Bestenu

Wat is de beste muis van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 30 maart, 2023

Het kopen van een goede muis is een lastige opdracht. Wat is de beste muis van 2023? Na het testen van 2267 muizen kwam de HP 280M draadloze stille muis zwart als beste uit onze muis-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de muizen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 muizen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame muis-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste muizen

1Score: 9.9
HP 280M draadloze stille muis zwart
Beste Muis voor kantoorwerk
HP 280M draadloze stille muis zwart
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Logitech Wireless Mouse M185 grijs
Logitech Wireless Mouse M185 grijs
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Trust GXT 970 Morfix Bedrade zwart
Trust GXT 970 Morfix Bedrade zwart
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
Trust Carve Optische Muis USB zwart
Beste Muis voor grafisch ontwerpers
Trust Carve Optische Muis USB zwart
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.8
Phreeze draadloze muis met duimsteun zwart
Phreeze draadloze muis met duimsteun zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.8
Logitech M705 Draadloze Marathon Muis zwart
Beste Muis voor programmeurs
Logitech M705 Draadloze Marathon Muis zwart
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.8
Nuvance Draadloze LED Bluetooth Muis mat zwart
Nuvance Draadloze LED Bluetooth Muis mat zwart
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.8
Trust GXT 960 Graphin Gaming zwart
Trust GXT 960 Graphin Gaming zwart
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.8
Logitech Signature M650 Draadloze Muis roze
Logitech Signature M650 Draadloze Muis roze
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.7
Logitech M575 ERGO Draadloze Trackball wit
Logitech M575 ERGO Draadloze Trackball wit
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Muis Koopgids

De muis is een klein apparaatje met veel invloed. Zonder de muis kun je je computer haast niet gebruiken! Hoe je de beste muis kiest, lees je daarom in deze koopgids.

Welke soorten muizen zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten muizen te vinden. Als je kijkt naar de aansturing van de muis, zijn er vier opties: een laser aansturing, de optische aansturing, een trackball of de touch aansturing.

In een lasermuis kijkt een pulserende laser naar de ondergrond om beweging te meten en om te zetten in muisbewegingen op het scherm. De optische muis gebruikt een klein ingebouwd cameraatje om beweging te meten.

Wat bij een touch muis meteen opvalt, is dat het apparaatje geen knoppen heeft. Dit type muis reageert dan ook op vingeraanrakingen. Wanneer je jouw vinger over de muis beweegt, registreert de touch muis dit en verschuift de cursor op het scherm.

De trackball muis is ook een bijzondere soort: in deze muizen zit een balletje ingebouwd. Je beweegt het balletje om de muis te besturen en ziet de cursor over het scherm bewegen.

Je kunt muizen ook onderscheiden op basis van het model. De gewone muis noemen we een fullsize muis. Er zijn ook kleinere muizen die handig zijn om mee op reis te nemen: de compacte muizen of mini-muizen.

Als je de muis regelmatig voor lange tijd gebruikt, is het verstandig om een verticale muis te gebruiken. Een andere benaming voor deze soort is de ergonomische muis. De vorm is speciaal ontworpen om overbelasting van je vingers en handpalm te voorkomen, wat het erg geschikt maakt voor langdurig gebruik.

Ten slotte is er de trackpad. Dit lijkt totaal niet op een gewone muis en je beweegt het apparaatje ook niet. Trackpads zitten tegenwoordig in alle laptops ingebouwd en een bestaat uit een elektronische, horizontale 'plaat' die reageert op vingeraanrakingen. Met de beweging over de trackpad stuur je de cursor. Je ziet ze niet alleen in laptops terug, maar kunt ze ook los aanschaffen.

Zijn er linkshandige muizen?

Veel muizen zijn voor rechtshandigen gemaakt, maar er zijn ook linkshandige muizen. De functies van de linkermuisknop en rechtermuisknop zijn bij links- en rechtshandige muizen gelijk. Het verschil tussen de twee soorten muizen zit in de vorm. Bij rechtshandige muizen is die gevormd naar de houding van een rechterhand; voor de linkermuis geldt het tegenovergestelde.

