Bestenu

Beste moutainbikes - dec. 2022

Met meer dan 605 moutainbikes op de markt raak je snel het overzicht kwijt.
hier vind je de beste moutainbikes op een rij
01Score: 9.9
Amigo Rock Mountainbike 24 inch
Amigo Rock Mountainbike 24 inch
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.7
wheelerz Vouwfiets 20 Inch
wheelerz Vouwfiets 20 Inch
Ga naar laagste prjis
03Score: 9.6
Vouwfiets
Vouwfiets
Ga naar laagste prjis
04Score: 8.7
Amigo Control
Amigo Control
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.5
Amigo Rock Mountainbike 24 inch
Amigo Rock Mountainbike 24 inch
Ga naar laagste prjis
06Score: 8.2
Amigo Rock Mountainbike 26 inch
Amigo Rock Mountainbike 26 inch
Ga naar laagste prjis
07Score: 8.1
Amigo Racer
Amigo Racer
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.4
wheelerz Vouwfiets 20 Inch
wheelerz Vouwfiets 20 Inch
Ga naar laagste prjis
09Score: 7.3
Amigo Power
Amigo Power
Ga naar laagste prjis
10Score: 6.9
Amigo Next Level
Amigo Next Level
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Mountainbike Koopgids

avatar-contour
Daan van Dijk

Daan van Dijk

Gepubliceerd op: Nov 25, 2021


Of je nu een beginnende mountainbiker bent of al jaren ervaring hebt, de beste mountainbike voor jouw behoeften wacht op je. Voordat je echter een keuze maakt, denk je echter even aan de onderstaande paar zaken!

Welke maat mountainbike moet ik kopen?

Je kunt een paar gegevens gebruiken om hierachter te komen, om te beginnen met je beenlengte. Sta rechtop met je benen 15 centimeter uit elkaar en meet de afstand van waar je voet de grond raakt tot kruishoogte in centimeters. Vermenigvuldig deze bevinding met 0,68. Het getal dat hieruit voortkomt, is de framemaat die je nodig hebt.

Kom je uit op een halve maat (bijvoorbeeld 35,5)? Dan rond je bij sportief gebruik van de fiets naar beneden af, terwijl je bij normaal gebruik het getal naar boven afrondt. Heeft de fiets daarnaast een geveerde zadelpen? Trek dan nog eens vier centimeter van de framemaat af.

Je kunt ook je lichaamslengte als basis gebruiken. In dat geval kom je op de volgende framematen uit:

  • 150 tot 165 centimeter vergt een framemaat van 30 tot 41 centimeter, oftewel XS
  • 165 tot 170 centimeter vergt een framemaat van 41 tot 44 centimeter, oftewel XS - S
  • 170 tot 175 centimeter vergt een framemaat van 44 tot 48 centimeter, oftewel S - M
  • 175 tot 185 centimeter vergt een framemaat van 48 tot 52 centimeter, oftewel M
  • 185 tot 190 centimeter vergt een framemaat van 52 tot 54 centimeter, oftewel M - L
  • 190 tot 195 centimeter vergt een framemaat van 54 tot 56 centimeter, oftewel L
  • 195 tot 200 centimeter vergt een framemaat van 56 tot 61 centimeter, oftewel L - XL

Welke banden heb ik nodig onder mijn mountainbike?

Dat ligt aan waar je rijdt en hoe je rijdt. Voordat je dit echter laat meewegen, moet je je inlezen over de belangrijkste aandachtspunten. Te beginnen met de opbouw van de band. De band bestaat uit verschillende lagen. Buiten zit het loopvlak dat in aanraking komt met de grond en de sidewall (ook wel 'wang' genoemd), die aan de zijkanten van de band zit.

Onder de buitenste laag zit het karkas met in veel gevallen een anti-leklaag. Tegen de velg zit de hiel met de hieldraden. Dit laatste kan een stevige draadband zijn, of dunnere draden. Sommige banden kunnen hierdoor worden opgevouwen. Dit zijn vouwbanden. Hecht je hier dus waarde aan, dan is het belangrijk naar de hieldraden van de band te kijken.

Vervolgens kijk je naar de TPI, oftewel de 'threads per inch'. Dit heeft betrekking op hoeveel nylondraden in het karkas verwerkt zitten. Meestal heeft een band met lage TPI dikkere draden dan een band met hoge TPI. Deze heeft heel veel dunne draden die dicht op elkaar zitten en vaak ook nog verdeeld zijn over twee lagen, gescheiden door een anti-leklaag.

