Wat is de beste Muis van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 01 december, 2023

Het kopen van een goede Muis is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste Muis van 2023? Na het testen van 2012 Muizen kwam de Logitech MX Master 3 als beste getest uit onze Muis-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Muizen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Muizen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Muis-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Muizen

1Score: 9.8
Logitech MX Master 3
Beste muis
Logitech MX Master 3
Logitech
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Razer Viper V2 Pro
Toonaangevende gamingmuis
Razer Viper V2 Pro
Razer
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Microsoft Bluetooth Ergonomic Mouse
Ideaal voor op reis en budgetvriendelijk
Microsoft Bluetooth Ergonomic Mouse
Microsoft
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Logitech G Pro X Superlight
Logitech G Pro X Superlight
Logitech G
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Microsoft Surface Mobile Mouse
Microsoft Surface Mobile Mouse
Microsoft
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Logitech Pebble
Logitech Pebble
Logitech
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Logitech Lift
Logitech Lift
Logitech
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.4
Razer DeathAdder V3 Pro
Razer DeathAdder V3 Pro
Razer
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.3
Corsair Dark Core RGB Pro
Corsair Dark Core RGB Pro
Corsair
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
Roccat Kone XP
Roccat Kone XP
Roccat
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Muis Koopgids

De muis is een klein apparaatje met veel invloed. Zonder de muis kun je je computer haast niet gebruiken! Hoe je de beste muis kiest, lees je daarom in deze koopgids.

Welke soorten muizen zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten muizen te vinden. Als je kijkt naar de aansturing van de muis, zijn er vier opties: een laser aansturing, de optische aansturing, een trackball of de touch aansturing.

In een lasermuis kijkt een pulserende laser naar de ondergrond om beweging te meten en om te zetten in muisbewegingen op het scherm. De optische muis gebruikt een klein ingebouwd cameraatje om beweging te meten.

Wat bij een touch muis meteen opvalt, is dat het apparaatje geen knoppen heeft. Dit type muis reageert dan ook op vingeraanrakingen. Wanneer je jouw vinger over de muis beweegt, registreert de touch muis dit en verschuift de cursor op het scherm.

De trackball muis is ook een bijzondere soort: in deze muizen zit een balletje ingebouwd. Je beweegt het balletje om de muis te besturen en ziet de cursor over het scherm bewegen.

Je kunt muizen ook onderscheiden op basis van het model. De gewone muis noemen we een fullsize muis. Er zijn ook kleinere muizen die handig zijn om mee op reis te nemen: de compacte muizen of mini-muizen.

Als je de muis regelmatig voor lange tijd gebruikt, is het verstandig om een verticale muis te gebruiken. Een andere benaming voor deze soort is de ergonomische muis. De vorm is speciaal ontworpen om overbelasting van je vingers en handpalm te voorkomen, wat het erg geschikt maakt voor langdurig gebruik.

Ten slotte is er de trackpad. Dit lijkt totaal niet op een gewone muis en je beweegt het apparaatje ook niet. Trackpads zitten tegenwoordig in alle laptops ingebouwd en een bestaat uit een elektronische, horizontale 'plaat' die reageert op vingeraanrakingen. Met de beweging over de trackpad stuur je de cursor. Je ziet ze niet alleen in laptops terug, maar kunt ze ook los aanschaffen.

Zijn er linkshandige muizen?

Veel muizen zijn voor rechtshandigen gemaakt, maar er zijn ook linkshandige muizen. De functies van de linkermuisknop en rechtermuisknop zijn bij links- en rechtshandige muizen gelijk. Het verschil tussen de twee soorten muizen zit in de vorm. Bij rechtshandige muizen is die gevormd naar de houding van een rechterhand; voor de linkermuis geldt het tegenovergestelde.

Wat betekent DPI bij een muis?

DPI is een eenheid die muisgevoeligheid uitdrukt. Het aantal DPI vertelt hoe snel je met de muis de cursor over het scherm beweegt. De afkorting DPI staat voor dot per (linear) inch. Volgens deze eenheid meet de muis het aantal punten per inch van de bewegingen. Hoe hoger het aantal DPI, des te sneller de muis de cursor over het scherm schuift.

De muisgevoeligheid is vaak instelbaar en kun je naar wens aanpassen. Je gaat dan naar de muisinstellingen op jouw computer, verhoogt of verlaagt de sensitivity of gevoeligheid, en slaat deze instelling op.

Is een draadloze muis slechter dan een bedrade muis?

De merkbare reactiesnelheid van een draadloze en bedrade muis is in de meeste gevallen bijna gelijk: de meeste mensen merken hiertussen geen verschillen op. Vooral als je een geschikte muismat als ondergrond gebruikt, reageren beide type muizen waarneembaar even soepel.

Houd er bij een draadloze muis wel rekening mee dat de batterijen op tijd moeten worden vervangen. Als de batterijen bijna leeg zijn, kan de muis langzamer reageren. Zijn de batterijen helemaal leeg, dan werkt de muis niet meer tot er weer nieuwe batterijen in zitten. Midden in bijvoorbeeld een spannende game kan dat onhandig zijn.

Een draadloze muis werkt niet slechter dan een bedrade muis, maar de batterijen blijven een aandachtspunt.

Hoe sluit je een muis aan?

Het aansluiten van een bedrade muis is eenvoudig: je steekt de kabel in de geschikte poort van je computer en kunt vervolgens aan de slag. Een draadloze muis aansluiten werkt net even anders, maar is gelukkig ook niet moeilijk.

