Wat is de beste SSD van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 01 maart, 2024

Het aanschaffen van een goede SSD is een lastige opgave. Wat is de beste SSD van 2024? Na het analyseren van 829 SSD's kwam de Samsung SSD 990 Pro With als beste uit onze SSD-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de SSD's, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 SSD's-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige SSD-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste SSD's

1Score: 9.7
Samsung SSD 990 Pro With
Beste SSD
Samsung SSD 990 Pro With
Samsung
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
SK Hynix Platinum P41
SK Hynix Platinum P41
SK Hynix
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
Samsung Samsung 870 Evo SATA
Samsung Samsung 870 Evo SATA
Samsung
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
Samsung Samsung 980 Pro with
Samsung Samsung 980 Pro with
Samsung
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.3
Samsung 980 Pro 500GB M.2
Samsung 980 Pro 500GB M.2
Samsung
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.3
Crucial T500
Crucial T500
Crucial
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.1
Sabrent Sabrent 1 TB Rocket
Sabrent Sabrent 1 TB Rocket
Sabrent
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.1
Kingston Fury Renegade SSD
Kingston Fury Renegade SSD
Kingston
Ga naar laagste prijs
9Score: 9
Samsung 860 EVO SSD (2.5-inch
Samsung 860 EVO SSD (2.5-inch
Samsung
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.9
SK Hynix Gold P31 (500
SK Hynix Gold P31 (500
SK Hynix
hero illustration

De Bestenu SSD Koopgids

Een SSD is dé manier om de laadtijden van je besturingssysteem en je programma's te verbeteren. Of je nu voor goed vaarwel zegt tegen je HDD-schijf of hem als secundaire schijf gebruikt, er zijn een aantal vragen waar je bij stil wilt staan voor je aankoop.

Welke SSD past in een laptop?

Dat ligt aan het moederbord van je laptop én de hoeveelheid ruimte die je laptop aan de binnenkant heeft. Over het algemeen past een 2.5-inch drive in wat oudere, ruimere laptops, terwijl tegenwoordig veel vaker de M.2 drives gebruikt worden in laptops.

Wat voor soorten SSD's zijn er?

De meest bekende en betaalbare vorm is de 2.5" SSD-schijf. Deze zit in een dunne behuizing en wordt via een SATA-kabel aangesloten. Ze dienen vaak als data-opslag of als opstartschijven in desktops en laptops en hebben tussen de 120 GB en 4 TB aan opslag. Ze zijn ook als externe SSD verkrijgbaar, wat ze ideaal maakt als back-upschijf.

De mSATA (oftewel mini-SATA) SSD's is een stuk kleiner dan zijn 2.5" (6,3 centimeter) en heeft geen behuizing. Je ziet ze meestal in laptops en hele kleine computers, of andere kleinere apparaten.

M.2 SSD's hebben net als de mSATA-varianten geen behuizing. Ze kunnen of een SATA-aansluiting, of een PCI Express-aansluiting hebben. Verder worden ze in verschillende lengtes en breedtes geleverd, waardoor ze flexibel inzetbaar zijn. Ze worden dan ook veel gebruikt voor draagbare apparaten zoals tablets en laptops.

M.2 SSD's ondersteunen daarnaast NVMe, een nieuwe interface waardoor de PCI Express-varianten nóg sneller zijn dan de oudere AHCI-standaard (die bij SATA-verbindingen hoort). Vertragingen worden ingekort tot 2,8 microseconden (versus 6 microseconden) en een M.2 SSD kan tot wel 64000 wachtrijen met ieder 64000 commando's aan (versus slechts één met 32 commando's).

Ten slotte zijn er NAND-schijven. Deze kunnen data vasthouden zelfs als het systeem uitstaat. Ze worden in in verschillende variaties: Single Level Cell (SLC), Multi-Level Cell (MLC) en Triple Level Cell (TLC).

SLC heeft de hoogste schrijfsnelheden, het laagste stroomverbruik en snelle programmeer/wis-cycli heeft. MLC iets goedkoper en heeft lagere schrijfsnelheden, verbruikt iets meer stroom en heeft iets langzamere programmeer/wis-cycli. TLC is ten slotte het goedkoopste met lagere schrijfsnelheden en nog langzamere programmeer/wis-cycli.

Wat is het verschil tussen een SSD en een HDD?

De afkorting 'SSD' staat voor 'Solid State Drive'. De naam hiervan geeft al weg dat deze schijf geen bewegende onderdelen heeft. Alle data wordt opgeslagen op flash geheugenchips, wat hem een stuk sneller maakt dan een HDD.

'HDD' staat voor 'Hard Disk Drive'. De 'disk' is in deze zin een magnetische schijf. Die draait net als een cd rond onder een lees- en schrijfarm, welke zowel data van de disk afleest als de data hierop opslaat.

Nu is een SSD-schijf niet alleen veel sneller, maar ook nog eens stiller en betrouwbaarder omdat hij geen bewegende onderdelen heeft. Helaas kom je niet vaak SSD-schijven met meer dan 4 TB aan opslag tegen – terwijl HDD-schijven tot en met ruim 16 TB geleverd worden. Dat is ook meteen het grootste nadeel van een SSD-schijf.

