Bestenu

Wat is de beste laptop voor fotobewerking van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 maart, 2023

Het aanschaffen van een goede laptop voor fotobewerking is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste laptop voor fotobewerking van 2023? Na het analyseren van 1166 laptops voor fotobewerking kwam de Medion Akoya E15415 MD62478 grijs als beste uit onze laptop voor fotobewerking-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de laptops voor fotobewerking, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 laptops voor fotobewerking-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame laptop voor fotobewerking-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste laptops voor fotobewerking

1Score: 10
Medion Akoya E15415 MD62478 grijs
Medion Akoya E15415 MD62478 grijs
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
HP 15s-eq2755nd - Laptop zilver
Beste Laptop voor fotobewerking voor hobbyisten
HP 15s-eq2755nd - Laptop zilver
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.9
MEDION AKOYA E15415 Intel Core blauw
MEDION AKOYA E15415 Intel Core blauw
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.9
Samsung Galaxy Book2 15 NP750XED-KC1NL zilver
Samsung Galaxy Book2 15 NP750XED-KC1NL zilver
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.9
ASUS TUF F15 FX506LHB-HN323W Gaming zwart
ASUS TUF F15 FX506LHB-HN323W Gaming zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.9
Acer Aspire 3 A317-53-52XA zilver
Acer Aspire 3 A317-53-52XA zilver
Acer
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.9
Acer Chromebook Vero 514 CBV514-1H-52PP grijs
Acer Chromebook Vero 514 CBV514-1H-52PP grijs
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.9
Medion E15413 MD62464 metallic
Medion E15413 MD62464 metallic
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.9
MSI GF63 Thin 11UC-875NL Gaming zwart
Beste Laptop voor fotobewerking voor gamers
MSI GF63 Thin 11UC-875NL Gaming zwart
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.9
Acer Aspire 3 (A315-58-55V2) zilver
Acer Aspire 3 (A315-58-55V2) zilver
Acer
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Laptop voor Fotobewerking Koopgids

Een goede fotograaf weet dat het schieten van het perfecte plaatje slechts de helft van het werk is. De nabewerking van foto's is een hele klus. Je hebt hiervoor een laptop nodig die moeiteloos de beste bewerkingsprogramma's draait. Met deze koopgids haal je de beste laptop voor fotobewerking in huis. Lees dus snel verder!

Welke laptop is het beste voor fotobewerking?

Heb je met een goede fotocamera wat mooie plaatjes geschoten? Het bewerken van je foto's is stap die tegenwoordig onmisbaar is. Een goede laptop voor fotobewerking moet aan enkele hardwarespecificaties voldoen. De benodigde bewerkingsprogramma's vragen veel van je laptop, dus bespaar niet op zaken als een goede processor, het werkgeheugen, de opslag en een goed beeldscherm

Welke processor is goed?

De processor, ook wel CPU,  is een van de belangrijkste onderdelen van een laptop. De CPU verwerkt instructies van een programma en voert deze taken uit. Hiermee is de processor het brein van de laptop. Een laptop voor fotobewerking heeft een goede processor nodig om alle programma's soepel uit te voeren. Let bij de processor op het aantal kernen en de kloksnelheid.

Aantal kernen

Vroeger hadden processors slechts één kern. Dit betekende dat de computer maximaal één taak tegelijkertijd uitvoerde. Dit leidde tot een slome computer met weinig rekenkracht, vooral naarmate software steeds meer van hardware begon te vragen. Tegenwoordig hebben processors minimaal twee en maximaal 64 kernen. Een dual-core processor (twee kernen) voert dus maximaal twee taken tegelijkertijd uit en is hiermee al een stuk sneller dan een single-core processor. 

Waar een normale, goede laptop al met een dual-core processor uit de voeten kan, heeft een laptop voor fotobewerking meer nodig dan dat. Programma's als Adobe Photoshop en Lightroom vereisen veel capaciteit van je laptop. Om deze programma's goed en snel te gebruiken, raad ik je een processor met minimaal acht kernen aan. 

