Wat is de beste 3D Printer van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 01 maart, 2024

Het kopen van een goede 3D Printer is een moeilijke opgave. Wat is de beste 3D Printer van 2024? Na het analyseren van 1628 3D Printers kwam de Bambu Lab P1P als beste getest uit onze 3D Printer-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de 3D Printers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 3D Printers-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige 3D Printer-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste 3D Printers

1Score: 9.7
Bambu Lab P1P
Beste 3D Printer
Bambu Lab P1P
Bambu Lab
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
MakerBot Replicator+
Metalen printmogelijkheden, populair bij hobbyisten en ontwerpers/ingenieurs
MakerBot Replicator+
MakerBot
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
Dremel DigiLab 3D45 3D Printer
Dremel DigiLab 3D45 3D Printer
Dremel
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
AnkerMake M5
Ultrasnel printen, ideaal voor beginners met sterke ondersteuning
AnkerMake M5
Anker
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.3
Prusa Mini+
Prusa Mini+
Prusa
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.4
Anycubic Kobra 2 Max
Anycubic Kobra 2 Max
Anycubic
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.3
FlashForge Adventurer 3 Lite FDM
Gebruiksvriendelijk, gesloten ontwerp voor beginners
FlashForge Adventurer 3 Lite FDM
FlashForge
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.1
Creality CR-30
Creality CR-30
Creality
Ga naar laagste prijs
9Score: 9
Formlabs Form 3+
Formlabs Form 3+
Formlabs
Ga naar laagste prijs
10Score: 9
Ultimaker S5
Ultimaker S5
Ultimaker
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu 3D Printer Koopgids

Inmiddels werken 3D-printers met meer dan enkel en alleen plastic. Je kunt tegenwoordig van alles creëren met deze apparaten. Houdt de onderstaande zaken dus in gedachten tijdens je zoektocht naar de beste 3D-printer.

Wat kun je allemaal maken met een 3D-printer?

De grenzen van 3D-printen worden steeds meer verlegd. Voorheen werden 3D-printers vooral gebruikt om prototypes en modellen te maken, maar tegenwoordig worden steeds meer eindproducten met 3D-printers geproduceerd.

Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt: van schoenontwerpen, meubilair en speelgoed tot gereedschap, medische prothesen en hele gebouwen. Zolang er een ontwerp beschikbaar is en je printer geschikt is voor het formaat van je project, kun je het 3D-printen.

Wat heb je nodig om te starten met een 3D-printer?

Je hebt naast een 3D-printer namelijk de volgende dingen nodig: een computer met 3D-modellen (welke je zelf maakt of van het internet downloadt) alsook een slicer die deze omzet in bruikbare data voor je printer; het filament (het materiaal waar de printer mee print) of de 'resin' (hars waarmee geprint wordt); en extra gereedschap.

Het extra gereedschap dat je nodig hebt is afhankelijk van wat je gaat doen. Over het algemeen haal je een aantal dingen uit de supermarkt, zoals haarspray, waarmee je je prints vastmaakt op de ondergrond; 90% isopropyl alcohol om de hairspray van de rest van de print af te halen; een goede metaalschaar om het filament makkelijk mee te knippen, enzovoorts.

Wat kost een 3D-printer per uur?

Veel 3D-prints hebben meer dan acht uur nodig van begin tot einde, terwijl uitgebreidere projecten tot wel drie dagen vergen. De meeste 3D-printers verbruiken zo'n 50 watt per uur, maar om hem op temperatuur te krijgen kan hij in het begin tot wel 600 watt per uur verbruiken.

Dit verbruik daalt natuurlijk als de gewenste temperatuur is bereikt, maar het is iets om in gedachten te houden. Hoe dan ook betaal je – als je rekent op 10 uur gebruik rond 50 watt per uur – per dag slechts ± 11 cent. Dit komt neer op zo'n 0,5 cent per uur.

Dat zijn de energiekosten, maar je verbruikt ook filament: voor 1 kilogram – rond de 300 meter – betaal je rond de €25. Dat komt neer op €0,83 per meter. De kosten per uur hiervan zijn afhankelijk van wat en hoeveel je print.

Dan zijn er nog de onderdelen die af en toe vervangen moeten worden, zoals opzetstukjes, buisjes, handschoenen, enzovoorts.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een 3D-printer?

Denk ten eerste aan wat je wilt printen. Er is een verschil tussen 3D-printers waarmee je kleine bureau-gadgets print, en industriële printers. Hoe vaak ga je printen en waar ga je je prints gebruiken? Denk hier ten eerste over na.

Daarna is de 3D-printerstijl ook van belang. Veel amateurprinters gebruiken 'Fused Deposition Modeling' (FDM), waarbij filament wordt gebruikt. Andere printers gebruiken een soort hars of poeder. Onderzoek van tevoren welke methode het beste bij jouw projecten past.

Zoek tevens naar ingebouwde veiligheidsmaatregelen. 3D-printers die hiermee zijn uitgerust zijn in hun geheel vaak erg robuust en betrouwbaar. Een FDM-printer die bijvoorbeeld de spuitmond en de grondplaat afkoelt na het voltooien van een printklus, scoort direct bonuspunten.

Denk ook aan gebruiksvriendelijkheid. Een paar functies die al snel over het hoofd gezien worden maar die toch de gebruikerservaring aanzienlijk verbeteren zijn een touchscreen, dual filament-ondersteuning en verwarmde glazen grondplaten.

