Wat is de beste Wifi Router van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 01 december, 2023

Het aanschaffen van een goede Wifi Router is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste Wifi Router van 2023? Na het onderzoeken van 2167 Wifi Routers kwam de TP-Link Archer AX55 als beste uit onze Wifi Router-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Wifi Routers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Wifi Routers-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Wifi Router-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Wifi Routers

1Score: 9.7
TP-Link Archer AX55
Best Wifi Router
TP-Link Archer AX55
TP-Link
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Asus RT-AX86U
Ideaal voor uitgebreide huisdekking en gaming
Asus RT-AX86U
Asus
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
Asus Rapture GT-AXE11000
Topkeuze voor competitief gamen
Asus Rapture GT-AXE11000
Asus
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.4
Netgear Nighthawk RAXE300
Premium router voor toekomstbestendige Wi-Fi
Netgear Nighthawk RAXE300
Netgear
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.3
Netgear Nighthawk RAXE500
Netgear Nighthawk RAXE500
Netgear
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.3
TP-Link Archer AXE75
TP-Link Archer AXE75
TP-Link
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.1
Asus RT-AX55
Asus RT-AX55
Asus
Ga naar laagste prijs
8Score: 9
TP-Link Archer AX90
TP-Link Archer AX90
TP-Link
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.9
Google Nest Wifi Router
Google Nest Wifi Router
Google
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.8
Synology WRX560
Synology WRX560
Synology
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Wifi Router Koopgids

Om de beste internetverbinding te krijgen, is een goede router een must. Bezuinig hier dus niet op en houd de onderstaande zaken in gedachte!

Wanneer moet je een WiFi-router vervangen?

Over het algemeen moet je proberen iedere vier tot vijf jaar je router te vervangen. Om de vier of vijf jaar komt namelijk een nieuwe WiFi-standaard uit.

Als je echter nog tevreden bent over de snelheden die je bereikt op het internet, hoeven die nieuwere standaarden geen reden te zijn tot onmiddellijke vervanging. Mensen die echter erg afhankelijk zijn van het internet, zoals thuiswerkers of professionele gamers, zijn al snel gebaat bij zo'n nieuwere WiFi-standaard.

Daarnaast geldt natuurlijk dat als je router problemen krijgt die niet recht te zetten zijn, het waarschijnlijk ook tijd is voor een nieuwe router.

Waar moet ik mijn router plaatsen?

Idealiter zet je de router op een tafel in het midden van een open ruimte. Aangezien waarschijnlijk maar weinig mensen graag een router midden in hun woonkamer hebben staan, kun je hem natuurlijk ook dichter bij een muur zetten. Probeer echter ervoor te zorgen dat de router op een redelijk hoge, open plek staat zonder veel stoorzenders eromheen.

Denk hierbij aan muren van gewapend beton, apparatuur die op de 2,4 GHz-frequentie werkt (zoals Bluetooth-apparaten of zelfs magnetrons), of objecten van metaal.

Kortom: hoe vrijer de router staat, hoe beter.

Welk kanaal moet ik instellen op mijn router?

Over het algemeen worden voor de 2,4 GHz-frequentie kanaal 1, 6 en 11 aangeraden. Het is echter een goed idee om eerst te kijken welke kanalen bij jou het minste verkeer hebben. Je kunt op Windows een programma als inSSIDer of Xirrus WiFi Inspector gebruiken om hier zicht op te krijgen.

MacOS heeft een ingebouwde tool: Wireless Diagnostics. Houdt de Option-knop ingedrukt terwijl je op het WiFi-icoontje in je menubalk klikt. Tik daarna op 'Open Wireless Diagnostics', negeer de wizard die verschijnt en tik op 'Window' in de menubalk, gevolgd door 'Scan'. Hierin zie je vanzelf de beste kanalen voor de 2,4 en de 5 GHz-banden.

Wat is het bereik van een WiFi-router?

