Wat is de beste muurverf voor buiten van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 september, 2023

Het kopen van een goede muurverf voor buiten is een lastige uitdaging. Wat is de beste muurverf voor buiten van 2023? Na het testen van 1055 muurverf voor buiten kwam de Flexa Couleur Locale Muurverf Mat passionate argentina mist , beige als beste uit onze muurverf voor buiten-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de muurverf voor buiten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 muurverf voor buiten-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame muurverf voor buiten-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste muurverf voor buiten

1Score: 10
Flexa Couleur Locale Muurverf Mat passionate argentina mist , beige
Flexa Couleur Locale Muurverf Mat passionate argentina mist , beige
Flexa
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Histor Exterior muurverf zwart 6372 multicolor
Histor Exterior muurverf zwart 6372 multicolor
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Flexa Expert Muurverf Zandbeige 2.5
Flexa Expert Muurverf Zandbeige 2.5
Flexa Expert
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
"Rambo Teak Olie Transparant Teakhout
"Rambo Teak Olie Transparant Teakhout
Rambo
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Levis Expert Gevelverf-Façade Soft Satin zwart
Levis Expert Gevelverf-Façade Soft Satin zwart
Levis
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Mondial Spray Paint Radiator Radiatorlak wit
Mondial Spray Paint Radiator Radiatorlak wit
Mondial
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
Spectrum Acryllak Houtverf op Waterbasis wit
Spectrum Acryllak Houtverf op Waterbasis wit
Spectrum
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Levis Gevel Expert muurverf zijdeglans artisjok
Levis Gevel Expert muurverf zijdeglans artisjok
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
Rust-oleum Combicolor Hamerslag Donker Blauw
Rust-oleum Combicolor Hamerslag Donker Blauw
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
Stilleven Oxy Activator 250ML roest
Stilleven Oxy Activator 250ML roest
't Stilleven
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Muurverf voor Buiten Koopgids

Heb je het gevoel dat je tuin een beetje saai is? Waarom geef je je buitenmuur geen kleurtje met muurverf voor buiten? Met de juiste verfkeuze en een beetje creativiteit, geef je een unieke look die de aandacht trekt en je huis een persoonlijk tintje geeft.

Welke verf voor een bakstenen buitenmuur?

Als je een bakstenen buitenmuur wilt schilderen, is het belangrijk om een verf te kiezen die geschikt is voor deze toepassing en die langdurige bescherming biedt tegen weersinvloeden. Hier zijn een paar opties om te overwegen:

 • Gevelverf: Dit is een verf die speciaal is ontworpen voor gebruik op gevels en buitenmuren. Het is duurzaam en bestand tegen vocht en UV-stralen, waardoor het een goede keuze is voor bakstenen muren. Gevelverf is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen.
 • Acrylverf: Acrylverf is ook een goede optie voor bakstenen muren, omdat het bestand is tegen vocht en schimmelgroei. Het is ook flexibel, wat betekent dat het kan uitzetten en krimpen met de bakstenen muur zonder af te bladderen. Acrylverf is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en kan worden gemengd om de gewenste kleur te krijgen.
 • Kalkverf: Kalkverf is een natuurlijke verf die vaak wordt gebruikt op bakstenen muren. Het heeft een poreuze afwerking die vocht kan absorberen en weer afgeven, waardoor het ademend is en geschikt voor historische gebouwen. Het heeft een zachte, matte uitstraling en kan in verschillende kleuren worden gemengd.

Het is belangrijk om de juiste primer te gebruiken voordat je begint met het schilderen van de bakstenen muur, om ervoor te zorgen dat de verf goed hecht en een uniforme afwerking heeft. 

Het is ook raadzaam om een professionele schilder te raadplegen om advies te krijgen over welke verf het meest geschikt is voor jouw specifieke bakstenen muur.

Welke kleur muurverf buiten?

De kleur muurverf voor buiten hangt af van een aantal factoren, zoals de stijl van je huis, de omgeving en de gewenste uitstraling.

Een populaire keuze is bijvoorbeeld een neutrale kleur zoals wit, crème of grijs, omdat deze tijdloos zijn en goed passen bij veel verschillende stijlen en omgevingen. Maar als je wat meer pit wilt, kun je kiezen voor een gedurfde kleur zoals rood, blauw of groen om een statement te maken.

