Wat is de beste Laptop voor fotobewerking van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 februari, 2024

Het kopen van een goede Laptop voor fotobewerking is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste Laptop voor fotobewerking van 2024? Na het testen van 564 Laptops voor fotobewerking kwam de Apple Macbook Pro (2023) MRX33N/A als beste uit onze Laptop voor fotobewerking-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Laptops voor fotobewerking, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Laptops voor fotobewerking-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Laptop voor fotobewerking-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Laptops voor fotobewerking

1Score: 9.9
Apple Macbook Pro (2023) MRX33N/A
Beste laptop voor fotobewerking
Apple Macbook Pro (2023) MRX33N/A
Apple
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Dell XPS 17 Thin Gaming
Dell XPS 17 Thin Gaming
Dell
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Asus ProArt StudioBook Pro 17
Asus ProArt StudioBook Pro 17
Asus
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.4
Apple Macbook Air (2023) MQKW3N/A
Apple Macbook Air (2023) MQKW3N/A
Apple
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.4
Microsoft Surface Laptop Studio 2
Microsoft Surface Laptop Studio 2
Microsoft
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.2
Dell Inspiron 14 Plus (2022)
Dell Inspiron 14 Plus (2022)
Dell
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.1
Acer Swift Go 16 (2023)
Acer Swift Go 16 (2023)
Acer
Ga naar laagste prijs
8Score: 9
Asus ROG Strix G18 (2023)
Asus ROG Strix G18 (2023)
Asus
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.8
Razer Blade 18
Razer Blade 18
Razer
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.8
Lenovo Yoga Book 9i (2023)
Lenovo Yoga Book 9i (2023)
Lenovo
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Laptop voor Fotobewerking Koopgids

Een goede fotograaf weet dat het schieten van het perfecte plaatje slechts de helft van het werk is. De nabewerking van foto's is een hele klus. Je hebt hiervoor een laptop nodig die moeiteloos de beste bewerkingsprogramma's draait. Met deze koopgids haal je de beste laptop voor fotobewerking in huis. Lees dus snel verder!

Welke laptop is het beste voor fotobewerking?

Heb je met een goede fotocamera wat mooie plaatjes geschoten? Het bewerken van je foto's is stap die tegenwoordig onmisbaar is. Een goede laptop voor fotobewerking moet aan enkele hardwarespecificaties voldoen. De benodigde bewerkingsprogramma's vragen veel van je laptop, dus bespaar niet op zaken als een goede processor, het werkgeheugen, de opslag en een goed beeldscherm

Welke processor is goed?

De processor, ook wel CPU,  is een van de belangrijkste onderdelen van een laptop. De CPU verwerkt instructies van een programma en voert deze taken uit. Hiermee is de processor het brein van de laptop. Een laptop voor fotobewerking heeft een goede processor nodig om alle programma's soepel uit te voeren. Let bij de processor op het aantal kernen en de kloksnelheid.

Aantal kernen

Vroeger hadden processors slechts één kern. Dit betekende dat de computer maximaal één taak tegelijkertijd uitvoerde. Dit leidde tot een slome computer met weinig rekenkracht, vooral naarmate software steeds meer van hardware begon te vragen. Tegenwoordig hebben processors minimaal twee en maximaal 64 kernen. Een dual-core processor (twee kernen) voert dus maximaal twee taken tegelijkertijd uit en is hiermee al een stuk sneller dan een single-core processor. 

Waar een normale, goede laptop al met een dual-core processor uit de voeten kan, heeft een laptop voor fotobewerking meer nodig dan dat. Programma's als Adobe Photoshop en Lightroom vereisen veel capaciteit van je laptop. Om deze programma's goed en snel te gebruiken, raad ik je een processor met minimaal acht kernen aan. 

Ga in ieder geval niet voor minder dan een quad-core processor (4 kernen). Een hoger aantal kernen is in principe beter, maar het verschil tussen 64 en 16 kernen is niet zodanig dat het de prijs waard is. 

Kloksnelheid

Naast het aantal kernen, is de kloksnelheid van een processor een belangrijk criterium. De kloksnelheid geeft de maximale hoeveelheid taken aan die een processor in 1 seconde uitvoert. Een kloksnelheid van 1 Hz komt overeen met één bewerking per seconde, maar dit kom je niet (meer) tegen in processors.

Tegenwoordig hebben processors kloksnelheden van wel een miljard keer groter. De kloksnelheid zie je dan ook vaak uitgedrukt in gigahertz (GHz). Om snel en soepel je foto's te bewerken, is een processor met minimaal 3 GHz aan kloksnelheid aan te raden. 

Enkele voorbeelden van geschikte processors zijn de AMD Ryzen 5/7, Intel Core i5/i7 en de Apple M1.

blockquote

Idealiter kies je ook een processor uit de recentere generaties. Op het moment van schrijven zit Intel aan zijn twaalfde generatie, en AMD aan zijn vijfde.

Hoeveel werkgeheugen heeft een laptop voor fotobewerking nodig?

Het werkgeheugen ken je wellicht als het interne geheugen of RAM (random acces memory). Vergelijk het werkgeheugen met het kortetermijngeheugen van je hersenen. Alleen de data die nodig is voor het uitvoeren van taken, slaat de RAM tijdelijk op. Dit doet je laptop, zodat de processor snel bij de nuttige informatie kan, zonder de hele opslag af te struinen. Hoe meer GB aan RAM, hoe sneller de laptop is. 

Het werkgeheugen is zeer belangrijk voor een laptop voor fotobewerking. Voldoende werkgeheugen optimaliseert namelijk de werking van de processor. Ga daarom voor minstens 16 GB aan werkgeheugen, maar liever nog voor 32 GB. Meer werkgeheugen is niet per se aan te raden, want het brengt je niet veel meerwaarde voor de prijs die je betaalt. 

