De Bestenu 3D Printer Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 08/11/2020


Inmiddels werken 3D-printers met meer dan enkel en alleen plastic. Je kunt tegenwoordig van alles creëren met deze apparaten. Houdt de onderstaande zaken dus in gedachten tijdens je zoektocht naar de beste 3D-printer.

Wat kun je allemaal maken met een 3D-printer?

De grenzen van 3D-printen worden steeds meer verlegd. Voorheen werden 3D-printers vooral gebruikt om prototypes en modellen te maken, maar tegenwoordig worden steeds meer eindproducten met 3D-printers geproduceerd.

Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt: van schoenontwerpen, meubilair en speelgoed tot gereedschap, medische prothesen en hele gebouwen. Zolang er een ontwerp beschikbaar is en je printer geschikt is voor het formaat van je project, kun je het 3D-printen.

Wat heb je nodig om te starten met een 3D-printer?

Je hebt naast een 3D-printer namelijk de volgende dingen nodig: een computer met 3D-modellen (welke je zelf maakt of van het internet downloadt) alsook een slicer die deze omzet in bruikbare data voor je printer; het filament (het materiaal waar de printer mee print) of de 'resin' (hars waarmee geprint wordt); en extra gereedschap.

Het extra gereedschap dat je nodig hebt is afhankelijk van wat je gaat doen. Over het algemeen haal je een aantal dingen uit de supermarkt, zoals haarspray, waarmee je je prints vastmaakt op de ondergrond; 90% isopropyl alcohol om de hairspray van de rest van de print af te halen; een goede metaalschaar om het filament makkelijk mee te knippen, enzovoorts.

Wat kost een 3D-printer per uur?

Veel 3D-prints hebben meer dan acht uur nodig van begin tot einde, terwijl uitgebreidere projecten tot wel drie dagen vergen. De meeste 3D-printers verbruiken zo'n 50 watt per uur, maar om hem op temperatuur te krijgen kan hij in het begin tot wel 600 watt per uur verbruiken.

Dit verbruik daalt natuurlijk als de gewenste temperatuur is bereikt, maar het is iets om in gedachten te houden. Hoe dan ook betaal je – als je rekent op 10 uur gebruik rond 50 watt per uur – per dag slechts ± 11 cent. Dit komt neer op zo'n 0,5 cent per uur.

Dat zijn de energiekosten, maar je verbruikt ook filament: voor 1 kilogram – rond de 300 meter – betaal je rond de €25. Dat komt neer op €0,83 per meter. De kosten per uur hiervan zijn afhankelijk van wat en hoeveel je print.

Dan zijn er nog de onderdelen die af en toe vervangen moeten worden, zoals opzetstukjes, buisjes, handschoenen, enzovoorts.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een 3D-printer?

Denk ten eerste aan wat je wilt printen. Er is een verschil tussen 3D-printers waarmee je kleine bureau-gadgets print, en industriële printers. Hoe vaak ga je printen en waar ga je je prints gebruiken? Denk hier ten eerste over na.

Daarna is de 3D-printerstijl ook van belang. Veel amateurprinters gebruiken 'Fused Deposition Modeling' (FDM), waarbij filament wordt gebruikt. Andere printers gebruiken een soort hars of poeder. Onderzoek van tevoren welke methode het beste bij jouw projecten past.

Zoek tevens naar ingebouwde veiligheidsmaatregelen. 3D-printers die hiermee zijn uitgerust zijn in hun geheel vaak erg robuust en betrouwbaar. Een FDM-printer die bijvoorbeeld de spuitmond en de grondplaat afkoelt na het voltooien van een printklus, scoort direct bonuspunten.

Denk ook aan gebruiksvriendelijkheid. Een paar functies die al snel over het hoofd gezien worden maar die toch de gebruikerservaring aanzienlijk verbeteren zijn een touchscreen, dual filament-ondersteuning en verwarmde glazen grondplaten.

Zoek ten slotte een bekend merk waarbij je makkelijk contact in contact treedt met de klantenservice. Als er iets mis gaat of je vragen hebt, is dat wel zo handig.

De resolutie van de 3D-printer

3D-printerresolutie wordt gemeten in micronen. FDM-printers liggen aan het lagere einde van het spectrum met ± 25 microns, terwijl resin-printers een resolutie van rond de 100 micronen hebben.

Ook de laaghoogte en riemspanning zijn echter belangrijk bij het krijgen van mooie, egale resultaten. Daarom wil je een aanpasbare axes hebben zodat je deze kunt fijnstellen.

Hoe komt deze leuke 3D Printer reeks tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de speurtocht naar de beste 3D Printer ook!

