Wat is de beste desktop pc van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 september, 2023

Het kopen van een goede desktop pc is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste desktop pc van 2023? Na het testen van 4683 desktop pcs kwam de HP Envy 34 All-in-One (2022) als beste uit onze desktop pc-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de desktop pcs, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 desktop pcs-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame desktop pc-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste desktop pcs

1Score: 9.7
HP Envy 34 All-in-One (2022)
Beste desktop-pc
HP Envy 34 All-in-One (2022)
Merkloos
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Dell XPS desktops
Dell XPS desktops
Merkloos
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
Acer Aspire TC-1760-UA92
Voordelige keuze voor thuiscomputers
Acer Aspire TC-1760-UA92
Merkloos
Ga naar laagste prijs
4Score: 9
Microsoft Surface Studio 2
Perfect voor kunstenaars die op zoek zijn naar een alles-in-één pc
Microsoft Surface Studio 2
Merkloos
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
Corsair One i300
Corsair One i300
Merkloos
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
Lenovo Legion Tower 5i
Lenovo Legion Tower 5i
Merkloos
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
Mac Studio
Mac Studio
Merkloos
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
HP Chromebase All-in-One 22
HP Chromebase All-in-One 22
Merkloos
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.6
Apple iMac 27-inch (2020)
Apple iMac 27-inch (2020)
Merkloos
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.4
MSI Modern AM271P 11M
MSI Modern AM271P 11M
Merkloos
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Desktop Pc Koopgids

De mogelijkheden met een desktop pc zijn oneindig. Je bouwt ze zelf of koopt ze al in elkaar gezet; je gebruikt ze om te gamen, om te werken of om wat te browsen; je koopt ze klein, middelgroot of groot – je ziet waar ik hiermee naartoe ga! Waar je op let bij je aankoop, lees je hieronder.

Hoe maak ik een desktop pc schoon?

Gebruik ten eerste nooit een stofzuiger. Hiermee bouw je statische elektriciteit op, waarmee je de onderdelen van de pc kunt beschadigen. Idealiter gebruik je zelfs een anti-statisch armbandje om te voorkomen dat je ook maar een beetje statische elektriciteit opbouwt en overdraagt. Je voorkomt dit ook door nu en dan de behuizing van de stroomvoorziening of van de hele pc aan te raken.

Dan nu het echte werk! Begin door je pc uit te zetten, zet de voeding uit en trek de stroomkabel voor de zekerheid achter uit de pc. Indien mogelijk verplaats je je pc naar een goed geventileerde kamer waar bovendien een houten of stenen vloer (of een van gietbeton) ligt. Vermijd tapijt.

Haal nu de zijpanelen en het voorpaneel (indien mogelijk) van de behuizing af. Hierna ga je met perslucht te werk, of een doekje van microvezel. Zelf vind ik het gebruik van een kwastje met zachte, synthetische haren ook handig, zoals de kwastjes die je bij haarverf vindt.

Indien je perslucht gebruikt: schud hier niet mee van tevoren, anders loop je het risico vloeistof op je onderdelen te spuiten. Houd hem om deze reden tijdens gebruik ook volledig recht. Spuit de lucht in korte stoten van een afstand van ± 10 centimeter over de onderdelen, idealiter richting de buitenwereld zodat het stof niet weer op je computeronderdelen landt. Herhaal dit zo nodig.

Werk je met een doekje? Gebruik dan je gezond verstand en ga voorzichtig te werk. Druk niet te hard en veeg niet als een bezetene. Kleine hoekjes werk je af met een wattenstaafje. Houd ook altijd de vinnen van je ventilatoren vast als je deze schoonmaakt; deze horen niet te draaien wanneer je ze schoonmaakt (met lucht of een doekje). Ook dit genereert namelijk statische elektriciteit.

Voor een grondigere schoonmaakbeurt, haal je de onderdelenuit je pc. Dit maakt vooral het schoonmaken van ventilatoren een heel stuk makkelijker. Over de ventilatoren gesproken: maak de bijbehorende stoffilters ook schoon indien van toepassing.

Haal ze uit de pc en ga er zachtjes met een stofzuiger over heen als deze van hard mesh-materiaal zijn, of spoel ze af onder het water als dit kan. Laat ze volledig drogen voor je ze terugplaatst.

Wat heb ik nodig voor een desktop pc?

De mogelijkheden zijn eindeloos! Bouw je de pc zelf, dan heb je wel minstens de volgendeonderdelen nodig: een pc-kast met ventilatoren, een moederbord, een processor, processorkoeling (een koeltoren of waterkoeling), werkgeheugen (RAM), opslag (SSD- en/of harde schijf), en pc-voeding.

In deze lijst is een videokaart in principe optioneel, afhankelijk van wat je doet met je pc. E-mail en browse je vooral, dan is een processor met geïntegreerde graphics genoeg. Doe je meer dan dat, dan is een aparte videokaart een goed idee.

Hier stopt de lijst echter niet. Om gebruik te maken van je desktop pc, heb je randapparatuur nodig. Dit beslaat op zijn minst een monitor, toetsenbord en muis. Je wilt hoogstwaarschijnlijk ook een setje speakers en/of een goede headset zodat je ook iets kunt horen wanneer je online video's bekijkt of meedoet aan een Skype-gesprek.

