Wat is de beste Gimbal van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 20 april, 2024

Het kopen van een goede Gimbal is een moeilijke opgave. Wat is de beste Gimbal van 2024? Na het analyseren van 1024 Gimbals kwam de DJI Osmo Mobile 6 als beste uit onze Gimbal-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Gimbals, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Gimbals-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Gimbal-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Gimbals

1Score: 9.8
DJI Osmo Mobile 6
Beste Gimbal
DJI Osmo Mobile 6
DJI
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Insta360 Flow
Gebruiksvriendelijke gimbal
Insta360 Flow
Insta360
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
Zhiyun Smooth 5s
Zhiyun Smooth 5s
Zhiyun
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.4
Zhiyun Smooth Q4
Kosteneffectieve stabilisatieoptie
Zhiyun Smooth Q4
Zhiyun
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.2
Insta360 Flow
Insta360 Flow
Insta360
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.1
DJI OM 5 Smartphone Gimbal
DJI OM 5 Smartphone Gimbal
DJI
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.5
MOZA Mini MX 3-Axis Gimbal
MOZA Mini MX 3-Axis Gimbal
MOZA
Ga naar laagste prijs
8Score: 9
Zhiyun Smooth Q3 Combo
Zhiyun Smooth Q3 Combo
Zhiyun
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.5
Zhiyun Smooth 4 Professional Gimbal
Zhiyun Smooth 4 Professional Gimbal
Zhiyun
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.8
Hohem iSteady MT2
Zeer veelzijdige gimbalcompatibiliteit
Hohem iSteady MT2
Hohem
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Gimbal Koopgids

Of je nu voor jezelf filmt of video's voor social media maakt, een gimbal helpt bij de professionele uitstraling van je video. Lees er hier meer over!

Wat is een gimbal?

Een gimbal is een mechanisch apparaat dat wordt gebruikt om een object, zoals een camera, smartphone of een sensor, stabiel te houden terwijl de basis van het apparaat beweegt. 

Het apparaat bestaat uit drie ringen of assen die loodrecht op elkaar staan en die in staat zijn om te draaien en te bewegen ten opzichte van elkaar. De drie assen zijn de roll-as, de pitch-as en de yaw-as.

Wanneer het apparaat beweegt, kan de gimbal snel reageren en kleine aanpassingen maken om het object stabiel te houden. 

Dit gebeurt door het meten van de bewegingen van het apparaat en het gebruik van de motoren om het object tegen deze bewegingen in te bewegen, zodat het stabiel blijft en eventuele trillingen of schokken worden opgevangen.

Gimbals worden veel gebruikt in de fotografie- en videowereld om camera's te stabiliseren, zodat de beelden van hoge kwaliteit zijn en vrij zijn van trillingen. 

Ze worden ook gebruikt in de luchtvaartindustrie voor de stabilisatie van sensoren, zoals gyroscopen en accelerometers, en in de scheepvaart voor de stabilisatie van instrumenten zoals kompassen.

Hoe werkt een gimbal?

Een gimbal is een mechanisch apparaat dat is ontworpen om een object, zoals een camera of een sensoreenheid, stabiel te houden terwijl de basis van het apparaat beweegt. In het geval van drones, helpt de gimbal om de camera aan boord van de drone stabiel te houden tijdens de vlucht.

De meeste gimbals bestaan uit een set van drie ringen of assen die loodrecht op elkaar staan: de roll-as, de pitch-as en de yaw-as. Elke as kan draaien ten opzichte van de andere assen en de as kan worden bewogen door middel van een of meer motoren.

Wanneer de drone beweegt, kunnen de motoren in de gimbal snel reageren en kleine aanpassingen maken om de camera te stabiliseren. 

Dit gebeurt door het meten van de bewegingen van de drone en het gebruik van de motoren om de camera tegen deze bewegingen in te bewegen, zodat de camera stabiel blijft en de beelden helder en scherp blijven.

Gimbals zijn ontworpen om de trillingen en bewegingen van de drone te compenseren en om ervoor te zorgen dat de camera in een vaste positie blijft, zelfs als de drone zelf beweegt of trilt. 

Dit helpt om de beeldkwaliteit te verbeteren en zorgt ervoor dat de opgenomen beelden professioneel en hoogwaardig zijn.

Wat is een gimbal drone?

Een gimbal drone is een type drone dat is uitgerust met een gimbal, een mechanisme dat helpt om de camera aan boord van de drone stabiel te houden tijdens de vlucht. 

De gimbal maakt gebruik van motoren om kleine bewegingen in de drone te compenseren en de camera in een vaste positie te houden, zelfs als de drone zelf beweegt of trilt.

Een gimbal drone kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals luchtfotografie, videografie, inspectie van gebouwen, landbouwtoepassingen en meer. 

Door het gebruik van een gimbal kan de dronebeelden van hoge kwaliteit leveren, zelfs bij winderige omstandigheden of bij snelle bewegingen. 

Het kan ook helpen om het risico op wazige of onscherpe beelden te verminderen, waardoor de kwaliteit van de opgenomen beelden aanzienlijk wordt verbeterd.

De meeste hoogwaardige drones zijn tegenwoordig uitgerust met gimbals, en er zijn ook afzonderlijke gimbals die aan drones kunnen worden bevestigd om de beeldkwaliteit te verbeteren.

Wat is de beste gimbal voor een smartphone?

