De Bestenu Fietspomp Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/04/2020


Een goede fietspomp is onmisbaar als je een fiets hebt. Waar je op let bij aan koop van een nieuwe fietspomp, lees je hieronder.

Wat voor soorten fietspompen zijn er?

hide product content

Er zijn verschillende soorten fietspompen verkrijgbaar. Het belangrijkste waar je naar kijkt bij aankoop van een nieuwe fietspomp, is het ventiel van jouw banden. De fietspomp moet op het ventiel passen, anders kun je de banden niet op pompen. De meeste fietspompen hebben verschillende adapters waardoor ze op elk ventiel passen, maar deze hebben ze niet allemaal.

Zo zijn er de welbekende Nederlandse fietspompen te krijgen met een houten handvat en een voetensteun onderaan de pomp. Deze zijn alleen geschikt voor banden met een Hollands ventiel. Ze worden ook wel een vloerpomp genoemd.

Er zijn ook fietspompen verkrijgbaar met drukmeters. Hiermee lees je de druk in de band af waardoor je precies weet wanneer je band de juiste hardheid heeft bereikt.

Er zijn ook minifietspompen verkrijgbaar. Deze zijn ideaal voor op bijvoorbeeld een goede racefiets of mountainbike. Ze nemen weinig ruimte in beslag en je hebt altijd een pomp bij de hand. Sommige minipompen hebben ook een ingebouwde drukmeter.

Vrij nieuw op de markt zijn de CO₂ pompen. Dit zijn cartridges met CO₂ erin die je aan een pompje vastschroeft. Ze bevatten genoeg CO₂ om je band mee op te pompen en zijn bovendien erg klein, waardoor ze bijna geen ruimte in beslag nemen. Ze geven je band een stoot lucht waarna je meteen verder kunt fietsen. Deze zijn vooral populair bij mensen die veel fietsen.

Een elektrische fietspomp geeft je vooral gebruiksgemak: er is geen lichamelijke inspanning vereist om je band hiermee op te pompen. Je laadt de pomp simpelweg op en je pompt vervolgens automatisch je banden op. Neem je deze pomp mee voor onderweg, zorg er dan voor dat deze opgeladen is.

Wat voor soorten ventielen zijn er op een fietsenband?

hide product content

Voordat je je fietspomp koopt, is het handig om te weten wat voor ventiel jouw fietsband heeft. Aan een pomp met het verkeerde aansluitstuk heb je niets. Er zijn drie verschillende ventielen:

Een Frans ventiel wordt ook wel een Presta ventiel genoemd. Deze vind je vaak op racefietsen. Naast het Franse ventiel is er ook het Hollandse ventiel wat ook wel Dunlop ventiel wordt genoemd. Deze ventielen zie je het meeste, en dan vooral op goede stadsfietsen.

Een Schrader ventiel heet ook wel een autoventiel. Deze zie je behalve op auto's ook op veel mountain bikes, al komen ze steeds minder voor. Het voordeel van deze ventielen is dat je bij elk pompstation je band op kunt pompen.

Waar staat 'bar' voor?

hide product content

Bar is de eenheid waarmee we druk meten en is afgeleid van het Griekse woord 'Baros', wat voor gewicht staat. De hoeveelheid bar bepaalt bandenspanning. Is de bandenspanning te hoog, dan heb je minder grip op de weg. Is je bandenspanning daarentegen te laag, dan slijten je banden sneller en kan je band op den duur om de velg vouwen. Hierdoor riskeer je een nare valpartij.

Elke band heeft zijn ideale bandenspanning. De bandenspanning hangt voornamelijk af van de breedte van de band, van de velg, hoe en waar je rijdt en jouw lichaamsgewicht. Hoe zwaarder je bent, hoe meer bar de band nodig heeft om de juiste bandenspanning te bereiken. Hetzelfde geldt voor de breedte van de band: hoe breder de band is, hoe meer bar de band nodig heeft.

Kan ik elke fietspomp op elke fiets gebruiken?

hide product content

Nee, je kunt niet elke fietspomp op elke fiets gebruiken. Niet elk ventiel past op elke fietspomp, dus let hier goed op. De meeste fietspompen hebben verschillende aansluitstukken waardoor ze op alle ventielen passen, maar dit is niet altijd het geval.