Een goede vuistregel is: hoe hoger het TPI, hoe soepeler de band. De rolweerstand neemt ook af naarmate de TPI toeneemt. Doe je voornamelijk aan downhill mountainbiken? Dan wil je een lage TPI; deze nemen wat van de snelheid weg terwijl je naar beneden suist. Wedstrijdrijders hebben daarentegen meer aan een hoge TPI, omdat je daar meer snelheid mee maakt.

Ook het materiaal van het loopvlak en de wangen is belangrijk. De verscheidene typen rubber waar het loopvlak gemaakt is, worden compounds genoemd. Banden met veel grip zijn vaak van zacht rubber gemaakt en vice-versa. Zachtere banden slijten hierdoor meestal sneller dan hardere banden en staan je minder snel toe topsnelheden te halen.

Ten slotte is natuurlijk het bandenprofiel zeer belangrijk. Het verschil tussen de verschillende profielen zit hem met name in de diepte van de noppen en de ruimte tussen de noppen onderling. Banden met korte noppen die redelijk dicht op elkaar zijn geplaatst, bieden weinig weerstand. Is er meer ruimte tussen de noppen, dan heb je meer grip en dus meer rolweerstand.

Er zijn ook banden met extra grote noppen op de zijkant. Die komen mooi van pas in bochten. Soms gebruiken mountainbikers daarnaast verschillende banden voor voor en achter. Voren wordt bijvoorbeeld een grof bandenprofiel gebruikt en achter niet. Zo houdt de je met je voorband altijd grip terwijl je door je achterband beter snelheid opbouwt op egale paden.

Houdt deze vuistregel in ieder geval in gedachten: hoe grover het bandenprofiel, hoe groter de weerstand. Kies daarnaast idealiter voor een tubeless band. Dit verkleint niet alleen het risico op het lekrijden van de binnenband, maar neemt ook meteen de wrijving tussen de binnenband en buitenband weg.

Welke band heb ik nodig voor welk terrein?

Om te beginnen zijn er voor degenen die een beetje van alles meepikken in hun tochten of nog een favoriet gebied moeten ontdekken, de allrounders. Deze blinken nergens specifiek in uit maar sluiten ook geen ernstige compromissen.

Voor harde en droge paden kies je banden met een minimale rolweerstand die wel voldoende grip hebben in de bochten. De noppen op deze banden zijn meestal relatief kort en lopen uit naar de zijkanten van het loopvlak. Let wel op: je glijdt snel weg met deze banden als het regent.

Trek je er vaker in de regen op uit? Dan kies je voor banden voor zachte en natte paden. Deze hebben grotere noppen die best dicht op elkaar zitten. Let er vooral op dat op de zijkant grotere noppen zitten: zo voorkom je dat je in de bochten de controle verliest.

Voor losse ondergronden zoals modder en stenen, kies je voor banden met grote noppen met veel ruimte ertussen voor veel grip. Deze banden zijn ook uitermate geschikt voor downhill mountainbikers.

Hoe hard moeten de banden van een mountainbike zijn?

De cijfers op de band zelf geven eerder een indicatie van de maximale druk die de band aan kan dan welke druk aan te raden is voor jou. Dit ligt namelijk net iets ingewikkelder en is ook een kwestie van experimentatie.

Om te beginnen moet je je gewicht meenemen in je overwegingen. Iemand van 70 kilogram vindt een band met een druk van 2 bar misschien al te hard, terwijl iemand van 100 kilogram dit juist als zacht ervaart. Daarnaast houdt je het wiel- en bandformaat in gedachten. Grotere banden hebben natuurlijk meer lucht nodig.

Je denkt ook aan het terrein waar je op rijdt. Zoek je vooral egale, snelle paadjes op, of juist ruwere ondergronden besprenkeld met hoekige stenen? In dit laatste geval doe je liever wat meer lucht in je banden om het risico op lekken en sidewall-schade te voorkomen. Hier sluit je rijstijl op aan. Agressievere mountainbikers doen er goed aan om wat meer lucht in hun banden te doen.

De breedte van de velg speelt ook een rol. Hoe breder de velg, hoe beter deze is in het hanteren van lage luchtdruk in de band. Nauwere velgen leiden al snel tot vouwen en andere ongemakkelijke (tot gevaarlijke) taferelen als er wat minder lucht in de banden zit.

