Beste Tripod - February 2020

1530 Producten onderzocht

PLEK

PRODUCTNAAM

SCORE

1

Hama Statief Star 63

Hama
9.5Score
2

TECHSHARK Smartphone Statief Met LED Ring - Ring Lamp - Universeel - 102 cm - Tripod - TikTok

TechShark
9.4Score
3

Hama Star 5 - Statief

Hama
8.6Score
4

Telefoon Tripod - Telefoonstatief - Verstelbaar tot 150 CM - Extra grip telefoonhouder - Waterpas - Opbergzak

Fedec
8.5Score
5

Hama Star 61 - Statief

Hama
8.4Score
6

Hama Camera Statief Voor Mobiele Telefoon - Camerastatief

Hama
8.2Score
7

Tripod Smartphone Mini Statief Fotocamera Flexibel Universeel - Zwart

BTH
7.9Score
8

XL Smartphone Tripod Camera Statief - Universeel Reis Statief – 125CM

GWS
7.6Score
9

Large Smartphone Tripod Camera Statief - Universeel Reis Statief Balhoofd

Merkloos
7.5Score
10

Hama Star 700 - Statief

Hama
7.4Score
Vector 1Vector 2

De Bestenu Tripod Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geupdate: 09/24/2019


Het kiezen van een Tripod kan een overweldigende ervaring zijn, gezien het grote aantal verschillende soorten en keuzes dat ons te wachten staat. Aan de ene kant is een tripod een zeer eenvoudig hulpmiddel om onze camera's stabiel te houden wanneer we ze in moeilijke omstandigheden gebruiken. Aan de andere kant zijn er zoveel verschillende variabelen die een rol spelen bij het kiezen van een statief: Hoe groot moet het zijn? Hoe licht moet het zijn? Hoe stabiel moet het zijn? Wat voor gewicht kan het ondersteunen? Dit zijn slechts enkele van de vragen die naar voren kunnen komen als je kijkt naar de aanschaf van een nieuw statief. Deze koopgids geeft je alle in- en outs voor het aanschaffen van een Tripod!

Het gewicht van een Tripod

show product content

Een van de eerste dingen om op te letten bij het aanschaffen van de juiste tripod voor je camera is het maximale gewicht dat deze kan dragen. Als je een zware DSLR uitrusting hebt, zou het een vergissing zijn om een statief te kopen dat slechts een paar kilo kan dragen. Zoek uit hoeveel je apparatuur weegt en winkel voor een statief dat minstens twee keer het gewicht van je apparatuur kan dragen. Vergeet niet dat je soms druk kunt uitoefenen op de camera of zelfs je handen op het statief kunt laten steunen, waardoor je meer gewicht op de tripod kunt leggen.

Het gewicht dat het statief kan dragen staat vaak vermeld op de gedetailleerde specificaties pagina. Zorg ervoor dat je rekening houdt met toekomstige upgrades van je apparatuur - wanneer je grotere accu's, langere lenzen voor je camera krijgt, of wanneer je omvangrijke flitsers koopt voor je DSLR, wat het gewicht van de camera verhoogt.

Tripod hoogte

show product content

Het is aan te raden een tripod te kopen dat overeenkomt met je lengte om te voorkomen dat je moet buigen om in de zoeker van je camera te kijken. De zoeker van de camera moet zich op ooghoogte bevinden als hij eenmaal op het statief is geplaatst. Het is nog steeds prima als het hoger is omdat de poten van het statief verstelbaar zijn.

Als je op zoek bent naar een statief met een bevestigde kop, moet de punt van het statief op het niveau van je kaak liggen. Als je een modulair statief met een apart hoofd krijgt, moet de punt van het statief op schouderhoogte liggen als je rechtop staat.

Nog steeds op hoogte, houd rekening met de hoogte van het statief wanneer het volledig is opgevouwen voor opslag en transport. Past het in uw handbagage? Als de poten afneembaar zijn, dan is dit misschien geen serieuze zaak om te overwegen.

Tripod materialen

show product content

Het gewicht van het statief is een zeer belangrijke factor bij het kopen van een Tripod. Je zou geen tripod willen hebben dat te zwaar is, want dit is een stuk artillerie dat je mee moet nemen.

