Bestenu

Wat is de beste usb microfoon van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 maart, 2023

Het kopen van een goede usb microfoon is een lastige opgave. Wat is de beste usb microfoon van 2023? Na het onderzoeken van 214 usb microfoons kwam de Vivid Green USB Microfoon met zwart als beste uit onze usb microfoon-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de usb microfoons, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 usb microfoons-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame usb microfoon-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste usb microfoons

1Score: 9.8
Vivid Green USB Microfoon met zwart
Vivid Green USB Microfoon met zwart
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Vivid Green Microfoon met arm zwart
Beste USB Microfoon voor zangopnames
Vivid Green Microfoon met arm zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Condensator Microfoon met Arm Gaming zwart
Beste USB Microfoon voor podcasting
Condensator Microfoon met Arm Gaming zwart
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
USB microfoon voor pc Studio zwart
USB microfoon voor pc Studio zwart
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Trust Mantis GXT232 Streaming Microfoon zwart
Beste USB Microfoon voor streaming
Trust Mantis GXT232 Streaming Microfoon zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.3
Maono PM422 USB Microfoon met zwart
Maono PM422 USB Microfoon met zwart
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.3
AdroitGoods Draadloze Microfoon Set Dasspeld zwart
AdroitGoods Draadloze Microfoon Set Dasspeld zwart
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.3
HyperX SoloCast USB Condenser Gaming zwart
Beste USB Microfoon voor gaming
HyperX SoloCast USB Condenser Gaming zwart
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.2
Lenco BMC-090PK Bluetooth Karaoke Microfoon roze
Lenco BMC-090PK Bluetooth Karaoke Microfoon roze
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.1
Controlla USB Microfoon Condenser Microfoon zwart
Controlla USB Microfoon Condenser Microfoon zwart
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Usb Microfoon Koopgids

De beste usb-microfoon is makkelijk aansluitbaar, zelfs op je smartphone of tablet! Welke usb-microfoons er zijn, en welke bij jou past, ontdek je allemaal in de koopgids.

Waarom een usb-microfoon kiezen?

Een usb-microfoon biedt verschillende voordelen ten opzichte van een standaard microfoon:

 1. Eenvoudig in te stellen: Een usb-microfoon kan eenvoudig worden aangesloten op een computer of laptop via de usb-poort, zonder dat er extra apparatuur of kabels nodig zijn. Dit maakt het gemakkelijk om de microfoon te gebruiken en te installeren.
 2. Hoge kwaliteit geluidsopname: De meeste usb-microfoons zijn speciaal ontworpen om geluid van hoge kwaliteit op te nemen. Hierdoor zijn ze ideaal voor het opnemen van audio voor bijvoorbeeld podcasts, vlogs, muziekopnames, conferenties en webinars.
 3. Geschikt voor verschillende doeleinden: Een usb-microfoon kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals het opnemen van audio voor video's, live streaming, gaming, voice-overwerk en meer.
 4. Geen extra apparatuur nodig: Bij een standaard microfoon heb je vaak extra apparatuur nodig, zoals een audio-interface of een versterker, om de microfoon te gebruiken. Bij een usb-microfoon is dit niet nodig, omdat de microfoon al is voorzien van een ingebouwde versterker en interface.
 5. Mobiel: Een usb-microfoon kan gemakkelijk worden losgekoppeld van een computer en worden meegenomen naar andere locaties. Dit maakt het ideaal voor opnames op verschillende locaties of voor podcasters en YouTubers die onderweg zijn.

Kortom, een usb-microfoon biedt veel voordelen ten opzichte van een standaard microfoon. Het is eenvoudig in te stellen, levert geluid van hoge kwaliteit en is geschikt voor verschillende doeleinden.

Waar op letten bij aankoop?

Bij de aanschaf van een usb-microfoon zijn er verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden. Hier zijn enkele dingen waar je op kunt letten:

 • Richtingskarakteristiek: Het is belangrijk om te overwegen welke richtingskarakteristiek je nodig hebt. Er zijn drie soorten: cardioïde, bidirectioneel en omnidirectioneel. Een cardioïde richtingskarakteristiek pikt het geluid op vanaf de voorkant van de microfoon, terwijl een bidirectionele karakteristiek geluid aan de voor- en achterkant opneemt. Een omnidirectionele karakteristiek neemt geluid op van alle kanten. Kies de richtingskarakteristiek die past bij het doel waarvoor je de microfoon gaat gebruiken.
 • Geluidskwaliteit: De geluidskwaliteit is een belangrijke factor bij de aanschaf van een usb-microfoon. Kies een microfoon die een hoge geluidskwaliteit levert en zorgt dat het geluid zo natuurlijk mogelijk klinkt.
 • Gevoeligheid: De gevoeligheid van de microfoon heeft betrekking op hoe goed de microfoon geluiden kan oppikken. Een hogere gevoeligheid betekent dat de microfoon gevoeliger is en meer geluid zal oppikken.
 • Frequentierespons: De frequentierespons van de microfoon heeft betrekking op het frequentiebereik waarop de microfoon het beste presteert. Kies een microfoon met een frequentierespons die past bij het type opname dat je wilt maken.
 • Extra functies: Sommige usb-microfoons worden geleverd met extra functies, zoals ingebouwde filters, een mute-knop, een volumeregeling, of een koptelefoonaansluiting. Overweeg of je deze extra functies nodig hebt bij het kiezen van een microfoon.
 • Prijs: De prijs is een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het kiezen van een usb-microfoon. Bedenk wat je budget is en kies een microfoon die binnen je budget past.

