Wat is de beste Systeemcamera van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 mei, 2024

Het aanschaffen van een goede Systeemcamera is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste Systeemcamera van 2024? Na het onderzoeken van 1063 Systeemcamera's kwam de Fujifilm X-S20 als beste uit onze Systeemcamera-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Systeemcamera's, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Systeemcamera's-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Systeemcamera-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Systeemcamera's

1Score: 8
Fujifilm X-S20
Beste systeemcamera
Fujifilm X-S20
Fujifilm
Ga naar laagste prijs
2Score: 6.9
Fujifilm X-H2
Fujifilm X-H2
Fujifilm
Ga naar laagste prijs
3Score: 0
Canon EOS 250D
Canon EOS 250D
4Score: 0
Nikon Z50
Ideaal voor op reis met het APS-C-model
Nikon Z50
Nikon
5Score: 9.6
Sony A6100
Sony A6100
Sony
Ga naar laagste prijs
6Score: 0
Canon EOS R10
Uitstekende instapcamera voor nieuwkomers met een Canon-systeem
Canon EOS R10
Canon
7Score: 0
Canon EOS 2000D / Rebel
Canon EOS 2000D / Rebel
Canon
8Score: 9
Sony ZV-E10
Sony ZV-E10
Sony
Ga naar laagste prijs
9Score: 0
Canon EOS 2000D / Rebel
Canon EOS 2000D / Rebel
Canon
10Score: 6.2
Panasonic GX9
Panasonic GX9
Panasonic
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Systeemcamera Koopgids

Met een systeemcamera kun je mooie vakantiefoto's maken, vloggen, bijzondere momenten vastleggen en nog veel meer. Maar wat betekenen al die afkortingen en waar let je op als je de beste systeemcamera zoekt? In deze koopgids wordt het allemaal voor je uitgelegd.

Hoe werkt een systeemcamera?

Een systeemcamera zit eigenlijk tussen een spiegelreflexcamera en eenvoudige compactcamera in. Er zijn twee onderdelen waar een systeemcamera uit bestaat: de body en de lens. Bij een systeemcamera kun je de lenzen dus verwisselen. Dat kan een lens met enorm zoom bereik zijn, een groothoeklens, een lens voor portretfoto's en nog veel meer.

Wanneer je foto's maakt, kijk je bij een systeemcamera op het digitale scherm. Dit apparaat werkt dus met een digitaal fotografiesysteem. Licht valt op de sensor in de camera, de sensor registreert de beelden elektronisch en vertaalt ze naar alles wat jij op het scherm van je systeemcamera te zien krijgt.

Is alles wat je op het scherm ziet het perfecte plaatje? Met een druk op de knop leg je het beeld vast. Ook deze beelden worden weer digitaal opgeslagen in het geheugen dat in de systeemcamera zit. De meeste camera's hebben niet een ingebouwd geheugen, dus denk bij aanschaf altijd aan een geheugenkaartje.

Wat is beter: een systeemcamera of spiegelreflex?

De systeemcamera en spiegelreflex lijken in bepaalde opzichten erg op elkaar, maar er zijn natuurlijk ook verschillen. Welke camera van de twee beter is hangt af van een aantal factoren en ligt aan je voorkeur. De ene camerasoort is niet per definitie beter dan de ander. Een sportfotograaf, hobbyfotograaf en portretfotograaf en hebben bijvoorbeeld allemaal verschillende behoeftes.

Zowel de systeemcamera als de spiegelreflexcamera hebben dus verwisselbare lenzen. Dat is de grootste overeenkomst tussen de twee, want ze lijken daardoor in gebruik erg op elkaar. De verschillen zitten dan ook in het fotografiesysteem, het formaat en de toepassing. Systeemcamera's werken zoals genoemd digitaal, zijn vaak kleiner dan spiegelreflexcamera's en zet je anders in.

