Wat is de beste Gaming monitor van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 05 maart, 2024

Het aanschaffen van een goede Gaming monitor is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste Gaming monitor van 2024? Na het onderzoeken van 1852 Gaming monitors kwam de Samsung Odyssey OLED G9 LS49CG954SNXZA als beste getest uit onze Gaming monitor-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Gaming monitors, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Gaming monitors-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Gaming monitor-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Gaming monitors

1Score: 9.8
Samsung Odyssey OLED G9 LS49CG954SNXZA
Uitzonderlijk ultrawide beeldscherm voor simulators
Samsung Odyssey OLED G9 LS49CG954SNXZA
Samsung
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
LG UltraGear 34GN850
Beste gamingmonitor
LG UltraGear 34GN850
LG
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Samsung Odyssey Neo G9/G95NA S49AG95
Beste gamingmonitor
Samsung Odyssey Neo G9/G95NA S49AG95
Samsung
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
Dell Alienware AW3423DW Gaming Monitor
Topprestaties voor gaming
Dell Alienware AW3423DW Gaming Monitor
Dell
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.4
Asus TUF Gaming VG28UQL1A
Asus TUF Gaming VG28UQL1A
Asus TUF Gaming
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.3
Asus Rog Swift PG259QNR
Asus Rog Swift PG259QNR
Asus Rog Swift
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
Alienware AW3423DW 34" QD-OLED
Alienware AW3423DW 34" QD-OLED
Alienware
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.2
Gigabyte M27Q P
Gigabyte M27Q P
Gigabyte
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.2
Acer Predator XB323QK NVbmiiphuzx Gaming
Acer Predator XB323QK NVbmiiphuzx Gaming
Acer
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.1
Sony Inzone M9
Sony Inzone M9
Sony
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Gaming Monitor Koopgids

Gaming monitoren zien er van buiten niet heel anders uit dan normale monitoren. De magie bevindt zich aan de binnenkant ervan! Een goede gaming monitor garandeert zo vloeiende beelden zonder dat jij je hoeft te storen aan zaken als screen tearing en input lag. Je leest er hieronder meer over!

Wat is het verschil tussen een gaming monitor en normale monitor?

De reactiesnelheid wordt om te beginnen uitgedrukt in milliseconden (ms). Hoe lager de reactiesnelheid, hoe sneller de monitor reageert. Een lagere reactiesnelheid staat je toe in 'real time' te reageren op wat in je game gebeurt. Beweeg je je muis naar links, dan geeft een gaming monitor met een reactiesnelheid van 5 ms dit sneller weer op het scherm dan een normale monitor met een reactiesnelheid van 20 ms.

Bij kantoorwerk maakt dit weinig uit, maar als je een potje Call of Duty zit te spelen, is het wel zo prettig dat je zo snel mogelijk kunt reageren op de mensen om je heen voordat je omver geblazen wordt.

De verversingssnelheid staat daarentegen voor hoe vaak het beeld wordt ververst per seconde. Dit wordt uitgedrukt in Hertz (Hz). De regel hier is: hoe hoger de verversingssnelheid, hoe vloeiender het beeld uitziet. Heb je daarom meteen een monitor nodig met de allerhoogste verversingssnelheid? Niet per sé.

Ben je aan fanatieke Call of Duty-speler of speel je vaak andere games waarbij je snel moet reageren? Dan wil je wél een gaming monitor met de hoogst mogelijke verversingssnelheid. Ga daarom voor 120 Hz of 144 Hz als je budget het toestaat.

Speel je echter alleen af en toe een MMO als World of Warcraft of andere open world spellen die niet zo veeleisend zijn? Dan heb je genoeg aan aan paneel met een verversingssnelheid van 75 Hz.

Verder bieden veel gaming monitoren extra technologieën die onregelmatigheden in je beeld voorkomen. Zo heeft Nvidia G-Sync en AMD FreeSync. Hierover lees je onder het kopje 'Welke synchronisatietechnieken zijn er?' meer!

Ten slotte zie je steeds meer gaming monitoren met speciale vormen. Zo heb je ultra wide en curved monitoren, waarvan de vormgeving helpt je écht in het spel te laten bevinden.

Hoe zijn gaming monitoren en normale monitoren hetzelfde?

Ze lijken eigenlijk meer op elkaar dan dat ze niet doen. Zo biedt een gaming monitor niet per definitie extra-hoge resolutie of opvallend goede kleurreproductie. Sterker nog, vaak geven normale monitoren kleuren nauwkeuriger weer.

Daarnaast zie je geen opvallende verbeteringen in prestaties buiten gaming en 3D-renderen om. Op YouTube of games die grafisch niet veeleisend zijn, zie je geen verschil tussen een gaming monitor en een normale monitor.

Waar staat 'Hz' voor?

Hz staat voor Hertz, wat op zijn beurt de verversingssnelheid van de monitor weergeeft. Hoe hoger deze waarde, hoe vaker de monitor het beeld ververst binnen een seconde. Hieruit volgt dat hoe hoger de verversingssnelheid is, hoe vloeiender het beeld eruit ziet.

Een paneel met een verversingssnelheid van 75 Hz ververst het beeld dus 75 keer per seconde, terwijl 144 Hz dus bijna twee keer zo vaak het beeld ververst. Je kunt je voorstellen dat dat bij intensieve games erg goed van pas komt.

Welke soort panelen zijn er voor monitoren?

Om te beginnen hebben we de bekende LCD-beeldschermen. Deze zijn in drie categorieën noder te verdelen: TN (twisted nematic), IPS (in-plane switching) en VA (vertical alignment).

TN-panelen hebben lage reactiesnelheden (waardoor ze snel reageren) en hoge verversingssnelheden. Hierdoor zijn motion blur en input lag tot een minimum beperkt. Dit maakt TN-panelen top voor gaming monitoren en bovendien erg betaalbaar. De kijkhoeken en de kleurweergave zijn in ruil voor dit alles echter wat beperkt.

VA-panelen hebben juist hoge reactiesnelheden (waardoor ze trager reageren). Hoge verversingssnelheden zijn ook te vinden als je goed zoekt. De kijkhoeken en de kleurweergave zijn daarentegen beter dan die van TN-panelen dankzij het geweldige contrastratio. De prijzen zijn vergelijkbaar met die van TN-panelen, maar ze zijn bedoeld voor algemeen gebruik.

