Bestenu

Beste verf voor buiten - dec. 2022

Met meer dan 2449 verf voor buiten op de markt zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
Hieronder vind je de beste verf voor buiten in een handige lijst
01Score: 10
Motip lakstift mat zwart (900106)
Motip lakstift mat zwart (900106)
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.7
Motip lakstift hoogglans zwart (900105)
Motip lakstift hoogglans zwart (900105)
Ga naar laagste prjis
03Score: 9.3
Hermadix Temperzon
Hermadix Temperzon
Ga naar laagste prjis
04Score: 8.3
Hammerite Metaallak
Hammerite Metaallak
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.1
Hammerite Ultima Metaallak
Hammerite Ultima Metaallak
Ga naar laagste prjis
06Score: 7.9
"Rambo Teak Olie
"Rambo Teak Olie
Ga naar laagste prjis
07Score: 7.7
Tenco bootlak mat blank 910
Tenco bootlak mat blank 910
Ga naar laagste prjis
08Score: 6.9
Rambo Tuin
Rambo Tuin
Ga naar laagste prjis
09Score: 6.8
Sikkens Buitenlak
Sikkens Buitenlak
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Verf voor Buiten Koopgids

avatar-contour
Daan van Dijk

Daan van Dijk

Gepubliceerd op: Nov 24, 2021


Er zijn verschillende soorten verf verkrijgbaar, waaronder buitenverf, maar waarom gebruik je geen gewone verf voor buiten? Welke verf is het beste voor buiten? Dat lees je in de onderstaande koopgids.

Wat voor soorten verf zijn er voor buiten?

Er zijn verschillende soorten verf verkrijgbaar die speciaal voor buiten zijn bedoeld. Zo kiezen veel schilders voor alkydverf. Dit is een zeer sterke muurverf op oliebasis. Deze verf breng je daarnaast probleemloos dik aan. Als je de verf toch te dik vind, dun je deze eenvoudig uit met terpentine. Deze verf droogt snel en is daardoor prima te gebruiken in de winter.

Alkydverf stinkt echter enorm, waardoor je deze verf alleen buiten gebruikt. Verwijder eventuele vlekken met terpentine. Houd er ook rekening mee dat terpentine slecht is voor je huid. Het is daarom een goed idee om handschoenen te dragen als je met deze verf werkt.

Hoogglansverf gebruik je zowel binnen als buiten. Deze verf is erg slijtvast en daardoor uiterst geschikt voor buitengebruik. Hoogglansverf is eenvoudig schoon te maken en is waterafstotend, waardoor deze verf ideaal is voor het gebruik op hout. Als je de juiste primer gebruikt, gebruik je hoogglansverf ook op aluminium en kunststof.

Het nadeel van hoogglansverf is dat je door de glans van de verf, oneffenheden in de ondergrond duidelijk ziet. Het is daarom belangrijk dat je eventuele gaatjes, scheurtjes en andere oneffenheden eerst bewerkt met een goede houtvuller. Daarna breng je één of meerdere lagen verf aan.

Er is ook transparante lak. Deze gebruik je ook buiten. Dit is een doorzichtige lak die je op je hout aanbrengt. Hiermee kun je de natuurlijke nerf van het hout accentueren en nadruk leggen op de schoonheid van het hout. Transparante lak wordt vaak gebruikt op onbehandeld hout en is verkrijgbaar in verschillende tinten.

Transparante lak is minder bestand tegen slechte weersomstandigheden. Hierdoor zal je vaker opnieuw moeten schilderen om de beschermende laag van de lak te onderhouden. Het is daarnaast belangrijk dat je tussen de twee lagen lak, het hout even opschuurt met goed schuurpapier voordat je de tweede laag aanbrengt.

Beits is ook uitermate geschikt voor buiten. Je vergelijkt beits met transparante lak, maar met beits geef je het hout niet alleen een kleur of een glans, je bewerkt er ook het hout mee. Door hout te beitsen is het hout beter bestand tegen slechte weersomstandigheden. Het nadeel van beits is dat het snel vervaagt.

