Bestenu

Beste wifi routers - jan. 2023

Met meer dan 556 wifi routers op de markt zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
Op deze pagina vind je de beste wifi routers op een rij

De top 10 beste wifi routers

01Score: 9.9
TP-Link Archer C50 - Router wit
TP-Link Archer C50 - Router wit
TP-Link
Ga naar laagste prijs
02Score: 9.9
TP-Link Archer AX55 zwart
TP-Link Archer AX55 zwart
TP-Link
Ga naar laagste prijs
03Score: 9.6
Linksys EA6350v4 WiFi Router Dual-Band zwart
Linksys EA6350v4 WiFi Router Dual-Band zwart
Linksys
Ga naar laagste prijs
04Score: 9.5
TP-Link Archer AX10 zwart
TP-Link Archer AX10 zwart
TP-Link
Ga naar laagste prijs
05Score: 9.4
Asus RT-AX58U zwart
Asus RT-AX58U zwart
ASUS
Ga naar laagste prijs
06Score: 9.4
TP-Link Deco M4 Mesh WiFi wit
TP-Link Deco M4 Mesh WiFi wit
TP-Link
Ga naar laagste prijs
07Score: 9.4
TP-Link Deco M5 Mesh Wifi wit
TP-Link Deco M5 Mesh Wifi wit
TP-Link
Ga naar laagste prijs
08Score: 9.4
TP-Link Deco X50 Mesh Wifi wit
TP-Link Deco X50 Mesh Wifi wit
TP-Link
Ga naar laagste prijs
09Score: 9.3
TP-Link Deco E4 Mesh Wifi wit 1
TP-Link Deco E4 Mesh Wifi wit 1
TP-Link
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.2
TP-Link M7350 - Mifi router zwart
TP-Link M7350 - Mifi router zwart
TP-Link
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Wifi Router Koopgids

avatar-contour
Michael Kramer

Michael Kramer

Gepubliceerd op: Nov 24, 2021

Geupdate op: Oct 02, 2022


Om de beste internetverbinding te krijgen, is een goede router een must. Bezuinig hier dus niet op en houd de onderstaande zaken in gedachte!

Wanneer moet je een WiFi-router vervangen?

Over het algemeen moet je proberen iedere vier tot vijf jaar je router te vervangen. Om de vier of vijf jaar komt namelijk een nieuwe WiFi-standaard uit.

Als je echter nog tevreden bent over de snelheden die je bereikt op het internet, hoeven die nieuwere standaarden geen reden te zijn tot onmiddellijke vervanging. Mensen die echter erg afhankelijk zijn van het internet, zoals thuiswerkers of professionele gamers, zijn al snel gebaat bij zo'n nieuwere WiFi-standaard.

Daarnaast geldt natuurlijk dat als je router problemen krijgt die niet recht te zetten zijn, het waarschijnlijk ook tijd is voor een nieuwe router.

Waar moet ik mijn router plaatsen?

Idealiter zet je de router op een tafel in het midden van een open ruimte. Aangezien waarschijnlijk maar weinig mensen graag een router midden in hun woonkamer hebben staan, kun je hem natuurlijk ook dichter bij een muur zetten. Probeer echter ervoor te zorgen dat de router op een redelijk hoge, open plek staat zonder veel stoorzenders eromheen.

Denk hierbij aan muren van gewapend beton, apparatuur die op de 2,4 GHz-frequentie werkt (zoals Bluetooth-apparaten of zelfs magnetrons), of objecten van metaal.

Kortom: hoe vrijer de router staat, hoe beter.

Welk kanaal moet ik instellen op mijn router?

Over het algemeen worden voor de 2,4 GHz-frequentie kanaal 1, 6 en 11 aangeraden. Het is echter een goed idee om eerst te kijken welke kanalen bij jou het minste verkeer hebben. Je kunt op Windows een programma als inSSIDer of Xirrus WiFi Inspector gebruiken om hier zicht op te krijgen.

