De Bestenu Gaming Muis Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 10/30/2020


Je mag dan wel een geweldige game pc hebben, maar je komt nergens zonder een bijpassende gaming muis. Waarom je voor een gaming muis gaat, lees je hieronder!

Wat is het verschil tussen een normale muis en een gaming muis?

Een gaming muis is gevoeliger, waardoor hij sneller reageert op zelfs de kleinste bewegingen die je uitvoert. De gevoeligheid lees je af aan de DPI hiervan. Hierbij geldt dat hoe hoger de DPI van een muis, hoe gevoeliger hij is.

Bij normale muizen ligt de DPI rond de 1000. Integenstelling tot deze relatief lage waarde, heeft zelfs een goedkope gaming muis al snel een DPI van 3200. Vaak is de DPI bij een gaming muis bovendien instelbaar met een specifieke knop, waarbij je uit verschillende DPI's kunt kiezen.

Aansluitend hierop is het reactievermogen van gaming muizen beter. Dit wordt aangeduid als de 'polling rate' en in Hertz weergegeven. Meestal vind je hier bij goedkopere gaming muizen niks over terug, maar hoe dan ook kun je er bij een degelijke gaming muizen van uit gaan dat de polling rate in orde is.

Veel gaming muizen hebben verder zogeheten macro keys, oftewel extra instelbare knoppen. Deze knoppen stel je in als wat je maar wilt. Je opent er misschien een bepaald venster mee, of voert een actie uit in het spel dat je speelt.

Het verschilt per model of er macro buttons aanwezig zijn, en, zo ja, hoeveel. Afhankelijk hiervan ga je misschien een behoorlijke leercurve tegemoet. Hoe meer macro keys er zijn, hoe meer je hieraan moet wennen en de plekken ervan moet onthouden.

Misschien klinkt dit alles niet bepaald ergonomisch verantwoord, maar niks is minder waar. Fabrikanten van gaming muizen nemen ergonomie namelijk wel degelijk in acht. Daardoor zijn gaming muizen vaak extra comfortabel in gebruik, zelfs als je uren achter elkaar gamet. Er zijn dan ook modellen te vinden in verschillende maten, gewichtsklassen en zelfs vormfactoren (om je pols te ontlasten).

Wat maakt een gaming muis zo speciaal?

Je leest hierboven wat een gaming muis van een normale muis onderscheidt, en dus ook wat deze zo speciaal maakt. Voorop staat echter de gevoeligheid van een gaming muis. Deze reageert veel sneller op zelfs de kleinste bewegingen dan een gemiddelde normale muis.

Waar staat 'DPI' voor bij muizen?

DPI staat voor 'dots per inch' (stippen per inch). Dit geeft de gevoeligheid van de muis aan. Hoe hoger deze waarde, hoe gevoeliger de muis is. Hieruit volgt dat hoe gevoeliger de muis is, hoe sneller en nauwkeuriger hij reageert op de bewegingen die je ermee maakt.

Is een bekabelde muis beter dan een Bluetooth-muis?

Bij een Bluetooth-muis moet je altijd rekening houden met input lag. Dit staat voor de vertraging die je oploopt tussen het uitvoeren van een beweging en de daadwerkelijke uitvoering hiervan door je pc. Dit is een kwestie van milliseconden, maar vooral in competitieve games maken een paar milliseconden al snel het verschil.

Wel is een Bluetooth-muis draagbaarder. Je stopt hem zo in je tas en neemt hem waar dan ook mee naar toe. Gebruik je een gaming laptop on the go, dan is het wel zo fijn dat je je mobiliteit kunt behouden zonder gedoe met extra kabels.

Wat is het verschil tussen een optische muis en een lasermuis?

Een optische muis gebruikt LED-technologie, terwijl een lasermuis een laser gebruikt. Optische muizen gebruiken een cameraatje die de positie van het licht op de ondergrond bijhoudt. Vroeger gebruikte men een speciale mat met lijntjes, maar tegenwoordig werkt de optische muis ook op een ondergrond zonder patroon. Wel heeft hij veel moeite met reflectieve, doorzichtige en lichtabsorberende ondergronden. De lasermuis werkt op alle ondergronden en is over het algemeen veel nauwkeuriger.

