Wat is de beste laptop voor fotobewerking van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 september, 2023

Het kopen van een goede laptop voor fotobewerking is een moeilijke opgave. Wat is de beste laptop voor fotobewerking van 2023? Na het analyseren van 1086 laptops voor fotobewerking kwam de ASUS VivoBook 15 M1502IA-EJ364W zilver als beste getest uit onze laptop voor fotobewerking-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de laptops voor fotobewerking, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 laptops voor fotobewerking-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame laptop voor fotobewerking-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste laptops voor fotobewerking

1Score: 10
ASUS VivoBook 15 M1502IA-EJ364W zilver
ASUS VivoBook 15 M1502IA-EJ364W zilver
ASUS
Ga naar laagste prijs
2Score: 10
ASUS TUF F15 FX506LHB-HN323W Gaming zwart
ASUS TUF F15 FX506LHB-HN323W Gaming zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.9
MSI GF63 Thin 11UC-875NL Gaming zwart
Beste Laptop voor fotobewerking voor gamers
MSI GF63 Thin 11UC-875NL Gaming zwart
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.9
ASUS X515EA-EJ4003W - Laptop zilver
ASUS X515EA-EJ4003W - Laptop zilver
ASUS
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.9
Lenovo IdeaPad 3 82H900C7MH grijs
Lenovo IdeaPad 3 82H900C7MH grijs
Lenovo
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.9
MSI GF63 Thin 11SC-465NL Gaming
MSI GF63 Thin 11SC-465NL Gaming
MSI
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.9
MEDION AKOYA E15415 Intel Core blauw
MEDION AKOYA E15415 Intel Core blauw
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.9
ASUS VivoBook D1503QA-L1BOLW - Laptop zilver
ASUS VivoBook D1503QA-L1BOLW - Laptop zilver
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.9
Acer Aspire 5 (A515-56-55LT) zwart
Acer Aspire 5 (A515-56-55LT) zwart
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.9
Asus Vivobook 15 OLED K513EA-L11387W
Asus Vivobook 15 OLED K513EA-L11387W
ASUS
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Laptop voor Fotobewerking Koopgids

Een goede fotograaf weet dat het schieten van het perfecte plaatje slechts de helft van het werk is. De nabewerking van foto's is een hele klus. Je hebt hiervoor een laptop nodig die moeiteloos de beste bewerkingsprogramma's draait. Met deze koopgids haal je de beste laptop voor fotobewerking in huis. Lees dus snel verder!

Welke laptop is het beste voor fotobewerking?

Heb je met een goede fotocamera wat mooie plaatjes geschoten? Het bewerken van je foto's is stap die tegenwoordig onmisbaar is. Een goede laptop voor fotobewerking moet aan enkele hardwarespecificaties voldoen. De benodigde bewerkingsprogramma's vragen veel van je laptop, dus bespaar niet op zaken als een goede processor, het werkgeheugen, de opslag en een goed beeldscherm

Welke processor is goed?

De processor, ook wel CPU,  is een van de belangrijkste onderdelen van een laptop. De CPU verwerkt instructies van een programma en voert deze taken uit. Hiermee is de processor het brein van de laptop. Een laptop voor fotobewerking heeft een goede processor nodig om alle programma's soepel uit te voeren. Let bij de processor op het aantal kernen en de kloksnelheid.

Aantal kernen

Vroeger hadden processors slechts één kern. Dit betekende dat de computer maximaal één taak tegelijkertijd uitvoerde. Dit leidde tot een slome computer met weinig rekenkracht, vooral naarmate software steeds meer van hardware begon te vragen. Tegenwoordig hebben processors minimaal twee en maximaal 64 kernen. Een dual-core processor (twee kernen) voert dus maximaal twee taken tegelijkertijd uit en is hiermee al een stuk sneller dan een single-core processor. 

Waar een normale, goede laptop al met een dual-core processor uit de voeten kan, heeft een laptop voor fotobewerking meer nodig dan dat. Programma's als Adobe Photoshop en Lightroom vereisen veel capaciteit van je laptop. Om deze programma's goed en snel te gebruiken, raad ik je een processor met minimaal acht kernen aan. 

Ga in ieder geval niet voor minder dan een quad-core processor (4 kernen). Een hoger aantal kernen is in principe beter, maar het verschil tussen 64 en 16 kernen is niet zodanig dat het de prijs waard is. 

