Wat is de beste tripod van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 25 september, 2023

Het kopen van een goede tripod is een moeilijke opgave. Wat is de beste tripod van 2023? Na het analyseren van 756 tripods kwam de Cullmann Alpha 2500 Mobile grijs als beste uit onze tripod-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de tripods, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 tripods-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige tripod-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste tripods

1Score: 9.8
Cullmann Alpha 2500 Mobile grijs
Cullmann Alpha 2500 Mobile grijs
Cullmann
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Studio ME® Studio ME 170 zwart
Studio ME® Studio ME 170 zwart
Studio ME®
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
YSONIC Smartphone Tripod Smartphone Statief brons
YSONIC Smartphone Tripod Smartphone Statief brons
YSONIC
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Hama Star 700 - Statief champagne
Hama Star 700 - Statief champagne
Hama
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Cullmann Alpha 2500 Tripod statief zilver
Cullmann Alpha 2500 Tripod statief zilver
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Statief Tripod Smartphone of Camera
Statief Tripod Smartphone of Camera
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
PIXETOOL Universeel Camera en Telefoon zwart | grijs
PIXETOOL Universeel Camera en Telefoon zwart | grijs
Pixetool
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Studio ME® Studio ME 128 zwart
Studio ME® Studio ME 128 zwart
Studio ME®
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
Varin® Telefoon statief 150 cm 150cm
Varin® Telefoon statief 150 cm 150cm
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.6
Victiv Smartphonestatief Camerastatief afneembare 3-weg zwart
Victiv Smartphonestatief Camerastatief afneembare 3-weg zwart
Victiv
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Tripod Koopgids

Een tripod is een onmisbaar accessoire voor elke fotograaf die op zoek is naar scherpe en stabiele beelden. Of je nu landschappen, portretten of andere onderwerpen fotografeert, de beste tripod maakt het verschil tussen een gemiddelde foto en een geweldige foto.

Wat is een tripod?

Een tripod, ook wel driepoot genoemd, is een camera- of verlichtingsstatief dat bestaat uit drie poten die je op de grond plaatst om stabiliteit te bieden. 

Het is ontworpen om de camera of andere apparatuur op een stevige en stabiele manier te ondersteunen, waardoor je scherpe en onbewogen foto's of video's maakt.

Tripods zijn er in verschillende maten, materialen en ontwerpen en zijn zeer veelzijdig. Je gebruikt ze voor verschillende soorten fotografie. Daarnaast gebruiken ook veel filmmakers tripods voor het maken van stabiele video-opnamen.

Een tripod is dus eenonmisbare tool voor elke fotograaf of filmmaker die op zoek is naar stabiliteit en scherpe beelden.

Aankoopcriteria

Bij het kopen van een tripod zijn er een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden. Hier zijn enkele tips waar je op kunt letten:

 • Gewichtscapaciteit: controleer de maximale belastingcapaciteit van de tripod om ervoor te zorgen dat deze geschikt is voor het gewicht van je camera en andere apparatuur. Een te lichte tripod kan wankelen of omvallen, terwijl een te zware tripod onnodig zwaar is om te dragen.
 • Hoogte: kies een tripod die past bij je lengte en de gewenste opnamehoogte. Overweeg ook de maximale hoogte van de tripod, inclusief de middenkolom.
 • Poten: let op het materiaal, de vorm en de verstelbaarheid van de poten. Kies voor een materiaal dat stevig en duurzaam is, zoals aluminium of carbon fiber. Verstelbare poten zijn handig voor het fotograferen op oneffen oppervlakken of in ongewone hoeken.
 • Statiefkop: de statiefkop is het mechanisme dat de camera vasthoudt en kan draaien. Er zijn verschillende soorten statiefkoppen, zoals balhoofden, kantelbare koppen en panoramakoppen. Kies een statiefkop die past bij je type fotografie en je persoonlijke voorkeuren.
 • Draagbaarheid: als je van plan bent om de tripod vaak te gebruiken, overweeg dan een lichtgewicht en draagbaar model dat je gemakkelijk opgebergt en vervoert.

Met deze tips in gedachten kies je de juiste tripod die past bij je behoeften en fotografie-stijl.

Hoogte

Ik raad je aan om een tripod te kiezen die past bij je lichaamslengte en de gewenste opnamehoogte. Over het algemeen geldt dat de hoogte van de tripod minimaal gelijk moet zijn aan je ooghoogte.

