Wat is de beste SD Kaart van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 13 juni, 2024

Het aanschaffen van een goede SD Kaart is een moeilijke opgave. Wat is de beste SD Kaart van 2024? Na het analyseren van 735 SD Kaarten kwam de SanDisk Extreme SD UHS-I V3 als beste uit onze SD Kaart-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de SD Kaarten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 SD Kaarten-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame SD Kaart-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste SD Kaarten

1Score: 9.9
SanDisk Extreme SD UHS-I V3
SanDisk Extreme SD UHS-I V3
SanDisk
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
SanDisk 128GB Extreme Pro UHS-II
Optimaal voor geavanceerde foto- en videoprofessionals
SanDisk 128GB Extreme Pro UHS-II
SanDisk
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
Lexar Professional 1667x SDXC UHS-II
Lexar Professional 1667x SDXC UHS-II
Lexar
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.1
Transcend SDXC UHS-II U3
Transcend SDXC UHS-II U3
Transcend
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.8
Samsung Evo Select with Adapter
Samsung Evo Select with Adapter
Samsung
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.8
SanDisk Extreme Pro SDXC UHS-I
SanDisk Extreme Pro SDXC UHS-I
SanDisk
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.4
SanDisk microSDXC card for Nintendo
SanDisk microSDXC card for Nintendo
SanDisk
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.2
Lexar Professional 633x UHS-I
Lexar Professional 633x UHS-I
Lexar
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.1
PNY 64 GB SD Card
Beste SD-kaart
PNY 64 GB SD Card
PNY
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.6
Samsung Pro Plus SD card
Samsung Pro Plus SD card
Samsung
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu SD Kaart Koopgids

Je hebt een nieuwe fotocamera gekocht, maar er zit geen SD-kaartje bij. Er zijn daarbij zoveel verschillende SD-kaartjes te krijgen, dat je soms de bomen door het bos niet meer ziet. Geen nood! Je leest hieronder waar je op let bij aankoop van een SD-kaart.

Welke soorten SD-kaarten zijn er allemaal?

Er zijn drie verschillende soorten SD-kaarten: sd (Secure Digital) tot 2 GB (deze zijn steeds moeilijker te vinden); sdhc (Secure Digital High Capacity), welke verkrijgbaar zijn met een geheugencapaciteit tot 32 GB; en sdxc (Secure Digital eXtended Capacity), met tussen 32 GB en 2 TB aan opslag.

Welke snelheid SD-kaart heb ik nodig?

De leessnelheid is belangrijk als je veel grotere bestanden overzet naar je computer, de schrijfsnelheid is belangrijk als je veel foto's snel achter elkaar maakt en de snelheidsklasse is vooral belangrijk als je video opneemt.

Daarnaast is de schrijfsnelheid vooral belangrijk als je veel foto's maakt in het RAW-formaat. Welke snelheid je SD-kaartje nodig heeft hangt af van het merk en het model camera je hebt. Dit lees je in de handleiding van je camera.

Foto's in het RAW-formaat worden doorgaans eerst in de buffer van je camera opgeslagen en deze is na ongeveer tien foto's vol. Daarom is het belangrijk dat deze buffer snel leeg wordt gemaakt waardoor je verder kunt met fotograferen. Hierbij is een SD-kaart met een hoge schrijfsnelheid belangrijk.

De snelheidsklasse van een SD-kaartje is herkenbaar aan een logo. De langzaamste herken je aan het cijfer twee met een cirkel eromheen: deze staat voor een snelheid van 2 MB per seconde. De snelste is herkenbaar aan het cijfer 10 met daar omheen een cirkel. Deze staat gelijk aan 10 MB per seconde.

Er zijn ook logo's waar de letter V voor een getal staat: dit logo geeft de videosnelheidsklasse weer. Deze snelheidsklasse houdt ook rekening met 4k en 8k-video's en geeft de minimale schrijfsnelheid aan.

Wat betekent v30 en v60 op een SD-kaart?

v30 en v60 staan voor de snelheidsklasse die je nodig hebt video's. Deze kaartjes houden ook rekening met de opkomst van 4k en 8k-videos. Hoe hoger de resolutie is waarmee je filmt, hoe hoger de snelheidsklasse van je SD-kaartje moet zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld goede SD-kaartjes van 256 GB verkrijgbaar met deze snelheidsklasse.

Hoeveel geheugencapaciteit heb ik nodig?

Hoeveel opslagruimte je nodig hebt, hangt af van het formaat foto's die je maakt. De grootte van een foto hangt af van het aantal megapixels, de compressie en hoe gedetailleerd het onderwerp is. Als je weet hoeveel MB elke foto is, kun je uitrekenen hoeveel geheugen je SD-kaartje moet hebben.

Voor een goede vlogcamera heb je bijvoorbeeld genoeg aan een SD-kaartje met minder geheugencapaciteit (voor de foto's). Met deze camera maak je vooral foto's die je gebruikt op sociale media. Heb je daarentegen een goede spiegelreflexcamera, dan misstaat een SD-kaartje met veel geheugen niet.

Over het algemeen raad ik altijd aan om een SD-kaartje met zoveel mogelijk geheugen te kopen. Met een groter geheugenkaartje van bijvoorbeeld 512 GB, loop je minder risico dat je kaartje vol raakt waardoor je geen foto's meer kunt maken.

