Bestenu

Wat is de beste gaming monitor van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 04 juni, 2023

Het aanschaffen van een goede gaming monitor is een moeilijke opdracht. Wat is de beste gaming monitor van 2023? Na het testen van 558 gaming monitors kwam de iiyama G-MASTER G2450HS-B1, 60,5 cm als beste getest uit onze gaming monitor-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de gaming monitors, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 gaming monitors-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige gaming monitor-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste gaming monitors

1Score: 9.9
iiyama G-MASTER G2450HS-B1, 60,5 cm
iiyama G-MASTER G2450HS-B1, 60,5 cm
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Philips 24M1N3200ZA/00
Philips 24M1N3200ZA/00
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.9
AOC 24B2XHM2 - Full HD
AOC 24B2XHM2 - Full HD
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.9
Philips 27M1N3200ZA/00
Philips 27M1N3200ZA/00
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.9
ASUS TUF Gaming VG24VQR
ASUS TUF Gaming VG24VQR
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.9
AOC G2 24G2SPAE Full HD zwart
AOC G2 24G2SPAE Full HD zwart
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.9
MSI Optix G24C6 - Full
MSI Optix G24C6 - Full
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.9
iiyama G-Master GB2470HSU-B5
iiyama G-Master GB2470HSU-B5
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.8
iiyama G-Master G2230HS-B1 Black Hawk
iiyama G-Master G2230HS-B1 Black Hawk
Iiyama
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.8
AOC 24G2ZU/BK – Full HD
AOC 24G2ZU/BK – Full HD
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Gaming Monitor Koopgids

Gaming monitoren zien er van buiten niet heel anders uit dan normale monitoren. De magie bevindt zich aan de binnenkant ervan! Een goede gaming monitor garandeert zo vloeiende beelden zonder dat jij je hoeft te storen aan zaken als screen tearing en input lag. Je leest er hieronder meer over!

Wat is het verschil tussen een gaming monitor en normale monitor?

De reactiesnelheid wordt om te beginnen uitgedrukt in milliseconden (ms). Hoe lager de reactiesnelheid, hoe sneller de monitor reageert. Een lagere reactiesnelheid staat je toe in 'real time' te reageren op wat in je game gebeurt. Beweeg je je muis naar links, dan geeft een gaming monitor met een reactiesnelheid van 5 ms dit sneller weer op het scherm dan een normale monitor met een reactiesnelheid van 20 ms.

Bij kantoorwerk maakt dit weinig uit, maar als je een potje Call of Duty zit te spelen, is het wel zo prettig dat je zo snel mogelijk kunt reageren op de mensen om je heen voordat je omver geblazen wordt.

De verversingssnelheid staat daarentegen voor hoe vaak het beeld wordt ververst per seconde. Dit wordt uitgedrukt in Hertz (Hz). De regel hier is: hoe hoger de verversingssnelheid, hoe vloeiender het beeld uitziet. Heb je daarom meteen een monitor nodig met de allerhoogste verversingssnelheid? Niet per sé.

Ben je aan fanatieke Call of Duty-speler of speel je vaak andere games waarbij je snel moet reageren? Dan wil je wél een gaming monitor met de hoogst mogelijke verversingssnelheid. Ga daarom voor 120 Hz of 144 Hz als je budget het toestaat.

Speel je echter alleen af en toe een MMO als World of Warcraft of andere open world spellen die niet zo veeleisend zijn? Dan heb je genoeg aan aan paneel met een verversingssnelheid van 75 Hz.

Verder bieden veel gaming monitoren extra technologieën die onregelmatigheden in je beeld voorkomen. Zo heeft Nvidia G-Sync en AMD FreeSync. Hierover lees je onder het kopje 'Welke synchronisatietechnieken zijn er?' meer!

Ten slotte zie je steeds meer gaming monitoren met speciale vormen. Zo heb je ultra wide en curved monitoren, waarvan de vormgeving helpt je écht in het spel te laten bevinden.

Hoe zijn gaming monitoren en normale monitoren hetzelfde?

Ze lijken eigenlijk meer op elkaar dan dat ze niet doen. Zo biedt een gaming monitor niet per definitie extra-hoge resolutie of opvallend goede kleurreproductie. Sterker nog, vaak geven normale monitoren kleuren nauwkeuriger weer.

