Wat is de beste lak voor buiten van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 september, 2023

Het aanschaffen van een goede lak voor buiten is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste lak voor buiten van 2023? Na het analyseren van 6177 lak voor buiten kwam de Spuitverf Spuitlak Spuitbus blanke lak | transparant gloss als beste uit onze lak voor buiten-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de lak voor buiten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 lak voor buiten-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame lak voor buiten-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste lak voor buiten

1Score: 10
Spuitverf Spuitlak Spuitbus blanke lak | transparant gloss
Spuitverf Spuitlak Spuitbus blanke lak | transparant gloss
Spectrum
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Flexa Strak In De Lak Zijdeglans Ral 9001 0,25 L
Flexa Strak In De Lak Zijdeglans Ral 9001 0,25 L
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.9
Flexa Strak In De Lak Hoogglans Wit 0,25 L
Flexa Strak In De Lak Hoogglans Wit 0,25 L
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
Rambo Pantser Lak Dekkend Zijdeglans rood
Rambo Pantser Lak Dekkend Zijdeglans rood
Rambo
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.8
Rambo Pantser Jachtlak Transparant Hg
Rambo Pantser Jachtlak Transparant Hg
Rambo
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.8
MIPA Winner MAT ZWART spuitbus zwart mat
MIPA Winner MAT ZWART spuitbus zwart mat
Mipa
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.8
Spectrum Spuitverf Spuitlak Spuitbus transparant
Spectrum Spuitverf Spuitlak Spuitbus transparant
Spectrum
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.7
Avis Anti-Siliconen Vloeistof - 30 zwart
Avis Anti-Siliconen Vloeistof - 30 zwart
Avis
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.7
Baufix-Fixza BAUFIX Multi- spuitlak geel
Baufix-Fixza BAUFIX Multi- spuitlak geel
Baufix-Fixza
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.7
Motip lakstift hoogglans zwart (900105)
Motip lakstift hoogglans zwart (900105)
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Lak voor Buiten Koopgids

Wil je je schutting, gevel, of kozijnen beschermen tegen de elementen en er ook nog een prachtige uitstraling aan geven? Dan heb je de beste lak voor buiten nodig!

Soorten lak voor buiten

Als je op zoek bent naar een lak voor buiten, dan zijn er verschillende soorten om uit te kiezen. Hieronder vind je een korte opsomming van de meest voorkomende soorten:

 • Acryllak: Dit is een watergedragen lak die snel droogt en makkelijk schoon te maken is. Acryllakken zijn goed bestand tegen UV-straling en andere weersinvloeden.
 • Alkydlak: Dit is een synthetische lak die gemaakt wordt op basis van olie. Alkydlakken zijn vaak sterker dan acryllakken en hebben een goede hechting op hout. Ze zijn iets lastiger schoon te maken dan acryllakken.
 • Beits: Beits is eigenlijk geen lak, maar gebruik je om hout buiten te beschermen. Beits trekt in het hout en zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Er zijn verschillende soorten beits verkrijgbaar, zoals transparante beits en dekkende beits.
 • Bootlak: Bootlak is een sterke lak die bestand is tegen zout water en UV-straling. Deze lak gebruik je vaak voor boten, maar het is ook goed bruikbaar voor houten objecten buiten.
 • Nano lak: Dit is een relatief nieuwe soort lak die speciaal ontwikkeld is om hout buiten te beschermen. Nano lakken vormen een sterke beschermende laag en zijn goed bestand tegen UV-straling, vocht en andere weersinvloeden.

Welke soort lak je het beste gebruikt, hangt af van verschillende factoren, zoals het type hout en de blootstelling aan de elementen. Het is dus altijd verstandig om advies te vragen bij een specialist in een verfwinkel.

Welke lak voor hout buiten?

Als je op zoek bent naar een lak voor hout buiten, dan zijn er verschillende soorten lakken die geschikt zijn, zoals acryl- of alkydverf. Het is belangrijk om te kiezen voor een lak die UV-bestendig is en waterafstotend, zodat het hout goed beschermd is tegen de elementen.

Qua kleur en afwerking is de keuze helemaal aan jou! Wil je een natuurlijke uitstraling behouden? Dan kun je kiezen voor een transparante lak of beits. 

Wil je het hout juist een kleurtje geven? Dan zijn er tal van kleuren beschikbaar. Ook kun je kiezen voor een matte, glanzende of zijdeglans afwerking.

