Wat is de beste Laptop voor fotobewerking van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 23 juni, 2024

Het aanschaffen van een goede Laptop voor fotobewerking is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste Laptop voor fotobewerking van 2024? Na het analyseren van 564 Laptops voor fotobewerking kwam de Microsoft Surface Laptop Studio 2 als beste getest uit onze Laptop voor fotobewerking-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Laptops voor fotobewerking, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Laptops voor fotobewerking-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Laptop voor fotobewerking-koopgids? Lees dan verder!

Onze Laptop voor fotobewerking selectie

De top 10 beste Laptops voor fotobewerking

1Score: 9.8
Microsoft Surface Laptop Studio 2
Microsoft Surface Laptop Studio 2
Microsoft
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Lenovo Yoga Book 9i (2023)
Lenovo Yoga Book 9i (2023)
Lenovo
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Lenovo Yoga 9i Gen 8
Lenovo Yoga 9i Gen 8
Lenovo
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
Razer Blade 18
Voorkeur voor videobewerkingsgamers
Razer Blade 18
Razer
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.4
Asus ProArt StudioBook 16
Asus ProArt StudioBook 16
Asus
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.2
Apple MacBook Pro 16-inch
Apple MacBook Pro 16-inch
Apple
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.3
MacBook Air (M3, 2023)
MacBook Air (M3, 2023)
Apple
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.1
Dell Inspiron 14 Plus (2022)
Dell Inspiron 14 Plus (2022)
Dell
Ga naar laagste prijs
9Score: 9
Acer Swift Go 16 (2023)
Acer Swift Go 16 (2023)
Acer
Ga naar laagste prijs
10Score: 9
Dell XPS 14 (2024)
Dell XPS 14 (2024)
Dell
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Laptop voor Fotobewerking Koopgids

Een goede fotograaf weet dat het schieten van het perfecte plaatje slechts de helft van het werk is. De nabewerking van foto's is een hele klus. Je hebt hiervoor een laptop nodig die moeiteloos de beste bewerkingsprogramma's draait. Met deze koopgids haal je de beste laptop voor fotobewerking in huis. Lees dus snel verder!

Welke laptop is het beste voor fotobewerking?

Heb je met een goede fotocamera wat mooie plaatjes geschoten? Het bewerken van je foto's is stap die tegenwoordig onmisbaar is. Een goede laptop voor fotobewerking moet aan enkele hardwarespecificaties voldoen. De benodigde bewerkingsprogramma's vragen veel van je laptop, dus bespaar niet op zaken als een goede processor, het werkgeheugen, de opslag en een goed beeldscherm

Welke processor is goed?

De processor, ook wel CPU,  is een van de belangrijkste onderdelen van een laptop. De CPU verwerkt instructies van een programma en voert deze taken uit. Hiermee is de processor het brein van de laptop. Een laptop voor fotobewerking heeft een goede processor nodig om alle programma's soepel uit te voeren. Let bij de processor op het aantal kernen en de kloksnelheid.

Aantal kernen

Vroeger hadden processors slechts één kern. Dit betekende dat de computer maximaal één taak tegelijkertijd uitvoerde. Dit leidde tot een slome computer met weinig rekenkracht, vooral naarmate software steeds meer van hardware begon te vragen. Tegenwoordig hebben processors minimaal twee en maximaal 64 kernen. Een dual-core processor (twee kernen) voert dus maximaal twee taken tegelijkertijd uit en is hiermee al een stuk sneller dan een single-core processor. 

Waar een normale, goede laptop al met een dual-core processor uit de voeten kan, heeft een laptop voor fotobewerking meer nodig dan dat. Programma's als Adobe Photoshop en Lightroom vereisen veel capaciteit van je laptop. Om deze programma's goed en snel te gebruiken, raad ik je een processor met minimaal acht kernen aan. 

Ga in ieder geval niet voor minder dan een quad-core processor (4 kernen). Een hoger aantal kernen is in principe beter, maar het verschil tussen 64 en 16 kernen is niet zodanig dat het de prijs waard is. 

Kloksnelheid

Naast het aantal kernen, is de kloksnelheid van een processor een belangrijk criterium. De kloksnelheid geeft de maximale hoeveelheid taken aan die een processor in 1 seconde uitvoert. Een kloksnelheid van 1 Hz komt overeen met één bewerking per seconde, maar dit kom je niet (meer) tegen in processors.

Tegenwoordig hebben processors kloksnelheden van wel een miljard keer groter. De kloksnelheid zie je dan ook vaak uitgedrukt in gigahertz (GHz). Om snel en soepel je foto's te bewerken, is een processor met minimaal 3 GHz aan kloksnelheid aan te raden. 

Enkele voorbeelden van geschikte processors zijn de AMD Ryzen 5/7, Intel Core i5/i7 en de Apple M1.

blockquote

Idealiter kies je ook een processor uit de recentere generaties. Op het moment van schrijven zit Intel aan zijn twaalfde generatie, en AMD aan zijn vijfde.

Hoeveel werkgeheugen heeft een laptop voor fotobewerking nodig?

