Bestenu

Beste fietspompen - dec. 2022

Met meer dan 778 fietspompen op de markt zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
Hieronder vind je de beste fietspompen op een rij
01Score: 9.7
Dunlop Staande Fietspomp Pro uitvoering
Dunlop Staande Fietspomp Pro uitvoering
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.5
Dunlop Fietspomp met Drukmeter
Dunlop Fietspomp met Drukmeter
Ga naar laagste prjis
03Score: 9.3
Jumbo Fietspomp
Jumbo Fietspomp
Ga naar laagste prjis
04Score: 9
Nederlandse Klassieke Fietspomp op houten voetplaat
Nederlandse Klassieke Fietspomp op houten voetplaat
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.8
Dunlop Set Verloopnippels Fietspomp
Dunlop Set Verloopnippels Fietspomp
Ga naar laagste prjis
06Score: 8.7
Strex Fietspomp
Strex Fietspomp
Ga naar laagste prjis
07Score: 8.2
Vwp Verloopnippel Frans Ventiel Per Stuk
Vwp Verloopnippel Frans Ventiel Per Stuk
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.2
Jumalu Verloopnippel voor fietsventiel
Jumalu Verloopnippel voor fietsventiel
Ga naar laagste prjis
09Score: 7
Topeak JoeBlow Sport III Fietspomp
Topeak JoeBlow Sport III Fietspomp
Ga naar laagste prjis
10Score: 6.9
Dunlop Fietspomp
Dunlop Fietspomp
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Fietspomp Koopgids

avatar-contour
Daan van Dijk

Daan van Dijk

Gepubliceerd op: Nov 30, 2021


Een goede fietspomp is onmisbaar als je een fiets hebt. Waar je op let bij aan koop van een nieuwe fietspomp, lees je hieronder.

Wat voor soorten fietspompen zijn er?

Er zijn verschillende soorten fietspompen verkrijgbaar. Het belangrijkste waar je naar kijkt bij aankoop van een nieuwe fietspomp, is het ventiel van jouw banden. De fietspomp moet op het ventiel passen, anders kun je de banden niet op pompen. De meeste fietspompen hebben verschillende adapters waardoor ze op elk ventiel passen, maar deze hebben ze niet allemaal.

Zo zijn er de welbekende Nederlandse fietspompen te krijgen met een houten handvat en een voetensteun onderaan de pomp. Deze zijn alleen geschikt voor banden met een Hollands ventiel. Ze worden ook wel een vloerpomp genoemd.

Er zijn ook fietspompen verkrijgbaar met drukmeters. Hiermee lees je de druk in de band af waardoor je precies weet wanneer je band de juiste hardheid heeft bereikt.

Er zijn ook minifietspompen verkrijgbaar. Deze zijn ideaal voor op bijvoorbeeld een goede racefiets of mountainbike. Ze nemen weinig ruimte in beslag en je hebt altijd een pomp bij de hand. Sommige minipompen hebben ook een ingebouwde drukmeter.

Vrij nieuw op de markt zijn de CO₂ pompen. Dit zijn cartridges met CO₂ erin die je aan een pompje vastschroeft. Ze bevatten genoeg CO₂ om je band mee op te pompen en zijn bovendien erg klein, waardoor ze bijna geen ruimte in beslag nemen. Ze geven je band een stoot lucht waarna je meteen verder kunt fietsen. Deze zijn vooral populair bij mensen die veel fietsen.

Een elektrische fietspomp geeft je vooral gebruiksgemak: er is geen lichamelijke inspanning vereist om je band hiermee op te pompen. Je laadt de pomp simpelweg op en je pompt vervolgens automatisch je banden op. Neem je deze pomp mee voor onderweg, zorg er dan voor dat deze opgeladen is.

Wat voor soorten ventielen zijn er op een fietsenband?

Voordat je je fietspomp koopt, is het handig om te weten wat voor ventiel jouw fietsband heeft. Aan een pomp met het verkeerde aansluitstuk heb je niets. Er zijn drie verschillende ventielen:

Een Frans ventiel wordt ook wel een Presta ventiel genoemd. Deze vind je vaak op racefietsen. Naast het Franse ventiel is er ook het Hollandse ventiel wat ook wel Dunlop ventiel wordt genoemd. Deze ventielen zie je het meeste, en dan vooral op goede stadsfietsen.