Dat verschilt erg per router en de locatie waarin hij staat. Een standaard router kan vaak net één klein huis voorzien van een WiFi-signaal. Een simpele basisregel is dat routers die op de 2,4 GHz-frequentie werken ongeveer 30 tot 50 meter aan dekking binnenshuis leveren, en zo'n 75 tot 100 meter buitenshuis. De 5 GHz-band haalt ongeveer één-derde van deze afstanden.

Natuurlijk zijn er allerlei factoren die het bereik echter beïnvloeden. Denk aan welke standaarden de router gebruikt, andere apparatuur die op dezelfde frequentie werkt, fysieke obstructies zoals dikke muren, en hoeveel apparaten zijn aangesloten op het WiFi-netwerk.

Welke eigenschappen zijn belangrijk in een WiFi-router?

Een aantal functies zijn tegenwoordig onmisbaar in een router, om te beginnen met MU-MIMO, oftewel Next Gen AC of Wave 2 AC. De afkorting staat voor multi-user, multiple input, multiple output, wat wilt zeggen dat meerdere gebruikers gelijktijdig de router kunnen benutten zonder voor vertragingen te komen staan. Virtuele wachtrijen zijn dus verleden tijd.

Via Quality of Service kun je verder de prioriteit geven aan bepaalde programma's. Als je veel bestanden naar OneDrive uploadt terwijl je in Microsoft Word of PowerPoint werkt, geef je daarom de prioriteit aan deze programma's. Hetzelfde kan gedaan worden voor browsers of zelfs online games.

Verder wil je minstens een dual-band router hebben. Zo krijg je toegang tot de 2,4- en de veel snellere 5 GHz-band. Idealiter heb je daarnaast ook minstens één Gigabit ethernetpoort. Deze levert ultrahoge snelheden tot wel 1000 Mbps. Dit mag dan wel een beetje overdreven zijn, maar het is wel erg handig voor streamen van 4K-content of het spelen van bijvoorbeeld open world online games.

Houd de internetsnelheden die je provider levert in gedachten

Hoe goed je router ook is, het feit is dat de snelheden die je internet service provider levert de toon bepalen. Heb je een internetpakket dat slechts downloadsnelheden van 200 Mbps en uploadsnelheden van 50 Mbps haalt, dan kun je zelfs met de duurste router niet meer dan dat uit je abonnement halen.

hero illustration

Hoe testen we Wifi Routers?

Om de beste Wifi Router te bepalen, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Wifi Router-test hebben we 2167 Wifi Routers vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze Wifi Router-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 buitenstaande expertwebsites waar we datapunten vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Wifi Router-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Wifi Router-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van de beste Wifi Router in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 2167 Wifi Routers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Wifi Routers op een rijtje

2. Ideaal voor uitgebreide huisdekking en gaming: Asus RT-AX86U

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Asus RT-AX86U

 • list plusRazendsnelle WiFi-snelheden tot 5700 Mbps voor lag-vrij gamen
 • list plusMobile Game Mode geeft prioriteit aan gaming-verkeer voor een naadloze gaming-ervaring
 • list plusDedicated gaming-poort geeft automatisch prioriteit aan bedrade apparaten voor een stabiele verbinding

Nadelen Asus RT-AX86U

 • list plusOndersteunt geen DSL WAN of heeft geen SIM-kaartsleuf
 • list plusCompatibiliteit beperkt tot 3G/4G USB-modems

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.21
Functionaliteit
9.26
Gebruiksgemak
10
De Asus RT-AX86U Pro is een krachtige wifi-router die is ontworpen voor een uitgebreide dekking in huis en gaming. Met zijn geavanceerde functies en functionaliteiten onderscheidt het zich op de markt. De router biedt ultrasnelle WiFi-snelheden tot 5700 Mbps, waardoor een lag-vrije game-ervaring wordt gegarandeerd. Het bevat de modus Mobile Game, die gaming-verkeer prioriteit geeft en een naadloze game-ervaring biedt. De router heeft ook een speciale gaming-poort die bedrade apparaten automatisch prioriteit geeft, wat de stabiliteit van de verbinding verder verbetert.