Zoek ten slotte een bekend merk waarbij je makkelijk contact in contact treedt met de klantenservice. Als er iets mis gaat of je vragen hebt, is dat wel zo handig.

De resolutie van de 3D-printer

3D-printerresolutie wordt gemeten in micronen. FDM-printers liggen aan het lagere einde van het spectrum met ± 25 microns, terwijl resin-printers een resolutie van rond de 100 micronen hebben.

Ook de laaghoogte en riemspanning zijn echter belangrijk bij het krijgen van mooie, egale resultaten. Daarom wil je een aanpasbare axes hebben zodat je deze kunt fijnstellen.

hero illustration

Hoe testen we 3D Printers?

Om de beste 3D Printer te vinden, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze 3D Printer-test hebben we 1628 3D Printers vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze 3D Printer-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze 3D Printer-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne 3D Printer-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte 3D Printer in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1628 3D Printers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste 3D Printers in een oogopslag

1. Beste 3D Printer: Bambu Lab P1P

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bambu Lab P1P

 • list plusRuim bouwvolume van 256 x 256 x 256 mm
 • list plusAutomatische bednivellering en filament-uitloopsensor
 • list plusCompatibiliteit met diverse materialen

Nadelen Bambu Lab P1P

 • list plusGeen aanraakscherm
 • list plusAfhankelijkheid van fabrikantondersteuning voor onderdelen en assistentie

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.89
Functionaliteit
9.41
Gebruiksgemak
9.74
De Bambu Lab P1P 3D-printer is een uitgeklede, bliksemsnelle machine met een royale bouwvolume van 256 x 256 x 256 mm en compatibiliteit met verschillende materialen. Het heeft automatische bednivellering, een filament-runoutsensor en meerdere connectiviteitsopties, waaronder microSD-kaart, WiFi en Bluetooth. Het Core XY-printing systeem, eigen automatische bednivellering en volledig metalen hotend met een .4mm roestvrijstalen mondstuk dragen bij aan de indrukwekkende snelheid en printkwaliteit van de printer.

Volgens beoordelingen valt de P1P op door zijn moderne hoofdbordfuncties, directe aandrijving extruder, PEI bouwoppervlak en een CoreXY Kinematic System, wat een capabele 3D-printervaring biedt zonder de noodzaak voor montage of uitgebreide kalibratie. Het ontbreekt echter aan een aanraakscherm en sommige gebruikers vinden het LCD-scherm verouderd. Ondanks deze nadelen zijn de printkwaliteit en snelheid van de P1P vergelijkbaar met duurdere modellen, waardoor het een overtuigende optie is voor gebruikers die hoge prestaties zoeken zonder de complexiteit van montage en kalibratie.

In vergelijking met de Creality K1 biedt de P1P een groter printgebied en een gebruiksvriendelijkere app-interface. Hoewel beide printers op vergelijkbare snelheden werken, liggen de voordelen van de P1P in zijn grotere bouwvolume en een gestroomlijndere app. De Creality K1 daarentegen heeft kostenvoordelen en een meer gebruiksvriendelijke aanraakscherminterface.

De Bambu Lab P1P 3D-printer biedt een aantrekkelijke optie voor gebruikers die snelheid, bouwvolume en moderne functies prioriteren boven een gebruiksvriendelijke aanraakscherminterface. Zijn bliksemsnelle snelheid en compatibiliteit met verschillende materialen maken het een overtuigende keuze voor degenen die een capabele 3D-printer zoeken zonder de noodzaak voor uitgebreide montage of kalibratie. Potentiële kopers moeten echter de balans opmaken tussen de snelheid en het bouwvolume van de P1P tegenover het ontbreken van een aanraakscherm en de behoefte aan onderdelen en ondersteuning van de fabrikant. Zoals een beoordeling opmerkt: "De Bambu Lab P1P is een uitgeklede printer met bliksemsnelle snelheid," waarbij het opvallende kenmerk wordt benadrukt, terwijl het misschien niet de beste keuze is voor degenen die meer gebruiksgemak en onafhankelijke hardwareondersteuning wensen.

Concluderend, de Bambu Lab P1P 3D-printer valt op als een top presteerder op het gebied van snelheid en bouwvolume, waardoor het een uitstekende optie is voor gebruikers die deze eigenschappen prioriteren. Potentiële kopers moeten echter de beperkingen afwegen, zoals het ontbreken van een aanraakscherm en de noodzaak van fabrikantondersteuning, tegenover zijn hoge snelheidsmogelijkheden en moderne functies.

Verkrijgbaar bij:

eu.store.bambulab.com

Check website voor beschikbaarheid.

