Bestenu

Beste draadloze muizen - nov. 2022

Met meer dan 1419 draadloze muizen op de markt zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
Hieronder vind je de beste draadloze muizen op een rij
01Score: 9.5
Logitech Wireless Mouse M185
Logitech Wireless Mouse M185
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.3
Trust Mydo
Trust Mydo
Ga naar laagste prjis
03Score: 9.1
Logitech M705
Logitech M705
Ga naar laagste prjis
04Score: 9
Logitech G502 HERO High Performance Gaming Mouse
Logitech G502 HERO High Performance Gaming Mouse
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.9
Logitech B100
Logitech B100
Ga naar laagste prjis
06Score: 8.6
Logitech MX Master 3 Draadloze Muis Zwart
Logitech MX Master 3 Draadloze Muis Zwart
Ga naar laagste prjis
07Score: 8.3
Trust Verto Draadloze Ergonomische Muis
Trust Verto Draadloze Ergonomische Muis
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.6
Logitech M280 Draadloze Muis Zwart
Logitech M280 Draadloze Muis Zwart
Ga naar laagste prjis
09Score: 7.5
Phreeze draadloze muis met duimsteun
Phreeze draadloze muis met duimsteun
Ga naar laagste prjis
10Score: 7.2
Logitech Wireless Mouse M235
Logitech Wireless Mouse M235
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Draadloze Muis Koopgids

avatar-contour
Daan van Dijk

Daan van Dijk

Gepubliceerd op: Nov 24, 2021


Een draadloze muis geeft je vrijheid omdat je niet afhankelijk bent van een kabel. Hieronder beschrijf ik waar je op let bij het kiezen van een draadloze muis.

Welke aansluitingen hebben draadloze muizen?

Een draadloze muis kan verschillende aansluitingen hebben. Er zijn draadloze muizen beschikbaar die via Bluetooth koppelt aan je computer of laptop. Hiervoor moet je computer wel een Bluetooth verbinding ondersteunen.

Een andere optie is een draadloze muis die via een dongel werkt. Je stopt de dongel in de USB-poort en vervolgens maakt de dongel gebruik verbinding via radiofrequenties. Een muis die via een dongel werkt, werkt meestal op een batterij of accu.

Hoe sluit je een draadloze muis aan?

Hoe je een draadloze muis aansluit, hangt af van welke aansluiting deze heeft. Een muis met een Bluetooth aansluiting koppel je via de Bluetooth verbinding aan je computer.

Vaak houdt je hiervoor het Bluetooth knopje ingedrukt tot deze gaat knipperen, vervolgens koppel je de muis en de muis zou moeten werken. Dit kan bij elke muis anders zijn, dus ik raad je aan de instructies te lezen.

Heb je een muis die op via de USB-poort wordt aangesloten, dan herkent je computer de muis meestal zelf en gaat deze zelf installeren.

Welke modellen muizen zijn er allemaal?

Er zijn mechanische muizen, optische muizen, ergonomische muizen en speciale muizen om mee te gamen.

Mechanische muizen hebben een balletje die de beweging aan twee assen doorgeeft: hierdoor beweegt de cursor over het scherm. Het nadeel van een mechanische muis is dat er zich snel vuil ophoopt rondom het balletje. Hierdoor moet je hem regelmatig schoonmaken.

Een optische muis heeft een laser of een led-lampje onderin de muis die door de weerkaatsing van het licht ziet waarheen de muis beweegt. Hierdoor is een optische muis veel nauwkeuriger, maar veel mensen vinden dat een optische muis te snel reageert. Gelukkig stel je bij veel muizen zelf de gevoeligheid in.

Een ergonomische muis is vooral erg fijn als je RSI klachten hebt of wilt voorkomen. Je ontlast vooral je pols als je een ergonomische muis hebt. Lees hieronder meer over de ergonomische muis.

Een gamersmuis is gevoeliger dan een normale muis wat hem ideaal maakt om videogames mee te spelen. Hij heeft vaak ook meer knopjes die tevens goed van pas komen bij het spelen van spelletjes op de computer.