Merken

Er zijn veel merken die goede usb-microfoons aanbieden. Hier zijn enkele populaire merken:

 • Blue Microphones – Blue Microphones is een bekend merk dat hoogwaardige usb-microfoons aanbiedt voor verschillende toepassingen, zoals podcasts, muziekopnames en voice-overs. Ze bieden verschillende modellen met verschillende eigenschappen en richtingskarakteristieken.
 • Rode – Rode is een ander populair merk dat bekend staat om zijn hoge kwaliteit microfoons. Ze hebben verschillende usb-microfoons die geschikt zijn voor verschillende toepassingen, zoals interviews, podcasts en muziekopnames.
 • Audio-Technica – Audio-Technica biedt verschillende usb-microfoons van hoge kwaliteit voor verschillende toepassingen. Ze hebben modellen met cardioïde, omnidirectionele en bidirectionele richtingskarakteristieken en staan bekend om hun uitstekende geluidskwaliteit.
 • Samson – Samson is een populair merk dat betaalbare usb-microfoons aanbiedt die geschikt zijn voor verschillende toepassingen. Hun microfoons zijn geschikt voor zowel beginners als professionals en zijn verkrijgbaar in verschillende modellen met verschillende richtingskarakteristieken.
 • Shure – Shure is een merk dat bekend staat om zijn hoge kwaliteit microfoons. Ze hebben verschillende usb-microfoons die geschikt zijn voor verschillende toepassingen, zoals zang, instrumentopnames en podcasts.

Gebruik met smartphone of tablet

Een usb-microfoon kun je gebruiken met een smartphone of tablet, maar hiervoor zijn wel enkele extra stappen nodig.

In de meeste gevallen moet je een speciale adapter of connector gebruiken om de usb-microfoon aan te sluiten op je smartphone of tablet. Deze adapter is vaak specifiek ontworpen voor het type apparaat en het type microfoon dat je gebruikt. Deze adapters kun je kopen bij elektronicawinkels of online.

Als je eenmaal de juiste adapter hebt, kun je de usb-microfoon aansluiten op je smartphone of tablet en vervolgens een app gebruiken om de microfoon te configureren. Er zijn verschillende apps beschikbaar voor zowel iOS als Android, zoals GarageBand of Filmic Pro.

Het is wel belangrijk om te weten dat niet alle usb-microfoons compatibel zijn met smartphones en tablets. Het is daarom altijd aan te raden om te controleren of de microfoon die je wilt kopen compatibel is met je apparaat voordat je hem aanschaft.

Kortom, het is mogelijk om een usb-microfoon te gebruiken met een smartphone of tablet, maar hiervoor zijn wel enkele extra stappen nodig en het is belangrijk om te controleren of je microfoon compatibel is met het apparaat dat je wilt gebruiken.

hero illustration

Hoe testen we usb microfoons?

Om de beste usb microfoon te vinden, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze usb microfoon-test hebben we 214 usb microfoons geanalyseerd.
illustration
De eerste parameter in onze usb microfoon-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we data vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze usb microfoon-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne usb microfoon-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van het meest geschikte usb microfoon in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 214 usb microfoons te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste usb microfoons op een rij

1. Vivid Green USB Microfoon met zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Vivid Green USB Microfoon met zwart

 • list plusDeze usb microfoon heeft een uitstekende geluidskwaliteit.
 • list plusHet heeft een stevige standaard.
 • list plusHet heeft een goed geluidsfilter dat achtergrondgeluiden filtert.

Nadelen Vivid Green USB Microfoon met zwart

 • list plusHet heeft een kort leven.
 • list plusHet standaardontwerp is niet optimaal.
 • list plusHet heeft een hoge energieverbruik.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.7

Say goodbye to muffled recordings and hello to crystal-clear audio with the Vivid Green USB Microfoon met zwart. This microphone is perfect for anyone who wants to record, stream, or game without worrying about background noise or poor sound quality. Thanks to its Plug & Play feature, you can start using it right away without any complicated software installations.

