Bestenu

Beste laptops voor fotobewerking - nov. 2022

Met meer dan 784 laptops voor fotobewerking op de markt raak je snel het overzicht kwijt.
Hieronder vind je de beste laptops voor fotobewerking op een rij
01Score: 9.9
HP 15s-eq2721nd
HP 15s-eq2721nd
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.6
Apple MacBook Air (November, 2020) MGN63N/A
Apple MacBook Air (November, 2020) MGN63N/A
Ga naar laagste prjis
03Score: 9.5
Asus TUF Gaming F15 FX506LH-HN283T
Asus TUF Gaming F15 FX506LH-HN283T
Ga naar laagste prjis
04Score: 9.2
ASUS ZenBook Pro 15 OLED UM535QE-KY255W
ASUS ZenBook Pro 15 OLED UM535QE-KY255W
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.5
ASUS Vivobook 15 OLED K513EA-L12676W
ASUS Vivobook 15 OLED K513EA-L12676W
Ga naar laagste prjis
06Score: 8.3
HP 17-cp0726nd
HP 17-cp0726nd
Ga naar laagste prjis
07Score: 8.1
Lenovo IdeaPad L340 81LW00HAMH
Lenovo IdeaPad L340 81LW00HAMH
Ga naar laagste prjis
08Score: 8
Lenovo IdeaPad Gaming 3 82K200L4MH
Lenovo IdeaPad Gaming 3 82K200L4MH
Ga naar laagste prjis
09Score: 7.9
HP 17-cn0751nd
HP 17-cn0751nd
Ga naar laagste prjis
10Score: 7.1
Acer Nitro 5 AN517-51-52QJ
Acer Nitro 5 AN517-51-52QJ
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Laptop voor Fotobewerking Koopgids

avatar-contour
Michael Kramer

Michael Kramer

Gepubliceerd op: Sep 02, 2022


Een goede fotograaf weet dat het schieten van het perfecte plaatje slechts de helft van het werk is. De nabewerking van foto's is een hele klus. Je hebt hiervoor een laptop nodig die moeiteloos de beste bewerkingsprogramma's draait. Met deze koopgids haal je de beste laptop voor fotobewerking in huis. Lees dus snel verder!

Welke laptop is het beste voor fotobewerking?

Heb je met een goede fotocamera wat mooie plaatjes geschoten? Het bewerken van je foto's is stap die tegenwoordig onmisbaar is. Een goede laptop voor fotobewerking moet aan enkele hardwarespecificaties voldoen. De benodigde bewerkingsprogramma's vragen veel van je laptop, dus bespaar niet op zaken als een goede processor, het werkgeheugen, de opslag en een goed beeldscherm

Welke processor is goed?

De processor, ook wel CPU,  is een van de belangrijkste onderdelen van een laptop. De CPU verwerkt instructies van een programma en voert deze taken uit. Hiermee is de processor het brein van de laptop. Een laptop voor fotobewerking heeft een goede processor nodig om alle programma's soepel uit te voeren. Let bij de processor op het aantal kernen en de kloksnelheid.

Aantal kernen

Vroeger hadden processors slechts één kern. Dit betekende dat de computer maximaal één taak tegelijkertijd uitvoerde. Dit leidde tot een slome computer met weinig rekenkracht, vooral naarmate software steeds meer van hardware begon te vragen. Tegenwoordig hebben processors minimaal twee en maximaal 64 kernen. Een dual-core processor (twee kernen) voert dus maximaal twee taken tegelijkertijd uit en is hiermee al een stuk sneller dan een single-core processor. 

Waar een normale, goede laptop al met een dual-core processor uit de voeten kan, heeft een laptop voor fotobewerking meer nodig dan dat. Programma's als Adobe Photoshop en Lightroom vereisen veel capaciteit van je laptop. Om deze programma's goed en snel te gebruiken, raad ik je een processor met minimaal acht kernen aan. 

Ga in ieder geval niet voor minder dan een quad-core processor (4 kernen). Een hoger aantal kernen is in principe beter, maar het verschil tussen 64 en 16 kernen is niet zodanig dat het de prijs waard is. 

Kloksnelheid

Naast het aantal kernen, is de kloksnelheid van een processor een belangrijk criterium. De kloksnelheid geeft de maximale hoeveelheid taken aan die een processor in 1 seconde uitvoert. Een kloksnelheid van 1 Hz komt overeen met één bewerking per seconde, maar dit kom je niet (meer) tegen in processors.