Vroeger ging je naar een winkel om hulp te krijgen over 3D Printers, maar nu helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle 3D Printers die te koop zijn in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van kopers en kijkt welke 3D Printers het best over de toonbank gaan.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van 3D Printers stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!

Beste getest

Producten overeenkomstig aan 3D Printers

De beste 3D Printers op een rij

Product informatiePlus or Show more

De Creality Ender 3 V2 is de vernieuwde en verbeterde versie van Creality Ender 3 (Pro). Zichtbare verbeteringen is de printer veel stiller is,een geheel nieuw groot bediening scherm, een betere printkop, vlakke glasplaat en stelknoppen voor het aanspannen van de aandrijfriemen. De Creality Ender 3 V2 wordt als een zelfbouw pakket aangeleverd met duidelijk instructies om zelf in elkaar te zetten. Zo heb je de Creality Ender 3 V2 snel gemonteerd en kan zelf aan de slag met 3D printen. De Creality Ender 3 V2 heeft een bruikbaar bouwoppervlakte van 22 x 22 x 25 cm en verwarmd bed is voorzien van een glasplaat met coating. Deze Creality Ender 3 V2 is momenteel de beste keuze om te beginnen met 3D-printen. Welke filamenten kan er gebruikt worden voor deze printer? Standaard raden wij aan om te beginnen met PLA filament (aanbevolen: Additive Heroes Premium PLA), maar ook PETG en TPU kunnen met deze machine perfect geprint worden. Wat zit er in de doos van Creality Ender 3 V2: Creality Ender 3 V2 USB Stick (SD-kaart houder) Accesoirekit Reserve nozzle De Creality Ender 3 V2 heeft een bruikbaar bouwoppervlakte van 22 x 22 x 25 cm en verwarmd bed is voorzien van een glasplaat met coating. Deze Creality Ender 3 V2 is momenteel de beste keuze om te beginnen met 3D-printen. Welke filamenten kan er gebruikt worden voor deze printer? Standaard raden wij aan om te beginnen met PLA filament (aanbevolen: Additive Heroes Premium PLA), maar ook PETG en TPU kunnen met deze machine perfect geprint worden. Wat zit er in de doos van Creality Ender 3 V2: Creality Ender 3 V2 USB Stick (SD-kaart houder) Accesoirekit Reserve nozzle

1. Creality Ender-3 v2 nieuwste 3D-printer


Product informatiePlus or Show more

De Creality Ender-3 PRO is een mooie, compacte 3D-printer met een middelgroot printoppervlak (220x220x250 mm) voor een zeer betaalbare prijs. Dit is een upgrade op de originele Ender-3 en daarmee dé budgetprinter van Creality 3D. Met verbeterde mechanische eigenschappen en een handig C-MAG magnetisch bed voor het makkelijk verwijderen van prints zijn alle problemen met de originele Ender-3 verholpen, wat de Ender-3 PRO tot de perfecte betaalbare 3D-printer maakt. De printer is gemakkelijk in elkaar te zetten en volledig open source. Upgrades Ender-3 Pro ten opzichte van de klassieke Ender-3: • Verbeterde mechanische eigenschappen door een degelijk 40x40 aluminium extrusieprofiel voor de Y-basis • Verbeterde stabielere voeding • C-MAG magnetisch printbed met verwijderbare en flexibele sheet • Verbeterde MK10 extruder met minder kans op verstoppingen Productkenmerken: • Groot bouwvolume voor een fantastische prijs • Zeer accurate printer die aan de industriële kwaliteitsnormen voldoet • Eenvoudig design, in een handomdraai in elkaar te zetten • Stabiele en betrouwbare hardware • Gepatenteerde technologie: XYZ aluminium, V-slot lagers met precisie rollers voor extra nauwkeurigheid en vlotte beweging • Gepatenteerde MK10 extruder zorgt voor perfecte prints zonder blokkages Technische specificaties: Bouwvolume: 220*220*250 mm 3D-printtechniek: FDM (Fused deposition modeling) Body structure: Patent technology V-Slot aluminum bearing Nozzle diameter: standaard 0.4 mm Filament diameter: 1.75mm Printsnelheid: ≤180 mm/ s Laagresolutie: 0.1-0.4mm Voeding: Input 220V, output 24V Power: 160-200 W Bediening: Engels Print nauwkeurigheid: ± 0.1mm Extruder temperatuur: tot 250°C Verwarmd bed: ja, 3 mm aluminium bed LCD scherm: ja Materialen: PLA, PETG, TPU, ABS en andere materialen. Software voor 3D modellen: naar keuze Solidworks, UG, 3d Max, Fusion, Inventor, Sketchup, Rhino 3D design software, etc. Bestandstype: STL, OBJ, G-Code, JPG Printing methode: SD-kaartje (offline), of via USB kabel (online) Besturingssysteem: Linux, Windows, OSX Slicer software: CURA, Repetier-Host, Simplify 3D • Gewicht: 8.6 kg

