De Bestenu Koffer Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 08/21/2020


Je gaat op vakantie en neemt mee... een koffer! Hieronder leg ik je uit waar je op let bij aankoop van een goede koffer.

Wat is er beter: een harde of een zachte koffer?

hide product content

Zowel een koffer met een harde schaal als een koffer met een zachte schaal, heeft voor- en nadelen. Een harde koffer zal altijd meer plaats in beslag nemen in bijvoorbeeld je auto: deze geeft niet mee. Een zachte koffer geeft wel mee waardoor ze vaak makkelijker op te stapelen zijn. Een harde koffer is echter beter bestand tegen regen of sneeuw.

Een harde koffer biedt ook meer bescherming voor breekbare spullen, maar de schaal van een harde koffer breekt daarentegen sneller wanneer er enorme druk op de koffer komt te staan. Een zachte koffer geeft in dat geval mee en zal niet zo snel breken.

Daarnaast zijn harde koffers vaak zwaarder en duurder dan zachte koffers.

Hoe groot mag een handbagage koffer zijn?

hide product content

Over het algemeen mag je een goede handbagagekoffer niet groter zijn dan 56 cm hoog, 46 cm breed en 25 cm diep. Elke luchtvaartmaatschappij hanteert zijn eigen regels wat betreft de toegestane afmetingen van handbagage. Kijk hiervoor op de website van de luchtvaartmaatschappij of bel ze eventueel op. Is je handbagage te groot, dan kan dit behoorlijk hoge kosten tot gevolg hebben.

Hoe zwaar mag een koffer wegen?

hide product content

De enige vaste regel betreffende het gewicht van koffers, is dat een koffer maximaal 32 kilo mag wegen. Dit is om te voorkomen dat het grondpersoneel rugklachten krijgt.

Hoeveel kilo je daadwerkelijk mee mag nemen, hangt volledig af van de luchtvaartmaatschappij. Daarnaast hangt het toegestane gewicht ook mede af van de klas waarin je vliegt. Vaak is het zo dat iemand die eerste klas vliegt, meer gewicht mee mag nemen zonder hiervoor bij te hoeven betalen.

Controleer altijd het maximaal toegestane gewicht per koffer voordat je gaat vliegen. Als je koffer te zwaar is, is dit op zich geen probleem, maar de kosten die aan de extra kilo's verbonden zijn, zijn vaak erg hoog.

Wat is een tsa-slot voor op je koffer?

hide product content

Een tsa-slot is een slot dat de douane eenvoudig open kan maken met een loper die ze hebben. Hierdoor raakt je koffer niet beschadigt. Als de douane vermoedt dat er iets in je koffer zit wat verboden is, denk aan verschillende etenswaren of souvenirs die gemaakt zijn van een bepaald materiaal, maar ook drugs en tabak, dan mag de douane je koffer inspecteren.

Als de douane je koffer openmaakt, kan dit het slot, of zelfs de koffer beschadigen. Heb je een koffer met een tsa-slot, dan wordt dit voorkomen.

Een koffer met een tsa-slot heeft wel een sleutelgat, maar geen bij behorend sleuteltje. Je wilt echter wel je koffer op slot kunnen doen. Daarom heeft een tsa-slot een cijferslot of een keycard-slot. De loper van de douane kan deze omzeilen, maar een kwaadwillend individueel zal met het cijfer- of de het keycard-slot moeten geconfronteerd worden.

Soms worden er ook sleuteltjes meegeleverd, maar er zijn in dat geval altijd twee sleutelgaten: eentje voor ons als eigenaar en een sleutelgat voor de loper van de douane.

Wat is de ideale inhoud van een koffer?

hide product content

De ideale inhoud van je koffer hangt af van wat voor reiziger jij bent. Neem je altijd teveel mee, of neem je juist altijd te weinig mee? Hieronder vind je een aantal richtlijnen:

  • Koffers tot 20 liter: deze koffers zijn ideaal voor in de cabine en kunnen in de baggagerekken bovenin of onder de stoel voor je. De meeste koffers tot 20 liter neem je mee als handbagage.
  • Koffers van 20 tot 30 liter: deze zijn vaak ook nog toegestaan als handbagage, maar loop dit even na bij de luchtvaartmaatschappij. Dit kan per maatschappij namelijk verschillen.
  • Koffers van 30 tot 40 liter: soms nog steeds toegestaan als handbagage, maar meestal niet. Controleer dit wederom bij de luchtvaartmaatschappij. 20 tot 40 liter komt overeen met zo'n tien kilo aan bagage.
  • Koffers van 40 tot 60 liter: dit zijn vaak middelgrote koffers die in het ruim van het vliegtuig gaan. Ze zijn geschikt voor een weekendje weg of een korte vakantie.
  • Koffers van 60 tot 80 liter: een koffer van standaard formaat voor in het ruim van het vliegtuig. Deze zijn geschikt voor een vakantie van ongeveer twee tot drie weken, afhankelijk van wat je mee neemt.
  • Koffers van 80 tot 100 liter: extra grote koffer die geschikt is voor een vakantie van langer dan een maand. Let wel op dat je onder het toegestane gewicht blijft. Of je nu een grote of een kleine koffer hebt, het toegestane gewicht blijft hetzelfde.

