Bestenu

Beste gaming monitors - feb. 2023

Met meer dan 525 gaming monitors op de markt zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
Hieronder vind je de beste gaming monitors op een rij

De top 10 beste gaming monitors

1Score: 10
AOC 24B2XHM2 - Full HD
AOC 24B2XHM2 - Full HD
AOC
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
AOC 24B2XH - Full HD
AOC 24B2XH - Full HD
AOC
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Samsung Odyssey G5 2021 LC27G53TQWRXEN
Samsung Odyssey G5 2021 LC27G53TQWRXEN
Samsung
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
LG 27UP850N-W
LG 27UP850N-W
LG
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.8
Iiyama G-Master Red Eagle G2466HSU-B1
Iiyama G-Master Red Eagle G2466HSU-B1
Iiyama
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Philips 272E1GAJ Full HD Gaming
Philips 272E1GAJ Full HD Gaming
Philips
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
Samsung LS32BM700UUXEN Smart Monitor M7
Samsung LS32BM700UUXEN Smart Monitor M7
Samsung
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Philips 27E1N3300A/00
Philips 27E1N3300A/00
Philips
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
AOC 25G3ZM/BK
AOC 25G3ZM/BK
AOC
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
Samsung G5 C34G55TWWU - QHD
Samsung G5 C34G55TWWU - QHD
Samsung
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Gaming Monitor Koopgids

avatar-contour
Emma van der Vink

Emma van der Vink

Gepubliceerd op: Nov 25, 2021

Geupdate op: Oct 02, 2022


Gaming monitoren zien er van buiten niet heel anders uit dan normale monitoren. De magie bevindt zich aan de binnenkant ervan! Een goede gaming monitor garandeert zo vloeiende beelden zonder dat jij je hoeft te storen aan zaken als screen tearing en input lag. Je leest er hieronder meer over!

Wat is het verschil tussen een gaming monitor en normale monitor?

De reactiesnelheid wordt om te beginnen uitgedrukt in milliseconden (ms). Hoe lager de reactiesnelheid, hoe sneller de monitor reageert. Een lagere reactiesnelheid staat je toe in 'real time' te reageren op wat in je game gebeurt. Beweeg je je muis naar links, dan geeft een gaming monitor met een reactiesnelheid van 5 ms dit sneller weer op het scherm dan een normale monitor met een reactiesnelheid van 20 ms.

Bij kantoorwerk maakt dit weinig uit, maar als je een potje Call of Duty zit te spelen, is het wel zo prettig dat je zo snel mogelijk kunt reageren op de mensen om je heen voordat je omver geblazen wordt.

De verversingssnelheid staat daarentegen voor hoe vaak het beeld wordt ververst per seconde. Dit wordt uitgedrukt in Hertz (Hz). De regel hier is: hoe hoger de verversingssnelheid, hoe vloeiender het beeld uitziet. Heb je daarom meteen een monitor nodig met de allerhoogste verversingssnelheid? Niet per sé.

Ben je aan fanatieke Call of Duty-speler of speel je vaak andere games waarbij je snel moet reageren? Dan wil je wél een gaming monitor met de hoogst mogelijke verversingssnelheid. Ga daarom voor 120 Hz of 144 Hz als je budget het toestaat.

Speel je echter alleen af en toe een MMO als World of Warcraft of andere open world spellen die niet zo veeleisend zijn? Dan heb je genoeg aan aan paneel met een verversingssnelheid van 75 Hz.

Verder bieden veel gaming monitoren extra technologieën die onregelmatigheden in je beeld voorkomen. Zo heeft Nvidia G-Sync en AMD FreeSync. Hierover lees je onder het kopje 'Welke synchronisatietechnieken zijn er?' meer!

Ten slotte zie je steeds meer gaming monitoren met speciale vormen. Zo heb je ultra wide en curved monitoren, waarvan de vormgeving helpt je écht in het spel te laten bevinden.

Hoe zijn gaming monitoren en normale monitoren hetzelfde?

