Wat is de beste Game PC van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 29 november, 2023

Het aanschaffen van een goede Game PC is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste Game PC van 2023? Na het analyseren van 705 Game PCs kwam de CUK MEG Trident X by als beste getest uit onze Game PC-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Game PCs, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Game PCs-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Game PC-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Game PCs

1Score: 9.9
CUK MEG Trident X by
Beste PC-spel
CUK MEG Trident X by
MSI
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Corsair Vengeance i7200
Geoptimaliseerd voor gaming met superieure RGB-verlichting en krachtige graphics
Corsair Vengeance i7200
Corsair
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
CyberpowerPC Gamer Master Gaming PC
CyberpowerPC Gamer Master Gaming PC
CyberpowerPC
4Score: 9.5
Acer Predator Orion 7000 Gaming
Eersteklas gaming-pc ontworpen om kracht van hoog niveau te leveren
Acer Predator Orion 7000 Gaming
Acer
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.4
Alienware m17 R5 AMD Advantage
Eersteklas middenklasse gaming-pc voor een eersteklas game-ervaring
Alienware m17 R5 AMD Advantage
Alienware
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.1
Skytech Chronos Gaming PC Desktop
Skytech Chronos Gaming PC Desktop
Skytech
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.1
Acer Predator Orion 3000
Acer Predator Orion 3000
Acer
8Score: 9
Corsair One Pro i200
Corsair One Pro i200
Corsair
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.8
Lenovo Legion Tower 5i (2023)
Lenovo Legion Tower 5i (2023)
Lenovo
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.6
Alienware Aurora R14 Gaming Desktop
Alienware Aurora R14 Gaming Desktop
Alienware
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Game Pc Koopgids

Met al die nieuwe games die op ons afkomen, is het enorm belangrijk dat je een goede game pc hebt!

Welke processor moet een game pc hebben?

Hier kun je allerlei kanten mee op, vooral als je zelf je game pc bouwt. Hoe dan ook heb je de keuze tussen Intel-processoren en AMD-processoren.

Vooral hogere kloksnelheden en meer cores maken het grootste verschil in niet alleen je game-ervaring, maar je hele systeem. In veel gevallen is de kloksnelheid echter belangrijker. Dit resulteert in snellere reacties in veelvoorkomende taken zoals gamen, terwijl meer cores langdurige taken sneller laten verlopen.

Probeer daarnaast altijd voor de laatste generatie te gaan. Je zult niet veel besparen op een oudere chip, tenzij het een AMD Ryzen is die nog niet vervangen is door een nieuwere 3000-serie chip.

Let er vervolgens ook op dat je geen 'bottleneck' creëert. Dit is de afname in snelheid en efficiëntie van je systeem doordat je bijvoorbeeld een high-end processor paart met weinig opslag en weinig RAM.

Welke harde schijf heb je nodig voor een game pc?

Ga hoe dan ook voor een SSD. De prijzen hiervan zijn tegenwoordig een stuk toegankelijker dan voorheen en je krijgt er veel lagere laadtijden voor terug.

Een HDD-schijf als secundaire opslag is wél handig voor de budget-gamers onder ons. Je kunt voor een schijntje al een HDD-schijf van minstens 1 TB kopen om de games die je niet vaak speelt, op op te slaan.

Welke videokaart is goed voor een game pc?

Hoe nieuwer, hoe beter. Hoe meer videogeheugen, hoe beter! Je hebt hier de keuze tussen AMD- en Nvidia-videokaarten. Intel is ook bezig met zijn intrede in de videokaartenmarkt.

Games hebben in ieder geval steeds meer videogeheugen nodig om weergegeven te worden zoals ze bedoeld zijn. Daarom is het aan te raden om in ieder geval voor een videokaart te gaan met minstens 6 GB aan videogeheugen. Ga indien je nog wat extra euro's kunt missen voor eentje met minstens 8 GB. Hiermee kun je ook nog een poosje vooruit.

Welke voeding heeft een game pc nodig?

Het is niet het spannendste onderdeel van je pc, maar wel erg belangrijk. Je moet er ten eerste voor zorgen dat je krachtbron genoeg vermogen heeft om al je onderdelen te voorzien van stroom. Dat niet alleen: idealiter heb je een klein overschot dat gebruikt kan worden om je systeem dat extra steuntje in de rug te geven indien nodig.

500 watt is voor de meeste basissystemen genoeg. Heb je echter een super high-end videokaart en een ijzersterke processor, dan zul je al snel richting de 600 of 700 gaan.

Let ook op de 'efficiency rating'. Hiermee wordt aangegeven hoeveel watt er uit het stopcontact moet worden getrokken voordat de stroomvoorziening zijn piekwattage bereikt. Een 500 watt stroomvoorziening die 1000 watt uit de muur trekt, heeft dus een efficiëntie van slechts 50%.

Je bent op zoek naar een 80 Plus-rating. Hierin zijn ook nog onderscheidingen te vinden: brons, zilver, goud, platinum en titanium.

Hoe vaak moet je een game pc schoonmaken?

Om een gezond systeem te behouden, raad men over het algemeen aan elke drie tot zes maanden de binnenkant van je pc schoon te maken. Dit is deels afhankelijk van waar je pc staat (op je bureau of op de grond) en hoeveel stof er rond dwarrelt in je huis.

