De Bestenu Verf Voor Trap Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 11/07/2020


De trap moet geverfd worden, maar welke verf gebruik je hiervoor? En hoe verf je die trap precies? Op deze en andere vragen geef ik je in de onderstaande koopgids antwoord!

Welke soorten verf voor de trap zijn er?

Gebruik voor het verven van de trap bij voorkeur een watergedragen houtverf. Je kiest uit mat, zijdeglans of hoogglans. Je kunt er ook voor kiezen de trap af te lakken met een speciale lak dieanti-slip bevat. Hierdoor glijd je minder snel uit.

Op watergedragen verf wordt ook wel acrylaatverf genoemd. Deze verf is milieuvriendelijker en stinkt niet. Acrylaatverf is bovendien goed bestand tegen krassen en andere beschadigingen. Je laat de verf wel goed uitharden. Pas na twee weken kun je met je schoenen de trap op.

Welke rollers en kwasten moet je gebruiken voor de trap?

Om je trap te verven, gebruik je goede rollers en kwasten voor acrylverf. Waar de rollers en kwasten geschikt voor zijn lees je op de verpakking. Zorg ervoor dat je kwasten van goede kwaliteit gebruikt.

Wegwerpkwasten en de goedkopere kwasten zijn vaak van minder goede kwaliteit en hebben daardoor veel haaruitval. Dit is niet alleen vervelend, maar het is een heel karwei om alle losse haren uit de erf te verwijderen. Beter investeer je in een duurdere, goede kwast die je vervolgens keer op keer gebruikt.

Gebruik je een primer voordat je de trap gaat verven?

Een primer gebruik je op kunststof en metaal. Grondverf heeft dezelfde functie, maar gebruik je op hout. Het is een goed idee om eerst je trap in de grondverf te zetten en daarnaast tussendoor op te schuren. Hierdoor hecht de verf beter.

Hoe verf ik mijn trap?

Je trap verven is niet de moeilijkste klus, maar het is wel een tijdrovende klus. Hoe lang je ermee bezig bent, hangt er ook van af of je tapijt op je trap hebt (gehad) en hoeveel lijm- of verfresten er zijn. Heb je tapijt op je trap, dan verwijder je deze als eerste. Soms moet je hiervoor best wat kracht zetten. Lukt het niet, dan laat je je traptreden drie tot vier uur weken in een sopje van heet water en zeep.

Nu verwijder je het oude tapijt. Als het goed is, kun je de lijmresten ook redelijk gemakkelijk verwijderen. Hiervoor gebruik je een plamuurmesje. Is de lijm hardnekkig? Dan is je lijm waarschijnlijk niet-watergedragen. Breng in dit geval wat cola aan op de lijmresten en wacht een paar minuten.

Als je de lijm er nog steeds niet af krijgt, dan gebruik je een chemisch oplosmiddel. Dit kan het geval zijn bij oude lijmen. Als je lijmresten weg zijn, dan ontvet je de trap met water en een ontvetter. Je ontvet de gehele trede: de zijkant, stootborden en de treden zelf. Als laatste verwijder je de ontvetter met een natte spons.

Als er oude, afgebladderde verf op je trap is achtergebleven, dan verwijder je deze handmatig met goed schuurpapier, bij voorkeur korrel 80. Als de grove resten verwijderd zijn, gebruik je een goede schuurmachine om de gehele trede te schuren. Gebruik hiervoor schuurpapier met korrel 120.

Na het schuren is het belangrijk dat je een goede stofzuiger gebruikt om je trap mee te stofzuigen. Na het stofzuigen, plak je alles af. Gebruik hiervoor goede afplaktape. Als alles is afgeplakt, zet je alles in de grondverf. Dit doe je om-en-om, anders kun je de trap niet meer op. Na ongeveer vijf uur kun je de grondverf betreden en schuur je deze op met fijn schuurpapier.