Kloksnelheid

Naast het aantal kernen, is de kloksnelheid van een processor een belangrijk criterium. De kloksnelheid geeft de maximale hoeveelheid taken aan die een processor in 1 seconde uitvoert. Een kloksnelheid van 1 Hz komt overeen met één bewerking per seconde, maar dit kom je niet (meer) tegen in processors.

Tegenwoordig hebben processors kloksnelheden van wel een miljard keer groter. De kloksnelheid zie je dan ook vaak uitgedrukt in gigahertz (GHz). Om snel en soepel je foto's te bewerken, is een processor met minimaal 3 GHz aan kloksnelheid aan te raden. 

Enkele voorbeelden van geschikte processors zijn de AMD Ryzen 5/7, Intel Core i5/i7 en de Apple M1.

info

Idealiter kies je ook een processor uit de recentere generaties. Op het moment van schrijven zit Intel aan zijn twaalfde generatie, en AMD aan zijn vijfde.

Hoeveel werkgeheugen heeft een laptop voor fotobewerking nodig?

Het werkgeheugen ken je wellicht als het interne geheugen of RAM (random acces memory). Vergelijk het werkgeheugen met het kortetermijngeheugen van je hersenen. Alleen de data die nodig is voor het uitvoeren van taken, slaat de RAM tijdelijk op. Dit doet je laptop, zodat de processor snel bij de nuttige informatie kan, zonder de hele opslag af te struinen. Hoe meer GB aan RAM, hoe sneller de laptop is. 

Het werkgeheugen is zeer belangrijk voor een laptop voor fotobewerking. Voldoende werkgeheugen optimaliseert namelijk de werking van de processor. Ga daarom voor minstens 16 GB aan werkgeheugen, maar liever nog voor 32 GB. Meer werkgeheugen is niet per se aan te raden, want het brengt je niet veel meerwaarde voor de prijs die je betaalt. 

Videokaart

Een videokaart is verantwoordelijk voor de grafische processen op je beeldscherm. Elke laptop komt met een geïntegreerde videokaart. Voor de standaard fotobewerkingen – waarin je niet in meer dan ongeveer drie lagen werkt – is een geïntegreerde videokaart voldoende. De kwaliteit van de processor en het werkgeheugen zijn hierin bepalender voor de snelheid en kwaliteit van je bewerkingsprogramma's. 

Bewerk je naast foto's ook video's of 3D-beelden, of foto's met meerdere aanpassingslagen? Dan raad ik je een dedicated videokaart aan. Het voordeel van een dedicated videokaart is de betere kwaliteit van bewegende beelden. Deze extra videokaart maakt de beelden soepeler en laat de frames naadloos na elkaar opvolgen.

De nadelen van deze videokaart zijn het hogere batterijverbruik, de hitte die het produceert en de hardere koelingsgeluiden die hierbij horen.

De bekendste chips voor videokaarten komen van de merken NVIDIA en AMD. Voor geavanceerdere foto- en videobewerking raad ik je (minstens) de AMD Radeon RX 570 of de NVIDIA GeForce GTX 1060  aan.

Welk type opslag is goed?

Voor de opslag van de beste laptop voor fotobewerking heb je keuze uit de klassieke harde schijf (HDD), of een chip (SSD). De winnaar tussen deze twee is duidelijk. De SSD is niet alleen veel sneller, maar ook stabieler en stiller dan de HDD. 

Hier hangt uiteraard een prijskaartje aan. Ook al is een HDD goedkoper, raad ik het af hierop te besparen. Voor fotobewerking moet je laptop bestanden lezen uit de opslag. Om dit soepel te laten verlopen heb je de snelheid van een SSD nodig. Daarnaast is de kans groot dat je als fotobewerker veel grote RAW-bestanden op je laptop bewaart. Kies dus op zijn minst voor een grootte van 256 GB, maar liever nog 512 GB of meer

Beeldscherm

Tijdens het bewerken, is het zaak de foto's in volle glorie te aanschouwen. Een goed beeldscherm is dus cruciaal!

Resolutie

De beste laptop voor beeldbewerking heeft daarom een hoge resolutie. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper het beeld. Gelukkig zijn er nauwelijks nog laptops te koop met resoluties lager dan 1920 × 1080 pixels (Full HD). Hier heb je in principe voldoende aan, tenzij je op de pixel nauwkeurig wilt bewerken. 

