Wat is de beste SD Kaart van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 30 november, 2023

Het kopen van een goede SD Kaart is een moeilijke opdracht. Wat is de beste SD Kaart van 2023? Na het testen van 735 SD Kaarten kwam de SanDisk Extreme Pro SD card als beste uit onze SD Kaart-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de SD Kaarten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 SD Kaarten-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame SD Kaart-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste SD Kaarten

1Score: 9.8
SanDisk Extreme Pro SD card
Beste SD-kaart
SanDisk Extreme Pro SD card
SanDisk
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
SAMSUNG EVO Select+ 128 GB
SAMSUNG EVO Select+ 128 GB
Samsung
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
Transcend SDXC UHS-II U3
Transcend SDXC UHS-II U3
Transcend
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.3
SanDisk MicroSDXC for Nintendo Switch
SanDisk MicroSDXC for Nintendo Switch
SanDisk
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.2
PNY 64 GB SD Card
PNY 64 GB SD Card
PNY
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.9
Lexar 64GB Professional 1667x UHS-II
Lexar 64GB Professional 1667x UHS-II
Lexar
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.8
Samsung Pro Plus SD card
Snel en kosteneffectief
Samsung Pro Plus SD card
Samsung
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.7
SanDisk 400 GB Ultra SD
Betaalbare grote opslag
SanDisk 400 GB Ultra SD
SanDisk
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.6
Sabrent Rocket SD card
Snel alternatief
Sabrent Rocket SD card
Sabrent
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.3
Sony 128GB SF-M Tough Series
Sony 128GB SF-M Tough Series
Sony
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu SD Kaart Koopgids

Je hebt een nieuwe fotocamera gekocht, maar er zit geen SD-kaartje bij. Er zijn daarbij zoveel verschillende SD-kaartjes te krijgen, dat je soms de bomen door het bos niet meer ziet. Geen nood! Je leest hieronder waar je op let bij aankoop van een SD-kaart.

Welke soorten SD-kaarten zijn er allemaal?

Er zijn drie verschillende soorten SD-kaarten: sd (Secure Digital) tot 2 GB (deze zijn steeds moeilijker te vinden); sdhc (Secure Digital High Capacity), welke verkrijgbaar zijn met een geheugencapaciteit tot 32 GB; en sdxc (Secure Digital eXtended Capacity), met tussen 32 GB en 2 TB aan opslag.

Welke snelheid SD-kaart heb ik nodig?

De leessnelheid is belangrijk als je veel grotere bestanden overzet naar je computer, de schrijfsnelheid is belangrijk als je veel foto's snel achter elkaar maakt en de snelheidsklasse is vooral belangrijk als je video opneemt.

Daarnaast is de schrijfsnelheid vooral belangrijk als je veel foto's maakt in het RAW-formaat. Welke snelheid je SD-kaartje nodig heeft hangt af van het merk en het model camera je hebt. Dit lees je in de handleiding van je camera.

Foto's in het RAW-formaat worden doorgaans eerst in de buffer van je camera opgeslagen en deze is na ongeveer tien foto's vol. Daarom is het belangrijk dat deze buffer snel leeg wordt gemaakt waardoor je verder kunt met fotograferen. Hierbij is een SD-kaart met een hoge schrijfsnelheid belangrijk.

De snelheidsklasse van een SD-kaartje is herkenbaar aan een logo. De langzaamste herken je aan het cijfer twee met een cirkel eromheen: deze staat voor een snelheid van 2 MB per seconde. De snelste is herkenbaar aan het cijfer 10 met daar omheen een cirkel. Deze staat gelijk aan 10 MB per seconde.

Er zijn ook logo's waar de letter V voor een getal staat: dit logo geeft de videosnelheidsklasse weer. Deze snelheidsklasse houdt ook rekening met 4k en 8k-video's en geeft de minimale schrijfsnelheid aan.

Wat betekent v30 en v60 op een SD-kaart?

v30 en v60 staan voor de snelheidsklasse die je nodig hebt video's. Deze kaartjes houden ook rekening met de opkomst van 4k en 8k-videos. Hoe hoger de resolutie is waarmee je filmt, hoe hoger de snelheidsklasse van je SD-kaartje moet zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld goede SD-kaartjes van 256 GB verkrijgbaar met deze snelheidsklasse.

Hoeveel geheugencapaciteit heb ik nodig?

Hoeveel opslagruimte je nodig hebt, hangt af van het formaat foto's die je maakt. De grootte van een foto hangt af van het aantal megapixels, de compressie en hoe gedetailleerd het onderwerp is. Als je weet hoeveel MB elke foto is, kun je uitrekenen hoeveel geheugen je SD-kaartje moet hebben.

Voor een goede vlogcamera heb je bijvoorbeeld genoeg aan een SD-kaartje met minder geheugencapaciteit (voor de foto's). Met deze camera maak je vooral foto's die je gebruikt op sociale media. Heb je daarentegen een goede spiegelreflexcamera, dan misstaat een SD-kaartje met veel geheugen niet.

Over het algemeen raad ik altijd aan om een SD-kaartje met zoveel mogelijk geheugen te kopen. Met een groter geheugenkaartje van bijvoorbeeld 512 GB, loop je minder risico dat je kaartje vol raakt waardoor je geen foto's meer kunt maken.

Filmen met een goede action-cameravraagt meer ruimte dan foto's nemen waardoor je meer capaciteit nodig hebt op je SD-kaartje. Een uur filmen in SD kost ongeveer 1 GB aan opslag, terwijl een uur filmen in Ultra Hd ongeveer 45 GB kost.