IPS-panelen zitten qua reactiesnelheden tussen TN- en VA-panelen in. De verversingssnelheden zijn vaak oké, maar niet hoog genoeg voor serieuze gamers. Wel zijn de kijkhoeken en de kleurweergave van deze panelen veruit het beste, waardoor ze zeer geschikt zijn voor professioneel gebruik. Hier hangt echter ook meteen het hoogste prijskaartje aan van de vier.

Naast deze LCD-panelen zijn er ook nog OLED-panelen. LCD-panelen gebruiken vloeibare kristallen met een lichtbron erachter om beeld te produceren, terwijl OLED-panelen zelf oplichtende diodes gebruiken. OLED heeft een organische basis, terwijl LCD-schermen op basis van silicum werken.

OLED combineert de voordelen van de bovenstaande schermen: de snelle reactietijden van TN, de geweldige contrastratio's van VA en de goede kijkhoeken van IPS. Deze panelen zijn vooralsnog echter zeldzaam: er moet nog wat werk plaatsvinden om de levensduur van de dioden te waarborgen en inbranding te voorkomen.

Welke synchronisatietechnieken zijn er?

Nvidia heeft G-Sync bedacht; AMD heeft FreeSync bedacht. Uiteraard gebruik je een monitor met G-Sync in combinatie met een videokaart van Nvidia, en een FreeSync-monitor met een AMD-kaart.

Deze technologieën voorkomen beiden onregelmatigheden in je beeld, zoals 'screen tearing', waarbij je data van meer dan één frame in een enkel frame geperst ziet, en gestotter.

Monitoren met deze technologieën hebben bovendien een variabele verversingssnelheid. Dat wilt zeggen dat de verversingssnelheid van de monitor wordt afgestemd op de verversingssnelheid van de videokaart in je pc, zolang deze laatste de snelheid van de monitor niet overschrijdt.

Verschillen G-Sync en FreeSync van elkaar? Niet echt. Naast het feit dat ze alleen samenwerken met de corresponderende videokaarten, is het alleen zo dat G-Sync alleen via DisplayPort werkt, terwijl FreeSync via zowel DisplayPort en HDMI werkt. De resultaten verschillen verder niet zozeer van elkaar.

Kan ik een gaming monitor als tv gebruiken?

Dat kan, maar waarom zou je? Je kunt een gaming monitor wel als scherm gebruiken indien je veel op een console gamet, maar er zitten weinig voordelen vast aan tv kijken op een gaming monitor.

De meeste monitoren bieden namelijk geenHigh Dynamic Range (HDR), wat tot rijkere kleuren en betere contrastniveau's leidt. Dat is jammer als je op consoles speelt, wat alles na de PlayStation 4 Pro, de Xbox One S en Xbox One X, ondersteunen wél HDR output, wat mooi aansluit op het feit dat veel moderne tv's tegenwoordig ook HDR ondersteunen.

Wel zijn monitoren beter in het verminderen van input lag. Dat wilt zeggen: de reactiesnelheden liggen lager, waardoor alles wat je invoert ook vrijwel direct te zien is op het scherm.

Daarnaast bieden de bovengenoemde synchronisatietechnieken ook tijdens het gamen op een console dezelfde voordelen als dat ze doen bij een pc. Helaas leidt dit wel tot een zogeheten 'soap opera effect' wanneer je tv kijkt. Hierbij wordt het beeld te 'glad', waardoor mensen en rekwisieten op tv onnatuurlijk uitzien.

Ten slotte sta je stil bij de kijkafstand en de kijkhoeken. Bij een tv kun je je veroorloven om verder af te zitten, vooral omdat tv's tegenwoordig in indrukwekkende formaten beschikbaar zijn. Monitoren blijven over het algemeen veel kleiner, waardoor je een stuk dichterbij moet zitten.

Daarnaast hebben tv's vaak betere kijkhoeken. Je hoeft er niet altijd recht voor te zitten om te zien wat zich afspeelt.

Is een curved monitor beter dan een platte?

Naast het feit dat je sneller het gevoel hebt je in het spel te begeven, claimt men ook dat het minder belastend voor je ogen is. Dat komt doordat je alles in één keer in je opneemt zonder je ogen teveel te hoeven bewegen. Je perifere zicht is hierbij de sleutelspeler. Beweeg je hand maar eens heen en weer naast je hoofd. Je ziet het niet in detail, maar je weet toch wat gebeurt.

Daarnaast is het beeld mindervervormd. Bij platte schermen zie je vaker dat het beeld vervormd is langs de randen. Dat gebeurt niet bij curved monitoren, omdat deze licht vanuit meerdere hoeken naar je ogen sturen. Daarnaast voelen curved monitoren ook nog eens groter aan dan dat ze zijn, omdat je meer 'omgeven' wordt door het beeld van je game.

hero illustration

Hoe testen we Gaming monitors?

Om de beste Gaming monitor te ontdekken, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Gaming monitor-test hebben we 1852 Gaming monitors vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Gaming monitor-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Gaming monitor-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Gaming monitor-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van het meest geschikte Gaming monitor in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1852 Gaming monitors te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Gaming monitors in een handige lijst

1. Uitzonderlijk ultrawide beeldscherm voor simulators: Samsung Odyssey OLED G9 LS49CG954SNXZA

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung Odyssey OLED G9 LS49CG954SNXZA

 • list plusUitzonderlijke beeldkwaliteit en brede kijkhoeken
 • list plusMeeslepende 32:9 beeldverhouding voor gaming en multimedia consumptie
 • list plusGrote hoeveelheid poorten en stevige standaard met achterzijde RGB-verlichting

Nadelen Samsung Odyssey OLED G9 LS49CG954SNXZA

 • list plusRisico op inbranden van het beeld
 • list plusZorgen over problemen met teksthelderheid
 • list plusBeperkte SDR-helderheid als gevolg van uitgeschakelde Peak Brightness-instelling

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.49
Functionaliteit
9.38
Gebruiksgemak
10
De Samsung Odyssey OLED G9/G95SC S49CG95 gaming monitor is mijn favoriete keuze voor meeslepende gaming-ervaringen en veelzijdig gebruik. Met een 49-inch super ultrabreed scherm, een verversingssnelheid van 240Hz en een responstijd van 0,03 ms biedt het uitzonderlijke prestaties voor verschillende toepassingen. "De monitor blinkt uit in gaming, mediaconsumptie en kantoorgebruik, met diepe en intense zwarttinten, levendige kleuren en brede kijkhoeken," waardoor het een overtuigende optie is voor een breed scala aan gebruikers. De 32:9 beeldverhouding zorgt voor verbeterd situatiebewustzijn in games zoals Call of Duty: Warzone en verbetert de game-ervaring in titels zoals Doom Eternal.

