Wat is de beste Spiegelreflexcamera van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 21 juli, 2024

Het aanschaffen van een goede Spiegelreflexcamera is een moeilijke opdracht. Wat is de beste Spiegelreflexcamera van 2024? Na het onderzoeken van 317 Spiegelreflexcamera's kwam de Nikon D780 als beste uit onze Spiegelreflexcamera-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Spiegelreflexcamera's, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Spiegelreflexcamera's-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Spiegelreflexcamera-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Spiegelreflexcamera's

1Score: 9.8
Nikon D780
Beste spiegelreflexcamera
Nikon D780
Nikon
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Canon EOS 90D
Optimaal voor video onder DSLR's uit het middensegment
Canon EOS 90D
Canon
Ga naar laagste prijs
3Score: 8.9
Nikon D7500
Nikon D7500
Nikon
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Canon EOS 6D Mark II
Instapmodel full-frame met sterke waardepropositie
Canon EOS 6D Mark II
Canon
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.2
Canon EOS 5D Mark IV
Vlaggenschip full-frame met erfgoed en innovatie
Canon EOS 5D Mark IV
Canon
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.1
Canon EOS Rebel T8i
Canon EOS Rebel T8i
Canon
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.9
Canon EOS Rebel SL3
Canon EOS Rebel SL3
Canon
8Score: 7.6
Canon EOS 4000D
Canon EOS 4000D
Canon
9Score: 7.3
Pentax K-70
Pentax K-70
Pentax
10Score: 7.1
Pentax K-3 Mark III Monochrome
Pentax K-3 Mark III Monochrome
Pentax
hero illustration

De Bestenu Spiegelreflexcamera Koopgids

Wat is een goede Spiegelreflexcamera(DSLR)? Hier zijn de functies waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een DSLR-camera.

Beeldkwaliteit

De sleutel tot een hoge beeldkwaliteit ligt in het hart van de camera: de sensor. Het megapixelnummer (MP) van uw camera heeft ook invloed op uw beeldkwaliteit. Als vuistregel geldt: hoe hoger het megapixelnummer, hoe beter de beeldresolutie, maar alle DSLR-camera's op de markt hebben genoeg MP voor de meeste mensen, dus kies uw camera niet op basis hiervan.

Een processor met weinig ruis maakt gebruik van geavanceerde technologie om het korrelige uiterlijk van beelden (de 'ruis') te verminderen, wat een pijn kan zijn bij het fotograferen met weinig licht. Een andere functie die bijdraagt aan de algehele beeldkwaliteit is een hoge ISO-gevoeligheid. In de nacht of bij weinig licht helpt een hoge ISO-waarde zoals 1600 je om vast te leggen wat je van nature ziet. Opnemen met een hoge ISO-snelheid kan ook de behoefte aan flitser bij het fotograferen binnenshuis verminderen, wat meer natuurlijke resultaten oplevert. Vergeet niet dat als het gaat om het produceren van beelden van hoge kwaliteit, je lenskeuze net zo belangrijk is als de behuizing van je camera.

Snelheid

De DSLR-camera's zijn ontworpen voor snelle opnames dankzij de 'onmiddellijke' opstart en geen sluitervertraging. Dit betekent dat de camera kan worden ingeschakeld en een snelle opeenvolging van beelden kan maken in de tijd die je nodig hebt om deze bewegingen te maken. Je hoeft niet te wachten tot de camera klaar is en je zult nooit een foto missen.

Als je een nieuwe DSLR koopt, wil je ook het Automatic Focus (AF)-systeem en de burst rate van de camera's die je overweegt bekijken. Vooral belangrijk als je van plan bent om sport- en actiefoto's te maken. Een goed focussysteem heeft verschillende opties voor het focussen op stilstaande en bewegende onderwerpen. Kies zo mogelijk voor een DSLR-camera met een focussysteem dat een groot deel van het beeld bedekt, met veel focuspunten. Een goed AF-systeem maakt je het leven veel gemakkelijker en resulteert in veel minder gemiste opnames.

