Wat is de beste Muis van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 14 april, 2024

Het kopen van een goede Muis is een lastige opdracht. Wat is de beste Muis van 2024? Na het testen van 2012 Muizen kwam de Logitech MX Master 3S Wireless als beste getest uit onze Muis-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Muizen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Muizen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Muis-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Muizen

1Score: 9.8
Logitech MX Master 3S Wireless
Beste muis
Logitech MX Master 3S Wireless
Logitech
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Logitech MX Anywhere 3 Mouse
Geoptimaliseerd voor draagbaarheid en reizen
Logitech MX Anywhere 3 Mouse
Logitech
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Logitech G305 Lightspeed Wireless
Logitech G305 Lightspeed Wireless
Logitech G
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
Microsoft Modern Mobile Mouse
Microsoft Modern Mobile Mouse
Microsoft
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.4
Razer DeathAdder V3 Pro
Razer DeathAdder V3 Pro
Razer
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.4
Razer Pro Click Wireless Mouse
Hoge prestaties, ergonomisch voor werk en ontspanning
Razer Pro Click Wireless Mouse
Razer
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.2
Logitech G Pro wireless optical
Logitech G Pro wireless optical
Logitech G
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.2
Microsoft Bluetooth Ergonomic Wireless Mouse
Kosteneffectieve keuze voor werk
Microsoft Bluetooth Ergonomic Wireless Mouse
Microsoft
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.1
Logitech MX Verticale Ergonomische Muis
Logitech MX Verticale Ergonomische Muis
Logitech
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.1
Razer Basilisk V3 Pro
Razer Basilisk V3 Pro
Razer
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Muis Koopgids

De muis is een klein apparaatje met veel invloed. Zonder de muis kun je je computer haast niet gebruiken! Hoe je de beste muis kiest, lees je daarom in deze koopgids.

Welke soorten muizen zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten muizen te vinden. Als je kijkt naar de aansturing van de muis, zijn er vier opties: een laser aansturing, de optische aansturing, een trackball of de touch aansturing.

In een lasermuis kijkt een pulserende laser naar de ondergrond om beweging te meten en om te zetten in muisbewegingen op het scherm. De optische muis gebruikt een klein ingebouwd cameraatje om beweging te meten.

Wat bij een touch muis meteen opvalt, is dat het apparaatje geen knoppen heeft. Dit type muis reageert dan ook op vingeraanrakingen. Wanneer je jouw vinger over de muis beweegt, registreert de touch muis dit en verschuift de cursor op het scherm.

De trackball muis is ook een bijzondere soort: in deze muizen zit een balletje ingebouwd. Je beweegt het balletje om de muis te besturen en ziet de cursor over het scherm bewegen.

Je kunt muizen ook onderscheiden op basis van het model. De gewone muis noemen we een fullsize muis. Er zijn ook kleinere muizen die handig zijn om mee op reis te nemen: de compacte muizen of mini-muizen.

Als je de muis regelmatig voor lange tijd gebruikt, is het verstandig om een verticale muis te gebruiken. Een andere benaming voor deze soort is de ergonomische muis. De vorm is speciaal ontworpen om overbelasting van je vingers en handpalm te voorkomen, wat het erg geschikt maakt voor langdurig gebruik.

Ten slotte is er de trackpad. Dit lijkt totaal niet op een gewone muis en je beweegt het apparaatje ook niet. Trackpads zitten tegenwoordig in alle laptops ingebouwd en een bestaat uit een elektronische, horizontale 'plaat' die reageert op vingeraanrakingen. Met de beweging over de trackpad stuur je de cursor. Je ziet ze niet alleen in laptops terug, maar kunt ze ook los aanschaffen.

Zijn er linkshandige muizen?

Veel muizen zijn voor rechtshandigen gemaakt, maar er zijn ook linkshandige muizen. De functies van de linkermuisknop en rechtermuisknop zijn bij links- en rechtshandige muizen gelijk. Het verschil tussen de twee soorten muizen zit in de vorm. Bij rechtshandige muizen is die gevormd naar de houding van een rechterhand; voor de linkermuis geldt het tegenovergestelde.

Wat betekent DPI bij een muis?

DPI is een eenheid die muisgevoeligheid uitdrukt. Het aantal DPI vertelt hoe snel je met de muis de cursor over het scherm beweegt. De afkorting DPI staat voor dot per (linear) inch. Volgens deze eenheid meet de muis het aantal punten per inch van de bewegingen. Hoe hoger het aantal DPI, des te sneller de muis de cursor over het scherm schuift.

De muisgevoeligheid is vaak instelbaar en kun je naar wens aanpassen. Je gaat dan naar de muisinstellingen op jouw computer, verhoogt of verlaagt de sensitivity of gevoeligheid, en slaat deze instelling op.

Is een draadloze muis slechter dan een bedrade muis?

De merkbare reactiesnelheid van een draadloze en bedrade muis is in de meeste gevallen bijna gelijk: de meeste mensen merken hiertussen geen verschillen op. Vooral als je een geschikte muismat als ondergrond gebruikt, reageren beide type muizen waarneembaar even soepel.

Houd er bij een draadloze muis wel rekening mee dat de batterijen op tijd moeten worden vervangen. Als de batterijen bijna leeg zijn, kan de muis langzamer reageren. Zijn de batterijen helemaal leeg, dan werkt de muis niet meer tot er weer nieuwe batterijen in zitten. Midden in bijvoorbeeld een spannende game kan dat onhandig zijn.