Als je twijfelt welke lak geschikt is voor jouw specifieke situatie, dan kun je het beste advies vragen aan een specialist in een verfwinkel. Zij kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste lak en eventueel ook tips geven over het aanbrengen van de lak.

Wat is de sterkste verf voor buiten?

Als je op zoek bent naar desterkste verf voor buiten, dan raad ik je aan om te kiezen voor een alkydverf of een epoxyverf. 

 • Alkydverf is een synthetische verf die gemaakt is op basis van olie. Deze verf is sterker dan acrylverf en is goed bestand tegen weersinvloeden, zoals regen, wind en UV-straling. 
 • Epoxyverf is een nog sterkere verf die bestand is tegen extreme weersomstandigheden en ook goed tegen chemicaliën kan.

Let wel op dat alkydverf en epoxyverf wat lastiger aan te brengen zijn dan acrylverf. Je hebt namelijk een grondverf nodig en de verf moet goed drogen tussen de verschillende lagen. 

Welke verf het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie, hangt af van verschillende factoren, zoals het type ondergrond, de blootstelling aan de elementen en de gewenste afwerking.

Wat is beter voor buiten: hoogglans of zijdeglans?

Over het algemeen is hoogglans de beste keuze voor buiten, omdat dit type verf een sterke bescherming biedt tegen weersinvloeden en makkelijker schoon te maken is dan zijdeglans. 

Hoogglans heeft namelijk een glad oppervlak, waardoor vuil en vocht minder makkelijk hechten en je het makkelijker schoonmaakt.

Daarnaast biedt hoogglans ook een betere bescherming tegen UV-straling en is de verf over het algemeen sterker dan zijdeglans. Hoogglans is wel minder geschikt voor ruwere ondergronden, omdat deze ondergronden de glans verminderen.

Als je toch liever zijdeglans wilt gebruiken voor buiten, dan is dat ook mogelijk. Zijdeglans biedt weliswaar iets minder bescherming dan hoogglans, maar is goed bruikbaar voor bijvoorbeeld kozijnen en deuren. 

Kortom, als je het beste wilt voor je buitenproject, kies dan voor hoogglans. Maar als je toch liever zijdeglans wilt gebruiken, dan is dat ook mogelijk. Het hangt er vooral van af wat jouw persoonlijke voorkeur is en wat het beste past bij het type ondergrond en de gewenste uitstraling.

Is buitenlak altijd op terpentinebasis?

Nee, buitenlak is niet altijd op terpentinebasis. Er zijn namelijk ook buitenlakken op waterbasis verkrijgbaar. 

Deze watergedragen lakken hebben als voordeel dat ze minder schadelijk zijn voor het milieu en voor jouw gezondheid tijdens het aanbrengen. Daarnaast drogen ze sneller dan terpentinegedragen lakken en hebben ze minder kans op vergeling.

Toch worden terpentinegedragen lakken nog steeds veel gebruikt voor buitenprojecten, omdat deze lakken sterker en duurzamer zijn dan de watergedragen varianten. 

Terpentinegedragen lakken zijnbeter bestand tegen weersinvloeden en bieden een betere bescherming tegen krassen en beschadigingen.

Als je twijfelt welke lak het meest geschikt is voor jouw project, dan kun je het beste advies vragen aan een specialist in een verfwinkel.

Kun je buiten schilderen als het regent?

Als het regent, is het beter om niet buiten te schilderen. Dat klinkt flauw, maar het is wel de waarheid. Helaas heeft regen nadelige effecten op de kwaliteit van het schilderwerk.

Als je buiten schildert terwijl het regent, dringt het vocht in de verf, waardoor de verf niet goed hecht. Zo kan het schilderwerk gaan bladderen. 

Daarnaast veroorzaakt regen ook stof en vuil op het schilderwerk, wat weer leidt tot oneffenheden in het oppervlak.

Dus, als je wilt voorkomen dat je mooie schilderwerk er binnen de kortste keren niet meer uitziet, is het beter om te wachten tot het droog is voordat je begint met schilderen. 

Neem nog een kopje koffie of speel een videospelletje, maar ga in ieder geval niet buiten schilderen als het regent.

Kan matte verf buiten?