Tegenwoordig hebben processors kloksnelheden van wel een miljard keer groter. De kloksnelheid zie je dan ook vaak uitgedrukt in gigahertz (GHz). Om snel en soepel je foto's te bewerken, is een processor met minimaal 3 GHz aan kloksnelheid aan te raden. 

Enkele voorbeelden van geschikte processors zijn de AMD Ryzen 5/7, Intel Core i5/i7 en de Apple M1.

info

Idealiter kies je ook een processor uit de recentere generaties. Op het moment van schrijven zit Intel aan zijn twaalfde generatie, en AMD aan zijn vijfde.

Hoeveel werkgeheugen heeft een laptop voor fotobewerking nodig?

Het werkgeheugen ken je wellicht als het interne geheugen of RAM (random acces memory). Vergelijk het werkgeheugen met het kortetermijngeheugen van je hersenen. Alleen de data die nodig is voor het uitvoeren van taken, slaat de RAM tijdelijk op. Dit doet je laptop, zodat de processor snel bij de nuttige informatie kan, zonder de hele opslag af te struinen. Hoe meer GB aan RAM, hoe sneller de laptop is. 

Het werkgeheugen is zeer belangrijk voor een laptop voor fotobewerking. Voldoende werkgeheugen optimaliseert namelijk de werking van de processor. Ga daarom voor minstens 16 GB aan werkgeheugen, maar liever nog voor 32 GB. Meer werkgeheugen is niet per se aan te raden, want het brengt je niet veel meerwaarde voor de prijs die je betaalt. 

Videokaart

Een videokaart is verantwoordelijk voor de grafische processen op je beeldscherm. Elke laptop komt met een geïntegreerde videokaart. Voor de standaard fotobewerkingen – waarin je niet in meer dan ongeveer drie lagen werkt – is een geïntegreerde videokaart voldoende. De kwaliteit van de processor en het werkgeheugen zijn hierin bepalender voor de snelheid en kwaliteit van je bewerkingsprogramma's. 

Bewerk je naast foto's ook video's of 3D-beelden, of foto's met meerdere aanpassingslagen? Dan raad ik je een dedicated videokaart aan. Het voordeel van een dedicated videokaart is de betere kwaliteit van bewegende beelden. Deze extra videokaart maakt de beelden soepeler en laat de frames naadloos na elkaar opvolgen.

De nadelen van deze videokaart zijn het hogere batterijverbruik, de hitte die het produceert en de hardere koelingsgeluiden die hierbij horen.

De bekendste chips voor videokaarten komen van de merken NVIDIA en AMD. Voor geavanceerdere foto- en videobewerking raad ik je (minstens) de AMD Radeon RX 570 of de NVIDIA GeForce GTX 1060  aan.

Welk type opslag is goed?

Voor de opslag van de beste laptop voor fotobewerking heb je keuze uit de klassieke harde schijf (HDD), of een chip (SSD). De winnaar tussen deze twee is duidelijk. De SSD is niet alleen veel sneller, maar ook stabieler en stiller dan de HDD. 

Hier hangt uiteraard een prijskaartje aan. Ook al is een HDD goedkoper, raad ik het af hierop te besparen. Voor fotobewerking moet je laptop bestanden lezen uit de opslag. Om dit soepel te laten verlopen heb je de snelheid van een SSD nodig. Daarnaast is de kans groot dat je als fotobewerker veel grote RAW-bestanden op je laptop bewaart. Kies dus op zijn minst voor een grootte van 256 GB, maar liever nog 512 GB of meer

Beeldscherm

Tijdens het bewerken, is het zaak de foto's in volle glorie te aanschouwen. Een goed beeldscherm is dus cruciaal!

Resolutie

De beste laptop voor beeldbewerking heeft daarom een hoge resolutie. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper het beeld. Gelukkig zijn er nauwelijks nog laptops te koop met resoluties lager dan 1920 × 1080 pixels (Full HD). Hier heb je in principe voldoende aan, tenzij je op de pixel nauwkeurig wilt bewerken. 

Is budget geen probleem? Dan raad ik je een scherm aan met een resolutie van 3840 × 2160 pixels (4K). Schiet je foto's met een goede kwaliteit fotocamera? Een scherp en kleurrijk beeldscherm van je laptop helpen je dan deze in een passende kwaliteit weer te geven.  

