Wat is de beste Laser Printer van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 15 juni, 2024

Het kopen van een goede Laser Printer is een lastige uitdaging. Wat is de beste Laser Printer van 2024? Na het testen van 119 Laser Printers kwam de Brother MFC-L8905CDW als beste getest uit onze Laser Printer-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Laser Printers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Laser Printers-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Laser Printer-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Laser Printers

1Score: 9.8
Brother MFC-L8905CDW
Zwart-wit laser met scan- en kopieermogelijkheden
Brother MFC-L8905CDW
Brother
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Brother MFC-L2750DW
Multifunctionele zwart-wit laserprinter
Brother MFC-L2750DW
Brother
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.4
Brother HL-L2350DW
Brother HL-L2350DW
Brother
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.4
Brother HL-L3270CDW - Kleurenledprinter
Brother HL-L3270CDW - Kleurenledprinter
Brother
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.3
Xerox VersaLink B600DN
Afdrukken op hoge snelheid voor grote afdruktaken
Xerox VersaLink B600DN
Xerox
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.1
Canon imageCLASS MF753Cdw
Canon imageCLASS MF753Cdw
Canon
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.1
HP Color LaserJet Pro MFP
HP Color LaserJet Pro MFP
HP
Ga naar laagste prijs
8Score: 9
HP Color LaserJet Pro MFP
HP Color LaserJet Pro MFP
HP
Ga naar laagste prijs
9Score: 9
Canon imageClass MF264dw II
Canon imageClass MF264dw II
Canon
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.7
Brother HL-L5100DN
Compact ontwerp geschikt voor MKB met hoge printvereisten
Brother HL-L5100DN
Brother
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Laser Printer Koopgids

Als je regelmatig documenten print, is een laserprinter meer dan welkom. Waar je op let bij aankoop van een laserprinter, lees je in deze koopgids.

Hoe werkt een laserprinter?

De laserprinter heeft zijn naam te denken aan het feit dat het apparaat een laser gebruikt om afdrukken te maken. Ook maakt het apparaat gebruik van toner. Om een document af te drukken, verlicht de laser de drum om zo de toner aan het papier te hechten. Wanneer dit proces voltooid is, ligt er een verse afdruk in de uitgang van de printer.

De laser maakt dus niet zelf de afdruk, maar is een hulpmiddel om de toner om het papier te laten hechten. Toner is een soort 'inkt', maar dan in poedervorm. In plaats van een inktpatroon heb je in dit geval dus een toner cartridge nodig om te kunnen printen.

Wat is het verschil tussen een laserprinter en een normale printer?

De meest voorkomende printers voor thuisgebruik zijn inktjetprinters. In deze printers doe je een inkt cartridge. Vervolgens gebruikt de printer de inkt om een afbeelding of tekst op het papier te vormen. De afdruk wordt dus door beide printers anders gemaakt, wat leidt tot meer verschillen in gebruik.

Een voordeel van de laserprinter is bijvoorbeeld dat deze soort sneller afdrukt dan een inktjetprinter. Ook gaan toner cartridges langer mee dan inktcartridges. Inktjetprinters hebben een ander voordeel: ze zijn gemiddeld beter in kleurafdrukken. Op basis van deze verschillen worden laserprinters vaak zakelijk gebruikt, en inktjetprinters meer in huishoudens.

Is een laserprinter veel duurder dan een gewone printer?

In aanschaf zijn laserprinters gemiddeld duurder dan inktjetprinters. De prijzen van laserprinters beginnen bij €100 - €150, terwijl een laaggeprijsde inkjetprinter al vanaf €50 te vinden is. Beide soorten printers zijn in hogere prijsklassen te vinden. Het verschil in aanschafprijs tussen de twee is dus het grootst als je op zoek bent naar een budget model.

Als we het over kosten op langere termijn hebben, ben je met een laserprinter goedkoper uit. Een toner cartridge maakt namelijk gemiddeld een stuk meer prints dan een inktcartridge, waardoor je minder vaak de cartridge hoeft te verwisselen of bij te vullen. Als je op vaste basis veel print, verdien je het verschil in aanschafprijs op termijn met een laserprinter zodoende terug.

Wat betekent all-in-one bij een printer?

Elke printer drukt tekst en afbeeldingen af, maar sommige printers hebben meer functies. Een printer die meer dan alleen prints maakt, herken je aan de term 'all-in-one'. Met deze printers kun je ook kopiëren, scannen en faxen. Al deze functies zitten in één apparaat, waar de term 'all-in-one' ook op duidt.

Hoe maak je een laserprinter schoon?

Het schoonmaken van een laserprinter kan helpen om de afdrukkwaliteit weer naar het oorspronkelijke niveau te brengen. Om een laserprinter te reinigen, gebruik je een microvezeldoek, wat water en een kleine plumeau. Leg ook de handleiding van jouw laserprinter klaar.

