Wat is de beste beits van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 25 september, 2023

Het aanschaffen van een goede beits is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste beits van 2023? Na het testen van 3186 beitsen kwam de CetaBever Tuin Palen & Bielzen zwart als beste uit onze beits-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de beitsen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 beitsen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame beits-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste beitsen

1Score: 9.9
CetaBever Tuin Palen & Bielzen zwart
CetaBever Tuin Palen & Bielzen zwart
CetaBever
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Cetabever Binnenbeits Transparant Acryl 0,25 groen
Cetabever Binnenbeits Transparant Acryl 0,25 groen
CetaBever
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Boerenbeits | Diepzwart RAL 9005
Beste Wood Stain voor meubels
Boerenbeits | Diepzwart RAL 9005
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
Houtbeits Donker Eiken Semi-transparant
Houtbeits Donker Eiken Semi-transparant
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.8
CetaBever Tuin Schutting Beits transparant
CetaBever Tuin Schutting Beits transparant
CetaBever
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
CetaBever Dekkende Meesterbeits 0,75 L grijs
CetaBever Dekkende Meesterbeits 0,75 L grijs
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.7
Xyladecor Ramen & Deuren Decoratieve teak
Xyladecor Ramen & Deuren Decoratieve teak
Xyladecor
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.7
Trae Lyx Kleurbeits - 2530 zwart , wit
Trae Lyx Kleurbeits - 2530 zwart , wit
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
CetaBever Schuur & Tuinhuis Beits antraciet
CetaBever Schuur & Tuinhuis Beits antraciet
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.6
Spectrum beits 2,5 liter donkerbruin
Spectrum beits 2,5 liter donkerbruin
Spectrum
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Beits Koopgids

Met de beste beits zorg je ervoor dat je houten oppervlakken er jarenlang mooi uitzien. Of je nu op zoek bent naar bescherming tegen weersinvloeden, een nieuwe kleur voor je meubels of een natuurlijke uitstraling voor je houten vloer, beits is het antwoord!

Soorten beits

Beits is een soort verf dat speciaal is ontworpen om houten oppervlakken te beschermen en te verfraaien. Je brengt het doorgans aan om de natuurlijke kleur en textuur van het hout te benadrukken, of om een andere kleur aan het hout te geven.

Er zijn verschillende soorten beits beschikbaar, elk met een specifiek doel en kenmerken. Hier zijn enkele van de meest populaire soorten beits:

 • Oliebeits: oliebeits dringt diep in het hout door en geeft het een natuurlijke uitstraling. Het is beschikbaar in verschillende kleuren en glansgraden en is geschikt voor binnen- en buitengebruik.
 • Waterbeits: waterbeits is gemakkelijk aan te brengen en droogt snel. Het is milieuvriendelijker dan oliebeits en beschikbaar in verschillende kleuren en glansgraden.
 • Lakbeits: lakbeits biedt een sterk beschermend laagje en is beschikbaar in hoogglans, halfglans en mat. Het is geschikt voor binnen- en buitengebruik, maar is niet geschikt voor de verfraaiing van het hout.
 • Beits opwaterbasis: beits op waterbasis is een milieuvriendelijke optie die gemakkelijk te verwerken is en snel droogt. Het is beschikbaar in verschillende kleuren en glansgraden.
 • Beits op terpentinebasis: beits op terpentinebasis is een traditionele optie die diep in het hout dringt en het een natuurlijke uitstraling geeft. Het is geschikt voor binnen- en buitengebruik, maar is niet geschikt voor gebruik in gebieden met veel vocht.