Hoe komt deze handige Gaming Muis reeks tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste Gaming Muis ook!

In het verleden ging je naar een winkel om advies te krijgen over Gaming Muiss, maar tegenwoordig assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Gaming Muiss die te bestellen zijn in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van kopers en kijkt welke Gaming Muiss het best over de toonbank gaan.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Gaming Muiss stelt hij deze lijst samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!

Beste getest

Producten vergelijkbaar aan Gaming Muiss

De beste Gaming Muiss in een handige lijst

Product informatiePlus or Show more

Een prettig geprijsde gaming muis zonder staartje. Zo mag je de draadloze Trust GXT 130 gerust omschrijven. Hij mag dan wel klein zijn, dit wil nog niet zeggen dat hij feature-arm is. Het muisje heeft zelfs een paar opvallende eigenschappen die elke gaming muis wel mag hebben. Zoals een extra knop aan de zijkant die fungeert als de Ctrl-toets op je toetsenbord. En een praktische knop voor tweemaal schieten met één klik. Zeker deze laatste is erg handig, vooral in shooters.

1. Trust GXT 130


Product informatiePlus or Show more

Je favoriete high-performance gamingmuis levert nauwkeurigere functionaliteit dan ooit. Pas de RGB-verlichting nu aan zodat deze bij je stijl en omgeving past, of synchroniseer met andere Logitech G-producten. De G502 high-performance gamingmuis is voorzien van onze next-gen optische HERO-sensor van 16K voor optimale trackingprecisie. Wat je gamingstijl ook is, je kunt de G502 HERO gemakkelijk aan jouw behoeften aanpassen met aangepaste profielen voor je games, aanpasbare gevoeligheid van 200 tot 16.000 dpi* en afstelbaar gewichtssysteem voor nauwkeurige afstemming met 5 gewichten van 3,6 gram om de juiste balans en feel te krijgen. *Logitech Gaming Software vereist, verkrijgbaar via LogitechG.com/downloads. HERO-sensor Nieuwe generatie HERO™-sensor levert precisietracking tot 16.000 dpi zonder vertraging, filtering of versnelling. LIGHTSYNC-technologie Logitech G LIGHTSYNC-technologie biedt volledig aanpasbare RGB-verlichting die bovendien kan worden gesynchroniseerd met je gameplay. Mechanische schakelaars met metalen springveren voor de knoppen In de linker- en rechtermuisknop zijn metalen springveersystemen en draaischarnieren ingebouwd voor strak, duidelijk klikken met snelle feedback. Kenmerken van de Logitech G502 HERO - Gaming Muis DPI 200-16000 Schakel eenvoudig met de DPI, van pixelprecies richtingen voor sluipschieten tot bliksemsnelle manoeuvres voor een 360 no scope. RGB-verlichting Met de RGB-verlichting kun je verlichting, helderheid en kleur (16,8 miljoen kleuren) perfect aan jouw stijl, systeem en omgeving aanpassen. 11 Programmeerbare knoppen Programmeer met de Logitech Gaming Software je favoriete opdrachten en macro's voor elk van de 11 knoppen. Afstemmen van gewicht en balans Plaats enkele of meerdere gewichten op de posities waar je meer of minder gewicht wilt. De muis kun je aan je persoonlijke voorkeur aanpassen. Pakketinhoud: • Logitech G502 HERO • Aanpassingsgewichten en doos • Handleiding • 2 jaar fabrieksgarantie