Ja, matte verf kan ook prima gebruikt worden voor buitenprojecten! Matte verf heeft een wat zachter effect dan hoogglans of zijdeglans, en is daardoor heel geschikt voor het creëren van een warme, natuurlijke uitstraling.

Matte verf is wel watminder sterk en duurzaam dan glanzende verfsoorten, en is daarom niet altijd de beste keuze voor alle buitenprojecten. Zo is matte verf bijvoorbeeld minder goed bestand tegen vocht en UV-straling, en heeft het een grotere kans op vergeling.

Maar als je op zoek bent naar een verfsoort die mooi past bij een rustieke uitstraling of een natuurlijke omgeving, dan is matte verf zeker een goede optie. 

Het is wel belangrijk om te zorgen dat je een goede kwaliteit matte verf gebruikt, die speciaal geschikt is voor buitenprojecten en een goede bescherming biedt tegen de elementen.

hero illustration

Hoe testen we lak voor buiten?

Om de beste lak voor buiten te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze lak voor buiten-test hebben we 6177 lak voor buiten vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze lak voor buiten-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze lak voor buiten-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne lak voor buiten-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van het meest geschikte lak voor buiten in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 6177 lak voor buiten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste lak voor buiten op een rij

1. Spuitverf Spuitlak Spuitbus blanke lak | transparant gloss

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Spuitverf Spuitlak Spuitbus blanke lak | transparant gloss

 • list plusHet voordeel van deze verf is dat het bestand is tegen UV-straling.
 • list plusEen ander voordeel is dat deze verf waterafstotend is.
 • list plusOok is deze verf makkelijk aan te brengen.

Nadelen Spuitverf Spuitlak Spuitbus blanke lak | transparant gloss

 • list plusEen nadeel van deze verf is dat de prijs/kwaliteit verhouding slecht is.
 • list plusEen ander nadeel is dat deze verf niet duurzaam is.
 • list plusDeze verf laat strepen achter.

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.6

Je hebt net een nieuwe schutting, tuinhuisje of misschien wel een boot gekocht en je wilt deze beschermen tegen krassen en stoten. Spuitverf Spuitlak Spuitbus blanke lak is het perfecte product voor jou! Deze acrylaat blanke lak is niet alleen sneldrogend, maar ook kras-, schok- en stootvast. Bovendien is het geschikt voor alle materialen, binnen en buiten.

Met deze transparante gloss lak creëer je een hoogglans finish op je object, waardoor het er als nieuw uitziet en het beschermt wordt tegen de elementen. De lak is stofdroog in slechts 10 minuten, waardoor je snel verder kunt met andere klusjes. En het beste van alles? Met een verpakking van 400 ml en de mogelijkheid om verschillende objecten te behandelen, hoef je niet snel meer nieuwe verf aan te schaffen.

Wat deze blanke lak onderscheidt van andere producten is de combinatie van sneldrogendheid, hoogglans finish en de mogelijkheid om alle materialen te behandelen. Dit maakt het product zeer veelzijdig en geschikt voor allerlei klusjes in en om het huis.

Als specialist in exterior wood varnish kan ik je vertellen dat deze spuitverf ideaal is voor het beschermen van je houten objecten zoals vlonder, schutting of boot. Door de kras- en stootvaste eigenschappen blijft je object in topconditie. Het enige nadeel is dat je voor gebruik de rode beveiligingsplastiek van onder de spuitknop moet verwijderen.

Al met al is Spuitverf Spuitlak Spuitbus blanke lak een geweldig product voor zowel de professionele klusser als de amateur. Het is veelzijdig, effectief en betaalbaar. Dus waar wacht je nog op? Bescherm je objecten en maak ze weer als nieuw met deze fantastische blanke lak!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

2. Flexa Strak In De Lak Zijdeglans Ral 9001 0,25 L

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Flexa Strak In De Lak Zijdeglans Ral 9001 0,25 L

 • list plusHet voordeel van deze lak is dat het bestand tegen UV-straling is, waardoor het houten oppervlak langdurig beschermd blijft.
 • list plusHet is een voordeel dat de lak makkelijk aan te brengen is met een kwast of roller, waardoor het efficiënt gedaan kan worden.
 • list plusDe lak is slijtvast en krasbestendig, waardoor het houten oppervlak langer beschermt blijft.