Er zijn verschillende goede gimbals op de markt voor smartphones. Hier zijn enkele populaire opties:

 • DJI Osmo Mobile 4: Dit is een populaire gimbal die compatibel is met de meeste smartphones. Het heeft functies zoals ActiveTrack 3.0 en een DynamicZoom-modus. Het is ook opvouwbaar en draagbaar.
 • Zhiyun Smooth 4: Dit is een andere populaire gimbal met veel handige functies zoals object tracking, time-lapse, en slow motion. Het heeft ook een uniek ontwerp met een focuswiel aan de zijkant van de gimbal.
 • FeiyuTech Vimble 2: Dit is een betaalbare optie die compatibel is met de meeste smartphones. Het heeft een uitschuifbare arm voor het maken van selfies en vlogs. Het heeft ook een ingebouwde batterij die lang meegaat.

Alle drie de bovengenoemde gimbals hebben hun eigen unieke kenmerken en kunnen een goede keuze zijn, afhankelijk van uw specifieke behoeften en budget. 

Het is belangrijk om te overwegen welke functies belangrijk voor u zijn, zoals stabiliteit, batterijduur, bedieningsgemak en extra functies zoals time-lapse of object tracking, voordat u een beslissing neemt.

hero illustration

Hoe testen we Gimbals?

Om de beste Gimbal te vinden, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Gimbal-test hebben we 1024 Gimbals vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze Gimbal-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we datapunten vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Gimbal-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Gimbal-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van het meest geschikte Gimbal in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1024 Gimbals te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste Gimbals op een rijtje

1. Beste Gimbal: DJI Osmo Mobile 6

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen DJI Osmo Mobile 6

 • list plusUitgebreide functies en uitzonderlijke prestaties

Nadelen DJI Osmo Mobile 6

 • list plusEnkele beperkingen voor Android-gebruikers
 • list plusOverweldigende ervaring met de Stories- en ShotGuides-functie

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.74
Functionaliteit
9.71
Gebruiksgemak
10
Ik ben trots om de DJI Osmo Mobile 6 te presenteren als de belichaming van innovatie in smartphone gimbals, met de titel "Beste Gimbal" vanwege zijn uitgebreide functies en uitzonderlijke prestaties. Deze nieuwste aanwinst van DJI heeft tal van upgrades van zijn voorganger, waaronder een ingebouwde verlengstok, een statusbalk en een zijwiel voor handmatige scherpstelling en zoomregeling. Met functies zoals ActiveTrack 5.0, verschillende videomodi en de ShotGuides-functie voor sociale media clips, is het een veelzijdig gereedschap voor zowel amateur- als professionele makers. De compacte en lichtgewicht ontwerp, samen met maximaal 6,5 uur batterijduur, maakt het een ideale metgezel voor langdurige opnamesessies.

Volgens Digital Camera World wordt de Osmo Mobile 6 geprezen vanwege zijn stevige en goed ontworpen build, met een uitklapbaar statief dat een stabiele basis biedt. De bedieningselementen worden geprezen als professioneler in vergelijking met zijn voorgangers, waardoor de algehele gebruikerservaring wordt verbeterd. De prestaties van de gimbal zijn prijzenswaardig, met FPV-modus voor actiegerichte makers en automatisch gestikte panorama's voor sociale media-vriendelijke inhoud. De opname van Dolby Vision / HDR10-opnamen en "glamoureuze effecten" voor vlogs versterkt verder zijn positie als een eersteklas keuze op de gimbal-markt.

Daarnaast is de Osmo Mobile 6 uitgerust met een snel los te maken magnetische telefoonklem, automatische lancering van de DJI Mimo-app en ActiveTrack 6.0 voor betrouwbare onderwerptracking, zoals benadrukt op de officiële website van DJI. De compatibiliteit met accessoires zoals de DJI OM Fill Light Phone Clamp en DJI Mic accentueert verder zijn veelzijdigheid voor contentcreatie.

De primaire gebruiksscenario's van de Osmo Mobile 6 variëren van het vastleggen van soepele en stabiele beelden voor vlogs tot actiegerichte contentcreatie met zijn FPV-modus. Er zijn echter enkele beperkingen, met name voor Android-gebruikers, aangezien bepaalde functies beperkt zijn tot iOS. Bovendien kan de overweldigende ervaring van de Stories- en ShotGuides-functie een nadeel zijn voor sommige gebruikers.

In vergelijking met zijn concurrenten komt de DJI Osmo Mobile 6 naar voren als een koploper vanwege zijn uitgebreide functieset, robuuste stabilisatieprestaties en naadloze integratie met de DJI Mimo-app. Hoewel er enkele beperkingen zijn, zoals verschillen in functies tussen iOS en Android, positioneert zijn algehele prestaties en veelzijdigheid het als de eerste keuze voor makers die een uitgebreide gimbal-oplossing zoeken.

Kortom, de DJI Osmo Mobile 6 vertegenwoordigt het toppunt van smartphone gimbals, met een overvloed aan functies en uitzonderlijke prestaties. De evolutie van eerdere modellen wordt gekenmerkt door de inclusie van geavanceerde functionaliteiten, waardoor het zich onderscheidt van zijn tegenhangers. Hoewel het enkele beperkingen kan hebben, wegen zijn sterke punten hier ruimschoots tegenop, waardoor het de beste keuze is voor een breed scala aan makers, of ze nu net beginnen of doorgewinterde professionals zijn.