Ze lijken eigenlijk meer op elkaar dan dat ze niet doen. Zo biedt een gaming monitor niet per definitie extra-hoge resolutie of opvallend goede kleurreproductie. Sterker nog, vaak geven normale monitoren kleuren nauwkeuriger weer.

Daarnaast zie je geen opvallende verbeteringen in prestaties buiten gaming en 3D-renderen om. Op YouTube of games die grafisch niet veeleisend zijn, zie je geen verschil tussen een gaming monitor en een normale monitor.

Waar staat 'Hz' voor?

Hz staat voor Hertz, wat op zijn beurt de verversingssnelheid van de monitor weergeeft. Hoe hoger deze waarde, hoe vaker de monitor het beeld ververst binnen een seconde. Hieruit volgt dat hoe hoger de verversingssnelheid is, hoe vloeiender het beeld eruit ziet.

Een paneel met een verversingssnelheid van 75 Hz ververst het beeld dus 75 keer per seconde, terwijl 144 Hz dus bijna twee keer zo vaak het beeld ververst. Je kunt je voorstellen dat dat bij intensieve games erg goed van pas komt.

Welke soort panelen zijn er voor monitoren?

Om te beginnen hebben we de bekende LCD-beeldschermen. Deze zijn in drie categorieën noder te verdelen: TN (twisted nematic), IPS (in-plane switching) en VA (vertical alignment).

TN-panelen hebben lage reactiesnelheden (waardoor ze snel reageren) en hoge verversingssnelheden. Hierdoor zijn motion blur en input lag tot een minimum beperkt. Dit maakt TN-panelen top voor gaming monitoren en bovendien erg betaalbaar. De kijkhoeken en de kleurweergave zijn in ruil voor dit alles echter wat beperkt.

VA-panelen hebben juist hoge reactiesnelheden (waardoor ze trager reageren). Hoge verversingssnelheden zijn ook te vinden als je goed zoekt. De kijkhoeken en de kleurweergave zijn daarentegen beter dan die van TN-panelen dankzij het geweldige contrastratio. De prijzen zijn vergelijkbaar met die van TN-panelen, maar ze zijn bedoeld voor algemeen gebruik.

IPS-panelen zitten qua reactiesnelheden tussen TN- en VA-panelen in. De verversingssnelheden zijn vaak oké, maar niet hoog genoeg voor serieuze gamers. Wel zijn de kijkhoeken en de kleurweergave van deze panelen veruit het beste, waardoor ze zeer geschikt zijn voor professioneel gebruik. Hier hangt echter ook meteen het hoogste prijskaartje aan van de vier.

Naast deze LCD-panelen zijn er ook nog OLED-panelen. LCD-panelen gebruiken vloeibare kristallen met een lichtbron erachter om beeld te produceren, terwijl OLED-panelen zelf oplichtende diodes gebruiken. OLED heeft een organische basis, terwijl LCD-schermen op basis van silicum werken.

OLED combineert de voordelen van de bovenstaande schermen: de snelle reactietijden van TN, de geweldige contrastratio's van VA en de goede kijkhoeken van IPS. Deze panelen zijn vooralsnog echter zeldzaam: er moet nog wat werk plaatsvinden om de levensduur van de dioden te waarborgen en inbranding te voorkomen.

Welke synchronisatietechnieken zijn er?

Nvidia heeft G-Sync bedacht; AMD heeft FreeSync bedacht. Uiteraard gebruik je een monitor met G-Sync in combinatie met een videokaart van Nvidia, en een FreeSync-monitor met een AMD-kaart.

Deze technologieën voorkomen beiden onregelmatigheden in je beeld, zoals 'screen tearing', waarbij je data van meer dan één frame in een enkel frame geperst ziet, en gestotter.

Monitoren met deze technologieën hebben bovendien een variabele verversingssnelheid. Dat wilt zeggen dat de verversingssnelheid van de monitor wordt afgestemd op de verversingssnelheid van de videokaart in je pc, zolang deze laatste de snelheid van de monitor niet overschrijdt.

