Wat is de beste Laptop van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 14 april, 2024

Het kopen van een goede Laptop is een moeilijke opdracht. Wat is de beste Laptop van 2024? Na het onderzoeken van 1950 Laptops kwam de Apple Macbook Pro (2023) MRX33N/A als beste uit onze Laptop-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Laptops, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Laptops-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Laptop-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Laptops

1Score: 9.9
Apple Macbook Pro (2023) MRX33N/A
Apple Macbook Pro (2023) MRX33N/A
Apple
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Asus Zenbook Pro Duo 14
Asus Zenbook Pro Duo 14
Asus
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
Asus Chromebook Flip CX5
Asus Chromebook Flip CX5
Asus
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.2
Apple Macbook Air (2023) MQKW3N/A
Apple Macbook Air (2023) MQKW3N/A
Apple
Ga naar laagste prijs
5Score: 9
Dell XPS 13 OLED (9310)
Dell XPS 13 OLED (9310)
Dell
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.8
Asus Zenbook S 13 OLED
Asus Zenbook S 13 OLED
Asus
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.5
Lenovo Chromebook Duet 5 (2021)
Lenovo Chromebook Duet 5 (2021)
Lenovo
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.2
Microsoft Surface Laptop 5 (13.5-inch)
Microsoft Surface Laptop 5 (13.5-inch)
Microsoft
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.2
Razer Blade 16
Razer Blade 16
Razer
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.9
HP Dragonfly Pro
HP Dragonfly Pro
HP
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Laptop Koopgids

Toe aan een nieuwe laptop? Dan is het gezien de snelle ontwikkelingen op dat front een goed idee om over een paar zaken na te denken voor je aankoop!

Wat voor soorten laptops zijn er allemaal?

Dat ligt maar net eraan op basis waarvan je laptops onderverdeelt. Om te beginnen hebben we de 'notebooks', wat ook wel de algemene, alomvattende term is voor een laptop.

Hieronder valt om te beginnen de 'ultraportable'. Deze zijn vaak superdun en hebben minder aansluitingsmogelijkheden dan andere laptops. De 'ultrabook' – een naam die door Intel is bedacht – is hier een subtype van met de beste hardware.

Dan volgt de 'netbook'. Dit is een kleine, goedkope laptop die bedoeld is om vooral op te internetten. Deze is geschikt voor licht werk, dus verwacht geen wonderen binnen programma's als Photoshop hiervan.

De 'Chromebook' loopt op ChromeOS, een besturingssysteem gebaseerd op de Google Chrome browser. Deze zijn vooral ontworpen om het op-cloud-gebaseerde apps te werken. Ze zijn in verhouding goedkoop, maar niet erg krachtig.

De 'Macbook' van Apple is een productlijn die uit de Macbook Air, de Macbook en de Macbook Pro bestaat, welke in deze volgorde toenemen in rekenkracht (en afnemen in draagbaarheid). Ze lopen elk op MacOS, een redelijk minimalistisch besturingssysteem.

De 'convertible' of de '2-in-1' is een laptop met een touchscreen. Vaak kun je het scherm terugklappen, waardoor je de laptop als een (ietwat dikke) tablet gebruikt. Hieruit volgt dat er ook nog een 'tablet als laptop'-optie is. Dit zijn tablets waar je een afneembaar toetsenbord aan koppelt.

Welke laptop past bij mij?

Naast de bovenstaande categorieën, zijn laptops in drie grotere categorieën onder te verdelen: gaming laptops om op te gamen, productiviteitslaptops om veel programma's tegelijkertijd op te laten lopen en laptops voor algemeen gebruik. Denk bij dit laatste aan e-mailen, browsen, streamen en social media gebruik.

Bij gaming laptops ligt de nadruk op de videokaart (GPU) en de processor (CPU); bij productiviteitslaptops ligt de nadruk op de processor en het werkgeheugen (RAM); bij laptops voor algemeen ligt nergens écht de nadruk. Deze zijn vaak wat goedkoper omdat ze niet zoveel rekenkracht nodig hebben als de andere twee categorieën.

In welke categorie val jij? Op basis van het antwoord op die vraag kun je je zoekresultaten al een beetje filteren!

Wanneer is een laptop aan vervanging toe?

Men zegt dat je idealiter elke drie tot vier jaar je laptop vervangt. Als dat als een korte levensduur klinkt, dan heb je gelijk. Laptops (en desktop pc's) zijn simpelweg niet gebouwd om lang up-to-date te blijven omdat de technologieën steeds sneller ontwikkelen.

Je zult na verloop van tijd merken dat je hardware de software niet meer goed kan bijhouden. Dat wil zeggen, zonder de settings op 'low' of iets dergelijke te zetten.

Dat is echter niet het enige teken dat je laptop aan vervanging toe is. Wilt je laptop niet meer updaten, dan wil dat zeggen dat je hardware niet eens meer de minimumeisen voor de software haalt.

Toch blijft het feit dat als je je werk kunt blijven doen zonder al te veel gehaspel, een vervanging niet nodig is. Daarnaast kun je ook losse onderdelen upgraden, zoals de opslag van je laptop of de RAM – mits deze onderdelen niet vastgelast of -geschroefd zitten, zoals je steeds vaker ziet.