Zet je zelf je pc in elkaar, dan heb je nog een aantal extra dingen nodig: een (idealiter magnetische) schroevendraaier, tiewraps oftewel kabelbinders, en optioneel een anti-statische polsband.

Kan ik alles vervangen in mijn desktop pc?

In principe zijn alle onderdelen vervangbaar. Wel zijn sommige onderdelen makkelijker te vervangen dan anderen. Niet alleen omdat je hier makkelijker bij kunt, maar omdat je de onderdelen in kwestie vervangt zonder allerlei andere onderdelen te moeten vervangen. Het is namelijk belangrijk dat onderdelen compatibel met elkaar zijn.

Als je bijvoorbeeld je moederbord vervangt door een model met een andere socket, loop je het risico dat je ook je processor moet vervangen. Andersom geldt hetzelfde. Zaken zoals RAM, opslag, voeding envideokaarten zijn – tot op een zekere hoogte – wél vaak te vervangen zonder andere componenten om te moeten wisselen.

Het gaat hierbij niet alleen om de compatibiliteiten van de pasvormen, de snelheden of de generaties van de verschillende componenten, maar ook het formaat. Vooral videokaarten zijn tegenwoordig erg groot en passen niet zomaar in elke pc-kast. Ook koeltorens steken ver uit. De dimensies van je pc-kast hoor je daarom zeker in gedachten te houden als je je videokaart of koeltoren gaat vervangen.

Wat betreft processorkoeling: ook hierbij let je op of deze compatibel is met je moederbord. Meestal is koeling compatibel met verschillende moederborden en hun bijbehorende sockets door de meegeleverde brackets, maar niet elke koeler is te monteren op elk moederbord. Kortom: loop altijd de productbeschrijving en -specificaties na.

Wat voor desktop pc's zijn er?

Er is geen harde onderverdeling voor soorten desktop pc's. De meeste computerkenners verdelen ze op formaat en/of op functie.

De onderverdeling op maat is gebaseerd op het formaat van het moederbord. De meest voorkomende vormen zijn EATX (± 310 x 340 mm), ATX (± 240 x 310 mm), micro-ATX (± 240 x 240 mm) en mini-ATX (± 170 x 170 mm). De dimensies van de pc-kasten zijn hierop afgestemd. Zie je dus "mini-ATX case" staan, dan weet je dat daar geen ATX- of EATX-moederbord in past.

Het andere criterium waarop men pc's onderscheidt, is gebruiksscenario's. Om te beginnen hebben we de game pc's. Je kunt wel raden waarvoor deze bedoeld zijn. De belangrijkste componenten in deze pc zijn de processor en de videokaart. Deze moeten beiden op elkaar afgestemd zijn om bottle necking – waarbij het ene onderdeel het andere belemmert – te voorkomen.

De volgende soort pc is het werkstation. Deze pc's zijn bedoeld om zware taken uit te voeren die veel rekenkracht vergen. Denk hierbij aan video editing, 3D-ontwerp, enzovoorts. De processor en het werkgeheugen zijn hier het belangrijkst, maar indien er veel videomateriaal verwerkt wordt, is ook een goede videokaart onmisbaar.

Gaming streamen op Twitch en YouTube is helemaal in. Bij stream pc's zijn de processor en de videokaart daarom het belangrijkst. Het renderen van het beeldmateriaal en het uitzenden hiervan (inclusief beelden van de webcam en geluidsopnamen) vragen echter wat extra rekenkracht. Streaming pc's hebben dus veel baat bij extra werkgeheugen en extra sterke processoren.

Kan ik een desktop pc op de grond zetten?

Dat kan, maar het is niet aan te raden. De grond zit vaak onder het stof, ook al gebruik je regelmatig een goede stofzuiger. Dit stof wordt naar binnen gezogen door de ventilatoren en komt in je pc terecht. Zelfs al heeft je pc-kast stoffilters, dan nog komt er een zekere hoeveelheid stof binnen.

Dit geldt dubbel als je je pc op een tapijt of andere vloerbedekking zet. Áls je niet anders kunt, zorg er dan voor dat je hem op een harde ondergrond zet. Tapijt laat niet alleen vezels los, maar leidt wederom tot een risico op statische elektriciteit.

hero illustration

Hoe testen we desktop pcs?

Om de beste desktop pc te vinden, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze desktop pc-test hebben we 4683 desktop pcs geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze desktop pc-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we datapunten vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze desktop pc-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne desktop pc-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte desktop pc in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 4683 desktop pcs te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste desktop pcs op een rijtje

1. Beste desktop-pc: HP Envy 34 All-in-One (2022)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen HP Envy 34 All-in-One (2022)

 • list plusScherp en stijlvol 34-inch 5K-display
 • list plusKrachtige prestaties voor veeleisende taken
 • list plusAfneembare 16-megapixel magnetische camera voor flexibiliteit

Nadelen HP Envy 34 All-in-One (2022)

 • list plusMinder krachtige GPU in vergelijking met sommige concurrenten

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.51
Functionaliteit
9.87
Gebruiksgemak
9.6

De HP Envy 34 All-in-One (2022) is echt een aanrader voor creatieve professionals zoals ik. Dit desktop-pc heeft zoveel indrukwekkende functies dat ik er helemaal weg van ben. Het valt meteen op met zijn scherpe en stijlvolle 34-inch 5K-scherm, dat zorgt voor een visueel verbluffende ervaring. Met de 21:9 beeldverhouding en 5K-resolutie is dit scherm ideaal voor video-editing, foto's bewerken en werken met grote spreadsheets.