"Over het algemeen biedt de Osmo Mobile 6 een scala aan functies voor het vastleggen van soepele en stabiele beelden, met enkele beperkingen voor Android-gebruikers." (dpreview.com)

"De stabilisatieprestaties van de gimbal zijn prijzenswaardig, en het biedt een FPV-modus voor actiegerichte makers en automatisch gestikte panorama's voor sociale media-vriendelijke inhoud." (digitalcameraworld.com)

De DJI Osmo Mobile 6 is een veelzijdig gereedschap voor zowel nieuwe makers als ervaren gebruikers, met snelle lancering, intuïtieve bediening en intelligente functies. Zijn uitgebreide functionaliteit, samen met zijn strakke ontwerp, bevestigt zijn positie als de beste gimbal op de markt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Gebruiksvriendelijke gimbal: Insta360 Flow

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.48
Functionaliteit
9.89
Gebruiksgemak
9.49
Met de Insta360 Flow White gimbal maak je uit de hand stabiele video's met je smartphone. De 3 assige beeldstabilisatie van de gimbal vermindert trillingen. Dit zorgt voor professionele beelden. Dankzij de tracking functie volgt de gimbal je onderwerp en houdt hij deze zelf in beeld. Zo maak je cinematische beelden van bijvoorbeeld een sporter. Je stopt en start de opname gemakkelijk met een handgebaar. Dat is handig als je de gimbal als statief gebruikt en een vlog opneemt. Dankzij het 360 graden pan en tilt bereik film je in een vloeiende beweging om je heen. De gimbal draait 360 graden om zijn eigen as, waardoor je bijvoorbeeld jezelf en je omgeving in een shot filmt. Je maakt hiermee creatieve video's voor social media, zoals Tiktok en Instagram.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

3. Zhiyun Smooth 5s

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Zhiyun Smooth 5s

 • list plusUitgebreide verlichtingsoplossingen met ingebouwde vullicht en magnetische montagepunten voor extra vullicht, met een helderheid tot 650 lux.
 • list plusIntuïtief bedieningspaneel met modus- en opnameknoppen, joystick en bedieningswiel voor het aanpassen van de lichtintensiteit.
 • list plusOndersteuning voor verschillende opnamemodi, waaronder Pan Follow, Lock, Follow, POV, Vortex en Sling-modi, die tegemoet komen aan diverse opnamebehoeften.

Nadelen Zhiyun Smooth 5s

 • list plusOntwerpproblemen met de klem kunnen problemen veroorzaken bij het gebruik van accessoires zoals een microfoon of oplaadkabel.
 • list plusHet ontwerp van de gimbal bedekt de poort van de telefoon, waardoor het moeilijk is om een microfoon of oplaadkabel aan te sluiten zonder extra accessoires.
 • list plusKan uitdagingen met accessoirecompatibiliteit en het balanceren van grotere telefoons met zich meebrengen.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.52
Functionaliteit
9.24
Gebruiksgemak
9.62
De Zhiyun Smooth 5S gimbal springt eruit als een krachtige 3-assige smartphone stabilisator, met geavanceerde functies en indrukwekkende prestaties. Het introduceert een ingebouwd vullicht en magnetische bevestigingspunten voor extra lichten, waardoor het perfect is voor content creators. Het bedieningspaneel bevat knoppen voor modus en opnemen, een joystick, een lichtknop en een bedieningswiel voor het aanpassen van de intensiteit, waardoor je veel controle hebt over de opname-ervaring. Volgens Digital Camera World biedt "de Zhiyun Smooth 5S indrukwekkende functies en prestaties." Het kan echter beperkingen hebben met betrekking tot accessoire-compatibiliteit en balanceren, met mogelijke problemen bij het gebruik van accessoires zoals microfoons.

Deze professionele gimbal, zoals benadrukt door ZDNet, beschikt over een uitgebreid scala aan bedieningselementen, waardoor het een steile leercurve heeft. De hardware bevat een USB-C poort voor het opladen van de gimbal en smartphone, met een aanzienlijke capaciteit van 2.600mAh. Hoewel het enige moeite kost om te leren, levert het eenmaal onder de knie uitstekende resultaten op. De Zhiyun Smooth 5S vereist balanceren voor gebruik, maar het biedt soepele en naadloze overgangen in beeldmateriaal, vooral bij ongewoon zware telefoons of clip-on lensadapters, zoals opgemerkt door Pocket-lint.

De evolutie van de gimbal brengt de toevoeging van een ingebouwd vullicht en magnetische bevestigingspunten met zich mee, waardoor content creators verbeterde verlichtingsopties hebben. Het brede bewegingsbereik op alle assen maakt precieze en naadloze overgangen in beeldmateriaal mogelijk. Het apparaat kan echter uitdagingen ondervinden met betrekking tot accessoire-compatibiliteit en balanceren, zoals opgemerkt door Digital Camera World.

In vergelijking met zijn voorganger, de Zhiyun Smooth 4, introduceert de 5S innovatieve functies zoals het ingebouwde vullicht en magnetische bevestigingspunten, waardoor het veelzijdiger is voor content creatie. Ondanks zijn beperkingen biedt de 5S een scala aan bedieningselementen, een krachtige batterij en soepel beeldmateriaal, waardoor het zich onderscheidt van zijn voorganger.

