Bestenu

Wat is de beste microfoon van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 28 mei, 2023

Het aanschaffen van een goede microfoon is een moeilijke opdracht. Wat is de beste microfoon van 2023? Na het testen van 1068 microfoons kwam de Vivid Green Microfoon met arm zwart als beste getest uit onze microfoon-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de microfoons, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 microfoons-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame microfoon-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste microfoons

1Score: 9.8
Vivid Green Microfoon met arm zwart
Vivid Green Microfoon met arm zwart
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Knaak Clip-on Microfoon - Lavalier
Knaak Clip-on Microfoon - Lavalier
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Condensator Microfoon voor PC Studio zwart
Condensator Microfoon voor PC Studio zwart
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Condensator Microfoon met Arm Gaming zwart
Beste Microfoon voor podcasting
Condensator Microfoon met Arm Gaming zwart
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Lenco - MCW-011BK - Draadloze zwart
Beste Microfoon voor live optredens
Lenco - MCW-011BK - Draadloze zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
TRANSNECT® – USB Condensator Studio zwart
TRANSNECT® – USB Condensator Studio zwart
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
USB microfoon voor pc Studio zwart
USB microfoon voor pc Studio zwart
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Nuvance USB Microfoon met Standaard zwart
Beste Microfoon voor videoproductie
Nuvance USB Microfoon met Standaard zwart
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
78Goods Draadloze Microfoon Lavalier Microfoon
78Goods Draadloze Microfoon Lavalier Microfoon
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
Lenco BMC-090PK Bluetooth Karaoke Microfoon roze
Lenco BMC-090PK Bluetooth Karaoke Microfoon roze
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Microfoon Koopgids

Zingen, presenteren of video's maken: een microfoon is (bijna) onmisbaar. Je leest hier over de beste microfoons!

Wat kost een goede microfoon?

Een microfoon kan variëren in prijs van enkele tientallen tot duizenden euro's, afhankelijk van het type en de kwaliteit. Over het algemeen geldt dat hoe hoger de kwaliteit van de microfoon, hoe hoger de prijs zal zijn.

Als je op zoek bent naar een basis microfoon voor het opnemen van spraak of instrumenten, dan kun je een dynamische microfoon vinden voor ongeveer €50 tot €200. 

Maar als je op zoek bent naar een microfoon met een betere geluidskwaliteit en gevoeligheid, dan zou je kunnen kijken naar een condensator microfoon, die doorgaans€100 tot €1000 of meer kosten.

Voor professionele opnames, zoals voor studio-opnames of broadcasting, dan kan de prijs aanzienlijk hoger zijn en zou je moeten kijken naar een high-end condensator of ribbon microfoon, die wel duizenden euro's kunnen kosten.

Kortom, er is een grote variatie in de kosten van microfoons, afhankelijk van het type, de kwaliteit en het doel van de opname.

Wat voor microfoon moet ik kopen?

Het type microfoon dat je moet kopen, hangt af van jouw specifieke toepassing en jouw budget. 

Hieronder volgen enkele overwegingen die je kunt maken bij het kiezen van een microfoon:

Type opname: De eerste stap bij het kiezen van een microfoon is bepalen welk type opname je wilt maken. Als je bijvoorbeeld muziek wilt opnemen, heb je mogelijk een andere microfoon nodig dan wanneer je spraak opneemt.

Richtingspatroon: Microfoons hebben verschillende richtingspatronen, die bepalen van welke kant ze het geluid opvangen. Omgevingsmicrofoons zoals PZM's hebben een omnidirectioneel patroon, terwijl microfoons met een cardioïde patroon het geluid van één kant opvangen en achtergrondgeluiden verminderen.

Gevoeligheid: Microfoons variëren in gevoeligheid en de geluidsdruk die ze kunnen verwerken. Condensator microfoons zijn bijvoorbeeld over het algemeen gevoeliger dan dynamische microfoons, en zijn daarom geschikt voor opnames waarbij veel detail vereist is.

Budget: De prijs van een microfoon kan variëren van enkele tientallen tot duizenden euro's, afhankelijk van het type en de kwaliteit. Overweeg uw budget en hoe vaak u de microfoon zult gebruiken bij het kiezen van een model.

Extra functies: Overweeg ook extra functies, zoals een ingebouwde popfilter, schokdemper of statiefadapter.

Al met al is het belangrijk om te overwegen welke microfoon het beste past bij jouw specifieke behoeften en budget. Als je nieuw bent in het opnemen van geluid, kan het raadzaam zijn om eerst te investeren in een veelzijdige, betaalbare microfoon voordat je naar meer geavanceerde opties gaat.

