Wat is de beste Wifi Printer van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 februari, 2024

Het aanschaffen van een goede Wifi Printer is een lastige uitdaging. Wat is de beste Wifi Printer van 2024? Na het testen van 943 Wifi Printers kwam de Brother MFC-L8905CDW als beste getest uit onze Wifi Printer-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Wifi Printers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Wifi Printers-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Wifi Printer-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Wifi Printers

1Score: 9.6
Brother MFC-L8905CDW
Brother MFC-L8905CDW
Brother
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
HP OfficeJet Pro 8035e wireless
Draadloos printen met Alexa-compatibiliteit
HP OfficeJet Pro 8035e wireless
HP
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
Brother MFC-J5330DW wireless printer
Brother MFC-J5330DW wireless printer
Brother
Ga naar laagste prijs
4Score: 9
CANON PIXMA TS 3450 Zwart
CANON PIXMA TS 3450 Zwart
Canon
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
Canon Color imageCLASS MF656Cdw
Canon Color imageCLASS MF656Cdw
Canon
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.5
Brother MFC-J1205W/MFC-J1215W
Brother MFC-J1205W/MFC-J1215W
Brother
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.4
Epson EcoTank ET-2803 (ET-2856 in
Epson EcoTank ET-2803 (ET-2856 in
Epson
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.2
HP Envy Pro 6420 wireless
HP Envy Pro 6420 wireless
HP
Ga naar laagste prijs
9Score: 8
Canon PIXMA TS6220 (TS6250 in
Canon PIXMA TS6220 (TS6250 in
Canon
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.8
HP OfficeJet 250
HP OfficeJet 250
HP
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Wifi Printer Koopgids

Om draadloos te printen is een wifi-printer de uitkomst. De keuze is erg ruim, en alles wat je moet weten om een wifi-printer te kiezen en gebruiken lees je daarom in deze koopgids.

Wat is het verschil tussen een wifi-printer en andere soorten printers?

Er zijn veel verschillende soorten printers. Denk aan all-in-one printers, de inkjetprinter, laserprinters, led-printers en nog meer. De printersoort zegt iets over een belangrijke eigenschap van de printer, maar printers hebben natuurlijk meerdere eigenschappen. Daarom is er overlap van printersoorten: een printer is dan twee of meer typen printers tegelijk.

Het grootste onderscheid dat we tussen printers maken, is op basis van de afdruktechnologie. Inkjetprinters drukken af met inkt, terwijl laserprinters en led-printers toner gebruiken. Kijk je naar de verschillen in het aantal functies, dan kom je uit op de gewone printer en de all-in-one printer.

Terug naar wifi-printers. Het verschil met andere printers ligt aan het type verbinding. Bij veel printers heb je een kabel nodig om de printer te verbinden met een ander apparaat die de printopdracht verstuurt. Wifi-printers verbind je met het wifi-netwerk, zodat je draadloos printopdrachten uitvoert.

Het enige verschil tussen wifi-printers en andere printers is dus de draadloze verbinding. Wat afdruktechnologie en aantal andere functies betreft, kan een wifi-printer ook een laserprinter, inkjetprinter, all-in-one printer of andere soort printer zijn.

Kan ik alles printen met een wifi-printer?

Je print met eenwifi-printer hetzelfde als met een bekabelde printer. Wat je precies kunt printen, ligt aan de andere specificaties van de printer. Wil je afbeeldingen en foto's printen, let dan op dat het om een kleurenprinter gaat. Om foto's scherp en randloos te printen kies je een wifi-printer met een fotolade en functie voor randloos printen.

Heeft een wifi-printer nog meer speciale functies?

Wifi-printers kunnen meer dan alleen draadloos printen, maar de meeste extra functies zijn niet uniek voor wifi-printers. Speciale functies die alleen wifi-printers hebben zijn bijvoorbeeld besturing met een app en de optie om scans direct te mailen (als het om een all-in-one printer gaat).

Dan zijn er nog speciale functies die alle printers kunnen hebben. Denk dan aan functies zoals automatische documentinvoer, dubbelzijdig afdrukken, dubbelzijdig scannen, NFC en OCR. NFC is een functie met een kleine, ingebouwde chip om contactloos vanaf je smartphone te printen. OCR is een functie die van scans bewerkbare documenten maakt.

Hoe verbind ik mijn printer met wifi?

Hoe je de printer met wifi verbindt, verschilt per model. Meestal verbind je de printer eerst met het wifi-netwerk in huis. Vervolgens gebruik je Apple Airprint of Google Cloud printing om draadloos af te drukken.

Als jouw wifi-printer niet met een van deze twee systemen werkt, gebruik je een app van de fabrikant of een print-per-e-mail-systeem.

Om de printer op het wifi-netwerk in huis aan te sluiten, gebruik je de wifi-knop op de printer. Als je deze hebt ingedrukt, gaat de printer op zoek naar beschikbare netwerken in de buurt. Om te verbinden druk je op de WPS-knop op jouw wifi-router. Als dit niet werkt, vind je in de handleiding van jouw printer de instructies en alternatieven om het apparaat alsnog te verbinden.

Is een wifi-printer duurder dan andere printers?

Hoe duur een wifi-printer precies is, hangt natuurlijk af van een heleboel eigenschappen. Een laserprinter, grote printer of printer met veel extra functies is duurder dan een simpel model.

Printers met wifi vind je in alle prijscategorieën, dus ze zijn niet per se duurder. Sterker nog, je ziet steeds vaker dat nieuwe printers met wifi zijn uitgerust en draadloos kunnen printen. De kans is groot dat wifi ook voor printers uiteindelijk een standaard eigenschap wordt.

hero illustration

Hoe testen we Wifi Printers?