Hieronder vind je enkele voorbeelden van de hoogte van de tripod die geschikt is voor een bepaalde lichaamslengte:

 • Bij eenlichaamslengte van1,60 m tot 1,70 m wordt een tripod met een hoogte van 135 tot 155 cm aanbevolen.
 • Bij een lichaamslengte van 1,70 m tot 1,80 m wordt een tripod met een hoogte van 155 tot 165 cm aanbevolen.
 • Bij een lichaamslengte van 1,80 m tot 1,90 m wordt een tripod met een hoogte van 165 tot 180 cm aanbevolen.
 • Bij een lichaamslengte van 1,90 m of meer wordt een tripod met een hoogte van 180 tot 200 cm aanbevolen.

Houd er rekening mee dat deze voorbeelden slechts richtlijnen zijn en dat het ook afhangt van je persoonlijke voorkeur en het type fotografie dat je doet. Bij landschapsfotografie is bijvoorbeeld een hogere tripod vaak handiger, terwijl bij portretfotografie een iets lagere tripod mogelijk geschikter is.

Het is belangrijk om te onthouden dat demaximale hoogte van de tripod een rol speelt bij het kiezen van de juiste hoogte. Controleer altijd de maximale hoogte van de tripod, inclusief de middenkolom, voordat je een aankoop doet.

Materiaal

Het beste materiaal voor een tripod hangt af van verschillende factoren, zoals het gebruik van de tripod, de maximale belasting die je erop wilt plaatsen, en het gewicht dat je bereid bent te dragen. Hieronder vind je een overzicht van de meest gebruikte materialen voor tripods en de voor- en nadelen van elk materiaal:

 • Aluminium: aluminium is een veelgebruikt materiaal voor tripods vanwege de duurzaamheid, stabiliteit en betaalbaarheid. Aluminium tripods zijn relatief licht en stevig, en zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Het nadeel is dat het kan vervormen bij zware belasting.
 • Carbon fiber: carbon fiber is een lichtgewicht en sterk materiaal dat vaak men vaak gebruikt voor high-end tripods. Carbon fiber tripods zijn duurder dan aluminium, maar ze zijn ook veel lichter en stijver, waardoor ze gemakkelijker te hanteren zijn en minder trillingen veroorzaken.
 • Basalt: basalt is een materiaal dat vergelijkbaar is met carbon fiber, maar goedkoper en zwaarder is. Het is relatief stijf en sterk, en vermindert trillingen. Basalt is minder populair dan aluminium en carbon fiber, omdat het zwaarder is dan carbon fiber en minder duurzaam dan aluminium.
 • Hout: houten tripods zijn de oudste vorm van tripods. Ze hebben een warme, natuurlijke uitstraling en zijn relatief licht. Houten tripods zijn minder duurzaam dan aluminium en carbon fiber, en zijn kwetsbaar voor vocht en insecten.

Statiefkop

Er zijn verschillende soorten statiefkoppen die je terugziet op tripods, elk met hun eigen voor- en nadelen en geschikt voor verschillende soorten fotografie. Hieronder vind je de meest voorkomende statiefkoppen:

 • Balhoofd: dit is de meest gebruikte statiefkop voor fotografie. Het balhoofd kantel en draai je in verschillende richtingen, en maakt het mogelijk om snel en gemakkelijk te richten. Een nadeel van een balhoofd is dat het minder nauwkeurig is voor bepaalde soorten fotografie, zoals landschapsfotografie.
 • Kogelkop: een kogelkop is vergelijkbaar met een balhoofd, maar heeft een gladde bolvormige kop die je in alle richtingen beweegt. Dit maakt het gemakkelijker om de camera in de juiste positie te plaatsen. Het nadeel van een kogelkop is dat het moeilijker is om de camera nauwkeurig te positioneren.
 • Tiltkop: een tiltkop is een statiefkop die alleen verticaal kan kantelen. Dit maakt het ideaal voor portretfotografie, waarbij je de camera op ooghoogte van het model plaatst. Een nadeel van een tiltkop is dat het minder geschikt is voor andere soorten fotografie, zoals landschapsfotografie.
 • Panoramakop: een panoramakop is speciaal ontworpen om panoramische opnamen te maken en kan 360 graden draaien. Het maakt het gemakkelijk om panoramafoto's te maken met een naadloze overgang. Een nadeel van een panoramakop is dat het minder geschikt is voor andere soorten fotografie.

