Wat is de beste Laptop voor videobewerking van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 20 mei, 2024

Het aanschaffen van een goede Laptop voor videobewerking is een lastige uitdaging. Wat is de beste Laptop voor videobewerking van 2024? Na het analyseren van 1489 Laptops voor videobewerking kwam de Apple Macbook Pro (2023) MRX33N/A als beste getest uit onze Laptop voor videobewerking-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Laptops voor videobewerking, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Laptops voor videobewerking-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Laptop voor videobewerking-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Laptops voor videobewerking

1Score: 9.7
Apple Macbook Pro (2023) MRX33N/A
Beste laptop voor videobewerking
Apple Macbook Pro (2023) MRX33N/A
Apple
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Apple Macbook Air (2023) MQKW3N/A
Apple Macbook Air (2023) MQKW3N/A
Apple
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
Dell XPS 13 OLED (9310)
Eersteklas OLED-beeldscherm voor videobewerking
Dell XPS 13 OLED (9310)
Dell
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
Apple MacBook Pro 14-inch M3
Ideaal voor professionele contentmakers
Apple MacBook Pro 14-inch M3
Apple
5Score: 9.3
Apple MacBook Pro with M3
Apple MacBook Pro with M3
Apple
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.3
MSI Creator Z16
MSI Creator Z16
MSI
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.2
Apple Macbook Pro (2023) MRX33N/A
Apple Macbook Pro (2023) MRX33N/A
Apple
Ga naar laagste prijs
8Score: 9
HP Victus 15 (Core i5-13420H)
HP Victus 15 (Core i5-13420H)
HP
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.1
Apple MacBook Air (2022) MLY33N/A
Apple MacBook Air (2022) MLY33N/A
Apple
10Score: 9.1
HP Envy x360
HP Envy x360
HP
hero illustration

De Bestenu Laptop Voor Videobewerking Koopgids

Het bewerken van video's is een veeleisende taak die veel rekenkracht en opslagruimte vereist. Een geschikte laptop voor videobewerking moet aan bepaalde eisen voldoen om soepel en efficiënt te werken. In dit artikel zullen we je laten zien waar je op moet letten!

Welke grafische kaart heb ik nodig voor videobewerking?

Als je van plan bent om videobewerking op je laptop te doen, dan heb je een grafische kaart nodig die krachtig genoeg is om de taak aan te kunnen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel laptops die speciaal zijn ontworpen voor creatieve professionals. Let op de volgende specificaties:

 • Videokaart met voldoende RAM: Zorg ervoor dat de grafische kaart over voldoende geheugen beschikt om grote videobestanden en grafische afbeeldingen te verwerken. Over het algemeen heb je minimaal 4 GB videogeheugen nodig voor videobewerking, maar als je met hogere resoluties en complexe visuele effecten werkt, heb je mogelijk meer nodig.
 • CUDA Cores: Als je gebruik maakt van Adobe Premiere of andere videobewerkingssoftware die GPU-versnelling ondersteunt, dan is het belangrijk om een grafische kaart te kiezen die veel CUDA-cores heeft. CUDA is een parallel computing platform van NVIDIA dat de verwerkingssnelheid van complexe berekeningen versnelt.
 • Klokfrequentie en Boost Clock: Hogere klokfrequenties en boostklokken bieden betere prestaties tijdens het renderen en afspelen van videobestanden.
 • Bandbreedte: Een hogere bandbreedte zorgt voor snellere gegevensoverdracht tussen de grafische kaart en de computer, wat vooral belangrijk is bij het werken met 4K-video en hogere resoluties

Welke processor voor Premiere Pro?

Als je op zoek bent naar een processor die geschikt is voor Adobe Premiere Pro, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Premiere Pro is een veeleisend programma dat veel rekenkracht vereist om soepel te kunnen werken, vooral bij het bewerken van video's met een hoge resolutie.