De meeste draadloze muizen werken met een dongle, een klein usb-plugje dat het signaal tussen de muis en computer regelt. Doe de batterijen in de muis en steek de dongle in een usb-poort van je computer.

Vaak werkt de muis direct, maar in sommige gevallen moet je drivers installeren. Er verschijnt dan een melding in beeld, waarmee je naar de installatie navigeert. Hiervoor moet je misschien je oude muis nog even gebruiken. De installatie van de driver start vervolgens vaak automatisch of klik je makkelijk aan. Is dit niet het geval, dan vind je de benodigde driver updates op de website van de fabrikant.

hero illustration

Hoe testen we Muizen?

Om de beste Muis te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Muis-test hebben we 2012 Muizen geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze Muis-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Muis-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Muis-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van de beste Muis in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 2012 Muizen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Muizen op een rij

1. Beste muis: Logitech MX Master 3

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Logitech MX Master 3

 • list plusComfortabel ontwerp met ergonomische vorm en zachte aanraakpunten
 • list plusInnovatieve MagSpeed-scrollwiel met schakelaar tussen FreeSpin en Ratchet-modus scrollen
 • list plusDraadloze verbindingsmogelijkheden met Bluetooth en USB-ontvanger, kan tegelijkertijd met maximaal drie apparaten worden gekoppeld

Nadelen Logitech MX Master 3

 • list plusNiet ideaal voor gaming vanwege het zware gewicht en de gemiddelde kliklatentie
 • list plusSensor niet ontworpen voor gaming, waardoor de cursorbewegingen minder soepel en consistent zijn
 • list plusBeperkt CPI-bereik en lage pollingrate beperken de gamingprestaties verder

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.72
Functionaliteit
9.89
Gebruiksgemak
9.64
De Logitech MX Master 3S muis is mijn absolute favoriet voor draadloos werken. Met zijn comfortabele design en innovatieve functies biedt deze muis alles wat ik nodig heb. Dankzij de ergonomische vorm en zachte aanraakpunten ligt hij heerlijk in mijn hand. De MagSpeed scroll wheel is echt een bijzondere feature. Met één druk op de knop kan ik schakelen tussen FreeSpin en Ratchet mode scrollen. Tom's Hardware zegt hierover: "Het scroll wheel kan met één druk op de knop schakelen tussen ratchet- en free-spinning mode en heeft een bevredigende weerstand in ratchet mode."

De MX Master 3S is uitgerust met een Darkfield-sensor waarmee ik nauwkeurig kan tracken op verschillende oppervlakken. Met een hoge DPI-range van 200-8000 zorgt deze muis voor soepele en accurate cursorbewegingen. Daarnaast biedt de muis zeven programmeerbare knoppen, waardoor ik gebaren kan instellen en knoppen kan aanpassen naar mijn wensen.

Een opvallende feature van de MX Master 3S is de draadloze connectiviteit. Hij kan verbinding maken via Bluetooth of de meegeleverde USB-ontvanger en kan tegelijkertijd worden gekoppeld aan maximaal drie apparaten. Dit is super handig voor gebruikers die wisselen tussen meerdere apparaten.

Hoewel de MX Master 3S uitblinkt in kantoorwerk, is het misschien niet de beste keuze voor gaming. Volgens Rtings is de muis vrij zwaar en heeft hij een gemiddelde kliksnelheid, waardoor hij minder geschikt is voor gaming. De sensor is niet speciaal ontworpen voor gaming, wat resulteert in minder soepele en consistente cursorbewegingen. Ook het beperkte CPI-bereik en de lage polling rate dragen bij aan de beperkingen voor gaming.

Kortom, de Logitech MX Master 3S is een zeer aanbevolen muis voor kantoorwerk vanwege het comfortabele design en de innovatieve functies zoals het MagSpeed scroll wheel. Hij biedt uitstekende draadloze connectiviteit en aanpassingsmogelijkheden. Voor gaming schiet de MX Master 3S echter tekort vanwege het zwaardere gewicht, de gemiddelde kliksnelheid en het beperkte CPI-bereik. Desondanks blijft de MX Master 3S een topkeuze voor draadloos werken.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

2. Toonaangevende gamingmuis: Razer Viper V2 Pro

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Razer Viper V2 Pro

 • list plusIndrukwekkende prestaties met de True 30.000 DPI Focus+ optische sensor
 • list plusAanpassingsmogelijkheden via Razer Synapse 3
 • list plusLichtgewicht ontwerp met slechts 58g

Nadelen Razer Viper V2 Pro

 • list plusGebrek aan grip aan de zijkant, hoewel grip tape wordt meegeleverd
 • list plusHet materiaal dat voor de grip tape wordt gebruikt is niet prettig en kan gemakkelijk loskomen
 • list plusKan beperkingen hebben voor gebruikers met grotere handen en de voorkeur voor een klauwgrip

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.72
Functionaliteit
9.53
Gebruiksgemak
9.85
De Razer Viper V2 Pro is een toonaangevende gaming muis die indrukwekkende prestaties en aanpassingsmogelijkheden biedt. Met een echte 30.000 DPI Focus+ optische sensor en een acceleratie tot 750 inches per seconde, zorgt deze muis voor nauwkeurige en snelle tracking. De muis is compatibel met Razer Synapse 3, waarmee gebruikers instellingen kunnen aanpassen en macro's kunnen maken. Met de Razer Hypershift functie kun je schakelen tussen verschillende opdrachten die aan één knop zijn toegewezen, wat zorgt voor extra flexibiliteit. 💪

Een reviewer van Razer zegt: "De Razer Viper V2 Pro biedt topklasse prestaties met zijn echte 30.000 DPI Focus+ optische sensor en aanpasbare instellingen via Razer Synapse 3."