Moet ik kiezen voor een SSD in mijn laptop?

Ja! Tegenwoordig is SSD-opslag niet meer zo duur als voorheen en daardoor is het een stuk toegankelijker, ook in budget laptops. Een SSD geeft je een zodanige boost in laadsnelheden dat het zonde zou zijn om hierop te besparen.

Welke specificaties zijn belangrijk voor een laptop?

Om te beginnen is de processor (CPU) erg belangrijk, omdat dit het brein van je laptop is. Hoe beter de processor, hoe groter de rekenkracht. Daarnaast is het werkgeheugen (RAM) van belang, omdat je met meer werkgeheugen makkelijker kunt multi-tasken zonder gehaper.

Over de opslag kunnen we kort zijn: ga voor een SSD! Dit is de veel snellere opvolger van de verouderde HDD-opslag. HDD is nog wel handig als secundaire opslagmethode omdat deze schijven een stuk goedkoper zijn, maar erg snel zijn ze niet.

De videokaart (GPU, of grafische kaart) is vooral belangrijk voor de gamers of serieuze foto- en video-editors en 3D-designers onder ons. Een dedicated videokaart is een losse kaart die veel meer grafische rekenkracht heeft, terwijl een integrated videokaart in de processor verwerkt zit die geschikt is voor minder zware taken.

Denk daarnaast natuurlijk ook aan de beeldtechnologie en het formaat van je scherm, de aansluitingsmogelijkheden en of je een touchscreen wilt of niet.

hero illustration

Hoe testen we Laptops?

Om de beste Laptop te vinden, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Laptop-test hebben we 1950 Laptops vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Laptop-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Laptop-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Laptop-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van de beste Laptop in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1950 Laptops te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Laptops op een rij

1. Apple Macbook Pro (2023) MRX33N/A

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.64
Functionaliteit
9.98
Gebruiksgemak
10
Ik ben super enthousiast over de APPLE MacBook Pro 14.2 inch Apple M2 Max 12-Core CPU 30-Core GPU 32GB RAM 1TB SSD 96W USB-C DE - Zilver! Deze krachtige laptop overtreft alle verwachtingen. Met de M2 Max-chip maakt deze MacBook Pro een enorme sprong voorwaarts op het gebied van snelheid en prestaties. Het 14.2-inch Mini LED-display met een resolutie van 3024 x 1964 pixels zorgt voor ongekende helderheid en contrast, waardoor ik geniet van elk detail.

Dankzij de 32 GB RAM en 1 TB SSD werkt deze MacBook Pro super soepel en heb ik genoeg opslagruimte voor al mijn taken. Als creatieve professional kan ik moeiteloos meerdere Adobe-programma's tegelijkertijd draaien en aanzienlijk veel tijd besparen. De krachtige M2 Max-chip maakt het mogelijk om zware taken uit te voeren, zoals 3D-bewerking en app-ontwikkeling, zonder enige vertraging. En ik kan maar liefst 4 extra schermen aansluiten, waardoor ik een uitgebreide werkruimte creëer.

Wat me ook erg aanspreekt, is de ongekende batterijduur. Ik kan twee werkdagen lang intensief werken zonder op te laden, wat echt een gamechanger is. En met Wi-Fi 6E en Bluetooth 5.3 geniet ik van snelle connectiviteit en soepele draadloze ervaringen.

Natuurlijk zijn er ook enkele punten van overweging. Met een gewicht van 1,63 kg is deze MacBook Pro minder draagbaar voor onderweg, en het ontbreken van een ethernetpoort kan een nadeel zijn voor gebruikers die de voorkeur geven aan bekabelde verbindingen.

Al met al biedt de APPLE MacBook Pro 14.2 inch Apple M2 Max 12-Core CPU 30-Core GPU 32GB RAM 1TB SSD 96W USB-C DE - Zilver een ongeëvenaarde combinatie van kracht, snelheid en verbluffende beeldkwaliteit, waardoor het een uitstekende keuze is voor veeleisende professionele gebruikers. 🚀

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Morgen bezorgd.

Bekijk prijs

2. Asus Zenbook Pro Duo 14

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Asus Zenbook Pro Duo 14

 • list plusInnovatief dual-screen ontwerp voor multitasking en creatief werk
 • list plusKrachtige prestaties afgestemd op contentcreatie
 • list plusUitgebreide selectie van poorten, waaronder Thunderbolt 4, USB-A en HDMI 2.1

Nadelen Asus Zenbook Pro Duo 14

 • list plusBeperkingen voor gaming of lichtgewicht gebruik

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.56
Gebruiksgemak
10
Ik ben dol op de ASUS Zenbook Pro 14 Duo OLED laptop! Met zijn dual-screen design is het een echte game-changer voor content creators zoals ik. De metalen behuizing straalt elegantie uit en het 120Hz OLED-scherm biedt een snelle en plezierige gebruikerservaring, met voldoende ruimte voor multitasking en creatief werk. De kracht van deze laptop maakt efficiënt multitasken mogelijk zonder vertragingen, waardoor het een productiviteitskrachtpatser is.

De innovatieve functies, waaronder de ErgoSense touchpad, AiSense camera en compatibiliteit met de Asus Pen 2.0, zorgen voor naadloos en productief werk, waardoor het nog aantrekkelijker wordt voor content creators zoals ik.