De Envy 34 All-in-One heeft een krachtige prestatie waar ik echt op kan vertrouwen. Hij heeft Thunderbolt 4-connectiviteit en een SD-kaartlezer, wat handige opties biedt voor gegevensoverdracht en opslag. Bovendien kan ik gemakkelijk toegang krijgen tot de RAM en M.2 SSD-slots, zodat ik mijn systeem kan upgraden en uitbreiden wanneer ik maar wil.

Een unieke eigenschap van de Envy 34 All-in-One is de afneembare 16-megapixel magnetische camera. Met de magnetische bevestiging kan ik deze camera op verschillende hoeken positioneren, wat zorgt voor flexibiliteit en gemak tijdens videoconferenties en het creëren van content.

Wat betreft het ontwerp, deze pc heeft een strakke en minimalistische uitstraling, waarbij het enorme scherm echt de show steelt. De bouwkwaliteit is stevig en ik kan de hoogte en kanteling aanpassen voor een comfortabele kijkervaring.

Hoewel de Envy 34 All-in-One op veel gebieden uitblinkt, heeft hij een iets minder krachtige GeForce RTX 3060 GPU in vergelijking met sommige concurrenten. Dit kan de gamingprestaties beperken voor degenen die topprestaties vereisen.

Kortom, de HP Envy 34 All-in-One (2022) is een uitstekende keuze voor creatieve professionals zoals ik, die behoefte hebben aan een krachtige desktop-pc met een verbluffend scherm. De unieke functies, zoals de afneembare camera en de eenvoudige mogelijkheid tot upgraden, onderscheiden dit product van andere in zijn categorie. Maar let op, de minder krachtige GPU kan een nadeel zijn voor degenen die geweldige gameprestaties willen. 😊

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

2. Dell XPS desktops

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dell XPS desktops

 • list plusKrachtige prestaties voor veeleisende taken zoals gamen en foto bewerken.
 • list plusFlexibele configuraties en uitgebreide opties voor aanpassing.
 • list plusStrak en minimalistisch ontwerp met opties voor een wit kleurenschema.

Nadelen Dell XPS desktops

 • list plusDe kwaliteit van de behuizing van de Dell XPS Desktop Special Edition (8940) kan verbeterd worden.
 • list plusGeen AMD-versie beschikbaar voor degenen die de voorkeur geven aan AMD-processors.
 • list plusSommige modellen kunnen geen gebruik maken van premium materialen.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.25
Gebruiksgemak
9.99

De Dell XPS-desktops zijn zeer gewaardeerd om hun prestaties, veelzijdigheid en elegante ontwerp. Deze desktop-pc's bieden een breed scala aan configuraties om aan verschillende behoeften te voldoen, of het nu gaat om productiviteit, gaming of creatief werk. De XPS Desktop (8950) valt op door zijn flexibele configuraties, chique ontwerp, eenvoudige upgradebaarheid en goede selectie van poorten. Het wordt geleverd met opties voor krachtige processors zoals de 10-core Intel Core i5-12600K, voldoende RAM tot 64GB en speciale grafische kaarten zoals de Nvidia GeForce RTX 3060 Ti. Dit maakt het geschikt voor veeleisende taken zoals gaming en foto bewerking.

De Dell XPS-desktop-lijn biedt ook een verscheidenheid aan specificaties, variërend van instapmodellen met 10e generatie Intel i3 CPU's tot high-end modellen met 11e generatie i9-processors. RAM-opties beginnen bij 8GB en gaan tot 64GB, zodat gebruikers de juiste hoeveelheid kunnen kiezen voor hun behoeften. De XPS-desktops worden geleverd met geïntegreerde grafische chips, maar mid-range opties bieden speciale GPU's van NVIDIA en AMD. Hoewel ze niet specifiek zijn ontworpen voor gaming, kunnen modellen met een NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER HD-gaming goed aan.

Wat opslag betreft, bieden de Dell XPS-desktops verschillende opties, van basismodellen met een 1TB HDD tot duurdere modellen met combinatieoplossingen van SSD en HDD. De prijzen voor het XPS-assortiment variëren, waarbij de meest populaire modellen geprijsd zijn tussen $1000 en $1500. Het ontwerp van de XPS-desktops is strak en minimalistisch, met een donkergrijze kleuroptie en zelfs speciale witte versies beschikbaar.

Een opvallend model is de Dell XPS Desktop Special Edition (8940), die uitstekende gaming- en creatieve prestaties biedt. Het heeft een chique wit kleurenschema en wordt geleverd met basis bedrade randapparatuur. De kwaliteit van de behuizing is echter niet zo indrukwekkend, omdat deze is gemaakt van dun gewalst staal. Bovendien is er geen AMD-versie beschikbaar voor degenen die de voorkeur geven aan AMD-processors. De behuizing heeft goede frontpaneelconnectiviteit met voldoende USB-poorten, audiopoorten en een optische drive. De compacte afmetingen van de behuizing zijn een pluspunt, maar hoogwaardige materialen zouden op prijs worden gesteld in deze prijsklasse.

