Wat is de beste Spiegelreflexcamera van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 15 april, 2024

Het aanschaffen van een goede Spiegelreflexcamera is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste Spiegelreflexcamera van 2024? Na het onderzoeken van 317 Spiegelreflexcamera's kwam de Nikon D780 als beste uit onze Spiegelreflexcamera-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Spiegelreflexcamera's, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Spiegelreflexcamera's-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Spiegelreflexcamera-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Spiegelreflexcamera's

1Score: 9.8
Nikon D780
Nikon D780
Nikon
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Canon EOS 90D
Canon EOS 90D
Canon
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
Nikon D850
Uitzonderlijke beeldkwaliteit voor professioneel gebruik
Nikon D850
Nikon
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.3
Nikon D5600
Nikon D5600
Nikon
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.9
Nikon D7500
Nikon D7500
Nikon
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.9
Canon EOS 6D Mark II
Instapmodel full-frame met sterke waardepropositie
Canon EOS 6D Mark II
Canon
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.6
Nikon D3500
Nikon D3500
Nikon
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.4
Nikon D500
Nikon D500
Nikon
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.2
Canon EOS 5D Mark IV
Vlaggenschip full-frame met erfgoed en innovatie
Canon EOS 5D Mark IV
Canon
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.1
Canon EOS Rebel T8i
Canon EOS Rebel T8i
Canon
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Spiegelreflexcamera Koopgids

Wat is een goede Spiegelreflexcamera(DSLR)? Hier zijn de functies waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een DSLR-camera.

Beeldkwaliteit

De sleutel tot een hoge beeldkwaliteit ligt in het hart van de camera: de sensor. Het megapixelnummer (MP) van uw camera heeft ook invloed op uw beeldkwaliteit. Als vuistregel geldt: hoe hoger het megapixelnummer, hoe beter de beeldresolutie, maar alle DSLR-camera's op de markt hebben genoeg MP voor de meeste mensen, dus kies uw camera niet op basis hiervan.

Een processor met weinig ruis maakt gebruik van geavanceerde technologie om het korrelige uiterlijk van beelden (de 'ruis') te verminderen, wat een pijn kan zijn bij het fotograferen met weinig licht. Een andere functie die bijdraagt aan de algehele beeldkwaliteit is een hoge ISO-gevoeligheid. In de nacht of bij weinig licht helpt een hoge ISO-waarde zoals 1600 je om vast te leggen wat je van nature ziet. Opnemen met een hoge ISO-snelheid kan ook de behoefte aan flitser bij het fotograferen binnenshuis verminderen, wat meer natuurlijke resultaten oplevert. Vergeet niet dat als het gaat om het produceren van beelden van hoge kwaliteit, je lenskeuze net zo belangrijk is als de behuizing van je camera.

Snelheid

De DSLR-camera's zijn ontworpen voor snelle opnames dankzij de 'onmiddellijke' opstart en geen sluitervertraging. Dit betekent dat de camera kan worden ingeschakeld en een snelle opeenvolging van beelden kan maken in de tijd die je nodig hebt om deze bewegingen te maken. Je hoeft niet te wachten tot de camera klaar is en je zult nooit een foto missen.

Als je een nieuwe DSLR koopt, wil je ook het Automatic Focus (AF)-systeem en de burst rate van de camera's die je overweegt bekijken. Vooral belangrijk als je van plan bent om sport- en actiefoto's te maken. Een goed focussysteem heeft verschillende opties voor het focussen op stilstaande en bewegende onderwerpen. Kies zo mogelijk voor een DSLR-camera met een focussysteem dat een groot deel van het beeld bedekt, met veel focuspunten. Een goed AF-systeem maakt je het leven veel gemakkelijker en resulteert in veel minder gemiste opnames.

De burst rate op een DSLR-camera, of welke digitale camera dan ook, is de maat voor het aantal beelden dat je per seconde (fps) kunt opnemen. Als je geïnteresseerd bent in sport- of actiefotografie is een hoge burst rate essentieel. Ook als je niet geïnteresseerd bent in actiefotografie, is het goed om een camera te hebben die in staat is om met een goede snelheid te fotograferen, zodat je de mogelijkheid hebt om snel na elkaar een foto te maken. Dit kan nuttiger zijn dan je op het eerste gezicht zou denken. Bij portretten bijvoorbeeld kan het verschil tussen een middelmatige opname en een pakkend portret slechts een fractie van een seconde zijn.

ISO-bereik

Het ISO-bereik van een DSLR bepaalt hoe gevoelig de sensor is voor licht. Een hoger ISO-bereik van 1.600 of meer is vooral handig bij het maken van nachtfotografie of het maken van opnamen bij weinig licht. Een groot ISO-bereik is het beste voor flexibiliteit en het maken van opnamen in verschillende omstandigheden, maar het nadeel van een hogere ISO-instelling is een grotere beeldgrootte.

Video-opname

DSLR's waren lange tijd zeer populair voor het opnemen van HD of Full-HD video van hoge kwaliteit. Compacte systeem camera's hebben dit nu overtroffen door op de meeste modellen 4K-video-opname aan te bieden. 4K-video is vier keer zo hoog als Full HD-video en je zult alleen de voordelen zien als je het op een 4K-scherm bekijkt.

Aanpassingsvermogen

De meeste DSLR-camera's met budgetniveau worden geleverd met een 'startlens'. Vaak zal dit een 18-55mm lens zijn, omdat dit de normale brandpuntsafstand is voor DSLR-camera's. Afhankelijk van je budget en wat je fotografeert, kun je verschillende cameralenzen kopen, zoals een groothoek- (16-35mm) of fisheye-objectief (8-15mm), om verschillende effecten in je opnamen te bereiken.