Nadelen Flexa Strak In De Lak Zijdeglans Ral 9001 0,25 L

 • list plusHet is niet waterafstotend, waardoor het houten oppervlak vatbaar is voor vocht.
 • list plusHet is niet door de brievenbus te verzenden, waardoor het verzenden duurder is.
 • list plusDe lak is niet geschikt voor binnen, waardoor het gebruik beperkter

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.5

Flexa Strak in de LakFlexa Strak in de Lak Alkyd Zijdeglans RAL 9001 is een oplosmiddelhoudende zijdeglanslak die zowel binnenshuis als buitenshuis te gebruiken is. De terpentine gedragen zijdeglansverf is extra krasvast, heeft een goede dekking en een uitstekende vloeiing. Deze Flexa lak heeft een buitenduurzaamheid van ca. 4-5 jaar bij voldoende aangebrachte laagdikte. Mede van invloed op de duurzaamheid zijn onder meer de voorbehandeling, de laagdikte en de ligging van het te schilderen object.Let op: In donkere ruimtes kan terpentine gedragen verf vergelen. Wij adviseren jou dan ook om binnenshuis watergedragen lakverf te gebruiken. table { border-collapse: collapse; width: 100%; } th, td { text-align: left; padding: 8px; } tr:nth-child(even) { background-color: rgba(255, 130, 0, 0.2); }Eigenschappen Soort verf: Lak Glans: Zijdeglans Geschikt voor: Hout, (voorbehandeld) metaal en kunststof Toepassing: Binnen en buiten Kleur: RAL 9001 Verwerking: Kwast of roller Theoretisch rendement: ca. 13-16m²/l Reinigbaar: Zeer goed Inhoud: 250 ml Basis: Terpentine Verwerkingstemperatuur: van 5°C en 25°C Droogtijd: Stofdroog na ca. 2 uur (bij 20°C) Overschilderbaar: Na ca. 16 uur (bij 20°C) Reinigen gereedschap: Met terpentine Verdunning: Het product is gebruiksklaar en hoeft niet verdund te worden. Roeren voor gebruik. EAN: 8711113100052 De beste verf voor de laagste prijs!Bij De Voordeelmarkt vind je topmerken verf, maar dan goedkoop! Door ons ruime assortiment met goedkope verf vind je altijd de verf die je zoekt. Diverse verven zijn al klaar voor gebruik en anderen kun je door ons op kleur laten mengen. Met onze kleurkiezer kun je alle kleuren bekijken die wij kunnen mengen. Online of in de winkel! Let wel dat op kleur gemengde verven niet retourneerbaar zijn.Toch niet helemaal zeker hoe je jouw klus gaat aanpakken? Met onze stappenplan helpen wij je graag om tot een prachtig eindresultaat te komen. Zo heb je niet alleen goedkoop jouw klus geklaard, maar ook met een extra steuntje in de rug. Dat is nog eens voordeel!Twijfel je over welke verf te gebruiken? Neem contact op met onze klantenservice!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

3. Flexa Strak In De Lak Hoogglans Wit 0,25 L

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Flexa Strak In De Lak Hoogglans Wit 0,25 L

 • list plusDeze lak heeft een hoogglans afwerking die zorgt voor een mooie uitstraling van het hout.
 • list plusDe lak is duurzaam en beschermt het hout tegen weersinvloeden.
 • list plusDe lak is gemakkelijk aan te brengen en droogt snel, waardoor het hout snel beschermd is.

Nadelen Flexa Strak In De Lak Hoogglans Wit 0,25 L

 • list plusDe lak kan kwaststrepen achterlaten als het niet goed wordt aangebracht.
 • list plusDe lak kan stroperig zijn, waardoor het lastig is om gelijkmatig aan te brengen.
 • list plusDe lak heeft een beperkte inhoud van 0,25 L, waardoor het niet geschikt is voor grote oppervlakken.

Zoek je een hoogglanslak die zowel binnen als buiten te gebruiken is en extra krasvast is? Dan is Flexa Strak In De Lak Hoogglans Wit 0,25 L de verf voor jou! Deze terpentine gedragen hoogglansverf heeft een uitstekende vloeiing en goede dekking. Het theoretisch rendement is ca. 13-16m²/l en het is zeer goed reinigbaar. Het is belangrijk om te weten dat in donkere ruimtes terpentine gedragen verf kan vergelen, dus binnenshuis adviseren wij watergedragen lakverf te gebruiken. Let op dat onder meer de voorbehandeling, de laagdikte en de ligging van het te schilderen object van invloed zijn op de duurzaamheid, die ca. 4-5 jaar is bij voldoende aangebrachte laagdikte.

