Bestenu

Wat is de beste mountainbike van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 05 juni, 2023

Het kopen van een goede mountainbike is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste mountainbike van 2023? Na het analyseren van 769 moutainbikes kwam de Amigo Next Level Mountainbike 26 zwart | geel
als beste uit onze mountainbike-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de moutainbikes, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 moutainbikes-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige mountainbike-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste moutainbikes

1Score: 9.8
Amigo Next Level Mountainbike 26 zwart | geel
Amigo Next Level Mountainbike 26 zwart | geel
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Amigo Control Mountainbike 28 inch zwart | rood
Beste Mountainbike voor cross-country
Amigo Control Mountainbike 28 inch zwart | rood
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Denver D-Road, damesfiets, trekking, 7 wit
Denver D-Road, damesfiets, trekking, 7 wit
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
Amigo Next Level Mountainbike 26 zwart | oranje
Beste Mountainbike voor trailrijden
Amigo Next Level Mountainbike 26 zwart | oranje
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.8
Ks Cycling Fiets Kinderfiets MTB zwart-rood
Ks Cycling Fiets Kinderfiets MTB zwart-rood
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Bikestar 24 inch 21 speed blauw
Bikestar 24 inch 21 speed blauw
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.7
Bikestar Fully Alu MTB 27,5 blauw
Bikestar Fully Alu MTB 27,5 blauw
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.7
Generation P-600 Mountainbike - 26 blauw
Generation P-600 Mountainbike - 26 blauw
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
Ks Cycling Fiets Mountainbike vetfiets zwart
Ks Cycling Fiets Mountainbike vetfiets zwart
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.6
Amigo Wild Mountainbike 20 inch zwart | groen
Amigo Wild Mountainbike 20 inch zwart | groen
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Mountainbike Koopgids

Of je nu een beginnende mountainbiker bent of al jaren ervaring hebt, de beste mountainbike voor jouw behoeften wacht op je. Voordat je echter een keuze maakt, denk je echter even aan de onderstaande paar zaken!

Welke maat mountainbike moet ik kopen?

Je kunt een paar gegevens gebruiken om hierachter te komen, om te beginnen met je beenlengte. Sta rechtop met je benen 15 centimeter uit elkaar en meet de afstand van waar je voet de grond raakt tot kruishoogte in centimeters. Vermenigvuldig deze bevinding met 0,68. Het getal dat hieruit voortkomt, is de framemaat die je nodig hebt.

Kom je uit op een halve maat (bijvoorbeeld 35,5)? Dan rond je bij sportief gebruik van de fiets naar beneden af, terwijl je bij normaal gebruik het getal naar boven afrondt. Heeft de fiets daarnaast een geveerde zadelpen? Trek dan nog eens vier centimeter van de framemaat af.

Je kunt ook je lichaamslengte als basis gebruiken. In dat geval kom je op de volgende framematen uit:

 • 150 tot 165 centimeter vergt een framemaat van 30 tot 41 centimeter, oftewel XS
 • 165 tot 170 centimeter vergt een framemaat van 41 tot 44 centimeter, oftewel XS - S
 • 170 tot 175 centimeter vergt een framemaat van 44 tot 48 centimeter, oftewel S - M
 • 175 tot 185 centimeter vergt een framemaat van 48 tot 52 centimeter, oftewel M
 • 185 tot 190 centimeter vergt een framemaat van 52 tot 54 centimeter, oftewel M - L
 • 190 tot 195 centimeter vergt een framemaat van 54 tot 56 centimeter, oftewel L
 • 195 tot 200 centimeter vergt een framemaat van 56 tot 61 centimeter, oftewel L - XL

Welke banden heb ik nodig onder mijn mountainbike?

Dat ligt aan waar je rijdt en hoe je rijdt. Voordat je dit echter laat meewegen, moet je je inlezen over de belangrijkste aandachtspunten. Te beginnen met de opbouw van de band. De band bestaat uit verschillende lagen. Buiten zit het loopvlak dat in aanraking komt met de grond en de sidewall (ook wel 'wang' genoemd), die aan de zijkanten van de band zit.

