De Bestenu Afplaktape Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/29/2020


Je gaat schilderen en hebt daarom afplaktape nodig. In de onderstaande koopgids lees je waar je op let bij aankoop van afplaktape.

Welke soorten afplaktape zijn er?

Er zijn verschillende soorten afplaktape verkrijgbaar. De meest bekende is de creme-kleurige tape: deze wordt ook wel crêpe tape genoemd. Deze tape is ideaal voor kleine en snelle schilderklusjes in huis. Deze tape heeft een hele goede hechting, maar is daarom minder geschikt om op bestaande verflagen te plakken. Je loopt de kans de verf te beschadigen.

Na de creme-kleurige afplaktape, zijn er de zogenaamde washi tapes. Deze afplaktapes zijn dun, scheurvast en erg soepel. Washi tapes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, en deze kleuren hebben allemaal hun eigen doeleinde.

Zo is de paarse afplaktape bedoelt voor kwetsbare ondergronden binnenshuis. Denk aan geverfde plinten, behang en papier. Hij is lichtklevend en daardoor eenvoudig te verwijderen. Goudgele afplaktape gebruik je voor zowel binnen als buiten. Je plakt deze op scherpe randen en op ramen. Blauwe afplaktape is UV-bestendig en daarom voor gebruik buitenshuis.

Daarnaast zijn de meeste afplaktapes verkrijgbaar in verschillende maten: 18 mm, 24 mm, 36 mm en 48 mm. Het is een goed idee om zoveel mogelijk af te plakken zodat je plinten of andere oppervlakken zo goed mogelijk zijn beschermd.

Wat kan je allemaal nog meer doen met afplaktape?

Je gebruikt afplaktape natuurlijk als voorbereiding op schilderen, maar je kunt het nog voor veel meer doeleinden gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan knutselwerkjes met de kinderen. Je maakt ook hele leuke racetracks op je vloer met afplaktape! De meeste afplaktape is ontworpen om eenvoudig te verwijderen, waardoor je er eigenlijk alle kanten mee op kunt.

Maken je kinderen vaak ruzie over welke pen nu van wie is? Maak dan naamlabels met afplaktape. Je maakt ook andere labels met afplaktape. Je knipt ze netjes af, schrijft erop met een gekleurde stift of een pen, en je plakt ze op bijvoorbeeld een goede voorraadbus. Wil je iets anders in je voorraadbus stoppen, dan haal je de afplaktape er weer eenvoudig af.

Wanneer verwijder je afplaktape?

Afplaktape verwijder je het beste als je verf nog steeds nat is. Wacht je te lang met het verwijderen van afplaktape, dan loop je kans dat de verf scheurtjes krijgt. Hierdoor ziet je pas geverfde muur en minder strak uit.

Wanneer je de afplaktape verwijdert doe je dit heel erg voorzichtig. De verf is vaak nog nat wat voor vlekken kan zorgen. Gooi de afplaktape daarom niet op de grond, maar houd een vuilniszak bij de hand waar je je gebruikte afplaktape in doet. Let ook op dat je geen natte verf op je handen krijgt: was dit meteen af om te voorkomen dat je de verf verspreidt.

Hoe verwijder je oude afplaktape van het kozijn?

Kom je erachter dat je ergens de afplaktape er vergeten bent af te halen? Geen nood. Trek de afplaktape er niet zomaar af: je loopt de kans dat je het materiaal onder de afplaktape beschadigt. Gebruik wat olie, en laat dit op de afplaktape intrekken. Hierdoor lost het oude lijm op en verwijder je de tape gemakkelijk.

Hoe komt deze handige Afplaktape reeks tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de zoektocht naar de beste Afplaktape ook!

In het verleden ging je naar een winkel om hulp te krijgen over Afplaktapes, maar tegenwoordig helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Afplaktapes die te koop zijn in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke Afplaktapes het best worden verkocht.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Afplaktapes stelt hij deze lijst samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!

Beste getest

Producten die soortgelijk zijn aan Afplaktapes

De beste Afplaktapes in een handige lijst

Product informatiePlus or Show more

Frogtape is een schilderstape met nieuwe PaintBlock technologie. Door deze technologie loopt er geen verf meer onder de tape door, resultaat: scherpe verfranden. De PaintBlock technologie veranderd de stof in gel zodra het in contact komt met watergedragen verf. Hierdoor worden de randen van de tape afgedicht, zodat de verf niet onder de tape door loopt. Frogtape kunt u gebruiken op wanden, hout, glas en metaal.

1. Frogtape Multi-Surface schilderstape - 36 mm. x 41,1 meter - Afplaktape - tape


Product informatiePlus or Show more

De enige tape met de gepatenteerde paint block technologie. Paint block is een sterk absorberend polymeer, dat het water uit watergedragen verf absorbeert en direct een micobarrière vormt. Resultaat: geen ondergelopen verf en scherpe verfranden.

