Wat is de beste vlog camera van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 25 september, 2023

Het kopen van een goede vlog camera is een lastige uitdaging. Wat is de beste vlog camera van 2023? Na het analyseren van 66 vlog camera's kwam de Geen onderwerp Vlog camera voor premium zwart als beste getest uit onze vlog camera-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de vlog camera's, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 vlog camera's-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame vlog camera-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste vlog camera's

1Score: 10
Geen onderwerp Vlog camera voor premium zwart
Geen onderwerp Vlog camera voor premium zwart
Geen onderwerp
Ga naar laagste prijs
2Score: 10
Geen onderwerp 4K Vlog Camera premium zwart
Geen onderwerp 4K Vlog Camera premium zwart
Geen onderwerp
Ga naar laagste prijs
3Score: 10
‘Merkloos’’ DC IN-5V zwart
‘Merkloos’’ DC IN-5V zwart
Geen onderwerp
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.9
G.P.M Vlog camera voor beginners
G.P.M Vlog camera voor beginners
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.9
Camera Kinderen - Fototoestel Videocamera zwart
Beste Vlog camera voor beginners
Camera Kinderen - Fototoestel Videocamera zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.8
NODIJA Vlogcamera zwart
NODIJA Vlogcamera zwart
NODIJA
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.8
Andoer - Vlog Camera Voor zwart
Andoer - Vlog Camera Voor zwart
Andoer
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.8
Canon PowerShot V10 Vlogging Kit zwart
Canon PowerShot V10 Vlogging Kit zwart
Canon
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.8
Sony Cybershot DSC-RX100 III zwart
Sony Cybershot DSC-RX100 III zwart
Sony
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.7
Panasonic Lumix DC-TZ90 zwart 1
Beste Vlog camera voor reizigers
Panasonic Lumix DC-TZ90 zwart 1
Panasonic
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Vlog Camera Koopgids

Wil je graag vlogs maken, of maak je al vlogs en wil je de kwaliteit van de videomateriaal verbeteren? Dan kan een goede vlog camera natuurlijk niet ontbreken! Daarom lees je hier handige informatie en weetjes over de beste vlog camera.

Wat is het verschil tussen een normale camera en een vlog camera?

Met een 'normale camera' bedoelt men meestal een compactcamera of een systeemcamera. Dit zijn camera's die erg geschikt zijn om in huiselijke sferen leuke foto's en video's te maken. Professionele fotografen gebruiken een spiegelreflexcamera. Deze camera's en lenzen leveren geweldige kwaliteit, maar zijn groot, zwaar en gecompliceerd. Om te vloggen zijn spiegelreflexcamera's dus minder handig.

Een vlog camera is niet een aparte soort camera. Het gaat dan om compactcamera's of systeemcamera's met bepaalde eigenschappen die erg handig zijn tijdens het vloggen. Een kantelbaar scherm is bijvoorbeeld erg belangrijk, zodat je ziet wat je filmt wanneer de lens op jezelf gericht is.

Een grote, zware camera is erg onhandig en daarom zijn vlog camera's vaak lekker compact. De opnamekwaliteit van een vlog camera is dan ook relatief hoog ten opzichte van het formaat. Ten slotte is autofocus bij vlog camera's een belangrijke functie. Als je rondloopt en veel in beweging bent, past de focus van de camera zich automatisch aan, waardoor je beeldmateriaal altijd scherp is.

Kun je de lenzen van vlog camera's verwisselen?

In bepaalde gevallen kun je de lens van een vlog camera verwisselen. 'Vlog camera' is eigenlijk verzamelnaam voor compact- en systeemcamera's met bepaalde eigenschappen die handig zijn bij het vloggen. Omdat het niet een losstaand type camera is, verschilt de mogelijkheid om lenzen te verwisselen per camera.

Is de vlog camera een systeemcamera, dan kun je de lenzen verwisselen. Compactcamera's hebben één vaste lens die je niet kunt verwisselen. Wil je graag de lens kunnen wisselen, let er dan op dat jouw nieuwe vlog camera een systeemcamera is.

Zit er WiFi op vlog camera's?

Op bijna alle nieuwe camera's zit WiFi, en in het geval van vlog camera's geldt dat voor alle modellen. Als je een vlog camera koopt kun je er dus vanuit gaan dat er WiFi op zit.

Als een camera WiFi heeft koppel je jouw smartphone en bedien je zo de camera. Ook download je handige apps voor je camera en kun je opnames meteen posten op social media. Daarnaast kun je foto's en opnames meteen opslaan in een cloud, zodat je niet afhankelijk bent van een geheugenkaartje en materiaal niet zomaar kwijtraakt.

Waar let je op als je een vlog camera koopt?

Een goede vlog camera is een licht, compact apparaat met een kantelbaar scherm dat beelden van hoogwaardige kwaliteit schiet. Om met de beste vlog camera te eindigen, let je op een aantal details.

De beeldkwaliteit bepaalt hoe scherp het videomateriaal wordt. Full HD zorgt voor redelijk scherp beeld op kleine tot middelgrote schermen. Wil je haarscherp beeld op grote schermen, dan heb je extra kwaliteit nodig en ga je voor Ultra HD, oftewel 4K.

Wil je jezelf filmen, dan is een touchscreen erg handig. Wanneer het kantelbare scherm op jou gericht is, bedien je de camera met het touchscreen. Je hoeft dan niet de camera weer om te draaien om te knoppen te zien en gaat gewoon lekker door met vloggen.