Nadat je de eerste helft van de treden in de grondverf hebt gezet, plamuur je oneffenheden in de trap. Dit doe je met een goede plamuur, eventuele kieren dicht je met een goede kit. Overtollige kit verwijder je met een vochtige doek.

De volgende dag zet je de andere treden in de grondverf. Hierna maak je wederom de trap egaal met kit en plamuur. Als je dit bij alle treden hebt gedaan, verf je de trap. Dit doe je weer om en om zodat je de trap kunt blijven gebruiken. Gebruik voor de randen een goede kwast en voor de grotere oppervlakken een roller.

Laat de verf 24 uur drogen voordat je een eventuele tweede laag aan brengt. Twee lagen geven meestal de meest optimale dekking. Bij voorkeur schuur je de trap weer licht op voordat je de tweede laag aanbrengt: hierdoor hecht de verf beter. Is alles klaar? Wacht dan minstens twee weken voordat je met je schoenen de trap op gaat.

Hoe lang laat je verf op de trap drogen?

Je verft je traptreden om en om en betreedt de pas geverfde traptreden alleen op je sokken. Je loopt pas met je schoenen over de geverfde traptreden heen na ongeveer twee weken. Pas dan is de verf volledig uitgehard en bestand tegen krassen en andere beschadigingen.

Hoe komt deze handige Verf voor Trap reeks tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. en dus de speurtocht naar de beste Verf voor Trap ook!

Vroeger ging je naar een winkel om advies te krijgen over Verf voor Traps, maar tegenwoordig assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Verf voor Traps die te bestellen zijn in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van consumenten en kijkt welke Verf voor Traps het best verkopen.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Verf voor Traps stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!

Beste getest

Artikelen gerelateerd aan Verf voor Traps

De beste Verf voor Traps in een handige lijst

Product informatiePlus or Show more

Sneldrogende acrylaat blanke lak / vernis voor een High gloss finish of voor een beschermlaag aan te brengen van uw geverfde objecten. Geschikt voor alle materialen. - Voor gebruik binnen- en buitenshuis - Kras-, schok- en stootvast - Stofdroog in 10 minuten. - Transparant - 400 ml Let op : Voor gebruik de rode beveiligingsplastiek van onder de spuitknop verwijderen.

1. Spuitverf | Spuitlak | Spuitbus | Blanke Lak Hoogglans | Vernis | Sneldrogend | Transparant | Binnen & Buiten| 400ml


Product informatiePlus or Show more

Sneldrogende lak met goede dekkracht en uitstekende hechting, voor het behandelen van behandelde en onbehandelde ondergronden van hout, metaal, glas en diverse soorten kunststof. De lak heeft een duurzame kleur en een goede oppervlaktehardheid. De lak is bestand tegen benzine, chemicaliën en weersinvloeden en is lichtecht en UV-bestendig.