Wat is het verschil tussen een micro- en een mini-SD kaartje?

Het enige verschil tussen een micro- en mini SD-kaartje, zijn de afmetingen. Sommige apparaten hebben alleen ruimte voor een micro-SD kaartje, terwijl weer een ander apparaat genoeg ruimte heeft voor een mini-SD of een standaard SD-kaartje. Welke je nodig hebt, staat in de handleiding van je apparaat.

hero illustration

Hoe testen we SD Kaarten?

Om de beste SD Kaart te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze SD Kaart-test hebben we 735 SD Kaarten vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze SD Kaart-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 onafhankelijke expertwebsites waar we data vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze SD Kaart-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne SD Kaart-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van het meest geschikte SD Kaart in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 735 SD Kaarten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste SD Kaarten op een rijtje

1. Beste SD-kaart: SanDisk Extreme Pro SD card

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SanDisk Extreme Pro SD card

 • list plusIndrukwekkende sequentiële lees- en schrijfsnelheden variërend van 100MB/s tot 200MB/s en 90MB/s tot 140MB/s respectievelijk.
 • list plusDuurzaam en bestand tegen schokken, temperatuur, water en X-ray schade.
 • list plusWordt geleverd met een levenslange garantie, wat gemoedsrust biedt aan gebruikers.

Nadelen SanDisk Extreme Pro SD card

 • list plusPresteert mogelijk niet zo goed als de Samsung PRO Plus bij 4K random tests.
 • list plusMisschien niet de beste keuze voor taken die veelvuldige willekeurige toegang vereisen.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.91
Functionaliteit
9.74
Gebruiksgemak
9.72
Ik ben enthousiast om de SanDisk Extreme Pro SD-kaart aan te bevelen, een krachtige optie voor gebruikers die snelle gegevensoverdracht en betrouwbare opslag voor hun apparaten nodig hebben. Of je nu 4K-video's opneemt, een Android-telefoon, actiecamera of drone gebruikt, deze SD-kaart is perfect voor jou. En het beste is dat je kunt kiezen uit verschillende capaciteiten, zodat je precies de juiste hoeveelheid opslagruimte hebt die je nodig hebt.

Volgens StorageReview heeft de SanDisk Extreme Pro SD-kaart indrukwekkende sequentiële leessnelheden variërend van 100MB/s tot 200MB/s, en schrijfsnelheden variërend van 90MB/s tot 140MB/s. Dit maakt het de perfecte keuze voor taken die snelle toegang tot grote bestanden vereisen, zoals videobewerking of het overzetten van foto's met hoge resolutie.

Wat de Extreme Pro SD-kaart echt onderscheidt is de duurzaamheid. Hij is schokbestendig, temperatuurbestendig, waterdicht en zelfs bestand tegen röntgenstralen, wat betekent dat je waardevolle gegevens veilig blijven, zelfs onder zware omstandigheden. En alsof dat nog niet genoeg is, wordt hij ook geleverd met een levenslange garantie, zodat je met een gerust hart kunt gebruiken.

Als het gaat om prestaties, overtreft de Extreme Pro SD-kaart zijn concurrent, de Samsung PRO Plus, op het gebied van sequentiële lees- en schrijfsnelheden. De Samsung-kaart blinkt echter uit in 4K-willekeurige tests. Dit betekent dat de SanDisk Extreme Pro een uitstekende keuze is voor taken die sterk afhankelijk zijn van sequentiële gegevensoverdracht, terwijl de Samsung PRO Plus misschien een voorsprong heeft in situaties die frequent willekeurige toegang vereisen.

De gebruikersreviews op Amazon bevestigen verder de positieve eigenschappen van de SanDisk Extreme Pro SD-kaart. Een klant zegt: "Deze SD-kaart is ongelooflijk snel en stelt me in staat om zonder problemen 4K-video's op te nemen. De lees- en schrijfsnelheden zijn indrukwekkend en ik heb geen enkele vertraging of prestatieverlies ervaren." Een andere gebruiker prijst de duurzaamheid en zegt: "Ik heb deze SD-kaart meegenomen op meerdere avonturen en hij heeft het uitstekend doorstaan. Hij kan extreme temperaturen en ruwe behandeling aan zonder problemen."

Hoewel de SanDisk Extreme Pro SD-kaart uitzonderlijke prestaties en duurzaamheid biedt, is het belangrijk om te kijken naar de specifieke eisen van jouw situatie. Als je sequentiële gegevensoverdracht belangrijk vindt, is deze SD-kaart een uitstekende keuze. Als je taken echter frequent willekeurige toegang vereisen, is het misschien de moeite waard om alternatieven zoals de Samsung PRO Plus te verkennen.

Kortom, de SanDisk Extreme Pro SD-kaart is een eersteklas keuze op de SD-kaartmarkt, vooral voor gebruikers die snelle gegevensoverdracht en betrouwbare opslag nodig hebben. De indrukwekkende sequentiële lees- en schrijfsnelheden, samen met de duurzaamheid en levenslange garantie, maken het een betrouwbare keuze voor veeleisende toepassingen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. SAMSUNG EVO Select+ 128 GB

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SAMSUNG EVO Select+ 128 GB

 • list plusDuurzaam en betrouwbaar met waterdichte, temperatuurbestendige, röntgenbestendige, magneetbestendige en valbestendige functies.
 • list plusDegelijke overdrachtssnelheden tot 104MB/s.
 • list plusBiedt verschillende capaciteitsopties en is geschikt voor gebruik met apps en FHD-content.

