Wat is de beste Trackball Muis van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 mei, 2024

Het kopen van een goede Trackball Muis is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste Trackball Muis van 2024? Na het testen van 2478 Trackball muizen kwam de Logitech M575 ERGO Draadloze Trackball als beste uit onze Trackball Muis-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Trackball muizen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Trackball muizen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Trackball Muis-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Trackball muizen

1Score: 9.7
Logitech M575 ERGO Draadloze Trackball
Beste Trackball muis
Logitech M575 ERGO Draadloze Trackball
Logitech
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
Logitech MX Ergo Draadloze Muis
Logitech MX Ergo Draadloze Muis
Logitech
Ga naar laagste prijs
3Score: 9
Logitech M575 ERGO Draadloze Trackball
Logitech M575 ERGO Draadloze Trackball
Logitech
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.7
Writing Girl Muis met snoer
Writing Girl Muis met snoer
Writing Girl
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.5
Kensington Orbit Draadloze Trackball Muis
Kensington Orbit Draadloze Trackball Muis
Kensington
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.1
Kensington Orbit Optische Bedrade Trackball/Muis
Kensington Orbit Optische Bedrade Trackball/Muis
Kensington
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.8
Kensington Orbit™ Bedrade Trackball/Muis met
Kensington Orbit™ Bedrade Trackball/Muis met
Kensington
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.5
Logitech Ergo M575 draadloos +
Logitech Ergo M575 draadloos +
Logitech
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.3
HyperX Pulsefire FPS Pro RGB
HyperX Pulsefire FPS Pro RGB
HyperX
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
Perixx Perimice 717D Ergonomische trackball
Perixx Perimice 717D Ergonomische trackball
Perixx
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Trackball Muis Koopgids

Als je op zoek bent naar de ultieme combinatie van nauwkeurigheid, comfort en efficiëntie bij het werken met een computer, dan is de beste trackball muis de ideale keuze voor je. Deze innovatieve en ergonomische muis biedt ongeëvenaarde nauwkeurigheid en comfort, en is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een snellere en efficiëntere manier om te werken.

De voordelen van een trackball muis

Een trackball muis heeft veel voordelen ten opzichte van andere soorten muizen. Allereerst zorgt de unieke trackball-technologie voor meerprecisie en nauwkeurigheid in de bewegingen van de cursor, waardoor je sneller en efficiënter werkt. 

Bovendien is het gebruik van een trackball muis minder belastend voor je pols en arm, wat zorgt voor meer comfort en minder kans op RSI-klachten. 

Daarnaast zijn trackball muizen vaak ergonomisch ontworpen, wat betekent dat ze zijn ontworpen met de menselijke anatomie in gedachten en zo ontworpen zijn om de natuurlijke bewegingen van je hand te volgen en je pols in een neutrale positie te houden. 

Tot slot is een trackball muis ookhandig voor mensen met beperkte bewegingsmogelijkheden, omdat je je pc hiermee met één hand bedient.

Kortom, een trackball muis biedt veel voordelen en is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar nauwkeurigheid, comfort en efficiëntie bij het werken met een computer.

Waar moet je op letten bij het kopen van een trackball muis?

Er zijn een paar belangrijke dingen om rekening mee te houden bij het kopen van een trackball muis. 

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar degrootte en vorm van de muis. Je wilt ervoor zorgen dat de muis goed in je hand past en comfortabel aanvoelt, zodat je langere tijd werkt zonder vermoeidheid of ongemak. 

Ten tweede dien je te letten op dekwaliteit en het type van de trackball-technologie. De meeste trackball muizen maken gebruik van optische sensoren, maar sommige zijn ook uitgerust met lasersensoren, die meer nauwkeurigheid bieden. 

Het is belangrijk om te controleren of desensorcompatibel is met het oppervlak waarop je de muis gaat gebruiken, zoals glas of hout. 

Tot slot is het ook belangrijk om te letten opextra functies zoals programmeerbare knoppen, draadloze connectiviteit en de mogelijkheid om de gevoeligheid van de cursor aan te passen. 

Wat is beter: een bekabelde of draadloze trackball muis?

Of een bekabelde of draadloze trackball muis beter is, hangt af van jepersoonlijke voorkeuren en hoe je van plan bent om de muis te gebruiken. 

Een bekabelde trackball muis biedt vaak een betrouwbaardere en stabielere verbinding met je computer, en je hoeft je geen zorgen te maken over de batterijduur. Dit is handig voor mensen die de muis de hele dag door intensief gebruiken. 

Aan de andere kant biedt eendraadloze trackball muis meer bewegingsvrijheid en minder gedoe met kabels, waardoor het een geweldige optie is voor mensen die flexibiliteit nodig hebben, de voorkeur hebben voor een kabelloze werkplek en die hun muis op meerdere computers wensen te gebruiken. 

Tegenwoordig zijn draadloze muizen ook steeds betrouwbaarder en hebben ze vaak een lange batterijduur. Het is aan jezelf om te beslissen welke van de twee opties het beste bij je past. 