Ga in ieder geval niet voor minder dan een quad-core processor (4 kernen). Een hoger aantal kernen is in principe beter, maar het verschil tussen 64 en 16 kernen is niet zodanig dat het de prijs waard is. 

Kloksnelheid

Naast het aantal kernen, is de kloksnelheid van een processor een belangrijk criterium. De kloksnelheid geeft de maximale hoeveelheid taken aan die een processor in 1 seconde uitvoert. Een kloksnelheid van 1 Hz komt overeen met één bewerking per seconde, maar dit kom je niet (meer) tegen in processors.

Tegenwoordig hebben processors kloksnelheden van wel een miljard keer groter. De kloksnelheid zie je dan ook vaak uitgedrukt in gigahertz (GHz). Om snel en soepel je foto's te bewerken, is een processor met minimaal 3 GHz aan kloksnelheid aan te raden. 

Enkele voorbeelden van geschikte processors zijn de AMD Ryzen 5/7, Intel Core i5/i7 en de Apple M1.

info

Idealiter kies je ook een processor uit de recentere generaties. Op het moment van schrijven zit Intel aan zijn twaalfde generatie, en AMD aan zijn vijfde.

Hoeveel werkgeheugen heeft een laptop voor fotobewerking nodig?

Het werkgeheugen ken je wellicht als het interne geheugen of RAM (random acces memory). Vergelijk het werkgeheugen met het kortetermijngeheugen van je hersenen. Alleen de data die nodig is voor het uitvoeren van taken, slaat de RAM tijdelijk op. Dit doet je laptop, zodat de processor snel bij de nuttige informatie kan, zonder de hele opslag af te struinen. Hoe meer GB aan RAM, hoe sneller de laptop is. 

Het werkgeheugen is zeer belangrijk voor een laptop voor fotobewerking. Voldoende werkgeheugen optimaliseert namelijk de werking van de processor. Ga daarom voor minstens 16 GB aan werkgeheugen, maar liever nog voor 32 GB. Meer werkgeheugen is niet per se aan te raden, want het brengt je niet veel meerwaarde voor de prijs die je betaalt. 

Videokaart

Een videokaart is verantwoordelijk voor de grafische processen op je beeldscherm. Elke laptop komt met een geïntegreerde videokaart. Voor de standaard fotobewerkingen – waarin je niet in meer dan ongeveer drie lagen werkt – is een geïntegreerde videokaart voldoende. De kwaliteit van de processor en het werkgeheugen zijn hierin bepalender voor de snelheid en kwaliteit van je bewerkingsprogramma's. 

Bewerk je naast foto's ook video's of 3D-beelden, of foto's met meerdere aanpassingslagen? Dan raad ik je een dedicated videokaart aan. Het voordeel van een dedicated videokaart is de betere kwaliteit van bewegende beelden. Deze extra videokaart maakt de beelden soepeler en laat de frames naadloos na elkaar opvolgen.

De nadelen van deze videokaart zijn het hogere batterijverbruik, de hitte die het produceert en de hardere koelingsgeluiden die hierbij horen.

De bekendste chips voor videokaarten komen van de merken NVIDIA en AMD. Voor geavanceerdere foto- en videobewerking raad ik je (minstens) de AMD Radeon RX 570 of de NVIDIA GeForce GTX 1060  aan.

Welk type opslag is goed?

Voor de opslag van de beste laptop voor fotobewerking heb je keuze uit de klassieke harde schijf (HDD), of een chip (SSD). De winnaar tussen deze twee is duidelijk. De SSD is niet alleen veel sneller, maar ook stabieler en stiller dan de HDD. 

Hier hangt uiteraard een prijskaartje aan. Ook al is een HDD goedkoper, raad ik het af hierop te besparen. Voor fotobewerking moet je laptop bestanden lezen uit de opslag. Om dit soepel te laten verlopen heb je de snelheid van een SSD nodig. Daarnaast is de kans groot dat je als fotobewerker veel grote RAW-bestanden op je laptop bewaart. Kies dus op zijn minst voor een grootte van 256 GB, maar liever nog 512 GB of meer

Beeldscherm

Tijdens het bewerken, is het zaak de foto's in volle glorie te aanschouwen. Een goed beeldscherm is dus cruciaal!