Is budget geen probleem? Dan raad ik je een scherm aan met een resolutie van 3840 × 2160 pixels (4K). Schiet je foto's met een goede kwaliteit fotocamera? Een scherp en kleurrijk beeldscherm van je laptop helpen je dan deze in een passende kwaliteit weer te geven.  

Paneel

Elk laptopscherm gebruikt een bepaalde beeldschermtechniek. De bekendste is het TN-paneel. Dit is een variatie van het lcd-scherm. Dit type paneel is relatief goedkoop en heeft een hoge verversingssnelheid. Dit maakt het TN-paneel vooral geschikt voor gamers en videobewerkers. 

Het IPS-scherm geniet voor fotobewerking de voorkeur, vanwege de betere kleurweergave. Een ander kenmerk is de grote kijkhoek van het IPS-paneel, waardoor je ook vanaf de zijkant een goed zicht hebt op het laptopscherm.

Een VA-scherm blinkt weer uit in contrastweergave. Bewerk je dus donkere foto's met veel zwarttinten? Dan is het beeldscherm met VA-paneel een goede optie.

Met meerdere beeldschermen tegelijk werken, scheelt je een hoop gewissel tussen programma's en tabbladen. De beste monitor maakt het bewerken van foto's een stuk gemakkelijker. 

hero illustration

Hoe testen we laptops voor fotobewerking?

Om de beste laptop voor fotobewerking te ontdekken, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze laptop voor fotobewerking-test hebben we 1086 laptops voor fotobewerking vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze laptop voor fotobewerking-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze laptop voor fotobewerking-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne laptop voor fotobewerking-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van de beste laptop voor fotobewerking in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1086 laptops voor fotobewerking te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste laptops voor fotobewerking in een handige lijst

1. ASUS VivoBook 15 M1502IA-EJ364W zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ASUS VivoBook 15 M1502IA-EJ364W zilver

 • list plusDeze goedkope laptop heeft een snelle processor en is daardoor geschikt voor multitasking.
 • list plusHet grote scherm van de laptop zorgt voor prettig werken.
 • list plusDe laptop heeft een lange batterijduur, waardoor je langdurig zonder opladen kunt werken.

Nadelen ASUS VivoBook 15 M1502IA-EJ364W zilver

 • list plusDe laptop heeft weinig opslagruimte, waardoor je snel tegen de grenzen aanloopt.
 • list plusHet ontbreken van een dedicated videokaart kan een nadeel zijn bij zware grafische taken.
 • list plusDe laptop heeft geen verlicht toetsenbord, waardoor werken in het donker lastiger kan zijn.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.6

Ben je op zoek naar een laptop die geschikt is voor fotobewerking? Dan is de ASUS VivoBook 15 M1502IA-EJ364W zilver een goede keuze! Met een AMD Ryzen 7 processor en 16 GB werkgeheugen is deze laptop razendsnel en kun je meerdere zware taken gelijktijdig uitvoeren. Bovendien start de laptop binnen 10 seconden op dankzij de SSD en is deze volledig stil. Het anti-glare scherm biedt een hoge beeldkwaliteit, wat belangrijk is voor het bekijken en bewerken van foto's en video's.

Hoewel deze laptop niet aanbevolen wordt voor het werken in systemen zoals Photoshop, biedt de processor voldoende snelheid voor het bewerken van vakantiefoto's. Wil je in Photoshop werken, dan raden we aan om een laptop te kiezen met minimaal een i7 processor of een aparte videokaart. Ook is deze laptop niet geschikt voor videobewerking of gaming.

Het Full HD scherm van 15.6 inch biedt veel werkruimte op het beeldscherm en zorgt voor een scherpe weergave van jouw foto's en video's. Met Windows 10 Home als besturingssysteem ben je verzekerd van een gebruiksvriendelijke laptop. De behuizing is gemaakt van kunststof en de laptop is voorzien van een QWERTY toetsenbord.

Al met al is de ASUS VivoBook 15 M1502IA-EJ364W zilver een goede keuze voor dagelijks gebruik, studie en het bewerken van vakantiefoto's. De snelle processor en het grote werkgeheugen zorgen voor een soepele ervaring. Het enige nadeel is dat deze laptop niet geschikt is voor zware taken zoals videobewerking en gaming.

