Wat is de beste Mesh Router van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 07 december, 2023

Het kopen van een goede Mesh Router is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste Mesh Router van 2023? Na het testen van 288 Mesh Routers kwam de Amazon Eero 6 als beste uit onze Mesh Router-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Mesh Routers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Mesh Routers-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Mesh Router-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Mesh Routers

1Score: 9.8
Amazon Eero 6
Beste netwerkrouter
Amazon Eero 6
Amazon
2Score: 9.8
Asus ROG Rapture GT6
Ontworpen voor gamers met topprestaties
Asus ROG Rapture GT6
Asus
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Eero 6
Driedelige opstelling ideaal voor grote huizen
Eero 6
Eero
4Score: 9.5
Asus ZenWiFi Pro ET12
Asus ZenWiFi Pro ET12
Asus
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.4
TP-Link Deco X20
TP-Link Deco X20
TP-Link
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.4
TP-Link Deco S4
TP-Link Deco S4
TP-Link
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
Netgear Orbi AC1200
Netgear Orbi AC1200
Netgear
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.3
Linksys Velop AX4200
Linksys Velop AX4200
Linksys
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.3
Netgear Orbi WiFi 6E (RBKE963)
Netgear Orbi WiFi 6E (RBKE963)
Netgear
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.1
TP-Link Deco P9
Optimaal voor dikkere muren
TP-Link Deco P9
TP-Link
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Mesh Router Koopgids

Met een mesh netwerk maak je korte metten met 'dead zones' in je WiFi-netwerk. Lees daarom hieronder over een aantal belangrijke zaken om in gedachten te houden tijdens de aankoop van een mesh router!

Wat doet een mesh router?

Een mesh router is een van de bouwstenen van een mesh netwerk. Hiermee voorzie je je hele huis van een sterk WiFi-signaal via verscheidene mesh routers, oftewel nodes. Dit in tegenstelling tot de enkele 'WiFi-bubbel' die een alleenstaande router creëert. Je hebt in feite drie tot vijf verschillende routers verspreid door het hele huis heen staan, maar in plaats van dat ze ieder een eigen netwerk uitzenden, onderhouden ze gezamenlijk één groot, naadloos netwerk.

De meest dichtstbijzijnde - die het sterkste signaal biedt - wordt automatisch door je apparatuur gekozen zonder dat je dit doorhebt. De overschakeling tussen de verschillende mesh node is naadloos.

Wat is het verschil tussen mesh routers en een router met een WiFi-versterker?

Net als een normale router met een WiFi-versterker, is een mesh router verbonden aan een de primaire router die verbonden is met de internetaansluiting van je huis. Dat is echter waar de overeenkomsten tussen mesh router en een router met een WiFi-versterker eindigen.

In tegenstelling tot het bovengenoemde systeem, communiceren mesh routers via een zogenaamde 'ad-hoc'-systeem met elkaar. Op die manier wordt de primaire router - die direct verbonden is met het internet - in zekere zin 'gerepliceerd' binnen elke mesh router, oftewel (satelliet) node. Hierdoor communiceren de nodes onderling met elkaar net als dat een router met een WiFi-versterker zou doen.

Met een mesh-netwerk verlies je nooit zijn signaalsterkte, -snelheid of -stabiliteit, zolang je maar een node in de kamer hebt staan waar je aan het internetten bent.

Wat is het verschil tussen normale en mesh routers?

Met een traditionele router ben je afhankelijk van een enkel toegangspunt tot het internet. Hoe verder je je hier vandaan begeeft, hoe zwakker en instabieler het te ontvangen WiFi-signaal wordt. Heb je echter een aantal samenwerkende mesh routers oftewel nodes, dan heb je meerdere toegangspunten.

Qua hardware verschillen ze niet veel van elkaar. Je let op dezelfde specificaties als dat je bij je zoektocht naar een goede WiFi-router zou doen. Wel de specifieke resultaten kunnen ietwat verschillen.

Hoewel je met een mesh network een groot, sterk en stabiel WiFi-netwerk creëert, heeft een mesh netwerk over het algemeen wel nog moeite met het uitvoeren van grote opdrachten, zoals je bijvoorbeeld verwacht bij professionele gamers. Online games slurpen al snel veel data, waardoor andere WiFi-gebruikers ondanks het alles-dekkende WiFi-netwerk last krijgen van lagere snelheden.

