhelm Fiets

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BBB Cycling Wave Kinderhelm Fiets

 • list plusModerne en coole fietshelm voor kinderen.
 • list plusBiedt voldoende veiligheid, zelfs tijdens het stunten.
 • list plusComfortabel passend en gemakkelijk te verstellen met één hand.

Nadelen BBB Cycling Wave Kinderhelm Fiets

 • list plusMogelijk beperkt in maatbereik.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.53
Functionaliteit
9.12
Gebruiksgemak
9.55
De BBB Cycling Wave Kinderhelm is gewoonweg geweldig! Als een moderne en coole helm voor kinderen ziet hij er niet alleen fantastisch uit, maar biedt hij ook de nodige veiligheid, zelfs tijdens de meest gewaagde stunts. Deze helm is echt een van de meest veelzijdige opties voor jonge fietsers. Hij is perfect voor dagelijks gebruik in de stad, super comfortabel en zelfs geweldig om te stunten in het skatepark. Hij is verkrijgbaar in een matte zwarte en matte groene kleur, voor een ultieme urban look. 🔥

Een opvallende eigenschap van de Wave kinderhelm is de ABS schaal, die zorgt voor extra bescherming en de helm extra sterk maakt. Dit is echt een groot voordeel ten opzichte van gewone helmen. En alsof dat nog niet genoeg is, is deze helm ook nog eens super comfortabel en gemakkelijk verstelbaar met slechts één hand! Zo weet je zeker dat hij perfect past en het dragen ervan een genot is.

Maar dat is nog niet alles! De BBB Cycling Wave Kinderhelm biedt ook extra veiligheid dankzij de reflecterende straps en decals. Hierdoor ben je zelfs bij weinig licht goed zichtbaar in het verkeer. Dat is echt een belangrijk kenmerk, vooral voor ouders die hun kinderen met een gerust hart willen laten fietsen.

En weet je wat het beste is? Gebruikers zijn dol op de BBB Cycling Wave Kinderhelm! Hij heeft een geweldige pasvorm, biedt waar voor je geld en is gewoon van topkwaliteit. Precies waar ouders naar op zoek zijn bij het kiezen van een helm voor hun kinderen.

Maar laten we eerlijk zijn, er zijn altijd een paar punten om op te letten. Hoewel gebruikers geen nadelen noemen in hun reviews, moeten we wel vermelden dat de BBB Cycling Wave Kinderhelm mogelijk beperkt is in maatbereik. Hij is verkrijgbaar in maat M (56-58 cm), dus hij is misschien niet geschikt voor kinderen met een kleinere of grotere hoofdomtrek. Het is dus belangrijk om de juiste maat te kiezen om ervoor te zorgen dat de helm perfect past en de optimale bescherming biedt.

Maar laten we dat niet laten verpesten! Al met al is de BBB Cycling Wave Kinderhelm gewoon een geweldige keuze voor kinderen. Met zijn moderne design, perfecte pasvorm, extra veiligheidskenmerken en duurzaamheid onderscheidt hij zich echt van andere helmen op de markt. Het is de ultieme helm voor dagelijks gebruik in de stad en zelfs voor wat stunts in het skatepark. Met de BBB Cycling Wave Kinderhelm kunnen kinderen veilig en stijlvol fietsen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Bobike Kids Plus helm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bobike Kids Plus helm

 • list plusVoldoet aan de EN1078 veiligheidsnorm van 2016/425

Nadelen Bobike Kids Plus helm

  Beoordeling

  9.2 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.46
  Functionaliteit
  9.42
  Gebruiksgemak
  8.65
  Ik ben enthousiast om de Bobike Kids Plus helm in maat S met het leuke Dino-design aan te bieden, speciaal ontworpen voor ouders die op zoek zijn naar een combinatie van veiligheid, comfort en stijl voor hun kinderen. Met een in-mold constructie en verhoogde bescherming aan de achterkant, voldoet deze helm aan de 2016/425 EN1078 veiligheidsnorm, wat mij als ouder gemoedsrust geeft. En het beste van alles? Deze helm is verkrijgbaar in drie vrolijke prints!