Kortom, de Dell XPS-desktops bieden krachtige prestaties, veelzijdigheid en een elegant ontwerp. Ze zijn goed geschikt voor gebruikers in het middelste tot hoge segment die een betrouwbare en capabele desktop-pc nodig hebben. De XPS Desktop (8950) valt op door zijn flexibiliteit, eenvoudige upgradebaarheid en uitgebreide configuratiemogelijkheden. De XPS-desktop-pc-lijn biedt over het algemeen een scala aan specificaties en prijzen om aan verschillende behoeften te voldoen. De kwaliteit van de behuizing van de Dell XPS Desktop Special Edition (8940) kan echter worden verbeterd. Over het algemeen worden de Dell XPS-desktops sterk aanbevolen vanwege hun prestaties en veelzijdigheid, met de kanttekening dat sommige modellen mogelijk geen hoogwaardige materialen en AMD-opties hebben.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

3. Voordelige keuze voor thuiscomputers: Acer Aspire TC-1760-UA92

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Acer Aspire TC-1760-UA92

 • list plusSnelle dagelijkse prestaties met de nieuwste 12e generatie Core-processor van Intel.
 • list plusOndersteuning voor Wi-Fi 6 en Bluetooth 5.2 voor snelle en betrouwbare draadloze verbindingen.
 • list plusIngebouwde DVD-brander, die steeds minder voorkomt in moderne desktops.

Nadelen Acer Aspire TC-1760-UA92

 • list plusDe koelventilator kan soms lawaaiig worden.

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.67
Functionaliteit
9.52
Gebruiksgemak
9.11

De Acer Aspire TC-1760-UA92 desktop PC is een budgetvriendelijke optie die uitstekende waarde biedt voor zijn prijs. Ik ben dol op de prestaties en handige functies die deze desktop onderscheiden van andere desktops in dezelfde categorie.

Een van de opvallende kenmerken van de Aspire TC-1760-UA92 is zijn snelle alledaagse prestaties. Ik ben uitgerust met Intel's nieuwste 12e generatie Core-processor, de Core i5-12400, die solide prestaties levert in benchmarktests. Hij presteert beter dan processors van vorige generaties en net iets achter duurdere opties, waardoor het een uitstekende keuze is voor dagelijkse taken en basisproductiviteit.

Wat betreft connectiviteit valt de Aspire TC-1760-UA92 op met zijn ondersteuning voor Wi-Fi 6 en Bluetooth 5.2. Hierdoor zijn snelle en betrouwbare draadloze verbindingen mogelijk voor naadloos internetten, streamen en bestandsoverdrachten. Bovendien kan hij twee HDMI-monitoren ondersteunen, waardoor een dual-monitor setup mogelijk is voor verbeterde productiviteit.

Een ander voordeel van de Aspire TC-1760-UA92 is de ingebouwde dvd-brander. Deze functie wordt steeds minder gebruikelijk in moderne desktops, waardoor het een handige toevoeging is voor degenen die nog steeds vertrouwen op fysieke media.

Qua ontwerp heeft de Aspire TC-1760-UA92 een nep geborstelde aluminium afwerking en een zilveren streep op het voorpaneel, waardoor hij er verfijnder uitziet in vergelijking met andere budget-desktops. Hij heeft een compacte microtower-ontwerp en biedt handige connectiviteit aan de voorkant met USB-poorten, een audio combo-aansluiting en een microfoonaansluiting.

Hoewel de Aspire TC-1760-UA92 veel positieve punten heeft, zijn er enkele nadelen om rekening mee te houden. Een punt dat in beoordelingen wordt genoemd, is dat de koelventilator soms luid kan worden. Dit kan een kleine ergernis zijn voor sommige gebruikers, maar het is de moeite waard om op te merken voor degenen die een stillere computerervaring verkiezen.

Al met al wordt de Acer Aspire TC-1760-UA92 desktop PC sterk aanbevolen vanwege zijn prestaties, functies en budgetvriendelijke prijs. Het is een solide keuze voor dagelijks thuisgebruik, met levendige prestaties en handige connectiviteitsopties. Het is echter mogelijk niet ideaal voor gebruikers die uitgebreide aanpassingen of topprestaties nodig hebben, aangezien nieuwere chips van Intel en AMD betere prestaties bieden.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

4. Perfect voor kunstenaars die op zoek zijn naar een alles-in-één pc: Microsoft Surface Studio 2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Microsoft Surface Studio 2

 • list plusVibrant and detailed 28-inch PixelSense display
 • list plusKrachtige prestaties met Intel Core i7-processor en NVIDIA GeForce GPU
 • list plusOndersteunt Surface Pen en Surface Dial voor verbeterde creativiteit

Nadelen Microsoft Surface Studio 2

 • list plusHogere prijs in vergelijking met andere desktop-pc's
 • list plusSpeciaal ontwerp en vormfactor kunnen niet iedereen aanspreken

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.79
Functionaliteit
8.78
Gebruiksgemak
9.37

De Microsoft Surface Studio 2 is een desktop PC die zich onderscheidt van andere producten in zijn categorie door zijn unieke functies en mogelijkheden. Met een verstelbaar 28-inch PixelSense-display met 13,5 miljoen pixels biedt dit apparaat een levendige en gedetailleerde visuele ervaring die ideaal is voor creatieve professionals. De Zero Gravity Hinge maakt een eenvoudige transformatie mogelijk van desktop naar studiomodus, waardoor het perfect is om te tekenen, schrijven en samenwerken.

