Bestenu

Wat is de beste systeemcamera van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 03 juni, 2023

Het aanschaffen van een goede systeemcamera is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste systeemcamera van 2023? Na het testen van 110 systeemcamera's kwam de Kodak M35 Camera Purple Paars als beste getest uit onze systeemcamera-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de systeemcamera's, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 systeemcamera's-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige systeemcamera-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste systeemcamera's

1Score: 9.9
Kodak M35 Camera Purple Paars
Kodak M35 Camera Purple Paars
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Panasonic Lumix DC-GX880 + 12-32mm zilver
Beste Systeemcamera voor vloggers
Panasonic Lumix DC-GX880 + 12-32mm zilver
Panasonic
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Sony Alpha A6000 Zwart +
Sony Alpha A6000 Zwart +
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
Canon EOS M200 + 15-45mm zwart
Beste Systeemcamera voor reizigers
Canon EOS M200 + 15-45mm zwart
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.8
Canon EOS M200 + 15-45mm wit
Canon EOS M200 + 15-45mm wit
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.8
Canon EOS M200 + 15-45mm IS STM - Zwart - Inclusief Cameratas + SD-kaart
Canon EOS M200 + 15-45mm IS STM - Zwart - Inclusief Cameratas + SD-...
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.7
Nikon Z30 Body - Systeemcamera zwart
Nikon Z30 Body - Systeemcamera zwart
Nikon
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.7
Canon PowerShot ZOOM 1/3" Compactcamera zwart
Canon PowerShot ZOOM 1/3" Compactcamera zwart
Canon
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.7
Panasonic Lumix DC-G100 Vlogcamera met zwart
Panasonic Lumix DC-G100 Vlogcamera met zwart
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.7
Canon EOS M50 Mark II wit
Canon EOS M50 Mark II wit
Canon
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Systeemcamera Koopgids

Met een systeemcamera kun je mooie vakantiefoto's maken, vloggen, bijzondere momenten vastleggen en nog veel meer. Maar wat betekenen al die afkortingen en waar let je op als je de beste systeemcamera zoekt? In deze koopgids wordt het allemaal voor je uitgelegd.

Hoe werkt een systeemcamera?

Een systeemcamera zit eigenlijk tussen een spiegelreflexcamera en eenvoudige compactcamera in. Er zijn twee onderdelen waar een systeemcamera uit bestaat: de body en de lens. Bij een systeemcamera kun je de lenzen dus verwisselen. Dat kan een lens met enorm zoom bereik zijn, een groothoeklens, een lens voor portretfoto's en nog veel meer.

Wanneer je foto's maakt, kijk je bij een systeemcamera op het digitale scherm. Dit apparaat werkt dus met een digitaal fotografiesysteem. Licht valt op de sensor in de camera, de sensor registreert de beelden elektronisch en vertaalt ze naar alles wat jij op het scherm van je systeemcamera te zien krijgt.

Is alles wat je op het scherm ziet het perfecte plaatje? Met een druk op de knop leg je het beeld vast. Ook deze beelden worden weer digitaal opgeslagen in het geheugen dat in de systeemcamera zit. De meeste camera's hebben niet een ingebouwd geheugen, dus denk bij aanschaf altijd aan een geheugenkaartje.

Wat is beter: een systeemcamera of spiegelreflex?

De systeemcamera en spiegelreflex lijken in bepaalde opzichten erg op elkaar, maar er zijn natuurlijk ook verschillen. Welke camera van de twee beter is hangt af van een aantal factoren en ligt aan je voorkeur. De ene camerasoort is niet per definitie beter dan de ander. Een sportfotograaf, hobbyfotograaf en portretfotograaf en hebben bijvoorbeeld allemaal verschillende behoeftes.

Zowel de systeemcamera als de spiegelreflexcamera hebben dus verwisselbare lenzen. Dat is de grootste overeenkomst tussen de twee, want ze lijken daardoor in gebruik erg op elkaar. De verschillen zitten dan ook in het fotografiesysteem, het formaat en de toepassing. Systeemcamera's werken zoals genoemd digitaal, zijn vaak kleiner dan spiegelreflexcamera's en zet je anders in.

Zit je aan de beginnende kant van fotografie, dan kan een systeemcamera de beste optie zijn. Ze zijn kleiner en lichter, dus je neemt het apparaat makkelijker mee. Gemiddeld zijn systeemcamera's ook wat goedkoper dan spiegelreflexcamera's. Een nadeel van systeemcamera's is wel dat de markt nog minder ontwikkeld is, en je ook minder keuze in lenzen en accessoires hebt.

Ben je een professionele fotograaf, dan past de spiegelreflexcamera wellicht beter bij je. Deze camera's zijn dan wel duurder en zwaarder, maar je hebt meer zekerheid van een bepaalde kwaliteitsstandaard en er is volop keuze uit een breed assortiment lenzen en accessoires.