Onder de buitenste laag zit het karkas met in veel gevallen een anti-leklaag. Tegen de velg zit de hiel met de hieldraden. Dit laatste kan een stevige draadband zijn, of dunnere draden. Sommige banden kunnen hierdoor worden opgevouwen. Dit zijn vouwbanden. Hecht je hier dus waarde aan, dan is het belangrijk naar de hieldraden van de band te kijken.

Vervolgens kijk je naar de TPI, oftewel de 'threads per inch'. Dit heeft betrekking op hoeveel nylondraden in het karkas verwerkt zitten. Meestal heeft een band met lage TPI dikkere draden dan een band met hoge TPI. Deze heeft heel veel dunne draden die dicht op elkaar zitten en vaak ook nog verdeeld zijn over twee lagen, gescheiden door een anti-leklaag.

Een goede vuistregel is: hoe hoger het TPI, hoe soepeler de band. De rolweerstand neemt ook af naarmate de TPI toeneemt. Doe je voornamelijk aan downhill mountainbiken? Dan wil je een lage TPI; deze nemen wat van de snelheid weg terwijl je naar beneden suist. Wedstrijdrijders hebben daarentegen meer aan een hoge TPI, omdat je daar meer snelheid mee maakt.

Ook het materiaal van het loopvlak en de wangen is belangrijk. De verscheidene typen rubber waar het loopvlak gemaakt is, worden compounds genoemd. Banden met veel grip zijn vaak van zacht rubber gemaakt en vice-versa. Zachtere banden slijten hierdoor meestal sneller dan hardere banden en staan je minder snel toe topsnelheden te halen.

Ten slotte is natuurlijk het bandenprofiel zeer belangrijk. Het verschil tussen de verschillende profielen zit hem met name in de diepte van de noppen en de ruimte tussen de noppen onderling. Banden met korte noppen die redelijk dicht op elkaar zijn geplaatst, bieden weinig weerstand. Is er meer ruimte tussen de noppen, dan heb je meer grip en dus meer rolweerstand.

Er zijn ook banden met extra grote noppen op de zijkant. Die komen mooi van pas in bochten. Soms gebruiken mountainbikers daarnaast verschillende banden voor voor en achter. Voren wordt bijvoorbeeld een grof bandenprofiel gebruikt en achter niet. Zo houdt de je met je voorband altijd grip terwijl je door je achterband beter snelheid opbouwt op egale paden.

Houdt deze vuistregel in ieder geval in gedachten: hoe grover het bandenprofiel, hoe groter de weerstand. Kies daarnaast idealiter voor een tubeless band. Dit verkleint niet alleen het risico op het lekrijden van de binnenband, maar neemt ook meteen de wrijving tussen de binnenband en buitenband weg.

Welke band heb ik nodig voor welk terrein?

Om te beginnen zijn er voor degenen die een beetje van alles meepikken in hun tochten of nog een favoriet gebied moeten ontdekken, de allrounders. Deze blinken nergens specifiek in uit maar sluiten ook geen ernstige compromissen.

Voor harde en droge paden kies je banden met een minimale rolweerstand die wel voldoende grip hebben in de bochten. De noppen op deze banden zijn meestal relatief kort en lopen uit naar de zijkanten van het loopvlak. Let wel op: je glijdt snel weg met deze banden als het regent.

Trek je er vaker in de regen op uit? Dan kies je voor banden voor zachte en natte paden. Deze hebben grotere noppen die best dicht op elkaar zitten. Let er vooral op dat op de zijkant grotere noppen zitten: zo voorkom je dat je in de bochten de controle verliest.

Voor losse ondergronden zoals modder en stenen, kies je voor banden met grote noppen met veel ruimte ertussen voor veel grip. Deze banden zijn ook uitermate geschikt voor downhill mountainbikers.

Hoe hard moeten de banden van een mountainbike zijn?

De cijfers op de band zelf geven eerder een indicatie van de maximale druk die de band aan kan dan welke druk aan te raden is voor jou. Dit ligt namelijk net iets ingewikkelder en is ook een kwestie van experimentatie.

Om te beginnen moet je je gewicht meenemen in je overwegingen. Iemand van 70 kilogram vindt een band met een druk van 2 bar misschien al te hard, terwijl iemand van 100 kilogram dit juist als zacht ervaart. Daarnaast houdt je het wiel- en bandformaat in gedachten. Grotere banden hebben natuurlijk meer lucht nodig.