Hierdoor breng je beits vaker aan om zo de kleur en de beschermende kwaliteiten nieuw leven in te blazen. Je hebt echter geen grondverf nodig en je hoeft niet zo nauwkeurig te verven waardoor je sneller klaar bent. Beits is ideaal om te gebruiken op bijvoorbeeld tuinhekjes en schuttingen.

Waarom kan ik verf voor binnen niet buiten gebruiken?

Verf voor binnen is niet bestand tegen slechte weersomstandigheden. Daarnaast is het vaak op waterbasis waardoor het simpelweg langzaam zou verdwijnen als je het buiten zou gebruiken. Verf voor buiten is waterafstotend waardoor het zijnkleur en textuur behoudt.

Wat is er beter voor buiten, glans of matte verf?

Glansverf is gemakkelijk schoon te maken waardoor het ideaal is voor buiten. Daarnaast is glansverf vaak mooier in de zon dan matte verf. Glansverf heeft daarnaast minder last van vuilaanhechting, waardoor de verf er langer mooi uit blijft zien. Houd er wel rekening mee dat hoogglansverf alle oneffenheden in de verf accentueert.

Hierdoor is het een goed idee om de oneffenheden eerst weg te werken met een goede houtvuller. Laat dit een dag drogen voordat je gaat verven. Kleinere oneffenheden maak je eenvoudig minder zichtbaar door meerdere lagen verf te gebruiken.

Wat zijn belangrijkste eigenschappen voor verf buiten?

De belangrijkste eigenschap voor verf die je buiten gebruikt is dat deze bestand is deze alle weersomstandigheden. Zo moet deze niet alleen waterafstotend zijn, maar ook vuilafstotend. Een goede verf voor buiten behoudt daarnaast ook zijn kleur.

Verf voor buiten moet bovendien ook het hout beschermen en duurzaam zijn: je wilt niet elke winter je raamkozijnen opnieuw verven. Verf voor buiten moet ook eenvoudig met een goede kwast uit te smeren zijn en zijn glans behouden.

Waarom is verf voor buiten duurder dan verf voor binnen?

Verf voor buiten heeft meer pigmenten waardoor deze duurder is. Pigmenten zorgen voor de kleurintensiteit. Heeft verf minder pigmenten, dan is de verf minder kleurvast en zal deze sneller 'vervagen' dan een verf met meer pigmenten. Met andere woorden: de verf is duurzamer.

Wat zijn de ideale weersomstandigheden om buiten te verven?

Buiten schilderen doe je als het droog is en bij een temperatuur tussen de 10 °C en 20 °C. Het is daarnaast ook belangrijk dat je niet in de brandende zon schildert. Hierdoor droogt je verf te snel wat leidt tot minder mooie lagen verf.

Daarentegen drogen de meeste verven niet onder de 5 °C. Zeker in de winter kan de temperatuur in de avond onder de 5 °C zakken, zelfs als het overdag nog een graad of 15 was.

hero illustration

Hoe komt deze leuke verf voor buiten ranglijst tot stand..?

De wereld is aan het veranderen... en dus de het winkelonderzoek naar de beste verf voor buiten ook!
In het verleden ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over verf voor buiten, maar tegenwoordig assisteert een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle verf voor buiten die die je kunt kopen in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van consumenten en kijkt welke verf voor buiten het best worden verkocht
illustration
Al deze data wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van verf voor buiten stelt hij deze opsomming samen!
Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!
illustration
hero illustration

De beste verf voor buiten in een handige lijst

1 - Motip lakstift mat zwart (900106)

Loading..
Ga naar laagste prjis

Motip Touch up Lakstift Primer Kwalitatief hoogwaardige reparatielak voor het verfraaien en herstellen van steenslag, krassen en kleine schades. Motip kleurcode: 900106 Type product: Lakstift Mat Zwart Inhoud: 12ml