Welke lens moet ik voor een systeemcamera kopen?

Welke lens je voor een systeemcamera koopt ligt aan het type foto's dat je voornamelijk maakt. Vaak wordt er bij een systeemcamera een standaard lens meegeleverd. Voor familiefoto's en vakantiekiekjes kun je daar prima mee uit de voeten, maar bij specifieke behoeften passen andere lenzen beter.

Zo is een groothoeklens bijvoorbeeld geschikt voor foto's van gebouwen en landschappen en is een macro lens weer goed om foto's van erg kleine objecten te maken. De standaard lens (met of zonder zoom) is geschikt voor portretfotografie en ten slotte gebruik je voor sportfotografie en natuurfotografie een telephoto lens, met of zonder zoom.

Verschillende camera's gebruiken ook verschillende aansluitingen, bijvoorbeeld "micro four thirds". Kijk altijd goed welke aansluiting (ook mount genoemd) je systeemcamera heeft voordat je een lens koopt.

Waarvoor dient de sensorgrootte bij een systeemcamera?

Elke systeemcamera is voorzien van en sensor. Welke soort sensor dat is, verschilt natuurlijk per model, en elke sensor heeft ook weer een ander formaat. Het type sensor is erg bepalend voor de kwaliteit, dus het is goed om je hiervan bewust te zijn wanneer je een systeemcamera koopt.

De verschillende beeldsensoren zijn 1", 1/2.3", Micro Four Thirds, APS-C en Full Frame. Ze staan zo op volgorde van klein naar groot. Een kleine sensor resulteert in een lichte, compacte camera, maar zorgt ook voor een lagere kwaliteit.

Micro Four Thirds komt het meeste voor in systeemcamera's en is van gemiddeld tot goede kwaliteit. Deze sensor heeft wel een extra voordeel: omdat het zo vaak voorkomt, passen er veel verschillende lenzen op een camera met deze sensor.

Wat betekent ISO en wat doet het?

Vooral als je met weinig belichting werkt, doet de ISO waarde ertoe. Als je bezig bent met fotografie zul je dan ook snel de afkorting ISO tegenkomen. Kort gezegd staat de ISO waarde voor lichtgevoeligheid. Stel je die hoog in, dan stijgt de lichtgevoeligheid en vice versa.

Een hogere ISO waarde resulteert dus in meer belichting op je foto, maar heeft ook een bijeffect: ruis. Het is dus zoeken naar de juiste balans tussen genoeg belichting en zo min mogelijk ruis. Ruis wordt niet alleen door de ISO instelling veroorzaakt, maar heeft ook weer met het formaat van je sensor te maken. Een grotere sensor reageert dus beter op hogere ISO waardes.

Extra functies en accessoires

Je kiest een systeemcamera die aan jouw behoeftes voldoet en waar jij de beste foto's mee kunt maken. Bepaalde camera's zijn voorzien van extra functies en opties voor accessoires, en hebben jou misschien wel meerwaarde te bieden.

Zo zijn er waterbestendige systeemcamera's. Let goed op het waterbestendigheidsniveau, want er zijn bijvoorbeeld grote verschillen tussen spatwaterdicht en het apparaat zonder schade onder kunnen dompelen.

Beeldstabilisatie, een touchscreen scherm en een kantelbaar scherm kunnen ook erg handig uitkomen. Beeldstabilisatie helpt bewogen foto's voorkomen en een touchscreen scherm bedient en focust wat vlotter. Een kantelbaar scherm draait automatisch mee wanneer je de camera draait, net zoals het kantelbare scherm dat veel telefoons tegenwoordig hebben.

Wil je de flitser graag gebruiken? Bij sommige systeemcamera's zit een ingebouwde flitser, maar dit geldt zeker niet voor alle modellen. In het laatste geval zul je een aparte flitser aan moeten schaffen. Die is vaak meteen sterker en bovendien kun je die altijd nog verwisselen voor een andere flitser. Met een ingebouwde flitser ben je meteen voorzien, maar kun je die niet vervangen.

hero illustration

Hoe testen we systeemcamera's?

Om de beste systeemcamera te ontdekken, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze systeemcamera-test hebben we 110 systeemcamera's geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze systeemcamera-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we datapunten vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze systeemcamera-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne systeemcamera-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte systeemcamera in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 110 systeemcamera's te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste systeemcamera's op een rij