2. Logitech G G502 HERO - Gaming Muis - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Deze gaming muis is zeer geschikt voor shooter games als Fortnite, Counter-Strike en Call of Duty. Met de Razer DeathAdder Expert Essential versla je al jouw tegenstanders in shooters. Met de twee zijknoppen is deze gaming muis zeer geschikt voor shooters. Met deze bedrade muis ben je verzekerd van een goede verbinding, tussen de muis en PC. Hierdoor weet je zeker dat je kliks daadwerkelijk worden uitgevoerd. Bij deze rechtshandige muis zitten de zijknoppen aan de linkerkant. Dankzij de optische aansturing van deze muis geven signalen van een lichtbundel commando's door voor juiste registratie. Deze optische muis is geschikt voor alle muismatten. Dankzij de instelbare DPI (6400) pas jij de gevoeligheid van de muis precies aan op jouw wensen. Een lagere DPI zorgt voor meer precisie tijdens het richten terwijl een hogere DPI zorgt voor snellere bewegingen. Met normale verlichting geef je wat meer kleur aan je muis. Onze specialist adviseert deze muis voor: Shooters: deze muis heeft twee zijknoppen. Hiermee wissel je heel snel van wapens. Deze gaming muis wordt niet aanbevolen voor: MMO's: deze muis heeft te weinig zijknoppen voor alle abilities en spells van een MMO. MOBA's: deze muis heeft te weinig zijknoppen voor juiste MOBA gameplay. Goed om te weten: • 6400 DPI optische 4G sensor • Razer Synapse 2 compatible (externe software via razer.com) • 200 IPS / 50G acceleratie, zelfs met laagste DPI-instellingen • Reactie muis 1 op 1 • Beschikt over drift-control: kleine in-game bewegingen voor headshots in FPS-games • Rechtshandige ergonomische gaming muis"

3. Razer DeathAdder Essential – Optische Gaming Muis – 6400 DPI


Product informatiePlus or Show more

Deze nieuwste G203-gamemuis van Logitech is met draad verbonden en heeft een 8000dpi-sensor en 6 programmeerbare knoppen. Bovendien is deze Lightsync-variant voorzien van adresseerbare RGB-leds - zowel het logo als een strook op de behuizing van de muis. Specificaties In de G203 Lightsync zit een sensor met een gevoeligheid van maximaal 8000dpi. De muis heeft een pollingsnelheid van 1000Hz, is voorzien van 6 knoppen en weegt slechts 85 gram. De afmetingen zijn 116,6 x 62,2 x 38,2 mm. De gamemuis is nu ook beschikbaar in het wit!! Verschil G203 Prodigy De nieuwe Logitech G203 Lightsync heeft grotendeels dezelfde eigenschappen als de G203 Prodigy die sinds 2017 op de markt is. Die muis heeft rgb-leds die als één zone zijn aan te sturen, bij de nieuwe versie zijn lichteffecten met verschillende kleuren mogelijk, door de adresseerbare leds. De effecten zijn in te stellen in de software van Logitech.