Het kiezen van de juiste statiefkop hangt af van de soort fotografie die je wilt doen. Balhoofden en kogelkoppen zijn vaak geschikt voor algemeen gebruik, terwijl tiltkoppen en panoramakoppen specifieke toepassingen hebben. 

Voor wat voor fotografie is een tripod-statief het meest geschikt?

Een tripod-statief is geschikt voor veel verschillende soorten fotografie. Het gebruik van een tripod helpt om scherpe, stabiele en onbewogen beelden te maken, zelfs bij weinig licht of lange sluitertijden.

Landschapsfotografieis bijvoorbeeld een vorm van fotografie waarbij een tripod zeer handig is, omdat het helpt om de camera stabiel te houden en de horizon horizontaal te houden. 

Bij portretfotografieiseen tripod nuttig om de camera op ooghoogte van het model te plaatsen en om scherpe beelden te maken bij langere sluitertijden. 

Bij macrofotografiehelpt een tripod om nauwkeurig scherp te stellen op het onderwerp en om trillingsvrije opnamen te maken.

Kortom, een tripod is een veelzijdige tool die geschikt is voor veel verschillende soorten fotografie en helpt om scherpe en stabiele beelden te maken. 

Of je nu een professionele fotograaf bent of gewoon graag foto's maakt als hobby, een tripod is eenonmisbaar accessoire om te hebben in je fotografie-uitrusting.

hero illustration

Hoe testen we tripods?

Om de beste tripod te vinden, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze tripod-test hebben we 756 tripods vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze tripod-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze tripod-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen tripod-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van de beste tripod in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 756 tripods te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste tripods op een rij

1. Cullmann Alpha 2500 Mobile grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.6

De Cullmann Alpha 2500 is een geschikte reisgenoot. Dankzij de ingeklapte lengte van 67 centimeter kan dit statief gemakkelijk mee op bijvoorbeeld een trektocht met je backpack. Want je wilt natuurlijk wel een foto van je tent tussen de bergen en onder de sterrenhemel kunnen maken. Het statief is geschikt voor smartphones, camcorders, compact-, systeem- en spiegelreflexcamera's. Door het maximale draaggewicht van 2,5 kilo plaats je ook wat zwaardere camera en lens combinaties op het statief. De maximale werkhoogte is 165 centimeter. Deze lengte is traploos in te stellen en de poothoogte van dit statief stel je afzonderlijk in. Op die manier zet je het statief recht op ongelijke ondergronden. Je controleert of het statief recht staat met de ingebouwde waterpas.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Studio ME® Studio ME 170 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.5

Een moment gaat snel voorbij, maar een foto/video blijft voor altijd bij je. Met de Studio ME - Statief 170cm maak je de perfecte foto’s en video’s tijdens bijzondere momenten. Hij is extra stevig, makkelijk mee te nemen en geschikt voor zowel telefoons als voor (spiegelreflex) camera’s en GoPro's. Studio ME - Statief 170cm Selfie stick én statief in 1 Sterk en stabiel Makkelijk mee te nemen Lichtgewicht Bluetooth bediening Verstelbaar in hoogte en hoek Universeel and multifunctioneel Telefoon, camera en Go Pro Alles-in-1 Statief Deze Studio ME - Statief 170cm is precies wat je zoekt als je veel verschillende mogelijkheden wil, maar niet allerlei verschillende statieven. Dit statief is namelijk perfect voor telefoons, (spiegelreflex) camera’s, compact cameras en action cams zoals GoPros. Je maakt er ook in een handomdraai een selfiestick van! Dat maakt dit statief uitermate geschikt voor: fotos, videos, selfies, vloggen, social media, influencers/content creators, landscape, portrait mode, video calls etc. Stabiel & stevig Jouw telefoon, camera of action cam is een waardevol bezit. Daarom hebben we bij deze Statief (of noem het een telefoonhouder, tablet houder, selfie stick want dat is deze statief allemaal) extra gelet op de stevigheid. Denk bijvoorbeeld aan sterk materiaal (ABS plastic en roestvrij staal), antislipvoetjes, robuuste maar flexibele rotatie platen en een basisvergrendelknop. Draagt tot wel 3 kg. Neem hem overal mee naartoe Citytrip? Wintersport? Avonturen in het bos? Neem deze statief overal mee naartoe. Juist op die momenten maak je onvergetelijke foto’s en video’s. Daarom is deze statief compact, inklapbaar en lichtgewicht. Zo neem je hem altijd makkelijk mee. En vergeet ook niet de selfiestick functie! Verstelbaar voor jouw perfecte foto of video Stel hem precies in voor jouw perfecte foto of video. De hoogte is instelbaar van 52 cm tot 171 cm hoogte en de stevige rotatieplaat kantelt maar liefst 180 graden. Daarnaast is er ook nog een bluetooth device waardoor je op afstand jouw camera of telefoon aan kan zetten. Ideaal voor het perfecte plaatje! Specificaties Inhoud verpakking: 1x Statief, 1x Smartphone Houder, 1x Action Cam Adapter 1x Bluetooth Afstandsbediening Merk: Studio ME Materiaal: Kunststof + RVS Kleur: Zwart Gewicht: 460 gram Afmetingen ingeschoven: 7 x 8 x 52 cm Afmetingen uitgeschoven: 7 x 8 x 171 cm Afmetingen Telefoonhouder: 58 tot 80 mm Maximaal belastbaar gewicht: 3 kg Verstelbaar Draaibaar Geschikt voor alle smartphones tussen de 58 en 80 mm en camera’s Verstelmechanisme: Klemvergrendeling Inclusief snelkoppelingsplaat

