Wat is de beste Draadloze Muis van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 01 december, 2023

Het kopen van een goede Draadloze Muis is een lastige opdracht. Wat is de beste Draadloze Muis van 2023? Na het analyseren van 2203 Draadloze muizen kwam de Logitech Lift als beste uit onze Draadloze Muis-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Draadloze muizen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Draadloze muizen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Draadloze Muis-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Draadloze muizen

1Score: 9.6
Logitech Lift
Ergonomisch verticaal ontwerp minimaliseert belasting
Logitech Lift
Logitech
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Logitech MX Master 3
Beste draadloze muis
Logitech MX Master 3
Logitech
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.4
Logitech M720 Triathlon
Logitech M720 Triathlon
Logitech
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.2
Logitech G502 Lightspeed
Logitech G502 Lightspeed
Logitech G
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.2
Microsoft Bluetooth Ergonomic Mouse
Het beste voor Windows-gebruikers met ergonomisch ontwerp
Microsoft Bluetooth Ergonomic Mouse
Microsoft
Ga naar laagste prijs
6Score: 9
Razer Pro Click Mini
Ideaal voor op reis met draadloze functionaliteit
Razer Pro Click Mini
Razer
Ga naar laagste prijs
7Score: 9
Corsair Dark Core RGB Pro
Corsair Dark Core RGB Pro
Corsair
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.8
Logitech M585 Multi-Device
Logitech M585 Multi-Device
Logitech
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.6
Microsoft Modern Mobile Mouse
Microsoft Modern Mobile Mouse
Microsoft
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.5
Logitech M325
Logitech M325
Logitech
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Draadloze Muis Koopgids

Een draadloze muis geeft je vrijheid omdat je niet afhankelijk bent van een kabel. Hieronder beschrijf ik waar je op let bij het kiezen van een draadloze muis.

Welke aansluitingen hebben draadloze muizen?

Een draadloze muis kan verschillende aansluitingen hebben. Er zijn draadloze muizen beschikbaar die via Bluetooth koppelt aan je computer of laptop. Hiervoor moet je computer wel een Bluetooth verbinding ondersteunen.

Een andere optie is een draadloze muis die via een dongel werkt. Je stopt de dongel in de USB-poort en vervolgens maakt de dongel gebruik verbinding via radiofrequenties. Een muis die via een dongel werkt, werkt meestal op een batterij of accu.

Hoe sluit je een draadloze muis aan?

Hoe je een draadloze muis aansluit, hangt af van welke aansluiting deze heeft. Een muis met een Bluetooth aansluiting koppel je via de Bluetooth verbinding aan je computer.

Vaak houdt je hiervoor het Bluetooth knopje ingedrukt tot deze gaat knipperen, vervolgens koppel je de muis en de muis zou moeten werken. Dit kan bij elke muis anders zijn, dus ik raad je aan de instructies te lezen.

Heb je een muis die op via de USB-poort wordt aangesloten, dan herkent je computer de muis meestal zelf en gaat deze zelf installeren.

Welke modellen muizen zijn er allemaal?

Er zijn mechanische muizen, optische muizen, ergonomische muizen en speciale muizen om mee te gamen.

Mechanische muizen hebben een balletje die de beweging aan twee assen doorgeeft: hierdoor beweegt de cursor over het scherm. Het nadeel van een mechanische muis is dat er zich snel vuil ophoopt rondom het balletje. Hierdoor moet je hem regelmatig schoonmaken.

Een optische muis heeft een laser of een led-lampje onderin de muis die door de weerkaatsing van het licht ziet waarheen de muis beweegt. Hierdoor is een optische muis veel nauwkeuriger, maar veel mensen vinden dat een optische muis te snel reageert. Gelukkig stel je bij veel muizen zelf de gevoeligheid in.

Een ergonomische muis is vooral erg fijn als je RSI klachten hebt of wilt voorkomen. Je ontlast vooral je pols als je een ergonomische muis hebt. Lees hieronder meer over de ergonomische muis.

Een gamersmuis is gevoeliger dan een normale muis wat hem ideaal maakt om videogames mee te spelen. Hij heeft vaak ook meer knopjes die tevens goed van pas komen bij het spelen van spelletjes op de computer.

Wat is een ergonomische muis?

Een ergonomische muis heeft een hele andere vorm dan een gewone muis. Door de vormgeving worden je pols en je hand minder belast. Dit is ideaal voor als je uren achter elkaar de computer gebruikt. Door het gebruik van een ergonomische muis verminder je de kans op RSI.

Het is wel even wennen om een ergonomische muis te gebruiken. Deze voelt anders en heeft soms een zogenaamde tracking-ball die je met je vingers gebruikt om de cursor op het scherm te bewegen.

Om de beste resultaten te bereiken, gebruik je naast een ergonomische muis, ook een ergonomisch toetsenbord.

De bediening van de muis

De meeste muizen bedien je via een linker- en rechterknop en een wieltje in het midden van de muis. Sommige ergonomische muizen hebben een trackball die je bedient met je vingers terwijl je de rest van de muis stil houdt.

Er zijn ook muizen verkrijgbaar die op touch werken. Bij deze muizen tik je op de muis in plaats van te klikken.

Waar staat DPI voor?

DPI staat voor Dots Per Inch en geeft de gevoeligheid van je muis weer. Hoe hoger je deze instelt, hoe gevoeliger de muis is. Gelukkig stel je de gevoeligheid bij bijna elke muis zelf in. Sommige mensen ervaren gevoelige muizen als frustrerend en verlagen deze.

hero illustration

Hoe testen we Draadloze muizen?