Wat voor soorten microfoons zijn er?

Er zijn verschillende soorten microfoons beschikbaar, elk met hun eigen unieke kenmerken en toepassingen. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende soorten microfoons:

Dynamische microfoons: Dit zijn de meest gebruikte microfoons voor live optredens en opnames. Ze zijn robuust en minder gevoelig voor ruis, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in ruwe omgevingen. Ze zijn ook minder gevoelig dan condensator microfoons en kunnen daarom beter omgaan met hogere geluidsdrukken. Dit type microfoon wordt vaak gebruikt voor het vastleggen van drums, gitaarversterkers en basgitaren.

Condensator microfoons: Dit type microfoon is zeer gevoelig en produceert een heldere en gedetailleerde klank. Ze zijn geschikt voor het vastleggen van vocale prestaties, akoestische instrumenten en andere bronnen met een hoog frequentiebereik. Condensator microfoons vereisen vaak een externe stroombron, zoals een batterij of fantoomvoeding van een mixer of audio interface.

Ribbon microfoons: Dit zijn delicate microfoons die zijn ontworpen voor het vastleggen van hoge frequenties met een zachte en natuurlijke klank. Ze zijn minder gevoelig dan condensator microfoons en hebben een unieke frequentierespons, waardoor ze populair zijn bij opnames van zang, strijkers en blaasinstrumenten.

PZM (pressure zone microphone) microfoons: Dit zijn platte microfoons die op een oppervlak zijn bevestigd om geluidsgolven te vangen die zich in de nabijheid van het oppervlak bevinden. Ze worden vaak gebruikt in opnamen voor film, televisie en theater, omdat ze subtiele geluiden kunnen opvangen en een breder bereik hebben dan andere microfoons.

Lavalier microfoons: Dit zijn kleine microfoons die op het lichaam worden gedragen en vaak worden gebruikt in televisie-uitzendingen en films. Ze zijn discreet en zorgen voor een dichtere opname van de stem van de spreker.

USB-microfoons: Dit type microfoon is ontworpen om rechtstreeks op een computer te worden aangesloten en wordt vaak gebruikt voor podcasts, webinars en thuisopnames. Ze zijn vaak betaalbaar en gemakkelijk te gebruiken, omdat ze geen externe versterker of interface vereisen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele soorten microfoons die beschikbaar zijn. Bij het kiezen van een microfoon is het belangrijk om rekening te houden met het type geluidsbron en de toepassing, evenals persoonlijke voorkeuren en budgettaire overwegingen.

Wat is het verschil tussen een dynamische en een condensator microfoon?

Het belangrijkste verschil tussen een dynamische en een condensator microfoon is de manier waarop ze geluid omzetten in elektrische signalen en de toepassingen waarvoor ze het meest geschikt zijn.

Een dynamische microfoon werkt volgens het principe van elektromagnetische inductie. Het bestaat uit een membraan dat verbonden is met een spoel. 

Wanneer geluidsgolven het membraan raken, begint het te trillen, waardoor de spoel zich in een magnetisch veld beweegt en elektrische signalen genereert. 

Dit maakt dynamische microfoons robuust en geschikt voor gebruik op het podium of in ruwe omgevingen. Ze hebben doorgaans een lagere gevoeligheid dan condensator microfoons en hebben minder ruis. 

Hierdoor zijn ze bijvoorbeeld goed geschikt voor live-optredens en opname van drums, gitaren en basgitaar.

Een condensator microfoon daarentegen werkt volgens het principe van verandering in de capaciteit. Het bestaat uit een dun diafragma dat zich tussen twee metalen platen bevindt. 

Wanneer geluidsgolven het diafragma bereiken, verandert de afstand tussen de platen en verandert de capaciteit van de microfoon. Dit levert zeer gevoelige microfoons op die goed zijn voor het vastleggen van detail in zang en akoestische instrumenten. 

Ze hebben vaak een heldere en transparante klank, maar zijn ook gevoeliger voor ruis en kunnen kwetsbaarder zijn dan dynamische microfoons.

Kort samengevat, zijn dynamische microfoons robuust en minder gevoelig voor ruis, terwijl condensatormicrofoons zeer gevoelig zijn en een heldere en transparante klank hebben. Het kiezen van de juiste microfoon hangt af van de specifieke toepassing en persoonlijke voorkeuren.

Hoe werkt een microfoon?

Een microfoon is een apparaat dat geluidsgolven omzet in elektrische signalen. Het werkt volgens het principe van het omzetten van akoestische energie in elektrische energie.