Als je regelmatig buiten vlogt ,krijg je hoogstwaarschijnlijk te maken met regenbuien. Misschien wil je ook in pretparken en waterparken filmen. Dan komt een waterbestendige vlog camera goed van pas! Let wel op het verschil tussen spatwaterdicht en volledig waterdicht, en kies daarbij wat het beste bij jouw gebruik past.

Ten slotte gaat de batterij van een goede vlog camera zo lang mogelijk mee. Je let dan op de batterijcapaciteit die wordt uitgedrukt in mAh. Hoe hoger de mAh waarde, des te groter de batterijcapaciteit, waardoor de batterij langer meegaat.

Welke accessoires horen bij een vlog camera?

Er zijn een aantal camera accessoires die erg praktisch zijn tijdens het vloggen. Film je vaak jezelf op een vaste plek, dan kan een statief niet ontbreken. Om jezelf makkelijk onderweg en buiten te filmen gebruik je een selfie stick. Vaak zie je dat smartphones op selfie sticks worden gebruikt, maar ze zijn er ook voor camera's. Vereiste is dan wel dat de camera niet al te zwaar is.

Een gimbal lijkt op een selfie stick en stabiliseert je beeld. Je kunt dus rennen zonder dat je dit terug ziet in je beeld. Afhankelijk van de kwaliteit van de gimbal zie je misschien nog een beetje geschommel in de video terug of juist helemaal niks, maar het resultaat is hoe dan ook beter dan wat je krijgt zonder een gimbal.

Verder is een camerahoes of beschermende tas voor je camera geen harde eis, maar wel zo veilig. Heb je geen speciale tas of hoes voor je vlog camera? Bescherm de lens dan in ieder geval met een lenskapje.

hero illustration

Hoe testen we vlog camera's?

Om de beste vlog camera te bepalen, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze vlog camera-test hebben we 66 vlog camera's geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze vlog camera-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 buitenstaande expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze vlog camera-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen vlog camera-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van de beste vlog camera in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 66 vlog camera's te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste vlog camera's in een handige lijst

1. Geen onderwerp Vlog camera voor premium zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.5

Wil jij beginnen met je eigen vlogs op te nemen? De Vlog camera voor beginners van Verkoopmarkt.nl is precies wat je nodig hebt! Met een ultraheldere lens van volledig glas en een 7,6cm kantelbaar schermpje, is deze camera perfect voor selfies, vloggen en zelfs als webcam. Met een 48MP beeldresolutie en 4K HD videoresolutie, ben je verzekerd van prachtige beelden. Bovendien ondersteunt deze camera tal van handige functies zoals slow motion video, timelapse fotografie en draadloze overdracht naar je smartphone. Bestel nu de ultieme vlog camera voor kinderen en beginners en start jouw vlogavontuur vandaag nog! Ultra-high-definition video-opname in 4K voor de beste kwaliteit beelden: Deze vlog camera voor beginners van Verkoopmarkt.nl biedt de mogelijkheid om in 4K-resolutie te filmen, wat resulteert in ultra-heldere video's van professionele kwaliteit. Hiermee kun je jouw vlogs naar een hoger niveau tillen en je publiek imponeren. 180° kantelbaar LCD-scherm voor de perfecte selfie: Het 7,6 cm LCD-scherm van deze vlog camera is volledig kantelbaar, waardoor het ideaal is voor het maken van selfies en vlogs. Je kunt het scherm eenvoudig naar de gewenste hoek draaien om ervoor te zorgen dat je altijd het perfecte shot krijgt. Bovendien kun je het scherm ook gebruiken als webcam, zodat je gemakkelijk live kunt streamen. Grootste flexibiliteit met wide en macro lens: Met deze vlog camera kun je aan al je creatieve behoeften voldoen. Dankzij de wide en macro lens heb je de mogelijkheid om adembenemende panorama-opnamen te maken of juist indrukwekkende close-up shots. Of je nu landschappen wilt vastleggen of de kleinste details wilt laten zien, deze camera zorgt ervoor dat je altijd het gewenste resultaat behaalt. 1. Heeft de camera een autofocus functie? Ja, deze camera is uitgerust met een autofocus functie, waardoor je gemakkelijk scherpe en heldere beelden kunt vastleggen. 2. Kan ik deze camera als webcam gebruiken? Ja, deze camera ondersteunt de functie om als webcam te worden gebruikt. Hij is compatibel met Windows 7 en hogere systemen, evenals met MAC-systemen. 3. Kan ik opnemen terwijl ik de camera aan het opladen ben? Ja, deze camera ondersteunt het opnemen terwijl hij wordt opgeladen. Dit is handig als je langere opnamesessies hebt en ervoor wilt zorgen dat je camera niet zonder batterij komt te zitten. 4. Kan ik deze camera aansluiten op andere apparaten via een HD interface? Ja, deze camera ondersteunt HD interface output, waardoor je hem kunt aansluiten op andere apparaten zoals televisies of monitors om je opnames op een groter scherm te bekijken. 5. Kan ik een externe microfoon aansluiten op deze camera voor betere geluidskwaliteit? Ja, deze camera ondersteunt het aansluiten van een externe microfoon, zodat je een betere geluidskwaliteit kunt opnemen voor je video's. 6. Kan ik deze camera bedienen via een Wi-Fi verbinding en een app? Ja, deze camera ondersteunt de Wi-Fi (APP) control functie, waardoor je de camera kunt bedienen, instellingen kunt aanpassen, real-time previews kunt bekijken en opnames kunt afspelen via een verbinding met een app op je smartphone of tablet. 7. Kan ik time-lapse video's opnemen met deze camera? Ja, deze camera ondersteunt time-lapse video-opnames, waarmee je langzame, spannende beelden kunt maken van bijvoorbeeld een zonsondergang of een bouwproces. 8. Kan ik slow motion video's opnemen met deze camera? Ja, deze camera ondersteunt slow motion video-opnames, waarmee je actie momenten kunt vertragen en op een indrukwekkende manier kunt vastleggen. 9. Kan ik video's pauzeren tijdens het opnemen? Ja, deze camera ondersteunt het pauzeren van video-opnames, zodat je gemakkelijk kunt overschakelen tussen verschillende scènes zonder meerdere bestanden te hoeven maken. 10. Heeft deze camera een LED-fill light functie? Ja, deze camera is uitgerust met een LED-fill light functie, waardoor je betere belichting hebt tijdens het opnemen van video's of het maken van foto's in omstandigheden met weinig licht. Inhoud van je bestelling 1x digitale camera 1x macro lens 1x wide lens 1x lenskap 1x 64gb micro sd 2x batterij 1x usbkabel 1x Engelse handleiding 1x Nederlandse handleiding 1x batterij-oplaad station 100% Tevredenheidsgarantie We hechten veel waarde aan de veiligheid en kwaliteit van onze Digitale camera's. Daarom bieden we jou altijd 100% garantie. Wanneer je niet tevreden bent mag je het product binnen 30 dagen retourneren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