Bekijk prijs

2. Metalen printmogelijkheden, populair bij hobbyisten en ontwerpers/ingenieurs: MakerBot Replicator+

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MakerBot Replicator+

 • list plusGeoptimaliseerd voor metaalprinten en professionele ontwerpapplicaties
 • list plus22% toename in bouwvolume en 30% snellere printsnelheid in vergelijking met zijn voorganger
 • list plusSmart Extruder+ lost betrouwbaarheidsproblemen op en zorgt voor een soepelere printervaring

Nadelen MakerBot Replicator+

 • list plusVervangingskosten voor Smart Extruder+ zijn $199
 • list plusHet ontbreken van een verwarmd printbed kan de materiaalopties beperken
 • list plusHoge prijs wordt mogelijk niet gerechtvaardigd door algehele prestaties en gebrek aan ondersteuning en tutorials

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.34
Functionaliteit
9.14
Gebruiksgemak
10
Ik ben de MakerBot Replicator+ 3D-printer, en ik ben geoptimaliseerd voor metaalprinten en professionele ontwerptoepassingen, waardoor ik een opvallende keuze ben voor gebruikers met specifieke behoeften aan hoogwaardige output. Met een prijs van $2.499 ben ik speciaal ontworpen voor educatieve en gebruikers met een hoog printvolume, en bied ik een 22% grotere bouwvolume en 30% snellere printsnelheid in vergelijking met mijn voorganger. Met mijn printvolume van 11,6 x 7,6 x 6,3 inch bied ik voldoende ruimte voor het creëren van complexe en grootschalige ontwerpen. Mijn Smart Extruder+ lost betrouwbaarheidsproblemen op die te zien waren in eerdere modellen, en zorgt voor een soepelere printervaring. De toevoeging van een 3-inch LCD, USB, Wi-Fi, Ethernet verbindingen, en een webcam voor op afstand monitoren verbetert mijn toegankelijkheid en veelzijdigheid.

Volgens Tom's Guide richt ik me op educatieve en gebruikers met een hoog printvolume, met mijn prijs van $2.499. Ik bied een 22% groter bouwvolume en 30% snellere printsnelheid in vergelijking met mijn voorganger. Dit benadrukt mijn focus op het leveren van efficiëntie en productiviteit voor mijn beoogde gebruikersgroep. Mijn Smart Extruder+ lost betrouwbaarheidsproblemen op en zorgt voor een soepelere printervaring. Echter, de vervangingskosten voor de Smart Extruder+ zijn $199, en de opslaglade voor het filament maakt het moeilijk om het resterende filament te monitoren, zoals vermeld door Tom's Guide.

Mijn compatibiliteit met filamenten van derden draagt bij aan mijn aantrekkingskracht, en biedt gebruikers meer flexibiliteit in materiaalopties. Het is echter belangrijk om op te merken dat het ontbreken van een verwarmd printbed het bereik van materialen die effectief met mij kunnen worden gebruikt, kan beperken. De review van 3D Beginners benadrukt dat hoewel ik gemiddelde tot goede printkwaliteit bied, mijn hoge prijs van ongeveer $2000 mogelijk niet gerechtvaardigd is door mijn algehele prestaties. Bovendien ontbreken de ondersteuning en tutorials voor dit model, waardoor het voor gebruikers mogelijk moeilijker wordt om hun ervaring met de printer te optimaliseren.

Ik onderscheid me met mijn focus op professionele ontwerptoepassingen en metaalprinten, waardoor ik een geschikte keuze ben voor degenen die op zoek zijn naar hoogwaardige output. Mijn verbeterde bouwvolume, snellere printsnelheid en Smart Extruder+ dragen bij aan mijn efficiëntie en betrouwbaarheid, in lijn met de behoeften van educatieve en gebruikers met een hoog printvolume. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de bijkomende kosten van vervangingsonderdelen en de beperkingen van het niet-verwarmde printbed, vooral in vergelijking met andere opties in een vergelijkbare prijsklasse. Voor professionals die een betrouwbare 3D-printer nodig hebben die is geoptimaliseerd voor metaalprinten, bied ik ondanks mijn nadelen een robuuste oplossing, waardoor ik een aantrekkelijke keuze ben voor gespecialiseerde toepassingen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

3. Dremel DigiLab 3D45 3D Printer

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dremel DigiLab 3D45 3D Printer

 • list plusProfessionele kwaliteit
 • list plusVeelzijdige printmaterialen (PLA, ABS, PETG, Nylon)
 • list plusIngebouwde camera voor op afstand printen monitoren

Nadelen Dremel DigiLab 3D45 3D Printer

 • list plusMinder responsief touchscreen
 • list plusBeperkte toegang tot Cura-instellingen

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.89
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.1
Ik ben de Dremel DigiLab 3D45 3D-printer, een professionele, veelzijdige en betrouwbare open materiaal 3D-printer die perfect is voor prosumers en professionals. Met een verwarmingsplaat die tot 100°C kan komen en een extruder die tot 280°C kan bereiken, kan ik een breed scala aan materialen gebruiken, waaronder PLA, ABS, PETG en Nylon. Mijn compacte formaat, 4,5-inch touchscreen, ingebouwde camera voor het op afstand bewaken van prints, en luchtfiltratiesysteem maken mij uniek in de markt. Ik ben uitgerust met spoelen met RFID-chips voor automatische materiaalherkenning en ik werk met een open filament systeem, wat flexibiliteit biedt in materiaalselectie.

Volgens 3D Printing Industry wordt "de Dremel 3D45 geprezen als een professionele, veelzijdige en betrouwbare open materiaal 3D-printer." Dit gevoel wordt gedeeld door 3Dnatives, die mijn premium functies en accessoires benadrukken, zoals filament spoelen, lijm, spatel en een complete handleiding, waardoor ik een uitgebreide 3D-printoplossing ben. Mijn eenvoudige installatie, verwijderbare printlade en eenvoudig filament laden rechtstreeks vanaf het bedieningsscherm verbeteren mijn gebruiksvriendelijke ontwerp.