Zit je aan de beginnende kant van fotografie, dan kan een systeemcamera de beste optie zijn. Ze zijn kleiner en lichter, dus je neemt het apparaat makkelijker mee. Gemiddeld zijn systeemcamera's ook wat goedkoper dan spiegelreflexcamera's. Een nadeel van systeemcamera's is wel dat de markt nog minder ontwikkeld is, en je ook minder keuze in lenzen en accessoires hebt.

Ben je een professionele fotograaf, dan past de spiegelreflexcamera wellicht beter bij je. Deze camera's zijn dan wel duurder en zwaarder, maar je hebt meer zekerheid van een bepaalde kwaliteitsstandaard en er is volop keuze uit een breed assortiment lenzen en accessoires.

Welke lens moet ik voor een systeemcamera kopen?

Welke lens je voor een systeemcamera koopt ligt aan het type foto's dat je voornamelijk maakt. Vaak wordt er bij een systeemcamera een standaard lens meegeleverd. Voor familiefoto's en vakantiekiekjes kun je daar prima mee uit de voeten, maar bij specifieke behoeften passen andere lenzen beter.

Zo is een groothoeklens bijvoorbeeld geschikt voor foto's van gebouwen en landschappen en is een macro lens weer goed om foto's van erg kleine objecten te maken. De standaard lens (met of zonder zoom) is geschikt voor portretfotografie en ten slotte gebruik je voor sportfotografie en natuurfotografie een telephoto lens, met of zonder zoom.

Verschillende camera's gebruiken ook verschillende aansluitingen, bijvoorbeeld "micro four thirds". Kijk altijd goed welke aansluiting (ook mount genoemd) je systeemcamera heeft voordat je een lens koopt.

Waarvoor dient de sensorgrootte bij een systeemcamera?

Elke systeemcamera is voorzien van en sensor. Welke soort sensor dat is, verschilt natuurlijk per model, en elke sensor heeft ook weer een ander formaat. Het type sensor is erg bepalend voor de kwaliteit, dus het is goed om je hiervan bewust te zijn wanneer je een systeemcamera koopt.

De verschillende beeldsensoren zijn 1", 1/2.3", Micro Four Thirds, APS-C en Full Frame. Ze staan zo op volgorde van klein naar groot. Een kleine sensor resulteert in een lichte, compacte camera, maar zorgt ook voor een lagere kwaliteit.

Micro Four Thirds komt het meeste voor in systeemcamera's en is van gemiddeld tot goede kwaliteit. Deze sensor heeft wel een extra voordeel: omdat het zo vaak voorkomt, passen er veel verschillende lenzen op een camera met deze sensor.

Wat betekent ISO en wat doet het?

Vooral als je met weinig belichting werkt, doet de ISO waarde ertoe. Als je bezig bent met fotografie zul je dan ook snel de afkorting ISO tegenkomen. Kort gezegd staat de ISO waarde voor lichtgevoeligheid. Stel je die hoog in, dan stijgt de lichtgevoeligheid en vice versa.

Een hogere ISO waarde resulteert dus in meer belichting op je foto, maar heeft ook een bijeffect: ruis. Het is dus zoeken naar de juiste balans tussen genoeg belichting en zo min mogelijk ruis. Ruis wordt niet alleen door de ISO instelling veroorzaakt, maar heeft ook weer met het formaat van je sensor te maken. Een grotere sensor reageert dus beter op hogere ISO waardes.

Extra functies en accessoires

Je kiest een systeemcamera die aan jouw behoeftes voldoet en waar jij de beste foto's mee kunt maken. Bepaalde camera's zijn voorzien van extra functies en opties voor accessoires, en hebben jou misschien wel meerwaarde te bieden.

Zo zijn er waterbestendige systeemcamera's. Let goed op het waterbestendigheidsniveau, want er zijn bijvoorbeeld grote verschillen tussen spatwaterdicht en het apparaat zonder schade onder kunnen dompelen.