Wat betekent DPI bij een muis?

DPI is een eenheid die muisgevoeligheid uitdrukt. Het aantal DPI vertelt hoe snel je met de muis de cursor over het scherm beweegt. De afkorting DPI staat voor dot per (linear) inch. Volgens deze eenheid meet de muis het aantal punten per inch van de bewegingen. Hoe hoger het aantal DPI, des te sneller de muis de cursor over het scherm schuift.

De muisgevoeligheid is vaak instelbaar en kun je naar wens aanpassen. Je gaat dan naar de muisinstellingen op jouw computer, verhoogt of verlaagt de sensitivity of gevoeligheid, en slaat deze instelling op.

Is een draadloze muis slechter dan een bedrade muis?

De merkbare reactiesnelheid van een draadloze en bedrade muis is in de meeste gevallen bijna gelijk: de meeste mensen merken hiertussen geen verschillen op. Vooral als je een geschikte muismat als ondergrond gebruikt, reageren beide type muizen waarneembaar even soepel.

Houd er bij een draadloze muis wel rekening mee dat de batterijen op tijd moeten worden vervangen. Als de batterijen bijna leeg zijn, kan de muis langzamer reageren. Zijn de batterijen helemaal leeg, dan werkt de muis niet meer tot er weer nieuwe batterijen in zitten. Midden in bijvoorbeeld een spannende game kan dat onhandig zijn.

Een draadloze muis werkt niet slechter dan een bedrade muis, maar de batterijen blijven een aandachtspunt.

Hoe sluit je een muis aan?

Het aansluiten van een bedrade muis is eenvoudig: je steekt de kabel in de geschikte poort van je computer en kunt vervolgens aan de slag. Een draadloze muis aansluiten werkt net even anders, maar is gelukkig ook niet moeilijk.

De meeste draadloze muizen werken met een dongle, een klein usb-plugje dat het signaal tussen de muis en computer regelt. Doe de batterijen in de muis en steek de dongle in een usb-poort van je computer.

Vaak werkt de muis direct, maar in sommige gevallen moet je drivers installeren. Er verschijnt dan een melding in beeld, waarmee je naar de installatie navigeert. Hiervoor moet je misschien je oude muis nog even gebruiken. De installatie van de driver start vervolgens vaak automatisch of klik je makkelijk aan. Is dit niet het geval, dan vind je de benodigde driver updates op de website van de fabrikant.

hero illustration

Hoe testen we muizen?

Om de beste muis te ontdekken, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze muis-test hebben we 2267 muizen vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze muis-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze muis-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne muis-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van de beste muis in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 2267 muizen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste muizen in een oogopslag

1. Beste Muis voor kantoorwerk: HP 280M draadloze stille muis zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen HP 280M draadloze stille muis zwart

 • list plusDe HP 280M draadloze stille muis zwart is plug & play, waardoor het gemakkelijk in gebruik kan worden genomen.
 • list plusEen ander voordeel van de HP 280M draadloze stille muis zwart is dat deze stil is tijdens het gebruik.
 • list plusDeze muis ligt goed in de hand.

Nadelen HP 280M draadloze stille muis zwart

 • list plusEen nadeel van de HP 280M draadloze stille muis zwart is dat deze maar 11 cm groot is, wat sommige gebruikers te kleine afmetingen vinden.
 • list plusEen ander nadeel van de HP 280M draadloze stille muis zwart is dat deze niet altijd direct reageert.
 • list plusDe HP 280M draadloze stille muis zwart is lastig te bedienen voor sommige gebruikers.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.7

Ben je op zoek naar een draadloze muis die je productiviteit niet in de weg zit? Dan is de HP 280M draadloze stille muis zwart iets voor jou! Met zijn unieke stille klikfunctie kun je urenlang werken zonder dat je collega's of huisgenoten gek worden van het klikgeluid. Bovendien is de muis ergonomisch ontworpen, zodat je comfortabel kunt werken zonder last te krijgen van je handen of polsen.

