Wat is de beste Laptop voor videobewerking van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 07 december, 2023

Het kopen van een goede Laptop voor videobewerking is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste Laptop voor videobewerking van 2023? Na het analyseren van 1489 Laptops voor videobewerking kwam de Apple MacBook Pro 16 (2023) als beste getest uit onze Laptop voor videobewerking-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Laptops voor videobewerking, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Laptops voor videobewerking-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Laptop voor videobewerking-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Laptops voor videobewerking

1Score: 9.9
Apple MacBook Pro 16 (2023)
Top-laptop voor videobewerking
Apple MacBook Pro 16 (2023)
Apple
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Asus ROG Zephyrus G14
Beste laptop voor videobewerking
Asus ROG Zephyrus G14
Asus
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
16-inch MacBook Pro 2023
Uitstekende laptop voor videobewerking
16-inch MacBook Pro 2023
4Score: 9.6
Apple MacBook Pro (16-inch)
Apple MacBook Pro (16-inch)
Apple
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Apple 2023 MacBook Pro Laptop
Apple 2023 MacBook Pro Laptop
Apple
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
HP Envy x360
HP Envy x360
HP
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.2
MacBook Pro 14-inch (2023)
MacBook Pro 14-inch (2023)
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.2
ASUS ROG Zephyrus Duo 16
Superieure Windows-laptop voor videobewerking
ASUS ROG Zephyrus Duo 16
ASUS
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.1
Dell XPS 15 9530
Dell XPS 15 9530
Dell
10Score: 8.9
Apple MacBook Air (2022) MLY33N/A
Apple MacBook Air (2022) MLY33N/A
Apple
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Laptop Voor Videobewerking Koopgids

Het bewerken van video's is een veeleisende taak die veel rekenkracht en opslagruimte vereist. Een geschikte laptop voor videobewerking moet aan bepaalde eisen voldoen om soepel en efficiënt te werken. In dit artikel zullen we je laten zien waar je op moet letten!

Welke grafische kaart heb ik nodig voor videobewerking?

Als je van plan bent om videobewerking op je laptop te doen, dan heb je een grafische kaart nodig die krachtig genoeg is om de taak aan te kunnen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel laptops die speciaal zijn ontworpen voor creatieve professionals. Let op de volgende specificaties:

 • Videokaart met voldoende RAM: Zorg ervoor dat de grafische kaart over voldoende geheugen beschikt om grote videobestanden en grafische afbeeldingen te verwerken. Over het algemeen heb je minimaal 4 GB videogeheugen nodig voor videobewerking, maar als je met hogere resoluties en complexe visuele effecten werkt, heb je mogelijk meer nodig.
 • CUDA Cores: Als je gebruik maakt van Adobe Premiere of andere videobewerkingssoftware die GPU-versnelling ondersteunt, dan is het belangrijk om een grafische kaart te kiezen die veel CUDA-cores heeft. CUDA is een parallel computing platform van NVIDIA dat de verwerkingssnelheid van complexe berekeningen versnelt.
 • Klokfrequentie en Boost Clock: Hogere klokfrequenties en boostklokken bieden betere prestaties tijdens het renderen en afspelen van videobestanden.
 • Bandbreedte: Een hogere bandbreedte zorgt voor snellere gegevensoverdracht tussen de grafische kaart en de computer, wat vooral belangrijk is bij het werken met 4K-video en hogere resoluties

Welke processor voor Premiere Pro?

Als je op zoek bent naar een processor die geschikt is voor Adobe Premiere Pro, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Premiere Pro is een veeleisend programma dat veel rekenkracht vereist om soepel te kunnen werken, vooral bij het bewerken van video's met een hoge resolutie.

Hieronder vind je enkele belangrijke overwegingen bij het kiezen van een processor voor Premiere Pro:

 1. Kloksnelheid: Een hogere kloksnelheid betekent doorgaans betere prestaties bij het renderen van video's en het afspelen van voorvertoningen. Een processor met een klokfrequentie van minimaal 3,5 GHz wordt aanbevolen.
 2. Aantal cores: Premiere Pro kan profiteren van meerdere cores bij het renderen van video's en het uitvoeren van andere intensieve taken. Een processor met minstens 8 cores wordt aanbevolen.
 3. Hyper-Threading: Hyper-Threading is een technologie die de processor in staat stelt om meerdere taken tegelijk uit te voeren, wat vooral handig is bij het werken met grote videobestanden. Een processor met Hyper-Threading is aan te raden.

Hoeveel RAM heb ik nodig voor videobewerking?

Videobewerking is een intensieve taak die veel geheugen (RAM) vereist om soepel te kunnen werken.Hoeveel RAM je nodig hebt, hangt af van verschillende factoren, zoals de resolutie van je video's, de lengte van je projecten en de complexiteit van de bewerkingen die je uitvoert.

Over het algemeen geldt dat meer RAM altijd beter is voor videobewerking. Als vuistregel wordt echter aanbevolen om minstens 16 GB RAM te hebben voor videobewerking. Dit zal je in staat stellen om basisbewerkingen uit te voeren op Full HD-video's zonder vertraging of haperingen.

Als je echter werkt met 4K- of 8K-video's of als je zeer complexe bewerkingen uitvoert, heb je waarschijnlijk meer RAM nodig. Voor dit soort taken wordt vaak aanbevolen om minstens 32 GB RAM te hebben, of zelfs meer als je het je kunt veroorloven.

Houd er rekening mee dat het hebben van veel RAM alleen niet voldoende is om je videobewerkingswerk soepel te laten verlopen. Andere specificaties, zoals de processor, grafische kaart en opslagsnelheid, spelen ook een belangrijke rol. 

