Bestenu

Beste racefietsen - dec. 2022

Met meer dan 139 racefietsen op de markt zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
Op deze pagina vind je de beste racefietsen op een rij
01Score: 9.9
Vouwfiets 20" Freerider 200 Black Edition single speed
Vouwfiets 20" Freerider 200 Black Edition single speed
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.7
Leader Exodus
Leader Exodus
Ga naar laagste prjis
03Score: 9.6
Life Fixed Gear 58 Cm Zwart
Life Fixed Gear 58 Cm Zwart
Ga naar laagste prjis
04Score: 9.2
Ks Cycling Fiets Racefiets 28 inch Imperious -
Ks Cycling Fiets Racefiets 28 inch Imperious -
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.9
Racefiets Argon 18 Carbon Dura Ace Color Black
Racefiets Argon 18 Carbon Dura Ace Color Black
Ga naar laagste prjis
06Score: 8.8
WRC 1000 28 INCH ROADBIKE LADY H52 > 14 SPEED MATT GREY PINK WHITE
WRC 1000 28 INCH ROADBIKE LADY H52 > 14 SPEED MATT GREY PINK WHITE
Ga naar laagste prjis
07Score: 8.2
Brunox Carbon care.  voor reiniging en onderhoud van hoogwaardig carbon frames en onderdelen 120ml
Brunox Carbon care. voor reiniging en onderhoud van hoogwaardig carbon frames en onderdelen 120ml
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.5
Ks Cycling Racefiets 28 inch fitness-bike Lightspeed (zwart) met 21 versnellingen -
Ks Cycling Racefiets 28 inch fitness-bike Lightspeed (zwart) met 21 versnellingen -
Ga naar laagste prjis
09Score: 7.1
Ks Cycling Fiets 28 inch fixie singlespeed Flip Flop in zwart -
Ks Cycling Fiets 28 inch fixie singlespeed Flip Flop in zwart -
Ga naar laagste prjis
10Score: 7
Ks Cycling Fiets Racefiets 28 inch Imperious -
Ks Cycling Fiets Racefiets 28 inch Imperious -
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Racefiets Koopgids

avatar-contour
Michael Kramer

Michael Kramer

Gepubliceerd op: Nov 26, 2021


Een racefiets kopen is tegenwoordig niet meer zo gemakkelijk. Er zijn inmiddels zoveel verschillende racefietsen op de markt dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom lees je hieronder waar je op let bij de aankoop van een racefiets.

Wat voor soorten racefietsen zijn er?

Bij de aankoop van een racefiets is het belangrijk om te weten waarvoor je de fiets precies gaat gebruiken. Dat je ermee wilt gaan racen weten we, maar waar precies? Ga je alleen op de weg fietsen of ben je ook van plan om op onverharde wegen te gaan fietsen? Ben je een beginnende wielrenner of ben je ervaren?

Een comfort racefiets is ideaal voor mensen die lange afstanden rijden. De geometrie van de fiets is zo gemaakt dat deze zo comfortabel mogelijk is, waardoor lang fietsen geen probleem is. Ze zijn zowel geschikt voor beginnende als ervaren wielrenners.

Een lightweight racefiets is, zoals de naam al doet vermoeden, licht van gewicht. Je fiets gemakkelijker hellingen op waardoor deze fietsen ideaal zijn voor wielrenners die bergachtige gebieden willen beklimmen met hun fiets.

Bij een aero racefiets draait alles om de aerodynamica. Deze fiets heeft nauw frame en erg sportieve geometrie, waardoor snelheid prioriteit heeft. Met deze fiets ga je als een speer. Het nadeel van deze racefiets is dat ze vaak minder comfortabel zijn.

Behalve de bovengenoemde racefietsen zijn er nog een paar andere racefietsen, zoals bijvoorbeeld de cyclocross fiets. Deze wordt ook wel de veldrijfiets genoemd en wordt vooral gebruikt voor veldrijden. Gravelbikes zijn ideaal voor onverharde wegen en tijdrit-bikes zijn het meest geschikt om tijdritten mee te maken.

Welke framemaat racefiets heb ik nodig?

De correcte framemaat van een racefiets hangt af van jouw lichaamslengte. Ben je langer dan 165 cm, dan heb je een framemaat tussen de 50 - 52 cm nodig. Vanaf 170 cm heb je een framemaat van 52 - 55 cm nodig, vanaf 175 cm heb je een frame nodig van 55 - 58 cm en vanaf 180 cm heb je een frame van 58 - 61 cm nodig.