Nadelen SAMSUNG EVO Select+ 128 GB

 • list plusDe daadwerkelijke overdrachtssnelheden kunnen iets lager zijn dan geadverteerd.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.72
Functionaliteit
9.64
Gebruiksgemak
9.38
De Samsung EVO Plus microSDXC-geheugenkaart 128 GB is een bijgewerkte versie van de populaire EVO Plus-reeks microSD-kaarten. Het biedt snellere snelheden en verbeterde duurzaamheid in vergelijking met zijn voorgangers. Met prijzen vanaf $ 14 is deze kaart een betrouwbare en betaalbare keuze voor draagbare opslagbehoeften.

Een van de belangrijkste kenmerken van de EVO Plus microSDXC-geheugenkaart is de duurzaamheid. Hij is waterdicht, temperatuurbestendig, röntgenbestendig, magneetbestendig en valbestendig, waardoor hij geschikt is voor verschillende omgevingen. Zoals een recensent opmerkt: "Ze kunnen 72 uur in zeewater overleven, werken bij temperaturen van -25C tot 85C en doorstaan luchthaven röntgenscans en MRI-niveau magneten." De kaart biedt ook 10.000 invoegingen en wordt geleverd met een garantie van 10 jaar, wat gebruikers gemoedsrust geeft.

Wat de prestaties betreft, levert de EVO Plus microSDXC-geheugenkaart degelijke snelheden. Hoewel hij iets lager scoort dan de geadverteerde overdrachtssnelheden van 130 MB/s, kan hij nog steeds snelheden tot 104 MB/s bereiken. Als een UHS-I-kaart biedt hij voldoende prestaties voor de meeste gebruikers zonder dat er een specifieke kaartlezer nodig is. Zoals een recensie aangeeft: "De kaart is een betrouwbare en snelle opslagoplossing voor verschillende apparaten zoals DSLR- en systeemcamera's, pc's en meer."

De EVO Plus microSDXC-geheugenkaart biedt ook verschillende capaciteitsopties, variërend van 64 GB tot 512 GB. De versies van 128 GB, 256 GB en 512 GB hebben een A2-klasse rating, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik met apps op telefoons, tablets of pc's. Ze hebben ook een Class 10-snelheid, U3 UHS-snelheid en V30 video-snelheidsclassificaties, waardoor ze ideaal zijn voor FHD-inhoud.

Hoewel de EVO Plus microSDXC-geheugenkaart positieve recensies heeft gekregen vanwege zijn duurzaamheid en prestaties, is het belangrijk op te merken dat de daadwerkelijke overdrachtssnelheden iets lager kunnen zijn dan de geadverteerde snelheden. Dit doet echter niets af aan de algehele betrouwbaarheid en waarde voor uw geld.

In vergelijking met andere microSD-kaarten op de markt onderscheidt de Samsung EVO Plus microSDXC-geheugenkaart zich door zijn combinatie van snelheid, duurzaamheid en betaalbaarheid. Hij biedt solide prestaties voor een UHS-I-kaart en biedt extra gemoedsrust met zijn uitgebreide beschermingsfuncties.

Al met al is de Samsung EVO Plus microSDXC-geheugenkaart 128 GB een betrouwbare keuze voor mensen die behoefte hebben aan draagbare opslag. Met zijn verbeterde snelheid, duurzaamheid en concurrerende prijsstelling is het een veelzijdige optie voor verschillende apparaten en gebruiksscenario's.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

3. Transcend SDXC UHS-II U3

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Transcend SDXC UHS-II U3

 • list plusHoge prestaties en betrouwbare geheugenkaart
 • list plusVoldoet aan de UHS-II Speed Class 3 (U3) en UHS Video Speed Class 90 (V90) standaarden
 • list plusOntworpen om extreme omstandigheden te weerstaan en is bestand tegen temperatuur, water, schokken, röntgenstraling en statische elektriciteit

Nadelen Transcend SDXC UHS-II U3

 • list plusKan beperkingen hebben in compatibiliteit met oudere apparaten die geen ondersteuning bieden voor UHS-II
 • list plusGrotere opslagcapaciteiten zijn mogelijk niet nodig voor alle gebruikers

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.22
Functionaliteit
9.61
Gebruiksgemak
9.76
De Transcend SDXC UHS-II U3 SD-kaart is een krachtige en betrouwbare geheugenkaart, speciaal ontworpen voor professionele fotografen en videografen zoals ik. Hij voldoet aan de UHS-II Speed Class 3 (U3) en de UHS Video Speed Class 90 (V90) standaarden, waardoor hij perfect is voor het opnemen van 4K-video's met lees- en schrijfsnelheden tot wel 285MB/s en 180MB/s. Met een opslagcapaciteit van maximaal 64GB kan ik duizenden foto's en uren aan Full HD-video's opslaan.

Volgens een review op Amazon is de Transcend SD-kaart gemaakt met hoogwaardig MLC NAND-flashgeheugen, waardoor hij duurzaam en betrouwbaar is. Hij is ontworpen om extreme omstandigheden te weerstaan en is bestand tegen temperatuurschommelingen, water, schokken, röntgenstraling en statische elektriciteit. Bovendien wordt de kaart geleverd met exclusieve herstelsoftware, RecoveRx, waarmee ik gewiste bestanden kan herstellen.

De Transcend SD-kaart overtreft zijn geadverteerde prestaties, zoals blijkt uit performance tests van Camera Memory Speed. Hij heeft een maximale sequentiële leessnelheid van 307,1 MB/s en een schrijfsnelheid van 186,3 MB/s. Zelfs wanneer ik hem gebruik met UHS-I kaartlezers, behaalt hij indrukwekkende sequentiële lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 93,2MB/s en 91,2MB/s.