Schakel de printer altijd uit voordat je het apparaat schoonmaakt. Maak de microvezeldoek licht vochtig en neem hiermee de buitenkant van de laserprinter af. Om de binnenkant zo goed mogelijk te reinigen, doe je de klep open en haal je de tonercartridge uit de printer. Zoek hiervoor in de handleiding op hoe je veilig de cartridge verwijdert en later weer terugplaatst.

Gebruik nooit water of vocht aan de binnenkant van een printer: verwijder stof alleen met de plumeau. Je kunt hier ook stofdoekjes voor gebruiken, zo lang het hulpmiddel maar stof verwijdert en zacht genoeg is om de printer niet te beschadigen. Wanneer je klaar bent met het schoonmaken, plaats je de onderdelen weer terug. De laserprinter is nu klaar voor de volgende printopdracht.

hero illustration

Hoe testen we Laser Printers?

Om de beste Laser Printer te bepalen, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Laser Printer-test hebben we 119 Laser Printers vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze Laser Printer-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Laser Printer-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Laser Printer-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van het meest geschikte Laser Printer in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 119 Laser Printers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Laser Printers op een rij

1. Zwart-wit laser met scan- en kopieermogelijkheden: Brother MFC-L8905CDW

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Brother MFC-L8905CDW

 • list plusSnel afdruksnelheden
 • list plusScherpe documentproductie
 • list plusUitgebreide beveiligingsfuncties

Nadelen Brother MFC-L8905CDW

 • list plusNeemt aanzienlijke ruimte in beslag
 • list plusNiet geschikt voor fotoprinting
 • list plusNiet compatibel met Chrome OS

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.94
Functionaliteit
9.89
Gebruiksgemak
9.57
De Brother MFC-L8905CDW is een veelzijdige monochrome laserprinter met scan- en kopieermogelijkheden, waardoor het een ideale keuze is voor thuisgebruik, kleine kantoren aan huis en studenten. Het biedt scherpe documentproductie, snelle afdruksnelheden, uitgebreide connectiviteitsopties en weinig onderhoud. Volgens beoordelingen blinkt het uit in zwart-wit documentafdrukken, met tonercartridges die een hoog paginarendement en lage kosten per afdruk bieden. De geavanceerde scanmogelijkheden, waaronder scannen naar cloudservices en het maken van doorzoekbare Microsoft Office-documenten, bieden extra functionaliteit voor werkgroepen met hoge afdrukvolumes. Het grote 7-inch touchscreen-display en aanpasbare snelkoppelingen verbeteren de productiviteit van de workflow, terwijl functies zoals standaard dubbelzijdig afdrukken en de Toner Bespaar modus bijdragen aan het milieuvriendelijke ontwerp.

Consumer Reports kon geen specifieke beoordelingen geven, maar op basis van andere bronnen omvatten de opvallende kenmerken van de printer "snelle afdruk- en scansnelheden," "uitbreidbare papierverwerking," en "Triple Layer Security-functies om netwerk- en documentbeveiliging te waarborgen." De gedetailleerde scans van de printer worden geprezen, hoewel gekleurde gebieden korrelig kunnen lijken. Het is echter belangrijk op te merken dat de MFC-L8905CDW een aanzienlijke hoeveelheid ruimte inneemt en niet geschikt is voor fotoprinten vanwege de lage resolutie en beperkt kleurbereik. Bovendien is het vermeldenswaardig dat de printer niet compatibel is met Chrome OS, wat een beperking kan zijn voor gebruikers binnen dat ecosysteem.

In vergelijking met zijn voorgangers biedt de MFC-L8905CDW verbeterde scanmogelijkheden, verbeterde connectiviteitsopties en een groter touchscreen-display voor gemakkelijkere navigatie. Zijn lage kosten voor afdrukken met originele Brother-tonercartridges en de inclusie van milieuvriendelijke functies onderscheiden het van eerdere modellen. In vergelijking met concurrenten geven de snelle afdruksnelheden, geavanceerde scanfuncties en aanpasbare workflow-snelkoppelingen de printer een voorsprong in werkomgevingen met hoge afdrukvolumes. Zijn beperkingen op het gebied van fotoprinten en compatibiliteit met bepaalde besturingssystemen kunnen gebruikers echter naar alternatieve opties leiden voor specifieke behoeften.