Een draadloze muis werkt niet slechter dan een bedrade muis, maar de batterijen blijven een aandachtspunt.

Hoe sluit je een muis aan?

Het aansluiten van een bedrade muis is eenvoudig: je steekt de kabel in de geschikte poort van je computer en kunt vervolgens aan de slag. Een draadloze muis aansluiten werkt net even anders, maar is gelukkig ook niet moeilijk.

De meeste draadloze muizen werken met een dongle, een klein usb-plugje dat het signaal tussen de muis en computer regelt. Doe de batterijen in de muis en steek de dongle in een usb-poort van je computer.

Vaak werkt de muis direct, maar in sommige gevallen moet je drivers installeren. Er verschijnt dan een melding in beeld, waarmee je naar de installatie navigeert. Hiervoor moet je misschien je oude muis nog even gebruiken. De installatie van de driver start vervolgens vaak automatisch of klik je makkelijk aan. Is dit niet het geval, dan vind je de benodigde driver updates op de website van de fabrikant.

hero illustration

Hoe testen we Muizen?

Om de beste Muis te vinden, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Muis-test hebben we 2012 Muizen vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze Muis-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Muis-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Muis-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van het meest geschikte Muis in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 2012 Muizen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Muizen in een oogopslag

1. Beste muis: Logitech MX Master 3S Wireless

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Logitech MX Master 3S Wireless

 • list plusUitzonderlijke bouwkwaliteit

Nadelen Logitech MX Master 3S Wireless

 • list plusNiet ideaal voor gaming of draagbaarheid
 • list plusDe omvang is mogelijk niet ideaal voor kleinere handen of linkshandige gebruikers
 • list plusMoet de muis omdraaien om verbindingen te schakelen

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.76
Functionaliteit
9.32
Gebruiksgemak
10
Als ik kijk naar de Logitech MX Master 3S Wireless Mouse, zie ik gelijk waarom het zo'n geweldige metgezel is voor op kantoor. Het heeft een strak ontwerp en verbeterde functies. Met zijn comfortabele grip, aanpasbare knoppen en veelzijdige verbindingsmogelijkheden is deze muis perfect voor mensen met middelgrote tot grote handen. TechRadar zegt dat de muis een batterijduur heeft van 70 dagen en een optische sensor met 8.000 DPI, waardoor je nauwkeurig kunt werken op hoge-resolutie beeldschermen. De "MagSpeed" scrollwiel kan zowel vrij draaien als kliksgewijs scrollen, en de SmartShift functie past zich efficiënt aan aan je gebruik. RTINGS prijst de uitstekende bouwkwaliteit en veelzijdige draadloze verbindingsmogelijkheden, waardoor het een uitstekende keuze is voor kantoorgebruik.

De Logitech MX Master 3S wordt geprezen om zijn aanpasbare functies, zoals instelbare sensorinstellingen, gebarenbediening en knoppenhermapping, zoals RTINGS opmerkt. Bovendien heeft het twee onafhankelijke scrollwielen voor efficiënte navigatie. Toch kan de omvang ervoor zorgen dat het minder geschikt is voor kleinere handen of om mee te nemen, zoals RTINGS aangeeft. Het omdraaien van de muis om verbindingen te wisselen en de locatie van de verborgen duimsteunknop worden genoemd als nadelen door Tom's Hardware, wat wijst op mogelijke verbeterpunten in de gebruikerservaring. Ondanks deze kleine beperkingen maken het ontwerp en de functionaliteit van de muis het geschikt voor kantoorgebruik, zoals opgemerkt door Tom's Hardware.

In vergelijking met zijn voorganger, de MX Master 3, biedt de MX Master 3S subtiele kleurvariaties, verbeterde functies en een verfijnd ontwerp, zoals TechRadar benadrukt. De premium prijs komt overeen met de kwaliteit en functies, waardoor het een investering is voor degenen die functionaliteit en design waarderen. Echter, zoals TechRadar opmerkt, zullen linkshandige gebruikers of mensen met kleinere handen het ergonomische ontwerp minder geschikt vinden. Het stille klikken en app-specifieke knoppen dragen bij aan een naadloze gebruikerservaring, zoals ook opgemerkt door TechRadar.

In vergelijking met zijn concurrenten valt de Logitech MX Master 3S Wireless Mouse op door zijn uitstekende bouwkwaliteit, veelzijdige draadloze connectiviteit en kantoorvriendelijke functies. Hoewel het misschien niet de ideale keuze is voor gaming of om mee te nemen, blinkt het uit in het bieden van een comfortabele en efficiënte gebruikerservaring voor kantoortaken. Zoals RTINGS aangeeft, zijn de omvang en beperkingen voor FPS-gaming opmerkelijke nadelen, wat aangeeft dat het misschien niet de beste keuze is voor gebruikers die een gaming-gerichte muis zoeken. Echter, voor degenen die op zoek zijn naar een hoogwaardige, aanpasbare en ergonomische muis voor professioneel gebruik, is de Logitech MX Master 3S een overtuigende optie.

