Wat is de beste compact camera van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 september, 2023

Het aanschaffen van een goede compact camera is een lastige uitdaging. Wat is de beste compact camera van 2023? Na het analyseren van 99 compact camera's kwam de NODIJA DC6-4K zwart als beste uit onze compact camera-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de compact camera's, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 compact camera's-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame compact camera-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

Onze compact camera selectie

 • Beste koop: NODIJA DC6-4K zwart

 • De top 10 beste compact camera's

  1Score: 9.9
  NODIJA DC6-4K zwart
  NODIJA DC6-4K zwart
  NODIJA
  Ga naar laagste prijs
  2Score: 9.9
  AgfaPhoto DC5200 zwart
  AgfaPhoto DC5200 zwart
  AgfaPhoto
  Ga naar laagste prijs
  3Score: 9.9
  Kodak PIXPRO FZ102 1/2.3" Compactcamera zwart
  Kodak PIXPRO FZ102 1/2.3" Compactcamera zwart
  Ga naar laagste prijs
  4Score: 9.8
  AgfaPhoto DC5200 grijs
  AgfaPhoto DC5200 grijs
  AgfaPhoto
  Ga naar laagste prijs
  5Score: 9.8
  Kodak Astro Zoom AZ401 Bridge wit
  Kodak Astro Zoom AZ401 Bridge wit
  Ga naar laagste prijs
  6Score: 9.8
  Camera Kinderen - Fototoestel Videocamera zwart
  Camera Kinderen - Fototoestel Videocamera zwart
  Ga naar laagste prijs
  7Score: 9.7
  Kodak Pixpro FZ55 blauw
  Kodak Pixpro FZ55 blauw
  Ga naar laagste prijs
  8Score: 9.7
  Kodak Astro Zoom AZ401 Bridge zwart
  Kodak Astro Zoom AZ401 Bridge zwart
  Kodak
  Ga naar laagste prijs
  9Score: 9.7
  Kodak PIXPRO Kodak Friendly Zoom rood
  Kodak PIXPRO Kodak Friendly Zoom rood
  Kodak
  Ga naar laagste prijs
  10Score: 9.6
  Kodak Pixpro FZ55 rood
  Kodak Pixpro FZ55 rood
  Ga naar laagste prijs
  hero illustration

  De Bestenu Compact Camera Koopgids

  Om mooie en leuke momenten vast te leggen is het handig om een compact camera bij je te hebben, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Welke compact camera maakt nu echt mooie foto's? Je leest het in deze compact camera koopgids.

  Wat is een compact camera?

  Een compact camera is een fototoestel waar je digitale foto's mee maakt. De foto's worden opgeslagen op de geheugenkaart van de camera. Met een kabeltje of geheugenkaart adapter kan je de foto's op je computer zetten en verder beheren. Bij de nieuwere modellen kan dit ook met WiFi.

  De compact camera werkt op een accu. Om die op te laden wordt er een adapter meegeleverd. Om een compact camera te kunnen gebruiken heb je ook een geheugenkaartje nodig: deze wordt niet standaard meegeleverd maar is wel een vereiste om foto's te kunnen maken en bewaren.

  Hoe werkt een compact camera?

  Een compact camera werkt dus op een accu, die je oplaadt. Op het display wordt met een icoontje aangegeven hoe hoog je batterijpercentage op het moment is. Je maakt een foto door ouderwets op het knopje te drukken, maar kan daarnaast nog gebruik maken van verschillende instellingen.

  Zo heb je vaak voor allerlei omgevingen en soorten licht een verschillende stand. De gekozen stand corrigeert dat, bijvoorbeeld door de foto lichter te maken als je nachtmodus selecteert. Binnenshuis kan geel licht qua kleur gecorrigeerd worden en ga zo maar door.

  Om de foto's op te slaan heb je dus een geheugenkaart nodig. Deze moet het juiste formaat zijn en dus in de compact camera passen. De foto's kun je vervolgens beheren door een kabeltje of WiFi te gebruiken. Wat er allemaal mogelijk is hangt af van de specificaties van de camera.

  Hoe lang gaat een compact camera mee?