Beeldstabilisatie

Als je een wankele greep op je camera hebt, zal beeldstabilisatie in een DSLR de fotoweergave tegengaan. Omdat beeldstabilisatie vaak is ingebouwd in de camerasensor of cameralens, of beide, is het veel effectiever in vergelijking met compacte point-and-shoot-camera's. De DSLR is een veel effectievere oplossing dan compacte point-and-shoot-camera's.

hero illustration

Hoe testen we Spiegelreflexcamera's?

Om de beste Spiegelreflexcamera te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Spiegelreflexcamera-test hebben we 317 Spiegelreflexcamera's vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Spiegelreflexcamera-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Spiegelreflexcamera-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Spiegelreflexcamera-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van de beste Spiegelreflexcamera in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 317 Spiegelreflexcamera's te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Spiegelreflexcamera's op een rijtje

1. Nikon D780

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Nikon D780

 • list plusVeelzijdig voor fotografie en videografie
 • list plusIncorporatie van verbeteringen van de Z6, waaronder autofocus, videoprestaties en interval-opnamen
 • list plusGeavanceerde functies zoals focusverschuivingsmodus, filmscannen, brede ISO-bereik en lange batterijduur

Nadelen Nikon D780

 • list plusAfwezigheid van een AF-hulplicht en ingebouwde flitser

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.38
Functionaliteit
9.95
Gebruiksgemak
10
De Nikon D780 is een veelzijdige DSLR die het beste van DSLR- en spiegelloze technologie combineert en daardoor een overtuigende keuze is voor zowel fotografie als videografie. Met een 24,5 MP BSI CMOS full-frame sensor, 7fps opnamen, UHD 4K video-opname en een 51-punts AF-module, erft het elementen van zowel de D5 als de Z6 en positioneert het zichzelf als een veel capabelere machine dan zijn voorganger. Zoals ik zeg, "De D780 wordt beschouwd als een solide keuze voor sport- of actiefotografie vanwege zijn diepe buffer en AF-prestaties." De verbeteringen van de Z6, inclusief autofocus, videoprestaties en intervalopnamen, versterken nog verder zijn aantrekkingskracht, waardoor het ook een geschikte optie is voor videografen. De videomogelijkheden van de camera, waaronder 4K-video met oversampling zonder bijsnijden en 1080p-video op 120 FPS, evenals 10-bits N-log via HDMI, zijn bijzonder geprezen.

In vergelijking met de D850 is de D780 ontworpen om te voldoen aan meer algemene behoeften, uitblinkend in Live View-modus en het integreren van spiegelloze Z6-technologie. Terwijl de D850 een hogere resolutie biedt van 45,7 MP en geoptimaliseerd is voor maximale dynamische range met een basis-ISO van 64, maken de 24,5 MP-sensor, 51 AF-punten en basis-ISO van 100 van de D780 het een veelzijdige optie die geschikt is voor een breed scala aan fotografiescenario's, van actie tot portretten en landschappen. De 4K videomogelijkheden van de D780, ongecropte UHD bij verschillende framerates en on-sensor fase-detectie AF voor verbeterde live view-prestaties maken het een aantrekkelijke keuze voor multimedia-contentmakers.

De geavanceerde functies van de D780, zoals focusverschuivingsmodus, filmscannen, een breed ISO-bereik van 100-51,200 (uitbreidbaar naar 50-204,800) en een sluitertijdbereik tot 900 seconden onderstrepen nog verder zijn veelzijdigheid en moderne mogelijkheden. Het is echter bekritiseerd vanwege het ontbreken van een AF Assist-lamp en ingebouwde flitser. Ondanks dit dragen zijn aanpassingsopties, uitstekende implementatie van Auto ISO en lange batterijduur van 2260 opnamen bij aan zijn aantrekkingskracht.

In het competitieve landschap onderscheidt de naadloze integratie van DSLR- en spiegelloze technologie van de D780 zich, met een evenwichtige mix van traditionele DSLR-functionaliteit en moderne mogelijkheden. Hoewel de D850 misschien een voorsprong heeft in situaties waarbij een hogere resolutie en maximale dynamische range vereist zijn, positioneren de veelzijdigheid, videomogelijkheden en verbeterde autofocus-algoritme van de D780 het als een overtuigende optie voor liefhebbers die een alles-in-één camera zoeken. Het is een ideale keuze voor degenen die op zoek zijn naar een krachtige, allesomvattende DSLR die naadloos overgaat tussen foto's en video's.

Samengevat, de Nikon D780 springt eruit als een veelzijdige en capabele DSLR die voldoet aan een breed scala van fotografie- en videografiebehoeften, met moderne functies en behoud van de charme van traditionele DSLR's. Zijn sterke punten in videomogelijkheden, autofocusprestaties en veelzijdigheid maken het tot een topkandidaat in zijn categorie, ondanks de kleine kritiek die het heeft ontvangen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

2. Canon EOS 90D

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Canon EOS 90D

 • list plusUitzonderlijke 4K/30p videocapture zonder bijsnijding
 • list plusHoge resolutie 32,5 megapixel APS-C CMOS-sensor
 • list plusSnelle framerates en veelzijdige videomogelijkheden

Nadelen Canon EOS 90D

 • list plusWordt bekritiseerd in prestatievergelijkingen met specifieke modellen
 • list plusGemengde meningen over de prestaties in vergelijking met andere modellen
 • list plusSuggesties voor verbeteringen, zoals het toevoegen van een eersteklas EVF

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.78
Functionaliteit
9.44
Gebruiksgemak
9.85
De Canon EOS 90D is een veelzijdige DSLR die klassieke bediening naadloos combineert met geavanceerde videomogelijkheden, waardoor het optimaal is voor video onder de middenklasse DSLR's. Met een 32,5 megapixel APS-C CMOS-sensor, 45-punts cross-type AF en 7 fps burst-opnamen levert de 90D uitzonderlijke prestaties. Zijn opvallende kenmerk is de 4K/30p video-opname zonder bijsnijden, waardoor het zich onderscheidt van zijn concurrenten. Zoals Digital Camera World opmerkt: "De EOS 90D wordt geprezen om zijn hoge-resolutie sensor, snelle framerates en veelzijdige videomogelijkheden, waarbij het beste van DSLR- en spiegelloze technologieën wordt gecombineerd."