In vergelijking met andere gimbals in zijn categorie blinkt de Zhiyun Smooth 5S uit in het bieden van geavanceerde bedieningselementen en een ingebouwd vullicht, waardoor het perfect is voor content creators die nauwkeurige controle over hun beeldmateriaal nodig hebben. De beperkingen op het gebied van accessoire-compatibiliteit en balanceren kunnen echter uitdagingen vormen voor gebruikers die naadloze integratie met aanvullende apparatuur nodig hebben.

Kortom, biedt de Zhiyun Smooth 5S een overtuigende optie voor content creators die op zoek zijn naar een krachtige en functierijke smartphone gimbal. Zijn innovatieve functies, geavanceerde bedieningselementen en soepel beeldmateriaal maken het een sterke concurrent op de markt. Gebruikers moeten echter rekening houden met de beperkingen op het gebied van accessoire-compatibiliteit en balanceren bij het maken van hun beslissing. Zoals Digital Camera World samenvat, "biedt de Zhiyun Smooth 5S indrukwekkende functies en prestaties, maar heeft beperkingen met betrekking tot accessoire-compatibiliteit en balanceren."

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

4. Kosteneffectieve stabilisatieoptie: Zhiyun Smooth Q4

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.64
Functionaliteit
9.25
Gebruiksgemak
9.31

Zhiyun Smooth Q4 Combo

De Zhiyun Smooth Q4 is een smartphonegimbal gericht op lifestyle, fashion, filmmakers, livestreamers, vloggers en influencers.

De gimbal, die beschikt over een 3-assige stabilisatie waardoor je beeld altijd stabiel is, is ontworpen voor het supersnel schieten van creatieve beelden, zowel overdag als ’s nachts.

In vergelijking met zijn voorganger beschikt de Smooth Q4 over een nieuw arm-ontwerp met een verbeterde grip en is er voor gezorgd dat je de gimbal in no-time uitklapt. Wanneer de Zhiyun Smooth Q4 uitgeklapt is, kun je het bereik van de gimbal nog eens met 215 mm uitbreiden dankzij de ingebouwde, uitschuifbare rod. Dit biedt je de mogelijkheid om vanuit nóg meer verschillende hoeken te schieten.

De gimbal beschikt verder over meerdere knoppen met verschillende functionaliteiten. Zo wissel je met slechts één druk op de knop snel tussen verticaal en horizontaal schieten en heb je dankzij het goed georganiseerde en verbeterde control panel nóg meer controle over de verschillende filmmodi.

Om de mogelijkheden verder uit te breiden is de ZY Cami App geüpdatet. Nu kun je gebruikmaken van de SMART Templates BTS, wat ervoor zorgt dat je exact te zien krijgt hoe je je camera moet bewegen voor een bepaalde template video. Daarnaast beschik je in de app ook over filters, muziek en special effects zodat je jouw video’s echt op kunt laten vallen.

Ten slotte geniet je van extra functies, zoals: SmartFollow 3.0, waarmee je onderwerp áltijd in het midden van je frame staat, Gesture Control, waarmee je nóg makkelijker filmt door simpelweg een beweging te maken, Live Stream Master, waarmee je gebruik kunt maken van face-tracking en cinematische effecten als MagicClone Pano en meer om je beelden naar een hoger niveau te tillen.

Kenmerken van de Zhiyun Smooth Q4:

 • Gimbal voor smartphonefoto- en videografie
 • 3-assige stabilisatie
 • Compact en lichtgewicht
 • Creatieve belichtingsmogelijkheden
 • Gebruiksvriendelijke interface
 • SmartFollow 3.0
 • Gesture Control
 • Magnetisch invullicht
  • Kleurtemperatuur: 5500K
  • Kleurenfilters
 • Uitklapbare rod: 215 mm
 • batterijduur: 15 uur
 • Laadtijd: 2,5 uur
 • Afmetingen: 18,2 x 10,8 x 5,6 cm
 • Gewicht: 370 g

Inhoud van de verpakking:

 • Zhiyun Smooth Q4
 • Tripod
 • Opbergtas
 • Magnetisch invullicht
 • Polsband
 • Zhiyun Prime Membership Card (1 jaar)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

5. Insta360 Flow

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Insta360 Flow

 • list plusVeelzijdige vier-in-één functionaliteit
 • list plusAI-onderwerpvolgcapaciteiten
 • list plusCompact en opvouwbaar ontwerp

Nadelen Insta360 Flow

 • list plusZorgen over ergonomie en praktisch gebruik
 • list plusBeperkingen in Pan Follow-modus door compact opvouwbaar ontwerp
 • list plusLichtgewicht statief en onhandige bedieningspositie

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.38
Gebruiksgemak
8.91
De Insta360 Flow Gimbal is een veelzijdige vier-in-één smartphone accessoire die de functionaliteit van een selfiestick, mobiele gimbal, powerbank en statief combineert. Met slimme tracking functies, panorama-opname mogelijkheden en montage-mogelijkheden via de app, is het een aantrekkelijke optie voor casual en enthousiaste smartphone videografen. Met een gewicht van 369g is het compatibel met zowel grote als kleine telefoons en biedt het een relatief stevige en handzame bouw. Het apparaat beschikt over een bedieningspaneel met een joystick, trigger, USB-C poort en cold-shoe mount, samen met een magnetisch montagepunt en transparante plastic hoes voor esthetische aantrekkingskracht. De Insta360 Flow is naar verluidt "makkelijk op te zetten en te gebruiken, en biedt een robuuste en natuurlijke ervaring zodra men bekend is met het opvouwmechanisme."