Mijn semi-automatische karakter, met functies zoals automatische bednivellering, filamentdetectie en een ingebouwde HD-camera voor op afstand bewaken, zet mij neer als een eersteklas optie. Mijn betrouwbaarheid, printconsistentie en slicer-software hebben hoge beoordelingen ontvangen, waardoor ik geschikt ben voor scholen, maker spaces en printbedrijven. Mijn hardware, inclusief een verwarmd, verwijderbaar bed met een glazen oppervlak en een ingebouwd koolstoffilter, is goed gebouwd, hoewel het aanraakscherm minder responsief is dan verwacht.

Mijn gebruikersinterface, met duidelijke pictogrammen en een goed doordachte lay-out, biedt handige instellingen voor filamentbehandeling, temperatuuraanpassingen, printsnelheid en ventilator koeling. De Dremel 3D Slicer-software wordt geprezen om zijn ingebouwde aanbevolen instellingen voor de 3D45, hoewel toegang tot alle Cura-instellingen beperkt is. Mijn bewakingsmogelijkheden, inclusief de ingebouwde HD-camera voor real-time printbewaking en cloudbeheersoftware voor op afstand printstatus en filamentbewaking, worden benadrukt als handige functies voor gebruikers.

In vergelijking met zijn tegenhangers blinkt de Dremel DigiLab 3D45 uit in betrouwbaarheid, printconsistentie en bewakingsmogelijkheden, waardoor het een geschikte keuze is voor professionele en educatieve omgevingen. Het schiet echter tekort op bepaalde gebieden, zoals het minder responsieve aanraakscherm en beperkte toegang tot Cura-instellingen. Ondanks deze nadelen blijft de Dremel DigiLab 3D45 een topkandidaat in de 3D-printermarkt, vooral voor degenen die op zoek zijn naar een professionele, veelzijdige en betrouwbare printoplossing voor een scala aan materialen en toepassingen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs

4. Ultrasnel printen, ideaal voor beginners met sterke ondersteuning: AnkerMake M5

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AnkerMake M5

 • list plusExceptionele snelheid voor ultrasnelle afdrukmogelijkheden
 • list plusGestroomlijnd assemblageproces en automatisch bednivelleringssysteem voor moeiteloze installatie en onderhoud
 • list plusKrachtige ondersteuning voor beginners met gebruikersvriendelijk ontwerp en toegankelijkheid

Nadelen AnkerMake M5

 • list plusGebrek aan diepgaande informatie over prestaties en functies in sommige recensies
 • list plusBehoefte aan meer uitgebreide informatie over functies en gebruikerservaring
 • list plusMogelijke beperkingen in gedetailleerde recensies over prestaties en mogelijkheden

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.69
Functionaliteit
9.18
Gebruiksgemak
9.63
De AnkerMake M5 3D-printer is een echte gamechanger, bekend om zijn uitzonderlijke snelheid en gebruiksvriendelijk ontwerp, waardoor het ideaal is voor zowel beginners als experts. Het gestroomlijnde montageproces, het automatische bedniveausysteem en het eenvoudige filamentladen maken het een fluitje van een cent om op te zetten en te onderhouden. Zoals Tom's Hardware opmerkt: "Het wordt geleverd met een uitgebreide starterskit en reserveonderdelen, waardoor het gemakkelijk is om op te zetten en te onderhouden." Het stabiele en gepolijste uiterlijk van de printer, gemaakt van hoogwaardige materialen, zorgt voor topprestaties, zelfs tijdens het snel printen.

Een van de opvallende kenmerken van de AnkerMake M5 is zijn ultrasnelle printmogelijkheid, wat het onderscheidt in de markt. Zoals The Verge benadrukt: "De AnkerMake M5 3D-printer staat bekend om zijn indrukwekkende snelheid." Dit maakt het een uitstekende optie voor degenen die efficiëntie en productiviteit waarderen in hun 3D-printactiviteiten. De sterke ondersteuning voor beginners verbetert de aantrekkingskracht nog verder, omdat het een soepele en toegankelijke toegang biedt tot de wereld van 3D-printen.

In vergelijking met zijn tegenhangers blinkt de AnkerMake M5 uit in het leveren van een naadloze gebruikerservaring, vooral voor degenen die op zoek zijn naar een probleemloze installatie en bediening. Zijn snelheid en stabiliteit maken het een uitstekende keuze voor gebruikers die deze eigenschappen prioriteit geven. Het is echter belangrijk op te merken dat hoewel de snelheid van de printer opmerkelijk is, zoals benadrukt door meerdere recensies, sommige recensies, zoals die van The Verge, wijzen op een gebrek aan diepgaande informatie over zijn prestaties en functies, wat wijst op gebieden waar het product zou kunnen verbeteren.

Hoewel de AnkerMake M5 indruk maakt met zijn snelheid en toegankelijkheid, is het duidelijk dat er nog gebieden zijn waarop het zich verder zou kunnen ontwikkelen. Het gebrek aan gedetailleerde recensies over zijn prestaties en mogelijkheden, zoals opgemerkt door The Verge, wijst op een potentieel beperking. Bovendien zou de behoefte aan meer uitgebreide informatie over zijn functies en gebruikerservaring een overweging kunnen zijn voor degenen die een dieper inzicht zoeken voordat ze tot aankoop overgaan.