Hoeveel sneller is een SSD dan een HDD?

Dat is afhankelijk van hoe hoog de schrijf- en leessnelheden zijn van de SSD- en de HDD-schijven die je vergelijkt alsook de taken die je uitvoert. Hier kan dan ook geen specifieke hoeveelheid megabit per seconde (Mbps) aan vastgemaakt worden.

De snelheden van deze schijven variëren sterk, maar een SSD is gemiddeld tussen de vijf en twintig keer sneller zijn dan een HDD-schijf! Zelfs als zo'n schijf 'maar' vijf keer sneller is, leidt dat dat echter een merkbaar verschil in laadtijden.

Hoe lang gaat een SSD mee?

Het antwoord op die vraag verschilt. Je kunt dit meten aan de hand van de leeftijd van de SSD, hoeveel terabytes hij gedurende zijn tijd heeft geschreven en hoeveel 'drive writes' hij per dag uitvoert. Op het moment ligt de schatting van de gemiddelde levensduur van een SSD echter rond de tien jaar.

Is een dure HDD beter dan een goedkope SSD?

Meestal niet. Inmiddels zijn zelfs de 'slechtste' SDD's zo'n drie tot vijf keer sneller dan de meeste oude HDD-schijven.

hero illustration

Hoe testen we SSD's?

Om de beste SSD te ontdekken, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze SSD-test hebben we 829 SSD's geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze SSD-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze SSD-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne SSD-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van de beste SSD in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 829 SSD's te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste SSD's in een oogopslag

1. Beste SSD: Samsung SSD 990 Pro With

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung SSD 990 Pro With

 • list plusUitzonderlijke snelheid en prestaties met tot 7450/6900 MBps sequentiële lees- en schrijfsnelheden en tot 1,4 miljoen / 1,55 miljoen lees- en schrijf-IOPS.
 • list plusRobuust thermisch beheer met een met nikkel gecoate heatsink en Samsung's eigen controller om prestatiedalingen te voorkomen.
 • list plusBetrouwbaarheid en duurzaamheid benadrukt door een garantie van 5 jaar, ondersteuning voor TCG Opal-encryptie en 600TB aan gegarandeerde schrijfcapaciteit per TB.

Nadelen Samsung SSD 990 Pro With

 • list plusPremium prijsstelling kan een lichte belemmering vormen voor budgetbewuste gebruikers.
 • list plusMisschien niet de meest kosteneffectieve optie voor gebruikers die budget boven prestaties stellen.
 • list plusDe eersteklas functies zijn mogelijk niet nodig voor gebruikers met minder veeleisende opslagbehoeften.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.24
Functionaliteit
9.53
Gebruiksgemak
10
De Samsung SSD 990 Pro with Heatsink komt naar voren als een eersteklas M.2 NVMe SSD, met een combinatie van cutting-edge prestaties, robuust thermisch beheer, en verbeterde energie-efficiëntie. Met sequentiële lees-/schrijfsnelheden tot 7.450/6.900 MB/s en indrukwekkende 1,4 miljoen/1,55 miljoen lees- en schrijf-IOPS, herdefinieert deze SSD high-performance opslag.

Als evolutie van zijn voorganger, overtreft de 990 Pro de 980 Pro, met 40%-55% snellere willekeurige lees-/schrijfsnelheden en tot 50% minder energieverbruik, waarmee het een nieuwe standaard zet op het gebied van energie-efficiëntie. De toevoeging van een met nikkel gecoate heatsink en Samsung's eigen controller zorgt voor effectief thermisch beheer, waardoor het een ideale keuze is voor high-performance systemen zoals de Sony PlayStation 5.

De 5-jaar garantie, TCG Opal encryptie-ondersteuning, en 600TB aan gegarandeerde schrijfcycli per TB capaciteit benadrukken de betrouwbaarheid en duurzaamheid, waarmee het aansluit bij de beste aanbiedingen in de industrie. Samsung's Magician opslagsoftware, met een uitgebreide reeks tools voor RGB controle, data migratie, en schijf gezondheidsmonitoring, verbetert verder de gebruikerservaring, waarbij het een nieuwe maatstaf zet in de industrie.

Daarnaast toont de beschikbaarheid van een variant met heatsink en RGB optie, samen met het aankomende 4TB model, Samsung's toewijding aan het bedienen van diverse gebruikersvoorkeuren en evoluerende opslagbehoeften. Deze SSD snijdt zelfverzekerd zijn plek in de high-performance SSD markt, en biedt een overtuigende optie voor gebruikers die top-notch snelheid, efficiëntie, en betrouwbaarheid zoeken.

Vergeleken met zijn tegenhangers, valt de Samsung SSD 990 Pro with Heatsink op door zijn opmerkelijke energie-efficiëntie, thermisch beheer, en robuuste prestaties, waarmee het een ideale keuze is voor liefhebbers, gamers, en professionals. Hoewel de premium prijs een lichte barrière kan vormen voor budgetbewuste gebruikers, maken zijn ongeëvenaarde prestaties en rijke functieontwerp het de beste SSD in zijn klasse voor degenen die compromisloze snelheid, duurzaamheid, en uitgebreide softwareondersteuning prioriteren.