  De reflecterende decals zorgen ervoor dat kinderen extra zichtbaar zijn in het verkeer, wat erg belangrijk is voor mij als ouder. En met elf ventilatie-openingen blijft het hoofd van mijn kind koel, zelfs op warme dagen, terwijl het insectennet hen beschermt tegen rondvliegende beestjes. Ik ben blij om te zien dat de helm niet alleen veiligheid, maar ook comfort en gemak biedt voor mijn kind.

  Het slimme DIAL systeem maakt het super eenvoudig om de helm passend te maken, wat handig is gezien de groei van kinderen. En de thermisch gevormde padding aan de binnenzijde draagt bij aan de pasvorm en het draagcomfort. Het is geweldig dat er zelfs een extra set padding wordt meegeleverd, wat aangeeft dat Bobike echt aandacht besteedt aan de behoeften van ouders en kinderen.

  De Bobike Kids Plus helm onderscheidt zich echt door zijn aandacht voor veiligheid, comfort en stijl, zonder in te leveren op kwaliteit. Het is duidelijk dat het merk heeft geïnnoveerd om aan de behoeften van moderne ouders en kinderen te voldoen. Hoewel er geen gebruikersreviews beschikbaar zijn, ben ik ervan overtuigd dat deze helm een uitstekende keuze is voor ouders die op zoek zijn naar een allround helm voor hun kinderen.

  Al met al is de Bobike Kids Plus helm een fantastische keuze voor ouders die op zoek zijn naar een veilige, comfortabele en stijlvolle helm voor hun kinderen. Met zijn focus op veiligheid, comfort en design, en de aandacht voor detail, is deze helm zeker een aanrader. Hoewel er geen gebruikersreviews zijn om dit te ondersteunen, blijkt uit de beschrijving dat deze helm zich onderscheidt door zijn aandacht voor detail en innovatieve functies. 🚲

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs

  4. Minnie Mouse Disney Minnie Bow-Tique

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Minnie Mouse Disney Minnie Bow-Tique

  • list plusVerstelbare hoofdomtrek
  • list plusLichtgewicht en comfortabel
  • list plusVoldoet aan hoogste veiligheidsnormen

  Nadelen Minnie Mouse Disney Minnie Bow-Tique

  • list plusMogelijk niet geschikt voor jongere kinderen
  • list plusSommige gebruikers vinden de prijs-kwaliteitverhouding teleurstellend

  Beoordeling

  8.8 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.63
  Functionaliteit
  8.99
  Gebruiksgemak
  8.75
  De Disney Minnie Bow-Tique Fietshelm is een prachtige helm voor kinderen, speciaal ontworpen door Volare Kinderfietsen. Met zijn mooie roze kleur en versierd met schattige Minnie decoraties, ziet deze helm er gewoon perfect uit. En weet je wat? Hij past zich aan de groei van je kind aan, dankzij de verstelbare hoofdomtrek van 52 tot 56 cm. Hoe cool is dat? Gewoon een draai aan de knop aan de achterkant van de helm en je bent klaar om te gaan! En alsof dat nog niet genoeg is, biedt deze helm ook extra bescherming dankzij de bedekte onderkant.

  Een van de dingen waar we het meest trots op zijn, is dat deze helm superlicht is, slechts 200 gram! Dat betekent dat je kind comfortabel kan dragen zonder dat het hoofd zwaar aanvoelt. En geen zorgen, deze helm voldoet aan de strengste veiligheidsnormen van TÜV/GS, dus je kunt erop vertrouwen dat het je kind optimaal beschermt. Met de verstelbare kinriem en de ventilatiegaten blijft het hoofd van je kind koel, zelfs tijdens de meest intense fietstochten. En laten we de zonneklep niet vergeten, die de ogen van je kind beschermt tegen de felle zon op zonnige dagen. 🌞

  Volgens de specificaties weegt deze helm 240 gram en is hij geschikt voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Hij heeft een officiële Disney Minnie licentie en de kleur is natuurlijk roze. De verpakking bevat één Disney Minnie Bow-Tique Fietshelm.