Wat is beter: Nvidia of AMD?

Of Nvidia of AMD beter is, hangt af van verschillende factoren, zoals je budget, de specifieke toepassingen waarvoor je je computer gaat gebruiken en je persoonlijke voorkeur.

Nvidia en AMD zijn beide gerenommeerde merken in de wereld van grafische kaarten, en ze bieden allebei hoogwaardige producten voor verschillende doeleinden. 

Over het algemeen wordt Nvidia beschouwd als de beste optie voor gaming en videobewerking, terwijl AMD betere prestaties kan bieden voor toepassingen die meer gebruik maken van de rekenkracht van de CPU en GPU, zoals 3D-rendering, machine learning en cryptocurrency mining.

Nvidia-kaarten zijn ook over het algemeen iets duurder dan AMD-kaarten, maar ze bieden vaak betere prestaties en hebben geavanceerde functies zoals Ray Tracing en DLSS (Deep Learning Super Sampling) die niet beschikbaar zijn op AMD-kaarten.

Kortom, het is belangrijk om je onderzoek te doen en te bepalen welk merk het beste past bij je specifieke behoeften en budget. Als je bijvoorbeeld een gamer of een videobewerker bent, is Nvidia misschien de beste optie voor jou. Als je echter voornamelijk werkt met toepassingen die rekenkracht vereisen, kan AMD de betere keuze zijn.

Is grafische kaart hetzelfde als videokaart?

Ja, de termen "grafische kaart" en "videokaart" worden vaak door elkaar gebruikt en verwijzen naar hetzelfde onderdeel van een computer

Een grafische kaart of videokaart is verantwoordelijk voor het leveren van visuele output aan een beeldscherm en helpt bij het versnellen van grafische taken, zoals videobewerking, gaming en 3D-rendering. 

Kortom, de grafische kaart of videokaart is een essentieel onderdeel van een computer voor iedereen die intensief werkt met grafische toepassingen of videogames speelt.

hero illustration

Hoe testen we Laptops voor videobewerking?

Om de beste Laptop voor videobewerking te vinden, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Laptop voor videobewerking-test hebben we 1489 Laptops voor videobewerking vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze Laptop voor videobewerking-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 buitenstaande expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Laptop voor videobewerking-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Laptop voor videobewerking-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van het meest geschikte Laptop voor videobewerking in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1489 Laptops voor videobewerking te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Laptops voor videobewerking op een rij

1. Top-laptop voor videobewerking: Apple MacBook Pro 16 (2023)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Apple MacBook Pro 16 (2023)

 • list plusUitzonderlijke verwerkingskracht voor resource-intensieve taken zoals videobewerking, beeldbewerking en 3D-rendering.
 • list plusGoede selectie van poorten, waaronder Thunderbolt 4, een SD-kaartsleuf en een HDMI-poort die tot 8K-resolutie ondersteunt op een extern scherm.
 • list plusCompact formaat en krachtige specificaties maken het een uitstekende keuze voor professionele videobewerkers.

Nadelen Apple MacBook Pro 16 (2023)

 • list plusIets zwaarder dan sommige concurrenten.
 • list plusHet ontwerp blijft vergelijkbaar met zijn voorganger.
 • list plusConcurrentie van andere MacBook-modellen zoals de MacBook Pro 16-inch en de MacBook Pro 13-inch.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.42
Functionaliteit
9.49
Gebruiksgemak
10
De nieuwe MacBook Pro 14-inch (2023) is een geweldige laptop voor videobewerking, met indrukwekkende prestaties en een scala aan functies die tegemoet komen aan de behoeften van creatieve professionals. Met Apple's M2 Pro en M2 Max chips wordt hij geprezen als 's werelds snelste 14-inch laptop, met uitzonderlijke verwerkingskracht voor intensieve taken zoals videobewerking, beeldbewerking en 3D-rendering.

"De M2 Pro of M2 Max chip biedt uitzonderlijke verwerkingskracht, waardoor hij ideaal is voor intensieve taken zoals videobewerking, beeldbewerking, 3D-rendering en modelleren." (Creative Bloq)

De MacBook Pro 14-inch is verkrijgbaar in verschillende configuraties, te beginnen bij $1,999 voor het basismodel, dat een 10-core M2 Pro CPU, 16-core GPU, 16GB geheugen en 512GB SSD-opslag omvat. Modellen in een hogere prijsklasse bieden krachtigere CPU's, GPU's en geheugenopties, zodat gebruikers de specificaties kunnen kiezen die bij hun behoeften passen.

Het ontwerp van de MacBook Pro 14-inch lijkt op dat van zijn voorganger, met een solide aluminium behuizing en de keuze uit de kleuren Zilver of Space Gray. Hoewel hij iets zwaarder is dan sommige concurrenten, compenseert hij dit met zijn indrukwekkende kracht en prestaties.

De laptop biedt een goede selectie van poorten, waaronder Thunderbolt 4, een SD-kaartsleuf en een HDMI-poort die ondersteuning biedt voor een externe display met een resolutie tot 8K. Dit zorgt voor naadloze connectiviteit en flexibiliteit voor videobewerkingsprofessionals.

"Het scherm is prachtig en biedt uitstekende kleurnauwkeurigheid en helderheid." (Creative Bloq)

Het mini-LED-scherm van de MacBook Pro 14-inch wordt hoog gewaardeerd en biedt exceptionele visuele ervaringen met uitstekende kleurnauwkeurigheid en helderheid. Dit scherm is een opvallende functie die de videobewerkingservaring verbetert.

