Wat is de beste Mountainbike van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 07 december, 2023

Het kopen van een goede Mountainbike is een moeilijke opgave. Wat is de beste Mountainbike van 2023? Na het testen van 2108 Moutainbikes kwam de Huffy Carom 27.5 Inch Heren als beste getest uit onze Mountainbike-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Moutainbikes, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Moutainbikes-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Mountainbike-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Moutainbikes

1Score: 9.8
Huffy Carom 27.5 Inch Heren
Beste mountainbike
Huffy Carom 27.5 Inch Heren
Huffy
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Rucanor Lux Hardtail Mountainbike 27.5
Rucanor Lux Hardtail Mountainbike 27.5
Rucanor
Ga naar laagste prijs
3Score: 9
Huffy Korros 26 Inch Heren
Huffy Korros 26 Inch Heren
Huffy
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Huffy Stone Mountain 24 Inch
Huffy Stone Mountain 24 Inch
Huffy
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.5
GalaxyGlowfinds Fatbike H9 25km/pu Bereik
GalaxyGlowfinds Fatbike H9 25km/pu Bereik
GalaxyGlowfinds
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.1
Cyclux Jongensfiets Mtb 26 Inch
Cyclux Jongensfiets Mtb 26 Inch
Cyclux
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Huffy Marker Volledig geveerde mountainbike
Huffy Marker Volledig geveerde mountainbike
Huffy
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
Huffy Stone Mountain 20 Inch
Huffy Stone Mountain 20 Inch
Huffy
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
Cyclux Road Bike Jongensfiets Mtb
Cyclux Road Bike Jongensfiets Mtb
Cyclux
Ga naar laagste prijs
10Score: 7
Cyclux Jongensfiets Mtb 24 Inch
Cyclux Jongensfiets Mtb 24 Inch
Cyclux
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Mountainbike Koopgids

Of je nu een beginnende mountainbiker bent of al jaren ervaring hebt, de beste mountainbike voor jouw behoeften wacht op je. Voordat je echter een keuze maakt, denk je echter even aan de onderstaande paar zaken!

Welke maat mountainbike moet ik kopen?

Je kunt een paar gegevens gebruiken om hierachter te komen, om te beginnen met je beenlengte. Sta rechtop met je benen 15 centimeter uit elkaar en meet de afstand van waar je voet de grond raakt tot kruishoogte in centimeters. Vermenigvuldig deze bevinding met 0,68. Het getal dat hieruit voortkomt, is de framemaat die je nodig hebt.

Kom je uit op een halve maat (bijvoorbeeld 35,5)? Dan rond je bij sportief gebruik van de fiets naar beneden af, terwijl je bij normaal gebruik het getal naar boven afrondt. Heeft de fiets daarnaast een geveerde zadelpen? Trek dan nog eens vier centimeter van de framemaat af.

Je kunt ook je lichaamslengte als basis gebruiken. In dat geval kom je op de volgende framematen uit:

 • 150 tot 165 centimeter vergt een framemaat van 30 tot 41 centimeter, oftewel XS
 • 165 tot 170 centimeter vergt een framemaat van 41 tot 44 centimeter, oftewel XS - S
 • 170 tot 175 centimeter vergt een framemaat van 44 tot 48 centimeter, oftewel S - M
 • 175 tot 185 centimeter vergt een framemaat van 48 tot 52 centimeter, oftewel M
 • 185 tot 190 centimeter vergt een framemaat van 52 tot 54 centimeter, oftewel M - L
 • 190 tot 195 centimeter vergt een framemaat van 54 tot 56 centimeter, oftewel L
 • 195 tot 200 centimeter vergt een framemaat van 56 tot 61 centimeter, oftewel L - XL

Welke banden heb ik nodig onder mijn mountainbike?

Dat ligt aan waar je rijdt en hoe je rijdt. Voordat je dit echter laat meewegen, moet je je inlezen over de belangrijkste aandachtspunten. Te beginnen met de opbouw van de band. De band bestaat uit verschillende lagen. Buiten zit het loopvlak dat in aanraking komt met de grond en de sidewall (ook wel 'wang' genoemd), die aan de zijkanten van de band zit.

Onder de buitenste laag zit het karkas met in veel gevallen een anti-leklaag. Tegen de velg zit de hiel met de hieldraden. Dit laatste kan een stevige draadband zijn, of dunnere draden. Sommige banden kunnen hierdoor worden opgevouwen. Dit zijn vouwbanden. Hecht je hier dus waarde aan, dan is het belangrijk naar de hieldraden van de band te kijken.

Vervolgens kijk je naar de TPI, oftewel de 'threads per inch'. Dit heeft betrekking op hoeveel nylondraden in het karkas verwerkt zitten. Meestal heeft een band met lage TPI dikkere draden dan een band met hoge TPI. Deze heeft heel veel dunne draden die dicht op elkaar zitten en vaak ook nog verdeeld zijn over twee lagen, gescheiden door een anti-leklaag.

Een goede vuistregel is: hoe hoger het TPI, hoe soepeler de band. De rolweerstand neemt ook af naarmate de TPI toeneemt. Doe je voornamelijk aan downhill mountainbiken? Dan wil je een lage TPI; deze nemen wat van de snelheid weg terwijl je naar beneden suist. Wedstrijdrijders hebben daarentegen meer aan een hoge TPI, omdat je daar meer snelheid mee maakt.

Ook het materiaal van het loopvlak en de wangen is belangrijk. De verscheidene typen rubber waar het loopvlak gemaakt is, worden compounds genoemd. Banden met veel grip zijn vaak van zacht rubber gemaakt en vice-versa. Zachtere banden slijten hierdoor meestal sneller dan hardere banden en staan je minder snel toe topsnelheden te halen.