Levensduur

De levensduur van een trackball muis hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de muis, hoe intensief deze wordt gebruikt en hoe goed deze wordt onderhouden. 

Over het algemeen is de levensduur van trackball muizen relatief lang en gaan ze meestal jaren mee voordat ze aan vervanging toe zijn. 

Als je je muis daarentegen dagelijks en intensief gebruikt, is de levensduur van de muis al snel korter zijn. Daarom is het belangrijk om je muis goed te onderhouden en regelmatig schoon te maken, om ervoor te zorgen dat deze optimaal blijft functioneren. 

Als je een kwalitatief goede trackball muis koopt en deze goed onderhoudt, gaat deze meestal jarenlang mee en blijft die nauwkeurige en comfortabele bewegingscontrole bieden bij het werken met een computer.

Prijs

De kosten van een trackball muis variëren afhankelijk van het merk, de kwaliteit, de functies en de stijl van de muis. 

Over het algemeen zijntrackball muizen iets duurder dan traditionele muizen, vanwege de complexe technologie die erbij komt kijken. 

Je vindt trackball muizen in verschillendeprijsklassen, variërend van ongeveer €20 tot wel €200 of meer

De meeste eenvoudige trackball muizen kostentussen de €20 en €50, terwijl de geavanceerdere modellen met extra functies en programmeerbare knoppen duurder zijn. 

Op welke ondergronden werkt een trackball muis?

Trackball muizen werken in principe op alle soorten ondergronden, zolang de ondergrond maar vlak en stabiel is. 

Dit is een groot voordeel van trackball muizen, omdat ze te gebruiken zijn op oppervlakken waarop andere muizen niet goed werken, zoals glas of stoffen oppervlakken. 

De meeste trackball muizen maken gebruik van optische of laser sensoren, waarmee ze de beweging van de bal nauwkeurig volgen en vertalen naar beweging van de cursor op het scherm. 

Het is echter belangrijk om op te merken dat sommige trackball muizen beter werken op bepaalde oppervlakken dan op andere. Bijvoorbeeld, sommige trackball muizen zijn beter geschikt voor gebruik op glas dan op hout of plastic. 

Het is daarom belangrijk om te controleren of de trackball muis die je koopt geschikt is voor het oppervlak waarop je van plan bent om deze te gebruiken, om de beste prestaties te garanderen.

hero illustration

Hoe testen we Trackball muizen?

Om de beste Trackball Muis te bepalen, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Trackball Muis-test hebben we 2478 Trackball muizen geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze Trackball Muis-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Trackball Muis-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Trackball Muis-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Trackball Muis in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 2478 Trackball muizen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Trackball muizen in een oogopslag

1. Beste Trackball muis: Logitech M575 ERGO Draadloze Trackball

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Logitech M575 ERGO Draadloze Trackball

 • list plusErgonomisch ontwerp dat de belasting op de handspieren vermindert
 • list plusMakkelijk wisselen tussen tabbladen voor efficiënt werken
 • list plusDraadloze connectiviteit via USB-ontvanger of Bluetooth

Nadelen Logitech M575 ERGO Draadloze Trackball

 • list plusProblemen met precisiewerk, zoals het trekken van een rustige lijn in een tekenprogramma
 • list plusMuis kan stotteren tijdens gebruik
 • list plusSensor kan snel verstopt raken en moet regelmatig schoongemaakt worden

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.56
Functionaliteit
9.69
Gebruiksgemak
9.73
De Logitech M575 ERGO Draadloze Trackball Muis Graphite is dé muis voor mij. Met zijn ergonomische ontwerp is hij perfect voor mijn bureau. De trackball vermindert de spanning op mijn spieren, waardoor ik comfortabel kan werken, zelfs tijdens lange uren achter mijn computer.

Wat deze muis echt speciaal maakt, is het verbeterde ontwerp. Hij is iets kleiner en gestroomlijnder dan zijn voorgangers, waardoor hij perfect in mijn hand past. Geen gedoe meer met een ongemakkelijke grip. Met de knoppen bovenop de muis kan ik eenvoudig schakelen tussen tabbladen, waardoor ik nog efficiënter kan werken.

Een ander geweldig kenmerk van de Logitech M575 is de draadloze connectiviteit. Ik kan hem via de USB-ontvanger of Bluetooth verbinden, afhankelijk van mijn behoeften. Met een bereik van 10 meter heb ik altijd een sterk en stabiel signaal van de trackball. Geen gedoe met kabels die in de weg zitten.

En laten we het batterijleven niet vergeten! Met slechts één AA-batterij gaat deze muis maandenlang mee. Geen gedoe meer met het steeds vervangen van batterijen. Dat is echt handig voor iemand zoals ik, die veel tijd achter de computer doorbrengt.

De Logitech M575 is ook perfect voor mensen met beperkte ruimte. Omdat de trackball niet beweegt, past hij naadloos naast mijn toetsenbord en neemt hij geen extra ruimte in beslag. Geen gedoe meer met een overvol bureau.