In vergelijking met andere MacBook-modellen onderscheidt de MacBook Pro 14-inch (2023) zich door zijn compacte formaat, waardoor hij zeer draagbaar is en tegelijkertijd krachtige prestaties levert. Het is een uitstekende keuze voor degenen die een laptop nodig hebben die probleemloos veeleisende software zoals After Effects, Photoshop en Premiere tegelijkertijd aankan.

"De MacBook Pro 14-inch (M2, 2023) presteert indrukwekkend en kan probleemloos veeleisende software zoals After Effects, Photoshop en Premiere tegelijkertijd aan." (Creative Bloq)

Wat betreft de concurrentie, concurreert de MacBook Pro 14-inch met andere MacBooks zoals de MacBook Pro 16-inch (2023) en de MacBook Pro 13-inch (M2, 2023). Hoewel de MacBook Pro 16-inch een groter scherm en een langere batterijduur biedt, biedt de MacBook Pro 13-inch draagbaarheid voor degenen die een compacter alternatief nodig hebben. De MacBook Pro 14-inch biedt een balans tussen prestaties en draagbaarheid, waardoor het een uitstekende keuze is voor videobewerkingsprofessionals.

Al met al is de MacBook Pro 14-inch (2023) een eersteklas laptop voor videobewerking, met indrukwekkende prestaties, uitstekende beeldkwaliteit en een scala aan functies die tegemoet komen aan de behoeften van creatieve professionals. Zijn compacte formaat en krachtige specificaties maken het een opvallende keuze op de markt.

"De nieuwe MacBook Pro 14-inch (2023) wordt geprezen als 's werelds snelste 14-inch laptop, dankzij Apple's M2 Pro en M2 Max chips." (Tom's Guide)

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

2. Beste laptop voor videobewerking: Asus ROG Zephyrus G14

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Asus ROG Zephyrus G14

 • list plusHoge veelzijdigheid: geschikt voor videobewerking, gamen, multimediaconsumptie en zakelijk gebruik.
 • list plusCompact en lichtgewicht ontwerp voor eenvoudig draagbaarheid.
 • list plusKrachtige AMD CPU en GPU voor veeleisende taken.

Nadelen Asus ROG Zephyrus G14

 • list plusMogelijke problemen met warmte en geluid bij zware belasting.
 • list plusLage contrastweergave is mogelijk niet ideaal voor donkere ruimtes.
 • list plusKortere batterijduur in vergelijking met zijn voorganger.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.52
Functionaliteit
9.59
Gebruiksgemak
10
De Asus ROG Zephyrus G14 is een zeer veelzijdige laptop die uitblinkt in verschillende gebruikssituaties, waaronder videobewerking, gaming, multimediaconsumptie en zakelijk gebruik. Het is een compacte en lichtgewicht laptop, waardoor hij gemakkelijk mee te nemen is voor school of zakelijk gebruik. De laptop biedt krachtige prestaties met zijn AMD CPU en GPU, waardoor hij geschikt is voor veeleisende taken zoals videobewerking en 3D-animatie.

Een van de opvallende kenmerken van de Asus ROG Zephyrus G14 is het scherpe en heldere display. Volgens PCMag heeft het een QHD 120Hz-display met VRR-ondersteuning om schermtearing te verminderen. Het display zorgt voor een geweldige kijkervaring bij het consumeren van multimedia en het maken van inhoud. Het heeft echter een laag contrast, wat mogelijk niet ideaal is voor het bekijken in een donkere kamer.

Op het gebied van gaming biedt de Asus ROG Zephyrus G14 een soepele game-ervaring met zijn AMD CPU en GPU. Het ondersteunt resoluties van 1080p en 1440p, maar het kan nodig zijn om de instellingen bij 1440p te verlagen om 60fps te behalen in sommige games. De laptop beschikt ook over een comfortabel toetsenbord, een responsief touchpad en een ruime selectie aan poorten, zoals opgemerkt door RTings. Hij kan echter warm en luidruchtig worden bij intensief gebruik, en er is enige thermische beperking op de GPU.

Voor videobewerking en andere CPU- of GPU-intensieve taken schittert de Asus ROG Zephyrus G14 met zijn krachtige AMD CPU en GPU. Hij is geschikt voor taken zoals videobewerking en 3D-animatie en biedt een scherp QHD-display met een breed kleurengamma. De laptop biedt ook een comfortabele gebruikerservaring met zijn responsieve touchpad en ruime selectie aan poorten.

Volgens Notebookcheck heeft de Asus ROG Zephyrus G14 de nieuwe AMD Zen4 Phoenix-processor en de snelle GeForce RTX 4090 Laptop. Hij heeft ook een 165Hz Mini-LED-paneel in een compact formaat van 14 inch. De laptop biedt goede connectiviteit met USB 4.0, een snelle microSD-kaartlezer en een goed geluidssysteem. Hij kan echter luidruchtig zijn tijdens het gamen en de batterijduur is korter in vergelijking met zijn voorganger.

Op het gebied van design valt de Asus ROG Zephyrus G14 op met zijn constructie van magnesiumlegering en het kenmerkende deksel met kleine gaatjes. Hij weegt 3,5 pond en heeft een compact formaat, waardoor hij gemakkelijk mee te nemen is. De laptop maakt gebruik van het ErgoLift-scharnier voor verbeterde ergonomie en warmtebeheer. Hij heeft ook een goed toetsenbord met witte achtergrondverlichting.

Al met al is de Asus ROG Zephyrus G14 een goed gebouwde en veelzijdige laptop die krachtige prestaties, een scherp display en een comfortabele gebruikerservaring biedt. Hij kan echter problemen hebben met warmte en geluid bij intensief gebruik. Zoals opgemerkt door Tom's Hardware, wordt hij beschouwd als een van de beste gaminglaptops op basis van AMD die beschikbaar zijn.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Mediamarkt.nl

Online op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis.

