Wat is de beste Gaming monitor van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 13 juni, 2024

Het aanschaffen van een goede Gaming monitor is een lastige opgave. Wat is de beste Gaming monitor van 2024? Na het analyseren van 1852 Gaming monitors kwam de Samsung Odyssey Neo G9/G95NA S49AG95 als beste uit onze Gaming monitor-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Gaming monitors, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Gaming monitors-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Gaming monitor-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Gaming monitors

1Score: 9.6
Samsung Odyssey Neo G9/G95NA S49AG95
Beste gamingmonitor
Samsung Odyssey Neo G9/G95NA S49AG95
Samsung
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Alienware 34 AW3423DWF QD-OLED Gaming
Uitzonderlijk gebogen QD-OLED-beeldscherm voor gaming
Alienware 34 AW3423DWF QD-OLED Gaming
Alienware
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
LG UltraGear 34GN850
Beste gamingmonitor
LG UltraGear 34GN850
LG
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
Sony Inzone M9 Gaming Monitor
Optimaal voor PS5-gebruikers met verbluffende 4K-beelden
Sony Inzone M9 Gaming Monitor
Sony
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.3
Gigabyte M32UC
Gigabyte M32UC
Gigabyte
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.3
Dell Alienware AW3423DW Gaming Monitor
Dell Alienware AW3423DW Gaming Monitor
Dell
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.3
Asus Rog Swift PG259QNR
Asus Rog Swift PG259QNR
Asus
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.3
ASUS ROG Swift OLED PG27AQDM
ASUS ROG Swift OLED PG27AQDM
ASUS
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.1
LG UltraGear 34GN850
Beste gamingmonitor
LG UltraGear 34GN850
LG
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.2
Gigabyte M27Q P
Gigabyte M27Q P
Gigabyte
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Gaming Monitor Koopgids

Gaming monitoren zien er van buiten niet heel anders uit dan normale monitoren. De magie bevindt zich aan de binnenkant ervan! Een goede gaming monitor garandeert zo vloeiende beelden zonder dat jij je hoeft te storen aan zaken als screen tearing en input lag. Je leest er hieronder meer over!

Wat is het verschil tussen een gaming monitor en normale monitor?

De reactiesnelheid wordt om te beginnen uitgedrukt in milliseconden (ms). Hoe lager de reactiesnelheid, hoe sneller de monitor reageert. Een lagere reactiesnelheid staat je toe in 'real time' te reageren op wat in je game gebeurt. Beweeg je je muis naar links, dan geeft een gaming monitor met een reactiesnelheid van 5 ms dit sneller weer op het scherm dan een normale monitor met een reactiesnelheid van 20 ms.

Bij kantoorwerk maakt dit weinig uit, maar als je een potje Call of Duty zit te spelen, is het wel zo prettig dat je zo snel mogelijk kunt reageren op de mensen om je heen voordat je omver geblazen wordt.

De verversingssnelheid staat daarentegen voor hoe vaak het beeld wordt ververst per seconde. Dit wordt uitgedrukt in Hertz (Hz). De regel hier is: hoe hoger de verversingssnelheid, hoe vloeiender het beeld uitziet. Heb je daarom meteen een monitor nodig met de allerhoogste verversingssnelheid? Niet per sé.

Ben je aan fanatieke Call of Duty-speler of speel je vaak andere games waarbij je snel moet reageren? Dan wil je wél een gaming monitor met de hoogst mogelijke verversingssnelheid. Ga daarom voor 120 Hz of 144 Hz als je budget het toestaat.

Speel je echter alleen af en toe een MMO als World of Warcraft of andere open world spellen die niet zo veeleisend zijn? Dan heb je genoeg aan aan paneel met een verversingssnelheid van 75 Hz.

Verder bieden veel gaming monitoren extra technologieën die onregelmatigheden in je beeld voorkomen. Zo heeft Nvidia G-Sync en AMD FreeSync. Hierover lees je onder het kopje 'Welke synchronisatietechnieken zijn er?' meer!

Ten slotte zie je steeds meer gaming monitoren met speciale vormen. Zo heb je ultra wide en curved monitoren, waarvan de vormgeving helpt je écht in het spel te laten bevinden.

Hoe zijn gaming monitoren en normale monitoren hetzelfde?

Ze lijken eigenlijk meer op elkaar dan dat ze niet doen. Zo biedt een gaming monitor niet per definitie extra-hoge resolutie of opvallend goede kleurreproductie. Sterker nog, vaak geven normale monitoren kleuren nauwkeuriger weer.

Daarnaast zie je geen opvallende verbeteringen in prestaties buiten gaming en 3D-renderen om. Op YouTube of games die grafisch niet veeleisend zijn, zie je geen verschil tussen een gaming monitor en een normale monitor.

Waar staat 'Hz' voor?

Hz staat voor Hertz, wat op zijn beurt de verversingssnelheid van de monitor weergeeft. Hoe hoger deze waarde, hoe vaker de monitor het beeld ververst binnen een seconde. Hieruit volgt dat hoe hoger de verversingssnelheid is, hoe vloeiender het beeld eruit ziet.

Een paneel met een verversingssnelheid van 75 Hz ververst het beeld dus 75 keer per seconde, terwijl 144 Hz dus bijna twee keer zo vaak het beeld ververst. Je kunt je voorstellen dat dat bij intensieve games erg goed van pas komt.

Welke soort panelen zijn er voor monitoren?

Om te beginnen hebben we de bekende LCD-beeldschermen. Deze zijn in drie categorieën noder te verdelen: TN (twisted nematic), IPS (in-plane switching) en VA (vertical alignment).

TN-panelen hebben lage reactiesnelheden (waardoor ze snel reageren) en hoge verversingssnelheden. Hierdoor zijn motion blur en input lag tot een minimum beperkt. Dit maakt TN-panelen top voor gaming monitoren en bovendien erg betaalbaar. De kijkhoeken en de kleurweergave zijn in ruil voor dit alles echter wat beperkt.