En laten we niet vergeten hoe milieuvriendelijk deze muis is! Het ontwerp bevat gerecycled plastic, waardoor hij een duurzame keuze is. De grafiet/zwarte versie bestaat zelfs voor 50% uit gerecycled plastic. Dat is toch geweldig?

Natuurlijk zijn er altijd enkele punten van kritiek. Sommige gebruikers hebben problemen ervaren met precisiewerk, zoals het trekken van een rustige lijn in een tekenprogramma. Ze vonden dat de muis soms stotterde tijdens het gebruik. Ook werd genoemd dat de sensor snel verstopt raakt en regelmatig schoongemaakt moet worden. Het is belangrijk om deze punten in overweging te nemen, afhankelijk van je gebruikssituatie.

Al met al ben ik erg tevreden met de Logitech M575 ERGO Draadloze Trackball Muis Graphite. Hij is comfortabel, betrouwbaar en milieuvriendelijk. Ik kan hem zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een ergonomische muis met draadloze connectiviteit en een lange batterijduur.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Logitech MX Ergo Draadloze Muis

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Logitech MX Ergo Draadloze Muis

 • list plusGoede kwaliteit en ergonomisch ontwerp
 • list plusMogelijkheid om tussen 2 pc's te schakelen
 • list plusAanpasbare hoek voor een natuurlijkere handpositie

Nadelen Logitech MX Ergo Draadloze Muis

 • list plusHoge prijs
 • list plusWeerstand van de trackball kan onprettig zijn

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.83
Functionaliteit
9.06
Gebruiksgemak
9.19
Ik ben dol op de Logitech MX Ergo Draadloze Muis! Als je net als ik een fan bent van trackballs en op zoek bent naar een alternatief voor traditionele muizen en touchpads, dan is deze muis perfect voor jou. Hij is ontworpen om de spieren in je hand te ontlasten tijdens het navigeren over je bureaublad, waardoor het ideaal is voor een ergonomische werkplek.

Een van de geweldige functies van de MX Ergo is de knop bovenop de muis waarmee je kunt schakelen tussen 2 pc's. Met slechts één druk op de knop kun je bijvoorbeeld moeiteloos wisselen tussen je desktop en laptop. Daarnaast heeft de muis 4 extra duimknoppen waarmee je nog makkelijker door webpagina's kunt navigeren. Handig, toch?

Wat deze trackball echt onderscheidt van eerdere modellen, zoals de M570, is de verbeterde kwaliteit en het premium gevoel. Hij is groter en zwaarder, met een accu in plaats van losse batterijen. Daarnaast kun je de hoek van de Ergo aanpassen tussen 0° en 20°, zodat je een natuurlijke en ergonomische handpositie kunt vinden. Dat betekent meer comfort tijdens het gebruik! En de rubberachtige afwerking zorgt voor een fantastische grip.

Je kunt de Ergo zowel verbinden met de meegeleverde Logitech Unifying-ontvanger als via Bluetooth. Het koppelen aan maximaal 2 computers en probleemloos schakelen tussen apparaten is dus een eitje. Met de software van Logitech kun je de knoppen aanpassen en krijg je een melding wanneer het tijd is om de muis op te laden. En met een volledig opgeladen batterij gaat hij tot wel 4 maanden mee!

Over het algemeen zijn gebruikers erg tevreden over de MX Ergo. Ze prijzen de goede kwaliteit, het ergonomische ontwerp en de eenvoudige bediening. Sommigen vinden de prijs misschien wat aan de hoge kant, maar geloven dat de kwaliteit en functionaliteit van de muis deze prijs meer dan waard zijn. Een punt van aandacht is de weerstand van de trackball, die sommige gebruikers als onprettig ervaren.

Dus, als je een trackball-liefhebber bent of op zoek bent naar een ergonomisch verantwoord alternatief voor traditionele muizen, dan is de Logitech MX Ergo Draadloze Muis een uitstekende keuze. Met zijn geavanceerde functies, zoals het schakelen tussen 2 pc's en de aanpasbare hoek, biedt deze muis een unieke en comfortabele gebruikerservaring. Ja, de prijs kan wat aan de hoge kant zijn, maar de kwaliteit en functionaliteit van de Ergo maken het volgens veel gebruikers helemaal waard. 💪

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Logitech M575 ERGO Draadloze Trackball

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Logitech M575 ERGO Draadloze Trackball

 • list plusErgonomisch ontwerp voor verminderde spierbelasting
 • list plusVeelzijdige connectiviteit via bluetooth en USB
 • list plusLange levensduur op batterijen

Nadelen Logitech M575 ERGO Draadloze Trackball

  Beoordeling

  9.0 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9
  Functionaliteit
  8.74
  Gebruiksgemak
  9.17
  Ik ben dolblij om de Logitech M575 ERGO Draadloze Trackball Muis Wit te introduceren, een must-have voor elke ergonomische werkplek. Met zijn ergonomisch ontwerp zorgt deze muis voor minder spanning op je handspieren, waardoor je comfortabel kunt blijven werken, zelfs bij langdurig gebruik. De trackball minimaliseert beweging en maximaliseert comfort, ideaal voor kleine werkruimtes en volle bureaus. En met zowel bluetooth als USB-connectiviteit, past hij perfect bij verschillende systemen. Met een bereik van 10 meter ontvang je een sterk en stabiel signaal, terwijl de batterijen maandenlang meegaan, wat het extra gemak biedt.

