Wat is de beste 3d printer van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 20 september, 2023

Het kopen van een goede 3d printer is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste 3d printer van 2023? Na het onderzoeken van 102 3d printers kwam de Original Prusa Mini als beste uit onze 3d printer-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de 3d printers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 3d printers-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige 3d printer-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste 3d printers

1Score: 9.9
Original Prusa Mini
Beste 3D-printer
Original Prusa Mini
Merkloos
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Prusa i3 MK3S+
Werkpaard met grote capaciteit voor serieuze hobbyisten
Prusa i3 MK3S+
Merkloos
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
Bambu Lab P1P
Snel FDM 3D printen
Bambu Lab P1P
Merkloos
Ga naar laagste prijs
4Score: 9
AnkerMake M5
Middelklasse 3D printer met snel printen en automatisch nivelleren
AnkerMake M5
Merkloos
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Original Prusa MK4
Original Prusa MK4
Merkloos
6Score: 8.4
Mingda Magician X2
Mingda Magician X2
Merkloos
7Score: 8.1
Anycubic Vyper
Anycubic Vyper
Merkloos
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
Anycubic Kobra 2
Anycubic Kobra 2
Merkloos
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
Monoprice MP Cadet
Monoprice MP Cadet
Merkloos
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
Snapmaker J1
Snapmaker J1
Merkloos
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu 3D Printer Koopgids

Inmiddels werken 3D-printers met meer dan enkel en alleen plastic. Je kunt tegenwoordig van alles creëren met deze apparaten. Houdt de onderstaande zaken dus in gedachten tijdens je zoektocht naar de beste 3D-printer.

Wat kun je allemaal maken met een 3D-printer?

De grenzen van 3D-printen worden steeds meer verlegd. Voorheen werden 3D-printers vooral gebruikt om prototypes en modellen te maken, maar tegenwoordig worden steeds meer eindproducten met 3D-printers geproduceerd.

Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt: van schoenontwerpen, meubilair en speelgoed tot gereedschap, medische prothesen en hele gebouwen. Zolang er een ontwerp beschikbaar is en je printer geschikt is voor het formaat van je project, kun je het 3D-printen.

Wat heb je nodig om te starten met een 3D-printer?

Je hebt naast een 3D-printer namelijk de volgende dingen nodig: een computer met 3D-modellen (welke je zelf maakt of van het internet downloadt) alsook een slicer die deze omzet in bruikbare data voor je printer; het filament (het materiaal waar de printer mee print) of de 'resin' (hars waarmee geprint wordt); en extra gereedschap.

Het extra gereedschap dat je nodig hebt is afhankelijk van wat je gaat doen. Over het algemeen haal je een aantal dingen uit de supermarkt, zoals haarspray, waarmee je je prints vastmaakt op de ondergrond; 90% isopropyl alcohol om de hairspray van de rest van de print af te halen; een goede metaalschaar om het filament makkelijk mee te knippen, enzovoorts.

Wat kost een 3D-printer per uur?

Veel 3D-prints hebben meer dan acht uur nodig van begin tot einde, terwijl uitgebreidere projecten tot wel drie dagen vergen. De meeste 3D-printers verbruiken zo'n 50 watt per uur, maar om hem op temperatuur te krijgen kan hij in het begin tot wel 600 watt per uur verbruiken.

Dit verbruik daalt natuurlijk als de gewenste temperatuur is bereikt, maar het is iets om in gedachten te houden. Hoe dan ook betaal je – als je rekent op 10 uur gebruik rond 50 watt per uur – per dag slechts ± 11 cent. Dit komt neer op zo'n 0,5 cent per uur.

Dat zijn de energiekosten, maar je verbruikt ook filament: voor 1 kilogram – rond de 300 meter – betaal je rond de €25. Dat komt neer op €0,83 per meter. De kosten per uur hiervan zijn afhankelijk van wat en hoeveel je print.

Dan zijn er nog de onderdelen die af en toe vervangen moeten worden, zoals opzetstukjes, buisjes, handschoenen, enzovoorts.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een 3D-printer?

Denk ten eerste aan wat je wilt printen. Er is een verschil tussen 3D-printers waarmee je kleine bureau-gadgets print, en industriële printers. Hoe vaak ga je printen en waar ga je je prints gebruiken? Denk hier ten eerste over na.

Daarna is de 3D-printerstijl ook van belang. Veel amateurprinters gebruiken 'Fused Deposition Modeling' (FDM), waarbij filament wordt gebruikt. Andere printers gebruiken een soort hars of poeder. Onderzoek van tevoren welke methode het beste bij jouw projecten past.

Zoek tevens naar ingebouwde veiligheidsmaatregelen. 3D-printers die hiermee zijn uitgerust zijn in hun geheel vaak erg robuust en betrouwbaar. Een FDM-printer die bijvoorbeeld de spuitmond en de grondplaat afkoelt na het voltooien van een printklus, scoort direct bonuspunten.

Denk ook aan gebruiksvriendelijkheid. Een paar functies die al snel over het hoofd gezien worden maar die toch de gebruikerservaring aanzienlijk verbeteren zijn een touchscreen, dual filament-ondersteuning en verwarmde glazen grondplaten.