Een opvallende functie van de RT-AX86U Pro is zijn 2,0 GHz quad-core 64-bit CPU, waardoor optimale prestaties worden gegarandeerd. Dit, in combinatie met ondersteuning voor een internetverbinding tot 2 Gbps en Adaptive QoS, stelt gebruikers in staat om netwerkverkeer te prioriteren voor een soepele online ervaring. Zoals een reviewer van Tom's Guide zegt: "de router toonde betrouwbare en snelle snelheden tijdens het testen, met een piekdoorvoer van 929,7 Mbps op 15 voet afstand."

Wat het ontwerp betreft, heeft de RT-AX86U Pro een strak zwart en rood kleurenschema met een uniek gevouwen origami-ontwerp. Hij meet 9,0 x 6,7 x 3,1 inch en heeft drie externe antennes die kunnen worden gericht en gedraaid voor optimale signaalsterkte.

De router biedt ook ingebouwde beveiliging met code van Trend Micro, waardoor bescherming tegen indringers en malware wordt geboden. Dit is een belangrijk voordeel dat zorgt voor een veilige netwerkomgeving.

In vergelijking met zijn concurrenten onderscheidt de Asus RT-AX86U Pro zich door zijn gaming-prestaties en redelijke prijsstelling. Het is een uitstekende keuze voor op zichzelf staande routers, vooral voor gamers. Zoals een reviewer van Asus zegt: "Het is een betrouwbare en veelzijdige router met verschillende connectiviteitsopties."

Het is echter vermeldenswaard dat de RT-AX86U Pro geen ondersteuning biedt voor DSL WAN of een SIM-kaartsleuf heeft. Het is wel compatibel met 3G/4G USB-modems, maar dit kan het gebruik in bepaalde scenario's beperken.

Samenvattend is de Asus RT-AX86U Pro een krachtige en betrouwbare wifi-router die uitblinkt in uitgebreide dekking in huis en gaming. Met zijn ultrasnelle WiFi-snelheden, geavanceerde technologie en speciale gaming-poort biedt het een naadloze game-ervaring. Het strakke ontwerp, de ingebouwde beveiliging en de redelijke prijs maken het een topkeuze voor op zichzelf staande routers. Hoewel het beperkingen kan hebben op het gebied van connectiviteitsopties, maken de algehele prestaties en functies het een waardevolle investering voor gamers en mensen die uitgebreide wifi-dekking nodig hebben.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

3. Topkeuze voor competitief gamen: Asus Rapture GT-AXE11000

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Asus Rapture GT-AXE11000

 • list plusUniek design en uitstekende bouwkwaliteit
 • list plusRazendsnelle snelheden en breed scala aan functies
 • list plusHoog niveau van beveiliging om persoonlijke informatie te beschermen

Nadelen Asus Rapture GT-AXE11000

 • list plusHobbelige interface
 • list plusGroot van formaat
 • list plusMisschien niet de meest budgetvriendelijke optie

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.81
Functionaliteit
9.49
Gebruiksgemak
9.2
De Asus ROG Rapture GT-AXE11000 is een krachtige gaming router die zich onderscheidt van zijn concurrenten. Zijn unieke ontwerp, razendsnelle snelheden en scala aan functies maken het een topkeuze voor competitief gamen.

Een van de opvallende kenmerken van de GT-AXE11000 is zijn 6GHz-versterker, die zorgt voor optimale signaalsterkte. Volgens Tom's Guide heeft de router "acht antennes die kunnen draaien en uitvouwen om het sterkste signaal op te vangen." Dit stelt gamers in staat om te genieten van ononderbroken gameplay en minimale vertraging.

Wat betreft Wi-Fi mogelijkheden, biedt de GT-AXE11000 zeven nieuwe ultrabrede 160MHz-kanalen in de 6GHz-band, wat zorgt voor verhoogde doorvoer. Het is ook een 4X4 tri-band router die gelijktijdig 12 individuele gegevensstromen kan verwerken. Dit betekent dat meerdere apparaten kunnen verbinden met de router zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties.