Je denkt ook aan het terrein waar je op rijdt. Zoek je vooral egale, snelle paadjes op, of juist ruwere ondergronden besprenkeld met hoekige stenen? In dit laatste geval doe je liever wat meer lucht in je banden om het risico op lekken en sidewall-schade te voorkomen. Hier sluit je rijstijl op aan. Agressievere mountainbikers doen er goed aan om wat meer lucht in hun banden te doen.

De breedte van de velg speelt ook een rol. Hoe breder de velg, hoe beter deze is in het hanteren van lage luchtdruk in de band. Nauwere velgen leiden al snel tot vouwen en andere ongemakkelijke (tot gevaarlijke) taferelen als er wat minder lucht in de banden zit.

Hierboven werd TPI (threads per inch) al besproken. Ook dit doet ertoe, want banden met een hogere TPI-waarde zijn over het algemeen soepeler dan banden met een lagere TPI-waarde. Dus: hoe hoger de TPI-waarde, hoe meer lucht deze mag hebben. Daarnaast hebben de meeste tubeless banden en banden met versterkte sidewalls ook minder lucht nodig.

Kortom: het ontdekken van de juiste luchtdruk voor je banden is een persoonlijk proces

Investeer hoe dan ook in een goede fietspomp met een ingebouwde luchtdrukmeter, of koop een aparte drukmeter erbij. Gebruik ook altijd maar één drukmeter, omdat onderlinge verschillen in metingen tussen verschillende luchtdrukmeters heel gebruikelijk zijn.

Hoe stel je het zadel goed af op een mountainbike?

Eerst moet je de juiste hoogte zien te vinden. Dit doe je door op je zadel te gaan zitten, je hak op het pedaal te zetten en de 'crank' (de arm waar het pedaal aan zit) parallel aan de zitbuis te zetten. Hij hoort dus bijna recht naar beneden te staan. Je moet nu op je zadel kunnen zitten zonder eerst je lichaam omhoog te moeten duwen. Op basis van of dit lukt of niet, stel je de zadelhoogte bij.

Vervolgens kijk je naar de horizontale positie van het zadel. Dit is deels een kwestie van persoonlijke voorkeur, maar om ervoor te zorgen dat je met een lichtgebogen rug en lichtgebogen ellebogen fietst in plaats van dat je jezelf moet dubbelvouwen om bij het stuur te komen, stel je ook dit goed af.

Dit doe je door een touwtje met een gewichtje vanaf de punt van je zadel te laten hangen. Hierna meet je de afstand tussen het gewichtje en het begin van de crank. Deze hoort tussen de 5 en 9 centimeter te liggen.

Het onderhoud van een mountainbike

Vooral de nieuwe mountainbikers denken er misschien niet zo snel aan dat er ook redelijk wat onderhoud komt kijken bij het bezit van een mountainbike. Als je lang van je nieuwe aanwinst wilt genieten, onderhoudt je hem idealiter goed.

Zo heb je de pre-ride checks. Hierbij controleer je de bandendruk met een drukmeter. Zie je al natte plekken op je band? Dan is er hoogstwaarschijnlijk een lek en moet je je band (laten) vervangen. Check ook de remmen: kun je de hendels erg ver terugtrekken, dan zijn je remblokjes waarschijnlijk aan vervanging toe.

Ook loop je je pedalen even na. Zitten ze nog goed vast en bieden ze nog genoeg grip voor je schoenen? Loop meteen al je andere bouten en schroeven na. Ook deze moeten alles behalve los zitten. Check vooral even de assen bij je wielen. Die wil je natuurlijk niet onderweg kwijtraken...

De post-ride checks zetten we gemakshalve onder dezelfde paraplu als algemeen onderhoud. Om te beginnen met het schoonmaken van je mountainbike: dit hoeft niet na elke rit. Doe dit alleen als hij echt onder het vuil zit, of eens per week. Daarnaast gebruik je geen hogedrukreiniger, maar een emmer met warm water, een spons, een doek en een zachte borstel.

Houd bovendien stof en andere viezigheid uit de voorvorken. Deze moeten namelijk écht zo vloeiend mogelijk blijven in hun bewegingen, wat al door een enkel steentje onmogelijk gemaakt kan worden.