Om de beste Wifi Printer te vinden, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Wifi Printer-test hebben we 943 Wifi Printers geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Wifi Printer-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we datapunten vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Wifi Printer-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Wifi Printer-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van de beste Wifi Printer in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 943 Wifi Printers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Wifi Printers op een rij

1. Brother MFC-L8905CDW

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Brother MFC-L8905CDW

 • list plusUitstekende prestaties in kleine/thuis kantoren, voor familiegebruik en studentenomgevingen
 • list plusScherpe documentproductie en snelle afdruksnelheden
 • list plusBrede connectiviteitsopties en kosteneffectief onderhoud

Nadelen Brother MFC-L8905CDW

 • list plusBeperkt kleurenbereik en slechte kleurnauwkeurigheid voor fotoprints
 • list plusNeemt aanzienlijke ruimte in beslag

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.81
Functionaliteit
9.38
Gebruiksgemak
9.67
Ik ben de Brother MFC-L8905CDW, een eersteklas wifi-printer die lof ontvangt voor zijn uitstekende prestaties in kleine/kantoor aan huis, gezinsgebruik en studentensettings. Mijn scherpe documentproductie, snelle afdruksnelheden, brede connectiviteitsopties en kosteneffectief onderhoud maken mij uniek. Een recensie zegt: "De beste printer voor kleine en thuiskantoren is de Brother MFC-L8905CDW, met scherpe en snelle afdrukken, uitgebreide connectiviteitsopties en efficiënte scanfuncties." Mijn automatische feeder met single-pass dubbelzijdig scannen versnelt de verwerking van documenten met meerdere pagina's en dubbelzijdig.

Ik pronk met een hoge paginarendement en lage afdrukkosten, waardoor ik een ideale keuze ben voor kantooromgevingen. Ik bied uitzonderlijke waarde voor je geld en blink uit in het produceren van zwart-wit documenten. Fotoafdrukken zijn echter niet mijn sterkste punt vanwege mijn beperkte kleurbereik en matige kleurnauwkeurigheid. Bovendien kan mijn omvang voor sommige gebruikers een punt van zorg zijn, omdat ik nogal wat ruimte inneem. Zoals een review benadrukt: "De printer excelleert in het produceren van zwart-wit documenten en biedt een hoog paginarendement met lage afdrukkosten."

In vergelijking met mijn concurrenten wordt de Canon Color imageCLASS MF656Cdw gepositioneerd als een mid-range optie met vergelijkbare functies als ik. Het Canon-model biedt het extra gemak van gecombineerde tonercartridges en drums, maar print langzamer en vereist een bedrade verbinding voor optimale snelheid. Aan de andere kant wordt de Brother MFC-J4335DW aanbevolen voor bescheidener thuisgebruik, met goede algehele prestaties en een focus op kosteneffectief afdrukken, zij het met lager verwacht onderhoud en kleurenpaginarendement in vergelijking met mij.

Ondanks mijn opmerkelijke prestaties, heb ik beperkingen, met name op het gebied van fotoafdrukken en de ruimte die ik inneem. Desalniettemin positioneren mijn sterke punten op het gebied van documentproductie, afdruksnelheid, connectiviteit en kostenefficiëntie mij als een opvallende keuze voor kleine/thuiskantoren, waardoor ik het beste budgetproduct ben voor deze specifieke gebruiksgevallen.

Samengevat, ik, de Brother MFC-L8905CDW, ben een van de beste wifi-printers in mijn categorie en excelleer in essentiële gebieden voor kantoorgebruik. Mijn robuuste functies, kosteneffectief afdrukken en brede connectiviteitsopties maken mij een overtuigende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare printer voor dagelijkse documentbehoeften. 🖨️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Draadloos printen met Alexa-compatibiliteit: HP OfficeJet Pro 8035e wireless

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen HP OfficeJet Pro 8035e wireless

 • list plusVeelzijdig en geschikt voor een breed scala aan gebruikers, waaronder gezinsgebruik, kleine/thuiskantoren, studenten en fotoprinting.
 • list plusBrede connectiviteitsopties en hoogwaardig document- en fotoprinten.
 • list plusBetaalbaar en ondersteuning voor diverse papierformaten, evenals draadloze verbindingsopties.

Nadelen HP OfficeJet Pro 8035e wireless

 • list plusLage opbrengst van zwarte pagina's en trage printsnelheid, wat de efficiëntie in drukkere kantooromgevingen beïnvloedt.
 • list plusMoeite met fijne details en dubbelzijdig scannen, wat een overweging kan zijn voor gebruikers met specifieke scanbehoeften.
 • list plusBehoefte aan frequente vervanging van inktcartridges, ondanks betaalbaar onderhoud.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.47
Functionaliteit
9.67
Gebruiksgemak
9.18
De HP OfficeJet Pro 8035e draadloze printer is een veelzijdige all-in-one inkjetprinter die geschikt is voor een breed scala aan gebruikers, waardoor het geschikt is voor gezinsgebruik, kleine/thuis kantoren, studenten en fotoprinting. De brede connectiviteitsopties en de hoge kwaliteit van document- en fotoprinting maken het een uitstekende keuze. Volgens Best Buy heeft het een hoge beoordeling van 4,4 van de 5 sterren gekregen van 6208 klantbeoordelingen, waarbij de meerderheid van de klanten zijn waarde, kwaliteit en gebruiksgemak prijst.