Ten slotte is natuurlijk het bandenprofiel zeer belangrijk. Het verschil tussen de verschillende profielen zit hem met name in de diepte van de noppen en de ruimte tussen de noppen onderling. Banden met korte noppen die redelijk dicht op elkaar zijn geplaatst, bieden weinig weerstand. Is er meer ruimte tussen de noppen, dan heb je meer grip en dus meer rolweerstand.

Er zijn ook banden met extra grote noppen op de zijkant. Die komen mooi van pas in bochten. Soms gebruiken mountainbikers daarnaast verschillende banden voor voor en achter. Voren wordt bijvoorbeeld een grof bandenprofiel gebruikt en achter niet. Zo houdt de je met je voorband altijd grip terwijl je door je achterband beter snelheid opbouwt op egale paden.

Houdt deze vuistregel in ieder geval in gedachten: hoe grover het bandenprofiel, hoe groter de weerstand. Kies daarnaast idealiter voor een tubeless band. Dit verkleint niet alleen het risico op het lekrijden van de binnenband, maar neemt ook meteen de wrijving tussen de binnenband en buitenband weg.

Welke band heb ik nodig voor welk terrein?

Om te beginnen zijn er voor degenen die een beetje van alles meepikken in hun tochten of nog een favoriet gebied moeten ontdekken, de allrounders. Deze blinken nergens specifiek in uit maar sluiten ook geen ernstige compromissen.

Voor harde en droge paden kies je banden met een minimale rolweerstand die wel voldoende grip hebben in de bochten. De noppen op deze banden zijn meestal relatief kort en lopen uit naar de zijkanten van het loopvlak. Let wel op: je glijdt snel weg met deze banden als het regent.

Trek je er vaker in de regen op uit? Dan kies je voor banden voor zachte en natte paden. Deze hebben grotere noppen die best dicht op elkaar zitten. Let er vooral op dat op de zijkant grotere noppen zitten: zo voorkom je dat je in de bochten de controle verliest.

Voor losse ondergronden zoals modder en stenen, kies je voor banden met grote noppen met veel ruimte ertussen voor veel grip. Deze banden zijn ook uitermate geschikt voor downhill mountainbikers.

Hoe hard moeten de banden van een mountainbike zijn?

De cijfers op de band zelf geven eerder een indicatie van de maximale druk die de band aan kan dan welke druk aan te raden is voor jou. Dit ligt namelijk net iets ingewikkelder en is ook een kwestie van experimentatie.

Om te beginnen moet je je gewicht meenemen in je overwegingen. Iemand van 70 kilogram vindt een band met een druk van 2 bar misschien al te hard, terwijl iemand van 100 kilogram dit juist als zacht ervaart. Daarnaast houdt je het wiel- en bandformaat in gedachten. Grotere banden hebben natuurlijk meer lucht nodig.

Je denkt ook aan het terrein waar je op rijdt. Zoek je vooral egale, snelle paadjes op, of juist ruwere ondergronden besprenkeld met hoekige stenen? In dit laatste geval doe je liever wat meer lucht in je banden om het risico op lekken en sidewall-schade te voorkomen. Hier sluit je rijstijl op aan. Agressievere mountainbikers doen er goed aan om wat meer lucht in hun banden te doen.

De breedte van de velg speelt ook een rol. Hoe breder de velg, hoe beter deze is in het hanteren van lage luchtdruk in de band. Nauwere velgen leiden al snel tot vouwen en andere ongemakkelijke (tot gevaarlijke) taferelen als er wat minder lucht in de banden zit.

Hierboven werd TPI (threads per inch) al besproken. Ook dit doet ertoe, want banden met een hogere TPI-waarde zijn over het algemeen soepeler dan banden met een lagere TPI-waarde. Dus: hoe hoger de TPI-waarde, hoe meer lucht deze mag hebben. Daarnaast hebben de meeste tubeless banden en banden met versterkte sidewalls ook minder lucht nodig.

Kortom: het ontdekken van de juiste luchtdruk voor je banden is een persoonlijk proces

Investeer hoe dan ook in een goede fietspomp met een ingebouwde luchtdrukmeter, of koop een aparte drukmeter erbij. Gebruik ook altijd maar één drukmeter, omdat onderlinge verschillen in metingen tussen verschillende luchtdrukmeters heel gebruikelijk zijn.

Hoe stel je het zadel goed af op een mountainbike?

Eerst moet je de juiste hoogte zien te vinden. Dit doe je door op je zadel te gaan zitten, je hak op het pedaal te zetten en de 'crank' (de arm waar het pedaal aan zit) parallel aan de zitbuis te zetten. Hij hoort dus bijna recht naar beneden te staan. Je moet nu op je zadel kunnen zitten zonder eerst je lichaam omhoog te moeten duwen. Op basis van of dit lukt of niet, stel je de zadelhoogte bij.

Vervolgens kijk je naar de horizontale positie van het zadel. Dit is deels een kwestie van persoonlijke voorkeur, maar om ervoor te zorgen dat je met een lichtgebogen rug en lichtgebogen ellebogen fietst in plaats van dat je jezelf moet dubbelvouwen om bij het stuur te komen, stel je ook dit goed af.

Dit doe je door een touwtje met een gewichtje vanaf de punt van je zadel te laten hangen. Hierna meet je de afstand tussen het gewichtje en het begin van de crank. Deze hoort tussen de 5 en 9 centimeter te liggen.

Het onderhoud van een mountainbike

Vooral de nieuwe mountainbikers denken er misschien niet zo snel aan dat er ook redelijk wat onderhoud komt kijken bij het bezit van een mountainbike. Als je lang van je nieuwe aanwinst wilt genieten, onderhoudt je hem idealiter goed.