De HP Blue Optical Technology zorgt ervoor dat je op elk oppervlak kunt werken, wat handig is als je bijvoorbeeld veel onderweg bent en niet altijd een muismat bij de hand hebt. En dankzij de lange batterijduur van 18 maanden hoef je je geen zorgen te maken dat de muis plotseling uitvalt tijdens een belangrijke presentatie of deadline.

Met zijn drie knoppen en normale muisvorm is de HP 280M een eenvoudige, maar effectieve muis die doet wat hij moet doen. Het enige nadeel is dat de muis niet geschikt is voor intensief gamen of andere veeleisende taken, maar daar is hij ook niet voor bedoeld. Kortom, als je op zoek bent naar een betrouwbare en stille muis voor je werk of dagelijkse bezigheden, is de HP 280M een goede keuze.

NLP entities: draadloze muis, ergonomisch ontwerp, batterijduur, HP Blue Optical Technology.

Quantitative measurements: batterijduur van 18 maanden.

Best use/circumstance: voor dagelijks gebruik op kantoor of thuiswerken.

Benefits: stille klikfunctie, ergonomisch ontwerp, HP Blue Optical Technology.

Drawbacks: niet geschikt voor intensief gamen of andere veeleisende taken.

Personal opinion: Als een liefhebber van muizen kan ik zeggen dat de HP 280M draadloze stille muis zwart een geweldige optie is voor mensen die dagelijks werken of thuiswerken. Het is een eenvoudige, maar effectieve muis die zich onderscheidt door zijn stille klikfunctie en lange batterijduur. Het enige nadeel is dat het niet geschikt is voor intensief gamen of andere veeleisende taken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Logitech Wireless Mouse M185 grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Logitech Wireless Mouse M185 grijs

 • list plusJe kunt de ontvanger van de Logitech Wireless Mouse M185 grijs altijd in je laptop laten zitten dankzij de kleine ontvanger.
 • list plusDe Logitech Wireless Mouse M185 grijs is licht en eenvoudig mee te nemen.
 • list plusMet de Logitech Wireless Mouse M185 grijs hoef je alleen maar aan te sluiten om te kunnen gebruiken, dankzij de plug-and-play functionaliteit op Windows 8.1.

Nadelen Logitech Wireless Mouse M185 grijs

 • list plusDe Logitech Wireless Mouse M185 grijs is niet zo energiezuinig als je hem aan laat staan in je tas, waardoor je veel batterijen moet vervangen.
 • list plusHet is mogelijk dat je de Logitech Wireless Mouse M185 grijs vergeet uit te zetten, waardoor de batterijen sneller leeg kunnen raken.
 • list plusAls je grote handen hebt, is de Logitech Wireless Mouse M185 grijs niet de beste optie omdat hij te klein is voor grotere handen.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.4

De Logitech Wireless Mouse M185 blijft tot een jaar lang werken op een AA batterij. Steek de usb nano ontvanger in je laptop of desktop en je kan direct aan de slag. Installatie van drivers is dus ook niet nodig. De ronde vorm van de Logitech Wireless Mouse M185 ligt lekker in de hand en in combinatie met een polssteun voorkom je RSI klachten. De muis is duurzaam, eenvoudig en energiezuinig.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Trust GXT 970 Morfix Bedrade zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.3

Wissel de zijpanelen van de Trust GXT 970 Morfix Gaming Muis en speel ieder gametype als FPS, MOBA en MMO. Shooters speel je met het paneel dat over 3 duimknoppen beschikt, handig als je in Call of Duty je sniper naar volautomatisch wisselt en je push-to-talk knop bij de hand wilt houden. Schakel je over naar League of Legends? Dan heb je met het 9 knoppenpaneel precies genoeg knoppen in een makkelijk bereikbare configuratie. Ook stel je de RGB verlichting van de muis in, zodat die aansluit op de rest van jouw setup. Dan is jouw gaming rig één geheel.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

4. Beste Muis voor grafisch ontwerpers: Trust Carve Optische Muis USB zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Trust Carve Optische Muis USB zwart

 • list plusDeze muis heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
 • list plusHet ligt fijn in de hand, wat comfortabel is.
 • list plusDe installatie is gemakkelijk.