Vanaf een lengte van 185 cm heb je een framemaat van 61 - 63 cm nodig. Ben je langer dan 190 cm, dan heb je een fiets met een framemaat van 63 - 66 cm nodig. Deze richtlijnen hoef je natuurlijk niet per sé te volgen. Als jij je fijner voelt op een kleinere of juist grotere fiets, moet je vooral daarvoor gaan!

Wanneer vervang ik de ketting van mijn racefiets?

Je ketting tijdig vervangen voorkomt andere problemen. De vuistregel is dat je je ketting ergens tussen de 3000 en 5000 kilometer vervangt. Fiets je veel in de bergen en gebruik je daarom je versnellingen veel, dan staat er meer druk op je ketting en vervang je hem eerder dan wanneer je alleen in de vlakke polders fietst.

Als je je ketting niet op tijd vervangt, slijt ook de cassette waar je ketting op rust. Als deze ook vervangen moet worden, kost dit je extra geld. Hetzelfde geldt voor de kettingbladen. Om je ketting langer mee te laten gaan, smeer je deze regelmatig in met dunne olie, teflon of siliconenspray.

Hoe onderhoud ik mijn racefiets?

Een racefiets heeft net als elke andere fiets onderhoud nodig. Na elke rit controleer je je fiets en maak je hem goed schoon. Doe dit met een sopje en een spons. Spoel je fiets schoon met een goede tuinslang en droog hem goed af. In de zomer laat je je fiets buiten drogen, in de winter droog je je fiets met een handdoek.

Controleer je ketting en behandel deze eerst met een ontvetter. Vervolgens gebruik je olie om je ketting opnieuw mee in te vetten. Dit doe je met dunne olie, teflon- of siliconenspray. Verwijder eventuele overtollige olie met keukenpapier of een oude doek.

Je gebruikt dezelfde olie om de rem- en versnellingskabels mee te smeren. Controleer ook je remmen. Als je deze te ver in moet drukken, laat je je remmen bijstellen. Kijk ook of je voor- en achterverlichting het nog (goed) doet en vervang indien nodig de batterijen.

Vergeet bovendien je banden niet te controleren. Zorg ervoor dat het profiel nog goed is en dat de bandenspanning juist is. De bandenspanning moet 3,5 tot 4 bar zijn. Hoe hoger de bandenspanning, hoe minder grip je hebt. Is je bandenspanning te laag, dan verlies je juist snelheid.

Welke accessoires heb ik nodig voor een racefiets?

Voor een racefiets heb je andere accessoires nodig dan voor een stadsfiets. Het spreekt voor zich dat je voor een racefiets geen fietsmand of fietstas nodig hebt. Met een racefiets fiets je vaak op hoge snelheden waardoor een goede fietshelm erg belangrijk is. Het is zelfs noodzakelijk te noemen.

Denk ook aan goede fietsverlichting. Je wilt zichtbaar zijn op de weg. Ook een goede fietsbril kan goed van pas komen, zeker als je op hogere snelheden fietst. Het is ook altijd een goed idee om een extra binnenband te hebben en om zelfs mee te nemen. Op die manier wissel je onderweg zelf de band je band mocht dit nodig zijn, in plaats van dat je een lokale fietsenmaker moet bellen.

Een goede fietspomp is natuurlijk ook onmisbaar onderweg. Terwijl je zo licht mogelijk gepakt wilt fietsen en daarom zo min mogelijk bagage mee wilt nemen, is een goede zadeltas wel handig. Hierin stop je je sleutels, een snack of misschien extra batterijen voor je verlichting.

hero illustration

Hoe komt deze geweldige racefiets ranglijst tot stand..?

De wereld verandert snel... en dus de het winkelonderzoek naar de beste racefiets ook!
Vroeger ging je naar een winkel om tips te krijgen over racefietsen, maar vandaag helpt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle racefietsen die aangeboden worden in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van kopers en kijkt welke racefietsen het best worden verkocht
illustration
Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van racefietsen stelt hij deze reeks samen!
Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!
illustration
hero illustration

