Wat is de beste Mesh Router van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 20 mei, 2024

Het aanschaffen van een goede Mesh Router is een lastige opdracht. Wat is de beste Mesh Router van 2024? Na het onderzoeken van 288 Mesh Routers kwam de Eero 6 dual-band mesh Wi-Fi als beste getest uit onze Mesh Router-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Mesh Routers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Mesh Routers-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Mesh Router-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Mesh Routers

1Score: 9.9
Eero 6 dual-band mesh Wi-Fi
Beste netwerkrouter
Eero 6 dual-band mesh Wi-Fi
Eero
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Google Nest WiFi Pro
Google Nest WiFi Pro
Google
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Asus ZenWiFi AX (XT8)
Optimaal voor gamen en snel internet
Asus ZenWiFi AX (XT8)
Asus
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Asus ROG Rapture GT-AC2900
Geoptimaliseerd voor gaming met mesh Wi-Fi-mogelijkheden
Asus ROG Rapture GT-AC2900
Asus
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.4
Amazon Eero Pro 6E
Wi-Fi 6 op instapniveau voor de meeste huizen
Amazon Eero Pro 6E
Amazon
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.3
Linksys MX10 Velop AX
Linksys MX10 Velop AX
Linksys
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.2
Linksys Atlas Max 6E
Linksys Atlas Max 6E
Linksys
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.2
Netgear Orbi AC1200 (RBK13)
Netgear Orbi AC1200 (RBK13)
Netgear
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.1
TP-Link Deco XE75 Pro 3-pack
TP-Link Deco XE75 Pro 3-pack
TP-Link
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.9
TP-Link Deco S4 Mesh Wi-Fi
TP-Link Deco S4 Mesh Wi-Fi
TP-Link
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Mesh Router Koopgids

Met een mesh netwerk maak je korte metten met 'dead zones' in je WiFi-netwerk. Lees daarom hieronder over een aantal belangrijke zaken om in gedachten te houden tijdens de aankoop van een mesh router!

Wat doet een mesh router?

Een mesh router is een van de bouwstenen van een mesh netwerk. Hiermee voorzie je je hele huis van een sterk WiFi-signaal via verscheidene mesh routers, oftewel nodes. Dit in tegenstelling tot de enkele 'WiFi-bubbel' die een alleenstaande router creëert. Je hebt in feite drie tot vijf verschillende routers verspreid door het hele huis heen staan, maar in plaats van dat ze ieder een eigen netwerk uitzenden, onderhouden ze gezamenlijk één groot, naadloos netwerk.

De meest dichtstbijzijnde - die het sterkste signaal biedt - wordt automatisch door je apparatuur gekozen zonder dat je dit doorhebt. De overschakeling tussen de verschillende mesh node is naadloos.

Wat is het verschil tussen mesh routers en een router met een WiFi-versterker?

Net als een normale router met een WiFi-versterker, is een mesh router verbonden aan een de primaire router die verbonden is met de internetaansluiting van je huis. Dat is echter waar de overeenkomsten tussen mesh router en een router met een WiFi-versterker eindigen.

In tegenstelling tot het bovengenoemde systeem, communiceren mesh routers via een zogenaamde 'ad-hoc'-systeem met elkaar. Op die manier wordt de primaire router - die direct verbonden is met het internet - in zekere zin 'gerepliceerd' binnen elke mesh router, oftewel (satelliet) node. Hierdoor communiceren de nodes onderling met elkaar net als dat een router met een WiFi-versterker zou doen.

Met een mesh-netwerk verlies je nooit zijn signaalsterkte, -snelheid of -stabiliteit, zolang je maar een node in de kamer hebt staan waar je aan het internetten bent.

Wat is het verschil tussen normale en mesh routers?

Met een traditionele router ben je afhankelijk van een enkel toegangspunt tot het internet. Hoe verder je je hier vandaan begeeft, hoe zwakker en instabieler het te ontvangen WiFi-signaal wordt. Heb je echter een aantal samenwerkende mesh routers oftewel nodes, dan heb je meerdere toegangspunten.

Qua hardware verschillen ze niet veel van elkaar. Je let op dezelfde specificaties als dat je bij je zoektocht naar een goede WiFi-router zou doen. Wel de specifieke resultaten kunnen ietwat verschillen.