In zo'n geval is het een beter idee een ijzersterke WiFi-router te kopen en deze dichtbij je game pc of console te zetten.

Is een acces point hetzelfde als een mesh router?

Nee, maar in zekere opzichten lijken ze wel op elkaar. Een access point (AP) is een upgrade voor een bestaand netwerk (hoewel het soms ook raadzaam is je primaire router meteen te vervangen). De AP wordt simpelweg via een ethernetkabel met de router verbonden, een paar instellingen worden gewijzigd en voilá, je hebt overal WiFi, afhankelijk van hoeveel AP's je ophangt.

Merk hierbij op dat AP's onderling niet met elkaar communiceren. Mesh routers communiceren wél onderling met elkaar. Dit wordt mogelijk gemaakt door 'wireless uplink', wat een mesh router toestaat als een basisstation te dienen voor tot wel vier andere nodes. Daarnaast staat dit een naadloze synchronisatie van instellingen toe. Verander je dus ergens een instelling, dan is het hele mesh netwerk daar meteen van op de hoogte.

Als kanttekening moet wel gezegd worden dat er inmiddels ook AP's zijn waarbij uplinking mogelijk is. Dat maakt de verschillen tussen AP's en mesh routers nóg kleiner.

Waar plaats ik het beste een mesh router?

Net als bij iedere andere router kies je idealiter een hoge, centrale positie waar je router niet geblokkeerd wordt door omliggende objecten. Je router moet zo vrij mogelijk staan.

Je wilt echter waarschijnlijk je mesh router niet midden op de eettafel zetten. Probeer daarom bijvoorbeeld een plek bovenop een kast vrij te houden voor je mesh router, of op een bijzettafeltje. Sommige modellen kun je ook ophangen.

Verberg je mesh routers hoe dan ook niet in kasten, achter muren of onder meubilair. Dit verstoort het signaal alleen maar.

Wanneer heb ik een mesh netwerk nodig?

Je hebt een mesh netwerk nodig als je in meerdere delen van je huis zogeheten 'dead zones' hebt, waar je slecht of helemaal geen WiFi-signaal hebt. Dit gebeurt vooral snel in grotere huizen die een enkele router moet voorzien van internet.

Heb je slechts in één gebied slecht ontvangst, zoals in een specifieke kamer? Dan zijn andere, goedkopere opties het overwegen eerst waard - zoals een powerline adapter of een enkele access point.

hero illustration

Hoe testen we Mesh Routers?

Om de beste Mesh Router te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Mesh Router-test hebben we 288 Mesh Routers vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze Mesh Router-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Mesh Router-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Mesh Router-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Mesh Router in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 288 Mesh Routers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Mesh Routers in een handige lijst

1. Beste netwerkrouter: Amazon Eero 6

Loading ...

Voordelen Amazon Eero 6

 • list plusGebruiksvriendelijke interface
 • list plusConsistente snelheden geschikt voor gigabit netwerken
 • list plusOndersteuning voor slimme apparaten in huis

Nadelen Amazon Eero 6

 • list plusPrestaties vallen tegen in vergelijking met andere routers op de markt

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.36
Gebruiksgemak
10
De Amazon Eero 6 mesh-router is een solide optie voor wie zijn thuis-Wi-Fi-netwerk wil upgraden. Met zijn strakke ontwerp en gebruiksvriendelijke interface biedt het een eenvoudig installatieproces en intuïtieve bediening via de Eero app. Een reviewer van CNET merkt op: "De Eero 6 Plus mesh-router biedt eenvoudige installatie en bediening via de Eero app, consistente snelheden geschikt voor gigabit-netwerken en ondersteuning voor 160MHz-kanalen."

De Eero 6 maakt gebruik van Wi-Fi 6-technologie, wat zorgt voor consistente snelheden die geschikt zijn voor gigabit-netwerken. Het is echter vermeldenswaard dat een andere review van CNET heeft vastgesteld dat de prestaties van de Eero 6 tekortschieten in vergelijking met andere routers op de markt. De reviewer vermeldt: "De router was niet snel genoeg om volledig gebruik te maken van gigabit-snelheden en slechte band-sturing en signaalroutering zorgden voor onnodige snelheidsdalingen."