Kortom, de Samsung SSD 990 Pro with Heatsink blinkt uit als een eersteklas M.2 NVMe SSD, en zet een nieuwe standaard in high-performance opslag met zijn uitzonderlijke snelheid, energie-efficiëntie, en thermische controle. Het is een overtuigende keuze voor gebruikers die ongeëvenaarde prestaties en betrouwbaarheid zoeken, en vestigt zich stevig als de beste SSD voor degenen die het uiterste eisen van hun opslagoplossingen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. SK Hynix Platinum P41

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SK Hynix Platinum P41

 • list plusExceptionele overdrachtssnelheden

Nadelen SK Hynix Platinum P41

 • list plusHoog stroomverbruik (7.5W)
 • list plusConcurrerende prijsstelling bij lagere capaciteiten

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.96
Functionaliteit
9.66
Gebruiksgemak
9.12
De SK hynix Platinum P41 SSD is een hoogwaardige PCIe 4.0 NVMe-schijf die veel aandacht heeft gekregen vanwege zijn opmerkelijke prestaties. Met indrukwekkende sequentiële lees-/schrijfsnelheden en willekeurige lees-/schrijf-IOPS, is het een waardige opvolger van de populaire Gold P31. Volgens Tom's Hardware presteert de SSD beter dan zijn voorganger, de Gold P31, en verschillende andere prominente PCIe 4.0 SSD's, waaronder de WD Black SN850, Samsung 980 Pro, Crucial P5 Plus, Kingston Fury Renegade, Corsair MP600 Pro en Sabrent Rocket 4 Plus. De schijf ondersteunt AES-256-encryptie en TCG Pyrite, biedt een garantie van vijf jaar en duurzaamheidsclassificaties van 500TBW, 750TBW en 1200TBW voor respectievelijk de 500GB, 1TB en 2TB modellen. Daarnaast biedt het softwaretools voor gegevensmigratie en SSD-beheer.

In prestatietests blinkt de SK hynix Platinum P41 SSD uit in zowel lees- als schrijfbenchmarks, met sterke prestaties in sequentiële en willekeurige resultaten. Het scoort hoog in 3DMark's Storage Benchmark, PCMark 10 Storage Benchmark en DiskBench, met hoge overdrachtssnelheden en uitzonderlijke gamingprestaties in de echte wereld. Zoals benadrukt door Tom's Hardware, "blinkt de SSD uit in indrukwekkende gamingprestaties in de echte wereld en uitzonderlijke overdrachtssnelheden, waardoor het een topkeuze is onder de PCIe 4.0 SSD's." Bovendien toont de P41 in synthetische tests met ATTO en CrystalDiskMark uitstekende prestaties, waarmee het zijn positie als hoog presterende SSD versterkt.

Echter, de review merkt ook op dat de energie-efficiëntie van de P41 een zorg is voor snellere schijven, met een energieverbruik van 7,5W. Bovendien kan de werkelijke waarde van de P41 afhankelijk zijn van de verkoopprijs, aangezien de markt competitief is en de adviesprijs vooral concurrerend wordt gezien bij de capaciteiten van 1TB en 2TB. Dit is met name relevant in vergelijking met de Solidigm P44 Pro SSD, die vergelijkbare specificaties biedt tegen lagere prijzen, zoals vermeld in de review van Tom's Hardware. De Solidigm P44 Pro SSD, verkrijgbaar in capaciteiten van 512GB, 1TB en 2TB, biedt vergelijkbare prestatie-indicatoren en functies tegen een meer concurrerende prijs.

Concluderend valt de SK hynix Platinum P41 SSD op door zijn uitzonderlijke overdrachtssnelheden, gamingprestaties in de echte wereld en indrukwekkende duurzaamheidsclassificaties. Hoewel het concurrentie ondervindt op het gebied van prijsstelling, maken zijn hoogwaardige prestaties en robuuste functies het een overtuigende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar eersteklas PCIe 4.0 NVMe-schijven. 🚀

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Samsung Samsung 870 Evo SATA

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung Samsung 870 Evo SATA

 • list plusEen brede capaciteitsreeks van 250GB tot 4TB, passend bij uiteenlopende opslagbehoeften.
 • list plusLevert sequentiële snelheden tot 560/530 MBps en houdt tot 98.000/88.000 willekeurige lees-/schrijf-IOPS vol, wat onmiskenbare prestaties en betrouwbaarheid belichaamt.
 • list plusBeschikt over 9% overprovisioning, een substantiële garantie van vijf jaar en AES 256-bit volledige schijfversleuteling, wat zorgt voor gegevensbeveiliging en duurzaamheid.