Hierboven werd TPI (threads per inch) al besproken. Ook dit doet ertoe, want banden met een hogere TPI-waarde zijn over het algemeen soepeler dan banden met een lagere TPI-waarde. Dus: hoe hoger de TPI-waarde, hoe meer lucht deze mag hebben. Daarnaast hebben de meeste tubeless banden en banden met versterkte sidewalls ook minder lucht nodig.

Kortom: het ontdekken van de juiste luchtdruk voor je banden is een persoonlijk proces

Investeer hoe dan ook in een goede fietspomp met een ingebouwde luchtdrukmeter, of koop een aparte drukmeter erbij. Gebruik ook altijd maar één drukmeter, omdat onderlinge verschillen in metingen tussen verschillende luchtdrukmeters heel gebruikelijk zijn.

Hoe stel je het zadel goed af op een mountainbike?

Eerst moet je de juiste hoogte zien te vinden. Dit doe je door op je zadel te gaan zitten, je hak op het pedaal te zetten en de 'crank' (de arm waar het pedaal aan zit) parallel aan de zitbuis te zetten. Hij hoort dus bijna recht naar beneden te staan. Je moet nu op je zadel kunnen zitten zonder eerst je lichaam omhoog te moeten duwen. Op basis van of dit lukt of niet, stel je de zadelhoogte bij.

Vervolgens kijk je naar de horizontale positie van het zadel. Dit is deels een kwestie van persoonlijke voorkeur, maar om ervoor te zorgen dat je met een lichtgebogen rug en lichtgebogen ellebogen fietst in plaats van dat je jezelf moet dubbelvouwen om bij het stuur te komen, stel je ook dit goed af.

Dit doe je door een touwtje met een gewichtje vanaf de punt van je zadel te laten hangen. Hierna meet je de afstand tussen het gewichtje en het begin van de crank. Deze hoort tussen de 5 en 9 centimeter te liggen.

Het onderhoud van een mountainbike

Vooral de nieuwe mountainbikers denken er misschien niet zo snel aan dat er ook redelijk wat onderhoud komt kijken bij het bezit van een mountainbike. Als je lang van je nieuwe aanwinst wilt genieten, onderhoudt je hem idealiter goed.

Zo heb je de pre-ride checks. Hierbij controleer je de bandendruk met een drukmeter. Zie je al natte plekken op je band? Dan is er hoogstwaarschijnlijk een lek en moet je je band (laten) vervangen. Check ook de remmen: kun je de hendels erg ver terugtrekken, dan zijn je remblokjes waarschijnlijk aan vervanging toe.

Ook loop je je pedalen even na. Zitten ze nog goed vast en bieden ze nog genoeg grip voor je schoenen? Loop meteen al je andere bouten en schroeven na. Ook deze moeten alles behalve los zitten. Check vooral even de assen bij je wielen. Die wil je natuurlijk niet onderweg kwijtraken...

De post-ride checks zetten we gemakshalve onder dezelfde paraplu als algemeen onderhoud. Om te beginnen met het schoonmaken van je mountainbike: dit hoeft niet na elke rit. Doe dit alleen als hij echt onder het vuil zit, of eens per week. Daarnaast gebruik je geen hogedrukreiniger, maar een emmer met warm water, een spons, een doek en een zachte borstel.

Houd bovendien stof en andere viezigheid uit de voorvorken. Deze moeten namelijk écht zo vloeiend mogelijk blijven in hun bewegingen, wat al door een enkel steentje onmogelijk gemaakt kan worden.

Daarnaast zorg je voor je ketting. Deze maak je ongeveer eens per maand helemaal schoon met kettingreiniger voordat je hem weer opnieuw smeert. Dit doe je niet net vóór een rit; zo krijgt het smeermiddel niet de kans om zich echt in de ketting te nestelen.

Ten slotte is het altijd aan te raden de mountainbike eens per jaar door een fietsenmaker na te laten kijken. Hij of zij spot wellicht problemen of verbeterpunten waar je zelf nog niet aan had gedacht!

hero illustration

Hoe komt deze handige mountainbike reeks tot stand..?