Hieronder vind je enkele belangrijke overwegingen bij het kiezen van een processor voor Premiere Pro:

 1. Kloksnelheid: Een hogere kloksnelheid betekent doorgaans betere prestaties bij het renderen van video's en het afspelen van voorvertoningen. Een processor met een klokfrequentie van minimaal 3,5 GHz wordt aanbevolen.
 2. Aantal cores: Premiere Pro kan profiteren van meerdere cores bij het renderen van video's en het uitvoeren van andere intensieve taken. Een processor met minstens 8 cores wordt aanbevolen.
 3. Hyper-Threading: Hyper-Threading is een technologie die de processor in staat stelt om meerdere taken tegelijk uit te voeren, wat vooral handig is bij het werken met grote videobestanden. Een processor met Hyper-Threading is aan te raden.

Hoeveel RAM heb ik nodig voor videobewerking?

Videobewerking is een intensieve taak die veel geheugen (RAM) vereist om soepel te kunnen werken.Hoeveel RAM je nodig hebt, hangt af van verschillende factoren, zoals de resolutie van je video's, de lengte van je projecten en de complexiteit van de bewerkingen die je uitvoert.

Over het algemeen geldt dat meer RAM altijd beter is voor videobewerking. Als vuistregel wordt echter aanbevolen om minstens 16 GB RAM te hebben voor videobewerking. Dit zal je in staat stellen om basisbewerkingen uit te voeren op Full HD-video's zonder vertraging of haperingen.

Als je echter werkt met 4K- of 8K-video's of als je zeer complexe bewerkingen uitvoert, heb je waarschijnlijk meer RAM nodig. Voor dit soort taken wordt vaak aanbevolen om minstens 32 GB RAM te hebben, of zelfs meer als je het je kunt veroorloven.

Houd er rekening mee dat het hebben van veel RAM alleen niet voldoende is om je videobewerkingswerk soepel te laten verlopen. Andere specificaties, zoals de processor, grafische kaart en opslagsnelheid, spelen ook een belangrijke rol. 

Wat is beter: Nvidia of AMD?

Of Nvidia of AMD beter is, hangt af van verschillende factoren, zoals je budget, de specifieke toepassingen waarvoor je je computer gaat gebruiken en je persoonlijke voorkeur.

Nvidia en AMD zijn beide gerenommeerde merken in de wereld van grafische kaarten, en ze bieden allebei hoogwaardige producten voor verschillende doeleinden. 

Over het algemeen wordt Nvidia beschouwd als de beste optie voor gaming en videobewerking, terwijl AMD betere prestaties kan bieden voor toepassingen die meer gebruik maken van de rekenkracht van de CPU en GPU, zoals 3D-rendering, machine learning en cryptocurrency mining.

Nvidia-kaarten zijn ook over het algemeen iets duurder dan AMD-kaarten, maar ze bieden vaak betere prestaties en hebben geavanceerde functies zoals Ray Tracing en DLSS (Deep Learning Super Sampling) die niet beschikbaar zijn op AMD-kaarten.

Kortom, het is belangrijk om je onderzoek te doen en te bepalen welk merk het beste past bij je specifieke behoeften en budget. Als je bijvoorbeeld een gamer of een videobewerker bent, is Nvidia misschien de beste optie voor jou. Als je echter voornamelijk werkt met toepassingen die rekenkracht vereisen, kan AMD de betere keuze zijn.

Is grafische kaart hetzelfde als videokaart?

Ja, de termen "grafische kaart" en "videokaart" worden vaak door elkaar gebruikt en verwijzen naar hetzelfde onderdeel van een computer

Een grafische kaart of videokaart is verantwoordelijk voor het leveren van visuele output aan een beeldscherm en helpt bij het versnellen van grafische taken, zoals videobewerking, gaming en 3D-rendering. 

Kortom, de grafische kaart of videokaart is een essentieel onderdeel van een computer voor iedereen die intensief werkt met grafische toepassingen of videogames speelt.

hero illustration

Hoe testen we Laptops voor videobewerking?