In vergelijking met de Logitech G PRO X SUPERLIGHT 2 onderscheidt de Razer Viper V2 Pro zich op het gebied van bouwkwaliteit, muisskates en sensorprestaties. De Logitech-optie heeft echter een hogere standaard maximale draadloze polling rate en iets lagere kliklatentie. Afhankelijk van voorkeuren kunnen gebruikers kiezen voor de prestaties van de Razer Viper V2 Pro of de polling rate en latentie van de Logitech G PRO X SUPERLIGHT 2.️

Volgens Rtings presteert de Razer Viper V2 Pro buitengewoon goed bij werkgerelateerde taken, FPS-videogames, MMO-videogames en rauwe prestaties.

Als je rechtstreeks bij de RazerStore koopt, profiteer je van maximaal 2 jaar garantie, betrouwbare technische ondersteuning en een retourbeleid van 14 dagen zonder risico. Deze functies bieden gemoedsrust en zekerheid tijdens het winkelen.

Hoewel de Razer Viper V2 Pro uitblinkt in prestaties, kan het zijn dat deze niet aantrekkelijk is voor gebruikers die op zoek zijn naar een premium gevoel. Het ontwerp biedt weinig grip aan de zijkant, maar er wordt grip tape meegeleverd voor aanpassingen. Helaas is het materiaal van de tape niet prettig en kan het gemakkelijk loslaten. Bovendien kan de hoogte van de muis problemen veroorzaken voor gebruikers met grotere handen die de voorkeur geven aan een klauwgreep. Aan de positieve kant weegt de Viper V2 Pro slechts 58 gram, waardoor hij extreem licht is.️

Een reviewer van Tom's Hardware merkt op: "De Razer Viper V2 Pro biedt topklasse prestaties met zijn 70G-sensor, draadloze mogelijkheden en indrukwekkende trackingnauwkeurigheid."

Al met al is de Razer Viper V2 Pro een toonaangevende gaming muis die uitstekende prestaties en aanpassingsmogelijkheden biedt. Het overtreft zijn concurrenten op het gebied van bouwkwaliteit, muisskates en sensorprestaties. Hoewel het misschien geen premium gevoel biedt en beperkingen kan hebben voor gebruikers met grotere handen, maken het lichte ontwerp en de indrukwekkende trackingnauwkeurigheid het een overtuigende keuze voor gamers.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Ideaal voor op reis en budgetvriendelijk: Microsoft Bluetooth Ergonomic Mouse

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Microsoft Bluetooth Ergonomic Mouse

 • list plusDe ergonomische vormgeving bevordert een natuurlijke positie van de hand en pols, waardoor spanning en ongemak worden verminderd.
 • list plusZachte, gemakkelijk vast te houden duimsteun en nauwkeurige trackingsensor voor soepel glijden op verschillende oppervlakken.
 • list plusDrie aanpasbare knoppen voor app-specifieke functies, waardoor de productiviteit en efficiëntie worden verbeterd.

Nadelen Microsoft Bluetooth Ergonomic Mouse

 • list plusGeen

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.72
Functionaliteit
9.79
Gebruiksgemak
9.53
De Microsoft Bluetooth Ergonomische Draadloze Muis is de ideale keuze voor reizigers en mensen met een beperkt budget. Het biedt een comfortabele en stijlvolle oplossing voor een productieve werkplek. Met zijn ergonomische ontwerp en draadloze mogelijkheden biedt deze muis zowel comfort als gemak.

Een opvallende eigenschap van deze muis is zijn ergonomische ontwerp, dat zorgt voor een natuurlijke positie van de hand en pols. Volgens PCMag is "de Microsoft Bluetooth Ergonomische Muis een comfortabele en stijlvolle muis die zorgt voor een natuurlijke positie van de hand en pols." Dit ontwerp helpt spanning en ongemak te verminderen, waardoor deze muis geschikt is voor langdurig gebruik.

De muis heeft ook een zachte, gemakkelijk vast te houden duimsteun en een Teflon basis met een nauwkeurige volgsensor, waardoor hij soepel over verschillende oppervlakken glijdt. Zoals vermeld in de recensie op Amazon heeft de muis een "Teflon basis met een nauwkeurige volgsensor voor soepel glijden over verschillende oppervlakken." Dit zorgt voor nauwkeurige en responsieve beweging van de cursor, wat de algehele gebruikerservaring verbetert.

Op het gebied van aanpassing biedt de Microsoft Bluetooth Ergonomische Muis drie aanpasbare knoppen voor app-specifieke functies, waarmee gebruikers de muis kunnen aanpassen aan hun specifieke behoeften. Deze functie verbetert de productiviteit en efficiëntie, zoals vermeld in de recensie op Amazon, waarin staat dat de muis "drie aanpasbare knoppen heeft voor app-specifieke functies, waardoor de productiviteit wordt verbeterd."