Al met al is de Logitech MX Master 3S Wireless Mouse een topkeuze als kantoorgenoot, met een verfijnd ontwerp, uitstekende bouwkwaliteit en veelzijdige aanpassingsmogelijkheden. Hoewel het misschien niet aan alle behoeften voldoet, maken de premium functies en ergonomische vormgeving het een uitstekende keuze voor kantoorproductiviteit en taken die precisie en efficiëntie vereisen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

2. Geoptimaliseerd voor draagbaarheid en reizen: Logitech MX Anywhere 3 Mouse

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Logitech MX Anywhere 3 Mouse

 • list plusVeelzijdige tracking op verschillende oppervlakken

Nadelen Logitech MX Anywhere 3 Mouse

 • list plusNiet geschikt voor gaming vanwege vaste pollingrate en hoge kliklatentie
 • list plusMogelijk te klein voor de meeste handen bij gebruik van palm- of klauwgrip
 • list plusBeperkt aantal programmeerbare knoppen
 • list plusGeen sleuf om de USB-ontvanger op te bergen, is een kleine ergernis

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.69
Functionaliteit
9.64
Gebruiksgemak
9.26
De Logitech MX Anywhere 3 Muis voor Mac is een uiterst veelzijdige en draagbare optie, perfect voor professionals onderweg en Mac-gebruikers. De opvallende kenmerken zijn afgestemd op de behoeften van Mac- en iPad-gebruikers, met nauwkeurigheid en snelheid met MagSpeed elektromagnetisch scrollen, veelzijdige tracking op verschillende oppervlakken en naadloze connectiviteit met maximaal drie apparaten. Het lage profiel van de muis, de siliconen zijgrepen en de lange batterijduur maken het tot een comfortabel accessoire voor onderweg, geoptimaliseerd voor reizen en draagbaarheid. Met zijn carbonneutrale certificering en moderne ontwerp met premium materialen is het een topkeuze voor wie op zoek is naar een milieubewust en stijlvol randapparaat.

Volgens PCMag is de bouwkwaliteit van de MX Anywhere 3 "van topklasse, en zijn compacte formaat maakt het een geweldige reisgenoot." De mogelijkheid van de muis om op bijna elk oppervlak te werken, inclusief glas, en zijn USB-C snellaadfunctie versterken verder zijn reisvriendelijke kenmerken. Bovendien maken de aanpassingsopties van de muis voor specifieke creatieve workflows en app-specifieke aanpassingen voor verschillende toepassingen het een veelzijdig gereedschap voor professionals.

Echter, zoals opgemerkt door RTINGS, is de MX Anywhere 3 mogelijk niet geschikt voor gaming vanwege zijn vaste pollingrate van 125Hz en hoge kliklatentie. Er wordt ook vermeld dat de muis voor de meeste handmaten te klein kan zijn bij het gebruik van een palm- of klauwgrip, en dat hij een beperkt aantal programmeerbare knoppen heeft. Bovendien is het ontbreken van een gleuf om de USB-ontvanger op te bergen een kleine ergernis voor sommige gebruikers.

In vergelijking met andere muizen op de markt, steekt de Logitech MX Anywhere 3 er bovenuit als een topkeuze voor Mac- en iPad-gebruikers die draagbaarheid, nauwkeurigheid en naadloze multi-apparaatconnectiviteit prioriteren. Zijn MagSpeed scrollen, comfort voor onderweg en aanpasbare functies maken het een sterke concurrent als het beste budgetproduct voor Mac-gebruikers die constant onderweg zijn en op zoek zijn naar een betrouwbaar en efficiënt randapparaat voor hun apparaten.

Samenvattend biedt de Logitech MX Anywhere 3 Muis voor Mac een overtuigende mix van draagbaarheid, nauwkeurigheid en veelzijdigheid, waardoor het een ideale keuze is voor professionals en Mac-gebruikers. Zijn compacte ontwerp, premium materialen en naadloze multi-apparaatconnectiviteit onderscheiden het in de markt, ondanks enkele beperkingen voor gaming en overwegingen betreffende handgrootte. Als je behoefte hebt aan een reisvriendelijke muis geoptimaliseerd voor Mac en iPad, is de Logitech MX Anywhere 3 een topaanbeveling.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Logitech G305 Lightspeed Wireless

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Logitech G305 Lightspeed Wireless

 • list plusVeelzijdig en responsief voor gaming en algemeen gebruik
 • list plusLichtgewicht en compact ontwerp met stevige behuizing en tactiele knoppen
 • list plus12.000 CPI gevoeligheidsbereik en Hero sensor voor nauwkeurige prestaties

Nadelen Logitech G305 Lightspeed Wireless

 • list plusKan klein en zwaar aanvoelen voor personen met grotere handen en bepaalde grip types
 • list plusGebrek aan links/rechts kantelinput en vrije-scrollmodus kan de aantrekkingskracht voor sommige gebruikers beperken
 • list plusCompact formaat en beperkingen in functies komen mogelijk niet overeen met de voorkeuren van alle gebruikers

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.35
Functionaliteit
9.08
Gebruiksgemak
10
De Logitech G305 Lightspeed Wireless gaming muis is een veelzijdige en responsieve optie die geschikt is voor zowel gaming als dagelijks gebruik. Met een lichtgewicht en compact ontwerp biedt het een stevige en soepele behuizing, tactiele knoppen en een handig compartiment voor de dongle. Met een gevoeligheidsbereik van 12.000 CPI en een Hero-sensor levert het nauwkeurige prestaties voor FPS-gaming, waardoor het ideaal is voor gaming met of zonder muismat. Zoals opgemerkt door Tom's Hardware, "de veelzijdigheid en draagbaarheid van de muis maken het geschikt voor zowel gaming met als zonder muismat."

