Wat is de beste Tripod van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 juni, 2024

Het aanschaffen van een goede Tripod is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste Tripod van 2024? Na het onderzoeken van 887 Tripods kwam de Peak Design Travel Tripod als beste uit onze Tripod-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Tripods, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Tripods-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Tripod-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Tripods

1Score: 9.6
Peak Design Travel Tripod
Peak Design Travel Tripod
Peak Design
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
Amazon Basics 50-Inch Lightweight Tripod
Amazon Basics 50-Inch Lightweight Tripod
Amazon Basics
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.4
Manfrotto Befree Advanced Carbon Fiber
Manfrotto Befree Advanced Carbon Fiber
Manfrotto
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.4
Manfrotto Element MII
Manfrotto Element MII
Manfrotto
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.2
Manfrotto MT190XPRO4
Eenvoudige installatie, veelzijdige positionering en inpakbaar ontwerp
Manfrotto MT190XPRO4
Manfrotto
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.1
3 Legged Thing Bucky
3 Legged Thing Bucky
3 Legged Thing
Ga naar laagste prijs
7Score: 9
3 Legged Thing Punks Brian
3 Legged Thing Punks Brian
3 Legged Thing
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.9
Manfrotto Small Element Traveller
Manfrotto Small Element Traveller
Manfrotto
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.8
Gitzo Traveler Series 1
Gitzo Traveler Series 1
Gitzo
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.6
Benro Rhino 05C VX20
Benro Rhino 05C VX20
Benro
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Tripod Koopgids

Een tripod is een onmisbaar accessoire voor elke fotograaf die op zoek is naar scherpe en stabiele beelden. Of je nu landschappen, portretten of andere onderwerpen fotografeert, de beste tripod maakt het verschil tussen een gemiddelde foto en een geweldige foto.

Wat is een tripod?

Een tripod, ook wel driepoot genoemd, is een camera- of verlichtingsstatief dat bestaat uit drie poten die je op de grond plaatst om stabiliteit te bieden. 

Het is ontworpen om de camera of andere apparatuur op een stevige en stabiele manier te ondersteunen, waardoor je scherpe en onbewogen foto's of video's maakt.

Tripods zijn er in verschillende maten, materialen en ontwerpen en zijn zeer veelzijdig. Je gebruikt ze voor verschillende soorten fotografie. Daarnaast gebruiken ook veel filmmakers tripods voor het maken van stabiele video-opnamen.

Een tripod is dus eenonmisbare tool voor elke fotograaf of filmmaker die op zoek is naar stabiliteit en scherpe beelden.

Aankoopcriteria

Bij het kopen van een tripod zijn er een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden. Hier zijn enkele tips waar je op kunt letten:

 • Gewichtscapaciteit: controleer de maximale belastingcapaciteit van de tripod om ervoor te zorgen dat deze geschikt is voor het gewicht van je camera en andere apparatuur. Een te lichte tripod kan wankelen of omvallen, terwijl een te zware tripod onnodig zwaar is om te dragen.
 • Hoogte: kies een tripod die past bij je lengte en de gewenste opnamehoogte. Overweeg ook de maximale hoogte van de tripod, inclusief de middenkolom.
 • Poten: let op het materiaal, de vorm en de verstelbaarheid van de poten. Kies voor een materiaal dat stevig en duurzaam is, zoals aluminium of carbon fiber. Verstelbare poten zijn handig voor het fotograferen op oneffen oppervlakken of in ongewone hoeken.
 • Statiefkop: de statiefkop is het mechanisme dat de camera vasthoudt en kan draaien. Er zijn verschillende soorten statiefkoppen, zoals balhoofden, kantelbare koppen en panoramakoppen. Kies een statiefkop die past bij je type fotografie en je persoonlijke voorkeuren.
 • Draagbaarheid: als je van plan bent om de tripod vaak te gebruiken, overweeg dan een lichtgewicht en draagbaar model dat je gemakkelijk opgebergt en vervoert.

Met deze tips in gedachten kies je de juiste tripod die past bij je behoeften en fotografie-stijl.

Hoogte

Ik raad je aan om een tripod te kiezen die past bij je lichaamslengte en de gewenste opnamehoogte. Over het algemeen geldt dat de hoogte van de tripod minimaal gelijk moet zijn aan je ooghoogte.

Hieronder vind je enkele voorbeelden van de hoogte van de tripod die geschikt is voor een bepaalde lichaamslengte:

 • Bij eenlichaamslengte van1,60 m tot 1,70 m wordt een tripod met een hoogte van 135 tot 155 cm aanbevolen.
 • Bij een lichaamslengte van 1,70 m tot 1,80 m wordt een tripod met een hoogte van 155 tot 165 cm aanbevolen.
 • Bij een lichaamslengte van 1,80 m tot 1,90 m wordt een tripod met een hoogte van 165 tot 180 cm aanbevolen.
 • Bij een lichaamslengte van 1,90 m of meer wordt een tripod met een hoogte van 180 tot 200 cm aanbevolen.