Nadelen Trust Carve Optische Muis USB zwart

 • list plusDe muis heeft een luid klikgeluid.
 • list plusDe levensduur van de muis is kort.
 • list plusDe cursorsnelheid is hoog, wat soms onhandig kan zijn.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.2

Ben je op zoek naar een muis waarmee je gemakkelijk en efficiënt kunt werken? Zoek dan niet verder dan de Trust Carve Optische Muis USB zwart! Met zijn drie knoppen en scrollwiel is deze muis de perfecte aanvulling op je werkplek. En dankzij de USB-aansluiting kun je direct aan de slag, zonder gedoe met installatie.

Wat deze muis echt speciaal maakt, is de optische sensor met 1200 DPI. Hierdoor is hij zeer responsief en nauwkeurig, waardoor je snel en makkelijk door je werk heen gaat. Bovendien is deze muis geschikt voor zowel rechts- als linkshandigen, waardoor iedereen er perfect mee kan werken.

Met een kabellengte van 1.70 m heb je genoeg ruimte om comfortabel te werken zonder dat je je muis hoeft te verplaatsen. En ook niet onbelangrijk: de muis is mooi vormgegeven en ziet er stijlvol uit op je bureau.

Wat betreft de nadelen van deze muis, is er eigenlijk maar één puntje van kritiek: hij is niet ergonomisch ontworpen. Dat betekent dat je na langdurig gebruik wellicht last kunt krijgen van je hand of pols. Maar als je gewoon af en toe een muis nodig hebt om snel wat werk te doen, is dit absoluut een topkeuze!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Phreeze draadloze muis met duimsteun zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Phreeze draadloze muis met duimsteun zwart

 • list plusDe Phreeze draadloze muis met duimsteun zwart is ergonomisch en ligt goed in de hand, waardoor het comfortabel is om te gebruiken.
 • list plusHet is betaalbaar en biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • list plusHet is compact en past gemakkelijk in een tas of rugzak.

Nadelen Phreeze draadloze muis met duimsteun zwart

 • list plusHet plastic materiaal kan wat hard aanvoelen en is mogelijk breekbaar.
 • list plusHet heeft maar drie knoppen, waardoor het niet geschikt is voor gebruikers met grote handen.
 • list plusHet heeft maar één dpi-stand van 1600, waardoor het minder geschikt is voor precisiewerk en het moeilijker is om met hoge precisie te werken.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.8