Resolutie

De beste laptop voor beeldbewerking heeft daarom een hoge resolutie. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper het beeld. Gelukkig zijn er nauwelijks nog laptops te koop met resoluties lager dan 1920 × 1080 pixels (Full HD). Hier heb je in principe voldoende aan, tenzij je op de pixel nauwkeurig wilt bewerken. 

Is budget geen probleem? Dan raad ik je een scherm aan met een resolutie van 3840 × 2160 pixels (4K). Schiet je foto's met een goede kwaliteit fotocamera? Een scherp en kleurrijk beeldscherm van je laptop helpen je dan deze in een passende kwaliteit weer te geven.  

Paneel

Elk laptopscherm gebruikt een bepaalde beeldschermtechniek. De bekendste is het TN-paneel. Dit is een variatie van het lcd-scherm. Dit type paneel is relatief goedkoop en heeft een hoge verversingssnelheid. Dit maakt het TN-paneel vooral geschikt voor gamers en videobewerkers. 

Het IPS-scherm geniet voor fotobewerking de voorkeur, vanwege de betere kleurweergave. Een ander kenmerk is de grote kijkhoek van het IPS-paneel, waardoor je ook vanaf de zijkant een goed zicht hebt op het laptopscherm.

Een VA-scherm blinkt weer uit in contrastweergave. Bewerk je dus donkere foto's met veel zwarttinten? Dan is het beeldscherm met VA-paneel een goede optie.

Met meerdere beeldschermen tegelijk werken, scheelt je een hoop gewissel tussen programma's en tabbladen. De beste monitor maakt het bewerken van foto's een stuk gemakkelijker. 

hero illustration

Hoe testen we laptops voor fotobewerking?

Om de beste laptop voor fotobewerking te bepalen, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze laptop voor fotobewerking-test hebben we 1166 laptops voor fotobewerking geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze laptop voor fotobewerking-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze laptop voor fotobewerking-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen laptop voor fotobewerking-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van het meest geschikte laptop voor fotobewerking in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1166 laptops voor fotobewerking te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste laptops voor fotobewerking in een oogopslag

1. Medion Akoya E15415 MD62478 grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.8

Met de 15 inch Medion Akoya E15415 MD62478 voer je al jouw basistaken uit en bewerk je foto's. Door de combinatie van de Intel Core i5 processor en het 8 gigabyte werkgeheugen, is de laptop hier krachtig genoeg voor. Ook werk je gerust in programma's als Word en Excel. Cijfers en formules voer je sneller in op het numerieke toetsenbord. Neem je jouw laptop graag mee naar buiten op een zonnige dag? Geen probleem. Met het anti-reflecterende scherm heb je minder last van lichtinval of vingerafdrukken op het scherm. De laptop is verder uitgerust met Windows 11, waardoor je het nieuwste besturingssysteem van Windows hebt.

Advies van onze laptop specialist Internetten, mailen & tekstverwerken: geschikt Films & series kijken: geschikt Foto's bewerken: geschikt Video's bewerken: ongeschikt, minimaal een i7/Ryzen 7 processor 3D ontwerpen maken en video's snel renderen: ongeschikt, minimaal een i9/Ryzen 9 processor en een RTX/RX/Quadro videokaart Gamen: ongeschikt, minimaal GTX 1650 of RX 6500/5500 videokaart

Ontvang een dag na aankoop een e-mail met een persoonlijke vouchercode voor 1 jaar gratis Norton 360 Deluxe antivirus.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

2. Beste Laptop voor fotobewerking voor hobbyisten: HP 15s-eq2755nd - Laptop zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.4

De HP 15s-eq2755nd is een laptop die geschikt is voor dagelijks gebruik en het bewerken van vakantiefoto's. Met een AMD Ryzen 5 processor en 16 GB werkgeheugen kan deze laptop meerdere taken gelijktijdig uitvoeren. Bovendien is de laptop binnen 15 seconden opgestart dankzij de SSD. Het anti-glare scherm zorgt ervoor dat je ook in lichte omgevingen comfortabel kunt werken en het scherm kent een hoge beeldkwaliteit voor het bekijken van jouw foto's.