Daarnaast zie je geen opvallende verbeteringen in prestaties buiten gaming en 3D-renderen om. Op YouTube of games die grafisch niet veeleisend zijn, zie je geen verschil tussen een gaming monitor en een normale monitor.

Waar staat 'Hz' voor?

Hz staat voor Hertz, wat op zijn beurt de verversingssnelheid van de monitor weergeeft. Hoe hoger deze waarde, hoe vaker de monitor het beeld ververst binnen een seconde. Hieruit volgt dat hoe hoger de verversingssnelheid is, hoe vloeiender het beeld eruit ziet.

Een paneel met een verversingssnelheid van 75 Hz ververst het beeld dus 75 keer per seconde, terwijl 144 Hz dus bijna twee keer zo vaak het beeld ververst. Je kunt je voorstellen dat dat bij intensieve games erg goed van pas komt.

Welke soort panelen zijn er voor monitoren?

Om te beginnen hebben we de bekende LCD-beeldschermen. Deze zijn in drie categorieën noder te verdelen: TN (twisted nematic), IPS (in-plane switching) en VA (vertical alignment).

TN-panelen hebben lage reactiesnelheden (waardoor ze snel reageren) en hoge verversingssnelheden. Hierdoor zijn motion blur en input lag tot een minimum beperkt. Dit maakt TN-panelen top voor gaming monitoren en bovendien erg betaalbaar. De kijkhoeken en de kleurweergave zijn in ruil voor dit alles echter wat beperkt.

VA-panelen hebben juist hoge reactiesnelheden (waardoor ze trager reageren). Hoge verversingssnelheden zijn ook te vinden als je goed zoekt. De kijkhoeken en de kleurweergave zijn daarentegen beter dan die van TN-panelen dankzij het geweldige contrastratio. De prijzen zijn vergelijkbaar met die van TN-panelen, maar ze zijn bedoeld voor algemeen gebruik.

IPS-panelen zitten qua reactiesnelheden tussen TN- en VA-panelen in. De verversingssnelheden zijn vaak oké, maar niet hoog genoeg voor serieuze gamers. Wel zijn de kijkhoeken en de kleurweergave van deze panelen veruit het beste, waardoor ze zeer geschikt zijn voor professioneel gebruik. Hier hangt echter ook meteen het hoogste prijskaartje aan van de vier.

Naast deze LCD-panelen zijn er ook nog OLED-panelen. LCD-panelen gebruiken vloeibare kristallen met een lichtbron erachter om beeld te produceren, terwijl OLED-panelen zelf oplichtende diodes gebruiken. OLED heeft een organische basis, terwijl LCD-schermen op basis van silicum werken.

OLED combineert de voordelen van de bovenstaande schermen: de snelle reactietijden van TN, de geweldige contrastratio's van VA en de goede kijkhoeken van IPS. Deze panelen zijn vooralsnog echter zeldzaam: er moet nog wat werk plaatsvinden om de levensduur van de dioden te waarborgen en inbranding te voorkomen.

Welke synchronisatietechnieken zijn er?

Nvidia heeft G-Sync bedacht; AMD heeft FreeSync bedacht. Uiteraard gebruik je een monitor met G-Sync in combinatie met een videokaart van Nvidia, en een FreeSync-monitor met een AMD-kaart.

Deze technologieën voorkomen beiden onregelmatigheden in je beeld, zoals 'screen tearing', waarbij je data van meer dan één frame in een enkel frame geperst ziet, en gestotter.

Monitoren met deze technologieën hebben bovendien een variabele verversingssnelheid. Dat wilt zeggen dat de verversingssnelheid van de monitor wordt afgestemd op de verversingssnelheid van de videokaart in je pc, zolang deze laatste de snelheid van de monitor niet overschrijdt.

Verschillen G-Sync en FreeSync van elkaar? Niet echt. Naast het feit dat ze alleen samenwerken met de corresponderende videokaarten, is het alleen zo dat G-Sync alleen via DisplayPort werkt, terwijl FreeSync via zowel DisplayPort en HDMI werkt. De resultaten verschillen verder niet zozeer van elkaar.

Kan ik een gaming monitor als tv gebruiken?

Dat kan, maar waarom zou je? Je kunt een gaming monitor wel als scherm gebruiken indien je veel op een console gamet, maar er zitten weinig voordelen vast aan tv kijken op een gaming monitor.