Zoek ten slotte een bekend merk waarbij je makkelijk contact in contact treedt met de klantenservice. Als er iets mis gaat of je vragen hebt, is dat wel zo handig.

De resolutie van de 3D-printer

3D-printerresolutie wordt gemeten in micronen. FDM-printers liggen aan het lagere einde van het spectrum met ± 25 microns, terwijl resin-printers een resolutie van rond de 100 micronen hebben.

Ook de laaghoogte en riemspanning zijn echter belangrijk bij het krijgen van mooie, egale resultaten. Daarom wil je een aanpasbare axes hebben zodat je deze kunt fijnstellen.

hero illustration

Hoe testen we 3d printers?

Om de beste 3d printer te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze 3d printer-test hebben we 102 3d printers vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze 3d printer-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze 3d printer-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne 3d printer-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van de beste 3d printer in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 102 3d printers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste 3d printers in een oogopslag

1. Beste 3D-printer: Original Prusa Mini

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Original Prusa Mini

 • list plusLevert consistent hoogwaardige prints.
 • list plusVeelzijdige en gebruiksvriendelijke functies.
 • list plusUitstekende ondersteunende bronnen en gebruiksvriendelijke software.

Nadelen Original Prusa Mini

 • list plusLastige kalibratie van de eerste laag.
 • list plusBevat alleen startpakketten filament.
 • list plusVereist montage en zorgvuldige kalibratie.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.53
Functionaliteit
9.74
Gebruiksgemak
10

De Originele Prusa Mini 3D Printer is een compacte en open-frame printer die consequent hoogwaardige prints levert. Hij onderscheidt zich in zijn categorie door zijn veelzijdigheid en gebruiksvriendelijke functies. Volgens PCMag ondersteunt hij verschillende filamenttypen en wordt hij geleverd met een professioneel gedruide gebruikershandleiding, wat zorgt voor een soepele printervaring. De printer biedt ook uitstekende ondersteuningsbronnen en gebruiksvriendelijke software.

TechRadar benadrukt het unieke ontwerp van de Prusa Mini, met een constructie met één arm en een buisextrusie hoofdframe. Hij is eenvoudig en gebruiksvriendelijk, met een kleurenscherm van 2,8 inch en een eenvoudig installatieproces. Ondanks zijn compacte formaat biedt hij nog steeds een behoorlijk bouwvolume. De printer heeft een magnetisch printbed met een PEI-plaat en automatische bednivellering is ingebouwd voor gemak.

Het is echter belangrijk om op te merken dat de kalibratie van de eerste laag lastig kan zijn en dat de printer alleen starterpakketten filament bevat. Bovendien vereist de printer zorgvuldige montage en kalibratie, evenals verzending vanuit Tsjechië. Het maximale bouwoppervlak is 7 bij 7 bij 7 inch en de maximale printresolutie is 50 micron. De Prusa Mini weegt 22 lbs en wordt geleverd met een garantie van 1 jaar.

De Originele Prusa Mini wordt verkocht als een kit, vanaf $349, en extra functies zoals een filament sensor en een gestructureerd bouwplateau kunnen tegen een meerprijs worden toegevoegd. Het bedrijf achter de printer, Prusa Research, is bekend in de branche vanwege zijn expertise en de rol van oprichter Josef Prusa bij de ontwikkeling van op filament gebaseerde 3D-printers.

Samenvattend is de Originele Prusa Mini 3D Printer een solide instapmodel printer met zijn unieke ontwerp en gebruiksvriendelijke functies. Hij biedt hoogwaardige prints en ondersteunt verschillende filamenttypen. Het vereist echter zorgvuldige montage en kalibratie, en de kalibratie van de eerste laag kan uitdagend zijn. Ondanks deze nadelen biedt de Prusa Mini een betrouwbare en capabele 3D-printervaring met ruimte voor toekomstige ontwikkelingen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis.

Bekijk prijs

2. Werkpaard met grote capaciteit voor serieuze hobbyisten: Prusa i3 MK3S+

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Prusa i3 MK3S+

 • list plusVolledig geassembleerd met alle benodigde accessoires en reserveonderdelen.
 • list plusGedetailleerde probleemoplossingsworkflows en oplossingen worden verstrekt in de bijgevoegde handleiding.
 • list plusDe open-source aard stelt gebruikers in staat om hun eigen onderdelen te downloaden, aanpassen en printen.

Nadelen Prusa i3 MK3S+

 • list plusKleiner bouwvolume in vergelijking met sommige andere printers in dezelfde prijsklasse.
 • list plusDoor sommige reviewers als duur beschouwd.
 • list plusBeperkte beschikbaarheid van leveranciers in bepaalde regio's.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.66
Functionaliteit
9.45
Gebruiksgemak
9.54

De Prusa i3 MK3S+ 3D-printer is dé keuze in de prosumer 3D-printermarkt. Hij blinkt uit in prestaties en compleetheid. De printer wordt volledig geassembleerd geleverd en bevat alle benodigde accessoires en reserveonderdelen, wat het gebruiksgemak vergroot. Het bijgeleverde handboek biedt gedetailleerde probleemoplossingsworkflows en oplossingen, waardoor het een waardevolle bron is voor gebruikers van elk niveau.