4. Logitech G203 LIGHTSYNC Gaming Mouse - EMEA / Zwart


Product informatiePlus or Show more

Razer Viper Mini - Optische Gaming Muis - 8500 DPI - Zwart De Razer Viper Mini Game Muis is de kleinere en lichtere variant van de Razer Viper Game Muis. Met zijn 61 gram is de muis daarmee 8 gram lichter dan zijn grote broer de Razer Viper muis. Het nieuwe 'Mini' model is dus compacter en vooral bedoelt voor mensen met kleinere handen. Let op: deze muis valt klein uit. Ultralichte bedrade gaming-muis Beleef topprestaties met onze lichtste muis ooit—een slanke, ultralichte constructie die de besturing moeiteloos maakt. Voorzien van geavanceerde optische muisschakelaars, een nauwkeurige 8.500 DPI-sensor en Razer™ Speedflex-kabel voor superieure nauwkeurigheid en snelheid. Ultra-lichtgewicht tweehandig ontwerp - voor een soepele, moeiteloze besturing Zonder de noodzaak van een honingraatontwerp, zorgt onze lichtste muis voor een soepele, moeiteloze besturing die niet ten koste gaat van de robuustheid van de muis—met 6 programmeerbare knoppen voor meer gebruiksgemak. Razer™ Optical Mouse Switch Voor aansturing met de snelheid van het licht. Elke klik die je maakt wordt met de snelheid van het licht aangestuurd zonder debounce delay, zodat je altijd de eerste bent die de trekker overhaalt. De schakelaars zijn bovendien duurzaam en gaan tot 50 miljoen klikken mee. Razer™ Speedflex-kabel Voor minimale weerstand en vloeiende veegbewegingen. De kabel van de Razer Viper Mini heeft meer flexibiliteit en is ontworpen om een minimale weerstand te produceren, zodat je sneller en soepeler kunt vegen voor een betere besturing. 8500 DPI optische sensor Voor nauwkeurig tracken. Profiteer van de geavanceerde precisie en het consistente doel dat je nodig hebt voor competitief gamen met een optische sensor die goed is afgestemd op snelheid en controle. Powered by Razer™ Chroma RGB Voor een gepersonaliseerde stijl. Met 16,8 miljoen kleuren en een reeks unieke lichteffecten, kun je de vanaf de onderkant stralende verlichting van de Razer Viper Mini aanpassen via de Razer Synapse 3 om meer karakter te geven aan je battlestation. Ingebouwd geheugenprofiel Voor gepersonaliseerde instellingen waarheen je ook gaat. Toegang tot je unieke DPI-instellingen, knopconfiguraties en meer zonder dat je software hoeft te installeren zodra je je favoriete profiel via Razer Synapse 3 hebt opgeslagen. Kenmerken: True 8500 DPI zeer nauwkeurige optische sensor Tot 300 inches per seconde (IPS) / 35G max. acceleratie van de Razer Viper afgeleid tweehandig ontwerp, geoptimaliseerd voor kleinere handformaten. Razer™ Optical Mouse Switches geschikt voor 50 miljoen klikken Grote 100% PTFE-muisbasis (0,8 mm dik). Tactiel scrollwiel van gaming-kwaliteit On-The-Fly Gevoeligheidsaanpassing (Standaard stappen: 400/800/1600/3200/6400) Ingebouwd geheugenprofiel Razer Chroma™ RGB lighting met 16,8 miljoen echte instelbare kleurenopties Zes onafhankelijk programmeerbare Hyperesponse-knoppen Razer Synapse 3-voorbereid 1,8 m / 6 ft Speedflex-kabel Afmetingen bij benadering: 118,3 mm (lengte) x 56,1 mm (gripbreedte) x 38,3 mm (hoogte) Gewicht bij benadering: 86g / 2,0 oz (exclusief kabel)

5. Razer Viper Mini - Optische Gaming Muis - 8500 DPI - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Dit is de Razer DeathAdder V2 Gaming Muis - 20000 DPI - Zwart Onvergelijkbare ergonomie Wanneer het gaat om de concurrentie, dan is het tijd om een dodelijke statement te maken. Lever dodelijke prestaties en toon geen genade met de beste ergonomie in zijn klasse in combinatie met next-generation sensoren en schakelaars. Beste ergonomische vormgeving in zijn klasse voor maximaal comfort Door middel van talloze prototyping en testen hebben onze ergonomiewetenschappers en -ontwerpers de meest comfortabele, lichtgewicht constructie gecreëerd waarmee je op je best kunt spelen, en ook langer. Razer™ Optical Mouse Switch voor aansturing met de snelheid van het licht Elke klik die je maakt wordt met de snelheid van het licht aangestuurd zonder debounce delay, zodat je altijd de eerste bent die de trekker overhaalt. De schakelaars zijn bovendien duurzaam en gaan tot 70 miljoen klikken mee. Razer™ Focus+ 20K Optische sensor voor geavanceerde precisie Een 20.000 DPI optische sensor die zelfs de kleinste beweging van je muis opmerkt, wat je een acuut niveau van precisie geeft voor game-winnende headshots en extreem ongrijpbare manoeuvres. Razer™ Speedflex-kabel voor minimale weerstand en soepele bediening Met meer flexibiliteit en minimale weerstand voor ongehinderde swipes, zodat je je wedstrijden soepel kunt bedienen. 5 ingebouwde geheugenprofielen voor gepersonaliseerde instellingen waarheen je ook gaat Sla tot 5 profielconfiguraties op in het ingebouwde geheugen en neem je instellingen overal mee naartoe, zodat je altijd klaar bent voor de strijd met jouw voorkeursbediening. 8 programmeerbare knoppen voor uitgebreide bediening De muis heeft 8 programmeerbare knoppen die volledig configureerbaar zijn via Razer Synapse 3, wat je toegang geeft tot macro's en secundaire functionaliteiten zodat elke actie met gemak uitgevoerd kan worden. Kenmerken True 20.000 DPI Focus+ optische sensor Tot 650 inches per seconde (IPS) / 50 G acceleratie / beste in de markt met een resolutienauwkeurigheid van 99.6% Razer™ Optical Mouse Switches geschikt voor 70 miljoen klikken Verbeterd ergonomisch design met ultraduurzame rubberen zijgrepen Grote 100% PTFE-muisbasis (0,8 mm dik). Tactiel scrollwiel van gaming-kwaliteit On-The-Fly Gevoeligheidsaanpassing (Standaard stappen: 400/800/1600/2400/3200) Hybride Cloud-opslag en ingebouwd geheugen (4+1 profielen) Razer Chroma™ RGB lighting met 16,8 miljoen echte instelbare kleurenopties Acht onafhankelijk programmeerbare Hyperesponse-knoppen Geavanceerde Lift-off/Landing afstandsinstelling Razer Synapse 3-voorbereid 2,1 m / 7 ft Speedflex-kabel Afmetingen bij benadering: 127,0 mm / 5 in (lengte) x 61,7 mm / 2,43 in (gripbreedte) x 42,7 mm / 1,68 in (hoogte) Gewicht bij benadering: 82 g / 2,9 oz (exclusief kabel) Compatibel met Xbox One voor basisinvoer

