Bestenu

Beste structuurverf - dec. 2022

Met meer dan 429 structuurverf op de markt raak je snel het overzicht kwijt.
hier vind je de beste structuurverf in een handige lijst
01Score: 9
Fosco
Fosco
Ga naar laagste prjis
02Score: 8.6
Alabastine Structuurverf Sneldrogend
Alabastine Structuurverf Sneldrogend
Ga naar laagste prjis
03Score: 8.3
Fosco
Fosco
Ga naar laagste prjis
04Score: 7.6
Fosco spuitbus legerverf 400ml Coyote
Fosco spuitbus legerverf 400ml Coyote
Ga naar laagste prjis
05Score: 7.4
Maston Stone Effect Sandstone 400ML
Maston Stone Effect Sandstone 400ML
Ga naar laagste prjis
06Score: 6.8
Fosco
Fosco
Ga naar laagste prjis
07Score: 6.7
MTN PRO Seal Coating
MTN PRO Seal Coating
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Structuurverf Koopgids

avatar-contour
Daan van Dijk

Daan van Dijk

Gepubliceerd op: Nov 23, 2021


Wil je je huiskamer nieuw leven inblazen? Dit doe je door structuurverf op je muren te gebruiken! In deze koopgids leg ik je uit waar je op let bij het kopen van structuurverf.

Wat voor soorten structuurverf zijn er?

Er zijn verschillende soorten structuurverf verkrijgbaar. Er is latexstructuurverf met een fijnere en een grovere korrel. Tegenwoordig laat je deze verf zelfs op kleur mengen waardoor je er geen extra laag gekleurde verf overheen hoeft te verven.

Er zijn ook structuurverven verkrijgbaar die lichte beschadigingen in je muur wegwerken. Structuurverf is niet glad zoals andere verven, waardoor het ideaal is voor minder mooie afgewerkte muren: je ziet de oneffenheden minder goed.

In de badkamer gebruik je vochtwerende structuurverf en voor buitenmuren zijn er ook speciale structuurverven beschikbaar. De grove structuurverven hebben een grotere korrel in de verf: dit zijn vaak zandkorrels. Je kunt echt alle kanten op met structuurverf: je maakt patronen, gebruikt verschillende kleuren of je houdt het simpel.

Is structuurverf afwasbaar?

Er zijn tegenwoordig veel afwasbare verven verkrijgbaar. Dit is voor erg handig als je kinderen hebt die nog wel eens een rommeltje maken. Ook voor in de keuken is het een goed idee om afwasbare verf te kiezen. Afwasbare verf heeft vaak een extra laagje die gemakkelijk met wat water en eventueel zeep schoon te maken is.

Omdat structuurverf echter niet egaal is, is het erg lastig om deze te reinigen. Er zitten veel gaatjes, hoekjes en bochtjes waar vuil zich aan vast kan hechten. Wil je toch een poging wagen om de muur schoon te maken, probeer dit dan met een sponsje. Gebruik niet de groene (schuur)kant: dit kan een groene kleur achter laten.

Lukt dit niet en je muur is erg vies geworden, dan is het soms een beter idee om de muur een nieuw laagje verf te geven. Dit hoef je niet met structuurverf te doen; een goede latexverf volstaat. De muur behoudt zijn structuur en ziet er weer fris uit.

Hoe dik is structuurverf?

Structuurverf is iets dikker dan normale, standaard latexverf. Dit komt omdat de verf gemengd is met korrels. Dit zijn vaak zandkorrels. Grove structuurverf bevat grotere korrels waardoor het geheel wat dikker is dan de fijnere structuurverf.

Hoe lang moet structuurverf drogen?

Structuurverf is na twee à drie uur droog. Om de muur een kleur te geven met een andere verf, wacht je het beste twaalf uur. Hetzelfde geld voor voorstrijk. Breng je eerst voorstrijk aan, wacht dan minstens twaalf uur voordat je je structuurverf aanbrengt.

Hoe verwijder je structuurverf van de muur?

Het verwijderen van structuurverf is geen gemakkelijke klus. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. De eerste manier is door de muur te schuren met een goede bandschuurmachine. Je gebruikt hiervoor schuurpapier met een grove korrel. Sommige mensen gebruiken hiervoor eerst een baksteen waardoor je op materiaal bespaard.