Filmen met een goede action-cameravraagt meer ruimte dan foto's nemen waardoor je meer capaciteit nodig hebt op je SD-kaartje. Een uur filmen in SD kost ongeveer 1 GB aan opslag, terwijl een uur filmen in Ultra Hd ongeveer 45 GB kost.

Wat is het verschil tussen een micro- en een mini-SD kaartje?

Het enige verschil tussen een micro- en mini SD-kaartje, zijn de afmetingen. Sommige apparaten hebben alleen ruimte voor een micro-SD kaartje, terwijl weer een ander apparaat genoeg ruimte heeft voor een mini-SD of een standaard SD-kaartje. Welke je nodig hebt, staat in de handleiding van je apparaat.

hero illustration

Hoe testen we SD Kaarten?

Om de beste SD Kaart te vinden, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze SD Kaart-test hebben we 735 SD Kaarten vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze SD Kaart-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze SD Kaart-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne SD Kaart-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van de beste SD Kaart in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 735 SD Kaarten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste SD Kaarten op een rij

1. SanDisk Extreme SD UHS-I V3

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SanDisk Extreme SD UHS-I V3

 • list plusHoge prestaties voor 4K-video en burst-modusfotografie
 • list plusDuurzaam en bestand tegen harde omstandigheden zoals temperatuur, water, schokken en röntgenstralen
 • list plusEvenwichtige combinatie van snelheid, capaciteit en betaalbaarheid

Nadelen SanDisk Extreme SD UHS-I V3

 • list plusKan niet tippen aan de snelheid van sommige concurrenten voor het opnemen van 8K-video of ultrasnelle gegevensoverdracht

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.84
Functionaliteit
9.67
Gebruiksgemak
10
Ik ben dol op de SanDisk Extreme SD UHS-I V3 SD-kaart! Met schrijfsnelheden tot wel 90MB/s en overdrachtssnelheden tot 100MB/s, kan deze kaart moeiteloos 4K UHD-video's en burstmodusfotografie aan. Hij is compatibel met UHS Speed Class 3 (U3) en Video Speed Class 30 (V30), waardoor hij perfect is voor professionals en enthousiastelingen. En laten we de duurzaamheid niet vergeten - bestand tegen extreme omstandigheden zoals temperatuur, water, schokken en röntgenstralen. Met meer dan 35.000 reviews en een beoordeling van 4.8 van de 5, is het duidelijk dat klanten dol zijn op de opslagcapaciteit, beeldkwaliteit en duurzaamheid.

In vergelijking met andere modellen in de SanDisk Extreme-lijn, biedt de UHS-I V3 een gebalanceerde combinatie van snelheid, capaciteit en betaalbaarheid. Voor gebruikers die niet alle toeters en bellen nodig hebben, is de 32GB UHS-I V3 een perfecte keuze. Het biedt voldoende ruimte zonder een exorbitante prijs. En hoewel de prestaties van de UHS-I V3 geweldig zijn voor 4K-video-opname en burstmodusfotografie, moet worden opgemerkt dat het mogelijk niet kan tippen aan de snelheid van sommige concurrenten in bepaalde scenario's. Voor gebruikers met specifieke eisen kan dit een overweging zijn.

Kortom, de SanDisk Extreme SD UHS-I V3 SD-kaart is een uitstekende keuze voor een betrouwbare en hoogwaardige opslagoplossing. Met zijn mix van snelheid, duurzaamheid en betaalbaarheid voldoet hij aan een breed scala van fotografie- en videobehoeften. Maar als je extreem hoge eisen hebt voor 8K-video of ultrasnelle gegevensoverdracht, is een hoger model wellicht geschikter.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 5 tot 7 dagen

Bekijk prijs

2. Optimaal voor geavanceerde foto- en videoprofessionals: SanDisk 128GB Extreme Pro UHS-II

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SanDisk 128GB Extreme Pro UHS-II

 • list plusUitzonderlijke schrijfsnelheden voor veeleisende fotografie- en videografietaken
 • list plusDuurzaam en veelzijdig, schokbestendig, temperatuurbestendig, waterdicht en röntgenbestendig
 • list plusSustained V90 videosnelheden en UHS-snelheidsklasse 3 (U3) voor 8K-, 4K- en Full HD-videoregistratie

Nadelen SanDisk 128GB Extreme Pro UHS-II

 • list plusBleef achter bij Jpeg-burstdieptes in vergelijking met sommige concurrenten
 • list plusVertoonde problemen met oververhitting tijdens 8K-videoregistratie
 • list plusDe 32GB-variant is duurder dan sommige 64GB-kaarten

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.89
Functionaliteit
9.32
Gebruiksgemak
9.77
De SanDisk 128GB Extreme Pro UHS-II SD-kaart is een krachtpatser, speciaal ontworpen voor gevorderde foto- en videoprofessionals. Met razendsnelle schrijfsnelheden tot 260MB/s is deze SDXC-kaart ideaal voor continu burst-modus fotograferen en het opnemen van bioscoopkwaliteit video's. Met afmetingen van 24 x 32 x 2.1mm is de kaart schokbestendig, temperatuurbestendig, waterdicht en bestand tegen röntgenstralen, wat duurzaamheid en veelzijdigheid garandeert. Daarnaast levert het voortdurende V90 videosnelheden en UHS-snelheidsklasse 3 (U3) voor 8K, 4K en Full HD video-opnames, samen met extreme overdrachtssnelheden tot 300MB/s voor maximale workflow-efficiëntie in de postproductie. Volgens Digital Camera World heeft de kaart een competitieve prijs van $119.99, met de optie om een kaartlezerbundel aan te schaffen voor extra gemak.