De betaalbaarheid van de printer en de ondersteuning voor verschillende papierformaten, evenals draadloze verbindingsopties, maken het een aantrekkelijke optie voor degenen die op zoek zijn naar een veelzijdig en gebruiksvriendelijk apparaat. Het is echter belangrijk om op te merken dat de printer een lage opbrengst van zwarte pagina's heeft en een trage printsnelheid, wat de efficiëntie kan beïnvloeden, met name in drukkere kantooromgevingen. Ondanks deze beperkingen is de HP OfficeJet Pro 8035e goed gebouwd en biedt het naadloze draadloze connectiviteit. Zoals benadrukt door Rtings, "De printer is betaalbaar in onderhoud, maar de inktcartridges moeten mogelijk vaak worden vervangen."

Wat betreft de scanmogelijkheden, produceert het apparaat scans van goede kwaliteit, maar het heeft moeite met fijne details en dubbelzijdig scannen, wat een overweging kan zijn voor gebruikers met specifieke scanbehoeften. Aan de andere kant, zijn vermogen om foto's effectief af te drukken maakt het tot een gunstige keuze voor creatieve en thuisgebruikers. Volgens Rtings, "De HP OfficeJet Pro 8035e is geschikt voor gezinsgebruik, met brede connectiviteitsopties en hoogwaardige document- en fotoprinting."

In vergelijking met zijn voorganger, de HP OfficeJet Pro 8025e, heeft de 8035e een langere duur van inbegrepen instant inkt en verbeterde connectiviteitsfuncties. De belangrijkste kenmerken van de printer, zoals het gebruiksvriendelijke ontwerp, hoogwaardige output en diverse connectiviteitsopties, onderscheiden het op de markt. Hoewel het concurreert met andere printers in zijn categorie, maken de waarde, het gebruiksgemak en de fotoprintmogelijkheden het een sterke concurrent voor degenen die een all-in-one printer zoeken voor verschillende doeleinden.

Potentiële kopers moeten echter goed nadenken over de compromissen, zoals de lagere opbrengst van zwarte pagina's, langzamere printsnelheden en de behoefte aan frequente vervanging van inktcartridges. Deze factoren kunnen minder belangrijk zijn voor gebruikers die veelzijdigheid, connectiviteit en fotoprintkwaliteit prioriteren.

Als conclusie biedt de HP OfficeJet Pro 8035e draadloze printer een aantrekkelijk pakket voor een breed scala aan gebruikers, uitblinkend in veelzijdigheid, kwaliteitsoutput en connectiviteitsopties. Hoewel het enkele beperkingen heeft qua snelheid en inktopbrengst, positioneert de algehele waarde, gebruiksgemak en fotoprintmogelijkheden het als een sterke concurrent in zijn categorie.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Brother MFC-J5330DW wireless printer

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Brother MFC-J5330DW wireless printer

 • list plusA3-compatibiliteit voor veelzijdige printopties
 • list plusSnelle afdruksnelheden geschikt voor veeleisende zakelijke omgevingen
 • list plusVeelzijdige papierverwerking met twee papierbronnen en hoogrendements XL-cartridges

Nadelen Brother MFC-J5330DW wireless printer

 • list plusOmvang en enkelzijdig scannerontwerp
 • list plusGemiddelde afdrukkwaliteit in vergelijking met concurrenten
 • list plusDure cartridge navullingen vanwege de inkjet-technologie

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.77
Gebruiksgemak
8.8
Als ik naar de Brother MFC-J5330DW draadloze printer kijk, zie ik een veelzijdige alles-in-één printer die is ontworpen voor zakelijk gebruik, met A3-compatibiliteit en snelle afdruksnelheden. Deze printer heeft een handig kleuren touchscreen, verschillende connectiviteitsopties zoals Ethernet, Wi-Fi en Wi-Fi Direct, en een 50 pagina's tellende ADF, aldus PCMag. Gebruikers zijn lovend over de gebruiksvriendelijke bediening en het gedetailleerde maar eenvoudige installatieproces, inclusief het uitlijnen van de printkoppen. Met de Brother iPrint & Scan app kunnen draadloos afdrukken en scannen vanaf mobiele apparaten worden uitgevoerd.

Wat de Brother MFC-J5330DW echt onderscheidt, is het vermogen om A3-papier te verwerken in een enkele vel aan de achterzijde of in de hoofdpapierlade aan de voorkant, met ruimte voor maximaal 250 vellen. Deze multifunctionele kleuren-inkjetprinter kan indrukwekkende afdruksnelheden van maximaal 22 ppm in zwart-wit en 20 ppm in kleur halen, wat hem geschikt maakt voor veeleisende zakelijke omgevingen. Bovendien maakt hij gebruik van hoogrendement XL-cartridges, die elk tot wel 1.500 pagina's kunnen afdrukken, zoals opgemerkt door TechRadar.

Ondanks zijn sterke punten heeft de printer ook enkele beperkingen, waarbij Trusted Reviews wijst op zijn omvang, enkelzijdige scanner en gemiddelde afdrukkwaliteit. Bovendien moeten gebruikers vanwege de inkjeteigenschappen van de printer investeren in dure cartridgevervangingen. Desalniettemin maken de dubbele papierbronnen en redelijke bedrijfskosten hem tot een sterke keuze voor zakelijk gebruik, met de flexibiliteit om verschillende papierformaten en -soorten te verwerken.

In vergelijking met zijn tegenhangers doet de Brother MFC-J5330DW het goed op het gebied van A3-compatibiliteit, snelle afdruksnelheden en veelzijdige papierverwerking. Toch kunnen de beperkingen op het gebied van afdrukkwaliteit en de kosten van cartridgevervangingen gebruikers ertoe brengen om alternatieven te overwegen, vooral als hoogwaardige afdrukken een topprioriteit zijn.