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. YSONIC Smartphone Tripod Smartphone Statief brons

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.2

Wil jij op een professionele manier foto’s en video’s maken? Dankzij deze compacte en lichtgewicht tripod heb jij nooit meer last van omvallende smartphones en bewegende beelden. Het statief zorgt ervoor dat jouw smartphone altijd stabiel en op de meest ideale hoogte blijft staan. Zo is het statief volledig verstelbaar en in hoogte aanpasbaar van 40 tot 134 cm. Het statief wordt geleverd inclusief universele 360 graden smartphone houder, Bluetooth afstandbediening en draagtas. Ervaar de voordelen nu zelf! Multifunctioneel – Dankzij de universele houder kun je het statief gebruiken voor verschillende camera modellen en smartphone modellen. De houder is kantelbaar en 360 graden draaibaar. Hierdoor kun je het statief gebruiken voor video-opnamen, livestreams, selfies en meer. Stabiele beelden – Het statief is ideaal om stabiele beelden mee te maken. Zo zorgt het statief er altijd voor dat jij jouw smartphone, actioncam of camera altijd goed kan positioneren en is het statief ook op een oneffen bodem te gebruiken. De poten zijn voorzien van een rubberen coating om wegglijden te voorkomen. Lichtgewicht ontwerp – Dankzij het lichtgewicht ontwerp neem jij het statief overal mee naartoe! Het statief is namelijk gemaakt van lichtgewicht aluminium en is daarnaast volledig inklapbaar tot een compact formaat. Inclusief bluetooth afstandsbediening – Jouw camera of smartphone is dankzij de bluetooth afstandsbediening volledig draadloos te bedienen. Dit maakt het statief perfect voor selfies! Specificaties: Universele houder 360 graden draaibaar Materiaal: Aluminium, rubber In hoogte verstelbaar: 400 tot 1340 mm Gewicht: 0,7 kg Inhoud pakket: 1 x Tripod 1 x Telefoonhouder 1 x Afstandsbediening 1 x Draagtas

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

4. Hama Star 700 - Statief champagne

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
8.9

Een serieus statief voor serieuze fotografen. Met dit statief zijn de kleine bewegingen - die je foto’s wazig en onscherp maken - verleden tijd. De Hama Star 700 helpt je bij het maken van scherpe foto’s van hoge kwaliteit. Ideaal voor zowel zelfportretten en groepsfoto’s, wanneer er niemand is die de camera vast kan houden, als voor langdurige opnames. Maak vele mooie foto’s met dit veelzijdige en compacte statief. Het is te gebruiken voor zowel foto- als video-opnames. De rubberen voeten geven een stevige grip op vele soorten terrein, en de aluminium constructie zorgt voor een ferme ondersteuning van je camera. Ondanks dat blijft de Star 700 licht en gemakkelijk te vervoeren. De werkhoogte varieert van een minimum van 42,5 cm tot een maximale hoogte van 125 cm. Dit biedt je een grote variatie, waarmee je alle situaties mooi vast kan leggen. Let op: Dit statief is niet geschikt voor smartphones. Wil je dit wel? Bekijk dan dit statief geschikt voor smartphones Je bekijkt een tof product, maar het kan altijd beter: Een compact statief voor de beginnende fotograaf. Dit statief is hoger en heeft een haak voor extra stabiliteit.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Cullmann Alpha 2500 Tripod statief zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Cullmann Alpha 2500 Tripod statief zilver

 • list plusDit statief is zeer stabiel en stevig, waardoor het geschikt is voor zwaardere camera's en lenzen.
 • list plusHet statief is gemakkelijk in hoogte verstelbaar, waardoor het geschikt is voor verschillende opnamesituaties.
 • list plusHet statief heeft een handige waterpas, waardoor het gemakkelijk is om de camera recht te zetten.