Koopcriteria

Er zijn verschillende factoren die bepalen welke beits het beste geschikt is voor een specifiek project. Hier zijn enkele dingen om rekening mee te houden bij het kiezen van beits:

 • Houtsoort: sommige beitsen zijn speciaal ontworpen voor bepaalde soorten hout, zoals hardhout of zachthout. Het is belangrijk om te kiezen voor een beits die geschikt is voor het type hout waarop je het gaat aanbrengen.
 • Beitssoort: het is belangrijk om te overwegen welke eigenschappen belangrijk zijn voor een specifiek project en deze af te wegen tegen de kenmerken van de verschillende soorten beits. 
 • Gebruik: wil je de beits gebruiken binnenshuis of buitenshuis? Er bestaan beitsen die speciaal zijn ontworpen voor binnengebruik, terwijl andere speciaal zijn ontworpen voor buitengebruik en beter bestand zijn tegen weersinvloeden.
 • Kleur: beitsen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Kies de kleur die het beste bij jouw project past.
 • Glans: beitsen zijn ook verkrijgbaar in verschillende glansgraden, van mat tot hoogglans. Kies de glans die je prefereert en die het beste past bij de stijl van het project.
 • Verwerkbaarheid: sommige beitsen zijn makkelijker te verwerken dan andere, afhankelijk van de dikte en de samenstelling. Overweeg de verwerkbaarheid als je besluit welke beits je wilt kiezen.

Beits aanbrengen

Beits aanbrengen is een eenvoudig proces, waarbij je enige voorbereiding en aandacht nodig hebt. Maar geen zorgen, zelfs als je nog nooit eerder beits hebt aangebracht, kun je dit aan! 

Eerst is het belangrijk om het hout schoon en glad te maken door stof, vuil en oude verflagen te verwijderen. Schuur het hout, indien nodig, en verwijder het stof met een stofdoek.

Vervolgens breng je de beits aan met een kwast, roller of verfspuit, afhankelijk van de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Begin bij de uiteinden en werk je weg naar binnen. Zorg ervoor dat de beits gelijkmatig wordt aangebracht en vermijd overlappende streken.

Wanneer de beits volledig is opgedroogd, schuur je het hout lichtjes met fijn schuurpapier om een glad oppervlak te creëren en verwijder je het stof met een stofdoek. 

Breng vervolgens eventueel een tweede laag beits aan, afhankelijk van de gebruiksaanwijzing. Na het beitsen, heb je de keuze om eventueel een extra beschermende laag aan te brengen, zoals lak of was. Doe dit volgens de gebruiksaanwijzing.

Let op: volg altijd de gebruiksaanwijzing op de verpakking van de beits en zorg ervoor dat je de veiligheidsmaatregelen in acht neemt, zoals het dragen van handschoenen en het werken in een goed geventileerde ruimte.

Hoelang gaat beits mee?

De levensduur van beits is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van de beits en de weersomstandighedenwaaraan het blootgesteld wordt.

In het algemeen is beits ontworpen om het hout te beschermen en te verfraaien, maar beits slijt op den duur. Dit dient je dan bij te werken opnieuw aan te brengen. 

Er zijn beitsen die tot wel vijf jaar meegaan, terwijl andere slechts een jaar of twee meegaan

Dit is afhankelijk van de kwaliteit van de beits, het typehout, de verwachte blootstelling aan weersomstandigheden en hoe vaak je het oppervlak gebruikt. 

Het is belangrijk om regelmatig te inspecteren of de beits nog steeds in goede staat is en bij te werken waar nodig.

Hoe vaak moet je beitsen?

De frequentie waarmee je beits dient bij te werken of opnieuw behoort aan te brengen, hangt af van meerdere factoren. 

In het algemeen is het aanbrengen van beits nodig wanneer het oppervlakzichtbare tekenen van slijtage vertoont, zoals verkleuring, scheuren of blootstelling van het onderliggende hout.

Er bestaan beitsen die vijf jaar meegaan, maar ook die een klein jaar meegaan. Het is belangrijk om regelmatig te inspecteren of de beits nog steeds in goede staat is en bij te werken waar nodig. 

In sommige gevallen is het aanbrengen van een extra laag beits aanbevolen om de bescherming en de esthetiek van het oppervlak te waarborgen.

Let op: volg altijd de gebruiksaanwijzing op de verpakking van de beits en inspecteer regelmatig het oppervlak om te bepalen wanneer het tijd is om de beits bij te werken.

Wat is beter: beits, lak of verf?