Hoeveel wielen moet een koffer hebben?

hide product content

Er zijn koffers met vier wielen en er zijn koffers met twee wielen. Een koffer met twee wielen heeft vaak een hendel waarmee je de koffer vooruit trekt. Een koffer met vier zwenkwielen beweegt elke kant op waardoor deze eenvoudiger met je mee 'rijdt'. Koffers met vier wielen zijn vaak duurder dan koffers met twee wielen.

Als je veel reist, is een koffer met vier wielen wellicht praktischer voor je. Ga je op vakantie en verblijf je op één plaats, dan maakt het aantal wielen niet zoveel uit, omdat je je koffer niet veel verplaatst.

Hoe komt deze fantastische Koffer opsomming tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de speurtocht naar de beste Koffer ook!

Vroeger ging je naar een winkel om advies te krijgen over Koffers, maar tegenwoordig helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Koffers die op de markt zijn in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke Koffers het best over de toonbank gaan.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Koffers stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!

Beste getest

De beste Koffers in een makkelijke lijst

Product informatiePlus or Show more

Handbagage koffers van Globeless bieden alles voor de veeleisende reiziger. Ben je vaak onderweg en op zoek naar een handzame, wendbare en veelzijdige koffer? Dan zijn de handbagage koffers van Globeless exact wat jij nodig hebt! Onze koffers zijn van alle gemakken voorzien en zorgen er voor dat jouw check-in en reis aangenaam en zonder zorgen verlopen. Specificaties: • Lichtgewicht koffer (2,5 KG) • IATA-standaard (55 x 35 x 20 cm) • Hard case exterieur van ABS • TSA-combinatieslot • Geïntegreerde ritsen voor het TSA-slot • Aluminium trolley handvat • 4 geluiddempende 360 graden roterende wielen • Pakbanden aan de binnenzijde • Ritsvak aan de binnenzijde + extra ritsvakje De lichtgewicht handbagage trolleys van Globeless wegen slechts: 2,5 kg. Des te meer ruimte hou je over om kleding en andere reisbenodigdheden mee te nemen. Minder stress en gedoe Doordat je jouw Globeless koffer gegarandeerd als handbagage aan boord van 250 vliegmaatschappijen mee mag nemen bespaar je tijd en geld! Niet meer in de rij staan voor de afgifte van je koffer. Geen extra kosten voor het bijboeken van ruimbagage en minder gedoe bij het stallen van je handbagage koffer aan boord van het vliegtuig. Minder tijd kwijt met inpakken Handbagage koffers inpakken zorgt er voor dat je bewust nadenkt over wat je wel en niet meeneemt. Groot voordeel hierbij is dat je zo klaar bent met inpakken en wederom tijd bespaart. Zo heb je minder kopzorgen en ga je ontspannen op reis! Minder tijd kwijt op de luchthaven Gelijk na de landing beschik je over jouw handbagage trolley, bagagebanden zijn voor jou dus verleden tijd. Zo bespaar je enorm veel tijd bij aankomst en kun je ontspannen jouw reis beginnen. Minder geld kwijt voor goede kwaliteit Globeless trolleys bieden alles wat je mag verwachten van een goede handbagage koffer. De prijs kwaliteit verhouding is dan ook uitstekend. *Let op: check altijd eerst de maximale dimensies die de luchtvaartmaatschappij op haar eigen website aangeeft