Videokaart

Een videokaart is verantwoordelijk voor de grafische processen op je beeldscherm. Elke laptop komt met een geïntegreerde videokaart. Voor de standaard fotobewerkingen – waarin je niet in meer dan ongeveer drie lagen werkt – is een geïntegreerde videokaart voldoende. De kwaliteit van de processor en het werkgeheugen zijn hierin bepalender voor de snelheid en kwaliteit van je bewerkingsprogramma's. 

Bewerk je naast foto's ook video's of 3D-beelden, of foto's met meerdere aanpassingslagen? Dan raad ik je een dedicated videokaart aan. Het voordeel van een dedicated videokaart is de betere kwaliteit van bewegende beelden. Deze extra videokaart maakt de beelden soepeler en laat de frames naadloos na elkaar opvolgen.

De nadelen van deze videokaart zijn het hogere batterijverbruik, de hitte die het produceert en de hardere koelingsgeluiden die hierbij horen.

De bekendste chips voor videokaarten komen van de merken NVIDIA en AMD. Voor geavanceerdere foto- en videobewerking raad ik je (minstens) de AMD Radeon RX 570 of de NVIDIA GeForce GTX 1060  aan.

Welk type opslag is goed?

Voor de opslag van de beste laptop voor fotobewerking heb je keuze uit de klassieke harde schijf (HDD), of een chip (SSD). De winnaar tussen deze twee is duidelijk. De SSD is niet alleen veel sneller, maar ook stabieler en stiller dan de HDD. 

Hier hangt uiteraard een prijskaartje aan. Ook al is een HDD goedkoper, raad ik het af hierop te besparen. Voor fotobewerking moet je laptop bestanden lezen uit de opslag. Om dit soepel te laten verlopen heb je de snelheid van een SSD nodig. Daarnaast is de kans groot dat je als fotobewerker veel grote RAW-bestanden op je laptop bewaart. Kies dus op zijn minst voor een grootte van 256 GB, maar liever nog 512 GB of meer

Beeldscherm

Tijdens het bewerken, is het zaak de foto's in volle glorie te aanschouwen. Een goed beeldscherm is dus cruciaal!

Resolutie

De beste laptop voor beeldbewerking heeft daarom een hoge resolutie. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper het beeld. Gelukkig zijn er nauwelijks nog laptops te koop met resoluties lager dan 1920 × 1080 pixels (Full HD). Hier heb je in principe voldoende aan, tenzij je op de pixel nauwkeurig wilt bewerken. 

Is budget geen probleem? Dan raad ik je een scherm aan met een resolutie van 3840 × 2160 pixels (4K). Schiet je foto's met een goede kwaliteit fotocamera? Een scherp en kleurrijk beeldscherm van je laptop helpen je dan deze in een passende kwaliteit weer te geven.  

Paneel

Elk laptopscherm gebruikt een bepaalde beeldschermtechniek. De bekendste is het TN-paneel. Dit is een variatie van het lcd-scherm. Dit type paneel is relatief goedkoop en heeft een hoge verversingssnelheid. Dit maakt het TN-paneel vooral geschikt voor gamers en videobewerkers. 

Het IPS-scherm geniet voor fotobewerking de voorkeur, vanwege de betere kleurweergave. Een ander kenmerk is de grote kijkhoek van het IPS-paneel, waardoor je ook vanaf de zijkant een goed zicht hebt op het laptopscherm.

Een VA-scherm blinkt weer uit in contrastweergave. Bewerk je dus donkere foto's met veel zwarttinten? Dan is het beeldscherm met VA-paneel een goede optie.

Met meerdere beeldschermen tegelijk werken, scheelt je een hoop gewissel tussen programma's en tabbladen. De beste monitor maakt het bewerken van foto's een stuk gemakkelijker. 

hero illustration

Hoe testen we Laptops voor fotobewerking?

Om de beste Laptop voor fotobewerking te bepalen, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Laptop voor fotobewerking-test hebben we 564 Laptops voor fotobewerking geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Laptop voor fotobewerking-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 onafhankelijke expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Laptop voor fotobewerking-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Laptop voor fotobewerking-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Laptop voor fotobewerking in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 564 Laptops voor fotobewerking te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Laptops voor fotobewerking in een handige lijst

1. Beste laptop voor fotobewerking: Apple Macbook Pro (2023) MRX33N/A

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.49
Functionaliteit
9.66
Gebruiksgemak
10
Ik ben zo enthousiast om je de APPLE MacBook Pro 14.2 inch Apple M2 Max 12-Core CPU 30-Core GPU 32GB RAM 1TB SSD 96W USB-C DE - Zilver te laten zien! Deze laptop is echt een game changer met zijn M2 Max-chip, die zorgt voor waanzinnige snelheid en prestaties. Het 14.2-inch Mini LED-display met een resolutie van 3024 x 1964 pixels is adembenemend, en met 32 GB RAM en 1 TB SSD draait alles super soepel en is er genoeg opslagruimte voor al je eisen.

Als je in een creatief beroep zit, zoals grafisch ontwerp of webontwikkeling, dan is deze MacBook Pro echt iets voor jou. Gebruikers zijn dolenthousiast over hoe makkelijk het is om meerdere Adobe-programma's tegelijk te draaien en hoeveel tijd ze besparen. De krachtige M2 Max-chip kan zware taken aan, zoals 3D-bewerking en app-ontwikkeling, zonder enige vertraging. En je kunt zelfs 4 extra schermen aansluiten voor een extra grote werkruimte!

De batterijduur van deze MacBook Pro is echt ongekend; je kunt twee werkdagen lang intensief werken zonder op te laden. Dat is echt een groot pluspunt vergeleken met andere laptops. En met Wi-Fi 6E en Bluetooth 5.3 heb je altijd snelle en soepele draadloze connectiviteit.