Een Schrader ventiel heet ook wel een autoventiel. Deze zie je behalve op auto's ook op veel mountain bikes, al komen ze steeds minder voor. Het voordeel van deze ventielen is dat je bij elk pompstation je band op kunt pompen.

Waar staat 'bar' voor?

Bar is de eenheid waarmee we druk meten en is afgeleid van het Griekse woord 'Baros', wat voor gewicht staat. De hoeveelheid bar bepaalt bandenspanning. Is de bandenspanning te hoog, dan heb je minder grip op de weg. Is je bandenspanning daarentegen te laag, dan slijten je banden sneller en kan je band op den duur om de velg vouwen. Hierdoor riskeer je een nare valpartij.

Elke band heeft zijn ideale bandenspanning. De bandenspanning hangt voornamelijk af van de breedte van de band, van de velg, hoe en waar je rijdt en jouw lichaamsgewicht. Hoe zwaarder je bent, hoe meer bar de band nodig heeft om de juiste bandenspanning te bereiken. Hetzelfde geldt voor de breedte van de band: hoe breder de band is, hoe meer bar de band nodig heeft.

Kan ik elke fietspomp op elke fiets gebruiken?

Nee, je kunt niet elke fietspomp op elke fiets gebruiken. Niet elk ventiel past op elke fietspomp, dus let hier goed op. De meeste fietspompen hebben verschillende aansluitstukken waardoor ze op alle ventielen passen, maar dit is niet altijd het geval.

Wat is een fietspomp met drukmeter?

Een fietspomp met een drukmeter meet de druk in je band terwijl deze wordt opgepompt. Er zijn ventielen die open gaan zodra het palletje wordt ingedrukt. De drukmeter staat vervolgens direct in contact met de lucht in je band en meet de druk op.

Een fietspomp met een drukmeter is handig, want zo weet je meteen hoeveel lucht er nog bij moet om de juiste spanning te bereiken. Zo is je band nooit te hard of te zacht.

hero illustration

Hoe komt deze super fietspomp lijst tot stand..?

De wereld is aan het veranderen... en dus de zoektocht naar de beste fietspomp ook!
In het verleden ging je naar een winkel om advies te krijgen over fietspompen, maar tegenwoordig ondersteunt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle fietspompen die die je kunt kopen in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van kopers en kijkt welke fietspompen het best worden verkocht
illustration
Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van fietspompen stelt hij deze reeks samen!
Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!
illustration
hero illustration

De beste fietspompen op een rijtje

1 - Dunlop Staande Fietspomp Pro uitvoering

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze staande fietspomp met analoge drukmeter gebruik je voor banden met zowel Franse ventielen (Schrader en Presta) of een Dunlop ventiel. De pomp beschikt over een dubbele pompkop waarmee je elke band kunt oppompen. De pomp wordt standaard geleverd met twee opzetstukken zodat je ook autobanden, voetballen en luchtbedden er eenvoudig mee kan oppompen. Analoge drukmeter Met de analoge drukmeter zie je precies hoever je band, bal of luchtbed is opgepompt. De pomp kan tot 160 PSI of 11 bar oppompen. Handig als je bijvoorbeeld gaat wielrennen, mountainbiken of onderhoud pleegt aan je auto. Pompkop Met de handige pompkop kun je alle banden met alle soorten ventielen oppompen. Voor de Schrader en Presta ventielen, ook wel bekend als het Franse ventiel, gebruik je het kleine gat. Voor het Dunlopventiel gebruik je het grote gat. Met het lock systeem zet je eenvoudig de ventielkop vast aan het ventiel. Deze zal hierdoor niet telkens losschieten en kun je eenvoudig je band oppompen. De fietspomp wordt geleverd met twee opzetstukken, een naald opzetstuk en een pomp-tuitje. Het naald opzetstuk is geschikt voor ballen van alle soorten en maten. Of het nu gaat om een voetbal, een basketbal of een skippybal. Het pomp-tuitje is ideaal voor als je lekker in het zwembad op je luchtbedje wilt ronddobberen. Uiteraard kun je het tuitje ook gebruiken om een niet elektrisch luchtbed op te pompen, handig voor als je logés over de vloer krijgt. Met deze pomp kun je vrijwel alles oppompen. Alles op een rijtje Staande fietspomp Analoge drukmeter Dubbele pompkop Twee opzetstukken Voetplaat Dunlop Met de producten van Dunlop kun je alle kanten op, ze voorzien in Sportartikelen, Klusartikelen, Autobanden en Gebruiksaccesoires van hoge kwaliteit. Voor vrijwel alles is wel een Dunlop! Specificaties Lengte - 61,5 cm Breedte - 20,5 cm Hoogte – 20,5 cm 160 PSI 11 Bar