Het werkgeheugen ken je wellicht als het interne geheugen of RAM (random acces memory). Vergelijk het werkgeheugen met het kortetermijngeheugen van je hersenen. Alleen de data die nodig is voor het uitvoeren van taken, slaat de RAM tijdelijk op. Dit doet je laptop, zodat de processor snel bij de nuttige informatie kan, zonder de hele opslag af te struinen. Hoe meer GB aan RAM, hoe sneller de laptop is. 

Het werkgeheugen is zeer belangrijk voor een laptop voor fotobewerking. Voldoende werkgeheugen optimaliseert namelijk de werking van de processor. Ga daarom voor minstens 16 GB aan werkgeheugen, maar liever nog voor 32 GB. Meer werkgeheugen is niet per se aan te raden, want het brengt je niet veel meerwaarde voor de prijs die je betaalt. 

Videokaart

Een videokaart is verantwoordelijk voor de grafische processen op je beeldscherm. Elke laptop komt met een geïntegreerde videokaart. Voor de standaard fotobewerkingen – waarin je niet in meer dan ongeveer drie lagen werkt – is een geïntegreerde videokaart voldoende. De kwaliteit van de processor en het werkgeheugen zijn hierin bepalender voor de snelheid en kwaliteit van je bewerkingsprogramma's. 

Bewerk je naast foto's ook video's of 3D-beelden, of foto's met meerdere aanpassingslagen? Dan raad ik je een dedicated videokaart aan. Het voordeel van een dedicated videokaart is de betere kwaliteit van bewegende beelden. Deze extra videokaart maakt de beelden soepeler en laat de frames naadloos na elkaar opvolgen.

De nadelen van deze videokaart zijn het hogere batterijverbruik, de hitte die het produceert en de hardere koelingsgeluiden die hierbij horen.

De bekendste chips voor videokaarten komen van de merken NVIDIA en AMD. Voor geavanceerdere foto- en videobewerking raad ik je (minstens) de AMD Radeon RX 570 of de NVIDIA GeForce GTX 1060  aan.

Welk type opslag is goed?

Voor de opslag van de beste laptop voor fotobewerking heb je keuze uit de klassieke harde schijf (HDD), of een chip (SSD). De winnaar tussen deze twee is duidelijk. De SSD is niet alleen veel sneller, maar ook stabieler en stiller dan de HDD. 

Hier hangt uiteraard een prijskaartje aan. Ook al is een HDD goedkoper, raad ik het af hierop te besparen. Voor fotobewerking moet je laptop bestanden lezen uit de opslag. Om dit soepel te laten verlopen heb je de snelheid van een SSD nodig. Daarnaast is de kans groot dat je als fotobewerker veel grote RAW-bestanden op je laptop bewaart. Kies dus op zijn minst voor een grootte van 256 GB, maar liever nog 512 GB of meer

Beeldscherm

Tijdens het bewerken, is het zaak de foto's in volle glorie te aanschouwen. Een goed beeldscherm is dus cruciaal!

Resolutie

De beste laptop voor beeldbewerking heeft daarom een hoge resolutie. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper het beeld. Gelukkig zijn er nauwelijks nog laptops te koop met resoluties lager dan 1920 × 1080 pixels (Full HD). Hier heb je in principe voldoende aan, tenzij je op de pixel nauwkeurig wilt bewerken. 

Is budget geen probleem? Dan raad ik je een scherm aan met een resolutie van 3840 × 2160 pixels (4K). Schiet je foto's met een goede kwaliteit fotocamera? Een scherp en kleurrijk beeldscherm van je laptop helpen je dan deze in een passende kwaliteit weer te geven.  

Paneel

Elk laptopscherm gebruikt een bepaalde beeldschermtechniek. De bekendste is het TN-paneel. Dit is een variatie van het lcd-scherm. Dit type paneel is relatief goedkoop en heeft een hoge verversingssnelheid. Dit maakt het TN-paneel vooral geschikt voor gamers en videobewerkers. 

Het IPS-scherm geniet voor fotobewerking de voorkeur, vanwege de betere kleurweergave. Een ander kenmerk is de grote kijkhoek van het IPS-paneel, waardoor je ook vanaf de zijkant een goed zicht hebt op het laptopscherm.

Een VA-scherm blinkt weer uit in contrastweergave. Bewerk je dus donkere foto's met veel zwarttinten? Dan is het beeldscherm met VA-paneel een goede optie.

Met meerdere beeldschermen tegelijk werken, scheelt je een hoop gewissel tussen programma's en tabbladen. De beste monitor maakt het bewerken van foto's een stuk gemakkelijker. 

hero illustration

Hoe testen we Laptops voor fotobewerking?

Om de beste Laptop voor fotobewerking te vinden, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Laptop voor fotobewerking-test hebben we 564 Laptops voor fotobewerking geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze Laptop voor fotobewerking-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Laptop voor fotobewerking-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Laptop voor fotobewerking-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Laptop voor fotobewerking in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 564 Laptops voor fotobewerking te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Laptops voor fotobewerking op een rijtje

1. Microsoft Surface Laptop Studio 2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.48
Functionaliteit
9.48
Gebruiksgemak
10
De kracht van Surface voor zakelijk gebruik

Surface-apparaten voor zakelijk gebruik worden geleverd met beveiliging op professioneel niveau, herstelbaarheid van het apparaat en chip-to-cloud-bescherming.