Beeldstabilisatie, een touchscreen scherm en een kantelbaar scherm kunnen ook erg handig uitkomen. Beeldstabilisatie helpt bewogen foto's voorkomen en een touchscreen scherm bedient en focust wat vlotter. Een kantelbaar scherm draait automatisch mee wanneer je de camera draait, net zoals het kantelbare scherm dat veel telefoons tegenwoordig hebben.

Wil je de flitser graag gebruiken? Bij sommige systeemcamera's zit een ingebouwde flitser, maar dit geldt zeker niet voor alle modellen. In het laatste geval zul je een aparte flitser aan moeten schaffen. Die is vaak meteen sterker en bovendien kun je die altijd nog verwisselen voor een andere flitser. Met een ingebouwde flitser ben je meteen voorzien, maar kun je die niet vervangen.

hero illustration

Hoe testen we Systeemcamera's?

Om de beste Systeemcamera te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Systeemcamera-test hebben we 1063 Systeemcamera's geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze Systeemcamera-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Systeemcamera-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Systeemcamera-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van de beste Systeemcamera in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1063 Systeemcamera's te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Systeemcamera's in een oogopslag

1. Beste systeemcamera: Fujifilm X-S20

Loading ...
Ga naar laagste prijs
Ik ben enthousiast om de Fujifilm X-S20 te introduceren, een hybride camera die voldoet aan diverse fotografie- en videografiebehoeften, waardoor het een veelzijdige optie is voor zowel enthousiastelingen als professionals. Met een prijs van $1299 voor alleen het camerahuis, beschikt het over een 26MP X-Trans sensor, 5-assige in-body beeldstabilisatie en een volledig draaibaar touchscreen. Volgens Digital Camera World heeft het een verbeterde batterij waarmee je 800 extra frames op één lading kunt maken in vergelijking met zijn voorganger, wat de duurzaamheid tijdens fotosessies benadrukt. De camera's 6K30P video-opnamecapaciteiten, samen met ondersteuning voor interne opname van 6.2K 30p video in 4:2:2 10-bits formaat, maken het een sterke concurrent in de hybride cameramarkt, zoals opgemerkt in hun review.

De video-functies van de X-S20, waaronder 10-bits F-Log en F-Log2 ondersteuning, en de introductie van Vlog-modus, maken het een aantrekkelijke keuze voor contentcreatie, zoals benadrukt in de review van DPReview. De toevoeging van een koptelefoonaansluiting en een nieuwe '1080/60P LP'-modus voor verlengde opname versterkt verder zijn aantrekkingskracht op videografen. Maar zoals door DPReview vermeld, is de continue opnametijd beperkt, maar het gebruik van de FAN-001 koelventilator kan de gebruiksduur verdubbelen, wat een potentieel probleem aanpakt.

Wat het ontwerp betreft, toont de X-S20 de retrostijl van Fuji met een eigentijdse touch en een stevige bouw, met bevredigende knoppen en instellingen, volgens Tom's Guide. Echter, het korte lichaam van de camera kan comfortuitdagingen bieden voor gebruikers met grotere handen. Bovendien zijn de bedieningselementen van de camera over het algemeen goed geplaatst, maar sommige knoppen kunnen onhandig gepositioneerd zijn voor bepaalde gebruikers. De toevoeging van een hoge-resolutie achterste LCD en OLED EVF, evenals verschillende connectiviteitsopties die geschikt zijn voor vloggen en contentcreatie, draagt bij aan het gebruiksvriendelijke ontwerp, zoals opgemerkt in de review van Tom's Guide.

De prestaties van de camera in diverse fotografiescenario's worden zeer geprezen, met sterke punten in reis- en landschapsfotografie, sport- en natuurfotografie, en vloggen. Volgens RTINGS blinkt het uit in reis- en landschapsfotografie, met uitstekende beeldkwaliteit, autofocus en batterijduur. Echter, het ontbreekt aan weersbestendigheid en heeft een relatief kleine zoeker. In sport- en natuurfotografie levert het snelle burst-opnamen en nauwkeurige autofocus-tracking, maar de implementatie van onderwerpdetectie kan intuïtiever zijn. Voor vloggen biedt het geavanceerde video-opnamecapaciteiten, maar kan oververhit raken tijdens lange opnamesessies, en het is omvangrijker voor vloggen onderweg, zoals besproken in de review van RTINGS.