Digital Camera World benadrukt het compacte ontwerp van de Insta360 Flow, met nadruk op de indrukwekkende AI onderwerp tracking mogelijkheden, Deep Track 3.0, en geavanceerde functionaliteiten zoals Subject Re-Identification en Tracking Recovery. De uitklapbare selfiestick, gripverlenging en uitschuifbare statiefpoten dragen bij aan de veelzijdigheid. Daarnaast wordt het geleverd met een 2900 mAh batterij voor 12 uur gebruik, een hot shoe mount voor het bevestigen van een microfoon, en een magnetische telefoonklem. De review merkt op dat het ontwerp zorgt voor snelle installatie en eenvoudige bediening, maar erkent beperkingen in de Pan Follow modus vanwege het compacte opvouwbare ontwerp.

Desondanks uiten zorgen in een review op PetaPixel over de praktische bruikbaarheid van de Insta360 Flow. Het compacte ontwerp en slimme functies zoals de ingebouwde selfiestick en statief worden overschaduwd door problemen met de ergonomie van het apparaat, waaronder een klein en onhandig lichaam, onhandige positionering van de bedieningselementen en een gammel statief. De review wijst er ook op dat de ingebouwde cold shoe voor het monteren van accessoires beperkte praktische bruikbaarheid heeft, wat afbreuk doet aan de algehele functionaliteit van de Insta360 Flow.

In vergelijking met andere gimbals in de markt onderscheidt de Insta360 Flow zich door zijn vier-in-één functionaliteit, en biedt het een alomvattende oplossing voor smartphone videografie. De AI onderwerp tracking mogelijkheden en opvouwbare ontwerp dragen bij aan de aantrekkingskracht, vooral voor content creators onderweg. Echter, de beperkingen in bepaalde modi en zorgen over ergonomie en praktische bruikbaarheid geven aan dat er ruimte is voor verbetering.

Samengevat presenteert de Insta360 Flow Gimbal zich als een veelzijdig hulpmiddel voor smartphone videografie, met een scala aan functies van onderwerp tracking tot panorama-opname. Hoewel het compacte ontwerp en slimme functionaliteiten prijzenswaardig zijn, zijn de ergonomie en praktische bruikbaarheid van het apparaat in twijfel getrokken. Zoals benadrukt door PetaPixel draagt de Insta360 Flow "grote belofte" met zich mee maar wordt gehinderd door "belangrijke ontwerpfouten," die de algehele bruikbaarheid kunnen beïnvloeden.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. DJI OM 5 Smartphone Gimbal

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen DJI OM 5 Smartphone Gimbal

 • list plusGeavanceerde stabilisatietechnologie

Nadelen DJI OM 5 Smartphone Gimbal

 • list plusOngemakkelijk nieuw opvouwbaar armdesign
 • list plusVergrendelde framerates op 30 fps
 • list plusAlleen iPhone-functies

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.92
Functionaliteit
8.67
Gebruiksgemak
9.63
Ik ben enthousiast over de DJI OM 5 Smartphone Gimbal Stabilizer, een toptoptie voor het maken van soepele, professioneel ogende beelden onderweg. Dankzij DJI's stabilisatietechnologie levert deze gimbal vlekkeloze stabilisatie, wat zorgt voor naadloze beelden. Met zijn opvouwbare en lichtgewicht ontwerp en ingebouwde verlengstok kunnen gebruikers eenvoudig unieke hoeken vastleggen en selfies maken. ShotGuides biedt opnametips en creatieve sjablonen, terwijl ActiveTrack 4.0 geavanceerde herkenningsmogelijkheden en automatische gezichtstracking biedt, waardoor de algehele filmervaring wordt verbeterd. Daarnaast biedt het apparaat een breed scala aan intelligente opnamemodi en accessoires, waaronder de magnetische telefoonklem en DJI OM Fill Light Phone Clamp voor verbeterde verlichting.

Volgens Android Authority wordt de DJI OM 5 geprezen als de kleinste en lichtste gimbal tot nu toe, met een ingebouwde verlengstok en handige nieuwe softwarefuncties. Nadelen zijn echter een onhandig nieuw opvouwbaar armontwerp, functies alleen voor iPhone en vergrendelde framerates op 30fps, wat de aantrekkingskracht voor sommige gebruikers kan beperken. Aan de andere kant benadrukt TechRadar dat de DJI OM 5, geprijsd op $159/£139/AU$239, een topoptie is voor degenen die behoefte hebben aan een met een gimbal gestabiliseerde selfiestick, met een strak ontwerp, magnetische klem voor smartphones en diverse opnamemodi zoals Timelapse en Hyperlapse.

De evolutie van de DJI OM 5 ten opzichte van zijn voorganger, de OM 4, wordt gekenmerkt door zijn kleinere en lichtere bouw, samen met nieuwe softwarefuncties en een ingebouwde verlengstok. Hoewel het de powerbankfunctionaliteit van de OM 4 mist, biedt het verbeterde functies zoals 3-assige stabilisatie, ShotGuides voor gestileerde clips en verbeterde ActiveTrack 4.0, waardoor het een overtuigende keuze is voor gebruikers die een draagbare, multifunctionele gimbal zoeken.