Het 12-graden verhoogde tweede scherm en uitgebreide selectie van poorten, waaronder Thunderbolt 4, USB-A en HDMI 2.1, voegen veelzijdigheid toe aan deze laptop. Met een prijs van $1,999 biedt de ASUS Zenbook Pro 14 Duo OLED een betoverend hemelsblauw geborsteld magnesium-aluminium legering design, met een bijna randloos 14,5-inch 2,8K OLED touchscreen display en een secundair 14 x 4,5-inch IPS touch display. De laptop is uitgerust met een IR-compatibele camera voor Windows Hello gezichtsherkenning, TPM voor systeembeveiliging en een verscheidenheid aan poorten, waardoor het een compleet pakket is.

Het dual-display design en de solide prestaties maken het een ideale keuze voor content creators, waarmee het uitblinkt in productiviteit en de creatieve wereld. Het is echter opgemerkt dat er misschien betere opties zijn voor gaming of licht gebruik. De ASUS Zenbook Pro 14 Duo OLED is een zeer indrukwekkende keuze voor content creators. Het biedt een naadloze dual-screen ervaring en levert eindelijk op de belofte van vorm en functie in één apparaat. Deze laptop is ongetwijfeld een droom voor content creators, en herdefinieert de laptopervaring voor creatieve professionals.

In vergelijking met zijn tegenhangers onderscheidt de ASUS Zenbook Pro 14 Duo OLED zich met zijn dual-screen design en krachtige prestaties die zijn afgestemd op content creatie. Hoewel er misschien alternatieven zijn die beter geschikt zijn voor gaming of licht gebruik, blinkt deze laptop ongetwijfeld uit in het bevorderen van productiviteit en het verbeteren van het creatieve proces.

Al met al is de ASUS Zenbook Pro 14 Duo OLED een krachtpatser voor content creators, met een innovatief dual-screen design, krachtige prestaties en een uitgebreide selectie van functies die zijn afgestemd op productiviteit en creativiteit. Zijn strakke ontwerp, krachtige specificaties en naadloze dual-screen ervaring maken het een topkeuze voor professionals in de creatieve industrie. Ondanks zijn beperkingen voor gaming of licht gebruik, blijft de ASUS Zenbook Pro 14 Duo OLED een opvallende optie voor content creators, met een unieke en efficiënte oplossing voor hun workflow.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

3. Asus Chromebook Flip CX5

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Asus Chromebook Flip CX5

 • list plusScherp en responsief 15,6-inch touchscreen

Nadelen Asus Chromebook Flip CX5

 • list plusNiet geschikt voor veeleisende taken of gaming
 • list plusPremium prijs
 • list plusBeperkingen in het omgaan met gespecialiseerde x86 Windows-toepassingen

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.45
Gebruiksgemak
9.83
Ik ben de Asus Chromebook Flip CX5, een eersteklas 2-in-1 Chromebook met een 15,6-inch display, een Intel 11e generatie Core i5-1135G7 processor, 16GB geheugen en 128GB opslag. Met een prijs van ongeveer $872 ben ik qua formaat en gewicht concurrerend met vergelijkbare touchscreen Chromebooks. Mijn stevige 360-graden scharnierontwerp en opvallende zwart-witte buitenkant maken mij een aantrekkelijke optie. Mijn 15,6-inch 1080p touchscreen is helder en responsief, en ondersteunt het gebruik van een USI-stylus. Zoals opgemerkt door Tom's Guide, "Het toetsenbord en touchpad werken soepel." Echter, de platte toetsen kunnen een uitdaging vormen voor blind typen. Het ontbreken van een ingebouwde opslagplek voor de stylus kan ook een nadeel zijn voor sommige gebruikers.

Ik ben een opvallende keuze in de 15-inch Chromebook categorie, zoals benadrukt door The Verge. Ondanks mijn premium prijs stel ik een hoge standaard en bied ik een aangename verrassing. De Intel 11e generatie CPU handelt algemene productiviteitstaken goed af, waardoor ik veelzijdig ben voor school, multimedia consumptie en zakelijk gebruik, zoals vermeld door RTINGS. Mijn Thunderbolt 4 poorten zorgen voor snelle bestandsoverdrachten en connectiviteit. Echter, ik ben niet geschikt voor veeleisende taken of gaming, en ik heb beperkingen zoals het onvermogen om gespecialiseerde x86 Windows applicaties te draaien en een matige webcam. De trage SSD en gesoldeerd geheugen beperken ook mijn potentieel als mobiele werkstation.

Vergeleken met de Asus Chromebook Flip CM3, onderscheid ik mezelf met mijn grotere display, hogere geheugencapaciteit en krachtigere processor. Mijn 15,6-inch display biedt een meeslepende kijkervaring, waardoor ik geschikt ben voor productiviteit en entertainment. Echter, de CM3 kan een betere optie zijn voor gebruikers die prioriteit geven aan draagbaarheid en budgetvriendelijkheid.