Maar er zijn een paar dingen om in gedachten te houden. Met een gewicht van 1,63 kg is hij misschien niet de meest draagbare laptop, en het ontbreken van een ethernetpoort kan een nadeel zijn als je de voorkeur geeft aan bekabelde verbindingen.

Al met al biedt de APPLE MacBook Pro 14.2 inch Apple M2 Max 12-Core CPU 30-Core GPU 32GB RAM 1TB SSD 96W USB-C DE - Zilver een ongeëvenaarde combinatie van kracht, snelheid en verbluffende beeldkwaliteit, waardoor hij de perfecte keuze is voor veeleisende professionele gebruikers. 🚀

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Morgen bezorgd.

Bekijk prijs

2. Dell XPS 17 Thin Gaming

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dell XPS 17 Thin Gaming

 • list plusKrachtige CPU, GPU en RAM voor veeleisende fotobewerkingstaken
 • list plusLevendig 17-inch 4K+ aanraakscherm met hoge helderheid (522,8 nits)
 • list plusUitgebreide I/O inclusief vier Thunderbolt 3-poorten, een SD-kaartsleuf en een koptelefoon/microfoon-aansluiting

Nadelen Dell XPS 17 Thin Gaming

 • list plusGewicht van 5,4 pond is mogelijk niet ideaal voor iedereen
 • list plusGebrek aan een OLED-upgrade-optie voor het scherm
 • list plusGebrek aan een Ethernet-poort en USB-A-poorten

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.57
Functionaliteit
9.78
Gebruiksgemak
9.96
De Dell XPS 17 Thin Gaming laptop is een droom voor fotografieprofessionals, met een krachtige combinatie van kracht, draagbaarheid en een prachtig display. Verkrijgbaar vanaf €1.350 voor het basismodel, is het een krachtpatser voor fotobewerking, met een reviewmodel van €3.000, voorzien van een Intel Core i7-processor, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 Max-Q GPU, 1TB SSD en een 17-inch UHD+ touchscreen. Het 17-inch 4K+ touchscreen display is levendig en helder, met een gemiddelde helderheid van 522,8 nits, waardoor het geschikt is voor diverse taken zoals gamen, webbrowsen en video kijken.

Volgens Tom's Guide wordt het ontwerp van de laptop omschreven als strak en elegant, maar het gewicht van 5,4 pond en het ontbreken van een makkelijk te openen deksel worden genoemd als nadelen. Ondanks dit wordt het ontwerp geprezen om zijn slanke aluminium behuizing, duurzame bouw en minimale randen. Het toetsenbord, trackpad en batterijduur worden geprezen, met name het grote trackpad en de degelijke batterijprestaties vallen op. De laptop's I/O omvat vier Thunderbolt 3-poorten, een SD-kaartsleuf en een hoofdtelefoon/microfoon aansluiting, maar het ontbreekt aan een Ethernet-poort en USB-A-poorten, zoals vermeld in de review van PetaPixel. Bovendien wordt het ontbreken van een OLED-upgrade optie voor het display als een nadeel benadrukt.

De Dell XPS 17 (2023) wordt geprezen als een krachtpatser, met de 13e generatie Intel Core i7-13700H CPU, Nvidia GeForce RTX 4050 laptop GPU en 16GB DDR5 RAM, waardoor het een robuuste machine is voor veeleisende fotobewerkingstaken. Echter, het gewicht en het dekselontwerp zijn mogelijk niet ideaal voor iedereen, zoals opgemerkt in de review van Tom's Guide.

In vergelijking met eerdere modellen, biedt de 2023 Dell XPS 17 aanzienlijke verbeteringen, waaronder een krachtigere CPU, GPU en RAM, die tegemoetkomen aan de evoluerende behoeften van fotografieprofessionals. Het vermogen van de laptop om resource-intensieve fotobewerkingssoftware te verwerken en tegelijkertijd uit te blinken in gaming en multimediataken is een opmerkelijke prestatie.

Ondanks zijn indrukwekkende kenmerken staat de Dell XPS 17 Thin Gaming laptop voor concurrentie in zijn prijsklasse. Het ontbreken van een OLED-upgrade optie en het gewicht van de laptop zijn mogelijke nadelen, vooral in vergelijking met lichtere alternatieven met OLED-displays. Toch maken zijn krachtige prestaties, prachtige display en uitgebreide I/O het een sterke concurrent voor fotografieprofessionals die op zoek zijn naar een veelzijdige en krachtige machine.

Samengevat is de Dell XPS 17 Thin Gaming laptop een topkeuze voor fotografieprofessionals die op zoek zijn naar een krachtige machine die geoptimaliseerd is voor fotobewerking. Zijn krachtige interne hardware, levendige display en doordachte ontwerp maken het een overtuigende optie, ondanks kleine nadelen op het gebied van gewicht en displayopties. Zoals opgemerkt in de review van PetaPixel, slaat het een goede balans tussen prestaties en draagbaarheid en blinkt uit als een krachtpatser voor fotobewerking.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Asus ProArt StudioBook Pro 17

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Asus ProArt StudioBook Pro 17

 • list plusSnelle prestaties en premium bouwkwaliteit
 • list plus17-inch display voor het bewerken van hoge-resolutie afbeeldingen
 • list plusVeelzijdige set van functies voor creatieve taken

Nadelen Asus ProArt StudioBook Pro 17

 • list plusBeperkte draagbaarheid vanwege de grootte en het gewicht
 • list plusMogelijkheid van thermische throttling op de CPU
 • list plusPotentieel voor permanente burn-in op het OLED-display

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.79
Functionaliteit
9.29
Gebruiksgemak
9.87
Ik ben enthousiast over de Asus ProArt StudioBook Pro 17, een krachtpatser voor foto-editing en creatief werk, met snelle prestaties en premium bouwkwaliteit. Gebruikers prijzen de "snelle prestaties en premium bouwkwaliteit", waarmee het zich onderscheidt in de markt. Het 17-inch scherm biedt een ruim canvas voor het bewerken van hoogwaardige afbeeldingen met precisie. De ProArt StudioBook Pro 17 is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van creatieve professionals, met een veelzijdige set functies die het geschikt maken voor verschillende taken, waaronder foto-editing, grafisch ontwerp en contentcreatie.