Een van de opvallende kenmerken van de Surface Studio 2 is zijn krachtige prestaties. Het is uitgerust met een Intel Core i7-processor en een discrete NVIDIA GeForce GPU, waardoor het professionele kracht biedt voor veeleisende taken. Hierdoor is het compatibel met software zoals Adobe Premiere Pro, Solidworks en Autodesk, waardoor gebruikers hun creativiteit kunnen ontketenen zonder beperkingen.

De Surface Studio 2 ondersteunt ook de Surface Pen en Surface Dial, waardoor unieke tools voor creatief werk worden geboden. Deze accessoires verbeteren de gebruikerservaring en bieden extra precisie en controle. Bovendien beschikt het apparaat over een 1080p-camera en een Windows Hello-inlogcamera, wat zorgt voor gemak en beveiliging.

Hoewel de Surface Studio 2 een scala aan indrukwekkende functies biedt, heeft het ook enkele nadelen om rekening mee te houden. Ten eerste kan de prijs hoger zijn dan andere desktop PC's op de markt, waardoor het een grotere investering is. Ten tweede kan het ontwerp en de vormfactor van het apparaat niet iedereen aanspreken, aangezien het specifiek is afgestemd op creatieve professionals.

Samengevat is de Microsoft Surface Studio 2 een eersteklas desktop PC die geavanceerde functies en flexibiliteit biedt voor creatieve professionals. Het prachtige display, krachtige prestaties en compatibiliteit met industriestandaard software maken het onderscheidend ten opzichte van andere producten in zijn categorie. Echter, de hogere prijs en gespecialiseerd ontwerp kunnen de aantrekkingskracht beperken tot een specifieke doelgroep. Over het algemeen is de Surface Studio 2 een betrouwbare keuze voor wie een veelzijdige en krachtige desktop PC nodig heeft voor creatief werk.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

5. Corsair One i300

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Corsair One i300

 • list plusUitzonderlijke gaming- en multimediaprestaties met Intel Core i9-processor en Nvidia GeForce RTX 3080 Ti grafische kaart.
 • list plusStrak en minimalistisch ontwerp met een compact formaat, ideaal voor gebruikers met beperkte ruimte.
 • list plusAanpasbare RGB-verlichting op de behuizing voegt een persoonlijk tintje toe.

Nadelen Corsair One i300

 • list plusHoge prijs van $4,999, mogelijk niet geschikt voor budgetbewuste kopers.
 • list plusBeperkte upgrade-mogelijkheden in vergelijking met traditionele desktops vanwege het kleine formaat.

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.22
Functionaliteit
8.73
Gebruiksgemak
9.03

De Corsair One i300 Desktop PC is een compacte krachtpatser voor gaming die zich onderscheidt van zijn concurrenten op het gebied van prestaties en design. Ik ben uitgerust met een Intel Core i9-processor en een Nvidia GeForce RTX 3080 Ti grafische kaart, wat zorgt voor uitzonderlijke gaming- en multimediaprestaties. Met 64GB DDR5 RAM en een 2TB SSD heb ik voldoende opslagruimte en snelle gegevenstoegang.

Een van de opvallende functies van de Corsair One i300 is zijn strakke en minimalistische design. Ik neem weinig ruimte in beslag op je bureau in vergelijking met traditionele mid-tower desktops, waardoor ik ideaal ben voor gebruikers met beperkte ruimte. De driehoekige uitsparingen aan de zijkanten verbeteren de luchtstroom en de grote ventilator aan de bovenkant voert warmte efficiënt af. Bovendien voegt de aanpasbare RGB-verlichting op de behuizing een persoonlijk tintje toe.

Op het gebied van connectiviteit biedt de Corsair One i300 een verscheidenheid aan poorten, waaronder USB, Thunderbolt en audio-aansluitingen. Ook ondersteun ik Wi-Fi 6E voor snelle en betrouwbare draadloze verbindingen.

Wat prestaties betreft, blinkt de Corsair One i300 uit in het moeiteloos verwerken van moderne games op 4K-resolutie. Ook is hij geschikt voor content creators vanwege zijn krachtige werkstationmogelijkheden. Het compacte formaat van deze desktop maakt hem een uitstekende keuze om aan te sluiten op een tv of te gebruiken op een bureau.

Het is echter belangrijk om op te merken dat de Corsair One i300 een hoog prijskaartje heeft van $4,999. Hoewel de prijs gerechtvaardigd is door de schaarste van componenten zoals de RTX 3080 Ti, is het misschien niet geschikt voor budgetbewuste kopers. Bovendien maakt de kleine omvang van de pc het moeilijk om te upgraden en te experimenteren, wat de uitbreidbaarheid beperkt in vergelijking met traditionele desktops.

