Wat is de beste Spiegelreflexcamera van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 07 december, 2023

Het kopen van een goede Spiegelreflexcamera is een moeilijke opdracht. Wat is de beste Spiegelreflexcamera van 2023? Na het onderzoeken van 317 Spiegelreflexcamera's kwam de Nikon D780 als beste getest uit onze Spiegelreflexcamera-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Spiegelreflexcamera's, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Spiegelreflexcamera's-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Spiegelreflexcamera-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Spiegelreflexcamera's

1Score: 9.5
Nikon D780
Beste spiegelreflexcamera
Nikon D780
Nikon
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Nikon D850
Superieure professionele DSLR voor beeldkwaliteit
Nikon D850
Nikon
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
Nikon D7500
Uitstekende allrounder voor DSLR-liefhebbers
Nikon D7500
Nikon
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.2
Nikon D5600
Nikon D5600
Nikon
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.1
Canon EOS 6D Mark II
Uitstekende instapmodel volbeeld DSLR
Canon EOS 6D Mark II
Canon
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.8
Canon EOS 2000D
Canon EOS 2000D
Canon
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.7
Nikon D3500
Nikon D3500
Nikon
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.4
Nikon D500
Nikon D500
Nikon
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.4
Canon EOS 5D Mark IV
Canon EOS 5D Mark IV
Canon
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.3
Canon EOS Rebel T8i
Canon EOS Rebel T8i
Canon
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Spiegelreflexcamera Koopgids

Wat is een goede Spiegelreflexcamera(DSLR)? Hier zijn de functies waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een DSLR-camera.

Beeldkwaliteit

De sleutel tot een hoge beeldkwaliteit ligt in het hart van de camera: de sensor. Het megapixelnummer (MP) van uw camera heeft ook invloed op uw beeldkwaliteit. Als vuistregel geldt: hoe hoger het megapixelnummer, hoe beter de beeldresolutie, maar alle DSLR-camera's op de markt hebben genoeg MP voor de meeste mensen, dus kies uw camera niet op basis hiervan.

Een processor met weinig ruis maakt gebruik van geavanceerde technologie om het korrelige uiterlijk van beelden (de 'ruis') te verminderen, wat een pijn kan zijn bij het fotograferen met weinig licht. Een andere functie die bijdraagt aan de algehele beeldkwaliteit is een hoge ISO-gevoeligheid. In de nacht of bij weinig licht helpt een hoge ISO-waarde zoals 1600 je om vast te leggen wat je van nature ziet. Opnemen met een hoge ISO-snelheid kan ook de behoefte aan flitser bij het fotograferen binnenshuis verminderen, wat meer natuurlijke resultaten oplevert. Vergeet niet dat als het gaat om het produceren van beelden van hoge kwaliteit, je lenskeuze net zo belangrijk is als de behuizing van je camera.

Snelheid

De DSLR-camera's zijn ontworpen voor snelle opnames dankzij de 'onmiddellijke' opstart en geen sluitervertraging. Dit betekent dat de camera kan worden ingeschakeld en een snelle opeenvolging van beelden kan maken in de tijd die je nodig hebt om deze bewegingen te maken. Je hoeft niet te wachten tot de camera klaar is en je zult nooit een foto missen.

Als je een nieuwe DSLR koopt, wil je ook het Automatic Focus (AF)-systeem en de burst rate van de camera's die je overweegt bekijken. Vooral belangrijk als je van plan bent om sport- en actiefoto's te maken. Een goed focussysteem heeft verschillende opties voor het focussen op stilstaande en bewegende onderwerpen. Kies zo mogelijk voor een DSLR-camera met een focussysteem dat een groot deel van het beeld bedekt, met veel focuspunten. Een goed AF-systeem maakt je het leven veel gemakkelijker en resulteert in veel minder gemiste opnames.

De burst rate op een DSLR-camera, of welke digitale camera dan ook, is de maat voor het aantal beelden dat je per seconde (fps) kunt opnemen. Als je geïnteresseerd bent in sport- of actiefotografie is een hoge burst rate essentieel. Ook als je niet geïnteresseerd bent in actiefotografie, is het goed om een camera te hebben die in staat is om met een goede snelheid te fotograferen, zodat je de mogelijkheid hebt om snel na elkaar een foto te maken. Dit kan nuttiger zijn dan je op het eerste gezicht zou denken. Bij portretten bijvoorbeeld kan het verschil tussen een middelmatige opname en een pakkend portret slechts een fractie van een seconde zijn.

ISO-bereik

Het ISO-bereik van een DSLR bepaalt hoe gevoelig de sensor is voor licht. Een hoger ISO-bereik van 1.600 of meer is vooral handig bij het maken van nachtfotografie of het maken van opnamen bij weinig licht. Een groot ISO-bereik is het beste voor flexibiliteit en het maken van opnamen in verschillende omstandigheden, maar het nadeel van een hogere ISO-instelling is een grotere beeldgrootte.

Video-opname

DSLR's waren lange tijd zeer populair voor het opnemen van HD of Full-HD video van hoge kwaliteit. Compacte systeem camera's hebben dit nu overtroffen door op de meeste modellen 4K-video-opname aan te bieden. 4K-video is vier keer zo hoog als Full HD-video en je zult alleen de voordelen zien als je het op een 4K-scherm bekijkt.

Aanpassingsvermogen

De meeste DSLR-camera's met budgetniveau worden geleverd met een 'startlens'. Vaak zal dit een 18-55mm lens zijn, omdat dit de normale brandpuntsafstand is voor DSLR-camera's. Afhankelijk van je budget en wat je fotografeert, kun je verschillende cameralenzen kopen, zoals een groothoek- (16-35mm) of fisheye-objectief (8-15mm), om verschillende effecten in je opnamen te bereiken.