De verflaag afsteken is een andere manier om van je structuurverf af te komen. Hierdoor beschadig je wel je muur waardoor je extra tijd kwijt bent aan het herstellen ervan. Je gebruikt hiervoor een lichtgewicht muurvuller.

De gemakkelijkste manier is om de muur opnieuw te stuken. Breng een nieuwe stuclaag aan en je muur is weer glad. Je kunt ook de muur gedeeltelijk schuren en vervolgens een laag muurglad aanbrengen. Muurglad is een soort plamuurverf die je muur egaliseert. Muurglad is na ongeveer twaalf uur droog.

Welke kwast gebruik ik voor structuurverf?

Bij voorkeur gebruik je een blokkwast om structuurverf mee aan te brengen. Deze zijn groter dan de gemiddelde kwast en nemen veel verf op. Omdat structuurverf normaal gesproken iets dikker is dan gewone verf, is deze kwast ideaal voor structuurverf. Je gebruikt deze kwast niet alleen om de verf mee aan te brengen, maar hij werkt ook prima om structuur mee aan te brengen.

Welke rollers gebruik ik voor structuurverf?

Voor structuurverf gebruik je bij voorkeur een vachtroller om deze aan te brengen, en een structuurroller om de structuur aan te brengen. Wil je wat anders? Dan gebruik je ook kwasten of kleinere verfrollers om structuur mee aan te brengen.

Hoe breng ik structuurverf aan?

Is je muur erg ongelijk en heeft deze veel gaatje en oneffenheden? Werk deze dan eerst bij. Structuurverf verbergt veel, maar niet alles. Als de muur nog niet eerder bewerkt is zoals bij bijvoorbeeld een nieuwbouwhuis, dan is het een goed idee om eerst een goede voorstrijk aan te brengen.

Zijn alle voorbereidingen getroffen, dan kun je beginnen met het echte werk. Breng nu met een vachtroller of een blokkwast de verf aan. Doe niet meteen de hele muur, want over tien minuten breng je de structuur aan.

Weet je nog niet wat voor structuur je aan wilt brengen? Probeer dan iets uit in een klein, minder zichtbaar hoekje. Je kunt bijvoorbeeld met een goede kwast zigzag lijnen trekken, met kleinere rollers een patroon creëren of met een structuurroller aan de slag.

Het is daarnaast ook een goed idee om deze klus met zijn tweeën te doen: eentje brengt de verf aan terwijl de ander de structuur aanbrengt. Hierdoor heb je minder kans dat de verf uitdroogt. Het duurt ongeveer twee à drie uur voordat de verf goed droog is.

hero illustration

Hoe komt deze super structuurverf reeks tot stand..?

De wereld is aan het veranderen... en dus de speurtocht naar de beste structuurverf ook!
Vroeger ging je naar een winkel om hulp te krijgen over structuurverf, maar tegenwoordig ondersteunt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle structuurverf die die je kunt kopen in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van consumenten en kijkt welke structuurverf het best verkopen
illustration
Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van structuurverf stelt hij deze lijst samen!
Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!
illustration
hero illustration

De beste structuurverf in een makkelijke lijst

1 - Fosco

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze legerverf in spuitbus kan zowel binnen als buiten gebruikt worden om oppervlakten (hout, kunststof, metaal) een groene kleur te geven met een matte finish. De verf is sneldrogend en hittebestendig tot wel 110 °C. SneldrogendNadat je de legerverf hebt gebruikt, is de verf al stofdroog na 10-20 minuten. Het oppervlakte is kleefvrij na 45 minuten en mocht je het willen overspuiten dan kan dat na 16 uur. Kenmerken✔ Sneldrogend ✔ Hittebestendig ✔ Geeft oppervlakten een groene kleur met matte finish ✔ 400mL

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - Alabastine Structuurverf Sneldrogend