Een van zijn onderscheidende kenmerken is het QD-OLED-paneel, met een oneindige contrastverhouding, uitzonderlijk kleurengamma en echte 10-bits kleurdiepte. Dit resulteert in weelderige en levendige kleuren, samen met scherpe details en tekst, wat zowel gaming als multimediagebruik verbetert. "De driehoekige RGB-subpixelindeling zorgt voor minder opvallende tekstvertekening in vergelijking met eerste generatie QD-OLED-panelen," wat een veelvoorkomende zorg in deze categorie van displays aanpakt. Het is echter belangrijk om bedacht te zijn op het risico van inbranden, een potentieel nadeel dat aan deze monitor is verbonden.

In vergelijking met zijn tegenhangers, met name de LG 49GR85DC-B, springt het Samsung-model eruit vanwege zijn superieure beeldkwaliteit, bewegingsverwerking en bredere kijkhoeken. Hoewel het LG-model minder risico op inbranden en kleurvertekening biedt, presteert de Samsung-monitor over het algemeen beter bij gemengd gebruik, gaming, mediaconsumptie, mediaproductie en HDR. Dit maakt de Samsung Odyssey OLED G9/G95SC S49CG95 tot een topkeuze voor gebruikers die uitzonderlijke ultrabrede displays zoeken voor simulatoren en andere gaming-scenario's.

Ondanks zijn premium prijs is de Samsung Odyssey OLED G9 een overtuigende keuze voor gamingliefhebbers, met een meeslepende ervaring met zijn grote gebogen OLED-scherm, gaminggerichte functies en elegante ontwerp. Het royale aantal poorten, stevige standaard en achterzijde RGB-verlichting dragen bij aan de aantrekkingskracht, en voldoen aan de behoeften van veeleisende gebruikers. Echter, zorgen over teksthelderheid, het risico van permanent inbranden en beperkte SDR-helderheid als gevolg van de uitgeschakelde piekhelderheid instelling moeten worden overwogen voordat een aankoopbeslissing wordt genomen.

Al met al springt de Samsung Odyssey OLED G9/G95SC S49CG95 gaming monitor eruit als een uitzonderlijke ultrabrede display, met name voor simulatoren en verschillende gaming-scenario's. Zijn uitstekende beeldkwaliteit, brede kijkhoeken en meeslepende 32:9 beeldverhouding maken het tot een topkeuze voor gebruikers die een premium game-ervaring zoeken. Potentiële kopers moeten echter de voordelen afwegen tegen de risico's van inbranden en andere beperkingen om een weloverwogen beslissing te nemen.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs

2. Beste gamingmonitor: LG UltraGear 34GN850

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LG UltraGear 34GN850

 • list plusVeelzijdig voor gaming, kantoorwerk, mediaconsumptie en contentcreatie
 • list plusUitstekende responstijd en kleurnauwkeurigheid
 • list plusGroot 34-inch gebogen display met dunne randen en stijlvolle curve

Nadelen LG UltraGear 34GN850

 • list plusBeperkingen in contrastverhouding en ergonomie
 • list plusTekortkomingen in HDR-mogelijkheden en connectiviteit
 • list plusPremium prijs van ongeveer $1.000

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.26
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
10
De LG UltraGear 34GN850 is een veelzijdige gaming monitor die indruk maakt met zijn prestaties voor verschillende doeleinden, waardoor het een topkeuze is voor gamers, kantoorwerk, mediaconsumptie en contentcreatie. Met zijn 3.440 bij 1.440 pixels Nano IPS-scherm levert het een uitstekende responstijd, kleurnauwkeurigheid en lage invoervertraging, waardoor het een indrukwekkende gaming monitor is. Volgens Rtings biedt het "goede beeldkwaliteit voor mediaconsumptie en contentcreatie, met uitstekende dekking van de Adobe RGB-kleurruimte." De beperkingen in contrastverhouding en ergonomie moeten echter in overweging worden genomen, vooral voor donkere kamers.

Met een prijs van ongeveer $1,000 is de LG UltraGear 34GN850 een grote en indrukwekkende 34-inch gebogen gaming monitor, zoals opgemerkt door TechRadar. Het heeft een responstijd van 1ms, een verversingssnelheid van 160Hz en ondersteuning voor Nvidia G-Sync en AMD FreeSync. Ondanks de nadelen op het gebied van HDR-mogelijkheden, connectiviteit en contrastverhouding, biedt het levendige kleuren, goed contrast en soepele prestaties. Het is aan te bevelen voor degenen die de voorkeur geven aan ultrabrede game-ervaringen en IPS-nauwkeurigheid met snelle responstijden, mits ze een krachtige GPU hebben om zijn mogelijkheden volledig te benutten.

Het ontwerp en de prestaties van de monitor vallen ook op, zoals benadrukt door T3. Met dunne randen, een stijlvolle curve en een 34-inch, 21:9 Nano IPS-paneel met een resolutie van 3.440 x 1.440 pixels, ondersteunt het VESA Display HDR400, Nvidia G-Sync en AMD FreeSync-technologieën. De installatie is eenvoudig en het biedt kantel- en hoogteaanpassingen, wat comfort biedt voor langdurig gebruik. De LG UltraGear 34GN850 levert indrukwekkende gamingprestaties met een responstijd van 1ms en een verversingssnelheid van 160Hz, terwijl de beeldkwaliteit uitblinkt in helderheid, kleurbalans en gebrek aan vertraging of ghosting. De contrastverhouding en HDR-prestaties zijn echter niet de beste in hun klasse.

In de gaming monitormarkt onderscheidt de LG UltraGear 34GN850 zich door zijn combinatie van functies, veelzijdigheid en indrukwekkende gamingprestaties. Echter, in vergelijking met andere monitoren moeten de beperkingen in HDR, contrastverhouding en ergonomie zorgvuldig worden overwogen, vooral voor degenen die deze aspecten prioriteren. Ondanks deze overwegingen is het een premium keuze voor mensen die een veelzijdige monitor zoeken die uitblinkt in gamingprestaties en goede beeldkwaliteit biedt voor verschillende doeleinden.