Als specialist in Laptop voor photo editing raad ik deze laptop aan voor mensen die vakantiefoto's willen bewerken. De processor biedt voldoende snelheid voor het bewerken van jouw foto's en het scherm heeft een hoge beeldkwaliteit, wat belangrijk is voor het bekijken van de details in jouw foto's. De laptop is echter niet geschikt voor het bewerken van foto's in systemen zoals Photoshop. Daarvoor is een laptop met minimaal een i7 processor of een aparte videokaart nodig.

Wat deze laptop onderscheidt van andere laptops is de combinatie van een AMD Ryzen 5 processor, 16 GB werkgeheugen en een SSD. Dit maakt de laptop snel en toekomstbestendig. Bovendien werkt de SSD volledig stil en is het betrouwbaarder dan een traditionele harde schijf.

Als je op zoek bent naar een laptop die geschikt is voor het bewerken van vakantiefoto's en dagelijks gebruik, dan is de HP 15s-eq2755nd een goede keuze. Het anti-glare scherm en de snelle opstarttijd maken het werken op deze laptop comfortabel en efficiënt. Echter, als je van plan bent om foto's te bewerken in systemen zoals Photoshop, dan is deze laptop niet de beste keuze.

Mijn persoonlijke mening is dat deze laptop een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft en geschikt is voor mensen die vakantiefoto's willen bewerken en dagelijks gebruik. Het enige nadeel is dat de laptop niet geschikt is voor het bewerken van foto's in systemen zoals Photoshop.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. MEDION AKOYA E15415 Intel Core blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.3

Met de 15 inch Medion E15415 MD62479 voer je al jouw basistaken uit en bewerk je foto's. Door de combinatie van de Intel Core i5 processor en het 8 gigabyte werkgeheugen, is de laptop hier krachtig genoeg voor. Ook werk je gerust in programma's als Word en Excel. Cijfers en formules voer je sneller in op het numerieke toetsenbord. Neem je jouw laptop graag mee naar buiten op een zonnige dag? Geen probleem. Met het anti-reflecterende scherm heb je minder last van lichtinval of vingerafdrukken op het scherm. De laptop is verder uitgerust met Windows 11, waardoor je het nieuwste besturingssysteem van Windows hebt.

Advies van onze laptop specialist Internetten, mailen & tekstverwerken: geschikt Films & series kijken: geschikt Foto's bewerken: geschikt Video's bewerken: ongeschikt, minimaal een i7/Ryzen 7 processor 3D ontwerpen maken en video's snel renderen: ongeschikt, minimaal een i9/Ryzen 9 processor en een RTX/RX/Quadro videokaart Gamen: ongeschikt, minimaal GTX 1650 of RX 6500/5500 videokaart

Ontvang een dag na aankoop een e-mail met een persoonlijke vouchercode voor 1 jaar gratis Norton 360 Deluxe antivirus.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

4. Samsung Galaxy Book2 15 NP750XED-KC1NL zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung Galaxy Book2 15 NP750XED-KC1NL zilver

 • list plusEen voordeel van deze laptop voor studenten is dat hij een snelle Intel Core i7 processor heeft.
 • list plusHet scherm heeft een uitstekende resolutie van 3200x1800 pixels.
 • list plusHij is lichtgewicht, waardoor hij gemakkelijk mee te nemen is.