2. Creality 3D Ender-3 PRO 3D printer


Product informatiePlus or Show more

De Creality Ender-3 is een mooie, compacte 3D-printer met middelgroot printoppervlak (220x220x250 mm) en een control box die aan het frame is gemonteerd. Ook is de printer voorzien van een verwarmd bed dat snel opgewarmd is. Ondanks dat de Creality Ender-3 speciaal is ontwikkeld voor het printen met PLA filament, maakt de aanwezigheid van het verwarmde bed het ook mogelijk om te experimenteren met verschillende materialen zoals PETG en ABS. Deze semi-geassembleerde printer is snel in elkaar zetten (+- 30 min) door zijn aluminium frame is het een robuuste printer. De Creality Ender-3 is tevens uitgerust met een resume functie. Hierdoor is het mogelijk om de print gemakkelijk te hervatten bij bijvoorbeeld het per ongeluk wegvallen van de spanning. De 3D-printer kan overweg met Gcode bestanden van de bekende opensource slicers zoals Cura en Slic3r. De printer wordt geleverd met een standaard gereedschapsset (voor assemblage) en een teststukje filament. Wilt u direct volledig aan de slag met de 3D printer? Dan is het verstandig om extra filament mee te bestellen. Start Kit USB stick met 8 GB micro SD kaart Accessoires kit PLA test filament. Tie-wraps Reserve onderdelen Zijsnijtang Spatel Specificaties Printing Size: 220x220x250mm Printing speed: 180mm/s Printing precision: +/-0.1mm Nozzle diameter: Standard:0.4mm, can be in 0.2,0.3mm Bed Temp: Less than 110 ℃ Working Mode: Online or SD card offline File Format: STL, obj, amf Slice Software: Cura , Repetier-Host , Simplify3D Power Supply: Input: AC110~120V 6.8A; AC200~240V 3.4A Output: DC 24V 270W

3. Creality Ender 3 - incl start kit


Product informatiePlus or Show more

Ontwerp je eigen sleutelhangers, logo's of mini actiefiguren met de Easythreed E3D Nano instap 3D printer. Ben je student bouwkunde of architect, maak dan een maquette van je eigen bouwtekeningen. Creëer eerst je eigen 3D ontwerp met de bijgeleverde software of download een ontwerp van internet. Upload het bestand dat je wilt printen op de bijgeleverde micro SD kaart, plaats die in de invoer en druk op de play knop. De printer doet de rest. De E3D Nano gebruikt gesmolten plastic, ofwel filament, om jouw creatie laag na laag op te bouwen. Door het compacte ontwerp neem je hem gemakkelijk mee naar school of kantoor.

4. E3D NANO 3d printer


Product informatiePlus or Show more

Deze open source 3D printer is het perfecte instapmodel voor doe-het-zelvers. De low cost 3D-printer is eenvoudig te installeren en print haast geluidloos. Met de single extruder kun je de tofste PLA 3D creaties printen met hoge precisie. Specificaties: Gewicht: 2kg Stil in gebruik One key printing Eenvoudig te installeren Bouwgrootte: 100x100x100mm Nozzle 0.4mm PLA filament (willekeurige kleur) Software: EasyWare, CURA & Simplify3D Extrudertemperatuur 180-230°C In de doos: 3D-printer Filamenthouder set Rol PLA filament Stroomkabel USB-kabel Micro SD-kaart Kaartlezer Schroeven Kruiskopschroevendraaier Handleiding