Duurzaam gebouwd, gemakkelijker te repareren
Doordacht ontwerp, Surface Laptop Studio 2 voor zakelijk gebruik is gemakkelijker te repareren en te onderhouden. Bovendien kunnen belangrijke onderdelen zoals het beeldscherm, toetsenbord, batterij en meer worden vervangen via een netwerk van erkende serviceproviders.

Implementatie zonder actie van de gebruiker
Windows Autopilot stroomlijnt en vereenvoudigt het volledige implementatieproces van apparaten, van de IT-configuratie tot de installatie voor je medewerkers, en biedt je personeel een snelle, efficiënte en probleemloze ervaring.

Krachtige prestaties voor je bedrijf

Krijg ruim twee keer meer computervermogen en tot twee keer meer grafische prestaties met de nieuwste processoren en de allernieuwste GPU van professionele kwaliteit. Tot 64 GB RAM-geheugen en een acculevensduur van vele uren houden je team de hele dag productief.

13e generatie Intel Core-processoren
De nieuwste processoren, gebouwd op het Intel Evo-platform, leveren meer dan twee keer de kracht om de prestaties te verbeteren en je te helpen concentreren op het klaren van de klus.

Geavanceerde NVIDIA graphics
Ontwerp, ontwikkel of render je volgende product met de NVIDIA RTX 2000 Ada Generation, of creëer en bewerk content sneller met de NVIDIA GeForce RTX 4050 of 4060 laptop GPU's.

Tot 64 GB geheugen en 2 TB opslag
Dankzij een royaal RAM-geheugen en supersnelle SSD's met tot 2 TB opslagruimte kun je probleemloos multitasken.

De accu gaat de hele dag mee
Blijf opgeladen en productief, waar de dag je ook brengt, zonder je zorgen te hoeven maken dat je batterij leegraakt.

Eén apparaat dat het allemaal kan

Het dynamische geweven scharnier maakt naadloze overgangen mogelijk tussen een krachtige laptop voor zware werklasten, een perfect gekanteld beeldscherm voor samenwerking en presentaties en een draagbaar canvas voor het maken van notities.

Wees productief in laptopmodus
Het beeldscherm met 3:2-hoogte-breedteverhouding geeft je 18% meer verticaal schermoppervlak dan een gewone laptop, ideaal voor het werken in documenten en spreadsheets, het bekijken van CAD-bestanden, het bewerken van video's en het bouwen van 3D-modellen.

Beter samenwerken in de podiummodus
Trek het beeldscherm naar voren en plaats het in de perfecte hoek voor meeslepende teamgesprekken of presentaties en verander Surface Laptop Studio 2 voor zakelijk gebruik in een derde scherm met aanraakfunctionaliteit en digitale pen wanneer je tot twee 4K-schermen aansluit.

Schrijven en tekenen in studiomodus
Maak notities en schetsen op een draagbaar digitaal canvas met een vernieuwingsfrequentie tot 120 Hz voor soepel en responsief schrijven. Bevestig je Surface Slim Pen 2 voor zakelijk gebruikmagnetisch, berg hem op en laad hem op onder de voorzijde van het toetsenbord. Bedrijf Hybride (2-in-1) Convertible (Floating Slider) Platina Intel® Core™ i7 i7-13800H Touchscreen 36,6 cm (14.4") 2400 x 1600 Pixels LED backlight 3:2 64 GB LPDDR5x-SDRAM 1 TB SSD NVIDIA GeForce RTX 4060 8 GB Intel Iris Xe Graphics Wi-Fi 6E (802.11ax) Bluetooth 5.3 58 Wh 18 uur 120 W Windows 11 Pro 64-bit

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

2. Lenovo Yoga Book 9i (2023)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.25
Functionaliteit
9.69
Gebruiksgemak
10

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Lenovo Yoga 9i Gen 8

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.23
Functionaliteit
9.47
Gebruiksgemak
10
Productiviteit ontmoet passie
Met de Yoga 7i Gen 7 (14" Intel) kun je de kracht van creativiteit benutten met maximaal 12e Gen Intel® Core™ i7-processors en een batterij die de hele dag meegaat. Naast 360-graden multimode-veelzijdigheid en nauwkeurige unibody-chassis, heeft dit stijlvolle apparaat een Comfort-Edge-ontwerp. Stream, creëer, werk en speel gepassioneerd met Dolby Vision™, plus vier luidsprekers geoptimaliseerd door Dolby Atmos®, en tot een schitterend 2,8K OLED-aanraakscherm.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Voorkeur voor videobewerkingsgamers: Razer Blade 18

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.82
Functionaliteit
9.42
Gebruiksgemak
9.17

Deze Razer Blade 18 - RZ09-0484UEH4-R3E1 gaming laptop is perfect voor de pro gamer. Voor de persoon die op zoek is naar high-end specs, onbegrensde performance en een eersteklas ervaring op het voorfront van laptop gaming. De laptop beschikt over ijzersterke prestaties dankzij de krachtige videokaart en snelle processor. De videokaart van deze laptop levert een betrouwbare, ultra efficiënte gaming ervaring. Hierdoor heb je frames in overvloed en hoef jij je nooit te ergeren aan hardware gerelateerde lag in je spel. Deze laptop is razendsnel dankzij de snelle processor en SSD. Hierdoor zijn je laadschermen lekker kort en ben je snel terug in je spel.