Hoewel je met een mesh network een groot, sterk en stabiel WiFi-netwerk creëert, heeft een mesh netwerk over het algemeen wel nog moeite met het uitvoeren van grote opdrachten, zoals je bijvoorbeeld verwacht bij professionele gamers. Online games slurpen al snel veel data, waardoor andere WiFi-gebruikers ondanks het alles-dekkende WiFi-netwerk last krijgen van lagere snelheden.

In zo'n geval is het een beter idee een ijzersterke WiFi-router te kopen en deze dichtbij je game pc of console te zetten.

Is een acces point hetzelfde als een mesh router?

Nee, maar in zekere opzichten lijken ze wel op elkaar. Een access point (AP) is een upgrade voor een bestaand netwerk (hoewel het soms ook raadzaam is je primaire router meteen te vervangen). De AP wordt simpelweg via een ethernetkabel met de router verbonden, een paar instellingen worden gewijzigd en voilá, je hebt overal WiFi, afhankelijk van hoeveel AP's je ophangt.

Merk hierbij op dat AP's onderling niet met elkaar communiceren. Mesh routers communiceren wél onderling met elkaar. Dit wordt mogelijk gemaakt door 'wireless uplink', wat een mesh router toestaat als een basisstation te dienen voor tot wel vier andere nodes. Daarnaast staat dit een naadloze synchronisatie van instellingen toe. Verander je dus ergens een instelling, dan is het hele mesh netwerk daar meteen van op de hoogte.

Als kanttekening moet wel gezegd worden dat er inmiddels ook AP's zijn waarbij uplinking mogelijk is. Dat maakt de verschillen tussen AP's en mesh routers nóg kleiner.

Waar plaats ik het beste een mesh router?

Net als bij iedere andere router kies je idealiter een hoge, centrale positie waar je router niet geblokkeerd wordt door omliggende objecten. Je router moet zo vrij mogelijk staan.

Je wilt echter waarschijnlijk je mesh router niet midden op de eettafel zetten. Probeer daarom bijvoorbeeld een plek bovenop een kast vrij te houden voor je mesh router, of op een bijzettafeltje. Sommige modellen kun je ook ophangen.

Verberg je mesh routers hoe dan ook niet in kasten, achter muren of onder meubilair. Dit verstoort het signaal alleen maar.

Wanneer heb ik een mesh netwerk nodig?

Je hebt een mesh netwerk nodig als je in meerdere delen van je huis zogeheten 'dead zones' hebt, waar je slecht of helemaal geen WiFi-signaal hebt. Dit gebeurt vooral snel in grotere huizen die een enkele router moet voorzien van internet.

Heb je slechts in één gebied slecht ontvangst, zoals in een specifieke kamer? Dan zijn andere, goedkopere opties het overwegen eerst waard - zoals een powerline adapter of een enkele access point.

hero illustration

Hoe testen we Mesh Routers?

Om de beste Mesh Router te bepalen, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Mesh Router-test hebben we 288 Mesh Routers vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze Mesh Router-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Mesh Router-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Mesh Router-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van het meest geschikte Mesh Router in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 288 Mesh Routers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Mesh Routers in een oogopslag

1. Beste netwerkrouter: Eero 6 dual-band mesh Wi-Fi

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Eero 6 dual-band mesh Wi-Fi

 • list plusIndrukwekkende dekking en snelheden voor de meeste huishoudens
 • list plusSlimme thuisintegratie met Matter-ondersteuning en ingebouwde Zigbee-hub
 • list plusBetaalbare prijzen en meerdere pakketopties

Nadelen Eero 6 dual-band mesh Wi-Fi

 • list plusZorgen over gegevensverzameling en routeringsproblemen
 • list plusMogelijke prestatievariaties voor de Eero Pro 6E
 • list plusVragen over algemene waarde en mogelijke ruimte voor verbetering

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.82
Functionaliteit
9.58
Gebruiksgemak
10
Ik ben ontzettend enthousiast over de Eero 6 dual-band mesh Wi-Fi 6 system! Met indrukwekkende snelheden tot 500 Mbps en dekking tot 4,500 vierkante voet, is dit systeem echt "Beste voor de Meeste Mensen". Voor wie sneller internet wil, is er de Eero 6+ Mesh System met snelheden tot 1 Gbps en dezelfde dekking. En als je een groot of druk huis hebt, is de Eero Pro 6 Mesh System perfect, met dekking tot 2,000 vierkante voet per router.

