Bestenu

Beste laser printers - nov. 2022

Met meer dan 180 laser printers op de markt raak je snel het overzicht kwijt.
Op deze pagina vind je de beste laser printers in een handige lijst
01Score: 9.8
HP LaserJet M110we
HP LaserJet M110we
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.6
Brother HL-1210W
Brother HL-1210W
Ga naar laagste prjis
03Score: 9.5
HP Laser 107a Laserprinter
HP Laser 107a Laserprinter
Ga naar laagste prjis
04Score: 9.4
HP Color Laser MFP 179fnw
HP Color Laser MFP 179fnw
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.4
Kyocera ECOSYS M5521CDW
Kyocera ECOSYS M5521CDW
Ga naar laagste prjis
06Score: 8.3
Brother MFC-L2710DW
Brother MFC-L2710DW
Ga naar laagste prjis
07Score: 7.4
HP Color LaserJet Pro MFP M479fdn Laserprinter
HP Color LaserJet Pro MFP M479fdn Laserprinter
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.2
Brother MFC-L8690CDW laserprinter Kleur 2400 x 600 DPI A4 Wi-Fi
Brother MFC-L8690CDW laserprinter Kleur 2400 x 600 DPI A4 Wi-Fi
Ga naar laagste prjis
09Score: 7
HP LaserJet MFP M234dwe
HP LaserJet MFP M234dwe
Ga naar laagste prjis
10Score: 6.8
Pantum M6500W All-in-One and Wireless Laser Printer
Pantum M6500W All-in-One and Wireless Laser Printer
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Laser Printer Koopgids

avatar-contour
Emma van der Vink

Emma van der Vink

Gepubliceerd op: Nov 24, 2021


Als je regelmatig documenten print, is een laserprinter meer dan welkom. Waar je op let bij aankoop van een laserprinter, lees je in deze koopgids.

Hoe werkt een laserprinter?

De laserprinter heeft zijn naam te denken aan het feit dat het apparaat een laser gebruikt om afdrukken te maken. Ook maakt het apparaat gebruik van toner. Om een document af te drukken, verlicht de laser de drum om zo de toner aan het papier te hechten. Wanneer dit proces voltooid is, ligt er een verse afdruk in de uitgang van de printer.

De laser maakt dus niet zelf de afdruk, maar is een hulpmiddel om de toner om het papier te laten hechten. Toner is een soort 'inkt', maar dan in poedervorm. In plaats van een inktpatroon heb je in dit geval dus een toner cartridge nodig om te kunnen printen.

Wat is het verschil tussen een laserprinter en een normale printer?

De meest voorkomende printers voor thuisgebruik zijn inktjetprinters. In deze printers doe je een inkt cartridge. Vervolgens gebruikt de printer de inkt om een afbeelding of tekst op het papier te vormen. De afdruk wordt dus door beide printers anders gemaakt, wat leidt tot meer verschillen in gebruik.

Een voordeel van de laserprinter is bijvoorbeeld dat deze soort sneller afdrukt dan een inktjetprinter. Ook gaan toner cartridges langer mee dan inktcartridges. Inktjetprinters hebben een ander voordeel: ze zijn gemiddeld beter in kleurafdrukken. Op basis van deze verschillen worden laserprinters vaak zakelijk gebruikt, en inktjetprinters meer in huishoudens.

Is een laserprinter veel duurder dan een gewone printer?

In aanschaf zijn laserprinters gemiddeld duurder dan inktjetprinters. De prijzen van laserprinters beginnen bij €100 - €150, terwijl een laaggeprijsde inkjetprinter al vanaf €50 te vinden is. Beide soorten printers zijn in hogere prijsklassen te vinden. Het verschil in aanschafprijs tussen de twee is dus het grootst als je op zoek bent naar een budget model.

Als we het over kosten op langere termijn hebben, ben je met een laserprinter goedkoper uit. Een toner cartridge maakt namelijk gemiddeld een stuk meer prints dan een inktcartridge, waardoor je minder vaak de cartridge hoeft te verwisselen of bij te vullen. Als je op vaste basis veel print, verdien je het verschil in aanschafprijs op termijn met een laserprinter zodoende terug.

Wat betekent all-in-one bij een printer?