Beeldstabilisatie

Als je een wankele greep op je camera hebt, zal beeldstabilisatie in een DSLR de fotoweergave tegengaan. Omdat beeldstabilisatie vaak is ingebouwd in de camerasensor of cameralens, of beide, is het veel effectiever in vergelijking met compacte point-and-shoot-camera's. De DSLR is een veel effectievere oplossing dan compacte point-and-shoot-camera's.

hero illustration

Hoe testen we Spiegelreflexcamera's?

Om de beste Spiegelreflexcamera te vinden, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Spiegelreflexcamera-test hebben we 317 Spiegelreflexcamera's vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Spiegelreflexcamera-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Spiegelreflexcamera-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Spiegelreflexcamera-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van de beste Spiegelreflexcamera in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 317 Spiegelreflexcamera's te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Spiegelreflexcamera's op een rijtje

1. Beste spiegelreflexcamera: Nikon D780

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Nikon D780

 • list plusIndrukwekkende beeldkwaliteit
 • list plusUitstekende autofocusprestaties
 • list plusDegelijke videomogelijkheden

Nadelen Nikon D780

 • list plusNiet de allerbeste videofuncties in vergelijking met spiegelloze camera's

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.58
Functionaliteit
9.43
Gebruiksgemak
9.61
De Nikon D780 is een krachtige spiegelreflexcamera die voortbouwt op het succes van zijn voorganger, de D750. Met een 24MP-sensor en een 51-punts AF-systeem biedt de D780 verbeterde autofocus, videoprestaties en intervalopnamen. Het combineert functies van zowel de D5 als de Z6, waardoor het een grote stap voorwaarts is ten opzichte van de D750.

Volgens een recensie op DPReview levert de D780 indrukwekkende beeldkwaliteit en presteert hij goed in vergelijking met andere 24MP full-frame camera's. De camera heeft een diepe buffer en uitstekende AF-prestaties, waardoor hij geschikt is voor sport- en actiefotografie. De recensie benadrukt ook de solide filmcapaciteiten van de camera, geërfd van de spiegelloze Z6, waardoor het een uitstekende keuze is voor videografen.

De D780 wordt in een recensie op Shutterbug beschreven als een prachtige en krachtige full-frame DSLR. Hij heeft een 24,5-megapixelsensor, indrukwekkende autofocusmogelijkheden en uitstekende prestaties bij weinig licht. De recensie prijst de veelzijdigheid van de camera en de hoogwaardige prestaties op zowel het gebied van fotografie als videografie. Ook wordt de comfortabele grip en intuïtieve gebruikersinterface genoemd, wat de algehele gebruikerservaring verbetert.

Een recensie op SLR Lounge benadrukt de veelzijdigheid en indrukwekkende functies van de D780. De camera is geschikt voor verschillende fotografiebehoeften, zoals bruilofts- en portretfotografie, landschap- en reisfotografie, en timelapse- en natuuropnames. Het biedt een goede balans tussen beeldkwaliteit en functies, waardoor het een betrouwbare keuze is voor verschillende fotografiegenres.

Photography Life benadrukt de indrukwekkende videomogelijkheden van de D780, waaronder oversampled 4K zonder crop en 1080p-video met 120 FPS. Ook worden de sluitertijd van maximaal 900 seconden en verbeterde autofocus-algoritme geprezen. De recensie vermeldt echter dat de spiegelloze Z6 en Z7 iets betere videofuncties hebben vanwege hun in-body beeldstabilisatie en elektronische zoeker.

In vergelijking met zijn concurrenten valt de D780 op door zijn veelzijdige prestaties en functies. Het biedt een balans tussen beeldkwaliteit, autofocusprestaties en videomogelijkheden die het geschikt maken voor een breed scala aan fotografiebehoeften. Hoewel het misschien niet de allerbeste videofuncties heeft in vergelijking met spiegelloze camera's zoals de Z6 en Z7, levert het nog steeds solide filmcapaciteiten.

Tot slot is de Nikon D780 een zeer capabele spiegelreflexcamera die de beste functies van zijn voorgangers combineert en elementen uit Nikon's spiegelloze line-up bevat. Het levert indrukwekkende beeldkwaliteit, betrouwbare autofocus en solide videomogelijkheden. Met zijn veelzijdige prestaties en functies is de D780 geschikt voor verschillende fotografiebehoeften, waardoor het een uitstekende keuze is voor professionals en enthousiastelingen.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Superieure professionele DSLR voor beeldkwaliteit: Nikon D850

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Nikon D850

 • list plusSuperieure beeldkwaliteit en scherpte
 • list plusSnelle continue opnames en autofocus systeem
 • list plusVeelzijdige multimediamogelijkheden

Nadelen Nikon D850

 • list plusHogere prijs in vergelijking met instap- of mid-range opties
 • list plusGrotere omvang en gewicht

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.08
Functionaliteit
9.71
Gebruiksgemak
9.83
De Nikon D850 is een professionele DSLR-camera die zich onderscheidt door zijn superieure beeldkwaliteit en prestaties. Met een 45,7-megapixel verlichte CMOS-sensor en de Expeed 5 beeldprocessor levert de D850 verbluffend scherpe en levensechte kleuren. Het biedt een breed dynamisch bereik tot ISO 64, de laagste basis-ISO van elke DSLR- of spiegelloze camera, waardoor uitstekende beeldkwaliteit zelfs in uitdagende lichtomstandigheden wordt gegarandeerd. Zoals een recensent opmerkt: "De Nikon D850 DSLR-camera body heeft een opmerkelijke 45,7 MP-resolutie en levert uitzonderlijke beeldkwaliteit."