Samenvattend is de Brother MFC-L8905CDW een topkandidaat in de categorie monochrome laserprinters, met indrukwekkende documentproductie, geavanceerde scanmogelijkheden en efficiënte workflowfuncties. De primaire gebruiksscenario's omvatten thuisgebruik, kleine kantoren aan huis en werkgroepen met hoge afdrukvolumes. Hoewel het beperkingen heeft op het gebied van ruimtevereisten, fotoprinten en OS-compatibiliteit, maken zijn sterke punten op het gebied van snelle afdruksnelheden, lage kosten voor afdrukken en uitgebreide beveiligingsfuncties het tot een uitstekende keuze voor degenen die een zakelijke kleuren laser all-in-one printer zoeken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Multifunctionele zwart-wit laserprinter: Brother MFC-L2750DW

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Brother MFC-L2750DW

 • list plusSnelle afdruk-, kopieer- en scan-snelheden
 • list plusKosteneffectief en multifunctioneel
 • list plusHoge paginarendement en lage onderhoudskosten

Nadelen Brother MFC-L2750DW

 • list plusNiet geschikt voor het afdrukken van foto's of kleurendocumenten
 • list plusRelatief slechte grafische en fotokwaliteit
 • list plusBeperkt gebruiksscenario vanwege specifieke afdrukbehoeften

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.25
Functionaliteit
9.96
Gebruiksgemak
9.44
Ik ben enthousiast over de Brother MFC-L2750DW, een toonaangevende laserprinter die perfect is voor kleine/kantoor aan huis en studenten. Deze printer staat bekend om zijn snelle afdruk-, kopieer- en scanmogelijkheden, en wordt geroemd om zijn kosteneffectiviteit en multifunctionaliteit. Volgens Tom's Guide is het de beste laserprinter voor 2024, met uitzonderlijke prestaties en connectiviteitsopties. De opvallende kenmerken van de printer zijn onder andere een tweede papierlade, faxmogelijkheid en lage kosten per pagina. TechGearLab benadrukt dat het een allesomvattende multifunctionele oplossing biedt tegen een redelijke prijs, waardoor het een economische keuze is voor het afdrukken van grote volumes.

De hoge paginarendement en lage onderhoudskosten maken het een efficiënte keuze voor mensen met veel printbehoeften. Echter, het is belangrijk om op te merken dat deze printer niet geschikt is voor het afdrukken van foto's of kleurendocumenten, zoals benadrukt in een recensie van Rtings. Dezelfde recensie wijst er ook op dat de printer zeer geschikt is voor het afdrukken van zwart-wit documenten, waardoor het ideaal is voor omgevingen waar kleurenafdrukken niet de primaire behoefte zijn. Bovendien is de grafische en fotokwaliteit van de printer relatief laag, in lijn met de verwachtingen voor een monochrome laserprinter.

In vergelijking met zijn tegenhanger, de Brother HL-L2390DW, valt de MFC-L2750DW op door zijn extra functies, zoals een documentinvoer en faxmogelijkheid. Het biedt een uitgebreidere oplossing voor mensen die multifunctionaliteit zoeken zonder in te leveren op prestaties. Aan de andere kant wordt de HL-L2390DW geprezen om zijn betaalbaarheid, lage operationele kosten en hoge beeldkwaliteit, waardoor het een kosteneffectieve optie is voor gebruikers die deze eigenschappen boven extra functies stellen. Beide printers worden erkend om hun efficiëntie en prestaties, waardoor ze hun positie als topkeuzes in de categorie laserprinters voor 2024 versterken.

In het bredere landschap van laserprinters onderscheidt de Brother MFC-L2750DW zich door zijn alles-in-één mogelijkheden, connectiviteitsopties en concurrerende kosten per pagina. De evolutie van eerdere modellen toont een focus op efficiëntie en multifunctionaliteit, gericht op de behoeften van kleine/kantoor aan huis en studenten. Echter, de beperkingen op het gebied van foto- en kleurendocumentafdrukken benadrukken de specifieke gebruiksscenario's en benadrukken het belang van het begrijpen van individuele printbehoeften voordat er een aankoop wordt gedaan.

Kortom, de Brother MFC-L2750DW laserprinter blinkt uit als een veelzijdige, kosteneffectieve oplossing voor het afdrukken van grote volumes zwart-wit documenten, met name in kleine/kantoor aan huisomgevingen. Zijn efficiënte prestaties en multifunctionaliteit maken het een uitstekende keuze, hoewel zijn beperkingen op het gebied van foto- en kleurendocumentafdrukken moeten worden overwogen op basis van individuele behoeften.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Brother HL-L2350DW

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Brother HL-L2350DW

 • list plusAutomatisch dubbelzijdig afdrukken voor verbeterde productiviteit en kostenbesparing
 • list plusSnelle afdruksnelheden tot 32 pagina's per minuut
 • list plusNaadloze draadloze en USB-connectiviteit voor afdrukken vanaf mobiele apparaten

Nadelen Brother HL-L2350DW

 • list plusGebrek aan kleurenafdrukken beperkt de aantrekkingskracht voor gebruikers met uiteenlopende afdrukbehoeften
 • list plusHet ontbreken van een scanner kan de aantrekkingskracht beperken voor gebruikers met uiteenlopende afdrukbehoeften
 • list plusHet scherm voor Wi-Fi-connectiviteitsinstellingen kan als primitief worden beschouwd, waardoor het tijdens de initiële configuratie enige hinder kan veroorzaken