Een opvallende functie van de Eero 6 is de ondersteuning voor Matter, evenals een ingebouwde Zigbee-hub, waardoor het een uitstekende keuze is voor slimme huizen. De Eero 6 Plus biedt ook een groter bereik, met de mogelijkheid om tot 4.500 vierkante voet te bestrijken met een driedelig systeem. Volgens een Amazon-reviewer: "De Amazon Eero 6+ mesh Wi-Fi-router is een snelle en betrouwbare optie die gigabit-snelheden biedt en verbinding kan maken met 75+ apparaten. Het zorgt voor dekking tot 1.500 vierkante voet."

Bij het vergelijken van de Eero 6 Plus met zijn tegenhanger, de Eero Pro 6E, zijn er een paar belangrijke verschillen. De Eero Pro 6E is krachtiger, met snellere radio's, een beter bereik en meer RAM. De Eero 6 Plus is echter kosteneffectiever, waardoor het een betere optie is voor mensen met een beperkt budget. Zoals de CNET-review uitlegt: "De Eero 6 Plus is de winnaar vanwege zijn kosteneffectiviteit, terwijl de Eero Pro 6E betere prestaties biedt."

Kortom, de Amazon Eero 6 mesh-router biedt een gebruiksvriendelijke interface, consistente snelheden geschikt voor gigabit-netwerken en ondersteuning voor slimme apparaten thuis. Hoewel het misschien niet de snelste prestaties heeft in vergelijking met andere routers op de markt, biedt het een betrouwbare en betaalbare optie voor wie zijn thuis-Wi-Fi-netwerk wil upgraden.

Verkrijgbaar bij:

2. Ontworpen voor gamers met topprestaties: Asus ROG Rapture GT6

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Asus ROG Rapture GT6

 • list plusTop prestaties en uitstekende dekking
 • list plusOndersteunt WiFi 6-technologie voor een snelle en betrouwbare internetverbinding
 • list plusUitgebreide netwerkbeveiliging met AiProtection Pro en Instant Guard

Nadelen Asus ROG Rapture GT6

 • list plusHeeft mogelijk niet hetzelfde niveau aan functies of aanpassingsmogelijkheden als sommige andere high-end mesh-routers

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.47
Gebruiksgemak
10
De Asus ROG Rapture GT6 is een krachtige Wi-Fi 6 mesh-router die speciaal is ontworpen voor gamers. Met zijn top prestaties en uitstekende dekking springt deze router er echt uit. Hij heeft een kenmerkende trapeziumvormige vorm, het Republic of Gamers (ROG) logo en een futuristisch design met opvallende zeshoekige patronen. Hij is verkrijgbaar in het zwart of maanlicht wit, waarbij de zwarte versie een intimiderende uitstraling heeft. Met een prijs van $600 voor een set van twee, is hij $100 goedkoper dan de Netgear Orbi RBK852 mesh kit, waardoor het een geweldige keuze is voor gamers met een beperkt budget.

De GT6 beschikt over negen antennes en ondersteunt zowel de 2.4GHz als de 5GHz band, met een maximale doorvoersnelheid van 10.1Gbps. Hij heeft ook een 2.5Gbps WAN ingang, drie downstream gigabit Ethernet poorten, een USB 3.2 poort en een aan/uit schakelaar. De router presteerde uitzonderlijk goed in tests, met een hoge doorvoersnelheid en lage latentie. Volgens Tom's Guide presteerde hij beter dan de Netgear Orbi RBK852 en de TP-Link Deco X20 wat betreft snelheid.

Een van de belangrijkste kenmerken van de ROG Rapture GT6 is de ondersteuning voor WiFi 6 technologie, wat zorgt voor 4X meer capaciteit en 2.7X de snelheid in vergelijking met WiFi 5. Dit zorgt voor een snelle en betrouwbare internetverbinding, ideaal voor online gaming. De GT6 biedt ook gewijd mesh backhaul en verbeterde backhaul capaciteit voor naadloos gamen. De RangeBoost Plus technologie verbetert de dekking en WiFi-prestaties, waardoor dode zones worden geëlimineerd met zijn negen interne antennes.

