De Bestenu Verfkwasten Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 10/07/2020


Wist je dat er meer dan 800 verschillende verfkwasten te krijgen zijn? Er is voor elke klus dan ook een speciale kwast te vinden. In de onderstaande koopgids lees je welke kwast je voor welke klus gebruikt.

Wat voor soorten verfkwasten zijn er?

hide product content

Er zijn ontzettend veel verschillende kwasten te koop. Voor elke verfklus is er wel een kwast te vinden. Zo is een kwast met varkenshaar geschikt voor elke soort verf. Vaak worden ze gebruikt voor verf op terpentine basis omdat deze kwasten wat stugger zijn, maar je gebruik ze ook prima voor andere verfsoorten. Acrylkwasten zijn wat soepeler waardoor ze ideaal zijn voor watergedragen verf.

Behalve de verschillende soorten haren, zijn er ook veel verschillende vormen. Denk aan ronde kwasten, platte kwasten en ovale kwasten. Platte en ovale kwasten zijn handig als je snel een groter oppervlak wilt verven terwijl een ronde kwast geliefd is bij de vakman: je kunt hier namelijk alle kanten mee op omdat de haren zich goed verspreiden.

Er zijn ook speciale schilderskwasten te vinden. Denk bijvoorbeeld aan radiatorkwasten of blokwitters. Een blokwitter is ideaal voor het aanbrengen van veel verf op de muur. Daarnaast oefen je er ook veel druk mee uit waardoor kleine gaatjes gevuld worden met verf. Penseeltjes zijn ideaal voor het nauwkeurige werk.

Bovendien zijn er wegwerpkwasten, hobbykwasten en professionele kwasten. Het spreekt voor zich dat de professionele kwasten het langste mee gaan. Je maakt ze na gebruik goed schoon en doordat ze weinig tot geen haren verliezen, gaan ze soms jaren mee. Professionele kwasten zijn hierdoor duurder dan de andere twee varianten.

Hobbykwasten zijn van iets betere kwaliteit dan wegwerpkwasten, maar je merkt dat deze kwasten veel haaruitval hebben. Je zijn daarnaast ook niet zo soepel als de professionele kwasten waardoor ze de verf minder goed verdelen. Hobbykwasten gaan minder lang mee professionele kwasten, maar je gebruikt ze wel opnieuw als je ze goed schoonmaakt.

Wegwerpkwasten zijn niet geschikt voor muurverf: de haren vallen snel uit en je krijgt er geen strak resultaat mee. Deze kwasten zijn wel prima te gebruiken voor bijvoorbeeld het aanbrengen van beits. Deze kwasten zijn ook goed te gebruiken voor knutselklusjes met de kinderen.

Hoe maak je verfkwasten schoon?

hide product content

Maak je kwasten na gebruik schoon met terpentine of speciale kwastenreiniger. Vervolgens maak je ze schoon met was afwasmiddel en water. Zijn je kwasten nog steeds stug, herhaal het hele proces dan nog een keer.

Gebruik je je kwasten de volgende dag opnieuw? Stop ze dan in een zakje of in aluminium folie. Je kunt ze ook in een pot water zetten waardoor ze soepel blijven. Kwasten hebben daarentegen niet het eeuwige leven: als je merkt dat je tijdens het schoonmaken veel haar verliest, dan is het tijd om ze te vervangen.

Wanneer gebruik je een verfkwast en wanneer gebruik je een roller?

hide product content

Een verfkwast is ideaal voor de nauwkeurige klusjes zoals plinten, hoekjes en andere kleinere oppervlakken. Met een goede verfroller doe je eenvoudig en snel grotere oppervlakken zoals muren en plafonds. Bovendien krijg je met een roller of een goede verfspuit een egaler resultaat dan wanneer je dit met een kwast zou doen.

Daarnaast kun je sommige oppervlakken niet verven met een roller: denk aan oppervlakken die niet egaal zijn, kleine hoekjes of kozijnen. Voor deze klussen heb je een kwast nodig. Voor radiatoren gebruik je een speciale radiatorkwast: ook dit oppervlak is niet geschikt voor een goede verfroller.