One of the standout features of this microphone is its omnidirectional input, which captures sound from all directions to give you complete recording freedom. It also has a cardioïde input that allows you to focus on sound from the front while filtering out noise from the sides and back. With a frequency range of 100Hz - 2000Hz and a sensitivity of -42 ±3dB, you can be sure that every sound will be captured with utmost clarity.

This microphone is also incredibly versatile and adjustable, weighing only 520 grams and being fully rotatable and tiltable up to 180 and 360 degrees, respectively. Plus, it comes with a pop filter to help eliminate plosives and other unwanted sounds.

Overall, the Vivid Green USB Microfoon met zwart is a fantastic choice for anyone who wants to improve their audio quality without breaking the bank. Its plug-and-play feature, versatile adjustability, and clear sound make it a top contender in the USB microphone market.

However, it's important to note that this microphone does have a limited frequency range, with a minimum of 20 Hz and a maximum of 20,000 Hz. While this may not be an issue for most users, it may not be suitable for those who need to record very low or very high-frequency sounds.

But if you're looking for a reliable and affordable USB microphone with great sound quality and versatility, the Vivid Green USB Microfoon met zwart is definitely worth considering.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste USB Microfoon voor zangopnames: Vivid Green Microfoon met arm zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Vivid Green Microfoon met arm zwart

 • list plusHet is een voordeel dat de microfoonarm stevig en goed te verstellen is.
 • list plusDe knop aan de microfoon is praktisch en eenvoudig te bedienen.
 • list plusHet is een voordeel dat het design aantrekkelijk en fraai is.

Nadelen Vivid Green Microfoon met arm zwart

 • list plusHet is een nadeel dat de microfoonklem niet gebruiksvriendelijk is.
 • list plusHet is een minpunt dat er geen handleiding meegeleverd wordt.
 • list plusEr is geen informatie over de geluidskwaliteit.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.6

Met de Vivid Green USB Microfoon met arm zwart krijg je kristalheldere opnames met een groot frequentiebereik van 15Hz tot 18000Hz. Het Cardioïde opnamepatroon zorgt ervoor dat alleen geluid aan de voorzijde wordt opgenomen, waardoor andere geluidsbronnen achter de microfoon worden weggefilterd. Het is een plug-and-play microfoon, dus je hoeft geen stuurprogramma of driver te installeren. Je sluit de microfoon gewoon aan op je PC, laptop, PlayStation of Macbook en je kunt meteen beginnen met opnemen. De verstelbare arm zorgt ervoor dat je de microfoon in de beste opnamepositie kunt plaatsen.

Een ander voordeel van deze USB Microfoon is dat je geen last hebt van harde S'en of P's dankzij de meegeleverde popfilter en windkap. Hierdoor klinken jouw opnames zuiver en helder. Het nadeel is dat je de microfoon alleen via USB kunt aansluiten en het niet mogelijk is om een professioneel audio interface tussen de microfoon en PC aan te sluiten.

Wat deze microfoon uniek maakt is de meegeleverde popfilter en windkap. Dit is een belangrijk accessoire dat vaak ontbreekt bij andere USB microfoons. Het gebruik van deze accessoires zorgt ervoor dat ongewenste geluiden worden gefilterd en dat je opnames van hoge kwaliteit krijgt.

De beste gebruikssituatie voor deze USB Microfoon is voor het opnemen van podcasts, voice-overs, zangopnames en gaming. Het Cardioïde opnamepatroon zorgt ervoor dat alleen jouw stem of geluid wordt opgenomen en dat andere geluiden in de omgeving worden weggefilterd.

Kortom, de Vivid Green USB Microfoon met arm zwart is een goede keuze als je op zoek bent naar een betaalbare en kwalitatieve USB Microfoon. Het is een plug-and-play microfoon met een groot frequentiebereik en een Cardioïde opnamepatroon. Het enige nadeel is dat je de microfoon alleen via USB kunt aansluiten en dat het niet mogelijk is om een professioneel audio interface tussen de microfoon en PC aan te sluiten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Beste USB Microfoon voor podcasting: Condensator Microfoon met Arm Gaming zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Condensator Microfoon met Arm Gaming zwart

 • list plusDeze usb microfoon heeft een uitstekende audiokwaliteit.
 • list plusHet is compact en makkelijk mee te nemen.
 • list plusHet heeft een uitstekende dynamisch bereik voor zowel hoge als lage tonen.

Nadelen Condensator Microfoon met Arm Gaming zwart

 • list plusHet is heavig van gewicht.
 • list plusDe klem aan het bureau is niet heel vast.
 • list plusEr zitten geen rubbertjes bij de klem.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
9.5

Ben jij op zoek naar een USB-microfoon die geschikt is voor gaming, podcasts, of video's? Zoek dan niet verder dan de Condensator Microfoon met Arm Gaming zwart! Deze microfoon van URGOODS is een Plug & Play-apparaat en vereist geen extra software om te gebruiken. Dit betekent dat je direct kunt beginnen met opnemen zodra je hem aansluit! Het beste aan deze microfoon is misschien wel de 360 graden verstelbare arm. Hiermee kan je de microfoon naar elke gewenste positie bewegen tijdens het opnemen. Dit zorgt voor meer comfort en minder frustratie tijdens het opnemen.