Loading..
Ga naar laagste prjis

Sneldrogende helder witte structuurverf met een fijne structuurkorrel voor een eindresultaat met een subtiel structuureffect. • Structuurverf met een fijne structuurkorrel. • Sneldrogend. Stofdroog na 2 uur. Na 3 uur volledig droog (bij 20°C). • Droogtijd afhankelijk van temperatuur, luchtvochtigheid en ondergrond. • Voor een fijne structuur wordt het gebruik van een fijne structuurroller geadviseerd. Het gebruik van een grovere structuurroller zal een grover eindresultaat geven. • Eenvoudig op kleur te mengen met universele kleurpasta. • Doorgaans in 1 laag dekkend. Breng een tweede laag aan voor een betere bescherming en een egalere verdeling van de structuurkorrel. • Op waterbasis. • Reukarm. • 5L is voldoende voor 25 m² (afhankelijk van de ondergrond). • Kleur: wit.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - Fosco

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze legerverf in spuitbus kan zowel binnen als buiten gebruikt worden om oppervlakten (hout, kunststof, metaal) een zwarte kleur te geven met een matte finish. De verf is sneldrogend en hittebestendig tot wel 110 °C. SneldrogendNadat je de legerverf hebt gebruikt, is de verf al stofdroog na 10-20 minuten. Het oppervlakte is kleefvrij na 45 minuten en mocht je het willen overspuiten dan kan dat na 16 uur. Kenmerken✔ Sneldrogend ✔ Hittebestendig ✔ Geeft oppervlakten een zwarte kleur met matte finish ✔ 150mL

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Fosco spuitbus legerverf 400ml Coyote

Loading..
Ga naar laagste prjis

Sneldrogende legerverf. Deze verf van top kwaliteit wordt o.a. gebruikt voor het spuiten van wapens, textiel, gereedschappen, apparatuur en voertuigen. Eenvoudig te verwijderen van de meeste oppervlakken. Fysische en Chemische Eigenschappen: * Inhoud: 400 ml. * Basis : Alkydhars * VOS-gehalte: Circa 83% w/w * Vaste stof: Circa 17% w/w * Glans: Mat < 5 bij een meethoek van 60° * Stofdroog : Na 10 tot 20 minuten * Kleefvrij : Na circa 45 minuten * Uitgehard/Overspuitbaar : Na 16 uur * Hittebestendig : Tot 110°C

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Maston Stone Effect Sandstone 400ML

Loading..
Ga naar laagste prjis

Geeft het uiterlijk en het gevoel van natuursteen aan elk oppervlak. Deze unieke formule geeft een gestructureerde, meerkleurige afwerking. Het verandert gewone voorwerpen in een prachtig steeneffect. Gebruik Acrylprimer. Alleen voor gebruik binnenshuis. Het oppervlak heeft een beperkte slijtvastheid.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Fosco

Loading..
Ga naar laagste prjis

Sneldrogende legerverf. Deze verf van top kwaliteit wordt o.a. gebruikt voor het spuiten van wapens, textiel, gereedschappen, apparatuur en voertuigen. Eenvoudig te verwijderen van de meeste oppervlakken. Fysische en Chemische Eigenschappen: * Inhoud: 400 ml. * Basis : Alkydhars * VOS-gehalte: Circa 83% w/w * Vaste stof: Circa 17% w/w * Glans: Mat < 5 bij een meethoek van 60° * Stofdroog : Na 10 tot 20 minuten * Kleefvrij : Na circa 45 minuten * Uitgehard/Overspuitbaar : Na 16 uur * Hittebestendig : Tot 110°C

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - MTN PRO Seal Coating

Loading..
Ga naar laagste prjis

De MTN PRO Seal Coating is een verf op rubberbasis, ontworpen om lekken of kleine scheurtjes in daken, cement, metalen of kunststof leidingen en PVC leidingen in het algemeen af te dichten.Creëert een flexibele, waterdichte laag die alle soorten oppervlakken beschermt en waterdicht maakt. Kenmerken -Snel drogen -Uitstekende flexibiliteit -Makkelijk aan te brengen en opnieuw te schilderen -Uitstekende hechting op poreuze ondergronden - Hoog potentieel voor afdichting en waterdichtheid -Hoge ondoorzichtigheid

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

Artikelen die soortgelijk zijn aan structuurverf

hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen, hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van structuurverf. Er zijn namelijk 429 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en kun je straks de beste