MacOS heeft een ingebouwde tool: Wireless Diagnostics. Houdt de Option-knop ingedrukt terwijl je op het WiFi-icoontje in je menubalk klikt. Tik daarna op 'Open Wireless Diagnostics', negeer de wizard die verschijnt en tik op 'Window' in de menubalk, gevolgd door 'Scan'. Hierin zie je vanzelf de beste kanalen voor de 2,4 en de 5 GHz-banden.

Wat is het bereik van een WiFi-router?

Dat verschilt erg per router en de locatie waarin hij staat. Een standaard router kan vaak net één klein huis voorzien van een WiFi-signaal. Een simpele basisregel is dat routers die op de 2,4 GHz-frequentie werken ongeveer 30 tot 50 meter aan dekking binnenshuis leveren, en zo'n 75 tot 100 meter buitenshuis. De 5 GHz-band haalt ongeveer één-derde van deze afstanden.

Natuurlijk zijn er allerlei factoren die het bereik echter beïnvloeden. Denk aan welke standaarden de router gebruikt, andere apparatuur die op dezelfde frequentie werkt, fysieke obstructies zoals dikke muren, en hoeveel apparaten zijn aangesloten op het WiFi-netwerk.

Welke eigenschappen zijn belangrijk in een WiFi-router?

Een aantal functies zijn tegenwoordig onmisbaar in een router, om te beginnen met MU-MIMO, oftewel Next Gen AC of Wave 2 AC. De afkorting staat voor multi-user, multiple input, multiple output, wat wilt zeggen dat meerdere gebruikers gelijktijdig de router kunnen benutten zonder voor vertragingen te komen staan. Virtuele wachtrijen zijn dus verleden tijd.

Via Quality of Service kun je verder de prioriteit geven aan bepaalde programma's. Als je veel bestanden naar OneDrive uploadt terwijl je in Microsoft Word of PowerPoint werkt, geef je daarom de prioriteit aan deze programma's. Hetzelfde kan gedaan worden voor browsers of zelfs online games.

Verder wil je minstens een dual-band router hebben. Zo krijg je toegang tot de 2,4- en de veel snellere 5 GHz-band. Idealiter heb je daarnaast ook minstens één Gigabit ethernetpoort. Deze levert ultrahoge snelheden tot wel 1000 Mbps. Dit mag dan wel een beetje overdreven zijn, maar het is wel erg handig voor streamen van 4K-content of het spelen van bijvoorbeeld open world online games.

Houd de internetsnelheden die je provider levert in gedachten

Hoe goed je router ook is, het feit is dat de snelheden die je internet service provider levert de toon bepalen. Heb je een internetpakket dat slechts downloadsnelheden van 200 Mbps en uploadsnelheden van 50 Mbps haalt, dan kun je zelfs met de duurste router niet meer dan dat uit je abonnement halen.

hero illustration

Hoe komt deze geweldige wifi router opsomming tot stand..?

De wereld verandert snel... en dus de het winkelonderzoek naar de beste wifi router ook!
In het verleden ging je naar een winkel om tips te krijgen over wifi routers, maar vandaag ondersteunt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle wifi routers die te koop zijn in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van consumenten en kijkt welke wifi routers het best over de toonbank gaan
illustration
Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van wifi routers stelt hij deze opsomming samen!
Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!
illustration
hero illustration

De beste wifi routers op een rij

1 - TP-Link Archer C50 - Router wit

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen TP-Link Archer C50 - Router wit

 • list plusDeze 4g router heeft een strak design.
 • list plusDe prijs-kwaliteitverhouding van deze 4g router is voordelig.
 • list plusHet configureren van deze 4g router is eenvoudig.