In conclusie, schittert de AnkerMake M5 3D-printer als een ultrasnelle printoplossing, op maat gemaakt voor zowel beginners als ervaren gebruikers. Zijn gestroomlijnde montage, gebruiksvriendelijke functies en indrukwekkende snelheid maken het een topkandidaat op de markt. Hoewel het uitblinkt in het bieden van een probleemloze ervaring en ongeëvenaarde snelheid, zouden potentiële kopers rekening moeten houden met de behoefte aan meer gedetailleerde informatie over zijn mogelijkheden en prestaties. Over het algemeen presenteert de AnkerMake M5 zich als een sterke kandidaat, met name als een opvallende keuze voor degenen die snelheid en gebruiksvriendelijkheid prioriteren in hun 3D-printreis.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Prusa Mini+

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Prusa Mini+

 • list plusUitzonderlijke printkwaliteit

Nadelen Prusa Mini+

 • list plusIets hogere kosten

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.82
Functionaliteit
8.86
Gebruiksgemak
9.31
Als ik op zoek ben naar een 3D-printer van topkwaliteit, dan is de Prusa Mini+ mijn eerste keuze. Met deze printer kan ik moeiteloos schone en gladde prints maken zonder vervelende draden, dankzij de gedetailleerde optimalisatie-instructies. Bovendien kan ik met de ondersteuning voor een breed scala aan filamenten en de juiste kalibratie ook ingewikkelde modellen en functionele objecten produceren. En dat alles in een compact formaat, perfect voor mensen met beperkte ruimte.

Wat de Prusa Mini+ echt onderscheidt, is het gebruiksvriendelijke ontwerp en de eenvoudige montage, waardoor het de perfecte keuze is voor beginners. Met een printoppervlak van 18x18x18 cm en stille motoren kan ik aan al mijn printbehoeften voldoen. En met handige extra's zoals een filament spoelhouder en sensor is deze printer ook nog eens super efficiënt. De bijgeleverde Prusa Slicer software maakt het hele proces nog makkelijker, waardoor ik moeiteloos kan printen.

Hoewel de Prusa Mini+ iets duurder is dan andere instapmodellen, biedt de kwaliteit zeker waar voor mijn geld. Met zowel een semi-geassembleerde als een complete kit versie, kan ik de setup aanpassen aan mijn wensen. En met de ondersteuning van Prusa Research voor onderwijsinstellingen en makerspaces, weet ik dat ik deel uitmaak van een uitgebreid 3D-print ecosysteem.

Kortom, de Prusa Mini+ 3D-printer is mijn absolute favoriet. Met zijn uitstekende printkwaliteit, gebruiksgemak en veelzijdigheid staat hij bovenaan mijn lijstje. Ondanks de iets hogere prijs, biedt deze printer ongeëvenaarde waarde en kwaliteit, waardoor het een slimme investering is voor iedereen die op zoek is naar de beste 3D-printer in zijn klasse.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Anycubic Kobra 2 Max

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Anycubic Kobra 2 Max

 • list plusHoge printsnelheid

Nadelen Anycubic Kobra 2 Max

 • list plusHandmatige aanpassingen vereist voor perfecte niveauregeling
 • list plusMogelijke bedvervorming
 • list plusBeperkte Wi-Fi-connectiviteit en grote omvang kunnen uitdagingen vormen voor plaatsing

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.46
Functionaliteit
9.25
Gebruiksgemak
9.43
De Anycubic Kobra 2 Max is een grote 3D-printer die indruk maakt met zijn hoge snelheid en betaalbaarheid, waardoor het een opmerkelijke optie is op de markt. Met een royale bouwvolume van 420 x 420 x 500 mm en ondersteuning voor verschillende materialen tot 260 graden, voldoet het aan een breed scala van printbehoeften. Zoals TechRadar opmerkt, is het een "upgrade van de standaard Kobra 2 Neo," met een robuuste gereedschapskop, dubbele schroefdraden en USB-poorten voor bestandsdownloads. Dit maakt het bijzonder aantrekkelijk voor beginners vanwege de gebruiksvriendelijke open-frame Cartesiaanse stijl en semi-geassembleerd ontwerp, wat zorgt voor een snelle en gemakkelijke montage.

De Kobra 2 Max valt op door zijn indrukwekkende 10X-toename in printsnelheid, bereikt door een krachtige processor en geoptimaliseerde directe extruder, zoals vermeld in de review van TechRadar. Deze snelle printsnelheid onderscheidt het in de markt, waardoor het een overtuigende keuze is voor degenen die streven naar efficiëntie zonder in te leveren op kwaliteit. Het geavanceerde LeviQ 2.0 automatische nivelleringssysteem, filament-run-out-sensor en Dual-shaft Core met SG15-lagers dragen bij aan de functionaliteit, en zorgen voor een soepele printervaring.

Het is echter vermeldenswaardig dat hoewel het automatische bednivelleringsysteem en het filamentlaadproces handig zijn, aanpassingen nodig kunnen zijn voor perfecte nivellering, zoals vermeld in de review van Tom's Hardware. Bovendien zijn er zorgen geuit over het mogelijk kromme bed bij aankomst. Daarnaast kan de beperkte Wi-Fi-connectiviteit met de Anycubic-slicer en app, evenals de grote omvang van de printer, uitdagingen vormen in bepaalde ruimtes.