Je voorkomt al een boel ellende door regelmatig rondom je pc schoon te maken. Zorg ook ervoor dat je de kast van buiten schoonhoudt zodat er geen stof naar binnen kan vallen.

Let er hoe dan ook tijdens het schoonmaken op dat je niks doet waarmee je statische elektriciteit creëert. Door de kabel van je stroomvoorziening ingeplugd te laten (maar de stroomvoorziening wel uit te schakelen), aard je de pc. Probeer de schoonmaakklus ook ergens te doen waar geen tapijt ligt.

hero illustration

Hoe testen we Game PCs?

Om de beste Game PC te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Game PC-test hebben we 705 Game PCs geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze Game PC-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we datapunten verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Game PC-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Game PC-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Game PC in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 705 Game PCs te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Game PCs in een oogopslag

1. Beste PC-spel: CUK MEG Trident X by

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen CUK MEG Trident X by

 • list plusIndrukwekkende prestaties en aanpassingsmogelijkheden
 • list plusCompact formaat en strak design
 • list plusKrachtige specificaties en mogelijkheid tot upgraden

Nadelen CUK MEG Trident X by

 • list plusGebrek aan gedetailleerde informatie over prestaties in specifieke games of benchmarks

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.54
Functionaliteit
9.84
Gebruiksgemak
10
De CUK MEG Trident X van MSI Gaming Desktop PC is een krachtige en compacte gaming PC die indrukwekkende prestaties en aanpassingsmogelijkheden biedt voor gamers. Met zijn slanke ontwerp en zwarte box esthetiek lijkt het op een console en valt op door zijn agressieve hoeken en RGB-verlichting. De PC heeft een mini ITX moederbord, een CPU-koeler met een laag profiel en compartimenten voor de GPU, waardoor hij compacter is dan zijn concurrenten. Het biedt ook upgrade-mogelijkheden met onderdelen die gewoon te koop zijn.

Een opvallende eigenschap van de Trident X is zijn krachtige specificaties. Het is uitgerust met een Intel Core i7-10700K processor, MSI GeForce RTX 2080 Ti grafische kaart, 32 GB DDR4 RAM en een 1 TB PCIe NVMe SSD. Deze combinatie zorgt voor superieure gaming prestaties en bliksemsnelle snelheden voor een uitzonderlijke game-ervaring.

De Trident X biedt ook een behoorlijke selectie van poorten, waaronder USB-poorten, audio-aansluitingen, Thunderbolt 3 en video-uitgangen, waardoor connectiviteit met verschillende randapparatuur mogelijk is. Daarnaast beschikt het over Silent Storm Cooling 3 technologie en extra ventilatoren voor optimale koeling tijdens gaming sessies, om oververhitting te voorkomen en de prestaties te maximaliseren.

Volgens Tom's Hardware is het slanke ontwerp en de upgrade-mogelijkheden van de Trident X wat het onderscheidt: "De compacte maat van de Trident X is wat het onderscheidt van de concurrentie. Het biedt ook eenvoudige toegang tot de interne componenten voor upgrades of onderhoud." De recensie merkt ook op dat de prestaties van de Trident X uitzonderlijk zijn, waarbij wordt gezegd: "De Trident X is een beest van een gaming desktop die alles aankan wat je erop gooit."

De MEG Trident X maakt deel uit van de MEG-serie van MSI, bekend om het verleggen van de grenzen van gaming prestaties en personalisatie. Het heeft een verbluffende RGB-verlichting en een zijpaneel van gehard glas, waardoor de esthetiek van de PC wordt getoond. De PC is ook compatibel met Windows 11, wat een fris en efficiënt besturingssysteem biedt dat al je favoriete dingen bij elkaar brengt op één plek.

Een potentieel nadeel dat in de recensies wordt genoemd, is het gebrek aan gedetailleerde informatie over de prestaties van de PC in specifieke games of benchmarks. Echter, op basis van de specificaties en algemeen positieve recensies, kan worden aangenomen dat de Trident X veeleisende games aankan en een meeslepende game-ervaring biedt.

In vergelijking met zijn concurrenten onderscheidt de CUK MEG Trident X zich door zijn compacte formaat, krachtige specificaties en upgrade-mogelijkheden. Het biedt een slank ontwerp dat lijkt op een console, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor gamers die op zoek zijn naar een visueel aantrekkelijke gaming PC. De prestaties, koelmogelijkheden en aanpassingsmogelijkheden maken het een uitstekende keuze voor zowel casual als hardcore gamers.

Al met al is de CUK MEG Trident X van MSI Gaming Desktop PC een zeer capabele gaming PC die indrukwekkende prestaties, aanpassingsmogelijkheden en een compact ontwerp biedt. De krachtige specificaties, upgrade-mogelijkheden en strakke esthetiek maken het een opvallende keuze voor gamers die op zoek zijn naar een high-performance game-ervaring.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Geoptimaliseerd voor gaming met superieure RGB-verlichting en krachtige graphics: Corsair Vengeance i7200

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Corsair Vengeance i7200

 • list plusKrachtige hardware met Intel Core i9-10850K-processor en NVIDIA GeForce RTX 3080 grafische kaart.
 • list plusAanpasbare RGB-verlichting met Corsair's iCUE-software.
 • list plusRuime opslag met 1TB M.2 NVMe SSD en 2TB HDD.