De D850 blinkt ook uit in snelheid, met een snelle continue opname van 9 frames per seconde en een autofocus systeem met 153 punten. Het kan scherpstellen in bijna volledige duisternis met een autofocusgevoeligheid tot -4 EV, waardoor scherpe en gedetailleerde beelden zelfs in omstandigheden met weinig licht mogelijk zijn. Naast zijn indrukwekkende mogelijkheden op het gebied van stilstaande fotografie, is de D850 ook een veelzijdige multimediamachine. Het biedt 4K UHD-video-opname, 4K- en 8K-time-lapse-mogelijkheden en slow-motion opname met 120 fps. De camera beschikt ook over geluidsregelingen die de microfoongevoeligheid automatisch aanpassen om vervorming te voorkomen.

Een recensent benadrukt de duurzaamheid en relevantie van de D850 ondanks de opkomst van spiegelloze camera's, dankzij de compatibiliteit met F-mount lenzen en de Nikon FTZ-adapter. Dit maakt het een kosteneffectieve optie, zoals de recensent stelt: "De betaalbaarheid van F-mount lenzen en de Nikon FTZ-adapter garandeert de duurzaamheid en relevantie van de camera in de toekomst."

In vergelijking met zijn concurrenten onderscheidt de Nikon D850 zich door zijn extreme resolutie, snelheid en veelzijdigheid. Zijn sensor met hoge resolutie en geavanceerde beeldprocessor zorgen voor uitzonderlijke beeldkwaliteit, waardoor het geschikt is voor professionele fotografen die beeldgetrouwheid prioriteren. Het vermogen van de D850 om scherp te stellen bij weinig licht en snelle onderwerpen vast te leggen, onderscheidt het op het gebied van prestaties. Zijn robuuste videomogelijkheden maken het ook een aantrekkelijke keuze voor multimedia content creators.

Hoewel de Nikon D850 indrukwekkende functies en prestaties biedt, is het de moeite waard om op te merken dat het een hoogwaardige DSLR-camera is, met mogelijk een hoger prijskaartje in vergelijking met instap- of middenklasse opties. Bovendien is het grotere formaat en gewicht mogelijk niet ideaal voor fotografen die een compacter en lichtgewicht alternatief zoeken.

Samenvattend is de Nikon D850 een superieure professionele DSLR-camera die uitblinkt in beeldkwaliteit, snelheid en veelzijdigheid. Met zijn sensor met hoge resolutie, geavanceerd autofocus systeem en robuuste videomogelijkheden is het een topkeuze voor professionele fotografen en multimedia content creators. Hoewel het een hogere prijs heeft en een groter formaat heeft, maken de uitzonderlijke prestaties en compatibiliteit met F-mount lenzen het een waardevolle investering voor degenen die de beste beeldkwaliteit en prestaties zoeken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Uitstekende allrounder voor DSLR-liefhebbers: Nikon D7500

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Nikon D7500

 • list plusUitstekende beeldkwaliteit, zelfs bij hoge ISO-instellingen.
 • list plusIndrukwekkende snelheid en autofocusmogelijkheden.
 • list plusMogelijkheid om 4K Ultra HD-video's te maken.

Nadelen Nikon D7500

 • list plusSlechts één SD-kaartsleuf.
 • list plusTrage autofocus in Live View.
 • list plusAccepteert geen batterijgrip.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.02
Functionaliteit
9.28
Gebruiksgemak
9.6
De Nikon D7500 is een zeer capabele en veelzijdige DSLR-camera die een scala aan functies en indrukwekkende prestaties biedt. Het is een uitstekende allrounder voor DSLR-liefhebbers, omdat het uitblinkt op verschillende gebieden.

Een opvallende eigenschap van de D7500 is de beeldkwaliteit. Met een 20,9 MP APS-C CMOS-sensor levert het topklasse beeldkwaliteit, zelfs bij hoge ISO-instellingen. Volgens Digital Camera World is "de beeldkwaliteit van de camera uitstekend, met nauwkeurige kleuren en de mogelijkheid om instellingen aan te passen aan persoonlijke voorkeuren." De hoge ISO-bereik tot 1.640.000 maakt het mogelijk om bij weinig licht te fotograferen en de ruisreductiefunctie bij hoge ISO doet uitstekend werk.

De D7500 heeft ook indrukwekkende snelheid en autofocusmogelijkheden. Met een continue opnamesnelheid van 8 fps en een autofocus met fasedetectie met 51 punten kan hij snelbewegende onderwerpen moeiteloos vastleggen. De buffercapaciteit van 50 RAW-bestanden is ongebruikelijk voor camera's op enthousiastelingenniveau en zorgt ervoor dat je geen moment mist.

Een van de opvallende kenmerken van de D7500 is zijn vermogen om 4K Ultra HD-video's op te nemen. Dit maakt het de eerste niet-professionele DSLR van Nikon die deze functie biedt. Amateur Photographer merkt op dat het tot 60 fps 4K UHD-video's kan opnemen, wat hoogwaardige beelden oplevert voor videografen.

Het ontwerp van de camera is ook het vermelden waard. Het heeft een body van koolstofvezel die weerbestendig is, waardoor het duurzaam en geschikt is voor verschillende opnameomstandigheden. Het kantelbare touchscreen-display voegt gemak en flexibiliteit toe aan de opnamehoeken.

Hoewel de D7500 veel sterke punten heeft, zijn er een paar beperkingen om rekening mee te houden. De camera heeft slechts één SD-kaartsleuf, in tegenstelling tot sommige concurrenten in het Nikon-assortiment die er twee hebben. Dit kan een nadeel zijn voor fotografen die vertrouwen op dubbele kaartsleuven voor back-up of uitgebreide opslag. Bovendien kan de autofocus in de Live View-modus traag zijn, zoals opgemerkt door Amateur Photographer, wat onhandig kan zijn in bepaalde opnamesituaties.