De meeste monitoren bieden namelijk geenHigh Dynamic Range (HDR), wat tot rijkere kleuren en betere contrastniveau's leidt. Dat is jammer als je op consoles speelt, wat alles na de PlayStation 4 Pro, de Xbox One S en Xbox One X, ondersteunen wél HDR output, wat mooi aansluit op het feit dat veel moderne tv's tegenwoordig ook HDR ondersteunen.

Wel zijn monitoren beter in het verminderen van input lag. Dat wilt zeggen: de reactiesnelheden liggen lager, waardoor alles wat je invoert ook vrijwel direct te zien is op het scherm.

Daarnaast bieden de bovengenoemde synchronisatietechnieken ook tijdens het gamen op een console dezelfde voordelen als dat ze doen bij een pc. Helaas leidt dit wel tot een zogeheten 'soap opera effect' wanneer je tv kijkt. Hierbij wordt het beeld te 'glad', waardoor mensen en rekwisieten op tv onnatuurlijk uitzien.

Ten slotte sta je stil bij de kijkafstand en de kijkhoeken. Bij een tv kun je je veroorloven om verder af te zitten, vooral omdat tv's tegenwoordig in indrukwekkende formaten beschikbaar zijn. Monitoren blijven over het algemeen veel kleiner, waardoor je een stuk dichterbij moet zitten.

Daarnaast hebben tv's vaak betere kijkhoeken. Je hoeft er niet altijd recht voor te zitten om te zien wat zich afspeelt.

Is een curved monitor beter dan een platte?

Naast het feit dat je sneller het gevoel hebt je in het spel te begeven, claimt men ook dat het minder belastend voor je ogen is. Dat komt doordat je alles in één keer in je opneemt zonder je ogen teveel te hoeven bewegen. Je perifere zicht is hierbij de sleutelspeler. Beweeg je hand maar eens heen en weer naast je hoofd. Je ziet het niet in detail, maar je weet toch wat gebeurt.

Daarnaast is het beeld mindervervormd. Bij platte schermen zie je vaker dat het beeld vervormd is langs de randen. Dat gebeurt niet bij curved monitoren, omdat deze licht vanuit meerdere hoeken naar je ogen sturen. Daarnaast voelen curved monitoren ook nog eens groter aan dan dat ze zijn, omdat je meer 'omgeven' wordt door het beeld van je game.

hero illustration

Hoe testen we gaming monitors?

Om de beste gaming monitor te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze gaming monitor-test hebben we 558 gaming monitors vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze gaming monitor-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze gaming monitor-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne gaming monitor-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van het meest geschikte gaming monitor in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 558 gaming monitors te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste gaming monitors op een rij

1. iiyama G-MASTER G2450HS-B1, 60,5 cm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.4

De iiyama G-Master G2450HS-B1 24 inch full hd gaming monitor is het ideale instapmodel voor de beginnende gamer, uit de Black Hawk lijn van iiyama. Met een verversingssnelheid van 75 hertz en 1ms reactietijd speel je vloeiend online games als FIFA en Fortnite in full hd. Soms brengt je game je naar donkere plekken. Met de Black Tuner technologie pas je de helderheid en schaduwplekken zodanig aan, dat je de vijand eerder ziet dan andersom. Heb je een AMD videokaart? Dan synchroniseert de AMD FreeSync technologie de framerate van de kaart met die van de monitor. Zo game je vloeiend en zonder haperingen. Wissel je van een shooter naar een race game? Met de ingebouwde i-Style Colour software, wissel je gemakkelijk tussen de voorgeïnstalleerde kleurinstellingen. Zo heb je voor iedere game de juiste setting, zonder dat je deze zelf in moet stellen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Philips 24M1N3200ZA/00

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips 24M1N3200ZA/00

 • list plusDit scherm heeft een hoge refresh rate, wat zorgt voor vloeiende beelden tijdens het gamen.
 • list plusHet design van dit scherm ziet er prima uit en past goed bij een gaming setup.
 • list plusDit scherm heeft een VA paneel, wat zorgt voor diepere zwartwaarden en betere kijkhoeken.