Verschillen G-Sync en FreeSync van elkaar? Niet echt. Naast het feit dat ze alleen samenwerken met de corresponderende videokaarten, is het alleen zo dat G-Sync alleen via DisplayPort werkt, terwijl FreeSync via zowel DisplayPort en HDMI werkt. De resultaten verschillen verder niet zozeer van elkaar.

Kan ik een gaming monitor als tv gebruiken?

Dat kan, maar waarom zou je? Je kunt een gaming monitor wel als scherm gebruiken indien je veel op een console gamet, maar er zitten weinig voordelen vast aan tv kijken op een gaming monitor.

De meeste monitoren bieden namelijk geenHigh Dynamic Range (HDR), wat tot rijkere kleuren en betere contrastniveau's leidt. Dat is jammer als je op consoles speelt, wat alles na de PlayStation 4 Pro, de Xbox One S en Xbox One X, ondersteunen wél HDR output, wat mooi aansluit op het feit dat veel moderne tv's tegenwoordig ook HDR ondersteunen.

Wel zijn monitoren beter in het verminderen van input lag. Dat wilt zeggen: de reactiesnelheden liggen lager, waardoor alles wat je invoert ook vrijwel direct te zien is op het scherm.

Daarnaast bieden de bovengenoemde synchronisatietechnieken ook tijdens het gamen op een console dezelfde voordelen als dat ze doen bij een pc. Helaas leidt dit wel tot een zogeheten 'soap opera effect' wanneer je tv kijkt. Hierbij wordt het beeld te 'glad', waardoor mensen en rekwisieten op tv onnatuurlijk uitzien.

Ten slotte sta je stil bij de kijkafstand en de kijkhoeken. Bij een tv kun je je veroorloven om verder af te zitten, vooral omdat tv's tegenwoordig in indrukwekkende formaten beschikbaar zijn. Monitoren blijven over het algemeen veel kleiner, waardoor je een stuk dichterbij moet zitten.

Daarnaast hebben tv's vaak betere kijkhoeken. Je hoeft er niet altijd recht voor te zitten om te zien wat zich afspeelt.

Is een curved monitor beter dan een platte?

Naast het feit dat je sneller het gevoel hebt je in het spel te begeven, claimt men ook dat het minder belastend voor je ogen is. Dat komt doordat je alles in één keer in je opneemt zonder je ogen teveel te hoeven bewegen. Je perifere zicht is hierbij de sleutelspeler. Beweeg je hand maar eens heen en weer naast je hoofd. Je ziet het niet in detail, maar je weet toch wat gebeurt.

Daarnaast is het beeld mindervervormd. Bij platte schermen zie je vaker dat het beeld vervormd is langs de randen. Dat gebeurt niet bij curved monitoren, omdat deze licht vanuit meerdere hoeken naar je ogen sturen. Daarnaast voelen curved monitoren ook nog eens groter aan dan dat ze zijn, omdat je meer 'omgeven' wordt door het beeld van je game.

hero illustration

Hoe komt deze leuke gaming monitor reeks tot stand..?

De wereld verandert snel... en dus de speurtocht naar de beste gaming monitor ook!
Vroeger ging je naar een winkel om tips te krijgen over gaming monitors, maar vandaag assisteert een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle gaming monitors die aangeboden worden in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van kopers en kijkt welke gaming monitors het best over de toonbank gaan
illustration
Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van gaming monitors stelt hij deze lijst samen!
Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!
illustration
hero illustration

De beste gaming monitors in een handige lijst

1 - AOC 24B2XHM2 - Full HD

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen AOC 24B2XHM2 - Full HD

 • list plusDe monitor met hdmi heeft een hoge resolutie.
 • list plusHet heeft een strak design en dunne randen, wat het perfect maakt voor thuiskantoor.
 • list plusHet heeft een lowblue filter, wat goed is voor de ogen.

Nadelen AOC 24B2XHM2 - Full HD

 • list plusHet heeft geen usb-hub, wat handig zou zijn.
 • list plusHet heeft geen speakers, wat een nadeel is voor mensen die geen externe speakers hebben.
 • list plusHet is niet in hoogte verstelbaar, wat beperkingen kan opleggen aan sommige gebruikers.