  Een blije klant vertelde ons dat de helm gewoon perfect was en de levering supersnel. Dat is geweldig om te horen, want snelle levering is altijd belangrijk. Maar we willen eerlijk zijn en een andere gebruiker gaf aan dat de helm te groot was voor hun 3-jarige dochter en niet goed op het hoofd paste, zelfs niet als hij strak was vastgemaakt. Ook was de sluiting van de helm niet goed verstelbaar. Deze gebruiker vond ook dat de prijs-kwaliteitverhouding niet goed was. We willen dat je volledig geïnformeerd bent, dus houd hier rekening mee bij het overwegen van deze helm.

  Over het algemeen heeft de Disney Minnie Bow-Tique Fietshelm enkele geweldige kenmerken, zoals de verstelbaarheid van de hoofdomtrek, het lichte gewicht en de goede ventilatie. En niet te vergeten, hij voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen. Maar we moeten ook eerlijk zijn en zeggen dat er enkele uitdagingen zijn, zoals de maatvoering die mogelijk niet geschikt is voor jongere kinderen en de prijs-kwaliteitverhouding die volgens sommige gebruikers teleurstellend is. Het is belangrijk om deze aspecten in overweging te nemen bij het nemen van een beslissing.

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Bekijk bij bol.com

  Bekijk prijs

  5. Abus Smiley 3.0 kinderfietshelm

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Abus Smiley 3.0 kinderfietshelm

  • list plusDiepe pasvorm en vizierachtige voorrand voor extra hoofdbescherming
  • list plusAanpasbaar aan hoofdomvang, zowel in breedte als in hoogte aan het achterhoofd
  • list plusHoogteverstelbaar systeem compatibel met vlechten en staarten

  Nadelen Abus Smiley 3.0 kinderfietshelm

   Beoordeling

   8.7 Totale score
   Prijs/kwaliteit
   8.22
   Functionaliteit
   8.21
   Gebruiksgemak
   9.16
   Ik ben enthousiast om de Abus Smiley 3.0 kinderfietshelm aan te kondigen! Deze helm is perfect voor de allereerste fietsavonturen van je kind, of het nu op een loopfiets, driewieler of eigen fiets is. Met zijn nieuwe buitenvorm en verbeterde functies, zet deze helm een nieuwe standaard. De diepe pasvorm en vizierachtige voorrand bieden extra bescherming voor het hoofd, terwijl het verstelsysteem is ontworpen met kinderen met lang haar in gedachten. Het dikke kinstuk draagt bij aan het draagcomfort, en de helm is aanpasbaar aan de hoofdomvang in zowel breedte als hoogte.

   De In-Mold technologie zorgt voor een permanente verbinding van de buitenschaal met het schokabsorberende materiaal van de helm, waardoor optimale bescherming wordt geboden. Met het hoogteverstelbare systeem dat compatibel is met vlechten en staarten, en de anti-slip draaiknop aan de achterkant van het hoofd, is deze helm perfect aanpasbaar. Daarnaast zorgen de 4 luchtinlaten, 4 luchtuitlaten, uitneembare en wasbare vulling, geïntegreerd vliegennet en reflectoren voor optimale ventilatie en veiligheid.

   Met 16 verschillende decors, van kindvriendelijke motieven tot effen kleuren, is er voor elk kind een passende helm. Deze Abus Smiley 3.0 kinderfietshelm is een uitstekende keuze voor ouders die op zoek zijn naar veiligheid en comfort voor hun kind tijdens het fietsen. Met zijn verbeterde functies, aanpasbaarheid en variatie in decors, biedt deze helm uitstekende bescherming en esthetische aantrekkingskracht. 🚴‍️

   Verkrijgbaar bij:

   Amazon.nl

   Op voorraad

   Bekijk prijs
   Bol.com

   Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

   Bekijk prijs

   6. Kinderfietshelm Pro Sport Lights skate

   Loading ...
   Ga naar laagste prijs

   Voordelen Kinderfietshelm Pro Sport Lights skate

   • list plusGoede pasvorm
   • list plusGoede prijs-kwaliteitverhouding
   • list plusGemakkelijk aan te passen

   Nadelen Kinderfietshelm Pro Sport Lights skate

   • list plusAlleen verkrijgbaar in één maat

   Beoordeling

   8.2 Totale score
   Prijs/kwaliteit
   7.96
   Functionaliteit
   8.09
   Gebruiksgemak
   8.64
   De Kinderfietshelm Pro Sport Lights - skate Fietshelm voor kinderen - Matt Zwart - kinderhelm 50 - 56 cm is mijn keuze als het aankomt op veilig en stijlvol fietsen voor kinderen. Met een verstelbare maat van 50 tot 56 cm, past deze helm perfect en zorgt voor comfort, ongeacht de leeftijd.