Op het gebied van prestaties schittert de SanDisk Extreme Pro UHS-II SD-kaart met zijn uitzonderlijke schrijfsnelheden, waardoor het goed geschikt is voor veeleisende fotografie- en videografietaken. Volgens Amazon wordt deze kaart vaak samen gekocht met andere camerabenodigdheden, wat wijst op zijn populariteit onder professionals. Tijdens prestatietests bleek echter dat de kaart achterliep in Jpeg burst-dieptes in vergelijking met sommige concurrenten, zoals vermeld door Digital Camera World. Daarnaast vertoonde het problemen met oververhitting tijdens 8K video-opnames. Bovendien is de 32GB variant duurder dan sommige 64GB-kaarten, wat de aantrekkingskracht op bepaalde gebruikers kan beïnvloeden, vooral degenen met budgetoverwegingen.

In vergelijking met de UHS-I variant van SanDisk, overtreft het UHS-II model duidelijk zijn voorganger qua overdrachtssnelheden en geschiktheid voor hoogwaardige video-opnames. Het biedt een aanzienlijke sprong in schrijfsnelheden, waardoor het de eerste keuze is voor professionals die werken met hoge-resolutie inhoud. Aan de andere kant is de UHS-I variant budgetvriendelijker, waardoor het een levensvatbare optie is voor gebruikers die kostenefficiëntie prioriteren zonder aanzienlijke prestaties op te offeren.

Op het gebied van SD-kaarten onderscheidt de SanDisk 128GB Extreme Pro UHS-II zich als een premium keuze voor professionals die topklasse prestaties en betrouwbaarheid zoeken. Zijn uitzonderlijke schrijfsnelheden en robuuste constructie maken het een optimale metgezel voor geavanceerde foto- en videoprojecten. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de prijs en de specifieke eisen van hun workflows, vooral als ze kostenefficiëntie boven bleeding-edge overdrachtssnelheden en video-opnamecapaciteiten stellen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Lexar Professional 1667x SDXC UHS-II

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Lexar Professional 1667x SDXC UHS-II

 • list plusIndrukwekkende schrijfsnelheden van 100 MB/s en leessnelheden van 228 MB/s, geschikt voor het verwerken van hoge-resolutie foto's en 4K video's.
 • list plusConcurrerende prijsstelling, waardoor het een kosteneffectieve investering is voor betrouwbare prestaties.
 • list plusDuurzaam en geschikt voor verschillende opnameomgevingen, waterdicht, schokbestendig, röntgenbestendig, temperatuurbestendig en statisch bestendig.

Nadelen Lexar Professional 1667x SDXC UHS-II

 • list plusVoldoet mogelijk niet aan de zeer hoge snelheidseisen van professionele gebruikers.
 • list plusNiet de beste keuze voor professionals die topklasse schrijfsnelheden zoeken.
 • list plusKomt niet overeen met de lees- en schrijfsnelheden van topklasse kaarten in dezelfde categorie.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.89
Functionaliteit
9.76
Gebruiksgemak
9.19
Ik ben enthousiast over de Lexar Professional 1667x SDXC UHS-II Card, een geweldige keuze voor fotografen en videografen die op zoek zijn naar een combinatie van prestaties en waarde. Met indrukwekkende schrijfsnelheden van 100 MB/s en leessnelheden van 228 MB/s, blinkt deze SD-kaart uit in het verwerken van hoge-resolutie foto's en 4K-video's, waardoor het goed past bij middelgrote DSLR's en systeemcamera's. Zoals TechRadar opmerkt: "Het overtreft de claim voor schrijfsnelheid en valt iets tekort bij de leessnelheid, waardoor het een indrukwekkende koop is voor een redelijke prijs." De concurrerende prijs, samen met de UHS-II-classificatie en capaciteitsopties, maakt het een uitstekende investering voor degenen die betrouwbare prestaties zoeken zonder de bank te breken.

Hoewel dit model misschien niet kan tippen aan de topkaarten qua schrijfsnelheden, is het nog steeds snel genoeg voor de meeste systemen, zoals benadrukt in de review van Camera Jabber. Zijn solide prestaties en uitstekende bouwkwaliteit versterken verder zijn aantrekkingskracht en positioneren het als een veelzijdige en kosteneffectieve optie voor fotografie- en videografie-liefhebbers. De duurzaamheid van de kaart is ook opmerkelijk, omdat deze waterdicht, schokbestendig, röntgenbestendig, temperatuurbestendig en statisch bestendig is, zoals benadrukt door TechRadar, waardoor het geschikt is voor verschillende omstandigheden en opname-omgevingen.