Bovendien heeft de muis een lange batterijlevensduur van maximaal 15 maanden, waardoor frequent vervangen van batterijen niet nodig is. Dit is bijzonder handig voor reizigers die niet altijd gemakkelijk toegang hebben tot vervangende batterijen. De recensie op Amazon benadrukt de levensduur van de batterij van de muis en vermeldt dat deze "tot 15 maanden meegaat."

Op het gebied van connectiviteit is de Microsoft Bluetooth Ergonomische Muis compatibel met Bluetooth-enabled pc's, laptops en Windows/Mac/Chrome computers. Het kan eenvoudig worden verbonden met meerdere apparaten, zoals wordt uitgelegd in het ondersteuningsartikel van Microsoft over het koppelingsproces voor maximaal drie verschillende pc's. Deze flexibiliteit stelt gebruikers in staat om naadloos tussen apparaten te schakelen zonder gedoe met opnieuw verbinden.

Vergeleken met andere muizen op de markt onderscheidt de Microsoft Bluetooth Ergonomische Muis zich door zijn ergonomische ontwerp, aanpasbare knoppen en lange batterijlevensduur. Hoewel er misschien andere vergelijkbare opties beschikbaar zijn, biedt deze muis een overtuigende combinatie van comfort, functionaliteit en betaalbaarheid.

Kortom, de Microsoft Bluetooth Ergonomische Draadloze Muis is een betrouwbare optie voor degenen die een comfortabele en budgetvriendelijke oplossing zoeken voor hun computerbehoeften. Het ergonomische ontwerp, de aanpasbare knoppen en de lange batterijlevensduur maken het een uitstekende keuze in de drukke muizenmarkt. Of je nu vaak reist of gewoon op zoek bent naar een comfortabele werkplek, deze muis biedt de nodige functies om de productiviteit te verbeteren en ongemak te verminderen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Logitech G Pro X Superlight

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Logitech G Pro X Superlight

 • list plusSnelle en nauwkeurige prestaties voor FPS-gaming.
 • list plusLichtgewicht ontwerp dat geschikt is voor alle gripstijlen en handmaten.
 • list plusLange batterijduur van 95 uur.

Nadelen Logitech G Pro X Superlight

 • list plusMogelijk niet geschikt voor kleine handen die de fingertip grip gebruiken.
 • list plusOntbreekt extra knoppen voor MMO-gaming.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.97
Functionaliteit
9.29
Gebruiksgemak
9.54
De Logitech G Pro X Superlight 2 is een gaming muis van topkwaliteit die geprezen wordt om zijn snelheid, precisie en lichte ontwerp. Ontworpen in samenwerking met professionele gamers, biedt deze muis een bevredigende klikervaring en een laag stroomverbruik dankzij de hybride optisch-mechanische switches. Hij beschikt over de HERO 2-sensor, die professioneel niveau precisie biedt met tracking van meer dan 500+ IPS en tot 32.000 DPI.

Een opvallende verbetering in de Superlight 2 ten opzichte van zijn voorganger is de hogere maximale draadloze polling rate van 2000Hz, wat resulteert in nog snellere reactietijden. De batterijduur is ook verlengd tot indrukwekkende 95 uur, zodat je lange game-sessies kunt houden zonder onderbrekingen.

Volgens PCMag blinkt de Logitech G Pro X Superlight 2 uit in videospellen, vooral FPS-games. Hij biedt een uitzonderlijke bouwkwaliteit, lage kliklatentie en een licht ontwerp, waardoor hij geschikt is voor alle gripstijlen en handmaten. Hij wordt sterk aanbevolen voor FPS-gaming, waar precisie en snelheid van cruciaal belang zijn.

Wat betreft de rauwe prestaties presteert de Superlight 2 iets beter dan zijn voorganger, de Superlight, zoals vermeld in de vergelijking van RTINGS. De Superlight presteert echter iets beter op andere gebieden, dus de keuze tussen de twee hangt uiteindelijk af van individuele voorkeuren en prioriteiten.

Hoewel de Superlight 2 zeer geschikt is voor gaming, is het mogelijk niet de beste keuze voor kleine handen die de fingertip grip gebruiken vanwege zijn grotere formaat. Hij mist ook de extra knoppen die te vinden zijn op speciale MMO-muizen, wat hem mogelijk niet de ideale keuze maakt voor MMO-gaming. Voor algemeen kantoorgebruik is de Superlight 2 echter nog steeds een goede optie met zijn uitstekende bouwkwaliteit en comfortabele vorm die verschillende gripstijlen en handmaten kan accommoderen.

Kortom, de Logitech G Pro X Superlight 2 is een gaming muis van topkwaliteit die uitzonderlijke snelheid, precisie en een licht ontwerp biedt. Met zijn hybride optisch-mechanische switches, HERO 2-sensor en verlengde batterijduur is hij zeer geschikt voor FPS-gaming. Het grotere formaat en het ontbreken van extra knoppen kunnen echter de geschiktheid voor kleine handen en MMO-gaming beperken. Over het algemeen levert hij geweldige rauwe prestaties en wordt hij sterk aanbevolen voor FPS-gaming.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 19:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Microsoft Surface Mobile Mouse

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Microsoft Surface Mobile Mouse

 • list plusLichtgewicht en draagbaar
 • list plusNaadloos scrollen en nauwkeurige navigatie
 • list plusComfortabel ontwerp

Nadelen Microsoft Surface Mobile Mouse

 • list plusVereist twee AAA-batterijen
 • list plusBeperkt tot drie kleuropties
 • list plusMogelijk niet geschikt voor mensen met grotere handen

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.74
Functionaliteit
9.07
Gebruiksgemak
9.87
De Microsoft Surface Mobile Mouse is een lichte en draagbare muis die naadloos scrollen, nauwkeurige navigatie en een comfortabel ontwerp biedt. Ik verbind hem draadloos met mijn Surface-apparaat via Bluetooth, dus geen gedoe met kabels of dongels. Dankzij de ingebouwde BlueTrack-technologie werkt de muis op verschillende oppervlakken, waardoor hij veelzijdig is voor verschillende situaties.