Er zijn verschillende soorten microfoons, maar het meest voorkomende type is de dynamische microfoon. Deze bestaat uit een membraan dat is verbonden met een spoel. 

Wanneer geluidsgolven het membraan raken, begint het te trillen, waardoor de spoel zich in een magnetisch veld beweegt en elektrische signalen genereert. 

Deze elektrische signalen worden vervolgens naar een versterker gestuurd, waar ze worden versterkt en verwerkt tot een audiosignaal dat kan worden opgenomen of afgespeeld.

Een andere veelvoorkomende microfoontype is decondensatormicrofoon. Deze heeft twee platen die dicht bij elkaar zijn geplaatst en een geluidsgevoelige diafragma die zich tussen deze platen bevindt. 

Wanneer geluidsgolven het diafragma bereiken, verandert de afstand tussen de platen en verandert de capaciteit van de microfoon. Deze verandering in capaciteit wordt omgezet in een elektrisch signaal dat kan worden versterkt en verwerkt.

Er zijn ook andere soorten microfoons, zoals ribbon microfoons en piezoelectric microfoons, die op verschillende manieren werken. 

Maar in het algemeen geldt dat elke microfoon geluidsgolven omzet in elektrische signalen, die kunnen worden versterkt en verwerkt om het geluid op te nemen of af te spelen.

Hoe werkt een draadloze microfoon?

Een draadloze microfoon werkt doorhet omzetten van geluidstrillingen in elektrische signalen die draadloos worden verzonden naar een ontvanger die is aangesloten op een versterker of opnameapparaat.

Een draadloze microfoon bestaat uit een microfoon-element, een batterijvoeding, een zender en een antenne. Wanneer geluidstrillingen de microfoon bereiken, worden deze omgezet in elektrische signalen door het microfoon-element. 

Vervolgens wordt het signaal naar de zender gestuurd, die het signaal omzet in een draadloos signaal dat via de antenne wordt verzonden naar de ontvanger.

De ontvanger ontvangt het draadloze signaal via de antenne en zet het vervolgens weer om in een elektrisch signaal dat kan worden versterkt of opgenomen door een opnameapparaat. 

De ontvanger is meestal aangesloten op een mengpaneel of versterker, waar het signaal wordt versterkt en/of bewerkt voordat het naar de luidsprekers wordt gestuurd.

Om storing en interferentie te voorkomen, maken draadloze microfoons gebruik van verschillende frequenties en kanalen, zodat meerdere draadloze microfoons tegelijkertijd kunnen worden gebruikt zonder elkaar te hinderen. 

Daarnaast worden draadloze microfoons vaak geleverd met instellingen voor frequentie-afstemming en antenne-richting, om een goede signaalontvangst te garanderen.

hero illustration

Hoe testen we microfoons?

Om de beste microfoon te vinden, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze microfoon-test hebben we 1068 microfoons geanalyseerd.
illustration
De eerste variabel in onze microfoon-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze microfoon-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne microfoon-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van de beste microfoon in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1068 microfoons te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste microfoons op een rijtje

1. Vivid Green Microfoon met arm zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.5

Ben je op zoek naar een Microfoon met een kristalhelder geluid en een verstelbare arm? Kies dan voor de Vivid Green Microfoon met arm zwart! Deze condensator microfoon heeft een frequentie bereik van 15- tot 18000Hz, waardoor zelfs de kleinste geluiden worden opgenomen. Dankzij het Cardioïde opname patroon worden andere geluidsbronnen achter de microfoon weggefilterd. Met de meegeleverde popfilter en windkap klinken jouw opnames zuiver en helder. En het beste van alles? Je hoeft geen stuurprogramma of driver te installeren, de microfoon is Plug & Play via USB!

Wat deze microfoon echt onderscheidt van andere microfoons is de verstelbare arm, waardoor je de microfoon in de beste opnamepositie kan plaatsen. Of je nu opneemt vanaf je bureau of vanuit je gamestoel, met deze microfoon kan je altijd de ideale positie vinden. Bovendien is deze microfoon geschikt voor PC, Laptop, PlayStation en Macbook, dus je kan hem overal gebruiken waar je maar wilt.

Een nadeel van deze microfoon is dat hij alleen USB aansluiting heeft en geen professionele audio interface ondersteunt. Hierdoor kan je niet het maximale uit de microfoon halen als je een professionele audiokwaliteit nodig hebt.

Als je op zoek bent naar een microfoon om op te nemen voor bijvoorbeeld podcasts, vlogs of gamestreams, dan is de Vivid Green Microfoon met arm zwart een uitstekende keuze. De meegeleverde popfilter en windkap zorgen ervoor dat je geen last hebt van ongewenste ruis en de verstelbare arm maakt het gemakkelijk om de optimale opnamepositie te vinden.