De GT-AXE11000 geeft ook prioriteit aan gaming systemen met zijn Game Boost accelerator. Het bevat zelfs een verbinding met het Outfox gaming netwerk, wat de prestaties van online gaming verbetert. Deze functie zorgt ervoor dat gamers de best mogelijke ervaring hebben tijdens het spelen van hun favoriete spellen.

Veiligheid is een ander gebied waarin de GT-AXE11000 uitblinkt. Volgens de Asus website is het een van de meest veilige routers die beschikbaar zijn. Dit is een belangrijke overweging voor gamers die hun persoonlijke informatie willen beschermen en ongeautoriseerde toegang tot hun netwerk willen voorkomen.

Wat betreft evolutie ten opzichte van eerdere modellen, is de GT-AXE11000 's werelds eerste WiFi 6E tri-band router. Het biedt snelheden tot 11000Mbps, dankzij de toevoeging van de nieuwe 6GHz frequentieband. Dit zorgt voor hogere prestaties, lagere latentie en minder interferentie.

Over het algemeen hebben recensenten de GT-AXE11000 geprezen om zijn snelheid, functies en bouwkwaliteit. Het is beschreven als de perfecte router voor gamers die behoefte hebben aan hoge prestaties. Volgens de Asus website heeft het talloze prijzen en erkenningen ontvangen, waaronder erkenning als een van de routers van het jaar 2022.

Hoewel de GT-AXE11000 misschien een ietwat hobbelige interface heeft en groot van formaat is, maken zijn uitstekende prestaties, functies en opties voor optimalisatie, afstemming en controle het tot een topkeuze voor gamers. Het biedt uitzonderlijke rekenkracht, een geavanceerd koelsysteem en een aantrekkelijk ontwerp dat gamers zullen waarderen.

In vergelijking met zijn tegenhanger, de Asus ROG Rapture GT-AXE16000, is de GT-AXE11000 een meer budgetvriendelijke optie zonder concessies te doen aan de prestaties. Beide routers bieden Wi-Fi 6E mogelijkheden en een scala aan functies voor gamers. Echter, de GT-AXE11000 is een toegankelijkere keuze voor degenen die op zoek zijn naar een krachtige gaming router tegen een meer betaalbare prijs.

Tot slot is de Asus ROG Rapture GT-AXE11000 een krachtige en functierijke gaming router die uitzonderlijke prestaties levert voor gamers. Met zijn unieke ontwerp, razendsnelle snelheden en scala aan functies is het een topkeuze voor competitief gamen. Hoewel het misschien een ietwat hobbelige interface heeft en groot van formaat is, maken zijn uitstekende prestaties, beveiligingsfuncties en opties voor optimalisatie het tot een opvallende optie op de markt.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Premium router voor toekomstbestendige Wi-Fi: Netgear Nighthawk RAXE300

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Netgear Nighthawk RAXE300

 • list plusIndrukwekkende prestaties met snelheden variërend van 7,3 Gbps tot 10,8 Gbps.
 • list plusTri-band Wi-Fi 6E-technologie voor snellere snelheden en betere prestaties.
 • list plusStrak design met zes interne antennes en voldoende bekabelde aansluitmogelijkheden.

Nadelen Netgear Nighthawk RAXE300

 • list plusAf en toe connectiviteitsproblemen en moeite met toegang tot geavanceerde instellingen.
 • list plusSlechte Quality of Service (QoS) opties.
 • list plusInstallatieproces is niet de meest eenvoudige.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.51
Functionaliteit
9.13
Gebruiksgemak
9.68
De Netgear Nighthawk RAXE300 is een state-of-the-art Wi-Fi 6E router die indrukwekkende prestaties levert en een premium, toekomstbestendige Wi-Fi ervaring biedt. Met snelheden variërend van 7.3Gbps tot 10.8Gbps kan hij veeleisende taken aan, zoals het streamen van 8K video's en het spelen van VR games. Volgens TechRadar biedt het mid-range RAXE300 model, met een prijs van $399.99, een topsnelheid van 7.8Gbps, waardoor het een geschikte keuze is voor activiteiten met een hoge bandbreedte.