Of beits, lak of verf beter is, hangt af van de specifieke toepassing en persoonlijke voorkeur. Ze hebben ieder hun unieke kenmerken en voordelen. De keuze tussen de drie hangt af van de specifieke behoeften en verwachtingen.

Beits is meestal gemakkelijker aan te brengen dan lak of verf en is beschikbaar in een breed scala aan kleuren en afwerkingen. Ook laat beits het hout ademen, waardoor het hout minder snel scheurt of vervormt. Beits is ook geschikt voor oppervlakken die niet perfect glad zijn, omdat het vullende eigenschappen heeft.

Lak is meestal beter bestand tegen slijtage en weersinvloeden dan beits en biedt meestal een hardere, meer beschermende laag. Het is ook gemakkelijk schoon te houden en biedt een gladdere, strakkere afwerking dan beits. Echter, lak is meestal moeilijker aan te brengen dan beits en vereist meestal meer vakkennis en geduld.

Verf biedt meestal de beste bescherming tegen slijtage, vocht en verkleuring en is doorgaans geschikt voor oppervlakken die blootgesteld zijn aan zware slijtage en weersomstandigheden. Het is beschikbaar in een breed scala aan kleuren en afwerkingen, maar kan de natuurlijke uitstraling van het hout maskeren.

In het algemeen is de keuze tussen beits, lak of verf afhankelijk van de specifieke toepassing, de verwachte blootstelling aan weersomstandigheden en de gewenste afwerking. Het is belangrijk om de voordelen en nadelen van elk te overwegen en de beste keuze te maken op basis van de specifieke toepassing.

hero illustration

Hoe testen we beitsen?

Om de beste beits te bepalen, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze beits-test hebben we 3186 beitsen geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze beits-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze beits-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne beits-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van het meest geschikte beits in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 3186 beitsen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste beitsen in een handige lijst

1. CetaBever Tuin Palen & Bielzen zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.5

CetaBever tuinbeits palen & bielzen is een oplosmiddelhoudende tuinbeits, verkrijgbaar in zwarte teer en carbobruin. De beits heeft een matte uitstraling, is sneldrogend en dekt goed. Productkenmerken: • Bescherming tot 6 jaar • Waterafstotend • Voedt en beschermt • Vocht- en weerbestendig Technische informatie: • Glans: mat • Droogtijd: 24 uur • Overschilderen: Bij 20°C overschilderbaar na 24 uur PDF productinformatie Cetabever palen & bielzen zwarte teer () (klik om te openen)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

2. Cetabever Binnenbeits Transparant Acryl 0,25 groen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.7

CetaBever Binnenbeits is een watergedragen binnenbeits, verkrijgbaar in diverse kleuren en heeft een mooie (zijde)glans. Het beschermt en verzorgt het houtwerk binnenshuis en geeft je hout een prachtige transparante kleur waarbij de houtnerf zichtbaar blijft.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 2 augustus in huis

Bekijk prijs

3. Beste Wood Stain voor meubels: Boerenbeits | Diepzwart RAL 9005

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
7.9

Ben je op zoek naar een diepzwarte boerenbeits die zowel dekkend als zijdemat is? Dan is Boerenbeits Diepzwart RAL 9005 Zijdemat Watergedragen Tester 125 ml een goede keuze voor jou. Het feit dat deze beits watergedragen is en geen terpentinebasis heeft, zorgt ervoor dat je het gemakkelijk kunt aanbrengen en dat het minder schadelijk is voor het milieu.

Met een inhoud van 125 ml is dit product perfect voor kleine klussen. Het is belangrijk om te weten dat deze beits dekkend is, wat betekent dat het oppervlak volledig bedekt wordt met de zwarte kleur. Dit is ideaal als je een uniforme kleur wilt hebben op je houten oppervlakken.

Wat deze boerenbeits echt onderscheidt van andere producten is de zijdematte afwerking. Dit zorgt voor een mooie, subtiele glans die niet te opvallend is. Het geeft je houten oppervlakken een professionele uitstraling zonder dat het te glanzend wordt.