Houd er rekening mee dat deze voorbeelden slechts richtlijnen zijn en dat het ook afhangt van je persoonlijke voorkeur en het type fotografie dat je doet. Bij landschapsfotografie is bijvoorbeeld een hogere tripod vaak handiger, terwijl bij portretfotografie een iets lagere tripod mogelijk geschikter is.

Het is belangrijk om te onthouden dat demaximale hoogte van de tripod een rol speelt bij het kiezen van de juiste hoogte. Controleer altijd de maximale hoogte van de tripod, inclusief de middenkolom, voordat je een aankoop doet.

Materiaal

Het beste materiaal voor een tripod hangt af van verschillende factoren, zoals het gebruik van de tripod, de maximale belasting die je erop wilt plaatsen, en het gewicht dat je bereid bent te dragen. Hieronder vind je een overzicht van de meest gebruikte materialen voor tripods en de voor- en nadelen van elk materiaal:

 • Aluminium: aluminium is een veelgebruikt materiaal voor tripods vanwege de duurzaamheid, stabiliteit en betaalbaarheid. Aluminium tripods zijn relatief licht en stevig, en zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Het nadeel is dat het kan vervormen bij zware belasting.
 • Carbon fiber: carbon fiber is een lichtgewicht en sterk materiaal dat vaak men vaak gebruikt voor high-end tripods. Carbon fiber tripods zijn duurder dan aluminium, maar ze zijn ook veel lichter en stijver, waardoor ze gemakkelijker te hanteren zijn en minder trillingen veroorzaken.
 • Basalt: basalt is een materiaal dat vergelijkbaar is met carbon fiber, maar goedkoper en zwaarder is. Het is relatief stijf en sterk, en vermindert trillingen. Basalt is minder populair dan aluminium en carbon fiber, omdat het zwaarder is dan carbon fiber en minder duurzaam dan aluminium.
 • Hout: houten tripods zijn de oudste vorm van tripods. Ze hebben een warme, natuurlijke uitstraling en zijn relatief licht. Houten tripods zijn minder duurzaam dan aluminium en carbon fiber, en zijn kwetsbaar voor vocht en insecten.

Statiefkop

Er zijn verschillende soorten statiefkoppen die je terugziet op tripods, elk met hun eigen voor- en nadelen en geschikt voor verschillende soorten fotografie. Hieronder vind je de meest voorkomende statiefkoppen:

 • Balhoofd: dit is de meest gebruikte statiefkop voor fotografie. Het balhoofd kantel en draai je in verschillende richtingen, en maakt het mogelijk om snel en gemakkelijk te richten. Een nadeel van een balhoofd is dat het minder nauwkeurig is voor bepaalde soorten fotografie, zoals landschapsfotografie.
 • Kogelkop: een kogelkop is vergelijkbaar met een balhoofd, maar heeft een gladde bolvormige kop die je in alle richtingen beweegt. Dit maakt het gemakkelijker om de camera in de juiste positie te plaatsen. Het nadeel van een kogelkop is dat het moeilijker is om de camera nauwkeurig te positioneren.
 • Tiltkop: een tiltkop is een statiefkop die alleen verticaal kan kantelen. Dit maakt het ideaal voor portretfotografie, waarbij je de camera op ooghoogte van het model plaatst. Een nadeel van een tiltkop is dat het minder geschikt is voor andere soorten fotografie, zoals landschapsfotografie.
 • Panoramakop: een panoramakop is speciaal ontworpen om panoramische opnamen te maken en kan 360 graden draaien. Het maakt het gemakkelijk om panoramafoto's te maken met een naadloze overgang. Een nadeel van een panoramakop is dat het minder geschikt is voor andere soorten fotografie.

Het kiezen van de juiste statiefkop hangt af van de soort fotografie die je wilt doen. Balhoofden en kogelkoppen zijn vaak geschikt voor algemeen gebruik, terwijl tiltkoppen en panoramakoppen specifieke toepassingen hebben. 

Voor wat voor fotografie is een tripod-statief het meest geschikt?

Een tripod-statief is geschikt voor veel verschillende soorten fotografie. Het gebruik van een tripod helpt om scherpe, stabiele en onbewogen beelden te maken, zelfs bij weinig licht of lange sluitertijden.