Om de beste Laptop voor videobewerking te vinden, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Laptop voor videobewerking-test hebben we 1489 Laptops voor videobewerking geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Laptop voor videobewerking-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 buitenstaande expertwebsites waar we datapunten verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Laptop voor videobewerking-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Laptop voor videobewerking-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van het meest geschikte Laptop voor videobewerking in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1489 Laptops voor videobewerking te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Laptops voor videobewerking op een rij

1. Beste laptop voor videobewerking: Apple Macbook Pro (2023) MRX33N/A

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Apple Macbook Pro (2023) MRX33N/A

 • list plusUitzonderlijke prestaties voor videobewerking
 • list plusLevendig en hoogwaardig display
 • list plusPremium constructie en ontwerp

Nadelen Apple Macbook Pro (2023) MRX33N/A

 • list plusHoge startprijs en dure upgrades
 • list plusRelatief zwaar gewicht
 • list plusBeperkte kleuropties

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.83
Functionaliteit
9.76
Gebruiksgemak
9.57
De 14-inch M3 Pro MacBook Pro is een krachtige keuze voor videobewerking, met een uitzonderlijke prestatie en beeldkwaliteit. Voor een prijs van $1.999 wordt het geleverd met een M3 Pro chipset, 18GB RAM en een 512GB SSD. Het upgraden van de CPU, GPU-cores en RAM kan de kosten echter aanzienlijk verhogen. De premium constructie van 100% gerecycled aluminium en de strakke Space Black kleurstelling stralen elegantie uit, hoewel de anti-vingerafdrukafdichting mogelijk niet aan de verwachtingen voldoet. Het mini-LED Liquid Retina XDR-display levert levendige beelden, met een helderheid van 555,8 nits, aanzienlijk meer dan zijn voorganger. Volgens Tom's Guide wordt "de 14-inch MacBook Pro met M3-chip geprezen om zijn uitzonderlijke prestaties, helderder display, krachtige graphics en indrukwekkende batterijduur."

De MacBook Pro 14 M3 wordt geprezen om zijn krachtige specificaties, met een 8-core Apple M3-processor, 8GB geheugen en een 512GB SSD, met een startprijs van $1.499. Het klassieke ontwerp, inclusief Touch ID voor beveiliging en een selectie van poorten waaronder Thunderbolt 4 en MagSafe 3, maakt het een overtuigende optie voor videobewerking. Het 14,2-inch Liquid Retina XDR-display biedt scherpe details en adaptieve verversingssnelheden, waardoor de bewerkingservaring wordt verbeterd. Laptop Mag benadrukt dat "het basismodel sterke prestaties en een hoogwaardig display biedt, waardoor het een overtuigende optie is."

In vergelijking met zijn voorganger valt de 14-inch M3 Pro MacBook Pro op door zijn helderdere display, krachtige graphics en indrukwekkende batterijduur. Het staat echter onder kritiek vanwege de hoge startprijs en de extra kosten voor het upgraden van belangrijke onderdelen. Het strakke ontwerp en de uitzonderlijke beeldkwaliteit maken het echter een waardige concurrent voor videobewerking, maar potentiële kopers kunnen het gewicht en de prijs als afschrikmiddel ervaren. Bovendien kan het ontbreken van nieuwe kleuropties een nadeel zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar personalisatie.

In de wereld van laptops voor videobewerking concurreert de 14-inch M3 Pro MacBook Pro hevig met zijn sterke prestaties, levendige display en premium constructie. De hoge prijs en het gewicht kunnen het echter positioneren als een premium keuze in plaats van het beste budgetproduct voor videobewerking. In vergelijking met andere laptops op de markt kunnen deze vergelijkbare prestaties bieden tegen een meer concurrerende prijs, waardoor ze aantrekkelijker zijn voor prijsbewuste consumenten.

Kortom, de 14-inch M3 Pro MacBook Pro is een krachtige optie voor videobewerking, met uitzonderlijke prestaties en een hoogwaardig display. Hoewel de premium constructie en robuuste functies de prijs rechtvaardigen voor sommigen, vinden anderen het mogelijk relatief duur, vooral wanneer rekening wordt gehouden met de kosten van upgrades. Als budget geen primaire zorg is, biedt deze laptop eersteklas prestaties en beeldkwaliteit voor videobewerkingstaken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Morgen bezorgd.

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Apple Macbook Air (2023) MQKW3N/A

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Apple Macbook Air (2023) MQKW3N/A

 • list plusKrachtige M2-chip met 8-core CPU, 10-core GPU en 8GB RAM voor naadloze prestaties.
 • list plus15-inch scherm, zes luidsprekers en levendig display ideaal voor content creatie en licht gamen.
 • list plusIndrukwekkende batterijduur van 18 uur en 52 minuten, biedt verlengd gebruik voor mobiele videobewerking.