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.23
Gebruiksgemak
9.39
De Brother HL-L2350DW is een compacte monochrome laserprinter die uitblinkt in het leveren van efficiënte, hoogwaardige printresultaten voor zwart-wit documenten. Met zijn automatische dubbelzijdig printen zorgt deze printer voor verhoogde productiviteit en kostenbesparingen. Met snelle afdruksnelheden tot 32 pagina's per minuut is deze printer zeer geschikt voor gebruik in kleine kantoren aan huis en huishoudens met een primaire behoefte aan zwart-wit documenten. Zoals opgemerkt door PCMag, "De printer is zeer betrouwbaar en efficiënt, waardoor het een geweldige waarde biedt voor zijn prijs."

De HL-L2350DW biedt naadloze draadloze en USB-connectiviteit, waardoor gebruikers draadloos kunnen afdrukken vanaf mobiele apparaten. Daarnaast ondersteunt het een papiervoorraad van 250 vellen, wat plaats biedt aan papier van brief- of juridisch formaat en de noodzaak voor frequente bijvullingen vermindert. De inclusie van kostenbesparende functies, zoals cartridges met een hoog rendement en de toner bespaarstand, verhoogt de aantrekkelijkheid als een budgetvriendelijke afdrukoplossing. De compatibiliteit met Brother's mobiele app verbetert de toegankelijkheid nog verder, waardoor het een ideale keuze is voor studenten en kleine kantoren aan huis, zoals benadrukt door RTINGS: "De snelle afdruksnelheid van de printer en de compatibiliteit met Brother's mobiele app maken het geschikt voor studenten en kleine kantoren aan huis."

Wat betreft het ontwerp, heeft de HL-L2350DW een compacte vorm en een ingebouwde duplexeenheid voor dubbelzijdig afdrukken, wat tegemoetkomt aan gebruikers die ruimtebewust zijn zonder in te boeten aan functionaliteit. Hoewel het installatieproces van de printer eenvoudig is, zoals opgemerkt door Lifewire, kan het scherm voor de Wi-Fi-connectiviteitsinstellingen als primitief worden beschouwd, wat mogelijk een kleine hinder kan veroorzaken tijdens de initiële configuratie.

In vergelijking met zijn voorganger, de HL-L2325DW, biedt de HL-L2350DW vergelijkbare functies, met als toegevoegd voordeel snellere afdruksnelheden en verbeterde connectiviteitsopties. De focus op het leveren van consistente en betrouwbare prestaties tegen een betaalbare prijs onderscheidt het in de categorie monochrome laserprinters, waardoor het een topkeuze is voor degenen die efficiëntie en kosteneffectiviteit prioriteren.

In een markt vol opties, valt de Brother HL-L2350DW op als het beste budgetproduct voor kleine kantoren aan huis en huishoudens met een primaire behoefte aan hoogwaardig zwart-wit document afdrukken. Zijn snelle afdruksnelheden, automatisch dubbelzijdig afdrukken en kostenbesparende functies maken het een overtuigende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een efficiënte en betrouwbare monochrome laserprinter. Echter, het ontbreken van kleurenafdrukken en de afwezigheid van een scanner kunnen de aantrekkingskracht beperken voor gebruikers met diverse afdrukbehoeften.

Tot slot, de Brother HL-L2350DW maakt indruk met zijn efficiënte prestaties, kostenbesparende functies en naadloze connectiviteit, waardoor het een uitstekende budgetvriendelijke optie is voor gebruikers die een betrouwbare monochrome laserprinter zoeken voor zwart-wit document afdrukken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 5 tot 7 dagen

Bekijk prijs

4. Brother HL-L3270CDW - Kleurenledprinter

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Brother HL-L3270CDW - Kleurenledprinter

 • list plusSnelle afdruksnelheden
 • list plusIndrukwekkende connectiviteit
 • list plusLage kosten per afdruk

Nadelen Brother HL-L3270CDW - Kleurenledprinter

 • list plusMatige fotoprintmogelijkheden met merkbare banding en slechte beeldkwaliteit
 • list plusGebrek aan alles-in-één functionaliteit en betere paginarendementen in vergelijking met sommige concurrenten
 • list plusBeperkingen in fotoprinten kunnen de aantrekkingskracht beperken voor gebruikers met diverse printvereisten