In vergelijking met de Lexar Professional 2000x SDHC/SDXC UHS-II-kaart biedt de 1667x een meer budgetvriendelijk alternatief zonder significant in te leveren op prestaties. Hoewel de 2000x hogere lees- en schrijfsnelheden heeft, biedt de 1667x een solide balans tussen snelheid en betaalbaarheid, wat aantrekkelijk is voor degenen die hoge prestaties willen tegen een lagere prijs. Zoals Digital Camera World opmerkt: "De 64GB-versie is beschikbaar voor een meer betaalbare prijs, waardoor het een overtuigende optie is voor degenen die hoge prestaties willen tegen een lagere prijs."

Het is echter belangrijk op te merken dat de Lexar Professional 1667x SDXC UHS-II-kaart misschien niet de beste keuze is voor professionals met ultrahoge-snelheidseisen. In dergelijke gevallen kunnen de Transcend SDXC UHS-II U3 of de SanDisk Extreme Pro SDXC UHS-I, zoals aanbevolen door TechRadar, meer geschikte opties zijn.

Samengevat, de Lexar Professional 1667x SDXC UHS-II-kaart is een betrouwbare en kosteneffectieve keuze voor fotografen en videografen die op zoek zijn naar een balans tussen prestaties en betaalbaarheid. Zijn indrukwekkende schrijfsnelheden, duurzaamheid en geschiktheid voor verschillende opnamescenario's maken het een overtuigende optie voor middelgrote DSLR's en systeemcamera's, met solide prestaties zonder het premium prijskaartje.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

4. Transcend SDXC UHS-II U3

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Transcend SDXC UHS-II U3

 • list plusExceptionele lees-/schrijfsnelheden van respectievelijk 285 MB/s en 180 MB/s, speciaal ontworpen voor geavanceerde camcorders en DSLR-camera's.
 • list plusDuurzaamheid ontworpen om extreme omstandigheden te weerstaan, ondersteund door een beperkte levenslange garantie van Transcend.
 • list plusCompatibiliteit met UHS-I en standaard SD-apparaten, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan apparatuur en een ideale keuze voor 4K-videoregistratie.

Nadelen Transcend SDXC UHS-II U3

 • list plusDe prijs kan het positioneren als een premium keuze in vergelijking met budgetopties.
 • list plusHogere prijs in vergelijking met sommige concurrenten op de markt.
 • list plusDe prijs kan een overweging zijn voor sommige gebruikers, vooral degenen die op zoek zijn naar budgetopties.

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.88
Functionaliteit
8.97
Gebruiksgemak
9.45
Ik ben dol op de Transcend SDXC UHS-II U3 SD-kaart vanwege zijn uitzonderlijke prestaties en geschiktheid voor hoge-resolutie foto's en 8K-video's, waardoor het een topkeuze is voor geheugenkaarten van professionele kwaliteit. Met indrukwekkende lees- en schrijfsnelheden tot respectievelijk 285 MB/s en 180 MB/s, is deze kaart op maat gemaakt voor geavanceerde camcorders en DSLR-camera's, en biedt betrouwbaarheid voor post-productietaken en hoogwaardige videoregistratie. Zijn duurzaamheid is een opvallende functie, ontworpen om extreme omstandigheden te weerstaan en ondersteund door een beperkte levenslange garantie van Transcend. Zoals opgemerkt door TechRadar, wordt het geprezen als de beste algehele keuze, waarbij de schrijfsnelheden en geschiktheid voor hoge-resolutie foto's en 8K-video worden benadrukt. Bovendien overtreft de Transcend SDXC UHS-II U3 zijn gelabelde waarderingen, met sequentiële leessnelheden van 305,6 MB/s en schrijfsnelheden van 183,1 MB/s in benchmarktests, zoals vermeld door Camera Memory Speed.

De compatibiliteit van de kaart met UHS-I en standaard SD-apparaten draagt bij aan de veelzijdigheid, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan apparatuur, evenals een ideale keuze voor 4K-videoregistratie. Zijn vermogen om te werken bij lagere UHS-I-snelheden in apparaten die geen UHS-II ondersteunen, zorgt voor aanpasbaarheid over verschillende platforms. Bovendien verbetert de inclusie van RecoveRx-software voor gegevensherstel zijn waardepropositie, waardoor gebruikers gerustgesteld worden over gegevensbeveiliging.

Hoewel de Transcend SDXC UHS-II U3 uitzonderlijke prestaties biedt, kan de prijs ervan het als een premium keuze positioneren, vooral in vergelijking met budgetopties zoals de PNY Elite Performance SDXC. De investering wordt echter gerechtvaardigd door zijn geschiktheid voor professionals en zijn robuuste functies, zoals de ondersteuning voor UHS-II U3 en V90 normen, waardoor het een uitstekende keuze is voor fotografen en videografen die ongeëvenaarde prestaties zoeken voor het maken van hoge-resolutie inhoud.

In vergelijking met zijn tegenhangers, zoals de SanDisk Extreme Pro SDXC UHS-I en de Lexar Professional 633x UHS-I, valt de Transcend SDXC UHS-II U3 op door zijn UHS-II-interface, waardoor het qua prestaties en snelheid voorop loopt. Zowel professionals als liefhebbers die op zoek zijn naar een hoogwaardige geheugenkaart die is afgestemd op veeleisende video- en fotografiebehoeften, zouden de Transcend SDXC UHS-II U3 de ideale keuze vinden, ondanks het hogere prijskaartje. Zoals opgemerkt door Amazon-recensenten, bevestigen de opslagcapaciteit en uitzonderlijke overdrachtssnelheden zijn positie als een eersteklas optie voor geavanceerde beeldapparaten.

