De Bestenu Verf voor Buiten Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 10/23/2020


Er zijn verschillende soorten verf verkrijgbaar, waaronder buitenverf, maar waarom gebruik je geen gewone verf voor buiten? Welke verf is het beste voor buiten? Dat lees je in de onderstaande koopgids.

Wat voor soorten verf zijn er voor buiten?

Er zijn verschillende soorten verf verkrijgbaar die speciaal voor buiten zijn bedoeld. Zo kiezen veel schilders voor alkydverf. Dit is een zeer sterke muurverf op oliebasis. Deze verf breng je daarnaast probleemloos dik aan. Als je de verf toch te dik vind, dun je deze eenvoudig uit met terpentine. Deze verf droogt snel en is daardoor prima te gebruiken in de winter.

Alkydverf stinkt echter enorm, waardoor je deze verf alleen buiten gebruikt. Verwijder eventuele vlekken met terpentine. Houd er ook rekening mee dat terpentine slecht is voor je huid. Het is daarom een goed idee om handschoenen te dragen als je met deze verf werkt.

Hoogglansverf gebruik je zowel binnen als buiten. Deze verf is erg slijtvast en daardoor uiterst geschikt voor buitengebruik. Hoogglansverf is eenvoudig schoon te maken en is waterafstotend, waardoor deze verf ideaal is voor het gebruik op hout. Als je de juiste primer gebruikt, gebruik je hoogglansverf ook op aluminium en kunststof.

Het nadeel van hoogglansverf is dat je door de glans van de verf, oneffenheden in de ondergrond duidelijk ziet. Het is daarom belangrijk dat je eventuele gaatjes, scheurtjes en andere oneffenheden eerst bewerkt met een goede houtvuller. Daarna breng je één of meerdere lagen verf aan.

Er is ook transparante lak. Deze gebruik je ook buiten. Dit is een doorzichtige lak die je op je hout aanbrengt. Hiermee kun je de natuurlijke nerf van het hout accentueren en nadruk leggen op de schoonheid van het hout. Transparante lak wordt vaak gebruikt op onbehandeld hout en is verkrijgbaar in verschillende tinten.

Transparante lak is minder bestand tegen slechte weersomstandigheden. Hierdoor zal je vaker opnieuw moeten schilderen om de beschermende laag van de lak te onderhouden. Het is daarnaast belangrijk dat je tussen de twee lagen lak, het hout even opschuurt met goed schuurpapier voordat je de tweede laag aanbrengt.

Beits is ook uitermate geschikt voor buiten. Je vergelijkt beits met transparante lak, maar met beits geef je het hout niet alleen een kleur of een glans, je bewerkt er ook het hout mee. Door hout te beitsen is het hout beter bestand tegen slechte weersomstandigheden. Het nadeel van beits is dat het snel vervaagt.

Hierdoor breng je beits vaker aan om zo de kleur en de beschermende kwaliteiten nieuw leven in te blazen. Je hebt echter geen grondverf nodig en je hoeft niet zo nauwkeurig te verven waardoor je sneller klaar bent. Beits is ideaal om te gebruiken op bijvoorbeeld tuinhekjes en schuttingen.

Waarom kan ik verf voor binnen niet buiten gebruiken?

Verf voor binnen is niet bestand tegen slechte weersomstandigheden. Daarnaast is het vaak op waterbasis waardoor het simpelweg langzaam zou verdwijnen als je het buiten zou gebruiken. Verf voor buiten is waterafstotend waardoor het zijn kleur en textuur behoudt.

Wat is er beter voor buiten, glans of matte verf?

Glansverf is gemakkelijk schoon te maken waardoor het ideaal is voor buiten. Daarnaast is glansverf vaak mooier in de zon dan matte verf. Glansverf heeft daarnaast minder last van vuilaanhechting, waardoor de verf er langer mooi uit blijft zien. Houd er wel rekening mee dat hoogglansverf alle oneffenheden in de verf accentueert.