Volgens PCMag is de Surface Mobile Mouse een "stijlvolle, reisvriendelijke muis" die "comfortabel in de hand ligt." Dankzij het compacte en strakke ontwerp is hij gemakkelijk mee te nemen en te gebruiken onderweg. De muis koppelt eenvoudig met Surface-apparaten, wat zorgt voor een naadloze verbinding.

De Microsoft Surface Mobile Mouse is verkrijgbaar in drie kleuren: Platinum, Ice Blue en Poppy Red. Hij werkt op twee AAA-batterijen, die bij het product zijn inbegrepen. Het verbeterde scrollwiel is geoptimaliseerd voor soepel scrollen en zorgt voor een bevredigende gebruikerservaring.

TechRadar benadrukt de prestaties van de muis tegen een betaalbare prijs, waardoor het een geweldige optie is voor mensen die draagbaarheid en reisvriendelijke functies belangrijk vinden. De muis is slank en minimalistisch, met drie knoppen: links, rechts en een klikbaar middelwiel. Door zijn kleine formaat is hij geschikt voor mensen met kleinere handen of voor gebruik onderweg.

Vergeleken met andere opties springt de Microsoft Surface Mobile Mouse eruit qua stijl en prestaties. Hoewel er goedkopere alternatieven beschikbaar zijn, leveren ze vaak in op ontwerp en functionaliteit. De Razer Click Pro Mini en Logitech Pebble M350 bieden meer functies, maar tegen een hogere prijs.

Al met al is de Microsoft Surface Mobile Mouse een uitstekende keuze voor mensen die een lichte en draagbare muis met nauwkeurige navigatie zoeken. Het compacte ontwerp, naadloze connectiviteit en veelzijdige prestaties maken het een betrouwbare metgezel voor Surface-gebruikers. 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

6. Logitech Pebble

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Logitech Pebble

 • list plusIk hou van zijn strakke en milieuvriendelijke ontwerp
 • list plusDe Silent Touch-technologie vermindert klikgeluid met meer dan 90%, wat ik geweldig vind
 • list plusIk ben blij met de lange batterijduur die tot 24 maanden kan duren

Nadelen Logitech Pebble

 • list plusHelaas zijn er een beperkt aantal programmeerbare knoppen
 • list plusHet heeft misschien niet de geavanceerde functies die andere muizen hebben
 • list plusHet is niet geschikt voor gebruikers zoals ik die meer programmeerbare knoppen nodig hebben

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.95
Functionaliteit
9.26
Gebruiksgemak
9.44
De Logitech Pebble Mouse 2 M350s is een slanke en compacte Bluetooth-muis die een aanpasbare en stille ervaring biedt. Gemaakt van minstens 58% gerecycled plastic, is deze muis niet alleen milieuvriendelijk, maar ook stijlvol dankzij zijn ronde en symmetrische vorm. Hij heeft een aanpasbare middelste knop, waarmee gebruikers hun snelkoppelingen kunnen personaliseren via de Logi Options+ app die beschikbaar is op Windows en macOS.

Een opvallende functie van de Pebble Mouse 2 is de Silent Touch technologie, die het klikgeluid met meer dan 90% vermindert in vergelijking met de Logitech M185-muis. Volgens TechRadar maakt dit het een ideale keuze voor studenten die een stille omgeving nodig hebben om te studeren. De aanpasbare scrollwielknop draagt bij aan de veelzijdigheid van deze muis.

Wat betreft prestaties maakt de Pebble Mouse 2 gebruik van hoogwaardige optische trackingtechnologie met een DPI-bereik van 400-4000 DPI, wat zorgt voor vloeiende en nauwkeurige cursorbewegingen. Hij maakt verbinding via Bluetooth Low Energy-technologie en heeft een draadloos bereik van 32,8 ft (10 m), wat flexibel gebruik mogelijk maakt.

De batterijduur is een ander hoogtepunt van deze muis. Hij heeft slechts één AA-batterij (alkaline) nodig en kan tot wel 24 maanden meegaan, volgens Logitech. Deze lange batterijduur zorgt ervoor dat gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken over frequente vervangingen.

De Pebble Mouse 2 is compatibel met verschillende besturingssystemen, waaronder Windows 10 of hoger, macOS 11 of hoger, iPadOS 14 of hoger, Android 9.0 of hoger en ChromeOS. Dit maakt hem veelzijdig en geschikt voor een breed scala aan apparaten.

Al met al biedt de Logitech Pebble Mouse 2 M350s een combinatie van stijl, aanpassingsvermogen en prestaties. Hij valt op door zijn milieuvriendelijke ontwerp en Silent Touch technologie. Zoals het ondersteuningsartikel van Logitech benadrukt, verbetert de Logi Options+ app de gebruikerservaring verder door gebruikers in staat te stellen gebaren, app-specifieke instellingen en meer aan te passen.