  Met soepele duimbediening biedt de M575 precisie en controle over je cursor op elk oppervlak. En met de aanpasbare cursor-snelheid via de Logitech Options-software, kun je de muis helemaal naar eigen wens instellen. Daarnaast is de muis gemaakt van voorgevormd, gerecycled plastic en wordt geleverd in verantwoorde verpakking met het FSC-keurmerk, waardoor hij ook nog eens milieuvriendelijk is.

  De gebruikers zijn razend enthousiast over de M575, vooral over de veelzijdige connectiviteit, ergonomie en lange batterijduur. En hoewel sommige gebruikers even moeten wennen aan de trackball, zijn de meeste snel tevreden met de muis. Een gebruiker merkt op dat de muis perfect in de hand ligt, waardoor vermoeide polsen en armen worden voorkomen. Een andere gebruiker is blij met het feit dat de irritatie in de hand is verdwenen en benadrukt de snelle reactie van de muis.

  In vergelijking met zijn voorganger, de M570, biedt de M575 een nog betere ergonomische ervaring. En hoewel sommige gebruikers de muis graag nog iets groter hadden gezien, overheersen de positieve reacties over de gebruikservaring. Kortom, de Logitech M575 ERGO Draadloze Trackball Muis Wit biedt een uitstekende ergonomische ervaring, veelzijdige connectiviteit en een lange levensduur op batterijen, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke moderne werkplek. 🖱️

  Verkrijgbaar bij:

  Coolblue.nl

  Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Bekijk bij bol.com

  Bekijk prijs

  4. Writing Girl Muis met snoer

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Writing Girl Muis met snoer

  • list plusGeen gedoe met opladen
  • list plusComfortabel ontwerp
  • list plusSoepele beweging over elk oppervlak

  Nadelen Writing Girl Muis met snoer

  • list plusKnoppen verschillen van de foto's
  • list plusOnhygiënische opening aan de bovenkant
  • list plusNiet zo stil als verwacht

  Beoordeling

  8.7 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.6
  Functionaliteit
  9
  Gebruiksgemak
  8.62
  Ik ben de Muis | met snoer | Zwart | draad voor computer of laptop. Een handige en compacte muis die altijd klaar is voor gebruik, omdat hij niet hoeft te worden opgeladen. Ik lig comfortabel in je hand en beweeg soepel over elk oppervlak. Met mijn fijne draaiwieltje reageer ik supersnel en ben ik lekker licht. Gebruikers zijn dol op mij vanwege mijn gebruiksgemak en betrouwbaarheid.

  Wat mij onderscheidt van mijn concurrenten is het feit dat ik met een snoer kom, zodat je nooit zonder stroom komt te zitten. Vooral handig voor mensen die veel tijd achter hun computer of laptop doorbrengen en geen gedoe willen met het opladen van hun muis.

  Mijn ontwerp is compact, ergonomisch en comfortabel, waardoor ik ideaal ben voor zowel zakelijk als privégebruik. Ik werk met verschillende besturingssystemen, zoals Windows en MacOS, dus ik ben geschikt voor een breed scala aan gebruikers.

  Sommige gebruikersrecensies gaven aan dat mijn knoppen anders waren dan op de foto's. Dat kan verwarrend zijn en afbreuk doen aan mijn esthetiek. Daarnaast kan de opening aan de bovenkant van mij onhygiënisch zijn, omdat er na verloop van tijd vuil in kan komen.

  Een ander nadeel dat genoemd werd, is dat ik niet stil ben, ondanks dat ik in de categorie 'stille muis' word geplaatst. Het geluid van het klikken is vergelijkbaar met dat van een gewone muis, wat sommige gebruikers teleurstellend vonden.

  Desondanks waren er ook positieve recensies van gebruikers die tevreden waren over mij. Ze vonden me stil en goed werkend. Dit geeft aan dat de ervaring met mij kan variëren per gebruiker.

  Al met al ben ik de Muis | met snoer | Zwart | draad voor computer of laptop, een handige en betrouwbare muis die geschikt is voor zowel zakelijk als privégebruik. Het feit dat ik met een snoer kom, maakt me ideaal voor mensen die geen gedoe willen met het opladen van hun muis. Hoewel er enkele nadelen zijn, zoals de onhygiënische opening aan de bovenkant en het geluid van het klikken, zijn er ook positieve aspecten zoals mijn comfortabele ontwerp en soepele beweging over elk oppervlak. Als je op zoek bent naar een betrouwbare muis zonder gedoe met opladen, ben ik een goede keuze. 😉

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Nu besteld, donderdag in huis

  Bekijk prijs

  5. Kensington Orbit Draadloze Trackball Muis

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Kensington Orbit Draadloze Trackball Muis

  • list plusGemakkelijk scrollen met de gepatenteerde scrollring
  • list plusConfigureerbare knoppen en dual wireless-connectiviteit
  • list plusCompatibel met zowel Mac als pc en personaliseerbaar met software