Artikelen die overeenkomstig zijn aan racefietsen

De beste racefietsen op een rij

1 - Vouwfiets 20" Freerider 200 Black Edition single speed

Loading..
Ga naar laagste prjis

20" Vouwfiets Freerider 200 Black Edition single speed. Ontdek een strak ontwerp, onderhoudsarme componenten en gemakkelijk rijdende vouwfiets. 20 inch Gewicht 13,2 kg Transmissie met één snelheid met een crank van 165 mm, kettingblad met 44 tanden, vrijloop met 16 tanden. Weerstand: 3,80 m per omwenteling. Dubbele kettingbladbeschermer om ketting uitglijden te voorkomen en tegen vuil te beschermen. Schopstand Balansstandaard wanneer opgevouwen Voor en achterlicht V-remmen voor effectief remmen Verstelbaar stuur met een verhoging van 60 mm om de stuurpositie aan te passen voor uw comfort en om de manoeuvreerbaarheid van de fiets te verbeteren. Stuurbreedte is 560 mm met handgrepen. Opvouwbare niet-verstelbare steel voor grotere stijfheid. Zadelafstand tot stuur is 540 mm Verstelbare zadelafstandsbeugel - zadel: min. 520 mm - max. 740 mm. Comfort naadloos zadel en extra sterke zadelpen met een diameter van 31,6 mm. Voldoet aan de eisen van de ISO 4210-norm voor fietsers tot 100 kg Wielen zijn 20 inch, enkelwandige velgen, stalen naven banden hebben grip met een standaardmaat van 20 x 1,75. Sterk frame van aluminium en hi-tec staal, gebouwd voor duurzaamheid. 20” Folding Bike Freerider 200 Black Edition single speed. Discover sleek design, low maintenance components and easy riding folding bike. Size 20"" Weight 13.2 kg Single-speed transmission with a 165 mm crank, chainring with 44 teeth, freewheel with 16 teeth. Resistance: 3.80m per revolution. Double chainring protector to prevent chain slipping and to protect against dirt. Kick stand Balance stand when folded Front and rear light V-brakes for effective braking Adjustable handlebar with a 60 mm raise to adjust the handlebar position for your comfort and to improve the maneuverability of the bike. Handlebar width is 560 mm with grips. Foldable non-adjustable stem for greater rigidity. Saddle distance to handlebar is 540 mm Adjustable saddle distance bracket - saddle: min. 520 mm - max. 740 mm. Comfort seamless saddle and extra strength seat post with a diameter of 31.6 mm. Meets the requirements of the ISO 4210 standard for cyclists up to 100 kg Wheels are 20 inch, single-walled rims, steel hubs tires have grip with a standard size of 20 x 1.75. Strong Aluminium and Hi-tec Steel frame, built for durability.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - Leader Exodus

Loading..
Ga naar laagste prjis

De sportieve Leader Exodus in de 28 versie is een echte aanrader voor de instap of overstap naar een mountainbike. Het lichtgewicht aluminium frame heeft niet alleen een uitgebalanceerde uitrusting die het comfort biedt dat nodig is voor in het begin, maar siert zichzelf ook met een succesvol, sportief fris en tegelijkertijd tijdloos design. De Leader Exodus is een vrijetijds- en alledaagse wielrenfiets die niet alleen opvalt door zijn gunstige prijs/prestatieverhouding, maar ook overtuigt door kwaliteit en comfort op lange termijn en door zijn veelzijdigheid zowel bij offroad-gebruik als in de stad. Fietsspecificaties Merk Leader Exodus 28inch Framemaat 560mm Frametype Racefiets Framemateriaal Alluminium Aantal versnellingen 14 Speed Type versnellingen Shimano Type remmen Voor en Achter V-Brake Kleur Blauw Velgen Aluminium Dubbelwandig Verlichting Reflectoren

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - Life Fixed Gear 58 Cm Zwart

Loading..
Ga naar laagste prjis

NIEUW model, alu kader,21 versn. Shimano Revoshift, alu remmen en remgrepen, alu uitvalnaven, alu dubbelwandige velgen, 700 x 35C bruine buitenbanden, cassettetrapas, witte alu stuur- en zadelpen, alu stuur, Selle Bassano Life zadel.Gewicht: 11.5 kg

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Ks Cycling Fiets Racefiets 28 inch Imperious -

Loading..
Ga naar laagste prjis

Gebouwd voor topsnelheid: met de IMPERIOUS racefiets van KS Cycling is de weg naar het persoonlijke record duidelijk! Het coole design van de racefiets met de opvallend gebogen bovenbuis trekt ieders aandacht: de volledig zwarte fiets van lichtgewicht aluminium is versierd met groene details. Zadel, velgen en vork passen naadloos in de race-look. Mijl na mijl na mijl - geen weg is te ver voor de IMPERIOUS! »Aluminium frame »AEROTYPE vork »Dubbelwandige aluminium velgen »SHIMANO 14-speed derailleur »Pedalen met haken en riemen Framehoogte 53 cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Racefiets Argon 18 Carbon Dura Ace Color Black