In vergelijking met zijn concurrenten onderscheidt de D7500 zich door zijn uitstekende beeldkwaliteit, snelle prestaties en 4K UHD-video mogelijkheden. Het mist echter het nieuwste 153-punts autofocus systeem dat te vinden is in de duurdere D500. Het is ook vermeldenswaard dat de D7500 geen batterijgrip accepteert, wat een beperking kan zijn voor sommige gebruikers die een langere batterijduur nodig hebben.

Al met al is de Nikon D7500 een solide keuze voor DSLR-liefhebbers die op zoek zijn naar een camera met geavanceerde functies en hoge prestaties. Met zijn indrukwekkende beeldkwaliteit, snelheid, autofocusmogelijkheden en 4K UHD-video is het een eersteklas optie voor gevorderde enthousiaste fotografen.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs

4. Nikon D5600

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Nikon D5600

 • list plusIndrukwekkende beeldkwaliteit
 • list plusKlein en lichtgewicht
 • list plusGebruiksvriendelijk touchscreen

Nadelen Nikon D5600

 • list plusTouchscreen kan niet worden uitgeschakeld
 • list plusJPEG's kunnen aan de donkere kant zijn

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.42
Functionaliteit
9.39
Gebruiksgemak
8.82
De Nikon D5600 is een DSLR-camera van gemiddeld niveau die indrukwekkende beeldkwaliteit en een scala aan functies biedt, waardoor het een uitstekende keuze is voor fotografie enthousiastelingen zoals ik. Volgens Trusted Reviews levert de D5600 "zeer goede beeldkwaliteit" en wordt hij geprezen omdat hij "klein en licht" is. Met zijn 24,2-megapixel CMOS-sensor legt hij scherpe en gedetailleerde foto's vast, terwijl de meegeleverde lenzen (18-55mm en 70-300mm) veelzijdigheid bieden in verschillende opnamesituaties.

Een opvallende functie van de D5600 is het uitstekende touchscreen en de algemene bediening. Het touchscreen maakt eenvoudige navigatie en menuselectie mogelijk, wat de algehele gebruikerservaring verbetert. Zoals echter vermeld in de samenvatting van Trusted Reviews, kan het touchscreen niet worden uitgeschakeld, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn.

De D5600 introduceert ook Nikon's SnapBridge-technologie, waardoor het overdragen van afbeeldingen naadloos en probleemloos verloopt. Deze functie maakt automatische en continue overdracht van afbeeldingen naar een compatibel apparaat mogelijk via Bluetooth Low Energy. Het zorgt ervoor dat je foto's eenvoudig toegankelijk zijn en klaar om onderweg te delen.

Hoewel de JPEG's die door de D5600 worden geproduceerd over het algemeen worden geprezen om hun kwaliteit, merken sommige recensenten op dat ze aan de donkere kant kunnen zijn. Dit is een klein nadeel dat indien gewenst eenvoudig kan worden aangepast tijdens nabewerking.

De D5600 wordt gepositioneerd als een upgrade-optie voor bestaande eigenaren van oudere instapniveau Nikon DSLR's en als een eerste DSLR voor fotografie enthousiastelingen zoals ik. Het biedt extra functies zoals een timelapse-modus, die creatieve mogelijkheden vergroot. De camera wordt ook geleverd met een nieuwe kitlens, waardoor de opname-ervaring wordt verbeterd.

Bij het vergelijken van de Nikon D5600 met zijn concurrenten, zoals de Canon EOS Rebel T8i, EOS Rebel SL3 en Nikon D3500, heeft elke camera zijn eigen sterke punten en doelgroep. De Canon EOS Rebel T8i is favoriet vanwege zijn compatibiliteit met verschillende lenzen en zijn vermogen om 4K-video's op te nemen, waardoor het een topkeuze is voor beginners. De Nikon D5600 daarentegen biedt een hoogwaardige APS-C-sensor en compatibiliteit met Nikon DX- en FX-lenzen. Hoewel het misschien geen 4K-video mogelijkheid heeft, is het goed gebouwd en gebruiksvriendelijk. De Canon EOS Rebel SL3 is een budgetvriendelijke optie met 4K-video mogelijkheid, snelle burst-opnames en een solide autofocus systeem. Tot slot is de Nikon D3500 een betaalbare en lichtgewicht instapniveau DSLR, perfect voor beginners die eenvoud en gebruiksgemak waarderen.

Samenvattend is de Nikon D5600 een veelzijdige en capabele DSLR-camera die uitstekende beeldkwaliteit, een gebruiksvriendelijk touchscreen en geavanceerde functies zoals SnapBridge-technologie biedt. Het is een geweldige keuze voor fotografie enthousiastelingen die willen upgraden van instapniveau DSLR's of voor degenen die hun eerste DSLR-ervaring zoeken. Hoewel het misschien niet alle toeters en bellen heeft van zijn concurrenten, maken de combinatie van prestaties, draagbaarheid en gebruiksvriendelijke functies van de D5600 het een overtuigende optie in zijn prijsklasse.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

5. Uitstekende instapmodel volbeeld DSLR: Canon EOS 6D Mark II

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Canon EOS 6D Mark II

 • list plusEr zijn aanzienlijke verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger
 • list plusVerhoogde autofocus prestaties in Live View en film modi
 • list plusIndrukwekkend ISO-bereik van 100-40.000 (uitbreidbaar tot 50-104.400)

Nadelen Canon EOS 6D Mark II

 • list plusMist 4K video mogelijkheid
 • list plusLagere specificatie autofocus systeem vergeleken met sommige concurrenten
 • list plusStaat voor zware concurrentie op de markt

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.33
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.02
De Canon EOS 6D Mark II is een fantastische instap full-frame DSLR die aanzienlijke verbeteringen biedt ten opzichte van zijn voorganger. Met een 26.2-megapixel sensor en Canon's Dual Pixel CMOS AF technologie levert hij verbeterde autofocus prestaties in Live View en filmmodus. Het 45-punts autofocus systeem van de camera zorgt voor betere focus tracking en objectherkenning. Daarnaast beschikt hij over een indrukwekkend ISO bereik van 100-40.000 (uitbreidbaar tot 50-104.400) en kan hij fotograferen met 6.5 frames per seconde.

