Bestenu

Beste Foto printer - Jan. 2022

Met meer dan 11 foto printers op de markt zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
Hieronder vind je de beste foto printers in een handige lijst
hero illustration

De Bestenu Foto Printer Koopgids

avatar-contour
Emma van der Vink

Emma van der Vink

Gepubliceerd op: Nov 24, 2021


Je maakt veel foto's en wilt ze daarom zelf afdrukken. Je bent daarom op zoek naar een goede fotoprinter. Hieronder lees je waar je op let bij de aankoop van zo'n fotoprinter.

Wat voor soorten fotoprinters zijn er allemaal?

Fotoprinters zijn er in verschillende soorten en maten. Het grootste verschil zie je vooral in het papierformaat waarop geprint kan worden. Er zit ook veel verschil in de kwaliteit van de prints. Er zijn kleine fotoprinters die alleen in A5-formaat (of zelfs kleiner) afdrukken, maar er zijn ook grotere fotoprinters die een aantal verschillende formaten afdrukken.

Hoe meer verschillende kleuren inktcartridges, hoe hoger de kwaliteit van de afdrukken is. Een 'gewone' inkjetprinter heeft vaak één kleurencartridge en één zwarte cartridge. Een fotoprinter gebruikt cartridges met individuele kleuren, waardoor afbeeldingen scherper en met meer detail worden afgedrukt.

Welke printtechnieken zijn er?

Er zijn drie, of eigenlijk vier verschillende printtechnieken. Er zijn inkjetprinters, laserprinters, matrixprinters en 3D-printers. Een 3D-printer print niet op papier, dus ik richt me hier op de inkjet-, matrix- en de laserprinters.

Bij inkjetprinters wordt er vloeibare inkt door een klein gaatje heen geperst. Hierdoor komt het op het papier terecht. Hoe meer kleuren deze gebruikt, hoe mooier de afdruk. Goede all-in-one printers zijn vaak inkjetprinters. Deze printers kunnen niet alleen printen, maar ook scannen en soms zelfs faxen.

Laserprinters

printen via laserkoppen en verschillende lenzen. Ze gebruiken geen vloeibare inkt, maar zogenaamde toners. Dit is inkt in poedervorm en al ligt de aanschafprijs van toners hoger dan de inkt voor inkjetprinters, toners gaan veel langer mee, waardoor je op de lange termijn veel geld bespaart.

Er zijn ook nog matrixprinters verkrijgbaar. Deze printers printen erg langzaam doordat elk puntje individueel afgedrukt wordt. Het voordeel is dat het printpapier aan elkaar vast zit, waardoor je bijvoorbeeld makkelijk lange banners print.

Kun je ook normaal printen met een fotoprinter?

Ja, met de meeste fotoprinters kun je ook normaal printen. Houd er wel rekening mee dat er fotoprinters zijn die alleen op kleinere formaten afdrukken en daarom niet geschikt zijn om documenten mee te printen.

Wanneer is een laserprinter een goed idee?

Een goede laserprinter print grote hoeveelheden op hoge snelheid, maar produceert in de meeste gevallen niet de beste kleurafdrukken. Een laserprinter gebruikt daarnaast geen dure vloeibare inkt, maar toners: dit is inkt in poedervorm. Je doet erg lang met deze toners waardoor ze erg voordelig zijn. Een laserprinter is ideaal voor als jeveel en vaak print, of voor op kantoor.

Wat is het verschil tussen een normale printer en een fotoprinter?

Beide printers gebruiken dezelfde techniek: inkjet, maar er zijn andere verschillen tussen de twee. Een fotoprinter maakt gebruik van meerdere inktcartridges met meerdere individuele kleuren. Hierdoor krijg je scherpere en meer kleur-realistische afdrukken. Deze inkt is dan ook duurder dan de inkt voor een gewone printer.

Aan de afdrukken die met een gewone, goede printer gemaakt worden, worden niet zoveel hoge eisen gesteld. Hierdoor is een gewone, goede inkjet printer vaak sneller dan een foto printer. Een fotoprinter neemt meer tijd om te printen en dat leidt tot betere kwaliteit.

hero illustration

Hoe komt deze leuke foto printer ranglijst tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de zoektocht naar de beste foto printer ook!
Vroeger ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over foto printers, maar vandaag assisteert een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle foto printers die te bestellen zijn in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van kopers en kijkt welke foto printers het best worden verkocht
illustration
Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van foto printers stelt hij deze opsomming samen!
Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!
illustration
hero illustration
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van foto printers. Er zijn namelijk 11 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en ga je straks de beste foto printer kopen.