Bekijk prijs

3. Uitstekende laptop voor videobewerking: 16-inch MacBook Pro 2023

Loading ...

Voordelen 16-inch MacBook Pro 2023

 • list plusKrachtige functies en verbeteringen ten opzichte van eerdere modellen.
 • list plusDegelijke poortselectie, waaronder MagSafe 3-opladen, Thunderbolt 4, HDMI en SDXC-geheugenkaartsleuf.
 • list plusHoogwaardig display met ongelooflijke helderheid en contrastverhouding.

Nadelen 16-inch MacBook Pro 2023

 • list plusGroot formaat en gewicht zijn mogelijk niet ideaal voor draagbaarheid.
 • list plusNiet de meest draagbare optie voor bewerking onderweg.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.59
Functionaliteit
9.49
Gebruiksgemak
9.84
De 16-inch MacBook Pro (2023) is een voortreffelijke laptop voor videobewerking, met een scala aan krachtige functies en verbeteringen ten opzichte van zijn voorgangers. Met een solide selectie van poorten, waaronder MagSafe 3-opladen, Thunderbolt 4, HDMI en een SDXC-geheugenkaartsleuf, biedt het uitstekende connectiviteitsopties voor videobewerkingstaken. De HDMI-poort is geüpgraded om 4K bij 240 Hz of 8K bij 60 Hz te ondersteunen, zodat je verzekerd bent van een uitvoer van hoge kwaliteit ("De laptops hebben volledige functietoetsen, Touch ID op de aan/uit-knop en verschillende poorten, waaronder MagSafe 3-opladen, Thunderbolt 4, HDMI en een SDXC-geheugenkaartsleuf." - Tom's Hardware).

De MacBook Pro 16-inch (2023) behoudt het strakke ontwerp van eerdere modellen, met een stevige aluminium behuizing en MagSafe-voedingskabels in bijpassende kleuren. Het display heeft een inkeping aan de bovenkant, vergelijkbaar met de iPhone, die met softwareaanpassingen kan worden weggewerkt. Het 16,2-inch Liquid Retina XDR-display met ProMotion-technologie biedt ongelooflijke helderheid en contrastverhouding, waardoor het ideaal is voor videobewerking, fotobewerking en het bekijken van films ("Het display is een Liquid Retina XDR met mini-LED-achtergrondverlichting, met ongelooflijke helderheid en contrastverhouding, waardoor het ideaal is voor taken zoals fotobewerking en film kijken." - Creative Bloq).

De MacBook Pro 16-inch (2023) wordt aangedreven door de Apple M2 Pro- en M2 Max-processors, die indrukwekkende productiviteitsprestaties leveren. Met maximaal 96 GB aan gedeeld geheugen en maximaal 4 TB aan opslagruimte biedt het voldoende ruimte voor het opslaan en verwerken van grote videobestanden ("De M2 Pro en M2 Max leveren indrukwekkende productiviteitsprestaties." - Tom's Hardware). De laptop draait op macOS Ventura en wordt geleverd met een FaceTime HD-camera van 1080p, waardoor je kunt genieten van videovergaderingen en contentcreatie van hoge kwaliteit.

Wat prestaties betreft, blinkt de MacBook Pro 16-inch (2023) uit in grafische prestaties en geheugenbandbreedte in vergelijking met zijn voorgangers. Benchmarks tonen een snellere single-core prestatie en efficiënte transcodering van 4K-video's, waardoor het een krachtig gereedschap is voor videobewerkingstaken ("Qua prestaties biedt de MacBook Pro met de M2 Pro- of M2 Max-chip indrukwekkende grafische prestaties en geheugenbandbreedte in vergelijking met zijn voorgangers." - Creative Bloq).

Hoewel de MacBook Pro 16-inch (2023) indrukwekkende functies en prestaties biedt, is het grote formaat en gewicht mogelijk niet ideaal voor degenen die op zoek zijn naar een meer draagbare optie. Hij weegt 4,8 pond, waardoor hij minder handig is voor bewerking onderweg ("De laptop is aan de zwaardere kant, maar hij is een geweldige vervanging voor een desktop." - Creative Bloq). Voor gebruikers die draagbaarheid prioriteren, kan de MacBook Pro 13-inch (M2, 2023) een meer geschikte keuze zijn, met uitstekende prestaties en batterijduur in een kleinere vormfactor.

Al met al onderscheidt de 16-inch MacBook Pro (2023) zich als een voortreffelijke laptop voor videobewerking, met zijn krachtige prestaties, hoogwaardige display en ruime opslagopties. Met zijn scala aan poorten en verbeterde HDMI-ondersteuning is het een veelzijdige keuze voor het aansluiten van externe apparaten. Hoewel het misschien niet de meest draagbare optie is, maken de desktopvervangende mogelijkheden het een onverslaanbare keuze voor professionele videobewerkers ("Al met al blijft de MacBook Pro 16-inch (2023) een onverslaanbare laptop met zijn ontwerp, display, batterijduur en krachtige prestaties." - Creative Bloq).

Verkrijgbaar bij:

4. Apple MacBook Pro (16-inch)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Apple MacBook Pro (16-inch)

 • list plusKrachtige prestaties voor videobewerking
 • list plusPrachtig display met Liquid Retina XDR-technologie
 • list plusElegant ontwerp met dunne randen en fysieke functietoetsen

Nadelen Apple MacBook Pro (16-inch)

 • list plusHogere prijsklasse
 • list plusUitsparing kan delen van de menubalk bedekken
 • list plusAndere opties beschikbaar tegen lagere prijzen

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.72
Functionaliteit
9.75
Gebruiksgemak
9.18
De Apple MacBook Pro (16-inch) is mijn absolute favoriet voor videobewerking, met zijn krachtige prestaties en verbluffende display. Deze laptop is uitgerust met de M1 Pro-chip, wat zorgt voor de allerbeste prestaties en een herontworpen behuizing. Met een startprijs van €2.499,- bevindt hij zich misschien aan de hogere kant van het prijsspectrum, maar zijn mogelijkheden maken het meer dan de investering waard.