De bijbehorende software van de Logitech G305 biedt uitgebreide aanpassingsopties voor Windows en macOS, waardoor het zich aanpast aan verschillende gebruiksscenario's. Echter, zoals benadrukt door RTINGS, kunnen personen met grotere handen het misschien wat klein en zwaar vinden, wat invloed heeft op het comfort en de geschiktheid voor bepaalde gripstijlen. Het ontbreken van functies zoals links/rechts kantelinputs en een vrije-scrollmodus kan ook de aantrekkingskracht voor sommige gebruikers beperken. Ondanks deze beperkingen blinkt de muis uit in FPS-gaming met een lage kliklatentie en een comfortabele vorm, en presteert ook redelijk in MMO-gaming met programmeerbare knoppen en uitstekende sensorprestaties.

Vergeleken met zijn tegenhangers biedt de Logitech G305 Lightspeed Wireless muis een overtuigende balans tussen prestaties en draagbaarheid. Zijn lichtgewicht ontwerp en nauwkeurige sensor maken het een sterke kanshebber voor gebruikers die wendbaarheid en precisie prioriteren. Echter, mensen met grotere handen of specifieke functie-eisen kunnen andere opties geschikter vinden, vooral voor langdurig gebruiksscenario's. Zoals opgemerkt door RTINGS, "zijn rauwe prestaties zijn prijzenswaardig," waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor degenen die responsiviteit en nauwkeurigheid prioriteren in hun gaming- of algemene computeractiviteiten.

In conclusie, de Logitech G305 Lightspeed Wireless gaming muis valt op als een prijzenswaardige optie voor gebruikers die een mix van prestaties en draagbaarheid zoeken. Zijn responsieve sensor en aanpasbare functies maken het goed geschikt voor verschillende genres van gaming en algemene computer taken. Echter, zijn compacte formaat en beperkingen op het gebied van functies kunnen niet voldoen aan de voorkeuren van alle gebruikers, vooral die met grotere handen of specifieke functie-eisen. Uiteindelijk positioneert zijn wendbaarheid en nauwkeurigheid het als een uitstekende keuze voor degenen die een betrouwbare draadloze gaming muis zoeken die geen concessies doet aan prestaties.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Microsoft Modern Mobile Mouse

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Microsoft Modern Mobile Mouse

 • list plusStijlvol en draagbaar ontwerp, ideaal voor onderweg
 • list plusSolide prestaties en lange batterijduur
 • list plusDongle-vrije Bluetooth-connectiviteit voor draadloze vrijheid

Nadelen Microsoft Modern Mobile Mouse

 • list plusGebrek aan geavanceerde functies voor gebruikers die meer functionaliteit zoeken

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.59
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.57
De Microsoft Modern Mobile Mouse is een slanke en draagbare optie, perfect voor gebruikers die onderweg zijn. Zijn slanke en lichtgewicht ontwerp, geprezen door TechRadar, maakt het een ideale reisgenoot. De solide prestaties, lange batterijduur en betaalbare prijs verhogen verder zijn aantrekkingskracht. Volgens Microsoft biedt het nauwkeurige navigatie op verschillende oppervlakken, dankzij de BlueTrack-technologie, en zorgt de dongle-vrije Bluetooth-connectiviteit voor draadloze vrijheid. De toevoeging van een metalen wiel voor verticaal scrollen en een wielknopklikfunctie voegt toe aan de functionaliteit, zoals benadrukt door de Microsoft Store.

Een recensie merkt op: "De Microsoft Modern Mobile Mouse wordt geprezen om zijn slanke en draagbare ontwerp, waardoor het ideaal is voor op reis." Dit benadrukt het opvallende kenmerk van het product, gericht op gebruikers die een reisvriendelijke muis zoeken. De naadloze Bluetooth-connectiviteit en nauwkeurige navigatie, zoals beschreven door Microsoft, sluiten aan bij de behoefte van de gebruiker aan een draagzame en efficiënte oplossing. Bovendien benadrukt de recensie van TechRadar zijn geschiktheid voor mensen met kleinere handen, waardoor zijn doelgroep wordt vergroot.

Deze muis is ontworpen voor naadloze integratie met Windows 11 Home/Pro en Windows 10-pc's, wat handig is voor gebruikers van het Microsoft-ecosysteem. De toevoeging van Swift Pair vereenvoudigt het koppelingsproces, waardoor de gebruikerservaring wordt verbeterd. Bovendien voegt de beschikbaarheid van de muis in een reeks kleuren een persoonlijk tintje toe, waardoor verschillende voorkeuren worden bediend.

Hoewel het ontbreken van geavanceerde functies wordt genoemd als een beperking, positioneert zijn primaire focus op draagbaarheid en essentiële functionaliteit het als een optimale keuze voor gebruikers die reisgemak en betaalbaarheid prioriteren. De vereiste van een muismat, zoals vermeld in de prestatiebeoordeling, kan een overweging zijn voor gebruikers die gewend zijn aan meer geavanceerde muizen, maar het sluit aan bij de focus van het apparaat op draagbaarheid en eenvoud.

In vergelijking met de markt valt de Microsoft Modern Mobile Mouse op door zijn reisvriendelijke ontwerp en betaalbaarheid. Echter, voor gebruikers die op zoek zijn naar een muis met meer geavanceerde functionaliteiten, kunnen alternatieven meer geschikt zijn. Ondanks zijn beperkingen ligt de kracht van de muis in zijn draagbaarheid, solide prestaties en lange batterijduur, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor gebruikers onderweg of met kleinere handen.