Gewoonlijk hangt het gewicht van het statief af van de keuze van het gebruikte materiaal.

De meest populaire materialen zijn:

Aluminium

Vóór de opkomst van koolstofvezel was aluminium het sterkste en lichtste materiaal waarvan de meeste tripods werden gemaakt. Aluminium is lichter dan staal en bijna even sterk. Aangezien het echter nog steeds metaal is, is het zwaarder in vergelijking met andere materialen op de markt. Het beste aan aluminium statieven is dat ze stabiel genoeg zijn om zelfs zeer zware tv-camera's te ondersteunen, en ze zijn zeer betaalbaar.

Basalt

Basalt is een relatief nieuw materiaal voor het maken van statieven. De tripods die van deze materialen zijn gemaakt hebben glasvezel aan de binnenkant van de kern voor de stevigheid en zijn aan de buitenkant gelaagd met basaltlagen. Ze zijn een goed alternatief voor koolstofvezel statieven, vooral vanwege de lagere prijs. Wat betreft stijfheid en stabiliteit zijn ze echter niet te vergelijken met statieven van aluminium en koolstofvezel.

Koolstofvezel

Het bezit van een statief van koolstofvezel is trendy geworden, en om vele goede redenen. Dit materiaal is tot 30 procent lichter dan aluminium, plakt niet aan je hand als het erg koud is en zet niet uit als het warm is. Hoewel ze het duurst zijn, is koolstofvezel een zeer sterk materiaal dat veel gewicht kan dragen. Als je serieus wilt investeren in een Tripod die je jarenlang zult gebruiken, dan zou een koolstofvezel materiaal je eerste keuze moeten zijn.

De verschillende tussen Tripod koppen

show product content

De Tripod kop van het statief is een van de belangrijkste onderdelen van het statief. De kop is verantwoordelijk voor het vastzetten van de camera en voor het regelen van de camerabewegingen. Wanneer u een modulair statief systeem koopt, wordt het niet met een hoofd geleverd en moet u het afzonderlijk aanschaffen.

Bij het kiezen van een statief of een Tripod kop, zorg ervoor dat het zoveel mogelijk gewicht kan dragen als de poten van het statief. De drie meest voorkomende typen Tripod koppen die op de markt verkrijgbaar zijn:


Pan-Tilt Head

Deze kop wordt geleverd met een enkele hendel die de horizontale beweging van de camera regelt, of dubbele hendels die zowel horizontale als verticale bewegingen regelen. Het is het meest voorkomende type hoofd dat bij de meeste statieven wordt geleverd.

Ball-kop

Een Ball-kop heeft slechts één bedieningselement dat de grip los- of verstrakt. Het is een zeer flexibele kop die soepel werkt terwijl de camera of lens stevig op zijn plaats wordt vastgezet.

Gimbal kop

De Gimbal kop is een speciale Tripod kop, ideaal voor zware en lange 300mm+ lenzen. Deze koppen vormen een perfecte balans tussen de DSLR camera en zijn perfect voor snelle fotografie. Dit type kop is zeer eenvoudig te gebruiken, hoeft niet telkens te worden aangespannen als de camera beweegt en kan aan elke richting worden aangepast.

Tripod functies

show product content

Wel of geen middenstatief

Sommige camerastatieven worden geleverd met een middenstatief en andere niet. Met een middenstatief kun je de hoogte van het statief eenvoudig aanpassen, maar veel gebruikers zullen merken dat het statief daardoor minder stabiel wordt. Wanneer het statief op zijn laagst is en goed vergrendeld, is het geen probleem. Het kan echter een beetje onbetrouwbaar worden en het kan zijn dat het niet bestand is tegen trillingen wanneer het omhoog wordt gezet. De keuze voor een statief met of zonder middenzuil is puur gebaseerd op persoonlijke voorkeur.

Geïntegreerde koppen

Een statief dat wordt geleverd met een geïntegreerde kop kan je leven heel gemakkelijk maken. De koppen zijn bevestigd aan het statief en zijn veilig genoeg om trillingen en ontkoppelingsproblemen te elimineren. Deze koppen zijn echter vaak zeer eenvoudig van ontwerp en maken geen gebruik van standaard montageplaten. Aan de goede kant zijn dergelijke driepoten goedkoper en financieel zinvol wanneer je stabiliteit en flexibiliteit wilt tegen een goede prijs.