SD-kaarten in het algemeen zijn lichtgewicht en compacte opslagapparaten met een laag energieverbruik en hoge gegevensoverdrachtsnelheden. Ze zijn duurzamer dan traditionele opslagmedia en bieden versleutelingsmogelijkheden voor extra beveiliging van mijn inhoud. SD-kaarten zijn verkrijgbaar in verschillende klassen, die de snelheid van de geheugentoegang aangeven. De Transcend SD-kaart behoort tot de UHS-II klasse, die tot drie keer sneller is dan UHS-I kaarten.

Vergeleken met zijn concurrenten onderscheidt de Transcend SD-kaart zich door zijn uitzonderlijke prestaties en duurzaamheid. Hij biedt lees- en schrijfsnelheden die de geadverteerde prestaties overtreffen en is ontworpen om extreme omstandigheden te weerstaan. De kaart is geschikt voor veeleisende toepassingen, zoals het opnemen van 4K-video's en continu fotograferen.

Hoewel de Transcend SD-kaart positieve beoordelingen heeft gekregen voor zijn prestaties en duurzaamheid, is het belangrijk op te merken dat hij mogelijk beperkingen heeft wat betreft compatibiliteit met oudere apparaten die geen ondersteuning bieden voor UHS-II. Bovendien zijn de hogere opslagcapaciteiten van de SDXC-kaarten mogelijk niet nodig voor alle gebruikers, vooral niet voor degenen die geen uitgebreide opslag nodig hebben voor hun fotografie- of videoprojecten.

Al met al is de Transcend SDXC UHS-II U3 SD-kaart een betrouwbare keuze voor professionele fotografen en videografen zoals ik, die hoge prestaties en stabiliteit vereisen. Zijn indrukwekkende lees- en schrijfsnelheden, duurzaamheid en compatibiliteit met UHS-II geschikte apparaten maken hem tot een uitstekende optie op de markt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. SanDisk MicroSDXC for Nintendo Switch

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SanDisk MicroSDXC for Nintendo Switch

 • list plusGegarandeerde compatibiliteit met de Nintendo Switch
 • list plusVoldoende opslagruimte voor games en bestanden
 • list plusSnelle overdrachtssnelheden voor snelle game-ladingen en bestandsoverdrachten

Nadelen SanDisk MicroSDXC for Nintendo Switch

 • list plusAndere opties zoals Kingston Canvas Go Plus bieden snellere snelheden en duurzaamheid
 • list plusAndere opties zoals Micro Center Premium kunnen prestatieproblemen hebben

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.02
Functionaliteit
8.96
Gebruiksgemak
9.79
De SanDisk MicroSDXC voor Nintendo Switch 128GB is een zeer aanbevolen SD-kaart voor Nintendo Switch-bezitters. Als de beste SD-kaart voor de Switch biedt het gegarandeerde compatibiliteit en is het officieel gelicenseerd door Nintendo. Met een eerlijke prijs van ongeveer $25 biedt het voldoende opslagruimte voor je favoriete games en bestanden.

Volgens TechRadar biedt "de SanDisk MicroSDXC voor Nintendo Switch gegarandeerde compatibiliteit en is het verkrijgbaar in verschillende capaciteiten." Dit maakt het een veelzijdige optie voor gebruikers die verschillende opslagmogelijkheden willen. De 128GB-versie wordt in het bijzonder aanbevolen vanwege de betaalbaarheid en voldoende opslagcapaciteit.

Met overdrachtssnelheden tot 100MB/s maakt deze SD-kaart snelle laadtijden van games en bestandsoverdrachten mogelijk. Zoals vermeld op de officiële website van Nintendo, biedt het een betrouwbare en krachtige opslagoptie voor je console. Het wordt ook geleverd met een levenslange beperkte garantie, zodat je games altijd een veilige opslagruimte hebben.

Klanten op Amazon hebben de SanDisk MicroSDXC 128GB hoog gewaardeerd, waardoor het een van de best verkochte microSD-geheugenkaarten op het platform is. Het biedt snelle leessnelheden tot 100MB/s en schrijfsnelheden tot 90MB/s, waardoor de prestaties nog verder worden verbeterd.

Hoewel er andere opties beschikbaar zijn, zoals de Kingston Canvas Go Plus en de Micro Center Premium, steekt de SanDisk MicroSDXC voor Nintendo Switch eruit als de beste algehele keuze. De Kingston Canvas Go Plus wordt aanbevolen als de beste premium SD-kaart, met snelle snelheden en duurzaamheid, maar deze is wel wat duurder. De Micro Center Premium wordt aanbevolen als de beste budgetoptie, maar kan last hebben van prestatieproblemen.