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - Dunlop Fietspomp met Drukmeter

Loading..
Ga naar laagste prjis

Net als bij een auto, is de juiste bandenspanning ook belangrijk voor je fiets. Met deze fietspomp van Dunlop zorg je voortaan dat je fietsbanden de optimale spanning hebben. Effect van bandenspanning De spanning van je banden werkt op diverse vlakken door. Met goed opgepompte banden heb je minder weerstand en fiets je lichter op een gladde weg. Ook verklein je met hardere banden de kans op een lekke band en slijten je banden minder snel. Aan de andere kant vangen wat zachtere banden beter hobbels op wanneer je op een klinkerweg rijdt. Ook hebben ze meer grip op de ondergrond als een weg ijzig glad is. Bandenspanning is dus enerzijds functioneel en anderzijds afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Voor meerdere soorten ventielen Deze staande fietspomp is een vloerpomp die je met de hand bedient. Hij heeft een dubbel ventiel. Met deze 2 verschillende openingen is de pomp geschikt voor 3 soorten ventielen: Dunlopventiel, ook bekend als Hollands ventiel. Dit ventiel zit veelal op stadsfietsen. Gebruik hiervoor het kleine gat. Presta-ventiel, ook wel Frans ventiel genoemd. Dit is een wat langer en dunner ventiel dat je vaker op sportieve fietsen ziet. Hiervoor gebruik je eveneens het kleine gat. Let erop dat dit ventiel kwetsbaarder is. Schrader-ventiel (autoventiel): deze is wat groter en vind je bijvoorbeeld op mountainbikes, scooters en auto's. Dit ventiel sluit je aan op het grote gat. Voordeel van zo'n dubbel ventiel is dat je geen aparte verloopnippels nodig hebt voor deze veelvoorkomende ventielsoorten. Je klemt de pompkop vast over het ventiel met een hendeltje. Daarom heet deze kop een knelkop. Bij de set zitten bovendien nog 2 losse ventieladaptoren, netjes opgeborgen in een doorschijnend bakje dat je vastklikt aan de fietspomp. Het losse naaldventiel kun je gebruiken om een bal op te pompen. Met het rode ventiel kun je bijvoorbeeld opblaasbaar waterspeelgoed oppompen, zoals een luchtbed of zwemband. Drukmeter Deze fietspomp heeft aan de voet een ingebouwde, analoge drukmeter, ook wel manometer genoemd. Hierop lees je de bandenspanning af, zowel in PSI (pounds-per-square-inch, tot 180 PSI) als in bar (tot 12 bar). Handig, want naast te zachte fietsbanden, kun je een band ook te hard oppompen. Een te harde fietsband verhoogt het risico op een klapband. Voor stadsfietsen houd je veelal een bandenspanning aan van zo'n 3 tot 4 bar. De aangeraden maximale bandenspanning lees je overigens af aan de zijkant van je band. Details Dunlop fietspomp Pomp met dubbel ventiel (2 openingen) Geschikt voor 3 soorten ventielen: Prestaventiel/ Frans ventiel, Dunlopventiel/ Hollands ventiel en Schraderventiel/ autoventiel Inclusief 2 adaptoren in opbergbakje: naaldventiel en ventieladaptor voor bijvoorbeeld zwembanden en opblaasbaar waterspeelgoed Met analoge drukmeter met weergave in PSI (max 180 PSI) en bar (max 12 bar) Pompkop met knelkop