  Nadelen Kensington Orbit Draadloze Trackball Muis

  • list plusGeen specifieke gebruikersrecensies beschikbaar

  Beoordeling

  8.4 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.91
  Functionaliteit
  8.84
  Gebruiksgemak
  7.95
  Ik ben erg enthousiast om de Kensington Orbit Draadloze Trackball Muis met Scrollring aan je voor te stellen! Deze trackball muis is een fantastische toevoeging aan Kensington's assortiment van trackballs. Met de gepatenteerde scrollring kun je moeiteloos door pagina's scrollen. Maar dat is nog niet alles! Deze muis heeft ook configureerbare knoppen en biedt dual wireless-connectiviteit met keuze tussen 2,4 GHz en Bluetooth (3.0 en LE). En maak je geen zorgen, je gegevens zijn veilig met de 128-bits AES-versleuteling die voldoet aan overheidsnormen.

  Laten we het hebben over de scrollring, een van de meest opvallende kenmerken van deze trackball muis. Met een simpele draai aan de scrollring kun je moeiteloos door webpagina's en documenten scrollen. De 40 mm harde bal heeft een perfect rond ontwerp voor nauwkeurige tracking en controle. Dit betekent dat je een vloeiende en precieze gebruikerservaring hebt.

  En dat is nog niet alles! Deze muis biedt ook vier DPI-instellingen (400, 800, 1200 of 1600), zodat je de cursorsnelheid naar jouw wens kunt aanpassen. Kies een lagere DPI voor nauwkeurige bewerkingen en een hogere DPI voor tekstverwerking of ontspannen browsen. Zo veelzijdig!

  En laten we het dubbelhandige ontwerp niet vergeten. Deze muis is perfect voor zowel rechts- als linkshandige gebruikers. Dit zorgt voor een ergonomische werkhouding en vermindert pols- en handbewegingen, waardoor de kans op RSI-klachten wordt verminderd. En als kers op de taart wordt de muis geleverd met een verwijderbare polssteun met zachte vulling. Zo wordt jouw hand en pols op een ergonomische manier ondersteund, zelfs tijdens langere gebruiksperiodes. Comfortabel werken is een must!

  En we hebben nog een geweldige feature: de muis is compatibel met zowel Mac als pc. En alsof dat nog niet genoeg is, kun je met de gratis te downloaden KensingtonWorks ™-software de gebruikerservaring nog meer personaliseren. Je kunt verschillende functies, zoals sneltoetsen, aan de knoppen koppelen en de cursorsnelheid aanpassen. Het is allemaal aan jou!

  Hoewel er geen specifieke gebruikersrecensies beschikbaar zijn, zijn er verschillende functies en eigenschappen die deze trackball muis echt aantrekkelijk maken. Het unieke ontwerp met de scrollring en de mogelijkheid om de DPI-instellingen aan te passen, maken dit een veelzijdig hulpmiddel voor allerlei taken. En laten we de compatibiliteit met zowel Mac als pc en de mogelijkheid om de gebruikerservaring te personaliseren met de KensingtonWorks-software niet vergeten. Dit maakt het product extra waardevol. Met deze trackball muis kun je productiever en efficiënter werken, terwijl je tegelijkertijd comfort en ondersteuning voor je hand en pols krijgt.

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Bekijk bij bol.com

  Bekijk prijs

  6. Kensington Orbit Optische Bedrade Trackball/Muis

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Kensington Orbit Optische Bedrade Trackball/Muis

  • list plusComfortabel en nauwkeurig ontwerp
  • list plusStationair ontwerp bespaart ruimte op het bureau
  • list plusMeegeleverde USB-kabel zorgt voor betrouwbaarheid en geen gedoe met batterijen

  Nadelen Kensington Orbit Optische Bedrade Trackball/Muis

  • list plusGeen scroll-knop of -wiel
  • list plusGrootte van de muis kan ongeschikt zijn voor mensen met grote handen
  • list plusBal zit los in de trackball

  Beoordeling

  8.1 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.18
  Functionaliteit
  8.29
  Gebruiksgemak
  7.74
  Ik heb dé oplossing gevonden voor iedereen die op zoek is naar comfort, precisie én ruimtebesparing op hun bureau: de Kensington Orbit Optische Bedrade Trackball/Muis. Deze trackball maakt gebruik van optische technologie, waardoor je met één druk op de vinger nauwkeurige cursorcontrole hebt. Superhandig toch? En het beste is nog wel dat het ontwerp met twee knoppen vertrouwd aanvoelt voor muisgebruikers zoals jij en ik.

  Wat deze Kensington Orbit echt uniek maakt, is het stationaire ontwerp. In vergelijking met een traditionele muis bespaart dit ontwerp enorm veel ruimte op je bureau. Ideaal als je een klein bureautje hebt dus. En het mooie is dat zowel links- als rechtshandige gebruikers hiermee uit de voeten kunnen. Echt een win-win situatie!