Een opmerkelijke functie van de Nighthawk RAXE300 is zijn tri-band Wi-Fi 6E technologie, die zorgt voor snellere snelheden en betere prestaties in drukke gebieden. Zoals Wired benadrukt, waarderen gebruikers de sterke signaalsterkte van de router en zijn vermogen om meerdere apparaten tegelijkertijd te verwerken zonder enige vertraging.

Het ontwerp van de Nighthawk RAXE300 is strak en opvallend, met zijn gestroomlijnde, laag-profiel ontwerp en unieke "vleugels" die zes interne antennes herbergen. Het biedt ook voldoende opties voor bedrade verbindingen met zes Ethernet-poorten beschikbaar, zoals vermeld in de review van TechRadar.

Het instellen en beheren van de Nighthawk RAXE300 is eenvoudig met behulp van de Nighthawk app. Echter, zoals Wired opmerkt, hebben sommige gebruikers af en toe melding gemaakt van verbindingsproblemen en moeite met het bereiken van geavanceerde instellingen. Daarnaast vermeldt TechGearLab dat de router slechte Quality of Service (QoS) opties heeft en het installatieproces niet de meest eenvoudige is.

Wat betreft het bereik, excelleert de Nighthawk RAXE300 in het bieden van een geweldige dekking voor de 2.4 GHz en 5 GHz banden, waardoor het geschikt is voor grote huizen, zoals benadrukt door TechGearLab.

Vergeleken met andere Wi-Fi 6E routers op de markt, biedt de Nighthawk RAXE300 een relatief competitieve prijs, zoals vermeld door TechRadar.

Al met al is de Netgear Nighthawk RAXE300 een krachtige en betrouwbare Wi-Fi router die tegemoetkomt aan gebruikers die op zoek zijn naar een premium, toekomstbestendige Wi-Fi ervaring. Zijn indrukwekkende prestaties, tri-band Wi-Fi 6E technologie en strakke ontwerp maken het een opvallende keuze op de markt. Echter, mogelijke beperkingen zijn af en toe verbindingsproblemen, moeite met het bereiken van geavanceerde instellingen en beperkte QoS opties. Als je een router nodig hebt die een geweldige dekking biedt voor de 6 GHz band, is de Nighthawk RAXE300 een solide optie, zoals benadrukt door TechGearLab.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Netgear Nighthawk RAXE500

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Netgear Nighthawk RAXE500

 • list plusHoge prestaties en indrukwekkende dekking
 • list plusStrak en substantieel ontwerp
 • list plusGebruiksvriendelijke interface met gemakkelijke toegang tot diverse functies

Nadelen Netgear Nighthawk RAXE500

 • list plusSetup kan problematisch zijn
 • list plusMeldingen van netwerkcongestie problemen
 • list plusExtra kosten voor beveiligingsfuncties

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.51
Gebruiksgemak
8.94
De Netgear Nighthawk RAXE500 is een high-performance Wi-Fi 6E router die opvalt door zijn snelheid, ontwerp en indrukwekkende dekking. Met een prijs van $599 is het een van de weinige beschikbare Wi-Fi 6E producten op de markt. De router heeft een uniek A-Wing ontwerp dat doet denken aan Star Wars en is groter dan conventionele routers, met vier antennes in elke vleugel.

Met toegang tot de 2.4-, 5- en 6GHz frequentiebanden biedt de RAXE500 een breed scala aan datatransmissie-opties. Hij is gebouwd rond Broadcom Wi-Fi 6E hardware en beschikt over een quad-core 1.8GHz processor, 1GB RAM en 512MB flash opslag. De router kan 12 gelijktijdige datatransmissies verwerken en snelheden tot 10.8Gbps bereiken, dankzij functies zoals beamforming, MU-MIMO en 1024QAM.

De Netgear RAXE500 wordt geprezen om zijn strakke en robuuste ontwerp, dat doet denken aan een Imperial TIE Fighter of een mantarog. Hij heeft een solide zwarte kunststof behuizing zonder externe antennes, waardoor hij een schone en moderne esthetiek heeft. De router biedt ook handige hardware-installatie met zijn twee uitklapbare vleugels die in totaal 8 antennes verbergen.