Je kunt de volgende games spelen op:

High tot ultra-high grafische instellingen
Sport spellen; zoals Fifa 2023 of NBA 2k23.
Indie spellen; zoals Valheim, Hades en Slay the Spire.
RTS spellen; zoals Starcraft 2 en de Total War series.
Avontuur spellen; zoals Cyberpunk 2077, de Fallout series of de Assassins Creed games.
Simulatie/strategie spellen; zoals Crusader Kings 3, Cities: Skylines en Sims 4.
MOBA spellen; zoals League of Legends en DOTA.
MMO spellen; zoals World of Warcraft en Elder Scrolls online.
Racing spellen; zoals de Forza series en F1 2022.
First person shooter spellen; zoals Destiny 2, Warzone, Fortnite en PUBG.

De bliksemsnelle Intel Core i9 processor van deze laptop zorgt ervoor dat zelfs de zwaarste games geen probleem meer zijn. Met de NVIDIA GeForce RTX 4090 beschik jij over 16 GB aan snel GDDR6 videogeheugen, ruim 6100 vernieuwde CUDA cores en de mogelijkheid om gebruik te maken van de 2e generatie Ray Tracing en DLSS functionaliteit. Game in de hoogst mogelijke instelling in een resolutie van tot wel 4k. Hierdoor zijn jouw game werelden meeslepend.

Dankzij 32 GB werkgeheugen kan deze laptop meerdere taken gelijktijdig uitvoeren. Zo kun je bijvoorbeeld zware games spelen en deze gelijktijdig in hoge kwaliteit opnemen of streamen naar je vrienden. De 2000 GB opslagcapaciteit biedt ruimte voor gemiddeld 40 games van 50 GB of 220 uur aan Full HD videomateriaal. De SSD zorgt ervoor dat de laptop binnen 10 seconden is opgestart. Bovendien werkt een SSD volledig stil en is het betrouwbaarder dan een traditionele harde schijf.

Deze laptop beschikt ook over een razendsnel 300Hz display wat bijzonder prettig is bij het spelen van spellen waar snelheid en reflex van belang zijn zoals bij shooters en racing games. Met 300Hz zie je alles net iets sneller dan de oppositie en heb je altijd een voorsprong op de rest. De laptop beschikt over een 18 inch scherm en is vooral geschikt voor thuisgebruik. Het grotere scherm maakt alles beter zichtbaar en overzichtelijk dan bij een 15.6 inch display. Een QHD beeldschermresolutie is vier keer scherper dan Full HD wat zorgt voor een hoge beeldkwaliteit. Hierdoor ziet de actie er nog strakker uit.

Goed om te weten:

 • Deze laptop is voorzien van Windows 11 Home.
 • De behuizing is gemaakt van kunststof.
 • Het werkgeheugen van deze laptop is uitbreidbaar.
 • Microsoft Office is niet inbegrepen bij de laptop.
 • Deze laptop heeft een kortere accuduur bij het spelen van games.
 • Deze laptop kan warm worden tijdens intensief gebruik. Gebruik een laptopstandaard om dit te verminderen.
 • De videokaart van deze laptop is geen Max-Q variant.
 • Deze laptop is voorzien van een QWERTY toetsenbord.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

5. Asus ProArt StudioBook 16

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.46
Functionaliteit
9.62
Gebruiksgemak
9.03
Geboren voor creatieve professionals
De nieuwe ProArt Studiobook 16 OLED is een krachtig mobiel werkstation dat alle verwachtingen overtreft en veel verder gaat dan het buitengewone. De onstuitbare 13e generatie Intel® Core™ i9-13980HX processor, tot NVIDIA® GeForce RTX™ 4070 Laptop GPU, enorme hoeveelheden geheugen en ultrasnelle opslag zullen uw contentcreatie workflow een flinke boost geven en uw verbeelding laten doen waar het goed in is. Het gecertificeerde, kleurnauwkeurige 16" 3.2K 120Hz OLED-touchscreen laat uw creatieve visie volledig tot zijn recht komen, en u profiteert van ongeëvenaarde precisie bij het gebruik van uw apps via het grote, stylus-compatibele haptische touchpad en de intuïtieve ASUS Dial draaiknopbediening. Til uw creativiteit naar een hoger niveau met de ProArt Studiobook 16 OLED.

PRESTATIES
Meer power voor u onderweg
Prestaties zijn de essentie van de ProArt Studiobook 16 OLED, die mogelijkheden voor contentcreatie op desktopniveau in een pakket stopt dat u overal mee naartoe kunt nemen. De 13e generatie Intel Core i9-13980HX processor heeft geen enkele moeite met rekenintensieve taken en wordt gecombineerd met een professionele NVIDIA GeForce RTX 4070 Laptop GPU, twee van de nieuwste, snelste SSD's en tot 64GB krachtig RAM. Eindelijk is er een mobiel werkstation dat die naam echt verdient.

CPU
Pak de zwaarste werklasten aan
Zelfs de zwaarste rekenintensieve taken zijn geen probleem voor de nieuwste 13e generatie Intel Core i9-13980HX processor. Hij heeft een ongekende 24 cores voor moeiteloze multithreading-prestaties, een Turbo Boost-snelheid tot 5.6GHz en de maximale TDP van 110 W heeft geen enkele moeite met CPU-intensieve taken, zodat u overal kunt profiteren van prestaties op desktopniveau.