Als het gaat om de beste toepassing voor deze boerenbeits, is het ideaal voor binnen- en buitentoepassingen. Het is perfect voor het beitsen van meubels, schuttingen, deuren en ander houtwerk. Het kan echter niet worden gebruikt op oppervlakken die eerder behandeld zijn met terpentinebasis beitsen of verf.

Een ander voordeel van deze boerenbeits is dat het snel droogt. Na ongeveer een uur is je oppervlak al droog genoeg om opnieuw aangebracht te worden. Het enige nadeel is dat het oppervlak een beetje ruw kan aanvoelen na het aanbrengen. Dit kan echter worden opgelost door het licht op te schuren met fijn schuurpapier.

Al met al is Boerenbeits Diepzwart RAL 9005 Zijdemat Watergedragen Tester 125 ml een geweldige keuze als je op zoek bent naar een watergedragen boerenbeits met een zijdematte afwerking. Het is gemakkelijk aan te brengen, droogt snel en geeft je houten oppervlakken een professionele uitstraling.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 12 januari in huis

Bekijk prijs

4. Houtbeits Donker Eiken Semi-transparant

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.9

Ben je op zoek naar een houtbeits die je houten meubels beschermt en tegelijkertijd een mooie donker eikenkleur geeft? Dan is Houtbeits Donker Eiken Semi-transparant de perfecte keuze voor jou! Deze semi-transparante beits is speciaal ontworpen om je houten oppervlakken te beschermen tegen de elementen, terwijl het tegelijkertijd een stijlvolle donker eikenkleur geeft.

Een groot voordeel van deze houtbeits is dat het direct aan te brengen is zonder voorbehandeling. Dit bespaart je niet alleen tijd, maar ook geld op extra materialen zoals schuurpapier en primer. Bovendien is deze beits op waterbasis, wat betekent dat het geen schadelijke oplosmiddelen bevat en daarom veiliger is voor zowel jou als het milieu.

Met een inhoud van 750 ml kun je een behoorlijke oppervlakte behandelen met slechts één potje. Het is geschikt voor verschillende soorten houtoppervlakken, waaronder steigerhout, schuttingen en meubels. Het kan zowel binnen als buiten worden gebruikt, waardoor het een veelzijdige keuze is.

Wat deze houtbeits echt onderscheidt van andere producten is de mooie donker eikenkleur die het aan je houten oppervlakken geeft. Het is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijke uitstraling voor hun houten meubels.

Een nadeel van deze houtbeits is dat het semi-transparant is, wat betekent dat het niet zo dekkend is als sommige andere beitsen op de markt. Hierdoor kan het zijn dat je meerdere lagen moet aanbrengen om de gewenste kleurdiepte te bereiken.

Over het algemeen is Houtbeits Donker Eiken Semi-transparant een uitstekende houtbeits voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijke uitstraling voor hun houten meubels en oppervlakken. Het is gemakkelijk aan te brengen, op waterbasis en biedt een mooie donker eikenkleur. Het enige nadeel is de semi-transparante aard van de beits, wat betekent dat het niet zo dekkend is als sommige andere beitsen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 5 april in huis