Al met al is de Brother MFC-J5330DW draadloze printer een sterke optie voor bedrijven die een veelzijdige alles-in-één printer zoeken met A3-compatibiliteit en snelle afdruksnelheden. Zijn vermogen om verschillende papierformaten en -soorten te verwerken, gecombineerd met gebruiksvriendelijke bediening, maken hem tot een overtuigende keuze voor zakelijke omgevingen. Ondanks zijn beperkingen op het gebied van afdrukkwaliteit en de kosten van cartridges, positioneren zijn algehele prestaties en functies hem als een betrouwbare optie in zijn productcategorie.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

4. CANON PIXMA TS 3450 Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen CANON PIXMA TS 3450 Zwart

 • list plusHoge kwaliteit output voor documenten en foto's
 • list plusLage kosten per afdruk voor scherpe documenten en gedetailleerde foto's
 • list plusCompact formaat, geschikt voor studenten en basis kantoorgebruik

Nadelen CANON PIXMA TS 3450 Zwart

 • list plusLangzame afdruksnelheid
 • list plusGebrek aan automatische documentinvoer
 • list plusBeperkte connectiviteitsopties

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.49
Functionaliteit
8.67
Gebruiksgemak
8.93
De Canon PIXMA MG3620 draadloze alles-in-één inkjetprinter is een veelzijdige optie die geschikt is voor verschillende gebruikersscenario's. Het is met name geschikt voor gezinsgebruik en biedt "scherpe documenten en gedetailleerde foto's met lage printkosten." De scanner met hoge resolutie versterkt de functionaliteit ervan, hoewel het geen automatische feeder heeft. Het compacte formaat van de printer maakt het een goede keuze voor studenten, met hoogwaardige documentafdrukken en relatief betaalbare cartridgevervanging. Het print echter langzaam en heeft geen automatische documentinvoer, wat beperkend kan zijn bij intensief gebruik. Ondanks de trage printsnelheid en beperkte connectiviteitsopties, blinkt de printer uit in het produceren van hoogwaardige output in verschillende gebruiksscenario's.

De opvallende kenmerken van de Canon PIXMA MG3620 zijn de hoge beeldkwaliteit, snelle scanning en kleurenkopieën, waardoor het een uitstekende waarde is voor degenen die geen extra functies nodig hebben. Het levert gedetailleerde foto's met redelijke kleurnauwkeurigheid en lage printkosten, waardoor het een goede keuze is voor fotoprinten. Het is echter vermeldenswaardig dat de printer geen LCD-scherm heeft en beperkte papierverwerkingsopties, evenals de gemiddelde printsnelheid voor tekst en afbeeldingen op gewoon papier en langzamere snelheid voor dubbelzijdig printen.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de Canon PIXMA MG3620 op door zijn gedetailleerde fotoprints en hoogwaardige documentoutput. De trage printsnelheid en beperkte connectiviteitsopties kunnen echter worden gezien als nadelen in een competitieve markt waar snellere en veelzijdigere opties beschikbaar zijn.

Kortom, de Canon PIXMA MG3620 draadloze alles-in-één inkjetprinter biedt hoogwaardige output in verschillende gebruiksscenario's, waardoor het geschikt is voor gezins-, studenten- en basis kantoorgebruik. De sterke punten liggen in het produceren van scherpe documenten en gedetailleerde foto's tegen lage printkosten. De beperkingen, zoals trage printsnelheid, gebrek aan automatische documentinvoer en beperkte connectiviteitsopties, moeten echter in overweging worden genomen bij het beoordelen van de geschiktheid ervan voor specifieke gebruikersbehoeften.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Canon Color imageCLASS MF656Cdw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Canon Color imageCLASS MF656Cdw

 • list plusUitstekende afdrukkwaliteit voor documenten in zowel kleur als zwart-wit
 • list plusAanzienlijke paginarendementen voor lage eigendomskosten
 • list plusBrede scala aan connectiviteitsopties, waaronder mobiel afdrukken

Nadelen Canon Color imageCLASS MF656Cdw

 • list plusNiet aanbevolen voor het afdrukken van foto's
 • list plusKan niet afdrukken op glanzend papier
 • list plusAfdruksnelheid varieert merkbaar afhankelijk van het type netwerkverbinding

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.84
Functionaliteit
8.71
Gebruiksgemak
8.61
De Canon Color imageCLASS MF656Cdw is een veelzijdige draadloze 4-in-1 printer die is ontworpen voor gezins-, kleine/thuiskantoor- en studentengebruik. Het blinkt uit in het leveren van uitstekende printkwaliteit voor documenten in zowel kleur als zwart-wit, waardoor het goed geschikt is voor dagelijkse printbehoeften. Met een printsnelheid tot 22 pagina's per minuut en een snelle eerste afdruk van ongeveer 10,3 seconden zorgt het voor efficiënte en tijdige resultaten. De inclusie van een 50-vel automatische documentinvoer met dubbelzijdig scannen vereenvoudigt het proces van het omgaan met meerbladige en dubbelzijdige documenten, waardoor de productiviteit wordt verbeterd. Daarnaast biedt de printer een breed scala aan verbindingsmogelijkheden, waaronder mobiel printen met Canon PRINT Business, Apple AirPrint en Mopria Print Service, waardoor het voldoet aan moderne printvereisten.