"De Canon EOS 6D Mark II biedt verbeteringen op het gebied van sensor, ISO bereik, autofocus systeem en continu fotograferen modus" (Digital Camera World).

Hoewel de 6D Mark II geen 4K video mogelijkheden heeft, compenseert hij dit met Full HD video tot wel 60fps en bevat hij ingebouwde vijf-assige digitale stabilisatie. Het volledig kantelbare touchscreen en de ingebouwde GPS, Wi-Fi, NFC en Bluetooth verbeteren verder de veelzijdigheid en connectiviteit.

"De 6D Mark II biedt een goede balans tussen functies en prestaties voor zijn prijsklasse" (DPReview).

Vergeleken met zijn voorganger biedt de 6D Mark II verbeteringen op het gebied van resolutie, autofocus prestaties, burst fotograferen snelheid, video opnames en batterijduur. Het staat echter voor zware concurrentie op de markt, gezien de vooruitgang die andere camera's hebben geboekt sinds de originele 6D werd uitgebracht. Hij heeft enkele compromissen, zoals een minder geavanceerd autofocus systeem en het ontbreken van 4K video mogelijkheden. Desondanks is hij kleiner, lichter en betaalbaarder dan de Canon 5D Mark IV, waardoor hij een aantrekkelijke optie is voor beginners in de wereld van full-frame fotografie.

"De 6D Mark II is een modernere en capabelere optie voor enthousiastelingen" (Digital Camera World).

Over het algemeen biedt de Canon EOS 6D Mark II uitstekende beeldkwaliteit, prestaties bij weinig licht en aanpasbare opname-instellingen. Hij staat hoog aangeschreven vanwege zijn prestaties en betrouwbaarheid, waardoor hij een populaire keuze is onder gebruikers.

In vergelijking met zijn concurrenten onderscheidt de 6D Mark II zich als een fantastische instap full-frame DSLR. Echter, degenen die op zoek zijn naar 4K video mogelijkheden of een geavanceerder autofocus systeem kunnen andere modellen vinden die beter bij hun behoeften passen. De Canon 6D Mark II excelleert als een allround performer, met een goede balans tussen functies en prestaties voor zijn prijsklasse.

"Canon EOS 6D Mark II biedt aanzienlijke verbeteringen en is een modernere en capabelere optie voor enthousiastelingen" (Digital Camera World).

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Canon EOS 2000D

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Canon EOS 2000D

 • list plusIk ben onder de indruk van de beeldkwaliteit dankzij een hoogwaardige 24,1-megapixel sensor
 • list plusIk waardeer de gebruiksvriendelijke bediening en interface
 • list plusIk vind de eenvoudige connectiviteit voor fotograferen en delen onderweg erg handig

Nadelen Canon EOS 2000D

 • list plusIk mis een aanraakgevoelig scherm en de mogelijkheid om in 4K video op te nemen
 • list plusIk merk op dat de optische zoeker slechts 95% van het kader weergeeft
 • list plusIk vind dat het ontwerp en de functies te veel lijken op zijn voorganger

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.42
Functionaliteit
8.99
Gebruiksgemak
8.93
De Canon EOS 2000D spiegelreflexcamera is een budgetvriendelijke optie die indrukwekkende functies biedt voor zowel beginners als fotografie enthousiastelingen. Met een hoge resolutie van 24,1 megapixels en de mogelijkheid om elegante foto's en films met achtergrondvervaging te maken, levert deze camera uitstekende beeldkwaliteit. Daarnaast bevat het eenvoudig te volgen begeleiding om creativiteit te verbeteren en de kracht van DSLR- en verwisselbare lenzen te verkennen.

Een klant op Amazon prijst de camera en zegt: "De Canon EOS 2000D is een geweldige camera met een geweldige beeldkwaliteit en eenvoudig te gebruiken bedieningselementen." Een andere klant waardeert de eenvoudige connectiviteit om onderweg te fotograferen en te delen en zegt: "De Wi-Fi-functie is een gamechanger voor mij. Ik kan foto's direct naar mijn telefoon overzetten en ze op sociale media plaatsen."

De Canon EOS 2000D wordt geleverd met de EF-S 18-55mm lens, waardoor het mogelijk is om verschillende soorten opnamen te maken. Het ondersteunt ook videobeelden met een resolutie van 1080p, waardoor gebruikers hoogwaardige video's kunnen maken. De camera heeft een optische zoeker en een 3-inch LCD-scherm voor eenvoudig kaderen en bekijken van beelden.

Hoewel de camera indrukwekkende functies biedt, heeft het ook enkele beperkingen. Trusted Reviews merkt op dat het geen touchscreen heeft en geen 4K-video kan opnemen. De optische zoeker toont ook slechts 95% van het kader, wat enige aanpassingen kan vereisen bij het samenstellen van opnamen.

Vergeleken met zijn voorganger, de EOS 1300D, biedt de EOS 2000D een verbetering in de sensorresolutie, waardoor het een aanzienlijke upgrade is. De vormgeving en functies blijven echter vergelijkbaar. Als je op zoek bent naar een betaalbaar instappunt in de DSLR-fotografie, is de Canon EOS 2000D een solide keuze.

Wat betreft de marktconcurrentie, bieden andere budgetvriendelijke opties zoals de Nikon D3500 en de Sony Alpha a6000 vergelijkbare functies. De Nikon D3500 blinkt uit in batterijduur, terwijl de Sony Alpha a6000 een compacter en lichter ontwerp biedt. De Canon EOS 2000D valt echter op met zijn gebruiksvriendelijke interface en eenvoudige connectiviteitsfuncties.