2. Geen onderwerp 4K Vlog Camera premium zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.8

Wil jij beginnen met je eigen vlogs op te nemen? De Vlog camera voor beginners van Verkoopmarkt.nl is precies wat je nodig hebt! Met een ultraheldere lens van volledig glas en een 7,6cm kantelbaar schermpje, is deze camera perfect voor selfies, vloggen en zelfs als webcam. Met een 48MP beeldresolutie en 4K HD videoresolutie, ben je verzekerd van prachtige beelden. Bovendien ondersteunt deze camera tal van handige functies zoals slow motion video, timelapse fotografie en draadloze overdracht naar je smartphone. Bestel nu de ultieme vlog camera voor kinderen en beginners en start jouw vlogavontuur vandaag nog! Ultra-high-definition video-opname in 4K voor de beste kwaliteit beelden: Deze vlog camera voor beginners van Verkoopmarkt.nl biedt de mogelijkheid om in 4K-resolutie te filmen, wat resulteert in ultra-heldere video's van professionele kwaliteit. Hiermee kun je jouw vlogs naar een hoger niveau tillen en je publiek imponeren. 180° kantelbaar LCD-scherm voor de perfecte selfie: Het 7,6 cm LCD-scherm van deze vlog camera is volledig kantelbaar, waardoor het ideaal is voor het maken van selfies en vlogs. Je kunt het scherm eenvoudig naar de gewenste hoek draaien om ervoor te zorgen dat je altijd het perfecte shot krijgt. Bovendien kun je het scherm ook gebruiken als webcam, zodat je gemakkelijk live kunt streamen. Grootste flexibiliteit met wide en macro lens: Met deze vlog camera kun je aan al je creatieve behoeften voldoen. Dankzij de wide en macro lens heb je de mogelijkheid om adembenemende panorama-opnamen te maken of juist indrukwekkende close-up shots. Of je nu landschappen wilt vastleggen of de kleinste details wilt laten zien, deze camera zorgt ervoor dat je altijd het gewenste resultaat behaalt. 1. Heeft de camera een autofocus functie? Ja, deze camera is uitgerust met een autofocus functie, waardoor je gemakkelijk scherpe en heldere beelden kunt vastleggen. 2. Kan ik deze camera als webcam gebruiken? Ja, deze camera ondersteunt de functie om als webcam te worden gebruikt. Hij is compatibel met Windows 7 en hogere systemen, evenals met MAC-systemen. 3. Kan ik opnemen terwijl ik de camera aan het opladen ben? Ja, deze camera ondersteunt het opnemen terwijl hij wordt opgeladen. Dit is handig als je langere opnamesessies hebt en ervoor wilt zorgen dat je camera niet zonder batterij komt te zitten. 4. Kan ik deze camera aansluiten op andere apparaten via een HD interface? Ja, deze camera ondersteunt HD interface output, waardoor je hem kunt aansluiten op andere apparaten zoals televisies of monitors om je opnames op een groter scherm te bekijken. 5. Kan ik een externe microfoon aansluiten op deze camera voor betere geluidskwaliteit? Ja, deze camera ondersteunt het aansluiten van een externe microfoon, zodat je een betere geluidskwaliteit kunt opnemen voor je video's. 6. Kan ik deze camera bedienen via een Wi-Fi verbinding en een app? Ja, deze camera ondersteunt de Wi-Fi (APP) control functie, waardoor je de camera kunt bedienen, instellingen kunt aanpassen, real-time previews kunt bekijken en opnames kunt afspelen via een verbinding met een app op je smartphone of tablet. 7. Kan ik time-lapse video's opnemen met deze camera? Ja, deze camera ondersteunt time-lapse video-opnames, waarmee je langzame, spannende beelden kunt maken van bijvoorbeeld een zonsondergang of een bouwproces. 8. Kan ik slow motion video's opnemen met deze camera? Ja, deze camera ondersteunt slow motion video-opnames, waarmee je actie momenten kunt vertragen en op een indrukwekkende manier kunt vastleggen. 9. Kan ik video's pauzeren tijdens het opnemen? Ja, deze camera ondersteunt het pauzeren van video-opnames, zodat je gemakkelijk kunt overschakelen tussen verschillende scènes zonder meerdere bestanden te hoeven maken. 10. Heeft deze camera een LED-fill light functie? Ja, deze camera is uitgerust met een LED-fill light functie, waardoor je betere belichting hebt tijdens het opnemen van video's of het maken van foto's in omstandigheden met weinig licht. Inhoud van je bestelling 1x digitale camera 1x macro lens 1x wide lens 1x lenskap 1x 64gb micro sd 2x batterij 1x usbkabel 1x Engelse handleiding 1x Nederlandse handleiding 1x batterij-oplaad station 100% Tevredenheidsgarantie We hechten veel waarde aan de veiligheid en kwaliteit van onze Digitale camera's. Daarom bieden we jou altijd 100% garantie. Wanneer je niet tevreden bent mag je het product binnen 30 dagen retourneren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