2. Motip 900106 - Auto lakstift - Mat Zwart - 12 ml


Product informatiePlus or Show more

Flexa Strak in de Lak. Voor een perfect eindresultaat. Eenvoudig en snel je houtwerk voorzien van een topkwaliteit verf. Met Flexa Strak in de Lak ben je verzekerd van een mooi en langdurig resultaat. Wanneer gebruik ik dit product? Je gebruikt Strak in de Lak als je je binnenhoutwerk, metaal of harde PVC wilt beschermen of een kleurtje wilt geven. Denk daarbij aan kozijnen, deuren en gebruiksvoorwerpen. De voordelen van Flexa Strak in de Lak (WG) · Gemakkelijk verwerkbaar · Vertrouwde kwaliteit · Goede dekking · Reukarm Specificaties · Droogtijd: Gemiddeld 1 uur bij 20°C per laag · Overschilderbaar na 6 uur (zijdeglans) · Inhoudsmaat: 750ml · Rendement: 14 m2/l voor zijdeglans. · Applicatiemethode en structuur van de ondergrond beïnvloeden het rendement. Gebruiksaanwijzing Onbehandeld hout 1. Ontvetten met Alabastine Verfreiniger. Hardhout (Teak, Meranti, e.d.) ontvetten met Thinner. Afzelia reinigen met water en ammonia. 2. Schuren met schuurpapier, korrelgrofte P150-P180 en stofvrij maken. Om een optimale kantendekking te verkrijgen, scherpe hoeken en randen afronden. 3. Opnieuw ontvetten. 4. Daarna één laag Flexa Strak in de lak Grondverf aanbrengen. 5. Zonodig plamuren met Alabastine Houtvuller. 6. Opnieuw één laag Flexa Strak in de lak Grondverf aanbrengen. 7. Tot slot afwerken met twee lagen Flexa Strak in de lak watergedragen. Tussen de lagen schuren met een fijn schuurpapier of Scotch-Brite. Dekkende verf- of beitslagen: 1. Acryllagen en slecht hechtende delen verwijderen met een afbijt middel, een verfschraper of grof schuren. 2. Intacte lagen reinigen met Alabastine Verfreiniger. 3. Het kale hout voorbehandelen, zoals genoemd onder hout (punt 1 t/m 5). 4. De intacte laag dof schuren met schuurpapier, korrelgrofte P220 en P280 en stofvrij maken. 5. Vervolgens één laag Flexa Strak in de lak Grondverf aanbrengen. 6. Afwerken met twee lagen Flexa Strak in de lak watergedragen. Tussen de lagen schuren met fijn schuurpapier of Scotch-Brite. Tips & Tricks · Gebruik een acrylkwast of acrylroller voor een strak resultaat. · Bewaar het blik vrij van vorst. · Gooi de verfresten niet weg, maar breng ze naar een verzamelpunt voor klein chemisch afval. · Verwijder vlekken op binnenschilderwerk met Alabastine Verfreiniger.

3. Flexa Strak in de Lak Watergedragen RAL 9010 750 ML


Product informatiePlus or Show more

Flexa Strak in de Lak. Voor een perfect eindresultaat. Eenvoudig en snel je houtwerk voorzien van een topkwaliteit verf. Met Flexa Strak in de Lak ben je verzekerd van een mooi en langdurig resultaat. Wanneer gebruik ik dit product? Je gebruikt Strak in de Lak als je je binnenhoutwerk, metaal of harde PVC wilt beschermen of een kleurtje wilt geven. Denk daarbij aan kozijnen, deuren en gebruiksvoorwerpen. De voordelen van Flexa Strak in de Lak (WG) · Gemakkelijk verwerkbaar · Vertrouwde kwaliteit · Goede dekking · Reukarm Specificaties · Droogtijd: Gemiddeld 1 uur bij 20°C per laag · Overschilderbaar na 6 uur (zijdeglans) · Inhoudsmaat: 750ml · Rendement: 14 m2/l voor zijdeglans. · Applicatiemethode en structuur van de ondergrond beïnvloeden het rendement. Gebruiksaanwijzing Onbehandeld hout 1. Ontvetten met Alabastine Verfreiniger. Hardhout (Teak, Meranti, e.d.) ontvetten met Thinner. Afzelia reinigen met water en ammonia. 2. Schuren met schuurpapier, korrelgrofte P150-P180 en stofvrij maken. Om een optimale kantendekking te verkrijgen, scherpe hoeken en randen afronden. 3. Opnieuw ontvetten. 4. Daarna één laag Flexa Strak in de lak Grondverf aanbrengen. 5. Zonodig plamuren met Alabastine Houtvuller. 6. Opnieuw één laag Flexa Strak in de lak Grondverf aanbrengen. 7. Tot slot afwerken met twee lagen Flexa Strak in de lak watergedragen. Tussen de lagen schuren met een fijn schuurpapier of Scotch-Brite. Dekkende verf- of beitslagen: 1. Acryllagen en slecht hechtende delen verwijderen met een afbijt middel, een verfschraper of grof schuren. 2. Intacte lagen reinigen met Alabastine Verfreiniger. 3. Het kale hout voorbehandelen, zoals genoemd onder hout (punt 1 t/m 5). 4. De intacte laag dof schuren met schuurpapier, korrelgrofte P220 en P280 en stofvrij maken. 5. Vervolgens één laag Flexa Strak in de lak Grondverf aanbrengen. 6. Afwerken met twee lagen Flexa Strak in de lak watergedragen. Tussen de lagen schuren met fijn schuurpapier of Scotch-Brite. Tips & Tricks · Gebruik een acrylkwast of acrylroller voor een strak resultaat. · Bewaar het blik vrij van vorst. · Gooi de verfresten niet weg, maar breng ze naar een verzamelpunt voor klein chemisch afval. · Verwijder vlekken op binnenschilderwerk met Alabastine Verfreiniger.

