De Bestenu Verf Voor Trap Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 11/07/2020


De trap moet geverfd worden, maar welke verf gebruik je hiervoor? En hoe verf je die trap precies? Op deze en andere vragen geef ik je in de onderstaande koopgids antwoord!

Welke soorten verf voor de trap zijn er?

hide product content

Gebruik voor het verven van de trap bij voorkeur een watergedragen houtverf. Je kiest uit mat, zijdeglans of hoogglans. Je kunt er ook voor kiezen de trap af te lakken met een speciale lak dieanti-slip bevat. Hierdoor glijd je minder snel uit.

Op watergedragen verf wordt ook wel acrylaatverf genoemd. Deze verf is milieuvriendelijker en stinkt niet. Acrylaatverf is bovendien goed bestand tegen krassen en andere beschadigingen. Je laat de verf wel goed uitharden. Pas na twee weken kun je met je schoenen de trap op.

Welke rollers en kwasten moet je gebruiken voor de trap?

hide product content

Om je trap te verven, gebruik je goede rollers en kwasten voor acrylverf. Waar de rollers en kwasten geschikt voor zijn lees je op de verpakking. Zorg ervoor dat je kwasten van goede kwaliteit gebruikt.

Wegwerpkwasten en de goedkopere kwasten zijn vaak van minder goede kwaliteit en hebben daardoor veel haaruitval. Dit is niet alleen vervelend, maar het is een heel karwei om alle losse haren uit de erf te verwijderen. Beter investeer je in een duurdere, goede kwast die je vervolgens keer op keer gebruikt.

Gebruik je een primer voordat je de trap gaat verven?

hide product content

Een primer gebruik je op kunststof en metaal. Grondverf heeft dezelfde functie, maar gebruik je op hout. Het is een goed idee om eerst je trap in de grondverf te zetten en daarnaast tussendoor op te schuren. Hierdoor hecht de verf beter.

Hoe verf ik mijn trap?

hide product content

Je trap verven is niet de moeilijkste klus, maar het is wel een tijdrovende klus. Hoe lang je ermee bezig bent, hangt er ook van af of je tapijt op je trap hebt (gehad) en hoeveel lijm- of verfresten er zijn. Heb je tapijt op je trap, dan verwijder je deze als eerste. Soms moet je hiervoor best wat kracht zetten. Lukt het niet, dan laat je je traptreden drie tot vier uur weken in een sopje van heet water en zeep.

Nu verwijder je het oude tapijt. Als het goed is, kun je de lijmresten ook redelijk gemakkelijk verwijderen. Hiervoor gebruik je een plamuurmesje. Is de lijm hardnekkig? Dan is je lijm waarschijnlijk niet-watergedragen. Breng in dit geval wat cola aan op de lijmresten en wacht een paar minuten.

Als je de lijm er nog steeds niet af krijgt, dan gebruik je een chemisch oplosmiddel. Dit kan het geval zijn bij oude lijmen. Als je lijmresten weg zijn, dan ontvet je de trap met water en een ontvetter. Je ontvet de gehele trede: de zijkant, stootborden en de treden zelf. Als laatste verwijder je de ontvetter met een natte spons.

Als er oude, afgebladderde verf op je trap is achtergebleven, dan verwijder je deze handmatig met goed schuurpapier, bij voorkeur korrel 80. Als de grove resten verwijderd zijn, gebruik je een goede schuurmachine om de gehele trede te schuren. Gebruik hiervoor schuurpapier met korrel 120.

Na het schuren is het belangrijk dat je een goede stofzuiger gebruikt om je trap mee te stofzuigen. Na het stofzuigen, plak je alles af. Gebruik hiervoor goede afplaktape. Als alles is afgeplakt, zet je alles in de grondverf. Dit doe je om-en-om, anders kun je de trap niet meer op. Na ongeveer vijf uur kun je de grondverf betreden en schuur je deze op met fijn schuurpapier.

Nadat je de eerste helft van de treden in de grondverf hebt gezet, plamuur je oneffenheden in de trap. Dit doe je met een goede plamuur, eventuele kieren dicht je met een goede kit. Overtollige kit verwijder je met een vochtige doek.