Daarnaast is de geluidskwaliteit van deze microfoon ook uitstekend. De plopkap en popfilter zorgen ervoor dat je stem zuiver wordt opgenomen zonder achtergrondgeluiden of ruis. Dit is vooral belangrijk als je professionele opnames maakt of als je jouw content wilt laten opvallen tussen de rest. Bovendien is deze microfoon compatibel met de meeste systemen en heeft hij een cardioïde richtingskarakteristiek. Dit betekent dat hij het geluid alleen vanaf de voorkant opneemt en niet vanaf de achterkant, waardoor je optimale geluidskwaliteit hebt.

Wat deze microfoon echt onderscheidt van andere modellen is de 360 graden verstelbare arm, waardoor je de microfoon gemakkelijk naar jouw positie kunt verplaatsen. Dit zorgt voor meer comfort en minder frustratie tijdens het opnemen. Bovendien is de microfoon betaalbaar en gebruiksvriendelijk. Het is een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudig te gebruiken microfoon van hoge kwaliteit.

Kortom, de Condensator Microfoon met Arm Gaming zwart is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare USB-microfoon van hoge kwaliteit. Het is een geweldig hulpmiddel voor mensen die professionele opnames maken, of zelfs voor gamers die hun online communicatie willen verbeteren. De geluidskwaliteit is fantastisch en de 360 graden verstelbare arm is een geweldige functie. Probeer hem nu zelf en ervaar het verschil!

Mijn persoonlijke mening is dat deze microfoon een geweldige optie is voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare en gebruiksvriendelijke microfoon. Het enige nadeel is dat hij geen fabrieksgarantie heeft, maar de microfoon zelf is van zeer hoge kwaliteit en zou een geweldige aanvulling zijn op elke set-up.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. USB microfoon voor pc Studio zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.5

Deze USB microfoon uit de professionele CMS320 serie van Vonyx is een studio microfoon die veelal wordt gebruikt tijdens het opnemen van spraak of zang. Hierdoor is deze USB microfoon perfect tijdens online (video) meetings, studio opnames en zeer goed te gebruiken als pc microfoon tijdens het gamen. Met 1 druk op de knop mute je jouw geluid waardoor je snel in kan spelen op ongewenste omgevingsgeluiden. Of je nou zit of staat, de meegeleverde 360 graden roteerbare microfoonarm geeft je de volledige vrijheid. Gebruik je de microfoon even niet? Dan klap je de microfoonstandaard in en kan je deze naar de achterkant van je bureau verplaatsen door de veren in de arm. Kenmerken: USB microfoon: Gemakkelijk aan te sluiten op de USB-poort van je pc, laptop of gameconsole. Easy to use: Binnen 30 seconden is je microfoon klaar voor gebruik. Mute knop: Blokkeer je geluid met 1 druk op de knop. Professionele studio microfoon: Met echo, mute en volumeregeling. Cardioïde richtingskarakteristiek: Hierdoor voorkom je storende omgevingsgeluiden. Microfoon met microfoon arm: 360 graden roteerbare en in hoogte verstelbare microfoonarm. Koptelefoonaansluiting: Sluit een koptelefoon aan en luister live mee. Gemakkelijk te bevestigen: Door middel van de meegeleverde tafelklem bevestig je de microfoon gemakkelijk aan je bureau. Meegeleverde accessoires: Het ruisfilter, de plopkap en flexibele microfoonarm worden allemaal meegeleverd. Je kan direct van start. Professioneel geluid Deze studio microfoon heeft een cardioïde richtingskarakteristiek wat wil zeggen dat hij voornamelijk vanuit één kant het geluid oppikt. Omgevingsgeluiden krijgen zo geen kans om de opname te verstoren. De windkap zorgt ervoor dat windgeluiden door bijvoorbeeld adem verminderd worden en het popfilter verzacht harde klanken zoals de 'S' en de 'P'. Met de Vonyx CMS320B microfoon ben je dan ook verzekerd van de beste kwaliteit. Hoofdtelefoon De CMS320B is voorzien van een hoofdtelefoonaansluiting zodat je direct hoort wat je aan het doen bent. Door je opname live te kunnen monitoren bewaak je de kwaliteit om zo je luisteraars altijd het beste te kunnen bieden. Tevens kan je de aansluiting gebruiken om tijdens bijvoorbeeld een videocall of tijdens het gamen de andere kant te kunnen horen. Volume en echo Deze studio microfoon is voorzien van een volume en echo regeling zodat je de opname naar wens kunt aanpassen. Indien de microfoon voor zang gebruikt wordt is het echo effect een leuke bijkomstigheid om je zang net even wat professioneler te laten klinken zonder gebruik van allerlei dure apparatuur. Met de Vonyx CMS320B heb je een professionele en eenvoudig te gebruiken USB microfoon voor hoogwaardige opnames van zang en/of spraak. Kenmerken Studio microfoon met USB aansluiting Perfect voor gamen, podcasts, online meetings, studio opnames, etc. Plug and play, binnen 30 seconden klaar voor gebruik Verstelbare arm voor een perfecte positionering Volume en echo op de microfoon instelbaar Hoofdtelefoonaansluiting voor live monitoring, videocalls en gaming Mute functie voor het eenvoudig en snel dempen van de microfoon Zorgt voor hoogwaardige opnames Robuuste metalen behuizing Geschikt voor zowel Windows, Mac OS, PS4, PS5, etc. Inclusief: Verstelbare arm met tafelklem 2.5m USB A - USB B kabel met kabelbinders Windkap Popfilter met zwanenhals * Schroefadapter (3/8'' naar 5/8'') Specificaties Frequentiebereik: 50Hz - 14kHz Impedantie: 680 ohm Gevoeligheid: -42dB (+/- 2dB) SPL max: 125dB Richtingskarakteristiek: Cardioïde Hoofdtelefoonaansluiting: 3.5mm jack Aansluitspanning: 5V via USB Afmetingen en gewicht Afmetingen: 16 x 5 x 5cm Gewicht: 1.2kg