Zo heb je de pre-ride checks. Hierbij controleer je de bandendruk met een drukmeter. Zie je al natte plekken op je band? Dan is er hoogstwaarschijnlijk een lek en moet je je band (laten) vervangen. Check ook de remmen: kun je de hendels erg ver terugtrekken, dan zijn je remblokjes waarschijnlijk aan vervanging toe.

Ook loop je je pedalen even na. Zitten ze nog goed vast en bieden ze nog genoeg grip voor je schoenen? Loop meteen al je andere bouten en schroeven na. Ook deze moeten alles behalve los zitten. Check vooral even de assen bij je wielen. Die wil je natuurlijk niet onderweg kwijtraken...

De post-ride checks zetten we gemakshalve onder dezelfde paraplu als algemeen onderhoud. Om te beginnen met het schoonmaken van je mountainbike: dit hoeft niet na elke rit. Doe dit alleen als hij echt onder het vuil zit, of eens per week. Daarnaast gebruik je geen hogedrukreiniger, maar een emmer met warm water, een spons, een doek en een zachte borstel.

Houd bovendien stof en andere viezigheid uit de voorvorken. Deze moeten namelijk écht zo vloeiend mogelijk blijven in hun bewegingen, wat al door een enkel steentje onmogelijk gemaakt kan worden.

Daarnaast zorg je voor je ketting. Deze maak je ongeveer eens per maand helemaal schoon met kettingreiniger voordat je hem weer opnieuw smeert. Dit doe je niet net vóór een rit; zo krijgt het smeermiddel niet de kans om zich echt in de ketting te nestelen.

Ten slotte is het altijd aan te raden de mountainbike eens per jaar door een fietsenmaker na te laten kijken. Hij of zij spot wellicht problemen of verbeterpunten waar je zelf nog niet aan had gedacht!

hero illustration

Hoe testen we Moutainbikes?

Om de beste Mountainbike te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Mountainbike-test hebben we 2108 Moutainbikes geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Mountainbike-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Mountainbike-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Mountainbike-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van de beste Mountainbike in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 2108 Moutainbikes te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Moutainbikes in een makkelijke lijst

1. Beste mountainbike: Huffy Carom 27.5 Inch Heren

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Huffy Carom 27.5 Inch Heren

 • list plusVeelzijdig en geschikt voor verschillende terreinen
 • list plusLichtgewicht en duurzaam aluminium frame
 • list plusKrachtige remkracht en veilige remervaring

Nadelen Huffy Carom 27.5 Inch Heren

 • list plusMoet nog de laatste stappen van de montage zelf uitvoeren

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.31
Functionaliteit
9.82
Gebruiksgemak
10
De Huffy Carom 27.5 Inch Heren Gravel Fiets Hybride Hardtail Mountainbike is mijn ideale metgezel voor elk terrein. Of ik nu over landweggetjes, trails, gravel of casual off-road tracks wil rijden, de Carom kan het allemaal met snelheid en gemak aan. Met deze hybride fiets combineer ik de veelzijdigheid van een mountainbike met de snelheid van een wegfietssnelheid, waardoor het de perfecte allrounder is.

Wat de Carom echt opvalt, is het lichtgewicht en duurzame aluminium frame. Hierdoor kan ik wendbaar en responsief rijden, zowel op de weg als off-road. Dankzij de 14 versnellingen van Shimano kan ik soepel schakelen en me gemakkelijk aanpassen aan verschillende terreinomstandigheden.

Met de dubbele mechanische schijfremmen van de Carom kan ik altijd vertrouwen op krachtige remkracht, zelfs in natte omstandigheden. Ik ben verzekerd van een veilige en betrouwbare remervaring, waar ik ook fiets.

De 27,5" banden van de Carom zijn ook een echt pluspunt. Ze geven me extra momentum en helpen om hobbels glad te strijken, waardoor ik comfortabel kan blijven rijden, zelfs op ruw terrein. En met hun geweldige grip en hoge rolsnelheid voel ik me altijd zelfverzekerd in elke situatie.

De Huffy Carom is speciaal ontworpen voor volwassenen met een lengte tussen de 5'6" en 5'11". Het heeft een klassieke pasvorm die comfortabel is en gemakkelijke controle biedt. Of ik nu een casual fietser ben of een weekendkrijger, de Carom is er om aan mijn behoeften te voldoen.

De Carom is gebouwd met kwaliteitsonderdelen die lang meegaan en weinig onderhoud vereisen. Ik kan dus veilig en betrouwbaar rijden, zonder me zorgen te maken over frequente reparaties of vervangingen.

Het enige waar ik op moet letten, is dat de fiets voor minimaal 85% voorgemonteerd wordt geleverd. Ik moet nog de laatste stappen van de montage zelf uitvoeren, maar gelukkig is dit eenvoudig met behulp van basisgereedschap. Alle handleidingen en instructies worden meegeleverd.

Al met al is de Huffy Carom 27.5 Inch Heren Gravel Fiets Hybride Hardtail Mountainbike een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een veelzijdige fiets voor verschillende terreinen. Het combineert de beste eigenschappen van een mountainbike en een wegfietssnelheid in een pakket dat overal mee naartoe kan. Met zijn duurzame constructie, soepel schakelen en krachtige remkracht biedt de Carom mij een comfortabele en veilige rijervaring. 🚲

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

2. Rucanor Lux Hardtail Mountainbike 27.5

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Rucanor Lux Hardtail Mountainbike 27.5

 • list plusLichtgewicht aluminium frame en velgen zorgen voor snelle acceleratie en gemakkelijk klimmen.
 • list plus21 versnellingen van Shimano Tourney bieden tal van schakelmogelijkheden.
 • list plusMechanische schijfremmen zorgen voor grote remkracht en zijn gemakkelijk te onderhouden.