4. Flexa Strak in de Lak - Watergedragen - Zijdeglans - Wit - 0,75 liter


Product informatiePlus or Show more

De extra zuivere lijnolie van Uulki is een universele olie die je voor zowat alle houten meubels en andere toepassingen in hout kan gebruiken. Deze houtolie mag je ook op zowat alle soorten hout gebruiken: teak, beuk, ceder, walnoot, grenen, … en zelf multiplex, en dit in huis en tuin. Deze lijnolie kan ook worden gebruik om beton, steen, terracottategels en metaal te beschermen. Natuurlijke en gifvrije lijnolie Deze Uulki houtolie wordt gewonnen uit lijnzaad, ook wel vlaszaad genoemd. Lijnzaadolie is dan ook volledig natuurlijk en niet gevaarlijk voor de gezondheid, waardoor je het veilig kan gebruiken. De olie bevat namelijk geen droog- of andere additieven en geen oplosmiddelen. Uulki extra zuivere lijnzaadolie geeft hout een lichte satijnen glans en beschermt Door houten oppervlakken met Uulki extra zuivere lijnzaadolie te behandelen, bescherm je het tegen krassen, vloeistoffen en andere beschadigingen. Bovendien zal het hout opnieuw zijn natuurlijke glans krijgen. Uulki extra zuivere lijnzaadolie is een zeer stabiele olie Dit is een extra zuivere, hoogwaardige lijnolie, die geen onzuiverheden meer bevat. Omdat de olie zo zuiver is, is ze stabieler dan de dikkere rauwe lijnzaadolie en wordt ze niet ranzig. Hoe behandel je hout met Uulki lijnolie? Gebruik een verfroller, borstel of doek om een laag olie aan te brengen en wrijf de olie goed in het hout, liefst in de richting van de houtnerven. Verwijder na 30 minuten met een doek overtollige olie die niet in het hout is gedrongen. Zo vermijd je dat het oppervlak plakkerig wordt. Breng 2 tot 3 lagen lijnolie. Hoe poreuzer het hout, hoe meer olie je zal moeten aanbrengen. Spreid in olie gedrenkte doekjes of vodden na gebruik uit om te drogen, om de kleine mogelijkheid van spontane ontbranding te voorkomen. Met een flesje Uulki extra zuivere lijnzaadolie van 1 L kan je houtoppervlak van ca. 20 m2 hout behandelen.

5. Uulki Pure Lijnolie voor de behandeling van Hout Binnen en Buiten | Extra Zuivere Lijnzaadolie Olie (kleurloos, 1 L)


Product informatiePlus or Show more

spuitverf Mat zwart sneldrogend Opzoek naar spuitbus verf mat ? Deze is ideaal sneldrogend zonder dat je hoef te wachten dat het droog wordt. Het is voor binnen en buiten. Hij is Kras, schok en stootvast. Hij is beschikbaar alleen in het mat zwart. Inhoud van spuitbus 400ml.