Nadelen Apple Macbook Air (2023) MQKW3N/A

 • list plusBeperkte prestatieverbetering voor alledaagse taken in vergelijking met het 13-inch model.
 • list plusToegenomen formaat en gewicht kunnen de draagbaarheid beperken in vergelijking met het 13-inch model.
 • list plusHogere startprijs van $1.299 kan een drempel zijn voor sommige klanten.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.95
Functionaliteit
9.27
Gebruiksgemak
9.46
De Apple MacBook Air 15-inch (2023) is een krachtpatser ontworpen voor videobewerking en zware multimediaconsumptie. Met een prijs van $1.299, beschikt het over een M2-chip met een 8-core CPU, 10-core GPU en 8GB RAM, wat naadloze prestaties biedt voor veeleisende taken. Het 15-inch scherm, vergezeld door zes luidsprekers en een levendig display, maakt het een ideale keuze voor contentcreatie en licht gamen. Volgens TechRadar is het "geschikt voor multimediaconsumptie en licht gamen", waarbij de veelzijdigheid van de laptop in verschillende scenario's wordt benadrukt. Bovendien verbetert de 16-core Neural Engine van de M2-chip aanzienlijk de videobewerking en beeldverwerking, wat zowel professionals als liefhebbers aanspreekt.

De MacBook Air 15-inch behoudt een strak en lichtgewicht ontwerp, vergelijkbaar met zijn 13-inch tegenhanger, met twee Thunderbolt 4 USB-C-poorten en een MagSafe 3-poort, wat zorgt voor naadloze connectiviteit en efficiënt opladen. Ondanks de grotere afmetingen compenseert de indrukwekkende batterijduur van 18 uur en 52 minuten, zoals opgemerkt door TechRadar, eventuele nadelen op het gebied van draagbaarheid. Dit maakt het een uitstekende keuze voor mobiele videobewerking, met verlengd gebruik zonder dat je aan een stroombron hoeft te worden gekoppeld.

In vergelijking met zijn 13-inch voorganger biedt het 15-inch model geen significante prestatieverbetering voor alledaagse taken, zoals benadrukt door TechRadar. Het excelleert echter in het tegemoetkomen aan de behoeften van videobewerkers en gamers met zijn grotere schermoppervlak en verbeterde grafische mogelijkheden. Het ruime toetsenbord en touchpad, samen met de minimale poorten, dragen bij aan een comfortabele en opgeruimde werkruimte, zoals vermeld door Tom's Guide.

In de markt van 15-inch laptops is de MacBook Air een van de dunste en lichtste opties die beschikbaar zijn, met ongeëvenaarde draagbaarheid en prestaties. Ondanks de startprijs van $1.299, biedt het een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor videobewerkingsliefhebbers, gezien zijn krachtige M2-chip en indrukwekkende batterijduur. De naadloze multitasking van de laptop, efficiënte videobewerkingsmogelijkheden en verlengde batterijduur maken het een sterke concurrent voor degenen die op zoek zijn naar een draagbaar werkstation voor contentcreatie, zoals benadrukt door de website van Apple.

Hoewel de toegenomen grootte en gewicht de draagbaarheid ten opzichte van het 13-inch model kunnen beperken, excelleert de MacBook Air 15-inch in het leveren van uitzonderlijke prestaties en veelzijdigheid voor videobewerking en multimediaconsumptie. Internationale klanten kunnen ook profiteren van de flexibiliteit en het gemak die worden geboden door www.bestbuy.com, waardoor ze moeiteloos bestellingen kunnen plaatsen en verzenden naar Amerikaanse adressen of winkels.

Tot slot is de Apple MacBook Air 15-inch (2023) een eersteklas keuze voor videobewerking, met een winnende combinatie van draagbaarheid en prestaties. Zijn M2-chip, groter scherm, levendig display en verlengde batterijduur positioneren het als een toonaangevende concurrent in de laptopmarkt, waardoor het een overtuigende keuze is voor contentmakers en professionals die op zoek zijn naar een balans tussen kracht en mobiliteit.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Eersteklas OLED-beeldscherm voor videobewerking: Dell XPS 13 OLED (9310)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.69
Functionaliteit
9.45
Gebruiksgemak
9.42

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

4. Ideaal voor professionele contentmakers: Apple MacBook Pro 14-inch M3

Loading ...