De wereld verandert snel... en dus de speurtocht naar de beste mountainbike ook!
Vroeger ging je naar een winkel om advies te krijgen over moutainbikes, maar vandaag ondersteunt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle moutainbikes die die je kunt kopen in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van consumenten en kijkt welke moutainbikes het best over de toonbank gaan
illustration
Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van moutainbikes stelt hij deze reeks samen!
Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!
illustration
hero illustration

Artikelen die overeenkomstig zijn aan moutainbikes

De beste moutainbikes in een oogopslag

1 - Amigo Rock Mountainbike 24 inch

Loading..
Ga naar laagste prjis

You rock met de AMIGO Rock! Deze stoere fiets is gemaakt voor ritten door het bos, maar is ook een uitstekende fiets om mee naar school te rijden. De versnellingen zorgen er namelijk voor dat je jouw tempo aan ieder terrein kunt aanpassen. Daarnaast zit je fijn en comfortabel door de dikke banden onder deze mountainbike. Voeg daar de gave kleuren en betrouwbare handremmen aan toe, en je bent klaar voor ieder avontuur. Productinformatie Wielmaat: 24 inch Framemaat: 38 cm Zadelhoogte: 72 cm (in de laagste stand, gemeten vanaf de grond) Zadelhoogte verstelbaar: ja Geschikte lichaamslengte: 130 - 145 cm Type achterrem: V-brake Type voorrem: mechanische schijfrem Versnellingen: 18 Fietsbel: ja Fietsstandaard: ja Gewicht: 14,5 kg Oog voor detail Voor iemand die op wil vallen, gaat het allemaal om de details. Met de AMIGO Rcok zit dat wel goed! De mooie kleuren komen overal op de fiets terug, op het frame, op het zadel, op de handvatten en zelfs op de wielen. Stap op en laat iedereen jouw gave fiets zien. Voor- en achterrem Bij AMIGO gaan we graag voor veiligheid en kwaliteit, omdat je dan echt kunt vertrouwen op onze fietsen. Dat begint met goede remmen! Daarom kiezen we bij de AMIGO Rock voor een voor- en achterrem die je met je handen bedient, zodat je zo snel mogelijk stil staat. Bij het scheuren in de bossen zijn remmen van cruciaal belang. En daar gaat het toch om bij een mountainbike? Achttien versnellingen Met de achttien versnellingen wordt het nog makkelijker en uitdagender om met deze mountainbike de bossen te gaan betreden. Zet de fiets in de juiste versnelling om gemakkelijk de heuvels op en af te fietsen. Ideaal voor lange en zware fietstochten offroad. De fiets voor jou Door de gave kleurencombinatie op de fiets ben je goed zichtbaar in het verkeer. Of je nu in het bos fietst of op de weg naar school, iedereen zal naar jou gave fiets kijken! Ben jij op zoek naar een opvallende en stevige mountainbike? Dan is deze AMIGO Rock een echte aanrader! AMIGO Bij AMIGO hebben we een fietsmaatje voor iedereen! Echt Nederlands ontwerp, en dat voor een zeer vriendelijke prijs. Met deze vrolijke fietsen maken kinderen hun eerste kleine uitstapjes door de straten. De stevige trainingswielen helpen de kinderen om hun evenwicht te bewaren terwijl ze wennen aan de trap- en stuurbewegingen. De fietsen hebben een stabiel frame en zijn verkrijgbaar in talloze kleuren en verschillende bandenmaten. Wordt AMIGO jouw nieuwe beste vriend?

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - wheelerz Vouwfiets 20 Inch

Loading..
Ga naar laagste prjis

Let op: fiets wordt in doos geleverd. Rijklare variant via onze website www.wheelerz.nl. De Wheelerz Vouwfiets is een stalen vouwfiets met versnellingen die je eenvoudig inklapt tot een handzaam pakketje van 36×67 cm. Het stuur en zadel zijn verstelbaar d.m.v Snelspanners zodat je altijd in een comfortabele houding fietst. en stevige achterdrager zodat je alles mee kan nemen. De Shimano Tourney TX 6 versnellingen zorgen ervoor dat je de kilometers moeiteloos wegfietst. Voor het rijklaar maken van deze fiets, moeten de volgende handelingen met eigen gereedschap gedaan worden: Stuur in de stuurbuis monteren Zadel in de zadelbuis monteren Remmen en eventuele versnelling afstellen Trappers monteren Eventuele accessoires Voor goed onderhoud de fiets inspuiten en invetten met roestwerende middelen om alle onderdelen van de fiets goed te beschermen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - Vouwfiets