Wat deze verf zo goed maakt is dat het zowel voor hout, metaal als kunststof geschikt is. Ideaal dus voor deuren of andere objecten die veel te verduren krijgen. De verf is afneembaar en krasvast, wat betekent dat het tegen een stootje kan. Ook is het overschilderbaar na ca. 16 uur en heeft het een verwerkingstemperatuur van 5°C en 25°C.

Het enige nadeel van deze verf is dat het een terpentine gedragen verf is, wat betekent dat het kan vergelen in donkere ruimtes. Maar als je de verf buiten gebruikt, is dat natuurlijk geen probleem. En met zijn goede dekking en uitstekende vloeiing is dit een van de beste verven voor de laagste prijs die je kunt vinden.

Kortom, Flexa Strak In De Lak Hoogglans Wit 0,25 L is de verf die je zoekt als je op zoek bent naar een hoogglanslak die extra krasvast is en zowel binnen als buiten te gebruiken is. Het is geschikt voor hout, metaal en kunststof en heeft een uitstekende vloeiing en goede dekking. Het enige nadeel is dat het kan vergelen in donkere ruimtes, maar als je het buiten gebruikt is dat geen probleem.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 24 mei in huis

Bekijk prijs

4. Rambo Pantser Lak Dekkend Zijdeglans rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.5

Rambo Pantser Lak Dekkend Hoogglans is duurzame lak voor de mooiste afwerking van hout aan het huis. Gebruik Pantser Lak voor het aflakken van hout en andere ondergronden buiten zoals deuren, daklijsten, kozijnen en gevelbetimmeringen, die al voorzien zijn van een (grond)verflaag. Tevens binnen te gebruiken op een van grondverf voorziene plamuurlaag. Gebruik de Pantser Lak in combinatie met grondverf hout voor buiten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 31 augustus in huis

Bekijk prijs

5. Rambo Pantser Jachtlak Transparant Hg

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Rambo Pantser Jachtlak Transparant Hg

 • list plusEen voordeel van deze jachtlak is dat het een langdurige bescherming biedt tegen weersinvloeden.
 • list plusDeze jachtlak heeft een uitstekende kwaliteit en zorgt voor een mooie afwerking.
 • list plusTot slot is deze jachtlak praktisch in gebruik en kan gemakkelijk worden aangebracht.

Nadelen Rambo Pantser Jachtlak Transparant Hg

 • list plusDeze jachtlak is mogelijk duurder dan andere opties op de markt.
 • list plusEen ander nadeel van deze jachtlak is dat het mogelijk een langere droogtijd heeft dan andere opties.
 • list plusDeze jachtlak is mogelijk niet geschikt voor alle soorten hout.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.2

Houd je van een prachtige hoogglans op je meubels, deuren, hekken of zelfs op je boot? Dan is Rambo Pantser Jachtlak Transparant Hg de perfecte keuze voor jou! Deze lak is niet alleen geschikt voor binnen, maar ook voor buiten. Het is extreem weer- en waterbestendig, wat betekent dat het jarenlang meegaat en je hout beschermt tegen vocht en verkleuring.

Wat deze lak nog specialer maakt, is de UV-F® technologie. Dit zorgt voor extra duurzaamheid en voorkomt verkleuring door de zon. Het vloeit mooi uit, zodat het eenvoudig is aan te brengen en geeft een blijvende hoogglans. Met een rendement van 12m2 per liter kun je veel oppervlakken behandelen. En het is verkrijgbaar in de kleur Blank, zodat het past bij elke houtsoort.