Potenvergrendeling

Statiefpoten worden uitgeschoven en vergrendeld met behulp van de draaigreep of de veerbelastingshendelmechanismen. Een draaigreep is netter en veiliger van de twee, maar het kan een gedoe zijn als het erg koud is of als je handschoenen draagt. Het vergrendelingsmechanisme van de verende hendel heeft metalen componenten die een vinger kunnen vangen als deze niet goed wordt gebruikt, maar het biedt een duurzaam beveiligingssysteem dat de levensduur van het statief lang meegaat.

Onafhankelijke poten

De meeste statieven hebben een ontwerp waarmee je de hoeken van de poten in twee tot drie standen kunt instellen. Als je een statief nodig hebt voor sommige veeleisende gebieden van de fotografie, zoals macro's, moet je misschien een statief vinden met een creatievere beeninstelling, zodat je zelfs elk been afzonderlijk kunt bewegen. Wanneer een enkele hendel de beweging van de benen controleert, is het gemakkelijker om de beweging van de benen aan te passen, maar het risico bestaat dat ze in elkaar klappen als je vergeet ze te vergrendelen.

Hoe komt deze fantastische Tripod opsomming tot stand..?

De wereld veranderd.. En dus de speurtocht naar de beste Tripod ook!

In het verleden ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Tripods, maar vandaag assisteert een robot jou!

Robot test
Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Tripods die te bestellen zijn in Nederland, hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke Tripods het best verkopen.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Tripods stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

Vergelijkbare artikelen aan Tripods

De beste Tripods op een rij

Product informatiePlus or Show more

De Hama Statief Star 63 is compact en simpel. Het is een goede hulp bij het maken van goede en onbewogen foto's. Het champagnekleurige statief is geschikt voor zowel foto- als videocamera's en beschikt over een 'quick release' systeem waarmee je de camera snel kunt bevestigen en verwijderen. Het statief bestaat uit meerdere delen waarmee verschillende instellingen mogelijk gemaakt worden. Je neemt het statief eenvoudig mee met de meegeleverde statieftas.

1. Hama Statief Star 63

Laptop 1

Product informatiePlus or Show more

Het maakt niet uit of u nu professioneel fotograaf bent, of juist een hobbyist die er van houd om mooie foto’s te maken met zijn smartphone, dit statief is een absolute must-have. Dankzij de handige LED ring en de universele smartphonehouder is het geschikt voor elke soort foto. Het statief is gemakkelijk inklapbaar en dus ook enorm makkelijk mee te nemen! Hoge kwaliteit foto’s Mede dankzij de LED ring die op het statief kan worden geschroefd kunnen er prachtige foto’s worden gemaakt. De LED ring bestaat uit 64 kleine LED lampjes die in 33 verschillende standen dimbaar zijn. De LED ring kent 3 verschillende modus, namelijk: wit licht, warm licht en een combinatie van beide. Alle drie de modus zijn dimbaar in 11 verschillende standen waardoor je dus in totaal 33 verschillende standen hebt, deze standen zijn makkelijk bestuurbaar door middel van de schakelaar aan de kabel. Hierdoor heb je dus 33 verschillende belichtingen om je perfecte foto te maken! De LED ring is 360 graden te draaien om de perfecte hoe te vinden voor het ideale shot. Het statief is ingeklapt 35 centimeter en is volledig uitgeklapt 102 (!) centimeter. Dankzij de antislipvoetjes van het statief blijft het stabiel staan en kunt u op iedere locatie de ideale foto maken. Kenmerken: ✔ Makkelijk mee te nemen ✔ Gemakkelijk in elkaar te zetten ✔ 360 ° draaibaar horizontaal en 90° verticaal ✔ LED ring dimbaar in 33 verschillende standen ✔ Antslipvoetjes bij het statief voor meer grip ✔ Verplaatsbare smartphonehouder Specificaties ✔ Dimbaar van 2700 tot 6500 kelvin ✔ Uitklapbaar van 35 cm tot 102 cm ✔ Universele smartphonehouder Wat u kunt verwachten: 1x Uitklapbaar statief 1x Telefoonhouder 1x LED ring