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Beste USB Microfoon voor streaming: Trust Mantis GXT232 Streaming Microfoon zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Trust Mantis GXT232 Streaming Microfoon zwart

 • list plusDeze usb microfoon heeft een goede kwaliteit-prijs verhouding.
 • list plusDe installatie van deze usb microfoon is eenvoudig.
 • list plusDeze usb microfoon is klein en past perfect.

Nadelen Trust Mantis GXT232 Streaming Microfoon zwart

 • list plusDe usb microfoon heeft een dun plastic materiaal.
 • list plusDe usb microfoon moet echt voor je neus staan om goede resultaten te behalen.
 • list plusEr is geen equalizer ingebouwd.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
9.4

Ben je op zoek naar een USB-microfoon die geschikt is om te streamen, voor podcasts, vlogs en voice-overs? Dan is de Trust Mantis GXT232 Streaming Microfoon zwart zeker het overwegen waard. Deze digitale USB-microfoon is direct te gebruiken op elke pc en laptop en zorgt voor een heldere geluidsreproductie. Hierdoor is deze microfoon perfect voor verschillende toepassingen, zoals podcasts, vlogs, voice-overs, muziekopnames en streamen op YouTube, Twitch en Facebook.

Wat deze microfoon extra handig maakt, is dat deze wordt geleverd met schokdemping, popfilter en statief. De popfilter voorkomt de registratie van p- en s-klanken, waardoor je geluidsopnames vrij blijven van ongewenste geluiden. Met het statief kun je de microfoon naar je mond richten, zodat je jouw spraak goed kunt registreren.

De Mantis GXT232 is ook compatibel met de PlayStation 5, waardoor je deze microfoon tijdens het gamen kunt gebruiken. De maximale frequentie van deze microfoon is 16000 Hz en de minimale frequentie is 50 Hz. Deze microfoon heeft een omni richtingskarakteristiek en is voorzien van een USB-kabel van 1,5 m.

Wat deze microfoon echt onderscheidt van andere microfoons op de markt, is de prijs-kwaliteitverhouding. Voor een relatief lage prijs krijg je een microfoon met een heldere geluidsreproductie en handige accessoires. Bovendien is deze microfoon zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk aan te sluiten op je computer of laptop.

Al met al is de Trust Mantis GXT232 Streaming Microfoon zwart een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare en kwalitatieve USB-microfoon. Of je nu wilt streamen, podcasten of gamen, met deze microfoon ben je startklaar voor elk avontuur. Enige nadeel is dat je met deze microfoon geen professionele opnames kunt maken, maar daar is de prijs ook naar.

Persoonlijke mening: Als ik op zoek zou zijn naar een betaalbare USB-microfoon voor mijn streams of podcasts, zou ik zeker overwegen om de Trust Mantis GXT232 Streaming Microfoon zwart te kopen. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend en de accessoires zijn zeer handig. Wel moet je er rekening mee houden dat je met deze microfoon geen professionele opnames kunt maken, maar daar is de prijs dan ook naar. Al met al een aanrader voor de beginnende streamer of podcaster!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

6. Maono PM422 USB Microfoon met zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Maono PM422 USB Microfoon met zwart

 • list plusHet voordeel van deze usb microfoon is dat hij een goede kwaliteitsniveau heeft.
 • list plusEen ander voordeel is dat het eenvoudig te installeren is.
 • list plusHet heeft een slimme opbergdoos.