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - Jumbo Fietspomp

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Jumbo Fietspomp is een echte Nederlandse klassieker. Deze kwaliteitspomp wordt al ruim 55 jaar gemaakt door de sociale werkplaats Presikhaaf Bedrijven. In deze 55 jaar zijn er meer dan 5 miljoen pompen geproduceerd. De originele Jumbo fietspomp is in heel veel huishoudens te vinden. Gedurende deze jaren is er weinig veranderd aan deze fietspomp. Het is een oer-Hollands product en het allerbelangrijkste: de pomp doet het altijd!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Nederlandse Klassieke Fietspomp op houten voetplaat

Loading..
Ga naar laagste prjis

Nederlandse Fietspomp / Klassieke Fietspomp op houten voetplaat Voor je banden is het belangrijk om ze altijd op de juiste spanning te houden, en daarvoor kun je de Fietspomp prima gebruiken. Dit Hollandse model heeft een stalen pomp met een houten voet en handgreep. De pomp is geschikt voor Nederlandse ventielen. Totale Hoogte: 60cm Maximale druk: 3 Bar / 43.5 PSI Losse reserve slang leverbaar

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Dunlop Set Verloopnippels Fietspomp

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met deze adapterset van Dunlop tover je een fietspomp om tot een multifunctionele pomp. De set bevat 6 verschillende soorten verloopnippels voor allerlei soorten banden, ballen en opblaasspeelgoed. De verloopnippels zijn universeel en passen op vrijwel iedere fietspomp. Soorten verloopnippels Deze set verloopnippels bestaat uit 6 verschillende ventieladapters: Fietsventielen: 3 soorten, namelijk 4x Hollands ventiel (Dunlop), 2x Presta ventiel (Frans) en 2x Schräder ventiel (Auto) Ballenpomp: 2 naaldventielen voor het oppompen van ballen Conische verloopnippels: 2 soorten, voor het opblazen van ride-ons, strandballen, luchtbedjes en meer waterspeelgoed. Je ontvangt 2 keer een kortere van goudkleurig staal en 2 keer een langere van zwart kunststof. Ook zitten er 8 rubberen ringen bij die het weglekken van lucht tegengaan. Opbergen De universele adapterset zit in een doorschijnend bewaardoosje, zodat je de verloopnippels en ringen goed bij elkaar houdt. Details Dunlop adapterset verloopnippels 3 Soorten verlopen voor fietsventiel: 4x Hollands ventiel (Dunlop), 2x Presta ventiel (Frans), 2x Schräder ventiel (autoventiel) 2x Ballennaald 2x Stalen conisch verloopnippel 2x Kunststof conisch verloopnippel 8x Rubberen ring 1x Opbergdoosje

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Strex Fietspomp

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Strex fietspomp is een stalen pomp met manometer, ergonomisch kunststof handvat en stevige voet. De pompslang van 65CM heeft een dubbele pompkop waarmee alle soorten ventielen (Dunlop, Presta en Schrader) kunnen worden opgepompt. De drukmeter is duidelijk leesbaar zodat je snel ziet wanneer de juiste is druk heeft bereikt. Het bereik van de fietspomp is tot maximaal 160 PSI of 11 Bar. Snel opgepompt Door de verbeterde en grotere cilinder is de Strex fietspomp sterker dan de standaard pomp. Hierdoor heb je maar circa 10 pompen nodig om je fietsband weer volledig opgepompt te krijgen. Dit bespaart jouw weer inspanning en tijd. Ergonomisch design De fietspomp is uitgerust met een ergonomisch handvat en stevige voet. De pomp trekt zichzelf uit tot op precies de juiste hoogte zodat jij gemakkelijk kan pompen. De luchtslang is 65 centimeter lang en hierdoor lang genoeg zodat jij zonder teveel moeite kan oppompen. Drukmeter De drukmeter zorgt ervoor dat jij elke band precies oppompt tot op het aantal PSI dat jij wilt met een maximum van 160 PSI/11 Bar. Ook tijdens het pompen blijft de nanometer makkelijk af te lezen. Sterke basis Door de combinatie van metaal en kunststof is de fietspomp duurzaam en gebruiksvriendelijk. Je verplaatst de pomp makkelijk door zijn lichte gewicht van slechts 900 gram, hebt geen last tijdens het pompen door zijn ergonomische design en de pomp kan tijdens het gebruik ook nog eens tegen een stootje. Multifunctioneel Te gebruiken voor alle soorten ventielen. Door de dubbele pompkop is deze pomp geschikt voor het oppompen van banden met een Dunlop, Presta en Schrader ventiel. Hiernaast zit er bij de fietspomp nog een verloopnippel die kan worden gebruikt voor het oppompen van ballen en andere opblaasbare artikelen. Specificaties Kleur: Oranje Materiaal: aluminium, kunststof Ventielsoorten: Dunlop (Nederlands standaard ventiel), Frans (Presta), auto (Schrader) Maximale druk: 12 bar Drukmeter Minimale hoogte: 62 cm Maximale hoogte: 113 cm Diameter: 35 mm Lengte verbindingsslang: 100 cm Gewicht: 900 gram Inclusief verloopstukken om ballen en andere opblaasbare producten op te pompen Dunlop (HV) - Hollands ventiel, is vanouds het meest gebruikte ventiel. Deze bestaat uit een stalen buisje zonder druknippel Schrader (AV) - Autoventiel, wordt veelal gebruikt bij mountainbikes en heeft een druknippel aan de binnenzijde Presta (FV) - Frans ventiel, meestal gebruikt bij race en toerfietsen en heeft een vergrendelde