Om de beste Draadloze Muis te vinden, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Draadloze Muis-test hebben we 2203 Draadloze muizen vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Draadloze Muis-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Draadloze Muis-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Draadloze Muis-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van het meest geschikte Draadloze Muis in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 2203 Draadloze muizen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Draadloze muizen in een makkelijke lijst

1. Ergonomisch verticaal ontwerp minimaliseert belasting: Logitech Lift

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Logitech Lift

 • list plusErgonomisch ontwerp dat spanning minimaliseert en een natuurlijke houding bevordert.
 • list plusAanpasbare knoppen voor een gepersonaliseerde workflow.
 • list plusDuurzame constructie met gecertificeerd gerecycled plastic van na consumentengebruik.

Nadelen Logitech Lift

  Beoordeling

  9.6 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.73
  Functionaliteit
  9.5
  Gebruiksgemak
  9.45
  De Logitech Lift Vertical Ergonomic Mouse is een draadloze muis die opvalt door zijn ergonomische ontwerp, speciaal ontworpen om spanning te verminderen en een natuurlijkere houding te bevorderen. Met zijn verticale vorm biedt hij de hele dag comfort voor kleine tot middelgrote rechterhanden. Volgens Amazon beschikt hij over "gemakkelijk bereikbare aanpasbare knoppen", "fluisterstille klikken" en een "SmartWheel" voor soepel scrollen.

  De muis is compatibel met verschillende apparaten, waaronder Windows, macOS, iPadOS, Chrome OS en Linux. Hij kan worden verbonden via Bluetooth Low Energy of Logi Bolt USB, wat flexibiliteit biedt bij het instellen. Bovendien heeft Logitech duurzaamheid vooropgesteld door gecertificeerd gerecycled plastic in de constructie van de muis te verwerken.

  Volgens TechRadar heeft de Logitech Lift een aantrekkelijk en uniek ontwerp, met meerdere kleuropties beschikbaar. De hoek van 57 graden plaatst de hand in een "natuurlijke handdrukpositie", waardoor spanning tijdens langdurig gebruik wordt verminderd. De taps toelopende vorm en rubberen geribbelde afwerking van de muis verbeteren de grip en het comfort. Met zes aanpasbare knoppen hebben gebruikers flexibiliteit bij het aanpassen van hun workflow.

  Recensenten benadrukken de meerwaarde die de Logitech Lift biedt. PCMAG merkt op dat het de comfort verbetert en pijn vermindert tijdens lange uren computergebruik. Met zijn ingebouwde hulpprogramma's en functies stroomlijnt het werkprocessen. TechRadar beveelt de Logitech Lift aan als een zeer aanbevolen ergonomische muis voor zowel thuiswerk als kantooromgevingen.

  Hoewel er geen specifieke technische details of citaten uit de recensies beschikbaar waren, is het duidelijk dat de Logitech Lift Vertical Ergonomic Mouse een scala aan functies biedt die gebruikerscomfort en aanpassing prioriteren. Zijn ergonomische ontwerp en aanpasbare knoppen maken het een geschikte optie voor degenen die een ergonomische muis zoeken die spanning minimaliseert.

  In de markt van ergonomische muizen concurreert de Logitech Lift met andere bekende opties zoals de Logitech MX Vertical Ergonomic Mouse. Echter, op basis van de beschikbare recensies onderscheidt de Logitech Lift zich door zijn aantrekkelijke ontwerp, waarde voor geld en nadruk op duurzaamheid.

  Samenvattend is de Logitech Lift Vertical Ergonomic Mouse een draadloze muis die uitblinkt in het bieden van ergonomisch comfort en het minimaliseren van spanning. Zijn verticale vorm, aanpasbare knoppen en duurzame constructie maken het een overtuigende optie voor gebruikers die een meer natuurlijke en comfortabele muiservaring zoeken. Hoewel het concurrentie ondervindt van andere ergonomische muizen, geven het ontwerp, de waarde en de duurzaamheid van de Logitech Lift het een voorsprong.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Uiterlijk 17 november in huis

  Bekijk prijs
  Coolblue.nl

  Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs

  2. Beste draadloze muis: Logitech MX Master 3

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Logitech MX Master 3

  • list plusComfortabel ontwerp en grip
  • list plusGeavanceerde scrollfuncties
  • list plusAanpasbare knoppen

  Nadelen Logitech MX Master 3

  • list plusOmslachtige schakeling tussen verbindingen
  • list plusNiet compatibel met Logitech Unifying USB Receiver-technologie

  Beoordeling

  9.6 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.47
  Functionaliteit
  9.12
  Gebruiksgemak
  10
  De Logitech MX Master 3S Draadloze Muis is een topkandidaat in de categorie draadloze muizen, met een comfortabel ontwerp en verschillende handige functies voor productiviteit. Het vertrouwde ontwerp en de comfortabele grip maken het een uitstekende keuze voor gebruikers met middelgrote tot grote handen. De muis is verkrijgbaar in zwart, grafiet en lichtgrijs, waarbij de zwarte variant alleen in fysieke winkels verkrijgbaar is.

  Een opvallende eigenschap van de MX Master 3S is de luxueuze rubberen aanraakpunten, die zorgen voor een comfortabele en stevige grip. Aan de linkerkant van de muis bevindt zich een rustplek voor de duim, die ook dienst doet als configureerbare knop. Sommige gebruikers vinden het echter wat onhandig om bij deze knop te komen. De knoppen vooruit/terug en het horizontale scrolwiel zijn handig boven de duimrust geplaatst.

  Het scrolwiel, de "MagSpeed" genaamd, is een opvallende eigenschap van de MX Master 3S. Met magneten kan het worden ingesteld op FreeSpin- of Ratchet-modus, waardoor snel scrollen of nauwkeurige bewegingen mogelijk zijn. De Logitech Options+ software bevat ook SmartShift, waarmee de scrollmodus automatisch wordt aangepast op basis van je scrollsnelheid.