Nadelen Corsair Vengeance i7200

 • list plusPremium prijs in vergelijking met budgetopties.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.34
Functionaliteit
9.91
Gebruiksgemak
9.58
De Corsair Vengeance i7200 is een krachtige gaming-pc die geoptimaliseerd is voor gaming met zijn superieure RGB-verlichting en krachtige grafische prestaties. Het heeft een scala aan indrukwekkende functies die het laten opvallen in de markt.

Een opvallende functie van de Vengeance i7200 is zijn krachtige hardware. Hij is uitgerust met een Intel Core i9-10850K-processor en een NVIDIA GeForce RTX 3080 grafische kaart, wat zorgt voor uitzonderlijke prestaties bij gaming en andere veeleisende taken. Zoals een recensie op de website van Corsair zegt: "De Vengeance i7200 Gaming PC heeft serieuze kracht met zijn Intel Core i9-10850K CPU en NVIDIA GeForce RTX 3080 GPU."

Een andere opvallende functie van de Vengeance i7200 is de aanpasbare RGB-verlichting. De pc beschikt over Corsair's iCUE-software, waarmee gebruikers de RGB-verlichting kunnen aansturen en aanpassen naar hun eigen voorkeur. Dit voegt een visueel verbluffend element toe aan de game-ervaring. Zoals ook in dezelfde recensie wordt vermeld: "De aanpasbare RGB-verlichting voegt een prachtige esthetiek toe aan de gaming-pc."

Naast zijn krachtige hardware en RGB-verlichting biedt de Vengeance i7200 ook voldoende opslagruimte met een 1TB M.2 NVMe SSD en een 2TB HDD. Dit zorgt ervoor dat gebruikers genoeg ruimte hebben om hun games, bestanden en andere media op te slaan. Zoals een recensie op de website van Corsair benadrukt: "De 1TB M.2 NVMe SSD en 2TB HDD bieden voldoende opslagruimte voor al je games en media."

Vergeleken met eerdere modellen of edities valt de Vengeance i7200 op met zijn verbeterde hardware, waaronder de krachtige Intel Core i9-10850K-processor en NVIDIA GeForce RTX 3080 grafische kaart. Deze combinatie biedt uitstekende prestaties en realistische graphics voor gamingliefhebbers.

In vergelijking met zijn concurrenten blinkt de Vengeance i7200 uit qua krachtige hardware, aanpasbare RGB-verlichting en voldoende opslagopties. Het is echter belangrijk om op te merken dat de Vengeance i7200 mogelijk niet de beste budgetoptie is voor iedereen. Zoals een recensie op PCMag vermeldt: "De Corsair Vengeance i7200 is een high-performance gaming-pc die uitstekende gamingprestaties levert, maar tegen een premium prijs."

Al met al is de Corsair Vengeance i7200 een topklasse gaming-pc die buitengewone prestaties, aanpasbare RGB-verlichting en voldoende opslagopties biedt. Hoewel het misschien niet de meest budgetvriendelijke optie is, is het een uitstekende keuze voor gamers en power-gebruikers die prestaties en esthetiek belangrijk vinden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. CyberpowerPC Gamer Master Gaming PC

Loading ...

Voordelen CyberpowerPC Gamer Master Gaming PC

 • list plusIndrukwekkende specificaties, waaronder een AMD Ryzen-processor, voldoende geheugen en een krachtige grafische kaart.
 • list plusUitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
 • list plusPositieve klantbeoordelingen die de prestaties, kwaliteit en gebruiksgemak benadrukken.

Nadelen CyberpowerPC Gamer Master Gaming PC

 • list plusKan lawaaiig zijn tijdens intensieve gamesessies.
 • list plusEr zijn enkele kleine technische problemen gemeld, maar deze zijn opgelost met klantensupport.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.43
Functionaliteit
9.35
Gebruiksgemak
9.69
De CyberpowerPC Gamer Master Gaming PC is een krachtige gaming pc die positieve recensies heeft ontvangen van klanten. Met indrukwekkende specificaties, waaronder een AMD Ryzen-processor, voldoende geheugen en een krachtige grafische kaart, is deze desktop volgens klantrecensies een uitstekende keuze op het gebied van waarde, kwaliteit en gebruiksgemak.

Een klant op Amazon prijst de prestaties van de Gaming PC Master 9500 en zegt: "Deze pc is een beest! Hij draait alle nieuwste games vlekkeloos op de hoogste instellingen." Een andere klant benadrukt de soepele gameplay-ervaring en zegt: "De graphics zijn geweldig en alles loopt zo soepel."

De snelle verwerkingssnelheid en hoogwaardige graphics van de pc worden vaak genoemd als opvallende kenmerken door gebruikers. Met een AMD Ryzen 7 5700-processor, 16 GB geheugen en een NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti grafische kaart kan deze pc veeleisende games en zware workloads aan.

De bouwkwaliteit en betrouwbaarheid van de Gaming PC Master 9500 worden ook geprezen door klanten. Veel gebruikers waarderen de meegeleverde koelsystemen, die effectief oververhitting voorkomen. Bovendien worden de randapparatuur, zoals het toetsenbord en de muis, geprezen om hun kwaliteit en functionaliteit.