De burst rate op een DSLR-camera, of welke digitale camera dan ook, is de maat voor het aantal beelden dat je per seconde (fps) kunt opnemen. Als je geïnteresseerd bent in sport- of actiefotografie is een hoge burst rate essentieel. Ook als je niet geïnteresseerd bent in actiefotografie, is het goed om een camera te hebben die in staat is om met een goede snelheid te fotograferen, zodat je de mogelijkheid hebt om snel na elkaar een foto te maken. Dit kan nuttiger zijn dan je op het eerste gezicht zou denken. Bij portretten bijvoorbeeld kan het verschil tussen een middelmatige opname en een pakkend portret slechts een fractie van een seconde zijn.

ISO-bereik

Het ISO-bereik van een DSLR bepaalt hoe gevoelig de sensor is voor licht. Een hoger ISO-bereik van 1.600 of meer is vooral handig bij het maken van nachtfotografie of het maken van opnamen bij weinig licht. Een groot ISO-bereik is het beste voor flexibiliteit en het maken van opnamen in verschillende omstandigheden, maar het nadeel van een hogere ISO-instelling is een grotere beeldgrootte.

Video-opname

DSLR's waren lange tijd zeer populair voor het opnemen van HD of Full-HD video van hoge kwaliteit. Compacte systeem camera's hebben dit nu overtroffen door op de meeste modellen 4K-video-opname aan te bieden. 4K-video is vier keer zo hoog als Full HD-video en je zult alleen de voordelen zien als je het op een 4K-scherm bekijkt.

Aanpassingsvermogen

De meeste DSLR-camera's met budgetniveau worden geleverd met een 'startlens'. Vaak zal dit een 18-55mm lens zijn, omdat dit de normale brandpuntsafstand is voor DSLR-camera's. Afhankelijk van je budget en wat je fotografeert, kun je verschillende cameralenzen kopen, zoals een groothoek- (16-35mm) of fisheye-objectief (8-15mm), om verschillende effecten in je opnamen te bereiken.

Beeldstabilisatie

Als je een wankele greep op je camera hebt, zal beeldstabilisatie in een DSLR de fotoweergave tegengaan. Omdat beeldstabilisatie vaak is ingebouwd in de camerasensor of cameralens, of beide, is het veel effectiever in vergelijking met compacte point-and-shoot-camera's. De DSLR is een veel effectievere oplossing dan compacte point-and-shoot-camera's.

hero illustration

Hoe testen we Spiegelreflexcamera's?

Om de beste Spiegelreflexcamera te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Spiegelreflexcamera-test hebben we 317 Spiegelreflexcamera's geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze Spiegelreflexcamera-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Spiegelreflexcamera-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Spiegelreflexcamera-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Spiegelreflexcamera in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 317 Spiegelreflexcamera's te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Spiegelreflexcamera's op een rij

1. Beste spiegelreflexcamera: Nikon D780

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.38
Functionaliteit
9.95
Gebruiksgemak
10
De Nikon D780 is een veelzijdige full frame spiegelreflexcamera voor professionele foto- en videografen. Door de grote sensor, fotografeer je in verschillende lichtomstandigheden. In live view fotografeer je actiemomenten van sporters of dieren met 12 frames per seconde. Via de zoeker fotografeer je met maximaal 7 frames per seconde. De autofocus is snel en nauwkeurig. Als je een oog selecteert waarop je scherp wilt stellen, blijft de camera daarop focussen. Dit kan ook als je onderwerp in beweging is. Het scherpstelsysteem werkt ook goed op donkere locaties. Videografen nemen gedetailleerde beelden op dankzij de grote resolutie van de sensor. Je gebruikt de 6K resolutie om te filmen, waarna de beelden omgezet worden in 4K. Op die manier is je video niet gecropt en gebruik je de volledige grootte van 4K.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

2. Optimaal voor video onder DSLR's uit het middensegment: Canon EOS 90D

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Canon EOS 90D

 • list plusUitzonderlijke 4K/30p videocapture zonder bijsnijding
 • list plusHoge resolutie 32,5 megapixel APS-C CMOS-sensor
 • list plusSnelle framerates en veelzijdige videomogelijkheden

Nadelen Canon EOS 90D

 • list plusWordt bekritiseerd in prestatievergelijkingen met specifieke modellen
 • list plusGemengde meningen over de prestaties in vergelijking met andere modellen
 • list plusSuggesties voor verbeteringen, zoals het toevoegen van een eersteklas EVF