Volgens PCMag biedt de MacBook Pro (16-inch) een veilige en vloeiende verbinding, wat zorgt voor een naadloze gebruikerservaring. TechRadar noemt de MacBook Pro (16-inch) een van de beste Macs voor videobewerking, dankzij het 16,2-inch Liquid Retina XDR-display, indrukwekkende batterijduur en krachtige M1 Pro-chip.

De MacBook Pro (16-inch) heeft een strak design met dunne randen en een inkeping waar de webcam zich bevindt. Hoewel de inkeping een deel van de menubalk bedekt, heeft Apple aangekondigd dit probleem op te lossen in een toekomstige macOS-update. Het vervangen van de Touch Bar door fysieke functietoetsen wordt door gebruikers als een positieve verandering ervaren, zoals gemeld door Tom's Guide.

De review van Creative Bloq noemt de MacBook Pro 14-inch (M2, 2023) de beste Mac voor videobewerking in het algemeen. Dit model biedt uitstekende prestaties, hoge draagbaarheid en een prachtig, scherp scherm. De M2 Pro- of M2 Max-chip biedt uitstekende verwerkingskracht, waardoor het ideaal is voor resource-intensieve taken zoals videobewerking. Daarnaast beschikt het over verschillende poorten, waaronder HDMI, Thunderbolt 4, SDXC-kaartsleuf, audio-aansluiting en MagSafe 3.

Al met al blinkt de MacBook Pro (16-inch) uit in prestaties, beeldkwaliteit en design. Maar de hogere prijs kan voor sommige gebruikers een beperking zijn. Als budget een zorg is, zijn er andere opties beschikbaar. Desondanks is de MacBook Pro (16-inch) voor professionals of enthousiastelingen die specifiek op zoek zijn naar een laptop voor videobewerking absoluut de beste keuze. De kracht, het display en de algehele prestaties maken hem tot een uitblinker op de markt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Apple 2023 MacBook Pro Laptop

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Apple 2023 MacBook Pro Laptop

 • list plusKrachtige M2 Pro en M2 Max processoren
 • list plusPrachtig 16.2-inch Liquid Retina XDR-display met ProMotion-technologie
 • list plusIndrukwekkende batterijduur

Nadelen Apple 2023 MacBook Pro Laptop

 • list plusHoger prijskaartje

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.69
Gebruiksgemak
9.28
De Apple MacBook Pro (2023) met de M2 Pro en M2 Max chips is een krachtige laptop die speciaal is ontworpen voor videobewerking en professioneel gebruik. Hij heeft hetzelfde strakke design als het vorige model, maar introduceert verschillende belangrijke verbeteringen.

Een opvallende functie is de inkeping aan de bovenkant van het scherm, vergelijkbaar met de iPhone 14, waarin een 1080p camera is geplaatst. Dit zorgt voor verbeterde videobellen en het maken van content. De laptop biedt ook verschillende poorten, waaronder MagSafe 3, Thunderbolt 4, HDMI en een SDXC-geheugenkaartsleuf, waardoor je veelzijdig kunt aansluiten.

De M2 Pro en M2 Max processors leveren uitzonderlijke prestaties, met opties tot wel 96GB aan gedeeld geheugen en 4TB aan opslagruimte. Volgens Tom's Hardware biedt de MacBook Pro (2023) "indrukwekkende productiviteitsprestaties" voor professionals. Met name de M2 Max chip springt eruit met zijn 38-core GPU en geheugenbandbreedte van 400GB/s, waardoor hij zeer geschikt is voor veeleisende videobewerkingstaken.

De MacBook Pro (2023) heeft een prachtig 16,2-inch Liquid Retina XDR-scherm met ProMotion-technologie voor adaptieve verversingssnelheden tot 120Hz. Dit zorgt voor vloeiende en vloeiende beelden tijdens het bewerken van video's of werken met grafisch intensieve applicaties. Het scherm heeft ook een contrastverhouding van 1.000.000:1 en een helderheid van 1000 nits volledig scherm, waardoor het uitstekend is voor HDR-content.

Wat betreft de batterijduur biedt de MacBook Pro indrukwekkende prestaties, met tot wel 22 uur aan Apple TV-app filmweergave en tot wel 15 uur aan draadloos webbrowsen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de 100-watt-uur lithium-polymeerbatterij, een van de grootste ooit gebruikt in een MacBook.

De connectiviteit en uitbreidingsmogelijkheden van de laptop zijn ook lovenswaardig. Hij ondersteunt tot twee externe beeldschermen met een resolutie tot 6K via Thunderbolt en HDMI. De toevoeging van de SDXC-kaartsleuf, HDMI-poort en MagSafe 3-oplaadfunctie verbeteren verder de veelzijdigheid.

Hoewel de MacBook Pro (2023) op veel gebieden uitblinkt, hangt er wel een hoger prijskaartje aan. Het 14-inch model begint bij $2.499, terwijl het 16-inch model begint bij $5.299. Maar zoals Apple benadrukt, biedt de MacBook Pro baanbrekende prestaties en de langste batterijduur ooit in een Mac.