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Vouwfiets van Minerva is een Fiets met een Aluminium frame welke beschikt over een snelsluitend systeem. Met deze 20" aluminium vouwfiets kunt u genieten van de flexibiliteit van fietsen. Deze fiets is ideaal om (kleine) afstanden mee af te leggen. Met het Shimano versnellingssysteem met 6 versnellingen haalt u het maximale uit uw vermogen. De fiets is makkelijk mee te nemen in het openbaar vervoer, of in de kofferbak. Met het Selle Royale City Trekkingszadel weet u zeker dat u lange afstanden kunt fietsen zonder last te krijgen van een te harde zadel. - Formula- 20" Frame- Framehoogte 30cm- 6 versnellingen Shimano (met handgreep)- 400mm zadelpen met snelsluiting- opklapbare pedalen

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Amigo Control

Loading..
Ga naar laagste prjis

Volledige controle op de weg of in het bos? Met de Amigo Control kan dat. Door de smalle banden rijdt deze fiets supercomfortabel en licht. Het rechte stuur zorgt ervoor dat je ontzettend direct kan sturen. En de voor- en achterrem zorgen ervoor dat de Amigo Control nog veiliger is. Productinformatie Wielmaat: 28 inch Framemaat: 47,5 cm Zadelhoogte: 87,5 cm (in de laagste stand, gemeten vanaf de grond) Zadelhoogte verstelbaar: ja Versnellingen: 21 Type achterrem: v-brake Type voorrem: mechanische schijfrem Fietsbel: ja Fietsstandaard: ja Gewicht: ca. 16,2 kg Oog voor detail Voor iemand die op wil vallen, gaat het allemaal om de details. Met de Amigo Control zit dat wel goed! De felle kleuren op het frame, op het zadel en zelfs op de wielen vullen elkaar goed aan. Stap op en laat iedereen jouw gave fiets zien. Voor- en achterrem Bij Amigo gaan we graag voor veiligheid en kwaliteit, omdat je dan echt kunt vertrouwen op onze fietsen. Dat begint met goede remmen! Daarom kiezen we bij de Amigo Control voor een voor- en achterrem die je met je handen bedient, zodat je zo snel mogelijk stil staat. Bij het scheuren in de bossen zijn remmen van cruciaal belang. En daar gaat het toch om bij een mountainbike? Recht stuur Het rechte stuur ziet er niet alleen gaaf uit, het zorgt er ook voor dat je ontzettend direct kan sturen, ideaal voorin de bossen. Daarnaast stimuleert een recht stuur een zithouding waardoor je minder last zult krijgen van zadelpijn. De fiets voor jou Door de felgele kleur ben je goed zichtbaar in het verkeer. Ben jij op zoek naar een opvallende en stevige mountainbike? Dan is deze Amigo Control een echte aanrader! Amigo Bij Amigo hebben we een fietsmaatje voor iedereen! Echt Nederlands ontwerp, en dat voor een zeer vriendelijke prijs. Met deze vrolijke fietsen maken kinderen hun eerste kleine uitstapjes door de straten. De stevige trainingswielen helpen de kinderen om hun evenwicht te bewaren terwijl ze wennen aan de trap- en stuurbewegingen. De fietsen hebben een stabiel frame en zijn verkrijgbaar in talloze kleuren en verschillende bandenmaten. Wordt Amigo jouw nieuwe beste vriend?

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Amigo Rock Mountainbike 24 inch