Landschapsfotografieis bijvoorbeeld een vorm van fotografie waarbij een tripod zeer handig is, omdat het helpt om de camera stabiel te houden en de horizon horizontaal te houden. 

Bij portretfotografieiseen tripod nuttig om de camera op ooghoogte van het model te plaatsen en om scherpe beelden te maken bij langere sluitertijden. 

Bij macrofotografiehelpt een tripod om nauwkeurig scherp te stellen op het onderwerp en om trillingsvrije opnamen te maken.

Kortom, een tripod is een veelzijdige tool die geschikt is voor veel verschillende soorten fotografie en helpt om scherpe en stabiele beelden te maken. 

Of je nu een professionele fotograaf bent of gewoon graag foto's maakt als hobby, een tripod is eenonmisbaar accessoire om te hebben in je fotografie-uitrusting.

hero illustration

Hoe testen we Tripods?

Om de beste Tripod te vinden, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Tripod-test hebben we 887 Tripods geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Tripod-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Tripod-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Tripod-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van de beste Tripod in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 887 Tripods te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste Tripods op een rij

1. Peak Design Travel Tripod

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Peak Design Travel Tripod

 • list plusCompact en innovatief ontwerp
 • list plusStevige constructie en veelzijdige compatibiliteit met accessoires en apparatuur
 • list plusDuurzame en betrouwbare keuze, vooral de carbonvezelversie

Nadelen Peak Design Travel Tripod

 • list plusHet bevestigen van de Arca Swiss compatibele plaat aan de camerabasis vereist de meegeleverde inbussleutel, wat voor sommige gebruikers een kleine ergernis kan zijn
 • list plusDe carbonvezelversie is prijzig, waardoor het een aanzienlijke investering is
 • list plusDe aluminium versie is omvangrijker vanwege zijn robuuste aluminium poten

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.32
Functionaliteit
9.43
Gebruiksgemak
10
De Peak Design Travel Tripod, verkrijgbaar in zowel koolstofvezel als aluminiumlegering, valt op als een compact en innovatief aanbod in zijn categorie. Met een gesloten lengte van 38,5 cm, een maximale hoogte van 153 cm en een maximale draagkracht van 9,1 kg, is deze tripod ontworpen om veelzijdig en aanpasbaar te zijn voor verschillende fotografische expedities. Zijn 5-delige poten, laag-profiel balhoofd en unieke ontwerp dat het niet nodig maakt om de poten rond de middenkolom te vouwen bij het inpakken maken het een uitstekende keuze voor fotografen onderweg. Zoals opgemerkt door Digital Camera World, "Het is snel op te zetten, biedt solide stabiliteit zelfs met de middenkolom omhoog en heeft een stevige vergrendeling op het balhoofd."

De koolstofvezelversie, hoewel prijzig, biedt stijfheid en demping van trillingen, waardoor het een duurzame en betrouwbare keuze is. Terwijl de aluminiumversie een kosteneffectief alternatief biedt, maken zijn robuuste aluminium poten het iets steviger, zoals benadrukt door Camera Jabber. Beide versies delen dezelfde specificaties, zoals snelkoppelingshendels en compatibiliteit met Arca-Swiss snelkoppelingsplaten, wat zorgt voor gebruiksgemak en compatibiliteit met verschillende cameramateriaal.

De unieke kenmerken van de tripod, zoals een smartphonehouder verborgen in de middenkolom, een afneembare gewichthaak met een smartphoneklem en een clip-on houder voor inbussleutels, dragen bij aan de veelzijdigheid ervan, waardoor het handig is voor verschillende opnamescenario's. Bovendien versterkt de mogelijkheid om de rubberen voeten te vervangen door metalen spikes voor verhoogde stabiliteit op verschillende oppervlakken zijn aanpasbaarheid.

De evolutie van de Peak Design Travel Tripod toont een focus op het aanpakken van de behoeften van fotografen die een draagbaar, stevig en veelzijdig ondersteuningssysteem nodig hebben. Door zijn compacte formaat past het gemakkelijk in de zijzak van een rugzak, waardoor het een handige keuze is voor reizen, zoals opgemerkt door Camera Jabber. Het vermogen van de tripod om zware cameramateriaal te ondersteunen voor lange belichtingstijden en zijn compatibiliteit met accessoires zoals smartphonehouders en metalen spikes versterken verder zijn aantrekkingskracht.

In vergelijking met andere tripods op de markt, maken de onderscheidende kenmerken van de Peak Design Travel Tripod, zoals zijn compacte ontwerp, veelzijdige compatibiliteit met verschillende apparatuur en accessoires, en stevige constructie, het tot een topkandidaat. Hoewel de koolstofvezelversie duurder kan zijn, onderscheidt zijn stijfheid en demping van trillingen het als een betrouwbare, langetermijninvestering. Echter, zoals vermeld door Digital Camera World, vereist het bevestigen van de Arca Swiss compatibele plaat aan de camerabasisplaat de meegeleverde inbussleutel, wat een kleine ongemak kan zijn voor sommige gebruikers.