Het instellen van de MK3S+ is een eenvoudig proces, dankzij de geautomatiseerde initiële installatie die alleen filamentinvoer vereist. Ondanks dat de printer is gebaseerd op een oudere frame-ontwerp, bevat hij moderne verbeteringen en innovatieve functies die bijdragen aan zijn hoogwaardige prestaties. De 3D-geprinte onderdelen, herkenbaar aan hun helderoranje kleur, zijn robuust en uniform, waardoor de printer een professionele uitstraling heeft.

Een van de opvallende kenmerken van de Prusa i3 MK3S+ is zijn open-source karakter, waardoor gebruikers hun eigen onderdelen kunnen downloaden, aanpassen en printen. Deze flexibiliteit voegt toe aan de aantrekkingskracht en aanpassingsmogelijkheden van de printer.

Volgens online beoordelingen levert de printer consequent prints van hoge kwaliteit en wordt hij geprezen om zijn gebruiksvriendelijke software. Hij ondersteunt meerdere filamenttypen en wordt geleverd met een 1-kilogram PLA spoel. De bouwruimte wordt echter als een klein nadeel genoemd, aangezien deze kleiner is dan bij sommige andere printers in dezelfde prijsklasse.

Wat betreft de prijs wordt de Prusa i3 MK3S+ door sommige beoordelaars als duur beschouwd. Ook zijn er beperkte verkopers, wat de beschikbaarheid in bepaalde regio's kan beïnvloeden. Desalniettemin overtreft zijn algehele prestaties en printmogelijkheden vele vergelijkbare producten op de markt.

Kortom, de Prusa i3 MK3S+ 3D-printer is een eersteklas optie voor wie op zoek is naar een hoogwaardige filamentprinter. Zijn uitzonderlijke prestaties, complete pakket en gebruiksvriendelijke functies maken het een uitstekende keuze. Hoewel hij misschien een hoger prijskaartje heeft en beperkt verkrijgbaar is, rechtvaardigen zijn algehele prestaties en printkwaliteit de investering.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis.

Bekijk prijs

3. Snel FDM 3D printen: Bambu Lab P1P

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bambu Lab P1P

 • list plusUniek Core XY-ontwerp voor soepel en snel printen.
 • list plusCompatibiliteit met het automatische materiaalsysteem van de X1-Carbon voor printen met maximaal 16 verschillende kleuren.
 • list plusInclusief reserveonderdelen, zoals een reserve hotend, voor gemak.

Nadelen Bambu Lab P1P

 • list plusNiet-vervangbare nozzle, waardoor het hele hotend vervangen moet worden voor het wijzigen van de nozzlegrootte.
 • list plusAangepaste onderdelen zijn alleen verkrijgbaar bij Bambu Lab, waardoor de opties voor upgrades of vervanging beperkt zijn.
 • list plusVerouderd bedieningsscherm en geluid bij hoge snelheden.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.64
Functionaliteit
9.62
Gebruiksgemak
8.8

De Bambu Lab P1P 3D-printer is echt een topper in zijn categorie, met unieke functies en mogelijkheden die hem onderscheiden van andere printers. Volgens online bronnen heeft de P1P een echte Core XY-ontwerp, wat zeldzaam is op hobbyniveau, wat resulteert in soepel en snel printen. Hij is uitgerust met een eigen automatisch nivelleringsysteem voor het printbed, waardoor een vlak en perfect gepositioneerd printoppervlak gegarandeerd is.

Een van de opvallende voordelen van de P1P is dat hij compatibel is met het Automatic Material-systeem van de X1-Carbon, waardoor gebruikers met maar liefst 16 verschillende kleuren kunnen printen. Deze functie opent een wereld aan mogelijkheden voor creatieve en gepersonaliseerde 3D-prints. Daarnaast wordt de printer geleverd met een scala aan reserveonderdelen, waaronder een reserve-hotend, wat handig en praktisch is.

Er zijn echter enkele beperkingen om rekening mee te houden. De nozzle op de P1P is niet vervangbaar, wat betekent dat gebruikers het hele hotend moeten vervangen als ze de nozzlegrootte willen wijzigen. Dit kan lastig zijn voor mensen die vaak verschillende nozzlegroottes gebruiken. Bovendien zijn de onderdelen van de printer op maat gemaakt en kunnen ze alleen rechtstreeks bij Bambu Lab worden gekocht, wat de mogelijkheden voor upgrades of vervangingen kan beperken.

Wat betreft optimale gebruiksscenario's is de P1P geschikt voor zowel beginners als professionals vanwege zijn hoge printsnelheid en indrukwekkende printkwaliteit. Hij biedt een maximale printsnelheid van 500 mm/s en functies zoals trillingscompensatie, automatische bednivellering, filamentdetectie en stroomuitvalherstel. Deze functies dragen bij aan een soepele en betrouwbare printervaring.

Aan de andere kant heeft de P1P ook enkele nadelen om rekening mee te houden. Het bedieningsscherm wordt omschreven als verouderd en de printer kan lawaaiig zijn bij hoge snelheden. Bovendien is de spoelhouder aan de achterkant gemonteerd en voelt hij als een bijzaak, wat onhandig kan zijn voor sommige gebruikers.