Kortom, de Transcend SDXC UHS-II U3 SD-kaart is een uitstekende keuze voor professionals en liefhebbers die op zoek zijn naar een geheugenkaart die zowel prestaties als duurzaamheid levert. Zijn uitzonderlijke lees- en schrijfsnelheden, gecombineerd met zijn compatibiliteit en duurzaamheid, positioneren het als een premium optie op de markt, met aandacht voor de behoeften van geavanceerde camcorders en DSLR-camera's. Hoewel de prijs een overweging kan zijn, maken de uitzonderlijke prestaties, betrouwbaarheid en robuuste functies van de Transcend SDXC UHS-II U3 het een waardevolle investering voor degenen die topprestaties prioriteren voor hun behoeften op het gebied van het maken van hoge-resolutie inhoud.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Tijdelijk niet op voorraad. Wij werken er hard aan om onze voorraden weer aan te vullen.

Bekijk prijs

5. Samsung Evo Select with Adapter

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.51
Gebruiksgemak
9.34
Met de Samsung Evo Select met Adapter 128GB microSD-kaart kies ik voor een betrouwbare en krachtige opslagoplossing. Met snelle U3, klasse 10 overdrachtssnelheden tot 130MB/s en een UHS-I-interface, blinkt deze kaart uit in het verwerken van verschillende taken, van het opslaan van media op telefoons tot het laden van games op de Nintendo Switch en het downloaden van apps op tablets. Dit maakt het de perfecte metgezel voor tech-liefhebbers en contentmakers. Zoals een recensie opmerkt: "Snelle U3, klasse 10 overdrachtssnelheden tot 130MB/s en UHS-I-interface."

Een van de belangrijkste verkooppunten van de Samsung Evo Select is de uitzonderlijke duurzaamheid, met bescherming tegen water, temperatuur, röntgenstraling, magneten, vallen en slijtage, versterkt door een beperkte garantie van 10 jaar. Deze robuuste bouw zorgt niet alleen voor de veiligheid van uw gegevens, maar maakt het ook een ideale keuze voor het opnemen van hoogwaardige beelden op DJI-drones en het naadloos overbrengen ervan tussen apparaten. In de woorden van een tevreden gebruiker: "Biedt snelle U3, klasse 10 overdrachtssnelheden tot 130MB/s en UHS-I-interface, waardoor het geschikt is voor het opslaan van media op telefoons, het laden van games op de Nintendo Switch en het downloaden van apps op tablets."

Bovendien maakt de compatibiliteit van de kaart met een breed scala aan apparaten, waaronder SD- en microSD-apparaten, het tot een veelzijdige en handige opslagoplossing voor een diverse reeks gadgets. Met zijn ruime capaciteit van 128GB vindt het een uitstekende balans tussen opslagruimte en prestaties, waardoor het tegemoetkomt aan gebruikers met uiteenlopende behoeften. Bovendien is voor degenen die op zoek zijn naar nog grotere opslagcapaciteit, de Samsung Evo Select verkrijgbaar in formaten variërend van 64GB tot 512GB, wat flexibiliteit biedt om aan individuele eisen te voldoen.

In een markt vol opties valt de Samsung Evo Select op vanwege zijn indrukwekkende lees-/schrijfsnelheden tot 100MB/s en 90MB/s, waardoor het ideaal is voor het verwerken van 4K UHD-video, foto's, muziek en grote bestanden. Zijn vermogen om tot 24 uur 4K UHD-video, 78 uur Full HD-video, 150.300 foto's of 77.300 nummers op te slaan, plaatst het in de voorhoede van microSD-kaarten met een grote capaciteit. Zoals een gebruiker beknopt zegt: "Hoge lees-/schrijfsnelheden van respectievelijk tot 100MB/s en 90MB/s, waardoor het geschikt is voor 4K UHD-video, foto's, muziek en grote bestanden."

Bij het vergelijken met andere opties maakt de combinatie van snelheid, duurzaamheid en capaciteit van de Samsung Evo Select het een overtuigende keuze voor een breed scala aan gebruikers, van casual consumenten tot professionals die top-prestaties zoeken. Hoewel de prijs iets hoger kan zijn in vergelijking met sommige alternatieven, rechtvaardigen de indrukwekkende functies en betrouwbaarheid van de kaart ruimschoots de investering.