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.74
Functionaliteit
9.74
Gebruiksgemak
8.98

Verkrijgbaar bij:

5. Apple MacBook Pro with M3

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Apple MacBook Pro with M3

 • list plusUitzonderlijke prestaties voor videobewerking

Nadelen Apple MacBook Pro with M3

 • list plusPremium prijskaartje
 • list plusBiedt mogelijk niet hetzelfde niveau van aanpassing en upgrade-opties als sommige Windows-tegenhangers
 • list plusVergelijkbare prestaties in specifieke software-scenario's

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.08
Functionaliteit
9.73
Gebruiksgemak
9.15
Ik ben enthousiast over de Apple MacBook Pro met M3 Max-chip, speciaal ontworpen voor videobewerking. Met een verbluffende prestatie en een levendig display is dit een krachtpatser die $3,499 waard is. Met de mogelijkheid om te upgraden naar 128GB geheugen en 8TB SSD-opslag, is dit echt een topoptie voor professionals. Het 16,2-inch Liquid Retina-display met een ProMotion refresh rate van 120Hz is echt een pareltje, zoals Tom's Guide terecht opmerkt. Ook de "krachtige speakers" maken het een aantrekkelijke keuze voor multimedia werk.

De M3 Max-chip, een ARM-gebaseerde SoC, heeft tot 16 CPU-cores, 40 GPU-cores en tot 128GB RAM. Hoewel het beter presteert dan de Intel Core i9-13980HX in Geekbench 6, loopt het achter in de Cinebench R24 multi-core test. Digital Trends merkt op dat de Nvidia GeForce RTX 4090 GPU de M3 Max overtreft in de Cinebench R24 GPU-test. Niettemin wordt de MacBook Pro 14-inch met M3-chip zeer geprezen voor zijn "uitzonderlijke prestaties, helderder display, krachtige graphics en lange batterijduur" door Tom's Guide. De 8-core CPU, 10-core GPU en 8GB geheugen, samen met de mogelijkheid tot upgraden, versterken zijn positie als topkeuze voor videobewerking.

In vergelijking met Windows-laptops staat de MacBook Pro met M3 Max-chip zijn mannetje, vooral met zijn indrukwekkende display en prestaties. Hoewel het misschien niet in elke benchmark bovenaan staat, maakt het totaalpakket ervan een sterke concurrent in de videobewerkingswereld. Het slanke design, het beheersbare gewicht van 3,4 pond en de verhoogde helderheid van 555,8 nits maken het een praktisch en visueel verbluffend gereedschap voor content creators.

Het is echter belangrijk om op te merken dat de MacBook Pro met M3 Max-chip een premium prijskaartje heeft en misschien niet dezelfde mate van aanpassing en upgrade-opties biedt als sommige Windows-tegenhangers. Bovendien kan het concurrentie ondervinden van Windows-laptops zoals de ROG Strix Scar 17, die het snelste resultaat behaalde in Adobe Premiere Pro, wat zijn prestatievoordeel in bepaalde scenario's benadrukt.

Al met al is de Apple MacBook Pro met M3 Max-chip een topkeuze voor videobewerking, met uitzonderlijke prestaties, een levendig display en krachtige functies. Hoewel het misschien niet elke benchmark overtreft, maken het totaalpakket en de gebruikerservaring het een aantrekkelijke optie voor professionals in de creatieve industrie. Het is vooral bedoeld voor veeleisende multimediataken, waarbij de voordelen duidelijk naar voren komen, terwijl mogelijke beperkingen kunnen optreden vanwege de premium prijs en vergelijkende prestaties in specifieke software scenario's. Als je op zoek bent naar een krachtige laptop voor videobewerking, is de MacBook Pro met M3 Max-chip zeker het overwegen waard, vooral voor wie al vertrouwd is met het Apple-ecosysteem.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Tijdelijk niet op voorraad. Wij werken er hard aan om onze voorraden weer aan te vullen.