In vergelijking met zijn voorgangers biedt de Kobra 2 Max opmerkelijke verbeteringen, waaronder een metalen PEI flexplate en een directe aandrijving, zoals benadrukt in de review van Tom's Hardware. Deze verbeteringen dragen bij aan de algehele prestaties en printmogelijkheden. De integratie met alternatieve software zoals CURA, naast de AnycubicSlicer-software, draagt bij aan de veelzijdigheid en gebruiksvriendelijkheid.

In het competitieve landschap van 3D-printers valt de Anycubic Kobra 2 Max op door zijn indrukwekkende printsnelheid, grote bouwvolume en gebruiksvriendelijk ontwerp, waardoor het een ideale keuze is voor zowel beginners als ervaren gebruikers. Zijn geavanceerde functies en opmerkelijke verbeteringen ten opzichte van eerdere modellen positioneren het als een sterke concurrent op de markt.

Samenvattend is de Anycubic Kobra 2 Max een overtuigende optie voor degenen die op zoek zijn naar een grote, snelle 3D-printer tegen een betaalbare prijs. Hoewel het opmerkelijke prestaties en gebruiksvriendelijke functies biedt, moeten potentiële kopers rekening houden met de noodzaak van handmatige aanpassingen, mogelijke bedvervorming en ruimtevereisten, vooral in vergelijking met andere modellen op de markt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 23 februari in huis

Bekijk prijs

7. Gebruiksvriendelijk, gesloten ontwerp voor beginners: FlashForge Adventurer 3 Lite FDM

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen FlashForge Adventurer 3 Lite FDM

 • list plusGebruiksvriendelijk ontwerp en volledige behuizing
 • list plusEfficiënte draadloze connectiviteit en goed ontworpen behuizing
 • list plusEenvoudige installatie en minimale montage

Nadelen FlashForge Adventurer 3 Lite FDM

 • list plusBeperkingen in spoelhouderformaat voor standaard 1 kg spoelen
 • list plusOntbreekt een HD-camera die aanwezig is in het eerdere model

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.77
Functionaliteit
9.25
Gebruiksgemak
8.79
Als ik kijk naar de FlashForge Adventurer 3 Lite FDM 3D-printer, zie ik een betaalbare optie met een gebruiksvriendelijk ontwerp en een volledige behuizing. Dit maakt het een uitstekende keuze voor beginners en mensen die op zoek zijn naar een probleemloze installatie. De transparante acrylpanelen van de behuizing zorgen voor een stille en veilige printervaring. Tom's Hardware prijst deze printer vanwege zijn betaalbaarheid en gebruiksvriendelijkheid, met efficiënte draadloze connectiviteit en een goed ontworpen behuizing.

De installatie van de printer is eenvoudig en kan in ongeveer 10 minuten worden voltooid, zoals opgemerkt in de review van Learn Robotics. De 2,8-inch aanraakscherminterface en draadloos printen verbeteren de gebruiksvriendelijkheid nog verder, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan gebruikers. Daarnaast heeft de FlashForge Adventurer 3 Lite een bouwvolume van 150 x 150 x 150 mm en ondersteunt het verschillende soorten filamenten, waardoor het veelzijdig inzetbaar is. De stille werking en snelle opwarming van de nozzle dragen bij aan een naadloze printervaring.

Hoewel de Lite-versie geen HD-camera heeft zoals het eerdere model, compenseert het met functies zoals geen bed levelling en een minimalistisch, lichtgewicht en compact ontwerp. De FlashPrint slicing-software, geoptimaliseerd voor FlashForge-printers, verbetert de algehele printkwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, zoals benadrukt in de review van Learn Robotics.

In vergelijking met het eerdere Adventurer 3-model biedt de Lite-versie een meer gestroomlijnde gebruikerservaring en is het geschikt voor mensen die eenvoud en een probleemloze installatie verkiezen boven de externe monitoring die het vorige model bood. De beperkingen van de spoelhoudermaat voor standaard 1 kg spoelen, zoals vermeld door Tom's Hardware, kunnen echter een overweging zijn voor gebruikers met specifieke filamentvereisten.

In een markt met talloze 3D-printers valt de FlashForge Adventurer 3 Lite op vanwege zijn gebruiksvriendelijke ontwerp, volledige behuizing en efficiënte draadloze connectiviteit. De stille werking en compacte bouw maken het geschikt voor verschillende omgevingen, waaronder klaslokalen, huizen en kantoren, zoals opgemerkt in de Amazon-recensies. De hoge beoordeling van 4,4 van de 5 sterren uit 645 beoordelingen bevestigt verder de aantrekkingskracht van dit product op gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare en toegankelijke 3D-printoplossing.

Al met al is de FlashForge Adventurer 3 Lite FDM 3D-printer een sterke concurrent in de categorie betaalbare en gebruiksvriendelijke 3D-printers, uitblinkend in eenvoud, gebruiksgemak en een rijk maar eenvoudig ontwerp. De beperkingen, zoals de spoelhoudermaat, worden overschaduwd door de sterke punten, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor beginners en mensen die eenvoud en gemak vooropstellen in hun 3D-printactiviteiten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Creality CR-30

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Creality CR-30

 • list plusRotating conveyor belt for batch printing

Nadelen Creality CR-30

 • list plusOngebruikelijke Y-as beweging en spanning van beugels
 • list plusIndustrieel uiterlijk en werking is mogelijk niet geschikt voor alle gebruikers
 • list plusGeprijsd op $949,00, wat voor sommigen een aanzienlijke investering kan zijn

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.79
Functionaliteit
9.46
Gebruiksgemak
9.17
Ik ben erg enthousiast over de Creality CR-30, ook bekend als de 3DPrintMill. Deze 3D-printer is echt uniek, met een roterende transportband voor batch printing, wat het onderscheidt van typische FDM 3D-printers. De schuine spuitkop print op de bewegende transportband, waardoor het een oneindige lange Z-as heeft en de efficiëntie en stabiliteit tijdens lange prints verhoogt. Voor $949,00 is deze printer perfect voor gebruikers die efficiënte en handige 3D-printoplossingen zoeken. Tom's Hardware merkt op dat het er meer industrieel uitziet en opereert in vergelijking met andere printers, waardoor het een opvallende keuze is voor mensen die batch printing en langdurige stabiliteit belangrijk vinden.