Deze laptop is een uitstekende keuze voor foto-editing, met een scherp en levendig display met volledige dekking. De krachtige CPU en GPU zorgen voor naadloze bewerking, rendering en multitasking. De prestaties van de ProArt StudioBook Pro 17 maken het tot een topconcurrent in zijn categorie, waardoor gebruikers moeiteloos aan grote bestanden en complexe projecten kunnen werken. De toevoeging van een unieke draaiknop voor eenvoudige toegang tot verschillende instellingen verbetert de gebruikerservaring, wat het aandacht voor de behoeften van creatieve professionals illustreert.

In vergelijking met zijn tegenhangers onderscheidt de ProArt StudioBook Pro 17 zich door zijn snelle prestaties en premium bouwkwaliteit, waarmee het problemen aanpakt die andere modellen in de ProArt-serie treffen, zoals een beperkte grafische kaart en slechte batterijduur. Het grotere display en de krachtige prestaties maken het een ideale keuze voor gebruikers die bezig zijn met foto-editing en contentcreatie.

Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de draagbaarheid van de laptop, aangezien het vanwege zijn omvang en gewicht mogelijk niet de meest reisvriendelijke optie is. Bovendien moeten gebruikers, ondanks de uitstekende prestaties, voorzichtig zijn met thermische throttling op de CPU en de mogelijkheid van permanente inbranding op het OLED-display, zoals benadrukt in de review.

Concluderend is de Asus ProArt StudioBook Pro 17 een eersteklas keuze voor foto-editing, met opmerkelijke prestaties en een robuuste bouwkwaliteit. Hoewel het bepaalde beperkingen heeft op het gebied van draagbaarheid en mogelijke weergaveproblemen, maken zijn sterke punten als een hoogwaardige werkstation voor creatieve professionals het tot een overtuigende optie op de markt.

In de woorden van een gebruiker is "De ProArt StudioBook Pro 17 een snelle en robuuste machine, perfect voor het uitvoeren van veeleisende taken," wat zijn kracht in prestaties perfect samenvat.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

4. Apple Macbook Air (2023) MQKW3N/A

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Apple Macbook Air (2023) MQKW3N/A

 • list plusIndrukwekkende prestaties en verbeterde productiviteit voor resource-intensieve taken zoals fotobewerking en gaming.
 • list plusRuim Liquid Retina-display en zes luidsprekers maken het geschikt voor het kijken van films en licht gaming.
 • list plusVerbeterde draagbaarheid en tot 18 uur batterijduur voor gebruik onderweg.

Nadelen Apple Macbook Air (2023) MQKW3N/A

 • list plusBeperkte poortselectie met slechts twee Thunderbolt 4 USB-C-poorten en een MagSafe 3-poort.
 • list plusToegenomen formaat en gewicht kunnen de draagbaarheid voor sommige gebruikers beperken.
 • list plusRelatief hoge startprijs in vergelijking met andere budgetopties.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.47
Functionaliteit
9.77
Gebruiksgemak
9.08
Ik ben razend enthousiast over de Apple MacBook Air 15-inch (2023) met de M2-chip, die perfect is voor fotobewerking en meer. Met een ruim Liquid Retina-display en aangedreven door de M2-chip, biedt het indrukwekkende prestaties en tot 18 uur batterijduur. De M2-chip, gebouwd met 5-nanometer technologie van de tweede generatie, zorgt voor snellere snelheid en energie-efficiëntie, met een 8-core CPU, tot 10-core GPU, en 100GB/s geheugenbandbreedte, wat resulteert in aanzienlijke prestatieverbeteringen. Zoals TechRadar opmerkt, "Het excelleert in dagelijkse taken en veeleisend werk," waardoor het perfect is voor fotobewerking en andere veeleisende taken.

Het ontwerp van de MacBook Air 15-inch lijkt op het 13-inch model maar dan groter, met dunne randen en een dun en redelijk licht frame. De zes luidsprekers en levendig scherm maken het geschikt voor het kijken van films en licht gamen, wat de veelzijdigheid van de functionaliteit vergroot. Het mist echter wel wat poorten, met slechts twee Thunderbolt 4 USB-C poorten en een MagSafe 3 poort, wat een beperking kan zijn voor gebruikers die meerdere randapparaten willen aansluiten.

De evolutie van de MacBook Air naar een groter 15-inch model brengt een balans tussen prestaties en draagbaarheid met zich mee. De nadelen, waaronder een groter formaat en gewicht, kunnen de draagbaarheid beperken, maar de indrukwekkende batterijduur en verbeterde prestaties maken het zeker het overwegen waard voor fotobewerking en andere veeleisende taken. Zoals Tom's Guide benadrukt, "Het is gemakkelijk mee te nemen en goed gebouwd," wat de geschiktheid voor gebruikers benadrukt die een balans tussen prestaties en draagbaarheid prioriteren.

Vergeleken met zijn tegenhangers, valt de MacBook Air 15-inch op door de prestatieverbeteringen van de M2-chip, met name bij taken zoals videobewerking, beeldverwerking en gamen. Zoals Apple aangeeft, overtreft het zowel de M1- als op Intel-gebaseerde MacBook Air-modellen, evenals pc-laptops met Intel Core i7-processors in verschillende prestatietests, waardoor het zijn positie als topkeuze voor veeleisende taken versterkt.