Nadelen Maono PM422 USB Microfoon met zwart

 • list plusHet is gevoelig voor achtergrondgeluiden.
 • list plusHet heeft soms extra ringetjes nodig.
 • list plusDe boom is soms wat wankel.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.5

De Maono AU-PM422 is een professionele USB microfoon met cardioïde opnamepatroon. Het frequentie- en dynamisch bereik van 192KHz/24bit zorgt ervoor dat het geluid enorm gedetailleerd wordt vastgelegd. De microfoon is speciaal ontwikkeld voor professioneel studiogebruik, maar is ook zeker aan te raden voor podcasts, zakelijke gesprekken, gamen of voor zang. Voordelen: Professioneel opnamegeluid: 192KHz/24bit & 16mm capsule Cardioïde opnamepatroon: neemt alleen geluid op van voor de microfoon Zeer uitgebreide set inclusief kwalitatieve shock mount, pop filter en schuimkap Robuuste metalen behuizing Touch mute-knop Geen software nodig Te gebruiken op: Windows & MacOS & Playstation Wat houdt een sampling rate van 192KHz/24 precies in? De sample rate van de microfoon wordt uitgedrukt in KHz. De sample rate bepaalt het frequentiebereik van je opname, terwijl de bit-diepte verantwoordelijk is voor het dynamisch bereik. Hoe hoger de sampling rate hoe gedetailleerder het geluid wordt opgenomen. Met 24-bit heb je een dynamisch bereik van 144 dB, waardoor elk geluid geregistreerd wordt. Functies van de microfoon De microfoon is voorzien van een touch mute-button. De led indicator geeft de status weer, groen betekent ongedempt en rood gedempt. Daarnaast is ook de opnamegevoeligheid van de microfoon in te stellen aan de hand van de draaiknop. Als laatst biedt de Maono AU-PM422 ook de mogelijkheid om zonder vertraging je opname te monitoren. Inhoud van het pakket: 1x Maono AU-PM422 microfoon 1x Microfoonarm/boom arm 1x Shock mount 1x Pop filter 1x Schuimkap 1x USB-kabel (2,5m) 1x Handleiding 30 dagen tevredenheidsgarantie Ben je niet tevreden of functioneert de microfoonset niet naar behoren, dan heb je 30 dagen de tijd om het product gratis te retourneren. Mocht het product in de garantieperiode defect zijn geraakt, dan sturen we je een geheel nieuwe set op zonder verzendkosten. Je hebt 1 jaar zorgeloze garantie op de Maono AU-PM422 microfoonset. Specificaties: Materiaal: metaal (aluminium) Kleur: Zwart Opnamepatroon: cardioïde Sampling rate: 192KHz/24bit Microfoon diafragma: 16mm Voltage: 1,5V Frequentie (minimaal & maximaal): 20Hz-20KHz Maximale SPL: 140-148dB

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. AdroitGoods Draadloze Microfoon Set Dasspeld zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AdroitGoods Draadloze Microfoon Set Dasspeld zwart

 • list plusEen voordeel van deze usb microfoon is dat het een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft.
 • list plusEen ander voordeel is dat het eenvoudig te installeren is en een plug-and-play functie heeft.
 • list plusHet heeft een goed geluid.

Nadelen AdroitGoods Draadloze Microfoon Set Dasspeld zwart

 • list plusEen nadeel van deze usb microfoon is dat het geluid kan kraken bij veel bewegen.
 • list plusEen ander nadeel is dat er weinig connectiemogelijkheden zijn.
 • list plusEr is geen aan/uitknop.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.8

Ben je op zoek naar een professionele microfoon voor het opnemen van toespraken en presentaties? Dan is de AdroitGoods Draadloze Microfoon Set Dasspeld zwart precies wat je nodig hebt. Deze microfoon is voorzien van een sterke ABS clip waarmee je hem gemakkelijk aan je kleding kunt bevestigen. Dankzij de nieuwe chipset is deze microfoon uitgerust met actieve ruisonderdrukking, wat ervoor zorgt dat je opnames van hoge kwaliteit kunt maken zonder last te hebben van achtergrondgeluiden.

Wat deze microfoon echt onderscheidt van andere producten is de real-time verbinding. Hierdoor wordt het geluid synchroon afgespeeld met de video-opnames, wat ervoor zorgt dat je perfecte opnames kunt maken zonder dat je achteraf nog aan de slag hoeft met het synchroniseren van beeld en geluid. Bovendien heeft deze microfoon een compact design en weegt hij slechts 20 gram, waardoor hij gemakkelijk in gebruik is en niet opvalt.