Paneel

Elk laptopscherm gebruikt een bepaalde beeldschermtechniek. De bekendste is het TN-paneel. Dit is een variatie van het lcd-scherm. Dit type paneel is relatief goedkoop en heeft een hoge verversingssnelheid. Dit maakt het TN-paneel vooral geschikt voor gamers en videobewerkers. 

Het IPS-scherm geniet voor fotobewerking de voorkeur, vanwege de betere kleurweergave. Een ander kenmerk is de grote kijkhoek van het IPS-paneel, waardoor je ook vanaf de zijkant een goed zicht hebt op het laptopscherm.

Een VA-scherm blinkt weer uit in contrastweergave. Bewerk je dus donkere foto's met veel zwarttinten? Dan is het beeldscherm met VA-paneel een goede optie.

Met meerdere beeldschermen tegelijk werken, scheelt je een hoop gewissel tussen programma's en tabbladen. De beste monitor maakt het bewerken van foto's een stuk gemakkelijker. 

hero illustration

Hoe komt deze handige laptop voor fotobewerking ranglijst tot stand..?

De wereld verandert snel... en dus de zoektocht naar de beste laptop voor fotobewerking ook!
Vroeger ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over laptops voor fotobewerking, maar vandaag helpt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle laptops voor fotobewerking die die je kunt kopen in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke laptops voor fotobewerking het best verkopen
illustration
Al deze data wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van laptops voor fotobewerking stelt hij deze reeks samen!
Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!
illustration
hero illustration

Artikelen die soortgelijk zijn aan laptops voor fotobewerking

De beste laptops voor fotobewerking in een oogopslag

1 - HP 15s-eq2721nd

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze HP 15s-eq2721nd laptop is geschikt voor het typen van verslagen en het maken van presentaties. De processor en SSD bieden veel snelheid voor standaard taken. Dankzij het grote scherm heb je veel ruimte op je bureaublad. Onze specialist adviseert deze laptop voor: ✔ Dagelijks gebruik: deze laptop is geschikt voor internetten, e-mailen en tekstverwerking. ✔ Studie: verslagen uitwerken in Word en presentaties maken in Powerpoint.* ✔ Films en series kijken in Full HD: het scherm kent een hoge beeldkwaliteit voor het bekijken van jouw films en series. ✔ Bewerken van jouw vakantiefoto's: de processor biedt voldoende snelheid. Ben je van plan om in Photoshop te werken? Dan raden we je een laptop aan met minimaal een i7 processor of een aparte videokaart. Deze laptop wordt niet aanbevolen voor: ✖ Fotobewerking in systemen zoals Photoshop: de processor is hiervoor niet snel genoeg. Wij adviseren minimaal een i7 processor of een aparte videokaart. ✖ Videobewerking: deze laptop beschikt niet over een aparte videokaart. ✖ Gaming: heeft niet de eigenschappen voor het spelen van de meest recente games. De AMD Ryzen 5 processor zorgt ervoor dat jouw dagelijkse taken vlot worden uitgevoerd. Dankzij 8 GB werkgeheugen kan deze laptop meerdere taken gelijktijdig uitvoeren. De SSD zorgt ervoor dat de laptop binnen 15 seconden is opgestart. Bovendien werkt een SSD volledig stil en is het betrouwbaarder dan een traditionele harde schijf. Een 15.6 inch biedt veel werkruimte op het beeldscherm. Het Full HD scherm zorgt voor een scherpe weergave van jouw foto's en video's. ℹ Goed om te weten - Deze laptop is voorzien van Windows 11 Home - De behuizing is gemaakt van Plastic - Deze laptop is niet voorzien van een DVD/CD speler - Deze laptop is voorzien van een QWERTY toetsenbord

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - Apple MacBook Air (November, 2020) MGN63N/A