De Eero 6 Plus biedt snellere en betrouwbaardere Wi-Fi 6 met een eenvoudige installatie en bediening via de Eero app. Het heeft Matter ondersteuning en een ingebouwde Zigbee hub voor smart homes. Met de AX3000 build en 1GHz dual-core processor biedt het krachtige prestaties, en de intuïtieve Eero app biedt apparaatmonitoring, snelheidstracking en datagebruiksbeheer. Gebruikers kunnen ook WPA3-encryptie inschakelen en kiezen voor geavanceerde beveiligingsfuncties via Eero Secure Plus. Er zijn wel wat zorgen geuit over routing problemen die voor lichte vertragingen kunnen zorgen en het ontbreken van een optie om gegevensverzameling te beperken.

Aan de andere kant biedt de Eero Pro 6E, Eero's eerste 6GHz-router, snellere snelheden maar vertoont het wat prestatievariaties. De installatie en functies hebben vragen opgeroepen over de algehele waarde, wat kan wijzen op mogelijke verbeterpunten.

Wat betreft de prijs, is de Eero 6 Plus verkrijgbaar in verschillende pakketten, met een driepak voor $300, een tweepak voor $240, en een enkel apparaat voor $140. Het heeft een strak ontwerp met gigabit Ethernet-poorten en een USB-C-voedingsaansluiting op elk apparaat. Ondanks zorgen over gegevensverzameling en routing problemen, biedt de Eero 6 Plus een overtuigende mix van prestaties, dekking en integratie met smart homes.

In vergelijking met zijn voorgangers en tegenhangers onderscheidt de Eero 6 dual-band mesh Wi-Fi 6 system zich door zijn uitgebreide dekking, betrouwbare snelheden en compatibiliteit met smart homes. De betaalbaarheid en brede scala aan opties maken het een aantrekkelijke keuze voor verschillende gebruiksscenario's.

Hoewel de Eero 6 system op meerdere fronten voldoet, moeten potentiële kopers de afweging maken tussen zijn krachtige functies en de zorgen over gegevensverzameling en routing problemen. Uiteindelijk staat de Eero 6 dual-band mesh Wi-Fi 6 system als een veelzijdige en krachtige concurrent op de mesh routermarkt, die voldoet aan een breed scala van gebruikersbehoeften.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 31 januari in huis

Bekijk prijs

2. Google Nest WiFi Pro

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.34
Functionaliteit
9.68
Gebruiksgemak
10

Deze Google Nest Wifi Pro is speciaal geschikt voor het thuisnetwerk en WiFi 6E. De Nest Wifi werkt tot wel 2 keer sneller dan WiFi 6. zodat je overal in huis betere prestaties en een betrouwbare verbinding hebt.

Let op: Nest Wifi Pro (Wi-Fi 6E) kan niet worden gebruikt in een mesh-netwerk met Nest Wifi- of Google Wifi-routers- of -punten van een eerdere generatie

Dekking

 • Tot 120 vierkante meter per router
 • Router (2 stuks): dekking tot 220 vierkante meter
 • Schaalbaar en flexibel systeem: voeg routers toe voor een grotere dekking

Automatische wifi-optimalisatie

 • Proactieve bandaansturing leidt je apparaten naar de kanalen met de beste prestaties
 • Proactieve 802.11k/v clientaansturing voor naadloze mesh-puntroaming en ononderbroken wifi
 • Auto-QoS voor videogesprekken
 • Apparaatprioriteit, tot 8 uur
 • Zelfmonitoring en -diagnosticering van netwerkproblemen

Smarthome-connectiviteit

 • Thread-borderrouter ingebouwd
 • Geschikt voor Matter
 • Bluetooth® Low Energy (BLE)
 • Ontworpen voor support van krachtigere 6GHz-kanalen, indien beschikbaar (geschikt voor AFC)