Nadelen Samsung Samsung 870 Evo SATA

 • list plusSommige gebruikers zouden wellicht een meer budgetvriendelijke optie willen zonder in te leveren op prestaties.
 • list plusIndividuen met specifieke technische vereisten die buiten het gangbare vallen, kunnen de mogelijkheden van de SSD enigszins beperkt vinden.
 • list plusDe prijsstelling van de SSD past mogelijk niet binnen het budget van alle gebruikers.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.51
Functionaliteit
9.31
Gebruiksgemak
9.71
De Samsung 870 EVO SATA III SSD 1TB springt eruit als een eersteklas opslagoplossing, met een brede capaciteitsrange van 250GB tot 4TB en prijzen die passen bij verschillende budgetoverwegingen. Met sequentiële snelheden tot 560/530 MBps en een duurzaamheid tot 98.000/88.000 willekeurige lees-/schrijf-IOPS, biedt deze SSD onmiskenbare prestaties en betrouwbaarheid. Samsung's Intelligent TurboWrite-algoritme, met een SLC-schrijfcache van 12GB tot 78GB op basis van de capaciteit, verbetert de efficiëntie. Bovendien beschikt de SSD over over-provisioning van 9%, een substantiële garantie van vijf jaar en AES 256-bit volledige schijfversleuteling, wat zorgt voor gegevensbeveiliging en levensduur. De strakke, zwart geanodiseerde aluminium behuizing straalt niet alleen een premium gevoel uit, maar weerspiegelt ook de zorgvuldige aandacht voor ontwerp en duurzaamheid. De bijgeleverde Samsung Magician SSD toolbox voor monitoring, firmware-upgrades, veilig wissen en benchmarking versterkt zijn gebruiksvriendelijke aantrekkingskracht, waardoor het een SSD van professioneel niveau is met branchebepalende betrouwbaarheid.

Zoals één recensie terecht opmerkt, "De Samsung 870 EVO SATA SSD biedt een breed scala aan capaciteiten van 250GB tot 4TB, met prijzen variërend van $39.99 tot $479.99." Dit benadrukt de veelzijdigheid van de SSD om te voldoen aan diverse opslagbehoeften, terwijl het toch kosteneffectief blijft. Bovendien onderstreept de compatibiliteit van de SSD met belangrijke hostsystemen en toepassingen, samen met een duurzaamheid tot 600 TBW onder een garantie van 5 jaar, zijn kracht om te voldoen aan professionele eisen. De beschikbaarheid van de Samsung Magician 6 software stroomlijnt verder het beheer en de upgrade processen, wat zorgt voor een naadloze gebruikerservaring.

Vergeleken met vergelijkbare items zoals de SAMSUNG 870 QVO SATA III SSD en de SanDisk SSD PLUS, onderscheidt de Samsung 870 EVO zich door zijn concurrerende prijsstelling en professionele functies. Zijn duurzame prestaties, uitgebreide garantie en robuuste versleutelingsmogelijkheden maken het een ideale keuze voor wie een balans zoekt tussen betrouwbaarheid en betaalbaarheid.

In de wereld van SSD's schittert de Samsung 870 EVO SATA III SSD 1TB als een toonbeeld van excellentie, waarbij het een hoge standaard neerzet voor prestaties en duurzaamheid. Zijn naadloze integratie met professionele opstellingen, in combinatie met de gebruiksvriendelijke functies, plaatst het als een topkandidaat in de opslagoplossingen sector.

Hoewel de Samsung 870 EVO uitblinkt in prestaties en betrouwbaarheid, is het belangrijk op te merken dat sommige gebruikers misschien op zoek zijn naar een meer budgetvriendelijk alternatief zonder in te leveren op prestaties. Bovendien kunnen personen met specifieke technische vereisten die buiten de mainstream vallen, de mogelijkheden van de SSD als enigszins beperkt ervaren. Ondanks deze overwegingen maken de indrukwekkende prestaties, betrouwbaarheid en concurrerende prijsstelling van de Samsung 870 EVO het tot een ideale keuze voor professionele en persoonlijke opslagbehoeften, waarmee het zijn positie als eersteklas SSD verstevigt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

4. Samsung Samsung 980 Pro with

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung Samsung 980 Pro with

 • list plusIndrukwekkende prestaties

Nadelen Samsung Samsung 980 Pro with

 • list plusOntbreekt aan DRAM

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.99
Functionaliteit
9.95
Gebruiksgemak
9
De Samsung 980 M.2 NVMe SSD is een overtuigende keuze, vooral voor PS5-gebruikers, met indrukwekkende prestaties en warmtebeheer. Beschikbaar in capaciteiten van 250GB, 500GB en 1TB, valt het op met zijn TurboWrite 2.0-technologie, PCIe 3.0 x4-interface en indrukwekkende sequentiële lees-/schrijfsnelheden tot 3,5/3 GBps. Ondanks het ontbreken van DRAM, concurreert het goed in zijn prijsklasse en is het een ideaal budgetproduct voor consumenten. Zoals Tom's Hardware opmerkt: "Het biedt competitieve prestaties in zijn prijsklasse, waardoor het een overtuigende keuze is voor prijsbewuste consumenten."

De evolutie van de SSD is duidelijk te zien in zijn agressieve SLC-cachingstrategie en grotere cachegrootte, waardoor piekprestaties mogelijk zijn in korte bursttests. Het maakt gebruik van Samsung's 512Gbit 128-laags 3D TLC NAND, in combinatie met een robuustere SLC-cachingstrategie in vergelijking met eerdere modellen, en integreert NVMe Host Memory Buffer (HMB) voor goede prestaties in de echte wereld. AnandTech prijst zijn prestaties in de echte wereld en benadrukt zijn geschiktheid voor snelle bursttaken. "De drive is geoptimaliseerd voor piekprestaties in korte bursttests en is uitgerust met de NVMe Host Memory Buffer (HMB)-functie om goede prestaties in de echte wereld te behalen," merken ze op.