In vergelijking met zijn voorganger, de EOS 80D, biedt de 90D aanzienlijke upgrades. Het beschikt over een hogeresolutiesensor, een snellere Digic 8 beeldprocessor, een uitgebreid ISO-bereik en een verbeterde belichtingssensor voor nauwkeurigere belichtingen. Deze verbeteringen, samen met de mogelijkheid om tot 10 frames per seconde met de zoeker te fotograferen en 11 fps in live view, tonen zijn evolutie. Zoals benadrukt door Digital Trends: "De 90D biedt verschillende upgrades ten opzichte van de EOS 80D, waardoor er meer detail voor grote prints en meer vrijheid om te croppen is."

Het ergonomische ontwerp, comfortabele grip en goed ontworpen bedieningselementen van de Canon EOS 90D maken het een genot om te gebruiken, zoals benadrukt door Digital Camera World. Echter, de camera wordt bekritiseerd in vergelijking met andere modellen zoals de Sony a6500, waarbij gebruikers gemengde meningen uiten over de prestaties ervan. Sommigen hebben verbeteringen gesuggereerd, zoals het toevoegen van een hoogwaardige EVF om het competitiever te maken met spiegelloze camera's. Ondanks dit is de aantrekkingskracht van de 90D op enthousiaste en gevorderde amateurfotografen duidelijk, omdat het geavanceerde functies en indrukwekkende beeldkwaliteit combineert.

In het rijk van middenklasse DSLR's onderscheidt de Canon EOS 90D zich door zijn uitzonderlijke videomogelijkheden, waardoor het een topkeuze is voor videografie-enthousiasten. Zijn vermogen om 4K-video op te nemen zonder bijsnijden en de volledige sensorbreedte te benutten onderscheidt het van veel concurrenten. Hoewel het kritiek kan krijgen in prestatievergelijkingen met specifieke modellen, maken zijn hoge-resolutiesensor, snelle framerates en veelzijdige videomogelijkheden het een overtuigende keuze voor degenen die uitblinken in videografie binnen het DSLR-domein.

Concluderend blinkt de Canon EOS 90D uit als een middenklasse DSLR met de focus op video, met geavanceerde functies en indrukwekkende beeldkwaliteit. Zijn evolutie van eerdere modellen, onderscheidende kenmerken en optimale videoprestaties maken het een opvallende keuze in zijn categorie. Ondanks de kritiek en gebieden voor verbetering, positioneren zijn sterke punten het als een overtuigende optie voor enthousiastelingen die op zoek zijn naar een balans tussen klassieke DSLR-bediening en geavanceerde videomogelijkheden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Uitzonderlijke beeldkwaliteit voor professioneel gebruik: Nikon D850

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Nikon D850

 • list plusUitzonderlijke beeldkwaliteit en oplossend vermogen
 • list plusHoge snelheid continue opname en autofocus systeem
 • list plusBrede assortiment F-vatting lenzen en compatibiliteit met FTZ-adapter

Nadelen Nikon D850

 • list plusGroter formaat en gewicht in vergelijking met spiegelloze camera's

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.64
Functionaliteit
9.43
Gebruiksgemak
9.43
De Nikon D850 SLR-camera staat als een bewijs van de blijvende relevantie van DSLR's in 2023, met een uitzonderlijke beeldkwaliteit die voldoet aan de behoeften van veeleisende liefhebbers en professionele fotografen. Met een 45,7 MP backside-verlichte CMOS-sensor blinkt deze camera uit in het leveren van ongeëvenaarde resolutie en dynamisch bereik, vooral bij zijn basis-ISO van 64. Met zijn 7 fps continue opnamesnelheid, 153-punts AF-systeem en UHD 4K-video-opname is de D850 een overtuigende keuze voor fotografen die zowel hoge resolutie als snelheid zoeken in één camerabody. De betaalbaarheid van F-mount lenzen en de duurzaamheid die wordt geboden door Nikon's FTZ-adapter voegen toe aan de aantrekkingskracht van de camera, waardoor het een opmerkelijke investering is voor professioneel gebruik, zelfs in het tijdperk van spiegelloze camera's.

De BSI-sensor van de D850 verbetert de prestaties bij weinig licht en de beeldkwaliteit aan de randen, terwijl de ISO 64-modus dynamische bereikvoordelen biedt, zoals benadrukt in de review van DPReview. Bovendien maakt het ontbreken van een anti-aliasing filter fijnere detailcaptatie mogelijk en krijgt de camera de volledige AF-mogelijkheden van Nikon's vlaggenschip sportcamera, de D5, wat bijdraagt aan zijn hoge focusprestaties en opnamesnelheid. De review van Ken Rockwell benadrukt verder de bekwaamheid van de camera door middel van voorbeeldafbeeldingen die zijn mogelijkheden laten zien in verschillende omgevingen, zoals landschappen, verlaten mijnen en omstandigheden met weinig licht, waarbij de hoge resolutie en dynamisch bereik worden aangetoond bij verschillende ISO-instellingen.

De Nikon D850 concurreert met verschillende andere opties op de markt, zoals vermeld in de review van SLR Lounge. Het overtreft zijn tegenhangers zowel bij lage als hoge ISO's, met geavanceerde functies zoals ongecropte 4K-video met focus peaking en een vlaggenschip autofocus systeem. Ondanks dat hij slechts één jaar oud is, wordt de D850 geprezen om zijn uitzonderlijke resolutie, dynamisch bereik en geavanceerde functies, waardoor het een sterke concurrent is in de DSLR-markt.