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.92
Functionaliteit
9.16
Gebruiksgemak
9.86
De Brother HL-L3270CDW Laserprinter is een solide keuze voor kleine kantoren of thuisgebruik, met snelle afdruksnelheden, indrukwekkende connectiviteit en een lage kosten per afdruk. Volgens PCMag levert het een "balans tussen snelheid, afdrukkwaliteit en papierverwerking" die past bij de behoeften van kleine kantoren. Het is echter belangrijk op te merken dat de fotoprintmogelijkheden subpar zijn, met merkbare banding en slechte beeldkwaliteit, zoals benadrukt door Rtings. Dit maakt het een uitstekende optie voor zwart-wit documenten en studentengebruik, maar minder geschikt voor fotoprinten. Met zijn mobiele afdrukmogelijkheden, NFC en automatisch dubbelzijdig afdrukken, is het goed uitgerust voor moderne afdrukbehoeften, zoals opgemerkt door Amazon. De 250-vel papierlade, 2,7" kleurentouchscreen en 25 PPM afdruksnelheid verbeteren verder het gebruiksvriendelijke ontwerp.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de Brother HL-L3270CDW op door zijn kosteneffectieve afdrukken op de lange termijn, met hogere opbrengsten voor zwart en kleur dan de HP Color LaserJet Pro M255dw, zoals benadrukt door Rtings. De betere mobiele partner-app van Brother geeft het ook een voorsprong op de HP. De HP Color LaserJet Pro M255dw biedt echter meer connectiviteitsopties. In vergelijking met de Canon imageCLASS MF743Cdw mist de Brother de alles-in-één functionaliteit en betere paginarendementen van Canon, maar hij concurreert goed met zijn indrukwekkende connectiviteit en kosteneffectief afdrukken.

De Brother HL-L3270CDW wordt gepositioneerd als een topkeuze voor degenen die op zoek zijn naar een laserprinter met de nadruk op tekst- en documentafdrukken. Zijn sterke punten liggen in zijn snelle afdruksnelheid, lage kosten per afdruk en moderne functies, waardoor het een uitstekende optie is voor kleine kantoren of thuisgebruik. De beperkingen op het gebied van fotoprinten kunnen echter gebruikers met diverse afdrukbehoeften afschrikken.

Samengevat, de Brother HL-L3270CDW Laserprinter is een uitstekende keuze voor gebruikers die behoefte hebben aan een betrouwbare, snelle en kosteneffectieve printer voor zwart-wit documenten en alledaagse afdruktaken. Zijn moderne functies en indrukwekkende connectiviteit maken het een opvallende keuze, vooral voor diegenen die op zoek zijn naar een laserprinter met de nadruk op tekst- en documentafdrukken. De beperkingen op het gebied van fotoprinten kunnen echter de aantrekkingskracht beperken voor gebruikers met diverse afdrukbehoeften.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Canon imageCLASS MF753Cdw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.95
Functionaliteit
8.73
Gebruiksgemak
9.63

Ontdek de multifunctionele Canon PIXMA TS3350 all-in-one inkjetprinter. Ondanks het compacte formaat van de printer, wat ideaal is voor thuisgebruikt, barst de Canon PIXMA TS3350 van de geavanceerde opties. De installatie is heel eenvoudig en wireless connectiviteit is beschikbaar met één druk op de knop.


Bediening


Bedien de Canon PIXMA TS3350 via het 3,8 cm zwart-wit LCD-scherm en stel de printer razendsnel in dankzij snellere processen.


Printsnelheid


Laat je creativiteit zien met compatibele media – experimenteer met herplakbaar, magnetisch en 13 x 13 cm materiaal voor nog meer creatieve mogelijkheden


ChromaLife100-inktsysteem


Produceer indrukwekkende beelden met behulp van de FINE-cartridges en zorg ervoor dat je foto's er goed uit blijven zien dankzij het ChromaLife100-inktsysteem, waardoor foto's tot wel 100 jaar mooi blijven in een album.


Creatieve functies


Maak met de Canon Pixma TS3350 van je foto's kalenders, collages of kaarten met Easy-PhotoPrint Editor, of doe inspiratie op voor je volgende knutselproject met Creative Park. Experimenteer met herplakbaar, magnetisch en 13 x 13 cm materiaal voor nog meer creatieve mogelijkheden.Goed om te weten: • Een USB-printerkabel is niet inbegrepen.

 • Geschikte cartridges: Canon Fine cartridges PG-545(XL) & CL-546(XL)

 • Alle Canon printers worden geleverd met een set cartridges.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. HP Color LaserJet Pro MFP

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.21
Functionaliteit
8.73
Gebruiksgemak
9.39

Dit is de HP Color LaserJet Pro MFP M479fdw - Multifunctionele printer.

In rap tempo (dubbelzijdig) afdrukken, kopieren en scannen: voor de M479dw van HP is het geen probleem. Deze alleskunner is ervoor gemaakt om zo efficient mogelijk te werken en daarom uiterst geschikt voor op kantoor. Het apparaat heeft twee papierlades met een hoge invoercapiciteit van 850 vellen en levert tot 27 pagina's per minuut; in zwart/wit of in kleur. Verbinden gaat eenvoudig vanaf alle apparaten via Wi-Fi (Direct), Google Cloud Print of Apple AirPrint.