  Een ander groot voordeel van de Kensington Orbit is dat er een 180 cm lange USB-kabel wordt meegeleverd. Geen gedoe meer met batterijen vervangen, gewoon betrouwbaarheid ten top. Daar houden we van, toch?

  En alsof dat nog niet genoeg is, kun je met de TrackballWorks-software, die je kunt downloaden van de website van Kensington, de knoppen naar jouw wens configureren en de cursorsnelheid aanpassen. Zo heb je volledige controle over de functionaliteit en prestaties van deze trackball. Geweldig, toch?

  Ik ben niet de enige die enthousiast is over de Kensington Orbit. Uit de gebruikersreviews blijkt dat deze trackball over het algemeen goed wordt ontvangen. Een gebruiker meldt zelfs dat de trackball perfect in de hand ligt en goed reageert, wat het een uitstekende keuze maakt voor mensen met RSI-klachten. Een andere gebruiker merkt op dat het ontbreken van een scroll-knop of -wiel wel een beetje vervelend is, maar verder werkt de trackball prima.

  Natuurlijk zijn er altijd een paar negatieve beoordelingen. Zo geeft een gebruiker aan dat de trackball niet ideaal is vanwege het ontbreken van een scroll-wiel en dat de muis te klein is voor mensen met grote handen. Een andere gebruiker merkt op dat de bal in de trackball los zit, wat als een nadeel wordt ervaren.

  Maar ondanks deze kritiekpunten lijkt de Kensington Orbit over het algemeen een goede keuze te zijn voor gebruikers die comfort en precisie willen. Het stationaire ontwerp, de meegeleverde USB-kabel en de aanpasbare functionaliteit via de TrackballWorks-software zijn sterke punten van dit product. Natuurlijk moet ik wel eerlijk zijn en zeggen dat het ontbreken van een scroll-knop of -wiel en de grootte van de muis beperkingen kunnen zijn voor sommige gebruikers. Maar hé, niets is perfect, toch?

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Bekijk bij bol.com

  Bekijk prijs

  7. Kensington Orbit™ Bedrade Trackball/Muis met

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Kensington Orbit™ Bedrade Trackball/Muis met

  • list plusUltiem comfort en efficiënt scrollen
  • list plusAanpasbare functies voor individuele behoeften
  • list plusVerbeterde ergonomie en vermindering van polsklachten

  Nadelen Kensington Orbit™ Bedrade Trackball/Muis met

  • list plusIets duurder dan een gewone muis

  Beoordeling

  7.8 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.97
  Functionaliteit
  8.29
  Gebruiksgemak
  7.3
  De Kensington Orbit ™ Bedrade Trackball/Muis met Scrollring is echt iets voor mij. Met dit bekroonde ontwerp kan ik moeiteloos door webpagina's en documenten scrollen zonder te hoeven klikken. Dat betekent minder pols- en handbewegingen en een verminderde kans op RSI-pijn.

  Wat deze muis echt uniek maakt, is de mogelijkheid om specifieke functies toe te wijzen aan de twee knoppen met behulp van de meegeleverde TrackballWorks software. Zo kan ik de muis aanpassen aan mijn eigen behoeften en echt op maat gemaakte productiviteit ervaren. En met de optische tracking heb ik altijd een soepele en nauwkeurige controle over de cursor.

  De Kensington Orbit heeft ook een afneembare polssteun voor een uitstekende ergonomische ondersteuning tijdens lange werksessies. En met zijn innovatieve medium trackball van 40 millimeter biedt deze muis ook nog eens buitengewone nauwkeurigheid. Bovendien is het symmetrische ontwerp geschikt voor zowel links- als rechtshandige gebruikers, dus iedereen kan van het comfort en de functionaliteit genieten.

  Het professionele zwart en blauwe design van de Kensington Orbit sluit perfect aan bij de Kensington Pro Fit-lijn. Het ziet er niet alleen stijlvol uit, maar zorgt er ook voor dat mijn andere Kensington Pro Fit-producten mooi bij elkaar passen.

  De installatie van de Kensington Orbit is super eenvoudig met de Plug-and-Play-functionaliteit en de meegeleverde USB-kabel van 1,5 meter. En met de gratis TrackballWorks-software kan ik de knoppen en de cursor- en scrollsnelheid precies naar mijn wensen aanpassen. Zo heb ik de ultieme controle over mijn muisinstellingen.

  De positieve gebruikersreviews bevestigen de kwaliteit en functionaliteit van de Kensington Orbit. Mensen zijn enthousiast over de goede kwaliteit, goede prijs/kwaliteitverhouding en het feit dat de muis weinig ruimte inneemt op het bureau. Ze merken ook op dat de ergonomie verbeterd is en polsklachten verminderd zijn.

  Hoewel er geen negatieve reviews zijn, moet ik wel vermelden dat de Kensington Orbit iets duurder is dan een gewone muis. Maar de vele voordelen op het gebied van ergonomie en productiviteit maken het de investering waard voor mijn gezondheid.