Daarnaast zorg je voor je ketting. Deze maak je ongeveer eens per maand helemaal schoon met kettingreiniger voordat je hem weer opnieuw smeert. Dit doe je niet net vóór een rit; zo krijgt het smeermiddel niet de kans om zich echt in de ketting te nestelen.

Ten slotte is het altijd aan te raden de mountainbike eens per jaar door een fietsenmaker na te laten kijken. Hij of zij spot wellicht problemen of verbeterpunten waar je zelf nog niet aan had gedacht!

hero illustration

Hoe testen we moutainbikes?

Om de beste mountainbike te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze mountainbike-test hebben we 769 moutainbikes geanalyseerd.
illustration
De eerste variabel in onze mountainbike-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze mountainbike-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen mountainbike-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van het meest geschikte mountainbike in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 769 moutainbikes te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste moutainbikes in een handige lijst

1. Amigo Next Level Mountainbike 26 zwart | geel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.6

Ben je op zoek naar een stoere en robuuste mountainbike die wel tegen een stootje kan? Zoek dan niet verder, want de Amigo Next Level Mountainbike 26 zwart | geel is precies wat je zoekt! Met zijn brede banden en extra stevig frame is deze fiets perfect voor snelle afdalingen en ruige bospaden. Het lichte, stalen frame biedt veel stabiliteit en zorgt ervoor dat je alle controle hebt tijdens het mountainbiken.

Een ander groot voordeel van deze fiets is de voor- en achterrem die je met je handen bedient. Zo sta je binnen no-time stil en kun je veilig op pad. Daarnaast is de fiets ook nog eens verstelbaar, dus je kunt hem helemaal aanpassen aan jouw wensen en voorkeuren.

De Amigo Next Level Mountainbike 26 zwart | geel is gemaakt van duurzame materialen en heeft een wielmaat van 26 inch en een framemaat van 47 cm. Met zijn gewicht van 17,5 kg is deze fiets prima te hanteren en zeer geschikt voor mountainbikers van verschillende niveaus.

Als je op zoek bent naar een mountainbike die jouw avontuurlijke geest aanspreekt en je uitdaagt om het beste uit jezelf te halen, dan is de Amigo Next Level Mountainbike 26 zwart | geel zeker een goede keuze. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde mountainbiker, deze fiets biedt je de perfecte combinatie van stabiliteit, snelheid en veiligheid.

Mijn persoonlijke mening over deze fiets is dat hij zeer geschikt is voor de beginnende mountainbiker die op zoek is naar een betrouwbare fiets voor een goede prijs. Het enige nadeel is dat het gewicht aan de zware kant is, maar dit wordt gecompenseerd door de stevigheid van het frame en de brede banden die zorgen voor een goede grip op verschillende ondergronden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste Mountainbike voor cross-country: Amigo Control Mountainbike 28 inch zwart | rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Amigo Control Mountainbike 28 inch zwart | rood

 • list plusEen voordeel van deze mountainbike is dat het een stevig frame heeft en geschikt is voor ruw terrein.
 • list plusDeze mountainbike heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en is betaalbaar voor de meeste fietsers.
 • list plusDeze mountainbike heeft een goede grip op de weg en biedt een stabiele rit.

Nadelen Amigo Control Mountainbike 28 inch zwart | rood

 • list plusDeze mountainbike heeft geen vering, wat kan leiden tot een oncomfortabele rit op ruw terrein.
 • list plusDeze mountainbike heeft geen schijfremmen, wat kan leiden tot minder remkracht in natte omstandigheden.
 • list plusDeze mountainbike heeft geen versnellingen, wat kan leiden tot een beperkte flexibiliteit in verschillende terreinomstandigheden.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.3

Wil jij volledige controle hebben op de weg of in het bos? Dan is de Amigo Control Mountainbike een uitstekende keuze! Deze fiets heeft smalle banden waardoor je supercomfortabel en licht rijdt en het rechte stuur zorgt ervoor dat je ontzettend direct kunt sturen. Het frame is voorzien van felle kleuren op het frame, op het zadel en zelfs op de wielen waardoor je echt opvalt.

Veiligheid is bij Amigo erg belangrijk en daarom is de Amigo Control voorzien van zowel een voor- als achterrem die je met je handen kunt bedienen. Hierdoor sta je zo snel mogelijk stil wanneer je dat nodig hebt. Ook het recht stuur draagt bij aan de veiligheid, omdat je hierdoor een betere zithouding hebt en minder snel last krijgt van zadelpijn.