Wat betreft beveiliging, biedt de GT6 uitgebreide netwerkbeveiliging met AiProtection Pro en Instant Guard. Dit zorgt voor een veilige en beveiligde online gaming ervaring. De router heeft ook LAN-aggregatie voor extra bandbreedte en heeft een slank design met efficiënte warmteafvoer.

Al met al is de Asus ROG Rapture GT6 een topklasse Wi-Fi 6 mesh-router die geweldige prestaties en dekking biedt voor middelgrote tot grote huizen. Volgens de recensies blinkt hij uit in snelheid, bereik en gebruikersvriendelijke interface, waardoor het een uitstekende keuze is voor gamers. Het is echter vermeldenswaardig dat de router speciaal is ontworpen voor gamers en mogelijk niet dezelfde functies of aanpassingsmogelijkheden heeft als sommige andere high-end mesh-routers op de markt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Driedelige opstelling ideaal voor grote huizen: Eero 6

Loading ...

Voordelen Eero 6

 • list plusBetrouwbare en functierijke mesh-router
 • list plusSnellere snelheden en verbeterde prestaties
 • list plusEenvoudige installatie en bediening via de Eero-app

Nadelen Eero 6

 • list plusBeperkingen qua geavanceerde functies en connectiviteitsopties
 • list plusGenereert veel warmte en heeft beperkte ventilatie
 • list plusBasisaansluitpaneel met beperkte Ethernet-poorten

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.88
Functionaliteit
9.62
Gebruiksgemak
9.6
De Eero 6 is een Wi-Fi 6 mesh-router die snellere en betrouwbaardere snelheden biedt in vergelijking met zijn voorganger. Het heeft een strak ontwerp met elke unit die een paar gigabit Ethernet-poorten en een USB-C voedingsaansluiting heeft. De router ondersteunt Wi-Fi 6 en heeft een bereik van maximaal 1.500 vierkante voet. Het biedt een eenvoudige installatie en bediening via de Eero-app, waarmee gebruikers verbonden apparaten kunnen bekijken, profielen kunnen maken voor ad-blockers en ouderlijk toezicht, en snelheden en datagebruik kunnen bijhouden. De Eero 6 biedt ook ondersteuning voor Matter en een ingebouwde Zigbee-hub, waardoor het geschikt is voor slimme huizen.

"De Eero 6 Plus is een betrouwbare en functierijke mesh-router voor thuisnetwerken." - CNET

Bij het kiezen van een Eero Wi-Fi mesh-router moeten factoren zoals internetsnelheid en pandgrootte in overweging worden genomen. Voor de meeste mensen wordt de Eero 6 Mesh System (3-Pack) aanbevolen, met snelheden tot 500 Mbps en dekking tot 4.500 vierkante voet. Het Eero 6+ Mesh System (3-Pack) is geschikt voor snellere internetsnelheden, terwijl het Eero Pro 6 Mesh System (3-Pack) ideaal is voor grote en drukke huizen met een dekking tot 2.000 vierkante voet per router.

"Houd rekening met uw internetsnelheid, pandgrootte en specifieke behoeften bij het kiezen van een Eero Wi-Fi mesh-router." - Wired

De Eero 6 valt op als een van de meest betaalbare opties die Wi-Fi 6 bieden. Het biedt een betaalbare en gemakkelijk te gebruiken upgrade voor thuis Wi-Fi. De Eero-app maakt snelheidstests mogelijk, monitort het datagebruik, maakt gastnetwerken aan en stelt schema's in voor internettoegang. Het kan echter beperkingen hebben die meer ervaren gebruikers kunnen ontmoedigen.

"De Eero 6 is een budgetvriendelijke optie om thuis Wi-Fi te verbeteren." - TechRadar

De Eero Pro 6 is een solide Wi-Fi 6-router met eenvoudige installatie en indrukwekkende prestaties. Het is verkrijgbaar in verschillende pakketten om verschillende grote gebieden te bestrijken. Het ontwerp is compact en gemakkelijk te verbergen, met een rubberen basis om krassen te voorkomen. Het heeft interne antennes voor Bluetooth en Zigbee, evenals vijf Wi-Fi-antennes. De Eero Pro 6 kan tot 4,2 Gbps doorvoer leveren. Het genereert echter veel warmte en heeft beperkte ventilatie. Het heeft ook een eenvoudig aansluitpaneel met twee Ethernet-poorten, maar ondersteunt geen Multi-Gig modems of poortaggregatie.