Hoewel het merendeel van de recensies positief is, zijn er enkele beperkingen om rekening mee te houden. Sommige klanten hebben gemeld dat de pc nogal lawaaierig kan zijn tijdens intensieve gamesessies. Dit lijkt echter een kleine ongemak te zijn voor de meeste gebruikers. Daarnaast hebben enkele klanten te maken gehad met kleine technische problemen, maar deze zijn opgelost met de hulp van de klantenservice.

In vergelijking met de concurrentie springt de Gaming PC Master 9500 eruit vanwege zijn uitstekende prestaties en betrouwbaarheid. Het biedt een complete game-ervaring met zijn krachtige processor, voldoende geheugen en kwaliteitsgrafische kaart. De positieve klantrecensies benadrukken de waarde voor je geld en het gebruiksgemak.

Al met al wordt de CyberpowerPC Gamer Master Gaming PC van harte aanbevolen door klanten. Het is een solide keuze voor gamers en professionals die een krachtige desktop nodig hebben. Met zijn indrukwekkende specificaties en positieve klantfeedback is het zonder twijfel een serieuze speler op de markt voor gaming pc's.

Verkrijgbaar bij:

4. Eersteklas gaming-pc ontworpen om kracht van hoog niveau te leveren: Acer Predator Orion 7000 Gaming

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Acer Predator Orion 7000 Gaming

 • list plusIndrukwekkende gamingprestaties, zelfs bij veeleisende games zoals Cyberpunk 2077 en Dark Souls 3.
 • list plusUitgerust met Intel's nieuwste 13e generatie processoren en GeForce RTX™ 40-serie graphics voor snelle en krachtige prestaties.
 • list plusStrak en aantrekkelijk ontwerp met verbluffende RGB-verlichting en uitstekend kabelbeheer.

Nadelen Acer Predator Orion 7000 Gaming

 • list plusHoge prijs, vanaf $2.999.
 • list plusGrote en zware behuizing, meer geschikt voor plaatsing op de vloer.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.52
Gebruiksgemak
9.69
De Acer Predator Orion 7000 is een premium gaming-pc die ontworpen is om kracht en prestaties van topniveau te leveren. Met zijn eersteklas specificaties en strakke design springt hij eruit tussen zijn concurrenten op de markt.

Een opmerkelijke eigenschap van de Predator Orion 7000 is zijn indrukwekkende gameprestaties. Volgens Tom's Guide waren er geen merkbare problemen tijdens het spelen van veeleisende games zoals Cyberpunk 2077 en Dark Souls 3. De review van TechRadar vermeldt ook dat gamen op deze pc soepel blijft verlopen, zelfs als je het tot het uiterste pusht. Dit maakt het een uitstekende keuze voor gamers die willen genieten van hoogwaardige graphics en vloeiende gameplay.

Wat specificaties betreft, stelt de Predator Orion 7000 niet teleur. Hij is uitgerust met Intel's nieuwste 13e generatie processoren en GeForce RTX™ 40-serie graphics, wat zorgt voor snelle en krachtige prestaties. Hij beschikt ook over een ruime hoeveelheid RAM en een snelle SSD, waardoor je snel toegang hebt tot games en applicaties.

Het design van de Predator Orion 7000 is strak en aantrekkelijk, met geharde glazen panelen die de RGB-verlichte onderdelen laten zien. De review van TechRadar vermeldt specifiek de verbluffende RGB-verlichting en uitstekende kabelbeheer van de pc. Het is echter de moeite waard om op te merken dat de behuizing groot en zwaar is, waardoor hij meer geschikt is om op de vloer te plaatsen.

Een potentieel nadeel van de Predator Orion 7000 is het hoge prijskaartje. De startprijs van €2.999 kan een afschrikmiddel zijn voor sommige consumenten. Echter, volgens de review van TechRadar wordt de pc beschouwd als een goede investering voor toekomstbestendigheid. Als de prijs een zorg is, wordt aanbevolen om te wachten op een aanbieding om de pc tegen een meer betaalbare prijs te krijgen.

Al met al is de Acer Predator Orion 7000 een premium gaming-pc die topniveau prestaties en indrukwekkende gaming-mogelijkheden biedt. Het is een geweldige keuze voor gamers die een krachtige en betrouwbare gaming-machine willen. Echter, de hoge prijs kan een beperking zijn voor sommigen, en het is raadzaam om te wachten op een aanbieding om de beste waarde voor je geld te krijgen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Eersteklas middenklasse gaming-pc voor een eersteklas game-ervaring: Alienware m17 R5 AMD Advantage

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Alienware m17 R5 AMD Advantage

 • list plusIndrukwekkend 120Hz 4K-scherm
 • list plusKrachtige AMD Ryzen/Radeon-combinatie
 • list plusAantrekkelijk ontwerp met RGB-verlichting

Nadelen Alienware m17 R5 AMD Advantage

 • list plusHoge prijs
 • list plusBeperkte upgrade-opties
 • list plusMogelijk geluid bij zware belasting

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.64
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.03
De Alienware m17 R5 AMD Advantage is een premium gaming-laptop uit het middensegment die een eersteklas game-ervaring biedt. Met zijn indrukwekkende 120Hz 4K-scherm en krachtige AMD Ryzen/Radeon combo levert deze laptop soepele prestaties in games. Het chassis is prachtig ontworpen met slimme details en RGB-verlichting, waardoor het visueel aantrekkelijk is. Het toetsenbord is degelijk voor gamen en het trackpad werkt goed.