   Veiligheid staat voorop bij deze fietshelm. Met zijn stevige kunststof buitenkant en EPS voering biedt de helm betrouwbare bescherming voor het hoofd van jouw kind. En met 11 ventilatieopeningen blijft het hoofd koel tijdens het fietsen. 😎

   Een handige draaiknop maakt het eenvoudig om de helm aan te passen naar de juiste maat, zodat hij stevig op het hoofd blijft zitten. En de meegeleverde opbergzak is niet alleen handig, maar kan ook als rugtas worden gebruikt. Zo neem je de helm gemakkelijk overal mee naartoe tijdens het fietsen.

   Gebruikers zijn erg tevreden over de Kinderfietshelm Pro Sport Lights - skate Fietshelm voor kinderen - Matt Zwart - kinderhelm 50 - 56 cm. Ze waarderen de goede pasvorm en de prijs-kwaliteitverhouding van de helm. Ook de kwaliteit wordt als goed ervaren.

   Een gebruiker merkt op dat de helm handig te monteren is op de zadelpen, ideaal voor kinderen die graag op hun fiets willen rijden. Een andere gebruiker benadrukt dat de helm een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft en zeker een aanrader is.

   Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, is het goed om te weten dat de helm alleen verkrijgbaar is in één maat, namelijk 50 tot 56 cm. Dit kan een beperking zijn voor kinderen met een grotere hoofdomtrek.

   Kortom, de Kinderfietshelm Pro Sport Lights - skate Fietshelm voor kinderen - Matt Zwart - kinderhelm 50 - 56 cm is een betrouwbare en stijlvolle keuze voor kinderen die veilig willen fietsen. Met zijn verstelbare maat, goede pasvorm en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, is het een absolute aanrader. En de mogelijkheid om de helm gemakkelijk aan te passen en de handige opbergzak maken het gebruiksgemak compleet.‍️

   Verkrijgbaar bij:

   Amazon.nl

   Op voorraad

   Bekijk prijs
   Bol.com

   Bekijk bij bol.com

   Bekijk prijs

   7. Pro Sport Lights Fietshelm Kinderen

   Loading ...
   Ga naar laagste prijs

   Voordelen Pro Sport Lights Fietshelm Kinderen

   • list plusVeilig en stijlvol ontwerp
   • list plusComfortabel en verstelbaar
   • list plusGoede luchtstroom dankzij 11 ventilatieopeningen

   Nadelen Pro Sport Lights Fietshelm Kinderen

   • list plusBeperkt verkrijgbaar in slechts twee maten

   Beoordeling

   7.9 Totale score
   Prijs/kwaliteit
   8.18
   Functionaliteit
   8.07
   Gebruiksgemak
   7.54
   De Fietshelm Kinderen Skate Kinderfietshelm Blauw 48/54cm is een kleurrijke en stijlvolle helm speciaal ontworpen voor kinderen. Veiligheid is enorm belangrijk, vooral als je op straat gaat fietsen. Met deze helm kunnen kinderen veilig én trendy op pad. De helm is comfortabel en verstelbaar, wat betekent dat hij geschikt is voor kinderen met een hoofdomtrek van 48 tot 54 cm.

   Eén van de belangrijkste kenmerken van deze fietshelm zijn de ventilatieopeningen. Met maar liefst 11 ventilatieopeningen zorgt de helm voor een goede luchtstroom en houdt het je hoofd koel tijdens het fietsen. Dit is vooral handig op warme zomerdagen. 🌞

   De helm is ook verkrijgbaar in een maat groter, namelijk medium met een hoofdomtrek van 51 tot 57 cm. Zo is er voor elk kind een geschikte maat beschikbaar.