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.78
Functionaliteit
9.44
Gebruiksgemak
9.85
De Canon EOS 90D is een veelzijdige DSLR die klassieke bediening naadloos combineert met geavanceerde videomogelijkheden, waardoor het optimaal is voor video onder de middenklasse DSLR's. Met een 32,5 megapixel APS-C CMOS-sensor, 45-punts cross-type AF en 7 fps burst-opnamen levert de 90D uitzonderlijke prestaties. Zijn opvallende kenmerk is de 4K/30p video-opname zonder bijsnijden, waardoor het zich onderscheidt van zijn concurrenten. Zoals Digital Camera World opmerkt: "De EOS 90D wordt geprezen om zijn hoge-resolutie sensor, snelle framerates en veelzijdige videomogelijkheden, waarbij het beste van DSLR- en spiegelloze technologieën wordt gecombineerd."

In vergelijking met zijn voorganger, de EOS 80D, biedt de 90D aanzienlijke upgrades. Het beschikt over een hogeresolutiesensor, een snellere Digic 8 beeldprocessor, een uitgebreid ISO-bereik en een verbeterde belichtingssensor voor nauwkeurigere belichtingen. Deze verbeteringen, samen met de mogelijkheid om tot 10 frames per seconde met de zoeker te fotograferen en 11 fps in live view, tonen zijn evolutie. Zoals benadrukt door Digital Trends: "De 90D biedt verschillende upgrades ten opzichte van de EOS 80D, waardoor er meer detail voor grote prints en meer vrijheid om te croppen is."

Het ergonomische ontwerp, comfortabele grip en goed ontworpen bedieningselementen van de Canon EOS 90D maken het een genot om te gebruiken, zoals benadrukt door Digital Camera World. Echter, de camera wordt bekritiseerd in vergelijking met andere modellen zoals de Sony a6500, waarbij gebruikers gemengde meningen uiten over de prestaties ervan. Sommigen hebben verbeteringen gesuggereerd, zoals het toevoegen van een hoogwaardige EVF om het competitiever te maken met spiegelloze camera's. Ondanks dit is de aantrekkingskracht van de 90D op enthousiaste en gevorderde amateurfotografen duidelijk, omdat het geavanceerde functies en indrukwekkende beeldkwaliteit combineert.

In het rijk van middenklasse DSLR's onderscheidt de Canon EOS 90D zich door zijn uitzonderlijke videomogelijkheden, waardoor het een topkeuze is voor videografie-enthousiasten. Zijn vermogen om 4K-video op te nemen zonder bijsnijden en de volledige sensorbreedte te benutten onderscheidt het van veel concurrenten. Hoewel het kritiek kan krijgen in prestatievergelijkingen met specifieke modellen, maken zijn hoge-resolutiesensor, snelle framerates en veelzijdige videomogelijkheden het een overtuigende keuze voor degenen die uitblinken in videografie binnen het DSLR-domein.

Concluderend blinkt de Canon EOS 90D uit als een middenklasse DSLR met de focus op video, met geavanceerde functies en indrukwekkende beeldkwaliteit. Zijn evolutie van eerdere modellen, onderscheidende kenmerken en optimale videoprestaties maken het een opvallende keuze in zijn categorie. Ondanks de kritiek en gebieden voor verbetering, positioneren zijn sterke punten het als een overtuigende optie voor enthousiastelingen die op zoek zijn naar een balans tussen klassieke DSLR-bediening en geavanceerde videomogelijkheden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Nikon D7500

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Nikon D7500

 • list plus20.9MP APS-C CMOS sensor voor hoogwaardige beelden en 4K UHD-video mogelijkheden voor veelzijdige videografie.
 • list plus8 fps continu-opnamesnelheid en uitgebreid ISO-bereik voor flexibiliteit in diverse opnameomstandigheden.
 • list plusWeerbestendige carbon-fiber body en verbeterde ergonomie voor duurzaamheid en gebruiksvriendelijke bediening.