In vergelijking met de Samsung 980 Pro M.2 NVMe SSD, biedt de 980 een betaalbare optie met competitieve prestaties, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor prijsbewuste consumenten. De 980 Pro, hoewel hij snellere sequentiële snelheden en een grotere dynamische cachecapaciteit heeft, valt in een hogere prijsklasse. De betaalbaarheid en uitstekende warmtebeheer van de 980 maken het een ideale optie, vooral voor PS5-gebruikers. Daarentegen positioneren de hogere sequentiële snelheden en uithoudingsvermogen van de 980 Pro het als een premium keuze voor degenen die streven naar eersteklas prestaties.

Hoewel de SSD geen DRAM heeft, compenseert het met zijn indrukwekkende warmtebeheer en competitieve prestaties, en voldoet daarmee aan de behoeften van prijsbewuste consumenten en PS5-gebruikers. Zijn betaalbare prijs, efficiënt warmtebeheer en competitieve prestaties maken het een ideale keuze voor personen die betrouwbare SSD-prestaties zoeken zonder de bank te breken. Voor gebruikers die topklasse prestaties prioriteren en bereid zijn om meer te investeren, is de 980 Pro een alternatief dat het overwegen waard is.

Samengevat, de Samsung 980 M.2 NVMe SSD is een uitstekende budget-SSD, vooral voor PS5-gebruikers, met indrukwekkende prestaties, warmtebeheer en betrouwbaarheid tegen een betaalbare prijs. Zijn evolutie toont een strategische focus op prestaties in de echte wereld, SLC-caching en betaalbaarheid, waardoor het een opvallende keuze is op de markt.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Samsung 980 Pro 500GB M.2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.96
Functionaliteit
8.88
Gebruiksgemak
9.79
Ik ben verheugd om de Samsung 980 Pro 500GB M.2 NVMe SSD aan te kondigen als een topkeuze op de markt, met baanbrekende technologie en ongeëvenaarde PCIe Gen4-prestaties. Dankzij de 8nm NVMe SSD-controller en V6 V-NAND levert deze SSD pieksequentiële snelheden tot 7GBps lezen en 5GBps schrijven, met meer dan 1 miljoen willekeurige lees-/schrijf-IOPS, waardoor het opvalt in prestatietests. De SSD beschikt over Intelligent TurboWrite 2.0 voor snelle burst-prestaties en wordt geleverd met AES 256-bits versleuteling, wat zorgt voor gegevensbeveiliging. Het bevat ook een uitgebreid softwarepakket en heeft een zwart PCB, wat bijdraagt aan de esthetische aantrekkingskracht. Ondanks deze sterke punten, heeft het een gemiddelde levensduur en is het relatief duur.

Volgens Tom's Hardware verdiende het 980 Pro 500GB-model een indrukwekkende beoordeling van 4,5 van de 5 en een Editor's Choice award, geprezen om zijn hoge prestaties, softwarepakket en 5-jarige garantie. Het wordt benadrukt om zijn snelle laadtijden van games, uitblinkend in overdrachtsnelheden en trace testing, waarmee het zijn voorganger en verschillende andere SSD's op de markt overtreft. De review benadrukt zijn geschiktheid voor workflows van gemiddelde omvang, waardoor het een toppick is in deze capaciteit.

De prestaties van de SSD worden verder geïllustreerd door zijn toonaangevende bestandskopiëring en leesprestaties, waarbij het concurrenten zoals de 970 EVO Plus, 970 Pro en Team Group's Cardea Ceramic C440 overtreft, volgens Tom's Hardware. Dit plaatst de 980 Pro als een benchmark voor Gen4-prestaties, waardoor het een ideale keuze is voor degenen die het beste zoeken in NVMe SSD's.

Desalniettemin kampt de Samsung 980 Pro met enkele nadelen, zoals benadrukt in de beoordelingen. Het heeft gemiddelde levensduurclassificaties en een relatief hoge kostprijs in vergelijking met zijn concurrenten. In prestatietests werd het in bepaalde opzichten licht overtroffen door andere SSD's zoals de SK hynix Gold P31. Ondanks deze beperkingen maken de onderscheidende kenmerken van de 980 Pro, waaronder zijn hoge prestaties en uitgebreide softwarepakket, het tot een top mededinger op de markt.

In vergelijking met zijn tegenhangers blinkt de Samsung 980 Pro 500GB M.2 NVMe SSD uit in het bieden van ongeëvenaarde PCIe Gen4-prestaties, waardoor het een ideale keuze is voor degenen die het beste zoeken in NVMe SSD's. Hoewel het misschien niet de hoogste levensduurclassificaties heeft en tegen een relatief hogere kostprijs komt, positioneren zijn prestaties, gegevensbeveiligingskenmerken en algehele gebruikerservaring het als een toppick, vooral voor workflows van gemiddelde omvang en taken die hoge snelheid vereisen voor gegevensoverdracht en toegang.