Al met al is de Canon EOS 2000D spiegelreflexcamera een uitstekende optie voor beginners die uitstekende beeldkwaliteit en eenvoudig te gebruiken bedieningselementen biedt. De veelzijdigheid, betaalbaarheid en connectiviteitsopties maken het een geschikte keuze voor beginners en fotografie enthousiastelingen met een beperkt budget.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Nikon D3500

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Nikon D3500

 • list plusUitstekende beeldkwaliteit
 • list plusIndrukwekkende batterijduur
 • list plusGebruiksvriendelijke functies

Nadelen Nikon D3500

 • list plusGeen 4K-videomogelijkheden
 • list plusGeen in-body beeldstabilisatie
 • list plusCompact formaat kan fragiel aanvoelen

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.62
Functionaliteit
9.09
Gebruiksgemak
8.24
De Nikon D3500 wordt algemeen beschouwd als een van de beste en meest betaalbare instap-DSLR's, met uitstekende beeldkwaliteit dankzij de 24,2-megapixel APS-C sensor. Hij presteert beter dan de meeste camera's in zijn prijsklasse met een continue opnamesnelheid van 5fps. Hoewel hij geen in-body beeldstabilisatie heeft, compenseren Nikon-lenzen met Vibration Reduction (VR) technologie voor deze beperking. De batterijduur van de camera is indrukwekkend, hij kan tot wel 1.550 foto's maken op één lading. Hij kan video opnemen in full HD, maar heeft geen 4K-mogelijkheden. De D3500 is uitgerust met ingebouwde Bluetooth voor het overzetten van foto's en het bedienen van de sluiter op afstand via een smartphone. Dankzij het gebruiksvriendelijke bedieningslayout en de herontworpen knoppen is hij gemakkelijk te hanteren. Het achterste scherm is vast, maar biedt scherpe details en levendige kleuren. Het informatiedisplay van de D3500 vereenvoudigt de belichtingsinstellingen voor beginners. Qua waarde biedt de D3500 uitstekende beeldkwaliteit en gebruiksvriendelijke functies.

Volgens beoordelingen biedt de Nikon D3500 meer dan alleen basisfuncties voor beginners. Hij is uitgerust met een 24,2-megapixel APS-C sensor, EXPEED 4 beeldprocessor en een ISO-bereik van 100-25600. Zijn 11-punts autofocusysteem en continue opnamesnelheid van 5fps zijn betrouwbaar voor het vastleggen van bewegende onderwerpen. De camera biedt ook Full HD video-opname en ingebouwde Bluetooth-connectiviteit voor eenvoudig delen en bediening op afstand. Het is een uitstekende keuze voor beginners en enthousiastelingen die op zoek zijn naar een betrouwbare en betaalbare DSLR-camera.

De D3500 wordt geprezen om zijn uitstekende batterijduur, goede hanteerbaarheid en goede prijs-kwaliteitverhouding, waardoor het de beste DSLR is voor beginners. Hij biedt voordelen ten opzichte van spiegelloze camera's met zijn optische zoeker en betaalbare native lenzen. Hij mist echter moderne functies zoals 4K video-opname, een kantelbaar scherm en touchscreen-functionaliteit. De camera compenseert deze beperkingen met zijn batterijduur van 1.550 foto's en een 'Gids'-modus voor beginners. De 24,2 MP sensor levert indrukwekkende beeldkwaliteit, vooral in combinatie met extra lenzen. Hoewel het 11-punts AF-systeem prima werkt voor algemene opnames, zouden meer AF-punten wenselijk zijn geweest. Voor reisfotografie zijn spiegelloze alternatieven zoals de Fujifilm X-T200 of Canon EOS M50 Mark II het overwegen waard. Desalniettemin blijft de Nikon D3500 een uitstekende keuze als betaalbare camera voor beginners om creatieve fotografie te leren.

De D3500 heeft een compact en lichtgewicht ontwerp, waardoor hij gemakkelijk mee te nemen is. Hij beschikt over een Gidsmodus die beginners de basisprincipes van fotografie leert. Met zijn 24-megapixel APS-C sensor en 11-punts autofocusysteem kan hij continu opnames maken met 5 frames per seconde. De camera biedt Full HD 1080/60p video-opname en Bluetooth voor het overzetten van foto's. Dankzij de lange batterijduur van 1.550 foto's per lading en de betaalbaarheid is hij aantrekkelijk voor beginnende fotografen. Het compacte formaat kan echter wel fragiel aanvoelen.

Al met al is de Nikon D3500 een zeer aanbevolen instap-DSLR die uitstekende beeldkwaliteit, gebruiksvriendelijke functies en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding biedt. Hoewel hij misschien enkele moderne functies mist die te vinden zijn in concurrerende spiegelloze camera's, blinkt hij uit in zijn batterijduur, hanteerbaarheid en betaalbaarheid. Of je nu een beginner bent die wil leren fotograferen of een enthousiasteling die op zoek is naar een betrouwbare en betaalbare DSLR, de D3500 is een solide keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Nikon D500

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Nikon D500

 • list plusUitstekende beeldkwaliteit met weinig ruis bij hogere ISO-instellingen
 • list plusMogelijkheid om 4K-video op te nemen
 • list plusIndrukwekkende burst-opnamen met 10 beelden per seconde

Nadelen Nikon D500

 • list plusDX-formaat sensor beperkt het gezichtsveld en prestaties bij weinig licht in vergelijking met full-frame camera's

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.63
Functionaliteit
8.57
Gebruiksgemak
8.03
De Nikon D500 is een zeer capabele DSLR-camera met indrukwekkende functies en prestaties. Met zijn 20,9MP APS-C-sensor levert hij uitstekende beeldkwaliteit en vermijdt hij beeldruis bij hogere ISO-instellingen. Volgens Digital Camera World levert de D500 ondanks het lagere aantal effectieve pixels dan andere recente Nikon SLR's nog steeds uitstekende beeldkwaliteit.