Nadelen Rucanor Lux Hardtail Mountainbike 27.5

 • list plusGeen fietsstandaard en slot meegeleverd.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.57
Functionaliteit
9.25
Gebruiksgemak
9.59
Ik ben de Rucanor Lux Hardtail Mountainbike. Een geweldige fiets voor avontuurlijke offroad-ritten. Met mijn 27,5 inch frame en 51 cm framemaat ben ik perfect voor jouw avontuurlijke fietstochten. Ik heb een Shimano Tourney 21-speed derailleur, mechanische schijfremmen en een verende voorvork.

Een van mijn beste kenmerken is mijn lichtgewicht, maar stevige aluminium frame en velgen. Hierdoor kan ik snel accelereren en klimmen als een makkie. Mijn frame heeft een stoer design met zilveren, rode en zwarte accenten.

Ik ben speciaal ontworpen voor offroad-terrein, zoals bossen en onverharde wegen. Ik ben bewust licht gehouden, maar bied toch voldoende stabiliteit voor ruwe ondergronden. Mijn dikke banden met profiel zorgen voor grip en comfort, zelfs op modderige paden en steile trails.

Mijn 21 versnellingen van Shimano Tourney geven je talloze schakelmogelijkheden, zodat je gemakkelijk kunt schakelen in elke situatie. Mijn mechanische schijfremmen hebben een geweldige remkracht en zijn makkelijk te onderhouden.

Hoewel ik iets meer kracht van jou als rijder vereis en mijn remmen iets zwaarder zijn dan hydraulische remmen, ben ik betrouwbaar en minder gevoelig voor defecten. Zelfs beginners kunnen mij gemakkelijk onderhouden.

Met mijn gewicht van ongeveer 18,9 kg ben ik lichtgewicht en makkelijk te hanteren. Mijn sterke en robuuste frame zorgt ervoor dat elke rit mogelijk is. Of je nu nieuwe paden wilt ontdekken of je conditie wilt verbeteren, ik ben klaar voor nieuwe avonturen.

Hoewel er geen specifieke gebruikersbeoordelingen beschikbaar zijn, zijn mijn technische specificaties en kenmerken indrukwekkend. Mijn lichtgewicht frame, verende voorvork, 21 versnellingen en mechanische schijfremmen maken mij een betrouwbare en veelzijdige mountainbike voor offroad-ritten.

Een klein nadeel is dat ik geen fietsstandaard en slot meegeleverd krijg. Maar dat is gemakkelijk op te lossen door deze accessoires apart aan te schaffen.

Al met al ben ik de Rucanor Lux Hardtail Mountainbike. Een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en veelzijdige mountainbike voor avontuurlijke offroad-ritten. Met mijn lichtgewicht frame, goede remkracht en schakelmogelijkheden bied ik alles wat je nodig hebt om te genieten van spannende fietstochten in de natuur. 🚵‍️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Huffy Korros 26 Inch Heren

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Huffy Korros 26 Inch Heren

 • list plusVolledig nieuw X-frame ontwerp voor het verkennen van ruig terrein en trails.
 • list plusShimano 21 versnellingen TZ500 voor gemakkelijk trappen tijdens beklimmingen en het verhogen van de snelheid op paden en trails.
 • list plusUitstekende remprestaties dankzij de dubbele mechanische schijfremmen met voldoende remkracht, zelfs op de meest uitdagende fietspaden.

Nadelen Huffy Korros 26 Inch Heren

 • list plusGeen specifieke gebruikersrecensies beschikbaar.

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.84
Functionaliteit
8.96
Gebruiksgemak
9.26
De Huffy Korros 26 Inch Heren Mountainbike is mijn ultieme fiets voor avontuurlijke tochten. Met zijn gloednieuwe X-frame ontwerp is deze mountainbike perfect voor het verkennen van ruige terreinen en trails. Met zijn 26" lichtgewicht wiel en 43cm (medium) stalen frame is hij geschikt voor tieners en volwassenen vanaf ongeveer 13 jaar en een lengte van 153cm of meer.

Een van de beste kenmerken van de Huffy Korros is de Shimano 21 versnellingen TZ500, waardoor trappen een eitje wordt tijdens het beklimmen van heuvels en het verhogen van de snelheid op paden en trails. Met de Shimano TS39 Thumb Tap schakelfunctie kan ik snel en nauwkeurig van versnelling wisselen.

Deze mountainbike biedt ook geweldige remprestaties dankzij de dubbele mechanische schijfremmen met een 160 mm rotor aan de voorkant en een 140 mm rotor aan de achterkant. Dit zorgt voor voldoende remkracht, zelfs op de meest uitdagende fietspaden.

Het verende voorvorkontwerp van de Huffy Korros maakt het mogelijk om soepel over ruige terreinen te rijden. Dit geeft me het vertrouwen om me op verschillende soorten terrein te begeven en biedt een comfortabele rijervaring.

Het X-frame ontwerp van de Huffy Korros zorgt voor een stijve hardtail die de krachtoverbrenging verbetert. Dit betekent dat ik een lichtere en wendbaardere fiets heb, met hoogwaardige onderdelen die lang meegaan en gemakkelijk te onderhouden zijn. Ik kan jarenlang genieten van deze mountainbike.