6. spuitverf Mat zwart sneldrogend


Product informatiePlus or Show more

De extra zuivere lijnolie van Uulki is een universele olie die je voor zowat alle houten meubels en andere toepassingen in hout kan gebruiken. Deze houtolie mag je ook op zowat alle soorten hout gebruiken: teak, beuk, ceder, walnoot, grenen, … en zelf multiplex, en dit in huis en tuin. Deze lijnolie kan ook worden gebruik om beton, steen, terracottategels en metaal te beschermen. Natuurlijke en gifvrije lijnolie Deze Uulki houtolie wordt gewonnen uit lijnzaad, ook wel vlaszaad genoemd. Lijnzaadolie is dan ook volledig natuurlijk en niet gevaarlijk voor de gezondheid, waardoor je het veilig kan gebruiken. De olie bevat namelijk geen droog- of andere additieven en geen oplosmiddelen. Uulki extra zuivere lijnzaadolie geeft hout een lichte satijnen glans en beschermt Door houten oppervlakken met Uulki extra zuivere lijnzaadolie te behandelen, bescherm je het tegen krassen, vloeistoffen en andere beschadigingen. Bovendien zal het hout opnieuw zijn natuurlijke glans krijgen. Uulki extra zuivere lijnzaadolie is een zeer stabiele olie Dit is een extra zuivere, hoogwaardige lijnolie, die geen onzuiverheden meer bevat. Omdat de olie zo zuiver is, is ze stabieler dan de dikkere rauwe lijnzaadolie en wordt ze niet ranzig. Hoe behandel je hout met Uulki lijnolie? Gebruik een verfroller, borstel of doek om een laag olie aan te brengen en wrijf de olie goed in het hout, liefst in de richting van de houtnerven. Verwijder na 30 minuten met een doek overtollige olie die niet in het hout is gedrongen. Zo vermijd je dat het oppervlak plakkerig wordt. Breng 2 tot 3 lagen lijnolie. Hoe poreuzer het hout, hoe meer olie je zal moeten aanbrengen. Spreid in olie gedrenkte doekjes of vodden na gebruik uit om te drogen, om de kleine mogelijkheid van spontane ontbranding te voorkomen. Met een flesje Uulki extra zuivere lijnzaadolie van 250 ml kan je houtoppervlak van ca. 5 m2 behandelen.

7. Uulki Pure Lijnolie voor de Behandeling van Hout Binnen en Tuin | Extra Zuivere Lijnzaadolie Olie (kleurloos, 250 ml)


Product informatiePlus or Show more

Spuit Primer zwart sneldrogend 500 ML voor metaal , hout, aluminium en steen - 25 % EXTRA Zwarte primer is sneldrogend , dekkende de inhoud is 500 ML te gebruiken voor metaal , hout, aluminium en steen

8. Spuitbus Primer zwart sneldrogend 500 ML voor metaal , hout, aluminium en steen - 25 % EXTRA


Product informatiePlus or Show more

Kwalitatieve matte hittebestendige verf op solventbasis. Voor barbecue, kachel, verwarmingsketel, open haard en leidingen in ferro-en non-ferrometalen, glas,...Toepasbaar zonder primer. Tot 600°C. Bevat een antiroestmiddel. Een optimale krasvastheid wordt verkregen na het eerste gebruik van het geschilderde verwarmingselement.

9. Levis Hittebestendige Verf - Mat - Black Touch - 0.25L


Product informatiePlus or Show more

Südwest All-Grund K51 Grondverf 0,75 liter. Südwest All-Grund is een universele hechtprimer. Deze primer is roestwerend en droogt snel. Deze hechtprimer kan gebruikt worden op: harde kunststoffen en producten zoals ijzer, aluminium en zink.

10. Südwest All-Grund K51 Grondverf 0,75 liter


Artikelen gerelateerd aan Verf voor Traps


Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Verf voor Traps. Er zijn immers 720 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en kun je straks de beste Verf voor Trap kopen.