Nadelen Philips 24M1N3200ZA/00

 • list plusDit scherm is niet in hoogte verstelbaar, wat voor sommige gamers een belangrijke functie kan zijn voor ergonomie.
 • list plusEen VA paneel kan soms zorgen voor minder snelle responstijden, wat vooral belangrijk kan zijn voor competitieve gamers.
 • list plusEr zijn geen andere speciale gaming functies, zoals G-Sync of FreeSync, beschikbaar op dit scherm.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.6

Ga online de strijd aan met de Philips 24M1N3200ZA/00 24 inch 165Hz gaming monitor. Door de 165 hertz verversingssnelheid en 1ms reactietijd game je met vloeiende beelden, waarmee je een voordeel hebt over je tegenstander. Wanneer je met een AMD videokaart speelt, schakel dan FreeSync in. Met deze technologie synchroniseer je de monitor en videokaart met elkaar, waarmee je vertragingen en haperingen voorkomt. Daarnaast ondersteunt deze monitor ook G-Sync voor NVIDIA videokaarten. Daarnaast geniet je van alle geluiden en muziek die je games met zich mee brengen, via de ingebouwde luidsprekers. Zo mis je geen enkele voetstap van je tegenstanders of grom van een monster in de kerkers. Wil je na het gamen een film kijken? Of wil je samen met een vriend op hetzelfde scherm gamen? Geen probleem, door het IPS paneel heb je vanuit iedere kijkhoek dezelfde scherpe beelden. Ook wanneer je niet direct voor het scherm zit. Daarnaast draai, kantel en verstel je het scherm in de hoogte voor het instellen van een ergonomische zithouding. Zo voorkom je nek- en rugklachten tijdens het gamen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. AOC 24B2XHM2 - Full HD

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AOC 24B2XHM2 - Full HD

 • list plusDeze monitor heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding, waardoor het een voordelige koop is.
 • list plusDe monitor heeft een goede schermkwaliteit, waardoor het beeld scherp en helder is.
 • list plusDe monitor heeft een strak design met dunne randen, wat zorgt voor een moderne uitstraling.

Nadelen AOC 24B2XHM2 - Full HD

 • list plusDe monitor heeft geen USB-hub, waardoor het niet mogelijk is om randapparatuur aan te sluiten.
 • list plusDe monitor is niet in hoogte verstelbaar, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn.
 • list plusDe monitor heeft geen externe speakers, waardoor er aparte speakers aangeschaft moeten worden voor geluid.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.3

Ben je op zoek naar een Gaming monitor die je niet alleen een fantastische beeldkwaliteit biedt, maar ook nog eens betaalbaar is? Dan is de AOC 24B2XHM2 een uitstekende keuze. Dit instapmodel beschikt over een VA-paneel, wat voor uitstekende zwartwaarden en contrasten zorgt. Hierdoor komen jouw games nog beter tot hun recht en ben je verzekerd van een meeslepende game-ervaring.

Daarnaast is het design van deze monitor erg strak en de randen om het scherm zijn erg dun. Hierdoor wordt de beeldkwaliteit nog beter en zorgt het voor een nog intensere game-ervaring. De monitor is voorzien van zowel een HDMI- als VGA-aansluiting, zodat je hem op verschillende apparaten kunt aansluiten. Het flicker-free scherm en blauw licht filter zorgen ervoor dat je minder snel last krijgt van vermoeide ogen. Dit is natuurlijk ideaal als je lange gamesessies hebt.

De AOC 24B2XHM2 heeft een schermresolutie van 1920 x 1080 pixels, wat zorgt voor haarscherp beeld. De reactietijd van 4 ms is snel genoeg voor de meeste games en je hebt geen last van ghosting of motion blur. Helaas ondersteunt deze monitor geen G-Sync of FreeSync, waardoor je wellicht last krijgt van tearing. Maar voor dit instapmodel is dat geen dealbreaker.