Vanuit mijn eigen ervaring zeg ik dat deze microfoon absoluut een aanrader is voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare, maar kwalitatieve microfoon met een verstelbare arm. Het enige nadeel is dat de microfoon alleen via USB werkt en geen professionele audio interface ondersteunt, maar voor de meeste gebruikers zal dit geen probleem zijn.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

2. Knaak Clip-on Microfoon - Lavalier

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.2
Functionaliteit
7.3
Gebruiksgemak
7.4

Handsfree verslaggeving Bevestig deze Knaak clip-on microfoon aan je shirt of jasje voor bij een interview of presentatie. Met deze lavalier-microfoon van Knaak heb je beide handen vrij, waardoor hij ideaal is om verslag te geven, te vloggen of voor het maken van YouTube-instructiefilmpjes ... en dat zijn slechts een paar toepassingen. Je verbindt hem via een 3,5mm-aansluiting, waardoor hij geschikt is voor een groot aantal apparaten, zoals smartphones, camera’s, tablets en PC’s. Hij is omnidirectioneel en levert een perfecte geluidsweergave, dankzij het ingebouwde windscherm; dit filtert de ruis weg. Productkenmerken • Brede toepassing: Werkt met iedere computer, smartphone of ander apparaat met een microfoon-ingang. • Plug and play: Werkt zonder batterijen, apps of configuraties. • Frequentie van 50 Hz ~ 16 kHz - voor een optimale opname-ervaring. • Kabellengte: 1,5 m voor ruime bewegingsvrijheid. • Veelzijdig gebruik: Geschikt om te vloggen, films te maken, te gamen, voor Skype-sessies, webinars, podcasts, interviews en nog veel meer! • Inclusief audiosplitter en reis-etui.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 25 mei in huis

Bekijk prijs

3. Condensator Microfoon voor PC Studio zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Op zoek naar een microfoon van hoge kwaliteit? Dan is deze microfoon perfect voor jou. Ideaal voor het hedendaagse thuiswerken, streamen en opnemen. Met deze microfoon ben je duidelijk te verstaan tijdens online calls, presentaties, overleggen en vergaderingen. Daarbij komt dat jouw mogelijke zangtalent ook enorm goed kan worden opgenomen! Gebruik Deze microfoon is ideaal in deze tijd, waarin veel mensen deels thuis zijn gaan werken. Met deze microfoon ben je luid en duidelijk te verstaan op calls. De microfoon is onder andere handig voor online meetings, vergaderingen en presentaties, maar ook voor bijvoorbeeld zingen of streamen! Plug & Play Makkelijk aan te sluiten en je kunt er direct gebruik van maken! Door de USB-aansluiting kan je gelijk aan de slag met de microfoon. Je sluit simpelweg de USB aan aan uw laptop of PC of dergelijke en kunt direct gebruik maken van de microfoon. Hiervoor is verder geen software benodigd! Kwaliteit De microfoon heeft een minimale frequentie van 100 Hz en een maximale van 18000 Hz. Het is een condensator microfoon met een cardioide richtingskarakteristiek. Hierdoor wordt jouw stem erg goed opgenomen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

4. Beste Microfoon voor podcasting: Condensator Microfoon met Arm Gaming zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Condensator Microfoon met Arm Gaming zwart

 • list plusDeze microfoon heeft een verstelbare arm, waardoor je hem gemakkelijk kunt positioneren voor de beste geluidskwaliteit.
 • list plusDe microfoon heeft een hoge gevoeligheid, waardoor hij zelfs de zachtste geluiden kan oppikken.
 • list plusDe microfoon heeft een strak en modern ontwerp, waardoor hij er goed uitziet op je bureau.

Nadelen Condensator Microfoon met Arm Gaming zwart

 • list plusDe klem aan het bureau kan soms losraken, waardoor de microfoon kan vallen.
 • list plusDe microfoon heeft geen ingebouwde demping, waardoor achtergrondgeluiden soms hoorbaar zijn.
 • list plusDe microfoon is niet draadloos, waardoor je beperkt bent in je bewegingsvrijheid tijdens het gebruik.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.7

Ben jij op zoek naar een microfoon die jouw stem kristalhelder opneemt tijdens het gamen, podcasten of video's maken? Zoek dan niet verder! De Condensator Microfoon met Arm Gaming zwart van URGOODS is de perfecte keuze voor jou. Met zijn Plug & Play functie kun je direct aan de slag zonder enige vorm van software te hoeven installeren. De geluidskwaliteit van deze microfoon is van uitstekende kwaliteit en dankzij de plopkap en popfilter ben je verzekerd van een ruisloze opname.