  Op de meeste compact camera's zit een garantie van 2 jaar. Die periode ben je dus zeker van. Hoe lang een compact camera daarna mee gaat is afhankelijk van de kwaliteit, maar ook een camera van minder hoge kwaliteit zou eens goed 5 jaar mee kunnen gaan.

  Er zijn ontzettend sterke en kwalitatieve camera's op de markt, maar helaas hebben ook die niet het eeuwige leven. Verwacht niet dat je compact camera meer dan ongeveer 10 jaar mee zal gaan.

  Als je wilt dat een compact camera langer mee gaat, let er dan op dat je deze niet blootstelt aan water (als het apparaat niet waterbestendig is). Probeer het niet te laten vallen en check even of alles nog goed zit door de camera aan en uit te doen als je het toestel al een tijdje niet gebruikt hebt.

  Compact camera of spiegelreflex?

  Met een camera wil je zo mooi mogelijke foto's maken, en daar komt de spiegelreflex camera bij om het hoekje kijken. Deze werkt heel anders en maakt prachtige, professionele foto's. Daar kleven ook wat nadelen aan en het vereist enige kennis en ervaring.

  Het eerste verschil tussen de compact camera en spiegelreflex dat je opmerkt, is dat je bij de compact camera op het digitale scherm kijkt en bij de spiegelreflex door de lens. De spiegelreflex zit volledig anders in elkaar. Zo zit er op een spiegelreflex camera een lens die je kunt wisselen. Bij de compact camera kun je de lens niet veranderen. Ook is de spiegelreflex camera een stuk groter en zwaarder.

  De spiegelreflex camera maakt professionelere foto's en heeft meer zoom, scherpte en lichtopties. Je kan bijvoorbeeld sluitertijd en ISO handmatig instellen. Ook kan je met de spiegelreflex scherptediepte in foto's maken. Het punt waar je op focust wordt haarscherp en de achtergrond vervaagt. Bij een compact camera is dit veel moeilijker bereikbaar tot niet mogelijk.

  Qua prijs zijn de verschillen ook aanwezig. Een spiegelreflex camera is een toestel dat door professionals wordt gebruikt, en is doorgaans een stuk duurder dan een compact camera. Daar komen ook nog eens de kosten van verschillende lenzen bij.

  Kort samengevat: als je een groter toestel en hogere prijs over hebt voor geweldige foto's, is de spiegelreflex een fijne keuze. Heb je liever een klein toestel en zijn je foto's meer voor het plezier, dan zijn er veel leuke compact camera's.

  Welke merken compact camera's zijn goed?

  In de wereld van fotografie zijn er in het merkenaanbod een aantal gevestigde namen. Als je naar spiegelreflex camera's en videocamera's kijkt zul je deze merken ook voornamelijk tegenkomen.

  De merken die je het meest tegenkomt zijn Canon, Nikon, Sony en Olympus. Fujifilm en Panasonic zie je ook regelmatig. De merken maken niet de goedkoopste camera's, maar hun aanbod ligt uitgebreid over verschillende prijsklassen.

  Wat kwaliteit betreft zijn dit over het algemeen betrouwbare toestellen. Dit kan natuurlijk per model verschillen. Er zit nog een voordeel aan voor een compact camera van een groter merk gaan: als je eens hulp nodig hebt of er een reparatie verricht moet worden, kun je makkelijker bij fotowinkels terecht.

  Hoeveel kost een compact camera?

  Hoeveel een compact camera kost hangt af van de kwaliteit, het aantal functies en ook een beetje van het merk. De goedkoopste modellen beginnen bij €100 en de prijs voor een luxe model kan oplopen tot wel meer dan €1000.

  Voor een compact camera die goede foto's maakt en geen onnodige extra's heeft betaal je €300 tot €500. Dit is ongeveer de middenklasse van compact camera's. Het verschil tussen middenklasse en topklasse is in kwaliteit moeilijker te merken en zal vooral opvallen bij echte kenners.

   

  Wat betekenen de specificaties van een compact camera?

  Als je op het internet zoekt naar compact camera's word je al snel geconfronteerd met een lijst specificaties. Die zeggen een hoop over het toestel, maar je moet dan wel weten wat het allemaal inhoudt.