VA-panelen hebben juist hoge reactiesnelheden (waardoor ze trager reageren). Hoge verversingssnelheden zijn ook te vinden als je goed zoekt. De kijkhoeken en de kleurweergave zijn daarentegen beter dan die van TN-panelen dankzij het geweldige contrastratio. De prijzen zijn vergelijkbaar met die van TN-panelen, maar ze zijn bedoeld voor algemeen gebruik.

IPS-panelen zitten qua reactiesnelheden tussen TN- en VA-panelen in. De verversingssnelheden zijn vaak oké, maar niet hoog genoeg voor serieuze gamers. Wel zijn de kijkhoeken en de kleurweergave van deze panelen veruit het beste, waardoor ze zeer geschikt zijn voor professioneel gebruik. Hier hangt echter ook meteen het hoogste prijskaartje aan van de vier.

Naast deze LCD-panelen zijn er ook nog OLED-panelen. LCD-panelen gebruiken vloeibare kristallen met een lichtbron erachter om beeld te produceren, terwijl OLED-panelen zelf oplichtende diodes gebruiken. OLED heeft een organische basis, terwijl LCD-schermen op basis van silicum werken.

OLED combineert de voordelen van de bovenstaande schermen: de snelle reactietijden van TN, de geweldige contrastratio's van VA en de goede kijkhoeken van IPS. Deze panelen zijn vooralsnog echter zeldzaam: er moet nog wat werk plaatsvinden om de levensduur van de dioden te waarborgen en inbranding te voorkomen.

Welke synchronisatietechnieken zijn er?

Nvidia heeft G-Sync bedacht; AMD heeft FreeSync bedacht. Uiteraard gebruik je een monitor met G-Sync in combinatie met een videokaart van Nvidia, en een FreeSync-monitor met een AMD-kaart.

Deze technologieën voorkomen beiden onregelmatigheden in je beeld, zoals 'screen tearing', waarbij je data van meer dan één frame in een enkel frame geperst ziet, en gestotter.

Monitoren met deze technologieën hebben bovendien een variabele verversingssnelheid. Dat wilt zeggen dat de verversingssnelheid van de monitor wordt afgestemd op de verversingssnelheid van de videokaart in je pc, zolang deze laatste de snelheid van de monitor niet overschrijdt.

Verschillen G-Sync en FreeSync van elkaar? Niet echt. Naast het feit dat ze alleen samenwerken met de corresponderende videokaarten, is het alleen zo dat G-Sync alleen via DisplayPort werkt, terwijl FreeSync via zowel DisplayPort en HDMI werkt. De resultaten verschillen verder niet zozeer van elkaar.

Kan ik een gaming monitor als tv gebruiken?

Dat kan, maar waarom zou je? Je kunt een gaming monitor wel als scherm gebruiken indien je veel op een console gamet, maar er zitten weinig voordelen vast aan tv kijken op een gaming monitor.

De meeste monitoren bieden namelijk geenHigh Dynamic Range (HDR), wat tot rijkere kleuren en betere contrastniveau's leidt. Dat is jammer als je op consoles speelt, wat alles na de PlayStation 4 Pro, de Xbox One S en Xbox One X, ondersteunen wél HDR output, wat mooi aansluit op het feit dat veel moderne tv's tegenwoordig ook HDR ondersteunen.

Wel zijn monitoren beter in het verminderen van input lag. Dat wilt zeggen: de reactiesnelheden liggen lager, waardoor alles wat je invoert ook vrijwel direct te zien is op het scherm.

Daarnaast bieden de bovengenoemde synchronisatietechnieken ook tijdens het gamen op een console dezelfde voordelen als dat ze doen bij een pc. Helaas leidt dit wel tot een zogeheten 'soap opera effect' wanneer je tv kijkt. Hierbij wordt het beeld te 'glad', waardoor mensen en rekwisieten op tv onnatuurlijk uitzien.

Ten slotte sta je stil bij de kijkafstand en de kijkhoeken. Bij een tv kun je je veroorloven om verder af te zitten, vooral omdat tv's tegenwoordig in indrukwekkende formaten beschikbaar zijn. Monitoren blijven over het algemeen veel kleiner, waardoor je een stuk dichterbij moet zitten.

Daarnaast hebben tv's vaak betere kijkhoeken. Je hoeft er niet altijd recht voor te zitten om te zien wat zich afspeelt.

Is een curved monitor beter dan een platte?

Naast het feit dat je sneller het gevoel hebt je in het spel te begeven, claimt men ook dat het minder belastend voor je ogen is. Dat komt doordat je alles in één keer in je opneemt zonder je ogen teveel te hoeven bewegen. Je perifere zicht is hierbij de sleutelspeler. Beweeg je hand maar eens heen en weer naast je hoofd. Je ziet het niet in detail, maar je weet toch wat gebeurt.

Daarnaast is het beeld mindervervormd. Bij platte schermen zie je vaker dat het beeld vervormd is langs de randen. Dat gebeurt niet bij curved monitoren, omdat deze licht vanuit meerdere hoeken naar je ogen sturen. Daarnaast voelen curved monitoren ook nog eens groter aan dan dat ze zijn, omdat je meer 'omgeven' wordt door het beeld van je game.

hero illustration

Hoe testen we Gaming monitors?

Om de beste Gaming monitor te ontdekken, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Gaming monitor-test hebben we 1852 Gaming monitors geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Gaming monitor-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Gaming monitor-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Gaming monitor-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van de beste Gaming monitor in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1852 Gaming monitors te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Gaming monitors in een oogopslag

1. Beste gamingmonitor: Samsung Odyssey Neo G9/G95NA S49AG95

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung Odyssey Neo G9/G95NA S49AG95

 • list plusHoge-resolutiescherm en uitstekende SDR-piekhelderheid voor multitasking, gaming en mediagebruik.
 • list plus240Hz verversingssnelheid, FreeSync-ondersteuning en G-SYNC-compatibiliteit voor een meeslepende game-ervaring.
 • list plusMini LED-display biedt helderdere beelden, waardoor het geschikter is voor productiviteitstaken.