Tot slot zet de Samsung 980 Pro 500GB M.2 NVMe SSD een nieuwe standaard voor Gen4-prestaties, met indrukwekkende snelheden, gegevensbeveiligingskenmerken en een uitgebreid softwarepakket. Zijn prestaties in verschillende tests en zijn positie als benchmark voor Gen4 SSD's benadrukken zijn uitmuntendheid op de markt, waardoor het een topkeuze is voor gebruikers die prestaties en de nieuwste technologie prioriteren, ondanks zijn beperkingen.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Binnen 1-2 dagen klaar voor verzending

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Crucial T500

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Crucial T500

 • list plusRazendsnelle sequentiële lees- en schrijfsnelheden tot 7.400 MB/s en 7.000 MB/s, respectievelijk

Nadelen Crucial T500

 • list plusHoge adviesprijzen

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.38
Functionaliteit
9.27
Gebruiksgemak
9.37
De Crucial T500 SSD vertegenwoordigt een significante sprong in opslagtechnologie, met een uitzonderlijke prestatie en geavanceerde functies. Verkrijgbaar in capaciteiten van 500GB, 1TB en 2TB, met de optie van een heatsink voor de grotere modellen, biedt het razendsnelle opeenvolgende lees- en schrijfsnelheden tot wel 7.400MB/s en 7.000MB/s, respectievelijk. Daarnaast pieken de willekeurige lees- en schrijfsnelheden op een indrukwekkende 1,18M IOPS en 1,44M IOPS, waarmee zijn vermogen om intensieve werklasten te verwerken wordt benadrukt. Het wordt geleverd met een garantie van 5 jaar en ondersteunt versleuteling, wat zorgt voor gegevensbeveiliging. De toevoeging van Crucial Storage Executive en Acronis True Image versterkt verder zijn aantrekkingskracht door het bieden van schijfmonitoring en databack-upmogelijkheden.

Volgens Tom's Hardware wordt de T500 gepositioneerd als een sterke opvolger van de P5 Plus, en ondanks de hoge adviesprijzen, wordt verwacht dat het competitief geprijsd zal worden, vooral tijdens vakantiepromoties. De review suggereert ook dat hoewel de heatsink een waardevolle toevoeging is, het niet essentieel is voor alle gebruikers, waardoor er flexibiliteit in keuze is. Deze SSD wordt geprezen als een competitieve optie in de Gen 4 SSD-markt, waardoor het een overtuigende keuze is voor een breed scala aan gebruikers.

De prestaties van de T500 werden getest tegen andere consumenten-SSD's in verschillende werklasten, waarin het zijn capaciteiten toonde. StorageReview benadrukt zijn geavanceerde functies, waaronder SLC-caching, RAIN, multi-layer data-integriteitsalgoritmen en adaptieve thermische bescherming, allemaal gericht op het verbeteren van duurzaamheid en data-integriteit.

In een directe vergelijking met andere SSD's, steekt de Crucial T500 uit met zijn indrukwekkende snelheden en robuuste functieset. Het is echter vermeldenswaardig dat de PCMag-review niet toegankelijk was vanwege technische problemen op de site.

In de drukke SSD-markt onderscheidt de Crucial T500 zich met zijn uitzonderlijke snelheden, geavanceerde functies en een scala aan capaciteiten om te voorzien in diverse gebruikersbehoeften. Zijn prestaties en functies positioneren het als een topkandidaat, vooral in scenario's waarin hoge snelheid en betrouwbaarheid van gegevensverwerking vereist zijn. Toch moeten potentiële kopers rekening houden met de adviesprijzen en overwegen te wachten op promotieaanbiedingen om de waarde te maximaliseren.

Concluderend maakt de Crucial T500 SSD indruk met zijn eersteklas prestaties, geavanceerde functies en capaciteitsopties, waardoor het een sterke concurrent is in de Gen 4 SSD-markt. Zoals Tom's Hardware opmerkt, is het een waardige opvolger van zijn voorganger, de P5 Plus, en levert het competitieve prestaties. Hoewel het een hoger prijskaartje kan hebben, maken zijn prestaties en functieset het een overtuigende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar geavanceerde opslagoplossingen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Sabrent Sabrent 1 TB Rocket

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sabrent Sabrent 1 TB Rocket

 • list plusUitzonderlijke prestaties en uithoudingsvermogen over meerdere capaciteiten.
 • list plusIndrukwekkende sequentiële leessnelheden tot 7,1 GBps en schrijfsnelheden tot 6,6 GBps.
 • list plusDirectStorage-geoptimaliseerde SSD met baanbrekende technologie en hoog uithoudingsvermogen.

Nadelen Sabrent Sabrent 1 TB Rocket

 • list plusPrijzen, vooral voor het 4TB-model, kunnen het als een premium keuze positioneren in de markt.
 • list plusMisschien niet het beste budgetproduct voor alle gebruikers.
 • list plusConcurrenten bieden een meer budgetvriendelijke optie zonder concessies te doen aan prestaties.

