De Bestenu Verfkwasten Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 10/07/2020


Wist je dat er meer dan 800 verschillende verfkwasten te krijgen zijn? Er is voor elke klus dan ook een speciale kwast te vinden. In de onderstaande koopgids lees je welke kwast je voor welke klus gebruikt.

Wat voor soorten verfkwasten zijn er?

hide product content

Er zijn ontzettend veel verschillende kwasten te koop. Voor elke verfklus is er wel een kwast te vinden. Zo is een kwast met varkenshaar geschikt voor elke soort verf. Vaak worden ze gebruikt voor verf op terpentine basis omdat deze kwasten wat stugger zijn, maar je gebruik ze ook prima voor andere verfsoorten. Acrylkwasten zijn wat soepeler waardoor ze ideaal zijn voor watergedragen verf.

Behalve de verschillende soorten haren, zijn er ook veel verschillende vormen. Denk aan ronde kwasten, platte kwasten en ovale kwasten. Platte en ovale kwasten zijn handig als je snel een groter oppervlak wilt verven terwijl een ronde kwast geliefd is bij de vakman: je kunt hier namelijk alle kanten mee op omdat de haren zich goed verspreiden.

Er zijn ook speciale schilderskwasten te vinden. Denk bijvoorbeeld aan radiatorkwasten of blokwitters. Een blokwitter is ideaal voor het aanbrengen van veel verf op de muur. Daarnaast oefen je er ook veel druk mee uit waardoor kleine gaatjes gevuld worden met verf. Penseeltjes zijn ideaal voor het nauwkeurige werk.

Bovendien zijn er wegwerpkwasten, hobbykwasten en professionele kwasten. Het spreekt voor zich dat de professionele kwasten het langste mee gaan. Je maakt ze na gebruik goed schoon en doordat ze weinig tot geen haren verliezen, gaan ze soms jaren mee. Professionele kwasten zijn hierdoor duurder dan de andere twee varianten.

Hobbykwasten zijn van iets betere kwaliteit dan wegwerpkwasten, maar je merkt dat deze kwasten veel haaruitval hebben. Je zijn daarnaast ook niet zo soepel als de professionele kwasten waardoor ze de verf minder goed verdelen. Hobbykwasten gaan minder lang mee professionele kwasten, maar je gebruikt ze wel opnieuw als je ze goed schoonmaakt.

Wegwerpkwasten zijn niet geschikt voor muurverf: de haren vallen snel uit en je krijgt er geen strak resultaat mee. Deze kwasten zijn wel prima te gebruiken voor bijvoorbeeld het aanbrengen van beits. Deze kwasten zijn ook goed te gebruiken voor knutselklusjes met de kinderen.

Hoe maak je verfkwasten schoon?

hide product content

Maak je kwasten na gebruik schoon met terpentine of speciale kwastenreiniger. Vervolgens maak je ze schoon met was afwasmiddel en water. Zijn je kwasten nog steeds stug, herhaal het hele proces dan nog een keer.

Gebruik je je kwasten de volgende dag opnieuw? Stop ze dan in een zakje of in aluminium folie. Je kunt ze ook in een pot water zetten waardoor ze soepel blijven. Kwasten hebben daarentegen niet het eeuwige leven: als je merkt dat je tijdens het schoonmaken veel haar verliest, dan is het tijd om ze te vervangen.

Wanneer gebruik je een verfkwast en wanneer gebruik je een roller?

hide product content

Een verfkwast is ideaal voor de nauwkeurige klusjes zoals plinten, hoekjes en andere kleinere oppervlakken. Met een goede verfroller doe je eenvoudig en snel grotere oppervlakken zoals muren en plafonds. Bovendien krijg je met een roller of een goede verfspuit een egaler resultaat dan wanneer je dit met een kwast zou doen.