Wat prestaties betreft, presteert de RAXE500 beter dan andere routers, met een solide doorvoer in de 2.4 GHz band. Er zijn echter meldingen geweest van netwerkcongestie tijdens het testen. De installatie kan ook wat problematisch zijn, waarbij gebruikers problemen ondervinden tijdens firmware-updates. Bovendien zijn de beveiligingsfuncties van de router tegen extra kosten van $69.99 per jaar na een proefperiode van 30 dagen, in tegenstelling tot sommige concurrenten die beveiliging bieden zonder extra betaling.

De Nighthawk RAXE500 blinkt ook uit in zijn gebruiksvriendelijke interface, met een startscherm lay-out die gemakkelijke toegang biedt tot verschillende functies zoals het monitoren van apparaatverbindingen, internet snelheidstests, beveiligingsinstellingen en gast Wi-Fi. De gebruikersinterface, toegankelijk via een webbrowser of de Netgear Nighthawk app, bevat ook een lijst met apparaatbeheerders voor eenvoudige controle over apparaatverbindingen. Beveiliging wordt geleverd door Bitdefender, met een inbegrepen 1-jarig abonnement en een gratis proefperiode van 1 maand. De router biedt ook een apparaat scan, evaluatie van beveiligingsmaatregelen en een VPN-service voor maximaal 200MB dagelijks verkeer.

Al met al is de Netgear Nighthawk RAXE500 een solide keuze voor wie op zoek is naar een high-performance Wi-Fi 6E router. Hij biedt indrukwekkende snelheid, dekking en een strak ontwerp. De installatie kan echter problematisch zijn en er zijn meldingen geweest van netwerkcongestie. De extra kosten voor beveiligingsfuncties kunnen ook een nadeel zijn voor sommige gebruikers.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

7. Asus RT-AX55

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Asus RT-AX55

 • list plusBetaalbare en eenvoudig te gebruiken Wi-Fi 6 router
 • list plusGoede upgrade opties voor thuis Wi-Fi netwerken
 • list plusDual-band Wi-Fi 6 en vier Ethernet-poorten voor bedrade verbindingen

Nadelen Asus RT-AX55

 • list plusNiet de snelste Wi-Fi 6 router op de markt
 • list plusOntbreekt een USB-poort
 • list plusBiedt geen goedkope mesh-satellietoptie

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.61
Functionaliteit
8.99
Gebruiksgemak
8.76
De Asus RT-AX55 is een betaalbare en gebruiksvriendelijke Wi-Fi 6-router die goede upgrade-opties biedt voor thuisnetwerken. Met een topsnelheid van 1,8 Gbps is het misschien niet de snelste Wi-Fi 6-router op de markt, maar hij is meer dan geschikt voor de meeste thuis breedbanddiensten, webbrowsen, muziek- en videostreaming en casual gaming. Volgens TechRadar heeft het een competitieve prijs van €129 en biedt het een goede upgrade-optie voor kleinere en middelgrote woningen.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Asus RT-AX55 is de dual-band Wi-Fi 6 en de vier Ethernet-poorten voor bekabelde verbindingen. Het wordt ook geleverd met een gemakkelijk te gebruiken app voor beginners en een webbrowser-interface voor gevorderde gebruikers die meer controle willen over hun netwerkinstellingen. De router kan zelfs worden gebruikt als onderdeel van een mesh-systeem met andere Asus-routers voor uitgebreide Wi-Fi-dekking.

Volgens Asus biedt de RT-AX55 een totale netwerksnelheid van 1800 Mbps, met 574 Mbps op de 2,4 GHz-band en 1201 Mbps op de 5 GHz-band. Het maakt gebruik van OFDMA- en MU-MIMO-technologie om meerdere apparaten tegelijkertijd te kunnen verwerken, waardoor de netwerkcapaciteit en efficiëntie toenemen. Het bevat ook functies zoals Target Wake Time (TWT) om het stroomverbruik te verminderen en de batterijduur van verbonden apparaten te verbeteren.