Hoe houd ik mijn verfkwasten goed?

hide product content

Wil je je kwast even wegleggen en morgen weer gebruiken? Verpak ze dan luchtdicht met huishoudfolie of zilverfolie en ze zijn de volgende dag nog soepel. Als je je kwasten langer wilt bewaren maak je ze eerst goed schoon met kwastenreiniger. Vervolgens was je je kwast met afwasmiddel en water.

Daarna zet je je kwast in een pot met speciale gel waarin je kwast voor langere tijd goed soepel blijft. Gebruik je liever geen chemische middelen? Gebruik dan een laag lijnolie. Deze olie houdt je kwast ook soepel. Verwijder wel eerst de olie van je kwast voordat je weer gaat verven. Strijk een paar keer over een oude krant en je gaat weer aan de slag.

Hoe bewaar je gebruikte verfkwasten?

hide product content

Gebruikte verfkwasten gebruik je keer op keer, zeker als je goed voor ze zorgt! Maak ze daarom na gebruik altijd goed schoon met kwastenreiniger of terpentine. Vervolgens was je de kwast met wat afwasmiddel en water. Voelt je kwast nog wat stug aan? Herhaal het hele proces dan nogmaals.

Vervolgens bewaar je je kwast in een speciale gel waardoor je kwast soepel en zacht blijft. In plaats van speciale gel, kun je ook lijnolie gebruiken. Lijnolie zorgt er ook voor dat de haren van je kwast soepel blijven. Vergeet niet de olie van je kwast te verwijderen voordat je deze weer gebruikt.

Hoe komt deze handige Verfkwasten reeks tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste Verfkwasten ook!

Vroeger ging je naar een winkel om hulp te krijgen over Verfkwastens, maar vandaag helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Verfkwastens die op de markt zijn in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van kopers en kijkt welke Verfkwastens het best over de toonbank gaan.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Verfkwastens stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

Producten die soortgelijk zijn aan Verfkwastens

De beste Verfkwastens in een handige lijst

Product informatiePlus or Show more

*Wegens Topdrukte bij PostNL wordt uw Bestelling Later dan Normaal Geleverd* Gemaakt van 100% natuurlijke witte haren met een plastic handvat. Vernikkeld penseelblik wordt gebruikt om het gebruik te vergemakkelijken en roesten te voorkomen. Geeft absoluut geen haar af. Epoxylijm wordt niet aangetast door oplosmiddelen Het kan worden gebruikt in allerlei verftoepassingen op buiten- en binnenmuren. Laat geen sporen achter die veroorzaakt worden door het penseel Makkelijk te gebruiken 1x 37mm 1x 50mm 1x 60mm

1. Platte verfkwasten set - 37 - 60 mm - 3-delig


Product informatiePlus or Show more

6-delige kwastenset. 3 keer ronde kwast (8-10-14), 2 keer platte kwast (1-2) en roerhout.

2. Budgetline kwastenset - 6-delig - synthetisch haar, houten steel - 8 - 10 - 14


Product informatiePlus or Show more

Met de kwasten Set van Benson kunt u gemakkelijk en snel schilderen. De set is geschikt om uw muur te schilderen of om uw houten tuinmeubels te Oliën. De set bevat 5 verschillende formaten van elk twee kwasten. De kwasten hebben zachte haren die gemakkelijk schoon te maken zijn, zo kunt u uw kwasten gemakkelijk meermalen gebruiken. Voordelen: ✔ 5 Verschillende formaten ✔ Zachte haren die gemakkelijk schoon te maken zijn ✔ De kwasten kunnen meermalen worden gebruikt ✔ Geschikt voor lakverf ✔ Grote kwast die ideaal is voor grote oppervlakken Specificaties: - Materiaal: hout, kwastharen - Gewicht: 205 gram - Merk: Benson Inhoud: 1x Benson Kwasten met 5x2 Platte Kwasten Benson Professionele 10-delige Platte Kwasten Set – 25x20x1cm | Voor Professioneel Schilderen en Oliën