  De MX Master 3S heeft een reeks technische specificaties die bijdragen aan de prestaties. Hij heeft een 8K optische sensor en een draadloze bedieningsafstand van 32,8 ft (10 m), waarbij gebruik wordt gemaakt van Bluetooth Low Energy-technologie. De muis heeft 7 knoppen, een scrolwiel en een duimwiel, die allemaal kunnen worden aangepast via de Logi Options+ app. Hij heeft ook een oplaadbare Li-Po batterij die met slechts één minuut snel opladen drie uur gebruik kan bieden.

  Een nadeel van de MX Master 3S is dat je de muis moet omdraaien om van verbinding te wisselen, wat onhandig kan zijn voor gebruikers die vaak tussen apparaten wisselen. Bovendien is de muis niet compatibel met de Logitech Unifying USB Receiver-technologie.

  Al met al is de Logitech MX Master 3S Draadloze Muis een betrouwbare en functierijke optie voor gebruikers die een draadloze muis van hoge kwaliteit nodig hebben. Met zijn comfortabele ontwerp, aanpasbare knoppen en geavanceerde scrolfuncties is hij zeer geschikt voor productiviteitstaken. Het ongemak van het wisselen van verbindingen en het ontbreken van compatibiliteit met de Logitech Unifying USB Receiver-technologie kunnen echter een nadeel zijn voor sommige gebruikers.

  Volgens PCMag is "de Logitech MX Master 3S een innovatieve, functierijke draadloze muis die navigatie een fluitje van een cent maakt." Tom's Hardware prijst ook de comfortabele grip en handige functies van de muis, waarbij wordt gezegd dat hij "een goede maat is voor middelgrote tot grote handen" en "luxueus rubberen aanraakpunten" biedt.

  Verkrijgbaar bij:

  Coolblue.nl

  Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  1 - 2 weken

  Bekijk prijs

  3. Logitech M720 Triathlon

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Logitech M720 Triathlon

  • list plus24 maanden batterijduur
  • list plusDubbele connectiviteitsopties
  • list plusLogitech FLOW-functie voor naadloze cursor-, tekst- en bestandsoverdracht

  Nadelen Logitech M720 Triathlon

  • list plusVereist Logitech Unifying-ontvanger en USB-poort voor connectiviteit
  • list plusAf en toe connectiviteitsproblemen met Bluetooth-functionaliteit

  Beoordeling

  9.4 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.31
  Functionaliteit
  9.09
  Gebruiksgemak
  9.74
  De Logitech M720 Triathlon Bluetooth-muis is een veelzijdige en gebruiksvriendelijke draadloze muis met een scala aan functies. Met een batterijduur van 24 maanden biedt het langdurige prestaties, waardoor het een betrouwbare keuze is voor gebruikers. Het is compatibel met verschillende apparaten en besturingssystemen, waaronder computers, laptops, tablets en verschillende besturingssystemen zoals Windows, macOS, Chrome OS, Linux en iPadOS.

  Een opvallende functie van de M720 Triathlon-muis is de dubbele connectiviteitsopties. Het kan worden verbonden via Bluetooth of de draadloze Logitech Unifying-ontvanger, waardoor gebruikers flexibiliteit hebben in hoe ze de muis op hun apparaten aansluiten. Deze functie maakt naadloos schakelen tussen apparaten mogelijk en maakt het een uitstekende keuze voor mensen die met meerdere computers werken.

  Het ontwerp van de muis richt zich ook op comfort en gebruiksgemak. Het heeft een comfortabele grip die is ontworpen voor de rechterhand, met een rubberen behuizing en een gevormd ontwerp voor een comfortabele rustpositie voor de handpalm. Dit ergonomische ontwerp zorgt ervoor dat gebruikers langdurig kunnen werken zonder ongemak of belasting.

  De M720 Triathlon-muis heeft ook hyper-snel scrollen als functie, waardoor het gemakkelijk is om snel door lange documenten en webpagina's te navigeren. Dit is een waardevolle functie voor gebruikers die vaak met grote hoeveelheden inhoud werken en er efficiënt doorheen moeten bladeren.

  Een opmerkelijk aspect van de M720 Triathlon-muis is de Logitech FLOW-functie. Hiermee kunnen gebruikers de cursor, tekst en bestanden naadloos verplaatsen tussen meerdere computers. Deze functie is vooral handig voor mensen die met meerdere apparaten werken of regelmatig bestanden moeten overzetten tussen verschillende computers.

  Al met al biedt de Logitech M720 Triathlon Bluetooth-muis veelzijdigheid, comfort en gemak voor gebruikers. Met zijn lange batterijduur, dubbele connectiviteitsopties, ergonomisch ontwerp en functies zoals hyper-snel scrollen en Logitech FLOW is het een betrouwbare en efficiënte keuze voor verschillende situaties.

  In vergelijking met zijn concurrenten valt de M720 Triathlon-muis op met zijn dubbele connectiviteitsopties, waardoor gebruikers kunnen verbinden via Bluetooth of de Logitech Unifying-ontvanger. Deze flexibiliteit onderscheidt het van andere draadloze muizen op de markt. Bovendien verbetert de Logitech FLOW-functie de bruikbaarheid verder, waardoor het een uitstekende keuze is voor mensen die met meerdere computers werken.