Wat deze microfoon echt uniek maakt, is de 360 graden verstelbare arm. Dit betekent dat je de microfoon altijd in de perfecte positie kunt plaatsen, zodat deze nooit in de weg zit. Of je nu aan het gamen bent of aan het podcasten, je kunt de microfoon gemakkelijk aanpassen aan je houding en positie.

De Condensator Microfoon met Arm Gaming zwart heeft een cardioïde richtingskarakteristiek, wat betekent dat hij geluiden vanaf de voorkant oppikt en achtergrondgeluiden minimaliseert. Met een minimale frequentie van 20 Hz en een maximale frequentie van 20000 Hz is deze microfoon perfect voor het opnemen van stemgeluiden.

Het beste gebruik voor deze microfoon is voor gamers, podcasters en video-makers die op zoek zijn naar een betrouwbare en eenvoudig te gebruiken microfoon die hun stemmen kristalhelder opneemt. Het enige nadeel is dat deze microfoon alleen een USB-input/output heeft, wat betekent dat hij niet kan worden gebruikt met een XLR-aansluiting.

Al met al is de URGOODS Condensator Microfoon met Arm Gaming zwart een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare en betrouwbare microfoon. Met zijn Plug & Play-functie, uitstekende geluidskwaliteit en verstelbare arm is deze microfoon een must-have voor iedereen die serieus bezig is met gamen, podcasten of video's maken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

5. Beste Microfoon voor live optredens: Lenco - MCW-011BK - Draadloze zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Lenco - MCW-011BK - Draadloze zwart

 • list plusHet draadloze ontwerp van deze microfoon zorgt voor meer bewegingsvrijheid tijdens het opnemen.
 • list plusDe microfoon heeft een goede geluidskwaliteit, waardoor het geschikt is voor professionele opnames.
 • list plusDe microfoon heeft een stijlvol ontwerp dat past bij de uitstraling van een professionele studio.

Nadelen Lenco - MCW-011BK - Draadloze zwart

 • list plusDe compatibiliteit van deze microfoon met sommige opnameapparatuur kan beperkt zijn.
 • list plusDeze microfoon kan gevoelig zijn voor omgevingsgeluiden, dus het is belangrijk om in een stille omgeving op te nemen.
 • list plusDe prijs van deze microfoon kan hoger zijn dan andere opties op de markt.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.8

De Lenco MCW-011 is de draadloze microfoon die je zoekt voor heldere spraak en zang. Het is een dynamische microfoon met een metalen rooster en een cardioïde richtingskarakteristiek, wat betekent dat hij minder last heeft van rondzingen en tegen een stootje kan. Het beste van alles is dat de draadloze mini-ontvanger direct op de microfoon kan worden aangesloten en werkt met een bereik van 15m. Je hebt geen extra kabels of adapters nodig!

De MCW-011 is de perfecte keuze voor karaokefeestjes, bruiloften, conferenties en andere evenementen waarbij je spraak of zang moet versterken. Het heeft een minimaal frequentiebereik van 60 Hz, een maximaal frequentiebereik van 15000 Hz en heeft een type ingang/uitgang van XLR 3-pin en XLR 5-pin. De set wordt geleverd met AA-batterijen en kan ongeveer 6 uur non-stop werken wanneer deze volledig is opgeladen.

Een van de voordelen van de Lenco MCW-011 is dat het werkt op een vaste frequentie van 863,5 MHz. Dit betekent dat er minder kans is op storingen en ruis tijdens het gebruik. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over extra kabels en adapters, waardoor het gebruiksgemak wordt vergroot.

Hoewel de Lenco MCW-011 veel te bieden heeft, zijn er enkele nadelen. Het heeft bijvoorbeeld een vast frequentiebereik, wat betekent dat het minder flexibel is dan microfoons met een variabel frequentiebereik. Bovendien, hoewel de microfoon een bereik van 15m heeft, kan dit worden beïnvloed door obstakels en interferentie.

Al met al is de Lenco MCW-011 een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare, gebruiksvriendelijke draadloze microfoon. Het heeft een heldere weergave van spraak en zang, een sterk bereik en is gemakkelijk te gebruiken zonder extra kabels of adapters. Hoewel er enkele nadelen zijn, zijn de voordelen zeker de moeite waard. Ik zou deze microfoon zeker aanbevelen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

6. TRANSNECT® – USB Condensator Studio zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen TRANSNECT® – USB Condensator Studio zwart

 • list plusDeze studio microfoon heeft een heldere geluidskwaliteit, wat essentieel is voor professionele opnames.
 • list plusDe installatie van deze studio microfoon is eenvoudig en snel, waardoor je snel aan de slag kunt.
 • list plusDeze studio microfoon is betaalbaar, wat het een goede keuze maakt voor beginnende muzikanten en podcasters.