Bekijk prijs

5. CetaBever Tuin Schutting Beits transparant

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.1

CetaBever Schuttingbeits is een beits op waterbasis, verkrijgbaar in verschillende transparante kleuren. Schuttingbeits is een waterafstotende beits die de schutting beschermt tegen weersinvloeden, zoals regen en zon. CetaBever Schuttingbeits droogt snel. Waarvoor is dit product geschikt? CetaBever Schuttingbeits is uitstekend geschikt voor het beschermen van schuttingen, als eerste laag op nieuw hout en als onderhoudslaag voor behandeld hout. Geschikt voor hard- en zachthout. Ook geschikt voor de CetaBever Tuinhout Sprayer. De voordelen van CetaBever Schuttingbeits: Bescherming tot 3 jaar Waterafstotend Geschikt voor hard- en zachthout Vocht- en weerbestendig Belangrijke specificaties: • Droging bij 20°C: Stofdroog na 30 minuten, volledig droog na 4 uur. • Rendement: 12m2 per liter Hoe breng ik CetaBever Schuttingbeits aan? Goed schudden voor gebruik. Niet verwerken beneden de 10°C. Het aantal lagen en de kleur van het hout bepalen uiteindelijk de eindkleur. • Nieuw hout: Beits in 3 lagen aanbrengen. • Eerder behandeld hout: Intacte lak- en beitslagen in goede staat schuren en stofvrij maken met Alabastine Verfreiniger. Kale en/of beschadigde plekken behandelen als nieuw hout. Beschadigde delen verwijderen. Beits in 2 lagen aanbrengen, tweede laag aanbrengen na 4 uur. Eventueel overtollig product dat van de schutting afloopt, kan gewoon met een kwast worden uitgestreken. • Gereedschap: Acrylkwast, roller of CetaBever Tuinhout sprayer. Stap 1: begin met de voorbereiding - Begin aan de klus als het kwik boven de 10 graden is. - Dek de omgeving goed af - Is je schuur al eerder gebeitst? Haal alle slechte delen van de oude laag weg. - Vergeet vooRAL niet om het hout weer stofvrij te maken - En roer de beits goed door Stap 2: beits een eerste laag - Breng de beits altijd aan in de richting van de houtnerf - Begin bij de moeilijk bereikbare plekken - Beits vervolgens de hele plank - Druppels haal je zo snel mogelijk weg - Laat na de eerste laag ongeveer 4 uur drogen Stap 3: herhaal het beitsproces nog 2 keer - Tussen de lagen licht opschuren Stap 4: opruimen - Spoel de kwast goed uit met water - Vang het spoelwater op en breng het naar de milieustraat - Berg de overgebleven beits goed luchtdicht op (keer even om) Geniet van het mooie eindresultaat! Na gebruik: • Kwast of roller na gebruik reinigen met warm water. • Vorstvrij bewaren. • Breng verfresten naar een verzamelpunt voor klein chemisch afval.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

6. CetaBever Dekkende Meesterbeits 0,75 L grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen CetaBever Dekkende Meesterbeits 0,75 L grijs

 • list plusDeze beits heeft een hoge dekkracht en is geschikt voor het behandelen van hout.
 • list plusEen ander voordeel van deze beits is dat het waterafstotend is, waardoor het beveiligt tegen schimmel en vocht.
 • list plusDeze beits is duurzaam en kan lang meegaan.

Nadelen CetaBever Dekkende Meesterbeits 0,75 L grijs

 • list plusDeze beits is moeilijk aan te brengen en heeft een lange droogtijd.
 • list plusEen ander nadeel van deze beits is dat het kwetsbaar is voor schade.
 • list plusEen ander nadeel van deze beits is dat het prijziger is dan andere verfsoorten.

CetaBever Meesterbeits Dekkend Ral 9002 CetaBever Meesterbeits Dekkend Ral 9002 is een topkwaliteit zijdeglanzende High Solid Meesterbeits met EPS systeem. Dit betekent dat u door de uitstekende hechting en de hoge laagdikte met minder lagen, een zeer duurzame bescherming en een uitstekende dekking realiseert. Door het speciale EPS systeem kan Meesterbeits direct op het hout worden aangebracht, grondverf of primer is niet nodig. Daarnaast is het product vochtregulerend, waterafstotend en vertraagt glansverval als gevolg van Uv-straling. Met name geschikt voor hoogwaardig hout aan het huis zoals ramen, deuren en kozijnen. table { border-collapse: collapse; width: 100%; } th, td { text-align: left; padding: 8px; } tr:nth-child(even) { background-color: rgba(255, 130, 0, 0.2); } Eigenschappen Soort verf: Dekkende beits Glans: Zijdeglans Geschikt voor: Deuren en kozijnen Ondergrond: Hout Toepassing: Buiten Kleur: Ral 9002 Verwerking: Kwast, roller Theoretisch rendement: 15-18 m²/l Reinigbaar: Zeer goed Inhoud: 750 ml Basis: Terpentine Verwerkingstemperatuur: van 5°C tot 30°C Droogtijd: Stofdroog na ca. 6 uur (bij 20°C)Kleefvrij na ca.8 uur (bij 20°C) Overschilderbaar: Na ca. 16 uur (bij 20°C) Reinigen gereedschap: Met terpentine Verdunning: Het product is gebruiksklaar en hoeft niet verdund te worden. Roeren voor gebruik. EAN: 8711113108171 De beste verf voor de laagste prijs! Bij De Voordeelmarkt vind je topmerken verf, maar dan goedkoop! Door ons ruime assortiment met goedkope verf vind je altijd de verf die je zoekt. Diverse verven zijn al klaar voor gebruik en anderen kun je door ons op kleur laten mengen. Met onze kleurkiezer kun je alle kleuren bekijken die wij kunnen mengen. Online of in de winkel! Let wel dat op kleur gemengde verven niet retourneerbaar zijn. Toch niet helemaal zeker hoe je jouw klus gaat aanpakken? Met onze stappenplan helpen wij je graag om tot een prachtig eindresultaat te komen. Zo heb je niet alleen goedkoop jouw klus geklaard, maar ook met een extra steuntje in de rug. Dat is nog eens voordeel! Twijfel je over welke verf te gebruiken? Neem contact op met onze klantenservice!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