Hoewel de MacBook Air 15-inch uitzonderlijke prestaties en een groter scherm biedt voor verbeterde productiviteit, kunnen de beperkte poortselectie en relatief hoge startprijs overwegingen zijn voor gebruikers die een balans zoeken tussen connectiviteitsopties en budget. Ondanks deze mogelijke beperkingen, maken zijn indrukwekkende prestaties, levendige display en verbeterde draagbaarheid het een sterke concurrent voor het beste budgetproduct voor fotobewerking, vooral voor degenen die een groter scherm en uitstekende prestaties willen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Microsoft Surface Laptop Studio 2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Microsoft Surface Laptop Studio 2

 • list plusNaadloze overgangen tussen laptop-, display- en creatieve canvasmodi
 • list plusKrachtige 13e generatie Intel Core-processors en NVIDIA GeForce RTX-graphics
 • list plusVeelzijdige inking-mogelijkheden en compatibiliteit met professionele toepassingen zoals Adobe Premiere Pro en Visual Studio

Nadelen Microsoft Surface Laptop Studio 2

 • list plusSurface Slim Pen 2-stylus vereist aparte aankoop

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.57
Als ik kijk naar de Microsoft Surface Laptop Studio 2, zie ik een krachtige en veelzijdige laptop die naadloos kan switchen tussen laptop-, display- en creatieve canvas-modi, waardoor het een uitstekende keuze is voor foto bewerking. Met 13e generatie Intel Core processoren, NVIDIA GeForce RTX grafische kaart en tot 64GB geheugen, kan deze laptop veeleisende taken aan. PCMag zegt dat het "naadloze overgangen tussen laptop-, display- en creatieve canvas-modi" biedt, waardoor het een opvallende keuze is voor creatieve professionals.

Het opvallende kenmerk van de Surface Laptop Studio 2 is zijn dynamische geweven scharnier, waardoor het makkelijk is om van modus te veranderen en de algehele gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast is de compatibiliteit met professionele toepassingen zoals Adobe Premiere Pro en Visual Studio, gecombineerd met veelzijdige inktmogelijkheden en cinematische streaming, maakt het bijzonder geschikt voor taken in foto bewerking.

Met de toevoeging van de Studio Camera voor authentieke on-screen verschijningen en de Slim Pen 2 die een pen-op-papiergevoel, nauwkeurigheid en tot 15 uur batterijduur biedt, is deze laptop op maat gemaakt voor creatieve professionals. Zoals opgemerkt door Digital Trends, is het verkrijgbaar in consumenten- en commerciële configuraties, waardoor het aansluit bij verschillende behoeften en gebruiksscenario's. Het robuuste reparatie- en vervangingsprogramma van het commerciële model maakt het bijzonder aantrekkelijk voor bedrijven.

Het 14,4-inch PixelSense touchscreen van de Surface Laptop Studio 2 en de krachtige 13e generatie Core i7 processor, evenals de Nvidia GeForce RTX 4050-4060 GPU, leveren een overtuigende prestatie, waardoor het een ideale keuze is voor veeleisende gebruikers, zoals benadrukt door Digital Trends. Bovendien maken het unieke schuifdisplay en de aluminium behuizing het een opvallende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een veelzijdig en capabel apparaat, volgens Tom's Guide.

In vergelijking met zijn tegenhangers onderscheidt de Surface Laptop Studio 2 zich door zijn naadloze modusovergangen, ondersteuning voor professionele toepassingen en veelzijdige inktmogelijkheden. Echter, het ontbreken van de Surface Slim Pen 2 stylus in de verpakking, wat een aparte aanschaf vereist, is een opmerkelijk nadeel, zoals vermeld door Tom's Guide.

Al met al is de Microsoft Surface Laptop Studio 2 een eersteklas optie voor foto bewerking en veeleisende creatieve taken, met krachtige prestaties en een uniek, veelzijdig design. Hoewel het enkele kleine nadelen heeft, zoals de extra kosten voor de stylus, maken zijn mogelijkheden en functies het een overtuigende keuze voor professionals in de creatieve industrie.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

6. Dell Inspiron 14 Plus (2022)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dell Inspiron 14 Plus (2022)

 • list plusBetaalbare prijs voor krachtige prestaties.
 • list plusRobuuste ondersteuning voor fotobewerking en grafisch intensieve toepassingen.
 • list plusComfortabel toetsenbord en responsieve touchpad.

Nadelen Dell Inspiron 14 Plus (2022)

 • list plusIets dik en zwaar door thermisch systeem, wat de draagbaarheid beïnvloedt.
 • list plusBiedt mogelijk geen langdurige batterijduur.
 • list plusNiet zo draagbaar als sommige andere opties.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.06
Functionaliteit
8.79
Gebruiksgemak
9.68
De Dell Inspiron 14 Plus (2022) is een indrukwekkende laptop voor fotobewerking, met een mix van betaalbaarheid, draagbaarheid en prestaties. Met een aluminium behuizing en een 14,0-inch 2,2K scherm biedt het een luxe uitstraling en een functionele selectie van poorten. De Intel® Core Ultra 7-processor, Windows 11 Home en Intel Arc Graphics, samen met 16 GB LPDDR5X-geheugen en een 1TB M.2 PCIe NVMe Solid State Drive, zorgen voor krachtige prestaties die geschikt zijn voor veeleisende fotobewerkingstaken.

Volgens Digital Trends is de Inspiron 14 Plus uitgerust met de 12e generatie CPU's van Intel, specifiek de Core i5-12500H of Core i7-12700H, en biedt het een discrete Nvidia RTX 3050 GPU. De prestaties van de laptop met de Core i7-12700H en RTX 3050 zijn sneller gebleken, waardoor het in staat is om veeleisende games zoals Cyberpunk 2077 te draaien. De review vermeldt echter dat het mogelijk geen langdurige batterijduur biedt en dat het iets dikker en zwaarder is vanwege het thermische systeem, dat tot doel heeft de CPU en GPU koel te houden.