Kortom, ik ben de Asus Chromebook Flip CX5, uitblinkend als veelzijdig en draagbaar apparaat voor dagelijkse taken, school en multimedia consumptie. Mijn stevige ontwerp, scherp display en soepele werking maken mij een geduchte concurrent in de 15-inch Chromebook categorie. Desalniettemin kunnen mijn beperkingen op het gebied van veeleisende taken, gaming en gespecialiseerde applicaties, samen met mijn premium prijs, sommige potentiële gebruikers afschrikken. Als je op zoek bent naar een Chromebook met uitstekende draagbaarheid en prestaties voor dagelijkse taken, ben ik een overtuigende keuze. 🌟

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

4. Apple Macbook Air (2023) MQKW3N/A

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Apple Macbook Air (2023) MQKW3N/A

 • list plusGroter 15-inch scherm met strak design

Nadelen Apple Macbook Air (2023) MQKW3N/A

 • list plusHogere startprijs in vergelijking met het 13-inch model
 • list plusBeperkte poortselectie
 • list plusGrotere afmetingen en gewicht kunnen draagbaarheid beperken

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.41
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.15
Ik ben enthousiast over de 15-inch Apple MacBook Air (2023) die een groter scherm biedt terwijl het strakke ontwerp van zijn 13-inch tegenhanger behouden blijft. Met een prijs van $1,299 / £1,399 / AU$2,199, kan het concurreren met andere 15-inch laptops en het 13-inch model. Met twee Thunderbolt 4 USB-C poorten en de terugkeer van de MagSafe 3 poort, brengt het een vertrouwd maar vergroot ontwerp naar de tafel. De zes luidsprekers en het levendige scherm maken het ideaal voor multimediaconsumptie, terwijl de M2-chip zorgt voor krachtige prestaties bij verschillende taken. Zoals opgemerkt door TechRadar, biedt het "een overtuigende optie voor degenen die op zoek zijn naar een grotere MacBook Air" ("TechRadar").

De MacBook Air 15-inch M2 heeft een 8-core CPU, 10-core GPU, 8GB RAM en 256GB opslag, met de optie om te upgraden naar 24GB RAM en 2TB SSD-opslag in de topconfiguratie geprijsd op $2,499. Zijn dunne, lichte en stevige ontwerp, herkenbaar van het 13-inch model, wordt gecombineerd met een ruim toetsenbord en touchpad, zoals benadrukt in de review van Tom's Guide. Het wordt echter geleverd met een beperkte poortselectie en een hogere startprijs in vergelijking met het 13-inch model ("Tom's Guide").

Een opvallende kenmerk van deze MacBook Air is de indrukwekkende batterijduur tot 18 uur en 52 minuten, wat zorgt voor uitgebreide productiviteit en entertainment onderweg. Ondanks zijn grotere formaat en gewicht dat mogelijk de draagbaarheid beperkt, maken de prestaties van de laptop en de langdurige batterijduur het tot een sterke concurrent. Zoals vermeld door TechRadar, "de batterij gaat indrukwekkend 18 uur en 52 minuten mee" ("TechRadar").

Naast zijn technische specificaties is de MacBook Air 15-inch M2 uitgerust met 16GB RAM, 256GB opslag, een 8-Core CPU en een 10-Core GPU, allemaal aangevuld met een prachtig Liquid Retina-display. Zijn ultraportabele ontwerp en de inclusie van een 35W Power Adapter versterken verder zijn aantrekkingskracht. De hogere prijs in vergelijking met het 13-inch model is echter een punt om rekening mee te houden, zoals opgemerkt door Tom's Guide.

In de wereld van 15-inch laptops en de MacBook Air-serie maakt de balans tussen prestaties, draagbaarheid en een groter scherm van dit model het tot een opmerkelijke keuze. Zijn sterke prestaties en uitzonderlijke batterijduur zijn geschikt voor gebruikers die een betrouwbaar en duurzaam productiviteitsinstrument zoeken, vooral in situaties waar draagbaarheid niet de primaire zorg is. Voor degenen die extreme draagbaarheid prioriteren, kan het 13-inch model of andere ultraportabele opties echter een meer passende keuze bieden.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Dell XPS 13 OLED (9310)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dell XPS 13 OLED (9310)

 • list plusPrachtig design
 • list plusSnelle prestaties
 • list plusPrachtig OLED-display

Nadelen Dell XPS 13 OLED (9310)

 • list plusBatterijduur wordt beïnvloed door OLED-display
 • list plusGebrek aan privacyfuncties voor camera en microfoon
 • list plusKortere batterijduur met optioneel OLED-display

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.87
Functionaliteit
8.61
Gebruiksgemak
9.51
Ik ben enthousiast over de Dell XPS 13 OLED (9310) laptop vanwege zijn verbluffende design, snelle prestaties en prachtige OLED-display. Volgens CNET biedt de laptop verschillende display-opties, waaronder een OLED-touchscreen dat de premium ervaring verbetert. Het OLED-paneel is vooral aantrekkelijk voor kleurkritisch werk, hoewel dit wel ten koste gaat van de batterijduur. Zoals benadrukt door Laptop Mag, maakt het 4K-display indruk met zijn scherpe details, levendige kleuren, hoge helderheid en responsief touchscreen. De zijdelings gemonteerde luidsprekers, aangevuld met Waves MaxxAudio Pro-software, leveren indrukwekkende geluidskwaliteit. Er zijn echter enkele nadelen om rekening mee te houden. Het ontbreken van camera- en microfoonprivacyfuncties, evenals het optionele OLED-display, verkort de batterijduur. De webcam en privacyfuncties van de laptop zijn verbeterpunten, hoewel het wel een IR-camera heeft voor gezichtsherkenning.