Nadelen Samsung Odyssey Neo G9/G95NA S49AG95

 • list plusAggressieve schermkromming kan het delen van het scherm belemmeren en beperkte kijkhoeken beperken de deelcapaciteiten.
 • list plusProblemen met G-SYNC en vereiste van een high-end grafische kaart.
 • list plusBeperkingen van smalle kijkhoeken en bloei rond heldere objecten bij mediagebruik.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.26
Functionaliteit
9.93
Gebruiksgemak
9.46
Ik ben de Samsung Odyssey Neo G9/G95NA S49AG95 gaming monitor, en ik ben een veelzijdige krachtpatser die uitblinkt in verschillende situaties. Ik maak indruk met een groot, hoogwaardig scherm en een uitstekende piekhelderheid in SDR, waardoor ik geschikt ben voor multitasking, gaming en mediaconsumptie. Volgens Rtings word ik "zeer aanbevolen voor gemengd gebruik, kantoorwerk, gaming, mediagebruik en mediaproductie." Mijn opvallende kenmerken zijn onder andere een 240Hz verversingssnelheid, FreeSync-ondersteuning, G-SYNC-compatibiliteit en uitstekend contrast met goede lokale dimming voor een meeslepende game-ervaring. Mijn agressieve schermcurve kan echter het delen van het scherm belemmeren, en de beperkte kijkhoeken beperken de deelmogelijkheden. Desondanks blijf ik een "uitstekende keuze voor verschillende toepassingen, vooral voor gaming en contentcreatie."

In vergelijking met de Samsung Odyssey OLED G9/G95SC S49CG95 biedt mijn Mini LED-display helderdere beelden, waardoor ik meer geschikt ben voor productiviteitstaken, terwijl het QD-OLED-paneel van de OLED G9 diepere zwarttinten en betere bewegingsverwerking levert, waardoor het superieur is voor multimedia-inhoud en gaming. Vergeleken met mijn voorganger, de Samsung Odyssey G9, beschik ik over Mini LED-achtergrondverlichting voor een helderder scherm, verbeterde lokale dimming en HDMI 2.1-ingangen voor hogere verversingssnelheden via HDMI. Ik presteer beter dan de G9 op het gebied van gaming, mediagebruik, mediaproductie en HDR-prestaties, wat een aanzienlijke verbetering betekent.

Ik scoorde indrukwekkend op verschillende gebieden, zoals gaming, kantoorgebruik en mediagebruik. Ik bied een hoge verversingssnelheid van 240Hz, VRR-ondersteuning, snelle responstijd, lage invoervertraging en een hoog contrastverhouding, waardoor ik hoge waardering krijg als gamingmonitor. Voor kantoorwerk en contentcreatie maken mijn grote scherm en hoge resolutie mij een uitstekende keuze, hoewel ik last heb van beperkte kijkhoeken en een agressieve curve. Bij mediagebruik bied ik een hoge resolutie, contrast en een breed kleurendisplay, ondanks de beperkingen van de smalle kijkhoeken en het blooming rond heldere objecten.

Ondanks mijn sterke punten heb ik enkele beperkingen, waaronder de eerder genoemde smalle kijkhoeken en agressieve schermcurve, evenals problemen met G-SYNC en de vereiste van een high-end grafische kaart. Niettemin maakt mijn algehele prestatie, met name op het gebied van gaming en contentcreatie, mij tot een serieuze mededinger op de markt voor gamingmonitoren.

Al met al ben ik de Samsung Odyssey Neo G9/G95NA S49AG95 gaming monitor, en ik ben een uitzonderlijke keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een hoogwaardig scherm voor gaming, contentcreatie en kantoortaken. Mijn indrukwekkende kenmerken, waaronder een hoge verversingssnelheid en uitstekend contrast, maken mij tot een eersteklas optie. Ondanks enkele nadelen, maken mijn sterke punten mij tot een opvallend product in de categorie gamingmonitoren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 19:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Uitzonderlijk gebogen QD-OLED-beeldscherm voor gaming: Alienware 34 AW3423DWF QD-OLED Gaming

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.83
Functionaliteit
9.42
Gebruiksgemak
9.64
Ontdek een van de populairste 34 inch oled gaming monitoren van dit moment: de Alienware AW3423DWF. Deze QD OLED gaming monitor is uitgerust met nagenoeg alle eigenschappen voor hardcore gamers. Gamen op een OLED-paneel ken je wellicht van televisies, maar in een 34 inch behuizing is de ervaring nog intenser. Alienware is de specialist op gebied van high-end gaming en heeft flink uitgepakt met de veel besproken AW3423DWF. Lees hieronder meer!

ONSTUITBAAR MEESLEPEND

De Quantum Dot Display Technology maakt een slank paneelontwerp mogelijk en biedt superieure kleurprestaties met een hogere piekhelderheid en een groter kleurengamma in vergelijking met WOLED (wit OLED). De monitor beschikt over een uitgebreide kleurendekking van cinema-klasse van DCI-P3 99,3% onder een brede kijkhoek en kleuren zijn standaard nauwkeurig met een fabriekskalibratie van Delta E van minder dan 2. Verwacht ongelooflijk realistische beelden voor de gameplay die u verder trekt dankzij een piekhelderheid van 1000 nits, oneindige contrastverhouding en VESA DisplayHDR TrueBlack 400-certificering.

GAMEPLAY ZONDER VERTRAGING

Met AMD FreeSync™ Premium Pro Technologie en VESA ® AdaptiveSync Display-certificering kunt u elke keer ultralage latentie gameplay ervaren voor scheurvrije gaming en ondersteuning bieden voor HDR-compatibele games. Verwacht een vloeiende gameplay en bekijk snel bewegende graphics met ongelooflijke helderheid voor snellere reactie in de game dankzij de snelste 0,1 ms GtG (grijs naar grijs) reactietijd en een hoge vernieuwingsfrequentie van maximaal 165 Hz (native).