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.3

Ben je op zoek naar een monitor zonder al te veel poespas en die gewoon doet wat hij moet doen? De AOC 24B2XHM2 is de ideale instap monitor om mee te werken in Outlook, mailen, surfen en sociale media. De 24B2XHM2 van AOC heeft bovendien een VA-paneel, wat voor uitstekende zwartwaarden en contrasten zorgt. Dit is extra prettig voor als je vaak in de avond nog achter het scherm zit. De kleuren en contrasten zijn wat rustiger voor je ogen. De monitor beschikt over zowel een HDMI- als VGA aansluiting. Het voordeel van een AOC monitor AOC is al jaren een van de meest geliefde merken als het gaat om monitoren voor alledaagse taken. productiviteit en gaming. In de B2-series, zoals bij deze 24B2XHM2 zie je een aantal belangrijke kenmerken terugkomen. Zo is het design erg strak en de randen om het scherm zijn erg dun. De monitor is compleet dankzij het flicker-free scherm en blauw licht filter. Hiermee worden je ogen minder belast met fel beeld en werk je prettig voor een langere periode achter het scherm. Aansluitingen HDMI VGA Standaard meegelverd HDMI-kabel Stroomkabel Handleiding

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2 - AOC 24B2XH - Full HD

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen AOC 24B2XH - Full HD

 • list plusDe monitor met hdmi biedt een uitstekende kwaliteit beeld met Full HD resolutie.
 • list plusHet ingenieuze ontwerp met dunne randen is perfect voor een duo of tripel monitor setup.
 • list plusDe monitor heeft een lowblue filter die het vermoeiende effect van blauw licht vermindert.

Nadelen AOC 24B2XH - Full HD

 • list plusHet scherm is niet in hoogte verstelbaar, wat betekent dat de gebruiker de monitor niet kan instellen aan zijn persoonlijke voorkeuren.
 • list plusEr is geen usb-hub aanwezig, wat betekent dat er geen extra apparaten aangesloten kunnen worden.
 • list plusHelaas is de voet van de monitor wat saai en mist een eyecatcher.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9

Ben je op zoek naar een monitor zonder al te veel poespas en die gewoon doet wat hij moet doen? De AOC 24B2XH is de ideale instap monitor om mee te werken in Outlook, mailen, surfen en sociale media. De 24B2XH van AOC heeft bovendien een IPS-paneel, wat voor uitstekende kijkhoeken en kleurweergave zorgt. Dit is extra prettig voor als je vaak overdag achter het scherm zit in een ruimte met veel lichtinval. Bovendien zijn de kijkhoeken een stuk beter dan TN of VA-panelen, waardoor anderen eenvoudig kunnen meekijken op je scherm. De monitor beschikt over zowel een HDMI- als VGA aansluiting. Het voordeel van een AOC monitor AOC is al jaren een van de meest geliefde merken als het gaat om monitoren voor alledaagse taken, productiviteit en gaming. In de B2-series, zoals bij deze 24B2XH zie je een aantal belangrijke kenmerken terugkomen. Zo is het design erg strak en de randen om het scherm zijn erg dun. De monitor is compleet dankzij het flicker-free scherm en blauw licht filter. Hiermee worden je ogen minder belast met fel beeld en werk je prettig voor een langere periode achter het scherm. Aansluitingen HDMI VGA Standaard meegelverd HDMI-kabel Stroomkabel Handleiding

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3 - Samsung Odyssey G5 2021 LC27G53TQWRXEN

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung Odyssey G5 2021 LC27G53TQWRXEN

 • list plusDeze monitor heeft een solide beeldkwaliteit met een resolutie en een verversingssnelheid, wat perfect is voor gaming.
 • list plusDankzij de adaptieve sync technologie blijft het beeld fluid en soepel, wat perfect is voor gaming.
 • list plusDe HDR600-technologie zorgt ervoor dat het beeldscherm levendig en diep wordt.