Kortom, de Corsair One i300 Desktop PC biedt uitzonderlijke prestaties en een strak design dat hem onderscheidt van zijn concurrenten. Ik ben een ideale keuze voor gamers en content creators die een krachtige en compacte oplossing nodig hebben. Maar de hoge prijs en beperkte upgradebaarheid kunnen nadelen zijn voor sommige gebruikers.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

6. Lenovo Legion Tower 5i

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Lenovo Legion Tower 5i

 • list plusIndrukwekkende prestaties met een krachtige GPU en processor.
 • list plusGeweldige prijs-kwaliteitverhouding, biedt uitstekende prestaties voor een betaalbare prijs.
 • list plusStijlvol ontwerp met aanpasbare verlichtingsopties en een stevige, goed gebouwde behuizing.

Nadelen Lenovo Legion Tower 5i

 • list plusBeperkte RAM-capaciteit van 8 GB, wat mogelijk niet voldoende is voor veeleisende games of multitasking.
 • list plusAfwezigheid van een USB-C-poort aan de voorkant, wat onhandig kan zijn voor gebruikers met USB-C-apparaten.

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.83
Functionaliteit
8.53
Gebruiksgemak
7.86

De Lenovo Legion Tower 5i is een krachtige en stijlvolle desktop PC, speciaal ontworpen voor gaming liefhebbers. Met zijn indrukwekkende hardware specificaties en strakke design, steekt hij boven andere producten in zijn categorie uit.

Een van de opvallende kenmerken van de Legion Tower 5i is zijn prestaties. Hij is uitgerust met een krachtige RTX 4070 GPU en een Core i7 13700F processor, wat zorgt voor soepele gameplay en efficiënt multitasken. Met 16GB DDR5 RAM en een 1TB SSD biedt hij voldoende opslagruimte en snelle gegevensoverdracht.

Wat betreft waar voor je geld, biedt de Legion Tower 5i een uitstekende balans. Het 2021 model, geprijsd onder de $1,000, levert uitstekende prestaties voor gamers met een beperkt budget. Het ontwerp van de behuizing is visueel aantrekkelijk, met aanpasbare verlichtingsopties die kunnen worden bediend via de Lenovo Vantage app. De behuizing zelf is stevig en goed gebouwd, met goede luchtstroom om de componenten koel te houden.

Er zijn echter een paar nadelen om rekening mee te houden. Het 2021 model wordt geleverd met slechts 8GB RAM, wat mogelijk niet voldoende is voor veeleisende games of multitasking. Bovendien hebben sommige recensenten gewezen op het ontbreken van een USB-C poort aan de voorkant, wat onhandig kan zijn voor gebruikers die regelmatig USB-C apparaten aansluiten.

Al met al biedt de Lenovo Legion Tower 5i indrukwekkende prestaties en waar voor je geld. Het is een uitstekende keuze voor gamers die op zoek zijn naar een betrouwbare en stijlvolle desktop PC. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met hun specifieke behoeften, aangezien het 2021 model beperkingen kan hebben wat betreft RAM en connectiviteitsopties.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

7. Mac Studio

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Mac Studio

 • list plusIndrukwekkende prestaties en snelheid, ideaal voor veeleisende taken.
 • list plusCompact formaat en strak design, past gemakkelijk op een bureau of achter een monitor.
 • list plusRuime selectie van poorten voor naadloze integratie met randapparatuur.

Nadelen Mac Studio

 • list plusWordt geleverd zonder toetsenbord of muis.
 • list plusNiet te upgraden na aankoop.

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.95
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
8.55

De Mac Studio Desktop PC is een krachtige en compacte desktop die speciaal is ontworpen voor content creators. Hij springt eruit in zijn categorie met zijn indrukwekkende prestaties en verbluffende industriële vormgeving. Aangedreven door de M1 Max-processor, levert de Mac Studio uitzonderlijke verwerkingskracht en snelheid, waardoor hij ideaal is voor veeleisende taken zoals videobewerking, het renderen van 3D-scènes en het testen van code op meerdere gevirtualiseerde apparaten.

Een van de unieke verkooppunten van de Mac Studio is zijn compacte formaat, waardoor hij gemakkelijk op een bureau of achter een monitor past. Hij heeft een strak en minimalistisch ontwerp, vergelijkbaar met de Mac mini maar met een hoger profiel en een andere selectie van poorten. De unibody constructie met vlakke poorten geeft hem een premium uitstraling en gevoel.

Wat connectiviteit betreft, biedt de Mac Studio een ruime selectie aan poorten. Aan de voorkant van de desktop bevinden zich twee USB-C-poorten en een SDXC-kaartsleuf, terwijl de achterkant vier Thunderbolt 4-poorten, een Ethernet-aansluiting, USB Type-A-poorten, een HDMI-uitgang en een koptelefoonaansluiting biedt. Deze brede reeks poorten zorgt voor naadloze integratie met diverse randapparatuur en apparaten.

Het is echter belangrijk op te merken dat de Mac Studio niet wordt geleverd met een toetsenbord of muis en dat hij niet kan worden geüpgraded na aankoop. Dit kan een nadeel zijn voor degenen die de voorkeur geven aan een bundelopstelling of de mogelijkheid om componenten in de toekomst te upgraden.