INNOVATIEF, ICONISCH ONTWERP

Het unieke Legend 2.0 Premium ontwerp is de perfecte mix van verbluffende vorm en verbeterde functionaliteit. Naast het slanke QD-OLED gebogen 1800R-paneel, beschikt de AW3423DWF monitor over verbeterd kabelbeheer, 360° ventilatie voor betere warmteafgifte en een nieuwe gecentraliseerde OSD-joystick (On-Screen Display) om het aanpassen van uw instellingen gemakkelijker te maken. Aanpasbare AlienFX verlichting op het logo en het schermformaatnummer aan de achterkant van de monitor verbetert de gamingervaring.

VOOR KRITIEKE CREATIES

Voor contentmakers en gameontwikkelaars die nauwkeurig kleurkritiek werk nodig hebben, is de nieuwe Creator Mode-functie voor u ontworpen. Met deze OSD-menuoptie heeft u de flexibiliteit om te kunnen kiezen tussen de native (DCI-P3) en de sRGB-kleurruimte, afhankelijk van uw werkbehoeften, en de mogelijkheid om de gamma-instellingen aan te passen. Met de functie Picture-In-Picture (PIP) en Picture-By-Picture (PBP) kunt u twee pc-bronnen tegelijk bekijken voor multitasken op het volgende niveau.

KWALITEIT EN COMFORT

De Alienware 34 gebogen QD-OLED gamingmonitor is ontworpen om inbranden te voorkomen door items die gedurende lange tijd op het scherm verschijnen. Daarnaast ontvangt u 3 jaar servicedekking voor verdere kwaliteitsgarantie. En met ComfortView Plus kunt u langer gamen dankzij een always-on, geïntegreerd schermtechnologie met weinig blauw licht die de uitstoot van blauw licht vermindert zonder de kleurnauwkeurigheid te beïnvloeden.

OPTIMALISEER UW GAMEPLAY

De vernieuwde indeling van het schermmenu met een centrale joystick biedt eenvoudige navigatie door de instellingen en functies van de monitor. Een van deze functies is de volledig nieuwe AlienVision: vier aangepaste op hardware gebaseerde overlays die zijn ontworpen om uw visuele ervaring in realtime te verbeteren op basis van werkelijke gameplay.

CONNECTIVITEITSOPTIES

1. Voedingsconnector | 2. Beveiligingsslot voor vergrendeling | 3. Joystick | 4. Supersnelle USB 5 Gbps (USB 3.2 Gen 1) Type-A downstreampoort met oplaadfunctie | 5. Hoofdtelefoonaansluiting | 6. Supersnelle USB 5 Gbps (USB 3.2 Gen 1) Type-B-upstreampoort | 7. Supersnelle USB 5 Gbps (USB 3.2 Gen 1) Type-A downstreampoort | 8. HDMI-poort | 9. DisplayPort (DP1) | 10. DisplayPort (DP2) | 11. Lijnuitgangpoort

Meegeleverde kabels:

1. Voedingskabel | 2. DisplayPort-naar-DisplayPort-kabel | 3. USB C naar DisplayPort-kabel | 4. USB 3.2 Gen 1 (5 Gbps) upstream-kabel

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Beste gamingmonitor: LG UltraGear 34GN850

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LG UltraGear 34GN850

 • list plusVeelzijdig voor gaming, kantoorwerk, mediaconsumptie en contentcreatie
 • list plusUitstekende responstijd en kleurnauwkeurigheid
 • list plusGroot 34-inch gebogen display met dunne randen en stijlvolle curve

Nadelen LG UltraGear 34GN850

 • list plusBeperkingen in contrastverhouding en ergonomie
 • list plusTekortkomingen in HDR-mogelijkheden en connectiviteit
 • list plusPremium prijs van ongeveer $1.000

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.26
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
10
De LG UltraGear 34GN850 is een veelzijdige gaming monitor die indruk maakt met zijn prestaties voor verschillende doeleinden, waardoor het een topkeuze is voor gamers, kantoorwerk, mediaconsumptie en contentcreatie. Met zijn 3.440 bij 1.440 pixels Nano IPS-scherm levert het een uitstekende responstijd, kleurnauwkeurigheid en lage invoervertraging, waardoor het een indrukwekkende gaming monitor is. Volgens Rtings biedt het "goede beeldkwaliteit voor mediaconsumptie en contentcreatie, met uitstekende dekking van de Adobe RGB-kleurruimte." De beperkingen in contrastverhouding en ergonomie moeten echter in overweging worden genomen, vooral voor donkere kamers.

Met een prijs van ongeveer $1,000 is de LG UltraGear 34GN850 een grote en indrukwekkende 34-inch gebogen gaming monitor, zoals opgemerkt door TechRadar. Het heeft een responstijd van 1ms, een verversingssnelheid van 160Hz en ondersteuning voor Nvidia G-Sync en AMD FreeSync. Ondanks de nadelen op het gebied van HDR-mogelijkheden, connectiviteit en contrastverhouding, biedt het levendige kleuren, goed contrast en soepele prestaties. Het is aan te bevelen voor degenen die de voorkeur geven aan ultrabrede game-ervaringen en IPS-nauwkeurigheid met snelle responstijden, mits ze een krachtige GPU hebben om zijn mogelijkheden volledig te benutten.

Het ontwerp en de prestaties van de monitor vallen ook op, zoals benadrukt door T3. Met dunne randen, een stijlvolle curve en een 34-inch, 21:9 Nano IPS-paneel met een resolutie van 3.440 x 1.440 pixels, ondersteunt het VESA Display HDR400, Nvidia G-Sync en AMD FreeSync-technologieën. De installatie is eenvoudig en het biedt kantel- en hoogteaanpassingen, wat comfort biedt voor langdurig gebruik. De LG UltraGear 34GN850 levert indrukwekkende gamingprestaties met een responstijd van 1ms en een verversingssnelheid van 160Hz, terwijl de beeldkwaliteit uitblinkt in helderheid, kleurbalans en gebrek aan vertraging of ghosting. De contrastverhouding en HDR-prestaties zijn echter niet de beste in hun klasse.