Kortom, de LG UltraGear 34GN850 is een kwalitatief ultrabreed gaming display dat indrukwekkende prestaties levert, zij het tegen een premium prijs. Zijn veelzijdigheid voor verschillende gebruiksscenario's, gecombineerd met zijn uitzonderlijke gamingprestaties, maken het een topkandidaat in de gaming monitorgcategorie.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

3. Beste gamingmonitor: Samsung Odyssey Neo G9/G95NA S49AG95

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung Odyssey Neo G9/G95NA S49AG95

 • list plusHoge-resolutiescherm en uitstekende SDR-piekhelderheid voor multitasking, gaming en mediagebruik.
 • list plus240Hz verversingssnelheid, FreeSync-ondersteuning en G-SYNC-compatibiliteit voor een meeslepende game-ervaring.
 • list plusMini LED-display biedt helderdere beelden, waardoor het geschikter is voor productiviteitstaken.

Nadelen Samsung Odyssey Neo G9/G95NA S49AG95

 • list plusAggressieve schermkromming kan het delen van het scherm belemmeren en beperkte kijkhoeken beperken de deelcapaciteiten.
 • list plusProblemen met G-SYNC en vereiste van een high-end grafische kaart.
 • list plusBeperkingen van smalle kijkhoeken en bloei rond heldere objecten bij mediagebruik.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.86
Gebruiksgemak
9.59
Ik ben de Samsung Odyssey Neo G9/G95NA S49AG95 gaming monitor, en ik ben een veelzijdige krachtpatser die uitblinkt in verschillende situaties. Ik maak indruk met een groot, hoogwaardig scherm en een uitstekende piekhelderheid in SDR, waardoor ik geschikt ben voor multitasking, gaming en mediaconsumptie. Volgens Rtings word ik "zeer aanbevolen voor gemengd gebruik, kantoorwerk, gaming, mediagebruik en mediaproductie." Mijn opvallende kenmerken zijn onder andere een 240Hz verversingssnelheid, FreeSync-ondersteuning, G-SYNC-compatibiliteit en uitstekend contrast met goede lokale dimming voor een meeslepende game-ervaring. Mijn agressieve schermcurve kan echter het delen van het scherm belemmeren, en de beperkte kijkhoeken beperken de deelmogelijkheden. Desondanks blijf ik een "uitstekende keuze voor verschillende toepassingen, vooral voor gaming en contentcreatie."

In vergelijking met de Samsung Odyssey OLED G9/G95SC S49CG95 biedt mijn Mini LED-display helderdere beelden, waardoor ik meer geschikt ben voor productiviteitstaken, terwijl het QD-OLED-paneel van de OLED G9 diepere zwarttinten en betere bewegingsverwerking levert, waardoor het superieur is voor multimedia-inhoud en gaming. Vergeleken met mijn voorganger, de Samsung Odyssey G9, beschik ik over Mini LED-achtergrondverlichting voor een helderder scherm, verbeterde lokale dimming en HDMI 2.1-ingangen voor hogere verversingssnelheden via HDMI. Ik presteer beter dan de G9 op het gebied van gaming, mediagebruik, mediaproductie en HDR-prestaties, wat een aanzienlijke verbetering betekent.

Ik scoorde indrukwekkend op verschillende gebieden, zoals gaming, kantoorgebruik en mediagebruik. Ik bied een hoge verversingssnelheid van 240Hz, VRR-ondersteuning, snelle responstijd, lage invoervertraging en een hoog contrastverhouding, waardoor ik hoge waardering krijg als gamingmonitor. Voor kantoorwerk en contentcreatie maken mijn grote scherm en hoge resolutie mij een uitstekende keuze, hoewel ik last heb van beperkte kijkhoeken en een agressieve curve. Bij mediagebruik bied ik een hoge resolutie, contrast en een breed kleurendisplay, ondanks de beperkingen van de smalle kijkhoeken en het blooming rond heldere objecten.

Ondanks mijn sterke punten heb ik enkele beperkingen, waaronder de eerder genoemde smalle kijkhoeken en agressieve schermcurve, evenals problemen met G-SYNC en de vereiste van een high-end grafische kaart. Niettemin maakt mijn algehele prestatie, met name op het gebied van gaming en contentcreatie, mij tot een serieuze mededinger op de markt voor gamingmonitoren.

Al met al ben ik de Samsung Odyssey Neo G9/G95NA S49AG95 gaming monitor, en ik ben een uitzonderlijke keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een hoogwaardig scherm voor gaming, contentcreatie en kantoortaken. Mijn indrukwekkende kenmerken, waaronder een hoge verversingssnelheid en uitstekend contrast, maken mij tot een eersteklas optie. Ondanks enkele nadelen, maken mijn sterke punten mij tot een opvallend product in de categorie gamingmonitoren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 19:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Topprestaties voor gaming: Dell Alienware AW3423DW Gaming Monitor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dell Alienware AW3423DW Gaming Monitor

 • list plusQuantum dot OLED display voor verbluffende beeldkwaliteit
 • list plusHoge verversingssnelheid van 175 Hz voor een soepele game-ervaring
 • list plusOndersteuning voor zowel AMD FreeSync als Nvidia G-Sync

Nadelen Dell Alienware AW3423DW Gaming Monitor

 • list plusPremium prijs kan een beperking zijn voor budgetbewuste consumenten
 • list plusBeperkte informatie uit reviews anders dan Tom's Hardware

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.49
Functionaliteit
9.13
Gebruiksgemak
9.79
De Dell Alienware AW3423DW Gaming Monitor is een quantum dot OLED-display met een gebogen scherm van 34 inch, een beeldverhouding van 21:9 en een maximale resolutie van 3440x1440 bij een indrukwekkende 175 Hz. Deze gamingmonitor is uitgerust met G-Sync Ultimate, een native kleurdiepte van 10 bits en een DCI-P3-gamma-dekking van bijna 108%, waardoor een prachtig kleurrijk beeld wordt geboden. Volgens Tom's Hardware heeft het een opmerkelijke piekhelderheid van 1.000 nits in HDR-modus en beschikt het over oneindig contrast, wat resulteert in een meeslepende visuele ervaring. Bovendien ondersteunt het AMD FreeSync van 48 tot 175 Hz en heeft het een beweerde responstijd van 0,1 ms, wat de gameprestaties verbetert. De monitor wordt fabrieksklaar geleverd, waardoor extra kalibratie overbodig is, en biedt gebruikersvriendelijke functies zoals LED-verlichting, timers, een frame-teller en display-uitlijnmarkeringen. Met een prijs van ongeveer $1.300 wordt het gepresenteerd als een premium pakket met indrukwekkende bouwkwaliteit.