6. Razer DeathAdder V2 Gaming Muis - 20000 DPI - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Voor rechts- en linkshandige gebruikers Bent u op zoek naar een handige gamingmuis die over alle basisfuncties beschikt, maar ook een krachtig ontwerp heeft? Met het ontwerp dat geschikt is voor zowel links- als rechtshandig gebruik, 6 game-knoppen en verlichting voldoet de GXT 105-gamingmuis aan de verwachtingen. De GXT 105 is gemaakt voor comfort en heeft een perfecte pasvorm. Het maakt niet uit of u rechts- of linkshandig bent: iedereen kan de GXT 105 gebruiken. Daarom is de muis perfect wanneer u die moet delen met uw familie of vrienden die een andere hand gebruiken om de muis te bedienen. 6 snel reagerende knoppen De GXT-105 heeft 6 game-knoppen voor ultieme productiviteit en efficiëntie. Er is geen software nodig om de knoppen in te stellen, dus u kunt deze direct gebruiken voor uw game. Schakel tussen snelheden van 600 DPI tot maximaal 2400 DPI. Gebruik een lagere DPI-instelling voor preciezer schieten en een hogere DPI-instelling voor snelle reflexen en het vlug verkennen van uw omgeving. Volledig verlichte bovenkant Elke gamer heeft zijn eigen voorkeurswapen. Maak indruk op uw tegenstanders met deze futuristisch ogende muis. De 4-kleurige verlichting brengt uw gaminginstallatie tot leven! De duurzame, gevlochten kabel van 1,8 meter kan in het heetst van de strijd niet in de knoop raken. Eigenschappen Volledig verlichte bovenkant Snelheidsselectieknop (800-2400 dpi) 6 game-knoppen Rubberen bovenkant voor een stevige grip Ambidexter ontwerp (geschikt voor links- en rechtshandig gebruik) Gevlochten kabel van 1,8 meter