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze Macbook Air is geschikt voor alledaagse taken en is het dunste en lichtste notebook ooit gemaakt door Apple. Voorzien van een krachtige Apple M1 chip, True Tone Retina beeldscherm, Magic Keyboard, Touch ID vingerafdruksensor en een batterijduur tot wel 18 uur lang. Sneller en betere prestaties De Apple M1 processor is speciaal ontworpen voor de Macbook. De processor is energiezuiniger en veel krachtiger dan de Intel processoren die voorheen in de oude modellen zaten. Met deze nieuwe kracht draaien zware grafische programma's zoals Photoshop zeer soepel en kan je makkelijk meerdere taken tegelijkertijd aan. De Macbook Air is tevens uit te breiden tot wel 16 GB werkgeheugen. Met de toonaangevende efficiëntie van de M1-chip levert MacBook Air verbluffende prestaties zonder ventilator. Nu voert een aluminium warmteverspreider de warmte af die het systeem genereert, dus hoe intensief de taak ook is, deze MacBook Air werkt volledig geruisloos. Mac OS Big Sur De Macbook Air 2020 is voorzien van het nieuwe besturingssystem Mac OS Big Sur. Het is ontwikkeld om het uiterste potentieel van de M1 processor te benutten. Ze werken samen om het hele systeem vlotter te maken. MacBook Air ontwaakt onmiddellijk uit de slaapstand. Dagelijkse taken, van bladeren door foto's tot bladeren door Safari gaat sneller. En jouw hardst werkende apps hebben allemaal toegang tot de stroom die ze nodig hebben. Samen met een prachtig nieuw ontwerp en de toonaangevende privacyfuncties bezit het over de beste beveiliging in zijn klasse. Ingebouwde beveiliging en privacy Een aanraking is voldoende om MacBook Air te vergrendelen of te ontgrendelen. Gebruik je vingerafdruk om een film te huren, een app te kopen of toegang te krijgen tot zaken als beveiligde documenten of systeeminstellingen zonder dat je jouw wachtwoord opnieuw hoeft in te voeren. En wanneer je online winkelt met Apple Pay, vult Touch ID jouw verzend- en factuurgegevens in zonder je kaartgegevens te delen. Verpakkingsinhoud: MacBook Air USB‑C‑lichtnetadapter van 30 W USB‑C-oplaadkabel (2 m) ℹ Goed om te weten - Thunderbolt aansluiting die DisplayPort functie ondersteunt. - Macbook Air komt met het Mac OS Big Sur besturingssyteem. - Dit model is voorzien van een QWERTY toetsenbord.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - Asus TUF Gaming F15 FX506LH-HN283T

Loading..
Ga naar laagste prjis

Speel Fortnite met meer dan 60 frames per seconde op de Asus TUF Gaming F15 FX506LH-HN283T. Dankzij de NVIDIA GeForce GTX 1650 videokaart speel je online multiplayer spellen op hoge instellingen. Het beeldscherm heeft een verversingssnelheid van 144 hertz, bij 'normale' laptops is dit 60 hertz. Je ziet hierdoor tot 144 frames per seconde op je beeld. Dit is handig bij snelle shooters, waar 1 frame sneller reageren al het verschil kan maken. Game jij via wifi en heb jij thuis een wifi 6 router? Dankzij de wifi ax chip haal je 3 keer hogere snelheden dan via wifi ac, mits je router dit ondersteunt. Wanneer het door al dat gamen donker is geworden, stel je de toetsenbordverlichting in op je favoriete kleur. Zo weet je ook 's avonds de juiste knoppen te vinden. Advies van onze specialist Internetten, mailen & tekstverwerken: geschikt Films & series kijken: geschikt Foto's bewerken: geschikt Video's bewerken: mogelijk, maar sneller met i7 of Ryzen 7 Gamen: geschikt Ben je benieuwd of de GTX 1650 videokaart in deze laptop je favoriete game draait op hoge instellingen (60 fps)? Kijk dan in onderstaande lijst of deze computer voldoet aan de aanbevolen systeemeisen: League of Legends: geschikt Fortnite: geschikt Call of Duty: Warzone: ongeschikt, minimaal GTX 1060 Red Dead Redemption 2: ongeschikt, minimaal RTX 2060 Borderlands 3: ongeschikt, minimaal RTX 2060 Cyberpunk 2077: ongeschikt, minimaal RTX 2070 Ontvang een dag na aankoop een e-mail met een persoonlijke vouchercode voor 1 jaar gratis Norton 360 Deluxe antivirus.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - ASUS ZenBook Pro 15 OLED UM535QE-KY255W