Al met al valt de Bambu Lab P1P 3D-printer op door zijn unieke functies en mogelijkheden, zoals het Core XY-ontwerp, de compatibiliteit met het Automatic Material-systeem en de hoge printsnelheid. Hij biedt gemak met inbegrip van reserveonderdelen en een eigen automatisch nivelleringsysteem voor het printbed. Maar het feit dat de nozzle niet vervangbaar is en de beperkte beschikbaarheid van op maat gemaakte onderdelen moet in overweging worden genomen. De P1P is geschikt voor verschillende gebruiksscenario's en biedt een soepele printervaring met indrukwekkende kwaliteit. Desalniettemin zijn de verouderde bedieningsscherm, het lawaai bij hoge snelheden en de onhandige spoelhouder opmerkelijke nadelen. Over het algemeen biedt de Bambu Lab P1P een aantrekkelijk pakket voor wie op zoek is naar een snelle en veelzijdige 3D-printer, maar gebruikers moeten de voor- en nadelen afwegen op basis van hun specifieke behoeften.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis.

Bekijk prijs

4. Middelklasse 3D printer met snel printen en automatisch nivelleren: AnkerMake M5

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AnkerMake M5

 • list plusSnel en gebruiksvriendelijk: De AnkerMake M5 staat bekend om zijn indrukwekkende snelheid, waardoor snel en efficiënt 3D-printen mogelijk is. Het wordt ook geprezen om zijn gebruiksvriendelijke ontwerp, waardoor het toegankelijk is voor zowel beginners als ervaren gebruikers.
 • list plusVerfijnd ontwerp en stevige structuur: De printer heeft een verfijnd en strak ontwerp dat er niet alleen goed uitziet, maar ook zorgt voor stabiliteit tijdens het snel printen. Dit zorgt voor een betrouwbare en consistente printervaring.
 • list plusAutomatische bednivellering: De AnkerMake M5 beschikt over automatische bednivellering, waardoor handmatige aanpassing niet nodig is. Deze functie zorgt ervoor dat het printbed perfect waterpas is, wat resulteert in nauwkeurige en hoogwaardige prints.

Nadelen AnkerMake M5

 • list plusBetrouwbaarheidsproblemen: Sommige reviewers hebben opgemerkt dat de printer, zelfs na een jaar, nog steeds als bèta wordt beschouwd, wat wijst op mogelijke betrouwbaarheidsproblemen.
 • list plusBeperkte documentatie: De documentatie en foutmeldingen zijn niet goed gedocumenteerd, wat problemen kan opleveren bij het oplossen van problemen.

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.07
Functionaliteit
8.64
Gebruiksgemak
9.14

De AnkerMake M5 3D-printer is een uitblinkend product in zijn categorie en biedt verschillende unieke kenmerken die het onderscheiden van andere 3D-printers. Volgens beoordelingen van betrouwbare bronnen zijn dit de belangrijkste kenmerken van de AnkerMake M5:

 1. Snel en gebruiksvriendelijk: De AnkerMake M5 staat bekend om zijn indrukwekkende snelheid, waardoor snelle en efficiënte 3D-printing mogelijk is. Het wordt ook geprezen om zijn gebruiksvriendelijke ontwerp, waardoor het toegankelijk is voor zowel beginners als ervaren gebruikers.

 2. Verfijnd ontwerp en stevige structuur: De printer heeft een verfijnd en strak ontwerp dat er niet alleen goed uitziet, maar ook zorgt voor stabiliteit tijdens het snel printen. Dit zorgt voor een betrouwbare en consistente printervaring.

 3. Automatische bednivellering: De AnkerMake M5 beschikt over automatische bednivellering, waardoor handmatige aanpassing overbodig is. Deze functie zorgt ervoor dat het printbed perfect waterpas staat, wat resulteert in nauwkeurige en hoogwaardige prints.

 4. Handige filamentlading: Het laden van filament is eenvoudig met de AnkerMake M5. Het heeft een eenvoudig filamentpad en stelt gebruikers in staat om de gewenste hoeveelheid filament in te stellen, wat zorgt voor efficiënt en nauwkeurig printen.

 5. Hoogwaardige prints en time-lapse video's: Gebruikers hebben de AnkerMake M5 geprezen om zijn vermogen om hoogwaardige prints te produceren. Daarnaast biedt het de unieke functie van het maken van time-lapse video's van het printproces, waardoor gebruikers hun creaties kunnen vastleggen en delen.

Hoewel de AnkerMake M5 veel voordelen heeft, is het belangrijk om rekening te houden met de beperkingen. Sommige reviewers hebben opgemerkt dat de printer, zelfs na een jaar, nog steeds als bèta wordt beschouwd, wat wijst op mogelijke betrouwbaarheidsproblemen. Bovendien zijn de documentatie en foutmeldingen niet goed gedocumenteerd, wat problemen kan veroorzaken bij het oplossen van problemen.