Ingebouwde beveiliging

 • Dankzij beveiligd opstarten en software-upgrades is de Nest Wifi Pro beter beschermd tegen het uitvoeren van niet-geautoriseerde software en routerhacks
 • Automatische beveiligings- en software-updates
 • Bescherming voor het gezin, waaronder ouderlijk toezicht
 • Beheer apparaten die zijn verbonden met je netwerk
 • Maak afzonderlijke gastnetwerken

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Optimaal voor gamen en snel internet: Asus ZenWiFi AX (XT8)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.79
Functionaliteit
9.66
Gebruiksgemak
9.47

Met de duo-pack Asus ZenWifi AX XT8 breng je een draadloze AiMesh Zen-router in huis. Met wifi 6 krijg je sneller internet, kunnen meer apparaten tegelijk verbinden en het bereik van elk wifipunt is groter. Dit betekent minder 'dode-zones', meer apparaten die tegelijk verbinding maken (ideaal voor smart-home en multiroom speakers) en dit alles terwijl alles sneller is. Sneller downloaden, sneller uploaden en sneller streamen.


Belangrijkste kenmerken van dit multiroom wifi systeem...


... beschikt over een 5GHz-ondersteuning voor een beter bereik en minder storingen.
... heeft een Wifi 6-verbinding.
... behaalt maar liefst een maximale wifi-snelheid van 5,952 Gbps.
... komt met twee wifipunten en een bereik van 410 vierkante meter.
... is levenslang gratis beveiligd met AIprotection Pro en ouderlijk toezicht.


Goed om te weten: • Dankzij de ASUS Router App is installatie van je nieuwe router makkelijk en snel gedaan

 • Deze router is snel te installeren met de app

 • Je ASUS XT8 beveiligt je netwerk met Asus AIprotection Pro tegen gevaren van buitenaf

 • Je kunt bepaalde websites en mobiele apps blokkeren (ouderlijk toezicht)


Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Geoptimaliseerd voor gaming met mesh Wi-Fi-mogelijkheden: Asus ROG Rapture GT-AC2900

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.39
Functionaliteit
9.98
Gebruiksgemak
9.43

De ASUS GT-AC2900 is een krachtige gaming router die gecombineerde draadloze snelheden haalt to 2900 Mbps. Dankzij de verschillende gaming features, krijgt online gamen automatisch prioriteit binnen je thuisnetwerk. Zo heb je geen last van vertragingen en minimaliseer je ping. Daarnaast is de router voorzien van RGB verlichting die je volledig naar eigen wens kan instellen. Zo wordt je gaming router ook echt een onderdeel van je gaming set-up.


Ideaal geschikt voor woningen waar: • Veel zware netwerktaken tegelijk worden uitgevoerd (4K streamen, downloaden, online gamen)

 • Intensief online gamen centraal staat

 • Waar veel devices tegelijk gebruikt worden

 • Veel slimme apparaten verbonden worden via wifi


Gaming features • Gaming ethernetpoort : aangesloten apparaten zoals gaming PCs en consoles krijgen automatisch prioriteit boven andere netwerktaken

 • Adaptive QoS: gaming verkeer wordt herkent en krijgt automatisch prioriteit

 • Gamers Private Netwerk: garandeert het kortste pad tussen je thuisnetwerk en de game server. Zo minimaliseer je ping en latency

 • Sneller mobiel gamen via MU-MIMO: geeft tot 4 compatibele devices tegelijk toegang tot een eigen full-speed wifi verbinding


Overige kenmerken


AiProtection
Levenslange bescherming dankzij AiProtection Pro. Zo worden al je persoonlijke data en verbonden apparaten beschermd tegen bedreigingen van buitenaf.


Daarnaast bescherm je ook - via de ouderlijke controle optie - je kinderen tegen kindonvriendelijke websites of applicaties.