Recensies benadrukken dat de Mac Studio uitstekend presteert bij taken zoals het bewerken van 8K-video's en het bewerken van foto's met behulp van AI. Hij blijft stil, zelfs bij zware werkbelastingen, dankzij zijn efficiënte koelsysteem. Met name de M1 Max-versie van de Mac Studio biedt aanzienlijke verbeteringen in prestaties in vergelijking met eerdere modellen, waardoor het een verleidelijke investering is voor creatieve professionals.

Al met al is de Mac Studio Desktop PC een compacte en krachtige keuze voor content creators die prestaties en draagbaarheid hoog in het vaandel hebben staan. Zijn indrukwekkende verwerkingskracht, strakke ontwerp en brede scala aan connectiviteitsopties onderscheiden hem van andere desktop-pc's in zijn categorie. Het ontbreken van meegeleverde accessoires en beperkte upgradebaarheid kan echter een nadeel zijn voor sommige gebruikers.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

8. HP Chromebase All-in-One 22

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen HP Chromebase All-in-One 22

 • list plusAantrekkelijk ontwerp met een draaibaar scherm
 • list plusBetaalbare optie in de alles-in-één PC-markt
 • list plusSnelle prestaties en efficiënte browser-multitasking

Nadelen HP Chromebase All-in-One 22

 • list plusHet draaien van het scherm kan ervoor zorgen dat openstaande vensters door elkaar worden gehaald
 • list plusHet scherm is niet erg scherp en kan van dichtbij pixelachtig lijken
 • list plusGebrek aan zijdelingse poorten en uitvoeroptie om als monitor te gebruiken

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.58
Functionaliteit
7.36
Gebruiksgemak
8.28

De HP Chromebase All-in-One 22 is echt een pareltje in zijn categorie. Ik ben vooral fan van het aantrekkelijke ontwerp, met een draaibaar scherm dat deze pc echt onderscheidt van andere all-in-one pc's. Met deze draaifunctie kan je eenvoudig schakelen tussen liggende en staande modus, perfect voor het scrollen door webpagina's en sociale media. Let wel op, het draaien van het scherm kan wel wat chaos veroorzaken met openstaande vensters.

Wat betreft de hardware heeft de Chromebase All-in-One 22 een 21,5-inch touchscreen display met een Full HD-resolutie. Hoewel het scherm niet het scherpste is en van dichtbij wat pixelig kan lijken, biedt het nog steeds bevredigende beelden. Het apparaat beschikt ook over een webcam met hoge resolutie en ruisonderdrukking, en het geluid uit de ingebouwde 5W-speakers is gewoonweg geweldig.

Een van de opvallende kenmerken van de Chromebase All-in-One 22 is de betaalbaarheid. Deze pc biedt een budgetvriendelijke optie in de markt van all-in-one pc's, die meestal gedomineerd wordt door duurdere modellen gericht op professionals. Het ChromeOS-besturingssysteem zorgt voor vlotte prestaties en efficiënt multitasken in de browser.

Er zijn echter een paar nadelen om rekening mee te houden. Het ontbreken van zijwaarts geplaatste poorten kan als onhandig worden ervaren, omdat het minder gemakkelijk is om randapparatuur aan te sluiten. Bovendien kan de plastic schermconstructie enige flexibiliteit veroorzaken. Daarnaast ontbreekt bij de Chromebase een uitvoeroptie om deze als monitor te gebruiken.

Al met al wordt de HP Chromebase All-in-One 22 aanbevolen vanwege zijn waarde en veelzijdigheid. Het is een sterke concurrent voor huishoudens, thuiswerkplekken en gezinnen die hun pc voornamelijk gebruiken om te browsen, streamen en e-mailen. Het is echter misschien niet de beste keuze voor taken die een hoge-resolutiescherm of intensieve fotobewerking en videobewerking vereisen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

9. Apple iMac 27-inch (2020)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Apple iMac 27-inch (2020)

 • list plusIndrukwekkende functies en prestaties
 • list plus27-inch Retina-display met heldere en levendige beelden
 • list plusSnelle rekenkracht en grafische mogelijkheden

Nadelen Apple iMac 27-inch (2020)

 • list plusVerouderd ontwerp met brede randen
 • list plusDuur in vergelijking met andere desktop-pc's
 • list plusGeen touchscreen

Beoordeling

7.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.43
Functionaliteit
7.75
Gebruiksgemak
7.68

De Apple iMac 27-inch (2020) is echt een topklasse alles-in-één desktop PC met geweldige functies en prestaties. Hij heeft flinke upgrades gekregen ten opzichte van zijn voorgangers, waardoor het de ideale keuze is voor prosumers en mensen die vanuit huis werken.

Een van de opvallende kenmerken van de iMac is het 27-inch Retina-display, dat verkrijgbaar is in een matte "nano-texture" of glanzend 5K-display. Het display biedt scherpe en levendige beelden, voor een meeslepende kijkervaring. Bovendien heeft de iMac nu een 1080p webcam, wat een enorme verbetering is ten opzichte van het vorige model en de kwaliteit van videocalls en conferenties verbetert.