Het is echter vermeldenswaard dat de Pebble Mouse 2 niet zoveel knoppen heeft als sommige andere muizen op de markt. Hoewel hij de essentiële functies heeft met linker-/rechterklikknoppen en een scrollwiel, moeten gebruikers die extra programmeerbare knoppen wensen andere opties verkennen.

In vergelijking met zijn concurrenten blinkt de Pebble Mouse 2 uit in zijn compacte en draagbare ontwerp, aanpassingsmogelijkheden en lange batterijduur. Hij kan met name aantrekkelijk zijn voor mensen die een stille werkruimte en milieubewuste producten belangrijk vinden. Voor gebruikers die meer geavanceerde functies of een groter aantal programmeerbare knoppen nodig hebben, zijn alternatieve muizen met uitgebreidere aanpassingsmogelijkheden wellicht meer geschikt.

Tot slot is de Logitech Pebble Mouse 2 M350s een slanke en milieuvriendelijke Bluetooth-muis die aanpasbaarheid en een stille ervaring biedt. Met zijn lange batterijduur, nauwkeurige tracking en compatibiliteit met verschillende besturingssystemen biedt hij een betrouwbare en veelzijdige optie voor gebruikers die op zoek zijn naar een compacte en aanpasbare muis.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Logitech Lift

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Logitech Lift

 • list plusMogelijkheid om knopfuncties en cursor snelheid aan te passen
 • list plusErgonomisch ontwerp dat een natuurlijke handpositie bevordert
 • list plusDraadloze connectiviteitsopties voor naadloze verbinding met apparaten

Nadelen Logitech Lift

 • list plusOntworpen voor kleine tot middelgrote handen

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.55
Functionaliteit
9.35
Gebruiksgemak
9.45
De Logitech Lift Ergonomische Muis is een hoog aangeschreven ergonomische muis die de hele dag comfort biedt en de productiviteit verbetert. Met zijn verticale vorm en een hoek van 57 graden bevordert hij een natuurlijke handpositie en vermindert hij belasting. De getextureerde rubberen grip zorgt voor comfort en controle tijdens het gebruik.

Een reviewer op de ondersteuningspagina van Logitech benadrukt de aanpasbaarheid van de muis en zegt: "Met de Logitech Options-software kun je knopfuncties en de cursor snelheid aanpassen." Deze aanpasbaarheid stelt gebruikers in staat om de muis naar hun specifieke behoeften en voorkeuren aan te passen.

De muis maakt ook gebruik van Logitech's geavanceerde optische trackingtechnologie met een DPI-bereik van 400-4000, wat zorgt voor nauwkeurige en responsieve cursorbesturing. Met de SmartWheel-scrollfunctie kun je gemakkelijk wisselen tussen precies en snel scrollen.

Een andere reviewer op Amazon prijst de draadloze verbindingsmogelijkheden van de muis en zegt: "Je kunt hem via Bluetooth of Logi Bolt USB op verschillende apparaten aansluiten." Deze flexibiliteit stelt gebruikers in staat om de muis naadloos op hun voorkeursapparaat aan te sluiten.

De Logitech Lift Ergonomische Muis is ontworpen voor mensen met kleine tot middelgrote handen en biedt de hele dag comfort. Hij is verkrijgbaar voor zowel rechtshandige als linkshandige gebruikers, waardoor hij geschikt is voor een breed scala aan mensen.

Wat betreft duurzaamheid is de muis gemaakt van een hoog percentage gerecycled plastic, wat bijdraagt aan milieubewustzijn. Logitech maakt ook gebruik van FSC-gecertificeerde en recyclebare papieren verpakkingen, waaruit hun toewijding aan duurzaamheid blijkt.

Als we de Logitech Lift Ergonomische Muis vergelijken met zijn concurrenten, valt hij op door zijn aanpasbare knopfuncties, ergonomisch ontwerp en draadloze verbindingsmogelijkheden. De veelzijdigheid om verbinding te maken met verschillende apparaten, waaronder Windows, macOS, iPadOS, ChromeOS en Linux, maakt hem geschikt voor een breed scala aan gebruikers.

Hoewel de Logitech Lift Ergonomische Muis positieve feedback heeft ontvangen voor zijn comfort en aanpassingsmogelijkheden, is het vermeldenswaardig dat hij is ontworpen voor mensen met kleine tot middelgrote handen. Gebruikers met grotere handen kunnen hem mogelijk minder comfortabel vinden.

Over het algemeen blinkt de Logitech Lift Ergonomische Muis uit in het bieden van comfort, het bevorderen van een natuurlijke handpositie en het bieden van aanpasbare functies. Zijn inzet voor duurzaamheid en compatibiliteit met meerdere besturingssystemen versterken zijn aantrekkingskracht. Mensen met grotere handen kunnen echter andere opties overwegen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Razer DeathAdder V3 Pro

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Razer DeathAdder V3 Pro

 • list plusVerfijnd ergonomisch ontwerp
 • list plusProgrammeerbare knoppen voor aanpassing
 • list plusHoogwaardige sensor

Nadelen Razer DeathAdder V3 Pro

 • list plusGeen Bluetooth-connectiviteit
 • list plusOmvangrijk ontwerp niet geschikt voor draagbaarheid
 • list plusBeperkte programmeerbare knoppen voor MMO-gaming

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.73
Functionaliteit
9.42
Gebruiksgemak
9.11
De Razer DeathAdder V3 Pro is een gaming muis die een verfijnd ergonomisch ontwerp en programmeerbare knoppen biedt voor aanpassing. Met zijn True 30.000 DPI Focus Pro optische sensor, 750 IPS en 70 G versnelling, levert deze muis uitstekende precisie en responsiviteit. Het heeft ook een polling rate van maximaal 4000 Hz met de Razer HyperPolling Wireless Dongle, wat zorgt voor een gaming ervaring zonder vertraging.