Nadelen TRANSNECT® – USB Condensator Studio zwart

 • list plusEr wordt geen montagehandleiding meegeleverd, wat het lastig kan maken voor beginners om de microfoon correct te installeren.
 • list plusBij de installatie van deze studio microfoon kan het nodig zijn om wat te prutsen, wat tijdrovend kan zijn.
 • list plusEr zijn geen extra functies of accessoires inbegrepen, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.1

Ben je op zoek naar een microfoon van professionele kwaliteit voor jouw livestreams, gaming of online conferenties? Dan is de TRANSNECT® USB Condensator Studio zwart iets voor jou! Met zijn geavanceerde soundchipset biedt deze microfoon een bemonsteringsfrequentie van 192KHz / 24bit, wat zorgt voor een heldere, gladdere, platte stem en een uitstekende geluidskwaliteit voor audio met hoge resolutie. Het cardioïde patroonontwerp onderdrukt ruis uit de omgeving, wat zorgt voor een duidelijker en realistischer geluid. Bovendien is hij gemakkelijk in te stellen en te gebruiken voor chatten, gamen, opnemen, podcasten, uitzenden, streamen en YouTube.

Wat deze microfoon uniek maakt, is de duurzame armset en de meegeleverde dubbellaags popfilter en windscherm. De verstelbare schaararmstandaard is gemaakt van volledig staal, stevig en duurzaam. En het popfilter en windscherm zorgen voor een betere en duidelijkere stemopname, zelfs voor woorden met uitspraak van b, p, f. Bovendien is hij gemakkelijk mee te nemen en kan hij op aankondigingstafels worden gemonteerd.

Als specialist in microfoons kan ik zeggen dat de TRANSNECT® USB Condensator Studio zwart een uitstekende keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare microfoon van professionele kwaliteit. De geluidskwaliteit is geweldig en de meegeleverde accessoires maken het gemakkelijk om hem te gebruiken voor verschillende doeleinden. Het enige nadeel is dat het niet compatibel is met XBOX, maar dat is geen probleem als je geen gamer bent. Kortom, deze microfoon is de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare microfoon van professionele kwaliteit voor livestreams, gaming of online conferenties.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