Volgens RTINGS is de Canon MF656Cdw "geschikt voor gezins-, kleine/thuiskantoor- en studentengebruik, zwart-wit printen, maar niet aanbevolen voor fotoafdrukken," waarbij de nadruk ligt op zijn bekwaamheid om te voldoen aan tekst- en documentafdrukbehoeften. De tonercartridges van de printer hebben aanzienlijke paginarendementen, wat bijdraagt aan opmerkelijk lage eigendomskosten, wat een opvallend voordeel is voor budgetbewuste gebruikers. Het is echter belangrijk op te merken dat het niet op glanzend papier kan printen en de afdruksnelheid aanzienlijk varieert, afhankelijk van het type netwerkverbinding. Bovendien biedt het model een beperkte garantie van 3 jaar, wat gebruikers een verbeterde gemoedsrust geeft over de duurzaamheid en prestaties ervan.

In vergelijking met de MF753Cdw/MF751Cdw onderscheidt de MF656Cdw zich door zijn uitzonderlijke printkwaliteit voor documenten en lage eigendomskosten, zoals benadrukt door RTINGS. Terwijl de MF753Cdw/MF751Cdw snelle afdruksnelheden en brede verbindingsmogelijkheden biedt, springt de MF656Cdw eruit vanwege zijn kosteneffectiviteit bij tekst- en documentafdrukken, waardoor het een sterke kandidaat is voor gebruikers die deze functies prioriteren.

Op Amazon heeft de Canon MF656Cdw positieve klantbeoordelingen gekregen, met een beoordeling van 4,2 van de 5 sterren uit 2.999 beoordelingen. Zijn prestaties worden aangevuld door zijn mogelijkheid tot dubbelzijdig afdrukken en ondersteuning voor diverse mobiele printservices, wat de gebruiksvriendelijkheid en handigheid ervan verhoogt. De inclusie van een standaard cassette met 250 vellen en een multifunctionele lade met 1 vel voegt verder toe aan zijn veelzijdigheid, waarbij het naadloos voldoet aan verschillende printvereisten.

Hoewel de Canon Color imageCLASS MF656Cdw uitblinkt in documentafdrukken en kosteneffectieve werking biedt, is het belangrijk om rekening te houden met zijn beperkingen bij fotoafdrukken, zoals opgemerkt door RTINGS. Bovendien kan het onvermogen om op glanzend papier te printen een nadeel zijn voor gebruikers met specifieke printbehoeften. Voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare, efficiënte en kosteneffectieve printer, voornamelijk voor documentafdrukken, is de Canon MF656Cdw een aantrekkelijke optie.

Tot slot komt de Canon Color imageCLASS MF656Cdw naar voren als een topkeuze voor gebruikers die een veelzijdige, hoogwaardige printer zoeken, afgestemd op tekst- en documentafdrukken, terwijl het kosteneffectief blijft. Zijn uitgebreide set functies, inclusief een beperkte garantie van 3 jaar, brede verbindingsmogelijkheden en efficiënte documentverwerking, positioneert het als een opvallende optie op de markt.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Brother MFC-J1205W/MFC-J1215W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Brother MFC-J1205W/MFC-J1215W

 • list plusHoge kwaliteit document- en gedetailleerde fotoprinting met redelijk nauwkeurige kleuren
 • list plusHoge paginarendementen en lage bedrijfskosten, waardoor het kosteneffectief is
 • list plusBrede aantrekkingskracht en vermogen om een breed scala aan gebruikers te bedienen

Nadelen Brother MFC-J1205W/MFC-J1215W

 • list plusPrint langzaam en heeft geen automatisch dubbelzijdig printen
 • list plusNiet de snelste in fotoprintsnelheid en kwaliteit
 • list plusGeen automatische documentinvoer, waardoor het scannen van meerbladige documenten tijdrovend is

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.23
Gebruiksgemak
9
De Brother MFC-J1205W/MFC-J1215W wifi-printer is een veelzijdige keuze, geschikt voor gezinsgebruik, kleine/kantoor aan huis en studenten. Het excelleert in zwart-wit documenten afdrukken en casual foto's printen. Met zijn hoge kwaliteit documenten en gedetailleerde foto afdrukken met redelijk nauwkeurige kleuren, is het een betrouwbare optie voor diverse printbehoeften. De printer heeft een hoge paginarendement en lage bedrijfskosten, waardoor het een kosteneffectieve keuze is voor gebruikers met frequente printbehoeften. Het is echter belangrijk om op te merken dat het langzaam print en geen automatisch dubbelzijdig printen heeft, wat een nadeel kan zijn voor gebruikers met grote printbehoeften. Daarnaast kan het ontbreken van automatische documentinvoer het scannen van meer pagina's tijdrovend maken.

Volgens Tom's Guide, zijn de indrukwekkende printsnelheden voor tekst en kleurenafbeeldingen van de printer een uitstekende keuze voor deze functies. Echter, het valt tekort in printsnelheid en kwaliteit van foto's, met aanzienlijk langzamere printtijden voor foto's en snapshots. Het compacte ontwerp van de printer met een papierlade voor 150 vellen en een uitvoerlade voor 50 vellen maakt het geschikt voor kleine ruimtes, maar het is mogelijk niet de beste optie voor het afdrukken op specifieke papiformaten. De printer biedt Wi-Fi en USB-connectiviteit, ondersteunt Apple AirPrint en Mopria Print Service, en is compatibel met de mobiele app van Brother, waardoor het veelzijdig en gemakkelijk in gebruik is.

Zoals vermeld door RTINGS, "De Brother MFC-J1205W/MFC-J1215W printer is geschikt voor gezinsgebruik, kleine/kantoor aan huis, studenten, zwart-wit documenten afdrukken en casual foto's printen." Dit benadrukt de brede aantrekkingskracht van de printer en zijn vermogen om een breed scala aan gebruikers te bedienen. Bovendien vermeldt Consumer Reports dat de printer geschikt is voor verschillende scenario's, waarbij de veelzijdigheid wordt benadrukt.