In vergelijking met spiegelloze camera's ligt de primaire kracht van de Nikon D850 in zijn uitzonderlijke beeldkwaliteit en het uitgebreide assortiment F-mount lenzen dat het ondersteunt, waardoor het een ideale keuze is voor professioneel gebruik. Echter, net als bij elke DSLR, kan zijn omvang en gewicht beperkingen opleggen in scenario's waar draagbaarheid essentieel is. Terwijl spiegelloze camera's blijven evolueren, maakt de blijvende aantrekkingskracht en opmerkelijke capaciteiten van de D850 het tot een opvallende optie voor fotografen die beeldkwaliteit en veelzijdigheid prioriteren, zoals elegant uitgedrukt in de review van Mike Harris, "De Nikon D850 is mijn go-to camera voor zowat alles."

Tot slot blijft de Nikon D850 SLR-camera zijn reputatie als een topkeuze voor professionals en veeleisende liefhebbers hoog houden, met een uitzonderlijke beeldkwaliteit, geavanceerde functies en compatibiliteit met een breed scala aan lenzen. Zijn combinatie van hoge resolutie, dynamisch bereik en snelheid onderscheidt hem in de DSLR-markt en maakt het een waardevolle investering voor degenen die beeldkwaliteit boven alles prioriteren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Nikon D5600

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Nikon D5600

 • list plusCompact ontwerp
 • list plusGebruiksvriendelijke interface
 • list plusIndrukwekkende beeldkwaliteit

Nadelen Nikon D5600

 • list plusConnectiviteitsproblemen met SnapBridge-systeem
 • list plusBeperkingen in videomogelijkheden, zoals gebrek aan 4k video-opname en teleurstellende FHD videokwaliteit
 • list plusGroot ontwerp

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.57
Functionaliteit
9.43
Gebruiksgemak
8.9
De Nikon D5600 DSLR camera heeft lof gekregen voor zijn compacte ontwerp, gebruiksvriendelijke interface en indrukwekkende beeldkwaliteit, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor fotografie liefhebbers. Met een 24.2MP sensor en 39 autofocus punten biedt de D5600 uitstekend beeld detail en nauwkeurige scherpstelling. Het 3.2-inch vari-angle touch-gevoelige LCD-scherm voegt een laag van gemak toe, waardoor de algehele fotografeerervaring wordt verbeterd. Zoals opgemerkt door Digital Camera World, maken de kleine afmetingen en lichte gewicht van de camera het gemakkelijk te hanteren, en het nieuwe AF-P 18-55mm objectief draagt bij aan verbeterde Live View prestaties en autofocus snelheid.

Volgens RTINGS is de D5600 een veelzijdige camera die geschikt is voor verschillende fotografie behoeften, uitblinkend in reis- en landschapsfotografie. Het levert scherpe en gedetailleerde beelden, zelfs bij hoge ISO-niveaus, waardoor hoogwaardige resultaten in diverse opnamesituaties worden gegarandeerd. Bovendien is de indrukwekkende FHD videostabilisatie goed geschikt voor vloggen, wat waarde toevoegt voor gebruikers die geïnteresseerd zijn in videografie. Ken Rockwell benadrukt de uitzonderlijke beeldkwaliteit, resolutie en stille sluiter van de camera, waardoor het ideaal is voor discrete opnames en aantrekkelijk is voor degenen die uitstekende foto's willen maken zonder de omvang van grotere DSLR's.

Echter, het SnapBridge systeem, benadrukt door Digital Camera World, kan connectiviteitsproblemen veroorzaken, met name met iPhone connectiviteit, wat de naadloze overdracht van foto's kan beïnvloeden. RTINGS wijst ook op beperkingen in video mogelijkheden, zoals teleurstellende FHD videokwaliteit en het ontbreken van 4k video-opname, wat gebruikers die zich richten op videoproductie zou kunnen afschrikken. Daarnaast kan het omvangrijke ontwerp van de camera, zoals vermeld door RTINGS, een nadeel zijn voor verschillende fotografie- en videotoepassingen, wat mogelijk van invloed is op de draagbaarheid en het gebruiksgemak in bepaalde scenario's.

In vergelijking met zijn tegenhangers, houdt de Nikon D5600 stand met zijn compacte formaat, uitzonderlijke beeldkwaliteit en gebruiksvriendelijke functies. In tegenstelling tot de Canon EOS Rebel T7i, zoals benadrukt door PCMag, valt de D5600 op door zijn draagbaarheid en gebruiksgemak, waardoor het een uitstekende optie is voor liefhebbers die een lichte maar hoogwaardige camera zoeken. Hoewel de Canon EOS Rebel T7i mogelijk concurrerende functies biedt op andere gebieden, maken de sterke punten van de D5600 op het gebied van beeldkwaliteit en gebruikersinterface het een sterke concurrent, vooral voor reis- en discrete opnamesituaties.

Concluderend, de Nikon D5600 DSLR camera biedt een aantrekkelijke optie voor fotografie liefhebbers, met uitzonderlijke beeldkwaliteit, gebruiksvriendelijke bediening en een compact ontwerp. De veelzijdigheid in verschillende fotografie genres, zoals reis- en landschapsfotografie, maakt het een waardevol instrument voor het vastleggen van hoogwaardige beelden. Echter, potentiële beperkingen in video mogelijkheden en connectiviteitsproblemen met het SnapBridge systeem moeten worden overwogen, vooral voor gebruikers met specifieke videografie en connectiviteitseisen. Al met al is de D5600 een waardige overweging voor individuen die een lichte en hoogwaardige camera zoeken voor uiteenlopende fotografie behoeften.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

5. Nikon D7500

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Nikon D7500

 • list plus20.9MP APS-C CMOS sensor voor hoogwaardige beelden en 4K UHD-video mogelijkheden voor veelzijdige videografie.
 • list plus8 fps continu-opnamesnelheid en uitgebreid ISO-bereik voor flexibiliteit in diverse opnameomstandigheden.
 • list plusWeerbestendige carbon-fiber body en verbeterde ergonomie voor duurzaamheid en gebruiksvriendelijke bediening.