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - Motip lakstift hoogglans zwart (900105)

Loading..
Ga naar laagste prjis

Motip Touch up Lakstift Primer Kwalitatief hoogwaardige reparatielak voor het verfraaien en herstellen van steenslag, krassen en kleine schades. Motip kleurcode: 900105 Type product: Lakstift Glans Zwart Inhoud: 12ml

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - Hermadix Temperzon

Loading..
Ga naar laagste prjis

Temperzon zorgt voor een wit, regenvast zonnefilter op serres, lichtkoepels en kassen e.d. Zodra het regent wordt het middel transparant, daarna droogt het weer wit op. In het najaar kan de beschermlaag eenvoudig afgeborsteld worden.In het najaar kan de schermlaag eenvoudig worden verwijderd door droog afborstelen. Temperzon is watergedragen en in droge toestand een volledig inert product. Het bevat absoluut geen stoffen die schadelijk zijn of het water in vijvers of sloten kunnen verontreinigen.br /br /Eigenschappen temperzon:br / Toepassing: op glas en kunststof Verdunnen met: water, 1 op 1,5 deel water. Verbruik: 20-30m2 met een blik van 750cc Verwijderen: afborstelbaar Duurzaamheid: 1 jaar

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Hammerite Metaallak

Loading..
Ga naar laagste prjis

Metaallak die zonder primer of grondverf op roest kan worden aangebracht bij staal en ijzer en meteen een goed eindresultaat geeft. Stopt het roestproces, is kras- en stootvast en is extreem waterafstotend. Decoratieve roestewerende metaallak op basis van synthetische harsen en sneldrogende oplosmiddelen. Mits goed voorbehandeld ook voor andere ondergronden geschikt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Hammerite Ultima Metaallak

Loading..
Ga naar laagste prjis

Hammerite Ultima Metaallak is een beschermende premium metaallak voor buiten die 12 jaar bescherming biedt. Deze hoogwaardige metaallak is geschikt om direct aan te brengen op alle metalen. Dit betekent dat Hammerite Ultima Metaallak zonder primer of grondverf direct op alle metalen en over geroeste delen kan worden geschilderd. Biedt 12 jaar bescherming Geschikt voor alle metalen Direct over roest aan te brengen Geen primer of grondverf nodig Extra lang kleurbehoud Zeer sneldrogend Extreem weersbestendig Geschikt voor alle metalen zoals ijzer, staal, zink, aluminium, verzinkt staal Bij 20°C stofdroog na 1 uur, overschilderbaar na 3 uur Verfvlekken direct verwijderen met handwarm water. Spoel gereedschap niet uit onder de kraan. Vang de verf met spoelwater op.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - "Rambo Teak Olie

Loading..
Ga naar laagste prjis

Geschikt voor alle houtsoorten behavel Merbau, harsrijk Grenen en Douglas. Bij voorkeur rondom behandelen. Na opening goed over bodem roeren. Verwerkbaar tussen 10 en 25° C. Strijk laatste streek mee in de richting van de houtnerf. Volgende laag na ca. 24 uur. Verbruik is afhankelijk van de structuur en de staat van de ondergrond. Herhaal de behandeling 1 a 2 keer per jaar voor optimaal resultaat. Extreem waterproof, Impregneert en beschermt, Nerftekening versterkend, Bladdert niet af, Voorkomt vergrijzing, Beschermt tegen UV

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - Tenco bootlak mat blank 910

Loading..
Ga naar laagste prjis

Tenco Bootlak blank is een matte sneldrogende en krasvaste blanke lak op basis van alkyd-polyurethaanharsen. Toepasbaar op alle hardhoutsoorten boven de waterlijn. Tenco Bootlak blank is bestand tegen alle weersinvloeden van en bestand tegen zoet en zout water. Ook is Tenco Bootlak blank binnen te gebruiken als blanke lak voor scheepsinterieurs, meubels, deuren en kozijnen. Tenco Bootlak blank beschermt alle houtsoorten boven de waterlijn. Te gebruiken op al het hout in en op uw boot of schip maar ook in huis. • gemakkelijk verwerkbaar • uitstekende duurzaamheid • geen verkleuring • waterafstotend • bestand tegen invloeden van zout, brak en zoet water Klik hier voor het productinformatieblad (PDF) ()