Loading..
Ga naar laagste prjis

Frame: Argon 18 Krypton full carbon frameset Versnellingen: Shimano Dura Ace 10 speed. Achterderailleur: Shimano Dura Ace 10 speed. Voorderailleur: Shimano Ultegra dubbel Crankset: Shimano Ultegra 53/39 Wielen: DT Swiss 370 naafset, DT Swiss 520 velg, DT Swiss spaken Banden: Hutchinson banden Stuur: G-Access alu black Stuurnok: G-Access alu black Zadelpen: G-Access alu black Zadel: G-Access black Leverbaar in de volgende kleuren en Maten: Krypton black S = 51 CM / geschikt voor lichaamslengte 161 - 169cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - WRC 1000 28 INCH ROADBIKE LADY H52 > 14 SPEED MATT GREY PINK WHITE

Loading..
Ga naar laagste prjis

Buxxo Bikes biedt deze grandioze ROAD BIKE voor de sportieve dames! Technische gegevens Kaderhoogte: 52 cm 47 cm 49 cm Kleur(en): grijs-roze zwart-grijs Kenmerken: Gears: 14 Frame: Double Butted Aluminum Rear Gear: Shimano Tourney - RD-A070 Front Gear: Shimano Tourney - FD-A070 Gear Lever: Shimano Tourney - ST-A070 Brakes: Tektro Crankset: Shimano Tourney - A070 Cassette: Shimano MF-TZ500 - 7 pcs Weight: 10.4 kg

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - Brunox Carbon care. voor reiniging en onderhoud van hoogwaardig carbon frames en onderdelen 120ml

Loading..
Ga naar laagste prjis

Brunox® Carbon Care is een onderhoudsproduct speciaal voor carbon en carbon onderdelen. Werking Carbon Care reinigt, verzorgt en conserveert dankzij speciale carbon additieven. Toepassingsgebieden Alle materialen van carbon, fietsframes, fietsonderdelen, riemen etc. Gebruik Eerst het grofste vuil verwijderen, vervolgens alle onderdelen van carbon, aluminium en metaal inwrijven met Carbon Care, daarna uitpoetsen. Eigenschappen Brunox® Carbon Care is vocht en vuilwerend. Brunox® Carbon Care verlengt de levensduur en kwaliteit.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - Ks Cycling Racefiets 28 inch fitness-bike Lightspeed (zwart) met 21 versnellingen -

Loading..
Ga naar laagste prjis

De perfecte mix tussen race- en trekkingfiets: de 28" KS-Cycling fitness-fiets LIGHTSPEED is snel en licht als een racefiets, maar biedt de geometrie en zitpositie van een trekkingfiets. Kan klimmen maar ook racen: de perfecte symbiose van beide fietsen. Highlight bij de fitness-bike is het lichte aluminium frame. De fiets is gericht op de essentie en weegt ca. 12 kg (afhankelijk van de framehoogte).

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - Ks Cycling Fiets 28 inch fixie singlespeed Flip Flop in zwart -

Loading..
Ga naar laagste prjis

Eyecatcher met profiel: de FLIP FLOP van KS Cycling is een singlespeed-fitnessbike met een duidelijke lijn. Het compromisloze design wordt gecombineerd met een solide, technische uitrusting. Bij het achterwiel doet de fiets zijn naam eer aan: dankzij de flip-flop-naaf kan het naar wens worden omgedraaid. Zo kunt u zelf kiezen: fixed gear of vrijloop? De FLIP FLOP is echt de perfecte keus voor de urban trendsetter die waarde hecht aan flexibiliteit. » Aluminium holle kamer-velgen » Ahead-constructie » Dual Pivot zijtrek-racefietsrem » Flip-flop-naaf

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - Ks Cycling Fiets Racefiets 28 inch Imperious -

Loading..
Ga naar laagste prjis

Gebouwd voor topsnelheid: met de IMPERIOUS racefiets van KS Cycling is de weg naar het persoonlijke record duidelijk! Het coole design van de racefiets met de opvallend gebogen bovenbuis trekt ieders aandacht: de volledig zwarte fiets van lichtgewicht aluminium is versierd met groene details. Zadel, velgen en vork passen naadloos in de race-look. Mijl na mijl na mijl - geen weg is te ver voor de IMPERIOUS! »Aluminium frame »AEROTYPE vork »Dubbelwandige aluminium velgen »SHIMANO 14-speed derailleur »Pedalen met haken en riemen Framehoogte 53 cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van racefietsen. Er zijn immers 139 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en ga je straks de beste