"De Eero Pro 6 is een krachtige en gemakkelijk te gebruiken Wi-Fi 6-router met enkele beperkingen." - Tom's Guide

Samengevat is de Eero 6 een betrouwbare en functierijke mesh-router met snellere snelheden en verbeterde prestaties. Het is geschikt voor grote huizen en biedt een eenvoudige installatie en bediening via de Eero-app. De Eero 6 valt op als een van de meest betaalbare opties die Wi-Fi 6 bieden, waardoor het een budgetvriendelijke keuze is om thuis Wi-Fi te verbeteren. Het kan echter beperkingen hebben op het gebied van geavanceerde functies en connectiviteitsopties. Over het algemeen is de Eero 6 een solide keuze voor degenen die hun thuis Wi-Fi-systeem willen upgraden.

Verkrijgbaar bij:

4. Asus ZenWiFi Pro ET12

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Asus ZenWiFi Pro ET12

 • list plusUitstekende prestaties en dekking voor grotere huizen en kantoren.
 • list plusMaakt gebruik van WiFi 6E-technologie voor een lage latentie en minder interferentie.
 • list plusASUS RangeBoost Plus-technologie verbetert de dekking voor alle WiFi-apparaten.

Nadelen Asus ZenWiFi Pro ET12

 • list plusDuur in vergelijking met andere mesh-router systemen.
 • list plusHet omvangrijke ontwerp is mogelijk niet ideaal voor iedereen.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.75
Functionaliteit
9.14
Gebruiksgemak
9.67
De Asus ZenWiFi Pro ET12 is een geavanceerd Wi-Fi 6E mesh-systeem dat is ontworpen voor grotere huizen en kantoren. Met ondersteuning voor tri-band Wi-Fi 6E en een topsnelheid van 11 Gbps biedt het uitstekende prestaties en dekking voor gebieden tot 6.000 vierkante voet. De ET12 is behoorlijk duur, met een prijs van $479 in de VS en £399 in het VK voor een enkele eenheid, maar het kan worden gekocht als een 2-pack bij externe retailers voor ongeveer $900 voor degenen die uitgebreidere dekking nodig hebben.

Een opvallende functie van de ET12 is het ontwerp, dat groot en log is met een transparante plexiglas sectie waarin acht antennes en kleurveranderende statuslampjes zijn ondergebracht. Het biedt ook bekabelde connectiviteit van topklasse met 2,5 Gigabit Ethernet-poorten en extra Gigabit Ethernet-poorten.

"De ET12 is een buitengewoon krachtig en ongelooflijk snel mesh-routersysteem." - TechRadar

De ZenWiFi Pro ET12 maakt gebruik van de 6 GHz frequentieband, waardoor snellere en betrouwbaardere verbindingen zonder vertraging mogelijk zijn. Het maakt gebruik van WiFi 6E-technologie, wat zorgt voor een lage latentie, minder interferentie en een enorme capaciteit met maximaal zeven extra high-speed 160 MHz kanalen. Hierdoor kan het apparaat gelijktijdig gegevens verzenden en ontvangen naar meerdere apparaten, waardoor dode zones worden verminderd en de algehele prestaties worden verbeterd.

"De ASUS ZenWiFi Pro ET12 is een WiFi-systeem met hoge prestaties dat een groter bereik en superieure snelheid biedt." - ASUS

Een van de opvallende kenmerken van de ET12 is de ASUS RangeBoost Plus-technologie, die de dekking voor alle WiFi-apparaten, inclusief oudere apparaten, met maximaal 38% verbetert. Dit zorgt ervoor dat zelfs apparaten met zwakkere signalen nog steeds kunnen profiteren van de uitstekende dekking die het systeem biedt. De ET12 is ook eenvoudig schaalbaar met ASUS AiMesh, waardoor gebruikers extra nodes kunnen toevoegen voor verbeterde dekking of nieuwe functies.