In de gaming monitormarkt onderscheidt de LG UltraGear 34GN850 zich door zijn combinatie van functies, veelzijdigheid en indrukwekkende gamingprestaties. Echter, in vergelijking met andere monitoren moeten de beperkingen in HDR, contrastverhouding en ergonomie zorgvuldig worden overwogen, vooral voor degenen die deze aspecten prioriteren. Ondanks deze overwegingen is het een premium keuze voor mensen die een veelzijdige monitor zoeken die uitblinkt in gamingprestaties en goede beeldkwaliteit biedt voor verschillende doeleinden.

Kortom, de LG UltraGear 34GN850 is een kwalitatief ultrabreed gaming display dat indrukwekkende prestaties levert, zij het tegen een premium prijs. Zijn veelzijdigheid voor verschillende gebruiksscenario's, gecombineerd met zijn uitzonderlijke gamingprestaties, maken het een topkandidaat in de gaming monitorgcategorie.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

4. Optimaal voor PS5-gebruikers met verbluffende 4K-beelden: Sony Inzone M9 Gaming Monitor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.77
Functionaliteit
9.84
Gebruiksgemak
9.04
Game draadloos op je pc of PlayStation 5 met de witte Sony Inzone Buds. Je koppelt deze oordopjes gemakkelijk aan je PlayStation 5 of pc dankzij de usb C dongle. Met deze oordopjes speel je jouw favoriete games met virtual surround sound, waardoor je duidelijk hoort waar vijanden vandaan komen. De batterij van de Inzone Buds gaat 12 uur lang mee, dus je gamet de hele avond zonder tussendoor opladen. De Sony Inzone Buds hebben ook noise cancelling, waardoor je volledig focust op je favoriete games. De bluetooth oortjes worden geleverd met meerdere maten oordopjes, zodat je zeker weet dat je oortjes passen.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

5. Gigabyte M32UC

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.55
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.04
If you're passionate about IT and electronics, like being up to date on technology and don't miss even the slightest details, buy Monitor Gigabyte M32UC 31,5" LED VA Flicker free at an unbeatable price.

 • Characteristics:
  • Integrated speakers
  • Adjustable
  • Built-in speakers
 • Connections:
  • USB-C
  • DisplayPort
  • USB 3.2
  • HDMI 2.1
  • HDMI
  • USB
  • HDMI 2.1 x 1
  • USB A x 3
 • Energy classification: F
 • Screen: 31,5"
 • Frequency:
  • 165 Hz
  • 144 Hz
 • VESA: 10 x 10 cm
 • Resolution: 4K Ultra HD
 • Resolution (px): 3840 x 2160 px
 • Product with plug: Yes
 • Type of plug: Plug EU
 • Diagonal of the screen (cm):
  • 81,3 cm
  • 80 cm
 • Type: Wall mounting
 • Colour: Black
 • Aspect ratio: 16:9
 • Technology:
  • LED
  • VA
  • Flicker free
 • Contrast Ratio: 3000:1
 • Design: Curve
 • Recommended use: Gaming
 • Energy consumption: 47 kWh
 • Touchscreen: No
 • Angle: 178º
 • Inclination: -5º / 20º
 • Power supply: CC
 • Connection: DisplayPort 1.4
 • Assembly: VESA
 • Compatible: VESA 100 x 100 mm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Dell Alienware AW3423DW Gaming Monitor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dell Alienware AW3423DW Gaming Monitor

 • list plusQuantum dot OLED display voor verbluffende beeldkwaliteit
 • list plusHoge verversingssnelheid van 175 Hz voor een soepele game-ervaring
 • list plusOndersteuning voor zowel AMD FreeSync als Nvidia G-Sync

Nadelen Dell Alienware AW3423DW Gaming Monitor

 • list plusPremium prijs kan een beperking zijn voor budgetbewuste consumenten
 • list plusBeperkte informatie uit reviews anders dan Tom's Hardware

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.77
Functionaliteit
8.98
Gebruiksgemak
9.15
De Dell Alienware AW3423DW Gaming Monitor is een quantum dot OLED-display met een gebogen scherm van 34 inch, een beeldverhouding van 21:9 en een maximale resolutie van 3440x1440 bij een indrukwekkende 175 Hz. Deze gamingmonitor is uitgerust met G-Sync Ultimate, een native kleurdiepte van 10 bits en een DCI-P3-gamma-dekking van bijna 108%, waardoor een prachtig kleurrijk beeld wordt geboden. Volgens Tom's Hardware heeft het een opmerkelijke piekhelderheid van 1.000 nits in HDR-modus en beschikt het over oneindig contrast, wat resulteert in een meeslepende visuele ervaring. Bovendien ondersteunt het AMD FreeSync van 48 tot 175 Hz en heeft het een beweerde responstijd van 0,1 ms, wat de gameprestaties verbetert. De monitor wordt fabrieksklaar geleverd, waardoor extra kalibratie overbodig is, en biedt gebruikersvriendelijke functies zoals LED-verlichting, timers, een frame-teller en display-uitlijnmarkeringen. Met een prijs van ongeveer $1.300 wordt het gepresenteerd als een premium pakket met indrukwekkende bouwkwaliteit.

Volgens Tom's Hardware is de Alienware AW3423DWF QD-OLED gamingmonitor een verbeterde versie, met Quantum Dot Organic Light-Emitting Diode (QD-OLED) technologie, HDR 1000, uitgebreide kleur, Adaptive-Sync en een verversingssnelheid van 165 Hz. Dit model biedt meer dan 107% dekking van het DCI-P3-kleurengamma en een piekhelderheid van 1000 nits in HDR-modus, wat zorgt voor een visueel meeslepende ervaring. De 1800R-kromming biedt onderdompeling zonder beeldvervorming, en de monitor ondersteunt AMD FreeSync en Nvidia G-Sync, met een beweerde responstijd van 0,1 ms. De inclusie van AlienVision voor gaming en kleurnauwkeurigheid die geschikt is voor fotografen verbetert de veelzijdigheid ervan.