  Hoewel de M720 Triathlon-muis positieve beoordelingen heeft gekregen voor zijn prestaties en veelzijdigheid, hebben sommige gebruikers mogelijke beperkingen genoemd. Bijvoorbeeld, de muis vereist een Logitech Unifying-ontvanger en een beschikbare USB-poort voor connectiviteit, wat mogelijk niet geschikt is voor apparaten zonder USB-poorten. Bovendien hebben sommige gebruikers af en toe connectiviteitsproblemen gemeld met de Bluetooth-functionaliteit. Deze beperkingen lijken echter klein te zijn en doen niet veel af aan de over het algemeen positieve gebruikerservaring.

  Kortom, de Logitech M720 Triathlon Bluetooth-muis is een betrouwbare en veelzijdige draadloze muis met een scala aan functies om de gebruikerservaring te verbeteren. Met zijn lange batterijduur, dubbele connectiviteitsopties, ergonomisch ontwerp en geavanceerde functies zoals hyper-snel scrollen en Logitech FLOW, is het een topkeuze voor gebruikers die een handige en efficiënte muis zoeken voor verschillende taken.

  Verkrijgbaar bij:

  Coolblue.nl

  Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  4. Logitech G502 Lightspeed

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Logitech G502 Lightspeed

  • list plusErgonomisch ontwerp
  • list plusDraadloze USB-connectiviteit
  • list plusCompatibiliteit met Logitech G Hub-software

  Nadelen Logitech G502 Lightspeed

  • list plusBedrade muis
  • list plusGroter formaat

  Beoordeling

  9.2 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.31
  Functionaliteit
  9.39
  Gebruiksgemak
  8.96
  De Logitech G502 X Lightspeed draadloze gamingmuis is een uitstekende keuze voor gamers, met een scala aan functies en aanpassingsmogelijkheden. Met zijn ergonomische ontwerp, draadloze USB-connectiviteit en compatibiliteit met de Logitech G Hub-software biedt het een comfortabele en naadloze game-ervaring. De muis heeft een indrukwekkende batterijduur en is compatibel met Logitech G-toetsenborden, waardoor een gesynchroniseerde game-opstelling mogelijk is. De G502 X Lightspeed behoudt het vertrouwde ontwerp van eerdere G502-modellen met zijn ergonomische vorm voor rechtshandigen, duimsteun en getextureerde grip, wat zorgt voor comfort tijdens lange gamesessies.

  Volgens Tom's Guide is "de G502 X Lightspeed een solide gamingmuis met een scala aan functies en aanpassingsmogelijkheden." Het draait op de Logitech G Hub-software, waarmee gebruikers knoppen kunnen herprogrammeren, profielen kunnen aanpassen, DPI-instellingen kunnen aanpassen en de batterijduur kunnen controleren. Deze mate van aanpassing stelt gamers in staat de muis aan te passen aan hun specifieke voorkeuren en speelstijl.

  De Logitech G502 X biedt ook indrukwekkende prestaties, met name in FPS- en MMO-games. Het heeft een solide bouwkwaliteit, een uitstekende kliklatentie en een instelbare DPI-Shift-knop voor nauwkeurige tracking. Het is echter vermeldenswaard dat de G502 X een bedrade muis is, wat een nadeel kan zijn voor degenen die op zoek zijn naar een draadloze optie.

  De G502 X Lightspeed Wireless Gaming Mouse is de nieuwste toevoeging aan de G502-serie en wordt geleverd met opmerkelijke upgrades. Het beschikt over LIGHTFORCE hybride optisch-mechanische schakelaars en een bijgewerkt LIGHTSPEED draadloos protocol, met een 68% snellere reactiesnelheid in vergelijking met de vorige generatie. De muis is uitgerust met de HERO 25K-sensor, met een resolutie van 100-25.600 dpi en een maximale snelheid van meer dan 400 IPS. Deze verbeteringen maken de G502 X Lightspeed een serieuze concurrent op het gebied van precisie en responsiviteit.

  Wat betreft de grootte is de Logitech G502 X misschien niet geschikt voor gebruikers met kleine handen of degenen die op zoek zijn naar een draagbare optie. Hij wordt omschreven als groot en kan lastig zijn om in rugzakken of laptoptassen te passen. Voor degenen die echter op zoek zijn naar een hoogwaardige gamingmuis met aanpassingsmogelijkheden, is de G502 X Lightspeed een betrouwbare keuze.

  Hoewel de Logitech G502 X Lightspeed draadloze gamingmuis concurrentie ondervindt van andere gamingmuizen op de markt, maken zijn combinatie van ergonomisch ontwerp, aanpassingsmogelijkheden en prestaties het een sterke concurrent. Het blinkt uit in FPS- en MMO-games en biedt gamers de precisie en responsiviteit die ze nodig hebben. De bedrade verbinding en grotere omvang zijn echter mogelijk niet geschikt voor alle gebruikers, met name degenen die op zoek zijn naar een draadloze of compactere optie. Uiteindelijk is de Logitech G502 X Lightspeed een solide keuze voor gamers die op zoek zijn naar een gamingmuis met veel functies en aanpassingsmogelijkheden.

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  Coolblue.nl

  Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

  Bekijk prijs

  5. Het beste voor Windows-gebruikers met ergonomisch ontwerp: Microsoft Bluetooth Ergonomic Mouse

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Microsoft Bluetooth Ergonomic Mouse

  • list plusComfortabele en ergonomische vormgeving
  • list plusAanpasbare knoppen voor verhoogde productiviteit
  • list plusLange batterijduur tot 15 maanden

  Nadelen Microsoft Bluetooth Ergonomic Mouse

  • list plusConcurrentie van meer geavanceerde muizen zoals de Logitech MX Master 3

  Beoordeling

  9.2 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.71
  Functionaliteit
  9
  Gebruiksgemak
  9.65
  De Microsoft Bluetooth Ergonomische Muis is een draadloze muis die speciaal is ontworpen voor Windows-gebruikers met zijn ergonomische ontwerp. Het heeft een comfortabele en gemakkelijk vast te houden duimsteun die een natuurlijke positie van de hand en pols bevordert. De muis heeft een Teflon basis met een nauwkeurige trackingsensor, waardoor hij soepel glijdt op verschillende oppervlakken. De aluminium scrollwiel zorgt voor nauwkeurige navigatie en het totale ontwerp is zowel licht als duurzaam met naadloze afwerkingen in hoogwaardige materialen.