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - Rambo Tuin

Loading..
Ga naar laagste prjis

Tuin - & Steigerhout 750 ml Puur Wit 1138. NIEUW RAMBO PANTSERBEITS TUIN- & STEIGERHOUT Deze Pantserbeits is speciaal geschikt voor al je tuin- & steigerhout. Je geeft je tuin eenvoudig die mooie stoere vintage look door deze beits te gebruiken op je meubels, schutting of schuurtje. Rambo Pantserbeits Tuin- & Steigerhout is gemakkelijk aan te brengen. 1 pot-systeem, dus geen grondverf nodig. Met deze beits blijft het hout 2 jaar beschermt tegen alle weersomstandigheden. Een eindresultaat om trots op te zijn.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - Sikkens Buitenlak

Loading..
Ga naar laagste prjis

Sikkens Buitenlak op basis van alkydhars, is geschikt voor het aflakken van hout, staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen, mits voorzien van de juiste grondverf. Het geeft tot 8 jaar bescherming aan het hout tegen weersinvloeden. Deze fraaie Buitenlak biedt een uitstekend glansbehoud en zeer goede vloeiing en is te verkrijgen in hoogglans en zijdeglans afwerking. Voor een perfect eindresultaat te gebruiken in combinatie met Sikkens Grondlak. Wanneer gebruik ik dit product? Voor hout en dekkende terpentine verdunbare verf of beitslagen buiten. Ook geschikt voor goed voorbehandeld metaal, harde kunststof, etc. De voordelen van Sikkens Buitenlak: · Hoge dekkracht · Uitstekende buitenduurzaamheid · Eenvoudig te verwerken · Tot 8 jaarbescherming Specificaties Overschilderbaar na: circa 18 uur bij 20°C Inhoudsmaat: 750ml Verkrijgbaar in 14 verschillende kleuren Rendement: Ca. 16 m²/l. bij een droge laagdikte van ca. 45 mm. Applicatiemethode en structuur van de ondergrond beïnvloeden het rendement. Reinigbaar: met terpentine Gebruiksaanwijzing Onbehandeld hout 1. Ontvetten met Alabastine Verfreiniger 2. Schuren met schuurpapier korrelgrofte P150-P180 en stofvrij maken. 3. Om een optimale kantendekking te verkrijgen scherpe hoeken en randen afronden 4. Opnieuw ontvetten en indien nodig repareren met Alabastine Houtreparatie 5. De eerste laag Sikkens Grondlak aanbrengen 6. Na droging glad schuren met schuurpapier korrelgrofte P220-P280 en stofvrij maken 7. Afwerken met 2 lagen Sikkens Buitenlak. Tussen de lagen fijn schuren met een kunststof schuurspons en stofvrij maken Tips & Tricks Gebruik voor een nog duurzamer eindresultaat 2 lagen Sikkens Grondlak als basis en gebruik een varkensharen kwast of lakviltroller voor een optimaal resultaat. Pionier in verf Sikkens is een pionier in verf. In 1792 maakte Wiert Willemszoon Sikkens in een poortje van de stadswallen te Groningen de eerste Sikkens lakken. Meer dan 220 jaar later is Sikkens, onderdeel van AkzoNobel, dé Nederlandse specialist op het gebied van verf. Sikkens onderscheidt zich door ervaring, innovatie, passie en perfectie. De wereldberoemde gebouwen die geschilderd zijn met Sikkens zijn hiervan het bewijs. Sikkens, als u kiest voor duurzaamheid en een prachtig professioneel eindresultaat.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van verf voor buiten. Er zijn immers 2449 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en ga je straks de beste