Wat betreft specificaties biedt de Dell XPS 13 (model 9310, 4K) een reeks configuraties, waarbij het beoordeelde model een Intel Core i7-1185G7-processor, 16 GB RAM en een 512 GB SSD heeft. Het design wordt geprezen om zijn aantrekkelijke zilveren afwerking en lichte bouw. Daarnaast beschikt het over Thunderbolt 4, een microSD-sleuf en een headsetaansluiting. Het groeipotentieel van de laptop wordt erkend, waarbij potentiële toekomstige iteraties naar verwachting deze tekortkomingen zullen aanpakken. Zoals PCMAG opmerkt, blijft de XPS 13 een prachtige laptop, zeker met de optie voor een prachtig OLED-display.

In vergelijking met zijn tegenhangers blinkt de Dell XPS 13 OLED (9310) uit in het bieden van een prachtig OLED-display en indrukwekkende prestaties. Het staat echter tegenover concurrentie op het gebied van batterijduur en privacyfuncties. In situaties waarin een levendig display en sterke prestaties van groot belang zijn, schittert de XPS 13. Aan de andere kant zijn er mogelijk andere opties meer geschikt voor gebruikers die een langere batterijduur en verbeterde privacyfuncties prioriteren.

Kortom, de Dell XPS 13 OLED (9310) laptop biedt een premium ervaring met zijn prachtige design, levendige displayopties en sterke prestaties. Het groeipotentieel duidt op een veelbelovende toekomst, waarbij de kans bestaat om huidige tekortkomingen aan te pakken. Zoals mooi samengevat door CNET, "de Dell XPS 13 blijft een prachtige laptop, zeker met de optie voor een prachtig OLED-display."

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

6. Asus Zenbook S 13 OLED

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Asus Zenbook S 13 OLED

 • list plusPrachtig ontwerp met gerecyclede metalen en kunststoffen

Nadelen Asus Zenbook S 13 OLED

 • list plusKan warm worden bij zware belasting, wat leidt tot prestatieproblemen
 • list plusBeperkte poortselectie met slechts een paar USB-C-poorten en geen USB-A-poorten
 • list plusOnderpresteert qua beeldschermhelderheid in vergelijking met concurrenten

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.52
Functionaliteit
8.86
Gebruiksgemak
9.08
Ik ben enthousiast over de Asus Zenbook S 13 OLED (UX5304) vanwege het prachtige ontwerp, gemaakt van gerecyclede metalen en kunststoffen, een dun en licht profiel, en een prachtig OLED-scherm met een resolutie van 2880 x 1800. Het heeft een indrukwekkende dunheid, met een dikte van 0,42 inch en een gewicht van 2,2 pond. Ondanks zijn slanke profiel slaagt het erin om een USB-A-poort, audiocombo-aansluiting, HDMI-poort en Thunderbolt 4/USB-C-poorten op te nemen. De scharnier opent bijna 180 graden, waardoor de achterkant van de laptop van het oppervlak wordt getild om de luchtstroom te verbeteren. Onder de motorkap pronkt het met een Intel Core i7-1355U-processor, 32 GB RAM en een 1TB PCIe Gen 4 SSD. Het kan echter warm worden onder belasting, wat leidt tot prestatieproblemen. "De dunheid van de laptop is bijzonder indrukwekkend en het slaagt erin om een goede selectie van poorten op te nemen, waardoor het een overtuigende optie is voor degenen die zowel design als functionaliteit waarderen."

De Asus Zenbook S 13 Flip OLED wordt geprezen om zijn aantrekkelijke ontwerp, lichtgewicht magnesium behuizing en ultradunne profiel, waardoor het zeer draagbaar is. De beperkte poortselectie is een nadeel, met slechts een paar USB-C-poorten en geen USB-A-poorten, maar de inclusie van een USB-C naar USB-A-adapter en de ondersteuning voor stroomvoorziening en DisplayPort via USB-C worden gewaardeerd. Aangedreven door een Intel Core i7-1260P-processor, 16 GB RAM en een 1TB SSD, wordt de productiviteitsprestatie gunstig vergeleken met vergelijkbare apparaten in dezelfde prijsklasse. Het 13,3-inch OLED-display, met een resolutie van 2880 x 1800 en ondersteuning voor aanraak- en stylusinvoer, wordt ook genoemd als een opvallende eigenschap. "De Asus Zenbook S 13 Flip OLED is een overtuigende keuze voor reizigers en professionals die op zoek zijn naar een veelzijdige 2-in-1 converteerbare laptop vanwege het premium ontwerp, de draagbaarheid en het indrukwekkende display."