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.19
Functionaliteit
8.65
Gebruiksgemak
9.46
Ik ben enthousiast om de Sabrent Rocket 4 Plus NVMe 4.0 Solid State Drive aan te kondigen, een baanbrekende toevoeging aan de SSD-markt met uitzonderlijke prestaties en duurzaamheid in verschillende capaciteiten. Met sequentiële leessnelheden tot 7,1 GBps en schrijfsnelheden tot 6,6 GBps, en willekeurige lees-/schrijf-IOPS van 650.000/700.000, zet deze PCIe 4.0 x4 M.2 NVMe SSD een nieuwe standaard voor razendsnelle gegevensoverdracht. Uitgerust met een Phison PS5018-E18 controller, DDR4 DRAM en Micron 96L TLC-geheugen, staat deze SSD garant voor betrouwbaarheid en efficiëntie.

Een review noemt de Sabrent Rocket 4 Plus-G de eerste DirectStorage-geoptimaliseerde SSD op de markt, waarmee het zijn pioniersrol benadrukt in het benutten van de nieuwste technologieën voor verbeterde prestaties. Daarnaast onderstreept de 2TB-model's gebruik van een PCIe 4.0 Phison E18-controller met kleine aanpassingen voor verbeterde betrouwbaarheid en F5AN8G6NDJ DDR4 van SK hynix voor DRAM zijn toewijding aan geavanceerde componenten.

De aantrekkingskracht van de SSD wordt verder vergroot door de 5-jarige garantie en indrukwekkende duurzaamheid, met de Sabrent Rocket 4 Plus-G die 700TB aan duurzaamheid biedt. Het wordt geleverd met Sabrent's SSD toolbox en kloonsoftware, waardoor de gebruikerservaring wordt verrijkt met essentiële hulpprogramma's. Bovendien dragen de stijlvolle tweekleurige koperen heat spreader en zwarte PCB niet alleen bij aan de esthetiek, maar benadrukken ook de focus op efficiënte werking, doordat het gebruik maakt van een DRAM-gebaseerde architectuur en verschillende energiebeheerfuncties ondersteunt.

Hoewel de Sabrent Rocket 4 Plus een topper is, kan de prijs, vooral voor het 4TB-model, het tot een premium keuze binnen de markt maken. Hoewel het misschien niet het beste budgetproduct is voor alle gebruikers, maken de uitzonderlijke snelheden en DirectStorage-optimalisatie het een overtuigende optie voor liefhebbers en professionals die top prestaties en betrouwbaarheid zoeken.

In vergelijking met zijn voorgangers en concurrenten, onderscheidt de Sabrent Rocket 4 Plus zich door zijn geavanceerde technologie, hoge duurzaamheid en indrukwekkende prestatiecijfers. Het vertegenwoordigt een significante evolutie ten opzichte van eerdere modellen en zet een nieuwe standaard voor NVMe SSD's. Voor gebruikers die een meer budgetvriendelijke optie zoeken zonder in te leveren op prestaties, biedt de Sabrent Rocket NVMe 4.0 M.2 SSD een aantrekkelijke balans tussen prijs en prestaties, waardoor het een sterke concurrent is voor degenen die waarde hechten aan waar voor hun geld.

Kortom, de Sabrent Rocket 4 Plus NVMe 4.0 Solid State Drive is een indrukwekkende keuze voor gebruikers die hoogwaardige opslagoplossingen eisen, vooral voor degenen die de nieuwste ontwikkelingen waarderen en willen investeren in top prestaties en duurzaamheid. De baanbrekende technologie, indrukwekkende specificaties en software-ondersteuning maken het tot een opvallende speler in de felbevochten SSD-markt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Kingston Fury Renegade SSD

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kingston Fury Renegade SSD

 • list plusIndrukwekkende sequentiële lees- en schrijfsnelheden tot 7,3 GBps en 7,0 GBps respectievelijk.
 • list plusBrede scala aan capaciteiten van 500 GB tot 4 TB, die voldoen aan verschillende opslagbehoeften.
 • list plusSterke duurzaamheid, efficiënt thermisch beheer en hoge prestaties in de echte wereld.

Nadelen Kingston Fury Renegade SSD

 • list plusEnige concurrentie van toonaangevende SSD's zoals de Samsung 990 Pro en WD Black SN850X.
 • list plusBlijft iets achter bij nieuwere drives in synthetische tests op sommige gebieden.
 • list plusWordt als duur beschouwd in vergelijking met sommige concurrenten bij een capaciteit van 1 TB.

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.04
Gebruiksgemak
9.19
Ik ben dol op de Kingston Fury Renegade SSD. Met indrukwekkende sequentiële leessnelheden tot 7,3 GBps en schrijfsnelheden tot 7,0 GBps, is dit echt een snelheidsmonster! Met capaciteiten van 500GB tot 4TB is er voor ieder wat wils. En voor maar $0,19-$0,27 per gigabyte is de 1TB capaciteit echt een koopje. De Phison PS5018-E18 controller, DDR4 DRAM en Micron 176L TLC-geheugen dragen bij aan de geweldige prestaties.

Volgens Tom's Hardware is de Fury Renegade met zijn PCIe 4.0 ondersteuning en sterke efficiëntie en thermische kenmerken een van de snelste SSD's op de markt. En hij gaat langer mee dan zijn voorganger, de KC3000. Daarnaast is de M.2 2280 vormfactor met een grafieten aluminium warmtespreider compatibel met verschillende apparaten, terwijl de Kingston SSD Manager app gebruikers in staat stelt om de schijfgegevens en gezondheidsstatistieken te controleren. Bovendien zijn de bestandsoverdrachtsprestaties en het verwerken van verschillende bestandsgroottes indrukwekkend, volgens de ATTO- en CrystalDiskMark-tests.