Elke printer drukt tekst en afbeeldingen af, maar sommige printers hebben meer functies. Een printer die meer dan alleen prints maakt, herken je aan de term 'all-in-one'. Met deze printers kun je ook kopiëren, scannen en faxen. Al deze functies zitten in één apparaat, waar de term 'all-in-one' ook op duidt.

Hoe maak je een laserprinter schoon?

Het schoonmaken van een laserprinter kan helpen om de afdrukkwaliteit weer naar het oorspronkelijke niveau te brengen. Om een laserprinter te reinigen, gebruik je een microvezeldoek, wat water en een kleine plumeau. Leg ook de handleiding van jouw laserprinter klaar.

Schakel de printer altijd uit voordat je het apparaat schoonmaakt. Maak de microvezeldoek licht vochtig en neem hiermee de buitenkant van de laserprinter af. Om de binnenkant zo goed mogelijk te reinigen, doe je de klep open en haal je de tonercartridge uit de printer. Zoek hiervoor in de handleiding op hoe je veilig de cartridge verwijdert en later weer terugplaatst.

Gebruik nooit water of vocht aan de binnenkant van een printer: verwijder stof alleen met de plumeau. Je kunt hier ook stofdoekjes voor gebruiken, zo lang het hulpmiddel maar stof verwijdert en zacht genoeg is om de printer niet te beschadigen. Wanneer je klaar bent met het schoonmaken, plaats je de onderdelen weer terug. De laserprinter is nu klaar voor de volgende printopdracht.

hero illustration

Hoe komt deze handige laser printer lijst tot stand..?

De wereld is aan het veranderen... en dus de het winkelonderzoek naar de beste laser printer ook!
In het verleden ging je naar een winkel om tips te krijgen over laser printers, maar tegenwoordig helpt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle laser printers die op de markt zijn in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van kopers en kijkt welke laser printers het best verkopen
illustration
Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van laser printers stelt hij deze lijst samen!
Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!
illustration
hero illustration

De beste laser printers in een oogopslag

1 - HP LaserJet M110we

Loading..
Ga naar laagste prjis

Dit is de HP LaserJet M110we Laserprinter. 's Werelds kleinste laserprinter in zijn klasse is ontworpen voor efficiëntie met snel printen en de tijdbesparende HP Smart-app. De printer wordt geleverd met HP+, het slimme printsysteem waarmee je vrijwel overal verbonden blijft en kunt printen. Deze printer is ontworpen om alleen te werken met cartridges die een nieuwe of hergebruikte HP-chip hebben. De printer gebruikt dynamische beveiligingsmaatregelen om cartridges te blokkeren die een chip hebben die niet van HP is. Periodieke firmware-updates behouden de effectiviteit van deze maatregelen en blokkeren cartridges die eerder wel werkten. Met een hergebruikte HP-chip kunt u hergebruikte, gerecyclede en opnieuw gevulde cartridges gebruiken. Kenmerken Print Zwart A4; Enveloppen Tot 20 ppm Draadloos; HP+; Geschikt voor HP Instant Ink Voor teams tot 3 gebruikers HP+: Slim printen is nu een feit Deze HP+ printer die verbonden is met de cloud is slimmer. Hij houdt zichzelf up-to-date en is altijd gebruiksklaar. Inclusief de eerste 6 maanden Instant Ink; na 6 maanden betaal je automatisch een maandelijks bedrag, tenzij je hebt opgezegd. 's Werelds kleinste laserprinter in zijn klasse 's Werelds kleinste laserprinter in zijn klasse is ontworpen voor efficiënte prestaties. Met deze printer kun je continu doorwerken. Maximaliseer je uptime met printsnelheden tot 21/20 ppm. Draadloos met automatische reset om verbonden te blijven. Zit nooit meer zonder toner en bespaar tot 50% met Instant Ink voor laserprinters Zit nooit meer zonder toner voor je laserprinter. Inclusief handige vervanging van tonercartridges en bezorging. Bespaar tot 50% met Instant Ink. Meld je aan en krijg toner, bezorging én recycling vanaf € 1,99 per maand.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - Brother HL-1210W