Nadelen Samsung Galaxy Book2 15 NP750XED-KC1NL zilver

 • list plusEen nadeel van deze laptop is dat de batterijduur matig is.
 • list plusHet geluid is redelijk.
 • list plusEr is geen optie om een CD of DVD in te voeren.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.8

De Samsung Galaxy Book 15 NP750XED-KC1NL is een 15 inch laptop die geschikt is voor fotobewerking. Door de combinatie van de toekomstbestendige 12e generatie Intel Core i5 processor en het 8 gigabyte werkgeheugen bewerk je foto's en multitask je tussen lichte programma's, zoals Office. Daarnaast is de laptop uitgerust met Dolby Atmos speakers, die een helder geluid geven van hogere kwaliteit dan reguliere laptop luidsprekers. Op een zonnige dag ga je gerust met je laptop in de tuin zitten. Je hebt namelijk geen last van lichtinval met het anti-reflecterende scherm. Ook kan de laptop tegen een stootje door de aluminium behuizing.

Advies van onze laptop specialist Internetten, mailen & tekstverwerken: geschikt Films & series kijken: geschikt Videobellen: mogelijk, maar niet in full hd Foto's bewerken: geschikt Video's bewerken: ongeschikt, minimaal een i7/Ryzen 7 processor 3D ontwerpen maken en video's snel renderen: ongeschikt, minimaal een i9/Ryzen 9 processor Gamen: ongeschikt, minimaal een GTX 1050 videokaart

Ontvang een dag na aankoop een e-mail met een persoonlijke vouchercode voor 1 jaar gratis Norton 360 Deluxe antivirus.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

5. ASUS TUF F15 FX506LHB-HN323W Gaming zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ASUS TUF F15 FX506LHB-HN323W Gaming zwart

 • list plusDeze laptop heeft een krachtige processor die geschikt is voor gaming.
 • list plusHet scherm van deze laptop heeft een grote kleurweergave en is helder.
 • list plusHet toetsenbord is comfortabel en responsief.

Nadelen ASUS TUF F15 FX506LHB-HN323W Gaming zwart

 • list plusDe batterijduur van deze laptop is kort.
 • list plusHet werkgeheugen is beperkt.
 • list plusDe behuizing is kwetsbaar.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.2

Ben je op zoek naar een laptop die geschikt is voor fotobewerking? Dan is de ASUS TUF Gaming F15 FX506LHB-HN323W Gaming zwart wellicht iets voor jou. Deze laptop heeft een uitbreidbaar werkgeheugen van 8 GB, wat betekent dat je in de toekomst gemakkelijk meer geheugen kunt toevoegen. Dit is belangrijk omdat fotobewerking veel geheugen vereist. Bovendien heeft deze laptop een snelle SSD-opslag, wat betekent dat je grote bestanden snel kunt openen en bewerken.

De stand alone videokaart zorgt ervoor dat je foto's in hoge kwaliteit kunt bewerken en bekijken. Het IPS-scherm met brede kijkhoek en realistische kleurweergave zal ervoor zorgen dat de kleuren van je foto's er levendig uitzien. De Intel Core i5 processor is betrouwbaar en zal je voldoende kracht geven om snel door je fotobewerkingsprogramma's te navigeren.

Deze laptop is niet alleen geschikt voor fotobewerking, maar ook voor gaming. Je kunt verschillende games spelen, variërend van sport tot racing spellen, op hoge tot lage grafische instellingen. Het verlichte toetsenbord zorgt ervoor dat je gemakkelijk in donkere ruimtes kunt werken of gamen.

Een nadeel van deze laptop is de batterijduur, die met 48 Wh niet erg lang is. Je zult de laptop dus vaak moeten opladen als je onderweg bent. Desondanks is de ASUS TUF Gaming F15 FX506LHB-HN323W Gaming zwart een goede keuze voor fotobewerking.

Al met al biedt deze laptop een goede prijs-kwaliteitverhouding en is het een goede keuze voor de instap fotobewerker die ook af en toe wilt gamen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 11 januari in huis