Daarnaast kun je sommige oppervlakken niet verven met een roller: denk aan oppervlakken die niet egaal zijn, kleine hoekjes of kozijnen. Voor deze klussen heb je een kwast nodig. Voor radiatoren gebruik je een speciale radiatorkwast: ook dit oppervlak is niet geschikt voor een goede verfroller.

Hoe houd ik mijn verfkwasten goed?

hide product content

Wil je je kwast even wegleggen en morgen weer gebruiken? Verpak ze dan luchtdicht met huishoudfolie of zilverfolie en ze zijn de volgende dag nog soepel. Als je je kwasten langer wilt bewaren maak je ze eerst goed schoon met kwastenreiniger. Vervolgens was je je kwast met afwasmiddel en water.

Daarna zet je je kwast in een pot met speciale gel waarin je kwast voor langere tijd goed soepel blijft. Gebruik je liever geen chemische middelen? Gebruik dan een laag lijnolie. Deze olie houdt je kwast ook soepel. Verwijder wel eerst de olie van je kwast voordat je weer gaat verven. Strijk een paar keer over een oude krant en je gaat weer aan de slag.

Hoe bewaar je gebruikte verfkwasten?

hide product content

Gebruikte verfkwasten gebruik je keer op keer, zeker als je goed voor ze zorgt! Maak ze daarom na gebruik altijd goed schoon met kwastenreiniger of terpentine. Vervolgens was je de kwast met wat afwasmiddel en water. Voelt je kwast nog wat stug aan? Herhaal het hele proces dan nogmaals.

Vervolgens bewaar je je kwast in een speciale gel waardoor je kwast soepel en zacht blijft. In plaats van speciale gel, kun je ook lijnolie gebruiken. Lijnolie zorgt er ook voor dat de haren van je kwast soepel blijven. Vergeet niet de olie van je kwast te verwijderen voordat je deze weer gebruikt.

Hoe komt deze leuke Verfkwasten reeks tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de speurtocht naar de beste Verfkwasten ook!

In het verleden ging je naar een winkel om hulp te krijgen over Verfkwastens, maar vandaag assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Verfkwastens die die je kunt kopen in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke Verfkwastens het best worden verkocht.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Verfkwastens stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!

Beste getest

Artikelen gerelateerd aan Verfkwastens

De beste Verfkwastens in een handige lijst

Product informatiePlus or Show more

6-delige kwastenset. 3 keer ronde kwast (8-10-14), 2 keer platte kwast (1-2) en roerhout.

1. Budgetline kwastenset - 6-delig - synthetisch haar, houten steel - 8 - 10 - 14


Product informatiePlus or Show more

De Veba kwast beits is een platte beitskwast met kunststof steel. De kwast is uitgevoerd met een volledig synthetische mix bezetting, een kunststof metalen bus. Een ideale keus voor het aanbrengen van buitenbeitsen en tuinoliën. De Veba beitskwast is voorzien van een speciale haarmix waardoor de vloeibare beits goed wordt opgenomen en afgegeven zodat je lang en comfortabel aaneengesloten door kunt werken. Het voordeel ten opzichte van andere blokkwasten is het feit dat deze kwalitatief simpelweg beter is. Dit zorgt er ten eerste voor dat het eindresultaat beter is en ten tweede dat de kwast langer meegaat.

2. Beits Blokkwast - Beits Kwast - Zwart - 12 x 3cm


Product informatiePlus or Show more

Inhoud van de set: Kwastenset bestaande uit: 3 kwasten met volkunststof steel, 100% zwart Chinees varkenshaar en een nikkelen bus en een blank gelakte houten steel. Goede verfopname en –afgifte. Relatief stug en daardoor met name geschikt voor meer stroperige verven. Voor welke ondergrond is dit deze set geschikt: De kwastenset is geschikt voor alle verven op oplosmiddelenbasis (alkyd verf). Deze kwasten zijn bij uitstek geschikt voor het aanbrengen van de volgende verflaag op oppervlakken welke reeds zijn voorzien van een grondverflaag. Schoonmaken van uw schildersgereedschap: Deze kwasten kunnen na gebruik eenvoudig met water worden schoongemaakt en worden bewaard voor de volgende verfklus. Het water met de uitgespoelde verf niet door de gootsteen spoelen maar als klein chemisch afval inleveren bij uw gemeentelijke inzamelpunt.