Concluderend is de Peak Design Travel Tripod een opvallend product in zijn categorie, dat fotografen een compact, stevig en veelzijdig ondersteuningssysteem biedt voor verschillende opnamescenario's. Zijn innovatieve ontwerp, compatibiliteit met accessoires en duurzame constructie maken het een topkeuze, vooral voor reis- en buitenfotografie. Hoewel het een hogere prijs heeft en enkele kleine gebruiksoverwegingen, positioneert zijn algehele prestatie en aanpasbaarheid het als een toonaangevende optie voor fotografen die een betrouwbare tripod zoeken voor hun creatieve activiteiten.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Amazon Basics 50-Inch Lightweight Tripod

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.64
Functionaliteit
9.37
Gebruiksgemak
9.31

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Manfrotto Befree Advanced Carbon Fiber

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.47
Functionaliteit
9.68
Gebruiksgemak
9.14
Befree-Advanced Kit trépied de voyage en carbone pour photographes passionnés Performance supérieure pour un poids ultra-léger Rotule ball centrée avec trois réglages indépendants Sélecteur d'angle de jambes pour une mise en place facile avec les 2 mains Design unique haut de gamme, conçu et fabriqué en Italie Le kit trépied Manfrotto Befree Advanced Carbone avec verrouillage rotatif est la solution idéale pour les photographes amateurs avertis à la recherche d'un trépied ultra léger et performant dans toutes les situations, et plus particulièrement lorsqu'ils voyagent. Les jambes en fibre de carbone ont été conçues pour réduire au maximum le poids du trépied tout en assurant une stabilité et une rigidité supérieure. Au design ergonomique, le Manfrotto Befree Advanced Carbone est agréable, rapide et sûr, ce qui permet aux photographes les plus exigeants d'installer rapidement leur matériel et de rester concentrés sur la photo à prendre. Le Befree Advanced Carbone est doté d'un nouveau châssis, plus solide, conçu pour garantir une stabilité parfaite sur tous types de terrain, même les plus accidentés. Ainsi, l'appareil photo restera en position et prendra des clichés nets. Le châssis en magnésium est doté d'un connecteur Easy Link, hérité des collections professionnelles 190 et 055 de Manfrotto, qui permet d'ajouter des accessoires (éclairages, réflecteurs, etc.), ce qui n'était auparavant possible qu'avec du matériel très lourd. Le Befree Advanced Carbone est équipé du M-lock, le nouveau système de verrouillage rotatif développé par Manfrotto, pour encore plus de facilité et de rapidité, dans un format plus compact. De plus, le M-lock a été conçu sans parties protubérantes et le mécanisme de repli des jambes sur la rotule permet à l'utilisateur du Befree Advanced Carbone de pouvoir ranger son trépied facilement dans son sac. Son sélecteur d'angle de jambe est conçu pour pouvoir être utilisé aussi bien par des photographes droitiers que gauchers, permettant à tous de

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Manfrotto Element MII

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Manfrotto Element MII

 • list plusRobuuste maar lichtgewicht aluminium constructie
 • list plusRubberen draaivergrendelingen voor snelle installatie
 • list plusAfneembare haak voor extra stabiliteit bij winderige omstandigheden

Nadelen Manfrotto Element MII

 • list plusAfwezigheid van een 90-graden roterende centrale kolom
 • list plusLichte buiging in de poten wanneer volledig uitgeschoven
 • list plusPlakkerig inklapmechanisme en stabiliteitszorgen wanneer volledig uitgeschoven

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.43
Functionaliteit
9.64
Gebruiksgemak
9.07
Als fotografieliefhebber ben ik altijd op zoek naar de perfecte uitrusting voor mijn passie. De Manfrotto Element MII Tripod is een betrouwbaar en lichtgewicht gereedschap dat ideaal is voor reis- en buitenfotografie. Dankzij de stevige en toch lichtgewicht aluminium constructie, rubberen twist locks voor snelle installatie en afneembare haak voor extra stabiliteit bij winderige omstandigheden, is dit statief een uitstekende keuze voor buiten gebruik. Het is zelfs geschikt voor zware DSLR-camera's en lange zoomlenzen, wat het ideaal maakt voor reizen en wandelen.