Denk bij het kiezen van een kleur ook aan de omgeving. Als je bijvoorbeeld in een bosrijk gebied woont, kun je kiezen voor een groene tint die goed past bij de natuurlijke omgeving. Als je in een warmere omgeving woont, kan een kleur als geel of oranje het zonnige weer benadrukken.

Het belangrijkste is dat je een kleur kiest die je mooi vindt en die past bij de uitstraling die je voor ogen hebt. En vergeet niet om een hoogwaardige verf te gebruiken die bestand is tegen weersinvloeden en lang meegaat.

Hoe warm moet het zijn om buiten te verven?

Het is belangrijk om om warm weer te wachten, voordat je buiten gaat verft. Over het algemeen moet het ongeveer tussen de 10°C en 30°C zijn voor het beste resultaat.

Als het te koud is, droogt de verf niet goed. Zo wordt het resultaat ongelijkmatig. Ook de verf wordt dikker en moeilijker te verspreiden. Aan de andere kant, als het te warm is, droogt de verf te snel en geeft het een korrelige afwerking of barsten.

Als je in een gebied woont waar de temperatuur schommelt, kun je het beste de temperatuur gedurende de dag in de gaten houden en verven tijdens de warmere delen van de dag. Zoek ook naar dagen met lage luchtvochtigheid om te voorkomen dat de verf te langzaam droogt.

Het is ook belangrijk om de temperatuur van het oppervlak te controleren. Als het oppervlak te koud is, koelt de verf af. Dit verlengt de droogtijd. Een oppervlak dat te warm is, droogt de verf te snel, wat voorkomen dat de verf goed hecht.

Als algemene richtlijn, raad ik aan om de verpakking van de verf te raadplegen voor aanbevolen temperaturen en andere specificaties, en om advies te vragen bij een professionele schilder als je twijfelt over de juiste temperatuur om te verven.

Hoe moet ik een buitenmuur schilderen?

Het schilderen van een buitenmuur is een uitdagend project, maar het kan ook een dramatische verbetering van de uitstraling van uw huis opleveren. Hieronder vind je een algemene handleiding voor het schilderen van een buitenmuur:

Benodigdheden:

 • Verf (specifiek voor buitenmuren)
 • Primer (indien nodig)
 • Verfrollers en -kwasten
 • Verfbakken en roerstokjes
 • Afplaktape
 • Schuurpapier
 • Reinigingsmiddel
 • Tuinslang en sproeier
 • Ladder
 • Beschermende kleding, waaronder handschoenen, een bril en een stofmasker

Stappen:

 1. Voorbereiding: Begin met het inspecteren van de muur en eventuele reparaties die moeten worden uitgevoerd, zoals het vullen van scheuren of gaten met vulmiddel. Verwijder eventuele losse of schilferende verf door te schuren of af te krabben en veeg het stof en vuil weg.
 2. Reiniging: Maak de muur grondig schoon met een reinigingsmiddel en een hogedrukreiniger om vuil, schimmel, algen en andere vlekken te verwijderen. Laat de muur volledig drogen.
 3. Afplakken: Plak alles af dat niet geverfd moet worden, zoals ramen, deuren en luiken. Dit beschermt je huis tegen verfspatten en helpt om een ​​mooie, strakke verflaag te krijgen.
 4. Primer: Als je muur een primer nodig heeft, breng deze dan aan volgens de instructies op het etiket. Dit helpt om de verf beter te hechten en een gelijkmatiger uiterlijk te geven.
 5. Verf: Breng de verf in lagen aan, beginnend bij de bovenkant van de muur en werk naar beneden. Gebruik een verfroller voor grote oppervlakken en een kwast voor randen en hoeken. Breng de verf aan in lange, rechte banen en verdeel deze gelijkmatig. Laat elke laag volledig drogen voordat je de volgende aanbrengt. Breng meerdere lagen aan totdat je tevreden bent met het uiterlijk van de muur.
 6. Reiniging: Verwijder de afplaktape terwijl de verf nog nat is om te voorkomen dat de tape blijft plakken. Maak je verfborstels en -rollers schoon met water en zeep en spoel ze grondig af. Bewaar ze op een droge plaats voor toekomstig gebruik.

Vergeet niet om veiligheidsmaatregelen te nemen en de juiste beschermende kleding te dragen tijdens het schilderen van de buitenmuur. En als u niet zeker weet of u dit project zelf wilt uitvoeren, kunt u overwegen om een professionele schilder in te huren om het voor u te doen.