  Een recensent op PCMag.com merkt op: "De Microsoft Bluetooth Ergonomische Muis is comfortabel in gebruik, met een vorm die prettig aanvoelt in de hand en een duimsteun die zorgt voor een veilig gevoel." Dit benadrukt het ergonomische ontwerp van de muis en hoe het het comfort van de gebruiker verbetert tijdens langdurig gebruik.

  De muis biedt ook drie aanpasbare knoppen, waarmee gebruikers app-specifieke functies kunnen toevoegen voor verhoogde productiviteit. Deze aanpasbaarheid werd gewaardeerd door een Amazon-recensent die zei: "De aanpasbare knoppen zijn een geweldige functie, omdat ze me in staat stellen om met slechts één klik toegang te krijgen tot mijn meest gebruikte functies."

  Wat betreft de connectiviteit werkt de Microsoft Bluetooth Ergonomische Muis met Bluetooth-compatibele pc's, laptops en Windows-, Mac- en Chrome-computers. De batterij gaat tot 15 maanden mee, waardoor langdurig gebruik mogelijk is zonder frequente batterijvervanging.

  In vergelijking met zijn voorgangers valt deze draadloze muis op door zijn verbeterde ergonomische ontwerp en aanpasbare knoppen. Zoals vermeld op de officiële website van Microsoft, maakt de muis deel uit van een collectie muizen die gericht zijn op het creëren van een comfortabele werkplek. Hij is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren: Pastelblauw, Mat Zwart, Glacier en Perzik.

  Hoewel de Microsoft Bluetooth Ergonomische Muis uitblinkt in comfort en aanpasbaarheid, heeft hij te maken met concurrentie op de markt. De Logitech MX Master 3 is een populaire keuze vanwege zijn geavanceerde functies, waaronder een aanpasbaar scrollwiel en gebarenbediening. De MX Master 3 is favoriet bij ervaren gebruikers die nauwkeurige controle en geavanceerde functionaliteit vereisen.

  Tot slot is de Microsoft Bluetooth Ergonomische Muis een uitstekende keuze voor Windows-gebruikers die op zoek zijn naar een ergonomisch ontwerp. De comfortabele grip, nauwkeurige tracking en aanpasbare knoppen maken het een veelzijdige optie voor verhoogde productiviteit. Gebruikers die meer geavanceerde functies nodig hebben, kunnen echter beter uitwijken naar alternatieven zoals de Logitech MX Master 3. Over het algemeen biedt de Microsoft Bluetooth Ergonomische Muis een sterke combinatie van comfort en functionaliteit tegen een betaalbare prijs.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Bekijk bij bol.com

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs

  6. Ideaal voor op reis met draadloze functionaliteit: Razer Pro Click Mini

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Razer Pro Click Mini

  • list plusUitgebreide knop herprogrammeringsmogelijkheden
  • list plusLange batterijduur
  • list plusDraadloze functionaliteit

  Nadelen Razer Pro Click Mini

  • list plusKleine formaat kan een beperking zijn voor gebruikers met grotere handen
  • list plusGebruikt AA-batterijen, wat mogelijk niet voordelig is voor degenen die het voornamelijk gebruiken met een desktopcomputer

  Beoordeling

  9.0 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.99
  Functionaliteit
  8.73
  Gebruiksgemak
  9.28
  De Razer Pro Click Mini is een draadloze muis met een scala aan functies en aanpassingsmogelijkheden, waardoor het ideaal is voor onderweg met zijn draadloze functionaliteit. Ik kan het koppelen met behulp van de Razer USB HyperSpeed Dongle Utility of verbinden via Bluetooth. Deze muis heeft een design dat zowel voor rechtshandigen als linkshandigen geschikt is en beschikt over zeven programmeerbare knoppen, waardoor persoonlijke configuraties mogelijk zijn.

  Een van de opvallende kenmerken van de Pro Click Mini is de uitgebreide knop-herprogrammeringsopties. Volgens Rtings: "Het biedt uitgebreide knop-herprogrammeringsopties en kan draadloos worden verbonden via USB of Bluetooth." Deze mate van aanpassing stelt gebruikers in staat om de muis aan te passen aan hun specifieke behoeften en voorkeuren. Bovendien heeft de muis een optische sensor met een gevoeligheid tot 12.000 DPI, wat zorgt voor nauwkeurige tracking en soepele cursorbeweging.

  De Pro Click Mini heeft een lange batterijduur, tot wel 725 uur in Bluetooth-modus of 465 uur in 2,4 GHz draadloze modus. Dit maakt het een betrouwbare optie voor professionals die onderweg zijn en een muis nodig hebben die de hele dag meegaat zonder vaak opgeladen te moeten worden. Het is echter belangrijk op te merken dat de muis gebruik maakt van AA-batterijen, wat mogelijk niet voordelig is voor mensen die deze voornamelijk met een desktopcomputer gebruiken.

  Wat betreft het ontwerp is de Pro Click Mini goed gebouwd en heeft het een comfortabele, symmetrische vorm. Volgens Rtings: "De Razer Pro Click Mini is een indrukwekkende muis voor kantoorgebruik, met een goed ontwerp en een comfortabele, symmetrische vorm." Het kleine formaat kan echter de aantrekkingskracht beperken voor gebruikers met grotere handen, omdat het meer geschikt is voor een fingertip-greep.