3. ‘Merkloos’’ DC IN-5V zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.4

Wil jij beginnen met je eigen vlogs op te nemen? De Vlog camera voor beginners van Verkoopmarkt.nl is precies wat je nodig hebt! Met een ultraheldere lens van volledig glas en een 7,6cm kantelbaar schermpje, is deze camera perfect voor selfies, vloggen en zelfs als webcam. Met een 48MP beeldresolutie en 4K HD videoresolutie, ben je verzekerd van prachtige beelden. Bovendien ondersteunt deze camera tal van handige functies zoals slow motion video, timelapse fotografie en draadloze overdracht naar je smartphone. Bestel nu de ultieme vlog camera voor kinderen en beginners en start jouw vlogavontuur vandaag nog! Ultra-high-definition video-opname in 4K voor de beste kwaliteit beelden: Deze vlog camera voor beginners van Verkoopmarkt.nl biedt de mogelijkheid om in 4K-resolutie te filmen, wat resulteert in ultra-heldere video's van professionele kwaliteit. Hiermee kun je jouw vlogs naar een hoger niveau tillen en je publiek imponeren. 180° kantelbaar LCD-scherm voor de perfecte selfie: Het 7,6 cm LCD-scherm van deze vlog camera is volledig kantelbaar, waardoor het ideaal is voor het maken van selfies en vlogs. Je kunt het scherm eenvoudig naar de gewenste hoek draaien om ervoor te zorgen dat je altijd het perfecte shot krijgt. Bovendien kun je het scherm ook gebruiken als webcam, zodat je gemakkelijk live kunt streamen. Grootste flexibiliteit met wide en macro lens: Met deze vlog camera kun je aan al je creatieve behoeften voldoen. Dankzij de wide en macro lens heb je de mogelijkheid om adembenemende panorama-opnamen te maken of juist indrukwekkende close-up shots. Of je nu landschappen wilt vastleggen of de kleinste details wilt laten zien, deze camera zorgt ervoor dat je altijd het gewenste resultaat behaalt. 1. Heeft de camera een autofocus functie? Ja, deze camera is uitgerust met een autofocus functie, waardoor je gemakkelijk scherpe en heldere beelden kunt vastleggen. 2. Kan ik deze camera als webcam gebruiken? Ja, deze camera ondersteunt de functie om als webcam te worden gebruikt. Hij is compatibel met Windows 7 en hogere systemen, evenals met MAC-systemen. 3. Kan ik opnemen terwijl ik de camera aan het opladen ben? Ja, deze camera ondersteunt het opnemen terwijl hij wordt opgeladen. Dit is handig als je langere opnamesessies hebt en ervoor wilt zorgen dat je camera niet zonder batterij komt te zitten. 4. Kan ik deze camera aansluiten op andere apparaten via een HD interface? Ja, deze camera ondersteunt HD interface output, waardoor je hem kunt aansluiten op andere apparaten zoals televisies of monitors om je opnames op een groter scherm te bekijken. 5. Kan ik een externe microfoon aansluiten op deze camera voor betere geluidskwaliteit? Ja, deze camera ondersteunt het aansluiten van een externe microfoon, zodat je een betere geluidskwaliteit kunt opnemen voor je video's. 6. Kan ik deze camera bedienen via een Wi-Fi verbinding en een app? Ja, deze camera ondersteunt de Wi-Fi (APP) control functie, waardoor je de camera kunt bedienen, instellingen kunt aanpassen, real-time previews kunt bekijken en opnames kunt afspelen via een verbinding met een app op je smartphone of tablet. 7. Kan ik time-lapse video's opnemen met deze camera? Ja, deze camera ondersteunt time-lapse video-opnames, waarmee je langzame, spannende beelden kunt maken van bijvoorbeeld een zonsondergang of een bouwproces. 8. Kan ik slow motion video's opnemen met deze camera? Ja, deze camera ondersteunt slow motion video-opnames, waarmee je actie momenten kunt vertragen en op een indrukwekkende manier kunt vastleggen. 9. Kan ik video's pauzeren tijdens het opnemen? Ja, deze camera ondersteunt het pauzeren van video-opnames, zodat je gemakkelijk kunt overschakelen tussen verschillende scènes zonder meerdere bestanden te hoeven maken. 10. Heeft deze camera een LED-fill light functie? Ja, deze camera is uitgerust met een LED-fill light functie, waardoor je betere belichting hebt tijdens het opnemen van video's of het maken van foto's in omstandigheden met weinig licht. Inhoud van je bestelling 1x digitale camera 1x macro lens 1x wide lens 1x lenskap 1x externe microfoon 1x ledlicht 1x 64gb micro sd 2x batterij 1x usbkabel 1x Engelse handleiding 1x Nederlandse handleiding 1x batterij-oplaad station 100% Tevredenheidsgarantie We hechten veel waarde aan de veiligheid en kwaliteit van onze Digitale camera's. Daarom bieden we jou altijd 100% garantie. Wanneer je niet tevreden bent mag je het product binnen 30 dagen retourneren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