1. Globeless - handbagage koffer - TSA slot - 55x35x20cm - IATA standaard trolley - Zwart


Product informatiePlus or Show more

De TravelZ Big Bars is een verademing voor de reiziger. De Big Bars koffer is heerlijk Licht, heeft een internationaal erkend TSA-cijfercombinatieslot, is erg slagvast en met 4 dubbele wielen comfortabel in gebruik, vervaardigd uit Polypropyleen, bezit een luxe interieur met ritsvak en elastisch vak, een verstelbare trolleystang, waardoor dit geschikt is voor zowel lange als kleinere personen en 2 jaar garantie. Veilig op reis met een TSA-cijferslotcombinatie Om de veiligheid van de kofferinhoud te waarborgen bezit de koffer een internationaal TSA-cijfercombinatieslot die aan alle IATA-normen voldoet. Luxe interieur – Georganiseerde verdeling van de reisbagage De voering is voorzien van gekruiste spanbanden om uw reisbagage georganiseerd bij elkaar te houden. Daarnaast een groot ritsvak voor makkelijke toegang tot een reisgids of boekje, zonder alle vakken open te hoeven ritsen. Wendbaar en veel rijcomfort 4 dubbele wielen zijn 360 graden te draaien. Productspecificaties: - Afmetingen: - 78 x 52,5 x 29,5cm – 106 Liter - 4,4 kg - Beschikbaarheid: In 3 kleuren en alle formaten - 2 jaar garantie - Vervaardigd uit Polypropyleen Technische specificaties: - Een TSA-cijfercombinatieslot om de kofferinhoud te waarborgen - 4 dubbele zwenkwielen voor meer rijcomfort - Luxe binnenvoering met ritsvakken, en pakriemen Kortom, de ideale reispartner minder

2. TravelZ Big Bars Reiskoffer - 78cm Koffer met TSA-slot - Dubbele wielen - Zwart


Product informatiePlus or Show more

De TravelZ Big Bars is een verademing voor de reiziger. De Big Bars koffer is heerlijk Licht, heeft een internationaal erkend TSA-cijfercombinatieslot, is erg slagvast en met 4 dubbele wielen comfortabel in gebruik, vervaardigd uit Polypropyleen, bezit een luxe interieur met ritsvak en elastisch vak, een verstelbare trolleystang, waardoor dit geschikt is voor zowel lange als kleinere personen en 2 jaar garantie. Veilig op reis met een TSA-cijferslotcombinatie Om de veiligheid van de kofferinhoud te waarborgen bezit de koffer een internationaal TSA-cijfercombinatieslot die aan alle IATA-normen voldoet. Luxe interieur – Georganiseerde verdeling van de reisbagage De voering is voorzien van gekruiste spanbanden om uw reisbagage georganiseerd bij elkaar te houden. Daarnaast een groot ritsvak voor makkelijke toegang tot een reisgids of boekje, zonder alle vakken open te hoeven ritsen. Wendbaar en veel rijcomfort 4 dubbele wielen zijn 360 graden te draaien. Productspecificaties: - Afmetingen: - 78 x 52,5 x 29,5cm – 106 Liter - 4,7 kg - Beschikbaarheid: In 3 kleuren en alle formaten - 2 jaar garantie - Vervaardigd uit Polypropyleen Technische specificaties: - Een TSA-cijfercombinatieslot om de kofferinhoud te waarborgen - 4 dubbele zwenkwielen voor meer rijcomfort - Luxe binnenvoering met ritsvakken, en pakriemen Kortom, de ideale reispartner

3. TravelZ Big Bars Reiskoffer - 78cm Koffer met TSA-slot - Dubbele wielen - Olijf


Product informatiePlus or Show more

De ‘TravelZ Lichtgewicht’ is dé keuze voor iedereen die een heerlijk lichte en slagvaste reiskoffer zoekt voor een leuke prijs. De vier soepele zwenkwielen, de verstelbare trekstang en natuurlijk het ultralichte gewicht maken deze koffer een ware comfortkampioen. Het cijfercombinatieslot, het luxe interieur en de dubbele handvatten maken deze complete lichtgewicht koffer helemaal af. Licht en sterk – Gemaakt van ABS Ondanks dat deze grote koffer slechts vier kilo weegt, is hij ontzettend slagvast omdat hij is gemaakt van ABS materiaal. De ‘TravelZ Lichtgewicht’ biedt uw bagage alle bescherming die ze verdient. Comfortabel – Vier soepele wielen, en verstelbare trekstang en dubbele handvatten De vier soepele 360-graden wielen zorgen voor stillere en makkelijke verplaatsing. Dankzij de verstelbare trekstang is de koffer voor iedereen geschikt, ook als u langer of kleiner bent. U tilt de ‘Lichtgewicht’ dankzij de prettige handvatten (bovenkant en zijkant) altijd comfortabel op. Veilig – Uw bagage achter slot en grendel Om de veiligheid van de kofferinhoud te waarborgen is de koffer voorzien van een cijfercombinatieslot. Met de meegeleverde instructies stelt u eenvoudig een code naar keuze in. Luxe interieur – Perfecte organisatie van de reisbagage De ‘TravelZ Lichtgewicht’ is voorzien van een fraaie zwarte voering die lang mooi blijft. Aan de ene kant van de koffer vindt u een groot afsluitbaar ritsvak en aan de andere kant handige gekruiste spanden. Strak georganiseerd op reis dus! Technische specificaties: – Afmetingen koffer: 76 x 48 x 29 – 88 liter. – Gewicht: 4.0 kilo. – Materiaal: ABS. – Uitvoeringen: in vier kleuren en drie maten. – Garantie: 2 jaar Productspecificaties: – Heerlijk licht. Weegt slechts vier kilo. – Cijfercombinatieslot. – In drie standen verstelbare aluminium trekstang. – Dubbel handvat (zijkant en bovenkant). – Luxe zwartkleurige voering met TravelZ logo’s. – Handige interieurindeling: afsluitbaar groot ritsvak en pakriemen. – Duurzaam: alle onderdelen kunnen los worden nageleverd. Kortom, een betrouwbare lichtgewicht koffer waar u jaren mee vooruit kunt.