  Vergeleken met zijn concurrenten onderscheidt de Pro Click Mini zich door zijn uitgebreide aanpassingsmogelijkheden en draadloze functionaliteit. Het biedt een breed CPI-bereik en de mogelijkheid om een Hypershift-knop toe te wijzen voor extra programmeerbare invoer, waardoor het een veelzijdige optie is voor zowel kantoorgebruik als gaming. Het kleine formaat kan echter een nadeel zijn voor gebruikers met grotere handen.

  Al met al is de Razer Pro Click Mini een solide keuze voor kantoorgebruik en heeft het redelijke gamingfuncties. De draadloze functionaliteit en lange batterijduur maken het een ideale metgezel voor onderweg. Gebruikers met grotere handen kunnen echter beperkingen ervaren vanwege het kleine formaat. Zoals pcmag.com aangeeft: "Al met al is de Razer Pro Click Mini een solide keuze voor kantoorgebruik en heeft het redelijke gamingfuncties, maar het kleine formaat kan de aantrekkingskracht beperken voor bepaalde gebruikers."

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  7. Corsair Dark Core RGB Pro

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Corsair Dark Core RGB Pro

  • list plusSleek design met een comfortabele grip
  • list plusAanpasbare RGB-verlichting met meerdere programmeerbare zones
  • list plusUitstekende gaming prestaties met nauwkeurige tracking en soepele beweging

  Nadelen Corsair Dark Core RGB Pro

  • list plusStugge oplaadkabel
  • list plusGecompliceerde navigatie in de aanpassingssoftware

  Beoordeling

  9.0 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.59
  Functionaliteit
  8.96
  Gebruiksgemak
  9.36
  De Corsair Dark Core RGB Pro Wireless Mouse is een solide upgrade ten opzichte van zijn niet-Pro-versie, waardoor het een geweldige draadloze muisoptie is voor FPS-gamers. Het heeft een strak ontwerp met een getextureerde rubberen afwerking aan de achterkant en linker zijpanelen, wat zorgt voor een comfortabele grip. De muis biedt ook aanpasbare RGB-verlichting met 9 individueel programmeerbare zones, zodat gebruikers hun gaming-setup kunnen personaliseren. Volgens Tom's Hardware is de knopindeling logisch en reageren de vooruit/achteruit webnavigatieknoppen snel. De gameprestaties van de Dark Core RGB Pro zijn uitstekend, met nauwkeurige tracking en vloeiende beweging.

  Een van de opvallende kenmerken van de Dark Core RGB Pro is de modulaire, magnetische gripoptie aan de rechterkant. Hierdoor kunnen gebruikers het vlakke paneel vervangen door een getextureerd paneel, waardoor het comfort en de aanpasbaarheid van de muis verder worden verbeterd. Daarnaast biedt de muis drie verschillende verbindingsmodi - draadloos, bedraad en Bluetooth - waardoor gebruikers flexibiliteit hebben in hoe ze de muis gebruiken.

  Wat betreft technische specificaties is de Dark Core RGB Pro uitgerust met een 18.000 DPI aangepaste PixArt PAW3392 optische sensor, die zorgt voor een nauwkeurige positionering. Het heeft acht programmeerbare knoppen en maakt gebruik van Omron-schakelaars met een levensduur van 50 miljoen klikken voor duurzaamheid. De muis heeft ook onboard profielopslag en USB-C opladen, met een batterijduur van maximaal 50 uur. Het is compatibel met CORSAIR iCUE-software voor aanpasbare RGB-verlichting en macro's.

  Hoewel de Dark Core RGB Pro over het algemeen positieve beoordelingen heeft ontvangen, zijn er een paar beperkingen waar u rekening mee moet houden. TechRadar merkt op dat de oplaadkabel stijf kan zijn, wat voor sommige gebruikers een klein ongemak kan zijn. Bovendien kan de aanpassingssoftware, iCUE, moeilijk te navigeren zijn, maar het is stabiel en biedt veel functies.

  In vergelijking met andere draadloze gamingmuizen op de markt heeft de Dark Core RGB Pro een prijs van $79, waardoor hij betaalbaar en competitief is. Hij slaat een goede balans tussen gaming-esthetiek en subtiliteit, met aanpasbare RGB-verlichting en programmeerbare knoppen. Hoewel hij misschien niet zoveel knoppen heeft als sommige gebruikers zouden willen, heeft de plaatsing van de knoppen geen significante invloed op de gameprestaties.

  Ter conclusie, de Corsair Dark Core RGB Pro Wireless Mouse is een zeer aanbevolen optie voor FPS-gamers die op zoek zijn naar een draadloze upgrade. Het strakke ontwerp, de comfortabele grip, de aanpasbare RGB-verlichting en de uitstekende gameprestaties maken het een opvallende keuze in zijn categorie. De modulaire gripoptie en de drie verbindingsmodi voegen veelzijdigheid toe. Hoewel het enkele beperkingen heeft, zoals een stijve oplaadkabel en complexe aanpassingssoftware, biedt de Dark Core RGB Pro een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  8. Logitech M585 Multi-Device

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Logitech M585 Multi-Device

  • list plusVeelzijdige en krachtige muis ontworpen voor productiviteit.
  • list plusCompacte, rechtshandige vorm met zachte rubberen zijgrepen voor comfort en superieure controle gedurende de hele dag.
  • list plusVijf programmeerbare knoppen, dubbele connectiviteitsopties en multi-device flow voor naadloos schakelen tussen apparaten.