De Zenbook S 13 OLED, geprijsd op $1,399, heeft een strak ontwerp met een keramisch gecoate deksel en is lichter en dunner dan de MacBook Air. Het 13,3-inch 2,8K OLED-display met HDR-ondersteuning biedt levendige kleuren, maar heeft opvallende reflecties in felverlichte omstandigheden. De selectie van poorten is goed, maar het presteert ondermaats qua beeldhelderheid in vergelijking met concurrenten zoals de XPS 13 en de MacBook Air M2. Het display bereikt 106,1% van het sRGB-kleurengamma en 75,2% van het DCI-P3-kleurengamma, wat iets onder de geadverteerde 100% DCI-P3-gamma ligt. "De Asus Zenbook S 13 OLED is een strakke en lichte optie voor degenen die draagbaarheid en een levendig display prioriteren, maar misschien niet de beste keuze zijn voor buiten- of felverlichte omgevingen."

De Asus Zenbook S 13 OLED-serie presenteert zich als een stijlvolle en draagbare optie met indrukwekkende beeldmogelijkheden en een degelijke selectie van poorten. Hoewel het uitblinkt in ontwerp en beeldkwaliteit, heeft het te maken met concurrentie op het gebied van prestaties en beeldhelderheid van andere laptops in dezelfde prijsklasse. Voor gebruikers die streven naar een balans tussen esthetiek, draagbaarheid en beeldlevendigheid, blijft de Asus Zenbook S 13 OLED een sterke concurrent in het premium laptopsegment.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

7. Lenovo Chromebook Duet 5 (2021)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.07
Functionaliteit
8.84
Gebruiksgemak
8.68
De Lenovo Chromebook Duet 5 (2021) is een veelzijdig 2-in-1 apparaat dat naadloos schakelt tussen een tablet en een laptop, met een premium ervaring dankzij zijn OLED-scherm en krachtige Qualcomm Snapdragon 7c Gen 2-processor. Verkrijgbaar in twee configuraties, is het basismodel geprijsd op €429 en het premiummodel op €499, aantrekkelijk voor verschillende budgetoverwegingen. Het premiummodel heeft 8GB RAM en 128GB eMMC-opslag, terwijl het basismodel 4GB RAM en 64GB eMMC-opslag heeft. Het 13,3-inch OLED-scherm levert verbluffende beelden, perfect voor mediaconsumptie, en de draagbaarheid van het apparaat wordt benadrukt door zijn dunne en lichte ontwerp, met een gewicht van 1,5 pond als tablet en 2,24 pond met het toetsenbord en de hoes. De gemagnetiseerde stoffen achterkant en het toetsenbord zorgen voor een comfortabele en betrouwbare ervaring bij het schakelen tussen modi, wat zorgt voor een naadloze gebruikerservaring.

Volgens Laptop Mag wordt de Lenovo Duet 5 Chromebook geprezen om zijn functionaliteit en draagbaarheid, waardoor het een ideale keuze is voor gebruikers onderweg of voor diegenen die een veelzijdig apparaat zoeken voor verschillende scenario's. TechRadar benadrukt de verbeterde hardware en het grotere formaat van de Duet 5, wat de hogere prijs ten opzichte van zijn voorganger rechtvaardigt. Er worden echter ook enkele nadelen genoemd, zoals een niet-verlicht toetsenbord en trackpad-problemen. De review van PCMag was niet toegankelijk voor gedetailleerde inzichten, maar rtings.com benadrukt de geschiktheid van het apparaat voor schoolgebruik vanwege de draagbaarheid en lange batterijduur, uitblinkend in mediaconsumptie maar tekortschietend bij veeleisende taken en connectiviteitsopties.

In vergelijking met zijn voorgangers en concurrenten onderscheidt de Lenovo Chromebook Duet 5 zich door zijn premium OLED-scherm, krachtige processor en flexibiliteit bij het schakelen tussen tablet- en laptopmodi. Zijn draagbaarheid en lange batterijduur maken het een uitstekende optie voor gebruikers onderweg of voor educatieve doeleinden, met een balans tussen prestaties en gemak. Echter, zijn beperkingen in het omgaan met veeleisende taken en connectiviteitsopties kunnen professionals of zware gebruikers afschrikken.

Kortom, de Lenovo Chromebook Duet 5 (2021) schittert als een veelzijdig en draagbaar apparaat met een premium display en krachtige processor, waardoor het een uitstekende keuze is voor mediaconsumptie en productiviteit onderweg. Hoewel het misschien niet geschikt is voor veeleisende taken en bepaalde functies mist, maken zijn functionaliteit en draagbaarheid het een overtuigende optie voor gebruikers die een balans zoeken tussen prestaties en gemak in een 2-in-1 apparaat.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Morgen bezorgd.

Bekijk prijs

8. Microsoft Surface Laptop 5 (13.5-inch)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Microsoft Surface Laptop 5 (13.5-inch)

 • list plusSolide, goed gemaakt apparaat met een strak, professioneel uiterlijk
 • list plusFijn toetsenbord, touchpad en hoogwaardige bouwkwaliteit
 • list plusDegelijke batterijduur voor multimediaconsumptie

Nadelen Microsoft Surface Laptop 5 (13.5-inch)

 • list plusGemiste kans met bepaalde verbeteringen
 • list plusBeperkingen in upgradebaarheid, thermische prestaties en connectiviteit
 • list plusLagere benchmark scores in vergelijking met sommige concurrerende modellen

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.28
Functionaliteit
8.41
Gebruiksgemak
8.03
Ik ben de Microsoft Surface Laptop 5 (13.5-inch), een solide en goed ontworpen apparaat met een strakke, professionele uitstraling. Ik behoud het elegante ontwerp van mijn voorgangers, met een fijn toetsenbord, touchpad en een hoogwaardige bouw. Maar ik val op sommige gebieden tekort, zoals opgemerkt in reviews. Volgens The Verge was "een van de opvallende veranderingen teleurstellend," wat aangeeft dat ik mogelijk de mark niet heb geraakt met bepaalde verbeteringen. CNET beschrijft mij als een "solide maar niet opmerkelijke upgrade," waarbij de beperkingen in upgradebaarheid, thermische prestaties en connectiviteit worden benadrukt. Daarnaast wordt ik bekritiseerd voor het niet opnemen van de nieuwste Wi-Fi en Bluetooth technologieën, wat mijn concurrentiepositie op de markt kan beïnvloeden.