Nadelen TP-Link Archer C50 - Router wit

 • list plusDeze 4g router mist anti slip pootjes.
 • list plusDeze 4g router ondersteunt niet alle 5Ghz banden.
 • list plusDeze 4g router heeft geen bridge functie.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.4

Deze TP-Link Archer C50 router adviseren wij voor kleine woningen. Met een Simultaneous Dual-Band netwerk wordt er in een paar minuten een stabiel netwerk opgezet. Deze router kan gelijktijdig op 2 verschillende Wi-Fi netwerken de 2.4 GHz en 5 GHz banden opereren. Hierdoor kun je apparaten verdelen over de wifi-banden zodat de meest intensieve netwerktaken op de snellere 5 GHz wifi-band worden geplaatst, terwijl je de 2.4 GHz wifi-band gebruikt voor de basistaken zoals browsen, het delen van bestanden en videobellen. Hierdoor zit het verkeer op jouw eigen- en gastnetwerk elkaar niet in de weg. En voor de bezorgde ouders beschikt deze router over ouderlijke controle. Hierdoor kun je gemakkelijk instellen welke sites je kinderen wel- en niet kunnen bezoeken en ervoor zorgen dat ze niet te lang op het internet zitten. Tot slot kun je de router gemakkelijk configureren via de Tether app. Zo ben je binnen no-time klaar om te gaan browsen. De app is te installeren op: Android en iOS. Geschikt voor gebruik in: Appartement Woning met één verdieping Huishoudens met een beperkt aantal verbonden apparaten. Tips van onze specialist Plaats deze router bij voorkeur ergens centraal in de woning. In de meterkast wordt het signaal geblokkeerd door de muren en dit beperkt het bereik aanzienlijk. Om gebruik te maken van het 5 GHz netwerk moeten ook de apparaten die je met dit netwerk wilt verbinden 5 GHz ondersteuning hebben. De belangrijkste eigenschappen van deze TP-Link Archer C50 router zijn: Deze router... … is voorzien van 4 ethernet aansluiting. … beschikt over bedrade fast ethernet snelheid van maximaal 100 Mbps. … biedt een Simultaneous Dual-Band draadloos Wi-Fi netwerk. … biedt een 802.11ac (Wi-Fi 5) netwerk. … heeft een maximale totale Wi-Fi snelheid van 1200 Mbps. … is voorzien van de volgende beveiligingsopties: WPA. Goed om te weten: Deze router beschikt niet over MU-MIMO. De router is dus minder geschikt voor drukke huishoudens. De router beschikt over ouderlijke controle. Beheer zelf wanneer en hoe verbonden apparaten internettoegang krijgen. Deze router ondersteund Power over Ethernet (PoE). Dit houdt in dat je toestellen via een ethernet kabel van stroom kan voorzien. Deze router beschikt over Quality of Service (QoS). Hiermee kun je bepaalde toestellen voorrang geven binnen je netwerk. Deze router is voorzien van een VPN-passthrough. Hierdoor kan je gehele huishouden anoniem over het internet surfen. Met deze router kun je een gast-netwerk opstellen. Deze router is gelimiteerd tot fast-ethernet snelheden (100 Mpb/s). Dit maakt de router minder geschikt drukke huishoudens. Deze router beschikt over 'beamforming'. Dit betekent dat het een zeer gerichte Wi-Fi dekking heeft. Wist je dat... ... wij jou ook kunnen helpen met het installeren van Wifi? De specialisten van ServicePlus maken jouw leven een stukje gemakkelijker! We installeren je nieuwe device, meten het WiFi signaal en zorgen voor de beste instellingen bij jou thuis. Zo kun jij supersnel internetten. ... je met deze router een wifi-dekking kunt bereiken van 1 verdieping? Ideaal voor als je in een studio woont, een woning met één verdieping, of een beperkt aantal verbonden apparaten. Kies voor een Mesh Wifi als je een groter bereik wilt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2 - TP-Link Archer AX55 zwart

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen TP-Link Archer AX55 zwart

 • list plusEen voordeel van deze 4G router is dat hij een hoge wifi-snelheid van 5GHz heeft, wat goed is voor streaming en gaming.
 • list plusEen ander voordeel van deze 4G router is dat hij een duidelijke web-interface heeft, wat het configureren gemakkelijk maakt.
 • list plusEen laatste voordeel van deze 4G router is dat hij opties voor gastnetwerken heeft, wat het gemakkelijk maakt om gasten toegang te geven tot het netwerk.