Nadelen Nikon D7500

 • list plusAfwezigheid van een tweede geheugenkaartsleuf in vergelijking met zijn voorganger, de D7200.
 • list plusOnvermogen om een batterijgrip te ondersteunen kan bepaalde gebruikers beperken in hun mogelijkheden voor langdurig fotograferen.

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.82
Functionaliteit
8.47
Gebruiksgemak
9.43
Ik ben onder de indruk van de Nikon D7500, een indrukwekkende DSLR die snelheid, functies en duurzaamheid naadloos combineert tegen een gereduceerde prijs. Met een 20,9MP APS-C CMOS-sensor, 4K UHD-videomogelijkheden, een continu-opnamesnelheid van 8 fps en een uitgebreid ISO-bereik van 100-51.200 (uitbreidbaar tot 50-1.640.000), is het een krachtpatser voor fotografie en videografie. Het 51-punts fasedetectie autofocus systeem en het kantelbare 3,2-inch touchscreen maken het veelzijdig en gebruiksvriendelijk. De koolstofvezel body is weerbestendig, wat zorgt voor veerkracht in verschillende opnamesituaties. Zoals benadrukt door Digital Camera World, wordt de Nikon D7500 geprezen om zijn combinatie van snelheid, functies en robuustheid, samen met een verlaagde prijs.

Speciaal ontworpen voor sport- en natuurfotografie, blinkt de D7500 uit met zijn snelle beeldsnelheid, grote buffer en uitgebreide autofocusmogelijkheden. De verbeterde ergonomie en uitstekende handligging maken het ideaal voor fotografen die gebruiksgemak vooropstellen, zoals benadrukt door Photography Life. Bovendien compromitteert de lagere resolutie van de camera in vergelijking met zijn voorgangers de kwaliteit niet, waardoor het geschikt is voor landschapsfotografie en detailgerichte behoeften.

Het weglaten van een laagdoorlaatfilter zorgt voor uitzonderlijke details, en de ISO-flexibiliteit biedt verhoogde creatieve mogelijkheden, zoals opgemerkt door TechRadar. Daarnaast verbetert de integratie van Nikon's SnapBridge-technologie voor automatische beeldoverdracht naar slimme apparaten de connectiviteit en het gemak. Het is echter belangrijk om op te merken dat er geen tweede geheugenkaartsleuf is, in tegenstelling tot zijn voorganger, de D7200, zoals benadrukt door verschillende recensenten, waaronder TechRadar en Digital Camera World.

In vergelijking met zijn voorgangers introduceert de D7500 welkome verbeteringen zoals een kantelbaar touchscreen, diepere grip en weerbestendigheid, waardoor het voldoet aan de behoeften van zowel enthousiastelingen als professionals, zoals vermeld door DPReview. Met een optie voor alleen de body geprijsd op $1249 in de VS en een kitoptie beschikbaar voor $1749, biedt de D7500 een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor zijn mogelijkheden.

In het competitieve landschap van DSLR's onderscheidt de Nikon D7500 zich als een overtuigende optie voor enthousiastelingen en professionals die op zoek zijn naar een veelzijdige en duurzame camera met indrukwekkende snelheid en beeldkwaliteit. Zijn specialisatie in sport- en natuurfotografie, gecombineerd met zijn robuuste functies, maken het een waardige concurrent. Het ontbreken van een tweede geheugenkaartsleuf en de onmogelijkheid om een batterijgrip te ondersteunen zijn echter beperkingen om rekening mee te houden voor bepaalde gebruikers.

Al met al is de Nikon D7500 een bewonderenswaardige DSLR die uitblinkt in snelheid, veelzijdigheid en duurzaamheid, waardoor het een opmerkelijke keuze is voor fotografie-enthousiastelingen. Zoals benadrukt door de recensies, positioneren zijn robuuste functies, verbeterde ergonomie en concurrerende prijsstelling het als een sterke concurrent in zijn categorie, waardoor het voldoet aan een breed scala van fotografiebehoeften.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Instapmodel full-frame met sterke waardepropositie: Canon EOS 6D Mark II

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Canon EOS 6D Mark II

 • list plusUitstekende prestaties bij weinig licht

Nadelen Canon EOS 6D Mark II

 • list plusBeperkt dynamisch bereik in vergelijking met concurrenten
 • list plusMatige videoregistratiemogelijkheden
 • list plusOmvangrijk ontwerp met zware kitlens

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.71
Functionaliteit
8.84
Gebruiksgemak
9.21
De Canon EOS 6D Mark II is een full-frame DSLR die geschikt is voor een breed scala aan gebruikers, waaronder gevorderde amateurs, enthousiastelingen en professionals die op zoek zijn naar een tweede Canon DSLR body. Deze camera heeft een 26MP-sensor met Dual Pixel-technologie, een 45-punts autofocus-systeem, een volledig draaibaar touchscreen, ingebouwde Wi-Fi en GPS, en 6,5 fps burst-opnamen. Volgens beoordelingen biedt het verbeteringen in resolutie, autofocus-prestaties, burst-opnamesnelheid, videografie en batterijduur in vergelijking met zijn voorganger. De opvallende prestaties van de camera liggen op het gebied van sport (Low-Light ISO) en portret (kleurdiepte), waardoor het een goede optie is voor low-light fotografie. Het schiet echter tekort op het gebied van landschap (dynamisch bereik) in vergelijking met concurrenten zoals de Nikon D750.