Hierdoor is het een goed idee om de oneffenheden eerst weg te werken met een goede houtvuller. Laat dit een dag drogen voordat je gaat verven. Kleinere oneffenheden maak je eenvoudig minder zichtbaar door meerdere lagen verf te gebruiken.

Wat zijn belangrijkste eigenschappen voor verf buiten?

De belangrijkste eigenschap voor verf die je buiten gebruikt is dat deze bestand is deze alle weersomstandigheden. Zo moet deze niet alleen waterafstotend zijn, maar ook vuilafstotend. Een goede verf voor buiten behoudt daarnaast ook zijn kleur.

Verf voor buiten moet bovendien ook het hout beschermen en duurzaam zijn: je wilt niet elke winter je raamkozijnen opnieuw verven. Verf voor buiten moet ook eenvoudig met een goede kwast uit te smeren zijn en zijn glans behouden.

Waarom is verf voor buiten duurder dan verf voor binnen?

Verf voor buiten heeft meer pigmenten waardoor deze duurder is. Pigmenten zorgen voor de kleurintensiteit. Heeft verf minder pigmenten, dan is de verf minder kleurvast en zal deze sneller 'vervagen' dan een verf met meer pigmenten. Met andere woorden: de verf is duurzamer.

Wat zijn de ideale weersomstandigheden om buiten te verven?

Buiten schilderen doe je als het droog is en bij een temperatuur tussen de 10 °C en 20 °C. Het is daarnaast ook belangrijk dat je niet in de brandende zon schildert. Hierdoor droogt je verf te snel wat leidt tot minder mooie lagen verf.

Daarentegen drogen de meeste verven niet onder de 5 °C. Zeker in de winter kan de temperatuur in de avond onder de 5 °C zakken, zelfs als het overdag nog een graad of 15 was.

Hoe komt deze leuke Verf voor Buiten opsomming tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de zoektocht naar de beste Verf voor Buiten ook!

Vroeger ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Verf voor Buitens, maar vandaag helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Verf voor Buitens die op de markt zijn in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van kopers en kijkt welke Verf voor Buitens het best verkopen.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Verf voor Buitens stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!

Beste getest

Artikelen vergelijkbaar aan Verf voor Buitens

De beste Verf voor Buitens in een handige lijst

Product informatiePlus or Show more

Hermadix Douglas / Lariks olie is speciaal ontwikkeld voor nieuw en oud douglas / lariks hout. Douglas / Lariks olie geeft een transparante uitstraling zodat de houtnerf en houtstructuur zichtbaar blijven. Douglas / Lariks olie dringt diep in het hout en geeft een matte, natuurlijke uitstraling. Douglas / Lariks olie droogt snel en is makkelijk verwerkbaar. 1-2 lagen douglas / lariks olie zijn voldoende voor een prachtig resultaat. Bij onderhoudslagen lichtjes tussendoor schuren. Douglas / lariks olie is een watergedragen, mens- en milieuvriendelijk olie op basis van natuurlijke ingrediënten.