Nadelen TP-Link Archer AX55 zwart

 • list plusEen nadeel van deze 4G router is dat er een abonnementmodel is, wat een beperking kan zijn voor sommige gebruikers.
 • list plusEen ander nadeel van deze 4G router is dat er geen ondersteuning is voor 160MHz kanaalbreedte, wat een beperking kan zijn voor sommige gebruikers.
 • list plusEen laatste nadeel van deze 4G router is dat er geen firmware is voor WPA3, wat een beperking kan zijn voor sommige gebruikers.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
8.9

Voorzie je thuisnetwerk van wifi 6 met de TP-Link Archer AX55. Dit is de opvolger van de populaire Archer AX50 met een opgefrist uiterlijk. Doordat deze wifi router beschikt over de nieuwste wifi-versie haal je een hogere snelheid met geschikte apparaten. Daardoor stream je met meerdere apparaten tegelijk. Bovendien voorzie je tientallen apparaten tegelijk van draadloos internet. Niet alleen de smartphones of laptops van al je gezinsleden, maar ook je smart home apparaten. Dankzij de nieuwe wifi standaard en krachtige processor heb je geen last van vertraging. Met de overzichtelijke app van TP-Link installeer je de router eenvoudig zelf. Hierin stel je ook ouderlijke controle in. Daarmee filter je schadelijke sites voor je kinderen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 1 februari in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

3 - Linksys EA6350v4 WiFi Router Dual-Band zwart

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Linksys EA6350v4 WiFi Router Dual-Band zwart

 • list plusEen voordeel van deze 4G router is dat het een goede bandbreedte en betrouwbaarheid biedt.
 • list plusDeze router is makkelijk te installeren en te configureren.
 • list plusEen ander pluspunt is dat deze router een krachtige dual-band wifi-verbinding heeft.

Nadelen Linksys EA6350v4 WiFi Router Dual-Band zwart

 • list plusEen nadeel van deze router is dat het geen ingebouwde modem heeft.
 • list plusEen ander nadeel is dat deze router geen USB-poorten heeft.
 • list plusEen ander minpunt is dat deze router geen geavanceerde beveiligingsfuncties heeft.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
8.8

Blijft je favoriete show weer eens bufferen of rent je zoon wanhopig door huis omdat zijn game voor de derde keer vandaag ‘not connected’ aangeeft? Met de Linksys EA6350v4 behoren deze scenario’s tot de verleden tijd. Onze dual-band WiFi 5-router is 2,3 keer sneller dan WiFi 4 en ondersteunt snelheden tot wel 1200 Mbps (op maar liefst 10 apparaten tegelijk!), zodat je ongestoord van je volgende Netflix-binge kunt genieten. Dynamische dual-band WiFi-technologie De next-level dual-band-technologie verstuurt gerichte WiFi-signalen van hoge snelheid aan meerdere apparaten tegelijk. Het resultaat? Stabiel en snel internet voor iedereen in huis; of je nu aan het streamen bent of de hoogste prestaties zoekt voor de nieuwste game, de mogelijkheden zijn eindeloos! Up-to-date beveiligingsbeheer Vind je dat je kids vandaag even genoeg hebben gegamet? Het eenvoudige beveiligingsbeheer maakt het mogelijk het internetgebruik te beheren en beperken. En dankzij de automatisch firmware-updates weet je zeker dat het systeem up-to-date is en dat je gegevens veilig zijn. Ook handig? Met de Linksys-app kun je precies zien welke apparaten verbonden zijn EN heel gemakkelijk een gastnetwerk instellen. Wel zo fijn! Eenvoudige installatie via de app Installatie is nog nooit zo eenvoudig geweest. Je installeert de EA6350v4 eenvoudig via de browser van je apparaat, binnen enkele momenten ben je online! Alle voordelen op een rijtje: ● Snelle WiFi voor meerdere apparaten tegelijk dankzij WiFi 5 ● Gegevensoverdracht met snelheden tot wel 1200 Mbps ● Multi-User MIMO-technologie ● Beschermde gasttoegang ● Eenvoudige installatie dankzij Linksys-app ● 24/7 bereikbare klantenservice ● 2 jaar beperkte productgarantie Eenvoudige installatie? Check. Geavanceerde beveiliging? Check. Ouderlijk toezicht? Check check. Bestel jouw WiFi 5-router vandaag nog en geniet direct van snel en stabiel internet.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4 - TP-Link Archer AX10 zwart