1. Kodak M35 Camera Purple Paars

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.5

De Kodak M35 is een herbruikbare analoge camera. Met deze camera kun je authentieke foto's op film maken. Stop het rolletje in de camera, spoel de film door en druk op de ontspanknop. De camera heeft een groothoeklens met een vaste focus. Het is hierdoor perfect voor het vastleggen van foto's bij daglicht. Voor avondopnamen is een ingebouwde flitser beschikbaar. De Kodak M35 is milieuvriendelijk, omdat je hem kunt hergebruiken en is het perfecte alternatief van de wegwerpcamera. Verkrijgbaar in acht kleuren. In de camera is plaats voor een 35mm film in kleur of zwart/wit. De camera heeft een handmatige filmtransport en een minimale scherpstelafstand van 1 meter. Verder beschikt de camera over ISO 200 en ISO 400. Bij ISO 200 heb je een effectief bereik van de flitser tot 4 meter. Bij ISO 400 is dit tot 5 meter. De 200 ISO stand kun je ook het beste gebruiken bij goede lichtomstandigheden en de 400 bij mindere lichtomstandigheden. TIP vergeet niet om een film en de AAA batterijen mee te bestellen, deze worden niet meegeleverd.!!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

2. Beste Systeemcamera voor vloggers: Panasonic Lumix DC-GX880 + 12-32mm zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.3

De Panasonic DC-GX880 is een systeemcamera die ideaal is voor het maken van vlogs en selfies. De camera heeft een handige opklapbare scherm die 180 graden kan draaien. Met 20.3 megapixels en de optie om in 4k te filmen krijgt je verbluffende beeld opnames. Ook heeft de camera een supersnelle autofocus om de beelden snel en scherp te fotograferen. 180 graden draaibaar scherm en Dual Shuter De 180 graden flip-up touchscreen is erg handig bij maken van selfies. De camera is ook voorzien van een handige functieknop (Fn3) en bied daardoor een extra manier om de sluiter te bedienen wanneer je de camera alleen in je linker- of rechterhand houdt. Post Focus - Kies het focuspunt op een later moment Stel je voor dat je precies kunt beslissen wat je wilt scherpstellen, zelfs na het maken van de foto. De Post Focus-functie geeft je de mogelijkheid om dat te doen. Leg de scène vast, bekijk het beeld en raak het deel van de foto aan dat je wilt scherp stellen. Deel je beelden direct op social media Met de Panasonic Image App op een smartphone of tablet kun je je foto's direct uploaden en op sociale media delen. Standaard meegeleverd: Panasonic DC-GX880 zilver Accu Acculader USB-kabel Schouderriem Panasonic MFT 12-32mm F/3.5-5.6 zwart Lumix G Vario Lensdoppen

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Sony Alpha A6000 Zwart +

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sony Alpha A6000 Zwart +

 • list plusDeze camera heeft een degelijke behuizing, waardoor het tegen een stootje kan en lang meegaat.
 • list plusMet de vele gebruiksmogelijkheden kan je als vlogger alle kanten op en je creativiteit de vrije loop laten.
 • list plusDe haarscherpe foto's zorgen ervoor dat je als vlogger altijd de beste kwaliteit beelden hebt om te delen met je volgers.

Nadelen Sony Alpha A6000 Zwart +

 • list plusDe batterijduur van deze camera kan beter, wat als vlogger vervelend kan zijn als je langere tijd op pad bent.
 • list plusDe menu-functies kunnen overweldigend zijn voor beginnende vloggers, waardoor het even kan duren voordat je alles onder de knie hebt.
 • list plusDe kit lens laat een beetje wensen over, wat als vlogger jammer kan zijn omdat je graag de beste kwaliteit beelden wilt maken.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.4

De Sony Alpha A6000 Zwart + PZ 16-50mm OSS is een fantastische systeemcamera voor iedereen die op zoek is naar een snelle, veelzijdige camera. Met 11 foto's per seconde en een hybride autofocussysteem met 179 scherpstelpunten is deze camera perfect voor het vastleggen van bewegende onderwerpen en het maken van haarscherpe foto's. Bovendien is de camera uitgerust met Wi-Fi en NFC, zodat je je foto's eenvoudig kunt delen met vrienden en familie.

Een ander groot voordeel van de Sony Alpha A6000 is de elektronische viewfinder, die je helpt om je compositie perfect te maken en gebruik te maken van handige hulpfuncties zoals focus peaking. De 16-50mm lens maakt deze camera geschikt voor een breed scala aan onderwerpen, van straatfotografie tot natuur- en architectuurfotografie.

Wat deze camera echt onderscheidt van andere camera's is de intuïtieve bediening. Met 7 knoppen kun je zelf bepalen welke functies je het meest gebruikt en deze toewijzen aan de knoppen die voor jou het meest logisch zijn. Dit maakt het gebruik van de camera nog gemakkelijker en efficiënter.

Het enige nadeel van deze camera is dat de batterijduur niet erg lang is, dus het is aan te raden om een extra accu mee te nemen als je van plan bent om de hele dag te fotograferen.