Al met al is de AOC 24B2XHM2 een uitstekende instap Gaming monitor. Hij biedt een fantastische beeldkwaliteit, heeft een strak design en is betaalbaar. Het enige nadeel is dat hij geen G-Sync of FreeSync ondersteunt. Maar als je daar overheen kunt stappen, dan is dit een uitstekende keuze voor de casual gamer.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Philips 27M1N3200ZA/00

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.9

Ga online de strijd aan met de Philips 27M1N3200ZA/00 27 inch 165Hz gaming monitor. Door de 165 hertz verversingssnelheid en 1ms reactietijd game je met vloeiende beelden, waarmee je een voordeel hebt over je tegenstander. Wanneer je met een AMD videokaart speelt, schakel dan FreeSync in. Met deze technologie synchroniseer je de monitor en videokaart met elkaar, waarmee je vertragingen en haperingen voorkomt. Daarnaast geniet je van alle geluiden en muziek die je games met zich mee brengen, via de ingebouwde luidsprekers. Zo mis je geen enkele voetstap van je tegenstanders of grom van een monster in de kerkers. Wil je na het gamen een film kijken? Of wil je samen met een vriend op hetzelfde scherm gamen? Geen probleem, door het IPS paneel heb je vanuit iedere kijkhoek dezelfde scherpe beelden. Ook wanneer je niet direct voor het scherm zit. Daarnaast draai, kantel en verstel je het scherm in de hoogte voor het instellen van een ergonomische zithouding. Zo voorkom je nek- en rugklachten tijdens het gamen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

5. ASUS TUF Gaming VG24VQR

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Ga online de strijd aan met de ASUS TUF Gaming VG24VQR 24 inch full hd 165Hz curved gaming monitor. Door de 165 hertz verversingssnelheid en 1ms reactietijd game je met vloeiende beelden, waarmee je een voordeel hebt over je tegenstander. Wanneer je met een AMD videokaart speelt, schakel dan FreeSync Premium in. Met deze technologie stel je de monitor en videokaart op elkaar af, waarmee je vertragingen en haperingen voorkomt. Ben je juist meer van console gaming? Verbind dan een PlayStation 5 of Xbox Series XS en geniet van 120 Hz gaming in full hd. Daarnaast geniet je van een extra intense game ervaring door het curved scherm. Hierdoor lijkt het net alsof je midden in de game zit, vooral wanneer je de first person camera aanzet. Je draait, kantelt en verstelt het scherm in de hoogte voor het instellen van een ergonomische zithouding. Zo voorkom je nek- en rugklachten tijdens het gamen. Daarnaast geniet je van de soundtrack en special effects van je games door de ingebouwde luidsprekers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 14 april in huis

Bekijk prijs

6. AOC G2 24G2SPAE Full HD zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AOC G2 24G2SPAE Full HD zwart

 • list plusDeze monitor heeft een hoge verversingssnelheid van 144Hz, wat zorgt voor een vloeiende game-ervaring.
 • list plusHet IPS-paneel zorgt voor een goede kleurweergave en kijkhoeken.
 • list plusDe monitor is in hoogte verstelbaar en kantelbaar, waardoor je het scherm naar wens kunt aanpassen.

Nadelen AOC G2 24G2SPAE Full HD zwart

 • list plusDe knoppen voor de instellingen zijn niet optimaal, wat het aanpassen van de instellingen lastig kan maken.
 • list plusDe standaardinstelling voor de game-modus is slecht, waardoor je de instellingen moet aanpassen voor een betere game-ervaring.
 • list plusEr wordt geen USB 3.0-kabel meegeleverd, wat een gemis kan zijn voor sommige gebruikers.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.2