"De Dell Inspiron 14 Plus is een dunne, lichte en krachtige productiviteitslaptop die een mix van betaalbaarheid, draagbaarheid en prestaties biedt." (Beoordeeld)

Bovendien zorgt het 14-inch 2240 x 1400 scherm van de laptop met 100% sRGB kleurengamma voor nauwkeurige en levendige visuals, essentieel voor fotobewerkingstaken. De discrete Nvidia GeForce RTX 3050 grafische kaart biedt krachtige ondersteuning voor grafisch intensieve toepassingen. Het toetsenbord van de laptop biedt een comfortabele typervaring, en het touchpad reageert goed. De toevoeging van een vingerafdruklezer voor Windows 11 Hello wachtwoordloze login ondersteuning verbetert de beveiligingsfuncties.

"De Dell Inspiron 14 Plus is een dunne, lichte en krachtige productiviteitslaptop die een mix van betaalbaarheid, draagbaarheid en prestaties biedt." (USA Today)

In vergelijking met zijn concurrenten onderscheidt de Dell Inspiron 14 Plus zich als een betaalbare optie die niet inlevert op prestaties, waardoor het een sterke concurrent is voor gebruikers die op zoek zijn naar een laptop geschikt voor fotobewerking zonder de bank te breken. Hoewel het misschien niet dezelfde mate van draagbaarheid biedt als sommige andere opties, positioneert de krachtige hardware, waaronder de Intel Core i7-processor en Nvidia RTX 3050 GPU, het als een geschikte keuze voor fotobewerkingstaken en zelfs wat gaming, allemaal tegen een concurrerende prijs.

Samenvattend blinkt de Dell Inspiron 14 Plus (2022) uit in het leveren van krachtige prestaties tegen een betaalbare prijs, waardoor het een overtuigende keuze is voor fotobewerking en productiviteitstaken. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de iets omvangrijkere bouw en de afweging in batterijduur bij het kiezen voor de prestatiecapaciteiten.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. Acer Swift Go 16 (2023)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Acer Swift Go 16 (2023)

 • list plusRuim 16-inch display met 16:10 beeldverhouding, beschikbaar in IPS en OLED opties
 • list plusRobuust maar lichtgewicht ontwerp met hoogwaardige 1440p webcam en vingerafdrukscanner voor naadloze logins
 • list plusWi-Fi 6E en Bluetooth 5.3 mogelijkheden voor efficiënte draadloze connectiviteit

Nadelen Acer Swift Go 16 (2023)

 • list plusMogelijk ongemak met het toetsenbordontwerp voor sommige gebruikers
 • list plusRelatief hoge prijs kan een afschrikmiddel zijn voor sommige potentiële kopers

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.33
Functionaliteit
9.14
Gebruiksgemak
8.74
De Acer Swift Go 16 (2023) is een veelzijdige laptop die is afgestemd op fotobewerking en dagelijkse productiviteit. Met een ruim 16-inch scherm met een 16:10 beeldverhouding, beschikbaar in zowel IPS als OLED opties, biedt het een uitgebreid canvas voor visueel werk. Het stevige maar lichte ontwerp van de laptop, in combinatie met een hoogwaardige 1440p webcam en een vingerafdrukscanner voor naadloze logins, verbetert zijn praktische bruikbaarheid. Bovendien zorgen de Wi-Fi 6E en Bluetooth 5.3 mogelijkheden voor efficiënte draadloze connectiviteit. Vanaf $799,99 biedt het configuraties met Intel Core i5 of i7 processoren, 8GB of 16GB RAM en SSD-opslag, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een capabele en betaalbare laptop.

Volgens PCMag wordt de Acer Swift Go 16 (2023) geprezen om zijn "ruime 16-inch display met een 16:10 beeldverhouding," wat een belangrijke functie is voor fotobewerking en voldoende schermruimte biedt. Het review benadrukt echter ook het mogelijke ongemak dat sommige gebruikers kunnen ervaren met het toetsenbordontwerp, wat aangeeft dat het mogelijk niet aan ieders voorkeuren voldoet.

Aan de andere kant prijst TechRadar het "slanke en draagbare ontwerp" van de laptop en het "grote en nauwkeurige OLED-scherm met HDR-mogelijkheden," waardoor het een geschikte keuze is voor licht bewerkingswerk en dagelijkse productiviteit. De hoogwaardige webcam wordt genoemd als ideaal voor videoconferenties, wat tegemoetkomt aan de behoeften van werknemers op afstand en content creators. Ondanks zijn opmerkelijke functies wijst de recensie op de relatief hoge prijs, wat een afschrikmiddel kan zijn voor sommige potentiële kopers.

Vergeleken met zijn voorganger onderscheidt de Acer Swift Go 16 (2023) zich door zijn grotere 16-inch display en verbeterde webcamresolutie, wat tegemoetkomt aan de veranderende eisen van werken op afstand en visuele contentcreatie. Bovendien onderscheidt het zich van eerdere modellen door de inclusie van Wi-Fi 6E en Bluetooth 5.3, wat de toewijding van het merk weerspiegelt om gelijke tred te houden met technologische ontwikkelingen. In de markt concurreert de Acer Swift Go 16 (2023) gunstig met andere laptops in zijn klasse, en biedt een balans tussen prestaties en betaalbaarheid, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar een betaalbare maar capabele laptop voor fotobewerking en dagelijkse taken.