Al met al is de Sony Alpha A6000 Zwart + PZ 16-50mm OSS een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een snelle, veelzijdige systeemcamera met een intuïtieve bediening en geavanceerde functies zoals Wi-Fi, NFC en een hybride autofocussysteem.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

4. Beste Systeemcamera voor reizigers: Canon EOS M200 + 15-45mm zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.3

De Canon EOS M200 is een fantastische systeemcamera voor beginnende fotografen die op zoek zijn naar een uitgebreide kit. De camera beschikt over een Creative Assist-functie en visuele gids, waarmee je snel en gemakkelijk leert hoe je de camera kunt gebruiken. De 15-45mm lens is perfect voor landschaps- en architectuurfotografie, omdat je hiermee een grote beeldhoek hebt en gemakkelijk een heel gebouw in je kader kunt krijgen. De 55-200mm lens heeft daarentegen een groot zoombereik waarmee je onderwerpen die zich in de verte bevinden gemakkelijk in beeld kunt brengen, wat perfect is als je bijvoorbeeld dieren wilt fotograferen.

De EOS M200 heeft een 24,1 megapixel APS-C sensor, waarmee je scherpe foto's en video's kunt maken. De camera heeft ook beeldstabilisatie, waardoor je zelfs bij langzamere sluitertijden scherpe foto's kunt maken. Het 180 graden kantelbare scherm is perfect voor vloggers en het maken van selfies. Je kunt ook eenvoudig draadloos beelden naar je smartphone of tablet sturen om ze te delen.

Een van de dingen die de EOS M200 onderscheidt van andere camera's is de 4K videofunctie. Hiermee kun je video's van hoge kwaliteit maken, wat vooral handig is als je van plan bent om veel te vloggen. De camera heeft ook een AF-systeem met 143 punten, wat zorgt voor snelle en nauwkeurige scherpstelling.

Kortom, de Canon EOS M200 is een geweldige systeemcamera voor beginnende fotografen die op zoek zijn naar een uitgebreide kit. De camera is gemakkelijk te gebruiken, heeft een grote beeldhoek en een groot zoombereik, en is perfect voor vloggers en het maken van selfies. De 4K videofunctie is ook een groot pluspunt. Het enige nadeel van deze camera is dat de batterijduur wat kort kan zijn, dus het is een goed idee om een extra batterij bij de hand te hebben.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Canon EOS M200 + 15-45mm wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9

De Canon EOS M200 is een uitgebreide kit voor beginnende fotografen. Deze camera heeft een Creative Assist functie en visuele gids, waarmee u de camera snel leert kennen. U kunt de 15-45mm lens gebruiken voor landschaps- en architectuurfotografie dankzij de grote beeldhoek. Een gebouw past bijvoorbeeld gemakkelijk binnen uw fotokader. De 55-200mm lens heeft een groot zoombereik waarmee uw onderwerpen die zich in de verte bevinden in beeld brengt. Dit is handig als u bijvoorbeeld dieren wilt fotograferen. 4K video's Met de 24,1 megapixel APS-C sensor van de EOS M200 systeemcamera maakt u scherpe foto's en video's. In combinatie met het 180 graden kantelbare scherm, is de camera geschikt voor vloggers. U gebruikt het scherm ook om eenvoudig selfies te maken. Via wifi stuur u uw beelden draadloos naar uw smartphone of tablet om ze vervolgens te delen. Scherpe beelden De lens heeft beeldstabilisatie, hiermee wordt bewegingsonscherpte in uw foto's verminderd. U maakt zo scherpe foto's uit de hand, ook met langzamere sluitertijden. Dit is handig als u bijvoorbeeld op een donkere plek fotografeert.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

6. Canon EOS M200 + 15-45mm IS STM - Zwart - Inclusief Cameratas + SD-kaart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.7

De Canon EOS M200 is een uitgebreide kit voor beginnende fotografen. Deze camera heeft een Creative Assist functie en visuele gids, waarmee u de camera snel leert kennen. U kunt de 15-45mm lens gebruiken voor landschaps- en architectuurfotografie dankzij de grote beeldhoek. Een gebouw past bijvoorbeeld gemakkelijk binnen uw fotokader. De 55-200mm lens heeft een groot zoombereik waarmee uw onderwerpen die zich in de verte bevinden in beeld brengt. Dit is handig als u bijvoorbeeld dieren wilt fotograferen. 4K video's Met de 24,1 megapixel APS-C sensor van de EOS M200 systeemcamera maakt u scherpe foto's en video's. In combinatie met het 180 graden kantelbare scherm, is de camera geschikt voor vloggers. U gebruikt het scherm ook om eenvoudig selfies te maken. Via wifi stuur u uw beelden draadloos naar uw smartphone of tablet om ze vervolgens te delen. Scherpe beelden De lens heeft beeldstabilisatie, hiermee wordt bewegingsonscherpte in uw foto's verminderd. U maakt zo scherpe foto's uit de hand, ook met langzamere sluitertijden. Dit is handig als u bijvoorbeeld op een donkere plek fotografeert.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Nikon Z30 Body - Systeemcamera zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Nikon Z30 Body - Systeemcamera zwart

 • list plusDe oogdetectie van de Nikon Z30 Body is sterk en biedt een scherp beeldkwaliteit en stille beelden.
 • list plusHet kantelbare touchscreen LCD-scherm maakt het gemakkelijk om opties te aanpassen.
 • list plusDe Nikon Z30 Body is handig in gebruik, waardoor het perfect is voor professionele fotografen en videografen.