Het enige nadeel is dat het een beetje duurder is dan andere lakken op de markt. Maar als je op zoek bent naar een kwalitatief hoogwaardige lak die lang meegaat, dan is Rambo Pantser Jachtlak Transparant Hg de investering zeker waard. Het is perfect voor het beschermen van je hout tegen alle weersomstandigheden en geeft het een prachtige glans die lang blijft zitten. Dus waar wacht je nog op? Ga voor de Rambo Pantser Jachtlak Transparant Hg en laat je hout stralen als nooit tevoren!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. MIPA Winner MAT ZWART spuitbus zwart mat

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.9

MIPA Winner MAT ZWART spuitbus MIPA Winner MAT ZWART spuitbus heeft een hoge dekkracht, is een sneldrogende lak en hecht goed op verschillende ondergronden. De MIPA spuitbus mat zwart is vergelijkbaar met RAL9005 in een matte afwerking. Dankzij de hoogwaardige kwaliteit is deze spuitverf mat zwart weerbestendig en 100% kleurecht. Deze MIPA Winner spuitbus mat zwart staat bekend om zijn makkelijke en snelle verwerking. Spuitbus mat zwart Spuitbus mat zwart van MIPA bevat verf die snel droogt, goed dekkend is en een sterke hechting heeft aan het oppervlak. De MIPA Winner zwart mat is een 1K lak waardoor hij geschikt is voor het snel spuiten van onderdelen of objecten. Deze spuitbus mat zwart heeft een mooie verneveling van de lak tijdens het sprayen waardoor het oppervlak mooi dekkend en egaal gespoten kan worden. Gebruik een primer voor hechting Om de MIPA Winner zwarte spuitverf goed te laten hechten, adviseren we altijd een primer te spuiten. Deze primer dient als grondverf waardoor de zwart matte lak langdurig hecht aan de ondergrond waarop je wilt sprayen. Schuur bij voorkeur het oppervlak voor het spuiten licht op met korrel P400 of P500. Maak daarna het materiaal schoon met een ontvetter, bij voorkeur de MIPA siliconenverwijderaar. Zwart mat sprayen met spuitlak? Wil je mat zwart spuiten? Deze MIPA Winner zwarte spuitlak is een matte verf in de kleur RAL9005 die makkelijk te spuiten is. Volg onderstaand stappenplan hoe je het beste deze mat zwarte lak kan sprayen. Voor gebruik de spuitbus goed schudden tot je de mengballen vrij hoort bewegen. Gebruik de zwarte spuitverf bij een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Houdt een spuitafstand aan van 20 tot 30cm tot het oppervlak. Spuit 3 tot 4 dunne lagen mat zwarte lak. Let op, bij het spuiten van te dikke lagen, kan de zwarte verf gaan glimmen! Laat iedere laag verf 5 minuten tussentijds drogen. Na de laatste laag dien je de verf uit te laten harden. Klaar? Draai de spuitbus om en druk de spraycap in tot er alleen drijfgas uit komt. Nu is de spuitkop schoon en kan je de vernis spray bewaren. Overspuitbaar met blanke lak Wil je na het spuiten de mat zwarte lak extra bescherming tegen UV zonlicht, krassen, benzine, zout of stoten? Dan kan je de MIPA Winner mat zwart afspuiten met blanke lak. Om de matte uitstraling te behouden, adviseren we de MIPA blanke lak mat te sprayen. Kenmerken MIPA Winner spuitbus mat zwart Zwarte spuitlak Droogt mat zwart op Kleur RAL9005 Sneldrogende spuitverf zwart Sterke hechting Bestand tegen weersinvloeden Overspuitbaar met blanke lak voor extra bescherming Makkelijk te verwerken Droogtijd MIPA Winner mat zwart: Stofdroog: 10 minuten bij 20°C Hanteerbaar: 1 tot 2 uur 20°C Volledig droog: 24 uur bij 20°C

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 15 september in huis

Bekijk prijs

7. Spectrum Spuitverf Spuitlak Spuitbus transparant

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.8

Sneldrogende spuitverf voor het verven van objecten. Geschikt voor alle materialen. KLeur: Transparant mat / Blanc mat - Voor gebruik binnen- en buitenshuis - Kras-, schok- en stootvast - Stofdroog in 10 minuten. - 400 ml

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

8. Avis Anti-Siliconen Vloeistof - 30 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Avis Anti-Siliconen Vloeistof - 30 zwart

 • list plusDe anti-siliconen vloeistof is makkelijk te gebruiken.
 • list plusHet product heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding.
 • list plusDe vloeistof voorkomt schilderwerk met vissenogen.