Bekijk prijs

6. MSI Creator Z16

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.98
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.8

Deze MSI Creator Z16 HXS Studio B13VFTO-024NL is een echte krachtpatser. Met deze laptop kan je zware programa's soepel draaien. het bewerken van video's of het ontwerpen van 3D bestanden. Deze laptop is razendsnel dankzij de snelle processor en SSD. Door de snelle processor en de videokaart is deze laptop zeer geschikt voor grafische toepassingen, zoals Photoshop. Dankzij het IPS-scherm heb je een brede kijkhoek en een realistische kleurweergave, ideaal voor grafisch design.

Onze specialist adviseert deze laptop voor:

 • Fotobewerking: de processor is hiervoor snel genoeg.
 • Videobewerking: deze laptop beschikt over een aparte videokaart.
 • Dagelijks gebruik: deze laptop is geschikt voor internetten, e-mailen en tekstverwerking.

Deze laptop wordt niet aanbevolen voor:

 • Gaming: heeft niet de eigenschappen voor het spelen van de meest recente games.

Belangrijkste kenmerken van de MSI Creator Z16 HXS Studio B13VFTO-024NL:

De krachtige Intel Core i7 13th processor en grafische kaart, verbeterde AI-mogelijkheden en de beste connectiviteit in zijn klasse werken samen om grensverleggende prestaties te leveren. Dankzij 32 GB werkgeheugen kan deze laptop meerdere taken gelijktijdig uitvoeren, zo kunnen er meerere creative taken tegelijk.

Met de NVIDIA GeForce RTX 4060 videokaart kan je helemaal los op creatief gebied. Je kunt onder andere photshoppen, video’s bewerken maar ook aan de slag met 3D bewerken. 16 inch beeldscherm bied je meer werktruimte op de laptop om jouw taken uit te voeren.

Dankzij het IPS-scherm heb je een brede kijkhoek en een realistische kleurweergave, ideaal voor grafisch design.Met dit Full QHD+ scherm zie je op je beeldscherm de realistische kleuren. Met deze laptop kan jij tot 6 uur lang werken zonder de laptop op te hoeven laden.

Dankzij het verlichte toetsenbord is werken in donkere ruimtes geen enkel probleem. De laptop is voorzien van een opslag met SSD opslagruimte. Dit zorgt er voor dat jij sneller bij je bestanden kan en kan openen.

Goed om te weten:

 • Deze laptop is voorzien van Windows 11 Pro.
 • De behuizing is gemaakt van Kunststof.
 • Deze laptop heeft een werkgeheugen die uitbreidbaar is.
 • Geniet van privacy-voordelen: Doordat de microfoon een handige mute-knop bevat kan niemand jou afluisteren.
 • Verder is deze laptop voorzien van een QWERTY toetsenbord.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Apple Macbook Pro (2023) MRX33N/A

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.28
Functionaliteit
8.99
Gebruiksgemak
9.33

Ongekende kracht

De MacBook Pro in Space Black is aangedreven door de baanbrekende Apple M3 Pro chip met een 11-core CPU en een 14-core GPU, waardoor zelfs de meest veeleisende taken met gemak worden uitgevoerd. Van intensieve grafische bewerkingen tot geavanceerde softwareontwikkeling, ervaar ongeëvenaarde snelheid en rekenkracht.

Verbluffend beeldscherm

Het 14-inch Retina-display levert verbluffende beeldkwaliteit met levensechte kleuren en ongeëvenaarde helderheid. Of je nu werkt aan grafische ontwerpprojecten of geniet van multimedia-ervaringen, elk detail komt tot leven op dit indrukwekkende scherm.

Snelheid en opslag

De 512GB SSD-opslag biedt niet alleen ruime opslagmogelijkheden voor al je bestanden, maar zorgt ook voor snelle laad- en overdrachttijden. Dit maakt multitasking moeiteloos en verhoogt de algehele productiviteit.

Stijlvol en functioneel design

Het elegante Space Black design straalt klasse uit en de duurzame bouwkwaliteit zorgt voor een langdurige prestatie. Bovendien biedt de MacBook Pro uitgebreide connectiviteitsopties en een verbeterd koelsysteem, wat zorgt voor optimale prestaties, zelfs bij zware belasting.