   Wat deze fietshelm echt onderscheidt van zijn concurrenten is de handige draaiknop waarmee je de helm kunt verstellen. Hierdoor kun je de helm gemakkelijk aanpassen aan de vorm en grootte van je hoofd. Zo krijg je de beste pasvorm en het meeste draagcomfort.

   Een andere handige toevoeging aan deze fietshelm is de bijgeleverde opbergzak. Deze zak kan ook gebruikt worden als rugtas, zodat je de helm gemakkelijk kunt opbergen en meenemen. Dit is vooral handig voor kinderen die de helm op school moeten dragen en geen zware tas willen meenemen.

   De gebruikersreviews van deze fietshelm zijn over het algemeen positief. Veel gebruikers zijn tevreden omdat de fietshelm aan hun verwachtingen voldoet. Ook wordt de fietshelm geprezen om zijn lichte gewicht en goede pasvorm. Het matte kleurendesign wordt ook als positief ervaren, omdat het er stoer uitziet en kinderen de helm graag dragen.

   Een mogelijke beperking van deze fietshelm is dat hij alleen verkrijgbaar is in twee maten, namelijk small en medium. Dit kan betekenen dat de helm niet geschikt is voor kinderen met een hoofdomtrek die buiten deze maten vallen.

   Al met al is de Fietshelm Kinderen Skate Kinderfietshelm Blauw 48/54cm een veilige en stijlvolle keuze voor kinderen die graag fietsen. Met zijn verstelbaarheid, ventilatieopeningen en handige draaiknop onderscheidt deze fietshelm zich van andere helmen. De positieve gebruikersreviews bevestigen dat deze helm aan de verwachtingen voldoet en een goede pasvorm heeft. Met zijn matte kleur en stoere design zullen kinderen deze helm met plezier dragen.

   Verkrijgbaar bij:

   Amazon.nl

   Op voorraad

   Bekijk prijs
   Bol.com

   Bekijk bij bol.com

   Bekijk prijs

   8. Marvel Spiderman Fietshelm Blauw Rood

   Loading ...
   Ga naar laagste prijs

   Voordelen Marvel Spiderman Fietshelm Blauw Rood

   • list plusVerstelbare hoofdomtrek zorgt voor langdurig gebruik
   • list plusGoedgekeurd op het gebied van veiligheid
   • list plusOpvallend en aantrekkelijk ontwerp

   Nadelen Marvel Spiderman Fietshelm Blauw Rood

   • list plusProblemen met het vastmaken van de helm
   • list plusGeen kinbescherming aanwezig
   • list plusKan snel scheef gaan zitten

   Beoordeling

   7.6 Totale score
   Prijs/kwaliteit
   7.54
   Functionaliteit
   7.48
   Gebruiksgemak
   7.9
   De Marvel Spiderman Fietshelm is dé helm voor stoere kinderen die fan zijn van Spiderman. Met zijn opvallende blauwe, gele en rode kleuren en coole Spiderman decoraties ziet deze helm er fantastisch uit. Maar dat is niet alles, want deze helm heeft ook nog eens handige functies die zorgen voor een perfecte pasvorm en optimale veiligheid.

   Een van de geweldige kenmerken van deze helm is de verstelbare hoofdomtrek. Met de handige draaiknop kan ik de helm eenvoudig aanpassen van 51 tot 55 cm, waardoor hij perfect past bij het groeiende hoofd van mijn kind. Geen gedoe meer met te strakke of te losse helmen!

   En laten we het gewicht niet vergeten. Deze helm weegt slechts 240 gram, waardoor hij superlicht is en mijn kind zich comfortabel kan bewegen tijdens het fietsen. Bovendien beschermt de helm het hoofd volledig, want zelfs de onderkant is bedekt. Dat geeft mij als ouder een geruststellend gevoel.

   Veiligheid staat voorop en daarom ben ik blij om te weten dat deze helm voldoet aan de strenge eisen van het TÜV/GS. Dat betekent dat hij uitgebreid getest is en goedgekeurd op het gebied van veiligheid. Ik kan met een gerust hart mijn kind laten fietsen, wetende dat hij optimaal beschermd is.