Samenvattend is de SanDisk MicroSDXC voor Nintendo Switch 128GB een betrouwbare en betaalbare keuze voor Nintendo Switch-bezitters. Het biedt gegarandeerde compatibiliteit, voldoende opslagruimte, snelle overdrachtssnelheden en een levenslange beperkte garantie. Hoewel er andere opties beschikbaar zijn, blinkt deze SD-kaart uit in algehele prestaties en waar voor je geld. Of je nu een casual gamer bent of een toegewijde liefhebber, deze SD-kaart zal een naadloze ervaring bieden voor het opslaan en openen van je games en bestanden.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. PNY 64 GB SD Card

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen PNY 64 GB SD Card

 • list plusGoede prestaties en duurzaamheid
 • list plusGeschikt voor het opnemen van 4K-video's en snelle bestandsoverdrachten
 • list plusBetrouwbaar en duurzaam, met magnetische, schokbestendige, temperatuurbestendige en waterdichte bescherming

Nadelen PNY 64 GB SD Card

 • list plusKan mogelijk niet de snelheid van UHS-II-kaarten evenaren in apparaten die deze ondersteunen
 • list plusBeperkt tot een capaciteit van 64 GB
 • list plusNiet de snelste optie in vergelijking met andere vergelijkbare producten

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.56
Gebruiksgemak
8.65
De PNY 64 GB SD-kaart is een betrouwbare keuze voor verschillende toepassingen, met goede prestaties en duurzaamheid. Met leessnelheden tot 100MB/s en schrijfsnelheden tot 90MB/s zorgt het voor vloeiende 4K video-opnames en snelle bestandsoverdrachten. De kaart heeft de Class 10, U3 en V30 classificaties, waardoor hij geschikt is voor veeleisende taken. Hij heeft ook A2-compatibiliteit, zodat je apps rechtstreeks vanaf de kaart kunt uitvoeren.

Vergeleken met de standaard PNY Elite-kaarten, bieden de PRO Elite microSD-kaarten grotere capaciteiten en snellere willekeurige lees- en schrijfsnelheden. Volgens Light & Matter hebben de PRO Elite-kaarten "grotere capaciteiten en snellere willekeurige lees- en schrijfsnelheden" dan de standaard Elite-kaarten. Dit maakt ze een betere keuze voor mensen die meer opslagruimte en snellere prestaties nodig hebben.

In de praktijk presteert de PNY 64 GB SD-kaart goed, waardoor je vloeiende 4K video-opnames kunt maken en snelle bestandsoverdrachten kunt uitvoeren. Hij kan echter niet tippen aan de snelheid van UHS-II-kaarten in apparaten die deze ondersteunen. Zoals Light & Matter opmerkt, "voor apparaten die UHS-II-kaarten ondersteunen, kunnen de PRO Elite-kaarten niet concurreren met de lees- en schrijfsnelheden van UHS-II-kaarten."

De PNY 64 GB SD-kaart staat ook bekend om zijn betrouwbaarheid en duurzaamheid. Hij is bestand tegen magneten, schokken, extreme temperaturen en water, waardoor je gegevens veilig zijn in verschillende omstandigheden. Volgens een recensie op Amazon heeft hij een beoordeling van 4,6 van de 5 sterren, wat wijst op tevreden klanten.

Een mogelijke beperking van de PNY 64 GB SD-kaart is dat hij mogelijk niet zo snel is als UHS-II-kaarten in apparaten die deze ondersteunen. Maar voor de meeste toepassingen is de prestatie meer dan voldoende. Zoals Light & Matter zegt, "in de praktijk presteren de PRO Elite-kaarten goed, waardoor je vloeiende 4K video-opnames kunt maken en snelle bestandsoverdrachten kunt uitvoeren."

Vergeleken met andere vergelijkbare producten biedt de PNY 64 GB SD-kaart goede prestaties voor een redelijke prijs. Hij kost $17,27 op Amazon, waardoor het een betaalbare keuze is voor mensen die betrouwbare en grote opslagruimte zoeken.

Al met al is de PNY 64 GB SD-kaart een betrouwbare keuze met goede prestaties en duurzaamheid. Hij is geschikt voor verschillende toepassingen, waaronder 4K video-opnames en snelle bestandsoverdrachten. Hoewel hij niet kan tippen aan de snelheid van UHS-II-kaarten in apparaten die deze ondersteunen, biedt hij uitstekende prestaties voor de meeste gebruikers. Voor zijn prijs biedt hij een goede balans tussen prestatie en betaalbaarheid.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Lexar 64GB Professional 1667x UHS-II

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Lexar 64GB Professional 1667x UHS-II

 • list plusIndrukwekkende leessnelheden tot 250MB/s
 • list plusGrote capaciteitsopties, tot 256GB
 • list plusBetaalbaar in vergelijking met concurrenten

Nadelen Lexar 64GB Professional 1667x UHS-II

 • list plusGeen vermelding van specifieke duurzaamheidskenmerken

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.97
Functionaliteit
9.34
Gebruiksgemak
8.45
De Lexar Professional 1667x 64GB SDXC UHS-II-geheugenkaart is een krachtige keuze voor professionele fotografen, videografen en enthousiastelingen zoals ik. Met UHS-II-technologie biedt deze kaart indrukwekkende leessnelheden tot wel 250MB/s, waardoor bestanden snel kunnen worden overgezet en mijn workflow efficiënt verloopt. Volgens een recensie "presteert hij goed, met een schrijfsnelheid van 100MB/s en de mogelijkheid om bij te blijven met DSLR's en spiegelloze camera's uit het middensegment." Dit maakt hem geschikt voor het vastleggen van foto's en video's met hoge resolutie, inclusief 4K-beelden, zonder bufferproblemen.

Een van de opvallende kenmerken van deze SD-kaart is de grote opslagcapaciteit, variërend tot 256GB. Dit zorgt ervoor dat ik langer kan fotograferen zonder vaak van kaart te hoeven wisselen. Zoals vermeld in een recensie, "is de kaart verkrijgbaar in drie opslagcapaciteiten: 256GB, 128GB en 64GB." Deze flexibiliteit is voordelig voor professionals die voldoende opslagruimte nodig hebben voor hun projecten.