Loading..
Ga naar laagste prjis

You rock met de AMIGO Rock! Deze stoere fiets is gemaakt voor ritten door het bos, maar is ook een uitstekende fiets om mee naar school te rijden. De versnellingen zorgen er namelijk voor dat je jouw tempo aan ieder terrein kunt aanpassen. Daarnaast zit je fijn en comfortabel door de dikke banden onder deze mountainbike. Voeg daar de gave kleuren en betrouwbare handremmen aan toe, en je bent klaar voor ieder avontuur. Productinformatie Wielmaat: 24 inch Framemaat: 38 cm Zadelhoogte: 72 cm (in de laagste stand, gemeten vanaf de grond) Zadelhoogte verstelbaar: ja Geschikte lichaamslengte: 130 - 145 cm Type achterrem: V-brake Type voorrem: mechanische schijfrem Versnellingen: 18 Fietsbel: ja Fietsstandaard: ja Gewicht: 14,5 kg Oog voor detail Voor iemand die op wil vallen, gaat het allemaal om de details. Met de AMIGO Rcok zit dat wel goed! De mooie kleuren komen overal op de fiets terug, op het frame, op het zadel, op de handvatten en zelfs op de wielen. Stap op en laat iedereen jouw gave fiets zien. Voor- en achterrem Bij AMIGO gaan we graag voor veiligheid en kwaliteit, omdat je dan echt kunt vertrouwen op onze fietsen. Dat begint met goede remmen! Daarom kiezen we bij de AMIGO Rock voor een voor- en achterrem die je met je handen bedient, zodat je zo snel mogelijk stil staat. Bij het scheuren in de bossen zijn remmen van cruciaal belang. En daar gaat het toch om bij een mountainbike? Achttien versnellingen Met de achttien versnellingen wordt het nog makkelijker en uitdagender om met deze mountainbike de bossen te gaan betreden. Zet de fiets in de juiste versnelling om gemakkelijk de heuvels op en af te fietsen. Ideaal voor lange en zware fietstochten offroad. De fiets voor jou Door de gave kleurencombinatie op de fiets ben je goed zichtbaar in het verkeer. Of je nu in het bos fietst of op de weg naar school, iedereen zal naar jou gave fiets kijken! Ben jij op zoek naar een opvallende en stevige mountainbike? Dan is deze AMIGO Rock een echte aanrader! AMIGO Bij AMIGO hebben we een fietsmaatje voor iedereen! Echt Nederlands ontwerp, en dat voor een zeer vriendelijke prijs. Met deze vrolijke fietsen maken kinderen hun eerste kleine uitstapjes door de straten. De stevige trainingswielen helpen de kinderen om hun evenwicht te bewaren terwijl ze wennen aan de trap- en stuurbewegingen. De fietsen hebben een stabiel frame en zijn verkrijgbaar in talloze kleuren en verschillende bandenmaten. Wordt AMIGO jouw nieuwe beste vriend?

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Amigo Rock Mountainbike 26 inch

Loading..
Ga naar laagste prjis

You rock met de AMIGO Rock! Deze stoere fiets is gemaakt voor ritten door het bos, maar is ook een uitstekende fiets om mee naar school te rijden. De versnellingen zorgen er namelijk voor dat je jouw tempo aan ieder terrein kunt aanpassen. Daarnaast zit je fijn en comfortabel door de dikke banden onder deze mountainbike. Voeg daar de gave kleuren en betrouwbare handremmen aan toe, en je bent klaar voor ieder avontuur.. Productinformatie Versnellingen: 18 Wielmaat: 26 inch Framemaat: 42 cm Zadelhoogte: 78 cm (in de laagste stand, gemeten vanaf de grond) Geschikte lichaamslengte: 160- 170 cm Type achterrem: V-brake Type voorrem: mechanische schijfrem Fietsbel: ja Fietsstandaard: ja Gewicht: 14,6 kg Oog voor detail Voor iemand die op wil vallen, gaat het allemaal om de details. Met de AMIGO Rcok zit dat wel goed! De mooie kleuren komen overal op de fiets terug, op het frame, op het zadel, op de handvatten en zelfs op de wielen. Stap op en laat iedereen jouw gave fiets zien. Voor- en achterrem Bij AMIGO gaan we graag voor veiligheid en kwaliteit, omdat je dan echt kunt vertrouwen op onze fietsen. Dat begint met goede remmen! Daarom kiezen we bij de AMIGO Rock voor een voor- en achterrem die je met je handen bedient, zodat je zo snel mogelijk stil staat. Bij het scheuren in de bossen zijn remmen van cruciaal belang. En daar gaat het toch om bij een mountainbike? Achttien versnellingen Met de achttien versnellingen wordt het nog makkelijker en uitdagender om met deze mountainbike de bossen te gaan betreden. Zet de fiets in de juiste versnelling om gemakkelijk de heuvels op en af te fietsen. Ideaal voor lange en zware fietstochten offroad. De fiets voor jou Door de gave kleurencombinatie op de fiets ben je goed zichtbaar in het verkeer. Of je nu in het bos fietst of op de weg naar school, iedereen zal naar jou gave fiets kijken! Ben jij op zoek naar een opvallende en stevige mountainbike? Dan is deze AMIGO Rock een echte aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - Amigo Racer