Tot slot is de Apple MacBook Pro (2023) met de M2 Pro en M2 Max chips een laptop van topklasse voor videobewerking en professioneel gebruik. Zijn krachtige processors, prachtige display, uitgebreide connectiviteitsopties en indrukwekkende batterijduur maken hem onderscheidend van concurrenten. Hoewel hij duurder kan zijn dan andere opties, rechtvaardigen zijn prestaties en functies de investering voor professionals die een betrouwbare en hoogwaardige laptop nodig hebben.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 7 tot 8 dagen

Bekijk prijs

6. HP Envy x360

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen HP Envy x360

 • list plusStevige en duurzame volledig metalen behuizing
 • list plusKrachtige prestaties voor multitasking en videobewerking
 • list plusPremium bouwkwaliteit in vergelijking met concurrenten

Nadelen HP Envy x360

 • list plusKrap en verouderd ontwerp van het display
 • list plusDim display met lage maximale helderheid
 • list plusZwaarder dan verwacht, waarschijnlijk door het touch-display

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.49
Functionaliteit
9.14
Gebruiksgemak
9.75
De HP Envy x360 is een veelzijdige laptop die is ontworpen voor videobewerking en een premium uitstraling heeft met een lange batterijduur. Er zijn echter enkele beperkingen die de algehele aantrekkingskracht kunnen beïnvloeden.

Een opvallende eigenschap van de Envy x360 is het volledig metalen chassis, dat een stevige en duurzame constructie biedt. Volgens PCMag voelt "het chassis zeer solide aan en de klep is stijf, met weinig flexibiliteit." Dit zorgt ervoor dat de laptop bestand is tegen de eisen van videobewerkingstaken en dagelijks gebruik.

Wat betreft de prestaties wordt de Envy x360 aangedreven door een Intel Evo platform Core i7-processor en 16 GB geheugen. Dit maakt soepel multitasken en efficiënte videoweergave mogelijk. CNET merkt op dat de laptop "door dagelijkse productiviteitstaken vliegt en probleemloos zware programma's zoals Adobe Premiere Pro aankan."

De Envy x360 wordt echter teleurgesteld door het display. De 16:9 beeldverhouding en verouderd ontwerp maken het minder geschikt voor taken zoals het lezen van documenten of webpagina's. CNET wijst erop dat het display "krap" is en "niet ideaal voor productiviteitstaken." Bovendien is het display donker, met een maximale helderheid van slechts 250 nits.

Een ander nadeel is het gewicht van de laptop, dat zwaarder aanvoelt dan het zou moeten zijn. Dit komt waarschijnlijk door de extra lagen die nodig zijn voor het aanraakscherm. Bovendien wordt de Envy x360 geleverd zonder pen, wat een teleurstelling kan zijn voor degenen die willen profiteren van de touchscreenmogelijkheden voor videobewerkingstaken.

Vergeleken met concurrenten valt de Envy x360 op door zijn hoogwaardige bouwkwaliteit en efficiënte prestaties. Maar het valt achter op het gebied van beeldkwaliteit en gewicht. Als beeldkwaliteit en draagbaarheid topprioriteiten zijn, zijn er mogelijk betere opties beschikbaar.

Over het algemeen is de HP Envy x360 een capabele laptop voor videobewerking met krachtige prestaties en een stevige constructie. Maar de tekortkomingen op het gebied van beeldkwaliteit en gewicht moeten in overweging worden genomen voordat tot aankoop wordt overgegaan. Zoals CNET zegt: "De HP Envy x360 is een goede 2-in-1 die wordt tegengehouden door een verouderd display."

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. MacBook Pro 14-inch (2023)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MacBook Pro 14-inch (2023)

 • list plusKrachtige prestaties voor videobewerking
 • list plusIndrukwekkende batterijduur
 • list plusHoogwaardig display

Nadelen MacBook Pro 14-inch (2023)

 • list plusIets zwaarder ontwerp
 • list plusStorende inkeping op het display

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.06
Functionaliteit
8.87
Gebruiksgemak
9.72
De nieuwe MacBook Pro 14-inch (2023) is een gamechanger in de wereld van laptops, vooral voor videobewerking. Met de krachtige M2 Pro- en M2 Max-chips van Apple wordt het geprezen als 's werelds snelste 14-inch laptop. Volgens Tom's Guide is "de MacBook Pro 14-inch (2023) een eersteklas laptop die ongelooflijke prestaties levert en tal van gewenste functies biedt voor creatieve professionals."

De MacBook Pro 14-inch is verkrijgbaar in drie verschillende configuraties, met prijzen vanaf $1.999 voor het basismodel. De high-end modellen bieden krachtigere specificaties, waaronder een 12-core CPU, een 30-core GPU en tot 32GB of 96GB aan geheugen. De kracht van deze laptop is uitzonderlijk, waardoor het een uitstekende keuze is voor videobewerkingstaken.

Een opvallende eigenschap van de MacBook Pro 14-inch is de batterijduur. Het biedt tot 18 uur aan filmweergave in de Apple TV-app of tot 12 uur draadloos internetgebruik, waardoor er voldoende tijd is voor videobewerking onderweg.

Het ontwerp van de laptop behoudt de strakke en solide aluminium behuizing van zijn voorganger, met keuzes in zilver en space gray. Er is echter één ontwerpfout die het vermelden waard is: de inkeping bovenaan het scherm waar de camera zich bevindt, kan afleidend zijn.

Op het gebied van connectiviteit biedt de MacBook Pro 14-inch een scala aan poorten, waaronder drie Thunderbolt 4-poorten, een SD-kaartsleuf en een HDMI-poort. De HDMI-poort ondersteunt een externe weergave met een resolutie tot 8K bij 60Hz. Dit maakt naadloze integratie mogelijk met externe monitoren en andere randapparatuur.