Wat is een ergonomische muis?

Een ergonomische muis heeft een hele andere vorm dan een gewone muis. Door de vormgeving worden je pols en je hand minder belast. Dit is ideaal voor als je uren achter elkaar de computer gebruikt. Door het gebruik van een ergonomische muis verminder je de kans op RSI.

Het is wel even wennen om een ergonomische muis te gebruiken. Deze voelt anders en heeft soms een zogenaamde tracking-ball die je met je vingers gebruikt om de cursor op het scherm te bewegen.

Om de beste resultaten te bereiken, gebruik je naast een ergonomische muis, ook een ergonomisch toetsenbord.

De bediening van de muis

De meeste muizen bedien je via een linker- en rechterknop en een wieltje in het midden van de muis. Sommige ergonomische muizen hebben een trackball die je bedient met je vingers terwijl je de rest van de muis stil houdt.

Er zijn ook muizen verkrijgbaar die op touch werken. Bij deze muizen tik je op de muis in plaats van te klikken.

Waar staat DPI voor?

DPI staat voor Dots Per Inch en geeft de gevoeligheid van je muis weer. Hoe hoger je deze instelt, hoe gevoeliger de muis is. Gelukkig stel je de gevoeligheid bij bijna elke muis zelf in. Sommige mensen ervaren gevoelige muizen als frustrerend en verlagen deze.

hero illustration

Hoe komt deze super draadloze muis ranglijst tot stand..?

De wereld verandert... en dus de zoektocht naar de beste draadloze muis ook!
Vroeger ging je naar een winkel om advies te krijgen over draadloze muizen, maar tegenwoordig helpt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle draadloze muizen die te koop zijn in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke draadloze muizen het best verkopen
illustration
Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van draadloze muizen stelt hij deze lijst samen!
Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!
illustration
hero illustration

Artikelen die soortgelijk zijn aan draadloze muizen

De beste draadloze muizen in een oogopslag

1 - Logitech Wireless Mouse M185

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Logitech Wireless Mouse M185 blijft tot een jaar lang werken op een AA batterij. Steek de usb nano ontvanger in je laptop of desktop en je kan direct aan de slag. Installatie van drivers is dus ook niet nodig. De ronde vorm van de Logitech Wireless Mouse M185 ligt lekker in de hand en in combinatie met een polssteun voorkom je RSI klachten. De muis is duurzaam, eenvoudig en energiezuinig.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - Trust Mydo

Loading..
Ga naar laagste prjis

Comfortabele draadloze muis met geavanceerde stille knoppen. De Trust Mydo werkt draadloos met de kleine USB ontvanger. Stop deze kleine ontvanger in je laptop of PC en je kunt de muis direct gebruiken. Als je klaar bent laat je de ontvanger gewoon zitten in je PC of laptop, of berg je hem op in het gedeelte in de muis. Zet de muis aan of uit met de aan/uit schakelaar om de batterij te besparen. Kenmerken van de Trust Mydo: Minder klikgeluiden van toetsen Of je nu thuis, op school of op kantoor werkt, met de Mydo stille draadloze muis kun je je volledig concentreren op je werk zonder dat je afgeleid wordt door vervelende klikgeluiden. Geniet van de stilte, maar met dezelfde werking als elke andere muis. Werk draadloos De Mydo muis werkt draadloos tot een afstand van 8 meter met de opbergbare USB micro ontvanger. Links- en rechtshandige gebruikers Door het speciale ontwerp is de muis door zowel rechts- als linkshandige mensen te gebruiken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - Logitech M705