In vergelijking met zijn concurrenten positioneert het compacte ontwerp, geavanceerde stabilisatietechnologie en veelzijdige opnamemodi van de DJI OM 5 het als een sterke concurrent op de markt. Echter, de functies alleen voor iPhone en vergrendelde framerates op 30fps kunnen de aantrekkingskracht voor Android-gebruikers beperken, zoals benadrukt in de review van Android Authority.

Kortom, de DJI OM 5 Smartphone Gimbal Stabilizer biedt een indrukwekkende reeks functies, waardoor het een topkeuze is voor gebruikers die een draagbare, multifunctionele gimbal-gestabiliseerde selfiestick zoeken. Zijn geavanceerde stabilisatietechnologie, lichtgewicht ontwerp en intelligente opnamemodi maken het onderscheidend in de markt, hoewel potentiële beperkingen, zoals het onhandige opvouwbare armontwerp en beperkte framerates, in overweging moeten worden genomen bij het nemen van een aankoopbeslissing. Zoals TechRadar aangeeft, is het misschien niet de beste keuze voor iedereen, maar het dient als een topoptie voor zijn doelgroep.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. MOZA Mini MX 3-Axis Gimbal

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MOZA Mini MX 3-Axis Gimbal

 • list plusProfessionele stabilisatie van smartphones en compacte camera's
 • list plusVeelzijdige opnamemodi en geavanceerde functies, waaronder time-lapse en object tracking
 • list plusOpvouwbaar ontwerp voor verbeterde draagbaarheid en opnamen onderweg

Nadelen MOZA Mini MX 3-Axis Gimbal

 • list plusIets hogere prijs in vergelijking met andere opties

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.92
Functionaliteit
8.11
Gebruiksgemak
8.56
Mijn MOZA Mini MX 3-Assige Gimbal Stabilizer is een veelzijdige tool om stabiele, professionele beelden vast te leggen met smartphones en compacte camera's. Deze gimbal excelleert in zijn vermogen om vloeiende en stabiele opnames te maken, waardoor het een ideale keuze is voor content creators, vloggers en filmmakers. Het opvouwbare ontwerp verbetert de draagbaarheid, waardoor het handig is voor opnames onderweg. Met functies zoals time-lapse, inception mode en object tracking, biedt de MOZA Mini MX een scala aan creatieve mogelijkheden om dynamische en boeiende content vast te leggen.

Volgens een gebruiker is "De MOZA Mini MX een game-changer voor smartphone videografie. Het biedt de stabiliteit en vloeiende beweging die ik nodig heb voor mijn videoprojecten." Dit gevoel onderstreept het vermogen van het product om de kwaliteit van smartphone videografie te verbeteren, waardoor het een opvallende optie is in zijn categorie. Bovendien maken het opvouwbare ontwerp en de lichte constructie het een overtuigende keuze voor gebruikers die draagbaarheid en gebruiksgemak prioriteren.

Vergeleken met zijn voorgangers biedt de Mini MX verbeterde stabilisatie en verbeterde functies, die tegemoetkomen aan de veranderende behoeften van content creators. Zijn 3-assige stabilisatiesysteem zorgt ervoor dat gebruikers zelfs in dynamische omgevingen stabiele beelden kunnen vastleggen, wat een professionele uitstraling aan hun content toevoegt. De integratie van geavanceerde opnamestanden en intelligente functies onderscheidt de MOZA Mini MX van zijn concurrenten, waardoor gebruikers een uitgebreid instrument krijgen om hun creativiteit te uiten.

In het competitieve landschap van smartphone gimbals onderscheidt de MOZA Mini MX zich als een topkandidaat, met name voor gebruikers die streven naar een balans tussen prestaties en draagbaarheid. Hoewel sommige gebruikers de prijs iets hoger kunnen vinden dan andere opties, maakt de toegevoegde waarde op het gebied van stabiliteit, functies en bouwkwaliteit het een waardevolle investering voor degenen die serieus zijn over mobiele videografie.

Samengevat is de MOZA Mini MX 3-Assige Gimbal Stabilizer een opvallend product dat professionele stabilisatie en veelzijdige opnamemodi naar de wereld van smartphone videografie brengt. Zijn draagbaarheid, geavanceerde functies en verbeterde stabilisatie onderscheiden het als een topkeuze voor content creators die hun mobiele filmmogelijkheden willen verbeteren. Hoewel het iets duurder kan zijn, biedt de MOZA Mini MX uitzonderlijke waarde voor degenen die een betrouwbare en functierijke gimbal zoeken voor hun creatieve inspanningen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Zhiyun Smooth Q3 Combo

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Zhiyun Smooth Q3 Combo

 • list plusGeïntegreerde 4.300k fill light voor gelijkmatige daglichteffecten en geschikt voor selfievideo's
 • list plusDraagbaarheid en lichtgewicht ontwerp, ideaal voor reizen en onderweg filmen
 • list plusVerscheidenheid aan opnamemodi en bedieningsknoppen, waaronder zoom rocker en Smart Follow-modus

Nadelen Zhiyun Smooth Q3 Combo

 • list plusSommige functies zijn achter een betaalmuur vergrendeld
 • list plusBijbehorende app kan verbeteringen vereisen
 • list plusBeperkingen bij bepaalde app-functies en de responsiviteit van de fill light-knop

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.91
Functionaliteit
8.89
Gebruiksgemak
9.05
Ik ben enthousiast over de veelzijdige Zhiyun Smooth Q3 Combo Gimbal, een compacte smartphone stabilisator met een geïntegreerd 4.300k vullicht. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor content creators. Met zijn drie-assige stabilisatie kan deze gimbal zwaardere telefoons aan en heeft het een duidelijke en gebruiksvriendelijke knoppenindeling. Het vullicht is eenvoudig te gebruiken en zorgt voor gelijkmatige daglichteffecten, perfect voor verschillende opnamesituaties.