Nadelen Cullmann Alpha 2500 Tripod statief zilver

 • list plusHet statief is vrij zwaar en daardoor minder geschikt om mee te nemen op reis.
 • list plusHet statief heeft geen snelkoppelingsplaatje, waardoor het langer duurt om de camera erop te bevestigen.
 • list plusHet statief heeft geen haak om extra gewicht aan te hangen, waardoor het minder stabiel kan zijn bij harde wind.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.9

De Alpha 2500 is een statief, uitermate geschikt voor beginnende/amateurfotografen. De Alpha 2500 is voorzien van een middenzuil die met behulp van een draaisysteem hogen en lager gepositioneerd kan worden. De camera kan worden bevestigd op de 3-wegkop met snelkoppelsysteem. Dit statief wordt geleverd inclusief statieftas. Je bekijkt een tof product, maar het kan altijd beter: Dit statief is ideaal voor het maken van ongebewogen foto's en video's. Dankzij de 3 secties, met rubberen voet, zet je het statief gemakkelijk op de juiste hoogte. Dit statief is ideaal als je op zoek bent naar een relatief hoog statief voor het maken van onbewogen foto's en video's. Dankzij de 3 secties, met rubberen voet, zet je het statief gemakkelijk op de juiste hoogte. Dit kwalitatief hoogwaardig statief helpt je bij perfecte onbewogen foto's en video's. Dankzij de 4 secties, met rubberen voet, zet je het statief gemakkelijk op de juiste hoogte. De 3 waterpassen zorgen voor de juiste positionering. Daarbij is dit statief ook als monopod te gebruiken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

6. Statief Tripod Smartphone of Camera

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.1

Ben je op zoek naar een handzaam en lichtgewicht statief voor je smartphone of camera? Dan is de Statief Tripod Smartphone of Camera van Rheme een goede optie. Dit statief is gemaakt van aluminium en PVC, waardoor het niet alleen stevig is, maar ook gemakkelijk te dragen en op te bergen. De telescopische inklapbare poten zijn onafhankelijk van elkaar verstelbaar, waardoor je het statief op elke ondergrond kunt plaatsen. De antislipvoetjes zorgen ervoor dat het statief stevig op de grond staat.

Een groot voordeel van dit statief is de bijgeleverde telefoonhouder met verstelbare klem, die op de meeste smartphones past. Met de meegeleverde Bluetooth-afstandsbediening kun je foto's maken en de externe sluiterknop gebruiken voor smartphones met het Android- of iOS-besturingssysteem. De verbinding met de telefoon is automatisch of met behulp van gratis applicaties. Je kunt elk element van de set onafhankelijk gebruiken, waardoor je meer flexibiliteit hebt bij het maken van foto's of video's.

Het statief heeft een hoogtebereik van 35 cm tot 103 cm en is geschikt voor zowel smartphones als camera's. De 3D roterende kop zorgt ervoor dat je het apparaat in elke gewenste hoek kunt plaatsen. Het is gemakkelijk te monteren en demonteren, en de meegeleverde koffer zorgt voor gemakkelijk transport.

Over het algemeen is dit een geweldig statief voor iedereen die op zoek is naar een eenvoudige en handige oplossing om stabiele foto's en video's te maken. Het is perfect voor vloggers of reizigers die licht willen reizen. Het enige nadeel is dat het statief niet erg hoog kan worden ingesteld, wat misschien een probleem kan zijn voor sommige gebruikers.

Persoonlijk zou ik dit statief aanbevelen voor mensen die veel onderweg zijn en een lichtgewicht en handig statief nodig hebben voor hun smartphone of camera. Het is een betaalbare optie die gemakkelijk te gebruiken is en goede resultaten oplevert.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

7. PIXETOOL Universeel Camera en Telefoon zwart | grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen PIXETOOL Universeel Camera en Telefoon zwart | grijs

 • list plusDit statief kan zowel camera's als telefoons ondersteunen, waardoor het een veelzijdige optie is.
 • list plusDit statief is compact en licht van gewicht, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is op reis.
 • list plusHet statief heeft een verstelbare hoogte, waardoor het geschikt is voor verschillende opnamesituaties.