Hoewel recensies van Wired en PCMag geen specifieke details over de monitor bevatten, benadrukken de uitgebreide inzichten van Tom's Hardware de uitzonderlijke kenmerken en prestaties van de Alienware AW3423DW Gaming Monitor. Zijn hoge verversingssnelheid, prachtige kleurnauwkeurigheid, ondersteuning voor zowel AMD FreeSync als Nvidia G-Sync, en het meeslepende gebogen display maken het tot een aantrekkelijke keuze voor gaming en multimediaconsumptie.

In een markt vol gamingmonitoren onderscheidt de Alienware AW3423DW zich met zijn quantum dot OLED-display, hoge verversingssnelheid en uitgebreide kleurengamma-dekking. Het concurreert met andere premium gamingmonitoren door een balans te bieden van geavanceerde technologie, een meeslepende visuele ervaring en gebruikersvriendelijke functies. Hoewel zijn prijsklasse hem tot een high-end optie maakt, maken zijn geavanceerde specificaties en functies hem tot een topkandidaat voor enthousiastelingen en professionele gamers die compromisloze prestaties en visuele kwaliteit zoeken.

Tot slot, de Dell Alienware AW3423DW Gaming Monitor onderscheidt zich met zijn uitzonderlijke visuele prestaties, geavanceerde technologie en gebruiksvriendelijke functies, waardoor het een ideale keuze is voor gaming- en multimediastere liefhebbers die willen investeren in een hoogwaardig display. Zijn hoge verversingssnelheid, quantum dot OLED-display en ondersteuning voor zowel AMD FreeSync als Nvidia G-Sync maken het tot een aantrekkelijke optie voor wie op zoek is naar een meeslepende en responsieve game-ervaring. Zijn premium prijs kan echter een beperking vormen voor prijsbewuste consumenten. Zoals Tom's Hardware opmerkt, presenteert het een "premium pakket met indrukwekkende bouwkwaliteit", waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor wie topprestaties en functies als prioriteit heeft.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Asus Rog Swift PG259QNR

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Asus Rog Swift PG259QNR

 • list plusElite snelheid met een verbazingwekkende verversingssnelheid van 360Hz en een responstijd van 1ms.
 • list plusSlimme latentieanalysetool en NVIDIA Reflex Latency Analyzer voor snelle game-scenario's.
 • list plusElimineert bewegingsonscherpte en biedt ondersteuning voor G-Sync, HDR10-mogelijkheden en onofficiële FreeSync-functionaliteit voor een veelzijdige game-ervaring.

Nadelen Asus Rog Swift PG259QNR

 • list plusHoge prijs, kleine afmeting en lage resolutie kunnen de aantrekkingskracht beperken voor reguliere spelers.
 • list plusDe sprong van 240Hz naar 360Hz is mogelijk niet significant voor alle gebruikers.
 • list plusGebrek aan HDR-prestaties vanwege matige contrastverhouding, afwezigheid van lokale dimming en beperkt kleurengamma.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.77
Functionaliteit
9.39
Gebruiksgemak
8.78
De ASUS ROG Swift PG259QNR is een 24,5-inch gaming monitor die de aandacht heeft getrokken vanwege zijn topsnelheid en high-end functies, ontworpen om te voldoen aan de eisen van competitief gamen. Met een verbluffende verversingssnelheid van 360Hz en een responstijd van 1ms, biedt deze monitor een ongeëvenaarde game-ervaring, vooral voor esports liefhebbers. Volgens Trusted Reviews biedt het "fantastische esports prestaties" en is het uitgerust met een "slimme latentie-analysetool", wat zijn geschiktheid voor snelle gaming scenario's benadrukt. De toevoeging van NVIDIA Reflex Latency Analyzer versterkt verder zijn positie als een topklasse gaming monitor, waardoor het aantrekkelijk is voor competitieve gamers die vloeiende en snelle prestaties zoeken.

Het vermogen van de monitor om bewegingsonscherpte te elimineren door zijn hoge verversingssnelheid is een opvallende functie, zoals benadrukt door Tom's Hardware, en zorgt voor "een vloeiend beeld" dat de algehele game-ervaring verbetert. De ASUS ROG Swift PG259QNR biedt ook G-Sync ondersteuning, HDR10 mogelijkheden en onofficiële FreeSync functionaliteit, waardoor het een veelzijdige optie is voor diverse gaming setups. Bovendien dragen de dunne rand en gepolijste metalen ROG-logo bij aan een strak en modern design, terwijl de inclusie van een ROG bureau montagekit verdere flexibiliteit biedt voor gebruikers. Het stevige fysieke ontwerp en solide specificaties van de monitor maken het volgens Trusted Reviews een aantrekkelijke keuze voor diegenen die topklasse gaming prestaties zoeken in snelle esports titels.

Echter, de hoge prijs, kleine formaat en lage resolutie van de monitor kunnen de aantrekkingskracht beperken voor reguliere spelers, zoals gesuggereerd door Trusted Reviews. Verder kan de overstap van 240Hz naar 360Hz, hoewel het een licht voordeel biedt voor hoog niveau esports spelers, niet significant zijn voor alle gebruikers. Het ontbreken van Asus' Extreme Low Motion Blur (ELMB) technologie, in plaats daarvan gebruikmakend van Nvidia Ultra Low Motion Blur (ULMB), kan ook een nadeel zijn voor sommige gebruikers. Hoewel de ASUS ROG Swift PG259QNR hoog aangeschreven staat vanwege zijn uitzonderlijke bewegingsverwerking, lage invoervertraging en brede kijkhoeken, zoals benadrukt door RTINGS, ontbreekt het aan HDR-prestaties vanwege een matige contrastverhouding, het ontbreken van lokale dimming en een beperkt kleurengamma. Dit kan het minder geschikt maken voor gebruikers die hoogwaardige HDR-mogelijkheden zoeken.