Nadelen Samsung Odyssey G5 2021 LC27G53TQWRXEN

 • list plusDe Samsung Odyssey G5 2021 LC27G53TQWRXEN heeft veel bureau nodig om op te staan.
 • list plusHet kabel management achterin kan bij deze monitor lastig zijn.
 • list plusRGB is niet goed zichtbaar.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.6

De Samsung Odyssey G5 behoort tot de nieuwste lijn gaming monitoren van Samsung en is perfect voor de snelste games van dit moment. Dankzij de 144hz refreshrate in combinatie met de QHD-resolutie is de G5 ook geschikt voor gamers zonder de allerzwaarste videokaarten van dit moment. De 1ms reactietijd en FreeSync Premium tillen de Odyssey G5 op het niveau dan de nieuwste gaming monitoren. Wat bijzonder is aan de Odyssey monitoren, waaronder deze G5 van Samsung, is de curve. Met een 1000r curve is het scherm nog meer gebogen dan de standaard 27 inch gaming monitor. Dit zorgt ervoor dat je jezelf onderdeel voelt worden van de gameplay en games nog intenser beleeft! Aansluitingen HDMI (1x) DisplayPort 1.2 (1x) Koptelefoon Standaard meegeleverd HDMI-kabel Monitorvoet Let op: een DisplayPort-kabel is niet standaard meegeleverd

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 6 februari in huis

Bekijk prijs

4 - LG 27UP850N-W

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen LG 27UP850N-W

 • list plusHet design van deze 4K monitor is prachtig dankzij het IPS-paneel en de 95W PD-aansluiting.
 • list plusDankzij de veelzijdige instelmogelijkheden en ondersteuning van HDR heeft deze 4K monitor een betere kleurweergave.
 • list plusMet een 27 inch scherm met 4K-resolutie en G-Sync compatibiliteit levert deze 4K monitor een haarscherp beeld.

Nadelen LG 27UP850N-W

 • list plusDe luidsprekers van deze 4K monitor zijn matig en hebben te veel treble, waardoor het geluid niet optimaal is.
 • list plusMet een grote adapter en slechts twee USB-poorten is deze 4K monitor minder flexibel.
 • list plusDeze 4K monitor is niet draaibaar, waardoor je het scherm niet links of rechts kunt draaien.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.4

Bewerk je mooiste creaties in Adobe Photoshop, Indesign of Premiere Pro op de LG 27UP850N-W 27 inch 4K HDR monitor. Door de 4K resolutie ervaar je beelden 2 keer scherper dan in QHD en 4 keer scherper dan in full hd. Deze LG monitor is uitgerust met zowel HDR10 als DisplayHDR 400 ondersteuning, voor realistische en kleurgetrouwe beelden. Zo blijft marineblauw ook echt marineblauw, handig voor tijdens het photoshoppen. Je creëert een ergonomische werkhouding door de monitor naar jouw wensen af te stellen. Kantel het scherm of verstel de hoogte van de monitor om zo comfortabel mogelijk aan de slag te gaan. Met de usb C poort op de monitor verbind je en laad je een laptop of ander extern apparaat op met de monitor. Het maximale vermogen van deze usb C poort is 90 watt. Zo organiseer je jouw werkplek met maar één kabel en heb je altijd een volle batterij wanneer je van huis gaat.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

5 - Iiyama G-Master Red Eagle G2466HSU-B1

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Iiyama G-Master Red Eagle G2466HSU-B1

 • list plusHet voordeel van de Iiyama G-Master Red Eagle G2466HSU-B1 is dat het een hoge refresh rate van 144Hz heeft.
 • list plusEen ander voordeel is dat deze monitor een lage reactietijd van 1ms heeft.
 • list plusDe Iiyama G-Master Red Eagle G2466HSU-B1 is G-Sync compatible.Daarnaast is de Iiyama G-Master Red Eagle G2466HSU-B1 G-Sync compatible.