Wat dit statief echt bijzonder maakt, is zijn veelzijdigheid. Het kan worden omgevormd tot een monopod, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan bewegingen en flexibiliteit. Hierdoor is het perfect voor allerlei verschillende fotografiescenario's. Daarnaast wordt de afneembare balhoofd geroemd om zijn soepele werking en duurzaamheid, waardoor het de prestaties van het statief nog verder verbetert.

Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen om rekening mee te houden. Zo ontbreekt een 90-graden draaibare centrale kolom en kunnen de poten licht buigen wanneer ze volledig zijn uitgeschoven. Daarnaast kunnen de inklapmechanismen wat stroef zijn en zijn er stabiliteitszorgen bij volledige uitrekking. Ondanks deze beperkingen blijft de Manfrotto Element MII Tripod een aantrekkelijke optie voor fotografen die op zoek zijn naar een combinatie van prestaties en betaalbaarheid.

In vergelijking met andere statieven valt de Manfrotto Element MII Tripod op door zijn combinatie van stevigheid en draagbaarheid, waardoor het een solide keuze is voor reis- en buitenfotografie. Hoewel sommige concurrenten mogelijk specifieke voordelen bieden op het gebied van functies of milieu-impact, blinkt de Manfrotto Element MII Tripod uit in zijn betaalbaarheid, veelzijdigheid en betrouwbaarheid als reisgenoot voor fotografen.

Samengevat maakt de Manfrotto Element MII Tripod indruk met zijn stevige, maar toch lichte bouw, gebruiksgemak en aanpasbaarheid voor verschillende fotografiescenario's. Het is een aanbevolen keuze voor fotografen die op zoek zijn naar een betrouwbaar reisstatief dat een evenwicht biedt tussen prestaties en betaalbaarheid. Ondanks enkele beperkingen maken de algehele bouwkwaliteit en handigheid ervan het tot een aantrekkelijke optie voor buiten- en reisfotografie.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

5. Eenvoudige installatie, veelzijdige positionering en inpakbaar ontwerp: Manfrotto MT190XPRO4

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Manfrotto MT190XPRO4

 • list plusVeelzijdige en budgetvriendelijke optie
 • list plusInnovatieve vooruitgang en extra hoogte
 • list plusBetrouwbaar ondersteuningssysteem voor uitrusting

Nadelen Manfrotto MT190XPRO4

 • list plusKoolstofvezelmodel minder grip bij natheid
 • list plusKoolstofvezelmodel gevoeliger voor breken
 • list plusAluminiummodel biedt mogelijk niet de voordelen van een koolstofvezelconstructie

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.76
Functionaliteit
9.37
Gebruiksgemak
9.41
De Manfrotto MT190XPRO4 Tripod is een veelzijdige en betaalbare optie die fotografen een betrouwbaar ondersteuningssysteem biedt voor hun uitrusting. Deze aluminium tripod, verkrijgbaar in geanodiseerd aluminium legering of carbon fiber, biedt innovatieve verbeteringen en extra hoogte, waardoor het een waardige upgrade is ten opzichte van zijn voorgangers. Het aluminium model heeft rubberen legwarmers met een hoge grip voor comfortabele bediening bij extreme temperaturen en biedt een compacter opgevouwen lengte in vergelijking met zijn carbon fiber tegenhanger. Met een draagvermogen van 15,4 lbs (7,0 kg) is het geschikt voor een verscheidenheid aan fotografie- en videobehoeften.

Volgens The Digital Picture wordt de tripod sterk aanbevolen voor degenen die kwaliteit zoeken zonder een groot budget, waardoor het een uitstekende keuze is voor prijsbewuste kopers. De recensie merkt op: "De Manfrotto MT190XPRO4 Aluminium Tripod wordt sterk aanbevolen voor degenen die een kwaliteit tripod zoeken zonder een groot budget." Zijn wrijvingsvergrendeling van de snelle middenkolom kan draaien naar een 90°-oriëntatie voor extra flexibiliteit, wat bijdraagt aan zijn veelzijdigheid.

De carbon fiber variant, de MT190CXPRO4, biedt voordelen zoals een lichter gewicht en verminderde trillingen, waardoor het ideaal is voor op reis en het tonen van soepelere verlengingen van de poten en middenkolom. Het kan echter minder grip hebben als het nat is en is gevoeliger voor breuken in vergelijking met het aluminium model.

De stevige bouw en veelzijdige ontwerp van de tripod, zoals benadrukt door DPReview, maken het geschikt voor een breed scala aan fotografie- en videobehoeften. De Manfrotto MT190XPRO4 staat bekend om zijn eenvoudige installatie, betrouwbare prestaties en duurzame constructie, waardoor het een waardevol hulpmiddel is voor het vastleggen van hoogwaardige beelden en video's.