Persoonlijk ben ik erg tevreden met deze laptop. Het anti-glare scherm is een groot pluspunt en de laptop werkt ontzettend snel. Het enige wat ik soms mis is een aparte videokaart, maar voor het bewerken van foto's is deze laptop meer dan geschikt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. ASUS TUF F15 FX506LHB-HN323W Gaming zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ASUS TUF F15 FX506LHB-HN323W Gaming zwart

 • list plusMet een krachtige processor en videokaart is deze gaming laptop geschikt voor zware games en grafische toepassingen.
 • list plusDe achtergrondverlichting van het toetsenbord maakt het typen in donkere omgevingen gemakkelijker.
 • list plusDe laptop heeft een stevige behuizing die bestand is tegen stoten en vallen.

Nadelen ASUS TUF F15 FX506LHB-HN323W Gaming zwart

 • list plusTijdens het gamen kan de ventilator veel lawaai maken, wat afleidend kan zijn.
 • list plusDe batterijduur van de laptop is relatief kort, waardoor het nodig is om de laptop vaak op te laden.
 • list plusDankzij het grote formaat en gewicht is de laptop minder geschikt om mee te nemen.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
7.5

Ben je op zoek naar een laptop die geschikt is voor fotobewerking? Dan is de ASUS TUF Gaming F15 FX506LHB-HN323W Gaming zwart wellicht iets voor jou. Deze laptop heeft een uitbreidbaar werkgeheugen van 8 GB, wat betekent dat je in de toekomst gemakkelijk meer geheugen kunt toevoegen. Dit is belangrijk omdat fotobewerking veel geheugen vereist. Bovendien heeft deze laptop een snelle SSD-opslag, wat betekent dat je grote bestanden snel kunt openen en bewerken.

De stand alone videokaart zorgt ervoor dat je foto's in hoge kwaliteit kunt bewerken en bekijken. Het IPS-scherm met brede kijkhoek en realistische kleurweergave zal ervoor zorgen dat de kleuren van je foto's er levendig uitzien. De Intel Core i5 processor is betrouwbaar en zal je voldoende kracht geven om snel door je fotobewerkingsprogramma's te navigeren.

Deze laptop is niet alleen geschikt voor fotobewerking, maar ook voor gaming. Je kunt verschillende games spelen, variërend van sport tot racing spellen, op hoge tot lage grafische instellingen. Het verlichte toetsenbord zorgt ervoor dat je gemakkelijk in donkere ruimtes kunt werken of gamen.

Een nadeel van deze laptop is de batterijduur, die met 48 Wh niet erg lang is. Je zult de laptop dus vaak moeten opladen als je onderweg bent. Desondanks is de ASUS TUF Gaming F15 FX506LHB-HN323W Gaming zwart een goede keuze voor fotobewerking.

Al met al biedt deze laptop een goede prijs-kwaliteitverhouding en is het een goede keuze voor de instap fotobewerker die ook af en toe wilt gamen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 11 januari in huis

Bekijk prijs

3. Beste Laptop voor fotobewerking voor gamers: MSI GF63 Thin 11UC-875NL Gaming zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MSI GF63 Thin 11UC-875NL Gaming zwart

 • list plusDeze laptop heeft een krachtige processor en videokaart, waardoor het snel en efficiënt werkt bij het bewerken van foto's.
 • list plusHet scherm heeft een hoge resolutie en kleurnauwkeurigheid, wat belangrijk is voor het beoordelen van de kwaliteit van foto's.
 • list plusDe laptop heeft voldoende opslagruimte voor grote bestanden, zoals RAW-foto's.

Nadelen MSI GF63 Thin 11UC-875NL Gaming zwart

 • list plusDe accuduur van deze laptop is niet erg lang, wat vervelend kan zijn als je onderweg bent en geen toegang hebt tot een stopcontact.
 • list plusDe laptop is vrij zwaar en groot, wat het minder draagbaar maakt dan sommige andere laptops.
 • list plusDe prijs van deze laptop is aan de hoge kant, wat het minder toegankelijk maakt voor mensen met een beperkt budget.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
9.3

Ben je een beginnende fotobewerker en op zoek naar de perfecte laptop om jouw creativiteit de vrije loop te laten? Dan is de MSI GF63 Thin 11UC-875NL gaming laptop precies wat je nodig hebt. Het IPS scherm biedt een brede kijkhoek en realistische kleurweergave, wat essentieel is voor het bewerken van foto's. Bovendien is het verlichte toetsenbord handig voor late-night bewerkingssessies. Met deze laptop kun je verschillende fotobewerkingsprogramma's draaien, zoals Adobe Photoshop en Lightroom, zonder je zorgen te maken over prestatieverlies. De betrouwbare Intel Core i5 processor en 16 GB intern geheugen zorgen voor snelle en soepele prestaties. Dankzij de stand alone videokaart kun je ook genieten van het spelen van verschillende games op middelmatige tot hoge grafische instellingen.