In vergelijking met zijn concurrenten, zoals de Sony a6700 en Canon EOS R7, valt de X-S20 op met zijn indrukwekkende video-opnamecapaciteiten, geavanceerde functies voor contentcreatie en verbeterde batterijduur. Echter, zijn beperkingen in weersbestendigheid en het mogelijke omgaan met hitte tijdens langdurige video-opnamesessies zijn gebieden waar concurrenten een voordeel zouden kunnen hebben.

Samengevat is de Fujifilm X-S20 een verleidelijke optie voor fotografie- en videografie-enthousiastelingen, met een robuuste set functies, uitzonderlijke beeld- en videokwaliteit, en een gebruiksvriendelijk ontwerp. Zijn sterke punten liggen in zijn videoregistratiecapaciteiten, batterijduur en veelzijdigheid in verschillende fotografiescenario's. Echter, potentiële beperkingen in het omgaan met hitte tijdens langdurige video-opnames en het ontbreken van weersbestendigheid zijn aspecten om te overwegen bij het evalueren van zijn geschiktheid voor specifieke gebruiksscenario's.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Fujifilm X-H2

Loading ...
Ga naar laagste prijs
De Fujifilm X-H2S is een systeemcamera voor de professionele foto- en videograaf. Bij deze camera draait alles om snelheid. Je maakt tot wel 40 foto's per seconde met een resolutie van 26,1 megapixel en filmt met een maximale resolutie van 6,2K met 30 fps.

Beeldprocessor
De nieuwe X-processor 5 beeldprocessor zorgt voor de snelheid van deze camera. Dankzij deze processor fotografeer je zelfs tot 1000 foto's achter elkaar met een snelheid van 30 foto's per seconde. Zo zit het juiste moment er bijna altijd tussen.

Autofocus
Met de automatische onderwerpherkenning stel je gemakkelijk en snel scherp op mensen, dieren en voertuigen. Zo herkent de camera onder andere vogels, treinen, vliegtuigen en natuurlijk gezichten. Zo heb jij meer tijd om je op de compositie te richten.

Videokwaliteit
Je filmt met de X-H2S met een maximale resolutie van 6,2K, 30fps met 4:2:2 10 bit kleurdiepte. Hierdoor maak je video's met natuurlijke kleuren. In 4K kwaliteit film je met 120 fps, waardoor je hoge kwaliteit slow motion video's maakt. Deze camera ondersteunt de Apple ProRes codecs en laat je in F-log 2 filmen. Het F-log 2 bestandsformaat zorgt voor opnamen met een dynamisch bereik van 14 stops. Zo heb je minder last van over- en onderbelichte partijen. Daarnaast pas je tijdens het nabewerken de kleuren en belichting gemakkelijk aan. De maximale opnameduur is 240 minuten per bestand.

Camerabody
De 5 stops interne beeldstabilisatie vermindert bewegingsonscherpte tijdens het filmen en fotografen. In combinatie met sommige lenzen loopt de beeldstabilisatie op tot 7 stops. Je gebruikt deze camera ook bij slecht weer, dankzij de stof- en spatwaterdichte afwerking. De body is gemaakt van aluminium, waardoor hij ook tegen een stootje kan.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

3. Canon EOS 250D

Loading ...

Verkrijgbaar bij:

4. Ideaal voor op reis met het APS-C-model: Nikon Z50

Loading ...