Wat betreft prestaties vertoont de Microsoft Surface Laptop 5 lagere benchmark scores in vergelijking met sommige concurrerende modellen, zoals benadrukt in de review van CNET. De batterijduur voor het afspelen van video's wordt geschat op 574 minuten, wat een redelijke uithoudingsvermogen voor multimediagebruik laat zien. Echter, het apparaat kan uitdagingen ondervinden bij intensieve rekenkundige taken, zoals blijkt uit de benchmark scores.

Met een startprijs van $999 voor het 13-inch model, biedt de Surface Laptop 5 configuraties die kunnen oplopen tot $2,399 voor de 15-inch versie, zoals aangegeven door Tom's Guide. Deze prijsstelling plaatst mij in het hogere segment van de markt, waardoor ik mogelijk een dure investering kan zijn, vooral gezien mijn prestaties ten opzichte van concurrenten.

De toevoeging van een USB-C 4.0/Thunderbolt 4 poort en de Surface Connect voedingspoort voegt veelzijdigheid toe aan mijn connectiviteitsopties, wat een positieve verandering in mijn poortenarray markeert. Echter, de verouderde dikke zwarte randen rond het display kunnen afbreuk doen aan mijn visuele aantrekkingskracht in vergelijking met andere Windows laptops met dunne randen.

In het rijk van 13.5-inch laptops concurreert de Microsoft Surface Laptop 5 met andere hoogwaardige apparaten, zoals de MacBook Air en Dell XPS 13. Terwijl ik een professioneel en elegant ontwerp behoud, kunnen mijn prestaties en functies niet opwegen tegen die van mijn tegenhangers, met name gezien mijn prijspunt.

Samengevat, de Microsoft Surface Laptop 5 (13.5-inch) presenteert een gepolijst en professioneel uiterlijk, maar schiet tekort op het gebied van moderne connectiviteit, upgradebaarheid en prestaties in vergelijking met mijn concurrenten. Mijn sterke punten liggen in mijn ontwerp en bouwkwaliteit, waardoor ik geschikt ben voor gebruikers die op zoek zijn naar een verfijnde en visueel aantrekkelijke laptop. Echter, voor gebruikers die zich richten op prestaties of op zoek zijn naar de nieuwste connectiviteitsopties, kunnen er meer overtuigende alternatieven beschikbaar zijn op de markt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Razer Blade 16

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Razer Blade 16

 • list plusKrachtige prestaties

Nadelen Razer Blade 16

 • list plusExorbitante prijs
 • list plusBeperkte Thunderbolt 4-compatibele poorten
 • list plusTrekt vet en vingerafdrukken aan

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.95
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.09
De Razer Blade 16 (2023) is een high-end gaming laptop ontworpen voor liefhebbers die op zoek zijn naar top-prestaties en een strak ontwerp. Met een 16:10 Mini-LED dual-mode display biedt deze vlaggenschip 16-inch gaming laptop een premium en stevige behuizing, met een indrukwekkend display en krachtige specificaties ideaal voor gaming en videobewerking. De laptop's 16:10 beeldverhouding en slanke randen verbeteren de visuele ervaring, terwijl de zwarte, vingerafdrukbestendige CNC aluminium behuizing een verfijnde uitstraling heeft. Het topmodel beschikt over een 3840 x 2400 resolutie met een 120Hz verversingssnelheid voor de Creator modus en een 1920 x 1200 resolutie met een 240Hz verversingssnelheid voor de Gaming modus, waardoor het geschikt is voor verschillende gebruiksscenario's.

In benchmarktests presteert de Razer Blade 16 vergelijkbaar met andere RTX 4070 laptops, maar hoger geprijsde RTX 4080 laptops presteren significant beter, wat de sterke gamingprestaties maar mogelijke beperkingen ten opzichte van andere high-end opties weerspiegelt. Zoals opgemerkt door TechRadar, is de laptop "ideaal voor degenen die zich de hoge prijs kunnen veroorloven," waardoor het een premium keuze is met zijn compacte 16-inch display en krachtige specificaties. Echter, de exorbitante prijs, die begint bij $2,699 voor het basismodel en oploopt tot $4,299.99 voor de volledig geüpgradede versie, blijft een belangrijke zorg voor de meeste consumenten.