1. Hermadix Douglas Olie - Naturel - 2,5 liter


Product informatiePlus or Show more

Hermadix Bangkirai Olie voor een natuurlijke uitstraling. De mooie, warme uitstraling van Bangkirai hardhout gaat verloren door weersinvloeden als u het niet op tijd behandelt. Het wordt vuil en grijs en vlonders kunnen gevaarlijk glad worden door aanhechting van algen. De oplossing hiervoor is water gedragen Bangkirai olie, dat geen oplosmiddelen bevat en dus minder milieubelastend is. De Bangkirai olie droogt snel, geeft langdurige, waterafstotende bescherming en voorkomt vergrijzing en vervuiling. Het is speciaal ontwikkeld voor vlonders en bruggetjes en andere buiten toepassingen van deze keiharde houtsoort. De bijzondere samenstelling op basis van speciale oliën zorgt voor een goede indringing en hechting; bladderen is uitgesloten. Het natuurlijke karakter en de kleur blijven behouden door deze oliën. Wanneer gebruik ik dit product? Hardhouten objecten in de tuin verkleuren onder invloed van wind, zon en regen extreem snel. U kunt dit voorkomen door uw hout te behandelen met Hermadix Bangkirai-olie. Deze olie geeft jarenlange bescherming. De kleur in de olie zorgt voor UV bescherming. Bangkirai-olie is vochtregulerend. Bangkirai-olie is makkelijk te verwerken en sneldrogend. Een mens- en milieuvriendelijk product dat vervuiling en vergrijzing tegengaat en geen nare verflucht heeft. Ter bescherming en verfraaiing van bv. uw Bangkirai houten vlonders, schuttingen, pergola’s en plantenbakken Dringt diep door in het hout Vochtregulerend Bladdert niet Geeft uw Bangkirai hout duurzame bescherming Voor een matte natuurlijke uitstraling Een milieubewuste keuze; niet schadelijk voor mens, dier en plant Hoe breng ik Hermadix Bangkirai-olie aan? Op een kale of nieuwe ondergrond. Zorg ervoor dat uw Bangkirai hout schoon is en verwijder vuil, vet en stof. Aanbrengen kan met een platte kwast en/of beitsroller of elektrische verfspuit. De voordelen van Hermadix Bangkirai-olie: Beitst makkelijk zonder veel weerstand Vochtregulerend Goede dekking Mat Op basis van natuurlijke olieën en watergedragen Geen nare verflucht en oplosmiddelvrij Handen wassen met water en zeep Het rendement Het theoretisch rendement is tussen de 8-10 m2 per liter. Het praktisch rendement is afhankelijk van de structuur en de zuiging van de ondergrond, het gebruikte gereedschap en de omstandigheden bij het aanbrengen van de olie. Tips & tricks: Voor gebruik goed roeren. Aanbrengen met een platte kwast of beitsroller Niet verdunnen Heb je geknoeid? Maak het gelijk schoon met een vochtige doek met warm water. Het gebruikte gereedschap kun je ook reinigen met warm water. Als je klaar bent met beitsen, sluit het blik goed af en keer het blik om alvorens je het wegzet Vorstvrij bewaren. In een goed afgesloten verpakking, op een droge plaats bewaard, bij een temperatuur van 10 °C tot 25 °C

2. Hermadix Bangkirai-Olie - 2,5 liter


Product informatiePlus or Show more

Tenco Houtcoating is een speciale, teervrije, coating voor houten objecten welke voorheen zijn behandeld met teerproducten. Op basis van alkydhars en zwarte pigmenten. Verfraait en behoudt het karakteristieke uiterlijk. Voor onder andere schuren, loodsen en schuttingen. Bestand tegen weersinvloeden.

3. Tenco Houtcoating Zwart - 2,5 liter


Product informatiePlus or Show more

Hermadix Douglas / Lariks olie is speciaal ontwikkeld voor nieuw en oud douglas / lariks hout. Douglas / Lariks olie geeft een transparante uitstraling zodat de houtnerf en houtstructuur zichtbaar blijven. Douglas / Lariks olie dringt diep in het hout en geeft een matte, natuurlijke uitstraling. Douglas / Lariks olie droogt snel en is makkelijk verwerkbaar. 1-2 lagen douglas / lariks olie zijn voldoende voor een prachtig resultaat. Bij onderhoudslagen lichtjes tussendoor schuren. Douglas / lariks olie is een watergedragen, mens- en milieuvriendelijk olie op basis van natuurlijke ingrediënten.

