De Bestenu Fietspomp Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/04/2020


Een goede fietspomp is onmisbaar als je een fiets hebt. Waar je op let bij aan koop van een nieuwe fietspomp, lees je hieronder.

Wat voor soorten fietspompen zijn er?

hide product content

Er zijn verschillende soorten fietspompen verkrijgbaar. Het belangrijkste waar je naar kijkt bij aankoop van een nieuwe fietspomp, is het ventiel van jouw banden. De fietspomp moet op het ventiel passen, anders kun je de banden niet op pompen. De meeste fietspompen hebben verschillende adapters waardoor ze op elk ventiel passen, maar deze hebben ze niet allemaal.

Zo zijn er de welbekende Nederlandse fietspompen te krijgen met een houten handvat en een voetensteun onderaan de pomp. Deze zijn alleen geschikt voor banden met een Hollands ventiel. Ze worden ook wel een vloerpomp genoemd.

Er zijn ook fietspompen verkrijgbaar met drukmeters. Hiermee lees je de druk in de band af waardoor je precies weet wanneer je band de juiste hardheid heeft bereikt.

Er zijn ook minifietspompen verkrijgbaar. Deze zijn ideaal voor op bijvoorbeeld een goede racefiets of mountainbike. Ze nemen weinig ruimte in beslag en je hebt altijd een pomp bij de hand. Sommige minipompen hebben ook een ingebouwde drukmeter.

Vrij nieuw op de markt zijn de CO₂ pompen. Dit zijn cartridges met CO₂ erin die je aan een pompje vastschroeft. Ze bevatten genoeg CO₂ om je band mee op te pompen en zijn bovendien erg klein, waardoor ze bijna geen ruimte in beslag nemen. Ze geven je band een stoot lucht waarna je meteen verder kunt fietsen. Deze zijn vooral populair bij mensen die veel fietsen.

Een elektrische fietspomp geeft je vooral gebruiksgemak: er is geen lichamelijke inspanning vereist om je band hiermee op te pompen. Je laadt de pomp simpelweg op en je pompt vervolgens automatisch je banden op. Neem je deze pomp mee voor onderweg, zorg er dan voor dat deze opgeladen is.

Wat voor soorten ventielen zijn er op een fietsenband?

hide product content

Voordat je je fietspomp koopt, is het handig om te weten wat voor ventiel jouw fietsband heeft. Aan een pomp met het verkeerde aansluitstuk heb je niets. Er zijn drie verschillende ventielen:

Een Frans ventiel wordt ook wel een Presta ventiel genoemd. Deze vind je vaak op racefietsen. Naast het Franse ventiel is er ook het Hollandse ventiel wat ook wel Dunlop ventiel wordt genoemd. Deze ventielen zie je het meeste, en dan vooral op goede stadsfietsen.

Een Schrader ventiel heet ook wel een autoventiel. Deze zie je behalve op auto's ook op veel mountain bikes, al komen ze steeds minder voor. Het voordeel van deze ventielen is dat je bij elk pompstation je band op kunt pompen.

Waar staat 'bar' voor?

hide product content

Bar is de eenheid waarmee we druk meten en is afgeleid van het Griekse woord 'Baros', wat voor gewicht staat. De hoeveelheid bar bepaalt bandenspanning. Is de bandenspanning te hoog, dan heb je minder grip op de weg. Is je bandenspanning daarentegen te laag, dan slijten je banden sneller en kan je band op den duur om de velg vouwen. Hierdoor riskeer je een nare valpartij.

Elke band heeft zijn ideale bandenspanning. De bandenspanning hangt voornamelijk af van de breedte van de band, van de velg, hoe en waar je rijdt en jouw lichaamsgewicht. Hoe zwaarder je bent, hoe meer bar de band nodig heeft om de juiste bandenspanning te bereiken. Hetzelfde geldt voor de breedte van de band: hoe breder de band is, hoe meer bar de band nodig heeft.

Kan ik elke fietspomp op elke fiets gebruiken?

hide product content

Nee, je kunt niet elke fietspomp op elke fiets gebruiken. Niet elk ventiel past op elke fietspomp, dus let hier goed op. De meeste fietspompen hebben verschillende aansluitstukken waardoor ze op alle ventielen passen, maar dit is niet altijd het geval.

Wat is een fietspomp met drukmeter?

hide product content

Een fietspomp met een drukmeter meet de druk in je band terwijl deze wordt opgepompt. Er zijn ventielen die open gaan zodra het palletje wordt ingedrukt. De drukmeter staat vervolgens direct in contact met de lucht in je band en meet de druk op.

Een fietspomp met een drukmeter is handig, want zo weet je meteen hoeveel lucht er nog bij moet om de juiste spanning te bereiken. Zo is je band nooit te hard of te zacht.