4. G.P.M Vlog camera voor beginners

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen G.P.M Vlog camera voor beginners

 • list plusEen pluspunt van deze vlog camera is de hoge resolutie.
 • list plusDe prijs van deze vlog camera is redelijk.
 • list plusEen ander voordeel van deze vlog camera is dat het klein en draagbaar is.

Nadelen G.P.M Vlog camera voor beginners

 • list plusDeze vlog camera heeft geen externe microfoon.
 • list plusEen minpunt van deze vlog camera is de beperkte accuduur.
 • list plusDeze vlog camera heeft geen stabilisatiefunctie.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.8

Hey vloggers! Ben je op zoek naar een betaalbare en gebruiksvriendelijke vlog camera? Dan is de G.P.M digitale camera zeker iets voor jou! Met een 48MP beeldresolutie en 4K HD videoresolutie, zorgt deze camera voor haarscherpe beelden en video's. De ultraheldere lens van volledig glas en 6 asferische en 2 bolvormige lenzen zorgen voor een breed en helder zicht, ideaal voor close-up shots of panorama opnames.

Maar wat deze vlog camera echt bijzonder maakt, is de grote flexibiliteit en de bijgeleverde accessoires. Zo kan je met de meegeleverde macro lens en wide lens nog meer uit je opnames halen. Het 7,6cm lcd scherm is 180° kantelbaar, handig voor selfies en vloggen. En met de externe microfoon en ledlicht kan je nog betere geluidsopnames maken en zorgen voor extra belichting.

Als kers op de taart kan je met de Wi-Fi functie draadloos je foto's en video's overzetten naar je smartphone of tablet. Zo kan je meteen je content delen op social media of bewerken met je favoriete app.

Het enige nadeel van deze vlog camera is misschien dat het wat zwaarder is dan andere compactcamera's. Maar dit wordt ruimschoots goedgemaakt door de vele voordelen en bijgeleverde accessoires.

Kortom, de G.P.M digitale camera is de perfecte vlog camera voor beginners die op zoek zijn naar kwaliteit, flexibiliteit en gebruiksgemak. Dus waar wacht je nog op? Start met vloggen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 7 juni in huis

Bekijk prijs

5. Beste Vlog camera voor beginners: Camera Kinderen - Fototoestel Videocamera zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.8

Ben je op zoek naar een leuke en betaalbare camera voor je kind, dan is de Camera Kinderen - Fototoestel Videocamera zwart van Ameurdi misschien wel iets voor jou. Dit compacte cameraatje is speciaal ontworpen voor kinderen tussen de 4 en 15 jaar oud en is kinderlijk eenvoudig in gebruik.

De camera is uitgerust met verschillende handige functies, zoals vullicht, anti-shaking, serieopnames, gezichtsherkenning, glimlachregistratie, zelfontspanner en een interne microfoon. Hierdoor kun je de meest spannende en onvergetelijke momenten vastleggen met hoogwaardige foto's of video's. Bovendien beschikt de camera over een 1080p FHD-videoresolutie en 44MP beeldpixels, wat de beeldscherpte aanzienlijk verbetert ten opzichte van andere kindercamera's.

Wat deze camera echt bijzonder maakt, is zijn compactheid. De mini-zakcamera is kleiner dan een smartphone en past gemakkelijk in je tas of rugzak. Hierdoor kun je de camera altijd en overal met je meenemen om de meest gelukkige momenten vast te leggen. Daarnaast is de camera gemaakt van hoogwaardige en milieuvriendelijke materialen, waardoor hij veilig en duurzaam is voor je kind.

Het scherm van de Camera Kinderen - Fototoestel Videocamera zwart is 2.5 inch groot en de camera kan ook geluid opnemen. Dit maakt hem ideaal voor het maken van vlogs of het vastleggen van andere leuke momenten met vrienden of familie.

Als specialist in vlog camera's kan ik deze camera zeker aanbevelen voor kinderen die hun eerste stappen willen zetten in de wereld van vloggen en contentcreatie. De camera is betaalbaar, makkelijk te gebruiken en heeft genoeg handige functies om leuke en creatieve video's mee te maken. Het enige nadeel is misschien dat de beeldkwaliteit niet zo goed is als bij duurdere vlog camera's, maar voor kinderen die net beginnen met vloggen is dit zeker geen dealbreaker.