Concluderend blinkt de Microsoft Modern Mobile Mouse uit als een reisvriendelijke, compacte en betaalbare accessoire. Zijn focus op essentiële functionaliteit, naadloze integratie met Windows en draagbaarheid maken het een overtuigende keuze voor gebruikers die deze aspecten prioriteren. Hoewel het misschien geavanceerde functies mist, positioneren zijn prestaties, ontwerp en compatibiliteit met verschillende oppervlakken het als een waardevolle toevoeging aan het arsenaal voor mobiel computergebruik.

Samenvattend is de Microsoft Modern Mobile Mouse een solide keuze voor degenen die op zoek zijn naar een reisvriendelijke en betaalbare muis met essentiële functionaliteit, maar gebruikers die geavanceerde functies nodig hebben, kunnen andere opties meer geschikt vinden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Razer DeathAdder V3 Pro

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Razer DeathAdder V3 Pro

 • list plusTop-tier draadloze gaming prestaties

Nadelen Razer DeathAdder V3 Pro

 • list plusGebrek aan Bluetooth-connectiviteit
 • list plusPremium prijskaartje
 • list plusSommige scrollwielinvoeren

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.21
Functionaliteit
9.23
Gebruiksgemak
9.85
De Razer DeathAdder V3 Pro is een krachtige draadloze gaming muis die ook geschikt is voor kantoor- en multimediataken. Met aanpasbare knoppen en draadloze connectiviteit is deze muis ideaal voor rechtshandige gebruikers met grotere handen en blinkt vooral uit in FPS- en MMO-games. Volgens RTINGS mist hij Bluetooth-connectiviteit en bepaalde scroll-wiel inputs, maar biedt hij een comfortabele ervaring en uitstekende prestaties in gaming dankzij zijn lichte bouw, lage klikvertraging en nauwkeurige sensor. De V3 Pro heeft updates ondergaan, waaronder hertesten op 8000Hz, wat Razer's toewijding aan het verbeteren van de prestaties weerspiegelt ("...heeft updates ondergaan, waaronder hertesten op 8000Hz...").

In vergelijking met de Logitech G PRO X SUPERLIGHT, valt de Razer DeathAdder V3 Pro op door zijn rechtshandig ontwerp, langere batterijduur en optische linker- en rechtermuisknoppen. Aan de andere kant heeft de Logitech mechanische switches en scoort iets hoger in ruwe prestaties. De vergelijking benadrukt de geschiktheid van de Razer voor grotere handen en specifieke grepen, terwijl de Logitech veelzijdigheid biedt om verschillende handmaten en grepen te accommoderen ("...Razer heeft een rechtshandig ontwerp, geschikt voor grotere handen en palm- of klauwgrepen, terwijl de Logitech een symmetrische vorm heeft die geschikt is voor verschillende handmaten en grepen...").

In een vergelijking met zijn bedrade tegenhanger, de Razer DeathAdder V3, valt de V3 Pro op als het draadloze model, zij het iets zwaarder. De prestatiecijfers van de V3 Pro verschillen iets van die van de V3, waarbij de eerste uitblinkt in ruwe prestaties maar achterblijft in bepaalde werk- en gamingcategorieën. Deze vergelijkingen benadrukken de afwegingen tussen bedrade en draadloze versies en de subtielere prestatieverschillen tussen de twee modellen ("...V3 Pro heeft iets lagere cijfers voor werk en MMO-gamen in vergelijking met de V3, terwijl de V3 Pro iets hogere cijfers heeft voor ruwe prestaties...").

De evolutie van de V3 Pro is zichtbaar in zijn lichtere en ergonomische herontwerp, met een comfortabel en minimalistisch design. De aanpasbare DPI en 2,4 GHz draadloze USB-A dongel voor connectiviteit verbeteren de gebruikerservaring. Bovendien is hij compatibel met Razer's HyperPolling Wireless Dongle, waardoor de draadloze pollingfrequentie wordt verhoogd naar 4.000 Hz, hoewel deze accessoire afzonderlijk wordt verkocht. De premium prijs van $150 kan sommigen doen aarzelen, vooral gezien het feit dat de HyperPolling Wireless Dongle niet is inbegrepen, maar wel apart kan worden gekocht of in een bundel met een lichte korting ("...compatibel met Razer's HyperPolling Wireless Dongle, waarmee de draadloze pollingfrequentie wordt verhoogd naar 4.000 Hz...").

In conclusie, de Razer DeathAdder V3 Pro blinkt uit in het leveren van eersteklas draadloze gamingprestaties, hoewel het misschien niet de beste budgetoptie is. Zijn draadloze gemak, ergonomisch ontwerp en afgestemde prestaties maken het een sterke concurrent voor gamers die op zoek zijn naar een betrouwbare en comfortabele muis. Echter, het ontbreken van bepaalde functies en de premium prijs zijn factoren om af te wegen tegenover zijn onbetwistbare sterke punten.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

6. Hoge prestaties, ergonomisch voor werk en ontspanning: Razer Pro Click Wireless Mouse

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Razer Pro Click Wireless Mouse

 • list plusErgonomisch ontwerp voor comfort tijdens lange werksessies of gaming

Nadelen Razer Pro Click Wireless Mouse

 • list plusOngemakkelijk geplaatste micro-USB-poort voor opladen
 • list plusGebrek aan een USB Type-C-poort
 • list plusGeen softwareondersteuning voor macOS

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.26
Functionaliteit
9.06
Gebruiksgemak
9.85
De Razer Pro Click Wireless Mouse is een ergonomisch wonder dat is ontworpen voor zowel werk als spel. Met een prijs van $99,99 biedt deze muis een indrukwekkend scala aan functies, waaronder een geavanceerde 5G optische sensor, multi-host connectiviteit voor maximaal 4 apparaten, 8 programmeerbare knoppen en een verlengde batterijduur van maximaal 400 uur. Het is een bewijs van comfort en precisie, waardoor het een ideale metgezel is voor lange werkdagen of intense gamesessies. Zoals pcmag.com opmerkt, is het "ontworpen voor de hele dag comfort op het werk en beschikt over cutting-edge precisie."