Maar de Fury Renegade heeft stevige concurrentie van toonaangevende SSD's zoals de Samsung 990 Pro en WD Black SN850X. In synthetische tests loopt hij op sommige punten iets achter op nieuwere schijven, zoals de 3DMark's Storage Benchmark en DiskBench-tests. Ondanks dit wordt verwacht dat de echte wereldprestaties heel dicht bij zijn concurrenten liggen.

Kortom, de Kingston Fury Renegade SSD is een solide keuze voor consumenten die op zoek zijn naar een betrouwbare en snelle SSD. Hij biedt hoge prestaties, sterke duurzaamheid en efficiënt thermisch beheer. Hij kan echter sommige concurrenten niet bijhouden in bepaalde benchmarks en wordt beschouwd als duur in vergelijking met sommige concurrenten met een capaciteit van 1TB. Desalniettemin maakt zijn verfijnde en snelle prestaties hem een sterke speler op de SSD-markt, vooral voor gebruikers die snelheid en betrouwbaarheid hoog in het vaandel hebben staan bij hun opslagoplossingen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Samsung 860 EVO SSD (2.5-inch

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung 860 EVO SSD (2.5-inch

 • list plusIndrukwekkende prestaties en verbeterde duurzaamheid.
 • list plusConcurrerende prijsstelling en kosteneffectiviteit.
 • list plusCompatibel met een breed scala aan apparaten en biedt hardware-encryptie.

Nadelen Samsung 860 EVO SSD (2.5-inch

 • list plusDe 860 Pro biedt nog snellere snelheden, waardoor het een mogelijke overweging is voor gebruikers met meer veeleisende prestatievereisten.

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.79
Functionaliteit
9.07
Gebruiksgemak
9.05
Ik ben enthousiast over de Samsung 860 EVO SSD (2,5-inch 500GB), een uitblinker in de SSD-markt met een overtuigende combinatie van prijs en prestaties. Dankzij de 64-laags V-NAND-technologie en een MJX SATA-controller biedt deze SSD verbeterde snelheid en energie-efficiëntie. Met sequentiële leessnelheden tot 560 MB/s en schrijfsnelheden tot 520 MB/s en een hogere duurzaamheid van 1.200 TBW. TechRadar noemt het "een aanzienlijke upgrade van zijn voorgangers, met snellere snelheden en vier keer de duurzaamheid."

De 860 EVO-serie is verkrijgbaar in verschillende capaciteiten, variërend van 250GB tot 4TB, waardoor het aan diverse opslagbehoeften kan voldoen. De evolutie van de 860 EVO wordt gekenmerkt door het gebruik van 3-bit per cel (TLC) flash, waarbij 2,3% van de NAND-capaciteit is gereserveerd voor achtergrondactiviteiten en caching. Het introduceert ook de nieuwe MJX-controller, ondersteunt low-power DDR4-geheugen en biedt hardware-encryptie met TCG Opal en Microsoft's eDrive.

Wat betreft de prijs varieert de 860 EVO van $94 voor het 250GB-model tot $1,399 voor het 4TB-model. Ondanks de competitieve prijzen, compromitteert de SSD niet op prestaties. De serie wordt geprezen om zijn kosteneffectiviteit, vooral wanneer deze tegen gereduceerde prijzen verkrijgbaar is. Tom's Hardware benadrukt dat "indien beschikbaar tegen een gereduceerde prijs, het als een concurrerende keuze wordt beschouwd in de SSD-markt."

De Samsung 860 EVO SSD (2,5-inch 500GB) is geschikt voor zowel persoonlijke als professionele computerbehoeften, waaronder snellere opstarttijden, snellere lancering van applicaties en verbeterde algehele systeemrespons. De voordelen van de SSD worden samengevat in zijn hoge prestaties, betrouwbaarheid en compatibiliteit met een scala aan apparaten. Echter, het is belangrijk op te merken dat terwijl de 860 EVO uitblinkt in het bieden van een optimale mix van prijs en prestaties, de 860 Pro zelfs snellere snelheden biedt, waardoor het een potentiële overweging is voor gebruikers met meer veeleisende prestatie-eisen.

Al met al is de Samsung 860 EVO SSD (2,5-inch 500GB) een solide keuze in de SSD-markt, met indrukwekkende prestaties, verbeterde duurzaamheid en concurrerende prijzen. De evolutie van eerdere modellen wordt gekenmerkt door significante verbeteringen in snelheid, energie-efficiëntie en betrouwbaarheid. Terwijl de 860 Pro misschien meer geschikt is voor gebruikers met meer veeleisende prestatiebehoeften, maakt de balans tussen prestaties en kosteneffectiviteit van de 860 EVO het een aantrekkelijke optie voor een breed scala aan gebruikers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

10. SK Hynix Gold P31 (500

Loading ...

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.47
Functionaliteit
8.63
Gebruiksgemak
9.36

Verkrijgbaar bij:

hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van SSD's. Er zijn namelijk 829 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!