"De ASUS ZenWiFi Pro ET12 biedt ultrasnelle WiFi 6E met snelheden tot 11.000 Mbps en een uitgebreide dekking tot 6.000 vierkante voet." - Amazon

Wat betreft bekabelde connectiviteit heeft de ET12 dubbele 2,5 G LAN- en WAN-poorten, waarmee volledige snelheden van 2,5 Gbps worden geleverd. Het ondersteunt ook LAN-aggregatie en biedt een stabiele backhaul-verbinding met behulp van de nieuwe 6 GHz-band. Dit zorgt ervoor dat het apparaat zelfs de meest veeleisende bekabelde verbindingen aankan.

Hoewel de Asus ZenWiFi Pro ET12 indrukwekkende functies en prestaties biedt, is het behoorlijk duur in vergelijking met andere mesh-routersystemen op de markt. Het is mogelijk niet de beste keuze voor mensen met een beperkt budget of kleinere huizen. Maar voor degenen die snelheid, dekking en geavanceerde functies belangrijk vinden, is de ET12 een eersteklas optie.

Al met al is de Asus ZenWiFi Pro ET12 een krachtig en snel mesh-routersysteem dat uitblinkt in het bieden van brede dekking, superieure snelheid en geavanceerde functies. Het ontwerp, de prestaties en de schaalbaarheid maken het een uitstekende keuze voor grotere huizen en kantoren. Maar de hoge prijs en logge vormgeving zijn mogelijk niet ideaal voor iedereen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

7. Netgear Orbi AC1200

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Netgear Orbi AC1200

 • list plusBetaalbare optie in het Orbi-mesh-netwerksysteem van Netgear
 • list plusSnelle mesh WiFi-prestaties
 • list plusGeschikt voor middelgrote huizen

Nadelen Netgear Orbi AC1200

 • list plusGebrek aan geavanceerde functies en krachtige ouderlijke controles
 • list plusAbonnement vereist voor geavanceerde ouderlijke controlefuncties
 • list plusBeperkte aanpassingsmogelijkheden en controle over netwerkinstellingen

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.67
Functionaliteit
9.71
Gebruiksgemak
8.91
De Netgear Orbi AC1200 (RBK13) is een betaalbaardere optie in de populaire Orbi mesh-netwerksysteemlijn van Netgear. Het biedt snel mesh WiFi voor een lagere prijs en is daarom geschikt voor woningen tot 3.250 vierkante voet. In tegenstelling tot andere Orbi-modellen maakt de AC1200 gebruik van een dual-band systeem met één 2,4 GHz en één 5 GHz band, waardoor een maximale theoretische snelheid van 1,2 Gbps wordt geboden.

Volgens TechRadar, "Hoewel de Orbi AC1200 snel mesh WiFi biedt voor een lagere prijs, is het misschien niet de beste optie voor ouders die robuuste ouderlijke controle en aanvullende functies zoeken." De Orbi-app mist aanvullende functies en verwijst gebruikers door naar een aparte app genaamd Circle voor ouderlijke controle, waarvoor een abonnement nodig is voor geavanceerde functies.

Het installatieproces voor de Orbi AC1200 is eenvoudig en de Orbi-app kan de apparaten automatisch verbinden. De app mist echter enkele geavanceerde functies die gebruikers mogelijk verwachten. De primaire router heeft twee Gigabit Ethernet-poorten, terwijl de satellieten geen Ethernet-poorten hebben.

De Netgear Orbi AC1200 onderscheidt zich van andere modellen in de Orbi-reeks door een meer budgetvriendelijke optie te bieden. Het biedt een solide mesh WiFi-ervaring en dekking voor middelgrote woningen. Het is echter mogelijk niet de beste keuze voor mensen die op zoek zijn naar geavanceerde functies en robuuste ouderlijke controle.

In vergelijking met andere mesh-routers op de markt, loopt de Netgear Orbi AC1200 achter op het gebied van aanvullende functies en ouderlijke controle. Het is niet de meest uitgebreide optie voor gebruikers die geavanceerde aanpassing en controle over hun netwerkinstellingen willen.

Ondanks de beperkingen biedt de Orbi AC1200 nog steeds snel mesh WiFi-prestaties tegen een lagere prijs, waardoor het een geschikte keuze is voor mensen met een beperkt budget. Het biedt betrouwbare dekking voor middelgrote woningen en kan tegelijkertijd meerdere apparaten verwerken.