Een van de opvallende kenmerken van de D500 is zijn 4K-videomogelijkheid, die niet beschikbaar is in zijn tegenhanger, de Nikon D750. Dit maakt de D500 een uitstekende keuze voor videografen die de nadruk leggen op video van hoge kwaliteit. Zoals vermeld in Digital Camera World kan de D500 "4K UHD-video opnemen tot 29 minuten en 59 seconden."

Wat betreft het maken van snelle opeenvolgende opnames, overtreft de D500 de D750 met zijn indrukwekkende 10 frames per seconde (fps) mogelijkheid. Dit maakt het een geschikte keuze voor actie-, sport- en natuurfotografie. Volgens dezelfde bron is de D500's burst shooting-modus een duidelijke winnaar, omdat deze "tot 10 frames per seconde (fps)" biedt.

De bouwkwaliteit en ergonomie van de D500 worden zeer geprezen door recensenten. Tom's Guide vermeldt dat hij een goed gebouwd en uitgebalanceerd lichaam heeft met een comfortabele grip en diepe handgreep. De camera heeft ook een grote optische zoeker met 100% dekking en een 3,2-inch touchscreen LCD-scherm dat helder en duidelijk is. De bedieningselementen en knoppen zijn talrijk en ergonomisch geplaatst, waardoor hij gemakkelijk te gebruiken is in verschillende opnameomstandigheden.

Wat betreft connectiviteit heeft de D500 de SnapBridge-technologie van Nikon, waardoor naadloze connectiviteit met slimme apparaten mogelijk is. Dit maakt het handig voor fotografen die snel hun foto's willen overzetten en delen.

Hoewel de D500 indrukwekkende functies biedt, is het belangrijk op te merken dat het een DX-formaat DSLR-camera is, wat betekent dat hij een bijgesneden sensor heeft in vergelijking met full-frame camera's zoals de D750. Dit kan het gezichtsveld en de prestaties bij weinig licht beperken in vergelijking met full-frame opties. Desalniettemin levert de APS-C-sensor van de D500 nog steeds uitstekende beeldkwaliteit en kan het ISO-bereik worden uitgebreid tot een ongelooflijk hoge ISO 1.640.000.

Kortom, de Nikon D500 is een zeer capabele DSLR-camera die uitstekende beeldkwaliteit, geavanceerde functies zoals 4K-video-opname en indrukwekkende burst shooting-mogelijkheden biedt. Het is een uitstekende keuze voor fotografen die beeldkwaliteit belangrijk vinden, videografen die video van hoge kwaliteit nodig hebben en sportfotografen die snelle burst-opnamen nodig hebben. Ondanks het feit dat het een DX-formaat camera is, levert de D500 nog steeds uitstekende beeldkwaliteit en de bouwkwaliteit en ergonomie maken het een betrouwbaar gereedschap voor fotografen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

9. Canon EOS 5D Mark IV

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Canon EOS 5D Mark IV

 • list plusHoge resolutie sensor
 • list plusGeavanceerd autofocus systeem
 • list plusVeelzijdige optie voor enthousiastelingen en professionals

Nadelen Canon EOS 5D Mark IV

 • list plusNiet de beste keuze voor toonaangevende prestaties op specifieke gebieden
 • list plusOntbreekt een vlak gamma profiel voor filmen in 4K
 • list plusVast scherm zonder kantel- of vari-angle functionaliteit

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.78
Functionaliteit
8.08
Gebruiksgemak
8.31
De Canon EOS 5D Mark IV is een zeer capabele en veelzijdige professionele spiegelreflexcamera die een scala aan functies biedt die geschikt zijn voor verschillende soorten fotografie. Met een 30,4-megapixelsensor en een resolutie van 6.720 x 4.480 pixels levert hij afdrukken van hoge kwaliteit. Volgens Digital Camera World maakt de Dual Pixel Raw-technologie van de camera aanpassingen van de scherpte mogelijk tijdens de nabewerking, hoewel deze functie niet erg populair is geworden. De 5D Mark IV beschikt ook over een native ISO-bereik van 100-32.000, uitbreidbaar naar 50-102.400, wat zorgt voor uitstekende prestaties bij weinig licht dankzij het 61-punts autofocus-systeem.

Eén opvallende functie van de 5D Mark IV is de Dual Pixel AF-technologie, die snelle autofocus-acquisitie mogelijk maakt die vergelijkbaar is met veel mirrorless camera's. Zoals Digital Camera World aangeeft, maakt deze technologie "snelle en nauwkeurige autofocus mogelijk bij zowel foto's als video's." De camera beschikt ook over een 3,2-inch touchscreen-display met een resolutie van 1.620.000 dots, wat handige navigatie door het menu en het bekijken van afbeeldingen mogelijk maakt.

Op het gebied van videomogelijkheden ondersteunt de 5D Mark IV 4K-video-opname met een cropfactor van 1,64x. Het stelt gebruikers in staat om 8,8MP JPEG-afbeeldingen uit 4K-beelden te halen, zoals Digital Camera World benadrukt. Het ontbreekt echter aan een vlak gamma-profiel voor het opnemen in 4K en heeft een vast scherm zonder kantel- of vari-angle-functionaliteit.

De 5D Mark IV biedt ook verschillende connectiviteitsopties, waaronder microfoon- en hoofdtelefoonaansluitingen, HDMI, USB 3.0-poorten, ingebouwde Wi-Fi en NFC. Het bevat zelfs GPS en een intervaltimer, waardoor het een handige keuze is voor reis- en time-lapsefotografie.

Volgens Ken Rockwell is de 5D Mark IV een goed afgeronde camera die een goede balans biedt tussen resolutie, snelheid en functies. Het biedt 30 megapixels resolutie en een snelle continue opnamesnelheid van 7 FPS. De GPS, WiFi, NFC, in-camera vervormings- en diffractiecorrectie en het aanraakscherm van de camera versterken de veelzijdigheid ervan verder.