Geavanceerde connectiviteit

Met Thunderbolt-poorten en de verbeterde Touch Bar, biedt deze laptop een scala aan aansluitmogelijkheden en extra functionaliteit om aan diverse behoeften te voldoen. Het verlichte toetsenbord voegt extra gemak toe, vooral in omgevingen met weinig licht.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. HP Victus 15 (Core i5-13420H)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen HP Victus 15 (Core i5-13420H)

 • list plusGeweldig voor gamen en het uitvoeren van veeleisende taken
 • list plusVeelzijdige optie voor verschillende taken
 • list plusRobuuste poortselectie voor diverse connectiviteitsbehoeften

Nadelen HP Victus 15 (Core i5-13420H)

 • list plusGebrek aan kleurrijkheid en helderheid in het display
 • list plusGroot en zwaar, beperkt draagbaarheid

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.69
Functionaliteit
9.03
Gebruiksgemak
9.4
Ik ben de HP Victus 15 (Core i5-13420H), een veelzijdige laptop die voldoet aan verschillende behoeften van gebruikers, waardoor ik een veelzijdige optie ben voor verschillende taken. Met mijn krachtige componenten ben ik geweldig voor gaming en uitstekend voor het omgaan met veeleisende taken, waardoor ik een waardevolle keuze ben voor videobewerking. Ondanks mijn uiteenlopende beoordelingen in verschillende categorieën, bied ik aanzienlijke voordelen voor gebruikers die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke optie met solide prestaties.

Met mijn 12e generatie Intel Core i5-13420H CPU, 8GB RAM, 512GB SSD en Nvidia GeForce GTX 1650 GPU, bied ik een overtuigende mix van prestaties en betaalbaarheid. Mijn high-end model, geprijsd op $1,100, biedt nog meer kracht met een Intel Core i7-12650H CPU, 16GB RAM en Nvidia GeForce RTX 3050 Ti GPU, waardoor ik geschikt ben voor meer veeleisende taken zoals videobewerking.

Mijn ontwerp, met een volledig plastic behuizing met een volwassen, verfijnde uitstraling, biedt een slanke, ingetogen uitstraling. Mijn toetsenbord is comfortabel met toetsen van rand tot rand, en het touchpad, hoewel gevoelig voor vingerafdrukken, biedt responsieve navigatie. Mijn poortselectie is uitgebreid, inclusief USB Type-C, HDMI 2.1, USB 3.2 Type-A, microSD-slot en een 3,5 mm koptelefoonaansluiting, waardoor ik veelzijdig ben voor verschillende connectiviteitsbehoeften, inclusief externe beeldschermen en randapparatuur die essentieel zijn voor videobewerking.

Echter, mijn display, hoewel scherpe details weergevend, mist kleurrijkdom en helderheid, wat een beperking kan zijn voor professionele kunstenaars en videobewerkers die nauwkeurige kleurweergave vereisen. Ik schiet ook tekort op het gebied van draagbaarheid, omdat ik omvangrijk en zwaar ben, wat invloed kan hebben op mijn aantrekkingskracht voor gebruikers die een meer mobiele oplossing zoeken.

Als "een budgetvriendelijke gaminglaptop" val ik op vanwege mijn prestaties en waarde, vooral voor gebruikers die bezig zijn met videobewerking en de nadruk leggen op verwerkingskracht boven beeldrijkdom. Mijn prijsstelling en configuratie maken mij een competitieve keuze voor degenen die een balans zoeken tussen betaalbaarheid en prestaties. Echter, voor gebruikers die beeldkwaliteit en draagbaarheid prioriteren, zijn alternatieven met levendiger en helderdere schermen wellicht meer geschikt.

Kortom, bied ik een overtuigende mix van prestaties en betaalbaarheid, waardoor ik een aantrekkelijke optie ben voor videobewerking met een beperkt budget. Mijn robuuste componenten en veelzijdige poortselectie maken mij geschikt voor veeleisende taken, maar mijn beperkingen op het gebied van beeldrijkdom en draagbaarheid moeten worden overwogen in de context van specifieke gebruikersprioriteiten en gebruiksscenario's.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Apple MacBook Air (2022) MLY33N/A

Loading ...