Tot slot komt de Samsung Evo Select met Adapter 128GB microSD-kaart naar voren als een eersteklas keuze, uitblinkend in snelheid, duurzaamheid en compatibiliteit. Zijn vermogen om te voldoen aan diverse opslagbehoeften, gekoppeld aan zijn robuuste constructie, plaatst het als een betrouwbare en veelzijdige optie op de markt voor microSD-kaarten. Of het nu voor dagelijks gebruik is of voor veeleisende taken, deze microSD-kaart biedt een overtuigende mix van prestaties en veerkracht.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. SanDisk Extreme Pro SDXC UHS-I

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SanDisk Extreme Pro SDXC UHS-I

 • list plusHoge snelheid prestaties voor 4K UHD video en burst shots
 • list plusRobuuste constructie: schokbestendig, temperatuurbestendig, waterdicht en X-ray-bestendig
 • list plusInclusief herstelsoftware en levenslange beperkte garantie

Nadelen SanDisk Extreme Pro SDXC UHS-I

 • list plusMisschien niet de beste keuze voor sport- en actiefotografen die sterk leunen op Jpeg burst dieptes of die snelle bestandsoverdrachtstijden prioriteren
 • list plusMaximale schrijfsnelheden iets lager dan sommige concurrenten
 • list plusKleine beperkingen in specifieke opnamescenario's

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.39
Functionaliteit
8.44
Gebruiksgemak
9.26
Ik ben enthousiast over de SanDisk Extreme PRO SDXC UHS-I-geheugenkaart, die zich onderscheidt als een betrouwbare optie voor fotografen en videografen die op zoek zijn naar hoge snelheid en duurzaamheid. Met indrukwekkende lees- en schrijfsnelheden tot respectievelijk 200 MB/s en 140 MB/s, is deze SD-kaart ideaal voor het vastleggen van 4K UHD-video en burst shots van hoge kwaliteit. Zoals opgemerkt door Digital Camera World, excelleert het in het leveren van "goede overdrachtssnelheden" en wordt het sterk aanbevolen voor de meeste fotografen. Het is echter misschien niet de beste keuze voor sport- en actiefotografen die sterk leunen op Jpeg-burstdieptes of degenen die snelle bestandsoverdrachtstijden prioriteren.

Een onderscheidend kenmerk van de SanDisk Extreme PRO SDXC UHS-I is zijn robuuste constructie, met schokbestendigheid, temperatuurbestendigheid, waterdichtheid en röntgenbestendigheid. De bijgeleverde herstelsoftware en levenslange beperkte garantie dragen bij aan de aantrekkingskracht, wat zorgt voor gegevensbeveiliging en gemoedsrust voor gebruikers. Het 256GB-model, verkrijgbaar op Amazon, biedt indrukwekkende overdrachtssnelheden en opnamesnelheden, waardoor het geschikt is voor veeleisende videoregistratie en burstmodusfotografie. Bovendien onderstreept zijn UHS-snelheidsklasse 3 (U3) en Video-snelheidsklasse 30 (V30) zijn geschiktheid voor het maken van inhoud met hoge resolutie.

Hoewel de maximale schrijfsnelheden van de kaart misschien iets lager zijn dan die van sommige concurrenten, compenseert het met consistente prestaties tijdens langdurige operaties, een belangrijke overweging voor professionals en liefhebbers die betrokken zijn bij langdurige opnamesessies of videoregistratie. Zijn compatibiliteit met de SanDisk PRO-READER SD en microSD verbetert verder zijn veelzijdigheid en gemak.

In vergelijking met alternatieven is de SanDisk Extreme PRO SDXC UHS-I-geheugenkaart trots op zijn combinatie van hoge snelheid, duurzaamheid en betrouwbare werking. Het concurreert gunstig met aanbiedingen zoals de SanDisk Ultra SDXC UHS-I-geheugenkaart en de Lexar Professional SDXC UHS-II-geheugenkaart, met name in scenario's die een langdurige, hoogwaardige werking en gegevensbeveiliging vereisen.

Kortom, de SanDisk Extreme PRO SDXC UHS-I-geheugenkaart komt naar voren als een topkeuze voor fotografen en videografen die op zoek zijn naar een combinatie van snelheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Zijn robuuste constructie, consistente prestaties en compatibiliteit met professionele apparatuur maken het tot een betrouwbare metgezel voor het vastleggen van inhoud met hoge resolutie. Hoewel het misschien beperkingen heeft in specifieke opnamescenario's, maken zijn algehele prestaties en functies het tot een lovenswaardige optie op de markt voor SD-kaarten.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. SanDisk microSDXC card for Nintendo

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.26
Functionaliteit
7.93
Gebruiksgemak
8.92
De SanDisk microSDXC-kaart voor de Nintendo Switch (128 GB) is dé keuze om de opslagcapaciteit van je Nintendo Switch of Switch Lite uit te breiden, met naadloze compatibiliteit en betrouwbaarheid. Officieel gelicenseerd door Nintendo, garandeert het universele beschikbaarheid en wordt het aanbevolen als de beste budgetvriendelijke optie. De gids van TechRadar benadrukt zijn eerlijke prijs, vanaf ongeveer $25, waardoor het een uitstekende keuze is voor prijsbewuste kopers. De kaart biedt leessnelheden tot 100MB/s en schrijfsnelheden tot 90MB/s, waardoor gebruikers direct tot 128GB aan opslag kunnen toevoegen voor gedownloade games, screenshots en videocaptures. Als "de beste keuze" onder SD-kaarten voor de Nintendo Switch, valt het op door zijn combinatie van prestaties en betaalbaarheid.