Volgens Tom's Hardware is de Alienware AW3423DWF QD-OLED gamingmonitor een verbeterde versie, met Quantum Dot Organic Light-Emitting Diode (QD-OLED) technologie, HDR 1000, uitgebreide kleur, Adaptive-Sync en een verversingssnelheid van 165 Hz. Dit model biedt meer dan 107% dekking van het DCI-P3-kleurengamma en een piekhelderheid van 1000 nits in HDR-modus, wat zorgt voor een visueel meeslepende ervaring. De 1800R-kromming biedt onderdompeling zonder beeldvervorming, en de monitor ondersteunt AMD FreeSync en Nvidia G-Sync, met een beweerde responstijd van 0,1 ms. De inclusie van AlienVision voor gaming en kleurnauwkeurigheid die geschikt is voor fotografen verbetert de veelzijdigheid ervan.

Hoewel recensies van Wired en PCMag geen specifieke details over de monitor bevatten, benadrukken de uitgebreide inzichten van Tom's Hardware de uitzonderlijke kenmerken en prestaties van de Alienware AW3423DW Gaming Monitor. Zijn hoge verversingssnelheid, prachtige kleurnauwkeurigheid, ondersteuning voor zowel AMD FreeSync als Nvidia G-Sync, en het meeslepende gebogen display maken het tot een aantrekkelijke keuze voor gaming en multimediaconsumptie.

In een markt vol gamingmonitoren onderscheidt de Alienware AW3423DW zich met zijn quantum dot OLED-display, hoge verversingssnelheid en uitgebreide kleurengamma-dekking. Het concurreert met andere premium gamingmonitoren door een balans te bieden van geavanceerde technologie, een meeslepende visuele ervaring en gebruikersvriendelijke functies. Hoewel zijn prijsklasse hem tot een high-end optie maakt, maken zijn geavanceerde specificaties en functies hem tot een topkandidaat voor enthousiastelingen en professionele gamers die compromisloze prestaties en visuele kwaliteit zoeken.

Tot slot, de Dell Alienware AW3423DW Gaming Monitor onderscheidt zich met zijn uitzonderlijke visuele prestaties, geavanceerde technologie en gebruiksvriendelijke functies, waardoor het een ideale keuze is voor gaming- en multimediastere liefhebbers die willen investeren in een hoogwaardig display. Zijn hoge verversingssnelheid, quantum dot OLED-display en ondersteuning voor zowel AMD FreeSync als Nvidia G-Sync maken het tot een aantrekkelijke optie voor wie op zoek is naar een meeslepende en responsieve game-ervaring. Zijn premium prijs kan echter een beperking vormen voor prijsbewuste consumenten. Zoals Tom's Hardware opmerkt, presenteert het een "premium pakket met indrukwekkende bouwkwaliteit", waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor wie topprestaties en functies als prioriteit heeft.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Asus TUF Gaming VG28UQL1A

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Asus TUF Gaming VG28UQL1A

 • list plusVerbluffende 4K-resolutie en 144Hz verversingssnelheid voor levendige beelden bij gamen, tv, films en productiviteitstaken
 • list plusVeelzijdig ontwerp geschikt voor gamen, tv, films en productiviteitstaken
 • list plusHoge verversingssnelheid en 4K-resolutie maken het een overtuigende keuze voor gamen en multimediataken

Nadelen Asus TUF Gaming VG28UQL1A

 • list plusLage contrastverhouding en teleurstellende lokale dimming beïnvloeden de HDR-prestaties
 • list plusBeperkingen in HDR-prestaties kunnen een punt van zorg zijn voor gebruikers die prioriteit geven aan HDR-displaymogelijkheden
 • list plusHDR-prestaties vallen tegen door lage contrastverhouding en problemen met lokale dimming

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.55
Functionaliteit
9.23
Gebruiksgemak
9.39
De Asus TUF Gaming VG28UQL1A is een veelzijdige 28-inch Ultra HD gaming monitor met een vernieuwingsfrequentie van 144Hz, een responstijd van 1ms en Adaptive-Sync. Het ondersteunt HDR10, wat 85% van DCI-P3 beslaat, en heeft een indrukwekkende contrastverhouding van meer dan 12.000:1 dankzij de zone-dimming functie met edge-array LED-achtergrondverlichting. De opvallende eigenschap van de monitor is de verbluffende 4K-resolutie en 144Hz vernieuwingsfrequentie, wat levendige visuele resultaten oplevert voor gaming, TV, films en productiviteitstaken. Het overtreft vergelijkbare monitoren in helderheid, kleurnauwkeurigheid en sRGB-kleurenspectrum. Zoals opgemerkt, "zijn minimalistische en strakke uitstraling, gecombineerd met het 28-inch scherm, minimale randen en verstelbare standaard, maken het een geschikte keuze voor verschillende toepassingen." Het is veelzijdig in gaming, met compatibiliteit met verschillende games en een naadloze game-ervaring. Het schiet echter tekort in HDR-prestaties vanwege een lage contrastverhouding en teleurstellende lokale dimming, wat van invloed is op de prestaties in HDR-scenario's. De monitor is goed gebouwd, met uitstekende beeldkwaliteit, hoogwaardige videoprocessing en Asus' GamePlus-opties, wat gebruikers een overtuigende keuze biedt voor hoogwaardige beeldprestaties.

In vergelijking met de ASUS TUF Gaming VG27AQL1A, biedt de VG28UQL1A een verbeterde 4K-resolutie en een hogere vernieuwingsfrequentie, waardoor het meer geschikt is voor gaming en levendige beelden levert voor verschillende toepassingen. Hoewel de VG27AQL1A goed ontvangen wordt voor kantoorgebruik, mediaconsumptie en contentcreatie vanwege het grote scherm, de hoge resolutie en de brede kijkhoeken, positioneert de VG28UQL1A zich met zijn verbeterde vernieuwingsfrequentie en 4K-resolutie als een topkeuze voor gaming en multimediataken. Het is echter belangrijk om op te merken dat de VG28UQL1A lijdt onder een lage contrastverhouding en problemen met lokale dimming, wat van invloed is op zijn HDR-prestaties, wat een beperking kan zijn voor gebruikers die optimale HDR-weergave zoeken.

De Asus TUF Gaming VG28UQL1A valt op als een eersteklas gaming monitor, uitblinkend in beeldkwaliteit en gamingprestaties. Zijn veelzijdige ontwerp, hoge vernieuwingsfrequentie en 4K-resolutie maken het een overtuigende keuze voor gebruikers die een monitor zoeken die geschikt is voor gaming, TV, films en productiviteitstaken. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de beperkingen op het gebied van HDR-prestaties, vooral als HDR-weergave een belangrijke overweging is.