Maak jij langdurig gebruik van een muis op kantoor of tijdens het thuiswerken? De ergonomische muis van Phreeze is volledig draadloos en kan met je PC, laptop, smartphone of tablet verbinden met zowel bluetooth als een USB ontvanger. De silent mouse maakt geen enkel geluid tijdens het scrollen en klikken door de silent scroll & click mechaniek. Met de duimsteun kan je een heel stuk langer doorwerken zonder last te krijgen van kramp of spierpijn. De bluetooth draadloze muis is geschikt voor Windows, MacOS, iOS, Android en is met een druk op de knop aangesloten. De vorm van de muis zorgt ervoor dat je onderarm en pols een natuurlijke positie hebben waardoor de spieren in je hand, pols en arm tot rust komen. De stille muis kan verbonden zijn met tot wel 3 apparaten tegelijkertijd en is dus ideaal als je moet multitasken op verschillende platforms. Nog steeds niet overtuigd? Geniet van de Phreeze upgrade en laat je verrassen door de kwaliteit, service en garantievoorwaarden. ✅ Maakt gebruik van de nieuwste technologie Bluetooth V5.0 en USB 2.4Ghz Dongle ✅ Hoogwaardige behuizing van PFTE kunststof voor een duurzame productafwerking. ✅ Onze garantie gedurende de levensduur onderstreept onze belofte die de beste productkwaliteit garandeert. ✅ Eersteklas silent engine, zorgt voor geluidsloze scrolls en kliks om de productiviteit te maximaliseren. ✅ Hoogwaardige sensoren voor superieure foutloze en precieze overdracht van kliksignalen. ✅ Voldoet aan alle kwaliteitseisen voor een ergonomisch draadloze muis ✅ Uitstekend geschikt om aan te sluiten op een smartphone, PC, tablet of laptop Welke muis moet ik kopen? De Phreeze MS3 valt onder de middelgrote muizen. Kies voor een middelgrote muis aan als je hand tussen de 75-90 mm breed is en tussen de 179-198 mm lang is. Ook voor een kleinere hand is de Phreeze muis een uitstekend alternatief. De ergonomische design zorgt ervoor dat je weinig last hebt door een natuurlijke positie. Wat is beter draadloos of kabel muis? Met een draadloze muis is het gevecht met kabels rondom je pc verleden tijd. Draadloze muizen werken namelijk via een dongel en geven daardoor meer bewegingsvrijheid dan bedrade muizen. Daarnaast zijn muizen handig om te gebruiken bij een laptop, omdat je ze gemakkelijk meeneemt. Kan je de Phreeze Mouse3 aansluiten op een tablet? Ja dat kan probleemloos. Ieder android-besturingssyteem is compatibel met de bluetooth muis. Wil je gebruik maken van de USB aansluiting? Dan dien je een speciale adapter aan te schaffen (USB naar Micro-USB) of gewoon gebruik maken van de bluetooth functie! Je kan met de muis in principe het hele Android-apparaat bedienen, maar het digitale knaagdier komt vooral goed van pas bij het selecteren van tekst en het bewerken van foto’s: dat gaat een stukje preciezer dan met je vingertop. Waarom een stille muis? Stille muizen zorgen voor een rustigere werkomgeving, waardoor je een verhoging krijgt van je concentratie- en leervermogen, evenals je productiviteit. De stille muis maakt 90% minder geluid bij het klikken, heeft hoogwaardige voetjes die over het bureaublad glijden en een soepel scrolwiel. Hoe werkt een ergonomische muis? De Phreeze ergonomisch muis is een aangepaste muis. Dankzij het speciale ontwerp vermindert hij de belasting van de spieren en gewrichten in de schouder, arm en hand. De ergonomische muis zorgt dat de pols door een meer verticale stand een 'hand schud'-positie krijgt waarbij de schouders en armspieren lekker ontspannen zijn. De duimsteun maakt deze ergonomische muis uitermate geschikt voor de veeleisende gebruiker. Specificaties ✔ Merk: Phreeze ✔ In de verpakking: 1x Phreeze MS3 Silent Premium Mouse , 1x Garantiebewijs ✔ Type sensor: Optische sensor ✔ Draadloos: Bluetooth V5.0 en USB 2.4 Ghz Dongle ✔ Kleur: Zwart ✔ Formaat: Voor middelgrote handen ✔ Extra's: Ergonomische Design, BT V5.0, Silent Click & Scroll ✔ Kabel gewicht: 68 gram ✔ Batterij: AAA batterij meegeleverd ✔ Batterijduur: 1 jaar ✔ Duurzaamheid: Meer dan 7 miljoen kliks ✔ Fabrieksgarantie: 1 Jaar ✔ DPI: Non-adjustable 1600 DPI ✔ Aansluiting: Bluetooth + USB Dongle ✔ Universeel: Ja, geschikt voor Android, iOS, Windows en MacOS ✔ Certificaat: CE, ROHS ✔ Geschikt voor: Rechtshandigen De Phreeze upgrade De Phreeze upgrade biedt extra gemoedsrust door apparatuur te dekken die is aangesloten op een laadaccessoire van ons. Als je apparaat is beschadigd door een elektrische lading terwijl het correct is aangesloten op de oplader, zal Phreeze het repareren of vervangen tot een waarde van 2.000 €. Je apparaat moet op de juiste manier worden ingesteld volgens de gebruiksinstructies en op een stopcontact worden aangesloten met een correcte bekabelde wisselstroomleiding met een beschermende aarding, zoals die is meegeleverd met het product. Twijfel je nog steeds? Twijfel je nog steeds of je de correcte muis besteld? Dan neem je toch gewoon contact op met ons en adviseren wij je! Op zoek naar een andere soort muis, toetsenbord of toetsenbord en muis combinatie? Neem dan een kijkje tussen onze Phreeze computerbenodigheden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Beste Muis voor programmeurs: Logitech M705 Draadloze Marathon Muis zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Logitech M705 Draadloze Marathon Muis zwart