De 24G2SPAE is de ideale instap gaming monitor die klaar is voor de nieuwste games in 2023. Dankzij AMD FreeSync Premium en NVIDIA G-Sync compatibility ondersteuning, kan deze AOC monitor met zowel AMD als NIVIDA videokaarten overweg. Met G-Sync ondersteuning, een 165hz verversingssnelheid en 1ms reactietijd, maakt dit de monitor nog completer dan de meeste andere gaming monitoren in dit segment. Dankzij de ingebouwde speakers is de 24G2SPAE ook geschikt voor console gaming of voor het bekijken van een filmpje. INGEBOUWDE SPEAKERS Ingebouwde luidsprekers maken bijpraten met familie vrienden en collega's gemakkelijk. Voor films, muziek, games en meer, geniet u van kwaliteitsaudio zonder het gedoe van het aansluiten van externe luidsprekers. LAGE INPUT LAG Laat je reflexen op de vrije loop door te wisselen naar de AOC lage input lag-modus. Vergeet al die grafische franjes: met deze modus zal je monitor voorrang geven aan ruwe responstijd, zodat je een ultieme ervaring bij bloedstollende situaties zult hebben. 6 GAMES-MODI Met slechts één klik je display aan je game aanpassen! Je kunt de vooraf ingestelde instellingen vervangen voor instellingen voor FPS, racing, of RTS-games. Ook kun je je eigen ideale instellingen aangeven en opslaan. Het AOC Settings KeyPad maakt het wisselen tussen profielen of het aanpassen van functies supersnel en eenvoudig. AOC GAME COLOR EN SHADOW CONTROL Haal met AOC Shadow Control en AOC Game Color de strijd achter de coulissen vandaan! Pas de grijsniveaus aan voor meer gedetailleerde beelden en versterk de donkere gebieden of laat deze in een mum van tijd naar de achtergrond verdwijnen, zonder dat het van invloed is op de rest van de display. AOC G-MENU AOC G-Menu is een gratis tool die je op de computer kunt instellen om een volledige aanpassing te combineren met maximaal gemak. PERFECT VOOR GAMING MET EEN CONSOLE Een groot aantal van onze allerbeste monitoren zijn niet alleen ontwikkeld om met een desktop pc te functioneren, maar zij zijn ook compatibel met consoles. Je kunt hen gemakkelijk koppelen aan je Xbox of PlayStation en van de geweldige beeldkwaliteit genieten. De monitoren ondersteunen tot 120Hz, zodat zelfs de meest recente next generation modellen de hoogste instellingen zullen hebben.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Binnen 1-2 dagen klaar voor verzending

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. MSI Optix G24C6 - Full

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MSI Optix G24C6 - Full

 • list plusDeze monitor heeft een hoge verversingssnelheid, wat zorgt voor een vloeiende game-ervaring.
 • list plusDeze monitor heeft een gebogen scherm, wat zorgt voor een meeslepende kijkervaring.
 • list plus Het handige menu maakt het gemakkelijk om de instellingen aan te passen.

Nadelen MSI Optix G24C6 - Full

 • list plusDeze monitor is niet in hoogte verstelbaar, wat kan leiden tot een minder comfortabele kijkervaring.
 • list plus Het ontbreken van een handleiding kan het lastiger maken om de monitor in te stellen.
 • list plusOm gebruik te maken van de maximale verversingssnelheid van deze monitor is een displayportkabel nodig, wat extra kosten met zich meebrengt.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.5

Geniet van een meeslepende game ervaring met de MSI Optix G24C6 24 inch 144 hertz curved gaming monitor. Door de kromming in het scherm lijkt het net alsof je midden in de actie zit en ervaar je alle games op een unieke, meeslepende manier. Door de 144 hertz verversingssnelheid en 1ms reactietijd, game je met vloeiende beelden. Zo zie je tegenstanders altijd voordat zij jou zien. Daarnaast zorgt de AMD FreeSync Premium technologie voor een vloeiend verloop van je gamesessie. Deze technologie synchroniseert je AMD kaart en monitor met elkaar, waarmee je haperingen voorkomt en beelden sneller laden. Zo voorkom je haperingen en laden beelden sneller. Ben je meer een console gamer? Geen probleem, de monitor ondersteunt zowel de oude als nieuwe generatie gaming consoles. Koppel je PlayStation 5 of Xbox Series X|S en game in full hd op 120 hertz.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 18 april in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

8. iiyama G-Master GB2470HSU-B5

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Game in de hoogste versnelling met de iiyama G-Master GB2470HSU-B5 Red Eagle 24 inch full hd 165Hz gaming monitor. Deze gaming monitor heeft een reactietijd van 1ms en verversingssnelheid van 165 hertz. Hierdoor speel je een shooter als Call of Duty Modern Warfare 2 met vloeiende beelden. Op het IPS paneel zie je deze beelden even scherp vanuit iedere kijkhoek, ook wanneer je niet direct voor het scherm zit. Speel je veel online? Neem dan een voorsprong op je tegenstanders met de Black Tuner technologie, waarmee je de helderheid en donkere tinten aanpast voor beter zicht in donkere omgevingen. Gebruik je een AMD videokaart? Met Freesync Premium loopt je AMD videokaart met het scherm van je monitor synchroon. Zo ervaar je geen haperingen tijdens het gamen. Stel je favoriete gamehouding in door de multifunctionele verstelbaarheid van de monitor. Zo draai, kantel en verstel je de monitor in de hoogte naar eigen wens. Daarnaast organiseer je al je kabels gemakkelijk met de kabelhouder aan de achterkant van de monitorvoet.