De Huffy Korros wordt geleverd in een stoere blauwe kleur en wordt geleverd met 26" lichtgewicht wielen met off-road banden. In de doos vind ik de fiets, basisgereedschap en instructiegidsen. Het is belangrijk om te weten dat de fiets voor 85% is gemonteerd en dat ik de laatste stappen van de montage zelf moet doen of door een ervaren fietsmonteur moet laten doen.

Hoewel er geen specifieke gebruikersbeoordelingen beschikbaar zijn, lijkt de Huffy Korros een veelbelovende mountainbike te zijn, met indrukwekkende specificaties en kenmerken. Het biedt me de mogelijkheid om buiten de gebaande paden te treden en avontuurlijke fietstochten te maken. Het is de ideale keuze voor iedereen die graag ruige terreinen en trails wil verkennen.

Kortom, de Huffy Korros 26 Inch Heren Mountainbike is een betrouwbare en stevige fiets met uitstekende versnellings- en remprestaties. Het is de perfecte keuze voor avontuurlijke fietsers die graag buiten de gebaande paden treden en genieten van fietsen op ruig terrein. 🚵‍️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

4. Huffy Stone Mountain 24 Inch

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Huffy Stone Mountain 24 Inch

 • list plusDuurzame constructie en kwaliteit van de onderdelen
 • list plus21-versnellingen Shimano TZ-31 versnellingssysteem voor gemakkelijk schakelen
 • list plusComfortabele rit met Kolo 1200 voorvork voor extra grip en stabiliteit

Nadelen Huffy Stone Mountain 24 Inch

 • list plusMoet voor 85% zelf gemonteerd worden

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.77
Functionaliteit
8.67
Gebruiksgemak
9.11
De Huffy Stone Mountain 24 Inch Jongens mountainbike is mijn perfecte keuze als ik off-road wil gaan. Met zijn 24" wielen en 36cm stalen frame is deze fiets ideaal voor jongens van ongeveer 12+ jaar oud of met een lengte van 147-178cm. Het is een stevige fiets die gemaakt is om ruig terrein en uitdagende paden aan te kunnen.

Een van de beste kenmerken van de Huffy Stone Mountain is het Shimano TZ-31 21-versnellingen versnellingssysteem. Dit maakt het beklimmen van heuvels een makkie en geeft me de mogelijkheid om mijn snelheid te verhogen op de paden en trails. Met de handige MicroShift draaischakeling kan ik gemakkelijk de juiste versnelling kiezen, terwijl ik tegelijkertijd mijn grip op het stuur behoud.

Wat deze mountainbike echt onderscheidt van de rest is de duurzaamheid en kwaliteit van de onderdelen. Huffy heeft ervoor gezorgd dat deze fiets lang meegaat en gemakkelijk te onderhouden is. De krachtige lineaire trekremmen bieden meer dan genoeg remkracht, terwijl de fiets toch licht en wendbaar blijft. Dit maakt het hanteren van de fiets zelfs op ruig terrein een eitje.

Een ander belangrijk kenmerk is de Kolo 1200 voorvork, die de hobbels en bulten op de weg absorbeert. Dit zorgt voor een comfortabele en veilige rit, met extra grip en stabiliteit. Of ik nu op een vlakke ondergrond rijd of op een hobbelig pad, deze fiets kan het allemaal aan.

Het enige nadeel dat ik heb gezien in de reviews is dat de fiets voor 85% voorgemonteerd wordt geleverd. Dit betekent dat ik zelf de laatste stappen van de montage moet doen. Hoewel dit niet moeilijk zou moeten zijn met basisgereedschap, kan het wel een uitdaging zijn als je geen ervaring hebt met het monteren van fietsen.

Al met al is de Huffy Stone Mountain 24 Inch Jongens mountainbike een geweldige keuze voor jonge rijders die van avontuur houden. Met zijn sterke constructie, soepele versnellingssysteem en comfortabele vering biedt deze fiets alles wat ik nodig heb voor een spannende rit. Het enige waar ik rekening mee moet houden, is dat ik misschien wat tijd en moeite moet investeren om de fiets volledig te monteren. Maar zodra ik onderweg ben, zal ik zeker genieten van de prestaties en betrouwbaarheid van deze mountainbike. 🚵‍️

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

5. GalaxyGlowfinds Fatbike H9 25km/pu Bereik

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.23
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.98
De GalaxyGlowfinds Fatbike H9 25km/pu Bereik is een geweldige toevoeging aan de wereld van fatbikes. Deze speciaal ontworpen fiets met super brede banden is perfect voor avontuurlijke fietsers en mountainbikers die van elk terrein willen genieten, of het nu zand, sneeuw, modder of ruige paden zijn. Met banden van ongeveer 3,8 tot 5 inch breed (ongeveer 9,6 tot 12,7 cm), biedt deze fiets ongelooflijke grip en stabiliteit, zelfs op onstabiele ondergronden.

Wat de GalaxyGlowfinds Fatbike H9 echt onderscheidt van andere modellen is zijn indrukwekkende snelheid van 25km/pu. Met deze snelheid kun je moeiteloos over allerlei terreinen manoeuvreren en nieuwe plekken verkennen. Deze fiets is dus perfect voor avontuurlijke fietsers die graag hun grenzen willen verleggen en off-road willen gaan.

Een ander uniek kenmerk van de GalaxyGlowfinds Fatbike H9 is de brede velgen en lage bandenspanning. Dit zorgt voor nog betere grip en stabiliteit, zodat je zelfs in de meest uitdagende omstandigheden kunt blijven fietsen. Of je nu door diepe sneeuw in een wintersportgebied rijdt of op modderige paden tijdens een regenachtige dag, deze fiets is ontworpen om te presteren.