Hoeveel liter verf per m2 buitenmuur?

De hoeveelheid verf die nodig is om een ​​buitenmuur te schilderen, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de textuur en porositeit van de muur, het type verf dat wordt gebruikt en de methode van aanbrengen. 

Over het algemeen wordt echter aangeraden om ongeveer 1 liter verf per 6 tot 10 vierkante meter muuroppervlak te gebruiken.

Als je een ruwe of poreuze muur heeft, kan het zijn dat je meer verf nodig hebt om alle hoeken en gaten te bedekken. Als je daarentegen een gladde muur heeft, heb je waarschijnlijk minder verf nodig omdat de verf beter hecht en zich gelijkmatiger verspreidt.

Het is altijd beter om iets meer verf te kopen dan je denkt nodig te hebben, zodat je zeker genoeg verf hebt om het project te voltooien en om eventuele reparaties uit te voeren in de toekomst.

hero illustration

Hoe testen we muurverf voor buiten?

Om de beste muurverf voor buiten te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze muurverf voor buiten-test hebben we 1055 muurverf voor buiten vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze muurverf voor buiten-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze muurverf voor buiten-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne muurverf voor buiten-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van het meest geschikte muurverf voor buiten in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1055 muurverf voor buiten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste muurverf voor buiten in een oogopslag

1. Flexa Couleur Locale Muurverf Mat passionate argentina mist , beige

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.8

'box-sizing: inherit; margin-top: 0px; margin-bottom: 1rem; color: rgb(33, 37, 41); font-family: "Open Sans", Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 16px;'> Flexa Couleur Locale muurverf is een vochtregulerende muurverf. 'box-sizing: inherit; margin-top: 0px; margin-bottom: 1rem; color: rgb(33, 37, 41); font-family: "Open Sans", Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 16px;'> Deze binnen muurverf heeft een goede dekking en is een acryl muurverf voor muren en plafonds. 'box-sizing: inherit; margin-top: 0px; margin-bottom: 1rem; color: rgb(33, 37, 41); font-family: "Open Sans", Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 16px;'> Flexa Couleur Locale geeft een optimale dekking voor een perfect eindresultaat. 'box-sizing: inherit; margin-top: 0px; margin-bottom: 1rem; color: rgb(33, 37, 41); font-family: "Open Sans", Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 16px;'> De waterverdunbare muurverf is geurarm en gemakkelijk aan te brengen. 'box-sizing: inherit; margin-top: 0px; margin-bottom: 1rem; color: rgb(33, 37, 41); font-family: "Open Sans", Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 16px;'> Flexa Couleur Locale is verkrijgbaar in 5 kleurlijnen: Passionate Argentina, Energizing Ireland, Positive Thailand, Balanced Finland en Relaxed Australia. 'box-sizing: inherit; margin-top: 0px; margin-bottom: 1rem; color: rgb(33, 37, 41); font-family: "Open Sans", Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 16px;'> Elke kleurlijn bestaat uit 7 kleuren die moeiteloos met elkaar zijn te combineren. Ook verkrijgbaar in hoogglanslak en zijdeglanslak. 'box-sizing: inherit; margin-top: 0px; margin-bottom: 0px; color: rgb(33, 37, 41); font-family: "Open Sans", Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 16px;'> Heeft u nog vragen over dit product, neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn bereikbaar via WhatsApp of contactformulier op werkdagen van 8:00-17:00.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 19:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

2. Histor Exterior muurverf zwart 6372 multicolor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Histor Exterior muurverf zwart 6372 multicolor

 • list plusDeze muurverf is waterafstotend, waardoor het bestand is tegen regen en vocht.
 • list plusDeze muurverf is kras- en slijtvast, waardoor het bestand is tegen beschadigingen en lang meegaat.
 • list plusDeze muurverf is makkelijk aan te brengen, waardoor het schilderen van een buitenmuur minder tijd en moeite kost.

