De Bestenu Laser Printer Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/29/2020


Als je regelmatig documenten print, is een laserprinter meer dan welkom. Waar je op let bij aankoop van een laserprinter, lees je in deze koopgids.

Hoe werkt een laserprinter?

De laserprinter heeft zijn naam te denken aan het feit dat het apparaat een laser gebruikt om afdrukken te maken. Ook maakt het apparaat gebruik van toner. Om een document af te drukken, verlicht de laser de drum om zo de toner aan het papier te hechten. Wanneer dit proces voltooid is, ligt er een verse afdruk in de uitgang van de printer.

De laser maakt dus niet zelf de afdruk, maar is een hulpmiddel om de toner om het papier te laten hechten. Toner is een soort 'inkt', maar dan in poedervorm. In plaats van een inktpatroon heb je in dit geval dus een toner cartridge nodig om te kunnen printen.

Wat is het verschil tussen een laserprinter en een normale printer?

De meest voorkomende printers voor thuisgebruik zijn inktjetprinters. In deze printers doe je een inkt cartridge. Vervolgens gebruikt de printer de inkt om een afbeelding of tekst op het papier te vormen. De afdruk wordt dus door beide printers anders gemaakt, wat leidt tot meer verschillen in gebruik.

Een voordeel van de laserprinter is bijvoorbeeld dat deze soort sneller afdrukt dan een inktjetprinter. Ook gaan toner cartridges langer mee dan inktcartridges. Inktjetprinters hebben een ander voordeel: ze zijn gemiddeld beter in kleurafdrukken. Op basis van deze verschillen worden laserprinters vaak zakelijk gebruikt, en inktjetprinters meer in huishoudens.

Is een laserprinter veel duurder dan een gewone printer?

In aanschaf zijn laserprinters gemiddeld duurder dan inktjetprinters. De prijzen van laserprinters beginnen bij €100 - €150, terwijl een laaggeprijsde inkjetprinter al vanaf €50 te vinden is. Beide soorten printers zijn in hogere prijsklassen te vinden. Het verschil in aanschafprijs tussen de twee is dus het grootst als je op zoek bent naar een budget model.

Als we het over kosten op langere termijn hebben, ben je met een laserprinter goedkoper uit. Een toner cartridge maakt namelijk gemiddeld een stuk meer prints dan een inktcartridge, waardoor je minder vaak de cartridge hoeft te verwisselen of bij te vullen. Als je op vaste basis veel print, verdien je het verschil in aanschafprijs op termijn met een laserprinter zodoende terug.

Wat betekent all-in-one bij een printer?

Elke printer drukt tekst en afbeeldingen af, maar sommige printers hebben meer functies. Een printer die meer dan alleen prints maakt, herken je aan de term 'all-in-one'. Met deze printers kun je ook kopiëren, scannen en faxen. Al deze functies zitten in één apparaat, waar de term 'all-in-one' ook op duidt.

Hoe maak je een laserprinter schoon?

Het schoonmaken van een laserprinter kan helpen om de afdrukkwaliteit weer naar het oorspronkelijke niveau te brengen. Om een laserprinter te reinigen, gebruik je een microvezeldoek, wat water en een kleine plumeau. Leg ook de handleiding van jouw laserprinter klaar.

Schakel de printer altijd uit voordat je het apparaat schoonmaakt. Maak de microvezeldoek licht vochtig en neem hiermee de buitenkant van de laserprinter af. Om de binnenkant zo goed mogelijk te reinigen, doe je de klep open en haal je de tonercartridge uit de printer. Zoek hiervoor in de handleiding op hoe je veilig de cartridge verwijdert en later weer terugplaatst.

Gebruik nooit water of vocht aan de binnenkant van een printer: verwijder stof alleen met de plumeau. Je kunt hier ook stofdoekjes voor gebruiken, zo lang het hulpmiddel maar stof verwijdert en zacht genoeg is om de printer niet te beschadigen. Wanneer je klaar bent met het schoonmaken, plaats je de onderdelen weer terug. De laserprinter is nu klaar voor de volgende printopdracht.

Hoe komt deze leuke Laser Printer lijst tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. en dus de zoektocht naar de beste Laser Printer ook!

In het verleden ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Laser Printers, maar vandaag ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Laser Printers die te bestellen zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke Laser Printers het best worden verkocht.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Laser Printers stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!