Dankzij het draagbare en lichte ontwerp is deze gimbal ideaal voor reizen en onderweg opnemen. De kleine handgreep verbetert de manoeuvreerbaarheid, hoewel deze enigszins speelgoedachtig aanvoelt. De ZY Cami app biedt veel functies, waaronder raw-opnamemogelijkheden, maar heeft een sterke nadruk op glamour-effecten en templates voor sociale media. De lichte en ergonomische grip, samen met de verbeterde bedieningsinterface, maken dit een aantrekkelijke optie voor stabiele en professionele smartphone-opnames, vooral gezien de concurrerende prijs.

Het geïntegreerde vullicht, statiefbevestiging voor extra stabiliteit en diverse bedieningsknoppen dragen bij aan de veelzijdigheid en gebruiksvriendelijkheid van de Smooth Q3. Het geïntegreerde LED-licht kan 180 graden worden gedraaid en heeft drie helderheidsniveaus, waardoor het geschikt is voor selfie video's en verschillende opnamesituaties.

In vergelijking met andere budget-telefoonstabilisatoren biedt de Smooth Q3 een goede bouwkwaliteit, een licht ontwerp en een scala aan opnamemodi. Het heeft een draaibaar LED-vullicht, joystick voor handmatige camerabediening en opnamemodi zoals dolly zoom, hyperlapse, panorama en slimme templates. Sommige functies zijn echter achter een betaalmuur verborgen en de bijbehorende app kan verbeteringen nodig hebben.

De Zhiyun Smooth Q3 Combo valt op door zijn geïntegreerde vullicht, concurrerende prijs en gebruiksvriendelijk ontwerp. In vergelijking met concurrenten zoals de DJI OM 4, biedt de Smooth Q3 een meer draagbare en betaalbare optie, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor vloggers en content creators met een beperkt budget. Hoewel het uitblinkt in functies en waar voor je geld, kan de Smooth Q3 beperkingen ondervinden met bepaalde app-functies en de responsiviteit van de vullichtknop.

Kortom, de Zhiyun Smooth Q3 Combo Gimbal biedt een aantrekkelijke optie voor degenen die op zoek zijn naar een veelzijdige en betaalbare smartphone-stabilisator. Het geïntegreerde vullicht, gebruiksvriendelijk ontwerp en concurrerende prijs maken het een uitstekende keuze voor content creators die hun smartphone-videografie naar een hoger niveau willen tillen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Zhiyun Smooth 4 Professional Gimbal

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Zhiyun Smooth 4 Professional Gimbal

 • list plusSolide constructie en bedieningselementen op het lichaam
 • list plusFuncties zoals time-lapse, hyper-lapse en motion time-lapse
 • list plusGroot bedieningspaneel met speciale knoppen en een batterijduur van 10 uur

Nadelen Zhiyun Smooth 4 Professional Gimbal

 • list plusGebruik van micro-USB voor opladen
 • list plusHandmatige installatie en verbinding met de ZY Play-app via Bluetooth
 • list plusGebrek aan objecttracking en joystickbesturing

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.66
Functionaliteit
8.18
Gebruiksgemak
8.54
De Zhiyun Smooth 4 Professional Gimbal Stabilizer is een 3-assige smartphone stabilisator die opvalt door zijn stevige bouw en bedieningselementen op het lichaam. Het biedt functies zoals time-lapse, hyperlapse en motion time-lapse, waardoor vloeiende en stabiele beelden ontstaan voor smartphone-contentmakers die een geavanceerde DSLR-achtige stabilisator willen met effectieve stabilisatie en gebruiksvriendelijke functies. Het grote bedieningspaneel met speciale knoppen en een batterijlevensduur van 10 uur met tweewegs opladen voegen toe aan de aantrekkingskracht, waardoor het een veelzijdig hulpmiddel is voor verschillende scenario's.

Volgens Digital Camera World is "de prestatie van de stabilisator betrouwbaar, met vloeiende en stabiele beelden." Daarnaast is de compatibiliteit met verschillende smartphones en apps zoals Filmic Pro een opmerkelijk voordeel, waardoor het zowel beginners, enthousiastelingen als professionals bedient. De stevige bouw, lichtgewicht ontwerp en comfortabele grip maken het een betrouwbare keuze. Wel worden het gebruik van micro-USB voor opladen en de handmatige installatie en verbinding met de ZY Play-app via Bluetooth genoemd als nadelen, die mogelijk voor enige ongemak tijdens gebruik kunnen zorgen.

Android Authority benadrukt de geweldige stabilisatie, solide bouwkwaliteit en lange batterijduur van de stabilisator, waarbij de algehele goede prijs-kwaliteitverhouding wordt benadrukt. Het noemt echter beperkingen zoals het ontbreken van objecttracking en joystickbesturing, een ingewikkelde app en een leercurve in verband met de brede selectie knoppen. Ook wordt opgemerkt dat de stabilisator geen zeer grote of zware telefoons ondersteunt, wat de veelzijdigheid voor sommige gebruikers kan beperken.