Loading..
Ga naar laagste prjis

De HL-1210W is een compacte en stijlvolle zwart-witlaserprinter voor snel en probleemloos printen van documenten. Ideaal voor een actief thuiskantoor. De stijlvolle Brother HL-1210W is zeer compact uitgevoerd en kan daardoor eenvoudig op een plank of een bureau geplaatst worden. Wat betreft de printsnelheid en printkwaliteit doet deze kleine laserprinter niet onder voor modellen uit een duurdere klasse. De HL-1210W is zeer eenvoudig te installeren, zowel via USB als draadloos. Na het opstarten van de installatie procedure kan er binnen enkele minuten geprint worden via PC, smartphone of tablet. Dankzij de innovatieve anti-jam technologie worden papierstoringen tot een minimum beperkt en print u tot wel 20 pagina's per minuut. De eerste pagina wordt al geprint in minder dan 10 seconden. - Zwart-witlaserprinter - Afdruksnelheid tot 20 ppm - Afdrukresolutie HQ1200 - Processor 200 Mhz - Geheugen 32 MB - USB 2.0 Hi-speed - Netwerkklaar (draadloos) - Emulatie GDI - Papierlade voor 150 vel - Gratis app iPrint&Scan voor smartphones en tablets - Afmetingen 340 x 238 x 189 mm.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - HP Laser 107a Laserprinter

Loading..
Ga naar laagste prjis

De HP Laser 107a laserprinter is krachtig door zijn eenvoud. De zwart-wit printer bereikt een printsnelheid tot 20 pagina's per minuut en zorgt voor scherpe afdrukken op A4-formaat. Dit model heeft een papierlade met een capaciteit van 150 vel en een uitvoerlade met een capaciteit van 100 vel papier. Je hebt de eerste afdruk al binnen 8,3 seconden in uw handen. Productief afdrukvermogen voor een aantrekkelijke prijs. Produceer resultaten van de hoogste kwaliteit. Laserprestaties voor een betaalbare prijs Deze verbazingwekkend kleine laserprinter levert buitengewone kwaliteit, pagina na pagina Haarscherpe tekst, diepzwart en heldere afbeeldingen Vertrouw op een krachtige laserprinter tegen een betaalbare prijs Gemaakt voor de kleinste werkomgeving Deze printer past in vrijwel alle werkomgevingen – zo klein en compact is hij Profiteer van hoge afdruksnelheden tot 20 pagina's/minuut

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - HP Color Laser MFP 179fnw

Loading..
Ga naar laagste prjis

Dit is de HP Color Laser MFP 179fnw - Laser printer. Met de HP Color Laser 179fnw kies je voor een productieve MFP, de kleinste ter wereld. De printer is geschikt voor thuisgebruik of voor in een kleine kantooromgeving. Print, scan, kopieer en fax, produceer kleurendocumenten van hoge kwaliteit en print en scan vanaf uw telefoon. Kenmerken Printen, kopiëren, scannen, faxen Kleur 10 x 15 cm; A4 Printsnelheden tot 19 ppm (zwart) en 4 ppm (kleur) Scans naar pdf Voor teams tot 5 gebruikers; Printen tot 500 pagina's per maand Goed om te weten Een USB-printerkabel is niet inbegrepen. Geschikt printpapier voor deze printer: HP Paper Home & Office Print papier - A4 / 80g / 500 Vellen. De printer wordt geleverd met een stroomkabel en handleiding. Bijpassende inktcartridges: HP 117A serie. Gebruik voor deze printer cartridges met een originele HP chip. Cartridges met een gewijzigde of niet-HP chip werken mogelijk niet en cartridges die nu werken, zullen mogelijk in de toekomst niet werken. Topkwaliteit voor een scherpe prijs Deze verbluffend kleine laserprinter biedt uitzonderlijke kwaliteit, elke pagina weer. Produceer scherpe tekst, diepe zwarte kleuren en prachtige kleurenafbeeldingen. Vertrouw op een krachtig presterende laserprinter voor een scherpe prijs. Beperk het aantal onderbrekingen met zelfherstellend Wi-Fi™ waardoor je altijd verbinding hebt. Afgestemd op uw ruimte Werk efficiënt met een kleine, compacte MFP, de kleinste ter wereld. Printsnelheden tot 18/4 ppm. Print, scan, kopieer en fax handsfree met de automatische documentinvoer voor 40 pagina's. Snel en eenvoudig printen en faxen direct vanaf het bedieningspaneel. Print en scan eenvoudig vanaf uw mobiel met de HP Smart-app Installeren is simpel. Daarna kunt u printen en scannen vanaf uw telefoon met de HP Smart-app. Print simpel vanaf een groot aantal smartphones en tablets. Deel materiaal in een handomdraai, open en print via een draadloos of een ethernetnetwerk. Maak met je smartphone of tablet rechtstreeks verbinding met de printer en print zonder het netwerk op te gaan.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Kyocera ECOSYS M5521CDW