Tot slot blinkt de Acer Swift Go 16 (2023) uit als een betaalbare laptop voor fotobewerking, met een ruim scherm en een reeks configuraties om aan verschillende gebruikersbehoeften te voldoen. Hoewel het toetsenbordontwerp en de prijs beperkingen kunnen vormen voor sommige gebruikers, maken de draagbaarheid, beeldkwaliteit en algehele prestaties het een overtuigende optie voor individuen die op zoek zijn naar een veelzijdig apparaat voor creatieve en professionele doeleinden.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Asus ROG Strix G18 (2023)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Asus ROG Strix G18 (2023)

 • list plusIndrukwekkende CPU/GPU-prestaties
 • list plusPrachtig 18-inch QHD+ display
 • list plusAanpasbare RGB-verlichting

Nadelen Asus ROG Strix G18 (2023)

 • list plusBeperkte draagbaarheid en bruikbaarheid bij langdurige veeleisende taken
 • list plusNeiging om op te warmen bij zware belasting
 • list plusHoge prijs en mogelijke thermische problemen

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.04
Gebruiksgemak
8.75
Ik ben een Asus ROG Strix G18 (2023), een krachtige 18-inch gaming laptop gericht op serieuze gamers en creators. Mijn indrukwekkende CPU/GPU-prestaties en prachtige 18-inch QHD+ display maken me een topkeuze voor wie op zoek is naar ultieme gamingervaring. Mijn basis model begint bij $2,299 en komt met een GeForce RTX 4070 Laptop GPU. Mijn ontwerp is groot en zwaar, maar toch slanker en lichter dan sommige concurrenten. Mijn aanpasbare RGB-verlichting en een 240Hz verversingssnelheid zorgen voor een helder en levendig scherm, hoewel de werkelijke helderheid niet altijd overeenkomt met de claims van de fabrikant.

Volgens Tom's Guide ben ik misschien niet de meest comfortabele laptop voor op schoot en kan ik extreme temperaturen bereiken onder zware belasting. Toch word ik geprezen om mijn verfijnde uiterlijk en gevoel, ondanks dat ik afwijk van typische consumenten laptops vanwege mijn formaat en flashy lichten.

PCWorld noemt mijn krachtige Core i9-13980HX-processor, RTX 4090 GPU, 32GB DDR5 RAM, 1TB PCIe Gen 4 NVMe SSD en een verscheidenheid aan poorten. Mijn grote scherm met dunne randen, efficiënte koeling en RGB-lichtbalken dragen bij aan mijn aantrekkingskracht, ondanks mijn stevige prijskaartje van $3,899.99. Aan de andere kant heb ik een gemiddelde batterijduur, een stevige trackpad en ontbreekt een 1080p webcam. Desondanks weeg ik 6,61 lbs, wat relatief draagbaar is voor mijn categorie.

Ik heb gemengde feedback ontvangen, met sommige reviewers die teleurgesteld zijn over het ontbreken van bepaalde functies, zoals een Mini-LED display optie, kaartlezer, slot en biometrie. Een reactie merkte op dat ik meer oververhit raakte dan de SCAR en weinig gewichtsvoordelen had. Een ander benadrukte de krachtige CPU en de lage VRAM van de RTX 4070, waardoor ik duur en minder geschikt ben voor langdurig gebruik in veeleisende toepassingen zoals Unreal Engine en 4K videobewerking. Toch prezen ze Asus voor de lage geluidsniveaus en de algehele bouwkwaliteit.

In de wereld van gaming laptops voor fotobewerking, val ik op door mijn krachtige CPU/GPU-prestaties, grote QHD+ display en aanpasbare RGB-verlichting. Mijn formaat, gewicht en neiging om op te warmen onder zware belasting kunnen echter mijn draagbaarheid en bruikbaarheid beperken in veeleisende taken. Hoewel ik topklasse gameprestaties bied, kan mijn geschiktheid voor fotobewerking worden belemmerd door mijn hoge prijs en mogelijke thermische problemen. In vergelijking met concurrenten presteer ik goed op het gebied van prestaties en beeldkwaliteit, maar gebruikers die portabiliteit en langdurig gebruik prioriteren, moeten voorzichtig zijn.

Kortom, ik ben een aantrekkelijke optie voor wie op zoek is naar topklasse gameprestaties, met een krachtige CPU/GPU-combinatie, een prachtig display en aanpasbare RGB-verlichting. Mijn beperkingen op het gebied van draagbaarheid, thermisch beheer en prijs kunnen echter sommige gebruikers afschrikken, vooral degenen die op zoek zijn naar een veelzijdige laptop voor fotobewerking en andere veeleisende toepassingen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Razer Blade 18

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Razer Blade 18

 • list plusKrachtige prestaties voor videobewerking en gaming
 • list plusHoogwaardige componenten en uitzonderlijke beeldkwaliteit
 • list plusVeelzijdige keuze voor creatief werk en ontspanning

Nadelen Razer Blade 18

 • list plusGroot formaat en het ontbreken van een numeriek toetsenbord
 • list plusNiet helemaal stil in de stille modus

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.96
Functionaliteit
9.19
Gebruiksgemak
8.3
De Razer Blade 18 is een krachtpatser, die uitblinkt in zowel videobewerking als gaming. Met een naadloze mix van high-performance componenten en een verbluffend display, is het de beste keuze voor wie op zoek is naar een veelzijdige laptop voor creatief werk en ontspanning.

De Razer Blade 18 wordt geprezen om zijn prestaties op creatief gebied, waarbij kunstenaars zijn technologie gebruiken om grenzen te verleggen in muziekproductie, visuele effecten, digitale illustratie en 3D-animatie. Zijn high-end specificaties, waaronder een i9-processor en een RTX 4070 GPU, maken het een ideale keuze voor resource-intensieve taken zoals videobewerking en rendering.

Volgens PCMAG is de Razer Blade 18 "overpowered and oversized", waarbij de nadruk wordt gelegd op zijn robuuste prestaties en grote formaat. Het display van de laptop, met een hoge kleurnauwkeurigheid en een snelle verversingssnelheid, maakt het bijzonder geschikt voor fotobewerking en andere visuele taken. Zijn kracht in gaming is duidelijk, maar het schittert ook in content creatie, waardoor het een veelzijdige keuze is voor creatieve professionals.