De Amigo Control heeft 21 versnellingen waarmee je gemakkelijk kunt schakelen tijdens het fietsen. Door het gebruik van de mechanische schijfrem voor en de v-brake achter ben je verzekerd van optimale remkracht. Dit maakt de fiets ook zeer geschikt voor het scheuren in de bossen.

Deze mountainbike heeft een wielmaat van 28 inch en een framemaat van 47 cm. Het materiaal van het frame is staal en de fiets is relatief licht met een gewicht van ca. 16,2 kg. De zadelhoogte is verstelbaar, zodat je altijd de perfecte hoogte kunt vinden.

Al met al is de Amigo Control Mountainbike een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een veilige, comfortabele en opvallende mountainbike. De fiets is perfect voor in het bos, maar ook voor op de weg. Het enige nadeel is dat de fiets relatief zwaar is, maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de uitstekende prestaties en het opvallende design.

Mijn persoonlijke mening is dat de Amigo Control Mountainbike een geweldige fiets is voor iedereen die houdt van snelheid en avontuur in de natuur. Het is een fiets die opvalt door zijn opvallende kleuren en design, en ook nog eens veilig en comfortabel is. Al met al een top keuze voor iedereen die graag de bossen in gaat!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

3. Denver D-Road, damesfiets, trekking, 7 wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.4

De Denver D-Road is een betrouwbare damesfiets met 7 versnellingen derailleur, 28 inch wielen en krachtige velgremmen. Deze fiets is perfect voor dagelijks gebruik, maar ook voor langere afstanden. De verlichting op batterijen is een echte plus, want je hoeft deze nooit op te laden en heeft een onbeperkte actieradius. De framemaat is 46, het type aandrijving is een ketting en het materiaal van het frame is staal. Kortom, de Denver D-Road is een perfecte fiets voor zowel korte als lange afstanden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 21 april in huis

Bekijk prijs

4. Beste Mountainbike voor trailrijden: Amigo Next Level Mountainbike 26 zwart | oranje

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9

Ben jij op zoek naar een robuuste mountainbike waarmee je snelheid, scherpe bochten en snelle afdalingen kunt maken? Dan is de Amigo Next Level Mountainbike 26 zwart | oranje echt iets voor jou! Het stalen frame is extra stevig en duurzaam, zodat je zonder zorgen de ruige bospaden kunt trotseren. Met de 21 versnellingen en de voor- en achterremmen heb je optimale controle over de fiets, zodat je veilig en snel kunt rijden. De brede banden zorgen voor voldoende grip op iedere ondergrond, waardoor je kunt genieten van een heerlijk rondje mountainbiken in de natuur.

Wat deze mountainbike echt uniek maakt, is de combinatie van een mechanische schijfrem voor en een V-brake achter. Hierdoor kun je snel en veilig tot stilstand komen, wat essentieel is bij het rijden op ruige bospaden. Ook de verstelbare zadelhoogte en het lichte gewicht van 17,5 kg zijn pluspunten voor deze mountainbike.

Het enige nadeel is dat de fiets niet geschikt is voor hele lange afstanden, vanwege het sportieve karakter. Maar als je lekker wilt mountainbiken in de natuur, dan is de Amigo Next Level Mountainbike 26 zwart | oranje een echte aanrader!

Dus, ben jij een avontuurlijke mountainbiker en wil je graag snelheid en uitdagingen opzoeken? Dan is deze mountainbike zeker iets voor jou! Met de Amigo Next Level Mountainbike 26 zwart | oranje kun je jarenlang genieten van het mountainbiken op de ruige bospaden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Ks Cycling Fiets Kinderfiets MTB zwart-rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.5

Ben je op zoek naar een robuuste, volledig geveerde mountainbike voor je kind? Dan is de KS Cycling Fiets Kinderfiets MTB zwart-rood zeker het overwegen waard! Deze fiets is niet alleen stevig, maar ziet er ook nog eens stoer uit. De grof profiel modderige banden zijn met de hand geverfd, waardoor elke fiets uniek is en je kind echt kan opvallen op de trails. De mechanische schijfremmen zorgen voor de nodige veiligheid en de 21-speed derailleur biedt voldoende mogelijkheden om te schakelen op verschillende terreinen. Dubbelwandige aluminium velgen dragen bij aan de duurzaamheid van de fiets.