Eenvoudige installatie met de HP Smart App
Deze all-in-one printer is gemakkelijk te installeren en je kunt er in een handomdraai draadloos mee afdrukken vanaf je computer of smartphone. Ook is het heel eenvoudig om een kopie van een document te maken, of deze rechtstreeks naar je mobiel te scannen. Scan of print vanaf je telefoon en ontvang meldingen wanneer de taak voltooid is. Bekijk bovendien de inktniveaus en nog veel meer met HP-Smart app.

Slim printen met HP+
Dit is een printer die HP+ ondersteunt. Kies voor HP+ bij de installatie van het product om jouw voordelen te activeren. HP+ is het slimme printsysteem dat vooruitdenkt zodat jouw printer veiliger, productiever en duurzamer én altijd gebruiksklaar is. Een Cloud verbonden HP+ printer, is slim en blijft up-to-date, beveiligd en altijd gereed om overal te printen. Voor HP+ heb je een HP-account en een continue internetverbinding nodig en moet je gedurende de levensduur van de printer originele HP inkt of toner gebruiken. Na activering is HP+ geïntegreerd in het apparaat en moet je gedurende de levensduur van de printer originele HP inkt of toner gebruiken.

Printer met dynamische beveiliging
Bepaalde HP-printers zijn bestemd om alleen te werken met cartridges die nieuwe of hergebruikte HP-chips of elektronische HP-circuits hebben. Deze printers gebruiken dynamische beveiligingsmaatregelen om cartridges te blokkeren die gebruikmaken van een chip of elektronische circuits die niet van HP zijn. Door periodieke firmware-updates wordt de effectiviteit van deze maatregelen behouden en blokkeren cartridges die eerder wel werkten. Hergebruikte HP-chips en elektronische HP-circuits maken gebruik van hergebruikte, gerecyclede en opnieuw gevulde cartridges mogelijk.


Kenmerken

 • Printen, kopiëren, scannen, mail
 • Kleur
 • 10 x 15 cm; A4; Enveloppen
 • Printsnelheden tot 28 ppm (zwart) en 28 ppm (kleur)
 • Dubbelzijdig printen; Scannen naar e-mail/pdf; ADF voor 50 vel
 • Teams tot 10 gebruikers; Print tot 4000 pagina's per maand

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. HP Color LaserJet Pro MFP

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen HP Color LaserJet Pro MFP

 • list plusIndrukwekkende tekst- en grafische kwaliteit
 • list plusGebruiksvriendelijke interface
 • list plusEenvoudige installatie

Nadelen HP Color LaserJet Pro MFP

 • list plusNiet de beste keuze voor het afdrukken van foto's
 • list plusRelatief langzaam voor een laserprinter
 • list plusOntbreekt automatisch dubbelzijdig scannen

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.36
Functionaliteit
9.28
Gebruiksgemak
8.5
De HP Color LaserJet Pro MFP M283fdw is een veelzijdige alles-in-één printer die geschikt is voor thuisgebruik en kleine kantoren. Het biedt indrukwekkende tekst- en grafische kwaliteit, een gebruiksvriendelijke interface en is eenvoudig te installeren. De tekstkwaliteit van de printer wordt zeer geprezen, omdat het uitblinkt in het produceren van scherpe en professionele documenten. Volgens TechGearLab scoorde het een 9 voor tekstkwaliteit en gebruiksgemak vanwege de snelle installatie en intuïtieve touchscreen bedieningspaneel. Het is echter vermeldenswaardig dat het mogelijk niet de beste keuze is voor fotoafdrukken, aangezien het vaal en gedetailleerde afbeeldingen produceert en geen randloos afdrukken ondersteunt, zoals benadrukt door Rtings.

De printer beschikt over uitgebreide connectiviteitsopties, een automatische documentinvoer en kosteneffectief onderhoud met zijn tonercartridges met een hoog paginarendement. Daarnaast wordt het geprezen om zijn vermogen om op glanzend papier te printen, waardoor het geschikt is voor diverse printbehoeften. Het is echter relatief traag voor een laserprinter en mist automatisch dubbelzijdig scannen, wat wordt genoemd door Rtings. De operationele kosten voor kleurenafdrukken zijn relatief hoog, zoals vermeld door TechGearLab. Ondanks deze beperkingen biedt de HP Color LaserJet Pro MFP M283fdw uitstekende prestaties en functionaliteit, wat het een Editors' Choice Award opleverde van TechGearLab.

In vergelijking met alternatieven wordt de toevoeging van de Brother MFC-L8905CDW genoemd als een alternatief met automatisch dubbelzijdig scannen, wat een optie biedt voor gebruikers die deze functie prioriteren.