Volgens DxOMark benadrukt de sensorreview de uitstekende kleur- en ISO-prestaties van de 6D Mark II, met name bij lage tot middelhoge ISO-instellingen, maar het loopt achter op het gebied van dynamisch bereik in vergelijking met top presterende sensoren van Nikon en Sony. De camera wordt geprezen om zijn toename in sensorresolutie en ISO-verbetering, waardoor het een goede optie is voor low-light fotografie, ondanks dat het niet de beste keuze is voor landschap- en helderlichtfotografie.

Wat betreft gebruikssituaties is de camera geschikt voor reis- en landschapsfotografie, met uitstekende beeldkwaliteit en een goede batterijduur. De omvangrijke vormgeving met een zware kitlens kan echter een nadeel zijn voor sommige gebruikers tijdens lange wandelingen. Voor sport- en natuurfotografie levert het uitstekende beeldkwaliteit, maar het heeft moeite met het volgen en scherpstellen op bewegende onderwerpen vanwege de trage maximale opnamesnelheid en matige autofocusprestaties. De camera wordt niet aanbevolen voor vloggen vanwege het ontbreken van 4k-opname en suboptimale videostabilisatie.

In vergelijking met zijn concurrenten concurreert de 6D Mark II met camera's zoals de Nikon D750, Sony a7 II en Pentax K-1. Hoewel het uitblinkt op bepaalde gebieden zoals low-light fotografie, schiet het tekort op het gebied van dynamisch bereik in vergelijking met sommige concurrenten. Het biedt uitstekende beeldkwaliteit en goede bouwkwaliteit, maar schiet tekort op het gebied van autofocusprestaties, videomogelijkheden en geschiktheid voor vloggen en actievideo's.

Samenvattend is de Canon EOS 6D Mark II een overtuigende optie voor degenen die op zoek zijn naar een full-frame DSLR met opmerkelijke prestaties bij weinig licht en over het algemeen uitstekende beeldkwaliteit. De beperkingen op het gebied van dynamisch bereik en videomogelijkheden, evenals de omvang en matige autofocusprestaties, moeten echter in overweging worden genomen voordat tot aanschaf wordt overgegaan. Zoals een recensie aangeeft, "de 6D Mark II is kleiner, lichter en betaalbaarder dan de 5D IV, waardoor het een aantrekkelijke instap is in de wereld van full-frame Canon glas," maar het is belangrijk om de afwegingen te maken, vooral in vergelijking met andere opties op de markt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

7. Nikon D3500

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Nikon D3500

 • list plusIndrukwekkende batterijduur

Nadelen Nikon D3500

 • list plusGebrek aan moderne functies zoals 4K-video en touchscreen

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.96
Functionaliteit
8.63
Gebruiksgemak
8.21
Met de Nikon D3500 heb ik een geweldige instap-DSLR in handen, boordevol indrukwekkende functies en mogelijkheden tegen een betaalbare prijs. Dankzij de 24.2MP APS-C sensor en EXPEED 4 processor maak ik gedetailleerde beelden en ondersteun ik Full HD video-opname tot 59.94fps. Met een burst-snelheid van 5fps is deze camera perfect voor casual fotografie, en de batterij gaat tot wel 1.550 opnames mee, ideaal voor lange fotosessies.

Volgens Digital Camera World is de D3500 een uitstekende keuze voor beginnende fotografen en videografen, hoewel de D5600 een lichte voorsprong heeft vanwege de externe microfoonaansluiting. Ondanks het ontbreken van in-body stabilisatie, compenseert de D3500 dit met lenzen met VR, en met Bluetooth-connectiviteit kan ik beelden overzetten en de sluiter op afstand bedienen. De herziene bedieningsindeling en grip verbeteren de hanteerbaarheid, zoals opgemerkt in de review van Digital Camera World.

TechRadar benadrukt de uitzonderlijke batterijduur, hanteerbaarheid en waarde van de D3500, waardoor het een topkeuze is voor beginners die creatieve fotografie willen leren. De 24.2MP sensor levert indrukwekkende resultaten, en het brede scala aan compatibele lenzen is geschikt voor verschillende fotografiestijlen. Hoewel het moderne functies zoals 4K video en een touchscreen mist, is de 'Guide'-modus van de D3500 gunstig voor beginners. De APS-C-sensor zonder optisch laagdoorlaatfilter en een ISO-bereik van 100-25.600 dragen bij aan de veelzijdigheid.

De evolutie van eerdere modellen plaatst de Nikon D3500 als een instapoptie met capaciteiten die verder gaan dan de basisfunctionaliteit, aantrekkelijk voor zowel beginners als ervaren gebruikers. Ondanks het ontbreken van bepaalde moderne functies, maken de nadruk op batterijduur, hanteerbaarheid en waarde het een efficiënte en betrouwbare keuze voor degenen die hun fotografieavontuur beginnen.

In vergelijking met zijn tegenhangers concurreert de D3500 gunstig op het gebied van batterijduur en waarde voor beginners, hoewel het achter kan lopen op functies zoals 4K-video en een touchscreen. Voor beginnende fotografie- en videografiebehoeften kan de D5600 met zijn externe microfoonaansluiting een licht voordeel bieden aan videografen.