2. TECHSHARK Smartphone Statief Met LED Ring - Ring Lamp - Universeel - 102 cm - Tripod - TikTok

Laptop 1

Product informatiePlus or Show more

- 3D-neigkop maakt het perfect richten voor horizontale alsmede hoogformaat opnamen mogelijk ,- snelwisselplaat voor het snel verwisselen van de camera ,- Waterpas ge�ntegreerd in de statiefkop ,- Progressieve hoogte van de middelste kolom ,- Poten met beugels en rubberen voetjes voor een stevige en stabiele grip ,- Met de grote, functionele quick-action-legs kunnen de statief poten eenvoudig en snel op de gewenste hoogte of positie worden vast gezet

3. Hama Star 5 - Statief

Laptop 1

Product informatiePlus or Show more

60 graden rotatie, 90 verticale wartels met driewegkop, vergrendelingsvergrendeling, inklapbaar, beenhoekverstelling, nivelleringsindicator, snelspanner, waterbestendig. Draagbaar, duurzaam, buiten ideaal voor reizen, reizen en timer. Eenvoudig in te stellen en op te slaan (slechts enkele seconden nodig). Compatibel met alle soorten digitale camera's en camcordergewichten van minder dan 2,5 kg. Met grip om de positie van het hoofd aan te passen.

4. Telefoon Tripod - Telefoonstatief - Verstelbaar tot 150 CM - Extra grip telefoonhouder - Waterpas - Opbergzak

Laptop 1

Product informatiePlus or Show more

Statief voor foto- en videocamera's. Met hendel voor verstelbare hoogte en rubberen voeten voor extra stabiliteit en een krasvrije ondergrond. Hoogte: 60 cm ingeklapt, 153 cm maximaal. Kleur:Champagne Materiaal: Aluminium Type: Hama Star Geschikt voor: Fotografie / Video (3D) Max. Hoogte: 153 cm Gewicht: 1220 g Max. Belastbaarheid: 3000 g Incl. Statief tas: Ja Min. Hoogte: 60 cm Incl. Statiefkop: Ja Statiefpoot: 3 delen (2-Uitschuifbaar) Nivellering: Ja In hoogte verstelbare middenkolom: Middelste kolom met zwengel Handgreep: Kunststof Grip Schroefdraad:1/4" (6,4 mm) Profieldikte: 20 mm

5. Hama Star 61 - Statief

Laptop 1

Product informatiePlus or Show more

Dit compacte statief van Hama is geschikt om met je iPhone of andere smartphone of tablet snel en eenvoudig professionele foto’s en video’s te maken. Stel de juiste hoogte in met behulp van de traploze in hoogt verstelbare middelzuil en 3 uitschuifbare poten. Vervolgens bevestig je de smartphone of tablet tussen de klemveer, waar de rubberen rand je apparaat beschermt tegen krassen. Dankzij de ingebouwde waterpas ben je zeker dat je smartphone of tablet recht recht opstelt. Met de meegeleverde tas neem je het statief gemakkelijk mee op reis! Kenmerken: - Compact statief geschikt voor smartphone of tablet - Eenvoudige en beschermende bevestiging voor je apparaat - Traploze in hoogte verstelbare middenzuil - Geen scheve foto’s en video’s meer dankzij ingebouwde waterpas - Bijzonder flexibel: 5,5 tot 8,2 cm en 11,2 tot 18,5 cm breed - Geschikt voor selfies, foto’s, video’s voor onder andere blogs of reizen