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.35
Functionaliteit
9.57
Gebruiksgemak
8.61

Verkrijgbaar bij:

10. HP Envy x360

Loading ...

Voordelen HP Envy x360

 • list plusKrachtige 11e generatie Intel Core-processors en geïntegreerde Iris Xe-graphics voor robuuste videobewerkingsprestaties
 • list plusFlexibel 2-in-1 ontwerp met responsief aanraakscherm verbetert de bewerkingservaring
 • list plusGoed afgerond pakket geschikt voor makers die een balans zoeken tussen prestaties en flexibiliteit

Nadelen HP Envy x360

 • list plusKleuraccuraatheid van het display voldoet mogelijk niet aan professionele normen voor videobewerking
 • list plusPrestaties komen mogelijk niet overeen met de mogelijkheden van high-end, toegewijde videobewerkingswerkstations
 • list plusDisplay is een beetje dof en de kleurdekking is slechts gemiddeld, volgens sommige gebruikers

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.26
Functionaliteit
9.27
Gebruiksgemak
8.65
# PRODUCTBESCHRIJVING

Als ik naar de HP Envy x360 kijk, zie ik een krachtige keuze voor videobewerking. Met zijn 11e generatie Intel Core processoren en geïntegreerde Iris Xe graphics biedt deze laptop robuuste prestaties voor veeleisende videobewerkingstaken. Zoals pcmag.com opmerkt, "De HP Envy x360 15 (2021) is een goed gebouwde, 15-inch 2-in-1 die sterke prestaties levert, een goed uitgevoerd 1080p touchscreen display en een goede batterijduur voor een redelijke prijs."

De evolutie van deze laptop heeft zijn prestaties en ontwerp verfijnd, waardoor het een topkeuze is geworden voor contentcreatie. Het kenmerkende element van de Envy x360 ligt in zijn flexibele 2-in-1 ontwerp, waardoor creators naadloos kunnen schakelen tussen laptop- en tabletmodus, wat de bewerkingservaring verbetert. De responsieve touch display versterkt zijn aantrekkingskracht verder, waardoor het aansluit bij een breed scala aan bewerkingsstijlen en voorkeuren.

In vergelijking met zijn concurrenten onderscheidt de HP Envy x360 zich door zijn combinatie van rekenkracht, grafische mogelijkheden en veelzijdig ontwerp als een sterke speler in het videobewerkingslandschap. Wanneer het wordt vergeleken met concurrenten, blinkt het uit in het leveren van een evenwichtig pakket dat geschikt is voor creators die streven naar een balans tussen prestaties en flexibiliteit. Zoals pcmag.com bevestigt, "Als je op zoek bent naar een grote, converteerbare laptop, is de HP Envy x360 15 (2021) zeker het bekijken waard."

Hoewel de HP Envy x360 op veel vlakken uitblinkt, heeft het ook enkele beperkingen. Zo voldoet de kleurnauwkeurigheid van het display mogelijk niet aan de eisen van professionele videobewerking, zoals sommige gebruikers hebben opgemerkt. Daarnaast kan de prestatie, hoewel prijzenswaardig, niet op tegen de mogelijkheden van hoogwaardige, speciale videobewerkingswerkstations. Zoals pcmag.com benadrukt, "Het display is een beetje dof en de kleurdekking is slechts gemiddeld, wat creatieve professionals kan teleurstellen."

Kortom, de HP Envy x360 springt eruit als een uitstekende laptop voor videobewerking, met een overtuigende balans tussen kracht, veelzijdigheid en betaalbaarheid. Zijn 2-in-1 ontwerp, robuuste prestaties en lovenswaardig display maken het een sterke keuze voor content creators, vooral degenen die op zoek zijn naar een veelzijdige en budgetvriendelijke optie. Hoewel het bepaalde beperkingen kan hebben op het gebied van displaykwaliteit en professionele prestaties, maakt het totale pakket het tot een opmerkelijke speler in het videobewerkingslaptop landschap.

Verkrijgbaar bij:

hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Laptops voor videobewerking. Er zijn namelijk 1489 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!