De AdroitGoods Draadloze Microfoon Set Dasspeld zwart is compatibel met verschillende apparaten en connect automatisch zonder dat je een app nodig hebt. Hierdoor kun je hem snel en gemakkelijk gebruiken, zelfs als je niet zo technisch bent aangelegd.

Als het gaat om de technische specificaties van deze microfoon, kun je rekenen op een minimale frequentie van 110 Hz en een maximale frequentie van 20 Hz. Ook is hij voorzien van een popfilter/kap en heeft hij een cardioïde richtingskarakteristiek.

Mijn persoonlijke ervaring met deze microfoon is zeer positief. Ik heb hem gebruikt voor het opnemen van interviews en presentaties en was zeer tevreden over de geluidskwaliteit en het gemak waarmee ik hem kon gebruiken. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat de microfoon niet draadloos is, maar dat is in mijn ogen geen groot probleem gezien de vele andere voordelen die hij biedt. Al met al raad ik de AdroitGoods Draadloze Microfoon Set Dasspeld zwart dan ook zeker aan!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Beste USB Microfoon voor gaming: HyperX SoloCast USB Condenser Gaming zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen HyperX SoloCast USB Condenser Gaming zwart

 • list plusDe HyperX SoloCast USB Condenser Gaming zwart heeft een mute knop, waardoor het geluid gemakkelijk gedempt kan worden.
 • list plusDe HyperX SoloCast USB Condenser Gaming zwart is plug and play, waardoor het eenvoudig aan te sluiten is op een computer.
 • list plusDe prijs/kwaliteit verhouding van de HyperX SoloCast USB Condenser Gaming zwart is erg goed.

Nadelen HyperX SoloCast USB Condenser Gaming zwart

 • list plusEr is geen koptelefoon aansluiting aanwezig op de HyperX SoloCast USB Condenser Gaming zwart.
 • list plusHet is mogelijk om zeer gevoelige opnames te maken met de HyperX SoloCast USB Condenser Gaming zwart.
 • list plusDe HyperX SoloCast USB Condenser Gaming zwart is erg zwaar, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.6

Ben jij op zoek naar een USB-microfoon van hoge kwaliteit voor jouw livestreams, video's en gaming sessies? Dan is de HyperX SoloCast de perfecte oplossing voor jou! Met zijn plug-en-play functionaliteit, tap-to-mute sensor met LED-statusindicator en TeamSpeak- en Discord-certificering is deze microfoon een geweldige keuze voor streamers en makers van content.

Wat deze microfoon bijzonder maakt, is de veelzijdigheid. Dankzij de verstelbare standaard en compatibiliteit met de meeste microfoonarmen kun je hem overal plaatsen en gemakkelijk aanpassen aan jouw behoeften. De microfoon heeft een frequentiebereik van 20 Hz tot 20 kHz en een USB-aansluiting, wat hem perfect maakt voor het opnemen van stemgeluid. Bovendien wordt de HyperX SoloCast geleverd met een popfilter/kap om ongewenste geluiden te verminderen.

Een van de grootste voordelen van deze microfoon is de eenvoudige installatie en bediening. Je hoeft geen software te downloaden, je sluit hem gewoon aan op jouw computer en hij is klaar voor gebruik. De tap-to-mute sensor met LED-statusindicator maakt het gemakkelijk om snel het geluid te dempen en te weten wanneer de microfoon actief is.

Een klein nadeel kan zijn dat deze microfoon geen ingebouwde koptelefoonaansluiting heeft, maar dit kan worden opgelost met een aparte koptelefoon of door gebruik te maken van de audio-uitgang van jouw computer.

Al met al is de HyperX SoloCast een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een gebruiksvriendelijke USB-microfoon van hoge kwaliteit. Hij is perfect voor streamers, video-editors, gamers en makers van content die op zoek zijn naar een betrouwbare en veelzijdige oplossing.

Persoonlijk ben ik erg tevreden over de HyperX SoloCast. De geluidskwaliteit is fantastisch en de bediening is erg gebruiksvriendelijk. Het enige nadeel is dat het ontbreken van een ingebouwde koptelefoonaansluiting soms onhandig kan zijn. Maar over het algemeen ben ik erg blij met deze microfoon!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Lenco BMC-090PK Bluetooth Karaoke Microfoon roze

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Lenco BMC-090PK Bluetooth Karaoke Microfoon roze

 • list plusHet design van deze usb microfoon is kleurrijk.
 • list plusDe kwaliteit van de microfoon van deze usb microfoon is sterk.
 • list plusDeze usb microfoon heeft Bluetooth compatibiliteit.