Wat is een fietspomp met drukmeter?

hide product content

Een fietspomp met een drukmeter meet de druk in je band terwijl deze wordt opgepompt. Er zijn ventielen die open gaan zodra het palletje wordt ingedrukt. De drukmeter staat vervolgens direct in contact met de lucht in je band en meet de druk op.

Een fietspomp met een drukmeter is handig, want zo weet je meteen hoeveel lucht er nog bij moet om de juiste spanning te bereiken. Zo is je band nooit te hard of te zacht.

Hoe komt deze geweldige Fietspomp reeks tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de speurtocht naar de beste Fietspomp ook!

Vroeger ging je naar een winkel om hulp te krijgen over Fietspomps, maar nu ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Fietspomps die te bestellen zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van consumenten en kijkt welke Fietspomps het best over de toonbank gaan.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Fietspomps stelt hij deze lijst samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

Artikelen die soortgelijk zijn aan Fietspomps

De beste Fietspomps in een oogopslag

Product informatiePlus or Show more

Nederlandse Fietspomp / Klassieke Fietspomp Op Houten Voetplaat Voor je banden is het belangrijk om ze altijd op de juiste spanning te houden, en daarvoor kun je de Fietspomp prima gebruiken. Dit Hollandse model heeft een stalen pomp met een houten voet en handgreep. - De pomp is geschikt voor Nederlandse ventielen. - Totale Hoogte: 60cm - Maximale druk: 3 Bar / 43.5 PSI - Losse reserve slang leverbaar

1. Nederlandse Fietspomp / Klassieke Fietspomp Op Houten Voetplaat


Product informatiePlus or Show more

De Jumbo Fietspomp is een echte Nederlandse klassieker. Deze kwaliteitspomp wordt al ruim 55 jaar gemaakt door de sociale werkplaats Presikhaaf Bedrijven. In deze 55 jaar zijn er meer dan 5 miljoen pompen geproduceerd. De originele Jumbo fietspomp is in heel veel huishoudens te vinden. Gedurende deze jaren is er weinig veranderd aan deze fietspomp. Het is een oer-Hollands product en het allerbelangrijkste: de pomp doet het altijd!

2. Jumbo Pomp - Fietspomp - Plank en Slang - Zwart


Product informatiePlus or Show more

e Air-X-Press 8.0 van SKS is de opvolgers van de succesvolle Air X-Press. een robuuste en lichtgewicht fietspomp en is geschikt voor meerdere ventielen. De vloerpomp beschikt over een gemakkelijk afleesbare manometer met aanduiding voor bar en PSI. Verder is de Air-X-Press zeer gebruiksvriendelijk door gebruik van een ergonomisch hendel. Bovendien is deze vloerpomp 50mm hoger dan zijn voorganger. Dankzij de hoge maximale druk en multifunctionele pomp hoofd is de SKS vloerpomp uitermate geschikt voor de mountainbike en racefiets. Specificaties Robuuste en lichtgewicht fietspomp Ventiel aansluitingen: Sclaverand Presta, Dunlop en Auto Schrader Uitermate geschikt voor mountainbike en racefiets. Inclusief manometer Maximale druk: 8 bar / 15 PSI Materiaal: Plastic Kleur: Zwart De meeste pompen zijn geschikt voor alle soorten ventielen. Hierbij worden onderscheiden: Schrader (AV) - Autoventiel, wordt veelal gebruikt bij mountainbike en heeft een druknippel aan de binnenzijde Presta (FV) - Frans ventiel, ziet u meestal bij race en toerfietsen en heeft een vergrendelde druknippel aan de binnenzijde Dunlop (HV) - Hollands ventiel, is vanouds het meest gebruikte ventiel. Deze bestaat uit een stalen buisje zonder druknippel

3. SKS Air-X-Press 8.0 - Vloerpomp - Zwart - Model 2019


Product informatiePlus or Show more

Verloopnippel voor fietsventiel, 3-delig. Deze verloopnippels zijn onder andere geschikt voor een autoventiel en het Frans ventiel. Inhoud: 3 stuks.