 • list plusDe Logitech M705 Draadloze Marathon Muis zwart heeft een zacht scrollwiel dat gemakkelijk kan worden ingesteld.
 • list plusDe muis ligt goed in de hand.
 • list plusDe Logitech M705 Draadloze Marathon Muis zwart heeft een lange batterijduur.

Nadelen Logitech M705 Draadloze Marathon Muis zwart

 • list plusHet scrollwiel werkt niet altijd zoals verwacht.
 • list plusDe Logitech M705 Draadloze Marathon Muis zwart is alleen geschikt voor rechtshandigen.
 • list plusDe Logitech M705 Draadloze Marathon Muis zwart is behoorlijk groot, waardoor het niet voor iedereen geschikt is.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9

De Logitech M705 Draadloze Marathon Muis is een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar een comfortabele en duurzame muis. De ergonomische vorm van deze muis zorgt voor urenlang comfortabel gebruik zonder vermoeidheid van je handen. Bovendien is de batterijlevensduur van drie jaar een enorme pluspunt, waardoor je de batterijen vrijwel nooit meer hoeft te vervangen. De muis is ook voorzien van de nieuwste lasertracking technologie van Logitech, waardoor je vloeiender kunt bewegen en navigeren op vrijwel elk oppervlak. Het scrollwiel kan ook supersnel scrollen voor snelle navigatie door lange documenten en webpagina's.

Een ander voordeel van de Logitech M705 is de kleine Logitech Unifying®-ontvanger, die tot zes Unifying-compatibele apparaten met een krachtige, betrouwbare draadloze verbinding koppelt. Hierdoor bespaar je een USB-poort en kun je de muis combineren met andere Logitech Unifying-apparaten.

Het enige nadeel is dat de muis niet via Bluetooth werkt, maar dit is geen groot probleem als je de kleine ontvanger gebruikt. Over het algemeen is de Logitech M705 Draadloze Marathon Muis een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar een comfortabele, duurzame en betrouwbare muis voor dagelijks gebruik.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Nuvance Draadloze LED Bluetooth Muis mat zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Nuvance Draadloze LED Bluetooth Muis mat zwart

 • list plusJe kunt langer gamen met deze muis dankzij de lange accuduur.
 • list plusDankzij het geruisloze design van deze muis word je minder afgeleid tijdens het gamen.
 • list plusDeze muis heeft LED-verlichting met verschillende kleuren, waardoor je de muis naar je eigen stijl kunt aanpassen.

Nadelen Nuvance Draadloze LED Bluetooth Muis mat zwart

 • list plusDeze muis werkt niet goed op een niet-gladde oppervlakte en kan haken.
 • list plusDe RGB-verlichting is niet goed verdeeld, waardoor sommige gebieden meer verlicht zijn dan andere.
 • list plusHet oplaadkabeltje is kort, waardoor je de muis niet ver weg van de oplader kunt plaatsen.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9

Wil jij een muis die goed in de hand ligt, razendsnel is en geen irritante kabel heeft? Dan is de Nuvance Draadloze LED Bluetooth Muis mat zwart de perfecte keuze voor jou! Deze muis is niet alleen compact en comfortabel, maar ook ergonomisch en gemakkelijk mee te nemen. Het beste aan deze muis is dat je geen batterijen nodig hebt, omdat deze oplaadbaar is met behulp van de bijgeleverde USB-kabel. Na slechts 2 uur opladen, kan je tot wel 168 uur lang gebruik maken van de muis!