Concluderend is de AnkerMake M5 3D-printer een snelle, gebruiksvriendelijke en betrouwbare optie voor 3D-printliefhebbers. De unieke kenmerken, zoals automatische bednivellering en handige filamentlading, maken het opvallend op de markt. Het is echter belangrijk om rekening te houden met mogelijke betrouwbaarheidsproblemen en beperkte documentatie. Over het algemeen wordt de AnkerMake M5 aanbevolen voor serieuze gebruikers die snelheid en gemak waarderen, ondanks de hogere prijs van €799.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis.

Bekijk prijs

5. Original Prusa MK4

Loading ...

Voordelen Original Prusa MK4

 • list plusAutomatisch bed niveauregelingssysteem voor optimale uitlijning van het printbed.
 • list plusAangepast 32-bits xBuddy moederbord en Trinamic 2130 stappenmotordrivers voor snelle en betrouwbare printresultaten.
 • list plusNextruder met volledig metalen hotend en aluminium heatsink voor consistente en betrouwbare prestaties.

Nadelen Original Prusa MK4

 • list plusWacht nog steeds op een update voor Input Shaping-optimalisatie voor snelle prints.

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.29
Functionaliteit
8.14
Gebruiksgemak
9.09

De Originele Prusa MK4 3D-printer is een langverwachte en indrukwekkende toevoeging aan de 3D-printmarkt. Hij onderscheidt zich van andere producten in zijn categorie door zijn uitstekende kenmerken en verbeteringen.

Een opvallend kenmerk van de MK4 is zijn automatische bednivelleringssysteem, dat gebruikmaakt van een Loadcell-sensor. Dit elimineert de noodzaak van handmatige aanpassingen en zorgt voor een optimale uitlijning van het printbed. Daarnaast beschikt de printer over een aangepast 32-bits xBuddy moederbord met STM32 en Trinamic 2130 stappenmotordrivers, waardoor snel en betrouwbaar printen mogelijk is.

De MK4 bevat ook de Nextruder, een extruder van de volgende generatie die compatibel is met de E3D V6. Deze extruder, uitgerust met een volledig metalen hotend en een aluminium heatsink, zorgt voor consistente en betrouwbare prestaties. De printer ondersteunt een breed scala aan materialen en kan worden geüpgraded met de optionele MMU3 voor het printen in meerdere kleuren.

Wat betreft prestaties blinkt de MK4 uit in printkwaliteit. Het biedt een hoge dimensionale nauwkeurigheid, uitstekende fijne negatieve kenmerken en indrukwekkende overhangen en bruggen. Deze resultaten kunnen worden toegeschreven aan de geavanceerde functies en betrouwbare componenten van de printer.

De MK4 biedt een gebruiksvriendelijke ervaring met zijn kleuren-LCD-scherm en aanpasbare gebruikersinterface. Het bevat ook geavanceerde sensoren zoals een filament sensor en een power panic-functie. Connectiviteitsopties zijn onder andere LAN en optionele compatibiliteit met de ESP Wi-Fi-module, waardoor gemakkelijke toegang tot de printer mogelijk is.

Het is vermeldenswaard dat de MK4 nog wacht op een update voor Input Shaping, waardoor hij geoptimaliseerd zal worden voor hoge-snelheidsprinten. Dit doet echter niets af aan de algehele prestaties en mogelijkheden van de printer.

Samenvattend zet de Originele Prusa MK4 3D-printer een nieuwe standaard voor prestaties in de 3D-printindustrie. Met zijn geavanceerde functies, betrouwbare componenten en indrukwekkende printkwaliteit is het een topkeuze voor professionals en enthousiastelingen. Terwijl we wachten op de Input Shaping-update, biedt de MK4 nog steeds uitzonderlijke waarde en veelzijdigheid.

Verkrijgbaar bij:

6. Mingda Magician X2

Loading ...

Voordelen Mingda Magician X2

 • list plusStrak design en visueel aantrekkelijk
 • list plusHandig voor beginners met inbegrepen gereedschap en voorgesneden testbestanden
 • list plusAutomatisch nivelleringssysteem bespaart tijd en moeite

Nadelen Mingda Magician X2

 • list plusHet verwijderen van delicate modellen van het gecoate glasplateau kan uitdagend zijn
 • list plusMoet controleren op losse onderdelen voor het starten van een print

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.05
Functionaliteit
8.23
Gebruiksgemak
8.91

De Mingda Magician X2 3D-printer valt op door zijn strakke ontwerp en gebruiksvriendelijke functies. Hij heeft een slank formaat en strakke lijnen, waardoor hij visueel aantrekkelijk is. Een unieke functie is het gloeiende LED-licht binnenin de printer dat van kleur verandert met de temperatuur van de nozzle, wat een vleugje stijl toevoegt aan het printproces.

De printer wordt geleverd met een verscheidenheid aan gereedschappen, een reserve-nozzle en een volledige SD-kaart met de handleiding en voorgesneden testbestanden, wat handig is voor beginners. Hij heeft dubbele Z-stangen en dubbele tandwielen in de directe aandrijving, wat zorgt voor een soepele filamentlading. De stappenmotoren zijn stil en de ventilatoren zijn stil, wat zorgt voor een prettige printervaring.