Een van de opvallende kenmerken van de m17 R5 is de volledig-AMD-configuratie, die de vooruitgang van AMD op grafisch gebied laat zien en de strijd aangaat met Nvidia. Volgens TechRadar heeft "AMD aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van graphics en concurreert het met Nvidia." De recensie van de AMD Advantage toont de indrukwekkende algehele prestaties van de laptop, hoewel deze wel lawaai kan maken bij zware belasting.

De m17 R5 biedt aanpasbare specificaties om aan verschillende behoeften en budgetten te voldoen, met prijzen variërend van €1.250 tot €2.350. De hoge prijs kan echter sommige kopers afschrikken, vooral gezien de beperkte upgrade-opties in vergelijking met een desktop-PC.

Wat betreft het ontwerp combineert de m17 R5 gaming-esthetiek met praktisch gebruik. Het heeft een goede selectie aan poorten, hoewel sommige recensenten een andere plaatsing en de toevoeging van een SD-kaartlezer hadden gewenst. Het scherm is levendig, met een 4K 120Hz-optie, en de speakers worden aangedreven door Dolby Atmos voor rijk geluid.

Vergeleken met zijn voorganger heeft de m17 R5 enkele kleine externe veranderingen ondergaan en behoudt het het aantrekkelijke Legend 2.0-ontwerp met RGB-verlichting. Het is iets groter en zwaarder, maar wordt geleverd met een grotere batterij voor een verbeterde batterijduur. Het koelsysteem is geüpgraded met meer ventilatorbladen en een aangepaste dampkamer voor de CPU, waardoor optimale prestaties tijdens gamesessies worden gegarandeerd.

Wat betreft de gaming- en grafische prestaties, bieden de Ryzen 9 CPU en Radeon GPU een krachtige combinatie voor gaming van hoge kwaliteit. Volgens Tom's Hardware biedt de volledig-AMD-configuratie van de m17 R5 "een krachtige combinatie voor gaming van hoge kwaliteit."

Hoewel de Alienware m17 R5 AMD Advantage een eersteklas game-ervaring biedt, is het misschien niet geschikt voor iedereen. De hoge prijs en beperkte upgrade-opties kunnen sommige kopers afschrikken, vooral degenen die de flexibiliteit en aanpassingsmogelijkheden van een desktop-PC verkiezen. Bovendien kan de omvang van de laptop en het mogelijke lawaai bij zware belasting het minder ideaal maken voor kantooromgevingen.

Kortom, de Alienware m17 R5 AMD Advantage is een krachtige gaming-laptop die een eersteklas game-ervaring biedt. Met zijn indrukwekkende scherm, krachtige AMD-configuratie en aantrekkelijk ontwerp biedt het uitstekende prestaties voor gaming-liefhebbers. De hoge prijs, beperkte upgrade-opties en mogelijk lawaai kunnen echter nadelen zijn voor sommige kopers. Over het algemeen is de m17 R5 een premium gaming-laptop uit het middensegment die uitblinkt in het bieden van een meeslepende game-ervaring.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Skytech Chronos Gaming PC Desktop

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Skytech Chronos Gaming PC Desktop

 • list plusKrachtige gaming machine met indrukwekkende specificaties
 • list plusLevert hoogwaardige game-ervaringen met hoge prestaties
 • list plusGeweldige prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen Skytech Chronos Gaming PC Desktop

 • list plusKoelventilatoren kunnen lawaaiig zijn bij zware belasting
 • list plusHet ontwerp kan niet ieders esthetische voorkeur aanspreken

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.01
Functionaliteit
9.03
Gebruiksgemak
9.38
De Skytech Chronos Gaming PC Desktop is een krachtige gaming machine die uitstekende waarde biedt voor zijn prijs. Met zijn indrukwekkende specificaties levert hij high-performance gaming ervaringen. Ik ben uitgerust met een AMD Ryzen 5 5600X 6-Core 3.7 GHz processor en een Nvidia GeForce RTX 3070 8GB grafische kaart, wat zorgt voor soepele gameplay en verbluffende beelden. Mijn 16GB DDR4 3200MHz gaming geheugen biedt voldoende snelheid en prestaties.

Volgens PC Gamer is de Skytech Chronos 2 een "fantastische gaming PC" met "geweldige waarde voor zijn prijs." Hij biedt een "soepele 1440p gaming ervaring" en presteert goed in veeleisende games zoals Cyberpunk 2077 en Assassin's Creed Valhalla. De review prijst ook zijn "indrukwekkende benchmark resultaten" en benadrukt zijn "uitstekende koelprestaties."

Klanten op Amazon hebben ook lof geuit voor de Skytech Chronos Gaming PC Desktop vanwege zijn prestaties en waarde voor je geld. Een klant beschrijft hem als een "beest van een machine" die games "zonder moeite" draait. Een andere klant noemt hem "perfect voor high-end gaming" en biedt een "soepele en naadloze gaming ervaring."

In vergelijking met eerdere modellen of edities valt de Skytech Chronos Gaming PC Desktop op door zijn verbeterde componenten. Hij heeft de nieuwste AMD Ryzen processors, krachtige Nvidia grafische kaarten en snelle DDR4 geheugen. De inclusie van een 1TB M.2 NVMe SSD zorgt voor snelle opslagtoegang en snelle laadtijden.