   De Marvel Spiderman Fietshelm heeft nog meer handige functies. De kinriem is verstelbaar, zodat hij comfortabel past bij verschillende kinderen. En als de zon fel schijnt, komt de zonneklep goed van pas. Die houdt de scherpe zonnestralen tegen, zodat mijn kind geen last heeft van verblindend licht. En dankzij de ventilatiegaten blijft het hoofd lekker koel tijdens het fietsen.

   Natuurlijk is geen product perfect en ook deze helm heeft enkele nadelen. Sommige gebruikers hebben gemeld dat de helm lastig vast te maken is en snel losgaat. Ook kan hij snel scheef gaan zitten. Daarnaast is er geen kinbescherming aanwezig, wat voor sommige ouders een punt van kritiek is.

   Maar ondanks deze kritiekpunten blijft de Marvel Spiderman Fietshelm een aantrekkelijke keuze voor kinderen die gek zijn op Spiderman. De verstelbare hoofdomtrek zorgt ervoor dat de helm meegroeit met mijn kind, dus ik hoef niet elk jaar een nieuwe helm te kopen. En de goedkeuring van het TÜV/GS bevestigt dat deze helm voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen.

   Dus als ik op zoek ben naar een helm die mijn kind beschermt tijdens het fietsen én er cool uitziet, dan is de Marvel Spiderman Fietshelm zeker het overwegen waard. Ik moet er wel rekening mee houden dat sommige gebruikers problemen hebben ervaren met het vastmaken van de helm en dat er geen kinbescherming is. Maar al met al is dit een geweldige helm voor stoere Spiderman fans!

   Verkrijgbaar bij:

   Amazon.nl

   Op voorraad

   Bekijk prijs
   Bol.com

   Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

   Bekijk prijs

   9. Bobike GO helm - Maat

   Loading ...
   Ga naar laagste prijs

   Voordelen Bobike GO helm - Maat

   • list plusGoede luchtstroom door zes ventilatieopeningen
   • list plusInsectennet voorkomt dat insecten het hoofd binnendringen
   • list plusEasy-Lock sluitsysteem zorgt voor veilige en comfortabele pasvorm

   Nadelen Bobike GO helm - Maat

   • list plusMogelijke verwarring over maatvoering
   • list plusBinnenrand kan loslaten en helm minder stevig maken

   Beoordeling

   7.3 Totale score
   Prijs/kwaliteit
   7.77
   Functionaliteit
   7.77
   Gebruiksgemak
   6.8
   De Bobike GO helm in maat XS en de kleur Macaron Grey is een fantastische keuze voor avontuurlijke kinderen zoals ik. Deze helm is speciaal ontworpen om mijn hoofd koel en beschermd te houden tijdens het fietsen. Met zes ventilatieopeningen zorgt de helm voor een heerlijke luchtstroom, terwijl het insectennet ervoor zorgt dat vervelende beestjes niet op mijn hoofd kunnen landen.

   Een van de beste kenmerken van de Bobike GO helm is het Easy-Lock sluitsysteem, waarmee ik de helm snel en gemakkelijk op mijn maat kan maken. Zo heb ik altijd een veilige en comfortabele pasvorm. En als het donker wordt, zorgen de reflecterende stickers ervoor dat ik goed zichtbaar ben en dus extra veilig.

   Hoewel de Bobike GO helm veel voordelen heeft, hebben sommige gebruikers opgemerkt dat de maatvoering niet helemaal klopt met de beschrijving. Volgens de beschrijving zou de helm geschikt moeten zijn voor een hoofdomtrek van 46-53 cm, maar op de helm zelf staat een andere maatvoering van 44-48 cm. Dat kan verwarrend zijn bij het kiezen van de juiste maat voor mij.

   Een ander nadeel dat genoemd wordt in een gebruikersreview is dat de binnenrand van de helm kan loslaten, waardoor de helm minder stevig op mijn hoofd zit. Dat kan een onveilige situatie creëren, vooral als de binnenrand voor mijn ogen zakt.