Verkrijgbaar bij:

5. Sony A6100

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sony A6100

 • list plusGeavanceerd autofocus (AF) systeem
 • list plus4K video-opname
 • list plusBetaalbaarheid en beschikbaarheid tweedehands

Nadelen Sony A6100

 • list plusGebrek aan in-body beeldstabilisatie
 • list plusSommige geavanceerde videofuncties ontbreken mogelijk
 • list plusFrustratie met taalinstellingen en slechte ondersteuning van Sony
Ik ben enthousiast over de Sony A6100, een opvallende camera in de categorie voor het hele gezin. Met een 24MP APS-C CMOS-sensor, geavanceerd autofocus (AF) systeem, 4K-video-opname en Wi-Fi-connectiviteit, biedt deze camera aantrekkelijke beelden met verbeterde JPEG-kleuren en een krachtig AF-systeem. De autofocus van de camera is echt opvallend, eenvoudig in gebruik en effectief. Sommige gebruikers hebben echter frustratie geuit over taalinstellingen en onvoldoende ondersteuning van Sony, evenals discussies over het opladen in de camera en het ontbreken van een externe oplader.

Als opvolger van de A6000 beschikt de A6100 over een nieuwe 24,2-megapixelsensor, BIONZ X-processor en 425 fasedetectiepunten voor verbeterde autofocus. Het ondersteunt 4K-video-opname, 11fps continu-opnamen en een 180-graden kantelbaar touchscreen voor selfies en vlogging. Hoewel het ontbreekt aan in-body stabilisatie en sommige geavanceerde videofuncties die aanwezig zijn in de A6600, behoudt het de slanke behuizing en ergonomische handgreep van zijn voorgangers, verkrijgbaar in verschillende kitopties.

Als instapmodel APS-C systeemcamera is de A6100 geprezen om zijn 24MP foto's, fasedetectie autofocus en gebruiksvriendelijke bediening. Het wordt beschouwd als een waardige opvolger van de populaire A6000, met verbeteringen zoals een aanraakgevoelig LCD-scherm en verbeterde continue autofocus. Ondanks zijn leeftijd blijft het een aantrekkelijke keuze voor beginnende fotografen vanwege de lagere prijs en goede beschikbaarheid tweedehands. Het biedt 4K-video's met 30fps, slow en quick motion Full HD-video's, evenals Bluetooth-, Wi-Fi- en NFC-connectiviteit. Nadelen zijn het ontbreken van in-body beeldstabilisatie en een verouderde 1,44m-dot EVF, maar het wordt nog steeds beschouwd als een competitieve optie in de markt voor instapmodel systeemcamera's, met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

In vergelijking met zijn voorgangers en andere instapmodel systeemcamera's valt de A6100 op door zijn geavanceerde AF-systeem, 4K-videomogelijkheden en verbeterde JPEG-kleurweergave. De betaalbaarheid en beschikbaarheid tweedehands maken het een aantrekkelijke optie voor beginners. Het ontbreken van in-body beeldstabilisatie en sommige geavanceerde videofuncties kunnen echter beperkingen zijn voor gebruikers die specifiek op zoek zijn naar die kenmerken in een camera.

Kortom, de Sony A6100 is een overtuigende instapmodel systeemcamera, uitblinkend in autofocus, videomogelijkheden en JPEG-kleurweergave. De concurrerende prijs en beschikbaarheid tweedehands maken het een sterke keuze voor beginners, ondanks beperkingen in beeldstabilisatie en bepaalde geavanceerde videofuncties. Zoals een recensie treffend samenvat: "De Sony A6100 blijft een overtuigende keuze voor beginnende fotografen vanwege de lagere prijs en goede beschikbaarheid tweedehands."

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 maanden

Bekijk prijs

6. Uitstekende instapcamera voor nieuwkomers met een Canon-systeem: Canon EOS R10

Loading ...

Verkrijgbaar bij:

7. Canon EOS 2000D / Rebel

Loading ...