De grootte van de Razer Blade 18 en het ontbreken van een numeriek toetsenbord zijn punten van kritiek, zoals vermeld in de review van ultrabookreview.com. Echter, deze aspecten zijn compromissen voor de krachtige hardware die het herbergt. De stille modus van de laptop, hoewel niet helemaal stil, slaagt er nog steeds in om het geluidsniveau relatief laag te houden tijdens intensieve taken, zoals opgemerkt door Engadget.

In de wereld van videobewerking en gaming, steekt de Razer Blade 18 uit als een top performer. Zijn high-end componenten en uitzonderlijke display maken het tot een voorkeurskeuze voor degenen die een laptop zoeken die uitblinkt in zowel creatief werk als gaming. Zoals PCMAG het verwoordt, is het "overpowered" en deze overweldigende aard maakt het een aantrekkelijke optie voor degenen die topprestaties eisen van hun laptops.

In vergelijking met zijn tegenhangers, staat de Razer Blade 18 zijn mannetje tegen andere gaming- en content creatie laptops, met een balans tussen kracht en beeldkwaliteit die moeilijk te evenaren is. Hoewel de grootte en het ontbreken van een numeriek toetsenbord nadelen kunnen zijn voor sommige gebruikers, is zijn prestatie in resource-intensieve taken zoals videobewerking en gaming onmiskenbaar.

Kortom, de Razer Blade 18 is een topkeuze voor videobewerking en gaming, met ongeëvenaarde prestaties en beeldkwaliteit. Het grote formaat en het ontbreken van een numeriek toetsenbord kunnen overwegingen zijn voor sommige gebruikers, maar voor degenen die een krachtige, veelzijdige laptop zoeken, is het een aantrekkelijke optie. Zoals PCMAG het beknopt stelt, is het "overpowered and oversized", waardoor het een ideale keuze is voor gebruikers die prestaties boven alles prioriteren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. Lenovo Yoga Book 9i (2023)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Lenovo Yoga Book 9i (2023)

 • list plusUnieke dubbele 13,3-inch 2,8K OLED-touchdisplay-opstelling voor voldoende werkruimte

Nadelen Lenovo Yoga Book 9i (2023)

 • list plusIets omvangrijke vormfactor bij gebruik als e-reader
 • list plusRelatief zwaar gewicht van 3,15 pond voor een tablet

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.13
Functionaliteit
9.03
Gebruiksgemak
8.3
De Lenovo Yoga Book 9i is een premium laptop die is ontworpen voor fotobewerking en productiviteit, met een unieke dubbele 13,3-inch 2,8K OLED-touchdisplay. Met een prijs van $1.999 is deze laptop uitgerust met een Intel Core i7-1355U CPU, 16GB RAM en 512GB SSD-opslag, waardoor hij krachtige prestaties levert voor veeleisende fotobewerkingstaken. De meegeleverde Bluetooth-muis en toetsenbord, een foliohoes die ook als standaard kan worden gebruikt, en een Lenovo Digital Pen verbeteren de veelzijdigheid, waardoor het een complete set is voor creatieve professionals.

Het opvallende kenmerk van de Yoga Book 9i is het dubbele schermontwerp, dat "opvallend" is en een "briljante" weergavekwaliteit biedt, met voldoende werkruimte voor het bewerken van hoge-resolutie beelden. De volledig aluminium behuizing met een Tidal Teal kleur en een mica-achtige afwerking geeft het een premium uitstraling, waardoor het zich onderscheidt van traditionele laptops in zijn klasse. Het stevige scharnier maakt naadloze overgangen tussen verschillende modi mogelijk, waardoor het geschikt is voor diverse gebruiksscenario's, van de standaard laptopmodus tot tablet- en tentmodi, waardoor het veelzijdig is voor fotobewerking en creatief werk.

Wat connectiviteit betreft, beschikt de laptop over 3 USB-C Thunderbolt 4-poorten, die hoge-snelheidsgegevensoverdracht en ondersteuning voor externe displays bieden. Bovendien zorgen beveiligingsfuncties zoals Windows Hello en een fysieke webcam sluiter voor gegevensbeveiliging, een cruciaal aspect voor professionele gebruikers die werken aan gevoelige fotobewerkingsprojecten. De specificaties van het apparaat, waaronder de Intel Iris Xe grafische kaart, maken het zeer geschikt voor het uitvoeren van grafisch intensieve taken, zoals fotobewerking en ontwerpwerk.

Ondanks zijn sterke punten heeft de Yoga Book 9i enkele beperkingen, zoals zijn "lichtelijk logge" vorm als e-reader en zijn relatief zware gewicht van 3,15 pond voor een tablet, zoals opgemerkt door recensenten. Hoewel het dubbele schermontwerp unieke productiviteitsvoordelen biedt, is het misschien niet de meest gestroomlijnde optie voor gebruikers die voornamelijk op zoek zijn naar een draagbare oplossing voor fotobewerking.

In vergelijking met andere laptops in zijn categorie, valt de Yoga Book 9i op vanwege zijn onderscheidende dubbele schermontwerp, premium bouwkwaliteit en meegeleverde accessoires, wat een desktop-achtige ervaring biedt in een draagbaar formaat. Echter, gebruikers die ultra-draagbaarheid prioriteren, vinden wellicht andere opties geschikter vanwege de omvang en het gewicht.

Samengevat excelleert de Lenovo Yoga Book 9i als een laptop voor fotobewerking, met een overtuigende mix van prestaties, innovatief ontwerp en meegeleverde accessoires. Zijn dubbele schermopstelling en premium constructie maken het een veelzijdig gereedschap voor creatieve professionals, ondanks zijn beperkingen in bepaalde gebruiksscenario's. Als je op zoek bent naar een krachtige laptop met een unieke vorm voor fotobewerking en productiviteit, is de Yoga Book 9i absoluut zijn prijs waard. 🌟

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Laptops voor fotobewerking. Er zijn namelijk 564 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!