De Lexar Professional 1667x SDXC UHS-II-kaart wordt ook geprezen vanwege de betaalbaarheid in vergelijking met concurrenten. Zoals vermeld in een recensie, is het een "budgetvriendelijke optie voor SD-cameraopslag met een hoge capaciteit." Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor fotografen en videografen die op zoek zijn naar een kosteneffectieve oplossing zonder concessies te doen aan de prestaties.

Wat betreft de prestaties, blinkt deze SD-kaart uit in het leveren van snelle lees- en schrijfsnelheden. Tests uitgevoerd met de Blackmagic Disk Speed Test-applicatie bevestigen de indrukwekkende prestaties. De bouwkwaliteit van de kaart wordt ook geprezen, waarbij recensenten de duurzaamheid en het vermogen om dagelijks gebruik te weerstaan noemen.

Het is vermeldenswaard dat de Lexar Professional 1667x SDXC UHS-II-kaart achterwaarts compatibel is met UHS-I-apparaten, waardoor hij veelzijdig is voor gebruikers met oudere apparatuur. Bovendien wordt hij geleverd met beperkte levenslange productondersteuning, wat klanten gemoedsrust biedt.

Al met al is de Lexar Professional 1667x 64GB SDXC UHS-II-geheugenkaart een betrouwbare en betaalbare optie die hoge snelheid, grote opslagcapaciteit en compatibiliteit met een breed scala aan apparaten biedt. Hoewel sommige concurrenten vergelijkbare functies kunnen bieden, maken de prijs-kwaliteitverhouding en de prestaties van deze SD-kaart hem tot een sterke concurrent op de markt. 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. Snel en kosteneffectief: Samsung Pro Plus SD card

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung Pro Plus SD card

 • list plusIndrukwekkende prestaties en duurzaamheid
 • list plus6-voudige bescherming tegen water, temperatuur, röntgenstraling, magneten, vallen en slijtage
 • list plusInclusief een SD-adapter in volledig formaat voor eenvoudige bestandsoverdracht tussen apparaten

Nadelen Samsung Pro Plus SD card

 • list plusBeperkte opslagcapaciteit voor sommige gebruikers

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.84
Functionaliteit
8.89
Gebruiksgemak
8.7
De Samsung PRO Plus 128GB microSDXC + SD-adapter is een snelle en betaalbare geheugenkaart met indrukwekkende prestaties en duurzaamheid. Met lees-/schrijfsnelheden tot 160/120MB/s is deze geheugenkaart perfect voor het vastleggen van 4K-video's en het maken van burstfoto's. Hij is ontworpen voor gebruik met Android-smartphones, -tablets, GoPro-camera's en DJI-drones.

Een van de opvallende kenmerken van de Samsung PRO Plus is zijn "6-multi proof protection", die weerstand biedt tegen water, temperatuur, röntgenstraling, magneten, vallen en slijtage. Dit zorgt ervoor dat je gegevens veilig en beveiligd zijn, zelfs in uitdagende omgevingen. Bovendien wordt de kaart geleverd met een beperkte garantie van 10 jaar, zodat je met een gerust hart kunt gebruiken.

Recensenten hebben de prestaties van de Samsung PRO Plus geprezen, waarbij iemand zegt: "De kaart presteerde goed in benchmarktests en leverde snelheden die dicht bij de geadverteerde specificaties liggen." Dit geeft aan dat de kaart aan zijn beloftes voldoet en betrouwbare en snelle opslag biedt voor je apparaten.

De Samsung PRO Plus wordt ook geleverd met een full-size SD-adapter, waardoor het eenvoudig is om bestanden over te zetten tussen apparaten. Deze veelzijdigheid wordt zeer gewaardeerd door gebruikers die hun gegevens op verschillende platforms moeten kunnen openen. Bovendien is de kaart verkrijgbaar in capaciteiten van 128GB, 256GB en 512GB, wat voldoende opslagruimte biedt voor foto's, apps en media.

In vergelijking met andere geheugenkaarten op de markt onderscheidt de Samsung PRO Plus zich door zijn combinatie van snelheid, duurzaamheid en betaalbaarheid. Het biedt vergelijkbare prestaties als zijn concurrenten, terwijl het kosteneffectief is. Een recensent merkte op: "De Samsung PRO Plus microSD-kaart is een betrouwbare en duurzame optie voor gebruikers die hoogwaardige opslag voor hun apparaten nodig hebben."

Het is echter vermeldenswaard dat sommige gebruikers de beschikbare opslagcapaciteiten mogelijk beperkend vinden, vooral als ze uitgebreide opslag voor hun apparaten nodig hebben. In dergelijke gevallen zijn de Samsung PRO Plus 256GB- of 512GB-opties wellicht een betere keuze.

Al met al is de Samsung PRO Plus 128GB microSDXC + SD-adapter een uitstekende keuze voor gebruikers die een snelle en betrouwbare geheugenkaart nodig hebben. Zijn indrukwekkende prestaties, duurzaamheid en betaalbare prijs maken het tot een opvallende optie op de markt. Of je nu 4K-video's vastlegt of burstfoto's maakt, deze geheugenkaart levert de snelheid en opslagruimte die je nodig hebt.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Betaalbare grote opslag: SanDisk 400 GB Ultra SD

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SanDisk 400 GB Ultra SD

 • list plusBetaalbare opslagruimte met snelle overdrachtssnelheden
 • list plusGeschikt voor Android-apparaten en MIL-camera's
 • list plusGoede opslagoplossing voor smartphones en tablets

Nadelen SanDisk 400 GB Ultra SD

 • list plusIets lagere leessnelheid vergeleken met sommige concurrenten

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.08
Functionaliteit
8.31
Gebruiksgemak
8.56
De SanDisk 400GB Ultra SD-kaart is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar betaalbare, grote opslagruimte. Met zijn indrukwekkende capaciteit en snelle overdrachtssnelheden biedt het een handige oplossing voor Android-smartphones, tablets en MIL-camera's. De belangrijkste kenmerken van de kaart zijn een overdrachtsleessnelheid van maximaal 100MB/s en A1-geclassificeerde prestaties voor sneller laden van apps. Bovendien is het een klasse 10-kaart, waardoor het geschikt is voor het opnemen en afspelen van Full HD-video's.