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - Vwp Verloopnippel Frans Ventiel Per Stuk

Loading..
Ga naar laagste prjis

Verloopnippel frans ventiel

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - Jumalu Verloopnippel voor fietsventiel

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Verloopnippel voor het fietsventiel bestaat uit 3 verschillende verloopstukken. De verloopnippels zijn onder andere ook geschikt voor een autoventiel en het Frans ventiel. Maar natuurlijk ook voor fietsen! Let op: Het zijn universele verloopnippels om luchtbanden op te pompen met een fietspomp.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - Topeak JoeBlow Sport III Fietspomp

Loading..
Ga naar laagste prjis

De JoeBlow Sport III zet de traditie voort van de betaalbare prestaties waar de JoeBlow -serie om bekendstaat. De Sport III is op een aantal vlakken verbeterd; met een vergrote gauge, bijgewerkte handgreep en een nieuwe TwinHead DX5-pompkop die de prijs-kwaliteit ratio exponentieel verhoogt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - Dunlop Fietspomp

Loading..
Ga naar laagste prjis

Fietsen gaat beter met goed opgepompte banden. Je hebt dan minder weerstand, waardoor je lichter fietst. Ook heb je minder kans op een lekke band. Met deze Dunlop fietspomp zorg je heel gemakkelijk dat je banden altijd voldoende druk hebben. Presta, Dunlop en Schrader Je bedient de pomp met de hand. Deze staande fietspomp heeft 2 openingen die passen op 3 soorten ventielen: Presta: veelal op sportieve fietsen, ook bekend als Frans ventiel Dunlop: zie je veel op stadsfietsen, ook wel bekend als Hollands ventiel Schrader: vind je op mountainbikes, scooters en auto's, waardoor dit soort ventiel ook bekend is als autoventiel. Bovendien zitten er 2 aanvullende ventieladaptors bij in een doorschijnend opbergbakje. Met de rode adapter blaas je opblaasbaar waterspeelgoed op, zoals een zwemband of luchtbed. De andere adaptor is een naaldventiel voor het oppompen van ballen. Specificaties Dunlop fietspomp Pomp met dubbel ventiel (2 openingen) Geschikt voor 3 soorten ventielen: Prestaventiel/ Frans ventiel, Dunlopventiel/ Hollands ventiel en Schraderventiel/ autoventiel Inclusief 2 adaptoren in opbergbakje: naaldventiel en ventieladaptor voor bijvoorbeeld opblaasbaar waterspeelgoed Pompkop met knelkop Kleur: zwart Materiaal: kunststof, aluminium Type fietspomp: vloerpomp/ staande pomp Maximale druk: 12 bar Drukmeter: nee Minimale hoogte: 63 cm Maximale hoogte: 113 cm Diameter: 35 mm Lengte verbindingsslang: 100 cm Gewicht: 778 gram

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

Producten die vergelijkbaar zijn aan fietspompen

hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van fietspompen. Er zijn immers 778 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en ga je straks de beste