Verkrijgbaar bij:

8. Sony ZV-E10

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sony ZV-E10

 • list plusOp maat gemaakte ervaring voor beginnende vloggers

Nadelen Sony ZV-E10

 • list plusGebrek aan in-body stabilisatie
 • list plusKleine en niet erg heldere achterzijde scherm
 • list plusMoet belichting en witbalans monitoren in bepaalde opnamesituaties
Met de Sony ZV-E10 is de wereld van vloggen voor beginners voorgoed veranderd. Voor een prijs van €700 voor enkel het body, biedt deze 24MP APS-C systeemcamera een op maat gemaakte ervaring voor het maken van videocontent. Ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften van vloggers, onderscheidt de ZV-E10 zich van zijn concurrenten op de markt. Enkele opvallende kenmerken zijn het oversamplen van 4K-video bij 24 en 30p met Cinema Picture Profiles, snelle opnames tot 1080/120p, en veelzijdige audiomogelijkheden, inclusief een ingebouwde directionele 3-capsule microfoon en ondersteuning voor externe microfoons. Zoals opgemerkt door Digital Camera World, is de ZV-E10 gepositioneerd als de beste APS-C camera van Sony voor beginnende vloggers en ook de meest betaalbare, waardoor het een ideale keuze is voor degenen die voor het eerst aan vloggen beginnen.

De 24.2MP APS-C CMOS-sensor, 425 fasedetectie + 425 contrastdetectie AF-punten, en ISO-bereik van 100-32.000 dragen bij aan levendige kleuren en indrukwekkende ruiscontrole bij hoge ISO's, zoals vermeld in dezelfde review. Het is echter vermeldenswaardig dat het ontbreken van in-body stabilisatie betekent dat de camera afhankelijk is van lensstabilisatie. Ondanks deze beperkingen biedt de ZV-E10 een volledig aanpasbaar vari-angle touchscreen, wat zorgt voor flexibiliteit en gebruiksgemak, en een goed formaat grip die zorgt voor een veilige en comfortabele ervaring bij het hanteren, zoals benadrukt in dezelfde review.

Wat betreft de concurrentie, geeft de review van Ken Rockwell aanbevelingen voor alternatieve camera's, zoals de Nikon Z30, en benadrukt het belang van aankoop bij geautoriseerde verkopers voor betrouwbaarheid en retourbeleid. Echter, de focus van de ZV-E10 op vloggen, samen met zijn 4K-video mogelijkheden, snelle opnames en veelzijdige audiomogelijkheden, onderscheidt het in de markt, waardoor het de ideale keuze is voor beginnende vloggers.

Hoewel de ZV-E10 sterke punten heeft, is het belangrijk om rekening te houden met de beperkingen. Zoals opgemerkt door Digital Camera World, ontbreekt het aan een zoeker en wordt het achterste scherm als klein en niet erg helder beschouwd. Daarnaast is er behoefte aan monitoring van belichting en witbalans in bepaalde opnamesituaties. Deze aspecten moeten in overweging worden genomen bij de aanschaf van de ZV-E10.

Samenvattend, de Sony ZV-E10 is een ideale keuze voor beginnende vloggers, met zijn 4K-video mogelijkheden, snelle opnames en veelzijdige audiomogelijkheden. Hoewel het enkele beperkingen heeft, zoals het ontbreken van in-body stabilisatie en een klein achterste scherm, maken de niche focus en betaalbaarheid het tot een opvallende optie op de markt.

In de woorden van Digital Camera World, "De Sony ZV-E10 is gepositioneerd als de beste APS-C camera van Sony voor beginnende vloggers en ook de meest betaalbare." Dit gevoel omvat de unieke waardepropositie van de camera op de markt.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 1 tot 2 maanden

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Canon EOS 2000D / Rebel

Loading ...

Verkrijgbaar bij:

10. Panasonic GX9

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Panasonic GX9

 • list plusCompact ontwerp voor reis- en straatfotografie.
 • list plusPremium functies zoals 5-assige dubbele beeldstabilisatie en 4K video mogelijkheden.
 • list plusVerbeterde bediening en gebruiksvriendelijke ervaring met een verscheidenheid aan knoppen en draaiknoppen.