In vergelijking met zijn tegenhangers, biedt de Brother MFC-J1205W/MFC-J1215W wifi-printer een goede balans tussen documenten en fotoafdrukken, waardoor het een evenwichtige keuze is voor algemene printbehoeften. Hoewel het misschien niet de snelste is in fotoafdrukken, maken zijn sterke punten op andere gebieden het een betrouwbare optie voor gebruikers met diverse printbehoeften.

Al met al is de Brother MFC-J1205W/MFC-J1215W wifi-printer een solide keuze voor degenen die op zoek zijn naar een veelzijdige printer die uitblinkt in het produceren van hoogwaardige documenten en gedetailleerde foto's. Zijn hoge paginarendement en lage bedrijfskosten maken het een kosteneffectieve optie, hoewel zijn tragere printsnelheden en het ontbreken van bepaalde functies het misschien niet de beste keuze maken voor grote printbehoeften. Als je op zoek bent naar een evenwichtige printer die voldoet aan een verscheidenheid aan printbehoeften, is de Brother MFC-J1205W/MFC-J1215W een overtuigende optie om te overwegen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Epson EcoTank ET-2803 (ET-2856 in

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Epson EcoTank ET-2803 (ET-2856 in

 • list plusBetaalbare inktvullingen en indrukwekkende paginarendementen
 • list plusLevendige fotoproductie
 • list plusCompact en lichtgewicht ontwerp met draadloze of USB-connectiviteit

Nadelen Epson EcoTank ET-2803 (ET-2856 in

 • list plusGeen automatische documentinvoer
 • list plusLangzamere afdruksnelheden
 • list plusKan enkele korrel- en contrastproblemen vertonen bij fotoprinting

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.89
Gebruiksgemak
7.89
De Epson EcoTank ET-2803 (ET-2856 in het VK) Wifi-printer is een veelzijdige optie die voldoet aan verschillende afdrukbehoeften, waardoor het een kosteneffectieve keuze is voor gezinnen, studenten en thuisgebruik. Het biedt betaalbare inkt navullingen en indrukwekkende paginarendementen, waardoor het een economische langetermijninvestering is. Volgens Rtings is het "zeer geschikt voor gezinsgebruik" vanwege de levendige fotoproductie en de scanner met hoge resolutie. Het ontbreken van een automatische documentinvoer kan echter het digitaliseren van meerbladige documenten lastig maken. Dit maakt het een sterke concurrent in de categorie "betaalbare inkt navullingen en indrukwekkende paginarendementen". De printer is ook geschikt voor zwart-wit afdrukken en biedt een lage kostprijs per afdruk en hoge paginarendementen, ondanks dat het traag is in afdrukken.

De ET-2803/ET-2856 is met name sterk in het afdrukken van foto's, gekenmerkt door foto's met een hoog contrast en levendige kleuren, zoals benadrukt door Laptop Mag. Het kan echter enkele korrel- en contrastproblemen vertonen. Het compacte en lichte ontwerp van de printer, in combinatie met de draadloze of USB-connectiviteit en de mogelijkheid voor spraakgestuurd afdrukken via Alexa of Siri, maakt het tot een handige optie voor thuisgebruik, volgens Tom's Guide. Het ontbreken van kantoorgerichte functies zoals een automatische documentinvoer en faxmogelijkheid beperkt echter de geschiktheid voor intensief kantoorgebruik, maar het is goed geschikt voor basis thuisafdrukbehoeften en een budgetvriendelijke optie.

In vergelijking met andere inkttank- en hoogrendementsprinters, kan de ET-2803/ET-2856 volgens de review van Tom's Guide iets langzamere afdruksnelheden hebben. Het valt echter op door zijn dubbelzijdig afdrukken en glanzende afdrukproductie. Het installatieproces, waarbij de inkttanks handmatig worden bijgevuld, kan langer duren dan het verwisselen van traditionele inktcartridges, maar het biedt een lonende doe-het-zelf ervaring en draagt bij aan het minimaliseren van afval, zoals benadrukt door Laptop Mag.

Bij het vergelijken met concurrenten zoals de Brother MFC-J4535DW en Canon G6020, biedt de ET-2803/ET-2856 sterke waarde voor verschillende afdrukbehoeften, met name voor degenen die op zoek zijn naar betaalbare inkt navullingen en hoge paginarendementen. De beperkingen, waaronder langzamere afdruksnelheden en het ontbreken van geavanceerde kantoorfuncties, moeten echter in overweging worden genomen voor gebruikers met specifieke eisen op deze gebieden.

Samenvattend biedt de Epson EcoTank ET-2803 (ET-2856 in het VK) Wifi-printer een aantrekkelijke optie voor degenen die een kosteneffectieve afdrukoplossing zoeken voor gezins-, studenten- en basis thuisgebruik. Zijn opvallende kenmerken zijn betaalbare inkt navullingen, indrukwekkende paginarendementen en levendige fotoproductie, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor gebruikers die deze aspecten prioriteit geven. Hoewel het niet de snelste printer op de markt is en bepaalde kantoorgerichte functies mist, maken zijn algehele waarde en veelzijdigheid het een opmerkelijke concurrent in de categorie printers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 20 februari in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. HP Envy Pro 6420 wireless

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen HP Envy Pro 6420 wireless

 • list plusUitstekende afdrukkwaliteit
 • list plusRobuuste draadloze connectiviteit
 • list plusCompact en gebruiksvriendelijk ontwerp