GPU
Creëer de toekomst, snel
De toekomst creëren is eenvoudig als u beschikt over de geweldige grafische power van de NVIDIA GeForce RTX 4070 laptop GPU. Deze is gebouwd met de nieuwste Ada Lovelace-architectuur en maakt ultrarealistische ray-traced graphics, geavanceerde AI-computing en programmeerbare shading mogelijk, waardoor alle beelden naar een hoger niveau worden getild. Kortom, hoe zwaar uw eisen ook zijn, van productontwerp en modelrendering tot video-encoding, de RTX 4070 Laptop GPU levert alle prestaties die nodig zijn voor het maken van de beste content. De ProArt Studiobook 16 OLED wordt ook geleverd met NVIDIA Studio Drivers, zodat elke creatieve taak optimaal kan worden uitgevoerd.

THERMISCH
Het is cool om stil te zijn
De geavanceerde ASUS IceCool Pro thermische technologie in de ProArt Studiobook 16 OLED levert een voorsprong op als het gaat om prestaties en stilte. Vloeibaar metalen thermische materialen op de CPU, vijf heatpipes en grotere dubbele ventilatoren met 102 bladen zorgen voor optimale koelprestaties. De nieuwe toetsenbordverlichting per toets met luchtinlaatontwerp helpt ook de luchtstroom te maximaliseren. Al deze technologie zorgt ervoor dat de geluidsniveaus onder de 40 dBA blijven in de Standaard koelmodus, of u kunt wanneer u dit nodig vindt de volledige 160 W gecombineerde CPU/GPU TDP gebruiken. Koel, stil en krachtig: wat heeft u nog meer nodig?

ASUS OLED-SCHERM
Wereldwijd toonaangevend 16” 3.2K 120Hz OLED HDR 16:10 touchscreen
Voor serieus creatief werk is een serieus goed scherm nodig, en de ProArt Studiobook 16 OLED zal u niet teleurstellen. Het 3.2K 120Hz OLED HDR7 touchscreen is gewoonweg geweldig, met werkelijk fotorealistische beelden die VESA DisplayHDR™ True Black 500-gecertificeerd zijn voor ultrahoog contrast en diepe zwarttinten, en met een 100% DCI-P3 industriestandaard kleurengamma voor levendige, levensechte kleuren. Het is ook Dolby Vision-gecertificeerd voor realistische, ultralevendige HDR-beelden. Kleurnauwkeurigheid is gegarandeerd met Calman Verified8 and PANTONE® Validated certificeringen, samen met een opmerkelijke Delta E kleurnauwkeurigheidswaarde van minder dan 19. Om uw ogen te beschermen tijdens lange sessies op de late avond, heeft het een 70% lagere emissie van blauw licht dan LCD-modellen 10, en het is gecertificeerd voor oogzorg door TÜV Rheinland. Voor intuïtieve, natuurlijke invoer ondersteunt het touchscreen ook de nieuwste MPP 2.0 stylussen met maximaal 4096 drukniveaus.

TOUCHPAD
De professionele touch
De nieuwe, 28% grotere14 haptische touchpad op de ProArt Studiobook 16 OLED is een zegen voor efficiënte creativiteit. Het is 's werelds eerste haptische touchpad met stylusondersteuning, wat het nog veelzijdiger maakt, en het maakt gebruik van lineaire resonante actuator (LRA) technologie om de meest nauwkeurige en responsieve haptische feedback te geven.

Haptisch touchpad
Het touchpad heeft onderliggende druksensoren waarmee u overal kunt klikken en dezelfde bevredigende haptische feedback krijgt bij het navigeren door apps.

16:10 beeldverhouding
De beeldverhouding van het 16:10 touchpad komt overeen met die van het hoofdscherm, waardoor navigatie en stylusinvoer veel intuïtiever zijn, zonder vervorming op het scherm.

Stylus-ondersteuning
Het touchpad ondersteunt een stylus, zodat U op een natuurlijke manier kunt tekenen of schrijven.

ASUS DIAL
Maak magie mogelijk met ASUS Dial
Ontdek nieuwe manieren om te werken met de exclusieve ASUS Dial, een intuïtieve fysieke controller die u directe en precieze vingertopbediening geeft over parameters in uw creatieve apps. U kunt gemakkelijk de penseelgrootte veranderen, of snel acties ongedaan maken om uw creatieve workflow soepeler te laten verlopen. Het is volledig aanpasbaar - en werkt met een groot aantal apps!

ProArt Creator Hub
Personalisatie uw creativiteit
De ProArt Creator Hub is een persoonlijk portaal waarmee u de status van uw apparaat kunt bewaken, instellingen kunt personaliseren of uw workflow kunt optimaliseren, voor eindeloze creativiteit. Het beschikt over een overzichtelijk Dashboard, Ventilatorprofielen om koelprestaties aan te passen, en Control Settings voor personalisatie van ASUS creatieve componenten. Er is ook een nieuwe Color Control die u helpt om kleurentools te optimaliseren: we hebben samengewerkt met Pantone® om digitale kleurgegevens te leveren waarmee u uw wilde creativiteit tot uitdrukking kunt brengen.