4. TravelZ Lichtgewicht Reiskoffer | 76cm Grote Trolley | Cijferslot | Zwart


Product informatiePlus or Show more

Grote polypropyleen hardschalen koffer uit de Transit serie van het merk Decent. De koffer is rondom voorzien van drie kliksloten. Op de boven-en onderkant zitten sloten die u vastklikt en op de zijkant zit het hoofdslot dat een TSA cijferslot is. De koffer heeft een zwarte voering, een tussenschot met rits, een extra ritsvak en is voorzien van spanbanden. Handvat op bovenkant en zijkant en voorzien van een comfortabel dubbel 4-wiel systeem. Afmeting: 82 cm hoogte x 54 cm breedte x 32,5 cm dikte.

5. Decent Transit Large Koffer - 82 cm - Zwart


Product informatiePlus or Show more

De TravelZ Horizon is een betrouwbare lichtgewicht koffer van slechts 2.5 kilo. Het materiaal (ABS) en de structuur van de koffer maken de Horizon extra sterk en zeer krasvast. Met vier 360-graden wielen, een prettig handvat én verstelbare trolleystang is de Horizon ook qua comfort een uitblinker. Het luxe interieur (afsluitbaar ritscompartiment + gekruiste spanbanden) en het veilige cijfercombinatieslot maken deze overcomplete lichtgewicht helemaal af. De koffer wordt geleverd met twee jaar garantie. Cijfercombinatieslot – Veilig op reis Om de veiligheid van de kofferinhoud te waarborgen is de koffer voorzien van een cijfercombinatieslot dat aan alle IATA-normen voldoet. IATA-standaard - Mag mee met 99% van alle luchtvaartmaatschappijen ter wereld De TravelZ Horizon voldoet aan de strenge IATA-standaard. Daarom wordt de Horizon door 99% van alle luchtvaartmaatschappijen ter wereld geaccepteerd als handbagagekoffer. Luxe interieur – Perfecte organisatie van de reisbagage De voering is aan de ene kant van de koffer voorzien van een afsluitbaar ritscompartiment. De andere kant van de koffer is uitgerust met gekruiste spanbanden. Vier soepele 360-graden wielen – Wendbaar en veel rijcomfort De vier soepele wielen zorgen voor een welkome demping van geluid. Bovendien zijn de wielen 360-graden te draaien voor maximale wendbaarheid. Comfortabel te hanteren – Verstelbaar trolleysysteem en ‘soft-grip’ handvat De TravelZ Horizon is zowel door langere als kleinere personen prettig te hanteren dankzij het in vier standen verstelbare trolleysysteem. Bovendien ligt de koffer fijn in de hand dankzij het comfortabele handvat. Technische specificaties: Afmetingen: 54 x 34 x 20 cm – 35 liter. Gewicht: 2.5 kg. Uitvoeringen: in 9 kleuren. Garantie: 2 jaar. Materiaal: ABS. Productspecificaties: Een cijfercombinatieslot om de kofferinhoud te borgen. Vier soepele stillere zwenkwielen voor meer rijcomfort. Luxe voering met enerzijds een afsluitbaar ritscompartiment en anderzijds pakriemen. Vier standen verstelbaar trolleysysteem. Voldoet aan IATA-afmetingen. Mag met 99% van alle luchtvaartmaatschappijen ter wereld mee. Kortom, een overcomplete en betrouwbare reispartner!