Ouderlijke controle • Krijg inzicht in en controle op het internetgebruik van je kinderen

 • Beperk het internetgebruik tijdens bepaalde uren

 • Blokkeer specifieke categorieën, mobiele apps en websites

 • Zet afzonderlijke regels op voor elk familielid


AiMesh: één wifi netwerk voor je hele woning
Haal het beste uit je bestaande hardware en combineer verschillende ASUS routermodellen om één groot Mesh/Multiroom netwerk op te zetten. Zo geniet je overal in huis van een soepele verbinding zonder onderbrekingen. Omdat de routers onderling communiceren worden apparaten automatisch verbonden met het sterkste wifi-signaal.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

5. Wi-Fi 6 op instapniveau voor de meeste huizen: Amazon Eero Pro 6E

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.04
Functionaliteit
9.04
Gebruiksgemak
9.94

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 19:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Linksys MX10 Velop AX

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Linksys MX10 Velop AX

 • list plusRobuuste, tri-band Wi-Fi 6-verbinding voor snelle snelheden en uitstekende dekking voor grote huizen
 • list plusCompatibiliteit met andere Linksys Velop-nodes verbetert schaalbaarheid en aanpasbaarheid
 • list plusOnderscheidende kenmerken zoals snelle 2,4 GHz-band, extra Ethernet-poorten en een USB 3.0-poort onderscheiden het van tegenhangers

Nadelen Linksys MX10 Velop AX

 • list plusHoge prijs, door sommige recensenten als ongerechtvaardigd beschouwd vanwege vermeend gebrek aan innovatie en basisfuncties

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.96
Functionaliteit
9.24
Gebruiksgemak
9.76
De Linksys MX10 Velop AX Mesh Router levert een krachtige, drieband Wi-Fi 6 verbinding, waardoor snelle snelheden en een geweldige dekking voor grote huizen gegarandeerd zijn. Zijn compatibiliteit met andere Linksys Velop-nodes versterkt verder zijn schaalbaarheid en aanpasbaarheid. Volgens CNET zijn de "snellere draadloze snelheden" een belangrijk verkoopargument, hoewel het in vergelijking met concurrenten tekortschiet. De MX10 is onderscheidend uitgerust met een snelle 2,4 GHz band, extra Ethernet-poorten en een USB 3.0 poort op zijn nodes, waardoor het zich onderscheidt van zijn tegenhangers, zoals opgemerkt door Android Central.

In een markt vol opties concurreert de MX10 met de Linksys Atlas Pro 6, die een volledige Wi-Fi 6 verbinding op elke band biedt, zij het met een dual-band verbinding en minder Ethernet-poorten. Android Central wijst erop dat de Atlas Pro 6 "goedkoper en sneller" is, maar met een lager geschat bereik in vergelijking met de MX10. Echter, met zijn dual-band verbinding levert de Atlas Pro 6 over het algemeen hogere snelheden, waardoor de prestaties vergelijkbaar zijn, vooral voor apparaten die Wi-Fi 6 gebruiken.

Hoewel de MX10 indrukwekkende functies heeft, krijgt het kritiek vanwege zijn hoge prijskaartje, waarbij CNET het "ongerechtvaardigd" noemt vanwege het vermeende gebrek aan innovatie en basisfuncties. Daarentegen wordt de Netgear Orbi WiFi 6E (RBKE963) erkend als het beste algehele systeem, met uitstekende mesh prestaties en een sterk Wi-Fi signaal dat tot 3.000 vierkante voet bestrijkt, hoewel het tegen een premium prijsniveau wordt aangeboden, zoals benadrukt door Tom's Guide.

De primaire gebruiksscenario van de MX10 ligt in grote huishoudens, gezien de dekking van maximaal 6.000 vierkante voet en zijn drieband Wi-Fi 6 verbinding. Zijn onderscheidende kenmerken, zoals de extra Ethernet-poorten en USB 3.0 poort, zijn geschikt voor gebruikers met meerdere bekabelde apparaten, waardoor zijn veelzijdigheid wordt vergroot. Echter, zijn belangrijkste beperking ligt in de prijs, vooral in vergelijking met andere high-end mesh routers, zoals benadrukt door CNET.