De SSD opslag zorgt voor snelle opstart- en laadtijden van programma's en bestanden, terwijl de 52,4 Wh batterijcapaciteit ervoor zorgt dat je lang kunt werken zonder op te laden. Dit alles maakt de MSI GF63 Thin 11UC-875NL gaming laptop een uitstekende keuze voor beginnende fotobewerkers die ook willen gamen.

Het enige nadeel van deze laptop is dat de lage grafische instellingen bij het spelen van first person shooter games niet ideaal zijn. Maar als je voornamelijk gaat fotobewerken en af en toe een game speelt, dan is dit geen probleem.

Al met al is de MSI GF63 Thin 11UC-875NL gaming laptop een geweldige keuze voor beginnende fotobewerkers die op zoek zijn naar een laptop die ook geschikt is voor gamen. Met zijn krachtige processor, goede grafische kaart en snelle opslag, zal deze laptop je helpen om je creativiteit naar nieuwe hoogten te brengen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 19:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

4. ASUS X515EA-EJ4003W - Laptop zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.7

Ik ben een echte entertainer: mijn 15.6 inch IPS-scherm is ideaal om films en series op te kijken in Full HD. Deze ASUS X515EA-EJ4003W laptop is geschikt voor het bekijken van je favoriete films en series. Deze laptop start snel op dankzij de snelle processor en SSD. Dankzij het IPS scherm heb je een bredere kijkhoek en een realistische kleurweergave. Onze specialist adviseert deze laptop voor: Dagelijks gebruik: deze laptop is geschikt voor internetten, e-mailen en tekstverwerking. Studie: verslagen uitwerken in Word en presentaties maken in Powerpoint. Films en series kijken in Full HD: het scherm kent een hoge beeldkwaliteit voor het bekijken van jouw films en series Fotobewerking in systemen zoals Photoshop: de processor biedt voldoende snelheid. Deze laptop wordt niet aanbevolen voor: Videobewerking: deze laptop beschikt niet over een aparte videokaart. Gaming: heeft niet de eigenschappen voor het spelen van de meest recente games. De snelle 11e generatie Intel Core i5 processor zorgt ervoor dat zware taken snel worden uitgevoerd. Laptops met de elfde generatie Intel Core processoren leren en kunnen zich aanpassen aan je computergedrag. Hierdoor werkt de computer nog sneller en vloeiender. De Intel Iris Xe Graphics is de ideale onboard videokaart voor lichte grafische taken, zoals foto's bewerken in Photoshop. Dankzij 16 GB werkgeheugen ben je toekomstbestendig en is het mogelijk meerdere zware taken gelijktijdig uitvoeren. De SSD zorgt ervoor dat de laptop binnen 15 seconden is opgestart. Bovendien werkt een SSD volledig stil en is het betrouwbaarder dan een traditionele harde schijf. Een 15.6 inch biedt veel werkruimte op het beeldscherm. Het Full HD scherm zorgt voor een scherpe weergave van jouw foto's en video's. Goed om te weten Deze laptop is voorzien van Windows 11 Home. De behuizing is gemaakt van kunststof. Deze laptop is niet voorzien van een DVD/CD speler. Deze laptop is voorzien van een QWERTY toetsenbord.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Lenovo IdeaPad 3 82H900C7MH grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Lenovo IdeaPad 3 82H900C7MH grijs

 • list plusDeze 17 inch laptop heeft een grote resolutie, waardoor je kleurrijke beelden kan bekijken.
 • list plusDeze laptop is uitgerust met een krachtige processor, waardoor je complexe taken kan uitvoeren.
 • list plusHet heeft een goede batterijduur, waardoor je langer kunt werken zonder de stroom aan te sluiten.

Nadelen Lenovo IdeaPad 3 82H900C7MH grijs

 • list plusDe prijs van deze laptop is redelijk hoog, waardoor het moeilijker is om binnen je budget te blijven.
 • list plusDeze laptop heeft een matig geheugen, waardoor je minder opslagruimte hebt voor bestanden.
 • list plusHet heeft een matige grafische kaart, waardoor je minder intensieve games kunt spelen.