6. Hama Camera Statief Voor Mobiele Telefoon - Camerastatief

Laptop 1

Product informatiePlus or Show more

Compacte en flexibele octopus tripod om de mooiste foto’s te maken! ✔ Inclusief smartphone houder ✔ Lichte en veelzijdige tripod dat overal geplaatst kan worden. ✔ Geschikt voor elk merk telefoon, GoPro of fotocamera Je kent het wel, je bent tijdens je vakantie aangekomen op een mooie locatie en je wilt een mooie foto maken van jezelf. Er is alleen niemand om je heen om de foto te maken, deze universele tripod biedt hiervoor de ideale uitkomst. Deze zwarte tripod octopus is zeer veelzijdig en licht in gewicht. Geen hoek is te moeilijk voor deze flexibele tripod! De flexibele poten van deze mini statief hebben extra grip rondom de pootjes. Hierdoor kan de camera tripod overal geplaatst kan worden, zelfs aan een verticaal object zoals een paal of hangend aan een boomtak. De statief is te gebruiken voor alle smartphones en fotocamera’s. Met het ingebouwde minibalhoofd is het mogelijk je smartphone/fotocamera 360 graden te draaien en kantelen om bijvoorbeeld opnames te maken in portret modus. Doordat de tripod rubberen pootjes heeft staat deze stevig op alle soorten ondergronden. De drie pootjes van het mini statief zijn alle kanten op te bewegen. De meegeleverde telefoonhouder houdt je smartphone stevig vast. Door het een universele statiefschroefdraad schroef je gemakkelijk de smartphone houder eenvoudig aan de tripod. De telefoonhouder van deze flexibele tripod klemt je telefoon doormiddel van een veersysteem. Deze octopus tripod is universeel en werkt met alle smartphones, een GoPro en een fotocamera. Doordat de tripod zo klein en licht is deze eenvoudig weg te stoppen in of tas of zelfs je jaszak. Voordelen van deze flexibele tripod octopus: ✅ Anti-slip pootjes ✅ Foto’s nemen vanuit elke positie ✅ Ideaal voor vakantie ✅ Geen ondergrond is te lastig voor deze camerastatief ✅ Gemakkelijk voor onderweg Kenmerken: • Licht in gewicht en makkelijk mee te nemen • Flexibele pootjes in alle richtingen te plaatsen • Gemaakt van hoogwaardig materiaal • Rubberen uiteinde op de pootjes • Anti-slip materiaal op de pootjes • Eenvoudig te gebruiken Inhoud pakket: • 1x tripod mini statief voor smartphone universeel • 1x tripod telefoonhouder Specificaties: • Gewicht 100 gram

7. Tripod Smartphone Mini Statief Fotocamera Flexibel Universeel - Zwart

Laptop 1

Product informatiePlus or Show more

Maximale hoogte van dit statief is 125CM. Lichtgewicht DSLR – Smartphone Tripod geschikt voor jong en oud. Bij deze tripod ontvangt u 2 verschillende smartphone adapter. Handig als u of andere personen gebruik willen maken van het statief in combinatie met een smartphone. De universele smartphone houder is geschikt voor telefoons met een breedte van 8.8 cm!. Het statief is verder ook geschikt voor alle (dslr) camera’s met een ¼ inch schroefbevestiging. Lichtgewicht statief van slechts 575 gram in de luxe kleur brons. Of u nu een beginnende of professionele fotograaf bent, u zult in veel gevallen een stabiele en robuuste statief nodig hebben om de mooiste opnames met uw smartphone te maken. Deze stevige aluminium travel tripod statief met panhoofd ontwerp is in die gevallen de beste keuze voor outdoor foto-activiteiten. Deze statief wordt geleverd inclusief universele telefoonhouder compatibel met alle smartphones tot 8.8 cm breedte. Met ingebouwde waterpas en anti-slip rubberen voetjes waardoor uw statief perfect genivelleerd staat. Kenmerken: Premium kwaliteit duurzaam product. Draagbaar, compact en flexibel, ideaal voor indoor & outdoor activiteiten. Ingebouwde waterpas, zet uw statief perfect waterpas. Eenvoudig in te stellen en op te slaan in slechts enkele seconden. Inclusief universele telefoonhouder compatibel met alle smartphones tot 8.8 cm breedte. 360 ° horizontaal en 90 ° verticaal draaibaar met 3-wegs hoofd. Met greephandvat voor het aanpassen van positie van het hoofd. Robuuste, verstelbare aluminium poten in tripod design met anti-slip rubberen voetjes. Inclusief nylon opbergtas. Specificaties: Maximum Hoogte: 1240mm Minimum Hoogte: 400mm Opgevouwen Lengte: 425mm Max. Buis diameter: 19,8 mm Maximale laadgewicht: 4,5kg Gewicht statief: 575 Gram Materiaal: Aluminium en kunststof Schroefdiameter: 1/4 Inch Levering: 1 x Lichtgewicht Camera Tripod Statief 125 cm 1 x Nylon opbergtas. 2 x Universele telefoonhouders