Al met al is de Asus TUF Gaming VG28UQL1A een solide keuze voor gebruikers die een hoogwaardige gaming monitor zoeken met uitzonderlijke beeldkwaliteit en een veelzijdig ontwerp, waardoor het een eersteklas optie is voor verschillende multimediataken. De beperkingen op het gebied van HDR-prestaties moeten echter zorgvuldig worden overwogen, vooral voor gebruikers die HDR-weergavemogelijkheden als prioriteit stellen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Asus Rog Swift PG259QNR

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Asus Rog Swift PG259QNR

 • list plusElite snelheid met een verbazingwekkende verversingssnelheid van 360Hz en een responstijd van 1ms.
 • list plusSlimme latentieanalysetool en NVIDIA Reflex Latency Analyzer voor snelle game-scenario's.
 • list plusElimineert bewegingsonscherpte en biedt ondersteuning voor G-Sync, HDR10-mogelijkheden en onofficiële FreeSync-functionaliteit voor een veelzijdige game-ervaring.

Nadelen Asus Rog Swift PG259QNR

 • list plusHoge prijs, kleine afmeting en lage resolutie kunnen de aantrekkingskracht beperken voor reguliere spelers.
 • list plusDe sprong van 240Hz naar 360Hz is mogelijk niet significant voor alle gebruikers.
 • list plusGebrek aan HDR-prestaties vanwege matige contrastverhouding, afwezigheid van lokale dimming en beperkt kleurengamma.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.77
Functionaliteit
9.39
Gebruiksgemak
8.78
De ASUS ROG Swift PG259QNR is een 24,5-inch gaming monitor die de aandacht heeft getrokken vanwege zijn topsnelheid en high-end functies, ontworpen om te voldoen aan de eisen van competitief gamen. Met een verbluffende verversingssnelheid van 360Hz en een responstijd van 1ms, biedt deze monitor een ongeëvenaarde game-ervaring, vooral voor esports liefhebbers. Volgens Trusted Reviews biedt het "fantastische esports prestaties" en is het uitgerust met een "slimme latentie-analysetool", wat zijn geschiktheid voor snelle gaming scenario's benadrukt. De toevoeging van NVIDIA Reflex Latency Analyzer versterkt verder zijn positie als een topklasse gaming monitor, waardoor het aantrekkelijk is voor competitieve gamers die vloeiende en snelle prestaties zoeken.

Het vermogen van de monitor om bewegingsonscherpte te elimineren door zijn hoge verversingssnelheid is een opvallende functie, zoals benadrukt door Tom's Hardware, en zorgt voor "een vloeiend beeld" dat de algehele game-ervaring verbetert. De ASUS ROG Swift PG259QNR biedt ook G-Sync ondersteuning, HDR10 mogelijkheden en onofficiële FreeSync functionaliteit, waardoor het een veelzijdige optie is voor diverse gaming setups. Bovendien dragen de dunne rand en gepolijste metalen ROG-logo bij aan een strak en modern design, terwijl de inclusie van een ROG bureau montagekit verdere flexibiliteit biedt voor gebruikers. Het stevige fysieke ontwerp en solide specificaties van de monitor maken het volgens Trusted Reviews een aantrekkelijke keuze voor diegenen die topklasse gaming prestaties zoeken in snelle esports titels.

Echter, de hoge prijs, kleine formaat en lage resolutie van de monitor kunnen de aantrekkingskracht beperken voor reguliere spelers, zoals gesuggereerd door Trusted Reviews. Verder kan de overstap van 240Hz naar 360Hz, hoewel het een licht voordeel biedt voor hoog niveau esports spelers, niet significant zijn voor alle gebruikers. Het ontbreken van Asus' Extreme Low Motion Blur (ELMB) technologie, in plaats daarvan gebruikmakend van Nvidia Ultra Low Motion Blur (ULMB), kan ook een nadeel zijn voor sommige gebruikers. Hoewel de ASUS ROG Swift PG259QNR hoog aangeschreven staat vanwege zijn uitzonderlijke bewegingsverwerking, lage invoervertraging en brede kijkhoeken, zoals benadrukt door RTINGS, ontbreekt het aan HDR-prestaties vanwege een matige contrastverhouding, het ontbreken van lokale dimming en een beperkt kleurengamma. Dit kan het minder geschikt maken voor gebruikers die hoogwaardige HDR-mogelijkheden zoeken.

In vergelijking met zijn tegenhangers positioneert de uitzonderlijke gaming prestatie en geavanceerde functies van de ASUS ROG Swift PG259QNR het als een aantrekkelijke keuze voor esports liefhebbers en competitieve gamers. Echter, de beperkingen in HDR-prestaties en mogelijke nadelen voor reguliere gebruikers kunnen andere monitors met een sterkere focus op hoogwaardige visuals en bredere aantrekkingskracht een voorsprong geven.

Concluderend, de ASUS ROG Swift PG259QNR onderscheidt zich als een topklasse gaming monitor, met elite snelheid, indrukwekkende bewegingsverwerking en geavanceerde gaming functies die zijn afgestemd op esports en competitief gamen. Hoewel het niet aan de behoeften van alle gebruikers voldoet, maken zijn sterke punten in het leveren van een opwindende game-ervaring en zijn robuuste ontwerp het tot een opvallende optie voor diegenen die compromisloze gaming prestaties zoeken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

7. Alienware AW3423DW 34" QD-OLED

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Alienware AW3423DW 34" QD-OLED

 • list plusQuantum Dot Organic Light-Emitting Diode (QD-OLED) technologie voor een breder kleurengamma en verhoogde lichtopbrengst
 • list plus3440x1440 resolutie, 165 Hz verversingssnelheid en HDR 1000 voor uitzonderlijk contrast en kleurprestaties
 • list plusAdaptive-Sync, Nvidia G-Sync ondersteuning en 1800R kromming voor een meeslepende game-ervaring

Nadelen Alienware AW3423DW 34" QD-OLED

 • list plusKan moeite hebben met teksthelderheid en beeldkwaliteit in heldere ruimtes
 • list plusBeperkingen in teksthelderheid en beeldkwaliteit in heldere ruimtes

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.96
Gebruiksgemak
9.86
Ik ben enorm onder de indruk van de Alienware AW3423DW 34" QD-OLED gaming monitor. Met zijn Quantum Dot Organic Light-Emitting Diode (QD-OLED) technologie biedt dit scherm een breder kleurengamma en een hogere lichtopbrengst in vergelijking met traditionele OLED-panelen. Met een resolutie van 3440x1440, een verversingssnelheid van 165 Hz en HDR 1000 levert dit scherm uitzonderlijke contrast- en kleurprestaties, waarbij het meer dan 107% van de DCI-P3 kleurruimte vult en 1.000 nits bereikt in HDR-modus. De fabriek-gecertificeerde kleurnauwkeurigheid, Adaptive-Sync, Nvidia G-Sync ondersteuning en 1800R kromming zorgen voor een meeslepende game-ervaring, terwijl de Creator modus en duurzame verpakking het ook geschikt maken voor professioneel werk.