De volgende dag zet je de andere treden in de grondverf. Hierna maak je wederom de trap egaal met kit en plamuur. Als je dit bij alle treden hebt gedaan, verf je de trap. Dit doe je weer om en om zodat je de trap kunt blijven gebruiken. Gebruik voor de randen een goede kwast en voor de grotere oppervlakken een roller.

Laat de verf 24 uur drogen voordat je een eventuele tweede laag aan brengt. Twee lagen geven meestal de meest optimale dekking. Bij voorkeur schuur je de trap weer licht op voordat je de tweede laag aanbrengt: hierdoor hecht de verf beter. Is alles klaar? Wacht dan minstens twee weken voordat je met je schoenen de trap op gaat.

Hoe lang laat je verf op de trap drogen?

hide product content

Je verft je traptreden om en om en betreedt de pas geverfde traptreden alleen op je sokken. Je loopt pas met je schoenen over de geverfde traptreden heen na ongeveer twee weken. Pas dan is de verf volledig uitgehard en bestand tegen krassen en andere beschadigingen.

Hoe komt deze handige Verf voor Trap lijst tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de zoektocht naar de beste Verf voor Trap ook!

Vroeger ging je naar een winkel om tips te krijgen over Verf voor Traps, maar nu assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Verf voor Traps die aangeboden worden in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke Verf voor Traps het best over de toonbank gaan.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Verf voor Traps stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!

Beste getest

Artikelen die vergelijkbaar zijn aan Verf voor Traps

De beste Verf voor Traps op een rij

Product informatiePlus or Show more

Sneldrogende acrylaat blanke lak / vernis voor een High gloss finish of voor een beschermlaag aan te brengen van uw geverfde objecten. Geschikt voor alle materialen. - Voor gebruik binnen- en buitenshuis - Kras-, schok- en stootvast - Stofdroog in 10 minuten. - Transparant - 400 ml Let op : Voor gebruik de rode beveiligingsplastiek van onder de spuitknop verwijderen.

1. Spuitverf | Spuitlak | Spuitbus | Blanke Lak Hoogglans | Vernis | Sneldrogend | Transparant | Binnen & Buiten| 400ml


Product informatiePlus or Show more

Spuit Primer zwart sneldrogend 500 ML voor metaal , hout, aluminium en steen - 25 % EXTRA Zwarte primer is sneldrogend , dekkende de inhoud is 500 ML te gebruiken voor metaal , hout, aluminium en steen

2. Spuitbus Primer zwart sneldrogend 500 ML voor metaal , hout, aluminium en steen - 25 % EXTRA


Product informatiePlus or Show more

Sneldrogende acrylaat blanke lak / vernis voor een High gloss finish of voor een beschermlaag aan te brengen van uw geverfde objecten. Geschikt voor alle materialen. Stofdroog in 10 minuten Kras-, schok- en stootvast Voor gebruik binnen- en buitenshuis Deze sneldrogende hoogglans blanke lak is geschikt voor het beschermen van oppervlakken en objecten.

3. Spectrum | Spuitverf | Spuitlak | Spuitbus | Blanke Lak Hoogglans | Vernis | Sneldrogend | Transparant | Binnen & Buiten| 400ml | Spuit lak