5. 3Dandprint 3D Printer X1 - Bouwpakket - FDM Printtechnologie - PLA


Product informatiePlus or Show more

Na het succes van de Ender-3 komt Creality met een verbeterd model; de Ender-5. Doormiddel de printtechniek van de ender-3 te optimaliseren en deze te integreren in een steviger frame, samen met het toevoegen van een extra geleidingsas voor stabielere prints, is deze printer alles wat we van de Ender-3 hadden gehoopt. De Printer kit heeft een middelgroot printoppervlak van 220x220x300mm en een duidelijk LCD scherm om de printer te bedienen. De printer is voorzien van een verwarmd bed dat snel opwarmt tot maximaal 125°C. Ook heeft de Ender-5 de bekende "Resume Print Functie". Hierdoor is het mogelijk om de print gemakkelijk te hervatten als de stroom is uitgevallen. Het heated bed is voorzien van een magnetisch hechtplatform waardoor u uw 3D prints gemakkelijk kunt verwijderen na het printen. De dubbele geleiding van het print platform zorgt voor stabiele bewegingen. Bouwvolume: 220*220*300 mm 3D-printtechniek: FDM (Fused deposition modeling) Nozzle diameter: standaard 0.4 mm Filament diameter: 1.75mm Printsnelheid: ≤180 mm/ s Laagresolutie: 0.1-0.4mm Voeding: Input 220V, output 24V Power: 160-200 W Bediening: English Print nauwkeurigheid: ± 0.1mm Extruder temperatuur: tot 260°C Verwarmd bed: ja, tot 135°C LCD scherm: ja Omgeving: aanbevolen temperatuur 10-30°C, vochtigheid 20-50% Materialen: PLA, PETG, TPU, ABS (kleinere prints), carbon fiber en andere materialen. Software voor 3D modellen: naar keuze Solidworks, UG, 3d Max, Fusion, Inventor, Sketchup, Rhino 3D design software, etc. Bestandstype: STL, OBJ, G-Code, JPG Printing methode: SD-kaartje (offline), of via USB kabel (online) Besturingssysteem: Linux, Windows, OSX Slicer software: CURA, Repetier-Host, Simplify 3D Gewicht: 8.6 kg

6. Creality 3D Ender-5 3D Printer met dubbele Y-as


Product informatiePlus or Show more

De Ender-3 is het nieuwste toestel van Creality 3D dat een nieuwe generatie van betaalbare én betrouwbare 3D-printers inluidt. Innovatief design dat een basis Prusa frame combineert met de typische "V-slot" signatuur. Dit toestel dient door de gebruiker geassembleerd te worden in een beperkt aantal stappen wat hoogstens 30 minuten kost voor je kan printen. Volledig open source. Productkenmerken: Groot bouwvolume voor een fantastische prijs Zeer accurate printer die aan industriële kwaliteitsnormen beantwoordt Eenvoudig design, in een handomdraai ineen te zetten Stabiele en betrouwbaar presterende hardware Gepatenteerde technologie: XYZ aluminium, V-slot lagers met precisie rollers voor extra nauwkeurigheid en vlotte beweging Gepatenteerde MK10 extruder zorgt voor perfecte prints zonder blokkages Technische specificaties: Bouwvolume: 220*220*250 mm 3D-printtechniek: FDM (Fused deposition modeling) Body structure: Patent technology V-Slot aluminum bearing Nozzle diameter: standaard 0.4 mm Filament diameter: 1.75mm Printsnelheid: ≤180 mm/ s Laagresolutie: 0.1-0.4mm Voeding: Input 220V, output 24V Power: 160-200 W Bediening: English Print nauwkeurigheid: ± 0.1mm Extruder temperatuur: tot 250°C Verwarmd bed: ja, 3 mm dik aluminium LCD scherm: ja Omgeving: aanbevolen temperatuur 10-30°C, vochtigheid 20-50% Materialen: PLA, PETG, TPU, ABS (kleinere prints) en andere materialen. Software voor 3D modellen: naar keuze Solidworks, UG, 3d Max, Fusion, Inventor, Sketchup, Rhino 3D design software, etc. Bestandstype: STL, OBJ, G-Code, JPG Printing methode: SD-kaartje (offline), of via USB kabel (online) Besturingssysteem: Linux, Windows, OSX Slicer software: CURA, Repetier-Host, Simplify 3D Gewicht: 8.6 kg