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen TP-Link Archer AX10 zwart

 • list plusDeze 4g router heeft een hoge upload- en download snelheid, waardoor hij geschikt is voor streaming en gaming.
 • list plusDe TP-Link Archer AX10 zwart heeft een breder bereik, wat betekent dat je ook in de moeilijk bereikbare kamers een goed signaal hebt.
 • list plusHet toestel is makkelijk te installeren met behulp van de app.

Nadelen TP-Link Archer AX10 zwart

 • list plusDe TP-Link Archer AX10 zwart heeft geen mesh, waardoor je meerdere routers niet kan koppelen.
 • list plusDe TP-Link Archer AX10 zwart heeft geen antivirus ingebouwd, wat betekent dat je extra software moet installeren om je netwerk te beschermen.
 • list plusDe TP-Link Archer AX10 zwart heeft geen switchmodus, waardoor het niet mogelijk is om meerdere apparaten aan te sluiten.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
8.5

Voorzie je thuisnetwerk van wifi 6 met de TP-Link Archer AX10 router. Doordat deze wifi router beschikt over de nieuwste wifi-versie haal je een hogere snelheid met geschikte apparaten. Dankzij wifi 6 voorzie bovendien al je apparaten tegelijk van wifi. Niet alleen smartphone, pc en je televisie, maar ook al je slimme apparaten. Dankzij de triple core processor heb je geen last van vertraging als alle apparaten tegelijk online gaan. Met de overzichtelijke app van TP-Link installeer je de router eenvoudig zelf. Hierin geef je ook bepaalde apparaten voorrang. Zo stream je altijd zonder haperingen, zelfs wanneer je tegelijkertijd aan het downloaden bent.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 1 februari in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

5 - Asus RT-AX58U zwart

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Asus RT-AX58U zwart

 • list plusDe Asus RT-AX58U zwart biedt uitgebreide beveiliging met Trend Micro.
 • list plusHet is eenvoudig om de router te installeren via de app.
 • list plusDe router is klaar voor de toekomst.

Nadelen Asus RT-AX58U zwart

 • list plusDe meegeleverde UTP kabel is te kort.
 • list plusDe Asus RT-AX58U zwart heeft geen standaard mogelijkheid om aan de muur te monteren.
 • list plusDe Asus app crasht meermaals bij het updaten van de firmware..

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.1

De Asus RT-AX58U is een router voor huishoudens waarin veel apparaten draadloos online gaan. Deze router is voorzien van wifi 6, waardoor je tientallen apparaten tegelijk voorziet van wifi. Zonder dat het netwerk vertraagt. Dankzij de nieuwste wifi-versie is het draadloze netwerk bovendien zo'n 3 keer sneller dan met een standaard wifi 5 router. Met deze router bescherm je jouw thuisnetwerk bovendien tegen hackers en virussen. De router heeft een ingebouwde virusscanner van Trend Micro en met WPA3-encryptie weet je ook zeker dat niemand inbreekt op je wifi-netwerk. Wil je draadloos internet in een groter deel van je huis? Koppel 2 van deze routers aan elkaar met AiMesh voor betere dekking.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6 - TP-Link Deco M4 Mesh WiFi wit