7. USB microfoon voor pc Studio zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
8.9

Deze USB microfoon uit de professionele CMS320 serie van Vonyx is een studio microfoon die veelal wordt gebruikt tijdens het opnemen van spraak of zang. Hierdoor is deze USB microfoon perfect tijdens online (video) meetings, studio opnames en zeer goed te gebruiken als pc microfoon tijdens het gamen. Met 1 druk op de knop mute je jouw geluid waardoor je snel in kan spelen op ongewenste omgevingsgeluiden. Of je nou zit of staat, de meegeleverde 360 graden roteerbare microfoonarm geeft je de volledige vrijheid. Gebruik je de microfoon even niet? Dan klap je de microfoonstandaard in en kan je deze naar de achterkant van je bureau verplaatsen door de veren in de arm. Kenmerken: USB microfoon: Gemakkelijk aan te sluiten op de USB-poort van je pc, laptop of gameconsole. Easy to use: Binnen 30 seconden is je microfoon klaar voor gebruik. Mute knop: Blokkeer je geluid met 1 druk op de knop. Professionele studio microfoon: Met echo, mute en volumeregeling. Cardioïde richtingskarakteristiek: Hierdoor voorkom je storende omgevingsgeluiden. Microfoon met microfoon arm: 360 graden roteerbare en in hoogte verstelbare microfoonarm. Koptelefoonaansluiting: Sluit een koptelefoon aan en luister live mee. Gemakkelijk te bevestigen: Door middel van de meegeleverde tafelklem bevestig je de microfoon gemakkelijk aan je bureau. Meegeleverde accessoires: Het ruisfilter, de plopkap en flexibele microfoonarm worden allemaal meegeleverd. Je kan direct van start. Professioneel geluid Deze studio microfoon heeft een cardioïde richtingskarakteristiek wat wil zeggen dat hij voornamelijk vanuit één kant het geluid oppikt. Omgevingsgeluiden krijgen zo geen kans om de opname te verstoren. De windkap zorgt ervoor dat windgeluiden door bijvoorbeeld adem verminderd worden en het popfilter verzacht harde klanken zoals de 'S' en de 'P'. Met de Vonyx CMS320B microfoon ben je dan ook verzekerd van de beste kwaliteit. Hoofdtelefoon De CMS320B is voorzien van een hoofdtelefoonaansluiting zodat je direct hoort wat je aan het doen bent. Door je opname live te kunnen monitoren bewaak je de kwaliteit om zo je luisteraars altijd het beste te kunnen bieden. Tevens kan je de aansluiting gebruiken om tijdens bijvoorbeeld een videocall of tijdens het gamen de andere kant te kunnen horen. Volume en echo Deze studio microfoon is voorzien van een volume en echo regeling zodat je de opname naar wens kunt aanpassen. Indien de microfoon voor zang gebruikt wordt is het echo effect een leuke bijkomstigheid om je zang net even wat professioneler te laten klinken zonder gebruik van allerlei dure apparatuur. Met de Vonyx CMS320B heb je een professionele en eenvoudig te gebruiken USB microfoon voor hoogwaardige opnames van zang en/of spraak. Kenmerken Studio microfoon met USB aansluiting Perfect voor gamen, podcasts, online meetings, studio opnames, etc. Plug and play, binnen 30 seconden klaar voor gebruik Verstelbare arm voor een perfecte positionering Volume en echo op de microfoon instelbaar Hoofdtelefoonaansluiting voor live monitoring, videocalls en gaming Mute functie voor het eenvoudig en snel dempen van de microfoon Zorgt voor hoogwaardige opnames Robuuste metalen behuizing Geschikt voor zowel Windows, Mac OS, PS4, PS5, etc. Inclusief: Verstelbare arm met tafelklem 2.5m USB A - USB B kabel met kabelbinders Windkap Popfilter met zwanenhals * Schroefadapter (3/8'' naar 5/8'') Specificaties Frequentiebereik: 50Hz - 14kHz Impedantie: 680 ohm Gevoeligheid: -42dB (+/- 2dB) SPL max: 125dB Richtingskarakteristiek: Cardioïde Hoofdtelefoonaansluiting: 3.5mm jack Aansluitspanning: 5V via USB Afmetingen en gewicht Afmetingen: 16 x 5 x 5cm Gewicht: 1.2kg

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Beste Microfoon voor videoproductie: Nuvance USB Microfoon met Standaard zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Nuvance USB Microfoon met Standaard zwart

 • list plusDeze studio microfoon heeft een mooi design.
 • list plusDe microfoon is direct te gebruiken zonder installatie.
 • list plusDe microfoon heeft veel instelmogelijkheden voor een gepersonaliseerde geluidsopname.

Nadelen Nuvance USB Microfoon met Standaard zwart

 • list plusDe aansluiting steekt een beetje uit.
 • list plusEr is geen gebruikshandleiding bijgevoegd, wat het lastig kan maken om de microfoon optimaal te gebruiken.
 • list plusDe audio-opname kan niet optimaal zijn in vergelijking met andere studio microfoons in dezelfde prijsklasse.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.6

Op zoek naar een professionele microfoon voor het streamen, gamen, podcasten, vlogs of het maken van je eigen voice-overs? Dan is de Nuvance USB Microfoon met Standaard zwart de ideale keuze. Deze microfoon is compatibel met meerdere apparaten en programma's, heeft een flexibele en verstelbare standaard en biedt een cardioïde opnamepatroon om achtergrondgeluiden te minimaliseren.

De microfoon heeft een plug & play design waardoor je binnen 1 minuut aan de slag kunt en beschikt over eenvoudige bediening voor onder andere volume en echo. De zes verschillende RGB lichteffecten zorgen voor een sfeervolle ervaring en maken de microfoon persoonlijk.

Wat deze microfoon uniek maakt, is het feit dat je stem perfect wordt opgenomen zonder dat achtergrondgeluiden en reflecties de opname verstoren. Dit is te danken aan het cardioïde opnamepatroon en de verstelbare arm die het opnemen van geluid, muziek en spraak ontzettend eenvoudig en praktisch maken.

De Nuvance USB Microfoon met Standaard zwart heeft een maximale frequentie van 16000 Hz, een minimale frequentie van 40 Hz en een dynamisch kapsel. Dit maakt de microfoon geschikt voor diverse doeleinden en zorgt voor topgeluid tijdens het gebruik.

Als je op zoek bent naar een betaalbare, maar professionele microfoon die gemakkelijk in gebruik is, dan is de Nuvance USB Microfoon met Standaard zwart zeker een aanrader. De microfoon biedt een perfecte combinatie van kwaliteit en gebruiksgemak en is daarmee een van de beste opties op de markt.