Het mini-LED-display van de MacBook Pro 14-inch wordt zeer gewaardeerd in de industrie. Volgens Apple heeft het een Liquid Retina XDR-display met een diagonaal van 14,2 inch en een native resolutie van 13024 bij 1964, waardoor verbluffende visuals met een breed kleurengamma en True Tone-technologie worden geleverd.

Bij het vergelijken van de MacBook Pro 14-inch met zijn tegenhangers benadrukt de TechRadar-review dat het een kosteneffectief alternatief is voor videobewerking. Het heeft krachtige processors, een goede batterijduur en een mini-LED-display. Het is echter de moeite waard om ook naar andere opties te kijken, zoals de MacBook Pro 16-inch (2023) voor nog betere prestaties en de MacBook Pro 13-inch (M2, 2023) voor draagbaarheid.

Samengevat is de MacBook Pro 14-inch (2023) een uitstekende laptop voor videobewerking. De krachtige prestaties, indrukwekkende batterijduur en hoogwaardige display maken het een uitstekende keuze voor creatieve professionals. Hoewel het ontwerp iets zwaarder is en de inkeping afleidend kan zijn, zijn dit kleine nadelen in vergelijking met de algehele mogelijkheden. Als je op zoek bent naar een eersteklas laptop voor videobewerking, is de MacBook Pro 14-inch (2023) zeker het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Superieure Windows-laptop voor videobewerking: ASUS ROG Zephyrus Duo 16

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ASUS ROG Zephyrus Duo 16

 • list plusHet unieke dual-screen ontwerp verbetert de mogelijkheden voor multitasking.
 • list plusKrachtige AMD Ryzen 9 7945HX CPU en NVIDIA GeForce RTX 4090 GPU.
 • list plusElegant en strak design met verschillende poorten.

Nadelen ASUS ROG Zephyrus Duo 16

 • list plusLagere kloksnelheid en extra stroom vereist voor het secundaire scherm kunnen de prestaties van de GPU beïnvloeden.
 • list plusRelatief zwaar en mogelijk minder draagbaar dan andere laptops.
 • list plusHogere prijsklasse is mogelijk niet geschikt voor budgetbewuste kopers.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.61
Functionaliteit
9.44
Gebruiksgemak
8.72
De ASUS ROG Zephyrus Duo 16 is een superieure Windows-laptop die speciaal is ontworpen voor videobewerking en gaming. Het heeft een uniek ontwerp met twee schermen, inclusief het tweede ScreenPad Plus, waarmee creatieve professionals nog productiever kunnen zijn. Deze laptop heeft al verschillende prijzen gewonnen vanwege zijn innovatieve ontwerp en krachtige prestaties.

Met een AMD Ryzen 9 7945HX CPU en een NVIDIA GeForce RTX 4090 GPU biedt de Zephyrus Duo 16 uitzonderlijke gaming- en renderingprestaties. Hij kan games op hoge instellingen draaien en soepel video's bewerken dankzij zijn krachtige hardware. Sommige recensies vermelden echter dat de RTX 4090 in deze laptop mogelijk niet zo goed presteert als andere laptops met dezelfde GPU, vanwege de lagere kloksnelheid en het extra vermogen dat nodig is voor het tweede scherm.

De Zephyrus Duo 16 valt op door zijn strakke en elegante ontwerp. Het heeft een 16-inch hoofdscherm met dunne randen en een 14-inch touchscreen als secundair scherm dat omhoog kan worden geklapt vanuit een vlakke positie. De laptop heeft verschillende poorten, waaronder USB, HDMI, Ethernet en een microSD-kaartlezer, waardoor het eenvoudig is om verschillende randapparatuur aan te sluiten. Hij is relatief compact en draagbaar, hoewel hij aan de zware kant is.

Een recensent prijst de Zephyrus Duo 16 als een uitstekende keuze voor creatieve professionals en gamers die productiviteit en prestaties belangrijk vinden. Het dubbele schermontwerp verbetert het gamen en multitasken op Windows 11, waardoor gebruikers gemakkelijk kunnen schakelen tussen applicaties en hun workflow efficiënt kunnen volgen.

De laptop heeft ook een 1080p IR-webcam met Windows Hello-ondersteuning, waardoor naadloze video-opname en veiligheid mogelijk zijn. Hij biedt tot 4TB aan PCIe 4.0 SSD-opslag in RAID 0 en 64GB DDR5 RAM, waardoor games en applicaties snel kunnen worden geladen. De AMD Ryzen 9 7945HX-processor levert uitstekende prestaties bij multitasking en is ideaal voor het renderen van grote videobestanden. De NVIDIA GeForce RTX 4090 GPU, aangedreven door de Ada Lovelace-architectuur, biedt gaming en content-creatie prestaties die vergelijkbaar zijn met desktopcomputers, met behulp van AI-aangedreven DLSS 3 en ray tracing.

Al met al is de ASUS ROG Zephyrus Duo 16 een krachtige laptop die is ontworpen voor videobewerking en gaming. Het dubbele schermontwerp, de krachtige hardware en geavanceerde functies maken het een uitstekende keuze voor creatieve professionals en gamers. Het is echter aan de prijzige kant, dus het is misschien niet geschikt voor mensen met een beperkt budget.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

9. Dell XPS 15 9530

Loading ...