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Logitech M705 draadloze Marathon Muis is ontworpen om eindeloos door te gaan. Vanwege de ergonomische vorm blijft hij urenlang comfortabel en hij gebruikt veel minder energie dan vergelijkbare draadloze muizen, zodat je er drie jaar mee kunt werken zonder de batterijen te vervangen. Batterijlevensduur van drie jaar Met de batterijlevensduur van drie jaar bespaart u tijd en geld en spaart u bovendien het milieu, doordat batterijen vrijwel nooit meer vervangen hoeven te worden. Een statuslampje waarschuwt u wanneer uw batterij bijna leeg is. Gemakkelijk verbinding maken De kleine Logitech Unifying®-ontvanger koppelt tot zes Unifying-compatibele apparaten met een krachtige, betrouwbare draadloze verbinding (tot 25 meter).* De Cube werkt dus met uw andere Logitech Unifying-apparaten zonder een andere USB-poort in beslag te nemen. Supersnel scrollen Vlieg door lange documenten en webpagina's met één draai aan het scrollwiel. Kliksgewijs scrollen biedt u de juiste precisie om door lijsten, dia's en afbeeldingen te navigeren. Lasertracking De Logitech M705 draadloze Marathon Muis is voorzien van de nieuwste lasertracking technologie van Logitech. De laserprecisie zorgt voor een vloeiendere tracking op vrijwel elk oppervlak. Kenmerken Batterij Met de Logitech M705 kan je zonder problemen voor een lange tijd aan de slag dankzij de lange batterijduur van 3 jaar. Ergonomisch De Logitech M705 is ergonomisch gevormd en ligt comfortabel in iedere hand. Unifying USB-ontvanger Met één kleine Unifying USB-ontvanger koppel je de Logitech M705 aan jouw laptop of desktop voor draadloos gebruik. Pakketinhoud • Logitech M705 • Logitech Unifying-ontvanger (achter het batterij klepje) • 2 AA-batterijen • Handleiding • Beperkte hardwaregarantie van 3 jaar

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Logitech G502 HERO High Performance Gaming Mouse

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Logitech G502 HERO High Performance Gaming Mouse zet je volledig naar je hand om de overhand te krijgen tijdens je online gaming sessies. Deze spiksplinternieuwe muis is voorzien van RGB verlichting, waardoor je één van de 16,8 miljoen kleuren kiest. Aan knoppen geen tekort, want er zitten er maar liefst 11 op deze muis die je allemaal programmeert naar eigen smaak. Bovendien heeft de muis een HERO sensor die tot een dpi van 25.000 instelbaar is, zodat je altijd nauwkeurig richt. En voelt de muis te licht, dan voeg je naar behoefte enkele gewichtjes toe om zo tot een comfortabel gewicht te komen. Zo maak je deze G502 muis helemaal van jezelf.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Logitech B100

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Logitech B100 is een eenvoudige muis voor het dagelijkse computergebruik. Met deze muis houd je de controle met soepele, responsieve optische tracking die de cursor beweegt precies waar je hem wilt hebben. Je gaat genieten van vloeiende, nauwkeurige cursorbesturing waarmee u documenten kunt bewerken en efficiënter kunt navigeren op het web. Kenmerken Plug & Play Sluit de muis aan op een USB-poort voor onmiddelijk gebruik. Je hebt geen software of batterij(en) nodig. Rechts- als linkshandig De Logitech B100 ligt comfortabel in iedere hand, links- als rechtshandig. Pakketinhoud • Logitech B100 • Handleiding • 3 jaar fabrieksgarantie

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Logitech MX Master 3 Draadloze Muis Zwart

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Logitech MX Master 3 is de opvolger van de succesvolle MX Master 2S. Het MagSpeed scrollwiel is nu nog sneller en stiller dan eerder. Zo scroll je weer in no-time door al je Excelregels heen. Ook is Logitech Flow weer terug, dus gebruik de muis op meerdere apparaten op hetzelfde moment en wissel tussen deze apparaten met een druk op de knop. Het ontwerp is nog comfortabeler gemaakt voor je handen, waardoor je nog fijner met de muis werkt. Ten slotte heeft de muis een Darkfield sensor gekregen, waardoor je op elke ondergrond navigeert. Gebruik de muis bijvoorbeeld op een glazen tafel, het aanrecht of gewoon achter je bureau. Sluit de muis aan via een usb ontvanger of via bluetooth, mochten je usb poorten allemaal al bezet zijn.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - Trust Verto Draadloze Ergonomische Muis