Mijn persoonlijke mening is dat deze microfoon een uitstekende keuze is voor mensen die professionele kwaliteit willen zonder de bank te breken. De microfoon is gemakkelijk in gebruik en biedt een breed scala aan functies die je helpen om topgeluid te produceren. Het enige nadeel is dat de microfoon niet geschikt is voor mensen die op zoek zijn naar een zeer geavanceerd opnamesysteem.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

9. 78Goods Draadloze Microfoon Lavalier Microfoon

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Met deze handige lavalier microfoon van 78Goods kan je eenvoudig geluid opnemen en streamen tijdens toespraken en presentaties. Dankzij het slimme ontwerp kun je de microfoon gemakkelijk aan bijvoorbeeld een shirt of overhemd bevestigen. De microfoon kan draadloos worden verbonden met het opname-apparaat, zoals een telefoon of laptop, waardoor het geluid via de microfoon precies overeenkomt met het opgenomen beeld op de telefoon. Handig design De microfoon is compact en handig ontworpen zodat deze niet afleidt en gemakkelijk te monteren is aan kleding. De draadloze microfoon is oplaadbaar via een meegeleverde oplaadkabel. Let op dat je de microfoon niet oplaadt via een powerbank maar via netstroom omdat deze meer stroom voorziet. Een adapter om in het stopcontact te doen wordt niet meegeleverd, maar je kunt elke adapter met een USB-ingang gebruiken. Verbinden Steek de receiver in je telefoon en druk op de aan/uit knop van de microfoon. Zodra ze verbonden zijn, is de microfoon groen en het kastje rood. Real-time geluid De snelle verbinding tussen de microfoon en het opnameapparaat zorgt voor real-time geluid. Dit zorgt voor een goed en verstaanbaar geluid tijdens een livestream of wanneer je de opname terugkijkt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

10. Lenco BMC-090PK Bluetooth Karaoke Microfoon roze

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Lenco BMC-090PK Bluetooth Karaoke Microfoon roze

 • list plusHet design van deze usb microfoon is kleurrijk.
 • list plusDe kwaliteit van de microfoon van deze usb microfoon is sterk.
 • list plusDeze usb microfoon heeft Bluetooth compatibiliteit.

Nadelen Lenco BMC-090PK Bluetooth Karaoke Microfoon roze

 • list plusDeze usb microfoon heeft geen mogelijkheid om het volume te regelen.
 • list plusDe prijs van deze usb microfoon is relatief hoog.
 • list plusEr is geen aansluiting voor een koptelefoon bij deze usb microfoon.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
7.7

Zingen en dan het liefst de nummers van jouw favoriete popartiesten? Is karaoke jouw grote hobby? Dan is deze Bluetooth Microfoon BMC-090 van Lenco iets voor jou. Verbind de microfoon via Bluetooth of via de meegeleverde audiokabel met je mobiele telefoon, laptop, tablet of computer. Selecteer een nummer uit een karaoke-app of een bestandje uit je muziekbibliotheek en zingen maar. Met deze blitse, roze ‘mike’ steel je gegarandeerd de show. Gebruik Deze draagbare microfoon is speciaal gemaakt om mee te kunnen zingen met je favoriete muziek of karaoke-nummers. Treed op voor vrienden of familie. Laat hen versteld staan van je zangkunsten. Om je stem nog beter uit de verf te laten komen, kun je door middel van knoppen op de microfoon de echo, treble en bass regelen. Of neem het nummer op zodat je zelf kunt terugluisteren naar hoe je het hebt gedaan. Voordelen De BMC-090 is uitgerust met een ingebouwde luidspreker van 5 Watt RMS. Dus je kunt hem ook als Bluetooth-luidspreker gebruiken. Geen gedoe met kabels, want hij heeft een oplaadbare batterij. Een volle batterij gaat tot 10 uur mee. Dat zijn heel wat nummers, dus heel veel zangplezier. Op alle producten van Lenco ontvang je 24 maanden garantie Verpakkingsinhoud • BMC-090 • USB-kabel • 3.5mm AUX-kabel • Handleiding Product • Bluetooth V4.2 • Regelbare Echo en volume van de microfoon evenals volume van muziek • Met disco licht effecten • Uitgangsvermogen: 5 Watt (RMS) • Oplaadbare batterij tot 8 uur • Telefoonhouder • Aan te sluiten op ieder HiFi set (Aux in) als Bluetooth adaptor en microfoon • Inbegrepen : USB kabel, 3.5mm aux kabel • Aansluitingen : USB ingang, Lijn uitgang, Micro SD kaartslot

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van microfoons. Er zijn immers 1068 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!