Product informatiePlus or Show more

De extra zuivere lijnolie van Uulki is een universele olie die je voor zowat alle houten meubels en andere toepassingen in hout kan gebruiken. Deze houtolie mag je ook op zowat alle soorten hout gebruiken: teak, beuk, ceder, walnoot, grenen, … en zelf multiplex, en dit in huis en tuin. Deze lijnolie kan ook worden gebruik om beton, steen, terracottategels en metaal te beschermen. Natuurlijke en gifvrije lijnolie Deze Uulki houtolie wordt gewonnen uit lijnzaad, ook wel vlaszaad genoemd. Lijnzaadolie is dan ook volledig natuurlijk en niet gevaarlijk voor de gezondheid, waardoor je het veilig kan gebruiken. De olie bevat namelijk geen droog- of andere additieven en geen oplosmiddelen. Uulki extra zuivere lijnzaadolie geeft hout een lichte satijnen glans en beschermt Door houten oppervlakken met Uulki extra zuivere lijnzaadolie te behandelen, bescherm je het tegen krassen, vloeistoffen en andere beschadigingen. Bovendien zal het hout opnieuw zijn natuurlijke glans krijgen. Uulki extra zuivere lijnzaadolie is een zeer stabiele olie Dit is een extra zuivere, hoogwaardige lijnolie, die geen onzuiverheden meer bevat. Omdat de olie zo zuiver is, is ze stabieler dan de dikkere rauwe lijnzaadolie en wordt ze niet ranzig. Hoe behandel je hout met Uulki lijnolie? Gebruik een verfroller, borstel of doek om een laag olie aan te brengen en wrijf de olie goed in het hout, liefst in de richting van de houtnerven. Verwijder na 30 minuten met een doek overtollige olie die niet in het hout is gedrongen. Zo vermijd je dat het oppervlak plakkerig wordt. Breng 2 tot 3 lagen lijnolie. Hoe poreuzer het hout, hoe meer olie je zal moeten aanbrengen. Spreid in olie gedrenkte doekjes of vodden na gebruik uit om te drogen, om de kleine mogelijkheid van spontane ontbranding te voorkomen. Met een flesje Uulki extra zuivere lijnzaadolie van 250 ml kan je houtoppervlak van ca. 5 m2 behandelen.

4. Uulki Lijnolie voor de Behandeling van Hout Binnen en Tuin | Extra Zuivere Lijnzaadolie (kleurloos, 250 ml)


Product informatiePlus or Show more

Osmo 3032 hardwaxolie zijdemat is een kleurloze matte houtafwerking, die de natuurlijke kleur van het hout versterkt en uw vloer optimaal beschermt. Osmo Hardwaxolie 3032 zijdemat is bestand tegen water en vuil, is zeer duurzaam en geeft een egaal oppervlak. Verbruik: 24m2/L Droogtijd: 8 tot 10 uur Ook in Semi-mat, Mat of Glans te verkrijgen Aanbrengen met Osmo roller, Osmo kwast of Osmo vloerborstel

5. Osmo Hardwax olie 3032 | Zijdemat kleurloos | 0,75 Liter


Product informatiePlus or Show more

Sneldrogende mat zwarte acrylverf voor het verven van objecten. Geschikt voor alle materialen. - Voor gebruik binnen- en buitenshuis - Kras-, schok- en stootvast - Stofdroog in 10 minuten. - 400 ml

6. Spuitverf Mat Zwart|Spuitlak Mat Zwart|Acrylverf Zwart| Spuitbus Zwart| Sneldrogend | Binnen & Buiten| Spray Paint Black |Sneldrogend | Binnen & Buiten| 400ml Sneldrogend | Binnen & Buiten| 400ml


Product informatiePlus or Show more

De extra zuivere lijnolie van Uulki is een universele olie die je voor zowat alle houten meubels en andere toepassingen in hout kan gebruiken. Deze houtolie mag je ook op zowat alle soorten hout gebruiken: teak, beuk, ceder, walnoot, grenen, … en zelf multiplex, en dit in huis en tuin. Deze lijnolie kan ook worden gebruik om beton, steen, terracottategels en metaal te beschermen. Natuurlijke en gifvrije lijnolie Deze Uulki houtolie wordt gewonnen uit lijnzaad, ook wel vlaszaad genoemd. Lijnzaadolie is dan ook volledig natuurlijk en niet gevaarlijk voor de gezondheid, waardoor je het veilig kan gebruiken. De olie bevat namelijk geen droog- of andere additieven en geen oplosmiddelen. Uulki extra zuivere lijnzaadolie geeft hout een lichte satijnen glans en beschermt Door houten oppervlakken met Uulki extra zuivere lijnzaadolie te behandelen, bescherm je het tegen krassen, vloeistoffen en andere beschadigingen. Bovendien zal het hout opnieuw zijn natuurlijke glans krijgen. Uulki extra zuivere lijnzaadolie is een zeer stabiele olie Dit is een extra zuivere, hoogwaardige lijnolie, die geen onzuiverheden meer bevat. Omdat de olie zo zuiver is, is ze stabieler dan de dikkere rauwe lijnzaadolie en wordt ze niet ranzig. Hoe behandel je hout met Uulki lijnolie? Gebruik een verfroller, borstel of doek om een laag olie aan te brengen en wrijf de olie goed in het hout, liefst in de richting van de houtnerven. Verwijder na 30 minuten met een doek overtollige olie die niet in het hout is gedrongen. Zo vermijd je dat het oppervlak plakkerig wordt. Breng 2 tot 3 lagen lijnolie. Hoe poreuzer het hout, hoe meer olie je zal moeten aanbrengen. Spreid in olie gedrenkte doekjes of vodden na gebruik uit om te drogen, om de kleine mogelijkheid van spontane ontbranding te voorkomen. Met een flesje Uulki extra zuivere lijnzaadolie van 1 L kan je houtoppervlak van ca. 20 m2 hout behandelen.