4. Hermadix Douglas Olie - Naturel - 0,75 liter


Product informatiePlus or Show more

Dekkende Remmers Buitenbeits/Induline GW-310 UV bestendig/Gitzwart Ral 9005 Water gedragen Zwarte beits/lazuur voor oppervlaktebescherming veel toegepast op Douglas/lariks/vuren/ en grenen tuinhout Toepassingsgebieden Voor al het hout wat buiten wordt toegepast (boven maaiveld) Voor gevelbetimmeringen (wordt veel toegepast op douglas), schrootjes, schuttingen, pergola's, tuinhuisjes, dak overstekken, overkappingen, enz. Gemakkelijke verwerking: kwasten of spuiten Eigenschappen Jaren diepzwart na 2 maal behandeling Een dunne laagopbouw Beschermt het hout tegen Uv-licht Bladdert, scheurt en barst niet Met blauwzwamwering en filmconservering tegen micro-bacteriële aantasting (algen, schimmels) van de verflaag Advies onderhoud Buitenhout in twee lagen induline zetten om zo lang mogelijk het diep zwart te behouden Mocht deze lichter van kleur worden in de loop van de tijd, kunt u het hout ontdoen van vuil en stof en vervolgens 1 nieuwe laag opzetten. Zo is het hout weer beschermd voor jaren!

5. Remmers Induline GW-310 Zwarte Beits 2,5L UV Bestendig Gitzwart RAL9005


Product informatiePlus or Show more

Hermandix Impraline zwarte teer is een impregnerend product en geschikt voor onderhoud en bescherming van onder andere bielzen en rolborders. Bladdert niet en geeft daarnaast een mooie zijdematte eindlaag. Deze teervervanger van Hermandix dringt tot diep in het materiaal (hout) door en geeft voldoende bescherming. Ook aan hout dat in het verleden al eens met Corboleum of Creosoot behandeld is. Let op: alleen geschikt voor buitengebruik. Voordelen -Bladdert niet. - Dringt door tot diep in het materiaal (hout). - Ook geschikt voor hout dat reeds behandeld is. Minpunten - Alleen geschik voor buitengebruik. Specificaties - Merk: Hermandix. - Type: Teervervanger. - Materiaal: Hout. - Verbruik: 9m2/L. - Basis: Waterbasis.

6. Hermadix Impraline Zwarte Teer - 2,5 liter


Product informatiePlus or Show more

NIEUW RAMBO PANTSERBEITS TUIN- & STEIGERHOUTDeze Pantserbeits is speciaal geschikt voor al je tuin- & steigerhout. Je geeft je tuin eenvoudig die mooie stoere vintage look door deze beits te gebruiken op je meubels, schutting of schuurtje.

7. Tuin - & Steigerhout 750 ml Petrol Blauw 1142


Product informatiePlus or Show more

NIEUW RAMBO PANTSERBEITS TUIN- & STEIGERHOUTDeze Pantserbeits is speciaal geschikt voor al je tuin- & steigerhout. Je geeft je tuin eenvoudig die mooie stoere vintage look door deze beits te gebruiken op je meubels, schutting of schuurtje.

8. Tuin - & Steigerhout 750 ml Flessen Groen 1147


Product informatiePlus or Show more

CetaBever Tuinmeubel Natuurlijk Effect beschermt jouw hout als een beits met het natuurlijke matte uiterlijk van een olie. Hierdoor behoudt het hout zijn authenticiteit en pure uitstRALing en beschermt het tot 3 jaar voor Tuinmeubels.

9. Cetabever Tuinmeubelbeits - Natuurlijk Effect - Blank - Mat - 750 ml


Product informatiePlus or Show more

Sneldrogende lak met goede dekkracht en uitstekende hechting, voor het behandelen van behandelde en onbehandelde ondergronden van hout, metaal, glas en diverse soorten kunststof. De lak heeft een duurzame kleur en een goede oppervlaktehardheid. De lak is bestand tegen benzine, chemicaliën en weersinvloeden en is lichtecht en UV-bestendig.

10. Motip 900106 - Auto lakstift - Mat Zwart - 12 ml


Artikelen vergelijkbaar aan Verf voor Buitens


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Verf voor Buitens. Er zijn immers 2505 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en ga je straks de beste Verf voor Buiten kopen.