7. Xyladecor Ramen & Deuren Decoratieve teak

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.6

Hoogwaardige zijdeglanzende beits op basis van een unieke high solid technologie. Buitengewoon elastisch en duurzaam dankzij speciale UV-filters en lichtbestendige gemicroniseerde pigmenten. Toepassingsgebied Ideaal voor de behandeling van maatvast buitenhoutwerk zoals ramen, deuren, poorten, veranda’s, enz. Voor alle houtsoorten, zeer geschikt voor hardhout zoals merbau, afzelia en andere tropische houtsoorten. Voor buiten. Eigenschappen - Beschermt maatvast buitenschrijnwerk (ramen, deuren, poorten) duurzaam tegen weersinvloeden: - Voorkomt vergrijzing van het hout - Belet het binnendringen van vocht. -Sterk waterafstotende, elastische laag die de natuurlijke bewegingen van het hout opvangt en scheuren verhindert. - De houtstructuur blijft zichtbaar. Opmerking: voor een optimale UV-bescherming Xyladecor Ramen & Deuren UV-Plus Kleurloos enkel gebruiken op reeds gekleurd hout.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 27 september in huis

Bekijk prijs

8. Trae Lyx Kleurbeits - 2530 zwart , wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8

Ben je op zoek naar een gebruiksklare, lichtechte en goed poriënvullende waterbeits? Dan is Trae Lyx Kleurbeits - 2530 zwart, wit een uitstekende optie. Deze waterbeits is perfect om zowel zachte als harde houtsoorten binnen te beitsen en behoudt daarbij de karakteristieke tekening van het hout.

Wat deze waterbeits uniek maakt, is dat het na droging overschilderbaar is met iedere watergedragen, transparante lak. Dit is een groot voordeel, want zo kun je de kleur van je houten oppervlakken veranderen zonder dat je het hele oppervlak opnieuw hoeft te beitsen.

Trae Lyx Kleurbeits - 2530 zwart, wit is beschikbaar in twee kleuren: zwart en wit. Het heeft een inhoud van 0.5 liter en is op waterbasis. Dit betekent dat er geen terpentinebasis aanwezig is, wat het product milieuvriendelijker maakt.

Als specialist in Wood Stain kan ik met zekerheid zeggen dat deze waterbeits een goede keuze is voor iedereen die op zoek is naar een duurzame en gemakkelijk te gebruiken oplossing voor het beitsen van houten oppervlakken binnen. Het enige nadeel van dit product is dat het niet geschikt is voor gebruik buitenshuis.