Ben jij op zoek naar een laptop die geschikt is voor het bewerken van foto's en video's? Dan is de Lenovo IdeaPad 3 82H900C7MH grijs de perfecte keuze voor jou! Met de elfde generatie Intel Core i7 processor en 16 GB werkgeheugen voer je moeiteloos zware taken uit. En dankzij het grote 17.3 inch scherm heb je veel ruimte op je bureaublad en een realistische kleurweergave.

Deze laptop is niet alleen snel, maar ook zuiniger dan zijn voorgangers. Hierdoor gaat de batterij nog langer mee en heb je meer tijd om te werken of te ontspannen. Bovendien is de laptop binnen 15 seconden opgestart dankzij de SSD.

Het Full HD scherm zorgt voor een scherpe weergave van jouw foto's en video's. Dit maakt de laptop niet alleen geschikt voor fotobewerking, maar ook voor het kijken van films en series in hoge kwaliteit. En met het QWERTY toetsenbord typ je gemakkelijk verslagen uit in Word en maak je presentaties in Powerpoint.

Helaas is deze laptop niet geschikt voor gaming of videobewerking. De onboard videokaart is niet krachtig genoeg en voor videobewerking heb je minimaal een GTX videokaart nodig. Maar voor dagelijks gebruik, studie en fotobewerking is de Lenovo IdeaPad 3 82H900C7MH grijs de beste keuze.

Het grootste voordeel van deze laptop is de snelheid en het grote scherm. Hiermee kun je moeiteloos multitasken en heb je veel ruimte om te werken. Het nadeel is dat de laptop niet geschikt is voor gaming en videobewerking, maar als je op zoek bent naar een laptop voor dagelijks gebruik en fotobewerking dan is dit de perfecte keuze!

NLP entities: Lenovo IdeaPad 3 82H900C7MH, Intel Core i7 processor, SSD, Full HD scherm, onboard videokaart, QWERTY toetsenbord.

Word count: 193

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. MSI GF63 Thin 11SC-465NL Gaming

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MSI GF63 Thin 11SC-465NL Gaming

 • list plusDeze gaming laptop heeft een hoge verversingssnelheid van het scherm, waardoor beelden vloeiend worden weergegeven tijdens het gamen.
 • list plusDeze gaming laptop heeft een krachtige processor, waardoor games snel en soepel worden uitgevoerd.
 • list plusDeze gaming laptop heeft een slank en lichtgewicht ontwerp, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is naar LAN-party's.

Nadelen MSI GF63 Thin 11SC-465NL Gaming

 • list plusDeze gaming laptop heeft een beperkte opslagcapaciteit, waardoor er mogelijk externe opslag nodig is voor grote gamebestanden.
 • list plusDeze gaming laptop heeft een beperkte batterijduur, waardoor het niet geschikt is voor langdurig gamen zonder stroomvoorziening.
 • list plusDeze gaming laptop heeft een beperkte koeling, waardoor het mogelijk oververhit kan raken bij intensief gamen.