In vergelijking met zijn carbon fiber tegenhanger, valt het aluminium model op als een betaalbare optie, wat het aantrekkelijk maakt voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare tripod zonder de bank te breken. Voor gebruikers die specifiek op zoek zijn naar de voordelen van een carbon fiber constructie, zoals een lichter gewicht en verminderde trillingen, kan de MT190CXPRO4 ondanks de hogere prijs een meer geschikte keuze zijn.

Kortom, de Manfrotto MT190XPRO4 Tripod blinkt uit als een veelzijdig en betrouwbaar ondersteuningssysteem voor fotografie en videografie, en biedt een balans tussen prestaties en betaalbaarheid. Zijn stevige constructie, innovatieve functies en budgetvriendelijke karakter maken het een overtuigende keuze voor fotografen en videografen die een betrouwbare tripod zoeken zonder een zware investering. 📸

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 maanden

Bekijk prijs

6. 3 Legged Thing Bucky

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen 3 Legged Thing Bucky

 • list plusUitzonderlijke bouwkwaliteit met 100% Japans koolstofvezel en magnesiumlegering van luchtvaartkwaliteit
 • list plusRuime aanpassingsopties en accessoires beschikbaar voor verdere aanpasbaarheid
 • list plusBruikbare hoogte, zelfs met de ingeklapte middenkolom, onderscheidt het zich van andere modellen

Nadelen 3 Legged Thing Bucky

 • list plusRelatief hogere prijs in vergelijking met andere reisstatieven op de markt

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.72
Functionaliteit
9.43
Gebruiksgemak
9.12
Als fotograaf en videomaker is de 3 Legged Thing Bucky reisstatief een onmisbaar en veelzijdig stuk gereedschap. Met een ingeklapte lengte van 41 cm en een gewicht van 1,52 kg biedt het statief draagbaarheid zonder in te leveren op functionaliteit. Dankzij de 5-delige afneembare poten, driedelige middenkolom en snelle sluitingen zijn eenvoudige aanpassingen mogelijk, terwijl het statief tot 30 kg aan cameramateriaal kan ondersteunen, waardoor het geschikt is voor verschillende opnameomstandigheden. De verhoogde O-Pads voor betere grip, afneembare rubberen Bootz voor stabiliteit op elk terrein, en anodiseerde magnesiumlegering D-Ring en Multi Tool verbeteren de bruikbaarheid en aanpasbaarheid.

Volgens beoordelingen dragen het verfijnde ontwerp, de aandacht voor detail en de hoogwaardige bouwkwaliteit met 100% Japans koolstofvezel en luchtvaartkwaliteit magnesiumlegering bij aan de algehele bruikbaarheid en aanpassingsmogelijkheden van het Bucky statief. "Het ontwerp en het gebruiksgemak van het statief worden geprezen vanwege hun verfijnde ontwerp, aandacht voor detail, en functies zoals snelle release potenhoekaanpassers en verbeterde pootvergrendelingen," zoals vermeld in een beoordeling van camerajabber.com. De veelzijdigheid wordt verder geaccentueerd door de AirFlow Canopy met een waterpas en de mogelijkheid om te transformeren in verschillende ondersteuningsopties, waardoor het geschikt is voor een scala aan fotografie stijlen en scenario's.

Een onderscheidende eigenschap die wordt genoemd in de beoordeling van shuttermuse.com is de middenkolom van het statief, die variatie in hoogte biedt en kan worden omgekeerd voor macro- en laaghoekig gebruik zonder gereedschap. Deze functie onderscheidt het van andere modellen en verbetert de bruikbaarheid in verschillende opnamesituaties. De beoordeling benadrukt ook de optionele accessoires die beschikbaar zijn voor het Bucky statief, zoals de VANZ statiefvoeten en 3 Legged Thing L-beugels, waardoor gebruikers verdere aanpassingsmogelijkheden hebben om aan hun specifieke behoeften te voldoen.

In vergelijking met zijn tegenhangers onderscheidt het Bucky statief zich door zijn bruikbare hoogte, zelfs wanneer de middenkolom is ingeklapt, wat het onderscheidt van andere modellen zoals het Ray statief van 3 Legged Thing, zoals benadrukt in de beoordeling van shuttermuse.com. Deze eigenschap maakt het een gunstige keuze voor fotografen en videografen die op zoek zijn naar een reisstatief dat zowel compact als uitgebreid in hoogte is wanneer dat nodig is.

Echter, terwijl het Bucky statief een scala aan functies en aanpassingsmogelijkheden biedt, vinden sommige gebruikers misschien dat de prijs relatief hoger is in vergelijking met andere reisstatieven op de markt. Ondanks dit maken de robuuste bouw, veelzijdigheid en uitgebreide gewichtsondersteuning het een uitstekende keuze voor professionals en liefhebbers die op zoek zijn naar een betrouwbaar en aanpasbaar statief voor verschillende fotografie- en videotoepassingen.