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze professionele allrounder voldoet aan de eisen van elk bedrijf. De scannen, kopiëren, faxen en mobiele scanfuncties zorgen voor een optimaal en flexibel werkproces. De machine ondersteunt mobiel printen en is compatible met zowel Android als Apple iOS. Daarnaast is de MyPanel app een gemakkelijke manier om deze multifunctional te bedienen vanaf uw smartphone. Een krachtige machine die perfect past in het bedrijfsleven, waar een grote verscheidenheid aan functies is vereist.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Brother MFC-L2710DW

Loading..
Ga naar laagste prjis

De veelzijdige MFC-L2710DW is speciaal ontworpen voor drukke huishoudens en kleine kantoren waar veelzijdige print, scan en kopie mogelijkheden nodig zijn. Met deze eenvoudig te installeren printer maak je professionele afdrukken en print je gemakkelijk via de draadloze verbinding direct vanaf je laptop, smartphone of tablet. De MFC-L2710DW heeft een ADF (Auto Document Feeder), waarmee tot 50 pagina's automatisch gescannd of gekopieerd kan worden. Belangrijkste kenmerken van de Brother MFC-L2710DW Afdruksnelheid tot 30 ppm LCD scherm 2 regels van 16 tekens Netwerkklaar (bekabeld en draadloos), USB 2.0 Hi-speed iPrint&Scan, Wi-Fi Direct, Airprint, Mopria™ Print Service, Android Print Service Plugin ADF voor 50 vellen (Automatic Document Feeder) Scan naar bestand, afbeelding, e-mail, OCR en microsoft sharepoint Goed om te weten • Een USB printerkabel wordt niet standaard meegeleverd. • De printer wordt geleverd met een stroomkabel, handleiding en bijhorende software.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - HP Color LaserJet Pro MFP M479fdn Laserprinter

Loading..
Ga naar laagste prjis

Als je een fan bent van IT en elektronica, blijf up-to-date in de wereld van technologie en mis zelfs de kleinste details niet, koop Multifunctionele Printer HP LaserJet Pro M479fdn 4,3 600 px LAN Wit tegen een onklopbare prijs. • Papier: A4 • Kleur: Wit • Technologie: Laser • Functie: • Printer • Scanner • Fax • Processor: 1200 MHz • Printer: 600 x 600 px • Tweezijdig Afdrukken: Automatisch • Dubbelzijdige Scanner: Ja • Connectiviteit: Ethernet LAN 10/100/1000 • Verbindingen: USB 2.0 x 1 • Scherm: • 4,3 • Tactiel • Menu's: Meertalig • Voedingsbron: lichtnet • Spanning: 220-240 V • Afmetingen ong.: 41,6 x 47,2 x 40 cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - Brother MFC-L8690CDW laserprinter Kleur 2400 x 600 DPI A4 Wi-Fi

