De Bestenu Afplaktape Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geupdate: 09/29/2020


Je gaat schilderen en hebt daarom afplaktape nodig. In de onderstaande koopgids lees je waar je op let bij aankoop van afplaktape.

Welke soorten afplaktape zijn er?

show product content

Er zijn verschillende soorten afplaktape verkrijgbaar. De meest bekende is de creme-kleurige tape: deze wordt ook wel crêpe tape genoemd. Deze tape is ideaal voor kleine en snelle schilderklusjes in huis. Deze tape heeft een hele goede hechting, maar is daarom minder geschikt om op bestaande verflagen te plakken. Je loopt de kans de verf te beschadigen.

Na de creme-kleurige afplaktape, zijn er de zogenaamde washi tapes. Deze afplaktapes zijn dun, scheurvast en erg soepel. Washi tapes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, en deze kleuren hebben allemaal hun eigen doeleinde.

Zo is de paarse afplaktape bedoelt voor kwetsbare ondergronden binnenshuis. Denk aan geverfde plinten, behang en papier. Hij is lichtklevend en daardoor eenvoudig te verwijderen. Goudgele afplaktape gebruik je voor zowel binnen als buiten. Je plakt deze op scherpe randen en op ramen. Blauwe afplaktape is UV-bestendig en daarom voor gebruik buitenshuis.

Daarnaast zijn de meeste afplaktapes verkrijgbaar in verschillende maten: 18 mm, 24 mm, 36 mm en 48 mm. Het is een goed idee om zoveel mogelijk af te plakken zodat je plinten of andere oppervlakken zo goed mogelijk zijn beschermd.

Wat kan je allemaal nog meer doen met afplaktape?

show product content

Je gebruikt afplaktape natuurlijk als voorbereiding op schilderen, maar je kunt het nog voor veel meer doeleinden gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan knutselwerkjes met de kinderen. Je maakt ook hele leuke racetracks op je vloer met afplaktape! De meeste afplaktape is ontworpen om eenvoudig te verwijderen, waardoor je er eigenlijk alle kanten mee op kunt.

Maken je kinderen vaak ruzie over welke pen nu van wie is? Maak dan naamlabels met afplaktape. Je maakt ook andere labels met afplaktape. Je knipt ze netjes af, schrijft erop met een gekleurde stift of een pen, en je plakt ze op bijvoorbeeld een goede voorraadbus. Wil je iets anders in je voorraadbus stoppen, dan haal je de afplaktape er weer eenvoudig af.

Wanneer verwijder je afplaktape?

show product content

Afplaktape verwijder je het beste als je verf nog steeds nat is. Wacht je te lang met het verwijderen van afplaktape, dan loop je kans dat de verf scheurtjes krijgt. Hierdoor ziet je pas geverfde muur en minder strak uit.

Wanneer je de afplaktape verwijdert doe je dit heel erg voorzichtig. De verf is vaak nog nat wat voor vlekken kan zorgen. Gooi de afplaktape daarom niet op de grond, maar houd een vuilniszak bij de hand waar je je gebruikte afplaktape in doet. Let ook op dat je geen natte verf op je handen krijgt: was dit meteen af om te voorkomen dat je de verf verspreidt.

Hoe verwijder je oude afplaktape van het kozijn?

show product content

Kom je erachter dat je ergens de afplaktape er vergeten bent af te halen? Geen nood. Trek de afplaktape er niet zomaar af: je loopt de kans dat je het materiaal onder de afplaktape beschadigt. Gebruik wat olie, en laat dit op de afplaktape intrekken. Hierdoor lost het oude lijm op en verwijder je de tape gemakkelijk.

Hoe komt deze handige Afplaktape opsomming tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. En dus de het winkelonderzoek naar de beste Afplaktape ook!

In het verleden ging je naar een winkel om advies te krijgen over Afplaktapes, maar vandaag assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Afplaktapes die die je kunt kopen in Nederland, hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van consumenten en kijkt welke Afplaktapes het best worden verkocht.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Afplaktapes stelt hij deze lijst samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

Soortgelijke producten aan Afplaktapes

De beste Afplaktapes in een makkelijke lijst

Product informatiePlus or Show more

Veelzijdige tape voor algemene verf toepassingen, bundelen, verpakken en markeren. Goede kleefkracht op de meeste ondergronden. Verwijderbaar binnen 4 dagen zonder achterlating van resten. Oplosmiddelvrije kleefmassa. Product en verpakking bestaan uit 55% bio-based material. Eco-logo.

1. Tesa Afplakband 50m x 19mm


Product informatiePlus or Show more

| Afname Per: 1 Rol| Breedte (mm): 50 | Dikte (mm): 0,15 | Kleur: Wit | lengte (rol) (m): 33 | Merk: Kelfort | Uitvoering: Stuclopertape | Korte beschrijving: Schoonverwijderbaar van diverse ondergronden, sterk, scheurbaar en voegzaam. Op een rol van 33 m.