Nadelen PIXETOOL Universeel Camera en Telefoon zwart | grijs

 • list plusBij gebruik met zwaardere camera's kan dit statief mogelijk beperkte stabiliteit bieden.
 • list plusHet statief heeft mogelijk beperkte duurzaamheid bij intensief gebruik.
 • list plusDit statief kan mogelijk beperkte compatibiliteit bieden met bepaalde camera- en telefoonmodellen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8

Op zoek naar een statief dat geschikt is voor zowel je camera als je smartphone? Dan is de Pixetool Universeel Camera en Telefoon statief een must-have. Het is compact, lichtgewicht en in hoogte verstelbaar van 60 tot 170cm. De telefoonhouder is ideaal voor het maken van selfies en de 360° draaifunctie zorgt ervoor dat je vanuit elke hoek kunt filmen. Het statief is stabiel en voorkomt trillingen, waardoor je altijd verzekerd bent van heldere foto's en video's.

Wat dit statief echt uniek maakt, is de ingebouwde waterpasmeters. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat je opnames loodrecht op de richting van de zwaartekracht worden gemaakt, wat garant staat voor de perfecte opname. Daarnaast wordt het statief geleverd met een handige opbergtas en een gratis Ebook.

Het Pixetool statief is geschikt voor zowel beginners als professionals. Of je nu op vakantie gaat, een dagje erop uit trekt of een professionele fotoshoot op ruw terrein hebt, dit statief is altijd een goede keuze.

Als ik toch één nadeel moet noemen, is het dat het gewicht van 1450 gram niet zo licht is als sommige andere statieven. Maar gezien de vele voordelen die het statief biedt, is dit geen groot probleem. Al met al is de Pixetool Universeel Camera en Telefoon statief een geweldige investering voor iedereen die op zoek is naar een statief dat geschikt is voor zowel hun camera als hun smartphone.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

8. Studio ME® Studio ME 128 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.5

Een moment gaat snel voorbij, maar een foto/video blijft voor altijd bij je. Met de Studio ME - Statief 128 cm maak je de perfecte foto’s en video’s tijdens bijzondere momenten. Hij is makkelijk mee te nemen en geschikt voor zowel telefoons als voor compactcamera’s en action camera's. Neem hem overal mee naartoe Citytrip? Wintersport? Avonturen in het bos? Neem deze tripod overal mee naartoe. Juist op die momenten maak je onvergetelijke foto’s en video’s. Daarom is deze Studio ME - Statief 130 cm compact, inklapbaar en lichtgewicht. Ook zit er een handig draagtas bij. Zo neem je hem altijd makkelijk mee. Studio ME - Statief 128 cm Makkelijk mee te nemen Inclusief draagtas Lichtgewicht Bluetooth bediening Verstelbaar in hoogte en hoek Universeel en multifunctioneel telefoonstandaard Telefoon, compact camera en GoPro Extreem veelzijdige tripod Deze Studio ME - Statief 128 cm is precies wat je zoekt als je veel verschillende mogelijkheden wil, maar niet allerlei verschillende tripods. Dit statief is namelijk perfect voor telefoons, compact cameras en action cams zoals GoPro (alle benodigdheden om te installeren meegeleverd, zie specificaties). Dat maakt dit statief uitermate geschikt voor: fotos, videos, selfies, vloggen, social media, influencers/content creators, landscape, portrait mode, video calls etc. Unieke verstelbaarheid Stel het telefoon standaard precies in voor jouw perfecte foto of video. De hoogte is in te stellen tussen de 40 en 107 cm. Door extreme verstelbaarheid (roteer elke kant op!) maak je jouw plaatjes altijd vanuit de perfecte hoek. Daarnaast is er ook nog een bluetooth device waardoor je op afstand jouw camera of telefoon aan kan zetten. Ideaal voor het perfecte plaatje! Inclusief bluetooth afstandsbediening Voor de beste beelden van een afstandje gebruik je de handige bluetooth afstandsbediening. Geschikt voor IOS en Android. Specificaties: Inhoud verpakking: 1x Statief, 1x Smartphone Houder, 1x Action Cam Adapter 1x Bluetooth Afstandsbediening, 1x Draagtas en 1x Verpakking Merk: Studio ME Materiaal: Kunststof + RVS Kleur: Zwart Afmetingen ingeschoven: 7 x 8 x 40,5 cm Afmetingen uitgeschoven: 7 x 8 x 128 cm Afmetingen Telefoonhouder: 58 tot 80 mm Verstelbaar Draaibaar Geschikt voor alle smartphones tussen de 58 en 80 mm en camera’s Verstelmechanisme: Klemvergrendeling Inclusief snelkoppelingsplaat Een moment gaat snel voorbij, maar een foto/video blijft voor altijd bij je.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Varin® Telefoon statief 150 cm 150cm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Varin® Telefoon statief 150 cm 150cm