Wat betreft concurrentie staat de Skytech Chronos Gaming PC Desktop zijn mannetje tegen andere gaming PC's in dezelfde prijsklasse. De combinatie van een krachtige processor, high-end grafische kaart en voldoende geheugen maakt hem uniek. Het is echter vermeldenswaard dat er andere opties beschikbaar zijn met vergelijkbare specificaties.

Hoewel de Skytech Chronos Gaming PC Desktop uitblinkt in prestaties en waarde, zijn er mogelijk enkele kleine nadelen om rekening mee te houden. Sommige klanten hebben opgemerkt dat de koelventilatoren een beetje luid kunnen zijn bij zware belasting. Daarnaast spreekt het ontwerp van de PC mogelijk niet ieders esthetische voorkeur aan.

Tot slot is de Skytech Chronos Gaming PC Desktop een high-performance gaming PC die geweldige waarde biedt voor zijn prijs. Met zijn krachtige componenten en indrukwekkende benchmark resultaten levert hij soepele en meeslepende gaming ervaringen. Hoewel hij enkele kleine nadelen kan hebben, maken zijn prestaties en waarde hem een sterke concurrent op de gaming PC-markt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. Acer Predator Orion 3000

Loading ...

Voordelen Acer Predator Orion 3000

 • list plusStijlvol ontwerp met aanpasbare RGB-verlichting
 • list plusKrachtige hardware voor soepel gamen en multitasking
 • list plusUitzonderlijke koeling en ventilatie

Nadelen Acer Predator Orion 3000

 • list plusBeperkt aantal USB 3.0-poorten en mogelijke obstructie van poorten door koptelefoonhouder
 • list plus500GB SSD kan onvoldoende zijn voor grote gamebibliotheken
 • list plusHoge prijs voor de Nvidia GeForce RTX 3070 GPU

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.37
Functionaliteit
9.32
Gebruiksgemak
8.59
De Acer Predator Orion 3000 is een stijlvolle gaming PC die indrukwekkende prestaties en aanpasbare RGB-verlichting biedt. Volgens Tom's Guide is het geschikt voor 1080p gaming en is het verkrijgbaar in verschillende configuraties, met prijzen variërend van $800 tot $2,000. Het compacte ontwerp van de Orion 3000 is gemakkelijk te openen en heeft een stevige behuizing met een taps toelopend ontwerp en LED-lichtstrips. Het optionele glazen zijpaneel biedt zicht op het binnenwerk, hoewel de schroeven het gestroomlijnde uiterlijk kunnen ontsieren. De PC bevat ook handige functies zoals een uitschuifbare headsethouder en een reeks poorten aan de voorkant.

Een van de opvallende kenmerken van de Acer Predator Orion 3000 is de krachtige hardware. Het is uitgerust met een 10e generatie Intel Core i7-10700 8-core processor, 16GB DDR4-geheugen (uitbreidbaar tot 64GB) en een 512GB NVMe M.2 SSD. Ook beschikt het over een NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER grafische kaart met 8GB GDDR6-videogeheugen. Deze hardwareconfiguratie zorgt voor soepel gamen en multitasken, zoals vermeld door TechRadar. De PC presteert goed bij 4K-gaming en kan 60 fps behalen, en zelfs hogere framerates bij lagere resoluties.

Wat connectiviteit betreft, biedt de Orion 3000 een scala aan poorten, waaronder USB 3.2 (Type C) Gen 2, USB 3.2 Gen 2, USB 3.2 Gen 1 en USB 2.0-poorten. Er is echter opgemerkt dat het hebben van slechts één USB 3.0-poort frequent wisselen van aansluitingen kan vereisen. De aanwezigheid van een headsethouder aan de voorkant kan ook poorten blokkeren, afhankelijk van de gebruikte headset. Bovendien is de 500GB SSD mogelijk niet voldoende voor gebruikers met grote gamebibliotheken, maar de 1TB HDD biedt extra opslagruimte.

In vergelijking met zijn concurrenten valt de Acer Predator Orion 3000 op met zijn indrukwekkende RGB-effecten en georganiseerde interne opzet. De krachtige hardware, waaronder de Intel Core i7-10700 CPU en Nvidia GeForce RTX 3070 GPU, zorgt voor soepel gamen en multitasken. De PC biedt ook uitzonderlijke koeling en ventilatie, zodat warmte geen probleem is.

Al met al is de Acer Predator Orion 3000 een goed ontworpen gaming PC met aanpasbare RGB-verlichting en handige functies. Het biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding voor degenen die een Nvidia GeForce RTX 3070 GPU willen bemachtigen, hoewel de prijs misschien wat aan de hoge kant is. Als je op zoek bent naar een compacte gaming PC met indrukwekkende prestaties en opvallende RGB-effecten, is de Acer Predator Orion 3000 het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

8. Corsair One Pro i200

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Corsair One Pro i200

 • list plusCompact en visueel aantrekkelijk design
 • list plusIndrukwekkende gaming- en productiviteitsprestaties
 • list plusEfficiënt koelsysteem

Nadelen Corsair One Pro i200

 • list plusHoge prijs
 • list plusBeperkte officiële upgrade paden
 • list plusBeperkt aantal poorten

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.06
Functionaliteit
8.84
Gebruiksgemak
9.07
De Corsair One Pro i200 is een compacte en visueel aantrekkelijke gaming PC die indrukwekkende prestaties biedt voor gaming en productiviteitstaken. Ik ben uitgerust met een 10e generatie Intel Core-processor, NVIDIA GeForce RTX-graphics en hoogwaardige Corsair-componenten. Het systeem biedt verschillende opties voor CPU- en GPU-configuraties, evenals verschillende hoeveelheden geheugen en opslag. De compacte afmetingen van de Corsair One Pro i200 worden aangevuld door het efficiënte koelsysteem, dat een eigen vloeistofkoelsysteem en magnetische zweefventilatoren bevat.