Over het algemeen is de Canon EOS 5D Mark IV een betrouwbare werkpaardcamera die geschikt is voor professioneel gebruik. Zoals Digital Camera World aangeeft, blinkt hij misschien niet uit op een bepaald gebied. Maar zijn scala aan functies, waaronder de sensor met hoge resolutie, geavanceerd autofocus-systeem en 4K-videomogelijkheden, maken het een veelzijdige optie voor zowel enthousiastelingen als professionals.

In vergelijking met zijn concurrenten biedt de 5D Mark IV een goede balans tussen functies en prestaties. Andere camera's kunnen uitblinken op specifieke gebieden, zoals prestaties bij weinig licht of videomogelijkheden. Voor fotografen die toonaangevende prestaties op deze gebieden zoeken, kunnen alternatieve opties het overwegen waard zijn.

Om de sterke punten en mogelijke beperkingen van de Canon EOS 5D Mark IV samen te vatten, kunnen we kijken naar de recensies. Zoals Ken Rockwell het zegt, is het een goed afgeronde camera die een goede balans biedt tussen resolutie, snelheid en functies. Maar zoals Digital Camera World benadrukt, is het misschien niet de beste keuze voor fotografen die toonaangevende prestaties op specifieke gebieden zoeken. Desalniettemin is de 5D Mark IV een solide keuze voor professionals en enthousiastelingen die op zoek zijn naar een betrouwbare werkpaardcamera met een scala aan functies.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. Canon EOS Rebel T8i

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Canon EOS Rebel T8i

 • list plusUitstekende beeldkwaliteit
 • list plusMogelijkheid om 4K-video's te maken
 • list plusGebruiksvriendelijke interface

Nadelen Canon EOS Rebel T8i

 • list plusOntbreken van verlichte knoppen
 • list plusGeen milieuvriendelijke weerafdichting

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.82
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.79
De Canon EOS Rebel T8i is een veelzijdige en betaalbare DSLR-camera die een scala aan functies biedt voor zowel beginners als enthousiastelingen. Met een 24,1-megapixel APS-C-sensor en Canon's DIGIC 8-processor levert het uitstekende beeldkwaliteit en prestaties. De T8i ondersteunt continu fotograferen met 7fps, waardoor gebruikers met gemak snelle actiemomenten kunnen vastleggen. Het biedt ook 4K-filmcapaciteit, hoewel deze functie al langer beschikbaar is in spiegelloze camera's in dezelfde prijsklasse.

Een opvallende functie van de T8i is de Intelligent Tracking-autofocus-technologie, die zorgt voor nauwkeurige en snelle scherpstelling. De camera beschikt over een 45-punts all cross-type AF-systeem bij gebruik van de optische zoeker, wat zorgt voor nauwkeurige onderwerptracking en het vastleggen van scherpe beelden. Het ondersteunt ook ongecomprimeerde RAW-bestanden en het C-RAW-formaat voor kleinere bestandsgroottes, waardoor gebruikers flexibiliteit hebben in hun nabewerkingsworkflow.

Wat betreft videoregistratie kan de T8i Full HD opnemen met maximaal 60 fps of 4K UHD met maximaal 25 fps. Dit maakt het een uitstekende keuze voor videografie-enthousiastelingen of degenen die hoogwaardige video's willen vastleggen.

De T8i heeft een lichtgewicht ontwerp en een 3-inch Vari-Angle touchscreen, waardoor flexibel fotograferen en eenvoudige navigatie door menu's en instellingen mogelijk is. De camera wordt ook geleverd met een gebruiksvriendelijke begeleide menu-interface, waardoor het toegankelijk is voor beginners die mogelijk nieuw zijn in DSLR-fotografie.

Volgens recensies wordt de Canon EOS Rebel T8i sterk aanbevolen voor beginners, met uitstekende beeldkwaliteit, 4K-videomogelijkheden en een gebruiksvriendelijke interface. Het compacte en lichte ontwerp van de camera maakt het comfortabel om vast te houden en te gebruiken, met gemakkelijke toegang tot knoppen en bedieningselementen.

Er zijn echter enkele beperkingen om rekening mee te houden. De T8i heeft geen verlichte knoppen, wat het lastig kan maken om te bedienen in situaties met weinig licht. Bovendien heeft het geen weerbestendige afdichting, dus voorzichtigheid moet worden betracht bij gebruik in slechte weersomstandigheden.

Al met al is de Canon EOS Rebel T8i een solide keuze voor nieuwkomers in de wereld van DSLR-fotografie, met indrukwekkende beeldkwaliteit, uitstekende videomogelijkheden en een gebruiksvriendelijke interface. Met zijn scala aan functies en betaalbare prijs biedt het een uitstekend instappunt in de wereld van DSLR-camera's.

In de markt van DSLR-camera's concurreert de Canon EOS Rebel T8i met andere modellen die vergelijkbare functies en mogelijkheden bieden. De 4K-videoregistratiemogelijkheden en de gebruiksvriendelijke interface maken het echter opvallend, vooral voor degenen die geïnteresseerd zijn in videografie. Als videoregistratie een prioriteit is, kan de T8i een voorsprong hebben op zijn concurrenten in dezelfde prijsklasse.

Samenvattend is de Canon EOS Rebel T8i een lichte en verbonden DSLR-camera die uitstekende beeldkwaliteit, 4K-videomogelijkheden en een gebruiksvriendelijke interface biedt. Het is een geweldige keuze voor beginners en enthousiastelingen die op zoek zijn naar een veelzijdige en betaalbare camera.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 5 tot 6 dagen

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Spiegelreflexcamera's. Er zijn namelijk 317 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!