Loading..
Ga naar laagste prjis

De MFC-L8690CDW is een professionele all-in-one kleurenlaserprinter die uitstekende printsnelheden combineert met geavanceerde mobiele en cloud mogelijkheden. Hierdoor integreert deze printer naadloos binnen uw bedrijf of kantoor. De MFC-L8690CDW kan eenvoudig worden uitgebreid met meerdere papierladen om de papiercapaciteit te vergroten. Met indrukwekkende printsnelheden tot 31 ppm en scansnelheden tot 56 ipm bent u verzekerd van een betrouwbare en snelle all-in-one. Kenmerken - Afdruksnelheid tot 31 ppm - LCD kleuren touchscreen 9.3 cm - Netwerkklaar (bekabeld en draadloos), USB 2.0 Hi-speed - iPrint&Scan, Wi-Fi Direct, Airprint, Mopria™ Print Service, Android Print Service Plugin - Papierlade voor 250 vel, universele papierinvoer voor 50 vel, ADF voor 50 vel - Scan naar bestand, afbeelding, e-mail, OCR, USB-stick, FTP/SFTP, e-mail server, netwerk map en microsoft sharepoint Grote prestaties De snelle MFC-L8690CDW all-in-one kleurenlaserprinter biedt efficiëntie en zorgt voor een grotere productiviteit op de werkvoer. Met geavanceerde scanmogelijkheden en de automatische documentinvoer voor 50 vel, beschikt u over een snelle en eenvoudige manier direct te scannen naar de cloud of uw netwerk. Het touchscreen is eenvoudig aan te passen zodat uw eigen veelgebruikte en tijdbesparende snelkoppelingen worden weergegeven. De tonercartridges van hoge capaciteit zorgen ervoor dat u minder tijd verliest aan het omwisselen van toner. De MFC-L8690CDW kan worden uitgebreid met extra papierladen voor meer papiercapaciteit, zodat de printer kan meegroeien met de behoeften van een bedrijf of kantoor. Hoge betrouwbaarheid De kleurenlasermodellen van Brother zijn speciaal ontworpen voor het leveren van uitstekende prestaties binnen een veeleisende werkomgeving. De stevige en robuuste behuizing zorgt ervoor dat de modellen uit de kleurenlaserlijn bestand zijn tegen een stootje en nog langer mee gaan. Eco-vriendelijk De kleurenlasermodellen van Brother voldoen aan een aantal gerenommeerde milieu-normen, waaronder de Duitse Blauwe Engel, Nordic Swan en Energy Star. Hierdoor kunnen bedrijven energiezuiniger werken en wordt zowel de impact op het milieu, als de lopende kosten aanzienlijk verlaagd.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - HP LaserJet MFP M234dwe

Loading..
Ga naar laagste prjis

Print op je thuiskantoor of kleine kantoor snel je documenten met de HP LaserJet MFP M234dwe all-in-one laserprinter. Als je niet in kleur print, scant of kopieert, dan is dit een productieve printer. Je drukt een zwart-wit document snel af dankzij de afdruksnelheid van 29 pagina's per minuut. Een zakelijk rapport ligt in een handomdraai klaar in de uitvoerlade. Gebruik de HP Smart app, zodat je de printer ook vanaf je smartphone of tablet aanstuurt. Deze printer komt met HP+ software voorgeïnstalleerd, de totale printoplossing van HP die jouw printer veiliger, productiever, duurzamer én altijd gebruiksklaar maakt. Met HP+ krijg je toegang tot exclusieve voordelen zoals 6 maanden toner via het HP Instant Ink proefabonnement, 1 jaar extra garantie, extra netwerkbeveiliging en speciale slimme functies in de HP Smart app. Meer informatie over HP+? Bekijk ons adviesartikel. Let op: Dit is een HP+ printer. Een van de voorwaarden van HP+ is dat je jezelf verplicht tot het exclusieve gebruik van officiële HP toners.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - Pantum M6500W All-in-One and Wireless Laser Printer

Loading..
Ga naar laagste prjis

Merk: Pantum Printertype: laserprinters / zwart Modelnummer: M6500W Zijn er batterijen nodig om het product van stroom te voorzien of is dit een batterij: Ja Is dit een gevaarlijke stof of een gevaarlijke stof, stof of afvalstof die is gereguleerd voor transport, opslag en/of verwijdering? : Nee. Type externe product-ID: UPC-A BETROUWBAAR -Groot maandelijks volume binnen categorie - Robuust metalen frame Sterk en stabiel -600 MHZ, 128 MB Snellere processor en groter geheugen binnen categorie HANDIG -23PPM / CPM / SPM Top print-, kopieer- en scansnelheid binnen categorie -Minder dan 7.8s FPOT binnen categorie - Volledige kantoorfunctie Printen, kopiëren, scannen en alles in één apparaat -Wi-Fi-connectiviteit, mobiel printen/scannen -Eenvoudig en snel kopiëren en scannen -Een stap installatie MILIEUVRIENDELIJK -Energiebesparende slaapstand Energie besparen, minder lawaai maken - Robuust metalen frame en onderdelen voldoen aan de RoHS-vereisten ECONOMISCH -1.600p opbrengst standaard cartridge -Lange levensduur van de motor, lage bedrijfskosten -Compact formaat geschikt voor verschillende scenario's

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van laser printers. Er zijn immers 180 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en ga je straks de beste