7. Uulki Lijnolie voor de behandeling van Hout Binnen en Buiten | Extra Zuivere Lijnzaadolie (kleurloos, 1 L)


Product informatiePlus or Show more

Sneldrogende legerverf. Deze verf van top kwaliteit wordt o.a. gebruikt voor het spuiten van wapens, textiel, gereedschappen, apparatuur en voertuigen. Eenvoudig te verwijderen van de meeste oppervlakken. Fysische en Chemische Eigenschappen: * Inhoud: 400 ml. * Basis : Alkydhars * VOS-gehalte: Circa 83% w/w * Vaste stof: Circa 17% w/w * Glans: Mat < 5 bij een meethoek van 60° * Stofdroog : Na 10 tot 20 minuten * Kleefvrij : Na circa 45 minuten * Uitgehard/Overspuitbaar : Na 16 uur * Hittebestendig : Tot 110°C

8. Fosco spuitbus legerverf 400ml Flat black (mat)


Product informatiePlus or Show more

Glitsa Trappenlak Anti-Slip is versterkt met Polyurethaan, waardoor het slijt- en krasvast is. Door de toegevoegde anti-slip granulaat biedt deze Glitsa traplak goede anti-slip bescherming voor alle zachthouten en hardhouten trappen, welke intensief gebruikt worden. Geef je trap de beste bescherming en extra grip met deze extra harde anti-slip traplak van Glitsa.

9. Glitsa Acryl Trappenlak - Anti-slip - 0,75 L


Product informatiePlus or Show more

Toepassingsgebied: Hout buiten Hout dat niet in contact staat met de grond conform DIN EN 335-, GK 2 en 3 Maathoudende houten bouwdelen (alleen als grondering): bijv. kozijnen en deuren Beperkt maathoudende houten bouwelementen: bijv. rolluiken, gevelbetimmeringen,tuinhuisjes Niet maathoudende houten bouwelementen: bijv. hekwerk, schuttingen, carports Grondlaag, voor- en aflak Eigenschappen: Verwerkingsklaar voor dompelen en flowcoaten Zeer goed vloeivermogen op ruw hout Uitstekende (natte) hechting Beschermt het hout tegen vocht en werkt preventief tegen blauwzwam Vermindert in combinatie met een constructieve houtbescherming het risico op het ontstaan van houtrot Een verhoogd vaste stofgehalte geeft bescherming tegen wespenaantasting Bescherming van de filmlaag tegen schimmel en algen Watergedragen: geen geuroverlast en reiniging van het gereedschap met water Snelle droging: twee lagen in één dag Langdurige bescherming met een gelijkmatige verwering Vochtregulerend Bladdert niet af Gereedschap/ reiniging: Kwast, dompelbak, flowcoater, spuitcabine, vacuümcoater Gereedschap direct na gebruik met water respectievelijk Aqua RK-898- Reinigingsconcentraat reinigen. Reinigingsrestanten conform de plaatselijk geldende voorschriften deponeren.

10. INDULINE GW-310 DIEPZWART 1L


Artikelen die vergelijkbaar zijn aan Verf voor Traps


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Verf voor Traps. Er zijn namelijk 720 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en kun je straks de beste Verf voor Trap kopen.