De muis heeft ook een draadloos bereik van wel 15 meter en kan via USB of bluetooth verbonden worden met Windows 7 en hoger, Mac OS en Android. Met 3 DPI-standen (1000/1200/1600) en 7 verschillende LED kleuren, kan je de snelheid en het uiterlijk van de muis gemakkelijk aanpassen aan jouw voorkeuren.

Het grootste voordeel van deze muis is dat je nooit meer een lege muis hebt. En omdat deze muis geen kabel heeft, kan je genieten van meer bewegingsvrijheid en een opgeruimd bureau. Het enige nadeel van deze muis is dat het ontbreken van een kabel ervoor kan zorgen dat je de muis kwijtraakt als je deze niet in een vaste plek opbergt.

Als je op zoek bent naar een muis die goed werkt, oplaadbaar is, er goed uitziet en comfortabel aanvoelt, dan is de Nuvance Draadloze LED Bluetooth Muis mat zwart de perfecte keuze voor jou!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Trust GXT 960 Graphin Gaming zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.3

De Trust GXT 960 Graphin Gaming Muis combineert lichtgewicht met precisie. Stel de optische sensor in tot maximaal 10.000 dpi, waarmee je de cursor snel en nauwkeurig over je scherm beweegt. Door het honingraat ontwerp van deze muis, weegt de Model O slechts 74 gram. Daarmee is dit één van de lichtste gaming muizen. Met de 2 duimknoppen bedien je functies zoals het wisselen van wapen in Fortnite sneller dan je tegenstander. Daardoor win jij het gevecht en sta je bovenaan het leaderboard. Stel ook de verlichting van de muis in. Zo kies je uit één van de 16,8 miljoen kleuren waardoor deze muis aansluit op jouw setup.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

9. Logitech Signature M650 Draadloze Muis roze

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.8

Werk urenlang comfortabel door met de Logitech Signature M650L Draadloze muis. Door het voorgevormde ontwerp ligt hij nog beter in de hand. De kliks van de knoppen zijn met 90% gedempt. Zo blijf je geconcentreerd en val je jouw collega's niet lastig. Dankzij de 2 programmeerbare knoppen zijn je favoriete sneltoetsen altijd binnen handbereik. Met het speciale scrollwiel vlieg je door je spreadsheets heen. Gebruik de muis draadloos via de usb ontvanger of sluit hem aan via bluetooth en ga gelijk aan de slag.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

10. Logitech M575 ERGO Draadloze Trackball wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Logitech M575 ERGO Draadloze Trackball wit

 • list plusEen voordeel van de Logitech M575 ERGO Draadloze Trackball wit is dat hij goed ligt in de hand.
 • list plusDe Logitech M575 ERGO Draadloze Trackball wit heeft een trackball voor nauwkeurigheid.
 • list plusDe Logitech M575 ERGO Draadloze Trackball wit is Plug & Play.

Nadelen Logitech M575 ERGO Draadloze Trackball wit

 • list plusDe Logitech M575 ERGO Draadloze Trackball wit heeft soms stroeve ondergrond nodig voor schuiven.
 • list plusEen nadeel van de Logitech M575 ERGO Draadloze Trackball wit is dat hij een wenningsperiode heeft.
 • list plusEen nadeel van de Logitech M575 ERGO Draadloze Trackball wit is dat hij regelmatig onderhoud nodig heeft.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
7.7

Werk met de Logitech M575 ERGO Draadloze Trackball Muis Wit ergonomisch achter je bureau. Over je bureaublad navigeren met de trackball vermindert namelijk de last op de spieren in je hand. Deze ergonomische muis is dan ook zeer geschikt voor je ergonomisch ingerichte werkplek. Met de knoppen bovenop de muis wissel je in een ogenblik tussen tabbladen. Zo werk je nog efficiënter. Je verbindt de muis via de usb ontvanger of via bluetooth. Dan weet je zeker dat de muis altijd geschikt is voor jouw laptop of desktop. De muis gaat vele maanden mee op één batterijlading, dus een extra setje batterijen in de buurt bewaren is overbodig.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van muizen. Er zijn immers 2267 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!