Samengevat, de sterke punten van de Nikon D3500 liggen in zijn indrukwekkende batterijduur, efficiënte hanteerbaarheid en uitzonderlijke waarde, waardoor het een ideale keuze is voor beginners die creatieve fotografie willen verkennen. Hoewel het bepaalde moderne functies mist, maken de betrouwbare prestaties en gebruiksvriendelijke vormgeving het een overtuigende instap-DSLR.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

8. Nikon D500

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Nikon D500

 • list plusOpmerkelijk autofocussysteem
 • list plusUitstekende bouwkwaliteit
 • list plusPrima beeldkwaliteit bij zowel lage als hoge ISO-instellingen

Nadelen Nikon D500

 • list plusGroot en zwaar in vergelijking met zijn APS-C tegenhangers
 • list plusMinder capabel bij gebruik in live view
 • list plus20,9-megapixel resolutie kan worden gezien als een beperking

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.07
Functionaliteit
8.87
Gebruiksgemak
8.35
# PRODUCTBESCHRIJVING

Ik ben de Nikon D500, een zeer gewaardeerde APS-C DSLR die opvalt door zijn opmerkelijke autofocus systeem, uitstekende bouwkwaliteit en fijne beeldkwaliteit bij zowel lage als hoge ISO-instellingen. Met een 20,9 MP DX CMOS-sensor en een 153-punts fasedetectie AF-systeem bied ik professionele prestaties. Mijn hoge snelheid en professionele raw buffer capaciteit maken mij uiterst effectief voor het fotograferen van sporten, waardoor ik een ideale keuze ben voor liefhebbers en semi-professionele fotografen.

Een van mijn belangrijkste kenmerken is mijn maximale continue opnamesnelheid van 10 frames per seconde, waardoor ik een uitstekende keuze ben voor het vastleggen van snelle actie. Mijn vermogen om 4K UHD-video's te maken tot 29 minuten en 59 seconden verhoogt mijn veelzijdigheid nog meer. Daarnaast maken mijn duurzame metalen behuizing en verbeterde weerafdichting mij geschikt voor ruwe opnameomstandigheden, wat mijn aantrekkingskracht voor buiten- en sportfotografie vergroot.

Desondanks ben ik opgemerkt als groot en zwaar in vergelijking met mijn APS-C collega's en minder capabel bij gebruik in live view. Ook beschik ik over een 20,9-megapixel resolutie, wat door sommige concurrerende modellen als een beperking kan worden gezien. Ondanks deze nadelen concurreer ik met spiegelloze camera's en sta ik mijn mannetje met mijn indrukwekkende specificaties en robuuste prestaties in zowel fotografie als videografie.

Hoewel ik officieel uit productie genomen ben, is er een sterke wens voor Nikon om een spiegelloze opvolger van deze legendarische APS-C camera uit te brengen. Men verwacht dat de potentiële opvolger de topfuncties van de D500 zal behouden of verbeteren, waaronder zijn prestaties bij weinig licht, autofocus systeem, 4K video mogelijkheden en weerafdichting. "Een spiegelloze versie met vergelijkbare of verbeterde technologie, inclusief geavanceerde autofocus, CFexpress-kaartsleuven, hoogwaardige displays, GPS, IBIS en weerafdichting, zou een concurrentievoordeel kunnen bieden op de APS-C spiegelloze markt."

In vergelijking met mijn tegenhangers positioneren mijn stevige bouw, professionele prestaties en veelzijdige opnamecapaciteiten mij als een sterke concurrent in het APS-C DSLR-segment. Mijn compatibiliteit met zowel DX- als FX-formaat lenzen voegt nog meer aantrekkingskracht toe, waardoor fotografen een breed scala aan lenzen kunnen benutten voor hun creatieve doeleinden.

Concluderend blijf ik een capabele APS-C DSLR, uitblinkend in fotografie, vooral voor sport- en actiefoto's, en bied ik indrukwekkende 4K-video mogelijkheden. Ondanks mogelijke nadelen zoals mijn grootte en gewicht maken mijn professionele prestaties en bouwkwaliteit mij een aantrekkelijke keuze voor liefhebbers en semi-professionele fotografen. Naarmate de fotografie markt evolueert, zou de mogelijke release van een spiegelloze opvolger van de D500 de positie van Nikon in het APS-C spiegelloze segment verder kunnen versterken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

9. Vlaggenschip full-frame met erfgoed en innovatie: Canon EOS 5D Mark IV

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Canon EOS 5D Mark IV

 • list plusVeelzijdige set functies
 • list plusSolide prestaties voor verschillende fotografie- en videobehoeften
 • list plusUitstekende prestaties bij weinig licht

Nadelen Canon EOS 5D Mark IV

 • list plusOmvangrijke en zware constructie
 • list plusBeperkingen voor vloggen en actievideo-opnames
 • list plusVast 3,2-inch display zonder kantel- of vari-angle mechanisme

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.33
Functionaliteit
8.15
Gebruiksgemak
8.06
De Canon EOS 5D Mark IV is een betrouwbare krachtpatser die lof ontvangt van professionals vanwege zijn veelzijdigheid en solide prestaties. Met een 30,4MP full-frame sensor, 4K video mogelijkheden en Dual Pixel AF technologie biedt het een indrukwekkende reeks functies. Het 61-punts AF-systeem, uitstekende prestaties bij weinig licht en een breed scala aan connectiviteitsopties, waaronder microfoon- en koptelefoonaansluitingen, HDMI en USB 3.0-poorten, maken het een veelzijdig gereedschap voor verschillende fotografie- en videobehoeften. De ISO-bereik van 100-32000 (uitbreidbaar tot 102400) en 7 fps continu-opnamen versterken nog verder de aantrekkingskracht, terwijl de ingebouwde GPS, WiFi en NFC bijdragen aan het gemak. Zijn prestaties bij wildlife- en landschapsfotografie zijn bijzonder goed ontvangen, waardoor het een functierijke, veelzijdige en kwalitatief hoogwaardige optie is voor professionals en liefhebbers.

Volgens www.digitalcameraworld.com is "het misschien niet uitmuntend op een specifiek gebied, maar het is een betrouwbare krachtpatser die solide prestaties levert." De 5D Mark IV is uitgerust met een vaste 3,2-inch display zonder kantel- of vari-angle mechanisme, en het biedt DCI 4K video-opname met 30/25/24fps met de mogelijkheid om 8,8MP JPEG-beelden uit 4K-video te halen. Het is geschikt voor reis-, landschaps- en studiovideofotografie, waarbij het uitblinkt in beeldkwaliteit en stevigheid. Echter, het formaat en gewicht zijn misschien niet ideaal voor alle gebruikers, en het is mogelijk niet de beste keuze voor vlogging of actievideo-opnames vanwege beperkingen zoals het vaste scherm en ernstige crop bij het filmen in 4k.