Loading..
Ga naar laagste prjis

Werk moeiteloos uren achter elkaar door met de Trust Verto Draadloze Ergonomische Muis. Dankzij het ergonomische ontwerp en de duimsteun neem je een natuurlijke houding aan, waardoor je jouw arm en pols zo min mogelijk belast. Je sluit de meegeleverde usb micro ontvanger aan via de usb a poort op je laptop of computer en gaat direct aan de slag met schoolwerk, internetten of de administratie. Met de aan- en uitschakelaar onderop de muis zorg je dat de meegeleverde batterijen zo lang mogelijk mee gaan. Dankzij de twee duimknoppen navigeer je snel door je webpagina's en met de knop aan de bovenkant van de muis stel je het dpi in. Zo pas je de muis aan op jouw workflow.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - Logitech M280 Draadloze Muis Zwart

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Logitech M280 Draadloze Muis Zwart is een draadloze optische muis die op vrijwel iedere ondergrond te gebruiken is. De muis ligt fijn in de hand dankzij geronde grips van zacht rubber. Daarnaast is de alleen rechtshandig te gebruiken. Je sluit de muis aan via een usb nano-ontvanger. De Logitech M280 heeft een batterijlevensduur van 18 maanden en is dus zeer energiezuinig.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - Phreeze draadloze muis met duimsteun