Nadelen Nikon Z30 Body - Systeemcamera zwart

 • list plusDe Nikon Z30 Body heeft geen EVF, waardoor het lastiger is om foto's te maken in donkere lichtomstandigheden.
 • list plusDe Nikon Z30 Body heeft geen IBIS, waardoor het lastiger is om scherpe beelden te maken.
 • list plusDoor de zoomfunctie is de Nikon Z30 Body minder lichtsterk.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
8.6

Nikon Z30 systeemcamera Body De compacte Nikon Z30 systeemcamera is ontworpen voor content creators die hun verhaal willen delen. De camera is geoptimaliseerd voor vloggers en livestreamers. Door Nikons uitstekende beeldkwaliteit, 4K-video-opnamen en een DX-sensor van 20.8 megapixel te combineren met een speciale functieset en een speciaal ontwerp, is de Z30 gemaakt om jouw content te verbeteren en jouw dagelijkse avonturen mee te beleven. Enkele hoogtepunten van de Nikon Z30: Compact ontwerp geoptimaliseerd voor vloggen 20.8 megapixel DX-formaat CMOS-sensor UHD 4K met 30fps en Full HD met 120fps Film tot 125 minuten in één keer Maak tot 11 foto's per seconde 3 inch kantelbaar touchscreen 4K-video-opname en sensorontwerp Het hart van de camera wordt gevormd door een 20.8 megapixel DX-formaat CMOS-sensor, die niet alleen je videoproducties ten goede komt, maar van de Z30 ook een uiterst capabele fotocamera maakt. Hij ondersteunt UHD 4K-opnamen tot 30fps voor haarscherpe video's met een hoge resolutie. Full HD opname met 120fps is ook beschikbaar voor slow-motion opnames. Niets dat je tegenhoudt Je kunt tot 125 minuten onafgebroken filmen, ideaal voor evenementen of andere situaties waarin langere continu-opnamen nodig zijn. Live-streaming is mogelijk tot Full HD 60p of 4K 30p. De Z30 is compatibel met diverse webconferencing-apps, wat betekent dat hij ook gemakkelijk fungeert als een hoogwaardige webcam. Voor langere takes, streaming en andere gevallen waarin je continu stroom nodig hebt, kan de Nikon Z30 worden gevoed via de USB Type-C-poort. Fotomogelijkheden De veelzijdige resolutie van 20.8 megapixel is ook geschikt voor foto's. Dit betekent dat de Z30 perfect is voor het vastleggen van foto's tijdens producties of voor het fotograferen van miniaturen en promotiefoto's met een hogere resolutie. De grote DX-formaat sensor biedt voordelen bij het werken in omstandigheden met weinig licht door beelden te produceren met weinig ruis, een hoge helderheid en een bruikbaar gevoeligheidsbereik van ISO 100-51200 of tot ISO 25600 bij het opnemen van video. Schiet foto's met 11 beelden per seconde Voor het fotograferen van snel bewegende actie is een continu-opnamesnelheid tot 11 beelden per seconde beschikbaar. Ingebouwde presets en filters Het samenvoegen van foto's en video's, in-camera time-lapse productie is mogelijk. Ingebouwde presets en filters kunnen ook worden gebruikt om je foto's en video's direct vanaf de camera te verfijnen. Essentiële hulpmiddelen voor vloggen De Z30 is speciaal ontworpen voor vloggen en content creatie en bevat een aantal fysieke kenmerken en bedieningsfuncties die perfect zijn voor creatieve gebruikers. 3 inch kantelbaar touchscreen De compacte behuizing is voorzien van een 3 inch kantelbaar touchscreen met 1.04 miljoen pixels. Dit positioneerbare scherm kan naar voren worden gericht voor het maken van nauwkeurige composities van selfies en kan naar binnen worden gesloten om het scherm te beschermen tegen krassen en vingerafdrukken wanneer het niet in gebruik is. Maak de perfecte selfies Selfie-stijl bedieningselementen maken het mogelijk de scherpstelpositie en belichting te wijzigen, evenals de zelfontspanner in te stellen, via het touchscreen wanneer het scherm naar voren is gericht. Geluidsopnamen van hoge kwaliteit Speciale aandacht is besteed aan geluidsopnamen met een stereomicrofoon aan de bovenzijde en een 3.5mm microfoonpoort voor gebruik met een optionele externe microfoon. e-VR beeldstabilisatie Houd je handheld video's stabiel met de digitale e-VR beeldstabilisatie, die helpt om ongewenste bewegingen en trillingen te verminderen tijden het opnemen. Snelle, betrouwbare autofocus Het hybride autofocussysteem maakt gebruik van zowel fasedetectie- als contrastdetectiemethoden om snel en nauwkeurig scherp te stellen voor zowel foto's als video's. Eye Detection AF Eye Detection AF maakt gebruik van gezichtsherkenning om scherp te stellen op de ogen van je model. De gezichts- en oogdetectie kan mensen, honden en katten herkennen, en kunnen deze onderwerpen volgen en erop scherpstellen terwijl ze door de scène bewegen. Ideaal voor close-ups van producten Het autofocussysteem verschuift de scherpstelling snel en natuurlijk wanneer je iets voor de camera houdt en schuift de scherpstelling weer naar het onderwerp wanneer het product wordt verplaatst. Connectiviteit De ingebouwde wifi en bluetooth werken samen met de Snapbridge-app voor mobiele apparaten, zodat je de camera op afstand bedient en foto's en video's draadloos overzet naar je smartphone of tablet. Intuïtieve bediening Het intuïtieve ontwerp omvat een "?"-knop voor een duidelijke uitleg van alle camera-instellingen, er is een speciale Auto-modus voor momenten waarop je liever hebt dat de camera de opname-instellingen optimaliseert, en er is een aanpasbaar "i"-menu voor snelle toegang tot jouw essentiële instellingen. Kenmerken van de Nikon Z30 Geoptimaliseerd voor vloggen 20.8 megapixel DX-formaat CMOS-sensor UHD 4K met 30fps en Full HD met 120fps Live stream met 60fps In-camera time-lapse Hybride AF met oog- en gezichtsdetectie 3 inch kantelbaar touchscreen met 1.04 miljoen pixels ISO 100-51200 Schiet tot 11 beelden per seconde Ingebouwde stereomicrofoon, aansluiting voor externe microfoon Speciale bedieningsknoppen voor het maken van selfies Tally lamp Bij de Nikon Z30 systeemcamera Body in de doos BF-N1 bodydop EN-EL25 li-ion accu UC-E24 USB-kabel AN-DC25 riem Gebruiksaanwijzing