Al met al is de HP Color LaserJet Pro MFP M283fdw het meest geschikt voor familie, kleine/thuiskantoren, studenten en zwart-wit printbehoeften, waarbij het uitblinkt in het produceren van scherpe documenten met kosteneffectief onderhoud. Zijn veelzijdigheid maakt het een sterke concurrent op de markt, maar zijn beperkingen op het gebied van fotoafdrukken en het ontbreken van automatisch dubbelzijdig scannen moeten worden overwogen op basis van specifieke gebruikersbehoeften. Zoals TechGearLab opmerkt: "ondanks dat het relatief traag is voor een laserprinter en mogelijk duur, levert het uitstekende prestaties en functionaliteit." De kracht van de printer ligt in zijn vermogen om scherpe en professionele documenten af te leveren, waardoor het een betrouwbare keuze is voor degenen die tekst- en grafische kwaliteit prioriteren.

Samengevat is de HP Color LaserJet Pro MFP M283fdw een solide keuze voor gebruikers die een betrouwbare en veelzijdige printer nodig hebben voor dagelijkse documentafdrukken. Hoewel het misschien niet de beste keuze is voor fotoafdrukken en enkele beperkingen heeft, maken zijn sterke tekst- en grafische kwaliteit, gebruiksvriendelijke interface en kosteneffectief onderhoud het tot een opvallende optie in zijn categorie.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Canon imageClass MF264dw II

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Canon imageClass MF264dw II

 • list plusOpmerkelijke afdruksnelheid van maximaal 30 pagina's per minuut
 • list plusSnelle eerste afdruk in ongeveer 6 seconden
 • list plusUitgerust met een standaard cassette van 250 vel en een 35-vels simplex ADF voor taken met een hoog volume

Nadelen Canon imageClass MF264dw II

 • list plusBeperking in monochrome functionaliteit kan gebruikers met uitgebreide kleurenafdrukbehoeften niet aanspreken
 • list plusSommige gebruikers kunnen moeite hebben met het vinden van specifieke details

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.62
Functionaliteit
9.38
Gebruiksgemak
8.88
De Canon imageCLASS MF264dw II Wireless Monochrome Laser Printer is een veelzijdig 3-in-1 apparaat dat uitblinkt in printen, scannen en kopiëren. Met een indrukwekkende printsnelheid van maximaal 30 pagina's per minuut en een snelle eerste afdruk van ongeveer 6 seconden, is deze printer ontworpen voor efficiëntie. Met de Toner 051/051 High Capacity Toner en een standaard cassette van 250 vel en een 35-vels simplex ADF, kan deze printer moeiteloos omgaan met taken met een hoog volume. Door de compatibiliteit met Canon PRINT Business, Apple AirPrint en Mopria Print Service is draadloos printen eenvoudig en gemakkelijk. Bovendien onderstreept de ENERGY STAR en EPEAT Silver certificeringen het milieuvriendelijke ontwerp, wat aantrekkelijk is voor milieubewuste gebruikers. 🌱

Volgens Amazon heeft de Canon imageCLASS MF264dw II een indrukwekkende beoordeling van 4.1 van de 5 sterren gekregen op basis van 1.207 reviews, wat de betrouwbaarheid en klanttevredenheid weerspiegelt. Met afmetingen van 15.9 x 15.4 x 14.8 inch en een gewicht van 27.3 pond, biedt het een goede balans tussen compactheid en stevigheid, waardoor het geschikt is voor verschillende werkomgevingen.

PCMag merkt op dat "De Canon imageClass MF264dw II een snelle monochrome laser AIO-printer is die kwalitatieve output produceert, wat het een goede keuze maakt voor kleine kantoren en werkgroepen." Dit benadrukt de bekwaamheid van de printer om te voldoen aan de eisen van kleine kantoren, waar snelheid en kwaliteit van groot belang zijn. De mogelijkheid van de printer om hoogwaardige output te leveren met een indrukwekkende snelheid maakt het een overtuigende keuze voor dergelijke instellingen.

In vergelijking met zijn voorgangers onderscheidt de Canon imageCLASS MF264dw II zich door zijn verbeterde functies, waaronder verbeterde draadloze connectiviteit en verbeterde printsnelheid. Het onderscheidt zich als een betrouwbare en efficiënte krachtpatser, ideaal voor kleine kantoren en werkgroepen die streven naar een balans tussen prestaties en kwaliteit.

In vergelijking met concurrenten, onderscheidt de Canon imageCLASS MF264dw II zich door zijn robuuste functies, zoals de hoge printsnelheid en uitgebreide ondersteuning voor draadloos printen. Hoewel Consumer Reports mogelijk moeite heeft gehad met het verkrijgen van specifieke details, wijst de trackrecord van positieve reviews en de verscheidenheid aan functies op een sterke positie op de markt.