Het ergonomische ontwerp, de nauwkeurige tracking en de multi-apparaat connectiviteit van de Pro Click zijn geprezen door zowel gebruikers als experts. Bovendien zorgt de duurzame constructie ervoor dat de muis tot wel 50 miljoen klikken kan weerstaan, waardoor het lang meegaat. De samenwerking met Humanscale heeft geresulteerd in een elegant ontwerp dat comfort en ergonomische ondersteuning prioriteit geeft. Echter, zoals benadrukt door techradar.com, is de aanwezigheid van een onhandig geplaatste micro-USB-poort voor opladen opgemerkt als een nadeel, naast het ontbreken van een USB Type-C-poort. Verder kan het ontbreken van softwareondersteuning voor macOS, zoals vermeld door rtings.com, een beperking zijn voor sommige gebruikers.

In vergelijking met zijn tegenhangers, valt de Razer Pro Click op door zijn ergonomische uitmuntendheid en precisie, waardoor het een ideale keuze is voor kantoorwerk en gaming. De mogelijkheid om meerdere Bluetooth draadloze profielen te ondersteunen en programmeerbare knoppen voor macrogebruik versterken verder de veelzijdigheid ervan. Echter, zijn ietwat omvangrijke aard en het ontbreken van macOS-softwareondersteuning kunnen een afschrikmiddel zijn voor sommige gebruikers.

In conclusie, excelleert de Razer Pro Click Wireless Mouse in het bieden van een high-performance, ergonomische ervaring voor werk en spel. Zijn precisie, comfortabel ontwerp en multi-apparaat connectiviteit maken het een opvallende keuze in de markt. Echter, potentiële kopers moeten de afwezigheid van bepaalde poorten en softwareondersteuning overwegen als mogelijke beperkingen. Als je op zoek bent naar een muis die comfort combineert met cutting-edge precisie, is de Razer Pro Click een overtuigende optie om te overwegen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. Logitech G Pro wireless optical

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Logitech G Pro wireless optical

 • list plusUitzonderlijke lichtheid voor FPS-gaming
 • list plusBetrouwbare draadloze verbinding
 • list plusUitzonderlijke prestaties met HERO-sensor

Nadelen Logitech G Pro wireless optical

 • list plusUitdagend voor gebruikers met kleine handen en fingertip grip
 • list plusGebrek aan Bluetooth ondersteuning
 • list plusBeperkte knoppen voor MMO-gaming

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.55
Functionaliteit
9.49
Gebruiksgemak
8.7
Als ik kijk naar de Logitech G Pro X Superlight draadloze gaming muis, zie ik meteen een uitstekende keuze voor gaming liefhebbers. Met een gewicht van 60g is deze muis lichter dan de meeste ultra-lichtgewicht muizen, perfect voor FPS-gaming vanwege zijn ongelooflijke lichtheid en klik-vertraging. De HERO-sensor levert geweldige prestaties met een maximale CPI van 25.600 en geen versmalling of versnelling, wat zorgt voor nauwkeurige tracking en responsiviteit. Eén review zegt zelfs: "De draadloze verbinding is betrouwbaar, waardoor zorgen over de prestaties van draadloze gaming muizen verdwijnen."

De Logitech G Pro X Superlight blinkt uit in zijn bouwkwaliteit en compatibiliteit met zowel Windows als macOS, waardoor het ook geschikt is voor kantoorwerk. Echter, door zijn grote formaat is het mogelijk minder geschikt voor gebruikers met kleine handen die de muis met hun vingertoppen vasthouden. Het ontbreken van Bluetooth-ondersteuning is ook een opvallend nadeel, waardoor de connectiviteit beperkt is. Bovendien mist deze muis in de categorie MMO-gaming het aantal knoppen dat te vinden is op speciale MMO-muizen, wat niet voldoet aan de specifieke behoeften van MMO-gamers.

In vergelijking met zijn voorganger, de G Pro Wireless, biedt de G Pro X Superlight significante verbeteringen, waaronder een lichter gewicht, een nieuwe scroll wheel, en een verschuiving naar een mechanisch ontwerp en milieuvriendelijke materialen. Bovendien introduceert de evolutie naar de G Pro X Superlight 2 een bijgewerkte sensor, een hogere maximale draadloze polling rate van 2000Hz, en LIGHTFORCE hybride optische switches, waardoor de prestaties verder verbeteren. Zoals een andere review benadrukt, biedt de G Pro X Superlight 2 betere prestaties op het gebied van werk, videospellen (FPS en MMO), en rauwe prestaties.

In vergelijking met zijn concurrenten valt de Logitech G Pro X Superlight op door zijn ongelooflijke lichtheid, bouwkwaliteit, en betrouwbare draadloze verbinding. Echter, gebruikers met specifieke gripstijlen en handmaten kunnen het minder geschikt vinden. Hoewel het uitblinkt in gaming situaties, zijn de beperkingen voor bepaalde gebruikersprofielen in MMO-gaming en kantoorwerk opmerkelijk.