Een van de opvallende kenmerken van de Magician X2 is het automatische nivelleringssysteem, dat het bed op 16 punten aanraakt. Hierdoor is het niet nodig om de Z-hoogte handmatig aan te passen voor PLA-prints, wat tijd en moeite bespaart. De printer bevat ook een gemagnetiseerde PEI-flexplaat, die verbeterd is ten opzichte van het vorige ontwerp en de printhechting verbetert.

Het display is gemakkelijk af te lezen en de menupictogrammen zijn logisch gerangschikt, wat de gebruikerservaring verbetert. De printer is eenvoudig te monteren, met de meeste stekkers dicht bij hun aansluitpunten. Het gat aan de bovenkant en de laadknop op het scherm maken het laden van filament eenvoudig, hoewel er geen omgekeerde functie is.

De Magician X2 biedt een scala aan kwaliteitsspecificaties, met een minimale laagresolutie van 0,1 mm en een maximale laagresolutie van 0,4 mm. Hij heeft een bouwvolume van 23 x 23 x 26 cm, waardoor hij geschikt is voor verschillende printtoepassingen. De printer ondersteunt meerdere materialen, waaronder PLA, PETG en TPU, en heeft een printsnelheid tot 100 mm/s. De dubbele tandwielen van de directe extruder zorgen voor een sterke duwkracht, waardoor flexibele filamenten kunnen worden gebruikt.

Vanuit het perspectief van de gebruiker wordt de Magician X2 geprezen om zijn slimme automatische nivelleringssysteem, dat ervoor zorgt dat het printbed perfect waterpas staat voor elke print, waardoor de printnauwkeurigheid wordt verbeterd. De printer wordt aanbevolen voor beginners en gevorderde gebruikers vanwege zijn gebruiksvriendelijke functies en veelzijdigheid.

Het is echter vermeldenswaardig dat het gecoate glazen bed prints stevig vasthoudt, wat het verwijderen van delicate modellen lastig kan maken. Het invriezen van het bed wordt aanbevolen om het verwijderingsproces te vergemakkelijken. Daarnaast is het belangrijk om voor het starten van een print te controleren of er geen losse onderdelen zijn.

Al met al is de Mingda Magician X2 een solide 3D-printer met een stijlvol ontwerp en gebruiksvriendelijke functies. Hij biedt unieke verkooppunten zoals het gloeiende LED-licht en het automatische nivelleringssysteem. De optimale gebruiksscenario's zijn het printen van PLA, PETG en TPU-materialen met goede printnauwkeurigheid. Hoewel er enkele kleine nadelen zijn, blijft het een betrouwbare keuze voor 3D-printenthousiastelingen.

Verkrijgbaar bij:

7. Anycubic Vyper

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Anycubic Vyper

 • list plusMakkelijk en snel installatieproces, geschikt voor beginners.
 • list plusOnderscheidend ontwerp met strakke en moderne uitstraling, duurzaam en stabiel.
 • list plusAutomatische bednivellering en filament-run-out sensor voor nauwkeurige afdrukken en voorkomen van mislukte afdrukken.

Nadelen Anycubic Vyper

 • list plusKleine startspoel filament meegeleverd met de printer.
 • list plusFilamentresten kunnen extra reiniging vereisen.
 • list plusAf en toe meldingen van een gedeeltelijk geblokkeerde SD-kaartsleuf.

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.13
Functionaliteit
8.19
Gebruiksgemak
7.86

De Anycubic Vyper 3D-printer is een zeer gewaardeerde en uitgebreide optie in zijn categorie. Reviews van verschillende online bronnen benadrukken de unieke verkooppunten en onderscheiden het van andere producten op de markt.

De Vyper wordt semi-gemonteerd geleverd, waardoor het eenvoudig is om het op te zetten met minimale mechanische montage en zonder solderen. Het montageproces duurt meestal ongeveer 30 minuten en omvat eenvoudige taken zoals het aandraaien van bouten en het maken van elektrische verbindingen. Deze gebruiksvriendelijke installatie maakt het een geweldige optie voor beginners.

Een van de opvallende kenmerken van de Vyper is zijn unieke ontwerp. Het heeft een zijdelingse spoelhouder en spuitgegoten afdekkingen op de bewegingsonderdelen, waardoor het een strakke en moderne uitstraling heeft. De printer heeft ook V-slots op de aluminium profielen en een transparante behuizing die het dubbel aangedreven extrudersysteem omsluit. Deze ontwerpelementen dragen bij aan de algehele duurzaamheid en stabiliteit.

Wat functionaliteit betreft, excelleert de Vyper op verschillende gebieden. Het beschikt over een automatisch nivelleringsproces van het printbed, waardoor de handmatige uitlijning van het bouwplatform overbodig wordt. Deze functie zorgt voor nauwkeurige prints en bespaart gebruikers tijd en moeite. Bovendien is de printer uitgerust met een sensor voor het detecteren van filamenttekort, die de print pauzeert wanneer het filament op raakt. Dit voorkomt mislukte prints en verspilling van materialen.

Gebruikersreviews prijzen de Vyper om zijn prestaties en printkwaliteit. Met zijn grote bouwoppervlak en open-frame ontwerp maakt hij ruime prints mogelijk en biedt hij veel flexibiliteit qua projectgrootte. De meegeleverde Cura-software biedt een platform voor het maken van prints, hoewel sommige gebruikers mogelijk kleine aanpassingen moeten maken aan de instellingen voor optimale resultaten.