Kortom, het 3 Legged Thing Bucky reisstatief valt op door zijn uitzonderlijke bouwkwaliteit, uitgebreide aanpassingsmogelijkheden, en aanpasbaarheid aan diverse opnamescenario's. Het vermogen om draagbaarheid te combineren met robuustheid maakt het een waardevolle metgezel voor fotografen en videografen die op zoek zijn naar een betrouwbaar en veelzijdig reisstatief.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 3 tot 4 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

7. 3 Legged Thing Punks Brian

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.71
Functionaliteit
8.85
Gebruiksgemak
9.29

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 3 tot 4 dagen

Bekijk prijs

8. Manfrotto Small Element Traveller

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Manfrotto Small Element Traveller

 • list plusCompact en draagbaar ontwerp voor reizen en buitenfotografie
 • list plusStevige metalen constructie en duurzame bouwkwaliteit
 • list plusVeelzijdige functionaliteit met verstelbare poot hoeken en telescopische kolom

Nadelen Manfrotto Small Element Traveller

 • list plusMogelijke kleverigheid bij het inklappen en uitschuiven van de poten
 • list plusZorgen over stabiliteit bij volledige verlenging en met vaste middenkolom
 • list plusBeperkingen met betrekking tot laaghoekopnamen vanwege het onvermogen om de middenkolom te laten zakken

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.66
Functionaliteit
8.87
Gebruiksgemak
9.14
De Manfrotto Small Element Traveller Tripod is een goed verpakt, hoogwaardig product, geschikt voor reis- en buitenfotografie. Zijn compacte volledig metalen constructie, beschikbaar in zowel aluminium als koolstofvezel versies, maakt het esthetisch aantrekkelijk en duurzaam. De ARCA Swiss-stijl plaat en solide prestaties van de tripod worden geprezen, hoewel sommige onderdelen, zoals de bevestigingsknoppen, wijzen op een kwaliteit op budgetniveau. Met een bewonderenswaardig bereik van beweging en articulatie maakt de tripod veelzijdige fotografie mogelijk, inclusief top-down en grondniveau opnames, en kan het snel worden omgevormd tot een monopod. Het mist echter de mogelijkheid om de middenkolom te laten zakken, wat het maken van opnames vanuit een laag standpunt beperkt. Ondanks dit biedt de Element Traveller Kit Small goede bouwkwaliteit, praktische functies en solide prestaties voor zijn prijspunt.

De kleine versie van de Manfrotto Element Traveller tripod valt op door zijn compactheid, die inklapt tot slechts 14 inch en zich uitstrekt tot een maximale hoogte van 56,29 inch. Dit maakt het zeer draagbaar en geschikt voor reizen, met als extra voordeel dat het verkrijgbaar is in vier kleuren. De aluminium compacte balhoofd met een ARCA Swiss-type montageklem en de optie van een koolstofvezelversie die bestand is tegen corrosie verhogen verder zijn aantrekkingskracht. De vaste middenkolom van de kleinere versie kan echter de stabiliteit in bepaalde situaties compromitteren, hoewel de compacte inklapfunctie van de tripod hem in staat stelt om in een standaardformaat rugzak te passen.

Hoewel de Manfrotto Element Travel Tripod wordt geprezen om zijn lichte en draagbare ontwerp, solide aluminium constructie en veelzijdige functionaliteit, hebben sommige gebruikers melding gemaakt van problemen met plakkerigheid bij het inklappen en uitschuiven van de poten, evenals zorgen over stabiliteit bij volledige verlenging. Ondanks deze nadelen wordt de tripod beschouwd als een goede waarde voor zijn prijs, en biedt het een degelijke optie voor reis- en buitenfotografie.

De Manfrotto Small Element Traveller Tripod is ontworpen voor compactheid en draagbaarheid, met drie onafhankelijke poothoeken om zich aan te passen aan verschillende terreinen, een telescopische kolom voor een verhoogde maximale hoogte en een aluminium balhoofd met onafhankelijke 360° pan. Hij strekt zich uit tot een hoogte van 134cm, klapt in tot 32cm, en wordt geleverd met een aangepaste tas voor opslag en transport, waardoor het een veelzijdige en handige keuze is voor fotografen onderweg. Hij is ook verkrijgbaar in zowel aluminium als koolstofvezelopties, die verschillende voorkeuren bedienen.