Wat betreft gamingprestaties presteert de Corsair One Pro i200 goed, zelfs met een oudere GPU. Ik kan games zoals Assassin's Creed Odyssey, Grand Theft Auto V en Shadow of the Tomb Raider draaien met respectabele framerates. Echter, de MSI MEG Trident X met dezelfde GPU presteert iets beter in gaming benchmarks.

De Corsair One Pro i200 biedt een redelijk aantal poorten, waaronder USB-A, USB-C, HDMI, Ethernet en audio-aansluitingen. Het beperkte aantal poorten kan echter een uitdaging zijn voor creatieve professionals die meerdere apparaten nodig hebben. De machine is relatief eenvoudig te openen voor upgrades, maar de componenten zijn dicht op elkaar geplaatst, waardoor grote upgrades beperkt zijn. Corsair raadt aan om first-party producten te gebruiken om de garantie te behouden.

De belangrijkste gebruiksscenario's van de pc zijn gaming en contentcreatie, dankzij de krachtige RTX2080Ti grafische kaart en Intel Gen 10 CPU. Ik beschik ook over 64GB DDR4-geheugen en een 2TB SSD. De Corsair One Pro i200 wordt beschouwd als een krachtige en stijlvolle werkstation voor contentcreatie en gaming.

Enkele nadelen van de Corsair One Pro i200 zijn de hoge prijs en beperkte officiële upgrade-opties. Er is ook geen ondersteuning voor Thunderbolt 3. Ik bied echter een garantie van twee jaar en levenslange klantondersteuning van Corsair.

In vergelijking met zijn concurrenten valt de Corsair One Pro i200 op door zijn compacte ontwerp en efficiënte koelsysteem. Ik blink uit in gamingprestaties en contentcreatie taken, waardoor het een geschikte keuze is voor gamers en creatieve professionals.

Samengevat is de Corsair One Pro i200 een krachtige en stijlvolle gaming pc die indrukwekkende prestaties en een compact ontwerp biedt. Hoewel ik misschien wat duur is voor wat ik bied, lever ik uitstekende gaming- en contentcreatie mogelijkheden. Mijn belangrijkste beperkingen zijn het beperkte aantal poorten en de moeilijkheid van grote upgrades. Als je echter op zoek bent naar een high-end gaming pc met een strak ontwerp, is de Corsair One Pro i200 het overwegen waard. Zoals een recensie zegt: "De Corsair One Pro i200 wordt beschouwd als een krachtige en stijlvolle werkstation voor contentcreatie en gaming."

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Lenovo Legion Tower 5i (2023)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Lenovo Legion Tower 5i (2023)

 • list plusUitstekende prestaties met een high-end grafische kaart en processor
 • list plusAanpassingsmogelijkheden voor verschillende configuraties
 • list plusAantrekkelijk ontwerp met RGB-verlichting en glazen paneel

Nadelen Lenovo Legion Tower 5i (2023)

 • list plusBeperkte connectiviteit aan de voorkant, mogelijk is een USB-C-hub nodig voor extra poorten
 • list plusBeperkingen op hardwaregebied in het middensegment

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.45
Functionaliteit
9.22
Gebruiksgemak
8.7
De Lenovo Legion Tower 5i is een krachtige gaming desktop die uitstekende prestaties en aanpassingsmogelijkheden biedt. Met zijn RTX 4070 grafische kaart en Core i7 13700F processor levert het een geweldige game-ervaring. De toren heeft RGB-verlichting, een glazen paneel voor eenvoudige toegang tot de componenten en een mesh bezel met een ARGB Legion Logo, wat zorgt voor een elegante gamer design. De verbeterde luchtstroom en vier meegeleverde ventilatoren zorgen voor efficiënte koeling.

Volgens TechRadar is de Legion Tower 5i een solide gaming desktop in het middensegment die geweldige prestaties biedt voor 1080p. Het is verkrijgbaar in verschillende configuraties, waarbij de meeste modellen een Intel Core i5 processor en een Nvidia GeForce RTX 3000 serie GPU hebben. De topconfiguratie bevat een Intel Core i7 processor en een Nvidia GeForce RTX 4070 Ti GPU. De review unit, geprijsd op $1,249.99, wordt geleverd met een Nvidia GeForce RTX 3060. Hierdoor is het een goede optie in het middensegment voor gamers die hun budget willen rekken.