Nadelen Nikon D7500

 • list plusAfwezigheid van een tweede geheugenkaartsleuf in vergelijking met zijn voorganger, de D7200.
 • list plusOnvermogen om een batterijgrip te ondersteunen kan bepaalde gebruikers beperken in hun mogelijkheden voor langdurig fotograferen.

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.82
Functionaliteit
8.47
Gebruiksgemak
9.43
Ik ben onder de indruk van de Nikon D7500, een indrukwekkende DSLR die snelheid, functies en duurzaamheid naadloos combineert tegen een gereduceerde prijs. Met een 20,9MP APS-C CMOS-sensor, 4K UHD-videomogelijkheden, een continu-opnamesnelheid van 8 fps en een uitgebreid ISO-bereik van 100-51.200 (uitbreidbaar tot 50-1.640.000), is het een krachtpatser voor fotografie en videografie. Het 51-punts fasedetectie autofocus systeem en het kantelbare 3,2-inch touchscreen maken het veelzijdig en gebruiksvriendelijk. De koolstofvezel body is weerbestendig, wat zorgt voor veerkracht in verschillende opnamesituaties. Zoals benadrukt door Digital Camera World, wordt de Nikon D7500 geprezen om zijn combinatie van snelheid, functies en robuustheid, samen met een verlaagde prijs.

Speciaal ontworpen voor sport- en natuurfotografie, blinkt de D7500 uit met zijn snelle beeldsnelheid, grote buffer en uitgebreide autofocusmogelijkheden. De verbeterde ergonomie en uitstekende handligging maken het ideaal voor fotografen die gebruiksgemak vooropstellen, zoals benadrukt door Photography Life. Bovendien compromitteert de lagere resolutie van de camera in vergelijking met zijn voorgangers de kwaliteit niet, waardoor het geschikt is voor landschapsfotografie en detailgerichte behoeften.

Het weglaten van een laagdoorlaatfilter zorgt voor uitzonderlijke details, en de ISO-flexibiliteit biedt verhoogde creatieve mogelijkheden, zoals opgemerkt door TechRadar. Daarnaast verbetert de integratie van Nikon's SnapBridge-technologie voor automatische beeldoverdracht naar slimme apparaten de connectiviteit en het gemak. Het is echter belangrijk om op te merken dat er geen tweede geheugenkaartsleuf is, in tegenstelling tot zijn voorganger, de D7200, zoals benadrukt door verschillende recensenten, waaronder TechRadar en Digital Camera World.

In vergelijking met zijn voorgangers introduceert de D7500 welkome verbeteringen zoals een kantelbaar touchscreen, diepere grip en weerbestendigheid, waardoor het voldoet aan de behoeften van zowel enthousiastelingen als professionals, zoals vermeld door DPReview. Met een optie voor alleen de body geprijsd op $1249 in de VS en een kitoptie beschikbaar voor $1749, biedt de D7500 een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor zijn mogelijkheden.

In het competitieve landschap van DSLR's onderscheidt de Nikon D7500 zich als een overtuigende optie voor enthousiastelingen en professionals die op zoek zijn naar een veelzijdige en duurzame camera met indrukwekkende snelheid en beeldkwaliteit. Zijn specialisatie in sport- en natuurfotografie, gecombineerd met zijn robuuste functies, maken het een waardige concurrent. Het ontbreken van een tweede geheugenkaartsleuf en de onmogelijkheid om een batterijgrip te ondersteunen zijn echter beperkingen om rekening mee te houden voor bepaalde gebruikers.

Al met al is de Nikon D7500 een bewonderenswaardige DSLR die uitblinkt in snelheid, veelzijdigheid en duurzaamheid, waardoor het een opmerkelijke keuze is voor fotografie-enthousiastelingen. Zoals benadrukt door de recensies, positioneren zijn robuuste functies, verbeterde ergonomie en concurrerende prijsstelling het als een sterke concurrent in zijn categorie, waardoor het voldoet aan een breed scala van fotografiebehoeften.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Instapmodel full-frame met sterke waardepropositie: Canon EOS 6D Mark II

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Canon EOS 6D Mark II

 • list plusUitstekende prestaties bij weinig licht

Nadelen Canon EOS 6D Mark II

 • list plusBeperkt dynamisch bereik in vergelijking met concurrenten
 • list plusMatige videoregistratiemogelijkheden
 • list plusOmvangrijk ontwerp met zware kitlens