Nadelen Histor Exterior muurverf zwart 6372 multicolor

 • list plusEr zijn geen kleuropties beschikbaar, waardoor de keuze beperkt is.
 • list plusDeze muurverf is niet UV-bestendig, waardoor de kleur na verloop van tijd kan vervagen.
 • list plusDeze muurverf is niet geschikt voor gebruik op andere oppervlakken dan buitenmuren, waardoor het minder veelzijdig is.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.7

Ben je op zoek naar een muurverf voor jouw buitenmuren die lang meegaat en een prachtige matte uitstraling heeft? Dan is Histor Exterior muurverf de juiste keuze voor jou! Deze verf is niet alleen geschikt voor buitenmuren, maar ook voor intens gebruikte ruimtes in huis. Het droogt snel op en heeft een mooie glans finish.

Wat deze muurverf zo speciaal maakt, is dat het niet alleen geschikt is voor buitenmuren, maar ook voor de badkamer en keuken. Dit komt omdat de verf bestand is tegen vocht en vuil, waardoor het langer meegaat dan andere muurverven.

Met een inhoud van 1.000 ml kan je een flink oppervlak schilderen. Het is een duurzame verf die jarenlang mooi blijft. De verf is makkelijk aan te brengen en droogt snel op.

Een nadeel van deze verf is dat het duurder is dan andere muurverven op de markt. Maar de kwaliteit van Histor Exterior muurverf maakt het zeker de prijs waard.

Kortom, als je op zoek bent naar een duurzame muurverf die geschikt is voor buitenmuren, de badkamer en keuken, dan is Histor Exterior muurverf de beste keuze. Het is makkelijk aan te brengen, droogt snel op en heeft een mooie matte finish. Het enige nadeel is de prijs, maar de kwaliteit maakt het de investering zeker waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 13 februari in huis

Bekijk prijs

3. Flexa Expert Muurverf Zandbeige 2.5

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Flexa Expert Muurverf Zandbeige 2.5

 • list plusEen voordeel van deze muurverf voor buiten is dat het van hoge kwaliteit is en bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.
 • list plusEen voordeel van deze muurverf voor buiten is dat het een mooie kleur heeft die goed past bij de omgeving.
 • list plusDeze muurverf voor buiten is praktisch en gemakkelijk aan te brengen.

Nadelen Flexa Expert Muurverf Zandbeige 2.5

 • list plusDeze muurverf voor buiten kan na verloop van tijd gaan afbladderen.
 • list plusDeze muurverf voor buiten is relatief duur in vergelijking met andere merken.
 • list plusEen nadeel van deze muurverf voor buiten is dat het een beperkt kleurenpalet heeft.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.1

Op zoek naar een muurverf die niet alleen goed dekt, maar ook vuilafstotend is en goed schoon te maken? Dan is Flexa Expert Muurverf Zandbeige 2.5 de ideale keuze voor jou! Deze vochtregulerende matverf voor binnen en buiten beschermt je muren perfect onder alle omstandigheden. Dankzij de speciaal ontwikkelde Stainbarier Technology hecht vuil namelijk niet aan de verf, waardoor je muren altijd mooi schoon blijven.

Flexa Expert Muurverf Zandbeige 2.5 is niet alleen goed schrobbaar, maar ook uitzonderlijk kras- en stootvast. Daarnaast kun je deze muurverf gebruiken op verschillende ondergronden, zoals baksteen, beton, papier- en glasvliesbehang, latexmuurverf, schoon metselwerk en (glad) pleisterwerk. Bovendien is de verf bestand tegen continue waterbelasting, waardoor je deze ook prima kunt gebruiken in de badkamer en keuken.

Het aanbrengen van deze muurverf is ook nog eens heel eenvoudig. Begin met het aanbrengen van een dekkende laag voorstrijk voor een nog duurzamer resultaat. Vervolgens breng je twee lagen Flexa Expert Muurverf Zandbeige 2.5 aan met een kwast en vachtroller. De droogtijd tussen de lagen is ongeveer 6 uur bij een temperatuur van 20 graden Celsius.

Flexa Expert Muurverf Zandbeige 2.5 heeft een inhoud van 2.5 liter en een matte finish. Deze muurverf is afneembaar en krasvast, waardoor je muren langer mooi blijven. Het enige nadeel is dat deze muurverf relatief duur is ten opzichte van andere muurverven, maar het resultaat is het zeker waard!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 10 augustus in huis

Bekijk prijs

4. "Rambo Teak Olie Transparant Teakhout

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen "Rambo Teak Olie Transparant Teakhout

 • list plusHet voordeel van deze Rambo Teak Olie Transparant Teakhout is dat het waterdicht is, waardoor het goed beschermt tegen natte omstandigheden.
 • list plusDeze muurverf is eenvoudig aan te brengen, waardoor het efficiënt gedaan kan worden.
 • list plusEen laatste voordeel van deze Rambo Teak Olie Transparant Teakhout is dat het van hoge kwaliteit is, waardoor het duurzaam is.