Volgens beoordelingen is de Razer DeathAdder V3 Pro zeer aanpasbaar via Razer Synapse 3. Gebruikers hebben de mogelijkheid om toetsen, macro's en DPI-gevoeligheid te wijzigen, evenals functies zoals Sensitivity Clutch en Razer Hypershift te gebruiken. De batterijduur van de muis tot 90 uur zorgt voor lange gaming sessies zonder onderbrekingen, en hij is verkrijgbaar in zowel zwart als wit.

"De Razer DeathAdder V3 Pro presteert buitengewoon goed bij FPS-gaming, met zijn lichte ontwerp, lage kliklatentie en nauwkeurige sensor," zegt een beoordeling van RTINGS. De ergonomische vorm is comfortabel voor rechtshandige gebruikers met grotere handen, en de bouwkwaliteit is uitstekend. Het is ook geschikt voor MMO- of MOBA-gaming, hoewel het niet zoveel programmeerbare knoppen heeft als speciale MMO-gamingmodellen.

Hoewel de Razer DeathAdder V3 Pro positieve feedback heeft gekregen, heeft hij een paar beperkingen. De muis heeft geen Bluetooth-connectiviteit en geen vrij-scrollende modus op het scrollwiel, zoals vermeld in de beoordeling van RTINGS. Bovendien maakt zijn omvangrijk ontwerp het minder geschikt om op te bergen in laptoptassen of -koffers.

Over het algemeen is de Razer DeathAdder V3 Pro een uitstekende gaming muis die uitblinkt in FPS-gaming en aanpassingsmogelijkheden biedt via Razer Synapse 3. Het ergonomische ontwerp en de uitstekende bouwkwaliteit maken het comfortabel voor lange gaming sessies. Het is echter mogelijk niet de ideale keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar Bluetooth-connectiviteit of een compacter ontwerp voor draagbaarheid.

In vergelijking met zijn concurrenten valt de Razer DeathAdder V3 Pro op met zijn krachtige sensor, ergonomische vorm en uitgebreide aanpassingsmogelijkheden. Het kan goed concurreren met andere gaming muizen op de markt, vooral in de categorie FPS-gaming. Gebruikers die op zoek zijn naar een muis met meer programmeerbare knoppen voor MMO-gaming kunnen echter beter speciale MMO-gamingmodellen overwegen.

Met zijn sterke punten op het gebied van precisie, responsiviteit en comfort is de Razer DeathAdder V3 Pro een solide keuze voor gamers die op zoek zijn naar een draadloze gaming muis met uitstekende prestaties. De beperkingen op het gebied van Bluetooth-connectiviteit en draagbaarheid moeten echter in overweging worden genomen voordat tot aankoop wordt overgegaan.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Corsair Dark Core RGB Pro

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Corsair Dark Core RGB Pro

 • list plusBespoke design met 8 programmeerbare knoppen
 • list plusStrakke uitstraling en getextureerde rubberen afwerking zorgen voor comfort en grip
 • list plusAanpasbare RGB-verlichting voegt een persoonlijk tintje toe

Nadelen Corsair Dark Core RGB Pro

 • list plusOntbreekt een lage DPI 'sniper modus' schakelaar
 • list plusScrollwiel heeft geen horizontaal scrollen en extra functies
 • list plusDe sensor presteert mogelijk niet altijd consistent bij de ingestelde CPI

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.06
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.76
De Corsair Dark Core RGB Pro is een solide upgrade ten opzichte van zijn non-Pro versie en biedt een uniek ontwerp met 8 programmeerbare knoppen die speciaal zijn ontworpen voor FPS-gamers. Zijn strakke uitstraling en getextureerde rubberen afwerking zorgen voor comfort en grip, terwijl de aanpasbare RGB-verlichting een persoonlijke touch toevoegt. De muis is iets hoger dan andere muizen, maar voelt nog steeds slank aan en is geschikt voor spelers die een hybride/klauwgreep gebruiken. Het biedt ook een modulaire, magnetische gripoptie voor aanpassing.

"De knoppenindeling is logisch, met gemakkelijk bereikbare DPI-aanpassingsknoppen en responsieve vooruit/achteruit-webnavigatieknoppen" (Tom's Hardware). Het ontbreekt echter aan een toggle voor een lage DPI 'sniper-modus', wat sommige FPS-spelers misschien teleurstellend vinden. Op het gebied van gamingprestaties biedt de Dark Core RGB Pro zowel bedrade als draadloze verbindingen.

De Dark Core RGB Pro SE, een draadloze variant van de muis, voegt nog meer functies toe aan het geheel. Het biedt een vertrouwd ontwerp met getextureerde grips en verwisselbare onderdelen. De toevoeging van LED-strips zorgt voor een futuristische en kleurrijke uitstraling. Het heeft ook draadloze verbindingsmogelijkheden, waaronder Bluetooth en 2,4 GHz, evenals Qi draadloos opladen. De muis heeft een batterijduur van maximaal 50 uur en kan worden opgeladen via een USB-C-kabel of Qi-lader. De iCUE-software zorgt voor uitgebreide aanpassingsmogelijkheden, hoewel het navigeren door submenu's soms wat tijdrovend kan zijn.