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.71
Functionaliteit
8.84
Gebruiksgemak
9.21
De Canon EOS 6D Mark II is een full-frame DSLR die geschikt is voor een breed scala aan gebruikers, waaronder gevorderde amateurs, enthousiastelingen en professionals die op zoek zijn naar een tweede Canon DSLR body. Deze camera heeft een 26MP-sensor met Dual Pixel-technologie, een 45-punts autofocus-systeem, een volledig draaibaar touchscreen, ingebouwde Wi-Fi en GPS, en 6,5 fps burst-opnamen. Volgens beoordelingen biedt het verbeteringen in resolutie, autofocus-prestaties, burst-opnamesnelheid, videografie en batterijduur in vergelijking met zijn voorganger. De opvallende prestaties van de camera liggen op het gebied van sport (Low-Light ISO) en portret (kleurdiepte), waardoor het een goede optie is voor low-light fotografie. Het schiet echter tekort op het gebied van landschap (dynamisch bereik) in vergelijking met concurrenten zoals de Nikon D750.

Volgens DxOMark benadrukt de sensorreview de uitstekende kleur- en ISO-prestaties van de 6D Mark II, met name bij lage tot middelhoge ISO-instellingen, maar het loopt achter op het gebied van dynamisch bereik in vergelijking met top presterende sensoren van Nikon en Sony. De camera wordt geprezen om zijn toename in sensorresolutie en ISO-verbetering, waardoor het een goede optie is voor low-light fotografie, ondanks dat het niet de beste keuze is voor landschap- en helderlichtfotografie.

Wat betreft gebruikssituaties is de camera geschikt voor reis- en landschapsfotografie, met uitstekende beeldkwaliteit en een goede batterijduur. De omvangrijke vormgeving met een zware kitlens kan echter een nadeel zijn voor sommige gebruikers tijdens lange wandelingen. Voor sport- en natuurfotografie levert het uitstekende beeldkwaliteit, maar het heeft moeite met het volgen en scherpstellen op bewegende onderwerpen vanwege de trage maximale opnamesnelheid en matige autofocusprestaties. De camera wordt niet aanbevolen voor vloggen vanwege het ontbreken van 4k-opname en suboptimale videostabilisatie.

In vergelijking met zijn concurrenten concurreert de 6D Mark II met camera's zoals de Nikon D750, Sony a7 II en Pentax K-1. Hoewel het uitblinkt op bepaalde gebieden zoals low-light fotografie, schiet het tekort op het gebied van dynamisch bereik in vergelijking met sommige concurrenten. Het biedt uitstekende beeldkwaliteit en goede bouwkwaliteit, maar schiet tekort op het gebied van autofocusprestaties, videomogelijkheden en geschiktheid voor vloggen en actievideo's.

Samenvattend is de Canon EOS 6D Mark II een overtuigende optie voor degenen die op zoek zijn naar een full-frame DSLR met opmerkelijke prestaties bij weinig licht en over het algemeen uitstekende beeldkwaliteit. De beperkingen op het gebied van dynamisch bereik en videomogelijkheden, evenals de omvang en matige autofocusprestaties, moeten echter in overweging worden genomen voordat tot aanschaf wordt overgegaan. Zoals een recensie aangeeft, "de 6D Mark II is kleiner, lichter en betaalbaarder dan de 5D IV, waardoor het een aantrekkelijke instap is in de wereld van full-frame Canon glas," maar het is belangrijk om de afwegingen te maken, vooral in vergelijking met andere opties op de markt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

5. Vlaggenschip full-frame met erfgoed en innovatie: Canon EOS 5D Mark IV

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Canon EOS 5D Mark IV

 • list plusVeelzijdige set functies
 • list plusSolide prestaties voor verschillende fotografie- en videobehoeften
 • list plusUitstekende prestaties bij weinig licht

Nadelen Canon EOS 5D Mark IV

 • list plusOmvangrijke en zware constructie
 • list plusBeperkingen voor vloggen en actievideo-opnames
 • list plusVast 3,2-inch display zonder kantel- of vari-angle mechanisme