Nadelen Iiyama G-Master Red Eagle G2466HSU-B1

 • list plusDeze monitor heeft geen tweede HDMI-aansluiting.
 • list plusDe Iiyama G-Master Red Eagle G2466HSU-B1 heeft geen 4K-resolutie.
 • list plusTot slot is deze monitor niet in hoogte verstelbaar.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.3

Duik volledig in je game met de curved G2466HSU Red Eagle met 165Hz verversingssnelheid Het 1500R curved VA-paneel met 165Hz verversingssnelheid, 1ms MPRT en een resolutie van 1920x1080 biedt een ongelooflijke game-ervaring met uitstekend beeldkwaliteit. Met behulp van de voor gedefinieerde gaming modes pas je, samen met de Black Tuner-functie, de scherminstellingen aan om jou totale controle te geven over de donkere scènes en ervoor te zorgen dat details altijd duidelijk zichtbaar zijn. 1MS Een snelle reactietijd is de sleutel tot ultra vloeiende game. Het vermindert ghosting en blurring, waardoor je gemakkelijk jouw prestaties kunt verbeteren. FREESYNC™ PREMIUM TECHNOLOGIE Deze monitor ondersteunt de weergave van HDR-inhoud en garandeert een lage invoerlatentie en een lage framesnelheidcompensatie, waardoor kraak- of stotterproblemen bij vrijwel elke framesnelheid worden geëlimineerd. VA-PANEELTECHNOLOGIE Gegarandeerd een uitstekende contrastverhouding waardoor alle nuances tussen de lichte en donkere kleuren duidelijk zichtbaar zijn.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 1 februari in huis

Bekijk prijs

6 - Philips 272E1GAJ Full HD Gaming

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips 272E1GAJ Full HD Gaming

 • list plusEen voordeel van deze monitor is de hoge refresh rate van 144Hz, wat hem ideaal maakt voor gaming.
 • list plusHet scherm heeft een uitstekende kleurweergave en helderheid, wat het geschikt maakt voor dagelijks gebruik.
 • list plusEen laatste voordeel is dat dit scherm een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft, waardoor het voordelig is.

Nadelen Philips 272E1GAJ Full HD Gaming

 • list plusEen nadeel van deze monitor is dat hij niet in hoogte verstelbaar is, waardoor je het scherm niet naar wens kunt instellen.
 • list plusEr is geen USB hub aanwezig, waardoor je meerdere apparaten niet tegelijkertijd kunt aansluiten.
 • list plusEen laatste nadeel is dat de LED blijft branden als de stekker eruit is, wat overbodig energieverbruik met zich meebrengt.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
7.9

Op zoek naar een moderne monitor voor productiviteit & gaming in een stijlvol pakket? Ontdek de Philips E-Line 272E1GAJ. Deze 27 inch monitor heeft een strak- en modern design en een fijne keuze voor alledaagse activiteiten: mailen, surfen, video-bellen en meer. Waar vergelijkbare monitoren in dit segment vaak of gericht zijn op productiviteit of gaming, is deze E-Line monitor de eerste die beiden combineert. Zo beschikt de 272E1GAJ over een razendsnel 144hz paneel, FreeSync Premium en 1 ms reactietijd. Ideaal voor snelle shooters zoals Call of Duty Warzone! De monitor wordt standaard geleverd met een HDMI- en DisplayPort-kabel. Prettig thuiswerken De 272E1GAJ is een monitor wat fijn is voor als je tot in de late uurtjes bezig bent voor je werk of studie. Het VA-paneel levert diepere zwartwaarden en contrasten op. Dit zorgt ervoor dat je 's avonds niet naar een overdreven fel verlichte scherm loopt te staren, wat bovendien pijn aan je ogen doet. Kleuren ogen in de avond juist rustiger, waardoor je prettiger voor langere tijd achter het scherm werkt. Aansluitingen HDMI DisplayPort Standaard meegeleverd HDMI-kabel DisplayPort-kabel Stroomkabel

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 19:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

7 - Samsung LS32BM700UUXEN Smart Monitor M7

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung LS32BM700UUXEN Smart Monitor M7

 • list plusDeze monitor heeft een prijs/kwaliteit verhouding.
 • list plusDeze monitor heeft een rustig beeld met een hoge resolutie van 3840x2160.
 • list plusDe monitor is plug & play te installeren.