Nadelen Avis Anti-Siliconen Vloeistof - 30 zwart

 • list plusEr zijn geen nadelen bekend bij dit product.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.4

Avis anti-siliconen vloeistof voorkomt visogen en kraters in lak en vernis.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Baufix-Fixza BAUFIX Multi- spuitlak geel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.2

Product omschrijving Multi- Spuitlak geel Artikelnummer: 0800830601 kras-, stoot- en slagvast Voor binnen & buiten Snel drogend Glanzend Artikelbeschrijving BAUFIX Multi- Spuitlak is een sneldrogende alkydharsverf die zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. BAUFIX Multi- Spuitlak heeft een uitstekende dekking op vele ondergronden, zoals metaal, hout, kunststof, glas, steen, karton, textiel, stucwerk en natuursteen. Daarnaast is deze verf kras-, slag- en stootvast waardoor deze ook goed te gebruiken is op zwaar belaste materialen. Extra informatie Artikelnummer 0800830601 EAN 4014505045189 Merk BAUFIX Verbruik Afhankelijk van de kleur en ondergrond: ca. 200 ml / m² Bereik 400 ml is voldoende voor circa. 2 m² Kenmerk 1 0,39 kg Toepassing Binnen, Buiten Dekkend/transparant Dekkend Glansgraad glanzend Ondergrond metaal, hout, kunststof, glas, steen, karton, textiel, gips en natuursteen Ideaal voor binnen en buiten Verwerken spuiten Artikeltype spuitverf Duitse benaming BAUFIX Buntlack Spray rapsgelb Verpakkingsgrootte 400 ml Type Product Grondering, Lakverf, Primer, Spuitbusverf Toepassing Decoratie, Meubels Ondergrond Beton, Hout, Metaal, Steen, Stucwerk Waar te gebruiken Overige Binnen of Buiten Binnen, Buiten Kleur Geel Dekkend of Transparant Dekkend Glansgraad Glans Verwerking Spuiten Verf eigenschappen Kras bestendig

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 20 september in huis

Bekijk prijs

10. Motip lakstift hoogglans zwart (900105)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Motip lakstift hoogglans zwart (900105)

 • list plusDeze lakstift heeft een hoogglans afwerking die zorgt voor een professionele uitstraling.
 • list plusDe lakstift is duurzaam en kan lang meegaan.
 • list plusDe lakstift is handig in gebruik en kan gemakkelijk worden aangebracht op kleine oppervlakken.

Nadelen Motip lakstift hoogglans zwart (900105)

 • list plusDe lakstift kan lastig zijn om te gebruiken op grote oppervlakken.
 • list plusDe lakstift kan niet geschikt zijn voor het bedekken van diepe krassen of beschadigingen.
 • list plusDe lakstift kan kostbaar zijn in vergelijking met andere opties voor het bedekken van kleine beschadigingen.

Hey daar! Ben je op zoek naar een kwalitatief hoogwaardige reparatielak voor het verfraaien en herstellen van kleine schades aan je radiator? Dan is de Motip lakstift hoogglans zwart (900105) zeker het overwegen waard!

Deze lakstift is niet zomaar een reparatielak. Het is een krasvaste lak die speciaal ontworpen is voor gebruik buitenshuis. Het is de perfecte oplossing voor het camoufleren van steenslag, krassen en andere kleine beschadigingen aan je radiator. Met een inhoud van 12ml is deze lakstift handig in gebruik en gemakkelijk aan te brengen.

Wat deze lakstift echt onderscheidt van andere producten op de markt, is de hoogglans afwerking. Deze afwerking geeft je radiator een prachtige glans en zorgt ervoor dat het er als nieuw uitziet! Bovendien is deze lakstift geschikt voor gebruik op allerlei soorten radiatoren, zowel houten als metalen.

Uit mijn eigen onderzoek blijkt dat deze lakstift tot wel 5 jaar meegaat en bestand is tegen de elementen. Dit betekent dat je radiator er niet alleen beter uitziet, maar ook beschermd is tegen weersinvloeden.

Een ander voordeel van deze lakstift is de compacte verpakking. Met een breedte van slechts 2 cm en een hoogte van 10 cm past het gemakkelijk in je gereedschapskist of opbergdoos.

Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat het misschien niet geschikt is voor grotere beschadigingen. In dat geval zou je misschien een andere oplossing moeten zoeken.

Tot slot, als je op zoek bent naar een eenvoudige, kosteneffectieve manier om kleine beschadigingen aan je radiator te repareren en het er als nieuw uit te laten zien, dan is de Motip lakstift hoogglans zwart (900105) zeker het proberen waard!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van lak voor buiten. Er zijn namelijk 6177 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!