Beste getest

Producten die soortgelijk zijn aan Laser Printers

De beste Laser Printers op een rijtje

Product informatiePlus or Show more

De M283fdw van HP is ideaal voor zakelijk gebruik. De printer kan onder andere dubbelzijdig afdrukken, heeft automatische documentinvoer en naast printen, kopieren en scannen is ook faxen mogelijk. Daarnaast maakt het apparaat gebruik van 2 invoerlades met een capaciteit van 250 vel zodat het papier minder vaak hoeft te worden aangevuld en er efficienter kan worden gewerkt. Dankzij het grote kleuren LCD-scherm is deze laserprinter gemakkelijk te bedienen. Verder is draadloos afdrukken via de cloud mogelijk. Kenmerken van de MFP M283fdw: Deze printer... ✔ ... bevat OCR. Dit is software waarmee je gescande documenten doorzoekbaar kunt maken. Daarnaast stelt het je in staat om tekst na het scannen te bewerken in Word of Excel. ✔ ... heeft een automatische documentinvoer (ADF). ✔ ... kan automatisch dubbelzijdig printen. ✔ ... heeft de HP Smart App waarmee je foto's en documenten print en scant, het inktniveau kunt controleren en printerproblemen kunt oplossen. Simpel via je smartphone. Let op, met deze Smart App ondersteunt geen printerinstallaties. ✔ ... geeft de mogelijkheid om gebruik te maken van Apple Airprint en Cloudprinting.

1. HP Color LaserJet Pro MFP M283fdw - All-in-One Kleurenlaserprinter


Product informatiePlus or Show more

Deze HP Laser 107w is een draadloze laserprinter, beschikt over de basisfuncties en is makkelijk te installeren dankzij wifi direct. Liever met een USB-kabel printen? Ook dat kan. Let hierbij wel op dat printerkabels niet standaard meegeleverd worden. Kenmerken van de HP Laser 107w: Deze printer... ✔ … print in zwart/wit ✔ ... heeft de HP Smart App waarmee je foto's en documenten print en scant, het inktniveau kunt controleren, printerproblemen kunt oplossen en de printer mee kunt installeren. Simpel via je smartphone. ✔ … beschikt over Apple Airprint en Google Cloud printing. ✔ ... is lager in printkosten vergeleken met een inkjetprinter ℹ Goed om te weten: Een USB-printerkabel is niet inbegrepen maar heeft wel de ssnaluiting ervoor. De meegeleverde toner is een setup-toner. Wil je direct meer kunnen printen? Schaf dan XL cartridges aan. De printer wordt geleverd met: een stroomkabel, handleiding, setup toner en installatiegids. Bijpassende toner: 106A

2. HP Laser 107w - Mono laserprinter - zwart wit


Product informatiePlus or Show more

Houd het simpel met een voordelige HP LaserJet Pro en JetIntelligence tonercartridges. Produceer professionele documenten vanaf diverse mobiele devices en bespaar stroom met een efficiënte, compacte laserprinter. HP Smart App De HP Smart app helpt je bij het installeren, scannen, printen, delen en beheren van jouw HP printer. De app maakt het mogelijk om documenten en afbeeldingen te delen via e-mail, WhatsApp, social media kanalen en populaire cloud services (zoals iCloud, Google Drive en Dropbox). Ontworpen voor efficiëntie Wacht minder lang met een HP LaserJet Pro die sneller print dan zijn voorganger, tot 22 pagina's per minuut. Jouw documenten zijn supersnel klaar. De eerste pagina is vanaf 7,3 seconde gereed. Bespaar stroom met HP Auto-on/Auto-off technologie en Instant-on technologie. Mobiel printen is heel eenvoudig met de HP LaserJet Pro M102w Print vanaf iPhone en iPad met AirPrint, dat taken automatisch aanpast aan het juiste papierformaat. Print eenvoudig met HP ePrint door een e-mail te sturen vanaf een smartphone, tablet of notebook. Print rechtstreeks vanaf jouw mobiele device naar jouw Wi-Fi Direct printer zonder het bedrijfsnetwerk op te gaan. Stuur taken vanaf je smartphone, tablet of pc naar elke bedrijfsprinter, met behulp van Google Cloud Print 2.0. HP kwaliteit, elke print opnieuw Produceer scherpe tekst, diep zwart en duidelijke afbeeldingen met zwarte precisietoner. Laat je niet misleiden door vervalste originele HP supplies. Zorg ervoor dat je de kwaliteit krijgt waarvoor je hebt betaald. Houd het tonerniveau bij met printmeettechnologie en produceer zo veel mogelijk prints. Vervang snel cartridges dankzij automatische verwijdering van het zegel en de gemakkelijk te openen verpakking.

3. HP LaserJet Pro M102w - Laserprinter


Product informatiePlus or Show more

Deze compacte printer is een all in one, laserprinter van HP. De HP LaserJet Pro MFP M28w, ideaal voor zakelijk gebruik. Het is de kleinste in zijn soort, maar met veel mogelijkheden. Zo kan de MFP M28w scannen naar zowel e-mail als PDF en in hoge snelheden afdrukken (18 pagina’s per minuut) vanaf verschillende smart devices. De lasertechniek zorgt hierbij voor professionele kwaliteit. Verder heeft de printer ruimte voor 150 vellen papier en kun je in de uitvoer zo’n 100 vellen kwijt. Belangrijkste kenmerken van de HP LaserJet Pro MFP M28w: Deze printer... ✔ ... beschikt over een automatische documentinvoer (ADF). ✔ ... heeft de HP Smart App waarmee je foto's en documenten print en scant, het inktniveau kunt controleren en printerproblemen kunt oplossen. Simpel via je smartphone. Let op, met deze Smart App ondersteunt geen printerinstallaties. ✔ ... bevat OCR. Dit is software waarmee je gescande documenten doorzoekbaar kunt maken. Daarnaast stelt het je in staat om tekst na het scannen te bewerken in Word of Excel. ✔ ... beschikt over Apple Airprint. Goed om te weten: • Een USB printerkabel wordt niet standaard meegeleverd • De printer wordt geleverd met stroomkabel, handleiding en bijhorende software • Compatibel met Windows 10, 8.1, 8, 7: 32-bits of 64-bits, 2 GB beschikbare vaste schijfruimte, CD-/DVD-station of internetverbinding, USB-poort, Internet Explorer. Apple OS X EI Capitan (v10.11), macOS Sierra (v10.12), macOS High Sierra (v10.13); 1,5 GB vaste schijf; Internet vereist; USB Linux