Nadelen HP Envy Pro 6420 wireless

 • list plusBeperkte afdruksnelheid
 • list plusDriekleurige cartridge kan leiden tot verspilling
 • list plusBeperkte capaciteit van de invoerlade

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.95
Functionaliteit
7.96
Gebruiksgemak
8.63
De HP Envy Pro 6420 draadloze printer is een veelzijdige 4-in-1 inkjetprinter ontworpen voor gezinnen en thuiswerkers. Met zijn strakke ontwerp, compacte vorm en scala aan functies is het een overtuigende optie voor wie op zoek is naar een betrouwbare en multifunctionele printer. Met kleurenprinten en scannen op 1200 dpi, een mobiele faxfunctie en automatische dubbelzijdige modus biedt de Envy Pro 6420 uitstekende functionaliteit. Ondanks het ontbreken van een LCD-scherm, zorgt het verlichte bedieningspaneel met zes pictogrammen en knoppen voor intuïtieve navigatie. Volgens Trusted Reviews staat de printer bekend om zijn "uitstekende printkwaliteit en aantrekkelijk, ruimtebesparend ontwerp", waardoor het een sterke concurrent is in zijn categorie.

Het opvallende kenmerk van de printer is de draadloze connectiviteit, met ondersteuning voor Wi-Fi, Wi-Fi Direct en Bluetooth. De bijbehorende app verbetert verder de bruikbaarheid, waardoor cloud-gebaseerd printen en scannen mogelijk is. De HP Smart apps, zoals vermeld in Tech Advisor, vergemakkelijken naadloos draadloos printen en scannen, met bredere ondersteuning voor het afdrukken van bestanden van derden op iOS. Deze robuuste draadloze mogelijkheid, gecombineerd met zijn compacte formaat, maakt de Envy Pro 6420 een aantrekkelijke keuze voor gebruikers die gemak en flexibiliteit zoeken.

De printsnelheid van de Envy Pro 6420 is misschien niet zijn sterkste punt, maar de resolutie van 1200x1200 dpi zorgt voor een hoge kwaliteit. De printer ondersteunt ook verschillende soorten media, waardoor hij voldoet aan diverse printbehoeften. Het is echter vermeldenswaardig dat de printer een driekleurencartridge gebruikt, wat mogelijk leidt tot verspilling als een kleur vaker wordt gebruikt. Daarnaast heeft de hoofdinvoerlade een beperkte capaciteit, met ruimte voor 100 vellen A4 of 40 vellen fotopapier, wat een beperking kan zijn voor gebruikers met hogere printvolumes.

In vergelijking met zijn tegenhangers onderscheidt de Envy Pro 6420 zich door zijn uitstekende printkwaliteit, draadloze connectiviteitsopties en compacte ontwerp. Het staat echter tegenover concurrentie op het gebied van printsnelheid en cartridge-efficiëntie. Hoewel de printer uitblinkt als een veelzijdige en gebruikersvriendelijke optie voor thuisgebruikers en kleine kantoren, omvatten de potentiële beperkingen het ontbreken van een scherm en gemelde problemen met het oppakken en invoeren van papier.

Al met al komt de HP Envy Pro 6420 draadloze printer naar voren als een sterke concurrent op de markt, met name voor gebruikers die op zoek zijn naar een compacte en functierijke all-in-one printer. Zijn uitstekende printkwaliteit, robuuste draadloze connectiviteit en multifunctionele mogelijkheden positioneren het als een topkeuze voor thuisgebruikers en kleine kantoren. Ondanks enkele beperkingen op het gebied van printsnelheid en cartridge-efficiëntie, maken zijn algehele prestaties en gebruiksvriendelijke ontwerp het tot een overtuigende optie in zijn categorie.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Canon PIXMA TS6220 (TS6250 in

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Canon PIXMA TS6220 (TS6250 in

 • list plusNaadloze draadloze connectiviteit
 • list plusCompact ontwerp
 • list plusNadruk op hoogwaardige fotoweergave

Nadelen Canon PIXMA TS6220 (TS6250 in

 • list plusMeldingen van hoge kosten voor gebruik
 • list plusWellicht niet de meest kosteneffectieve optie voor hoge volume printen
 • list plusIets achterblijvende tekstafdruksnelheid

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.12
Functionaliteit
7.89
Gebruiksgemak
7.96
Ik ben de Canon PIXMA TS6220 (TS6250 in het VK), een veelzijdige en goed uitgebalanceerde draadloze printer, geschikt voor zowel algemeen als creatief gebruik. Met een 4.800 x 1.200 dpi A4-inkjet MFP bied ik een sterke balans van functies en functionaliteit. Mijn printsnelheid van 12,7/3,9 ppm in zwart-wit/kleur, 7,5 cm kleuren touchscreen display en draadloze connectiviteit maken mij een opvallende optie. Mijn naadloze connectiviteit, eenvoudige bediening en compacte ontwerp worden geprezen, waardoor ik geschikt ben voor gezinsgebruik. Ik bied 2-weg papierinvoer, randloos printen en de optie voor XL en XXL inkt. Sinds mijn release heb ik positieve ervaringen laten zien, wat mijn betrouwbaarheid in real-world gebruiksscenario's aantoont.

Volgens PCMAG is "de Canon Pixma TS6220 een compacte en stijlvolle all-in-one printer die het beste is voor thuisgebruik." Mijn compacte ontwerp en naadloze draadloze connectiviteit maken mij een ideale keuze voor thuisgebruikers. De inclusie van een 100 pagina's invoerlade en een 100 pagina's achterinvoer, evenals de mogelijkheid voor dubbelzijdig printen, verbeteren verder mijn bruikbaarheid voor verschillende printbehoeften.