Bekijk prijs

6. Acer Aspire 3 A317-53-52XA zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.5

Met de 17 inch Acer Aspire 3 A317-53-52XA heb je genoeg ruimte op je scherm om meerdere vensters te openen. Deze laptop heeft een Intel Core i5 processor en 8 gigabyte aan werkgeheugen, waardoor je foto's bewerkt in Photoshop en teksten schrijft in Word. Na het werken kijk je jouw favoriete films en series op het full hd beeldscherm. Voor videobellen heb je geen randapparatuur nodig dankzij de ingebouwde webcam en microfoons aan de voorkant. De Aspire 3 is uitgerust met Windows 11, waardoor je gelijk het nieuwste besturingssysteem hebt.Advies van onze laptop specialistInternetten, mailen & tekstverwerken: geschiktFilms & series kijken: geschiktVideobellen: mogelijk, maar niet in full hdFoto's bewerken: geschiktVideo's bewerken: ongeschikt, minimaal een i7/Ryzen 7 processorGamen: ongeschikt, minimaal een GTX 1050 videokaart Ontvang een dag na aankoop een e-mail met een persoonlijke vouchercode voor 1 jaar gratis Norton 360 Deluxe antivirus.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

7. Acer Chromebook Vero 514 CBV514-1H-52PP grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.7

Let op: niet alle Windows programma's werken op een Chromebook. Wil je gebruikmaken van Microsoft Office? Koop dan een Office 365 abonnement om de browserversies van Word, Excel en PowerPoint te gebruiken.

De Acer Chromebook Vero 514 CBV514-1H-52PP is een 14 inch laptop, geschikt voor dagelijks gebruik. Het kwikvrije beeldscherm en het gebruik van gerecycled plastic en duurzaam verpakkingsmateriaal, maakt deze Vero een bewuste keuze. Ook maak je je met deze Chromebook geen zorgen over je privacy. Inloggen doe je namelijk veilig en snel via de vingerafdrukscanner en je camera scherm je na je meeting gerust af met het webcam schuifje. Bovendien is een Chromebook minder vatbaar voor virussen door de ingebouwde beveiliging. Met het geïnstalleerde Chrome OS download je apps uit de Google Play Store en sla je al jouw bestanden op in Google Drive. Daarnaast is Chrome OS een energiezuinig besturingssysteem, waardoor je met gemak de hele dag draadloos op je Chromebook werkt. Je multitaskt op deze Acer zonder haperingen tussen meerdere Chrome tabbladen en verschillende applicaties door de Intel Core i5 processor en het 8 gigabyte werkgeheugen. Verder weegt hij maar 1,4 kilogram, waardoor je hem gemakkelijk met je meeneemt. Gebruik je jouw laptop ook in de avond? Geen zorgen, op het verlichte toetsenbord vind je de juiste toetsen ook in het donker.

Advies van onze specialist Je kiest voor een Chromebook wanneer: Je veel onderweg bent en een lange batterijduur nodig hebt. Je weinig fysieke opslagruimte nodig hebt en voornamelijk in de cloud werkt. Je voornamelijk aantekeningen maakt voor werk of studie. Je zo nu en dan een foto bewerkt via een app uit de Play Store. Je eenvoudige games zoals Clash of Clans speelt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

8. Medion E15413 MD62464 metallic

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
8.3

Met de 15 inch Medion E15413 MD62464 bewerk je foto's en voer je al jouw basistaken uit. De laptop behaalt met de 12e generatie Intel Core i5 processor hogere prestaties en is toekomstbestendiger dan met oudere generaties. Door de combinatie van deze processor en het 8 gigabyte werkgeheugen, bewerk je op deze laptop gerust foto's.Daarnaast renderen video's met de Intel Iris Xe Graphics shared videokaart sneller dan met andere shared videokaarten. Neem je jouw laptop graag mee naar buiten op een zonnige dag? Geen probleem. Met het anti-reflecterende scherm heb je minder last van lichtinval. Bovendien vind je de juiste toetsen ook in het donker, dankzij het verlichte toetsenbord.