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze ASUS ZenBook Pro 15 OLED UM535QE-KY255W is ideaal voor grote foto- en videobewerkingen. Dankzij het OLED scherm heb je een brede kijkhoek en een realistische kleurweergave en nog hoger contrast, ideaal om jouw favoriete foto's te bewerken. Deze laptop is razendsnel dankzij de snelle processor en SSD. Daarnaast zorgt de RTX 3050 Ti videokaart voor uitstekende grafische prestaties. Onze specialist adviseert deze laptop voor: ✔ Dagelijks gebruik: deze laptop is geschikt voor internetten, e-mailen en tekstverwerking. ✔ Studie: verslagen uitwerken in Word en presentaties maken in Powerpoint. ✔ Films en series kijken: het scherm kent een hoge beeldkwaliteit voor het bekijken van jouw films en series. ✔ Foto- en Videobewerking: dankzij de krachtige RTX 3050 videokaart. ✔ Gaming: Het spelen van de nieuwste games is mogelijk, de laptop wordt wel sneller warm doordat het geen gaming design heeft. De AMD Ryzen 7 processor zorgt ervoor dat taken snel worden uitgevoerd. Dankzij 16 GB werkgeheugen ben je toekomstbestendig en is het mogelijk meerdere zware taken gelijktijdig uit te voeren. De SSD zorgt ervoor dat de laptop binnen 15 seconden is opgestart. Bovendien werkt een SSD volledig stil en is het betrouwbaarder dan een traditionele harde schijf. Een 15.6 inch biedt voldoende werkruimte op het beeldscherm. ℹ Goed om te weten: Deze laptop is voorzien van Windows 11 Home. De behuizing is gemaakt van Aluminium. Deze laptop is voorzien van een QWERTY toetsenbord.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - ASUS Vivobook 15 OLED K513EA-L12676W

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze ASUS VivoBook 15 OLED laptop is perfect voor grote rekenbestanden en Photoshop. Deze laptop is razendsnel dankzij de snelle processor en SSD. Het OLED beeldscherm zorgt voor een perfect contrast en realistische kleurweergave. Onze specialist adviseert deze laptop voor: ✔ Dagelijks gebruik: deze laptop is geschikt voor internetten, e-mailen en tekstverwerking. ✔ Studie: verslagen uitwerken in Word en presentaties maken in Powerpoint.* ✔ Films en series kijken in Full HD: het scherm kent een hoge beeldkwaliteit voor het bekijken van jouw films en series. ✔ Fotobewerking: Dankzij de Intel Iris Xe videokaart kun je makkelijk Photoshoppen. Deze laptop wordt niet aanbevolen voor: ✖ Videobewerking: deze laptop beschikt niet over een aparte videokaart. ✖ Gaming: heeft niet de eigenschappen voor het spelen van de meest recente games. De snelle 11e generatie Intel Core i7 processor zorgt ervoor dat zware taken snel worden uitgevoerd. Dankzij 16 GB werkgeheugen kan deze laptop gemakkelijk meerdere taken gelijktijdig uitvoeren. De SSD zorgt ervoor dat de laptop binnen 15 seconden is opgestart. Bovendien werkt een SSD volledig stil en is het betrouwbaarder dan een traditionele harde schijf. Een 15.6 inch biedt voldoende werkruimte en is klein genoeg om mee te nemen. Het Full HD OLED scherm zorgt voor een scherpe weergave van jouw foto's en video's. ℹ Goed om te weten! - Deze laptop is voorzien van Windows 11 Home. - De behuizing is gemaakt van Plastic en Aluminium. - Deze laptop is voorzien van een QWERTY toetsenbord.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - HP 17-cp0726nd

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze HP 17-cp0726nd laptop adviseren wij voor het typen van verslagen en het maken van presentaties. Dankzij het grote scherm heb je veel ruimte op je bureaublad. Deze laptop is razendsnel dankzij de snelle processor en SSD. Onze specialist adviseert deze laptop voor: ✔ Films en series kijken in Full HD: het scherm kent een hoge beeldkwaliteit voor het bekijken van jouw films en series. ✔ Fotobewerking: de processor is hiervoor snel genoeg. ✔ Dagelijks gebruik: deze laptop is geschikt voor internetten, e-mailen en tekstverwerking. ✔ Studie: verslagen uitwerken in Word en presentaties maken in Powerpoint. Deze laptop wordt niet aanbevolen voor: ✖ Videobewerking: deze laptop beschikt niet over een aparte videokaart. ✖ Gaming: heeft niet de eigenschappen voor het spelen van de meest recente games. De AMD Ryzen 7 processor zorgt ervoor dat taken snel worden uitgevoerd. Dankzij 16 GB werkgeheugen ben je toekomstbestendig en is het mogelijk meerdere zware taken gelijktijdig uitvoeren. De SSD zorgt ervoor dat de laptop binnen 10 seconden is opgestart. Bovendien werkt een SSD volledig stil en is het betrouwbaarder dan een traditionele harde schijf. De laptop beschikt over een 17,3 inch scherm en is vooral geschikt voor thuisgebruik. Het grotere scherm maakt teksten beter leesbaar dan een 15.6 inch scherm. Het Full HD scherm zorgt voor een scherpe weergave van jouw foto's en video's. ℹ Goed om te weten - Deze laptop is voorzien van Windows 11 Home - De behuizing is gemaakt van plastic - Deze laptop is niet voorzien van een DVD/CD speler - Deze laptop is voorzien van een QWERTY toetsenbord