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Canon PowerShot ZOOM 1/3" Compactcamera zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Canon PowerShot ZOOM 1/3" Compactcamera zwart

 • list plusDeze systeemcamera heeft een uitgebreide sensor voor uitstekende kwaliteit foto's.
 • list plusHet is lichtgewicht en klein, waardoor het gemakkelijk te transporteren is.
 • list plusMet de hoge automatische scherpstelling van deze systeemcamera maak je rap duidelijke foto's.

Nadelen Canon PowerShot ZOOM 1/3" Compactcamera zwart

 • list plusHet heeft geen flitslamp, wat betekent dat je moeilijk duidelijke foto's kunt maken in slecht verlichte omgevingen.
 • list plusDe Canon PowerShot ZOOM 1/3" Compactcamera zwart heeft geen optische beeldstabilisator, wat betekent dat je beelden

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.7

Kom dichterbij met deze 12,1 Megapixel Full HD monoculaire- superzoomcamera die past in de palm van je hand. Dankzij een optische 100mm en 400mm zoom, én een digitaal verlengde 800mm, is deze lichte, volledig automatische PowerShot ZOOM ideaal voor vogelspotten en het bekijken van sport omdat je heel dicht bij onderwerpen op een grotere afstand kunt komen, terwijl deze camera ook zeer geschikt is voor reisfotografie. Dit is ook een geweldige optie voor gezinnen omdat je hiermee perfect uitstapjes kunt vastleggen. Deze kit is compleet met een 16 GB microSD-kaart om hoogwaardige Full HD-video’s vast te leggen. Deze kit omvat ook een 18 Watt USB type C-oplaadapter voor snel opladen om de acculevensduur van de PowerShot ZOOM te beschermen. Voordelen Kom dichterbij tijdens avonturen met het gezin of voor het vastleggen van wildlife. Dankzij de 3-staps zoom met geweldige optische vergroting¹ kun je zelfs momenten op honderden meters afstand vastleggen Door het intuïtieve ontwerp ligt de superzoomcamera goed in de hand en zijn de knoppen makkelijk te bereiken Dankzij het kleine formaat en de goede gebruiksduur is deze superlichte camera van 145 g ideaal om in je zak, aan je pols of aan het koordje bij je te dragen voor al die gezins- of reismomenten die je niet wilt missen Maak sportopnamen en geniet van vogelspotten op dynamische manieren dankzij 10 fps continu-opnamen Maak Full HD-video's of 12,1 Megapixel-foto's. Met de 4-assige optische Image Stabilizer behaal je geweldige resultaten en dankzij Powered IS met 2,36 Megapixel beeldzoeker raken je ogen minder vermoeid Dankzij de ingebouwde stereomicrofoon kun je geluid voor je video opnemen Door de volledige automatische bediening, inclusief een verbluffende, stressvrije autofocus, verruimt de camera je blik. Zie scherp en met gemak door een heldere elektronische zoeker (EVF) en wijzig basisinstellingen in het menu De EVF is ontworpen voor gebruiksgemak bij langdurig gebruik. Dankzij de aanpasbare dioptrie-instelling² is deze ook geschikt voor brildragers Deel de live view van de camera en sla herinneringen op via de Canon Camera Connect-app. Maak verbinding met Wi-Fi® en voeg locatiegegevens toe aan je foto's via de Bluetooth®- koppeling met je smartphone 16 GB MicroSD-geheugenkaart heeft een hoge leessnelheid voor hoogwaardige video-opnamen zodat je in Full HD kunt opnemen zonder uitval en haperen Dit apparaat kan ook worden opgeladen met andere netstroom-, mobiele of auto-opladers. De minimale oplaadvereiste is een PD-compatibele USB-voedingsbron die minimaal 5 V en 1,5 A levert met een USB-aansluiting type C. Gebruik de meegeleverde type-C-naar-type-C-USB- kabel voor een directe verbinding tussen de oplader en de camera Außerdem kann der Akku dieser Kamera auch mit gängigen Netz-, Mobilgeräte- oder Autoladegeräten geladen werden. Die Mindestvoraussetzungen zum Laden sind ein USB PD kompatibles Ladegerät, 5 V, 1,5 A mit USB Typ-C Ausgang sowie das mitgelieferte USB Typ-C auf Typ-C Kabel, das sich für die Verbindung von der Kamera zum Ladegerät eignet Inhoud van de doos PowerShot ZOOM, Wit MicroSD-kaart, 16 GB Hama-oplader, Power Delivery (PD) / Qualcomm®, 18 Watt USB-acculader IFC-100U-interfacekabel Polsriempje WS-800 Gebruikershandleiding