   Ondanks deze mogelijke nadelen heeft de Bobike GO helm ook veel positieve eigenschappen. Dankzij de ventilatieopeningen blijft mijn hoofd lekker koel, zelfs op warme zomerdagen. De helm is gemaakt van stevig kunststof en biedt goede bescherming bij eventuele valpartijen.

   De Bobike GO helm in maat XS - Macaron Grey is perfect voor kinderen zoals ik, die graag fietsen en avonturen beleven. Met zijn handige functies en aandacht voor veiligheid is dit een goede keuze voor ouders die een helm voor hun kinderen zoeken. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de mogelijke maatvoeringsuitdagingen en het risico van de loslatende binnenrand. Over het algemeen is de Bobike GO helm een betrouwbare en stijlvolle keuze voor jonge fietsers zoals ik. 🚴‍️

   Verkrijgbaar bij:

   Amazon.nl

   Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

   Bekijk prijs
   Bol.com

   Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

   Bekijk prijs

   10. Fietshelm Combi met Bescherming Kinderhelm

   Loading ...
   Ga naar laagste prijs

   Voordelen Fietshelm Combi met Bescherming Kinderhelm

   • list plusGeschikt voor verschillende activiteiten zoals skaten, fietsen, en paardrijden
   • list plusVoldoet aan gangbare veiligheidsnormen CE
   • list plusVerstelbaar en geschikt voor kinderen van 3-15 jaar oud

   Nadelen Fietshelm Combi met Bescherming Kinderhelm

   • list plusBeperkte kleuropties (alleen roze beschikbaar)

   Beoordeling

   7.1 Totale score
   Prijs/kwaliteit
   6.6
   Functionaliteit
   7.08
   Gebruiksgemak
   7.6
   Hallo daar! Ik ben de Fietshelm Combi met Bescherming voor kinderen, en ik ben hier om ervoor te zorgen dat jouw kleintjes veilig en beschermd zijn tijdens al hun favoriete activiteiten. Of het nu gaat om fietsen, skaten, skateboarden, skiën of paardrijden, ik ben er klaar voor!

   Mijn stevige ABS-materiaal en schokabsorberende EPS-kern zorgen voor betrouwbare bescherming, terwijl mijn ventilatieopeningen en ademend schuim zorgen voor extra comfort tijdens actieve bezigheden. En het beste van alles? Ik ben verstelbaar, zodat ik geschikt ben voor kinderen tussen 3 en 15 jaar oud en met een gewicht tussen 15 en 50 kg. Ik groei met ze mee, dankzij mijn verstelbare bandjes en maat die kan worden aangepast van 48 cm tot 54 cm.

   Maar dat is nog niet alles! Ik kom ook met een paar elleboog-, pols- en kniebeschermers, allemaal verstelbaar en gemaakt van comfortabel, stevig EVA-schuim met gaas en high-impact schokabsorberend PE. Mijn opvallende roze kleur maakt me extra aantrekkelijk voor kinderen, zodat ze met plezier buiten kunnen spelen of sporten.

   Ik ben een geweldige keuze voor ouders die op zoek zijn naar betrouwbare sportbescherming voor hun kinderen. Mijn veelzijdigheid, duurzaamheid en comfortabele pasvorm maken mij de perfecte metgezel voor al die avonturen!

   Maar ik moet toegeven, mijn roze kleur kan een beperking zijn voor gezinnen met jongens die de voorkeur geven aan een andere kleur. Hopelijk kan mijn assortiment in de toekomst uitgebreid worden met meer kleuropties, zodat ik aan de voorkeuren van alle kinderen kan voldoen.

   Al met al, ik ben de Fietshelm Combi met Bescherming - Kinderhelm - Skate Beschermset Kinderen - Roze - Fietsbescherming - Sportbescherming, en ik sta garant voor uitgebreide bescherming en waar voor je geld. Dus als je de veiligheid van je kinderen tijdens verschillende sportieve activiteiten wilt waarborgen, ben ik hier om te helpen!

   Verkrijgbaar bij:

   Bol.com

   Bekijk bij bol.com

   Bekijk prijs
   hero illustration
   Bestenu

   Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

   Bestenu

   Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Fietshelmen voor kinderen. Er zijn immers 2229 verschillende te koop ...

   Bedankt voor het lezen!