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - Lenovo IdeaPad L340 81LW00HAMH

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze Lenovo IdeaPad laptop is geschikt voor het typen van verslagen en het maken van presentaties. Met 16 GB Intel Optane geheugen heb je veel sneller toegang tot jouw vaak gebruikte documenten, foto's, video's en applicaties. Onze specialist adviseert deze laptop voor: ✔ Dagelijks gebruik: deze laptop is geschikt voor internetten, e-mailen en tekstverwerking. ✔ Studie: verslagen uitwerken in Word en presentaties maken in Powerpoint.* ✔ Fotobewerking: de processor is hiervoor snel genoeg. ✔ Videobewerking: deze laptop beschikt over een aparte videokaart. ✔ Films en series kijken in Full HD: Full-HD resolutie biedt een goede kijkervaring. Deze laptop wordt niet aanbevolen voor: ✖ Gaming: heeft niet de eigenschappen voor het spelen van de meest recente games. ℹ Goed om te weten - Deze laptop is voorzien van Windows 10 - De behuizing is gemaakt van Kunstof - Deze laptop is niet voorzien van een DVD/CD speler - Deze laptop is voorzien van een QWERTY toetsenbord

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - Lenovo IdeaPad Gaming 3 82K200L4MH

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze Lenovo IdeaPad Gaming 3 82K200L4MH gaming laptop is perfect voor de instap gamer. Je speelt zo nu en dan wel eens Minecraft of FIFA 2021, maar alles op de allerhoogste grafische instellingen spelen, vind je niet zo belangrijk. De CPU's van AMD beschikken over bijzonder veel cores en threads, waardoor ze enorm efficiënt zijn bij het uitvoeren van zowel meerdere processen tegelijkertijd als zware enkelvoudige taken op je laptop. Perfect voor de ware multi-tasker dus. Dankzij het IPS scherm heb je een brede kijkhoek en een realistische kleurweergave. Dankzij het verlichte toetsenbord is gamen in donkere ruimtes geen enkel probleem. Je kunt de volgende games spelen op: High tot ultra-high grafische instellingen ✔ Sport spellen; zoals Fifa 2021 of NBA 2k21. ✔ Indie spellen; zoals Valheim, Hades en Slay the Spire. Middelmatige grafische instellingen ➖ RTS spellen; zoals Starcraft 2 en de Total War series. ➖ Avontuur spellen; zoals Cyberpunk 2077, de Fallout series of de Assassins Creed games. ➖ Simulatie/strategie spellen; zoals Crusader Kings 3, Cities: Skylines en Sims 4. ➖ MOBA spellen; zoals League of Legends en DOTA. ➖ MMO spellen; zoals World of Warcraft en Elder Scrolls online. ➖ Racing spellen; zoals de Forza series en F1 2020. Lage grafische instellingen ✖ First person shooter spellen; zoals Destiny 2, Warzone, Fortnite en PUBG. De stevige AMD Ryzen 5 processor van deze laptop biedt je redelijk tot goede prestaties voor gaming. Daarnaast bieden de Ryzen 5000-series processors de snelste performance op het gebied van multi-threaded processing. Dit gekoppeld met het hoge aantal cores zorgt ervoor dat jou gaming experience ongeëvenaard is. Met de NVIDIA GeForce GTX 1650 kun je sommige games in Full HD op medium instellingen spelen. Dankzij 8 GB werkgeheugen kan deze laptop meerdere taken gelijktijdig uitvoeren. Zo kun je bijvoorbeeld minder zware games spelen en deze gelijktijdig opnemen of streamen naar je vrienden. De 512 GB opslagcapaciteit biedt ruimte voor gemiddeld 10 games van 50 GB of 55 uur aan Full HD videomateriaal. De SSD zorgt ervoor dat de laptop binnen 15 seconden is opgestart. Bovendien werkt een SSD volledig stil en is het betrouwbaarder dan een traditionele harde schijf. De laptop beschikt ook over een standaard 60Hz display. Een 15.6 inch scherm geeft jou een standaard ervaring. Niet te groot, niet te klein. Het Full HD-scherm biedt een prettige beeldkwaliteit voor het spelen van je games. Goed om te weten: - Deze laptop is voorzien van Windows 11 Home. - De behuizing is gemaakt van kunststof. - Het werkgeheugen van deze laptop is uitbreidbaar. - Microsoft Office is niet inbegrepen bij de laptop. - Deze laptop heeft een kortere accuduur bij het spelen van games. - De videokaart van deze laptop is geen Max-Q variant. - Deze laptop is voorzien van een QWERTY toetsenbord.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - HP 17-cn0751nd