Wat het ontwerp betreft, heeft de Asus RT-AX55 een strak en compact design met een glanzende zwarte afwerking en rode accenten. Het kan aan de muur worden gemonteerd, maar heeft geen montagesleuven aan de onderkant. De router heeft ventilatie-openingen om hem koel te houden en heeft verstelbare antennes. Het mist echter een USB-poort, wat gezien kan worden als een nadeel in vergelijking met andere routers in dezelfde prijsklasse.

Over het algemeen levert de Asus RT-AX55 goede prestaties op zowel de 2,4 GHz- als de 5,0 GHz-band, waardoor het een betrouwbare optie is voor thuis Wi-Fi. De gebruiksvriendelijke app en de mogelijkheid om deel uit te maken van een mesh-systeem zijn extra voordelen. Het is echter vermeldenswaard dat het geen goedkope mesh-satellietoptie biedt, zoals sommige andere routers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Google Nest Wifi Router

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Google Nest Wifi Router

 • list plusEen strak ontwerp dat naadloos past bij elk huisdecor
 • list plusUitstekende dekking, met de mogelijkheid om verder uit te breiden
 • list plusIntegratie met Google Assistent en het slimme ecosysteem van het huis

Nadelen Google Nest Wifi Router

 • list plusGebrek aan USB-poorten en aan/uit-schakelaar
 • list plusBeperkte bedrade verbindingen

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9.07
Gebruiksgemak
8.71
De Google Nest Wifi Router is een uitstekend mesh Wi-Fi-systeem dat uitstekende prestaties combineert met slimme luidsprekerfuncties. De Nest Wifi-apparaten hebben een compact en stijlvol ontwerp dat naadloos in elk huis past. Volgens Tom's Guide kan de Nest Wifi-router op zichzelf al een oppervlakte van 2.200 vierkante voet bestrijken, terwijl een router met een verlengingspakket zelfs 3.800 vierkante voet kan bestrijken. De dekking kan verder worden uitgebreid door meer verlengingen toe te voegen.

De Nest Wifi maakt gebruik van een dual-band aanpak en beschikt over proactieve bandsturing en beamforming om de netwerkprestaties te optimaliseren. Het heeft een maximale doorvoersnelheid van 2.200 Mbps, terwijl de verlengingen een maximale doorvoersnelheid van 1.200 Mbps hebben. De apparaten ondersteunen ook Bluetooth en Thread mesh-netwerken voor verbinding met energiezuinige domoticasystemen.

Een opvallende functie van de Nest Wifi is de integratie met Google Assistent. De verlengingen versterken niet alleen het Wi-Fi-signaal, maar reageren ook op spraakopdrachten en spelen audio af, waardoor ze zowel een mesh-versterker als een slimme luidspreker zijn. Deze naadloze integratie met het slimme ecosysteem van Google maakt de Nest Wifi een uitstekende keuze voor mensen die al gebruik maken van het Google-ecosysteem.

De introductie van Wi-Fi 6E met de Nest Wifi Pro, zoals vermeld door The Verge, verbetert de connectiviteit en prestaties nog verder, waardoor het een nog betrouwbaardere keuze is voor gebruikers. De Nest Wifi Pro fungeert ook als een Thread-grensrouter en een Matter-hub, waardoor de mogelijkheden en compatibiliteit worden uitgebreid.

Het installatieproces voor de Nest Wifi is eenvoudig en kan worden uitgevoerd via de Google Home-app, zoals benadrukt door CNET. Hoewel de app misschien niet zoveel functies heeft als speciale gamingrouters, biedt het nog steeds handige controle over het netwerk. De Nest Wifi kan het verkeer naar specifieke apparaten prioriteren en zelfs het verkeer voor Google Stadia prioriteren.

Er zijn echter een paar beperkingen om op te merken. De router heeft Ethernet-poorten voor connectiviteit, maar mist USB-poorten of een aan/uit-schakelaar. Bovendien is er slechts één vrije Ethernet-aansluiting op de router en geen Ethernet-aansluitingen op de verlengingen, wat de bekabelde verbindingen beperkt.