 • list plusDeze statief heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding.
 • list plusHij is handig in gebruik.
 • list plusHij is licht en hierdoor makkelijk mee te nemen.

Nadelen Varin® Telefoon statief 150 cm 150cm

 • list plusEen nadeel is dat hij kan omwaaien door het lage gewicht.
 • list plusHij is niet zo stabiel als andere statieven.
 • list plusTot slot voldoet hij niet aan alle verwachtingen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.6

Met dit complete set kan de telefoon eenvoudig en stabiel op de gewenste hoogte geplaatst worden. De Varin® Telefoon statief is gemaakt van lichtgewicht aluminium en de bevestigingsplaat is flexibel in te stellen met borging in alle standen. De zilvergrijze Varin® Telefoon statief is gemaakt van lichtgewicht aluminium en weegt slechts 430 gram en compact in te vouwen tot een lengte van slechts 51cm. Zet de statief eenvoudig waterpas door de poten afzonderlijk in te stellen, ook op ongelijke ondergronden. De werkhoogte is eenvoudig verstelbaar van 50 t/m 150 cm voor het beste resultaat. Inclusief 2 stuks Varin® telefoonhouders, Varin® Bluetooth remote shutter (om je smartphone touchless te bedienen) en luxe draagtas! De statief is geschikt voor een smartphone, compact-, systeem- of kleine spiegelreflexcamera van max. 1 kg. De meegeleverde Varin® Bluetooth remote shutter heeft veel meer mogelijkheden dan een standaard remote shutter, lees onder meer hierover. De Varin® Smartphone statief is uitermate geschikt voor o.a. vloggen, live opnamen, video bellen, selfies maken en het maken van de mooiste foto's en video's of gebruik het om gemakkelijk handsfree filmpjes te kijken. In de luxe opbergtas is de statief met de 2 stuks telefoonhouders en Bluetooth remote shutter gemakkelijk op te bergen en prettig mee te nemen door de brede draagriem. Kenmerken: Lichtgewicht aluminium statief (gewicht 430 gram) Compacte afmetingen ingeschoven (51 x 8 x 8 cm) Statief instelbaar van 50 t/m 150 cm werkhoogte 1x telefoon houder voor telefoons van 6 t/m 8 cm breedte 1x telefoon houder voor telefoons van 7 t/m 10,5 cm breedte 1x Bluetooth afstandsbediening voor iOS en Android 1x Beschermhoes statief 1x Luxe draagtas 360 graden draaien en 90 of 180 graden kantelen Geschikt voor o.a. iPhone, Samsung, LG, Huawei Eenvoudig in gebruik Varin® Telefoon statief Op de Varin® Telefoon statief kan de smartphone eenvoudig en stabiel op de gewenste hoogte geplaatst worden. De laagste werkhoogte van de statief is 50cm, gemakkelijk om ergens op te zetten. De statief kan worden uitgeschoven tot 150cm, de meest ideale hoogte voor het staand gebruik maken van de statief. De bevestigingsplaat is voorzien van waterpas en standaard 1/4" statiefbevestiging, waarop de telefoonhouder eenvoudig gemonteerd kan worden of een lichtgewicht camera. Door de meegeleverde beschermhoes kan de statief goed beschermt worden meegenomen. Met de Varin® Telefoon statief kunnen de mooiste herinneringen vastgelegd worden of gepresenteerd worden. Varin® Telefoonhouders De Varin® telefoonhouders zijn robuust en klemmen krachtig. Het kleine type telefoonhouder is uitermate geschikt voor smartphones van 6 t/m 8 cm breed. Het grote type telefoonhouder is uitermate geschikt voor smartphones van 7 t/m 10,5 cm breed. De telefoonhouders zijn voorzien van 1/4" bevestiging bus. Met deze smartphone statief kunnen de telefoon houders horizontaal of verticaal worden geplaatst, voor de meest optimale foto's en video's. Er worden 2 types Varin® telefoonhouders meegeleverd, zodat de telefoonhouder bij de telefoon gekozen kan worden die het beste past en klemt. Varin® Bluetooth remote shutter Met deze unieke multifunctionele Varin® Bluetooth remote shutter kun je werkelijk de beste foto's en video's maken. Middels het scherpstellen van de foto in de standaard camera app van iOS en Android tot wel 10 meter afstand met een draadloze Bluetooth verbinding. Naast het maken van foto's is het ook mogelijk om een video te starten en te stoppen op afstand. En je kunt zelfs switchen van foto naar video modus in de app zonder de telefoon aan te raken. Met deze afstandsbediening kunnen ook apps bedient worden zoals YouTube en Social media apps, door de fotogallerij gescrold worden, een leesapp bedient worden en zelfs games mee worden gespeelt. Kortom een multifunctionele afstandsbediening! Deze Varin® Bluetooth remote shutter is ideaal voor groepsfoto's en selfie's, handig in gebruik, en heeft een snelle verbinding met Bluetooth. Makkelijk mee te nemen (compact) en inclusief batterij en handleiding in Nederlands en Engels. Een specifieke app is niet vereist, de originele camera app werkt perfect, uiteraard werkt het ook met andere foto/video apps. Voordelen van de Varin® Bluetooth remote shutter: Een multifunctionele remote shutter waarmee veel apps draadloos bedient kunnen worden. Niet alleen een knop voor het maken van de foto, maar ook een knop voor het scherpstellen van de foto. Geen mislukte en onduidelijke foto's meer. Gemakkelijk switchen tussen foto en video modus in de app, je hoeft hiervoor de telefoon of tablet niet meer aan te raken. Gemakkelijk bedienen van apps zoals YouTube, Social apps. Fotogallerij en Leesapps. Geschik voor alle iOS en Android smartphones en tablets. Kan eenvoudig aan een sleutelbos of armkoordje gehangen worden. Lichtgewicht en compacte formaat, hierdoor gemakkelijk mee te nemen en uit beeld te houden tijdens het maken van de foto of video. Specificaties: > Minimum statiefhoogte: 50 cm > Maximum statiefhoogte: 150 cm > Geschikt voor mobiele telefoonbreedte: 6 - 10,5 cm > Gewicht statief: 430 gram > Gewicht totale set: 605 gram > Materiaal: Aluminium + kunststof > Kleur: Grijs > Exclusief getoonde smartphone Gebruiksaanwijzing: Gebruik van dit product is volledig op eigen risico, aansprakelijkheid op alle gevolgschade zoals kapotte telefoon of tablet is volledig uitgesloten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