Samenvattend komt de Canon imageCLASS MF264dw II Laser Printer naar voren als een topkandidaat, met uitmuntende snelheid, kwaliteit en een milieuvriendelijk ontwerp. Hoewel het opmerkelijk goed presteert voor kleine kantoren en werkgroepen, maken de veelzijdigheid en gebruiksvriendelijke functies het een overtuigende keuze voor verschillende omgevingen. De belangrijkste beperking kan liggen in de monochrome functionaliteit, wat mogelijk niet geschikt is voor gebruikers met uitgebreide kleurenprintbehoeften. Desalniettemin positioneert zijn uitstekende prestatie en positieve gebruikersfeedback het als een eersteklas optie in de categorie laserprinters.️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. Compact ontwerp geschikt voor MKB met hoge printvereisten: Brother HL-L5100DN

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Brother HL-L5100DN

 • list plusHoge afdruksnelheid van maximaal 42 pagina's per minuut
 • list plusKosteneffectieve output met hoogrendement vervangende tonercartridge en automatisch dubbelzijdig afdrukken
 • list plusIngebouwde netwerkmogelijkheid en ondersteuning voor afdrukken vanaf mobiele apparaten

Nadelen Brother HL-L5100DN

 • list plusGebrek aan Wi-Fi en een voorste USB-poort, waardoor draadloze connectiviteitsopties beperkt zijn
 • list plusKleine en reflecterende LCD-display kan leesbaarheidsproblemen veroorzaken
 • list plusMogelijk niet geschikt voor gebruikers die draadloze connectiviteit prioriteren of een voorste USB-poort nodig hebben

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.77
Functionaliteit
8.72
Gebruiksgemak
8.67
Ik ben de Brother HL-L5100DN, een compacte en robuuste monochrome laserprinter ontworpen voor kleine kantoren en werkgroepen. Met een afdruksnelheid tot 42 pagina's per minuut en ingebouwde netwerkmogelijkheden, bied ik hoogwaardig en betrouwbaar afdrukken. Mijn opvallende kenmerk is mijn kostenefficiënte output, dankzij een tonercartridge met een hoog rendement, automatisch dubbelzijdig afdrukken en flexibele papierverwerking met meerdere lades. Ik heb een hoofdlade voor 250 pagina's en een voorlade voor 50 vellen, waardoor ik geschikt ben voor kleine kantoren volgens TechRadar. Ik ondersteun ook afdrukken vanaf mobiele apparaten, Apple AirPrint en Google Cloud Print, om te voldoen aan moderne connectiviteitsbehoeften. Bovendien versterken mijn geavanceerde beveiligingsfuncties en compatibiliteit met verschillende mobiele apparaten en branchegerelateerde certificeringen mijn aantrekkingskracht voor professionele omgevingen.

Mijn afmetingen zijn 14,7" x 15,3" x 10,0", waardoor ik compact en handig ben voor kantoorgebruik. Mijn maximale maandelijkse belasting van 50.000 pagina's getuigt van mijn duurzaamheid en capaciteit om consistente werkbelastingen aan te kunnen. Ik bied ook een beperkte garantie van 1 jaar en gratis online, live chat of telefonische ondersteuning, voor gemoedsrust van gebruikers. Bovendien biedt mijn ondersteuning voor optionele papierlades extra capaciteit, om te voldoen aan groeiende bedrijfsbehoeften.

Ondanks mijn sterke punten, heb ik ook enkele beperkingen. TechRadar merkt op dat ik geen Wi-Fi en geen voorste USB-poort heb, wat een nadeel kan zijn voor gebruikers die sterk afhankelijk zijn van draadloze connectiviteit. Bovendien kan mijn kleine en reflecterende LCD-scherm uitdagingen opleveren voor leesbaarheid tijdens dagelijks gebruik, volgens hun recensie. Echter, mijn robuuste constructie en beperkte bewegende onderdelen versterken mijn duurzaamheid, zoals vermeld door TechRadar.

In vergelijking met andere laserprinters in mijn categorie, val ik op vanwege mijn indrukwekkende afdruksnelheid, kostenefficiënte output en ingebouwde netwerkmogelijkheden. Mijn ondersteuning voor afdrukken vanaf mobiele apparaten en geavanceerde beveiligingsfuncties bevestigen mijn positie als betrouwbare kantoorgenoot. Echter, voor gebruikers die draadloze connectiviteit prioriteren of een voorste USB-poort nodig hebben, kunnen andere modellen met deze functies meer geschikt zijn.

Kortom, ben ik een sterke kandidaat voor kleine kantoren en werkgroepen, en bied ik hoogwaardig, betrouwbaar afdrukken en kostenefficiënte output. Mijn compacte ontwerp, geavanceerde beveiligingsfuncties en compatibiliteit met verschillende mobiele apparaten maken mij een waardevolle toevoeging aan professionele omgevingen. Ondanks enkele kleine beperkingen, maken mijn indrukwekkende prestaties en duurzaamheid mij een waardevolle investering voor bedrijven die op zoek zijn naar een betrouwbare monochrome laserprinter. 🖨️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Laser Printers. Er zijn immers 119 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!