8. XL Smartphone Tripod Camera Statief - Universeel Reis Statief – 125CM

Laptop 1

Product informatiePlus or Show more

Of u nu een beginnende of professionele fotograaf bent, u zult in veel gevallen een stabiele en robuuste statief nodig hebben om de mooiste opnames met uw smartphone te maken. Deze stevige aluminium travel tripod statief met panhoofd ontwerp is in die gevallen de beste keuze voor outdoor foto-activiteiten. Deze statief wordt geleverd inclusief universele telefoonhouder compatibel met alle smartphones tot 9 cm breedte. Met ingebouwde waterpas en anti-slip rubberen voetjes waardoor uw statief perfect genivelleerd staat. Let op! Deze statief is enkel geschikt voor telefoon of lichtgewicht camera's. Kenmerken: Premium kwaliteit duurzaam product. Draagbaar, compact en flexibel, ideaal voor indoor & outdoor activiteiten. Ingebouwde waterpas, het maken van uw statief perfect waterpas. Eenvoudig in te stellen en op te slaan in slechts enkele seconden. Inclusief universele telefoonhouder compatibel met alle smartphones tot 9 cm breedte. 360 ° horizontaal en 90 ° verticaal draaibaar met 3-wegs hoofd. Met greephandvat voor het aanpassen van positie van het hoofd. Robuuste, verstelbare aluminium poten in tripod design met anti-slip rubberen voetjes. Inclusief nylon opbergtas. Specificaties: Maximum Hoogte: 1020mm Minimum Hoogte: 345mm Opgevouwen Lengte: 350mm Max. Buis diameter: 16,8 mm Maximale laadgewicht: 2,5kg Materiaal: Aluminium Schroefdiameter: 1/4 Inch Levering: 1 x Compact Light Camera Tripod Statief 1 x Nylon opbergtas. 1 x Universele telefoonhouder Je bekijkt een tof product, maar het kan altijd beter: Dit is jouw hulp bij het maken van goede onbewogen foto’s en video’s. Dit statief is relatief hoog met een max werkhoogte van 185 cm.

9. Large Smartphone Tripod Camera Statief - Universeel Reis Statief Balhoofd

Laptop 1

Product informatiePlus or Show more

Een serieus statief voor serieuze fotografen. Met dit statief zijn de kleine bewegingen - die je foto’s wazig en onscherp maken - verleden tijd. De Hama Star 700 helpt je bij het maken van scherpe foto’s van hoge kwaliteit. Ideaal voor zowel zelfportretten en groepsfoto’s, wanneer er niemand is die de camera vast kan houden, als voor langdurige opnames. Maak vele mooie foto’s met dit veelzijdige en compacte statief. Het is te gebruiken voor zowel foto- als video-opnames. De rubberen voeten geven een stevige grip op vele soorten terrein, en de aluminium constructie zorgt voor een ferme ondersteuning van je camera. Ondanks dat blijft de Star 700 licht en gemakkelijk te vervoeren. De werkhoogte varieert van een minimum van 42,5 cm tot een maximale hoogte van 125 cm. Dit biedt je een grote variatie, waarmee je alle situaties mooi vast kan leggen. Let op: Dit statief is niet geschikt voor smartphones. Wil je dit wel? Bekijk dan dit statief geschikt voor smartphones Je bekijkt een tof product, maar het kan altijd beter: Een compact statief voor de beginnende fotograaf. Dit statief is hoger en heeft een haak voor extra stabiliteit.

10. Hama Star 700 - Statief

Laptop 1

Vergelijkbare artikelen aan Tripods


Bedankt voor het lezen, hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Tripods er zijn immers 1530 verschillende te bestellen..

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen , en kun je straks de beste Tripod kopen.

Beste koop maken