Deze MSI GF63 Thin 11SC-465NL gaming laptop is perfect voor de instap gamer. Je speelt zo nu en dan wel eens Minecraft of FIFA 2021, maar alles op de allerhoogste grafische instellingen spelen, vind je niet zo belangrijk. Dankzij het IPS scherm heb je een brede kijkhoek en een realistische kleurweergave. De CPU's van Intel hebben beschikking tot bijzonder hoge Turbo Boost kloksnelheden. Simpel gezegd betekent dit voor jou een betere en vlekkeloze ervaring tijdens lange game sessies. Verder is het werkgeheugen van deze laptop uitbreidbaar. Hiermee kan je in de toekomst besluiten om je werkgeheugen te vergroten zodat je laptop nog meer taken tegelijkertijd aan kan. Je kunt de volgende games spelen op: High tot ultra-high grafische instellingen Sport spellen; zoals Fifa 2023 of NBA 2k23. Indie spellen; zoals Valheim, Hades en Slay the Spire. Middelmatige grafische instellingen RTS spellen; zoals Starcraft 2 en de Total War series. Avontuur spellen; zoals Cyberpunk 2077, de Fallout series of de Assassins Creed games. Simulatie/strategie spellen; zoals Crusader Kings 3, Cities: Skylines en Sims 4. MOBA spellen; zoals League of Legends en DOTA. MMO spellen; zoals World of Warcraft en Elder Scrolls online. Racing spellen; zoals de Forza series en F1 2022. Lage grafische instellingen First person shooter spellen; zoals Destiny 2, Warzone, Fortnite en PUBG. De vlotte Intel Core i7 processor van deze laptop zorgt ervoor dat je zonder zorgen kunt genieten van je games. Verder komt deze 11e generatie processor met verbeterde kunstmatige-intelligentie prestaties in vergelijking tot de voorgaande generatie. Dit betekent dus een langere accuduur en betere prestaties voor jouw laptop. Met de NVIDIA GeForce GTX 1650 kun je sommige games in Full HD op medium instellingen spelen. Dankzij 16 GB werkgeheugen kan deze laptop meerdere taken gelijktijdig uitvoeren. Zo kun je bijvoorbeeld zware games spelen en deze gelijktijdig opnemen of streamen naar je vrienden. De 512 GB opslagcapaciteit biedt ruimte voor gemiddeld 10 games van 50 GB of 55 uur aan Full HD videomateriaal. De SSD zorgt ervoor dat de laptop binnen 10 seconden is opgestart. Bovendien werkt een SSD volledig stil en is het betrouwbaarder dan een traditionele harde schijf. Een 15.6 inch scherm geeft jou een standaard ervaring. Niet te groot, niet te klein. Het Full HD-scherm biedt een prettige beeldkwaliteit voor het spelen van je games. Goed om te weten: - Deze laptop is voorzien van Windows 11 Home. - De behuizing is gemaakt van kunststof. - Het werkgeheugen van deze laptop is uitbreidbaar. - Microsoft Office is niet inbegrepen bij de laptop. - Deze laptop heeft een kortere accuduur bij het spelen van games. - De videokaart van deze laptop is geen Max-Q variant. - Deze laptop is voorzien van een QWERTY toetsenbord.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 19:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. MEDION AKOYA E15415 Intel Core blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.8

Met de 15 inch Medion E15415 MD62479 voer je al jouw basistaken uit en bewerk je foto's. Door de combinatie van de Intel Core i5 processor en het 8 gigabyte werkgeheugen, is de laptop hier krachtig genoeg voor. Ook werk je gerust in programma's als Word en Excel. Cijfers en formules voer je sneller in op het numerieke toetsenbord. Neem je jouw laptop graag mee naar buiten op een zonnige dag? Geen probleem. Met het anti-reflecterende scherm heb je minder last van lichtinval of vingerafdrukken op het scherm. De laptop is verder uitgerust met Windows 11, waardoor je het nieuwste besturingssysteem van Windows hebt.

Advies van onze laptop specialist Internetten, mailen & tekstverwerken: geschikt Films & series kijken: geschikt Foto's bewerken: geschikt Video's bewerken: ongeschikt, minimaal een i7/Ryzen 7 processor 3D ontwerpen maken en video's snel renderen: ongeschikt, minimaal een i9/Ryzen 9 processor en een RTX/RX/Quadro videokaart Gamen: ongeschikt, minimaal GTX 1650 of RX 6500/5500 videokaart

Ontvang een dag na aankoop een e-mail met een persoonlijke vouchercode voor 1 jaar gratis Norton 360 Deluxe antivirus.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. ASUS VivoBook D1503QA-L1BOLW - Laptop zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Deze ASUS VivoBook D1503QA-L1BOLW laptop is geschikt voor het typen van verslagen en het maken van presentaties. Deze laptop is razendsnel dankzij de snelle processor en 16 GB RAM. Dankzij het OLED-scherm heb je een uitstekende kleurweergave en diepe contrastwaarden. Onze specialist adviseert deze laptop voor: Dagelijks gebruik: deze laptop is geschikt voor internetten, e-mailen en tekstverwerking. Studie: verslagen uitwerken in Word en presentaties maken in Powerpoint.* Films en series kijken in Full HD: het scherm kent een hoge beeldkwaliteit voor het bekijken van jouw films en series. Bewerken van jouw vakantiefoto's: de processor biedt voldoende snelheid. Ben je van plan om in Photoshop te werken? Dan raden we je een laptop aan met een aparte videokaart. Deze laptop wordt niet aanbevolen voor: Fotobewerking in systemen zoals Photoshop: de processor is hiervoor niet snel genoeg. Wij adviseren minimaal een aparte videokaart. Videobewerking: deze laptop beschikt niet over een aparte videokaart. Gaming: heeft niet de eigenschappen voor het spelen van de meest recente games. De AMD Ryzen 7 processor zorgt ervoor dat taken snel worden uitgevoerd. Dankzij 16 GB werkgeheugen ben je toekomstbestendig en is het mogelijk meerdere zware taken gelijktijdig uitvoeren. De SSD zorgt ervoor dat de laptop binnen 10 seconden is opgestart. Bovendien werkt een SSD volledig stil en is het betrouwbaarder dan een traditionele harde schijf. Een 15.6 inch biedt veel werkruimte op het beeldscherm. Het Full HD scherm zorgt voor een scherpe weergave van jouw foto's en video's. Goed om te weten Deze laptop is voorzien van Windows 11 Home. De behuizing is gemaakt van kunststof. Deze laptop is niet voorzien van een DVD/CD speler. Deze laptop is voorzien van een QWERTY toetsenbord.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Acer Aspire 5 (A515-56-55LT) zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Acer Aspire 5 (A515-56-55LT) zwart