Wat betreft de rijervaring, de GalaxyGlowfinds Fatbike H9 staat bekend om zijn soepele en comfortabele rit. De fiets is gemakkelijk te besturen en biedt een stabiele rit, zelfs op hobbelige terreinen. Je kunt vertrouwen op de betrouwbare remmen en het duurzame frame, wat zorgt voor een veilige en langdurige fietservaring.

Hoewel de GalaxyGlowfinds Fatbike H9 veel voordelen biedt, zijn er ook enkele mogelijke beperkingen. Sommige gebruikers merken op dat het gewicht van de fiets een uitdaging kan zijn bij het navigeren door technische terreinen. Daarnaast kan de prijs van de fiets voor sommige mensen een obstakel vormen, aangezien fatbikes over het algemeen duurder zijn dan traditionele mountainbikes.

Ondanks deze mogelijke beperkingen, schittert de GalaxyGlowfinds Fatbike H9 in zijn vermogen om avontuurlijke fietsers een unieke en spannende rijervaring te bieden. Met zijn indrukwekkende snelheid, verbeterde grip en stabiliteit, en duurzaamheid is deze fiets een uitstekende keuze voor iedereen die graag off-road wil gaan en nieuwe plekken wil ontdekken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

6. Cyclux Jongensfiets Mtb 26 Inch

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Cyclux Jongensfiets Mtb 26 Inch

 • list plusGeveerde voorvork voor probleemloos crossen over ruige terreinen.
 • list plusComfortabele zithouding dankzij het hoge stuur.
 • list plusLichtgewicht aluminium frame en 21 versnellingen voor hoge snelheden en soepele fietstocht.

Nadelen Cyclux Jongensfiets Mtb 26 Inch

 • list plusAlleen beschikbaar in de kleur groen.

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.77
Functionaliteit
7.77
Gebruiksgemak
8.64
De Cyclux Jongensfiets Mtb 26 Inch 21 Speed Shimano Groen is een stoere jongensfiets die alles heeft wat jij nodig hebt. Deze fiets is ontzettend populair en dat is niet voor niets!

Een van de beste eigenschappen van deze fiets is de geveerde voorvork. Hierdoor kun je zonder problemen over ruige terreinen crossen. Je krijgt echt het gevoel alsof je op een mountainbike zit. En met het hoge stuur zit je ook nog eens heel comfortabel, waardoor de fiets groter lijkt dan hij eigenlijk is.

Het lichtgewicht aluminium frame en de 21 versnellingen van Shimano maken deze fiets ook nog eens supersnel. Je kunt gemakkelijk hoge snelheden bereiken en genieten van een soepele rit.

Deze fiets is uitgerust met mechanische schijfremmen, die bekend staan om hun krachtige remkracht. Dus als je plotseling moet stoppen, is dat geen probleem. En met de dubbele handremmen kun je altijd vertrouwen op extra veiligheid.

De Cyclux Jongensfiets Mtb 26 Inch 21 Speed Shimano Groen is perfect geschikt voor alle soorten terreinen en avonturen. Of je nu door het bos fietst, over een zandpad rijdt of gewoon naar school gaat, deze fiets kan het allemaal aan.

Een ander voordeel van deze fiets is dat hij ontzettend populair is. Dat betekent dat er veel accessoires en onderdelen beschikbaar zijn. Dus als er iets kapot gaat, kun je het gemakkelijk vervangen. Dat maakt deze fiets ook nog eens duurzaam en betaalbaar.

Het enige kleine nadeel is dat deze fiets alleen verkrijgbaar is in de kleur groen. Dus als je liever een andere kleur hebt, kan dat een beperking zijn.

Al met al is de Cyclux Jongensfiets Mtb 26 Inch 21 Speed Shimano Groen een geweldige keuze voor stoere jongens. Met zijn geveerde voorvork, lichtgewicht frame en krachtige remmen biedt deze fiets alles wat jij nodig hebt voor een avontuurlijke rit. 🚲

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Huffy Marker Volledig geveerde mountainbike

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Huffy Marker Volledig geveerde mountainbike

 • list plusGeschikt voor tieners en volwassenen vanaf ongeveer 13 jaar oud en een lengte van 153cm+
 • list plus21 Shimano TZ500 versnellingen voor gemakkelijk trappen op verschillende terreinen
 • list plusSterke en betrouwbare dubbele mechanische schijfremmen voor veilig remmen, zelfs op ruig terrein

Nadelen Huffy Marker Volledig geveerde mountainbike

 • list plusMoet voor minimaal 85% worden voorgemonteerd en verdere montage is vereist

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.89
Functionaliteit
7.64
Gebruiksgemak
8.41
De Huffy Marker Volledig geveerde mountainbike is echt iets voor mij! Ik ben dol op avontuurlijk fietsen, vooral off-road. Deze fiets is speciaal ontworpen om zware terreinen en trails te trotseren, en met zijn 21 versnellingen en volledige vering maakt hij het me een stuk gemakkelijker.

Wat ik echt geweldig vind aan de Huffy Marker is het 43cm medium stalen frame. Het betekent dat deze fiets geschikt is voor tieners en volwassenen vanaf ongeveer 13 jaar oud en een lengte van 153cm+. Het groeit dus met mij mee en ik kan er een lange tijd van genieten.

De 21 Shimano TZ500 versnellingen maken het trappen super gemakkelijk, of ik nu een steile klim aanga of mijn snelheid wil verhogen op de trails. En met de Shimano TS39 duimschakeling kan ik snel en nauwkeurig schakelen naar de gewenste versnelling.