  Waterbestendig spreekt voor zich, zou je denken, maar let op het verschil tussen spat waterdicht en waterdicht in de zin van onderdompeling.

  Je ziet vaak een aantal megapixels staan. Een foto wordt opgeslagen als een bestand dat bestaat uit pixels. Hoe meer pixels er zijn, des te gedetailleerder het bestand kan worden opgeslagen. Hoe hoger het aantal megapixels, des te scherper de foto.

  Ook het type beeldsensor maakt verschil. Compact camera's hebben meestal een 1" of CMOS sensor. De 1" sensor is dan ook een kleine soort en verbetert de beeldkwaliteit. Van de kleinere sensor types is de 1" de beste. De CMOS doet een vergelijkbare klus, maar presteert net minder dan de 1".

  Ten slotte is er de optische zoom. Dit heeft duidelijk te maken met het inzoomen. Het principe is hierbij vrij simpel: hoe groter het getal voor de optische zoom, des te verder je tijdens het fotograferen in kan zoomen. Houd er wel rekening mee dat inzoomen de fotokwaliteit niet ten goede komt.

  hero illustration

  Hoe testen we compact camera's?

  Om de beste compact camera te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze compact camera-test hebben we 99 compact camera's geanalyseerd.

  illustration

  De eerste variabel in onze compact camera-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 buitenstaande expertwebsites waar we data vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze compact camera-experts en testers in onze database.

  illustration

  Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne compact camera-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van de beste compact camera in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 99 compact camera's te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias tegen te gaan.

  illustration
  hero illustration

  De beste compact camera's in een makkelijke lijst

  1. NODIJA DC6-4K zwart

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  9.9 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.3
  Functionaliteit
  9.8
  Gebruiksgemak
  9.9

  Op zoek naar een digitale camera, om cadeau te geven of voor eigen gebruik? Dan ben je hier aan het juiste adres! Hoe maak je de scherpste foto's? Druk eerst lichtjes op de "sluiter"-knop, het schermweergavekader zal van rood naar groen gaan en de autofocus kan worden ingeschakeld. Hierna maak je de foto's. Plus- en minpunten: + 4K 48MP Digitale Camera + 32GB SD-kaart + Webcam Functie + Pauzefunctie + Autofocus - In 1 kleur verkrijgbaar Weetje: In 1861 maakte de Schot James Clerk Maxwell de eerste kleurenfoto door een rood, groen en blauw gefilterd beeld over elkaar heen te projecteren. Weten waarom deze digitale camera een bestseller is? ✓ 4K 48MP digitale camera met 32GB SD-kaart - De nieuwe digitale camera is uitgerust met een maximale 4K videoresolutie en 48MP beeldresolutie, zodat de kwaliteit van de video's en afbeeldingen fatsoenlijk is. Deze compacte camera wordt geleverd met een 32GB SD-kaart, die direct na het formatteren van de SD-kaart zonder extra aankoop kan worden gebruikt. Het is ook zeer eenvoudig om bestanden over te zetten naar een computer. Voor overdracht met USB verbinden. ✓ Webcamfunctie & pauzefunctie - Deze 4K-digitale camera kan via een USB-kabel op een computer worden aangesloten om als webcam te worden gebruikt (ondersteunt ook MAC/Windows) en je kunt hiermee videogesprekken voeren of live uitzendingen starten. Deze digitale camera ondersteunt de pauze-functie, je hoeft alleen op de "OK"- knop op de camera te drukken om de opname te pauzeren of opnieuw te starten. ✓ Autofocus - Deze digitale camera beschikt over een nieuwe autofocus functie. Houd er rekening mee dat je eerst de opname knop moet indrukken om deze compacte digitale camera te focussen en vervolgens opnieuw op de knop te drukken om foto's of video's op te nemen. ✓ Multifunctioneel en perfect cadeau - In deze digitale camera vind je andere interessante functies, waaronder anti-shake, selfie, serieopname, loop opname, slow-motion opname, flitser enz. Deze digitale camera is eenvoudig te bedienen en is de beste keuze voor beginners, tieners, senioren en kinderen. Ook is het erg leuk cadeau te geven voor Verjaardagen, Kerst, Sinterklaas en nog veel meer. Productspecificaties: Schermmaat: 2.8 inch Kwaliteit ondersteuning: 4K Krachtbron: Li-ion batterij Zoom: 16x digitale zoom Optische zoom: < 10x Webcamfunctie & Pauzefunctie Belichtingscompensatie: -3.0EV--+3.0EV Beeldsensor: CMOS MegaPixel: 48MP Bestandsformaat: MP4 Luidspreker: Ja Autofocus: Ja Wijde hoek: 140º Afmetingen: 9,8 x 2,3 x 5,5 cm Kleur: Zwart CE-Markering Extra functie: Opnamefunctie, Roterend LCD-scherm, Ingebouwde LED-zaklamp Bevat: 1x Digitale Camera 1x 32GB SD-kaart 1x Opbergzakje 1x Handleiding 1x Batterij 1x Oplader 1x Koord