Al met al is de Logitech G Pro X Superlight draadloze gaming muis een overtuigende keuze voor gamers die topklasse prestaties en een ultra-lichtgewicht ontwerp zoeken. De evolutie van eerdere modellen en onderscheidende kenmerken, zoals de HERO-sensor en lichte constructie, positioneren het als een topconcurrent in de gaming muis markt. Ondanks enkele beperkingen, maken de uitzonderlijke prestaties en bouwkwaliteit het een zeer aanbevolen upgrade voor gaming liefhebbers. 🖱️

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Kosteneffectieve keuze voor werk: Microsoft Bluetooth Ergonomic Wireless Mouse

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Microsoft Bluetooth Ergonomic Wireless Mouse

 • list plusElegant en ergonomisch design
 • list plusVeelzijdige multi-channel Bluetooth-verbinding voor maximaal drie apparaten
 • list plusBudgetvriendelijke optie met solide prestaties

Nadelen Microsoft Bluetooth Ergonomic Wireless Mouse

 • list plusBeperkte functionaliteit van de Microsoft Mouse and Keyboard Center-app
 • list plusOccasionele connectiviteitsproblemen bij het ontwaken uit de slaapstand
 • list plusGebruik van wegwerpbatterijen in plaats van oplaadbare opties

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.91
Functionaliteit
8.98
Gebruiksgemak
9.72
Ik ben enthousiast over de Microsoft Bluetooth Ergonomische Draadloze Muis! Met zijn strakke en elegante ontwerp biedt het comfortabele grip en sterke ergonomie, waardoor het een uitstekende keuze is voor dagelijks gebruik. De minimalistische en verfijnde uitstraling maakt deze muis een echte eyecatcher, met zijn zilveren metalen scrollwiel en gebogen design dat een vleugje elegantie toevoegt aan elke werkplek. De Pixart PAW3228 optische sensor zorgt voor een trackingbereik tot 2400 DPI, waardoor soepele en nauwkeurige cursorbesturing voor verschillende taken gegarandeerd is.

De multi-channel Bluetooth-verbinding van de muis maakt het mogelijk om te koppelen met maximaal drie apparaten, wat naadloos schakelen tussen verschillende apparaten mogelijk maakt. Dit benadrukt de veelzijdigheid van de muis. Bovendien is hij verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat gebruikers een ontwerp kunnen kiezen dat bij hun voorkeuren past. De muis maakt deel uit van Microsoft's collectie muizen, wat zijn positie als een betrouwbaar en goed geïntegreerd product binnen het ecosysteem van het bedrijf versterkt.

Hoewel de Microsoft Mouse and Keyboard Center app aanpassingsopties biedt voor knoppen toewijzen en tracking snelheid aanpassen, is de functionaliteit van de app volgens Windows Central enigszins beperkt. Bovendien zijn er meldingen geweest van af en toe connectiviteitsproblemen bij het ontwaken uit de slaapstand, wat mogelijk van invloed kan zijn op het naadloze gebruik ervan.

In vergelijking met de Surface Precision Mouse valt de Microsoft Bluetooth Ergonomische Muis op als een meer budgetvriendelijke optie, waardoor het een uitstekende keuze is voor degenen die een balans zoeken tussen prestaties en betaalbaarheid. Windows Central raadt hem aan vanwege zijn waarde, vooral in vergelijking met de Surface Precision Mouse, die extra functies biedt zoals compatibiliteit met MacOSX en een langere batterijduur tegen een hogere prijs.

Ondanks zijn lovenswaardige kenmerken kan het gebruik van wegwerpbatterijen door sommige gebruikers als een nadeel worden gezien, met name in een tijd waarin oplaadbare opties steeds meer de voorkeur genieten vanwege hun kosteneffectiviteit en milieu-impact.

Samengevat imponeert de Microsoft Bluetooth Ergonomische Draadloze Muis met zijn elegante ontwerp, ergonomisch comfort en veelzijdige connectiviteitsopties. Het vult de niche voor een betrouwbare, budgetvriendelijke draadloze muis die solide prestaties levert voor dagelijkse taken, waardoor het een overtuigende keuze is voor gebruikers die een mix van stijl, comfort en functionaliteit zoeken in hun computertoebehoren. 🖱️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

9. Logitech MX Verticale Ergonomische Muis

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.55
Functionaliteit
9.22
Gebruiksgemak
8.65
Ik ben de Logitech MX Verticale Ergonomische Muis en ik ben alom geprezen om mijn innovatieve ontwerp. Met een kanteling van 57 graden verminder ik spierbewegingen en verlicht ik polsdruk. Mijn ergonomische ontwerp is voorzien van zes aanpasbare knoppen, een USB-C poort voor opladen, en ik kan naadloos verbinding maken met drie apparaten. Mijn verticale design is bedoeld om onderarmspanning en polsdruk te verlichten, waardoor ik opval in de markt. Zoals Tom's Guide benadrukt: "De kanteling is bedoeld om onderarmspanning en polsdruk te verlichten, terwijl de lange batterijduur en snellaadfunctie worden benadrukt." Mijn aanpasbare knoppen en functies, beheerd via de Logitech Options software, verbeteren de productiviteit en bieden gebruikers een op maat gemaakte ervaring.