2. Frogtape Multi-Surface schilderstape - 24 mm x 41,1 m - Afplaktape - tape


Product informatiePlus or Show more

2x Afplaktape/schilderstape 30 mm x 50 m. Maskeertape voor het afplakken van al het algemene schilderwerk binnenshuis. Deze afplakband/tape is tot 4 dagen na aanbrengen zonder sporen te verwijderen. Geschikt voor alle verftypes. Formaat: ongeveer 50 m x 30 mm. Merk: Tesa. Tesa afplaktape voor schilderwerk/klussen in huis. U ontvangt 2 stuks.

3. Set van 2x Afplaktape/schilderstape 30 mm x 50 m - Verf afplakband/tape - Maskeertape - Tesa Masking tape


Product informatiePlus or Show more

HPX clean removal tape - bevestigen van stucloper - 50 mm x 33 m - wit Bevestigen van stucloper Beschermingstape voor kunststoffen, kozijnen, keukenbladen, plinten, trappen, etc. Schoon verwijderbaar tot 6 weken na het aanbrengen (niet op glas) Met de hand af te scheuren Geeft goede bescherming Schoonverwijderbare tape Technische gegevens: Kleefstof: rubber Drager: PVC Temperatuurbestendigheid: 60°C Treksterkte: 39 N/25 mm Kleefkracht: 2 N/25 mm

4. Kelfort Stucloper tape schoonverwijderbaar 50mm x 33 meter


Product informatiePlus or Show more

Deze tesa® Washi Sensitive afplakband voor behang is voorzien van een extra dunne papierdrager, speciaal ontworpen voor veilig gebruik op gevoelige oppervlakken. Deze gevoelige plakband is voorzien van een oplosmiddelvrije lijm coating die veilig kleeft op elke vlakke ondergrond en kan schadevrij en residu-vrij verwijderd worden binnen een periode van 7 dagen na toepassing binnenshuis. Wanneer gebruik ik dit product? Gebruik het om precieze randen tussen geschilderde gebieden en duur behang te bereiken. U verkrijgt een professioneel resultaat met uiterst precieze en strakke verfranden op zeer delicate oppervlakken. Geschikt voor veeleisend schilderwerk dat strak en precies moet zijn en voor alle verftypes. Wanneer gebruik ik dit product niet? Deze tape is niet geschikt voor toepassing buitenshuis.

5. tesa Washi Sensitive Afplakband - 1 stuk - 1 x 25 mm - 25 m


Product informatiePlus or Show more

Speciale maskeertape Gold van rijstpapier. Zeer geschikt voor het creëren van strakke lijnen/afscheidingen. Tot 6 maanden schoon te verwijderen. Uitstekend bestand tegen UV stralen, waardoor geschikt voor buitengebruik. Laat geen lijmresten achter. Bestand tot 100 graden Celsius.

6. Deltec Maskeer Afplaktape - Goud - 3,6 cm x 50 m


Product informatiePlus or Show more

Veelzijdige tape voor algemene verf toepassingen, bundelen, verpakken en markeren. Goede kleefkracht op de meeste ondergronden.

7. Afplaktape / Schilderstape 25mm x 50 mtr.


Product informatiePlus or Show more

Het heeft een sterke hechting bij industrieel en algemeen gebruik. Het kan na het aanbrengen gemakkelijk en zonder sporen achter te laten worden verwijderd. Het biedt passende oplossingen voor verschillende toepassingen. Het geeft extreem goede resultaten bij verf en vergelijkbare toepassingen. Ook bij hoge temperaturen laat het geen sporen na.

8. Afplaktape / Schilderstape 19mm x 40mtr - Sterke Hechting - Laat Geen Sporen Achter


Product informatiePlus or Show more

5x Afplaktape/schilderstape 30 mm x 50 m. Een set van 5 stuks maskeertapes voor het afplakken van al het algemene schilderwerk binnenshuis. Deze afplakband/tape is tot 4 dagen na aanbrengen zonder sporen te verwijderen. Geschikt voor alle verftypes. U ontvangt een voordeelset van 5x stuks. Formaat: ongeveer 50 m x 30 mm. Merk: Tesa. Tesa afplaktape voor schilderwerk/klussen in huis.

9. Voordeelset van 5x stuks afplaktape/schilderstape 30 mm x 50 m - Verf afplakband/tape - Maskeertape - Tesa Masking tape


Product informatiePlus or Show more

Afplaktape 19mm breed, 50 meter lang. professionele schilderstape verwijderen binnen vier dagen Kan worden gebruikt voor verven of tape art. tape kleur: beige

10. tesa® Afplaktape 19 mm x 50 m (rol 50 meter)


Producten die soortgelijk zijn aan Afplaktapes


Bedankt voor het lezen, hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Afplaktapes. Er zijn namelijk 283 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en ga je straks de beste Afplaktape kopen.