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

9. Panasonic Lumix DC-G100 Vlogcamera met zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.1

De nieuwe Parasonic LUMIX G100 is speciaal bedoeld voor vloggers en contentmakers en is dan ook de ideale tool voor het delen van verhalen. De G100 heeft een superlichte en compacte body. Grote, zware camera-apparatuur is dus overbodig en door de fantastische foto- en videoprestaties hoeft er niet te worden ingeleverd op kwaliteit. De ideale keuze voor vloggers en contentmakers Valt op door superieure foto- en videokwaliteit Fantastisch geluid door primeur met OZO Audio by Nokiamicrofoontechnologie voor spiegelloze systeemcamera’s Mooiere video's Om aan alle wensen van gebruikers te voldoen, kunnen met deze camera vloeiende, 4K of Full HD video's worden geproduceerd met verschillende framesnelheden. In een wereld waarin veel contentmakers een smartphone gebruiken, valt de gebruiker van een G100 op door de superieure beeldkwaliteit. Met een sensor die veel groter is dan die van een smartphone kunnen fantastische foto's en video's worden vastgelegd in verschillende situaties. Zelfs 's nachts of binnen bij weinig licht kunnen duidelijke opnames worden gemaakt. Door de grotere MFTsensor is het ook mogelijk om prachtige onscherpe achtergronden te creëren voor een professionele look. De krachtige 5-assige hybride beeldstabilisator1 blinkt uit tijdens het maken van video’s wanneer je in beweging bent. Het resultaat ziet er veel vloeiender en gelikter uit en is prettiger om naar te kijken. Of je nu in huis rondloopt, op de fiets zit of zelfs opnames maakt vanuit een auto, je kan ervan op aan dat de G100 alles stabiel houdt. Superieure geluidskwaliteit is ook gegarandeerd. De LUMIX G100 heeft een geïntegreerd OZO Audio by Nokia-geluidssysteem. Het is de eerste spiegelloze systeemcamera ter wereld met zo'n geavanceerde functie. Drie interne microfoons leggen helder en levendig geluid vast, dat net zo realistisch is als er zelf bij zijn. De G100 volgt de stem van een waargenomen persoon en schakelt automatisch over naar de juiste geluidsmodus voor de situatie. Met deze veelzijdige geluidstechnologie klinkt het geluid zo goed dat het niet langer nodig is om te investeren in een aparte externe microfoon. Speciale functies Wat voor content je ook wil maken, de G100 heeft er een modus voor. De nieuwe Video Selfie-modus is hier het perfecte voorbeeld van. In deze modus worden zowel de gebruiker als de achtergrond perfect scherp vastgelegd zonder dat er iets hoeft te worden aangepast. Speciale video-effecten als slow -en quick motion en time-lapse zijn eenvoudig te maken. Ervaren vloggers zullen positief verrast zijn dat V-Log L reeds geïnstalleerd is en LUT’s (Look Up Tables) kunnen worden toegepast in de nabewerking. Met de fantastische 4K Photo-functionaliteit kunnen de meest spontane momenten worden vastgelegd. Leg beelden vast met 30 fps en sla alleen het beeld op dat je nodig hebt voor de perfecte actiefoto, elke keer weer.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