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.33
Functionaliteit
8.15
Gebruiksgemak
8.06
De Canon EOS 5D Mark IV is een betrouwbare krachtpatser die lof ontvangt van professionals vanwege zijn veelzijdigheid en solide prestaties. Met een 30,4MP full-frame sensor, 4K video mogelijkheden en Dual Pixel AF technologie biedt het een indrukwekkende reeks functies. Het 61-punts AF-systeem, uitstekende prestaties bij weinig licht en een breed scala aan connectiviteitsopties, waaronder microfoon- en koptelefoonaansluitingen, HDMI en USB 3.0-poorten, maken het een veelzijdig gereedschap voor verschillende fotografie- en videobehoeften. De ISO-bereik van 100-32000 (uitbreidbaar tot 102400) en 7 fps continu-opnamen versterken nog verder de aantrekkingskracht, terwijl de ingebouwde GPS, WiFi en NFC bijdragen aan het gemak. Zijn prestaties bij wildlife- en landschapsfotografie zijn bijzonder goed ontvangen, waardoor het een functierijke, veelzijdige en kwalitatief hoogwaardige optie is voor professionals en liefhebbers.

Volgens www.digitalcameraworld.com is "het misschien niet uitmuntend op een specifiek gebied, maar het is een betrouwbare krachtpatser die solide prestaties levert." De 5D Mark IV is uitgerust met een vaste 3,2-inch display zonder kantel- of vari-angle mechanisme, en het biedt DCI 4K video-opname met 30/25/24fps met de mogelijkheid om 8,8MP JPEG-beelden uit 4K-video te halen. Het is geschikt voor reis-, landschaps- en studiovideofotografie, waarbij het uitblinkt in beeldkwaliteit en stevigheid. Echter, het formaat en gewicht zijn misschien niet ideaal voor alle gebruikers, en het is mogelijk niet de beste keuze voor vlogging of actievideo-opnames vanwege beperkingen zoals het vaste scherm en ernstige crop bij het filmen in 4k.

Aan de negatieve kant kan de omvangrijke en zware constructie, zoals opgemerkt door rtings.com, sommige gebruikers afschrikken. Bovendien, zijn beperkingen op het gebied van vlogging en actievideo-opnames vanwege het vaste scherm, de omvangrijkheid en de ernstige crop in 4k, doen afbreuk aan zijn algehele aantrekkingskracht voor bepaalde gebruiksdoeleinden. Echter, het levert scherpe en heldere videokwaliteit in 4k en beschikt over een ruime selectie van poorten en aansluitingen voor videografie accessoires.

In vergelijking met zijn concurrenten, onderscheidt de Canon EOS 5D Mark IV zich door zijn algemene solide prestaties, indrukwekkende reeks functies en betrouwbaarheid bij verschillende fotografie- en videobehoeften. Hoewel het misschien niet de eerste keuze is voor specifieke scenario's zoals vlogging of actievideo-opnames, maakt zijn kwaliteiten bij wildlife-, landschaps- en studiovideofotografie het een veelzijdige en kwalitatief hoogwaardige optie. Zijn belangrijkste gebruiksscenario's omvatten professionele fotografie, videografie en contentcreatie op enthusiast-niveau.

Tot slot, schittert de Canon EOS 5D Mark IV als een betrouwbare krachtpatser met een veelzijdige reeks functies, uitstekende prestaties bij wildlife- en landschapsfotografie, en solide mogelijkheden voor studiovideofotografie. Zijn beperkingen op het gebied van gewicht, omvang en bepaalde video-opnamescenario's worden teniet gedaan door zijn algehele betrouwbaarheid en indrukwekkende beeldkwaliteit, waardoor het een overtuigende keuze is voor professionals en liefhebbers die op zoek zijn naar een robuuste en aanpasbare SLR-camera.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

6. Canon EOS Rebel T8i

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Canon EOS Rebel T8i

 • list plus24.1MP APS-C CMOS-sensor

Nadelen Canon EOS Rebel T8i

 • list plusMist weerbestendigheid
 • list plusKan moeite hebben in situaties met weinig licht met standaard kitlens
 • list plusOmvangrijker dan spiegelloze concurrenten