6. TravelZ Horizon Handbagagekoffer - 54cm Handbagage Trolley met gevoerde binnenkant - Baby Roze


Product informatiePlus or Show more

Reis geboekt of een vakantie gepland? Op reis met een auto, trein, boot, bus of vliegtuig? Deze trolley reiskoffer is een onmisbare metgezel tijdens elke reis. De trolleykoffer vervoert en beschermt uw bagage. Een sportieve en trendy koffer, maar licht en ruimtelijk voor optimaal gebruiksplezier. Voorzien van 4 soepele wielen en een uitschuifbare handgreep. Bovendien is de bagagekoffer door zijn afmetingen geschikt om als handbagage te vervoeren bij alle luchtvaartmaatschappijen (onder voorbehoud). Bijzondere eigenschappen: - Kleur; zwart. - Afmeting; 54x34x20 cm. - Inhoud; 40 liter. - Gewicht; 2,4 kilogram. - Voorzien van 4 soepele, roterende wielen. - Hardcase buitenkant. - Uitschuifbaar handvat. - Voorzien van een cijferslot. - Uitgevoerd met ritssluiting. - Geschikt als handbagage bij alle luchtvaartmaatschappijen (onder voorbehoud).

7. Handbagage trolley hardcase koffer met 4 wielen - zwart - 54x34x20 - reiskoffer / trolleykoffer / bagagekoffer


Product informatiePlus or Show more

Met de nieuwe Fab Seventies collectie wordt er niet terug, maar juist vooruitgekeken; naar duurzaamheid en de wens voor warme en natuurlijke kleuren en materialen. De nieuwe reiscollectie brengt je terug naar de jaren 70 met aardse tinten; Basil Green, Coral Cloud en Seaport Blue die gecombineerd zijn met messing details en natuurlijke stoffen als, canvas en linnen. Voel je fabulous met elke reis die nog komen gaat.Buitenmaat: 55 x 36 x 20 cm (incl. slot, wielen & handvat)Geschikt voor: Weekendje weg, StedentripGewicht: 2,5 kgMateriaal: ABS/ PolycarbonaatGarantie: 5 jaarInhoud: 33 literBinnenmaat: 47 x 35 x 20 cmBinnenvoering is gemaakt van polyester (goed afneembaar)Binnenkant - linkerzijde: Afgesloten met ritsssluiting & 2 vakjes met ritssluitingBinnenkant - rechterzijde: InpakriemenSlot: 3 cijferig TSA-slotWielen: 4 dubbele 360° wielen voor ultieme stabiliteitHandvatten: BovenhandvatTrekstang: Uittrekbare trekstang met 3 standenBekijk ook van de mooie accessoires die bij de Fab Seventies collectie van SUITSUIT horen, zoals een toilettas, paspoorthoesje of stijlvolle shopper.

8. SUITSUIT Fab Seventies Handbagage koffer 55 cm - Antique White


Product informatiePlus or Show more

Reis geboekt of een vakantie gepland? Op reis met een auto, trein, boot, bus of vliegtuig? Deze trolley reiskoffer is een onmisbare metgezel tijdens elke reis. De trolleykoffer vervoert en beschermt uw bagage. Een sportieve en trendy koffer, maar licht en ruimtelijk voor optimaal gebruiksplezier. Voorzien van 4 soepele wielen en een uitschuifbare handgreep. Bovendien is de bagagekoffer door zijn afmetingen geschikt om als handbagage te vervoeren bij alle luchtvaartmaatschappijen (onder voorbehoud). Bijzondere eigenschappen: - Kleur; champagne. - Afmeting; 54x34x20 cm. - Inhoud; 40 liter. - Gewicht; 2,4 kilogram. - Voorzien van 4 soepele, roterende wielen. - Hardcase buitenkant. - Uitschuifbaar handvat. - Voorzien van een cijferslot. - Uitgevoerd met ritssluiting. - Geschikt als handbagage bij alle luchtvaartmaatschappijen (onder voorbehoud).

9. Handbagage trolley hardcase koffer met 4 wielen - champagne - 54x34x20 - reiskoffer / trolleykoffer / bagagekoffer


Product informatiePlus or Show more

De Singapore is een sportieve, trendy en lichtgewicht koffer beschikbaar in verschillende kleuren. De koffer is vervaardigd uit ABS met shark skin, wat helpt beschadigingen aan je koffer te voorkomen. Het gebruik van dit materiaal waarborgt ook een hoge mate van gebruiksgemak en maakt reizen bijzonder comfortabel. - Lichtgewicht aluminium trolley systeem - 4 ball bearing wielen met 360graden draairichting Let op: Afmeting is 55 cm inclusief wieltjes.

10. Princess Traveller Singapore Handbagage koffer 55 cm - Light Blue


Producten vergelijkbaar aan Koffers


Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Koffers. Er zijn immers 5374 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en kun je straks de beste Koffer kopen.