3. Master Bronze Kwastenset - Patentpunt - Alkyd - 3-delig


Product informatiePlus or Show more

SAM 3-delige beits platte kwastenset

4. SAM 3-delige beits platte kwastenset


Product informatiePlus or Show more

Kwaliteit platte kwasten uitgevoerd met houten steel. Deze bundel bevat 2 kwasten: maat 1" en maat 2". Geschikt voor verf op Alkyd / Terpentine basis.

5. Sam Platte Kwast Alkyd - bundel - maat 1" en 2"


Product informatiePlus or Show more

Gemaakt van 100% natuurlijke witte haren met een plastic handvat. Vernikkeld penseelblik wordt gebruikt om het gebruik te vergemakkelijken en roesten te voorkomen. Geeft absoluut geen haar af. Epoxylijm wordt niet aangetast door oplosmiddelen Het kan worden gebruikt in allerlei verftoepassingen op buiten- en binnenmuren. Laat geen sporen achter die veroorzaakt worden door het penseel Makkelijk te gebruiken 1x Kwast 1.5" (37mm) Breed 1x Kwast 2.0" (50mm) Breed 1x Kwast 2.5" (60mm) Breed

6. Platte verfkwasten set - 37 - 60 mm - 3-delig


Product informatiePlus or Show more

De meest gebruikte kwast maten in een voordelig bundel. Kwaliteit ronde kwasten uitgevoerd met houten steel. Deze bundel bevat 4 kwasten: maat 10, 12, 14 en 16. Geschikt voor Acryl / waterbasis verf.

7. Sam Ronde Kwast Acryl - bundel - maat 10, 12, 14 en 16


Product informatiePlus or Show more

Gemaakt van 100% Kwaliteit zwart varkenshaar Strozzato-type Rond gevernist handvat Dankzij het ronde, speciale penseelontwerp geeft de kwast een uitstekende resultaat zonder de verf te verlaten 1x Ronde Detail Kwast Maat 8'' (14mm) 1x Ronde Detail Kwast Maat 10'' (18.5mm) 1x Ronde Detail Kwast Maat 12'' (21mm)

8. Ronde verfkwasten set - maat 8, 10 en 12 - Kwaliteit Zwart Varkenshaar - 3-delig


Product informatiePlus or Show more

Een set met 4 verfkwasten, geschikt voor watergedragen/waterbasis en terpentinegedragen/terpentinebasis verf. De set bevat 4 verschillende formaten kwasten; 20, 25, 35 en 50 mm. Geschikt voor type verf: Beits, Muur- en plafondverf, Lak, Voorstrijkmiddel. Type haar: Synthetisch/Natuurlijk. Materiaal handvat: hout. Om losse haartjes te voorkomen die in uw verf kunnen blijven kleven: wrijf met de droge kwast over een ruw oppervlak (bijvoorbeeld ruw schuurpapier of een muur met structuur), op deze manier komen eventuele losse haren vrij en zullen deze niet in uw schilderwerk blijven kleven. Klus/schilderbenodigdheden schildermateriaal muur/plafond schilderen waterbasis kwasten 4 stuks.

9. Kwasten set 20, 25, 35 en 50 mm - Verf/schilderbenodigdheden - Schildermateriaal - Verfkwasten voor waterbasis verf


Product informatiePlus or Show more

Deze 5 delige platte verfkwatenset zijn van hout met kunstof haren. Bestaat uit de maten: 1,2, 1,9, 2,5, 3,8, 5 cm.

10. Verfkwasten 5 delig


Artikelen gerelateerd aan Verfkwastens


Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Verfkwastens. Er zijn namelijk 864 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en ga je straks de beste Verfkwasten kopen.