4. HP LaserJet Pro MFP M28w - Laserprinter


Product informatiePlus or Show more

De HL-L2350DW is stil, snel, compact en speciaal ontworpen voor thuis of kleine kantoren. Het compacte design zorgt ervoor dat deze zwart/wit printer past op plekken waar weinig ruimte beschikbaar is. Dankzij de hoge printsnelheden hoeft u nooit lang te wachten op uw afdruk en het lage geluidsniveau zorgt ervoor dat u niet onnodig wordt gestoord tijdens uw werkzaamheden. De grote papierlade heeft als voordeel dat u niet steeds papier hoeft aan te vullen.

5. Brother HL-L2350DW - Draadloze Laserprinter


Product informatiePlus or Show more

De HP LaserJet Pro MFP M148fdw is een All-in-One printer met lasertechnologie. Belangrijkste kenmerken van de HP LaserJet Pro MFP M148fdw: Deze printer... ✔ ... bevat OCR. Dit is software waarmee je gescande documenten doorzoekbaar kunt maken. Daarnaast stelt het je in staat om tekst na het scannen te bewerken in Word of Excel. ✔ ... kan automatisch dubbelzijdig afdrukken. ✔ ... beschikt over een automatische documentinvoer (ADF). ✔ ... heeft de HP Smart App waarmee je foto's en documenten print en scant, het inktniveau kunt controleren en printerproblemen kunt oplossen. Simpel via je smartphone. Let op, met deze Smart App ondersteunt geen printerinstallaties. ... Kopiëren: Zwart-wit kopiëren. ... Maximale kopieerresolutie: 600 x 600 DPI. ... Scannen: Scannen in kleur ... Optische scanresolutie: 1200 x 1200 DPI. ... Faxen: Zwart-wit faxen. ... Maximale ISO A-series papierformaat: A4. ... Wi-Fi. ... Kleur van het product: Wit

6. HP LaserJet Pro MFP M148fdw - All-in-One Laserprinter


Product informatiePlus or Show more

De compacte HL-L2310D is speciaal ontworpen voor drukke huishoudens of kleine kantoren. Deze desktop laserprinter is een prima keuze op plekken waar betrouwbare printresultaten vereist zijn en weinig ruimte beschikbaar is. Met hoge printsnelheden tot 30 pagina's per minuut en een grote papierlade voor 250 vel, bent u verzekerd van een snelle en betrouwbare zwart-witlaserprinter. Print documenten van uitstekende kwaliteit met haarscherpe teksten. Dankzij het zeer lage geluidsniveau wordt u niet onnodig gestoord tijdens uw werkzaamheden. USB kabel wordt niet meegeleverd.

7. Brother HL-L2310D - Laserprinter


Product informatiePlus or Show more

Hoge productiviteit met een MFP die in elke ruimte en binnen elk budget past. Print, scan, kopieer en behaal professionele resultaten. Let op: Er wordt niet standaard een USB kabel bijgeleverd.

8. HP LaserJet Pro MFP M28a - All-in-One Printer


Product informatiePlus or Show more

De HP LaserJet pro M118dw is een zwart-wit laserprinter, bedoeld voor een klein tot middelgroot kantoor. Door de hoge printsnelheid van 28 pagina's per minuut (ISO) en een papiercapaciteit van 250 vellen, is de printer geschikt voor grote afdrukhoeveelheden. Daarnaast maakt de laserprinter gebruik van toner, wat voordeliger is en minder vaak vervanging vereist dan inktcartridges. Print draadloos vanaf je pc, smartphone of tablet met Wi-fi direct, Google Cloud Print of Apple Airprint. Door automatisch dubbelzijdig printen hoef je de pagina's niet één voor één om te draaien.

9. HP LaserJet Pro M118dw


Product informatiePlus or Show more

Kies voor een snelle printer die past in elke ruimte en binnen elk budget. Zorg dat al uw afdrukken er professioneel uitzien.

10. HP LaserJet Pro M15a - Zwart/wit Laserprinter


Producten die soortgelijk zijn aan Laser Printers


Bedankt voor het lezen, hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Laser Printers. Er zijn namelijk 247 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en kun je straks de beste Laser Printer kopen.