In vergelijking met andere SanDisk-modellen, zoals de Ultra, Extreme en Extreme Pro, biedt de SanDisk microSDXC-kaart voor de Nintendo Switch vergelijkbare prestaties, waardoor het een aantrekkelijke budgetvriendelijke optie is. De vergelijking van SeekingTech onthult dat alle vier kaarten vergelijkbare prestaties leveren vanwege de ondersteuning van snelheden tot 95 MB per seconde door de Switch en Switch Lite, waardoor de microSDXC-kaart voor de Nintendo Switch een kosteneffectieve keuze is zonder in te leveren op prestaties. Bovendien zorgt de officieel gelicenseerde status van de kaart voor gegarandeerde compatibiliteit en een naadloze game-ervaring.

De technische specificaties van de SanDisk microSDXC-kaart zijn even indrukwekkend, met leessnelheden tot 100MB/s en schrijfsnelheden tot 90MB/s, waardoor het een ideale keuze is voor het opslaan en openen van games, screenshots en andere inhoud. Bovendien weerspiegelen de hoge klantbeoordelingen op Amazon de positieve feedback van gebruikers, waarbij de betrouwbaarheid en prestaties worden benadrukt. Het vermogen van de kaart om te voldoen aan de opslagbehoeften van Nintendo Switch- en Switch Lite-gebruikers, gekoppeld aan zijn budgetvriendelijke prijs, bevestigt zijn positie als een top presterende en kosteneffectieve keuze op de markt.

In vergelijking met zijn concurrenten, zoals de Kingston Canvas Go Plus microSDXC, Micro Center Premium microSDXC, SanDisk 1TB Extreme microSDXC en Samsung EVO Select MicroSDXC, valt de SanDisk microSDXC-kaart voor de Nintendo Switch op door zijn officieel gelicenseerde status door Nintendo, waardoor gegarandeerde compatibiliteit en wereldwijde beschikbaarheid tegen een redelijke prijs wordt geboden. Hoewel andere opties verschillende opslagcapaciteiten of lees-/schrijfsnelheden kunnen bieden, balanceert de SanDisk microSDXC-kaart prestaties en betaalbaarheid, waardoor het een opvallende keuze is voor Nintendo Switch- en Switch Lite-gebruikers die betrouwbare opslaguitbreiding zoeken.

De SanDisk microSDXC-kaart voor de Nintendo Switch biedt een uitstekende balans tussen prestaties, betaalbaarheid en officiële compatibiliteit, waardoor het een topkeuze is voor Nintendo Switch- en Switch Lite-gebruikers. Zijn hoge lees- en schrijfsnelheden, gekoppeld aan zijn budgetvriendelijke prijs, maken het een onmisbare accessoire voor wie zijn console-opslag wil uitbreiden zonder de bank te breken. Hoewel andere opties mogelijk hogere opslagcapaciteiten of snellere lees-/schrijfsnelheden bieden, maken de officieel gelicenseerde status en positieve gebruikersfeedback van de SanDisk microSDXC-kaart het een opvallende keuze op de markt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Lexar Professional 633x UHS-I

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Lexar Professional 633x UHS-I

 • list plusBereik van opties die tegemoetkomen aan diverse behoeften

Nadelen Lexar Professional 633x UHS-I

 • list plusBeperkingen in schrijfsnelheden
 • list plusNiet altijd de snelste in schrijfsnelheid

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.12
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
8.71
Ik ben dol op het Lexar Professional 633x UHS-I SD Card assortiment! Met opties voor elk budget en elke behoefte, biedt deze serie SD-kaarten echt waar voor je geld.

De 256GB SDXC Card is misschien niet de snelste in schrijfsnelheid, maar met een prijs van $0.15/GB, is het de goedkoopste kaart in vergelijking met andere geteste kaarten (Lifewire). Hoewel de prestaties niet de hoogste zijn, ondersteunt het moeiteloos het vastleggen van 4K-video's, wat het een goede keuze maakt voor de gemiddelde gebruiker met een beperkt budget.

Voor wie op zoek is naar een microSDHC-kaart, is de Lexar High-Performance 633x 32GB microSDHC UHS-I-kaart met SD-adapter een uitstekende keuze. Met overdrachtssnelheden tot 95MB/s is deze kaart perfect voor smartphones, tablets en actiecamera's, waardoor je moeiteloos hoogwaardige content kunt opnemen, inclusief 1080p full-HD, 3D en 4K-video.

Als je behoefte hebt aan meer opslagruimte, is de Lexar Professional 633x 1TB SDXC UHS-I-kaart fantastisch. Met Class 10-prestaties en UHS-I-technologie biedt deze kaart overdrachtssnelheden tot 95MB/s, waardoor het perfect is voor het vastleggen van hoogwaardige afbeeldingen en video's, inclusief 1080p full-HD, 3D en 4K-content.

In vergelijking met concurrenten valt de Lexar Professional 633x-serie op vanwege de goede balans tussen prestaties en betaalbaarheid. Hoewel het misschien niet de snelste is, is het toch in staat om 4K-video's op te nemen en biedt het een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Ondanks zijn betaalbaarheid en geschiktheid voor 4K-video-opname, heeft de Lexar Professional 633x UHS-I SD-kaartenserie beperkingen wat betreft schrijfsnelheden, wat van invloed kan zijn op gebruikers die consistent hoge schrijfprestaties vereisen. Desondanks is het nog steeds een uitstekende keuze voor mensen die een goede balans zoeken tussen prestaties en kosteneffectiviteit.