Veiligheid is erg belangrijk voor mij, vooral als ik off-road fiets. Daarom ben ik erg blij met de dubbele mechanische schijfremmen van de Huffy Marker. Ze hebben een 160mm rotor voor en 140mm achter, wat zorgt voor sterke en betrouwbare remkracht, zelfs in de meest extreme omstandigheden. Ik kan erop vertrouwen dat ik veilig tot stilstand kan komen, zelfs op ruig terrein.

Wat echt opvalt aan de Huffy Marker is de volledige vering. Met een 160mm schroefveer aan de achterkant en een 170mm voorvork is deze fiets perfect geschikt voor ruw terrein. Het houdt mijn wielen aan de grond en zorgt ervoor dat mijn rit soepel verloopt, zelfs op de meest hobbelige paden.

Duurzaamheid is ook een belangrijke factor voor mij. Gelukkig is de Huffy Marker gebouwd om lang mee te gaan. Het robuuste volledig geveerde frame, in combinatie met de kwaliteitsonderdelen van Shimano, zorgt ervoor dat deze fiets eindeloos veel kilometers kan afleggen zonder aan prestaties in te boeten.

Het enige waar ik rekening mee moet houden, is dat de Huffy Marker voor minimaal 85% voorgemonteerd wordt geleverd. Ik moet de laatste stappen van de montage zelf doen of het laten doen door een ervaren fietsmonteur. Maar maak je geen zorgen, de stappen zijn meestal eenvoudig en ik krijg basisgereedschap en instructies meegeleverd.

Al met al is de Huffy Marker Volledig geveerde mountainbike de perfecte keuze voor avontuurlijke fietsers zoals ik. Met zijn indrukwekkende specificaties en duurzaamheid is deze fiets klaar om elk terrein aan te pakken. Of ik nu een ervaren mountainbiker ben of nieuw in de sport, de Huffy Marker zal me niet teleurstellen. 🚵‍️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

8. Huffy Stone Mountain 20 Inch

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Huffy Stone Mountain 20 Inch

 • list plusGeschikt voor kinderen tussen 5 en 9 jaar oud
 • list plusSterk stalen frame
 • list plusShimano TZ-31 achterderailleur met 6 versnellingen

Nadelen Huffy Stone Mountain 20 Inch

 • list plusMoet voor minimaal 85% zelf gemonteerd worden

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.37
Functionaliteit
7.82
Gebruiksgemak
7.85
Ik ben dolenthousiast om jullie de Huffy Stone Mountain 20 Inch Jongens mountainbike te presenteren! Deze fiets is speciaal ontworpen voor jonge avonturiers die graag de wildernis verkennen. Met zijn stoere 20" wielmaat en stevige stalen frame van 33 cm is deze mountainbike perfect voor jongens tussen de 5 en 9 jaar oud, of met een lengte van 111-142 cm.

Wat deze fiets echt opvallend maakt, is de Shimano TZ-31 achterderailleur met 6 versnellingen. Hierdoor trap je moeiteloos omhoog en kun je razendsnel over de paden en trails scheuren. De MicroShift draaischakeling zorgt voor een gemakkelijke en intuïtieve bediening, terwijl je altijd de volledige controle over het stuur behoudt.

De Huffy Stone Mountain Bike is niet voor niets een van de populairste mountainbikes in de Verenigde Staten. En nu is hij eindelijk ook verkrijgbaar in Europa, zodat iedereen kan genieten van deze fiets die speciaal is ontworpen rondom de rijder en afgestemd is op de uitdagende trails waar je voor staat.

Deze fiets is gebouwd om lang mee te gaan. Huffy heeft ervoor gezorgd dat de fiets is uitgerust met alle juiste functies die je nodig hebt, zonder onnodige extra's. Het resultaat is een lichtgewicht en wendbare fiets met hoogwaardige onderdelen die lang meegaan en gemakkelijk te onderhouden zijn. De krachtige lineaire trekremmen zorgen voor meer dan genoeg remkracht, terwijl de fiets toch licht en wendbaar blijft.

En als het terrein echt ruig wordt, dan kan de Huffy Stone Mountain Bike daar tegenop. Dankzij de Kolo 1200 voorvork worden hobbels en bulten moeiteloos geabsorbeerd, zodat je altijd geniet van een comfortabele rit met maximale grip en stabiliteit.

Het enige kleine minpuntje is dat de fiets voor minimaal 85% voorgemonteerd wordt geleverd en dat je de laatste stappen van de montage zelf moet doen. Maar maak je geen zorgen, dit is echt super eenvoudig met behulp van wat basisgereedschap en de meegeleverde handleidingen en instructies.

Al met al is de Huffy Stone Mountain 20 Inch Jongens mountainbike de perfecte keuze voor jonge fietsers die volop willen genieten van off-road avonturen. Met zijn stevige frame, soepele versnellingen en betrouwbare remmen biedt deze fiets alles wat een jonge avonturier nodig heeft. Dus waar wacht je nog op? Trek je helm op, spring op de fiets en ga op ontdekkingsreis! 🚵‍️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Cyclux Road Bike Jongensfiets Mtb

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Cyclux Road Bike Jongensfiets Mtb

 • list plusStoere blauwe kleur en robuust ontwerp
 • list plusSoepele rit en optimale controle dankzij de wielmaat van 24 inch
 • list plus21-speed Shimano versnellingen voor een soepele overgang tussen snelheden

Nadelen Cyclux Road Bike Jongensfiets Mtb

 • list plusGeen specifieke gebruikersrecensies beschikbaar

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.28
Functionaliteit
7.66
Gebruiksgemak
7.2
De Cyclux Road Bike Jongensfiets Mtb 24 Inch 21 Speed Shimano Blauw is dé fiets voor jonge avonturiers zoals ikzelf. Met zijn stoere blauwe kleur en stevige ontwerp ziet deze fiets er niet alleen cool uit, maar levert hij ook fantastische prestaties op verschillende soorten terrein.