7. Creality Ender 3


Product informatiePlus or Show more

De Anycubic Photon; uitgeroepen tot de beste budget resin 3D-printer van 2019! De Anycubic 3D Photon SLA/DLP Printer is een resin printer van wereldklasse voor een zeer lage prijs. Hoewel 3D-printen doormiddel van UV resin als prijzig wordt gezien, maakt Anycubic hier verandering in. Doormiddel van een LCD scherm met een hoge resolutie kunnen prints worden gemaakt met een nauwkeurigheid die de kwaliteit van traditionele 3D-printers (FDM) volledig overstijgt. Door de ingebouwde carbon filter is het gebruik van resin ook veiliger gemaakt en zorgt het tevens voor een prettige werkomgeving zonder de vervelende geur van resin. Daarbij is een duidelijke handleiding meegeleverd voor veilig- en schoon gebruik van de printer. De snelle slicer software van Anycubic is zowel voor de Mac als op Windows te gebruiken en werkt naadloos samen de de Photon. Kortom, de beste prijs-kwaliteitsverhouding die u in een resin 3D-printer zult vinden. Zoekt u nog nét wat meer kwaliteit? Sinds juni 2019 is ook de verbeterde Photon-S verkrijgbaar. Productkenmerken: • Zeer goed betaalbare SLA/DLP 3D-printer, zeker ten opzichte van andere modellen • Wordt geassembleerd geleverd, gemakkelijk in gebruik • Produceert hoge kwaliteit prints met een resolutie van wel 25-100 microns! • Duidelijke instructie voor veiligheid, reiniging etc. • Anycubic software wordt gratis meegeleverd Wordt geleverd met: 250 gram 405nm UV-resin USB Stick 3 Paar rubberhandschoenen 1 Reserve FEP-film 1 Mondkapje 1 Spatel Technische specificaties: scherm : 2.8 inch color TFT touchscreen Software : Photon S workshop Connectiviteit : USB memory Printtechniek : LCD shadow masking Lichtbron : Matrix UV light (405nm) XY resolutie : 0.047mm Z axis nauwkeurigheid : 0.00125mm laagdikte : 0.01-0.2mm Printsnelheid : 20mm/H max Power : 50W Afmetingen : 23x20x40cm Bouwvolume : 11,5x6,5x16,5cm Materiaal : 405nm UV resin Gewicht : 5.9Kg

8. Anycubic 3D Photon - SLA/DLP UV resin 3D-Printer


Product informatiePlus or Show more

De Flashforge Adventurer 3 is een 3D printer geschikt voor beginnende en gevorderde hobbyisten. Houd je prints in de gaten door de ingebouwde wifi camera. Je volgt de voortgang van jouw print in de Flashcloud op je laptop of pc. Met de Flashcloud print je gemakkelijk jouw ontworpen model of je kiest een ontwerp uit de bibliotheek. Druk simpelweg op `print¿, stel de gewenste grootte in en de 3D printer start direct met printen. De 3D printer print ook vanaf een SD kaart of usb stick. Het mondstuk van de Adventurer 3 is afneembaar, waardoor je deze makkelijk onderhoudt. De opslagcapaciteit is uitbreidbaar tot 8 GB.

9. Flashforge Adventurer 3


Product informatiePlus or Show more

Ender-5 PRO is een topper uit de Creality Ender familie van 3D-printers. Deze 3D-printer biedt een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding. Voorzien van tal van technische pluspunten, zoals een stevig frame, dubbele Y-as aandrijving en een bouwplatform dat naar op en neer beweegt. Het resultaat is een vlotter bewegende printer die minder fouten maakt. De PRO versie is o.m. standaard voorzien van een silent board. Belangrijkste kenmerken: Standaard met silent board: je hoort de printer nauwelijks! Echte Capricorn tube i.p.v. standaard PTFE Standaard met Alu metal extruder mechanisme voor een betrouwbaardere extrusie Ruim bouwvolume van 220 x 220 x 300 mm Verwarmd bouwplatform (tot 100 °C in 5 min) Gedeeltelijk geassembleerd, sneller gebouwd dan Ender-3 Hoge precisie 3D-printen Betere controle van de beweging in Y en Z Resume printing functie na stroomverlies Nieuwe kubus design Laatste editie van Ender-5 met thermal runaway protection Technische specificaties Bouwvolume: 220*220*300 mm 3D-printtechniek: FDM (Fused deposition modeling) Nozzle diameter: standaard 0.4 mm Filament diameter: 1.75mm Printsnelheid: ≤180 mm/ s Laagresolutie: 0.1-0.4mm Voeding: Input 220V, output 24V Power: 160-200 W Bediening: English Print nauwkeurigheid: ± 0.1mm Extruder temperatuur: tot 260°C Verwarmd bed: ja, tot 135°C LCD scherm: ja Omgeving: aanbevolen temperatuur 10-30°C, vochtigheid 20-50% Materialen: PLA, PETG, TPU, ABS (kleinere prints), carbon fiber en andere materialen. Software voor 3D modellen: naar keuze Solidworks, UG, 3d Max, Autodesk Fusion, Inventor, Sketchup, Rhino, Tinkercad, etc. Bestandstype: STL, OBJ, G-Code, JPG Printing methode: SD-kaartje (offline), of via USB kabel (online) Besturingssysteem: Linux, Windows, OSX Slicer software: CURA, Repetier-Host, Simplify 3D, Prusa Slicer, enz. Gewicht: 8.6 kg

10. Creality Ender 5 Pro 3D-printer bouwvolume 220x220x300


Producten overeenkomstig aan 3D Printers


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je de beste koop!

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van 3D Printers. Er zijn immers 96 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en kun je straks de beste 3D Printer kopen.