ONTWERP
Gemaakt voor professionals
De ProArt Studiobook 16 OLED heeft een nieuw ontwerp met getrapte scharnieren dat de warmteafvoer verbetert, en maakt en slankere NanoEdge-bezel rondom mogelijk die het schermoppervlak maximaliseert. Het 180° plat te leggen scharnier maakt het gemakkelijk om ideeën en ontwerpen te delen met klanten of collega's. Er is een hightech anti-vingerafdruk nano-coating die de Mineral Black lage reflectie afwerking van uw ProArt Studiobook 16 OLED vlekkeloos helpt te houden. Deze sterke, duurzame coating voelt ook zijdezacht aan.

Audio
Doorbreek de geluidsbarrière
Voor ongeëvenaarde audiokwaliteit heeft de ProArt Studiobook 16 OLED een stereogeluidssysteem dat is gecertificeerd door de audio-experts van Harman Kardon. Het levert krachtig, meeslepend geluid dat kristalhelder is.
De immersieve Dolby Atmos® technologie verwent u met uw favoriete entertainment, met geluid dat volledig om u heen beweegt en adembenemend realisme toevoegt aan muziek, films en TV.
High-fidelity, hoge standaard hoofdtelefoon DAC

Gebruikerservaring
Doordacht, innovatief ontwerp
Wij gaan tot het uiterste om u een meer moeiteloze en prettige ervaring te bezorgen, bij het creëren of bij het gamen.

CONNECTIVITEIT
Alle poorten, alle productiviteit
Er is geen gebrek aan I/O-poorten op de ProArt Studiobook 16 OLED, dus het is gemakkelijk om, waar u ook bent, uw studiorandapparatuur, weergaveapparaten en netwerken aan te sluiten om uw volledige productiviteit te behouden. Er zijn twee Thunderbolt™ 4 USB-C® poorten met Power Delivery, DisplayPort™ en VR ondersteuning; twee USB 3.2 Gen 2 poorten; een 2.5 Gbps LAN-poort; de nieuwste HDMI® 2.1 FRL-poort; en een SD Express 7.0 kaartlezer. De ProArt Studiobook 16 OLED bevat ook ultrasnelle WiFi 6E (802.11ax), zodat u onderweg moeiteloos verbinding kunt maken, creëren en delen.

Militair niveau
's Werelds strengst op duurzaamheid van Amerikaans militair niveau geteste laptop2
ASUS laptops15 zijn ontworpen met buitengewone robuustheid en voldoen aan de strenge Amerikaanse MIL-STD-810H norm op militair niveau, waarbij ze 12 rigoureuze testmethoden en 26 slopende testprocedures ondergaan - en daarmee de industrienormen overtreffen. Het resultaat is een reeks producten die bekend staan om hun betrouwbaarheid en duurzaamheid. Deze factoren zijn ook inherent gunstig voor een lange levensduur en dus duurzaamheid, zodat u kunt werken, reizen of ontspannen met het vertrouwen dat uw ASUS laptop klaar is voor de echte wereld - vandaag, en tot ver in de toekomst.

ASUS nu met Adobe Creative Cloud
Koop en krijg een gratis lidmaatschap. Windows 11 Pro 64-bit Intel Core i9-13980HX (36MB Cache) 40.6 cm (16") 3.2K 3200 x 2000 OLED, NVIDIA GeForce RTX 4070 (8GB GDDR6) 32GB DDR5-SDRAM (2 x 16) & 1000GB SSD

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

6. Apple MacBook Pro 16-inch

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.86
Functionaliteit
9.14
Gebruiksgemak
9.57

Wat maakt deze MacBook bijzonder?

De nieuwe MacBook Pro (2019) is een echte krachtpatser. Deze MacBook Pro beschikt over de nieuwste 9e generatie Intel Core i7 processor, een razendsnelle SSD van 512 GB, 16GB werkgeheugen en een Radeon Pro 5300M videokaart waardoor je taken nog sneller uitvoert. Deze MacBook is zeer geschikt voor het renderen van 3D modellen, het toevoegen van special effects en het bewerken van foto’s en video’s.

Daarnaast beschikt deze MacBook Pro over de Touch Bar. De Touch Bar past zich automatisch aan naar het programma dat gebruikt wordt waardoor je zelfs nóg sneller werkt. Het toetsenbord heeft ook een upgrade gekregen. Hierdoor is deze stiller en beter beschermt tegen stof en kruimels. Daarnaast gaat de accu meer dan 8 uur mee op een volle lading. Door gebruik te maken van True Tone kleurt het scherm afhankelijk van je omgevingslicht automatisch mee. Hierdoor werk je zowel overdag als ’s avonds prettiger.

Deze MacBook wordt niet aanbevolen voor:

✖ Gaming: heeft niet de eigenschappen voor het spelen van de meest recente games.

* Microsoft Office (Word, Excel & PowerPoint) pakket is niet standaard inbegrepen. Profiteer van onze Office 365 bundel en ga direct aan de slag!