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen TP-Link Deco M4 Mesh WiFi wit

 • list plusHet voordeel van deze 4g router is dat het een sterke wifi dekking heeft en efficiënt is.
 • list plusEen ander voordeel is dat het makkelijk in gebruik is en veel configuraties voor toegang kids heeft.
 • list plusHet heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Nadelen TP-Link Deco M4 Mesh WiFi wit

 • list plusEen nadeel van deze 4g router is dat het aan de grote kant is.
 • list plusHet design is niet ieders smaak.
 • list plusTot slot is het niet compatibel met alle apparaten.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
7.9

Met de TP-Link Whole Home Mesh Wi-Fi-systeem AC1200 Dual-Band Wi-Fi Deco M4 (3-pack) blijf je altijd en overal verbonden. De Deco Mesh-technologie geeft je een betere wifi-ervaring in alle richtingen, met hogere wifi-snelheden en een sterk wifi-signaal voor een heel groot huis. Wi-Fi Dead-Zone Killer Koop Deco M4 voor een sterk Wi-Fi-signaal in elke hoek van uw huis tot 4000 vierkante meter. Draadloze verbindingen en optionele Ethernet-backhaul werken samen om Deco-units met elkaar te verbinden, voor nog snellere netwerksnelheden en echt naadloze dekking. Kenmerken van de TP-Link Deco M4 (3-pack): Dit multiroom wifi systeem... ... geeft complete dekking voor het hele huis. ... kent geen haperingen en geen verlies van snelheid. ... heeft eén wifi-naam (SSID) voor je hele huis. ... is eenvoudig te gebruiken als router, access point of range extender. ... beschikt over de functie ouderlijk toezicht om je kinderen online veiligheid te bieden. ... is eenvoudig te installeren via de gratis app. ....is compatibel met Smart Home en Amazon Alexa. Wil je meer dekking? Voeg gewoon nog een Deco toe. Naadloos roamen, wees altijd snel Deco-units werken samen om één verenigd netwerk te vormen met één SSID. Je telefoon of tablet maakt automatisch verbinding met de snelste Deco terwijl je door je huis beweegt, waardoor een echt naadloze wifi-ervaring ontstaat. Stabiele verbindingen, Geen buffering meer Deco M4 biedt een lagvrije verbinding met maximaal 100 apparaten. Een snelle netwerkervaring is gegarandeerd voor alle apparaten en alle toepassingen, van surfen, downloaden, streamen tot gamen. 2-in-1 router- en toegangspuntmodi Flexibel en multifunctioneel, de Deco M4 bevat een verscheidenheid aan functies waardoor hij kan dienen als router of toegangspunt. Kies gewoon de modus voor je daadwerkelijke netwerkvereisten en ervaar de maximale draadloze flexibiliteit. Robuust ouderlijk toezicht Eenvoudig, intuïtief ouderlijk toezicht maakt het gemakkelijk bescherm je kinderen terwijl ze online zijn. Alle Deco's Samenwerken Deco M4 is compatibel met elk ander Deco-model vormen een Mesh-netwerk. Breid Mesh Wi-Fi-dekking uit altijd door simpelweg meer Deco's toe te voegen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

7 - TP-Link Deco M5 Mesh Wifi wit

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen TP-Link Deco M5 Mesh Wifi wit

 • list plusDe TP-Link Deco M5 Mesh Wifi wit is eenvoudig te installeren via de app.
 • list plusEen ander voordeel van de TP-Link Deco M5 Mesh Wifi wit is dat het een goede prijs/kwaliteit verhouding heeft.
 • list plusDe TP-Link Deco M5 Mesh Wifi wit heeft een goed bereik.