10. Canon EOS M50 Mark II wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.1

Canon EOS M50 Mark II systeemcamera M15-45 S White De Canon EOS M50 Mark II: fotograferen en vloggen. Een multimediacamera met veelzijdige foto- en videofuncties ontworpen voor vloggers en content creators. De camera ligt compact en comfortabel in de hand zodat je de hele dag kan vloggen. Met verbeterde scherpstel-, opname- en deelmogelijkheden draait de M50 II nog steeds om de beproefde 24.1 megapixel APS-C sensor en de DIGIC 8 beeldprocessor die een opnamesnelheid van 10 beelden per seconde en een native gevoeligheidsbereik van ISO 100-25600 mogelijk maken. Film in 4K met 23.98fps, full HD met 60fps en in HD met 120fps voor slow motion-opname. Handige kenmerken Canon M50 Mark II: 24.1 megapixel APS-C-formaat sensor 4K 23.98fps en HD met 120fps video-opname Dual Pixel CMOS AF met Eye Detect AF OLED elektronische zoeker met 2.36 megapixel 3 inch Variangle touchscreen Wifi en bluetooth; webcam-mogelijkheid Uitgebreide ISO 51200 Maakt 10 foto's per seconde Verbeterde Dual Pixel CMOS AF De sensor gestuurde Dual Pixel CMOS AF is verbeterd met hogere snelheden en verfijnde Eye Detection AF-prestaties en ondersteunt zowel Eye Detection als Face Detection scherpstelmodi bij het werken met Movie Servo AF om het onderwerp scherp in beeld te houden. Bovendien helpt de Combination IS 5-assige beeldstabilisatie ook om stabiele en scherpe opnames te realiseren door cameratrillingen te minimaliseren. Dé camera voor vloggers en content creators Het fysieke ontwerp van de M50 Mark II is toegerust voor het maken van content, vooral met de toevoeging van een groot 3 inch LCD met variangle-ontwerp voor werken vanuit hoge en lage werkhoeken. Dankzij de touchscreeninterface kan worden gewerkt met Touch en Drag AF voor een eenvoudiger manipulatie van het autofocusgebied. Gemakkelijke bediening en eenvoud van een smartphone Bij de camera is ook gedacht aan de livestreams. Canon heeft de EOS M50 Mark II namelijk uitgerust met de mogelijkheid om via WiFi direct te streamen naar YouTube, zonder tussenkomst van een laptop of streaming device. Hiervoor heb je een image.canon-account nodig en een YouTube-kanaal met meer dan 1.000 abonnees. Je ontvangt jouw content snel en draadloos op je smartphone en tablet. Gebruik de clean HDMI-uitgang voor het maken van live-opnamen en streams van professionele kwaliteit. De draadloze connectiviteit maakt het ook mogelijk om de M50 Mark II als webcam te gebruiken bij gebruik van de EOS Webcam Utility software. Slimme technologie voor creatieve opnamen De Canon EOS M50 Mark II is uitgerust met intelligente technologie die automatisch de sfeer van het moment vastlegt, zelf wanneer het licht een extra uitdaging vormt. Dankzij de aan te passen Picture Styles druk jij je eigen creatieve stempel op je werk. Maak foto's en video's waar je volgers van genieten Maak prachtige foto's met een geringe scherptediepte en video's die er niet alleen fantastische uitzien maar ook geweldig klinken. Stream video's van hoge kwaliteit. Leg video vast tot 4K, 4 keer scherper dan full HD en maak foto's met 10 beelden per seconde. Kenmerken van de Canon M50 Mark II Compact systeemcamera ontworpen voor vloggers en content creators 24.1 megapixel APS-C formaat CMOS-sensor en supersnelle DIGIC 8 processor Automatische videotranscodering, haal kant-en-klare video's van je camera naar je telefoon Livestreaming via wifi naar YouTube Gebruik de camera als webcam met de EOS Webcam Utility 4K- en Vertical Movie-modus, voor al je speciale projecten Full HD video's met 60fps met Dual Pixel CMOS AF Betrouwbare en snelle autofocus, zelfs bij weinig licht, tot wel -4 EV Leg snelle actie en vluchtige momenten vast met 10 beelden per seconde In de doos vind je Canon EOS M50 Mark II Cameradop R-F-4 Draagriem EM-200DB Acculader LC-E12E Accu LP-E12 Aansluitingenklepje Netsnoer (EU/SK) Gebruikershandleiding

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van systeemcamera's. Er zijn namelijk 110 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!