Kortom, de Netgear Orbi AC1200 (RBK13) is een budgetvriendelijke mesh-router die snelle WiFi-prestaties en dekking biedt voor middelgrote woningen. Hoewel het mogelijk geavanceerde functies en robuuste ouderlijke controle mist, biedt het een solide mesh WiFi-ervaring tegen een betaalbare prijs.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

8. Linksys Velop AX4200

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Linksys Velop AX4200

 • list plusUitstekende dekking voor grote huizen
 • list plusBetaalbare prijs
 • list plusOndersteunt Wi-Fi 6 technologie

Nadelen Linksys Velop AX4200

 • list plusGebrek aan webfilteropties in de Linksys-app
 • list plusOnvermogen om aparte netwerken op verschillende frequentiebanden te creëren in de Linksys-app
 • list plusOntbreekt aan Multi-Gig-ingang en poortaggregatie

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.97
Functionaliteit
8.98
Gebruiksgemak
9.77
De Linksys Velop AX4200 is een Wi-Fi 6 mesh systeem dat uitstekende waarde biedt voor grote huizen. Het is verkrijgbaar als een enkele unit voor $250 of als een set van drie voor $500, waarmee een dekking tot 8.000 vierkante voet wordt geboden. Het ontwerp van de Velop AX4200 lijkt op zijn voorganger en bestaat uit witte rechthoekige torens die op verschillende oppervlakken kunnen worden geplaatst. Het wordt aangedreven door een quad-core 1,4 GHz processor, heeft 512 MB RAM en flash-opslag, en ondersteunt MU-MIMO en beamforming.

De Velop AX4200 heeft een tri-band ontwerp met een 2,4 GHz band en twee 5 GHz banden, die snelheden tot 600 Mbps op de 2,4 GHz band en tot 1,2 Gbps en 2,4 Gbps op de twee 5 GHz banden levert. Het presteerde goed in tests, zelfs in drukke netwerkomgevingen. Het aansluitpaneel bevat een WAN-ingang, drie downstream netwerkpoorten en een USB 3-poort voor het aansluiten van een harde schijf.

Volgens Tom's Guide is de Velop AX4200 een "betaalbaar Wi-Fi 6 mesh systeem dat uitstekende dekking en prestaties biedt voor grote huizen." TechRadar beschrijft het als een "slim ontwerp en snelle prestaties" en benadrukt de ondersteuning voor Wi-Fi 6-technologie, die een topsnelheid van 4,2 Gbps biedt. De Linksys app maakt de installatie gemakkelijk en begeleidt gebruikers door het proces.

Hoewel de Linksys app gebruiksvriendelijk is, heeft deze enkele beperkingen, zoals het ontbreken van webfilteropties en het onvermogen om aparte netwerken op verschillende frequentiebanden te creëren, zoals vermeld in de TechRadar review. De Velop AX4200 mist ook een Multi-Gig-ingang en poortaggregatie, zoals opgemerkt in de review van Tom's Guide.

In de drukke markt voor mesh-netwerken valt de Velop AX4200 op door zijn betaalbare prijs, uitstekende dekking en indrukwekkende prestaties. Het concurreert goed met andere mesh-systemen en biedt een topsnelheid van 4,2 Gbps, waardoor het geschikt is voor veeleisende taken zoals 4K-streaming en gaming.

Tot slot is de Linksys Velop AX4200 een betrouwbaar Wi-Fi 6 mesh systeem dat uitstekende dekking en prestaties biedt voor grote huizen. Zijn betaalbare prijs, slimme ontwerp en ondersteuning voor Wi-Fi 6 technologie maken het een sterke concurrent in de mesh-routermarkt. Hoewel het enkele beperkingen heeft, zoals het ontbreken van bepaalde functies in de Linksys app en het ontbreken van een Multi-Gig-ingang en poortaggregatie, biedt de Velop AX4200 een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Netgear Orbi WiFi 6E (RBKE963)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Netgear Orbi WiFi 6E (RBKE963)

 • list plusMaakt gebruik van de nieuwste Wi-Fi 6E-technologie, waardoor quad-band Wi-Fi mogelijk is op de 2,4 GHz, twee 5 GHz en nieuwe 6 GHz banden.
 • list plusBiedt indrukwekkende snelheden en dekking, met betere snelheden dan Ethernet volgens Trusted Reviews.
 • list plusWordt geleverd met slimme beveiligingsfuncties en kan worden beheerd via de Orbi-app.