Nadelen TP-Link Deco M5 Mesh Wifi wit

 • list plusEen nadeel van de TP-Link Deco M5 Mesh Wifi wit is dat het relatief duur is als je de uitbreiding met een 4e unit wilt doen.
 • list plusDe TP-Link Deco M5 Mesh Wifi wit heeft geen USB-C poort voor spanning.
 • list plusDe TP-Link Deco M5 Mesh Wifi wit heeft beperkte customisatie.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
7.8

De TP-Link Deco M5 is een multiroom wifi systeem bestaande uit drie losse stations. Deze drie stations communiceren allen met elkaar middels wifi mesh technologie, waardoor je hele woning wordt voorzien van één groot draadloos netwerk. Dankzij deze technologie ervaar je geen haperingen of verlies van snelheid meer en behoren je netwerkproblemen tot het verleden. Belangrijkste kenmerken van de TP Link Deco M5: Deze Mesh WiFi... ... is compatibel met Smart Home. ... geeft je de online veiligheid met HomeCare. HomeCare biedt een uitgebreide beveiliging zodat elk apparaat in je netwerk automatisch beschermt is tegen online bedreigingen. Goed om te weten: Ideaal voor woningen met: Meerdere devices Meerdere verdiepingen Meerdere kamers Installatie Deco is eenvoudig te installeren. Download de app en laat Deco de perfecte plek vinden voor het beste bereik. Wist je dat... ... wij jou ook kunnen helpen met het installeren van Wifi? De specialisten van ServicePlus maken jouw leven een stukje gemakkelijker! We installeren je nieuwe device, meten het WiFi signaal en zorgen voor de beste instellingen bij jou thuis. Zo kun jij supersnel internetten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8 - TP-Link Deco X50 Mesh Wifi wit

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen TP-Link Deco X50 Mesh Wifi wit

 • list plusDeze 4G router heeft een sterke WiFi dekking in huis.
 • list plusHet installeren van deze 4G router is makkelijk.
 • list plusEr zijn twee ethernet poorten per stuk.

Nadelen TP-Link Deco X50 Mesh Wifi wit

 • list plusEr is een ernstig beveiligingslek in het gast netwerk.
 • list plusEr is geen muurbeugel beschikbaar.
 • list plusMet deze 4G router is het niet mogelijk om een kanaal te kiezen.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
7.7

Met het TP-Link Deco X50 mesh wifi 6 3-Pack mesh systeem voorzie je een huis tot 100 vierkante meter volledig van stabiele wifi 6. Deze nieuwe wifi versie zorgt voor een hogere snelheid en stabieler draadloos internet. Zo sluit je moeiteloos meer dan 20 apparaten tegelijk aan op internet zonder dat je verbinding instabiel wordt. Bovendien is de dekking beter, zodat de wifi punten verder van elkaar kunnen staan. Dankzij de hoge wifi snelheid is deze router geschikt voor gemiddeld snelle internetverbindingen. Zo stream je met meerdere gezinsleden in de hoogste kwaliteit. Het mesh netwerk zorgt ervoor dat je op meerdere verdiepingen online gaat met dezelfde netwerknaam. Overschakelen is niet meer nodig.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

9 - TP-Link Deco E4 Mesh Wifi wit 1

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen TP-Link Deco E4 Mesh Wifi wit 1

 • list plusHet installeren van deze 4G router is zeer eenvoudig.
 • list plusGeen technische kennis nodig om de router te gebruiken.
 • list plusHet neemt weinig plaats in beslag.