In vergelijking met zijn tegenhangers positioneert de uitzonderlijke gaming prestatie en geavanceerde functies van de ASUS ROG Swift PG259QNR het als een aantrekkelijke keuze voor esports liefhebbers en competitieve gamers. Echter, de beperkingen in HDR-prestaties en mogelijke nadelen voor reguliere gebruikers kunnen andere monitors met een sterkere focus op hoogwaardige visuals en bredere aantrekkingskracht een voorsprong geven.

Concluderend, de ASUS ROG Swift PG259QNR onderscheidt zich als een topklasse gaming monitor, met elite snelheid, indrukwekkende bewegingsverwerking en geavanceerde gaming functies die zijn afgestemd op esports en competitief gamen. Hoewel het niet aan de behoeften van alle gebruikers voldoet, maken zijn sterke punten in het leveren van een opwindende game-ervaring en zijn robuuste ontwerp het tot een opvallende optie voor diegenen die compromisloze gaming prestaties zoeken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

8. ASUS ROG Swift OLED PG27AQDM

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.58
Functionaliteit
9.75
Gebruiksgemak
8.82

Ontdek een van de gaafste oled monitoren in 2023: de ASUS PG27AQDM. Met een 27-inch 1440p OLED-paneel, 240 Hz en een GTG responstijd van 0,03 ms, is de ROG Swift OLED PG27AQDM een van de snelste en meest responsieve monitoren die beschikbaar zijn. Binnenin verminderen een groot op maat gemaakt koelbehuizing en intelligente spanningsoptimalisatie het risico op OLED-inbranding om de levensduur van OLED te garanderen. Simpel gezegd: de PG27AQDM kan de heetste strijden aan tijdens het gamen.

---------------------------------------------------

Over de ASUS ROG Swift PG27AQDM

Bron: ASUS > Vorig jaar introduceerden we ons eerste OLED-scherm, een schoonheid van 42 inch die een ongelooflijke beeldkwaliteit biedt met diepe zwarttinten en verbluffende HDR. Maar we weten dat veel gamers - vooral degenen die van competitieve multiplayer-games houden - iets kleiners nodig hebben, met een hogere verversingssnelheid. Daarom zijn we enthousiast om de ROG Swift OLED PG27AQDM te introduceren: onze eerste 27-inch, 1440p, 240Hz OLED-monitor met functies die gamers van alle niveaus aanspreken.

Het 27-inch OLED-paneel is hier de ster van de show en biedt pixel-perfecte lichtregeling die perfecte zwartniveaus mogelijk maakt. Dit verbluffende contrast zorgt ervoor dat beelden direct van het scherm springen, zelfs in SDR - hoewel het zelfs nog meer schittert in HDR-gaming, met een piekhelderheid van 1000 nits op een venster van 3% in HDR-modus en 99% dekking van de meer levendige DCI-P3 kleur ruimte. Met een Delta E-waarde van minder dan 2 zijn kleuren over de hele linie nauwkeurig voor een ervaring van studiokwaliteit in games, films en meer. En met de waanzinnig snelle responstijd van 0,03 ms van OLED-schermen, zorgt die verversingssnelheid van 240 Hz voor duidelijkere bewegingen dan ooit tevoren, zodat je je vijand in een fractie van een seconde kunt zien.

Om deze ongelooflijke prestatie te bereiken, moesten we een geheel nieuw koelsysteem voor het paneel ontwerpen. Hitte is een van de belangrijkste oorzaken van inbranden op OLED-schermen, dus om de levensduur van de PG27AQDM te verlengen, hebben we een aangepast koellichaam ontwikkeld en de interne componenten herschikt om warmte van het paneel af te voeren. In combinatie met een grotere ventilatieopening aan de bovenkant konden we de warmte gelijkmatiger over de achterkant van de monitor afvoeren, waardoor de gemiddelde temperatuur met 5% daalde in vergelijking met andere 27-inch OLED-gamingmonitors.

We hebben ook nauw samengewerkt met de paneelfabrikant om de correlatie tussen OLED-helderheid, spanningsniveau en bedrijfstemperatuur te bepalen. Gewapend met deze informatie hebben we een slim algoritme ontwikkeld dat de spanning optimaliseert die op elke pixel wordt toegepast op basis van de temperatuur van het systeem. Deze intelligente spanningsoptimalisatie zorgt ervoor dat de luminantie over het hele paneel consistent kan blijven, waardoor een meer uniforme helderheid mogelijk is, zelfs met meerdere vensters open.

Tot slot weten we dat competitieve gamers graag hun beeldscherminstellingen aanpassen voor het grootste voordeel. Daarom hebben we een nieuwe versie van onze DisplayWidget Center-software geïntroduceerd waarmee je die instellingen met je muis kunt wijzigen in plaats van te rommelen met het OSD en de monitor. toetsen. U kunt ook een timer instellen voor de OLED-beveiligingsfunctie om aan uw voorkeuren te voldoen.

-----------------------------------------------

Unieke kenmerken van de ASUS ROG Swift PG27AQDM

 • Zeer efficiënt op maat gemaakt koel-behuizing, plus intelligente spanningsoptimalisatie voor beter warmtebeheer om het risico op inbranden te verminderen
 • Hoge perceptuele piekhelderheid van 1000 nits. Dit is een stuk hoger dan vergelijke gaming monitoren in dit segment.
 • Twee HDMI® 2.0-poorten, ondersteuning voor VRR op Xbox Series X- en Series S-consoles, VRR voor PlayStation 5-games met een ontgrendelde framerate-modus
 • De OLED-technologie in de Swift OLED PG27AQDM produceert de diepste zwarttinten en zorgt voor levendige kleuren op elk helderheidsniveau. Door het buitengewone contrast valt elk detail op, zelfs in de donkerste scènes.

Het OLED paneel van de PG27AQDM

De Swift OLED PG27AQDM gebruikt een slim algoritme dat voor het paneel is gecodeerd om de spanning die op elke individuele pixel wordt toegepast te optimaliseren, op basis van de temperatuur van de monitor. Dit zorgt voor uniformiteit over het OLED-paneel en helpt het te beschermen tegen inbranden.