Loading..
Ga naar laagste prjis

Op de AMIGO Racer doe je natuurlijk niets anders dan zo hard mogelijk racen. Daar is de fiets dan ook speciaal voor gemaakt, en dat op allerlei terreinen! De vering zorgt ervoor dat je comfortabel een stukje door de berm of het bos kunt fietsen, want alle klappen worden voor je opgevangen. En met de gave kleurcombinaties steel je overal meteen de show. Specificaties Gewicht: ca. 17 kg Materiaal frame: staal Versnellingen: 18 Wielmaat: 24 inch Framemaat: 33 cm Zadelhoogte: 84 cm (in de laagste stand, gemeten vanaf de grond) Zadelhoogte verstelbaar: ja Type rem: V-brake Fietsbel: ja Fietsstandaard: ja Comfortabele vering De strategisch geplaatste veer in het frame van de fiets zorgt ervoor dat je ieder terrein aan kunt. Of je nu over de weg fietst, of juist een moeilijk begaanbaar bospad hebt gekozen. De veer zorgt ervoor dat iedere hobbel of hindernis zonder problemen genomen wordt, zonder dat jij er iets van voelt! Op die manier kun jij je snelheid houden, en een echte Racer zijn. Antislip-trappers Bij hoge snelheden, wil je natuurlijk wel zo veilig mogelijk op de fiets zitten. We hebben daarom de trappers van de AMIGO Racer zo gemaakt dat jouw voet niet van zijn plek schiet. De moeilijker begaanbare terreinen die je gaat opzoeken, zorgen er namelijk voor dat je van gewone trappers zo weg zou glijden. Met het extra profiel op de trappers ben je altijd verzekerd van trapkracht! Opvallende kleuren Je wilt toch niets liever dan opvallen met zo’n gave fiets? Dat snappen wij helemaal! Daarom hebben we bij de AMIGO Racer gave kleurencombinaties bedacht, die direct in het oog springen. We houden daarbij van hele felle kleuren, maar wel in combinatie met een donkere basiskleur. Op die manier springen de kleuren er nog meer uit en steel jij de show waar je ook komt. De fiets voor jou Ben jij op zoek naar een robuuste en stoere mountainbike? Dan is de AMIGO Racer jouw ideale kandidaat. Wil je snel en veilig op onverharde paden fietsen, dat kan met deze Racer. En hoe cool zijn deze opvallende kleuren, hier wil je zeker wel gezien op worden! AMIGO Bij AMIGO hebben we een fietsmaatje voor iedereen! Echt Nederlands ontwerp, en dat voor een zeer vriendelijke prijs. Met deze vrolijke fietsen maken kinderen hun eerste kleine uitstapjes door de straten. De stevige trainingswielen helpen de kinderen om hun evenwicht te bewaren terwijl ze wennen aan de trap- en stuurbewegingen. De fietsen hebben een stabiel frame en zijn verkrijgbaar in talloze kleuren en verschillende bandenmaten. Wordt AMIGO jouw nieuwe beste vriend?

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - wheelerz Vouwfiets 20 Inch

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Wheelerz Vouwfiets is een Stalen vouwfiets met versnellingen die je eenvoudig inklapt tot een handzaam pakketje van 36×67 cm. Het stuur en zadel zijn verstelbaar d.m.v Snelspanners zodat je altijd in een comfortabele houding fietst. en stevige achterdrager zodat je alles mee kan nemen. De Shimano Tourney TX 6 versnellingen zorgen ervoor dat je de kilometers moeiteloos wegfietst. Let op deze fiets is ook in zwart en antraciet leverbaar. Voor het rijklaar maken van deze fiets, moeten de volgende handelingen met eigen gereedschap gedaan worden: Stuur in de stuurbuis monteren Zadel in de zadelbuis monteren Remmen en eventuele versnelling afstellen Trappers monteren Eventuele accessoires Voor goed onderhoud de fiets inspuiten en invetten met roestwerende middelen om alle onderdelen van de fiets goed te beschermen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - Amigo Power