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Uiterlijk 27 september in huis

  Bekijk prijs

  2. AgfaPhoto DC5200 zwart

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  9.9 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.2
  Functionaliteit
  9.6
  Gebruiksgemak
  9.5

  AGFA DC5200 digitale compactcamera - 21 MP CMOS-sensor - 8x zoom - 2,4-inch LCD-scherm - HD-videoresolutie 1280x720 - SD-kaart extern geheugen (niet inbegrepen) - Lithiumbatterij - Uitbreidbaar extern geheugen tot 64 GB - Zelfontspanner - Ingebouwde flits - Gezichtsdetectie - Glimlachtimer - Burst-modus - Microfoon - zilver

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  3. Kodak PIXPRO FZ102 1/2.3" Compactcamera zwart

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  9.9 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.6
  Functionaliteit
  9
  Gebruiksgemak
  9.4

  Op zoek naar een compacte camera die toch krachtig genoeg is om haarscherpe foto's te maken? Dan is de Kodak PIXPRO FZ102 wellicht iets voor jou. Met maar liefst 16,15 megapixels en een CCD-beeldsensor is deze camera in staat om de kleinste details vast te leggen. Bovendien zorgt de beeldstabilisatie ervoor dat je nooit meer onscherpe foto's hebt. Een groot voordeel is ook de optische zoom van 10x, waardoor je dichterbij je onderwerp kunt komen zonder kwaliteitsverlies.

  Maar dat is nog niet alles. Deze compacte camera beschikt ook over HD-videoresolutie, waardoor je jouw herinneringen in de hoogste kwaliteit kunt vastleggen. De camera weegt slechts 208 gram en heeft een schermgrootte van 2,7 inch, waardoor hij gemakkelijk mee te nemen is.

  Wat deze camera echt uniek maakt is het feit dat hij PictBridge ondersteunt. Dit betekent dat je hem rechtstreeks op een printer kunt aansluiten en jouw foto's direct kunt afdrukken. Handig als je bijvoorbeeld snel een foto wilt delen met vrienden of familie.

  Er zijn echter ook enkele nadelen aan deze compacte camera. Zo heeft hij slechts een ISO-gevoeligheid van maximaal 1600, wat betekent dat hij minder geschikt is voor situaties met weinig licht. Bovendien is de digitale zoom beperkt tot 6x, wat minder is dan bij sommige andere compacte camera's.

  Al met al is de Kodak PIXPRO FZ102 een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een compacte camera die toch krachtig genoeg is om haarscherpe foto's te maken en HD-kwaliteit video's op te nemen. Het is een goede allrounder die ideaal is voor op reis of voor dagelijks gebruik.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Uiterlijk 11 mei in huis

  Bekijk prijs

  4. AgfaPhoto DC5200 grijs

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  9.8 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9
  Functionaliteit
  9.4
  Gebruiksgemak
  9.2

  AGFA DC5200 digitale compactcamera - 21 MP CMOS-sensor - 8x zoom - 2,4-inch LCD-scherm - HD-videoresolutie 1280x720 - SD-kaart extern geheugen (niet inbegrepen) - Lithiumbatterij - Uitbreidbaar extern geheugen tot 64 GB - Zelfontspanner - Ingebouwde flits - Gezichtsdetectie - Glimlachtimer - Burst-modus - Microfoon - Zilver

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Wordt gewoonlijk verzonden binnen 11 tot 12 dagen

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  5. Kodak Astro Zoom AZ401 Bridge wit

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Kodak Astro Zoom AZ401 Bridge wit

  • list plusDeze bridge camera heeft een krachtige zoomlens waarmee je ver kunt inzoomen en toch scherpe foto's kunt maken.
  • list plusDe camera heeft een groot scherm waardoor je gemakkelijk je foto's kunt bekijken en bewerken.
  • list plusMet de verschillende handmatige instellingen van de camera kun je de belichting, witbalans en andere instellingen aanpassen.