Wat deze fiets echt onderscheidt van andere kinderfietsen, is de volledige vering en de handbeschilderde banden. Dit geeft het een uniek uiterlijk en biedt extra comfort tijdens het rijden. Het is belangrijk om te vermelden dat de fiets een stalen frame heeft, wat misschien iets zwaarder is dan andere materialen, maar wel zorgt voor meer stevigheid en duurzaamheid.

De KS Cycling Fiets Kinderfiets MTB zwart-rood is perfect voor kinderen die graag off-road gaan en de trails willen verkennen. Het is belangrijk om te onthouden dat de fiets een wielmaat van 24 inch heeft en een framemaat van 38 cm, dus het is vooral geschikt voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud.

Als je op zoek bent naar een stoere en duurzame mountainbike voor je kind, is de KS Cycling Fiets Kinderfiets MTB zwart-rood zeker het overwegen waard. Het biedt een unieke uitstraling en zorgt voor extra comfort tijdens het rijden op ruw terrein. Het enige nadeel kan zijn dat het stalen frame iets zwaarder is dan andere materialen, maar dit wordt gecompenseerd door de extra stevigheid en duurzaamheid die het biedt. Al met al is dit een geweldige keuze voor jonge mountainbikers die willen genieten van de trails!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

6. Bikestar 24 inch 21 speed blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8

Ben je op zoek naar een veilige en stabiele mountainbike voor dagelijks gebruik op de berg, in de stad of op school? Dan is de Bikestar 24 inch 21 speed blauw zeker de moeite waard om te overwegen! Met zijn aluminium frame en 24 inch wielmaat is deze fiets perfect geschikt voor jongens en meisjes vanaf ca. 130cm. Dankzij het 21-speed Shimano derailleur-systeem kun je elke situatie de baas en met de gripvaste schijfremmen heb je altijd de nodige controle. De geveerde voorvork met 55 mm veerweg zorgt bovendien voor extra comfort tijdens het rijden.

Wat deze mountainbike zo bijzonder maakt, is de Bikestar kwaliteit. Het merk staat al tien jaar garant voor hoogwaardige fietsen die perfect op hun taak berekend zijn. Deze fiets is dan ook voorzien van alleen de beste componenten, wat bijdraagt aan de veiligheid en duurzaamheid van de fiets. Bovendien wordt de fiets 90% compleet gemonteerd afgeleverd, zodat je hem zelf nog maar een paar kleine handelingen hoeft te verrichten voordat je erop weg kunt rijden.

Het enige nadeel van deze mountainbike is het gewicht, dat met 16 Kg aan de hoge kant is. Dit maakt het wat lastiger om hem bijvoorbeeld op te tillen en mee te nemen in de auto. Maar als je op zoek bent naar een fiets die veilig en stabiel is en bovendien van hoogwaardige kwaliteit, dan is de Bikestar 24 inch 21 speed blauw zeker een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 19 april in huis

Bekijk prijs

7. Bikestar Fully Alu MTB 27,5 blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.7

Ben je op zoek naar een betrouwbare mountainbike die geschikt is voor dagelijks gebruik in de stad, op school of in het bos? Dan is de Bikestar Fully Alu MTB 27,5 blauw de perfecte keuze voor jou! Dit model beschikt over een stabiel aluminium frame en heeft een bandenmaat van 27,5 inch, waardoor je zowel op verharde als onverharde wegen goed uit de voeten kunt. Het 21-speed Shimano derailleur-systeem zorgt voor een soepele schakeling en met de mechanische schijfremmen heb je altijd de nodige controle over je fiets.

Wat deze fiets echt onderscheidt van andere modellen is de geveerde voorvork met 55 mm veerweg en geveerde achterbrug, waardoor je ook op ruigere terreinen comfortabel kunt blijven rijden. Daarnaast is de Bikestar Fully Alu MTB 27,5 blauw van hoge kwaliteit en wordt hij geleverd met hoogwaardige componenten die bijdragen aan de veiligheid en duurzaamheid van de fiets.