Al met al is de Camera Kinderen - Fototoestel Videocamera zwart van Ameurdi een leuke en praktische camera voor kinderen die op een leuke en creatieve manier de wereld willen ontdekken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

6. NODIJA Vlogcamera zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.6

Ben je klaar om de wereld vast te leggen met onze nieuwe digitale vlogcamera? Ontdek dan de compacte digitale vlogcamera van NODIJA! Dit fototoestel en videocamera met rotatie flip-screen, lens en extra licht is dé perfecte tool voor al je vlogs en reisavonturen. Met de 128GB SD-kaart en microfoon hoef je je nooit zorgen te maken over opslag of geluidskwaliteit. Wacht niet langer en wees de creator die je altijd hebt willen zijn met de NODIJA vlogcamera. Hoe maak je de scherpste foto's? Druk eerst lichtjes op de "sluiter"-knop, het schermweergavekader zal van rood naar groen gaan en de autofocus kan worden ingeschakeld. Hierna druk je de knop helemaal in, en maak je de foto's. *LET OP: De weergave op de camera kan afwijken van de daadwerkelijk gemaakte foto's/video's. Download & check de gemaakte foto's/video's op de computer voor het beste resultaat! Plus- en minpunten: + 4K 48MP Digitale vlogcamera + Autofocus + Lens + Licht + Microfoon + 2 batterijen + 128GB SD-kaart + Webcam Functie & Pauzefunctie - In 1 kleur verkrijgbaar Weten waarom deze digitale camera een bestseller is? ✓ 4K 48MP digitale camera met 128GB SD-kaart - Leg elk moment vast met een 4K 48MP digitale camera, compleet met een 128GB SD-kaart. Het 3-inch ultra-high-definition scherm, dat moeiteloos 180 graden draait, brengt je beelden tot leven. Mis nooit meer een detail, dankzij de 16X digitale zoom die objecten op afstand dichterbij haalt. Met de ongeëvenaarde video resolutie van 4K/30FPS en een verbluffende beeldresolutie van 48MP (max), ervaar je de beeldkwaliteit in zijn klasse. ✓ Autofocus camera met flitser - Scherpe foto's zijn binnen handbereik met de autofocus camera en flitser. Met de geavanceerde autofocus functie leg je moeiteloos levendige en heldere beelden vast. Zelfs objecten op meer dan 10 cm afstand worden scherp vastgelegd dankzij de indrukwekkende zoommogelijkheden van deze camera. Of je nu binnen of buiten bent, met de ingebouwde zaklamp maak je moeiteloos geweldige foto's, zelfs in situaties met weinig licht. ✓ Webcam & HDMI-functie - Verleg de grenzen van communicatie met de veelzijdige webcam- en HDMI-functie. Sluit de camera eenvoudig aan op je pc met de meegeleverde USB-kabel en transformeer hem in een krachtige webcam. Geniet van videogesprekken, boeiende Skype-chats en indrukwekkende live streams op sociale media, zoals Facebook en YouTube. Geen zorgen over een lege batterij, want deze camera kan blijven opnemen terwijl hij wordt opgeladen. Je kunt je opgenomen video's bekijken op een groot scherm met behulp van een HDMI-kabel (niet inbegrepen). ✓ Groothoeklens - Mis geen enkel detail met de meegeleverde groothoeklens, waarmee je maar liefst 45% meer gebied kunt vastleggen met elke klik. Vergeet donkere hoeken die vaak voorkomen bij goedkopere lenzen. Met een royale 128GB geheugenkaart en een extra batterij hoef je je geen zorgen te maken over opslagruimte of batterijduur. Blijf momenten vastleggen zonder beperkingen. ✓ Draagbaar & perfect cadeau - Neem deze camera overal mee naartoe dankzij het draagbare ontwerp en maak iedereen blij met het perfecte cadeau. Naast de opwindende functies zoals anti-shake, selfie-modus, serieopname, loop-opname, slow-motion opname en flitser, is deze digitale camera uiterst gebruiksvriendelijk. Het is de ideale keuze voor beginners, tieners, senioren en kinderen. Bovendien is het het ultieme geschenk voor verjaardagen, Kerstmis, Sinterklaas en andere speciale gelegenheden. Productspecificaties: Schermmaat: 3 inch Kwaliteit ondersteuning: 4K Krachtbron: Krachtbron: Li-ion batterij Zoom: 16x digitale zoom Optische zoom: <16 x Webcamfunctie & Pauzefunctie Belichtingscompensatie: -3.0EV--+3.0EV Beeldsensor: CMOS MegaPixel: 48MP Bestandsformaat: MP4 Luidspreker: Ja Autofocus: Ja Externe microfoon & licht ondersteuning: Ja HDMI Support Kleur: Zwart CE - Markering Opnamefunctie Roterend LCD-scherm Gewicht: 350 Gram Product Grootte: 7CM, 11,5CM,4,5CM Product Taal & handleiding: Engels (Standaard) Bevat: 1x Digitale vlogcamera 1x 128GB SD-kaart 1x Lens 1 x Engelse Handleiding 1x Microfoon 1x licht 2x Batterij 1x Oplader