Wat betreft prestaties biedt de iMac snelle computer- en grafische mogelijkheden. Hij is uitgerust met krachtige processors, snelle SSD's en indrukwekkende grafische kaarten, waardoor gebruikers moeiteloos veeleisende taken kunnen uitvoeren. De GPU is verbeterd, met tot wel 55% snellere grafische prestaties, wat ideaal is voor creatieve professionals en gamers.

De iMac heeft ook een stijlvol minimalistisch design, met zijn klassieke aluminium behuizing en dikke zwarte randen rond het display. Sommigen vinden het design misschien wat verouderd in vergelijking met concurrenten die dunnere randen bieden. De standaard kan worden gekanteld, maar heeft geen hoogteverstelling, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn.

Wat betreft connectiviteit biedt de iMac verschillende poorten, waaronder Thunderbolt 3-poorten, USB-A-poorten, een SD-kaartsleuf, Ethernet en een koptelefoonaansluiting. Dit zorgt voor veelzijdigheid en gebruiksgemak bij het aansluiten van randapparatuur en accessoires.

Een van de belangrijkste nadelen van de iMac is de prijs. Volledig geconfigureerd kan hij behoorlijk duur zijn in vergelijking met andere desktop PC's in dezelfde categorie. Bovendien heeft de iMac geen touchscreen, wat een nadeel kan zijn voor gebruikers die de voorkeur geven aan touch-interactie.

Ondanks zijn tekortkomingen blijft de 27-inch Apple iMac (2020) een indrukwekkende alles-in-één computer met krachtige prestaties en een prachtig display. Hij is ideaal voor professioneel werk, creatieve taken en multimediaconsumptie. Gebruikers moeten echter rekening houden met hun budget en het ontbreken van een touchscreen bij het nemen van een aankoopbeslissing. Over het algemeen biedt de iMac een geweldige gebruikerservaring en is hij het overwegen waard voor mensen die behoefte hebben aan een krachtige desktop PC.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

10. MSI Modern AM271P 11M

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MSI Modern AM271P 11M

 • list plusIndrukwekkende all-in-one PC met een scala aan functies en mogelijkheden.
 • list plusStrak en modern ontwerp voegt elegantie toe aan elke werkruimte.
 • list plusVoldoende connectiviteitsopties met HDMI-ingang en -uitgangspoorten.

Nadelen MSI Modern AM271P 11M

 • list plusTeleurstellende geluidskwaliteit, mogelijk zijn externe luidsprekers of koptelefoon nodig.
 • list plusBeperkte opslagcapaciteit met 512GB SSD, aanvullende opslagopties kunnen nodig zijn.

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.98
Functionaliteit
7.22
Gebruiksgemak
7.85

De MSI Modern AM271P 11M Desktop PC is echt een indrukwekkende alles-in-één PC, mensen! Ik ben er helemaal weg van! Voor maar $1,199 krijg je een heleboel waar voor je geld. Dit beest van een PC heeft een 27-inch Full HD scherm met dunne randen, zodat je genoeg ruimte hebt om te werken én te genieten van entertainment. En laten we het niet eens hebben over het strakke en moderne design, dat een vleugje elegantie toevoegt aan elke werkplek. 🖥️✨

Maar wat deze AM271P echt bijzonder maakt, is de Intel Core i7 mobiele CPU. Hiermee kun je multitasken, conference calls voeren en zelfs een beetje gamen. En met 16GB aan RAM werkt alles gewoon super soepel. 🚀 De 512GB SSD zorgt er dan weer voor dat je PC razendsnel opstart en je snel toegang hebt tot al je gegevens. Geen gedoe meer met wachten, gewoon lekker aan de slag!

Wat betreft de aansluitmogelijkheden zit je ook helemaal goed met de AM271P. Hij heeft HDMI in- en uitgangen, zodat je makkelijk externe schermen kunt aansluiten. Ideaal als je met meerdere monitoren werkt of je PC wilt verbinden met een ander apparaat. 🖥️🔌

Maar hé, laten we eerlijk zijn en ook de mindere punten van deze PC bespreken. De geluidskwaliteit is een tikkeltje teleurstellend, dus je hebt misschien wel externe speakers of koptelefoon nodig voor een betere audio-ervaring. En met 512GB aan opslagruimte zou het voor sommige gebruikers wel wat beperkt kunnen zijn. Misschien is extra opslag wel een goed idee. 💡💾

Waarvoor kun je de MSI Modern AM271P 11M Desktop PC nu het beste gebruiken? Nou, hij is perfect voor productiviteitstaken, videoconferenties en licht gamen. En met zijn strakke design en alles-in-één vormgeving is het ook nog eens een geweldige keuze voor wie een opgeruimde werkplek wil hebben. Geen rondslingerende kabels en toestanden meer! 🌟

Dus, om het even samen te vatten, de MSI Modern AM271P 11M Desktop PC biedt echt een heleboel indrukwekkende functies voor een betaalbare prijs. Hij heeft krachtige prestaties, een strak design en genoeg aansluitmogelijkheden. Maar je moet wel even rekening houden met de geluidskwaliteit en de beperkte opslagruimte. Al met al is het gewoon een topkeuze voor werkdoeleinden en biedt hij een betrouwbare en efficiënte desktopervaring. Ik ben fan! 🙌💻

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van desktop pcs. Er zijn namelijk 4683 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!