Als je deze mountainbike wilt aanschaffen, dien je er rekening mee te houden dat hij voor 90% voorgemonteerd wordt geleverd en je zelf nog de pedalen, zadel en het voorwiel moet monteren. Het is dan ook verstandig om de fiets voor het eerste gebruik door een fietsenmaker te laten controleren en hem om de zoveel maanden een onderhoudsbeurt te geven voor een langdurig en veilig gebruik.

Al met al is de Bikestar Fully Alu MTB 27,5 blauw een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare mountainbike van hoge kwaliteit. Of je nu gaat mountainbiken in het bos of gewoon dagelijks gebruik maakt van je fiets, met deze mountainbike ben je verzekerd van een comfortabele en betrouwbare rit.

Mijn persoonlijke mening is dat de Bikestar Fully Alu MTB 27,5 blauw een geweldige mountainbike is voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare fiets van hoge kwaliteit. De geveerde voorvork en achterbrug bieden veel comfort tijdens het rijden, terwijl het Shimano derailleur-systeem en de mechanische schijfremmen zorgen voor een soepele en gecontroleerde rijervaring. Het enige nadeel is dat je de fiets zelf nog moet monteren, maar dat is natuurlijk ook een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

8. Generation P-600 Mountainbike - 26 blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
7.9

Ben je op zoek naar een geweldige mountainbike voor kinderen tussen de 10 en 14 jaar oud? Dan is de Generation P-600 Mountainbike - 26 blauw een fantastische optie. Deze fiets heeft 21 versnellingen en schijfremmen, wat betekent dat je kind veilig en efficiënt kan rijden. Het zadel is niet alleen comfortabel maar ook in hoogte verstelbaar, wat betekent dat deze fiets met je kind meegroeit.

De Generation P-600 Mountainbike heeft een stalen frame en luchtbanden, wat betekent dat het robuust en duurzaam is en voor een comfortabele rit zorgt. De voorvork is voorzien van vering, wat zorgt voor een soepele rit op ruwer terrein.

Wat deze mountainbike echt onderscheidt van andere fietsen op de markt, is de prijs-kwaliteitverhouding. Voor een relatief lage prijs krijg je een kwalitatief hoogwaardige fiets met tal van functies die normaal alleen te vinden zijn op duurdere modellen.

Als het gaat om gebruik, is de Generation P-600 Mountainbike perfect voor kinderen die net beginnen met mountainbiken. De fiets is gemakkelijk te hanteren en biedt voldoende functies om het leren van nieuwe vaardigheden leuk en uitdagend te maken.

Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen. De fiets wordt geleverd in een doos en moet voor 85% worden afgemonteerd, wat betekent dat enige montage vereist is. Als je niet bekend bent met het monteren van fietsen, kan dit een uitdaging zijn. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat deze fiets specifiek is ontworpen voor kinderen tussen de 10 en 14 jaar oud. Als je kind ouder of jonger is, kan deze fiets mogelijk niet geschikt zijn.

Al met al is de Generation P-600 Mountainbike - 26 blauw een geweldige optie voor kinderen die net beginnen met mountainbiken. Het biedt tal van functies en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het enige nadeel is dat enige montage nodig is en dat de fiets alleen geschikt is voor kinderen tussen de 10 en 14 jaar oud.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

9. Ks Cycling Fiets Mountainbike vetfiets zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
7.8

Als je op zoek bent naar een mountainbike die je overal naartoe kan brengen, is de Ks Cycling Fiets Mountainbike vetfiets zwart misschien wel precies wat je zoekt. Deze fiets heeft extra brede velgen en dikke banden, waardoor hij geschikt is voor extreme omstandigheden en lastig terrein, zoals zand, modder en sneeuw. De tractie is ongelofelijk en door de dikke banden is comfortabel rijden gegarandeerd.

De fiets heeft een aluminium frame, wat betekent dat hij licht en duurzaam is. De versnellingen werken soepel en de mechanische schijfremmen zorgen voor een goede vertraging. De spijkerbanden zijn ook een groot pluspunt, omdat ze extra grip bieden op lastige ondergronden.

Wat deze fiets echt uniek maakt, is zijn uitstraling. De handgeschilderde lak maakt elke fiets uniek en de zwarte kleur geeft hem een stoere uitstraling. Het zadel is comfortabel en de voorvork is zo goed als overbodig vanwege de dikke banden.