Al met al biedt de Google Nest Wifi Router een strak ontwerp, uitstekende dekking en slimme luidsprekerfuncties, waardoor het een topkeuze is voor mensen die op zoek zijn naar een mesh Wi-Fi-systeem. De integratie met Google Assistent en compatibiliteit met het slimme ecosysteem van Google verhogen de aantrekkingskracht nog verder. Met de introductie van Wi-Fi 6E met de Nest Wifi Pro wordt de prestatie naar een hoger niveau getild, waardoor het een betrouwbare optie is voor gebruikers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. Synology WRX560

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Synology WRX560

 • list plusIndrukwekkende prestaties en bereik
 • list plusGebruiksvriendelijke interface en installatieproces
 • list plusUitgebreide toegangscontroles en geavanceerde functies

Nadelen Synology WRX560

 • list plusSommige gebruikers hebben inconsistente prestaties ervaren

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.35
Functionaliteit
8.76
Gebruiksgemak
9.23
De Synology WRX560 is een sterk aanbevolen Wi-Fi 6-router die indrukwekkende prestaties en bereik biedt. Het combineert functies voor veeleisende gebruikers en kleine bedrijven in een gebruiksvriendelijk pakket, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel thuisgebruik als gebruik in kleine bedrijven. Het installatieproces is eenvoudig en de telefoon-app biedt naadloze controle over netwerkbeheer, bandbreedtegebruik en QoS-prioriteiten. Volgens TechRadar blinkt de router uit in snelheidstests en levert indrukwekkende snelheden, zelfs op langere afstanden.

Een van de opvallende kenmerken van de WRX560 is de uitgebreide toegangs- en firewall-controles, waarmee eenvoudig het beheer van werknemers en ouderlijk toezicht mogelijk is. De Synology NAS-achtige GUI zorgt voor een gebruiksvriendelijke ervaring bij het openen van geavanceerde routerinstellingen en add-on-pakketten. De router ondersteunt VLAN-segmentatie en biedt 10 SSID's om apparaten en gebruikers in het netwerk te segmenteren.

Wat connectiviteit betreft, valt de WRX560 op met zijn 2,5 Gbps LAN- of WAN-verbindingen, die snelheid en betrouwbaarheid bieden. Bovendien biedt de router VPN-mogelijkheden en functies voor bedreigingspreventie, voor een veilige browse-ervaring.

Met een concurrerende prijs van $220 / £220 / AU$429 is de WRX560 een aantrekkelijke optie voor wie op zoek is naar een Wi-Fi 6-router. Zoals een Amazon-recensent opmerkt, biedt de router instelbare vermogensniveaus en een gebruiksvriendelijke interface, met functies zoals certificaatondersteuning en HTTPS-beheer. Het is echter vermeldenswaardig dat sommige gebruikers inconsistente prestaties hebben ervaren in vergelijking met andere modellen.

Samenvattend is de Synology WRX560 een krachtige en veelzijdige Wi-Fi 6-router die uitstekende prestaties en bereik biedt. De gebruiksvriendelijke interface, uitgebreide toegangscontroles en geavanceerde functies maken het een uitstekende keuze voor zowel thuisgebruik als gebruik in kleine bedrijven. Hoewel er mogelijk enkele inconsistenties zijn in de prestaties, maken de algehele waarde en concurrerende prijs van de WRX560 het een solide optie op de markt voor Wi-Fi-routers.

Citaten:
- "De Synology WRX560-router wordt zeer geprezen om zijn snelle prestaties en uitstekend bereik."
- "Het installatieproces is eenvoudig en intuïtief, en de telefoon-app biedt naadloze controle over netwerkbeheer, bandbreedtegebruik en QoS-prioriteiten."
- "De WRX560 ondersteunt 10 SSID's om apparaten en gebruikers in het netwerk te segmenteren, en biedt 2,5 Gbps LAN- of WAN-verbindingen."

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Wifi Routers. Er zijn namelijk 2167 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!