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 11 augustus in huis

Bekijk prijs

7. Andoer - Vlog Camera Voor zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.2

Wil jij beginnen met vloggen, maar heb je geen idee wat voor camera je nodig hebt? Kijk dan niet verder dan onze vlog camera voor beginners! Deze videocamera heeft alles wat je als beginnend vlogger nodig hebt, en dat voor een betaalbare prijs. Dankzij het gebruiksgemak, het kantelbare scherm en de automatische gezichtsherkenning is dit de perfecte camera voor een vliegende start van jouw vlog carrière! Kantelbaar scherm Automatische gezichtsherkenning/verfraaiing Infrarood nachtzicht functie Ongeschikt als actiecamera onder water Weten waarom deze Vlog Camera voor Beginners de bestseller is? Deze videocamera beschikt over een kantelbaar 3.0 inch TFT-LCD scherm zodat jij tijdens het vloggen kan zien wat de camera filmt. Ideaal natuurlijk als je niet eerst 3x wil checken of je wel goed op beeld staat voordat je kan beginnen met filmen! Daarnaast beschikt deze videocamera over een gezichtsherkenning/verfraaiingsfunctie. Dit zorgt ervoor dat de videocamera je gezicht herkent en hierop scherpstelt. Op deze manier hoef je je nooit zorgen te maken of je wel scherp op beeld staat! Als laatste heeft deze camera ook een infrarood nachtzicht functie. Dit houdt in dat de camera ook in het donker kan filmen door middel van infrarood zoals te zien is op de foto’s. Werking Het gebruiksgemak maakt deze camera zeer geschikt voor beginnende vloggers. Deze videocamera heeft een videofunctie, een fotofunctie en een knop om de nachtzicht functie in te schakelen. Ook kunt u op het schermpje meteen uw net geschoten filmpjes/foto’s terug kijken. Er is een USB aansluiting om de camera aan te sluiten op een computer om de beelden over te zetten. Er wordt een afstandsbediening meegeleverd waarmee de camera op afstand bediend kan worden. Ook beschikt de camera over een cold shoe adapter (ook wel flitsschoen) waarmee je een externe flitser of lichtbron op de camera kan bevestigen. Productspecificaties Merk: Andoer Model: V12 Image Sensor: CMOS sensor, max. 30 miljoen pixels (software interpolatie) Inductie Gevoeligheid: Auto, ISO100, ISO200, ISO400 Opslag Media: Ondersteuning TF/Hoge capaciteit tf-kaart, max. 32GB Video Lens: Vaste lens, F/3.2, f = 7.5mm Focus Range: Normaal: 1m ~ oneindig Statische Foto: Formaat: JPEG resolutie: VGA, 2M, 3.0M, 5M, 7M, 8M, 10M, 12M, 16M, 20M, 30M(software interpolatie) Video Clips: Formaat: AVI resolutie: FHD1080, HD720P, VGA Zoom: 16X digitale zoom Anti-Shake Functie: Elektronische anti-shake Video Voice: Ondersteuning Gezichtsdetectie: Ondersteuning Gezicht Verfraaiing: Ondersteuning Beeldscherm: 3.0 inch TFT-LCD Infrarood Nachtzicht: Ondersteuning Infrarood Afstandsbediening: Ondersteuning Witbalans: Auto/zon/bewolkt/gloeilamp/tl lamp Belichtingscompensatie: -3.0EV ~ + 3.0EV Zelfontspanner Tijd: Off, 2s, 5s, 10s Computer Interface: USB 2.0 Automatische Uitschakeling: Uit, 1 minuut, 3 minuten, 5 minuten, 10 minuten Tv-uitgang: Ja, NTSC/PAL Afstandsbediening: Ja, >6m Camera Batterij: NP-120 Li-Ion batterij, 3.7V, 1200mAh Afstandsbediening Batterij: CR2025, 3.0V, 150mAh Item Grootte: 12*6.2*6.5cm Item Gewicht: 292g Wij werken al geruime tijd in de videocamera branche en hebben daarom een zeer uitgebreide kennis van de eisen waaraan een kwalitatief goede videocamera moet voldoen. Kwaliteit staat dan ook hoog bij ons in het vaandel en wij vinden het belangrijk dat u optimaal kunt genieten van de nieuwste videocamera. Inhoud van uw bestelling 1X Andoer V12 Vlog Camera voor Beginners 1X NP-120 Batterij (ingebouwd) 1X Afstandsbediening 1X Av-kabel 1X Usb-kabel 1X Camera Tas 1X Handleiding Wil jij een vliegende start maken met jouw vlog carrière? Twijfel dan niet langer en bestel deze camera vandaag nog!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 17 augustus in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 27 september in huis

Bekijk prijs

8. Canon PowerShot V10 Vlogging Kit zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9

Met de Canon PowerShot V10 Vlogging Kit Zwart maak je overal vlogs. De compacte vlogcamera is ongeveer even groot als je hand. Hierdoor stop je hem gemakkelijk in je broekzak en neem je hem altijd met je mee. Zo leg je spontane avonturen vast, bijvoorbeeld als je een dagje op pad gaat. Je draait het touchscreen 180 graden omhoog. Hierop bepaal je het kader als je jezelf filmt. Tijdens een opname pas je de instellingen snel aan. Aan de onderkant van je camera klap je een standaard uit. Op deze manier zet je de camera stabiel neer op een plat oppervlak, zoals een bureau. Je filmt bijvoorbeeld een unboxing video. Met de Canon app start je een live stream. De beelden van de camera stream je meteen naar jouw gewenste social media platform, zoals Youtube, Twitch of Tiktok.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

9. Sony Cybershot DSC-RX100 III zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sony Cybershot DSC-RX100 III zwart

 • list plusDe Sony Cybershot DSC-RX100 III zwart heeft een robuste behuizing en veel gebruiksmogelijkheden.
 • list plusHet is makkelijk in gebruik en maakt haarscherpe foto's.
 • list plusDeze camera maakt ook bij weinig licht nog goede foto's.