In conclusie, schittert de Linksys MX10 Velop AX Mesh Router met zijn drieband Wi-Fi 6 verbinding, snelle 2,4 GHz band en uitgebreide dekking, waardoor het een uitstekende keuze is voor gebruikers met grote huizen en meerdere apparaten. Zijn compatibiliteit met andere Linksys Velop-nodes verhoogt verder zijn aantrekkingskracht. Desalniettemin kan zijn hogere prijs punt budgetbewuste consumenten afschrikken, vooral in vergelijking met meer betaalbare en even capabele opties op de markt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 5 tot 6 dagen

Bekijk prijs

7. Linksys Atlas Max 6E

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.52
Functionaliteit
9.58
Gebruiksgemak
8.73

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Netgear Orbi AC1200 (RBK13)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Netgear Orbi AC1200 (RBK13)

 • list plusGebruiksvriendelijk installatieproces met de Orbi app
 • list plusModerne vormgeving en compatibiliteit met Amazon Alexa en Google Assistent voor spraakbesturing
 • list plusBudgetvriendelijke optie voor woningen tot 3.250 vierkante voet

Nadelen Netgear Orbi AC1200 (RBK13)

 • list plusBeperkte ouderlijke controles waarvoor geavanceerde opties een betaald abonnement vereisen
 • list plusSatellieten hebben geen netwerkpoorten en geen toegewijde of bedrade backhaul-optie, wat kan leiden tot signaalverlies en verminderde snelheid in werkelijk gebruik
 • list plusConcurrenten bieden mogelijk meer geavanceerde functies en robuuste ouderlijke controles zonder extra kosten

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.92
Functionaliteit
9.28
Gebruiksgemak
9.43
De Netgear Orbi AC1200 (RBK13) Mesh Router is speciaal ontworpen voor woningen tot 3.250 vierkante meter en biedt een dual-band systeem met theoretische snelheden tot 1,2 Gbps. Het installatieproces is eenvoudig met de Orbi app, waardoor het gebruiksvriendelijk is. Het mist echter aanvullende functies en heeft beperkte ouderlijke controle, waarbij meer geavanceerde opties een betaald abonnement vereisen. Volgens TechRadar is "Het Orbi systeem misschien niet de beste optie voor ouders die robuuste ouderlijke controle en aanvullende functies zoeken zonder extra kosten." Ondanks dit, heeft het een modern ontwerp en is compatibel met Amazon Alexa en Google Assistent voor spraakbesturing, wat aantrekkelijk is voor tech-savvy gebruikers.

Het systeem, dat een beoordeling van 4,6 van de 5 sterren heeft gekregen van 2388 reviews op de website van NETGEAR, omvat een router en twee satellieten en wordt geleverd met Circle Smart Parental Controls voor het beheren van online activiteiten. Het biedt ook handige verzendopties binnen de Verenigde Staten, waaronder gratis verzending en meerdere trackingnummers voor bestellingen met meerdere items. Het is echter vermeldenswaardig dat de satellieten geen netwerkpoorten en geen toegewijde of bekabelde backhaul-optie hebben, zoals benadrukt door Dong Knows, wat kan leiden tot signaalverlies en verminderde snelheid van de satelliet in het werkelijke gebruik. "Vanwege het gebrek aan bekabelde backhaul en bescheiden specificaties, kan signaalverlies en verminderde snelheid van de satelliet worden ervaren in het werkelijke gebruik."

In vergelijking met zijn concurrenten valt de Orbi AC1200 (RBK13) op als een meer budgetvriendelijke optie, waardoor het mogelijk de "beste budgetproduct voor woningen tot 3.250 vierkante meter" is. Echter, de concurrenten kunnen meer geavanceerde functies en robuuste ouderlijke controle bieden zonder extra kosten, waardoor ze meer geschikt zijn voor gebruikers die deze aspecten prioriteren. Voor degenen die gericht zijn op gebruiksgemak, een modern ontwerp en compatibiliteit met spraakbesturing, is de Orbi AC1200 (RBK13) een aantrekkelijke optie.

Over het algemeen is de Netgear Orbi AC1200 (RBK13) Mesh Router een kosteneffectieve oplossing voor gebruikers die betrouwbare dekking zoeken in middelgrote woningen. De eenvoud, modern ontwerp en compatibiliteit met spraakassistenten maken het een aantrekkelijke keuze voor degenen die waarde hechten aan naadloze integratie met hun slimme thuissetup. Niettemin zijn de beperkingen in ouderlijke controle en potentieel signaalverlies als gevolg van het ontbreken van bekabelde backhaul factoren om rekening mee te houden, vooral voor gebruikers met specifieke netwerkbehoeften.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Mesh Routers. Er zijn namelijk 288 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!