Nadelen Samsung LS32BM700UUXEN Smart Monitor M7

 • list plusDe monitor is niet in hoogte verstelbaar.
 • list plusDe monitor heeft alleen HDMI-poorten, geen displayport/VGA/DVI-poorten.
 • list plusDe refreshrate is lager dan andere monitoren.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
7.7

De Samsung LS32BM700UUXEN Smart Monitor M7 is een 32 inch 4K usb C smart monitor, die je ook als televisie gebruikt door de ingebouwde Smart Hub. Je maakt draadloos verbinding met je laptop, desktop of telefoon met deze monitor. Zo stream je vanaf je telefoon bijvoorbeeld een YouTube video of een foto die je vervolgens in een 4K resolutie bekijkt. Wil je toch een apparaat fysiek aansluiten via een kabel? Organiseer dan je gehele bureau via de usb C poort, waarmee je beeldsignalen verzendt en je device ook meteen oplaadt. Bovendien is de monitor uit zichzelf voorzien van Office 365, waardoor je ook Word en Excel gebruikt op deze monitor zonder dat het op je computer of smartphone staat. Ben je klaar met werken, switch dan naar de Smart Hub en gebruik de monitor als televisie om op Netflix of HBO je favoriete serie te kijken. Die ziet er extra mooi uit op het 4K display, ondersteund met HDR10. Zo geniet je van levendige en heldere kleuren tijdens je entertainment.Let op: het maximale vermogen van de usb C poort is 65 watt. Controleer van tevoren of dit voldoende is voor het opladen van je apparaat.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8 - Philips 27E1N3300A/00

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips 27E1N3300A/00

 • list plusDeze freesync monitor heeft een hoge resolutie van 1920 x 1080 pixels, waardoor je kunt genieten van een heldere en scherpe beeldkwaliteit.
 • list plusHet ondersteunt AMD FreeSync technologie, waardoor je kunt genieten van een soepelere weergave zonder haperingen of vertragingen.
 • list plusMet de kantelbare standaard kun je het scherm gemakkelijk aanpassen aan jouw voorkeuren.

Nadelen Philips 27E1N3300A/00

 • list plusHet ontbreken van een hoogteverstelling betekent dat je het scherm niet kunt aanpassen aan jouw ergonomische behoeften.
 • list plusHet heeft geen ingebouwde luidsprekers, waardoor je externe luidsprekers nodig hebt voor geluid.
 • list plusHet heeft geen USB-C poort, waardoor je geen toegang hebt tot de laatste USB-C technologie.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.5
Functionaliteit
7.2
Gebruiksgemak
7.4

Met de Philips 27E1N3300A/00 27 inch usb C monitor ga je comfortabel door je werkdag heen. Met de usb C poort organiseer je jouw hele bureau via één kabel. Deze poort levert 65 watt aan vermogen, waarmee je tijdens het gebruiken ook je apparaat oplaadt. Daarnaast verzend je meteen beeldsignalen en zet je data over, waardoor je 3 taken in één combineert. Om je werkdag nog comfortabeler te maken, is het scherm uitgerust met een blauw licht filter en trillingsvrije technologie. Hiermee voorkom je vermoeide ogen, hoofdpijn en slaapproblemen, door een rustgevend effect te creëren voor je ogen. Wil je na werktijd een film kijken? Op het IPS paneel heb je vanuit iedere kijkhoek dezelfde scherpe beelden, ook wanneer je niet direct voor het scherm zit. De 122% dekking binnen het sRGB kleurenprofiel zorgt voor levendige kleuren, waardoor je kijkervaring nog beter wordt.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9 - AOC 25G3ZM/BK

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen AOC 25G3ZM/BK

 • list plusDeze monitor heeft een hoge verversingssnelheid van 165Hz, wat betekent dat beelden vloeiend worden weergegeven.
 • list plusDeze monitor heeft een lage reactietijd van 0,5 ms, waardoor er geen ghosting of smearing optreedt.
 • list plusDe AOC 25G3ZM/BK heeft een mooi design en is duurzaam.