Nadelen Panasonic GX9

 • list plusMicro-four-thirds sensor kan de prestaties bij weinig licht beperken in vergelijking met camera's met grotere sensoren.
De Panasonic Lumix GX9 is een premium systeemcamera die is ontworpen voor straat- en reisfotografie, met een 20,3MP micro-four-thirds sensor en 4K videomogelijkheden. De camera valt op met zijn 5-assige dubbele beeldstabilisatie, een 2,76-miljoen-pixel kantelbare EVF en een 3-inch touchscreen met verbeterde resolutie. Een opnieuw ontworpen behuizing verbetert de grip en esthetiek, met een compact ontwerp met ingebouwde flitser, hotshoe, zoeker en een scala aan draaiknoppen en knoppen. Volgens Photography Blog is het "ontworpen als een premium straatfotografiecamera." Het compacte ontwerp, verbeterde bediening en indrukwekkende functies maken de GX9 een geschikte metgezel voor straat- en reisfotografie.

De 20,3MP Micro Four Thirds sensor, 5-assige Dual I.S. en in-camera focus stacking van de GX9 bieden een divers scala aan functies in een compacte behuizing, zoals benadrukt door Digital Camera World. Het biedt ook 9fps continu-opnamen, een kantelbaar touchscreen LCD en 4K video-opname. Ondanks de kleinere sensor is de grootte van de camera vergelijkbaar met de Sony A6500 en Fujifilm X-T20, waardoor hij goed geschikt is voor reis- en straatfotografie, vooral in combinatie met de 12-32mm lens.

Met een knap en ingetogen ontwerp, is de Panasonic Lumix DC-GX9, zoals DPReview aangeeft, op maat gemaakt voor straat- en reisfotografen. Zijn 20,3MP Four Thirds sensor, kantelbare elektronische zoeker, aanpasbare bedieningselementen en L. Monochrome D-instelling voor hoogcontrast zwart-wit modus maken het een veelzijdig en boeiend gereedschap voor fotografen. De compacte afmetingen, geweldige JPEG-kleuren en stevige constructie versterken zijn aantrekkingskracht en bieden een overtuigende ervaring voor gebruikers.

De GX9, zoals benadrukt door Stuff.tv, belichaamt een gestroomlijnd rangefinder-ontwerp, gericht op reizigers en straatfotografen. Zijn kleine en discrete behuizing met een uitstekende grip, lederachtige bekleding en talrijke knoppen en draaiknoppen voor snelle instellingswijzigingen bieden een gebruiksvriendelijke ervaring. Het kantelbare touchscreen en de elektronische zoeker bieden flexibiliteit voor het samenstellen van opnamen vanuit verschillende hoeken, terwijl de 4K foto-opties en verbeterde batterijduur het een ideale reisgenoot maken.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de Panasonic Lumix GX9 op door zijn compactheid, verbeterde bediening en premium functies, waardoor het een sterke concurrent is voor straat- en reisfotografie. De focus op het bieden van een boeiende ervaring voor fotografen, gecombineerd met zijn veelzijdige mogelijkheden en robuuste constructie, onderscheidt het van concurrenten in zijn klasse.

Hoewel de GX9 uitblinkt in het bieden van een compacte en capabele oplossing voor straat- en reisfotografie, kan zijn micro-four-thirds sensor beperkingen opleggen voor prestaties bij weinig licht in vergelijking met camera's met grotere sensoren. Toch maken zijn draagbaarheid, premium functies en indrukwekkende bediening het tot een topkeuze voor fotografen die een krachtige en draagbare systeemcamera zoeken.

Tot slot, de Panasonic Lumix GX9 maakt indruk met zijn premium functies, compacte ontwerp en verbeterde bediening, waardoor het een uitstekende keuze is voor straat- en reisfotografie. Zijn kracht ligt in zijn veelzijdigheid, robuuste constructie en boeiende gebruikerservaring, waardoor het een overtuigende optie is op de systeemcamera markt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Systeemcamera's. Er zijn namelijk 1063 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!