Nadelen TP-Link Deco E4 Mesh Wifi wit 1

 • list plusEr is een mesh point nodig voor elke verdieping.
 • list plusDe app is erg gericht op dummies.
 • list plusJe mag geen ander wifi kanaal kiezen dan wat de router aanbiedt.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.5
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.6

Met de TP-Link Deco E4 voorzie je jouw huis van een stabielere wifi verbinding dan met een standaard router. Deze set bestaat uit 3 stations die draadloos met elkaar samenwerken. Daardoor heb je ook in een groot appartement of op de eerste verdieping van je huis een betrouwbaar wifi-signaal. Via de overzichtelijke app stel je eenvoudig geavanceerde opties in. Schakel bijvoorbeeld de ouderlijke controle in. Zo bepaal je wat voor sites je kinderen mogen bezoeken en wanneer zij online kunnen.Dit systeem werkt alleen goed bij internetverbindingen met een maximale snelheid van 100 Mbps.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

10 - TP-Link M7350 - Mifi router zwart

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen TP-Link M7350 - Mifi router zwart

 • list plusDeze 4G router heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
 • list plusHet is eenvoudig te bedienen.
 • list plusHet heeft een duidelijk scherm met alle relevante informatie.

Nadelen TP-Link M7350 - Mifi router zwart

 • list plusEr wordt geen sim-adapter meegeleverd.
 • list plusHet is prijzig.
 • list plusHet is niet krasvast.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
7.4

De TP-Link M7350 is een mifi router waarmee je eenvoudig en binnen een paar minuten een wifi-hotspot kunt opzetten voor tot wel 10 apparaten tegelijkertijd. De M7350 ondersteunt 4G LTE waardoor je er downloadsnelheden tot 150 Mbps mee kunt behalen. Plaats simpelweg een 4G-simkaart in de mifi router en creëer je eigen betrouwbare 300 Mbps dual-band hotspot terwijl je onderweg bent. Dit is meer dan voldoende om (U)HD films of series naadsloos mee te streamen, bestanden razendsnel te downloaden of te videochatten zonder onderbreking. Tip van onze specialist Pas de netwerknaam (SSID) en het wachtwoord de eerste keer direct aan zodat mensen niet onaangekondigd op jouw netwerk kunnen komen Niet te gebruiken op het Amerikaanse continent Ideaal voor onderweg of op vakantie Het compacte formaat en de 2000 mAh interne batterij maken hem bovendien tot een ideale reisgenoot, zodat gebruikers max. 10 uur kunnen werken, streamen of gamen. Om de M7350 op te laden hoef je hem enkel via een micro-USB kabel op een laptop of portable oplader aan te sluiten. Op het TFT-display kun je daarnaast eenvoudig de status van het apparaat bekijken, zoals signaalsterkte, type netwerk (4G/3G/2G), Wi-Fi status, berichten, netwerkverkeersstatistieken en de gebruiksduur van de batterij. In welke landen werkt deze mifi router? Om er achter te komen of deze mifi router gebruikt kan worden in jouw (vakantie)land naar keuze moet je de volgende stappen volgen: 1. Check welke frequentiebanden door de M7350 worden ondersteunt (zie hieronder) 2. Ga vervolgens online na welke provider in jouw land naar keuze diezelfde banden ondersteunt 3. Koop een SIM-kaart van die provider en plaats deze in de M7350 Ondersteunde frequentiebanden TP-Link M7350 4G (LTE): B1/B3/B7/B8/B20 3G (UMTS): B1/B8 Micro SD-kaartslot De M7350 beschikt over een Micro SD-kaartslot waardoor het eenvoudig is om foto's, muziek, video's etc. te delen binnen je mobiele netwerk. Er worden Micro-SD kaarten tot 32GB ondersteunt. tpMiFi App Met de gratis tpMiFi app heb krijg je eenvoudig toegang tot de M7350. Je kunt de M7350 beheren vanaf een IOS/android apparaat dat is verbonden met de M7350. Met de tpMiFi app kun je bijvoorbeeld datalimieten instellen, beheren welke apparaten toegang kunnen krijgen tot je wifi-netwerk, berichten versturen en mediabestanden delen naar/vanaf een verwisselbare micro SD-kaart. *Micro SD-kaart los verkrijgbaar.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van wifi routers. Er zijn immers 556 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en ga je straks de beste