Voordelen Dell XPS 15 9530

 • list plusIndrukwekkende prestaties
 • list plusPrachtig display
 • list plusElegant design

Nadelen Dell XPS 15 9530

 • list plusGebrek aan bepaalde poorten
 • list plusIets ondergemiddelde helderheid op het display
 • list plusNiet de beste optie voor een klein budget

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.39
Functionaliteit
9.49
Gebruiksgemak
8.64
De Dell XPS 15 (9530) is een krachtige laptop die perfect is voor makers en veeleisende gebruikers. Met zijn strakke design en indrukwekkende prestaties valt hij op in de markt. De laptop heeft een aluminium behuizing met afgeschuinde randen en een carbon fiber patroon op de polssteun, wat zorgt voor een premium uitstraling en gevoel.

Een van de opvallende kenmerken van de XPS 15 is het 15,6-inch 3.5K InfinityEdge-display. Volgens Laptop Mag biedt het display levendige kleuren en scherpe details, waarmee het de gemiddelde premium laptop overtreft op het gebied van kleurenbereik. De helderheid van het display ligt echter iets onder het gemiddelde.

Wat betreft prestaties is de XPS 15 (9530) uitgerust met een Intel Core i7-13700H-processor, Nvidia GeForce RTX 4070 GPU, 32 GB RAM en een 1 TB SSD. In benchmarktests liet hij sterke CPU-prestaties en indrukwekkende opslagsnelheden zien. Het is echter vermeldenswaardig dat de vorige generatie XPS 15 (9520) nog steeds achterliep op de concurrentie op het gebied van multicore-prestaties, zoals vermeld door Tom's Hardware.

De XPS 15 (9530) biedt een beperkt aantal poorten, waaronder USB 3.2 Gen 2 Type-C, Thunderbolt 4 en een full-sized SD-kaartlezer. Sommige gebruikers vinden het gebrek aan poorten, zoals HDMI en Ethernet, teleurstellend. Aan de positieve kant heeft de laptop een vingerafdruklezer geïntegreerd in de aan/uit-knop voor veilige aanmelding, wat zorgt voor een extra laag beveiliging.

Wat betreft prijsstelling is de XPS 15 verkrijgbaar in verschillende configuraties, met prijzen variërend van $1,499 tot $4,649. Dit maakt het geschikt voor verschillende budgetten en behoeften, hoewel het misschien niet de beste budgetoptie is.

Al met al is de Dell XPS 15 (9530) een topkeuze voor veeleisende gebruikers en makers. Zijn indrukwekkende prestaties, prachtige display en strakke design maken hem opvallend in de markt. Het gebrek aan bepaalde poorten en de iets ondergemiddelde helderheid van het display moeten echter worden overwogen. Zoals Laptop Mag vermeldt: "De Dell XPS 15 (9530) is een topkeuze voor veeleisende gebruikers en makers, met uitstekende prestaties en een prachtig display."

Verkrijgbaar bij:

10. Apple MacBook Air (2022) MLY33N/A

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.36
Functionaliteit
8.63
Gebruiksgemak
8.83
De Apple MacBook Air (2022) MLY33N/A is een krachtige laptop die is ontworpen voor videobewerking. Het biedt indrukwekkende prestaties en een scala aan functies die het een uitstekende keuze maken voor professionals in het veld.

Een opvallende functie van de MacBook Air is de Apple M2-chip, die een 8-core CPU en een 8-core GPU biedt. Dit zorgt voor soepele en efficiënte videobewerking, evenals de mogelijkheid om resource-intensieve taken zoals beeldbewerking, 3D-rendering en 3D-modellering aan te kunnen. Zoals Creative Bloq zegt: "De MacBook Air M2 wordt ten zeerste aanbevolen voor videobewerking onderweg."

De laptop heeft ook een prachtig 13,6-inch Liquid Retina-display met een resolutie van 2560 x 1664 pixels en een helderheid van 500 nits. Dit display biedt uitstekende kleuraccuraatheid, zodat video's met precisie en nauwkeurigheid worden weergegeven. Volgens Apple heeft de MacBook Air een batterijduur van maximaal 18 uur Apple TV-app-filmweergave of maximaal 15 uur draadloos webbrowsen, wat voldoende vermogen biedt voor lange bewerkingssessies.

Wat connectiviteit betreft, wordt de MacBook Air geleverd met twee Thunderbolt/USB 4-poorten, waarmee snelle gegevensoverdracht mogelijk is en de mogelijkheid om externe displays aan te sluiten met een resolutie tot 6K. Het beschikt ook over MagSafe 3-opladen, een 3,5 mm koptelefoonaansluiting en ondersteunt Wi-Fi 6 en Bluetooth 5.3 voor naadloze draadloze connectiviteit.

Het slanke en lichte ontwerp van de MacBook Air, met een gewicht van slechts 2,7 pond, maakt het zeer draagbaar en ideaal voor onderweg werken. Zoals Wired zegt: "Deze laptop is ongelooflijk licht, dun en gemakkelijk mee te nemen, wat perfect is voor mensen die veel reizen of onderweg werken."

Hoewel de MacBook Air uitblinkt op vele gebieden, is het belangrijk op te merken dat het mogelijk niet dezelfde prestatieniveau heeft als de MacBook Pro 14-inch (M2, 2023), die specifiek is ontworpen voor professionele videobewerking. Zoals Creative Bloq vermeldt, biedt de MacBook Pro 14-inch uitstekende prestaties en een groter display, waardoor het een topkeuze is voor videobewerkingsprofessionals.

Al met al is de Apple MacBook Air (2022) MLY33N/A een krachtige en draagbare laptop die indrukwekkende prestaties biedt voor videobewerking. De Apple M2-chip, het display met hoge resolutie en de lange batterijduur maken het een uitstekende keuze voor professionals in het veld. Voor degenen die nog hogere prestaties nodig hebben, kan de MacBook Pro 14-inch (M2, 2023) een betere optie zijn.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Laptops voor videobewerking. Er zijn namelijk 1489 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!