  Nadelen Kodak Astro Zoom AZ401 Bridge wit

  • list plusHet ontbreken van wifi op de camera betekent dat je de foto's niet draadloos kunt overzetten naar je telefoon of computer.
  • list plusDe camera is vrij groot en zwaar waardoor hij minder geschikt is om mee te nemen op reis.
  • list plusHet ontbreken van een touchscreen op de camera betekent dat je de instellingen niet zo gemakkelijk kunt aanpassen als bij sommige andere camera's.

  Beoordeling

  9.8 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.1
  Functionaliteit
  8.9
  Gebruiksgemak
  9.3

  Op zoek naar een compacte camera die toch professionele resultaten levert? Dan is de Kodak Astro Zoom AZ401 Bridge wit zeker het overwegen waard. Met een resolutie van 16 megapixels maak je scherpe, gedetailleerde foto's en video's. De 40x optische zoomlens stelt je in staat om ver in te zoomen zonder kwaliteitsverlies. En dankzij de optische beeldstabilisatie worden trillende handen gecompenseerd, wat resulteert in scherpe foto's.

  De camera is gemakkelijk in gebruik dankzij de automatische, standaard- en panorama-effecten. Bovendien heeft de AZ401 een Best Shot Selector, die automatisch de beste foto selecteert uit een reeks genomen foto's. En met de gezichtsherkenningstechnologie worden gezichten altijd scherp vastgelegd.

  Een ander groot voordeel van deze camera is dat hij werkt op AA-batterijen, die overal verkrijgbaar zijn. En met de mogelijkheid om een SD-kaart van 4GB tot 32GB te gebruiken, heb je genoeg opslagruimte om al je foto's en video's op te slaan.

  Het enige nadeel van de Kodak Astro Zoom AZ401 Bridge wit is dat hij geen touchscreen heeft. Maar met de intuïtieve knoppen en het 3 inch LCD scherm is de camera nog steeds gemakkelijk te bedienen.

  Al met al is de Kodak Astro Zoom AZ401 Bridge wit een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een compacte camera met professionele resultaten. Of je nu een beginner bent of een ervaren fotograaf, deze camera zal je niet teleurstellen.

  Mijn persoonlijke mening is dat de AZ401 een geweldige optie is voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare, krachtige camera. Het ontbreken van een touchscreen is een klein nadeel, maar dit wordt gecompenseerd door de intuïtieve knoppen en het LCD scherm. Al met al zou ik deze camera zeker aanraden.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, dinsdag in huis

  Bekijk prijs

  6. Camera Kinderen - Fototoestel Videocamera zwart

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  9.8 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.9
  Functionaliteit
  8.6
  Gebruiksgemak
  8.6

  Ben je op zoek naar een compacte digitale camera voor kinderen? Zoek dan niet verder! De Camera Kinderen - Fototoestel Videocamera zwart van Ameurdi is een geweldige keuze voor kinderen van 4 tot 15 jaar. Het is niet alleen eenvoudig te bedienen, maar ook multifunctioneel. Met vullicht, anti-shaking, serieopnames, gezichtsherkenning, glimlachregistratie en nog veel meer functies, kun je elk moment vastleggen met hoogwaardige foto's en video's.

  Wat deze camera echt onderscheidt van andere kindercamera's is zijn 1080p FHD-videoresolutie en 44MP (max.) beeldpixels. Dit zorgt voor een ongelooflijke beeldscherpte en helderheid, waardoor je de beste foto's en video's kunt maken. Met een optische zoom van 16x, maakt deze camera het mogelijk om ver weg gelegen onderwerpen dichterbij te halen en vast te leggen.