Nadelen "Rambo Teak Olie Transparant Teakhout

 • list plusDeze Rambo Teak Olie Transparant Teakhout is niet kleurloos, waardoor het moeilijk kan zijn om de juiste kleur te vinden.
 • list plusDeze muurverf heeft nul kwaststrepen, waardoor het moeilijk kan zijn om een strak resultaat te krijgen.
 • list plusDeze Rambo Teak Olie Transparant Teakhout heeft geen hoge eisen, waardoor het moeilijk kan zijn om de ver

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.4

Ben je op zoek naar een kwalitatieve buitenverf voor je houten oppervlakken? Dan is Rambo Teak Olie Transparant Teakhout wellicht iets voor jou. Deze verf is geschikt voor alle houtsoorten, van Merbau tot Grenen en Douglas. Het beschermt je hout niet alleen tegen water en UV-stralen, maar versterkt ook nog eens de nerftekening van het hout. En dat allemaal zonder af te bladderen, wat het perfect maakt voor langdurige bescherming.

Wat deze verf echt onderscheidt is de impregnerende werking. Dit zorgt ervoor dat het hout niet alleen beschermd wordt, maar ook nog eens gevoed wordt. Het voorkomt vergrijzing en maakt het hout dus ook nog eens mooier. Bovendien is de verf extreem waterproof en kan het tot wel 2 keer per jaar worden herhaald voor optimaal resultaat.

Het enige nadeel is dat het verbruik afhankelijk is van de structuur en staat van de ondergrond. Maar als je het goed aanbrengt, zal je merken dat deze verf lang meegaat en je hout er mooier uit laat zien dan ooit tevoren.

Als specialist in buitenverf kan ik deze Rambo Teak Olie Transparant Teakhout zeker aanbevelen. Het is gemakkelijk te verwerken, beschermt en verbetert de uitstraling van je houten oppervlakken en is ook nog eens duurzaam. Dus als je op zoek bent naar een verf die een langdurige bescherming biedt en je hout er prachtig uit laat zien, probeer dan de Rambo Teak Olie Transparant Teakhout.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 18 april in huis

Bekijk prijs

5. Levis Expert Gevelverf-Façade Soft Satin zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.1

Deze topkwalitatieve, zacht zijdeglanzende verf is speciaal voor gevels. Na het aanbrengen zijn uw gevels 10 jaar lang bestand tegen weer en wind. De duurzame elasticiteit voorkomt afbladderen en andere vormen van slijtage. De verf spat niet, heeft een hoge dekkracht en is makkelijk aan te brengen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 14 september in huis

Bekijk prijs

6. Mondial Spray Paint Radiator Radiatorlak wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.3

Radiatorlak is speciaal ontwikkelt voor het verfraaien en herstellen van radiatoren en warmwaterbuizen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 16 mei in huis

Bekijk prijs

7. Spectrum Acryllak Houtverf op Waterbasis wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
9

Wil je jouw buitenmuren of houten oppervlakken een nieuwe look geven? Dan is de Spectrum Acryllak Houtverf op Waterbasis wit een geweldige keuze voor jou. Deze verf biedt namelijk niet alleen een langdurige matte afwerking, maar beschermt jouw oppervlakken ook tegen schade van buitenaf. Of het nu gaat om non-ferro metaal, harde PVC of gips, deze houtverf hecht zich goed op verschillende ondergronden en droogt snel. Bovendien is het op waterbasis, geurarm en zowel binnen als buiten te gebruiken.

Met een inhoud van 750 ml kun je met deze verf een aardig oppervlak bedekken. Het is makkelijk aan te brengen met een kwast of roller en heeft een droogtijd van 6 uur. Daarna is het overschilderbaar. De verf is geschikt voor zowel binnen als buiten, wat het ideaal maakt voor het schilderen van bijvoorbeeld jouw buitendeuren of raamkozijnen.