Hoewel de Vyper veel voordelen heeft, zijn er een paar kleine nadelen om rekening mee te houden. Sommige gebruikers hebben opgemerkt dat de meegeleverde startspoel met filament relatief klein is. Daarnaast hebben testprints filamentresten laten zien, die mogelijk extra schoonmaakwerk vereisen. Er zijn ook meldingen geweest van een gedeeltelijk geblokkeerde SD-kaartsleuf, wat onhandig kan zijn voor degenen die liever een SD-kaart gebruiken voor bestandsoverdracht.

Samenvattend biedt de Anycubic Vyper 3D-printer een gebruiksvriendelijke ervaring, sterke prestaties en een scala aan handige functies. Zijn unieke ontwerp, automatische nivellering van het printbed en filamenttekortsensor onderscheiden het van andere printers in zijn categorie. Hoewel er enkele kleine problemen zijn om rekening mee te houden, zoals de kleine startspoel met filament en de soms noodzakelijke optimalisatie, blijft de Vyper een betrouwbare en betaalbare optie voor zowel beginners als ervaren gebruikers.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis.

Bekijk prijs

8. Anycubic Kobra 2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Anycubic Kobra 2

 • list plusHoge printsnelheid voor verhoogde productiviteit.
 • list plusVeelzijdige filamentopties, waaronder PLA, ABS, TPU en PETG.
 • list plusGebruiksvriendelijke interface met een 4,3-inch kleuren touchscreen LCD.

Nadelen Anycubic Kobra 2

 • list plusLawaaierige ventilatoren tijdens het printen.
 • list plusOnregelmatige kalibratiesoftware die handmatige aanpassingen vereist.
 • list plusPotentiële verwarmingsproblemen die voorzichtigheid vereisen tijdens gebruik.

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.25
Functionaliteit
7.65
Gebruiksgemak
8.05

De Anycubic Kobra 2 is dé 3D-printer voor beginners zoals ik. Hij is snel, betaalbaar en print met precisie. In elkaar zetten is een eitje! Oké, hij heeft misschien iets minder ruimte dan andere modellen, maar dat is geen probleem. De bouwplaat is krasbestendig en gemaakt van stevig polyetherimide, waardoor hij snel opwarmt en goed blijft plakken. De Kobra 2 ondersteunt verschillende filamentsoorten, zoals PLA, ABS, TPU en PETG.

Wat de Anycubic Kobra 2 echt onderscheidt, is zijn snelheid. Met zijn snelle extruder is hij een van de snelste budget 3D-printers die je kunt vinden. Hierdoor print je sneller en ben je productiever. De printer heeft ook een dubbel aandrijfsysteem, een krachtige hot end en een ventilator met hoge snelheid, waardoor je nauwkeurig kunt printen, zelfs op hoge snelheden.

De Anycubic Kobra 2 heeft een gebruiksvriendelijke interface met een kleurentouchscreen van 4,3 inch. Hij is makkelijk te bedienen en zorgt voor een naadloze printervaring. De printer heeft ook een automatisch nivelleringssysteem, waarmee hij de onregelmatigheden van de bouwplaat compenseert en optimale printresultaten garandeert.

Hoewel de Anycubic Kobra 2 veel voordelen heeft, zijn er ook een paar nadelen om rekening mee te houden. Sommige gebruikers hebben gemeld dat de ventilatoren lawaai maken, wat afleidend kan zijn tijdens het printen. Ook kan de nivelleringssoftware soms inconsistent zijn, waardoor je handmatig aanpassingen moet doen. Daarnaast kan de printer warm worden, dus wees voorzichtig bij het gebruik.

Al met al biedt de Anycubic Kobra 2 een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Zijn snelheid, veelzijdigheid in filamentopties en gebruiksvriendelijke interface maken hem een uitstekende keuze voor beginners en enthousiastelingen. Hoewel hij enkele kleine nadelen heeft, zoals lawaaiige ventilatoren en mogelijke verwarmingsproblemen, levert hij over het algemeen uitzonderlijke prestaties voor een betaalbare prijs. Of je nu nieuw bent in 3D-printen of wilt upgraden van een vorig model, de Anycubic Kobra 2 is zeker het overwegen waard. ✨

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

9. Monoprice MP Cadet

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Monoprice MP Cadet

 • list plusGeschikt voor kinderen en beginners
 • list plusLeuke en gemakkelijke printervaring
 • list plusSnel en gemakkelijk op te zetten
 • list plusCompact en lichtgewicht ontwerp
 • list plusGoede printkwaliteit
 • list plusBetaalbare prijs

Nadelen Monoprice MP Cadet

 • list plusBeperkt bouwvolume
 • list plusEenvoudige spoelhouder
 • list plusGeen verwarmd bouwplatform

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.46
Functionaliteit
7.33
Gebruiksgemak
7.35

De Monoprice MP Cadet 3D-printer is een kindvriendelijke en eenvoudige optie die zorgt voor een leuke en gemakkelijke printervaring. Hij wordt geleverd in een ruimtethema kartonnen doos met NASA-missie-geïnspireerde stickers, waardoor hij aantrekkelijk is voor kinderen en beginners. Het opzetten van de printer is snel, het duurt minder dan 5 minuten van het uitpakken tot het printen. Het heeft een ingebouwde spoelhouder en een aan de zijkant gemonteerde extruder, waardoor het laden van filament eenvoudig is. De gebruikersinterface bestaat uit een 2,4-inch monochroom LCD-scherm en een verlicht klikwiel, waardoor relevante informatie wordt gegeven zonder afleidend te zijn. Veiligheid is een prioriteit met een groot metalen rooster dat de hete nozzle bedekt.