Al met al ben ik zeer tevreden over Trae Lyx Kleurbeits - 2530 zwart, wit en raad ik het aan voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige waterbeits voor binnen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. CetaBever Schuur & Tuinhuis Beits antraciet

Loading ...
Ga naar laagste prijs

CetaBever Tuinbeits Schuur & Tuinhuis is een hoogwaardige watergedragen beits. Deze beschermt het schilderwerk en hout al na 1 uur na aanbrengen tegen regen en vocht, doordat er een waterdichte afsluiting op de buitenste laag van de beits wordt gevormd. Tuinbeits Schuur & Tuinhuis is beschikbaar in zowel dekkende als transparante kleuren. Productkenmerken: • Bescherming tot 5 jaar • Bescherming tegen regen; 1 uur na aanbrengen • Vocht- en weerbestendig • Snel en gemakkelijk Technische informatie: • Glans: zijdeglans • Droogtijd: 4 uur • Overschilderen: Bij 20°C overschilderbaar na 4 uur PDF productinformatie Cetabever deur & kozijn schuur & tuinhuis beits dekkend () (klik om te openen)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Spectrum beits 2,5 liter donkerbruin

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Spectrum beits 2,5 liter donkerbruin

 • list plusDeze beits gaat lang mee en is zeer duurzaam. Dit is belangrijk voor houten oppervlakken die veel worden blootgesteld aan de elementen en slijtage.
 • list plusEen voordeel van deze beits is dat het gemakkelijk aan te brengen is en zorgt voor een egale dekking. Dit is belangrijk voor een professioneel ogend resultaat en om tijd te besparen bij het aanbrengen van de beits.
 • list plusEen ander voordeel van deze beits is dat het UV-bestendig is en het hout beschermt tegen verkleuring. Dit is belangrijk voor houten oppervlakken die veel worden blootgesteld aan de zon.

Nadelen Spectrum beits 2,5 liter donkerbruin

 • list plusDeze beits is mogelijk niet geschikt voor alle houtsoorten. Het is belangrijk om de juiste beits te kiezen voor het specifieke type hout om het beste resultaat te krijgen.
 • list plusEen ander nadeel van deze beits is dat het mogelijk niet goed werkt op oppervlakken die niet goed zijn voorbereid. Het is belangrijk om het oppervlak goed schoon te maken en te schuren voordat de beits wordt aangebracht om een ​​goede hechting te garanderen.
 • list plusEen nadeel van deze beits is dat het mogelijk niet goed werkt in extreme weersomstandigheden. Het is belangrijk om de beits te beschermen tegen extreme hitte, kou en vochtigheid om de duurzaamheid te behouden.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.7

Wil je je schutting, schuur of tuinmeubels nieuw leven inblazen? Dan heb ik goed nieuws, want ik heb de perfecte beits voor je gevonden: Spectrum beits 2,5 liter donkerbruin. Deze weerbestendige beits is waterverdunbaar en beschermt je hout tegen alle weersomstandigheden. Het mooie van deze beits is dat hij gemakkelijk aan te brengen is, waardoor je hout er weer als nieuw uitziet. En het beste van alles is dat je nog steeds de houtstructuur kunt zien nadat je de beits hebt aangebracht. Dit maakt het ideaal voor gebruik op houten schuttingen, hekken, schuren en tuinhuisjes.

Wat deze beits zo speciaal maakt, is dat hij ook kan worden gebruikt op oude carbolineum toepassingen. Dit maakt het een veelzijdig product dat je op verschillende manieren kunt gebruiken. De donkerbruine kleur is ook een pluspunt, omdat het een mooie, warme tint heeft die perfect past bij de natuurlijke omgeving van je tuin.

De beits biedt goede bescherming voor je hout en is krasvast, wat betekent dat het een duurzame oplossing is. Bovendien is het op waterbasis, wat betekent dat het minder schadelijk is voor het milieu dan op terpentinebasis. En met een inhoud van 2500 ml heb je genoeg beits om meerdere projecten af te ronden.

Mijn persoonlijke mening is dat Spectrum beits 2,5 liter donkerbruin een geweldige keuze is als je op zoek bent naar een betaalbare en effectieve manier om je hout te beschermen en te verfraaien. Het is gemakkelijk aan te brengen en biedt goede bescherming tegen de elementen. Het enige nadeel is dat het misschien niet zo duurzaam is als sommige andere merken, maar het is nog steeds een goede keuze voor de meeste huiseigenaren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van beitsen. Er zijn immers 3186 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!