7. Trust GXT 105 Izza - Gaming Muis / Zwart


Product informatiePlus or Show more

Gamen wordt nóg fijner met deze ultraprecieze gaming muis! Deze muis is geschikt voor links- en rechtshandigen en is speciaal ontworpen voor gamers. Het verschil met een reguliere computermuis is enorm! Zo is de gevoeligheid (DPI) van de muis verstelbaar voor optimale precisie. Bovendien zorgen de lichteffecten voor een next level gamebeleving – zeker als je hem combineert met het gaming toetsenbord en de muismat! Ultragevoelig De DPI van een muis geeft een indicatie van de muisgevoeligheid is. DPI staat voor Dots Per Inch: hoe hoger dit getal, hoe meer pixels (dots) beweging de muis per inch kan waarnemen. Klinkt ingewikkeld? Het kan ook simpeler: hoe hoger de DPI, hoe sneller de muis reageert op jouw bewegingen. En dat treft, want deze muis kun je eenvoudig in DPI verstellen naar jouw wensen! In zes stages kun je wisselen tussen 800 en 6400 DPI. Plug & Play Geen ingewikkeld gedoe met deze gaming muis: je koppelt hem met de bijgeleverde USB-kabel aan je (spel)computer en het gamen kan beginnen (of beter gezegd, doorgaan). Je hebt dus geen aanvullende software nodig! RGB-verlichting Voel je je strijdvaardig? Vredelievend? Of ben je vandaag een keer even in een neutrale gamebui? Kies een kleur die bij je gaming mood past! De gaming muis van Silvergear is uitgericht met RGB-verlichting die in verschillende kleuren is aan te passen. Specificaties: Nylon kabel Plug & play Led-backlight 800-6400DPI (6 DPI stages) Te gebruiken met WIndows, Linux en Mac.

8. Silvergear Gaming Muis met RGB LED Verlichting - 800-6400DPI - Bedraad - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Game draadloos zonder merkbare vertraging met de Razer Basilisk X HyperSpeed Draadloze Gaming Muis. Richt met uiterste precisie dankzij de Razer Focus+ optische sensor met een maximale dpi van 16.000. Je stelt de snelheid van de cursor in door gebruik te maken van de Razer Chroma software. Via die software geef je de 6 programmeerbare knoppen ook een functie voor handige in-game acties. Ook is de muis voorzien van mechanische switches, zodat iedere muisklik geregistreerd wordt. Kies zelf of je verbinding maakt via bluetooth of via de meegeleverde usb ontvanger. Zo game je op iedere lan-party draadloos.

9. Razer Basilisk X HyperSpeed Wireless Gaming Muis


Product informatiePlus or Show more

De Rival 3-gamingmuis heeft de beste prestaties in zijn klasse, dankzij een TrueMove Core optische gamingsensor van wedstrijdkwaliteit die speciaal is ontwikkeld in samenwerking met toonaangevende fabrikant PixArt. Hyperduurzame materialen garanderen de levensduur van de muis, die is beoordeeld voor 60 miljoen klikken in een lichtgewicht constructie. Een opnieuw ontworpen RGB-systeem biedt de helderste dynamische verlichting op elke SteelSeries-muis en maakt van de Rival 3 een opvallende verschijning in stijl en prestaties. Kenmerken: Hyperduurzame materialen - Gemaakt met hoogwaardig polymeer voor duurzaamheid. 60 milljoen klik mechanische schakelaar - Gegarandeerd strak van de eerste tot de laatste klik. TrueMove Core optische gamingsensor - Echte 1-op-1 tracking, 8500 CPI, 300 IPS, 35G acceleratie. Comfortabele ergonomische constructie - Ergonomisch ontworpen voor comfort tijdens intense gamesessies. Briljante prismaverlichting - opnieuw ontworpen verlichting biedt 3 zones met 16,8 miljoen prachtig heldere kleuren. SteelSeries Moments SteelSeries Moments is een geheel nieuwe gratis softwareservice die het delen van gamevideoclips mogelijk maakt. Het is gemakkelijker en sneller dan ooit tevoren. Vóór de lancering van Moments hadden gamers maar heel weinig opties om in-game beelden gemakkelijk vast te leggen en te delen. Moments verandert dat allemaal door speciaal gebouwd te zijn met een visie om gamers te helpen hun glorieuze momenten snel en gemakkelijk te delen op hun platform naar keuze. Download Moments hier: https://steelseries.com/gg/moments/download/

10. SteelSeries Rival 3 RGB Optische Gaming Muis - 8500 CPI- Zwart


Producten vergelijkbaar aan Gaming Muiss


Bedankt voor het lezen, hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Gaming Muiss. Er zijn immers 683 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en ga je straks de beste Gaming Muis kopen.