  Nadelen Logitech M585 Multi-Device

  • list plusMogelijk niet geschikt voor gebruikers met grote handen vanwege de kleine maat.
  • list plusFlow-functie werkt mogelijk niet goed tussen bepaalde besturingssystemen.
  • list plusSommige klanten hebben gemeld dat de zichtbaarheid van de cursor problemen kan veroorzaken bij het gebruik van de muis met bepaalde apparaten.

  Beoordeling

  8.8 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.22
  Functionaliteit
  8.93
  Gebruiksgemak
  8.29
  De Logitech M585 Multi-Device Wireless Mouse is een veelzijdige en krachtige muis die is ontworpen voor productiviteit. Met zijn compacte, rechtshandige vorm en zachte rubberen zijgrepen biedt hij de hele dag comfort en superieure controle. De muis beschikt over vijf programmeerbare knoppen, twee connectiviteitsopties (Bluetooth en USB) en multi-device flow, waardoor naadloos schakelen tussen apparaten mogelijk is. Hij heeft een zeer nauwkeurige optische trackingsensor met een DPI-bereik van 1000± en een precieze scrollwiel. De M585 heeft een lange batterijduur van maximaal 2 jaar, waardoor hij ideaal is voor gebruikers onderweg.

  Volgens reviews merkte een klant op dat de muis goed werkte met de dongel op Windows 7 nadat deze in de veilige modus was geïnstalleerd, en prees de kleine omvang en het vermogen om tussen de dongel en Bluetooth op Windows 11 te schakelen. Een andere recensent merkte op dat de muis klein is, wat mogelijk niet geschikt is voor mensen met grote handen. Ze vermeldden ook dat de Flow-functie, waarmee kopiëren tussen besturingssystemen mogelijk is, niet goed werkte tussen Windows en Android-pc's. Daarnaast merkten ze op dat de muis alleen beweegt maar de cursor niet zichtbaar is bij gebruik met een iPhone, hoewel deze wel werkt op een iPad. Over het algemeen waren klanten over het algemeen tevreden met de Logitech M585 Multi-Device Wireless Mouse.

  Vergeleken met eerdere modellen valt de M585 op met zijn multi-device flow functie, waarmee naadloze navigatie en kopiëren/plakken tussen apparaten mogelijk is. Dit is met name handig voor gebruikers die met meerdere computers of laptops werken. De muis kan worden gebruikt met maximaal drie computers via de meegeleverde Unifying-ontvanger of Bluetooth Smart draadloze technologie. Zijn lange batterijduur en compatibiliteit met verschillende besturingssystemen, waaronder Windows, macOS, ChromeOS en Linux, maken het een veelzijdige optie voor verschillende gebruikers.

  Wat betreft de concurrentie, concurreert de Logitech M585 Multi-Device Wireless Mouse met andere draadloze muizen op de markt. Echter, zijn multi-device flow functie en het vermogen om naadloos tussen apparaten te schakelen, geven het een voorsprong op sommige concurrenten. Het precieze scrollwiel en de programmeerbare knoppen verbeteren ook de gebruikerservaring.

  Hoewel de Logitech M585 Multi-Device Wireless Mouse positieve beoordelingen heeft ontvangen, is het belangrijk om rekening te houden met de beperkingen. De kleine omvang van de muis is mogelijk niet geschikt voor gebruikers met grote handen en de Flow-functie werkt mogelijk niet zo soepel tussen bepaalde besturingssystemen. Bovendien hebben sommige klanten problemen gemeld met de zichtbaarheid van de cursor bij het gebruik van de muis met bepaalde apparaten. Deze beperkingen lijken echter op te wegen tegen het algemene positieve feedback van klanten.

  Tot slot is de Logitech M585 Multi-Device Wireless Mouse een compacte en veelzijdige muis die is ontworpen voor productiviteit. Zijn belangrijkste kenmerken, zoals de multi-device flow, het precieze scrollwiel en de lange batterijduur, maken het een sterke concurrent op de markt voor draadloze muizen. Hoewel het beperkingen heeft, benadrukken de positieve beoordelingen van klanten de prestaties en betrouwbaarheid ervan. Of je nu een professional bent die met meerdere apparaten werkt of een casual gebruiker die op zoek is naar een comfortabele en efficiënte muis, de Logitech M585 is het overwegen waard.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  9. Microsoft Modern Mobile Mouse

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Microsoft Modern Mobile Mouse

  • list plusSlim en lichtgewicht ontwerp
  • list plusBetaalbare prijs
  • list plusCompatibiliteit met verschillende oppervlakken

  Nadelen Microsoft Modern Mobile Mouse

  • list plusHet slanke ontwerp is mogelijk niet comfortabel voor iedereen

  Beoordeling

  8.6 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.87
  Functionaliteit
  8.74
  Gebruiksgemak
  8.31
  De Microsoft Modern Mobile Mouse is een strakke en betaalbare draadloze muis die solide prestaties en handige draagbaarheid biedt. Volgens TechRadar is hij "dun, lichtgewicht en betaalbaar", waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mensen met een beperkt budget. Met zijn minimalistisch design en Bluetooth-connectiviteit is het een reisvriendelijke metgezel die gemakkelijk in een achterzak past en slechts 78 gram weegt. Het is echter vermeldenswaardig dat het slanke ontwerp mogelijk niet voor iedereen comfortabel is.

  Qua prestaties presteert de Microsoft Modern Mobile Mouse goed, maar kan hij wellicht een muismat nodig hebben voor optimaal gebruik. Hij heeft drie knoppen en een soepel scrollwiel, wat zorgt voor nauwkeurige navigatie. Dankzij de BlueTrack-technologie werkt hij op verschillende oppervlakken, waardoor hij veelzijdig is in verschillende gebruikersscenario's.