Volgens Tom's Hardware presteert dit scherm praktisch beter dan andere 165 Hz schermen en is het visueel vergelijkbaar met een 240 Hz display, waardoor het een veelzijdige keuze is voor zowel gaming als professioneel gebruik. De Alienware AW3423DW wordt geprezen om zijn premium pakket, strakke stijl en indrukwekkende bouwkwaliteit, met gereedschapsvrije montage en milieuvriendelijke verpakking. De 10-bits native kleurdiepte, bijna oneindige contrastverhouding en piekhelderheid van 1.000 nits in HDR-modus dragen bij aan de uitzonderlijke beeldkwaliteit en gameprestaties.

De Dell Alienware AW3423DW wordt sterk geprezen vanwege zijn gameprestaties, met een hoge verversingssnelheid, bijna onmiddellijke responstijd en lage input lag, waardoor het uitstekend is voor gaming en mediagebruik. Het kan echter moeite hebben met teksthelderheid en beeldkwaliteit in heldere ruimtes. Ondanks dit maken de brede kijkhoeken, fabriekskalibratie en opvallende out-of-the-box nauwkeurigheid het ideaal voor content creators en verschillende gebruiksscenario's.

Hoewel de Alienware AW3423DW over het algemeen een overtuigende prestatie levert op het gebied van gaming, mediagebruik en contentcreatie, kunnen de beperkingen op het gebied van teksthelderheid en beeldkwaliteit in heldere ruimtes een punt van zorg zijn voor sommige gebruikers. Desondanks positioneren de uitzonderlijke kleurprestaties, gamingfuncties en veelzijdige gebruiksscenario's het als een topconcurrent in de gamingmonitor markt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

8. Gigabyte M27Q P

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gigabyte M27Q P

 • list plusVeelzijdige prestaties voor gaming, kantoorgebruik en mediagebruik.
 • list plusSnelle responstijd en lage invoervertraging voor gaming.
 • list plusGoede teksthelderheid, brede kijkhoeken en kantoorgerichte functies voor kantoorgebruik.

Nadelen Gigabyte M27Q P

 • list plusHeeft moeite met invoervertraging bij 60Hz.
 • list plusLage contrastverhouding, minder geschikt voor gebruik in een donkere kamer.
 • list plusSchiet tekort in HDR en mist zwenkinstelling voor bepaalde scenario's.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.82
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.72
Ik ben super enthousiast over de veelzijdige Gigabyte M27Q P gaming monitor! Met een verversingssnelheid van 170Hz, VRR-ondersteuning, snelle responstijd en lage invoervertraging is deze monitor ideaal voor gaming, vooral voor competitieve gamers die waarde hechten aan uitstekende prestaties. En met een helderheid van meer dan 400 nits voor zowel SDR als HDR content en een breed kleurengamma, zorgen voor levendige visuals, wat het tot een aantrekkelijke optie maakt voor serieuze gamers.

Niet alleen voor gaming, maar ook voor kantoorwerk is de M27Q P perfect, met goede teksthelderheid, brede kijkhoeken en handige kantoorfuncties zoals een KVM-switch. Bovendien presteert hij goed in heldere ruimtes en bij het consumeren van media, met nauwkeurige kleuren en brede kijkhoeken.

Voor content creators biedt de M27Q P nauwkeurige sRGB-dekking en een 1440p-resolutie, wat het tot een uitstekende keuze maakt voor contentcreatie. Maar hij valt tegen in HDR en mist een draaiverstelling, wat zijn mogelijkheden beperkt in bepaalde situaties.

Vergeleken met zijn voorganger behoudt de M27Q P zijn gamingprestaties en kantoorfunctionaliteit, en lost ook beperkingen op zoals HDMI 2.0-bandbreedte. Met een hoogwaardige bouwkwaliteit en gamingfuncties zoals richtpunten en timers, is de M27Q P een sterke concurrent voor wie op zoek is naar een veelzijdige gamingmonitor. Maar let op: hij presteert minder goed in donkere ruimtes en HDR, wat gebruikers kan sturen naar alternatieven als deze functies essentieel zijn.

Kortom, de Gigabyte M27Q P gaming monitor biedt een compleet pakket, met uitstekende prestaties voor gaming, kantoorwerk en mediaconsumptie, en is ook geschikt voor contentcreatie. Zijn levendige visuals, snelle responstijd en brede scala aan functies maken het een aantrekkelijke keuze voor een breed scala aan gebruikers, hoewel zijn prestaties in donkere ruimtes en HDR mogelijk niet aan de verwachtingen van alle gebruikers voldoen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Tijdelijk niet op voorraad. Wij werken er hard aan om onze voorraden weer aan te vullen.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Mediamarkt.nl

Online op voorraad

Bekijk prijs

9. Acer Predator XB323QK NVbmiiphuzx Gaming

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Acer Predator XB323QK NVbmiiphuzx Gaming

 • list plusSuperieure 32-inch 4K gaming op 144Hz voor een meeslepende game-ervaring
 • list plusAgile-Splendor IPS-technologie, G-SYNC-compatibiliteit, VESA-gecertificeerde DisplayHDR 400 voor levendige kleuren en verbeterd contrast
 • list plusRobuuste standaard met verstelbare hoogte, kantelbaarheid en zwenkbaarheid voor ergonomische aantrekkingskracht

Nadelen Acer Predator XB323QK NVbmiiphuzx Gaming

 • list plusOntbreekt de optie om het scherm in portretmodus te draaien
 • list plusRuimte voor firmwareverbetering op basis van sommige beoordelingen
 • list plusGeprijsd tegen een premium prijs in vergelijking met andere gamingmonitoren op de markt

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.93
Functionaliteit
8.81
Gebruiksgemak
9.65
De Acer Predator XB323QK NVbmiiphuzx Gaming monitor is een hoogtepunt van game display technologie, biedt "superieure 32-inch 4K gaming op 144Hz," zoals benadrukt door zijn indrukwekkende visuele kwaliteit en hoge verversingssnelheid. Met een prijs van $999 in de VS en £699 in het VK, heeft deze 31,5" UHD-monitor Agile-Splendor IPS-technologie, G-SYNC-compatibiliteit en VESA Certified DisplayHDR 400, waardoor levendige kleuren en verbeterd contrast worden geleverd. De snelle responstijd van het paneel en de dekking van 90% van het DCI-P3 brede kleurengamma maken het geschikt voor zowel gaming als professioneel creatief werk. De stevige standaard van de monitor, met verstelbare hoogte, kanteling en draaiing, voegt toe aan zijn ergonomische aantrekkingskracht, hoewel het de optie mist om het scherm in portretmodus te draaien.