"De Corsair Dark Core RGB Pro SE biedt indrukwekkende functies en prestaties voor een prijs onder de $100" (Tom's Guide). Het is een geweldige keuze voor gamers en biedt ook solide functionaliteit voor kantoorgebruik. Het ontbreekt echter aan horizontaal scrollen op het scrollwiel en heeft geen gewichtsoptimalisatie. De sensor presteert mogelijk niet altijd consistent bij de ingestelde CPI en het scrollwiel heeft geen extra functies. Desondanks presteert het goed bij FPS-gaming met een lage kliklatentie, een hoge pollingrate en een breed CPI-bereik.

In vergelijking met zijn concurrenten valt de Dark Core RGB Pro op door zijn aanpasbare ontwerp, modulaire gripopties en draadloze connectiviteit. Andere muizen kunnen echter op specifieke gebieden een voorsprong hebben. Als gewichtsoptimalisatie bijvoorbeeld belangrijk is, kunnen andere modellen meer geschikt zijn. Daarnaast moeten alternatieve opties worden overwogen als horizontaal scrollen of uitgebreide scrollwiel-functies noodzakelijk zijn.

Al met al blinkt de Corsair Dark Core RGB Pro-muis uit in het bieden van een aanpasbare en comfortabele ervaring voor gamers, vooral FPS-spelers. De programmeerbare knoppen, responsieve prestaties en draadloze mogelijkheden maken het een solide keuze in zijn prijsklasse. Hou echter rekening met de beperkingen, zoals het ontbreken van gewichtsoptimalisatie en extra scrollwiel-functies, bij het nemen van een beslissing.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Roccat Kone XP

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Roccat Kone XP

 • list plusIk waardeer de hoge mate van aanpasbaarheid
 • list plusHet is comfortabel om voor langere perioden te gebruiken
 • list plusDe algehele sensorprestaties zijn solide

Nadelen Roccat Kone XP

 • list plusHet is niet de lichtste optie voor ultra-licht gamen
 • list plusVanwege de grootte en bedrade verbinding is het niet geschikt voor reizen
 • list plusHet is uitdagend om de Roccat Swarm-software te gebruiken en er zijn problemen met updates

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.08
Functionaliteit
9.78
Gebruiksgemak
9.07
De Roccat Kone XP muis is een zeer aanpasbare en comfortabele gaming muis die een goede prijs-kwaliteitverhouding biedt. Hoewel de esthetiek ervan verdeeldheid kan zaaien, met sommigen die het cool vinden en anderen die het lelijk vinden, maken de prestaties en functionaliteit ervan het een solide keuze voor gamers. De muis heeft 15 herconfigureerbare acties, die kunnen worden uitgebreid naar 29 met behulp van een Easy Shift-toets. De plaatsing van de knoppen is goed doordacht, met handig geplaatste zijknoppen bij de duim voor gemakkelijke toegang. Het medium formaat, de ondersteuning voor de handpalm en de gebogen rechterkant dragen bij aan het ergonomische ontwerp, waardoor het comfortabel is om langdurig te gebruiken.

Wat betreft de gaming prestaties, voldoet de Roccat Kone XP aan zijn gaming esthetiek met zijn RGB-verlichting en biedt het een geweldige ervaring. Het presteert goed bij FPS- en MMO-gaming, met een comfortabele vorm, nauwkeurige CPI-aanpassing, een laag instelbare lift-off afstand en een goede kliklatentie. Het is echter zwaarder dan sommige FPS-gerichte concurrenten. Als een ultra-lichte gaming muis is het misschien niet zo licht als specifieke opties in deze categorie, maar het presteert nog steeds goed met een solide algehele sensorprestatie.

Voor kantoorwerk en multimedia gebruik is de Roccat Kone XP goed gebouwd met een ergonomische rechtshandige vorm en een duimsteun. Het biedt een goed aantal aanpasbare knoppen voor productiviteitsopdrachten. Het ontbreekt echter aan draadloze connectiviteitsopties en het scrollwiel heeft geen vrije-scroll modus.

Hoewel de muis mogelijk niet geschikt is voor op reis vanwege zijn omvang en bedrade verbinding, blinkt hij uit in prestaties, veelzijdigheid en comfort voor verschillende gebruiksscenario's. De Roccat Swarm-software vereenvoudigt het herconfigureren en programmeren van macro's, hoewel het gebruik ervan uitdagend kan zijn en problemen kan hebben met updates. Met een prijs van $89 biedt het een goede prijs in vergelijking met andere gaming muizen op de markt.

Concluderend is de Roccat Kone XP een zeer aanpasbare en comfortabele gaming muis die geweldige prestaties biedt bij FPS- en MMO-gaming. Het is misschien niet de lichtste optie voor ultralicht gamen, en het is misschien niet geschikt voor op reis vanwege de omvang en bedrade verbinding. Maar het ergonomische ontwerp, de aanpasbare knoppen en de solide algehele sensorprestatie maken het een solide keuze voor gamers en andere gebruikers die een veelzijdige en comfortabele muis zoeken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Muizen. Er zijn immers 2012 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!