  Al met al is de Kensington Orbit Bedrade Trackball/Muis met Scrollring de perfecte keuze voor mij. Met zijn aanpasbare functies, nauwkeurige tracking en professioneel design biedt deze muis een unieke gebruikerservaring die zich onderscheidt van de concurrentie.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  8. Logitech Ergo M575 draadloos +

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Logitech Ergo M575 draadloos +

  • list plusComfortabel werken gedurende de hele dag
  • list plusDuim-bedienbare trackball voor precisie en geweldige controle
  • list plusMogelijkheid om de cursor-snelheid aan te passen met Logitech Options-software

  Nadelen Logitech Ergo M575 draadloos +

  • list plusKan wennen zijn voor mensen die gewend zijn aan een traditionele muis

  Beoordeling

  7.5 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.59
  Functionaliteit
  7.49
  Gebruiksgemak
  7.48
  Ik ben dol op de Logitech Ergo M575 draadloze + Bluetooth Trackball muis! Het is de perfecte keuze voor iedereen die de hele dag comfortabel wil werken. Met deze draadloze trackball hoef je je muis niet meer te verplaatsen of je arm te bewegen om de cursor te bedienen. Met de duim-bedienbare trackball heb je precisie en geweldige controle over de cursor, ongeacht het oppervlak.

  Een van de geweldige functies van de Logitech Ergo M575 is de mogelijkheid om de snelheid van de cursor aan te passen met behulp van de Logitech Options-software. Hiermee kun je de muis helemaal aanpassen aan je eigen voorkeuren en een gepersonaliseerde ervaring creëren.

  Wat ik echt geweldig vind aan deze muis is de ergonomisch geronde vorm. Het minimaliseert beweging en maximaliseert comfort, zodat je hand en arm ontspannen kunnen blijven terwijl je werkt. Dit is vooral handig voor mensen die lange uren achter de computer doorbrengen en last hebben van vermoeidheid of pijn in hun handen en armen.

  En laten we het ook hebben over de veelzijdige connectiviteitsopties van deze muis. Je kunt hem eenvoudig verbinden via Bluetooth of de USB-ontvanger, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over een slechte of verbroken verbinding. Met een bereik van 10 meter kun je vrij rond bewegen zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties.

  Wat betreft gebruiksgemak, heeft deze muis grote easy-reach terug- en verder-knoppen en een precisie-scrollwiel. Hiermee kun je gemakkelijk schakelen tussen bestanden of door je favoriete websites bladeren met slechts een paar klikken.

  De Logitech Ergo M575 is ontworpen om in verschillende handmaten te passen, en dat vind ik geweldig. Het maakt niet uit hoe groot of klein je handen zijn, deze muis zorgt voor een comfortabele gebruikerservaring. En het compacte ontwerp is perfect voor krappe ruimtes en drukke bureaus. Je kunt deze muis zelfs op de meeste oppervlakken gebruiken, dus je hebt geen muismat nodig.

  De gebruikersreviews liegen er niet om, de Logitech Ergo M575 wordt zeer goed ontvangen. Gebruikers vinden het geweldig om ermee te werken en hebben geen problemen met de kwaliteit of installatie. Een gebruiker merkte op dat de muis perfect werkt via Bluetooth, en een andere gebruiker prijst het comfort en de natuurlijke bediening.

  Nu moet ik wel eerlijk zijn, de Logitech Ergo M575 is een trackball muis, dus het kan even wennen zijn voor mensen die gewend zijn aan een traditionele muis. Maar de meeste gebruikers merken op dat ze er snel aan gewend zijn en dat het een geweldige ervaring is.

  Al met al kan ik de Logitech Ergo M575 ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een comfortabele en nauwkeurige trackball muis. Met zijn ergonomische vormgeving, aanpasbare cursor-snelheid en veelzijdige connectiviteitsopties is deze muis een uitstekende keuze voor zowel professioneel als persoonlijk gebruik. 🖱️

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  9. HyperX Pulsefire FPS Pro RGB

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen HyperX Pulsefire FPS Pro RGB

  • list plusRGB-verlichting voegt een leuke touch toe aan je gaming-setup
  • list plusHoogwaardige Pixart 3389-sensor zorgt voor optimale nauwkeurigheid
  • list plusErgonomisch ontwerp zorgt voor comfort tijdens lange gamesessies

  Nadelen HyperX Pulsefire FPS Pro RGB

  • list plusMogelijke problemen met de software, zoals het niet automatisch verbinden van de muis

  Beoordeling

  7.3 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  6.84
  Functionaliteit
  7.28
  Gebruiksgemak
  7.66
  Als ik een serieuze gamer ben, weet ik dat betrouwbare en nauwkeurige apparatuur een groot verschil kan maken in mijn spel. De HyperX Pulsefire FPS Pro RGB Gaming Muis is een geweldige upgrade voor elke gamer die precisie en stijl zoekt. Met zijn RGB-verlichting voegt deze muis een leuke touch toe aan mijn gaming-setup en zal het mijn tegenstanders verrassen met nauwkeurige headshots.