Hoe komt deze fantastische Fietspomp ranglijst tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de zoektocht naar de beste Fietspomp ook!

Vroeger ging je naar een winkel om advies te krijgen over Fietspomps, maar tegenwoordig ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Fietspomps die aangeboden worden in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke Fietspomps het best verkopen.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Fietspomps stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

Producten gerelateerd aan Fietspomps

De beste Fietspomps in een oogopslag

Product informatiePlus or Show more

De Jumbo Fietspomp is een echte Nederlandse klassieker. Deze kwaliteitspomp wordt al ruim 55 jaar gemaakt door de sociale werkplaats Presikhaaf Bedrijven. In deze 55 jaar zijn er meer dan 5 miljoen pompen geproduceerd. De originele Jumbo fietspomp is in heel veel huishoudens te vinden. Gedurende deze jaren is er weinig veranderd aan deze fietspomp. Het is een oer-Hollands product en het allerbelangrijkste: de pomp doet het altijd!

1. Jumbo Pomp - Fietspomp - Plank en Slang - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Bicycle Gear Verloopnippels 3-delig Universele verloopnippels om luchtbanden op te pompen met een fietspomp. Aantal: 3 Stuks Geschikt voor de volgende ventielen: - Dunlop Ventiel - Auto ventiel - Frans ventiel

2. Bicycle Gear Verloopnippel 3-delig


Product informatiePlus or Show more

De SKS Air X Press is een zeer stevige vloerpomp die zeer licht van gewicht is en geschikt voor professioneel gebruik. Voorzien van een precisiedrukmeter en een Multi Valve kop met klemhevel voor alle ventielen.

3. SKS Air X-Press - Vloerpomp - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Geeft veel druk: De SKS AIRKOMPRESSOR 12.0 is een stabiele vloerpomp met een extra lange stalen buis voor veel volume per slag. Hij heeft een extra grote drukmeter en een MULTI VALVE-kop voor alle ventielen. Met deze vloerpomp kun je fietsbanden heel gemakkelijk oppompen tot een druk van 12 bar.

4. SKS Airkompressor 12.0 - Fietspomp Hoge Druk - Multi Valve Kop - Met Drukmeter - Zwart


Product informatiePlus or Show more

De SKS AIR-X-PRESS 8.0-vloerpomp heeft een uitstekende prijs-prestatieverhouding en een modern design. De hoogglans belettering op de matzwarte buis ziet er mooi uit en de geleiding langs de verlengde buis zorgt voor een opgeruimde uitstraling. Het geribbelde oppervlak van het handvat zorgt voor een goede grip tijdens het pompen en voelt daarnaast prettig aan. De vloerpomp is uitgerust met een manometer voor een nauwkeurige drukregeling (weergave in bar en psi). Deze MULTI VALVE-ventielkop is geschikt voor alle ventielen. Met deze fietspomp pomp je fietsbanden eenvoudig op tot 8 bar/115 psi.

5. SKS Air-X-Press 8.0 - Vloerpomp - Zwart - Model 2019


Product informatiePlus or Show more

Dunlop vloerpomp met drukmeter Zorg dat jouw banden altijd voldoende druk hebben met deze vloerpomp. Buitengewoon goede fietspomp. Specificaties: Kleur: zwart Geslacht: unisex Materiaal: kunststof, aluminium Ventielsoort: Hollands, Frans Met drukmeter: ja Lengte: 61,5 cm Diameter: 3,5 cm

6. Dunlop Fietsvloerpomp & -meter 12 bar Ht 615 mm hoge dia35mm


Product informatiePlus or Show more

Duitse degelijkheid en onmisbaar in iedere garage of schuur. Degelijke pomp voor het oppompen van banden. We hebben er allemaal wel een keer eentje nodig. Daarom is dit een slimme aanschaf. - Stevige, aluminium uitvoering. - Geschikt voor het oppompen van banden van personenauto, motor, fiets, etc. - Grootte: 56 cm - Inclusief diverse hulpstukken

7. Aluminium fietspomp met meter voor fiets en autoventiel


Product informatiePlus or Show more

Fietsvloerpomp PP Dunlop Ht 625 mm hoge diameter 35 mm

8. Dunlop fietspomp - 63 cm Hoog - 2 Ventielen


Product informatiePlus or Show more

Deze fietspomp van Dresco is ook voorzien van een manometer. Dubbel ventiel. Tot 11 bar oppompen.

9. Dresco - Fietspomp - Manometer - Max 11 bar - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Verloopnippel frans ventiel

10. Vwp Verloopnippel Frans Ventiel Per Stuk


Bedankt voor het lezen, hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Fietspomps. Er zijn immers 368 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en kun je straks de beste Fietspomp kopen.