Nadelen AOC 25G3ZM/BK

 • list plusDe AOC 25G3ZM/BK is alleen omhoog en omlaag instelbaar, waardoor je niet kunt kantelen.
 • list plusDe knopjes voor het instelling menu zijn moeilijk te besturen.
 • list plusJe kunt de monitor niet verkleinen, waardoor het schermbeeld vast staat.

Pak online de leiding met de AOC 25G3ZM/BK 25 inch full hd 240Hz gaming monitor. Door de 240 hertz verversingssnelheid en 0,5 ms reactietijd is deze monitor geschikt voor e-sporters en de meest fanatieke gamers. Beelden bewegen levensecht over je scherm en geven je een uniek voordeel over je tegenstanders. Ben je meer een console gamer? Geen zorgen, via de hdmi 2.0 poorten sluit je een PlayStation 5 of Xbox Series X|S aan en game je op 120 hertz in full hd. Heb je een AMD videokaart? Dan voorkomt FreeSync Premium screen tearing en compenseert het lage framerates. Verstel het scherm in hoogte voor een fijne zithouding. Daarnaast zorgt de combinatie van de 100% sRGB dekking, 92% DCI-P3 dekking en 300 nits helderheid voor kleurrijke beelden, zelfs in fel verlichte ruimtes. Wanneer je aan een game marathon begint, verstel de monitor dan in de hoogte of kantel en draai deze naar wens. Zo zit je ergonomisch verantwoord voor het scherm en voorkom je nek- en rugklachten na het gamen.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10 - Samsung G5 C34G55TWWU - QHD

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung G5 C34G55TWWU - QHD

 • list plusHet beeld is scherp en helder dankzij de QHD-resolutie van 3440x1440 pixels.
 • list plusDeze curved monitor heeft een verversingssnelheid van 144Hz, wat zorgt voor een soepelere ervaring tijdens het gamen.
 • list plusSchokkerige beelden zijn verleden tijd met de AMD FreeSync Premium Pro-technologie die op deze curved monitor zit.

Nadelen Samsung G5 C34G55TWWU - QHD

 • list plusDeze curved monitor heeft geen ingebouwde speakers, dus je zult een externe luidspreker of koptelefoon nodig hebben.
 • list plusMensen met een beperkt budget zullen deze curved monitor minder geschikt vinden, aangezien hij vrij prijzig is.
 • list plusDeze curved monitor heeft een vrij grote voet, wat kan resulteren in een minder efficiënt bureau.

Laat je omringen door levendige scènes. Het allesomvattende 1000R-display vult je hele gezichtsveld en maakt het makkelijk om je in te leven in je gaming personage. Geniet van een bloedstollende game-ervaring als nooit tevoren. Schitterende WQHD Jouw gaming wereld , nu nog meer natuurgetrouw dan ooit! WQHD heeft 1,7 keer de pixeldichtheid van Full HD dus kun je rekenen op onwaarschijnlijk gedetailleerde, haarscherpe beelden. Omdat er meer ruimte is om alle actie in je op te nemen, kun je alles met een bredere blik bekijken. 144 Hz vernieuwingsfrequentie Overwin elke vijand, zelfs op topsnelheid. 144 Hz verversingssnelheid voorkomt lag en bewegingsonscherpte voor een meeslepende en extreem soepele ervaring tijdens het gamen. 1 ms responstijd Schakel je tegenstanders uit zodra ze in beeld komen met een responstijd van 1ms en nauwkeurige muisbewegingen. Je prestaties op het scherm zijn zo goed als je eigen reflexen. AMD FreeSync Premium Moeiteloos soepele gameplay. AMD FreeSync Premium is voorzien van adaptieve synchronisatietechnologie die tearing, haperende beelden en inputvertraging vermindert. Dankzij Low framerate compensation lopen de scènes naadloos in elkaar over.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 19:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen, hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van gaming monitors. Er zijn namelijk 525 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en ga je straks de beste