Met twee HDMI 2.1-poorten, een paar USB-A-poorten, USB Type-C, Display Port 1.4 en HDMI 2.1, samen met ingebouwde luidsprekers, biedt de XB323QK een scala aan connectiviteitsopties. De monitor heeft ook een aanpasbare LED-lichtstrip en een bijna randloos ontwerp, waardoor het esthetische aantrekkingskracht heeft. Sommige recensies suggereren echter ruimte voor firmwareverbetering.

In vergelijking met zijn tegenhangers blinkt de Acer Predator XB323QK uit in het bieden van een meeslepende 4K game-ervaring met zijn 144Hz verversingssnelheid en G-SYNC-compatibiliteit, waardoor het een overtuigende keuze is voor eigenaars van next-gen consoles en gaming pc-gebruikers. De prijs kan echter als premium worden beschouwd in vergelijking met andere gamingmonitoren op de markt. Als budget een primaire zorg is, zijn andere modellen met vergelijkbare functies maar tegen lagere kosten het overwegen waard.

In conclusie, de Acer Predator XB323QK NVbmiiphuzx Gaming monitor stelt een hoge standaard voor 4K game-displays, biedt superieure visuele kwaliteit, een hoge verversingssnelheid en een reeks ergonomische aanpassingen. Zijn levendige kleuren, snelle responstijd en compatibiliteit met next-gen consoles en gaming pc's maken het een opvallende keuze voor gaming en professioneel creatief werk. Hoewel de prijs hoger kan liggen dan sommige alternatieven, maken zijn topklasse prestaties en functies het tot een overtuigende optie voor degenen die een uitzonderlijke game-ervaring zoeken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. Sony Inzone M9

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sony Inzone M9

 • list plusGeoptimaliseerd voor PS5 en PC-gaming
 • list plus144 Hz verversingssnelheid en Adaptive-Sync
 • list plusOndersteunt FreeSync Premium Pro en G-Sync

Nadelen Sony Inzone M9

 • list plusSlechte ergonomie en problemen met de bouwkwaliteit
 • list plusProblemen met kleurnauwkeurigheid en oversaturatie
 • list plusOntbreekt de mogelijkheid om 90 graden te draaien naar portretoriëntatie

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.59
Functionaliteit
9.23
Gebruiksgemak
8.6
De Sony Inzone M9 SDMU27M90AEP is een 27-inch 4K IPS gaming monitor, geoptimaliseerd voor PS5 en PC gaming. Met een verversingssnelheid van 144 Hz, Adaptive-Sync, HDR, uitgebreid kleurenbereik en een full-array local-dimming backlight met 96 dimming zones is dit een indrukwekkende keuze voor gaming. Volgens Tom's Hardware levert het uitzonderlijke HDR-contrast en dekt het bijna 90% van het DCI-P3 kleurengamma met uitstekende nauwkeurigheid. Daarnaast ondersteunt het 144 Hz via DisplayPort 1.4, heeft het twee HDMI 2.1 poorten die tot 120 Hz accepteren, en is het bevestigd compatibel te zijn met FreeSync Premium Pro en G-Sync. De monitor bevat ook gaming functies zoals richtkruisen, timers, lagere input lag in Game mode, en een KVM functie om meerdere systemen te ondersteunen, waardoor het een overtuigende optie is voor gaming liefhebbers.

Rtings merkt op dat de Sony Inzone M9 uitblinkt in gaming, met lage input lag, snelle responstijd, en ondersteuning voor HDMI 2.1 bandbreedte voor console gaming. Het is ook goed geschikt voor kantoorgebruik, met een groot scherm met hoge resolutie, uitstekende teksthelderheid, en goede zichtbaarheid in heldere ruimtes. Echter, het heeft ook wat nadelen zoals slechte ergonomie, bouwkwaliteitsproblemen, en problemen met kleurnauwkeurigheid en oversaturatie.

Het ontwerp van de monitor, dat doet denken aan de PS5, is compact en bevat een unieke driepoot standaard, volgens Tom's Guide. Het biedt diverse beeldmodi, inclusief PS5-exclusieve instellingen, en behaalt een hoge helderheid van 793 nits met HDR ingeschakeld. De connectiviteitsopties, inclusief USB-A, USB-B, USB-C, Display, en HDMI 2.1 poorten, maken het een topkeuze voor gaming liefhebbers. Echter, het mist de mogelijkheid om 90 graden te draaien naar portretoriëntatie.

PCGamer stelt dat de Sony Inzone M9 een sterke eerste indruk heeft gemaakt als Sony's debuut op de PC gaming monitor markt.

In vergelijking met andere gaming monitoren valt de Sony Inzone M9 op door zijn uitgebreide gaming functies, inclusief ondersteuning voor zowel PS5 als PC gaming, hoge verversingssnelheid, HDR, en compatibiliteit met FreeSync Premium Pro en G-Sync. Echter, heeft het ook enkele tekortkomingen zoals slechte ergonomie en problemen met kleurnauwkeurigheid en oversaturatie.

Al met al is de Sony Inzone M9 een overtuigende keuze voor gaming liefhebbers die een veelzijdige en hoog presterende monitor zoeken met uitzonderlijke gaming functies en indrukwekkende HDR mogelijkheden. De nadelen, zoals slechte ergonomie en kleurnauwkeurigheidsproblemen, moeten in overweging worden genomen, maar doen niet significant af aan zijn algehele aantrekkingskracht. Als je op zoek bent naar een gaming monitor die top gaming prestaties en uitgebreide compatibiliteit biedt, is de Sony Inzone M9 zeker het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Gaming monitors. Er zijn immers 1852 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!