De evolutie van de Razer Blade 16 introduceert 's werelds eerste dual-mode mini-LED display, een ruime touchpad en een uitgebreide selectie aan poorten, wat de gebruikerservaring verbetert. Het 16-inch display, hoewel indrukwekkend, is niet zonder nadelen, zoals trage responstijden en gimmicky opties, zoals benadrukt door Notebookcheck. Bovendien worden de beperkte Thunderbolt 4-compatibele poorten van de laptop en de neiging om vet en vingerafdrukken aan te trekken genoemd als verbeterpunten. Het gewicht van 5,4 pond positioneert het als een lichtere optie onder gaming laptops in zijn categorie, wat de draagbaarheid benadrukt ondanks een iets groter formaat.

In vergelijking met andere premium gaming laptops valt de Razer Blade 16 op door zijn krachtige prestaties en elegante ontwerp. Echter, de hoge prijs maakt het minder toegankelijk voor de gemiddelde consument, wat leidt tot aanbevelingen voor meer betaalbare opties zoals de Asus ROG Zephyrus G15. Zoals benadrukt door Laptop Mag, biedt de Razer Blade 16 meerdere configuraties, waardoor gebruikers flexibiliteit hebben bij het kiezen van het model dat het beste bij hun behoeften past. Het per-toets RGB-toetsenbordverlichting en de verscheidenheid aan poorten dragen verder bij aan de aantrekkingskracht, waardoor het aansluit bij de voorkeuren van gaming- en contentcreatie liefhebbers.

Al met al is de Razer Blade 16 (2023) een high-end gaming laptop die uitblinkt in het leveren van krachtige prestaties en een verfijnd ontwerp, waardoor het geschikt is voor gaming, videobewerking en contentcreatie. Echter, de premium positionering en exorbitante prijs kunnen de toegankelijkheid voor een breder publiek beperken, ondanks zijn overtuigende functies en mogelijkheden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

10. HP Dragonfly Pro

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen HP Dragonfly Pro

 • list plusLuxueus ontwerp en sterke bouwkwaliteit
 • list plusConcurrerende productiviteitsprestaties en levendig display
 • list plusDraagbare vormfactor en uitstekende batterijduur

Nadelen HP Dragonfly Pro

 • list plusBeperkte poorten met alleen USB-C-aansluitingen
 • list plusZwaarder dan verwacht voor gebruik onderweg
 • list plusGebrek aan SD-kaartlezer, HDMI, USB-A of koptelefoonaansluiting

Beoordeling

7.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.95
Functionaliteit
7.47
Gebruiksgemak
8.19
Ik ben dol op de HP Dragonfly Pro laptop. Met zijn AMD Ryzen 7 7736U CPU, 16GB RAM en 512GB SSD-opslag biedt hij top prestaties in een stijlvol jasje. De aluminium behuizing is verkrijgbaar in Sparkling Black of Ceramic White en straalt luxe uit. Het 14-inch 16:10 display toont levendige kleuren en heeft een soepele 60Hz refresh rate en een helderheid van 376 nits, perfect voor werk en multimedia.

De laptop is mooi minimalistisch vormgegeven en voelt premium aan door het magnesium en aluminium frame. Helaas is hij wat zwaarder dan verwacht en heeft beperkte poorten, met alleen USB-C aansluitingen. Gelukkig wordt er wel een compacte GaN-lader meegeleverd, maar een SD-kaartlezer, HDMI, USB-A of hoofdtelefoonaansluiting ontbreken.

Qua prestaties kan de laptop goed mee met de MacBook Pro en Dell XPS 13, met sterke kleurnauwkeurigheid en dekking van de sRGB en DCI-P3 kleurengamuts. Helaas valt de helderheid iets tegen in vergelijking met de MacBook Pro 14-inch. Ondanks enkele tekortkomingen, zoals niet-upgradebare componenten en merkbare display ghosting, blinkt de laptop uit in snelle CPU- en iGPU-prestaties, draagbare AC-adapter, stevige deksel- en behuizing-ontwerp en uitstekende batterijduur.

In de woorden van recensenten, "De HP Dragonfly Pro laptop met AMD Ryzen 7 7736U maakt indruk met zijn luxe design, Thunderbolt 3 ondersteuning en sterke prestaties" en "De HP Dragonfly Pro biedt een overtuigend design en display voor zowel werk als multimediaconsumptie." Als antwoord op de MacBook Pro 14 en Dell XPS 13, biedt de Dragonfly Pro een aantrekkelijke optie voor gebruikers die een krachtige en draagbare laptop zoeken, met enkele compromissen op het gebied van connectiviteit en display-opties.

De HP Dragonfly Pro onderscheidt zich met zijn luxe design, sterke prestaties en draagbare formaat. Hoewel hij misschien beperkt is wat betreft poortopties en helderheid in vergelijking met de MacBook Pro, maken zijn concurrerende productiviteitsprestaties en levendige display hem tot een opvallende concurrent in de laptopmarkt.

Kortom, de HP Dragonfly Pro laptop biedt een mix van stijl, prestaties en draagbaarheid, waardoor hij een aantrekkelijke keuze is voor gebruikers die deze aspecten hoog in het vaandel hebben staan. Hoewel hij misschien niet de lichtste of meest veelzijdige is op het gebied van connectiviteit, maken zijn sterke productiviteitsprestaties en levendige display hem tot een aantrekkelijke optie voor gebruikers die een krachtige en draagbare laptop zoeken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Laptops. Er zijn namelijk 1950 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!