  De Pulsefire FPS Pro maakt gebruik van de hoogwaardige Pixart 3389-sensor, waarmee ik moeiteloos kan tracken tot een DPI van 16.000, zonder enige vorm van hardware-acceleratie. Dit betekent dat ik kan vertrouwen op de optimale nauwkeurigheid die ik nodig heb om mijn vijanden uit te schakelen voordat ze mij kunnen raken.

  Het ergonomische ontwerp van deze muis zorgt ervoor dat hij comfortabel in mijn hand ligt, zelfs tijdens lange gamesessies. Met de slipbestendige grip kan ik me volledig concentreren op het behalen van de overwinning, zonder me zorgen te maken over het verliezen van de controle over de muis.

  Een groot voordeel van de Pulsefire FPS Pro is de gebruiksvriendelijke HyperX NGenuity-software. Met deze software kan ik de muis naar mijn wensen aanpassen met behulp van de zes programmeerbare knoppen. Ik kan mijn instellingen zelfs rechtstreeks op het on-board geheugen van de muis opslaan, zodat ik ze kan behouden, ongeacht welke computer ik gebruik.

  De muis is voorzien van Omron-switches, die zorgen voor een duidelijke en voelbare feedback bij elke klik. Dit zorgt voor een extra gevoel van controle en responsiviteit tijdens het gamen.

  Een ander handig kenmerk van de Pulsefire FPS Pro zijn de extra grote skates. Deze zorgen voor vlotte en soepele bewegingen, waardoor ik gemakkelijk kan tracken en flicken tijdens het spelen.

  Uit de gebruikersreviews blijkt dat veel mensen erg tevreden zijn met deze muis. Vooral de goede kwaliteit en de prijs-kwaliteitverhouding worden vaak genoemd als positieve punten. Een gebruiker vergelijkt zelfs de kwaliteit met die van de Razer Deathadder, een bekende gaming muis.

  Een minpunt dat genoemd wordt, is de software. Sommige gebruikers ervaren problemen met de software, zoals het niet automatisch verbinden van de muis na het downloaden van de software. Dit kan voor wat gedoe zorgen. Gelukkig zijn er ook gebruikers die aangeven dat de muis perfect past en dat ze geen problemen hebben ervaren.

  Al met al is de HyperX Pulsefire FPS Pro RGB Gaming Muis een uitstekende keuze voor gamers die precisie, comfort en stijl zoeken. Met zijn high-end sensor, programmeerbare knoppen en gebruiksvriendelijke software biedt deze muis alles wat ik nodig heb om mijn gaming-ervaring naar een hoger niveau te tillen. Let wel op de mogelijke problemen met de software.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs

  10. Perixx Perimice 717D Ergonomische trackball

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Perixx Perimice 717D Ergonomische trackball

  • list plusErgonomisch ontwerp om RSI-klachten te verminderen of te voorkomen
  • list plusAanpasbaar dpi level voor gevoeligheidsinstelling
  • list plusDraadloze connectiviteit voor flexibel gebruik

  Nadelen Perixx Perimice 717D Ergonomische trackball

  • list plusMogelijke gewenningstijd voor gebruikers die eerder een conventionele muis hebben gebruikt
  • list plusPeriodieke vervanging van batterijen vereist

  Beoordeling

  7.1 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.01
  Functionaliteit
  6.85
  Gebruiksgemak
  7.35
  Ik ben erg enthousiast over de Perixx Perimice 717D ergonomische draadloze trackball muis. Met zijn trackball van 34 mm biedt deze muis een stabiele navigatie, waardoor ik nauwkeurige muisbewegingen kan maken zonder dat de muis verschuift. Dankzij het ergonomische ontwerp is deze muis perfect voor mijn rechtshandige gebruikers, en met het aanpasbare dpi level van 400 en 1000 dpi kan ik de gevoeligheid van de muis precies instellen zoals ik wil.

  Met 7 knoppen, waaronder knoppen om naar de vorige of volgende pagina's te navigeren, biedt deze muis een veelzijdige ervaring. Ik kan zelfs 5 van de 7 knoppen programmeren met behulp van de Perixx software, zodat ik de muis kan aanpassen aan mijn specifieke behoeften. En dankzij de draadloze connectiviteit via een 2,4 GHz USB dongle, kan ik de muis overal mee naartoe nemen en onopvallend werken dankzij de stille muisklik.

  Het enige waar ik rekening mee moet houden is dat het even kan duren voordat ik gewend ben aan de navigatie met een trackball als ik voorheen een conventionele muis heb gebruikt. En het gebruik van batterijen betekent dat ik ze af en toe moet vervangen, maar de handige power saving modus en aan/uit knop helpen om energie te besparen.

  Al met al vind ik de Perixx Perimice 717D een geweldige keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een ergonomische oplossing met aanpasbare functies en draadloze flexibiliteit. Met zijn nauwkeurige trackball, programmeerbare knoppen en stille muisklik, biedt deze muis een combinatie van ergonomie en functionaliteit die ik zeker de moeite waard vind. 🖱️

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Uiterlijk 18 april in huis

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

  Bestenu

  Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Trackball muizen. Er zijn immers 2478 verschillende te bestellen ...

  Bedankt voor het lezen!