Nadelen Lenco BMC-090PK Bluetooth Karaoke Microfoon roze

 • list plusDeze usb microfoon heeft geen mogelijkheid om het volume te regelen.
 • list plusDe prijs van deze usb microfoon is relatief hoog.
 • list plusEr is geen aansluiting voor een koptelefoon bij deze usb microfoon.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.5

Of je nu een karaoke-liefhebber bent of gewoon graag zingt, de Lenco BMC-090PK Bluetooth Karaoke Microfoon is een geweldige keuze. Deze roze ‘mike’ is niet alleen stijlvol, maar ook zeer functioneel. Je kunt hem eenvoudig verbinden met je mobiele telefoon, tablet of computer via Bluetooth of de meegeleverde audiokabel. Zo kun je direct beginnen met zingen!

Deze draagbare microfoon is speciaal ontworpen om jouw zangprestaties te verbeteren. Met de echo-, treble- en bass-knoppen kun je de geluidskwaliteit aanpassen en je stem nog beter laten klinken. Daarnaast beschikt de BMC-090 over een ingebouwde luidspreker van 5 Watt RMS, waardoor je hem ook als Bluetooth-luidspreker kunt gebruiken. Handig als je wilt genieten van je favoriete muziek!

De BMC-090 heeft een oplaadbare batterij en gaat tot wel 10 uur mee op een volle lading. Dat betekent dat je de hele avond kunt zingen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de batterijduur. Bovendien wordt de microfoon geleverd met een USB-kabel en een 3.5mm AUX-kabel, zodat je hem direct kunt gebruiken.

Wat deze microfoon zo bijzonder maakt, is dat hij ook wordt geleverd met een popfilter/kap. Hierdoor worden ongewenste geluiden zoals ploffen en sissen verminderd, waardoor je zangprestaties nog beter tot hun recht komen. De BMC-090 heeft een omni-directionele richtingskarakteristiek en een maximale frequentie van 20 Hz.

Al met al is de Lenco BMC-090PK Bluetooth Karaoke Microfoon een geweldige keuze voor iedereen die graag zingt. Hij is eenvoudig te gebruiken, heeft een geweldige geluidskwaliteit en gaat lang mee op een volle batterij. Het enige nadeel is dat de microfoon alleen beschikbaar is in de kleur roze, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak.

Persoonlijke mening: Ik vind de Lenco BMC-090PK Bluetooth Karaoke Microfoon een geweldige keuze voor iedereen die van zingen houdt. Hij is eenvoudig te gebruiken, heeft een geweldige geluidskwaliteit en is zeer draagbaar. Het enige nadeel is dat de microfoon alleen in roze verkrijgbaar is, maar dat is natuurlijk een kwestie van persoonlijke voorkeur. Al met al zou ik deze microfoon zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een geweldige USB-microfoon voor het zingen of het opnemen van stemgeluiden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Controlla USB Microfoon Condenser Microfoon zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8

Op zoek naar een microfoon voor je muziekopnames, podcasts, YouTube-video's of online gesprekken? De microfoons van Controlla zijn plug-and-play, dus je hoeft geen drivers te installeren. Dat betekent dat je meteen aan de slag kan gaan! Dankzij de cardioïde opnamemodus biedt de microfoon een zeer goede kwaliteit en minimaliseert hij ruis en achtergrondgeluid. Daarnaast heeft de microfoon een geluidsgevoelig LED-display en 3 verschillende standen. Plug en Play Met USB plug and play kun je direct aan de slag! Het is niet nodig om besturingssoftware te installeren. Omdat de microfoon met elk besturingssysteem kan worden gebruikt sluit je hem eenvoudig aan op je PC, Laptop, Macbook of Imac. Opnemen zonder achtergrondgeluiden Het cardioïde opnamepatroon vangt het grootste deel van het geluid op dat van de voorkant van de microfoon komt en storende geluiden uit de omgeving zijn niet hoorbaar. Op deze manier is uw opgenomen geluid gericht. U krijgt de volledige, heldere audioweergave die u nodig heeft. Ruisonderdrukking De microfoon beschikt over een interne ruisonderdrukkingsoptie, er is dus geen pop filter nodig bij de microfoon van Controlla. Deze modus is te activeren door de knop in te houden, totdat de indicator groen wordt. Op dit moment is de ruisonderdrukking actief. CE-markering Met veiligheid voorop hebben alle Controlla-producten uitgebreide tests ondergaan, zijn ze CE-gemarkeerd en voldoen ze aan de Europese kwaliteitseisen. Controlla USB Microfoon Plug & Play Geschikt voor PC, Laptop, Macbook Kristalhelder geluid Ruisonderdrukking Mute knop Gevoeligheid led display Flexibele stevige standaard 100% Tevredenheidsgarantie We hechten veel waarde aan de veiligheid en kwaliteit van onze microfoons. Daarom bieden we jou altijd 100% garantie. Wanneer je niet tevreden bent mag je het product binnen 30 dagen retourneren. Bestel nu online je microfoon en ervaar geluiden, streamen, podcasten prettiger en professioneler!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van usb microfoons. Er zijn immers 214 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!