3. Benson Professionele 10-delige Platte Kwasten Set – 25x20x1cm | Voor Professioneel Schilderen en Oliën


Product informatiePlus or Show more

6x Hobby schilder penselen synthetisch rond en plat. Set van 6x schilderpenselen/kwasten waaronder 3 met ronde kwast en 3 met platte kwast. De lengte van de penselen is ca. 17,5 t/m 18,5 cm. Merk: Nassau Fine Art. De penselen zijn geschikt voor olieverf, waterverf en acrylverf. Verzorging van penselen Olieverf: Gebruik schoonmaakvloeistof voor penselen en daarna water en zeep. Waterverf en Acrylverf: Laat verf nooit op penseel opdrogen. Schoonmaken met water en zeep. Penselen/kwasten set knutsel/hobby materiaal voor acryl en waterverf.

4. 6x Hobby schilder penselen synthetisch rond en plat - Nassau Fine Art penselen/kwasten voor dikke en dunne verf


Product informatiePlus or Show more

12 Penselen in 1 set van verschillende formaten.

5. Penseelset - Penselen - Penseel - Rond - 12 Delig


Product informatiePlus or Show more

Inhoud van de set: Kwastenset bestaande uit: 7 ronde en 3 platte kwasten, verpakt in plastic zak. Gebruik van het artikel: Geschikt voor eenmalig gebruikt. Schoonmaken van uw schildersgereedschap: Wij adviseren om deze kwasten na gebruik niet schoon te maken maar in te leveren bij uw gemeentelijke inzamelpunt voor klein chemisch afval.

6. Kwastenset - 10-delig - 7 ronde en 3 platte kwasten


Product informatiePlus or Show more

Dankzij het ronde, speciale penseelontwerp geeft de kwast een uitstekende resultaat zonder de verf te verlaten Kwaliteit zwart varkenshaar Strozzato-type Rond gevernist handvat 1x Ronde Detail Kwast Maat 8'' (14mm) 1x Ronde Detail Kwast Maat 10'' (18.5mm) 1x Ronde Detail Kwast Maat 12'' (21mm)

7. Ronde verfkwasten set - 14 - 21 mm - 3-delig - Geschikt voor Lak


Product informatiePlus or Show more

De meest gebruikte kwast maten in een voordelig bundel. Kwaliteit ronde kwasten uitgevoerd met houten steel. Deze bundel bevat 4 kwasten: maat 10, 12, 14 en 16. Geschikt voor Acryl / waterbasis verf.

8. Sam Ronde Kwast Acryl - bundel - maat 10, 12, 14 en 16


Product informatiePlus or Show more

"EcoBrush met BrushKeeper, meest handige en duurzame verfkwast met verfkwasthouder Dé oplossing tegen uitgedroogde verfkwasten! Je stopt de kwast in de houder zodat deze niet uitdroogt of beschadigt en vult hem met water als je hem langer dan 5 dagen wilt opbergen. Zo heb je altijd een professionele gebruiksklare verfkwast in huis geschikt voor acryl en alkyd. Voordelen BrushKeeper is handig en bespaart miljoenen weggooi-kwasten, veel chemisch afval zoals terpentine en folie met verf, is duurzaam gefabriceerd in Nederland met een zo klein mogelijke CO2 footprint, bestaat uit recyclebare PET fles, RVS bus, synthetische haren (zowel geschikt voor acryl als alkyd), FSC gekeurde ongelakte steel, recyclebare verpakking en toonbankdisplay. Hierdoor is EcoBrush, met BrushKeeper, de meest duurzame verfkwast die er bestaat, gaat jarenlang mee maakt de wereld mooier en schoner. Een fantastisch eco-cadeau voor familie en vrienden!"

9. EcoBrush met BrushKeeper, dé meest duurzame verfkwast met houder


Product informatiePlus or Show more

Blokkwast 10x3cm.

10. Blokkwast - blokwitter - Muurverf - 10x3cm


Producten die soortgelijk zijn aan Verfkwastens


Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Verfkwastens. Er zijn immers 864 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en kun je straks de beste Verfkwasten kopen.