Let op: De maximale verversingssnelheid via hdmi is 144 hertz. Voor 165 hertz gaming verbind je de monitor via DisplayPort.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. iiyama G-Master G2230HS-B1 Black Hawk

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen iiyama G-Master G2230HS-B1 Black Hawk

 • list plusDeze gaming monitor heeft een snelle reactiesnelheid, waardoor je zonder vertraging kunt gamen.
 • list plusHet beeldscherm is van goede kwaliteit en heeft een hoge resolutie, waardoor je alles scherp kunt zien.
 • list plusDe monitor is gemakkelijk aan te sluiten op andere apparaten, zoals een computer of spelconsole.

Nadelen iiyama G-Master G2230HS-B1 Black Hawk

 • list plusDe monitor heeft geen ingebouwde speakers, waardoor je aparte speakers nodig hebt voor geluid.
 • list plusHet scherm is niet in hoogte verstelbaar, waardoor je het niet op de ideale hoogte kunt zetten voor jouw gaming setup.
 • list plusDe monitor heeft geen DisplayPort-aansluiting, waardoor je beperkt bent in de aansluitmogelijkheden.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.8

Met de iiyama G-Master Black Hawk G2230HS-B1 heb je een gaming monitor in handen die je een voorsprong geeft op je tegenstanders. Met een reactietijd van slechts 0,8 ms en FreeSync technologie blijft je beeld vloeiend en ben je altijd klaar om te reageren op de actie. De Black Tuner functie zorgt er bovendien voor dat donkere omgevingen lichter worden gemaakt, zodat je tegenstanders niet langer onzichtbaar blijven. Dankzij de voorgeprogrammeerde instellingen voor verschillende game genres, kun je direct aan de slag en het beste uit je games halen.

Wat deze gaming monitor echt onderscheidt van andere modellen is de reactietijd van slechts 0,8 ms. Dit is ideaal voor gamers die op zoek zijn naar de snelste reactietijd en willen spelen zonder vertragingen. Daarnaast is de FreeSync technologie voor gamers met een AMD videokaart een groot voordeel, omdat deze ervoor zorgt dat het beeld gelijk loopt met je videokaart, zodat je nooit meer last hebt van haperingen of tearing.

Hoewel de iiyama G-Master Black Hawk G2230HS-B1 een TN-paneel heeft, is de beeldkwaliteit nog steeds indrukwekkend dankzij de hoge verversingssnelheid van 75 Hertz en de resolutie van 1920 x 1080 pixels. Dit maakt het beeld scherp en helder, en geschikt voor de meeste games.

Het enige nadeel van deze gaming monitor is dat de kijkhoeken wat beperkt zijn, dus als je vaak met meerdere mensen tegelijk speelt, kan dit een probleem zijn. Maar voor solo gamers die op zoek zijn naar de snelste reactietijd en een vloeiend beeld zonder tearing, is de iiyama G-Master Black Hawk G2230HS-B1 de perfecte keuze.

Al met al is de iiyama G-Master Black Hawk G2230HS-B1 een indrukwekkende gaming monitor die je een voorsprong geeft op je tegenstanders. Met een supersnelle reactietijd en FreeSync technologie ben je altijd klaar voor de actie en met de voorgeprogrammeerde instellingen kun je direct aan de slag met je favoriete games.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. AOC 24G2ZU/BK – Full HD

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.5

Game met vloeiende beelden op de AOC 24G2ZE/BK. Deze 24 inch gaming monitor heeft namelijk een hoge verversingssnelheid van 240Hz. Hierdoor bewegen je karakters en voertuigen zeer realistisch. De reactietijd van slechts 0,5 milliseconden voorkomt motion blur. Zo draaien je games als een zonnetje en ben je de tegenstander te snel af. Heb je een AMD videokaart? Dan voorkomt FreeSync Premium screen tearing en compenseert het lage framerates. Verstel het scherm in hoogte voor een fijne zithouding. Door de smalle schermranden plaats je gemakkelijk 2 of zelfs 3 monitoren naast elkaar voor de ultieme gaming ervaring. Dankzij 105% sRGB dekking game je met kleurrijke beelden. Je ziet het scherm goed in fel verlichte ruimtes door de hoge helderheid tot 350 nits.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van gaming monitors. Er zijn immers 558 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!