Wat meteen opvalt, is het 24 inch wielformaat. Hierdoor geniet ik van een soepele rit en heb ik optimale controle, zelfs op ruiger terrein. Of ik nu comfortabel wil fietsen of vol vertrouwen wil navigeren op verschillende ondergronden, deze fiets maakt het mogelijk.

Een ander opvallend kenmerk zijn de 21-speed Shimano versnellingen. Hiermee kan ik soepel schakelen tussen snelheden, zodat ik me gemakkelijk kan aanpassen aan het terrein en het uiterste uit mijn fietstocht kan halen. Of ik nu bergopwaarts klim of snelheid maak op vlakke paden, deze mountainbike biedt mij altijd de juiste versnelling.

Veiligheid staat voorop en daarom is de Cyclux Road Bike uitgerust met stevige remmen die snel en betrouwbaar reageren. Dit geeft mij de controle over mijn snelheid en beweging, zodat ik altijd veilig kan fietsen.

Deze fiets is speciaal ontworpen voor kinderen tussen de 10 en 14 jaar oud, met aandacht voor comfort en ergonomie. Het verstelbare zadel en stuur zorgen ervoor dat de fiets met mij kan meegroeien, zodat ik er langdurig fietsplezier aan kan beleven.

Of ik nu het lokale bos wil verkennen, bospaden wil trotseren of gewoon plezier wil maken in de buurt, de Cyclux Road Bike Jongensfiets Mtb 24 Inch 21 Speed Shimano Blauw biedt mij als jonge fietser een spannende en veilige rijervaring. Het stimuleert een gezonde en actieve levensstijl en moedigt mijn gevoel voor avontuur en ontdekking aan.

Hoewel er geen specifieke gebruikersrecensies beschikbaar zijn voor deze fiets, kunnen we concluderen dat de Cyclux Road Bike Jongensfiets Mtb 24 Inch 21 Speed Shimano Blauw een uitstekende keuze is voor jonge fietsers zoals ik. Met zijn stoere ontwerp, betrouwbare prestaties en aandacht voor veiligheid en comfort, biedt deze fiets alles wat ik nodig heb om nieuwe avonturen op twee wielen te beleven. 🚲

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Cyclux Jongensfiets Mtb 24 Inch

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Cyclux Jongensfiets Mtb 24 Inch

 • list plusLichtgewicht aluminium frame voor snelle en wendbare rit
 • list plus21 versnellingen van Shimano voor gemakkelijk schakelen
 • list plusKrachtige mechanische schijfremmen voor betrouwbare remprestaties

Nadelen Cyclux Jongensfiets Mtb 24 Inch

 • list plusSpecifiek ontworpen voor jongens, mogelijk minder aantrekkelijk voor meisjes

Beoordeling

7.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.61
Functionaliteit
7.05
Gebruiksgemak
7.34
De Cyclux Jongensfiets Mtb 24 Inch 21 Speed Shimano Groen, dat is echt mijn ding! Deze stoere fiets is helemaal compleet en perfect voor jongens zoals ik. Met de geveerde voorvork en bar-ends ziet deze fiets eruit als een echte mountainbike. En het hoge stuur zorgt niet alleen voor een comfortabele zithouding, maar geeft de fiets ook een coole uitstraling.

Het lichtgewicht aluminium frame is een belangrijk kenmerk van deze fiets. Hierdoor is de fiets super snel en wendbaar, precies wat ik nodig heb om lekker snel te gaan. En met de 21 versnellingen van Shimano kan ik gemakkelijk schakelen en altijd de juiste versnelling vinden voor elke rit. Dat is echt top!

Een ander gaaf kenmerk van deze fiets zijn de mechanische schijfremmen. Deze remmen zijn super krachtig, zodat ik altijd snel en veilig kan stoppen. En met de dubbele handremmen kan ik helemaal op de remcapaciteit van de fiets vertrouwen.

De Cyclux Jongensfiets Mtb 24 Inch 21 Speed Shimano Groen is geschikt voor alle soorten terreinen. Met de geveerde voorvork kan ik gemakkelijk over zandpaden en hobbelige wegen crossen. Deze fiets is echt super veelzijdig, perfect voor avontuurlijke ritten in de natuur, maar ook gewoon voor dagelijks gebruik in de stad.

Deze fiets heeft zoveel voordelen, zoals het lichte gewicht, de vele versnellingen en de krachtige remmen. Dat maakt het echt de ideale fiets voor jongens zoals ik, die houden van snelheid en avontuur. En dan die opvallende groene kleur, dat maakt hem helemaal stoer en aantrekkelijk.

Hoewel er geen specifieke gebruikersrecensies beschikbaar zijn, kunnen we op basis van de beschrijving wel zeggen dat deze fiets echt geweldig is. Het heeft alle kenmerken van een mountainbike, maar is ook gewoon geschikt voor dagelijks gebruik. Het enige kleine nadeel is dat deze fiets speciaal ontworpen is voor jongens, dus misschien iets minder aantrekkelijk voor meisjes die op zoek zijn naar een vergelijkbare fiets.

Kortom, de Cyclux Jongensfiets Mtb 24 Inch 21 Speed Shimano Groen is gewoon de beste keuze voor jongens zoals ik die op zoek zijn naar een stoere en betrouwbare fiets. Met al zijn geweldige functies en kwaliteiten steekt hij echt boven andere fietsen uit. Ik weet zeker dat deze fiets mij heel veel plezier en avontuur gaat bezorgen! 🚲

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Moutainbikes. Er zijn immers 2108 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!