Tom's Hardware benadrukt de Legion Tower 7i (Gen 8), die elementen van een kantoordesktop en een gaming rig combineert. Het heeft een Intel Core i9-13900KF processor, 32GB DDR5-4400 geheugen en een OEM GeForce RTX 4080 grafische kaart. De pc biedt goede specificaties en upgrade-opties, hoewel het ontwerp en de gebruikte materialen mogelijk niet zo premium zijn als sommige andere opties op de markt.

PC Gamer prijst de prestaties van de Legion Tower 5i en merkt de RTX 4070 grafische kaart en Core i7 13700F processor op. In combinatie met 16GB DDR5 RAM en een 1TB SSD levert het uitstekende gameprestaties. De review vermeldt dat het met een prijs van $2,000 aan de hogere kant van het prijsbereik zit, maar een geweldige game-ervaring biedt.

XDA Developers geeft prijsinformatie voor verschillende configuraties van de Legion Tower 5i. Het model met de hoogste specificaties kost $1,740 en bevat een Intel Core i7-13700F CPU, 16GB RAM, een 1TB SSD en een RTX 3060 Ti GPU. De optie met het laagste niveau heeft een prijs van $1,300 en wordt geleverd met een Core i5-13400F CPU, 16GB RAM, een 512GB SSD en een RTX 3050 grafische kaart. De toren biedt ruimte voor upgrades en heeft verbeterde luchtstroom met vijf mogelijke locaties voor ventilatoren.

Samengevat is de Lenovo Legion Tower 5i een krachtige gaming desktop die uitstekende prestaties en aanpassingsmogelijkheden biedt. Het levert geweldige game-ervaringen met zijn high-end grafische kaart en processor. Hoewel het enkele beperkingen kan hebben vanwege de hardware in het middensegment, biedt het solide prestaties voor zijn prijs. Het ontwerp van de toren, inclusief RGB-verlichting en een glazen paneel, draagt bij aan de aantrekkingskracht. Sommige gebruikers kunnen echter vinden dat de connectiviteit aan de voorkant beperkt is en mogelijk een USB-C-hub moeten gebruiken voor extra poorten. Over het algemeen is de Legion Tower 5i een sterke concurrent in de gaming desktop markt en biedt het een goede optie in het middensegment voor gamers.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. Alienware Aurora R14 Gaming Desktop

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Alienware Aurora R14 Gaming Desktop

 • list plusIndrukwekkende gaming prestaties
 • list plusKrachtige specificaties
 • list plusBijgewerkt chassis ontwerp

Nadelen Alienware Aurora R14 Gaming Desktop

 • list plusHoge prijs

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.23
Functionaliteit
8.96
Gebruiksgemak
8.67
De Alienware Aurora R14 Gaming Desktop is een indrukwekkende machine die een uitzonderlijke gaming prestatie levert. Uitgerust met een Ryzen 9 5900X processor, een RTX 3080 grafische kaart en 32GB DDR4 RAM, is deze gaming PC klaar om zelfs de meest veeleisende games aan te kunnen. Volgens PC Gamer biedt het "uitstekende gaming prestaties" en is het "klaar voor gebruik direct uit de doos".

Een opvallende feature van de Alienware Aurora R14 is het vernieuwde ontwerp van de behuizing. Zoals vermeld in Tom's Hardware, worden de nieuwe Aurora R13 en Ryzen R14 modellen geleverd met vernieuwde behuizingsontwerpen en verbeterde koelsystemen. Dit zorgt ervoor dat gamers kunnen genieten van efficiënte koeling en altijd klaar zijn voor topprestaties. Het is echter vermeldenswaardig dat alleen de Alder Lake modellen worden geleverd met het nieuwe koelsysteem.

Wat betreft de prestaties is de Alienware Aurora R14 ontworpen voor multitasking en biedt het krachtige prestaties. De Dell website benadrukt dat het beschikt over AMD Ryzen 5000 series processoren, verbeterde thermiek en stillere akoestiek. Dit maakt het een uitstekende keuze voor gamers die een desktop willen die veeleisende taken aankan en een soepele game-ervaring biedt.

Hoewel de Alienware Aurora R14 indrukwekkende prestaties biedt, hangt er wel een stevig prijskaartje aan. Zoals vermeld in de PC Gamer review, is het een kostbare investering. Maar als je bereid bent te investeren in een krachtige gaming PC, is de Aurora R14 een topkandidaat.

Wat betreft gebruikersreviews heeft de Alienware Aurora R14 positieve feedback ontvangen. Impulse Gamer geeft het een 4/5 en MKAU Gaming geeft het een perfecte 10/10. Dit benadrukt nogmaals de uitstekende prestaties en tevredenheid van gebruikers.

Als we de Alienware Aurora R14 vergelijken met zijn concurrenten, valt hij op met zijn krachtige specificaties en vernieuwde behuizingsontwerp. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met hun budget en evalueren of de hoge prijs de investering waard is voor hun gaming behoeften.

Kortom, de Alienware Aurora R14 Gaming Desktop is een krachtige gaming PC die indrukwekkende specificaties en uitstekende gaming prestaties biedt. Het valt op met zijn Ryzen 9 5900X processor, RTX 3080 grafische kaart en vernieuwde behuizingsontwerp. Hoewel het een stevig prijskaartje heeft, maakt het zijn belofte van krachtige gaming prestaties waar. Als je op zoek bent naar een topklasse gaming PC, is de Alienware Aurora R14 een solide keuze.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Game PCs. Er zijn namelijk 705 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!