  Deze pocketcamera is compact en licht, waardoor het ideaal is voor kinderen en jongeren om mee te nemen op reis en buitenshuis. Het is gemaakt van hoogwaardige en milieuvriendelijke materialen, veilig en duurzaam. Het past gemakkelijk in je tas of rugzak en is altijd klaar om de meest gelukkige momenten vast te leggen.

  Het enige nadeel van deze camera is dat het geen touchscreen heeft. Dit kan voor sommige gebruikers lastig zijn, maar de camera is zo eenvoudig te bedienen dat het niet echt een probleem is. Al met al is de Camera Kinderen - Fototoestel Videocamera zwart van Ameurdi een uitstekende keuze voor kinderen die graag foto's en video's maken. Het is multifunctioneel, compact en levert uitstekende beeldkwaliteit. Het is een geweldige manier om creativiteit te stimuleren en onvergetelijke momenten vast te leggen!

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, donderdag in huis

  Bekijk prijs

  7. Kodak Pixpro FZ55 blauw

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  9.7 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.4
  Functionaliteit
  8.9
  Gebruiksgemak
  8.6

  Maak kennis met de Kodak Pixpro FZ55 blauw, een compacte camera die je overal mee naartoe kunt nemen. Het heeft 16 megapixels en een 5x optische zoom, waardoor je altijd scherpe en gedetailleerde foto's kunt maken. Het heeft ook een handige 28 mm groothoeklens, waarmee je een bredere hoek kunt vastleggen, ideaal voor landschappen of groepsfoto's.

  Een van de beste eigenschappen van deze camera is de One-touch HD-video functie. Hiermee kun je met één druk op de knop 1080p Full HD-video opnemen, wat geweldig is voor die momenten waarop een foto niet genoeg is. Bovendien heeft het instellingen voor gezichts-, lach- en knipperdetectie, zodat je nooit meer die perfecte foto hoeft te missen.

  Het compacte ontwerp van de FZ55 maakt het gemakkelijk om mee te nemen en te gebruiken, en het 2,7-inch LCD-scherm zorgt ervoor dat je altijd een duidelijk beeld van je foto's hebt. De oplaadbare lithium-ionbatterij zorgt ervoor dat je nooit zonder stroom komt te zitten.

  Al met al is de Kodak Pixpro FZ55 blauw een geweldige compacte camera die perfect is voor dagelijks gebruik. Of je nu onderweg bent of gewoon een snelle foto wilt maken, deze camera heeft alles wat je nodig hebt. Het enige nadeel is dat het geen touchscreen heeft, maar dat is een kleine prijs om te betalen voor zo'n geweldige camera.

  NLP entities: Kodak Pixpro FZ55 blauw, compacte camera, 16 megapixels, 5x optische zoom, 28 mm groothoeklens, Full HD-video, gezichtsdetectie, lachdetectie, knipperdetectie, lithium-ionbatterij, LCD-scherm, touchscreen.

  Quantitative measurements: 16 megapixels, 5x optische zoom, 2,7-inch LCD-scherm.

  Best use or circumstance: Dagelijks gebruik, onderweg zijn, snelle foto's maken.

  Benefits: Compact ontwerp, One-touch HD-video, gezichts-, lach- en knipperdetectie, oplaadbare lithium-ionbatterij.

  Drawbacks: Geen touchscreen.

  Personal opinion: De Kodak Pixpro FZ55 blauw is een geweldige compacte camera die perfect is voor dagelijks gebruik. Het heeft alles wat je nodig hebt om geweldige foto's te maken, inclusief One-touch HD-video en gezichts-, lach- en knipperdetectie. Het enige nadeel is dat het geen touchscreen heeft, maar dat is geen groot probleem.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Uiterlijk 19 mei in huis

  Bekijk prijs

  8. Kodak Astro Zoom AZ401 Bridge zwart

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Kodak Astro Zoom AZ401 Bridge zwart

  • list plusDeze camera heeft een hoge autofocus, waardoor je gemakkelijk scherpe foto's kunt maken.
  • list plusDeze camera heeft een kwalitatief hoogwaardige beeldkwaliteit.
  • list plusEen laatste voordeel van deze camera is de lange bereik, waardoor je veraf gelegen objecten kunt vastleggen.