Nadelen Sony Cybershot DSC-RX100 III zwart

 • list plusDeze camera is kwetsbaar en er wordt geen sd geheugenkaart meegeleverd.
 • list plusDe accu gaat snel leeg en er is geen aparte lader.
 • list plusDe camera is supercompact, maar dit heeft ook een nadeel.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.3

De Sony Cybershot DSC-RX100 III is een compacte camera met de kracht van een professionele camera. Het 180 graden kantelbare LCD-scherm en de groothoeklens van 24mm maken het gemakkelijk om een breed beeld vast te leggen. Dankzij de lichtsterke 1.0" CMOS sensor en het grote diafragma van f/1.8 maak je scherpe beelden, zelfs in slechte lichtomstandigheden. Met de elektronische zoeker en de Vario-Sonnar T* 24-70-mm F1.8-2.8 lens kun je jezelf volledig onderdompelen in jouw creativiteit en de perfecte opname maken. De camera is volledig handmatig in te stellen, zodat je kunt experimenteren met verschillende instellingen. Daarnaast kun je jouw foto's en video's gemakkelijk delen via wifi en NFC.

Wat deze camera onderscheidt van andere compacte camera's is de kwaliteit van de beelden. De Sony Cybershot DSC-RX100 III heeft een 1 inch sensor en 20,9 megapixels, waardoor je elk detail kunt vastleggen. Ook de OLED Tru-Finder EVF met een resolutie van 1.440.000 dots en de Eye Autofocus zijn handige functies die het gebruik van de camera nog gemakkelijker maken.

Deze camera is ideaal voor vloggers en fotografen die op zoek zijn naar een compacte camera met de kwaliteit van een professionele camera. De Full HD videokwaliteit en het ontbreken van geluidsopname zijn wellicht een nadeel voor sommige gebruikers, maar de Sony Cybershot DSC-RX100 III is zeker een goede keuze voor wie op zoek is naar kwaliteit en veelzijdigheid in een compacte camera.

Mijn persoonlijke mening is dat de Sony Cybershot DSC-RX100 III een uitstekende keuze is voor wie een compacte camera wil met de kwaliteit van een professionele camera. De camera is gemakkelijk in gebruik en biedt veel mogelijkheden om creatief te zijn. Het ontbreken van geluidsopname kan een nadeel zijn voor sommige gebruikers, maar dit is geen groot probleem als je de camera voornamelijk gebruikt om foto's te maken. Ik zou deze camera zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een compacte camera van hoge kwaliteit.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

10. Beste Vlog camera voor reizigers: Panasonic Lumix DC-TZ90 zwart 1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Panasonic Lumix DC-TZ90 zwart 1

 • list plusDe Panasonic Lumix DC-TZ90 zwart 1 is een klein en compact apparaat, waardoor het makkelijk mee te nemen is.
 • list plusHet heeft veel gebruiksmogelijkheden, waaronder het maken van haarscherpe foto's.
 • list plusDe prijs/kwaliteit verhouding is goed, waardoor het betaalbaar is voor iedereen.

Nadelen Panasonic Lumix DC-TZ90 zwart 1

 • list plusHet kan soms onhandig zijn om de camera te bedienen.
 • list plusDe kleuren die de camera produceert kunnen soms onnatuurlijk lijken.
 • list plusDe foto's kunnen bij weinig licht onscherp zijn.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.1

De Panasonic LUMIX DC-TZ90 is een fantastische reiscamera van zakformaat die je overal mee naartoe kunt nemen. Met de 30x zoom haal je elk onderwerp dichterbij en maak je haarscherpe foto’s en 4K-video’s. Het 180 graden kantelbare scherm maakt deze camera ideaal voor het maken van selfies en vlogs. Bovendien heeft de camera een zeer nauwkeurige live view finder, waardoor je precies ziet wat je fotografeert en razendsnel scherpstelt zodat je elk moment helder kunt vastleggen.

Wat deze camera zo bijzonder maakt is de 24 mm LEICA DC VARIO-ELMAR-lens met een 30x optische zoom, waarmee alles wat je aandacht trekt binnen bereik komt en kan worden vastgelegd. Daarnaast kun je met de LUMIX 4K PHOTO de beste momenten vastleggen met 30-fps en opslaan als een met 8 megapixels vergelijkbaar beeld met hoge resolutie. De geluidsopname en schermgrootte van 3 inch maken deze camera perfect voor vloggen.

Een ander groot voordeel van de Panasonic LUMIX DC-TZ90 is dat het een gebruiksvriendelijke compacte camera is waar iedereen mooie foto’s en video’s mee kan maken. De camera wordt geleverd met standaard accessoires, maar als je nog beter beeldmateriaal wilt opnemen, kun je de bijpassende accessoires voor Panasonic compactcamera's 30x zoom bekijken.

Als je op zoek bent naar een kwalitatief hoogstaande vlogcamera die ook nog eens gemakkelijk te gebruiken is, dan is de Panasonic LUMIX DC-TZ90 de perfecte keuze. Of je nu een professionele vlogger bent of gewoon mooie vakantiefoto’s wilt maken, deze camera biedt alles wat je nodig hebt.

Persoonlijk vind ik de Panasonic LUMIX DC-TZ90 een geweldige camera, maar ik zou graag willen dat de batterijduur iets langer was. Verder ben ik erg tevreden met de prestaties van deze camera en zou ik hem zeker aanbevelen aan anderen die op zoek zijn naar een hoogwaardige vlogcamera van zakformaat.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van vlog camera's. Er zijn immers 66 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!