2. Kelfort Stucloper tape schoonverwijderbaar 50mm x 33 meter


Product informatiePlus or Show more

Veelzijdige tape voor algemene verf toepassingen, bundelen, verpakken en markeren. Goede kleefkracht op de meeste ondergronden. Verwijderbaar binnen 4 dagen zonder achterlating van resten. Oplosmiddelvrije kleefmassa. De tape en de verpakking bestaan uit 55% bio-based material. .

3. Tesa Afplakband 50 m x 30 mm


Product informatiePlus or Show more

Schilders Professionele Afplaktape voor Gevoelige Ondergronden 25 mm x 33 m Professionele kwaliteit UV bestendig Voor binnen en buiten Breedte: 25 mm Lengte: 33 m Dikte: 0,15 mm Op basis van acryllijm. Merk: Scley

4. Schilders Professionele Afplaktape voor Gevoelige Ondergronden 25 mm x 33 m


Product informatiePlus or Show more

3x Afplaktape/schilderstape 19 mm x 25 m. Maskeertape voor het afplakken van al het algemene schilderwerk binnenshuis. Deze afplakband/tape is tot 4 dagen na aanbrengen zonder sporen te verwijderen. Geschikt voor alle verftypes. Formaat: ongeveer 25 m x 19 mm. Merk: Tesa. Tesa afplaktape voor schilderwerk/klussen in huis. U ontvangt 3 stuks.

5. Set van 3x Afplaktape/schilderstape 19 mm x 25 m - Verf afplakband/tape - Maskeertape - Tesa Masking tape


Product informatiePlus or Show more

Frogtape is een schilderstape met nieuwe PaintBlock technologie. Door deze technologie loopt er geen verf meer onder de tape door, resultaat: scherpe verfranden. De PaintBlock technologie veranderd de stof in gel zodra het in contact komt met watergedragen verf. Hierdoor worden de randen van de tape afgedicht, zodat de verf niet onder de tape door loopt. Frogtape kunt u gebruiken op wanden, hout, glas en metaal.

6. Frogtape Multi-Surface schilderstape - 36 mm. x 41,1 meter - Afplaktape - tape


Product informatiePlus or Show more

Deze tesa® Washi Sensitive afplakband voor behang is voorzien van een extra dunne papierdrager, speciaal ontworpen voor veilig gebruik op gevoelige oppervlakken. Deze gevoelige plakband is voorzien van een oplosmiddelvrije lijm coating die veilig kleeft op elke vlakke ondergrond en kan schadevrij en residu-vrij verwijderd worden binnen een periode van 7 dagen na toepassing binnenshuis. Wanneer gebruik ik dit product? Gebruik het om precieze randen tussen geschilderde gebieden en duur behang te bereiken. U verkrijgt een professioneel resultaat met uiterst precieze en strakke verfranden op zeer delicate oppervlakken. Geschikt voor veeleisend schilderwerk dat strak en precies moet zijn en voor alle verftypes. Wanneer gebruik ik dit product niet? Deze tape is niet geschikt voor toepassing buitenshuis.

7. tesa Washi Sensitive Afplakband - 1 stuk - 1 x 25 mm - 25 m


Product informatiePlus or Show more

Afplakband voor uiterst precieze en strakke verfranden binnenshuis. Voor gladde ondergronden. Verwijderbaar zonder lijmresten tot 5 maanden na toepassing binnenshuis. Oplosmiddelvrij. Geproduceerd met voornamelijk hernieuwbare materialen. Voor veeleisend schilderwerk dat strak en precies moet zijn. Geschikt voor alle verftypes.

8. Tesa precisie afplakband binnen - 25 m x 25 mm.


Product informatiePlus or Show more

2x Afplaktape/schilderstape 30 mm x 50 m. Maskeertape voor het afplakken van al het algemene schilderwerk binnenshuis. Deze afplakband/tape is tot 4 dagen na aanbrengen zonder sporen te verwijderen. Geschikt voor alle verftypes. Formaat: ongeveer 50 m x 30 mm. Merk: Tesa. Tesa afplaktape voor schilderwerk/klussen in huis. U ontvangt 2 stuks.

9. Set van 2x Afplaktape/schilderstape 30 mm x 50 m - Verf afplakband/tape - Maskeertape - Tesa Masking tape


Product informatiePlus or Show more

Tesa® afplakband Universal is geschikt voor al uw algemene schilderwerk binnenshuis. De afplakband zorgt voor schone en strakke afwerking op bijna alle ondergronden. U kunt de tape tot 4 dagen na aanbrengen zonder sporen verwijderen. De tape is geschikt voor alle verftypes.

10. Tesa Universele Afplakband - 3 x 2500 cm


Soortgelijke producten aan Afplaktapes


Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Afplaktapes er zijn namelijk 283 verschillende aan te schaffen..

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund , en kun je straks de beste Afplaktape kopen.