10. Victiv Smartphonestatief Camerastatief afneembare 3-weg zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.1

Compacte reisstatief, licht van gewicht en kleine opslaggrootte van 45 cm. Uniek en functioneel 5-delige beendesign. Slechts 1.4 kg en daarmee ideaal voor reizigers. De statief is maximaal belastbaar tot 6.35 kg. Vervaardigd van aluminium waardoor de camerastatief kwalitatief aanvoelt en tegen een stootje kan. Met een verdikte buisdiameter blijft de camera veilig en stabiel. Voorzien van 3 beschermkussens van schuimstof zodat de tripod bij een valpartij goed beschermt blijft. Om de balans er goed in te houden beschikt deze kwalitatieve tripod over verwisselbare antislipvoetjes. Met de afneembare 3-weg kop beschik je over een tripod met een geupgrade design. Maak 360° panorama opnames, 180° kantelingen en 90° verticale opnames in 1 handomdraai. In ideale hoogtes verstelbaar. De statief kan van 52 cm worden verhoogd naar 160 cm. Dankzij draaikoppeling kan de hoogte nog extra worden versteld naar max 185 cm. Compatible met alle soorten camera’s (Canon, Canon EOS, Nikon Sony, Oplympus, Panasonic, Spiegelreflexcamera’s) Telefoonstatief voor alle modellen telefoons, iphone, samsung, Huawei etc. Ook geschikt voor microfoon, verrekijker, laser, projector, webcam. Maak vandaag nog een hoogwaardige vlog of livestream!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van tripods. Er zijn immers 756 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!