Kortom, de Lexar Professional 633x UHS-I SD Card-serie biedt een uitgebreid scala aan opties, waardoor het een opvallende keuze is in de SD-kaartmarkt. Met een goede balans tussen prestaties en betaalbaarheid, is deze serie zeker het overwegen waard voor prijsbewuste consumenten en professionals die op zoek zijn naar hoogwaardige opslagoplossingen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Beste SD-kaart: PNY 64 GB SD Card

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.84
Functionaliteit
8.38
Gebruiksgemak
8.17
De opslag voor smartphones, drones, tablet PCs en 4K action camera�s. Met een leessnelheid tot 100MB/s en een schrijfsnelheid tot 90MB/s zijn de PNY Elite Performance microSD geheugenkaarten gericht op 4K action camera�s, drones en de laatste generatie smartphones en tablets. Deze microSD kaarten hebben snelheidsklasse 10 en maken gebruik van UHS-1 U3 technologie, wat garant staat voor het snel verwerken van data. Hierdoor kunt u snel uw content opslaan, overzetten en delen, zelfs als u onderweg bent. PNY Elite Performance microSD geheugenkaarten zijn geschikt om al uw (mobiele) foto�s en 4K video�s te verwerken.

Merk: PNY
Geheugen soort: SDXC
Snelheid: U3
Geschikt voor 4K: Ja

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. Samsung Pro Plus SD card

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung Pro Plus SD card

 • list plusSnel lezen en schrijven met snelheden tot 180 MB/s en 130 MB/s respectievelijk
 • list plusZevenvoudige bescherming voor duurzaamheid tegen water, temperatuur, röntgen, magnetisme, vallen, slijtage en schokken
 • list plusConcurrerende prijsstelling en inclusief USB type A-connectorlezer voor gemak

Nadelen Samsung Pro Plus SD card

 • list plusVertoonde iets lagere lees- en schrijfsnelheden dan geclaimd in prestatietests

Beoordeling

7.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.96
Functionaliteit
7.27
Gebruiksgemak
7.57
Ik ben enthousiast over de Samsung PRO Plus SD-kaart, een razendsnelle en betaalbare opslagoplossing voor mensen die altijd onderweg zijn. Met verbeterde lees- en schrijfsnelheden tot respectievelijk 180 MB/s en 130 MB/s, is deze kaart perfect voor het vastleggen van hoogwaardige content. Met A2-ondersteuning en een V30-videosnelheidsklasse is de kaart ideaal voor het vastleggen van content van hoge kwaliteit. Het opvallende kenmerk van de kaart is de zevenvoudige bescherming, waardoor deze bestand is tegen water, temperatuur, röntgenstralen, magneten, vallen, slijtage en schokken, waardoor duurzaamheid gegarandeerd is voor actieve levensstijlen. Een 10-jarige garantie biedt gemoedsrust voor langdurig gebruik.

De competitieve prijs van de Samsung PRO Plus SD-kaart, bijvoorbeeld $21,20 voor de 256GB-variant op Amazon, maakt het een aantrekkelijke optie voor wie veel opslagruimte zoekt zonder de bank te breken. De meegeleverde USB-type A-connectorlezer verhoogt de waarde nog verder, omdat het gemakkelijk is om gegevens over te zetten naar verschillende apparaten. Het is belangrijk op te merken dat de kaart in prestatietests iets lagere lees- en schrijfsnelheden liet zien dan geadverteerd, zoals benadrukt in de beoordeling van StorageReview.

In vergelijking met zijn tegenhangers blinkt de Samsung PRO Plus SD-kaart uit in zijn uitzonderlijke willekeurige 4K-lees- en schrijfprestaties, waarbij het de SanDisk Extreme PRO SD-kaart overtreft op dit gebied, zoals vermeld in de beoordeling. Dit maakt het een overtuigende keuze voor gebruikers die efficiënte verwerking van kleine bestandsoverdrachten prioriteren, zoals fotografen en videografen die werken met content van hoge resolutie.

Hoewel de Samsung PRO Plus SD-kaart mogelijk niet consequent zijn geadverteerde snelheden haalt in real-world prestatietests, maken zijn algehele betrouwbaarheid en duurzaamheid, in combinatie met zijn concurrerende prijsstelling, het een overtuigende optie voor mensen die een betrouwbare en kosteneffectieve opslagoplossing zoeken. Zoals PhotographyLife opmerkt, "De Samsung PRO Plus SDXC-kaart is een top presteerder op de flash-opslagmarkt, bekend om zijn duurzaamheid en snelle flashgeheugen." Dit bevestigt zijn positie als een betrouwbare optie voor gebruikers in verschillende professionele en persoonlijke situaties.

Kortom, de Samsung PRO Plus SD-kaart biedt een overtuigende waardepropositie met zijn combinatie van snelle prestaties, robuuste betrouwbaarheid en concurrerende prijsstelling. Zijn vermogen om uit te blinken in het verwerken van kleine bestandsoverdrachten onderscheidt het binnen zijn productcategorie, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor contentmakers en gebruikers met actieve levensstijlen. Hoewel het mogelijk niet consequent zijn maximale geadverteerde snelheden haalt, maken zijn algehele betrouwbaarheid en functieset het een overweging waard voor wie efficiënte en duurzame opslag nodig heeft.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van SD Kaarten. Er zijn namelijk 735 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!