ERGONOMISCHE STANDAARD

De speciaal ontworpen uitgeholde standaard biedt kantel-, draai-, en hoogteaanpassingen voor de ideale kijkpositie. Het display is ook compatibel met VESA-wandmontage.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Beste gamingmonitor: LG UltraGear 34GN850

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.93
Functionaliteit
8.92
Gebruiksgemak
9.57
Ongelooflijke snelheid naar de overwinning
Met IPS 1 ms in vergelijking met TN-snelheid, biedt dit een minimaal nabeeld en een snelle reactietijd. Je winstkansen krijgen vleugels.

Nano IPS en HDR 400
Voel de daadwerkelijke strijd met echte kleuren
34GN850 ondersteunt een breed kleurenspectrum, 98% van het DCI-P3-kleurengamma voor high fidelity-kleuren voor reproductie met VESA DisplayHDR™ 400. Wees klaar voor een realistische visuele weergave als nooit tevoren. Ongeacht het slagveld, gamers ervaren het gevoel dat ze in het midden van het slagveld staan.

Overclock 160 Hz
Vloeiende gamebewegingen:
Een ultrahoge snelheid van 160 Hz (Overclock) laat gamers het volgende frame sneller zien en zorgt ervoor dat het beeld vloeiender wordt. De competitieve gamers kunnen sneller reageren op tegenstanders en zich makkelijker richten op doelwitten.

G-Sync®-compatibel
G-SYNC®-compatibel geverifieerd door NVIDIA
De 34GN850 is een door NVIDIA geteste en officieel geverifieerde G-Sync®-compatibele monitor die beeldverveging elimineert en haperingen minimaliseert voor een soepelere, snellere game-ervaring.

AMD FreeSync™ Premium
Helderder, vloeiender en sneller
Met FreeSync™ Premium technology kunnen gamers genieten van een soepel en vloeiend beeld in hoge resolutie bij snelle games. Dit elimineert vrijwel alle beeldverveging en beeldhaperingen op het scherm.

Stijlvol ontwerp
Wees elegant, chique en klaar voor maximale prestaties
Verbeter je gamingervaring met een opvallend ontwerp, een verbeterde V-vleugelstandaard en een vrijwel randloos ontwerp. De basis kan worden aangepast om de kanteling en de hoogte van de monitor te veranderen zodat je comfortabeler kunt gamen.

Dynamic Action Sync
Reageer sneller op tegenstanders
Minimaliseer invoervertraging met Dynamic Action Sync zodat je bij games elk moment in real time kunt vatten.

Black Stabilizer
Eerst in het donker aanvallen
Gamers kunnen sluipschutters die zich in de donkerste omgevingen verstoppen ontwijken en snel ontsnappen aan situaties wanneer het licht explodeert.

"Crosshair"
Beter richten
Het mikpunt is vastgezet in het centrum voor een betere nauwkeurigheid bij het schieten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

10. Gigabyte M27Q P

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gigabyte M27Q P

 • list plusVeelzijdige prestaties voor gaming, kantoorgebruik en mediagebruik.
 • list plusSnelle responstijd en lage invoervertraging voor gaming.
 • list plusGoede teksthelderheid, brede kijkhoeken en kantoorgerichte functies voor kantoorgebruik.

Nadelen Gigabyte M27Q P

 • list plusHeeft moeite met invoervertraging bij 60Hz.
 • list plusLage contrastverhouding, minder geschikt voor gebruik in een donkere kamer.
 • list plusSchiet tekort in HDR en mist zwenkinstelling voor bepaalde scenario's.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.82
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.72
Ik ben super enthousiast over de veelzijdige Gigabyte M27Q P gaming monitor! Met een verversingssnelheid van 170Hz, VRR-ondersteuning, snelle responstijd en lage invoervertraging is deze monitor ideaal voor gaming, vooral voor competitieve gamers die waarde hechten aan uitstekende prestaties. En met een helderheid van meer dan 400 nits voor zowel SDR als HDR content en een breed kleurengamma, zorgen voor levendige visuals, wat het tot een aantrekkelijke optie maakt voor serieuze gamers.

Niet alleen voor gaming, maar ook voor kantoorwerk is de M27Q P perfect, met goede teksthelderheid, brede kijkhoeken en handige kantoorfuncties zoals een KVM-switch. Bovendien presteert hij goed in heldere ruimtes en bij het consumeren van media, met nauwkeurige kleuren en brede kijkhoeken.

Voor content creators biedt de M27Q P nauwkeurige sRGB-dekking en een 1440p-resolutie, wat het tot een uitstekende keuze maakt voor contentcreatie. Maar hij valt tegen in HDR en mist een draaiverstelling, wat zijn mogelijkheden beperkt in bepaalde situaties.

Vergeleken met zijn voorganger behoudt de M27Q P zijn gamingprestaties en kantoorfunctionaliteit, en lost ook beperkingen op zoals HDMI 2.0-bandbreedte. Met een hoogwaardige bouwkwaliteit en gamingfuncties zoals richtpunten en timers, is de M27Q P een sterke concurrent voor wie op zoek is naar een veelzijdige gamingmonitor. Maar let op: hij presteert minder goed in donkere ruimtes en HDR, wat gebruikers kan sturen naar alternatieven als deze functies essentieel zijn.

Kortom, de Gigabyte M27Q P gaming monitor biedt een compleet pakket, met uitstekende prestaties voor gaming, kantoorwerk en mediaconsumptie, en is ook geschikt voor contentcreatie. Zijn levendige visuals, snelle responstijd en brede scala aan functies maken het een aantrekkelijke keuze voor een breed scala aan gebruikers, hoewel zijn prestaties in donkere ruimtes en HDR mogelijk niet aan de verwachtingen van alle gebruikers voldoen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Tijdelijk niet op voorraad. Wij werken er hard aan om onze voorraden weer aan te vullen.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Mediamarkt.nl

Online op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Gaming monitors. Er zijn immers 1852 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!