ℹ Goed om te weten

- Deze MacBook beschikt over een Qwerty toetsenbord.
- Er is geen cd/dvd-speler aanwezig, een externe dvd-speler is los verkrijgbaar.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

7. MacBook Air (M3, 2023)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.18
Functionaliteit
9.77
Gebruiksgemak
8.98

Geweldig groot. Gigantisch dun.

De nieuwe 15‑inch MacBook Air heeft een groot Liquid Retina-display waar je nog meer moois op kwijt kunt. Dit model is voorzien van een krachtige M2-chip en een batterij die tot 18 uur meegaat. En dat in een opmerkelijk dunne behuizing van 100% gerecycled aluminium. En omdat MacBook Air geen ventilator bevat, hoor je hem niet – ook niet als je veel van hem vraagt. Het 15-inch model is met zijn 1,51 kg superlicht en maar net iets meer dan een centimeter dun. Meenemen is dus een makkie.

Ongelofelijke snelheid en batterijduur.

De krachtige nieuwe M2-chip zorgt voor betere en snellere prestaties dan ooit tevoren. Zo is de M2-chip voor het toepassen van afbeeldingseffecten en -filters tot 20 procent en voor zwaardere taken zoals complexe videobewerking tot wel 38 procent sneller dan de M1 chip.

Helder verhaal.

Het Liquid Retina-display van MacBook Air is een lust voor het oog. Het kan 1 miljard kleuren weergeven en heeft een tot 2x zo hoge resolutie als vergelijkbare pc-laptops. Dankzij het grote contrast en de duidelijke details spatten foto’s en video’s van het scherm, en de haarscherpe tekst is makkelijk leesbaar. Dankzij de 1080p FaceTime HD-camera kom je goed voor de dag, of je nu gezellig bijpraat met je vrienden of een zakelijk gesprek voert met je collega’s waar ook ter wereld. De speakers van MacBook Air zijn geschikt voor ruimtelijke audio en Dolby Atmos, wat een oase van drie­dimensionaal geluid oplevert als je naar muziek luistert of een film kijkt.

Sluit aan. En gaan.

De MagSafe-oplaadkabel bevat magneten waardoor je hem makkelijk vastmaakt en weer losmaakt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je MacBook Air opeens door de lucht vliegt. Via de twee Thunderbolt-poorten kun je profes­sionele accessoires aansluiten en je Mac opladen. Je kunt ook een display aansluiten met een resolutie tot 6K. En de mini‑jack-aansluiting ondersteunt koptelefoons met hoge impedantie.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

8. Dell Inspiron 14 Plus (2022)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dell Inspiron 14 Plus (2022)

 • list plusBetaalbare prijs voor krachtige prestaties.
 • list plusRobuuste ondersteuning voor fotobewerking en grafisch intensieve toepassingen.
 • list plusComfortabel toetsenbord en responsieve touchpad.

Nadelen Dell Inspiron 14 Plus (2022)

 • list plusIets dik en zwaar door thermisch systeem, wat de draagbaarheid beïnvloedt.
 • list plusBiedt mogelijk geen langdurige batterijduur.
 • list plusNiet zo draagbaar als sommige andere opties.

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.25
Gebruiksgemak
8.99
De Dell Inspiron 14 Plus (2022) is een indrukwekkende laptop voor fotobewerking, met een mix van betaalbaarheid, draagbaarheid en prestaties. Met een aluminium behuizing en een 14,0-inch 2,2K scherm biedt het een luxe uitstraling en een functionele selectie van poorten. De Intel® Core Ultra 7-processor, Windows 11 Home en Intel Arc Graphics, samen met 16 GB LPDDR5X-geheugen en een 1TB M.2 PCIe NVMe Solid State Drive, zorgen voor krachtige prestaties die geschikt zijn voor veeleisende fotobewerkingstaken.

Volgens Digital Trends is de Inspiron 14 Plus uitgerust met de 12e generatie CPU's van Intel, specifiek de Core i5-12500H of Core i7-12700H, en biedt het een discrete Nvidia RTX 3050 GPU. De prestaties van de laptop met de Core i7-12700H en RTX 3050 zijn sneller gebleken, waardoor het in staat is om veeleisende games zoals Cyberpunk 2077 te draaien. De review vermeldt echter dat het mogelijk geen langdurige batterijduur biedt en dat het iets dikker en zwaarder is vanwege het thermische systeem, dat tot doel heeft de CPU en GPU koel te houden.

"De Dell Inspiron 14 Plus is een dunne, lichte en krachtige productiviteitslaptop die een mix van betaalbaarheid, draagbaarheid en prestaties biedt." (Beoordeeld)

Bovendien zorgt het 14-inch 2240 x 1400 scherm van de laptop met 100% sRGB kleurengamma voor nauwkeurige en levendige visuals, essentieel voor fotobewerkingstaken. De discrete Nvidia GeForce RTX 3050 grafische kaart biedt krachtige ondersteuning voor grafisch intensieve toepassingen. Het toetsenbord van de laptop biedt een comfortabele typervaring, en het touchpad reageert goed. De toevoeging van een vingerafdruklezer voor Windows 11 Hello wachtwoordloze login ondersteuning verbetert de beveiligingsfuncties.