  Hoewel er goedkopere opties beschikbaar zijn, springt de Microsoft Modern Mobile Mouse eruit met zijn stijl, draagbaarheid en prestaties. Zoals TechRadar vermeldt, bieden andere alternatieven zoals de Razer Click Pro Mini en Logitech Pebble M350 meer functies en connectiviteitsopties, maar tegen een hogere prijs.

  De Microsoft Modern Mobile Mouse wordt zeer gewaardeerd door gebruikers, met een beoordeling van 4,7 van de 5 sterren op Amazon. Klanten waarderen zijn lichte en ergonomische design, comfortabele grip en compatibiliteit met verschillende besturingssystemen. Bovendien is hij carbon neutraal gecertificeerd, wat wijst op het streven van het merk om zijn CO2-uitstoot te verminderen.

  In vergelijking met zijn concurrenten biedt de Microsoft Modern Mobile Mouse een goede balans tussen betaalbaarheid, stijl en prestaties. Hoewel hij misschien niet zoveel functies heeft als duurdere opties, is het een betrouwbare keuze voor mensen die een lichte en draagbare muis zoeken voor dagelijks gebruik.

  Al met al biedt de Microsoft Modern Mobile Mouse een goede prijs-kwaliteitverhouding voor zijn betaalbare prijs. De belangrijkste kenmerken zijn het slanke en lichte ontwerp, Bluetooth-connectiviteit, nauwkeurige navigatie en compatibiliteit met verschillende oppervlakken. Houd er echter rekening mee dat het slanke ontwerp mogelijk niet voor iedereen comfortabel is. Als je op zoek bent naar een betaalbare draadloze muis die niet inlevert op stijl en prestaties, is de Microsoft Modern Mobile Mouse een solide keuze.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Bekijk bij bol.com

  Bekijk prijs

  10. Logitech M325

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Logitech M325

  • list plusDraagbaar en compact formaat, ideaal voor gebruik onderweg
  • list plusComfortabel ergonomisch ontwerp, geschikt voor langdurig gebruik
  • list plusVerscheidenheid aan kleuropties en personalisatie-opties

  Nadelen Logitech M325

  • list plusVerouderde optische sensor biedt mogelijk niet hetzelfde niveau van precisie als meer geavanceerde sensoren
  • list plusOntbreekt directe toegang tot ontvangeropslag, wat een kleine ongemak kan zijn

  Beoordeling

  8.5 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.14
  Functionaliteit
  8.13
  Gebruiksgemak
  9.03
  De Logitech M325 USB Draadloze Muis is een draagbare, betrouwbare en zeer bruikbare muis die bijzonder geschikt is voor gebruik in de klas. Volgens EdTech Magazine zorgt het micro-nauwkeurige scrollwiel voor moeiteloze navigatie, terwijl de kantelfunctie het webbrowsen handig maakt. De afgeronde, gevormde vorm en zachte, rubberen zijkanten van de muis bieden comfort, zelfs bij langdurig gebruik. Ik als docent kan profiteren van de veelzijdigheid van de M325, omdat het me in staat stelt presentaties vanuit verschillende locaties in het klaslokaal te bedienen, waardoor het klasmanagement verbetert.

  Een recensent van EdTech Magazine prijst de M325 en zegt: "De afgeronde, gevormde vorm en zachte, rubberen zijkanten van de muis bieden comfort bij langdurig gebruik." Dit benadrukt het ergonomische ontwerp van de muis, waarbij het comfort van de gebruiker voorop staat.

  Bovendien biedt Logitech de M325 aan in verschillende kleuren, zodat studenten hun individualiteit kunnen uiten. Deze aanpassingsmogelijkheid voegt een persoonlijk tintje toe aan de omgeving van het klaslokaal.

  De muis heeft ook een indrukwekkende batterijduur van 18 maanden, waardoor hij lang meegaat zonder frequent batterijen te moeten vervangen. Bovendien draagt de verwijderbare plastic hoes om de batterij- en USB-ontvangercompartiment te verbergen bij aan het algehele strakke ontwerp van de muis.

  Trusted Reviews wijst echter op een paar beperkingen van de M325. Ten eerste maakt het gebruik van een "verouderde" optische sensor, die mogelijk niet hetzelfde niveau van precisie biedt als geavanceerdere sensoren die te vinden zijn in andere muizen. Daarnaast ontbreekt de directe toegang tot opslag van de ontvanger, wat een kleine ongemak kan zijn voor sommige gebruikers.

  Ondanks deze beperkingen biedt de Logitech M325 een betrouwbare en comfortabele gebruikerservaring. Zoals Trusted Reviews vermeldt, heeft de muis een score van 7 voor prestaties, 9 voor waarde, 7 voor functies, 8 voor bouwkwaliteit en 8 voor ontwerp.

  In vergelijking met andere draadloze muizen op de markt, valt de Logitech M325 op door zijn draagbaarheid, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Door zijn compacte formaat is hij ideaal voor gebruik onderweg, terwijl het comfortabele ontwerp zorgt voor een aangename gebruikerservaring. De verscheidenheid aan kleuropties en de lange batterijduur zijn extra voordelen.

  Al met al is de Logitech M325 USB Draadloze Muis een uitstekende optie om de productiviteit en het comfort in het klaslokaal of elke andere omgeving te verbeteren. De belangrijkste kenmerken, zoals het micro-nauwkeurige scrollwiel en het ergonomische ontwerp, maken het een opvallende keuze. Hoewel het enkele beperkingen kan hebben, maken de betrouwbaarheid en veelzijdigheid het een waardevolle investering voor degenen die een draadloze muis nodig hebben.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Succes en hopelijk maak je de beste koop!

  Bestenu

  Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Draadloze muizen. Er zijn immers 2203 verschillende op de markt ...

  Bedankt voor het lezen!