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze HP 17-cn0751nd laptop is geschikt voor het bewerken van foto's in Photoshop. Dankzij het grote scherm heb je veel ruimte op je bureaublad. Deze laptop is razendsnel dankzij de snelle processor en SSD. Onze specialist adviseert deze laptop voor: ✔ Films en series kijken in Full HD: het scherm kent een hoge beeldkwaliteit voor het bekijken van jouw films en series. ✔ Fotobewerking: de processor is hiervoor snel genoeg. ✔ Dagelijks gebruik: deze laptop is geschikt voor internetten, e-mailen en tekstverwerking. ✔ Studie: verslagen uitwerken in Word en presentaties maken in Powerpoint. Deze laptop wordt niet aanbevolen voor: ✖ Gaming: heeft niet de eigenschappen voor het spelen van de meest recente games. ✖ Videobewerking: deze laptop beschikt niet over een aparte videokaart. De krachtige 11e generatie Intel Core i7 processor zorgt ervoor dat zeer zware taken snel worden uitgevoerd. Laptops met de elfde generatie Intel Core processoren leren en kunnen zich aanpassen aan je computergedrag. Hierdoor werkt de computer nog sneller en vloeiender. De Intel Iris Xe Graphics is de ideale onboard videokaart voor lichte grafische taken, zoals foto's bewerken in Photoshop. Dankzij 16 GB werkgeheugen ben je toekomstbestendig en is het mogelijk meerdere zware taken gelijktijdig uitvoeren. De SSD zorgt ervoor dat de laptop binnen 10 seconden is opgestart. Bovendien werkt een SSD volledig stil en is het betrouwbaarder dan een traditionele harde schijf. De laptop beschikt over een 17,3 inch scherm en is vooral geschikt voor thuisgebruik. Het grotere scherm maakt teksten beter leesbaar dan een 15.6 inch scherm. Het Full HD scherm zorgt voor een scherpe weergave van jouw foto's en video's. ℹ Goed om te weten - Deze laptop is voorzien van Windows 11 Home - De behuizing is gemaakt van Plastic - Deze laptop is niet voorzien van een DVD/CD speler - Deze laptop is voorzien van een QWERTY toetsenbord

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - Acer Nitro 5 AN517-51-52QJ

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Acer Nitro 5 AN517-51-52QJ is een 17 inch gamelaptop gebaseerd op een Intel Core i5-9300H processor, een Nvidia GeForce GTX1650 grafische kaart en met 16GB werkgeheugen. De vormgeving is net wat robuuster en stoerder. Door deze krachtige specificaties zal deze laptop net wat meer geluid maken bij het koelen van de hardware. Het gewicht bedraagt 3 kg. De notebook heeft een scherm met een resolutie van 1920x1080 pixels met een verversingssnelheid van 120Hz . De opslagcapaciteit bedraagt 512 GB en door de aanwezigheid van een SSD werkt het apparaat vlotter dan vergelijkbare laptops met een conventionele harde schijf. Als besturingssysteem is Microsoft Windows 10 Home geïnstalleerd.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

Producten die overeenkomstig zijn aan laptops voor fotobewerking

hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van laptops voor fotobewerking. Er zijn immers 784 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en kun je straks de beste