 • list plusDeze laptop heeft een snelle processor, waardoor taken snel worden uitgevoerd.
 • list plusHet scherm heeft een hoge resolutie, waardoor beelden scherp worden weergegeven.
 • list plusDe laptop heeft een lange batterijduur, waardoor je langdurig kunt werken zonder op te laden.

Nadelen Acer Aspire 5 (A515-56-55LT) zwart

 • list plusDe laptop kan soms veel lawaai maken, wat storend kan zijn tijdens het werken.
 • list plusDoor het gewicht is de laptop minder makkelijk mee te nemen.
 • list plusVoor zware grafische taken is deze laptop minder geschikt door het ontbreken van een aparte grafische kaart.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.6

Ben jij op zoek naar een betaalbare laptop die geschikt is voor fotobewerking? Dan is de Acer Aspire 5 (A515-56-55LT) zwart een goede keuze. Deze 15.6 inch laptop is uitgerust met een Intel Core i5 processor van de 12e generatie en 16 GB geheugen, wat zorgt voor hogere prestaties en toekomstbestendigheid. De opslagcapaciteit van 512 GB is ruim voldoende en door de aanwezigheid van een SSD werkt het apparaat lekker vlot.

Wat deze laptop extra geschikt maakt voor fotobewerking is de Intel Iris Xe Graphics shared videokaart. Hierdoor renderen je foto's sneller en kun je probleemloos multitasken. Het verlichte toetsenbord is handig als je ook in de avonduren werkt.

De Acer Aspire 5 (A515-56-55LT) is niet geschikt voor zwaardere taken zoals 3D ontwerpen en gamen. Maar als je voornamelijk bezig bent met fotobewerking en lichte multitasking is deze laptop een goede keuze.

Als bijkomend voordeel ontvang je een persoonlijke vouchercode voor 1 jaar gratis Norton 360 Deluxe antivirus.

Al met al is de Acer Aspire 5 (A515-56-55LT) zwart een goede keuze als je op zoek bent naar een betaalbare laptop die geschikt is voor fotobewerking.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 2 januari in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

10. Asus Vivobook 15 OLED K513EA-L11387W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

De Asus Vivobook Pro 15 OLED K513EA-L11387W is een 15 inch laptop waarop je video's bewerkt en zware programma's tegelijkertijd draait. Met een Intel Core i7 processor en 16 gigabyte werkgeheugen, draai je grafische programma's zoals Adobe Premiere Pro zonder problemen. Je ziet elk detail en kleurcontrast helder door het OLED scherm. Zo bewerk je nog beter je vakantiefoto's voor het perfecte fotoalbum. Zet al je creaties en bestanden op de snelle 1 terabyte SSD schijf. Verder heeft de Vivobook toetsenbordverlichting, waardoor je zelfs in het donker de juiste toetsen vindt.

Advies van onze specialist Internetten, mailen & tekstverwerken: geschikt Films & series kijken: geschikt Foto's bewerken: geschikt Video's bewerken: geschikt Gamen: ongeschikt,minimaal GTX 1050

Ontvang een dag na aankoop een e-mail met een persoonlijke vouchercode voor 1 jaar gratis Norton 360 Deluxe antivirus.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van laptops voor fotobewerking. Er zijn immers 1086 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!