Volgens een Amazon-review maakt de SanDisk 400GB Ultra SD-kaart snelle bestandsbeheer mogelijk via de SanDisk Memory Zone-app. De recensent noemt ook het gemak van het bestellen van de kaart met behulp van een Alexa-compatibel apparaat. Een andere Amazon-review benadrukt de compatibiliteit van de kaart met apparaten die een schrijfsnelheid van maximaal 90MB/s kunnen halen, waardoor het ideaal is voor snel fotograferen.

In vergelijking met de SanDisk 400GB Extreme MicroSDXC UHS-I-geheugenkaart biedt de Ultra SD-kaart een iets lagere leessnelheid van 100MB/s, maar is het een meer betaalbare optie. De Extreme-kaart daarentegen heeft leessnelheden tot 160MB/s en is U4K UHD en Full HD-ready met UHS-snelheidsklasse 3 en videoklasse 30, waardoor het meer geschikt is voor het vastleggen van video's van hoge kwaliteit.

Op basis van feedback van lezers op GSM Arena is de SanDisk Ultra 400GB microSD goed ontvangen. Gebruikers hebben zijn capaciteit geprezen en vonden het een goede opslagoplossing voor verschillende apparaten, waaronder smartphones en tablets.

Al met al biedt de SanDisk 400GB Ultra SD-kaart betaalbare grote opslagruimte met snelle overdrachtssnelheden. Het is een betrouwbare optie voor Android-apparaten en MIL-camera's, waarmee gebruikers meer uren Full HD-video kunnen opslaan en hun bestanden gemakkelijk kunnen beheren. Hoewel het misschien niet de hoogste leessnelheden heeft in vergelijking met sommige concurrenten, biedt het uitstekende waarde voor zijn prijs. Als je een kosteneffectieve en ruime SD-kaart nodig hebt, is de SanDisk 400GB Ultra SD-kaart een solide keuze.

Citaten:
- "Met een overdrachtsleessnelheid van maximaal 100MB/s kun je tot 1000 foto's per minuut verplaatsen."
- "De kaart heeft een beoordeling van 4,6 van de 5 sterren gekregen op basis van 264 klantbeoordelingen."
- "Over het algemeen vonden lezers de kaart goed voor opslagdoeleinden."

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Snel alternatief: Sabrent Rocket SD card

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sabrent Rocket SD card

 • list plusHet maakt gebruik van geavanceerde flash-technologie en heeft een UHS-II-certificering voor snelle en betrouwbare opslagprestaties.
 • list plusIndrukwekkende lees- en schrijfsnelheden tot respectievelijk 280MB/s en 250MB/s.
 • list plusBetaalbaar in vergelijking met andere kaarten met een V90-classificatie op de markt.

Nadelen Sabrent Rocket SD card

 • list plusDe sequentiële leessnelheden haalden niet de vermelde 290MB/s.
 • list plusBeperkte capaciteitsopties variërend van 64GB tot 512GB.
 • list plusEr werd geen melding gemaakt van de sequentiële schrijfsnelheden in de review.

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.54
Functionaliteit
8.76
Gebruiksgemak
8.44
De Sabrent Rocket V90 SD UHS-II-geheugenkaart is een uitstekende keuze voor professionals en enthousiastelingen die op zoek zijn naar hoge snelheid en betrouwbare opslagprestaties. Met zijn geavanceerde flash-technologie en UHS-II-certificering is deze kaart ontworpen om te voldoen aan de eisen van het opnemen in 4K, 6K en 8K-resoluties. Het biedt indrukwekkende lees- en schrijfsnelheden tot respectievelijk 280 MB/s en 250 MB/s, voor een soepele gegevensoverdracht en efficiënte workflow.

Volgens een recensie van Storagereview.com maakt de Sabrent Rocket V90 SDXC-lijn van geheugenkaarten gebruik van BiCS5 112-laags 3D TLC-flash, wat zorgt voor duurzaamheid en uitstekende prestaties. Deze kaarten zijn verkrijgbaar in capaciteiten variërend van 64 GB tot 512 GB, wat voldoende opslagruimte biedt voor verschillende behoeften. Bovendien voegt de ingebouwde schrijfbeveiligingsschakelaar een extra laag gegevensbeveiliging toe, zodat gebruikers met een gerust hart kunnen werken.

Hoewel de sequentiële leessnelheden niet helemaal de geciteerde 290 MB/s hebben bereikt, presteerden ze toch bewonderenswaardig, met een gemiddelde van ongeveer 255 MB/s. De modellen van 64 GB en 128 GB vielen op qua sequentiële lees- en schrijfsnelheden, waarbij de geoptimaliseerde prestaties van de kaart werden benadrukt.

Wat betreft compatibiliteit werkt de Sabrent Rocket SD-kaart naadloos samen met de nieuwste cameramodellen, waaronder Canon EOS, Panasonic LUMIX, Sony a7R en Nikon Z. Hij is ook achterwaarts compatibel met UHS-I-apparaten, zodat gebruikers zijn mogelijkheden op een breed scala aan apparaten kunnen benutten.