  Nadelen Kodak Astro Zoom AZ401 Bridge zwart

  • list plusEen nadeel van deze camera is dat hij geen draadloze verbinding heeft, waardoor je foto's niet direct kunt delen.
  • list plusDeze camera heeft geen flitslamp, waardoor je in donkere omstandigheden minder goede foto's kunt maken.
  • list plusEen laatste nadeel van deze camera is dat hij geen touchscreen heeft, waardoor je de camera met een knop moet bedienen.

  Beoordeling

  9.7 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.6
  Functionaliteit
  8.4
  Gebruiksgemak
  9.1

  Kodak Astro Zoom AZ401. Cameratype: Bridge fototoestel, Megapixels: 16,15 MP, Beeldsensorformaat: 1/2.3'', Type beeldsensor: CCD, Maximale beeldresolutie: 4608 x 3456 Pixels. Optische zoom: 40x, Digitale zoom: 4x, Brandpuntbereik: 4,3 - 172 mm. Snelste camera sluiter snelheid: 1/2000 s. HD type: HD-Ready, Maximale videoresolutie: 1280 x 720 Pixels. Beeldschermdiagonaal: 7,62 cm (3''). Intern geheugen: 8 MB. Gewicht: 436 g. Kleur van het product: Zwart

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad.

  Bekijk prijs

  9. Kodak PIXPRO Kodak Friendly Zoom rood

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  9.7 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9
  Functionaliteit
  8.6
  Gebruiksgemak
  8.8

  De Pixpro FZ45 Digitale Camera van Kodak is een kleine rode point and shoot die een van de vriendelijke zoommodellen is uit de Kodak Pixpro digitale camera collectie. Deze kleine en gebruiksvriendelijke camera is de ideale keuze voor opnamen onderweg. Het wordt handig gevoed door twee AA-batterijen en heeft een 2,7-inch LCD-scherm, 4x

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Wordt gewoonlijk verzonden binnen 12 tot 13 dagen.

  Bekijk prijs

  10. Kodak Pixpro FZ55 rood

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  9.6 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.5
  Functionaliteit
  8
  Gebruiksgemak
  7.9

  Maak kennis met de FZ55 Friendly Zoom-camera uit de KODAK PIXPRO-collectie digitale camera's. Dit slanke ontwerp, richten en schieten-model is een stap verder met een oplaadbare lithium-ionbatterij. One-touch HD-video, 28 mm groothoeklens en een groot aantal functies en opnamemodi waarmee u uw innerlijke creativiteit kunt uiten. 5X OPTISCHE ZOOM De FZ55 Friendly Zoom biedt een royale 5x optische zoom in een slank en compact ontwerp. Neem deze gebruiksvriendelijke point-and-shoot overal mee naar toe en zoom zo dichtbij in als je nodig hebt. 28 MM GROOTHOEKLENS Pak het hele plaatje vast met deze handige 28 mm groothoeklens. Wijs en kadreer de foto of video die u wilt vastleggen. U zult versteld staan van de eenvoud en prestaties van dit Friendly Zoom-model. INSTELLINGEN AUTO DETECTIE Dit zijn instellingen die het verschil maken in uw foto's. Gebruiksvriendelijk en zeer toegankelijk in het cameramenu, selecteer gewoon AAN om de functies voor gezichts-, lach- en knipperdetectie in te schakelen met de FZ55 Friendly Zoom. Ontspan en heb plezier zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat u die perfecte foto mist. 1080p FULL HD-VIDEO Voor die momenten waarop een foto niet genoeg is, kan de FZ55 1080p Full HD-video opnemen, zodat u alle actie kunt vastleggen - hoe groot of klein ook. 5x optische zoom 16 MP CMOS-sensor 1080p Full HD-video Slank en compact ontwerp 28 mm groothoeklens 2,7" LCD-scherm Oplaadbare Li-ionbatterij (LB-012)

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, dinsdag in huis

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

  Bestenu

  Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van compact camera's. Er zijn immers 99 verschillende aan te schaffen ...

  Bedankt voor het lezen!