Het enige nadeel van deze fiets is dat hij niet zo snel is als andere mountainbikes. Maar als je op zoek bent naar een betrouwbare fiets die je overal naartoe kan brengen, dan is de Ks Cycling Fiets Mountainbike vetfiets zwart zeker het overwegen waard.

Al met al is dit een geweldige fiets voor iedereen die graag off-road rijdt. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde mountainbiker, deze fiets zal je niet teleurstellen. Dus waar wacht je nog op? Haal die fiets uit de garage en ga op avontuur!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 9 februari in huis

Bekijk prijs

10. Amigo Wild Mountainbike 20 inch zwart | groen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Amigo Wild Mountainbike 20 inch zwart | groen

 • list plusEen voordeel van deze mountainbike is dat het frame stevig is en geschikt is voor ruig terrein.
 • list plusDeze mountainbike heeft een goede vering, waardoor schokken worden opgevangen.
 • list plusDeze mountainbike heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Nadelen Amigo Wild Mountainbike 20 inch zwart | groen

 • list plusEen nadeel van deze mountainbike is dat het vrij zwaar is en daardoor minder geschikt is voor lange afstanden.
 • list plusDeze mountainbike heeft geen hydraulische remmen, waardoor de remkracht minder is.
 • list plusDeze mountainbike heeft geen versnellingen, waardoor het minder geschikt is voor heuvelachtig terrein.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.5

Ben jij een grote fan van de natuur? Dan kun je eigenlijk niet zonder de AMIGO Wild op pad! Deze fiets is klaar voor ieder avontuur, of dat nu in de bossen is of juist op weg naar school. De opvallende kleuren zorgen ervoor dat het echt lijkt of je net uit de wildernis komt. Steel jij de show met deze gave fiets? Productinformatie Wielmaat: 20 inch Framemaat: 32,5 cm Zadelhoogte: 68,5 cm (in de laagste stand, gemeten vanaf de grond) Zadelhoogte verstelbaar: ja Type rem: V-brake Fietsbel: ja Fietsstandaard: ja Gewicht: ca. 11,5 kg Oog voor detail Voor iemand die op wil vallen, gaat het allemaal om de details. Met de AMIGO Wild zit dat wel goed! De felle kleuren op het frame, op het zadel, op de handvatten en zelfs op de wielen vullen elkaar goed aan. Stap op en laat iedereen jouw gave fiets zien. Het spatbord aan de achterkant zorgt ervoor dat jij én je fiets schoon blijven als het heeft geregend. En dat is natuurlijk belangrijk, want je wilt een fiets als de AMIGO Wild overal laten zien Voor- en achterrem Bij AMIGO gaan we graag voor veiligheid en kwaliteit, omdat je dan echt kunt vertrouwen op onze fietsen. Dat begint met goede remmen! Daarom kiezen we bij de AMIGO Wild voor een voor- en achterrem die je met je handen bedient, zodat je zo snel mogelijk stil staat. Stevige banden Van een mountainbike verwacht je natuurlijk zo veel mogelijk plezier en snelheid. De sterke banden zorgen ervoor dat je daar niet over hoeft te twijfelen. Door het stevige profiel kan je makkelijk door het zand racen. Ze zijn namelijk gemaakt voor ieder terrein en worden ondersteund door net zo stevige aluminium velgen. Klaar voor ieder avontuur in de wildernis! De fiets voor jou Deze stoere mountainbike is precies wat jij zoekt! Door de gave kleurencombinatie ben je goed zichtbaar in het verkeer. Doordat deze gave fiets erg licht is maar vooral heel stevig kan jij lekkere scheuren in de bossen! AMIGO Bij AMIGO hebben we een fietsmaatje voor iedereen! Echt Nederlands ontwerp, en dat voor een zeer vriendelijke prijs. Met deze vrolijke fietsen maken kinderen hun eerste kleine uitstapjes door de straten. De stevige trainingswielen helpen de kinderen om hun evenwicht te bewaren terwijl ze wennen aan de trap- en stuurbewegingen. De fietsen hebben een stabiel frame en zijn verkrijgbaar in talloze kleuren en verschillende bandenmaten. Wordt AMIGO jouw nieuwe beste vriend?

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van moutainbikes. Er zijn immers 769 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!