De CR-30 is uitgerust met zware hardware, een deels geassembleerd pakket en een CoreXY-bewegingssysteem, wat zorgt voor sneller en nauwkeuriger printen. De lage zwaartepunt en stevige structuur dragen bij aan de betrouwbaarheid. Zoals een review benadrukt, "De machine wordt sterk aanbevolen vanwege de gebruiksvriendelijkheid, indrukwekkende snelheid en stabiliteit bij hoge snelheden dankzij de lineaire rails." Bovendien positioneert het unieke ontwerp van de printer, inclusief de oneindige Z-as printmogelijkheid, het als een baanbrekende verandering in het 3D-printlandschap.

Technisch gezien biedt de CR-30 een printvolume dat geschikt is voor batch printing, en het CoreXY-bewegingssysteem verbetert de precisie en snelheid van het printproces. Daarnaast dragen functies zoals de CR-Touch voor automatisch bedniveau en een PEI veerstalen printbed met een flexibele en verwijderbare PEI-coating bij aan de gebruiksvriendelijkheid van de printer.

In vergelijking met andere modellen in de Creality CR-serie, zoals de CR-10 SE en CR-10 Smart, onderscheidt de CR-30 zich door de focus op batch printing en de unieke roterende transportband. Hoewel de CR-10 SE en CR-10 Smart gebruikersvriendelijke functies, indrukwekkende snelheid en stabiliteit bieden, maken de industriële benadering en oneindige Z-as printmogelijkheid van de CR-30 het een gespecialiseerde keuze voor specifieke printbehoeften.

Sommige ontwerpkeuzes, zoals de Y-as beweging en het spannen van beugels, kunnen echter als ongebruikelijk worden beschouwd, zoals in de review van Tom's Hardware wordt vermeld. Ondanks dit maken de innovatieve benadering van batch printing en het vermogen om langdurige stabiele werking te faciliteren de CR-30 tot een overtuigende optie voor mensen met industriële 3D-printbehoeften.

Al met al valt de Creality CR-30 3D-printer op als een unieke en industriële optie, met efficiënte batch printing en oneindige Z-as printmogelijkheid. Zijn zware hardware, gebruiksvriendelijke functies en focus op stabiliteit maken het een sterke concurrent voor mensen die een gespecialiseerde 3D-printoplossing zoeken, vooral voor batchproductiescenario's.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Formlabs Form 3+

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Formlabs Form 3+

 • list plusOpmerkelijke printkwaliteit en betrouwbaarheid
 • list plusIndustriële ontwerp en geavanceerde functies
 • list plusMogelijkheid om complexe details met precisie te verwerken

Nadelen Formlabs Form 3+

 • list plusUitdagingen die gepaard gaan met het hanteren van hars en het printproces

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.88
Functionaliteit
9.29
Gebruiksgemak
8.92
Ik ben trots om de Formlabs Form 3+ 3D-printer aan te bieden, een eersteklas, op hars gebaseerde 3D-printer die uitblinkt in snelle prototyping met zijn professionele mogelijkheden. Met een prijs van $3.750 heeft de Form 3+ een industriële vormgeving en een ruim bouwoppervlak van 5,7 x 5,7 x 7,3 inch, waardoor het een ideale keuze is voor professionele toepassingen. De belangrijkste kenmerken van de printer zijn onder andere een helder aanraakscherm voor nauwkeurige printbesturing, een liter hars in een cartridge en een nieuw printplaatontwerp voor verbeterde harsbehandeling. Volgens Tom's Guide bevat de Form 3+ gebruikersverbeteringen zoals het nieuwe Build Platform 2 voor gemakkelijker printverwijdering en een verbeterde laser voor sneller printen. De toevoeging van een verwarmingselement verbetert verder de prestaties en bruikbaarheid.

De Form 3+ wordt geprezen om zijn opmerkelijke printkwaliteit en betrouwbaarheid, waarmee het een hoge standaard zet in de SLA-printercategorie. De UV-blokkerende oranje plastic kap maakt monitoring mogelijk zonder interferentie van extern licht, en de innovatieve functies van de printer, zoals Low Force Stereolithografie en een afgesloten laser- en optiekpakket, dragen bij aan zijn vermogen om hoogwaardige prints te produceren met fijne details en gladde oppervlakken. Ondanks zijn prijs springt de Form 3+ eruit vanwege zijn uitzonderlijke prestaties en betrouwbaarheid, zoals opgemerkt in de review van Tom's Guide over de Form 3 3D-printer.