Loading..
Ga naar laagste prjis

Voor een rondje mountainbiken heb je een krachtige fiets nodig. De AMIGO Power is zo’n fiets. Door de dikke banden en het stevige frame is deze fiets ideaal om mee door de bossen te racen. En door de felle kleuraccenten is de fiets net even wat anders dan andere mountainbikes. Comfort, duurzaamheid en kracht komen samen in de AMIGO Power. Productinformatie Versnellingen: 18 Wielmaat: 24 inch Framemaat: 38 cm Zadelhoogte: 75 cm (in de laagste stand, gemeten vanaf de grond) Geschikte lichaamslengte: 130- 145 cm Type achterrem: V-brake Type voorrem: V-brake Fietsbel: ja Fietsstandaard: ja Gewicht: 14 kg Extra stevig frame Deze stoere mountainbike nodigt uit om snel te fietsen en snelle afdalingen te maken op verschillende ondergronden. Dat vraagt natuurlijk om een zo stevig mogelijk frame. Daar hebben we dan ook voor gezorgd! Op het lichte, stalen frame kun je vertrouwen, zodat je alleen nog maar hoeft na te denken over welke route je wilt fietsen door de bossen. Voor- en achterrem Bij AMIGO gaan we graag voor veiligheid en kwaliteit, omdat je dan echt kunt vertrouwen op onze fietsen. Dat begint met goede remmen! Daarom kiezen we bij de AMIGO Power voor een voor- en achterrem die je met je handen bedient, zodat je zo snel mogelijk stil staat. Bij het scheuren in de bossen zijn remmen van cruciaal belang. En daar gaat het toch om bij een mountainbike? Achttien versnellingen Met de achttien versnellingen wordt het nog makkelijker en uitdagender om met deze mountainbike de bossen te gaan betreden. Zet de fiets in de juiste versnelling om gemakkelijk de heuvels op en af te fietsen. Ideaal voor lange en zware fietstochten offroad. De fiets voor jou Door de gave kleurencombinatie op de fiets ben je goed zichtbaar in het verkeer. Of je nu in het bos fietst of op de weg naar school, iedereen zal naar jou gave fiets kijken! Ben jij op zoek naar een opvallende en stevige mountainbike? Dan is deze AMIGO Power een echte aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - Amigo Next Level

Loading..
Ga naar laagste prjis

Word jij enthousiast van bospaden, scherpe bochten en snelle afdalingen? Dan is de Amigo Next Level wat voor jou! De fiets is gemaakt van sterke en duurzame materialen, waardoor hij goed tegen een stootje kan. En met de brede banden heb je op iedere ondergrond genoeg grip. Ideaal voor een lekker rondje mountainbiken dus! Kortom, de Amigo Next Level is een robuuste mountainbike die garant staat voor jarenlang mountainbike plezier. Productinformatie Wielmaat: 24 inch Framemaat: 39 cm Zadelhoogte: 75 cm (in de laagste stand, gemeten vanaf de grond) Zadelhoogte verstelbaar: ja Versnellingen: 21 Type achterrem: v-brake Type voorrem: mechanische schijfrem Fietsbel: ja Fietsstandaard: ja Gewicht: 16,5 kg Extra stevig frame Deze stoere mountainbike nodigt uit om snel te fietsen en snelle afdalingen te maken op verschillende ondergronden. Dat vraagt natuurlijk om een zo stevig mogelijk frame. Daar hebben we dan ook voor gezorgd! Op het lichte, stalen frame kun je vertrouwen, zodat je alleen nog maar hoeft na te denken over welke route je wilt fietsen door de bossen. Voor- en achterrem Bij Amigo gaan we graag voor veiligheid en kwaliteit, omdat je dan echt kunt vertrouwen op onze fietsen. Dat begint met goede remmen! Daarom kiezen we bij de Amigo Next Level voor een voor- en achterrem die je met je handen bedient, zodat je zo snel mogelijk stil staat. Bij het scheuren in de bossen zijn remmen van cruciaal belang. En daar gaat het toch om bij een mountainbike? Meerdere versnellingen Met de verschillende versnellingen wordt het nog makkelijker en uitdagender om met deze mountainbike de bossen in te gaan. Zet de fiets in de juiste versnelling om gemakkelijk de heuvels op en af te fietsen. Ideaal voor lange en zware fietstochten offroad. De fiets voor jou Door de felle kleuren ben je goed zichtbaar in het verkeer. Ben jij op zoek naar een opvallende en stevige mountainbike? Dan is deze Amigo Next Level een echte aanrader! Amigo Bij Amigo hebben we een fietsmaatje voor iedereen! Echt Nederlands ontwerp, en dat voor een zeer vriendelijke prijs. Met deze vrolijke fietsen maken kinderen hun eerste kleine uitstapjes door de straten. De stevige trainingswielen helpen de kinderen om hun evenwicht te bewaren terwijl ze wennen aan de trap- en stuurbewegingen. De fietsen hebben een stabiel frame en zijn verkrijgbaar in talloze kleuren en verschillende bandenmaten. Wordt Amigo jouw nieuwe beste vriend?

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen, hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van moutainbikes. Er zijn namelijk 605 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en ga je straks de beste