4. Verloopnippel voor fietsventiel - 3-delig - oa Frans ventiel


Product informatiePlus or Show more

Fietspomp Profi + Manometer (Geschikt voor Auto en Hollands ventiel) Fietspomp Profi 11 bar met Manometer gemaakt van kunststof. Geschikt voor Auto en Hollands ventiel. tot maximaal 11 bar. Het is van groot belang dat uw banden goed stevig zijn als u gaat fietsen. Dit is niet alleen beter voor de banden, maar ook voor uw comfort. Op de ingebouwde meter kunt u precies zien hoe de druk van de banden is.

5. Fietspomp Profi + Manometer (Geschikt voor Auto en Hollands ventiel)


Product informatiePlus or Show more

De nieuwe High Performance pomp voor iedere gelegenheid. De SKS Airkompressor vloerpomp heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De pomp heeft een extra lange stalen buis die voor een groot volume per slag zorgt. De extra grote manometer is erg goed afleesbaar en de SKS Multi Valve pompkop is geschikt voor alle ventielen.

6. SKS Airkompressor 12.0 - Fietspomp Hoge Druk - Multi Valve Kop - Met Drukmeter - Zwart


Product informatiePlus or Show more

De SKS Air X Press is een zeer stevige vloerpomp die zeer licht van gewicht is en geschikt voor professioneel gebruik. Voorzien van een precisiedrukmeter en een Multi Valve kop met klemhevel voor alle ventielen.

7. SKS Air X-Press - Vloerpomp - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Fietsen gaat beter met goed opgepompte banden. Je hebt dan minder weerstand, waardoor je lichter fietst. Ook heb je minder kans op een lekke band. Met deze Dunlop fietspomp zorg je heel gemakkelijk dat je banden altijd voldoende druk hebben. Presta, Dunlop en Schrader Je bedient de pomp met de hand. Deze staande fietspomp heeft 2 openingen die passen op 3 soorten ventielen: Presta: veelal op sportieve fietsen, ook bekend als Frans ventiel Dunlop: zie je veel op stadsfietsen, ook wel bekend als Hollands ventiel Schrader: vind je op mountainbikes, scooters en auto's,m waardoor dit soort ventiel ook bekend is als autoventiel Bovendien zitten er 2 aanvullende ventieladaptors bij in een doorschijnend opbergbakje. Met de rode adapter blaas je opblaasbaar waterspeelgoed op, zoals een zwemband of luchtbed. De andere adaptor is een naaldventiel voor het oppompen van ballen. Specificaties Dunlop fietspomp Pomp met dubbel ventiel (2 openingen) Geschikt voor 3 soorten ventielen: Prestaventiel/ Frans ventiel, Dunlopventiel/ Hollands ventiel en Schraderventiel/ autoventiel Inclusief 2 adaptoren in opbergbakje: naaldventiel en ventieladaptor voor bijvoorbeeld opblaasbaar waterspeelgoed Pompkop met knelkop Kleur: zwart Materiaal: kunststof, aluminium Type fietspomp: vloerpomp/ staande pomp Maximale druk: 12 bar Drukmeter: nee Minimale hoogte: 63 cm Maximale hoogte: 113 cm Diameter: 35 mm Lengte verbindingsslang: 100 cm Gewicht: 778 gram

8. Dunlop fietspomp - 63 cm Hoog - 2 Ventielen


Product informatiePlus or Show more

Deze fietspomp van Dresco is ook voorzien van een manometer. Dubbel ventiel. Tot 11 bar oppompen.

9. Dresco - Fietspomp - Manometer - Max 11 bar - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Dunlop vloerpomp met drukmeter Zorg dat jouw banden altijd voldoende druk hebben met deze vloerpomp. Buitengewoon goede fietspomp. Specificaties: Kleur: zwart Geslacht: unisex Materiaal: kunststof, aluminium Ventielsoort: Hollands, Frans Met drukmeter: ja Lengte: 61,5 cm Diameter: 3,5 cm

10. Dunlop Fietsvloerpomp & -meter 12 bar Ht 615 mm hoge dia35mm


Artikelen die soortgelijk zijn aan Fietspomps


Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Fietspomps. Er zijn immers 368 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en ga je straks de beste Fietspomp kopen.