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.85
Functionaliteit
7.79
Gebruiksgemak
8.58
De Canon EOS Rebel T8i is een veelzijdige en gebruiksvriendelijke DSLR-camera, ideaal voor zowel beginners als enthousiastelingen. Met zijn 24.1MP APS-C CMOS-sensor, DIGIC 8-processor en 7fps continu-opnamecapaciteit levert de T8i indrukwekkende prestaties. Het beschikt ook over 4K-filmcapaciteit, iTR-autofocustechnologie en een 45-punts all cross-type AF-systeem, wat zorgt voor verbeterde scherpstelling en uitzonderlijke beeldkwaliteit. De toevoeging van Wi-Fi- en Bluetooth-connectiviteit maakt naadloos delen van afbeeldingen mogelijk, terwijl het 3-inch Vari-Angle touchscreen en compacte ontwerp het eenvoudig maken om te hanteren en te fotograferen. Zoals Digital Camera World opmerkt, "De Rebel T8i is een lichte, veelzijdige DSLR die perfect is voor reizen en dagelijkse fotografie."

Ondanks de voortdurende verschuiving naar spiegelloze camera's, valt de T8i op met zijn vertragingvrije zoeker en compatibiliteit met een breed scala aan EF- en EF-S-montagelenzen. Geprijsd competitief op $749,99 alleen de body of $900 met een kitlens, beschikt deze camera over Dual Pixel AF, 7 fps continu-opname en 4K-video mogelijkheden, zoals benadrukt door DPReview. Het verfijnde autofocus systeem met oogdetectie en gezichtsdetectie via de zoeker verhoogt de aantrekkingskracht voor zowel fotografie als videografie. Echter, het is belangrijk op te merken dat, zoals Tom's Guide vermeldt, de T8i geen weerbestendigheid en verlichte knoppen heeft, wat een nadeel kan zijn voor sommige gebruikers.

De mogelijkheid van de T8i om Full HD te filmen met 60fps of 4K UHD met 25fps, in combinatie met zijn 24.1-megapixelsensor en 100-25600 ISO-bereik, zorgt ervoor dat het hoogwaardige beelden en video's levert in verschillende omstandigheden. Echter, zoals Tom's Guide opmerkt, kan het moeite hebben in situaties met weinig licht, vooral met de standaard kitlens. In vergelijking met zijn spiegelvrije concurrenten zoals de Nikon Z50 en Sony a6100, biedt de T8i een langere batterijduur maar is hij omvangrijker en heeft hij geen weerbestendigheid, zoals benadrukt door DPReview.

Concluderend biedt de Canon EOS Rebel T8i een overtuigende optie voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare en uitgebreide DSLR. Zijn lichte ontwerp, 4K-video mogelijkheden en verbeterde autofocus systeem maken het een sterke concurrent voor beginners en fotografie-enthousiastelingen. Hoewel het misschien niet de compactheid van spiegelloze camera's heeft, maakt zijn compatibiliteit met een breed scala aan lenzen en indrukwekkende prestaties in verschillende opnamescenario's het een waardevolle keuze. Zoals met elk product heeft de T8i zijn beperkingen, zoals het ontbreken van weerbestendigheid en mogelijke prestatieproblemen bij weinig licht met de standaard kitlens. Desalniettemin positioneert zijn concurrerende prijsstelling en robuuste functieset het als een opvallende keuze op de DSLR-markt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

7. Canon EOS Rebel SL3

Loading ...

Beoordeling

7.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.85
Functionaliteit
8.24
Gebruiksgemak
7.55

Verkrijgbaar bij:

8. Canon EOS 4000D

Loading ...

Beoordeling

7.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.18
Functionaliteit
7.11
Gebruiksgemak
8.06

Verkrijgbaar bij:

9. Pentax K-70

Loading ...

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.36
Functionaliteit
7.69
Gebruiksgemak
6.97

Verkrijgbaar bij:

10. Pentax K-3 Mark III Monochrome

Loading ...

Beoordeling

7.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.06
Functionaliteit
7.51
Gebruiksgemak
6.85

Verkrijgbaar bij:

hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Spiegelreflexcamera's. Er zijn immers 317 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!