Advies van onze laptop specialist Internetten, mailen & tekstverwerken: geschikt Films & series kijken: geschikt Foto's bewerken: geschikt Video's bewerken: ongeschikt, minimaal een i7/Ryzen 7 processor 3D ontwerpen maken en video's snel renderen: ongeschikt, minimaal een i9/Ryzen 9 processor en een RTX/RX/Quadro videokaart Gamen: ongeschikt, minimaal GTX 1650 of RX 6500/5500 videokaart

Ontvang een dag na aankoop een e-mail met een persoonlijke vouchercode voor 1 jaar gratis Norton 360 Deluxe antivirus.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 30 maart in huis

Bekijk prijs

9. Beste Laptop voor fotobewerking voor gamers: MSI GF63 Thin 11UC-875NL Gaming zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MSI GF63 Thin 11UC-875NL Gaming zwart

 • list plusDeze laptop heeft een uitstekende kwaliteit-prijsverhouding.
 • list plusHet scherm is prachtig en helder.
 • list plusHet start snel op.

Nadelen MSI GF63 Thin 11UC-875NL Gaming zwart

 • list plusDe accu gaat redelijk snel leeg.
 • list plusEr is geen game meegeleverd zoals beloofd.
 • list plusEr zijn geen extra's bij deze laptop.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.4

Ben je een beginnende fotobewerker en op zoek naar de perfecte laptop om jouw creativiteit de vrije loop te laten? Dan is de MSI GF63 Thin 11UC-875NL gaming laptop precies wat je nodig hebt. Het IPS scherm biedt een brede kijkhoek en realistische kleurweergave, wat essentieel is voor het bewerken van foto's. Bovendien is het verlichte toetsenbord handig voor late-night bewerkingssessies. Met deze laptop kun je verschillende fotobewerkingsprogramma's draaien, zoals Adobe Photoshop en Lightroom, zonder je zorgen te maken over prestatieverlies. De betrouwbare Intel Core i5 processor en 16 GB intern geheugen zorgen voor snelle en soepele prestaties. Dankzij de stand alone videokaart kun je ook genieten van het spelen van verschillende games op middelmatige tot hoge grafische instellingen.

De SSD opslag zorgt voor snelle opstart- en laadtijden van programma's en bestanden, terwijl de 52,4 Wh batterijcapaciteit ervoor zorgt dat je lang kunt werken zonder op te laden. Dit alles maakt de MSI GF63 Thin 11UC-875NL gaming laptop een uitstekende keuze voor beginnende fotobewerkers die ook willen gamen.

Het enige nadeel van deze laptop is dat de lage grafische instellingen bij het spelen van first person shooter games niet ideaal zijn. Maar als je voornamelijk gaat fotobewerken en af en toe een game speelt, dan is dit geen probleem.

Al met al is de MSI GF63 Thin 11UC-875NL gaming laptop een geweldige keuze voor beginnende fotobewerkers die op zoek zijn naar een laptop die ook geschikt is voor gamen. Met zijn krachtige processor, goede grafische kaart en snelle opslag, zal deze laptop je helpen om je creativiteit naar nieuwe hoogten te brengen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Acer Aspire 3 (A315-58-55V2) zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
7.9

Bewerk foto's en multitask tussen lichte programma's als Office met de 15,6 inch Acer Aspire 3 (A315-58-55V2) laptop. Met de Intel Core i5 processor en het 8 gigabyte werkgeheugen is de laptop hier krachtig genoeg voor. Je sluit gemakkelijk een internetkabel aan voor een snelle en stabiele internetverbinding via de ethernetpoort. Hiervoor heb je dus geen apart docking station nodig. Een film of serie kijken in de tuin? Geen zorgen. Door het anti-reflecterende scherm heb je geen last van lichtinval of reflecties.

Advies van onze laptop specialist Internetten, mailen & tekstverwerken: geschikt Films & series kijken: geschikt Videobellen: mogelijk, maar niet in full hd Foto's bewerken: geschikt Video's bewerken: ongeschikt, minimaal een i7/Ryzen 7 processor 3D ontwerpen maken en video's snel renderen: ongeschikt, minimaal een i9/Ryzen 9 processor Gamen: ongeschikt, minimaal een GTX 1050 videokaart

Ontvang een dag na aankoop een e-mail met een persoonlijke vouchercode voor 1 jaar gratis Norton 360 Deluxe antivirus.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 8 februari in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van laptops voor fotobewerking. Er zijn immers 1166 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!