In vergelijking met andere reisstatieven valt de Manfrotto Small Element Traveller Tripod op door zijn stevige metalen constructie, compactheid en veelzijdige functionaliteit, waardoor het een betrouwbare metgezel is voor reis- en buitenfotografie. Hoewel het kleine nadelen kan hebben, zoals plakkerigheid bij het uitschuiven van de poten en zorgen over stabiliteit bij volledige verlenging, maken zijn algehele bouwkwaliteit en prestaties het een de moeite waard investering.

Concluderend is de Manfrotto Small Element Traveller Tripod een compacte en draagbare oplossing voor reis- en buitenfotografie, met goede bouwkwaliteit, praktische functies en solide prestaties. Zijn lichte ontwerp, veelzijdige functionaliteit en compatibiliteit met accessoires maken het een overtuigende optie voor fotografen die een betrouwbare reisgenoot zoeken. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de beperkingen met betrekking tot opnames vanuit een laag standpunt en stabiliteit bij volledige verlenging, zoals benadrukt in gebruikersfeedback.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Gitzo Traveler Series 1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.84
Gebruiksgemak
8.54
Gitzo GK1545T-82TQD. Gewicht: 1,41 kg, Hoogte: 1635 mm. Kleur van het product: Zwart

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Benro Rhino 05C VX20

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Benro Rhino 05C VX20

 • list plusCompact en stevig voor op reis
 • list plusVeelzijdig met de mogelijkheid om te converteren naar een monopod
 • list plusLichtgewicht maar toch stevige constructie

Nadelen Benro Rhino 05C VX20

 • list plusDunne poten kunnen de praktische bruikbaarheid in sommige situaties beperken
 • list plusGemengde feedback over het hanteren van zwaardere camera's
 • list plusOntbeert opvallende kenmerken en ergonomische verbeteringen

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.78
Functionaliteit
8.17
Gebruiksgemak
8.7
Als fotograaf op reis, zoek ik een betrouwbaar en draagbaar statiefsysteem. De Benro Rhino FRHN05CVX20 reisstatief is precies wat ik nodig heb. Met zijn 5-delige poten en dubbele verlengbare middenkolom, kan het een maximale hoogte van bijna 1,4m bereiken, waardoor het geschikt is voor verschillende opnamesituaties. De VX balhoofd zorgt voor soepele en gelijkmatige panoramische bewegingen. Gemaakt van carbon fiber en stevige klemmen, is dit statief opmerkelijk stevig, vooral wanneer volledig uitgeschoven.

Het statief kan ook worden omgezet in een monopod, waardoor het veelzijdig is. Echter, dunne poten kunnen de praktische bruikbaarheid in sommige situaties beperken. Gebruikers hebben positieve opmerkingen over de prestaties en compacte ontwerp van de Benro Rhino FRHN05CVX20, hoewel er enkele kleine nadelen worden verwacht van een reisstatief.

Het Benro Rhino statief met VX25 kop heeft gemengde feedback ontvangen, met name over het hanteren van zwaardere camera's en het ontbreken van hoorbare signalen bij het aandraaien. Ook hebben gebruikers de wens uitgesproken voor verbeterde ergonomie, zoals extra waterpassen. Desondanks wordt het statief geprezen om zijn draagbaarheid, automatische hoekaanpassing van de poten en stevige constructie. Het wordt gezien als een betrouwbare en redelijk geprijsde optie, maar mist opvallende kenmerken en zou baat hebben bij ergonomische verbeteringen.

De Benro Rhino FRHN05CVX20 is ontworpen om een balans te bieden tussen draagbaarheid en prestaties. Met zijn lichte maar stevige constructie kan het een maximumgewicht van 10 kg dragen. Dit maakt het een waardevolle investering voor frequente reizigers of buitenfotografen. De nieuwe Rhino statiefreeks van Benro benadrukt eenvoud, lichtgewicht ontwerp en hoge prestaties. De VX balhoofden hebben een dubbele panoramische functie en zijn geoptimaliseerd voor minimaal gewicht. Met prijzen variërend van $299,95/£200 tot $449,95/£290, is de Rhino statiefreeks gericht op veeleisende fotografen die op zoek zijn naar draagbaarheid en prestaties.

In vergelijking met zijn concurrenten valt de Benro Rhino FRHN05CVX20 op door zijn compacte ontwerp, stevige constructie en indrukwekkende stijfheid. Het kan echter moeite hebben met stabiliteit bij het gebruik van beide kolomverlengingen en heeft gemengde feedback gekregen over het hanteren van zwaardere camera's. Ondanks het ontbreken van opvallende kenmerken, maken de draagbaarheid en betrouwbare prestaties het een sterke keuze voor reis- en buitenfotografie.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Tripods. Er zijn immers 887 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!