Volgens recensies biedt de Monoprice Cadet een goede printkwaliteit tegen een betaalbare prijs. Het heeft een compact en lichtgewicht ontwerp, een automatisch nivellerend printbed en levert consequent goede printkwaliteit. Het ondersteunt PLA-gebaseerde filamenten en kan worden bediend via microSD, USB en Wi-Fi. Er zijn echter een paar beperkingen om rekening mee te houden. Het bouwvolume is klein, met afmetingen van 10 bij 9 bij 9 inch, wat de grootte van de prints beperkt die kunnen worden gemaakt. De spoelhouder wordt ook als primitief beschouwd en er wordt alleen een startvoorraad filament meegeleverd.

De Monoprice Cadet is een geschikte optie voor beginners en kleine projecten. Het biedt een gebruiksvriendelijke en veilige ervaring voor degenen die nieuw zijn in 3D-printen. Maar de beperkingen, zoals het kleine bouwvolume en het ontbreken van een verwarmd printbed, kunnen een nadeel zijn voor gebruikers die meer mogelijkheden nodig hebben. Over het algemeen biedt de Monoprice Cadet een goede printkwaliteit en betaalbaarheid, maar potentiële kopers moeten rekening houden met hun specifieke behoeften en gewenste printgrootte voordat ze een aankoopbeslissing nemen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

10. Snapmaker J1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Snapmaker J1

 • list plusUniek IDEX-systeem maakt gelijktijdig printen met twee verschillende materialen of kleuren mogelijk.
 • list plusSolide constructie en professionele uitstraling met een gesloten ontwerp.
 • list plusVeelzijdige draadloze werking en indrukwekkende printsnelheden.

Nadelen Snapmaker J1

 • list plusSlechte kwaliteit slicer-software.
 • list plusHogere prijs in vergelijking met andere opties op de markt.

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.02
Functionaliteit
6.98
Gebruiksgemak
7.48

Ik wil je graag voorstellen aan de Snapmaker J1 3D-printer. Deze printer springt er echt uit met zijn unieke eigenschappen en functies. Het heeft een echte IDEX (Independent Dual Extruder) systeem, waardoor de twee printkoppen onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Dit biedt aanzienlijke voordelen, zoals gelijktijdig printen met twee verschillende materialen of kleuren, of het dupliceren/spiegelen van prints. Het IDEX systeem verbetert de efficiëntie en breidt creatieve mogelijkheden uit.

Een van de opmerkelijke kenmerken van de Snapmaker J1 is zijn solide constructie en professionele uitstraling. De printer is volledig ingesloten, waardoor de kans op printproblemen wordt verminderd en een strak uiterlijk wordt geboden. Het printplatform is gemaakt van getextureerd glas en de machine ondersteunt verschillende materialen zoals PLA, ABS en PETG. Het biedt een breed scala aan compatibiliteit voor verschillende projectbehoeften.

De veelzijdigheid van de printer wordt verder verbeterd door de draadloze bediening via de Luban software of via een USB-stick. Dit zorgt voor handige controle en monitoring van printopdrachten. Het heeft ook indrukwekkende printsnelheden, met versnellingssnelheden tot 10.000 mm/s en een standaard printsnelheid tot 350 mm/s. De machine ondersteunt een reeks materialen met zijn 300ºC hete uiteinde en verwarmd dubbelzijdig PEI glazen printplatform. De nozzles zijn eenvoudig verwisselbaar voor verschillende diameters.

Online recensies benadrukken de solide constructie en soepele workflows van de Snapmaker J1. Het wordt geprezen om zijn eenvoudige installatie en goed doordachte ontwerp. Gebruikers waarderen de mogelijkheid om twee modellen tegelijkertijd te printen, wat de productiviteit verhoogt. Er zijn echter enkele nadelen om rekening mee te houden. De slicer software krijgt kritiek omdat deze slecht zou zijn, wat invloed kan hebben op de algehele gebruikerservaring. Daarnaast wordt de printer als duur beschouwd in vergelijking met andere opties op de markt.

Samenvattend biedt de Snapmaker J1 3D-printer unieke functies zoals het IDEX-systeem, een solide constructie en veelzijdige compatibiliteit met verschillende materialen. Het is geschikt voor een breed scala aan projecten en biedt handige draadloze bediening. Potentiële kopers moeten echter op de hoogte zijn van de beperkingen, zoals de kwaliteit van de slicer software en de hogere prijs. Over het algemeen is de Snapmaker J1 een overtuigende optie voor wie op zoek is naar een betrouwbare en veelzijdige 3D-printer.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van 3d printers. Er zijn immers 102 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!