Wat deze houtverf uniek maakt, is dat het naast hout ook geschikt is voor non-ferro metaal, harde PVC en gips. Dit biedt jou veel meer mogelijkheden om jouw oppervlakken te schilderen met dezelfde verf. Bovendien is het op waterbasis, wat betekent dat het beter is voor het milieu en minder geur veroorzaakt dan andere verfsoorten.

De Spectrum Acryllak Houtverf op Waterbasis wit is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een duurzame en veelzijdige verf voor buitenmuren en andere oppervlakken. Het heeft een matte finish die er geweldig uitziet en lang meegaat. Het enige nadeel van deze verf is dat het slechts in één kleur verkrijgbaar is.

Al met al, ben ik zeer tevreden met deze verf en raad ik het zeker aan voor iedereen die op zoek is naar een milieuvriendelijke en duurzame optie voor het schilderen van buitenmuren of andere oppervlakken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

8. Levis Gevel Expert muurverf zijdeglans artisjok

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
7.8

Kleur: Artisjok Glansgraad: Zijdeglans Basis: Watergedragen Droogtijd: 2 uur Overschilderbaar na: 6 uur Geef je gevel een likje verf met de Levis Gevel Expert zijdeglans verf van hoge kwaliteit. Deze verf kan gebruikt worden op baksteen, ruwe beton, cementbezetting, etc. Bovendien geeft de verf een hoge dekking, voorkomt schimmels of mosaangroei en spat niet. Daarnaast is deze Levis verf extreem weerbestendig, maar tegelijkertijd ook ademend, waardoor condensatieproblemen vermeden kunnen worden. In de Gevel Expert reeks zijn verschillende kleuren beschikbaar.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 1 februari in huis

Bekijk prijs

9. Rust-oleum Combicolor Hamerslag Donker Blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.6

Rust-Oleum Combicolor Hamerslag Donker Blauw is de perfecte verf voor buitenmuren. Deze verf heeft een zijdeglans finish en is krasvast. Met de inhoud van 750 ml kun je 8-8,5 m²/l schilderen. Voordat je begint met schilderen is het belangrijk om de ondergrond goed te reinigen. Als je gegalvaniseerde, zink of aluminium oppervlakken hebt, gebruik dan Rust-Oleum CombiPrimer Hechtlaag 3302. Deze verf biedt een optimale hechting en bescherming tegen corrosie. Rust-Oleum Combicolor Hamerslag Donker Blauw is lood- en chromaat-vrij en bevat roestwerende pigmenten voor extra roestwering. Dus als je op zoek bent naar een verf die je buitenmuren beschermt tegen corrosie, dan is dit de perfecte keuze!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 2 maart in huis

Bekijk prijs

10. Stilleven Oxy Activator 250ML roest

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.9

Ben je op zoek naar een unieke muurverf voor binnen en buiten? Dan is de Stilleven Oxy Activator 250ML Roestverf misschien wel iets voor jou! Deze verf heeft een speciale formule die het roesten activeert, waardoor je een prachtig roest-effect op je muren krijgt. Belangrijk om te weten is dat je de activator alleen aanbrengt als de verf nog nat is en dat je van beneden naar boven werkt voor het mooiste resultaat. Door te variëren met de hoeveelheid activator beïnvloed je de mate van roestvorming.

Een handige tip is om eerst een klein proefpaneel te maken, zodat je weet wat je te wachten staat. De activator is namelijk erg krachtig en bepaalt de mate van roestvorming. Het is daarom belangrijk om schoon gereedschap te gebruiken en het werkgebied netjes af te plakken om spatten te voorkomen. Een ander voordeel van deze verf is dat het zowel binnen als buiten gebruikt kan worden en een mooie matte afwerking heeft.

Het nadeel van deze verf is dat het wat langer duurt voordat het eindresultaat te bewonderen is. Na 12 uur zie je het volledige roest-effect pas. Ook is het belangrijk om het werkstuk in één keer af te maken en niet terug te gaan naar eerder voltooid werk om kleurverschillen te voorkomen.

Kortom, de Stilleven Oxy Activator 250ML Roestverf is een unieke en creatieve manier om je muren te decoreren. Het is belangrijk om de verf met zorg te gebruiken en het werkstuk netjes af te werken voor het mooiste resultaat. Als je geduld hebt en van een unieke uitstraling houdt, dan is deze verf zeker de moeite waard!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van muurverf voor buiten. Er zijn namelijk 1055 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!