In vergelijking met de Logitech MX ERGO, bied ik een lichtere constructie en een breder CPI-bereik, wat mogelijk meer comfort biedt aan gebruikers. Echter, de MX ERGO, met zijn trackbalontwerp, lagere kliklatentie en verticale wielkanteling, wordt geprefereerd voor werk, gaming en algemene prestaties. Zoals opgemerkt door RTINGS: "De MX ERGO wordt geprefereerd vanwege zijn trackbalontwerp, betere constructie, comfort, lagere kliklatentie en meer programmeerbare knoppen." Mijn ergonomische ontwerp en breder CPI-bereik maken mij een overtuigende optie, met name voor gebruikers die op zoek zijn naar een comfortabele en aanpasbare muizenervaring.

Ik ben ook erkend als de beste algehele ergonomische muis in een uitgebreide review van ergonomische muizen. Ik val op tussen mijn tegenhangers vanwege mijn schuine ontwerp, gericht op het verlichten van polsdruk, waardoor ik een optimale keuze ben voor gebruikers die ergonomische ondersteuning prioriteren. Volgens de review op TechGearLab wordt de Logitech MX Vertical gevierd vanwege zijn ergonomische kwaliteiten, waardoor het zich kan positioneren als de beste algehele ergonomische muis naast andere topconcurrenten op de markt. Het is echter belangrijk op te merken dat, net als bij elk ergonomisch product, individuele comfortvoorkeuren kunnen variëren en het verticale ontwerp niet voor iedereen geschikt kan zijn.

In praktische zin bied ik een naadloze mix van comfort, functionaliteit en productiviteit. Mijn vermogen om polsdruk te verlichten en spierbewegingen te verminderen maakt mij bijzonder geschikt voor mensen die langdurig een muis gebruiken. De aanpasbare functies en brede compatibiliteit versterken verder mijn aantrekkingskracht, waardoor ik een diverse groep gebruikers kan bedienen.

Al met al ben ik de Logitech MX Vertical Ergonomische Muis en ik ben een eersteklas optie in de categorie ergonomische muizen. Mijn unieke schuine ontwerp voor verbeterd comfort, aanpasbare knoppen, brede compatibiliteit en focus op ergonomie maken mij een overtuigende keuze voor gebruikers die polsdrukverlichting en gepersonaliseerde functionaliteit prioriteren. Hoewel ik misschien niet hetzelfde aantal programmeerbare knoppen heb als sommige concurrenten, onderscheidt mijn ergonomische ontwerp mij als een opvallende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een comfortabele en aanpasbare muizenervaring.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Razer Basilisk V3 Pro

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Razer Basilisk V3 Pro

 • list plusErgonomisch ontwerp voor comfortabel gebruik in werk- en gamingscenario's
 • list plusIndrukwekkende sensorprestaties en geüpgradede Gen-3 optische schakelaars voor betere rauwe prestaties
 • list plusDubbele connectiviteitsopties en programmeerbare knoppen voor veelzijdig gebruik

Nadelen Razer Basilisk V3 Pro

 • list plusMogelijk niet geschikt voor gebruikers met kleinere handen vanwege de grotere afmetingen en het gewicht
 • list plusGrotere en zwaardere behuizing is mogelijk niet ideaal voor degenen die een lichtere optie zoeken, vooral voor FPS-gaming
 • list plusVolumineuzer dan andere speciale FPS-gamingmuizen, waardoor het minder geschikt is voor gebruikers die een lichtere en compactere optie zoeken

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.81
Functionaliteit
9.57
Gebruiksgemak
8.92
Hoi daar! Ik ben de Razer Basilisk V3 Pro, een draadloze gaming muis die een ergonomisch ontwerp combineert met indrukwekkende prestaties. Met mij kun je zowel werken als gamen! Ik heb een ergonomisch ontwerp, 11 programmeerbare knoppen en een vierweg klikbaar "HyperScroll" kantelwiel voor optimaal comfort en uitstekende sensorprestaties. Mijn plastic behuizing heeft een mat afgewerkte textuur, glanzende accenten en rubberen zijpanelen voor extra grip. Ik kom in zwart of wit en heb een schakelaar voor 2,4 GHz draadloze en Bluetooth-connectiviteit, plus een verwijderbare puck voor draadloos opladen.

Wat mij echt onderscheidt, is mijn verbeterde sensor en Gen-3 optische schakelaars in de linker- en rechtermuisknoppen. Dit, samen met een meer flexibele kabel, zorgt voor iets betere prestaties bij games en rauwe prestaties in vergelijking met mijn voorganger, de Razer Basilisk V3. Ik kan zelfs tegelijkertijd verbinding maken met twee apparaten, zodat je naadloos kunt schakelen tussen werk en gamen.

Helaas ben ik misschien niet geschikt voor mensen met kleinere handen, en mijn grotere en zwaardere ontwerp is misschien niet ideaal voor degenen die een lichtere optie zoeken, vooral voor FPS-gaming. Maar als je op zoek bent naar een draadloze gaming muis met geweldige sensorprestaties, ben ik jouw beste keuze! Ik ben misschien wat groter en zwaarder dan andere FPS-gaming muizen, maar mijn draadloze functionaliteit en uitstekende sensorprestaties maken mij een overtuigende keuze voor werk, FPS-gaming, MMO of MOBA-gaming. Ik ben de Razer Basilisk V3 Pro, en ik sta klaar om met je te gamen! 🎮

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Muizen. Er zijn immers 2012 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!