"De Dell Inspiron 14 Plus is een dunne, lichte en krachtige productiviteitslaptop die een mix van betaalbaarheid, draagbaarheid en prestaties biedt." (USA Today)

In vergelijking met zijn concurrenten onderscheidt de Dell Inspiron 14 Plus zich als een betaalbare optie die niet inlevert op prestaties, waardoor het een sterke concurrent is voor gebruikers die op zoek zijn naar een laptop geschikt voor fotobewerking zonder de bank te breken. Hoewel het misschien niet dezelfde mate van draagbaarheid biedt als sommige andere opties, positioneert de krachtige hardware, waaronder de Intel Core i7-processor en Nvidia RTX 3050 GPU, het als een geschikte keuze voor fotobewerkingstaken en zelfs wat gaming, allemaal tegen een concurrerende prijs.

Samenvattend blinkt de Dell Inspiron 14 Plus (2022) uit in het leveren van krachtige prestaties tegen een betaalbare prijs, waardoor het een overtuigende keuze is voor fotobewerking en productiviteitstaken. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de iets omvangrijkere bouw en de afweging in batterijduur bij het kiezen voor de prestatiecapaciteiten.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Acer Swift Go 16 (2023)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Acer Swift Go 16 (2023)

 • list plusRuim 16-inch display met 16:10 beeldverhouding, beschikbaar in IPS en OLED opties
 • list plusRobuust maar lichtgewicht ontwerp met hoogwaardige 1440p webcam en vingerafdrukscanner voor naadloze logins
 • list plusWi-Fi 6E en Bluetooth 5.3 mogelijkheden voor efficiënte draadloze connectiviteit

Nadelen Acer Swift Go 16 (2023)

 • list plusMogelijk ongemak met het toetsenbordontwerp voor sommige gebruikers
 • list plusRelatief hoge prijs kan een afschrikmiddel zijn voor sommige potentiële kopers

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.69
Functionaliteit
9.08
Gebruiksgemak
9.32
De Acer Swift Go 16 (2023) is een veelzijdige laptop die is afgestemd op fotobewerking en dagelijkse productiviteit. Met een ruim 16-inch scherm met een 16:10 beeldverhouding, beschikbaar in zowel IPS als OLED opties, biedt het een uitgebreid canvas voor visueel werk. Het stevige maar lichte ontwerp van de laptop, in combinatie met een hoogwaardige 1440p webcam en een vingerafdrukscanner voor naadloze logins, verbetert zijn praktische bruikbaarheid. Bovendien zorgen de Wi-Fi 6E en Bluetooth 5.3 mogelijkheden voor efficiënte draadloze connectiviteit. Vanaf $799,99 biedt het configuraties met Intel Core i5 of i7 processoren, 8GB of 16GB RAM en SSD-opslag, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een capabele en betaalbare laptop.

Volgens PCMag wordt de Acer Swift Go 16 (2023) geprezen om zijn "ruime 16-inch display met een 16:10 beeldverhouding," wat een belangrijke functie is voor fotobewerking en voldoende schermruimte biedt. Het review benadrukt echter ook het mogelijke ongemak dat sommige gebruikers kunnen ervaren met het toetsenbordontwerp, wat aangeeft dat het mogelijk niet aan ieders voorkeuren voldoet.

Aan de andere kant prijst TechRadar het "slanke en draagbare ontwerp" van de laptop en het "grote en nauwkeurige OLED-scherm met HDR-mogelijkheden," waardoor het een geschikte keuze is voor licht bewerkingswerk en dagelijkse productiviteit. De hoogwaardige webcam wordt genoemd als ideaal voor videoconferenties, wat tegemoetkomt aan de behoeften van werknemers op afstand en content creators. Ondanks zijn opmerkelijke functies wijst de recensie op de relatief hoge prijs, wat een afschrikmiddel kan zijn voor sommige potentiële kopers.

Vergeleken met zijn voorganger onderscheidt de Acer Swift Go 16 (2023) zich door zijn grotere 16-inch display en verbeterde webcamresolutie, wat tegemoetkomt aan de veranderende eisen van werken op afstand en visuele contentcreatie. Bovendien onderscheidt het zich van eerdere modellen door de inclusie van Wi-Fi 6E en Bluetooth 5.3, wat de toewijding van het merk weerspiegelt om gelijke tred te houden met technologische ontwikkelingen. In de markt concurreert de Acer Swift Go 16 (2023) gunstig met andere laptops in zijn klasse, en biedt een balans tussen prestaties en betaalbaarheid, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar een betaalbare maar capabele laptop voor fotobewerking en dagelijkse taken.

Tot slot blinkt de Acer Swift Go 16 (2023) uit als een betaalbare laptop voor fotobewerking, met een ruim scherm en een reeks configuraties om aan verschillende gebruikersbehoeften te voldoen. Hoewel het toetsenbordontwerp en de prijs beperkingen kunnen vormen voor sommige gebruikers, maken de draagbaarheid, beeldkwaliteit en algehele prestaties het een overtuigende optie voor individuen die op zoek zijn naar een veelzijdig apparaat voor creatieve en professionele doeleinden.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. Dell XPS 14 (2024)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.85
Functionaliteit
9.15
Gebruiksgemak
8.97
 • Intern Nee
 • Kleur Zwart
 • Laadmechanisme Lade
 • Geschikt voor Notebook
 • Optische drive DVD¬±RW

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Laptops voor fotobewerking. Er zijn namelijk 564 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!