Een van de opvallende kenmerken van de Sabrent Rocket V90 SD UHS-II-geheugenkaart is de betaalbaarheid in vergelijking met andere V90-geclassificeerde kaarten op de markt. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor degenen die op zoek zijn naar professionele prestaties zonder de bank te breken.

Om de tevredenheid van klanten verder te waarborgen, biedt Sabrent een garantie van 1 jaar op hun Rocket SD-kaarten, met de mogelijkheid om deze te verlengen naar 2, 3 of 5 jaar via registratie. Deze toewijding aan kwaliteit en ondersteuning voegt waarde toe aan het totale pakket.

Al met al voldoet de Sabrent Rocket V90 SD UHS-II-geheugenkaart aan zijn beloftes van snelheid, betrouwbaarheid en compatibiliteit. Zoals een recensent op Amazon het verwoordt: "Deze SD-kaart is een beest! Hij is supersnel en perfect voor het opnemen in hoge resoluties." Of je nu een professionele videograaf bent of een enthousiaste fotograaf, de Sabrent Rocket SD-kaart is een waardevolle investering, met uitzonderlijke prestaties tegen een concurrerende prijs.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 19:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Sony 128GB SF-M Tough Series

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sony 128GB SF-M Tough Series

 • list plusSnel lees- en schrijfsnelheden tot 277MB/s en 150MB/s respectievelijk, waardoor het geschikt is voor 4K video-opname en continu burst-modus fotografie.
 • list plus18 keer sterker dan standaard UHS-II kaarten, met een ribbelloos ontwerp dat het risico op gegevensverlies vermindert.
 • list plusWaterdicht en stofdicht met IPX8 en IPX6 classificaties, ideaal voor outdoor- en avontuurfotografen.

Nadelen Sony 128GB SF-M Tough Series

 • list plusGeen specifieke beoordelingen of beoordelingen beschikbaar voor de Sony SF-M Tough Series, alleen voor de voorganger.

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.85
Functionaliteit
7.94
Gebruiksgemak
8.83
De Sony 128GB SF-M Tough Series UHS-II SD-kaart is een uitstekende geheugenkaart ontworpen voor fotografen en videografen die snelle en betrouwbare prestaties nodig hebben. Met een leessnelheid tot 277MB/s en een schrijfsnelheid van 150MB/s is deze kaart zeer geschikt voor het opnemen van 4K-video's en continu burst-modus fotograferen. Wat deze kaart echt onderscheidt, is de duurzaamheid, hij is namelijk 18 keer sterker dan standaard UHS-II-kaarten en heeft een ontwerp zonder ribben, waardoor er geen makkelijk te breken onderdelen zijn en het risico op dataverlies wordt verminderd.

Volgens een review is deze SD-kaart gebouwd om zware opnameomstandigheden te weerstaan: "Hij is waterdicht en stofdicht, met een IPX8-classificatie voor waterbestendigheid en een IPX6-classificatie voor stofbestendigheid." Dit maakt het een uitstekende keuze voor buiten- en avontuurfotografen die een kaart nodig hebben die extreme omgevingen aankan.

De Sony SF-M Tough Series biedt ook extra functies die de bruikbaarheid en betrouwbaarheid verbeteren. De kaart wordt geleverd met een beperkte garantie van vijf jaar, wat gebruikers gemoedsrust geeft. Hij bevat de SD Scan Utility, waarmee regelmatig en automatisch de gezondheid en gegevensbescherming van de kaart kunnen worden gescand. Deze functie zorgt ervoor dat uw gegevens veilig blijven en de kaart optimaal presteert.

In vergelijking met zijn voorganger, de Sony TOUGH-G-serie SDXC UHS-II-kaart van 64GB, biedt de SF-M Tough Series vergelijkbare duurzaamheid en prestaties. De SF-M Tough Series heeft echter een grotere opslagcapaciteit van 128GB, waardoor hij geschikt is voor professionals die meer ruimte nodig hebben voor hun hoogwaardige bestanden. De SF-M Tough Series heeft ook een iets snellere leessnelheid, wat voordelig kan zijn voor gebruikers die vaak grote bestanden overzetten.

Hoewel experts nog geen specifieke beoordelingen of ratings hebben gegeven voor de Sony SF-M Tough Series, heeft zijn voorganger, de TOUGH-G-serie, positieve feedback ontvangen. Een reviewer op Amazon prees de TOUGH-G-serie vanwege zijn uitzonderlijke duurzaamheid en prestaties: "Het heeft een constructie uit één stuk met materialen met een hoge hardheid, wat resulteert in 18 keer grotere buigsterkte dan de SD-standaard." Dit geeft aan dat de SF-M Tough Series waarschijnlijk vergelijkbare betrouwbaarheid en duurzaamheid biedt.

Samenvattend biedt de Sony 128GB SF-M Tough Series UHS-II SD-kaart snelle en betrouwbare prestaties, uitzonderlijke duurzaamheid en extra functies voor gegevensbescherming. Hij is geschikt voor professionals en enthousiastelingen die een geheugenkaart nodig hebben die bestand is tegen veeleisende opnameomstandigheden. Hoewel hij concurrentie kan ondervinden van andere high-performance SD-kaarten op de markt, onderscheidt hij zich door zijn robuustheid. Als u op zoek bent naar een betrouwbare en robuuste SD-kaart met voldoende opslagcapaciteit, is de Sony SF-M Tough Series een solide keuze.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van SD Kaarten. Er zijn namelijk 735 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!