Aan de negatieve kant kan de omvangrijke en zware constructie, zoals opgemerkt door rtings.com, sommige gebruikers afschrikken. Bovendien, zijn beperkingen op het gebied van vlogging en actievideo-opnames vanwege het vaste scherm, de omvangrijkheid en de ernstige crop in 4k, doen afbreuk aan zijn algehele aantrekkingskracht voor bepaalde gebruiksdoeleinden. Echter, het levert scherpe en heldere videokwaliteit in 4k en beschikt over een ruime selectie van poorten en aansluitingen voor videografie accessoires.

In vergelijking met zijn concurrenten, onderscheidt de Canon EOS 5D Mark IV zich door zijn algemene solide prestaties, indrukwekkende reeks functies en betrouwbaarheid bij verschillende fotografie- en videobehoeften. Hoewel het misschien niet de eerste keuze is voor specifieke scenario's zoals vlogging of actievideo-opnames, maakt zijn kwaliteiten bij wildlife-, landschaps- en studiovideofotografie het een veelzijdige en kwalitatief hoogwaardige optie. Zijn belangrijkste gebruiksscenario's omvatten professionele fotografie, videografie en contentcreatie op enthusiast-niveau.

Tot slot, schittert de Canon EOS 5D Mark IV als een betrouwbare krachtpatser met een veelzijdige reeks functies, uitstekende prestaties bij wildlife- en landschapsfotografie, en solide mogelijkheden voor studiovideofotografie. Zijn beperkingen op het gebied van gewicht, omvang en bepaalde video-opnamescenario's worden teniet gedaan door zijn algehele betrouwbaarheid en indrukwekkende beeldkwaliteit, waardoor het een overtuigende keuze is voor professionals en liefhebbers die op zoek zijn naar een robuuste en aanpasbare SLR-camera.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

10. Canon EOS Rebel T8i

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Canon EOS Rebel T8i

 • list plus24.1MP APS-C CMOS-sensor

Nadelen Canon EOS Rebel T8i

 • list plusMist weerbestendigheid
 • list plusKan moeite hebben in situaties met weinig licht met standaard kitlens
 • list plusOmvangrijker dan spiegelloze concurrenten

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.85
Functionaliteit
7.79
Gebruiksgemak
8.58
De Canon EOS Rebel T8i is een veelzijdige en gebruiksvriendelijke DSLR-camera, ideaal voor zowel beginners als enthousiastelingen. Met zijn 24.1MP APS-C CMOS-sensor, DIGIC 8-processor en 7fps continu-opnamecapaciteit levert de T8i indrukwekkende prestaties. Het beschikt ook over 4K-filmcapaciteit, iTR-autofocustechnologie en een 45-punts all cross-type AF-systeem, wat zorgt voor verbeterde scherpstelling en uitzonderlijke beeldkwaliteit. De toevoeging van Wi-Fi- en Bluetooth-connectiviteit maakt naadloos delen van afbeeldingen mogelijk, terwijl het 3-inch Vari-Angle touchscreen en compacte ontwerp het eenvoudig maken om te hanteren en te fotograferen. Zoals Digital Camera World opmerkt, "De Rebel T8i is een lichte, veelzijdige DSLR die perfect is voor reizen en dagelijkse fotografie."

Ondanks de voortdurende verschuiving naar spiegelloze camera's, valt de T8i op met zijn vertragingvrije zoeker en compatibiliteit met een breed scala aan EF- en EF-S-montagelenzen. Geprijsd competitief op $749,99 alleen de body of $900 met een kitlens, beschikt deze camera over Dual Pixel AF, 7 fps continu-opname en 4K-video mogelijkheden, zoals benadrukt door DPReview. Het verfijnde autofocus systeem met oogdetectie en gezichtsdetectie via de zoeker verhoogt de aantrekkingskracht voor zowel fotografie als videografie. Echter, het is belangrijk op te merken dat, zoals Tom's Guide vermeldt, de T8i geen weerbestendigheid en verlichte knoppen heeft, wat een nadeel kan zijn voor sommige gebruikers.

De mogelijkheid van de T8i om Full HD te filmen met 60fps of 4K UHD met 25fps, in combinatie met zijn 24.1-megapixelsensor en 100-25600 ISO-bereik, zorgt ervoor dat het hoogwaardige beelden en video's levert in verschillende omstandigheden. Echter, zoals Tom's Guide opmerkt, kan het moeite hebben in situaties met weinig licht, vooral met de standaard kitlens. In vergelijking met zijn spiegelvrije concurrenten zoals de Nikon Z50 en Sony a6100, biedt de T8i een langere batterijduur maar is hij omvangrijker en heeft hij geen weerbestendigheid, zoals benadrukt door DPReview.

Concluderend biedt de Canon EOS Rebel T8i een overtuigende optie voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare en uitgebreide DSLR. Zijn lichte ontwerp, 4K-video mogelijkheden en verbeterde autofocus systeem maken het een sterke concurrent voor beginners en fotografie-enthousiastelingen. Hoewel het misschien niet de compactheid van spiegelloze camera's heeft, maakt zijn compatibiliteit met een breed scala aan lenzen en indrukwekkende prestaties in verschillende opnamescenario's het een waardevolle keuze. Zoals met elk product heeft de T8i zijn beperkingen, zoals het ontbreken van weerbestendigheid en mogelijke prestatieproblemen bij weinig licht met de standaard kitlens. Desalniettemin positioneert zijn concurrerende prijsstelling en robuuste functieset het als een opvallende keuze op de DSLR-markt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Spiegelreflexcamera's. Er zijn immers 317 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!