Loading..
Ga naar laagste prjis

Maak jij langdurig gebruik van een muis op kantoor of tijdens het thuiswerken? De ergonomische muis van Phreeze is volledig draadloos en kan met je PC, laptop, smartphone of tablet verbinden met zowel bluetooth als een USB ontvanger. De silent mouse maakt geen enkel geluid tijdens het scrollen en klikken door de silent scroll & click mechaniek. Met de duimsteun kan je een heel stuk langer doorwerken zonder last te krijgen van kramp of spierpijn. De bluetooth draadloze muis is geschikt voor Windows, MacOS, iOS, Android en is met een druk op de knop aangesloten. De vorm van de muis zorgt ervoor dat je onderarm en pols een natuurlijke positie hebben waardoor de spieren in je hand, pols en arm tot rust komen. De stille muis kan verbonden zijn met tot wel 3 apparaten tegelijkertijd en is dus ideaal als je moet multitasken op verschillende platforms. Nog steeds niet overtuigd? Geniet van de Phreeze upgrade en laat je verrassen door de kwaliteit, service en garantievoorwaarden. ✅ Maakt gebruik van de nieuwste technologie Bluetooth V5.0 en USB 2.4Ghz Dongle ✅ Hoogwaardige behuizing van PFTE kunststof voor een duurzame productafwerking. ✅ Onze garantie gedurende de levensduur onderstreept onze belofte die de beste productkwaliteit garandeert. ✅ Eersteklas silent engine, zorgt voor geluidsloze scrolls en kliks om de productiviteit te maximaliseren. ✅ Hoogwaardige sensoren voor superieure foutloze en precieze overdracht van kliksignalen. ✅ Voldoet aan alle kwaliteitseisen voor een ergonomisch draadloze muis ✅ Uitstekend geschikt om aan te sluiten op een smartphone, PC, tablet of laptop Welke muis moet ik kopen? De Phreeze MS3 valt onder de middelgrote muizen. Kies voor een middelgrote muis aan als je hand tussen de 75-90 mm breed is en tussen de 179-198 mm lang is. Ook voor een kleinere hand is de Phreeze muis een uitstekend alternatief. De ergonomische design zorgt ervoor dat je weinig last hebt door een natuurlijke positie. Wat is beter draadloos of kabel muis? Met een draadloze muis is het gevecht met kabels rondom je pc verleden tijd. Draadloze muizen werken namelijk via een dongel en geven daardoor meer bewegingsvrijheid dan bedrade muizen. Daarnaast zijn muizen handig om te gebruiken bij een laptop, omdat je ze gemakkelijk meeneemt. Kan je de Phreeze Mouse3 aansluiten op een tablet? Ja dat kan probleemloos. Ieder android-besturingssyteem is compatibel met de bluetooth muis. Wil je gebruik maken van de USB aansluiting? Dan dien je een speciale adapter aan te schaffen (USB naar Micro-USB) of gewoon gebruik maken van de bluetooth functie! Je kan met de muis in principe het hele Android-apparaat bedienen, maar het digitale knaagdier komt vooral goed van pas bij het selecteren van tekst en het bewerken van foto’s: dat gaat een stukje preciezer dan met je vingertop. Waarom een stille muis? Stille muizen zorgen voor een rustigere werkomgeving, waardoor je een verhoging krijgt van je concentratie- en leervermogen, evenals je productiviteit. De stille muis maakt 90% minder geluid bij het klikken, heeft hoogwaardige voetjes die over het bureaublad glijden en een soepel scrolwiel. Hoe werkt een ergonomische muis? De Phreeze ergonomisch muis is een aangepaste muis. Dankzij het speciale ontwerp vermindert hij de belasting van de spieren en gewrichten in de schouder, arm en hand. De ergonomische muis zorgt dat de pols door een meer verticale stand een 'hand schud'-positie krijgt waarbij de schouders en armspieren lekker ontspannen zijn. De duimsteun maakt deze ergonomische muis uitermate geschikt voor de veeleisende gebruiker. Specificaties ✔ Merk: Phreeze ✔ In de verpakking: 1x Phreeze MS3 Silent Premium Mouse , 1x Garantiebewijs ✔ Type sensor: Optische sensor ✔ Draadloos: Bluetooth V5.0 en USB 2.4 Ghz Dongle ✔ Kleur: Zwart ✔ Formaat: Voor middelgrote handen ✔ Extra's: Ergonomische Design, BT V5.0, Silent Click & Scroll ✔ Kabel gewicht: 68 gram ✔ Batterij: AAA batterij meegeleverd ✔ Batterijduur: 1 jaar ✔ Duurzaamheid: Meer dan 7 miljoen kliks ✔ Fabrieksgarantie: 1 Jaar ✔ DPI: Non-adjustable 1600 DPI ✔ Aansluiting: Bluetooth + USB Dongle ✔ Universeel: Ja, geschikt voor Android, iOS, Windows en MacOS ✔ Certificaat: CE, ROHS ✔ Geschikt voor: Rechtshandigen De Phreeze upgrade De Phreeze upgrade biedt extra gemoedsrust door apparatuur te dekken die is aangesloten op een laadaccessoire van ons. Als je apparaat is beschadigd door een elektrische lading terwijl het correct is aangesloten op de oplader, zal Phreeze het repareren of vervangen tot een waarde van 2.000 €. Je apparaat moet op de juiste manier worden ingesteld volgens de gebruiksinstructies en op een stopcontact worden aangesloten met een correcte bekabelde wisselstroomleiding met een beschermende aarding, zoals die is meegeleverd met het product. Twijfel je nog steeds? Twijfel je nog steeds of je de correcte muis besteld? Dan neem je toch gewoon contact op met ons en adviseren wij je! Op zoek naar een andere soort muis, toetsenbord of toetsenbord en muis combinatie? Neem dan een kijkje tussen onze Phreeze computerbenodigheden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - Logitech Wireless Mouse M235

Loading..
Ga naar laagste prjis

De compacte Logitech Wireless Mouse M235 maakt gebruik van de 2,4 GHz frequentie. Dit zorgt juist niet voor storing met overige apparatuur in je huishouden of op kantoor. De nauwkeurigheid van deze muis is hoog mede door de Logitech Advanced Optical Tracking technologie. Een batterij levensduur van een jaar in combinatie met een nano USB ontvanger die je kan laten zitten in je laptop, maakt de Logitech Wireless Mouse M235 een complete muis.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van draadloze muizen. Er zijn namelijk 1419 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en ga je straks de beste