In vergelijking met zijn goedkopere tegenhanger, de Smooth XS, mist de Smooth 4 gezichtstracking, wat een nadeel kan zijn voor degenen die specifiek op zoek zijn naar deze functie. Ondanks deze nadelen positioneren de prestaties en gebruiksvriendelijke functies van de Smooth 4 het als een sterke concurrent op de markt voor smartphone-stabilisatoren.

Bij vergelijking met andere stabilisatoren blinkt de Zhiyun Smooth 4 uit in het bieden van een uitgebreide set functies, een stevige bouw en indrukwekkende stabiliteit. Maar de nadelen, zoals het ontbreken van bepaalde geavanceerde functies en de leercurve in verband met de bedieningselementen, moeten worden overwogen, vooral als de gebruiker deze aspecten prioriteit geeft. De Zhiyun Smooth 4 Professional Gimbal Stabilizer is het meest geschikt voor smartphone-contentmakers die betrouwbare stabilisatie en gebruiksvriendelijke functies zoeken, waardoor het een topkeuze is binnen zijn categorie.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. Zeer veelzijdige gimbalcompatibiliteit: Hohem iSteady MT2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Hohem iSteady MT2

 • list plusVeelzijdige compatibiliteit met smartphones, action camera's en systeemcamera's

Nadelen Hohem iSteady MT2

 • list plusHet magnetische AI-modulebevestigingssysteem heeft geen vergrendelingsmechanisme

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.74
Gebruiksgemak
9.34
De Hohem iSteady MT2 Gimbal Stabilizer is een veelzijdige 3-assige gimbal die geschikt is voor een breed scala aan apparaten, waardoor het een ideale keuze is voor content creators die gemak en betrouwbare prestaties zoeken. Compatibel met smartphones, action camera's en systeemcamera's, biedt deze gimbal professioneel ogende camerabewegingen zoals pannen, kantelen en rollen, samen met soepele tracking en dolly-opnamen. De Hohem Joy app ontgrendelt creatieve opnamemodi zoals Inception mode en gebarenbediening voor autonome camerabediening. De aparte Fill Light met een AI Vision Sensor maakt het mogelijk om bewegingen te volgen zonder de app, en het snelwisselplaatje van de gimbal vergemakkelijkt de overgang tussen landschap- en portretoriëntaties. De solide constructie van vliegtuigaluminium en hoogwaardige composieten, samen met een tastbare pistoolgreep, biedt een premium gevoel, zoals benadrukt wordt in de recensies.

De Hohem iSteady MT2 Kit Gimbal Stabilizer, geprijsd op $329 USD, heeft een maximale aanbevolen gewichtsbelasting van 2,65 lbs en een batterijlevensduur van 17 uur, en biedt een uitgebreid bewegingsbereik met pan: 360°, roll: 200°, en tilt: 290°. Zijn opvallende kenmerk is de AI-trackingmogelijkheid, waardoor handsfree onderwerptracking met een eenvoudig handgebaar geactiveerd en gedeactiveerd kan worden. Het ergonomische ontwerp, intuïtieve bediening en solide metalen onderdelen werden in het bijzonder geprezen, met een OLED-display dat een professioneel en gebruiksvriendelijk aspect toevoegt. Het is echter de moeite waard om op te merken dat de puur magnetische bevestiging van de AI-module, die geen vergrendelingsmechanisme heeft, mogelijk kan leiden tot losraken bij stoten.

Als zeer veelzijdige gimbal onderscheidt de Hohem iSteady MT2 zich door zijn compatibiliteit met verschillende camera's, intuïtief ontwerp, uitgebreide functies en solide bouwkwaliteit. De naadloze overgang tussen verschillende oriëntaties en de inclusie van accessoires zoals de L-beugel, fill light met AI Vision Sensor, en Arca-Swiss compatibele snelwisselplaat voor de camera versterken verder zijn aantrekkingskracht. Het gemak van balanceren en aanpassingen voor verschillende camerabeelden zorgen voor een soepele opname-ervaring, waardoor het een uitstekende keuze is voor makers in verschillende contentproductiescenario's.

In vergelijking met de Hohem iSteady M6, biedt de MT2 een breder compatibiliteitsbereik, niet alleen voor smartphones, maar ook voor action camera's en systeemcamera's. Terwijl de M6 uitblinkt in het creëren van filmische smartphonebeelden, maken de AI-trackingmogelijkheid, bredere aanbevolen gewichtsbelasting en compatibiliteit met verschillende apparaten van de MT2 het een zeer veelzijdige optie voor makers die hun contentcreatie op verschillende platforms willen verbeteren.

Tot slot, de Hohem iSteady MT2 Gimbal Stabilizer's zeer veelzijdige compatibiliteit, intuïtief ontwerp en uitgebreide functies maken het een geschikte keuze voor content creators die gemak en betrouwbare prestaties zoeken. Hoewel de magnetische bevestiging van de AI-module geen vergrendelingsmechanisme heeft, positioneert het algehele pakket, inclusief de accessoires en naadloze apparaatcompatibiliteit, het als een sterke concurrent in de gimbalmarkt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Gimbals. Er zijn namelijk 1024 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!