Ik excelleer in creatieve taken, waardoor ik een solide keuze ben voor gebruikers die foto's scannen en printen prioriteren. Volgens Expert Reviews bied ik "draadloze connectiviteit voor eenvoudig delen en printen vanaf verschillende apparaten. Hoewel ik niet de stilste optie ben en enigszins achterloop in tekstprintsnelheid, excelleer ik in creatief werk zoals foto scannen en printen." Dit maakt mij bijzonder aantrekkelijk voor gebruikers die hoge kwaliteit foto-uitvoer en creatieve projecten prioriteren.

Canon benadrukt het gebruik van echte inkt en papier voor optimale resultaten, samen met de beschikbaarheid van de Canon PRINT App voor verbeterde printervaringen, wat het merk's toewijding aan het bieden van een uitgebreid en gebruiksvriendelijk printecosysteem benadrukt. Het is echter vermeldenswaardig dat ik naar verluidt wat duurder ben in gebruik, wat een overweging kan zijn voor gebruikers met veelvuldige printbehoeften.

In vergelijking met mijn tegenhangers val ik op door mijn sterke balans van functies, compact ontwerp en focus op creatieve taken. Hoewel ik misschien niet de meest kosteneffectieve optie ben voor veelvuldig printen, maken mijn betrouwbaarheid, gebruiksgemak en focus op hoogwaardige foto-uitvoer mij een aantrekkelijke keuze voor thuis- en creatieve gebruikers.

Kortom, ik, de Canon PIXMA TS6220 (TS6250) draadloze printer, bied een aantrekkelijke mix van functies, betrouwbaarheid en creatieve mogelijkheden, waardoor ik een uitstekende keuze ben voor thuis- en creatieve gebruikers. Mijn naadloze draadloze connectiviteit, compact ontwerp en focus op hoogwaardige foto-uitvoer onderscheiden mij op de markt, waardoor ik een aanbevolen optie ben voor gebruikers die op zoek zijn naar een veelzijdige printer voor hun dagelijkse printbehoeften.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. HP OfficeJet 250

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen HP OfficeJet 250

 • list plusSnel kopiëren, scannen en afdrukken

Nadelen HP OfficeJet 250

 • list plusBeperkte scan kwaliteit voor enkelvoudige documenten
 • list plusRelatief hoge kosten

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.23
Gebruiksgemak
7.31
De HP OfficeJet 250 is een uitblinker in de categorie draagbare printers, met lof voor zijn snelle kopieer-, scan- en afdrukmogelijkheden, een 2,6-inch kleurentouchscreen en draagbaarheid. Volgens Tom's Guide blinkt het uit in automatische documentinvoer en hoge beeldkwaliteit, terwijl het indrukwekkend efficiënt is in batterijgebruik. Het apparaat biedt een naadloos installatieproces, snelle en betrouwbare draadloze afdrukken, en indrukwekkende fotokwaliteit, waardoor het een uitstekende keuze is voor mobiele afdrukbehoeften. Echter, zoals opgemerkt door Lifewire, is de scan kwaliteit beperkt tot enkelzijdige documenten, en komen de uitgebreide functies tegen een relatief hoge prijs.

In vergelijking met zijn concurrenten staat de HP OfficeJet 250 zijn mannetje als een veelzijdige all-in-one printer die geschikt is voor de meeste gebruikers vanwege zijn uitzonderlijke prestaties bij afdrukken, scannen en kopiëren. De Canon Pixma TR150 valt op vanwege zijn betaalbaarheid en uitstekende foto- en documentafdrukken, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor prijsbewuste consumenten. Aan de andere kant wordt de Epson WorkForce EC-C110 aanbevolen voor zakelijk gebruik vanwege zijn zakelijke functies en lagere kosten per pagina. Bovendien wordt de Brother PocketJet 773 opgemerkt vanwege zijn extreme draagbaarheid, waardoor het geschikt is voor gebruikers die mobiliteit prioriteren.

In vergelijking met andere HP-printers onderscheidt de HP OfficeJet 250 zich als een ideale oplossing voor mobiele afdrukbehoeften. Terwijl de HP Color LaserJet Pro MFP M479fdw wordt geprezen om zijn snelle afdrukprestaties en scherpe documentproductie, is het niet zo draagbaar als de OfficeJet 250. De HP OfficeJet Pro 9025e en de HP OfficeJet Pro 8025e zijn beide mid-range opties met brede connectiviteitskeuzes, die tegemoetkomen aan klein/thuisgebruik en studenten. De HP Smart Tank 7301 wordt aanbevolen voor grotere afdrukbelastingen vanwege zijn navulbare inktreservoir, hoewel het duplex scannen ontbreekt en het een smaller kleurbereik heeft.

Samengevat is de HP OfficeJet 250 Wifi Printer een overtuigende keuze voor gebruikers die behoefte hebben aan een veelzijdige, draagbare all-in-one printer. Zijn snelle draadloze afdrukken, indrukwekkende fotokwaliteit en efficiënt batterijgebruik maken het een ideale optie voor mobiele afdrukbehoeften. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de relatief hoge kosten en de beperking van de scan kwaliteit tot enkelzijdige documenten. Wanneer het wordt afgewogen tegen zijn concurrenten, schittert de HP OfficeJet 250 als een goed afgerond, hoogwaardig apparaat dat een mix van mobiliteit en functionaliteit biedt die moeilijk te evenaren is op de markt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Wifi Printers. Er zijn immers 943 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!