Door gebruik te maken van de LFS-technologie (Low Force Stereolithography) vermindert de Form 3+ de krachten die op geprinte onderdelen worden uitgeoefend, wat resulteert in gladde en gedetailleerde prints. Het afwerkingspakket van de printer bevat tanks voor het reinigen van prints en tools voor het hanteren van hars en isopropylalcohol. Het Complete Pakket biedt zelfs was- en uithardingsunits. Echter, volgens de review op UK.PCMag, zijn er uitdagingen verbonden aan de harsbehandeling en het printproces, wat wijst op mogelijke beperkingen op deze gebieden.

Formlabs biedt niet alleen de Form 3+ aan, maar levert ook een scala aan industriële SLA- en SLS-3D-printers, geautomatiseerde reinigings- en polijstoplossingen, en materialen zoals elastomere en biocompatibele opties. Het bedrijf ondersteunt diverse toepassingen, zoals snelle prototyping, snelle gereedschapsfabricage, productiehulpmiddelen, modellen en rekwisieten, en productie van gebruiksklare onderdelen. Daarnaast bieden ze een materiaalwizard om te helpen bij het selecteren van het juiste materiaal op basis van specifieke toepassingseisen.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de Form 3+ op vanwege zijn superieure printkwaliteit, betrouwbaarheid en zijn vermogen om intrigerende details met finesse te verwerken. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de uitdagingen die gepaard gaan met harsbehandeling en het printproces, zoals benadrukt in de reviews.

Tot slot biedt de Formlabs Form 3+ 3D-printer uitzonderlijke waarde voor professionals die op zoek zijn naar hoogwaardige, gedetailleerde prints voor snelle prototyping. Met zijn industriële vormgeving, geavanceerde functies en focus op printkwaliteit is het een sterke concurrent in de markt voor hars-3D-printers. Hoewel het beperkingen kan hebben in harsbehandeling en het printproces, maken zijn sterke punten in professionele toepassingen het een overtuigende keuze voor degenen die printkwaliteit en betrouwbaarheid prioriteren.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

10. Ultimaker S5

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ultimaker S5

 • list plusWereldwijd toonaangevende materiaalcompatibiliteit
 • list plusBekroonde aanraakinterface
 • list plusDetectie van filament-uitloop

Nadelen Ultimaker S5

 • list plusAf en toe hardware-/softwareproblemen
 • list plusHogere prijs in vergelijking met andere modellen
 • list plusConnectiviteitsproblemen

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.94
Functionaliteit
8.72
Gebruiksgemak
9.4
De Ultimaker S5 3D-printer is een veelzijdige en betrouwbare optie, met toonaangevende materiaalcompatibiliteit, een bekroonde aanraakinterface en filamentdetectie bijna op, waardoor het gemakkelijker wordt om grotere onderdelen in 3D te printen. Met een breed scala aan materiaalkeuzes, waaronder sterk PLA, PETG, ABS, Nylon en meer, springt het eruit als een topkandidaat op de markt, met meer dan 280 beschikbare materialen. Het grotere bouwvolume en NFC-compatibele spoelen, samen met optionele add-ons zoals de Air Manager, maken het een betrouwbare keuze voor grootschalig 3D-printen.

Volgens MatterHackers maakt de Ultimaker S5 deel uit van een reeks modellen die voldoen aan verschillende 3D-printbehoeften. De onderscheidende kenmerken, zoals dubbele extrusie voor het printen in meerdere kleuren of materialen, onderscheiden het binnen de Ultimaker-reeks, waardoor het meer geschikt is voor professionele en creatieve omgevingen. Zoals vermeld in een recensie op 3DPrinting.com, wordt de Ultimaker S5 geprezen om zijn indrukwekkende printprestaties, gemakkelijk laden en lossen van materiaal, en automatische bednivellering, wat tijd bespaart en mislukte prints voorkomt. Het geluidsniveau van de printer is beheersbaar en het online portaal biedt onderhoudsherinneringen.

De connectiviteit van de Ultimaker S5 via WiFi en een op de browser gebaseerde interface is handig, hoewel er af en toe hardware-/softwareproblemen werden opgemerkt. Het wordt beschouwd als een werkpaard voor ontwerpbureaus, prototypingbedrijven en architectenbureaus, met betrouwbaarheid en gebruiksgemak.

In vergelijking met andere Ultimaker-modellen springt de S5 eruit vanwege het grotere bouwvolume, NFC-compatibele spoelen en een breder scala aan beschikbare materialen. Zijn mogelijkheden en kwaliteit van leven maken het geschikt voor soepele productieworkflows, wat het onderscheidt van andere aanbiedingen van het merk.

Terwijl de Ultimaker S5 uitblinkt in zijn brede materiaalcompatibiliteit, gebruiksgemak en geschiktheid voor professionele omgevingen, kunnen potentiële beperkingen voortvloeien uit af en toe hardware-/softwareproblemen, zoals vermeld in de recensies. Zijn hogere prijs in vergelijking met andere modellen in de Ultimaker-reeks kan ook een overweging zijn voor degenen met een budget.

Al met al is de Ultimaker S5 3D-printer een topkeuze voor professionele en creatieve omgevingen, met een uitgebreid scala aan materialen, indrukwekkende printprestaties en gebruiksgemak. Hoewel het gepaard kan gaan met een hoger prijskaartje en af en toe connectiviteitsproblemen, maken betrouwbaarheid en veelzijdigheid het een waardevolle investering voor ontwerpbureaus, prototypingbedrijven en architectenbureaus.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 23 februari in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van 3D Printers. Er zijn immers 1628 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!