Nadelen Netgear Orbi WiFi 6E (RBKE963)

 • list plusHoge prijs van $1.500 voor het hele systeem kan een drempel zijn voor sommige gebruikers.
 • list plusGrote eenheden van 11,1 x 7,5 x 3,0 inch zijn mogelijk niet geschikt voor alle ruimtes.
 • list plusEr kunnen meer betaalbare opties beschikbaar zijn voor budgetbewuste gebruikers.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.32
Functionaliteit
9.42
Gebruiksgemak
9.04
De Netgear Orbi WiFi 6E (RBKE963) is een krachtig mesh router systeem dat indrukwekkende specificaties biedt. Ik maak gebruik van de nieuwste Wi-Fi 6E technologie, wat zorgt voor quad-band Wi-Fi op de 2,4GHz, twee 5GHz en nieuwe 6GHz frequentiebanden. Dit zorgt voor een topsnelheid van 10,8Gbps en een bereik van maar liefst 9.000 vierkante voet, waardoor het geschikt is voor grote huizen. Maar de prijs van $1.500 voor het hele systeem kan voor sommige gebruikers een drempel zijn. Gelukkig komt Netgear binnenkort ook met een betaalbaarder tweedelig model, de RBKE962, die een bereik heeft van 6.000 vierkante voet en $1.100 kost.

Het ontwerp van de Orbi RBKE963 heeft een kenmerkende ronde torenvorm en is verkrijgbaar in zowel witte als beperkt verkrijgbare zwarte versies. De units zijn groot, met afmetingen van 11,1 x 7,5 x 3,0 inch, en zijn meer geschikt om op een plank te plaatsen of aan de muur te hangen met behulp van Netgear's RBKWM beugel.

Onder de motorkap wordt de Orbi RBKE963 aangedreven door Qualcomm's Networking Pro 1610 chipset en een 2,2GHz quad-core processor. Het heeft 1GB aan actief geheugen en 512MB aan opslagruimte. Het systeem creëert vier individuele netwerken, waaronder één op de 2,4GHz band, twee op de 5GHz band (één voor data-overdracht) en een krachtig 6GHz netwerk. Dit zorgt voor indrukwekkende snelheden en dekking. Volgens Trusted Reviews is de Orbi RBKE963 "extreem snel" en biedt het "betere snelheden dan Ethernet".

De Orbi RBKE963 biedt ook slimme beveiligingsfuncties en kan worden beheerd via de Orbi app. Gebruikers kunnen verbonden apparaten beheren en gastnetwerken in- en uitschakelen. Geavanceerde instellingen kunnen worden aangepast via de webinterface, waaronder het wijzigen van netwerkkanalen en het scheiden van het 6GHz netwerk van de 2,4GHz/5GHz netwerken.

Ondanks de indrukwekkende functies en prestaties kan de hoge prijs van de Orbi RBKE963 een drempel zijn voor veel consumenten. Volgens TechRadar is het met $1.499,99 behoorlijk prijzig. Echter, voor degenen die willen investeren in de nieuwste technologie en behoefte hebben aan hoogwaardige prestaties, is de Orbi RBKE963 een serieuze kandidaat.

In vergelijking met zijn concurrenten valt de Orbi RBKE963 op door het gebruik van Wi-Fi 6E technologie en zijn quad-band Wi-Fi mogelijkheden. Dit zorgt voor snellere snelheden en betere prestaties, vooral voor nieuwere apparaten die Wi-Fi 6E ondersteunen. Echter, de hoge prijs kan ervoor zorgen dat meer betaalbare opties de voorkeur hebben voor prijsbewuste gebruikers.

Al met al is de Netgear Orbi WiFi 6E (RBKE963) een krachtig mesh router systeem dat indrukwekkende functies en dekking biedt. Het gebruik van Wi-Fi 6E technologie, quad-band Wi-Fi en slimme beveiligingsfuncties maken het een topkeuze voor degenen die op zoek zijn naar de nieuwste router technologie. Echter, de hoge prijs kan een beperkende factor zijn voor sommige gebruikers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Mesh Routers. Er zijn namelijk 288 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!