Wat is de beste M.2 SSD van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 09 december, 2023

Het aanschaffen van een goede M.2 SSD is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste M.2 SSD van 2023? Na het testen van 2498 M.2 SSD's kwam de Samsung 990 Pro with Heatsink als beste uit onze M.2 SSD-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de M.2 SSD's, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 M.2 SSD's-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige M.2 SSD-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste M.2 SSD's

1Score: 9.8
Samsung 990 Pro with Heatsink
Beste M.2 SSD
Samsung 990 Pro with Heatsink
Samsung
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Seagate FireCuda 530 4TB
Model met hoge capaciteit en ingebouwd koellichaam
Seagate FireCuda 530 4TB
Seagate
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
PNY XLR8 CS3140 1TB M.2
Budgetvriendelijke M.2 SSD met hoge prestaties
PNY XLR8 CS3140 1TB M.2
PNY
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.1
Corsair MP600 PRO LPX
Geoptimaliseerd voor pc-gaming met hittesynchronisatie
Corsair MP600 PRO LPX
Corsair
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.8
Samsung 980 Pro 1TB PCIe
Samsung 980 Pro 1TB PCIe
Samsung
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.7
WD Black SN850 Gen4 x4
WD Black SN850 Gen4 x4
WD
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.4
PNY CS2130 4TB M.2 NVMe
PNY CS2130 4TB M.2 NVMe
PNY
8Score: 8.1
AData AData ADATA SU650 1TB
AData AData ADATA SU650 1TB
AData
Ga naar laagste prijs
9Score: 8
Kingston NV2 500G M.2 2280
Kingston NV2 500G M.2 2280
Kingston
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.6
Patriot Memory Viper VPR400 1TB
Patriot Memory Viper VPR400 1TB
Patriot Memory
Ga naar laagste prijs
hero illustration

Hoe testen we M.2 SSD's?

Om de beste M.2 SSD te vinden, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze M.2 SSD-test hebben we 2498 M.2 SSD's vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze M.2 SSD-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze M.2 SSD-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne M.2 SSD-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte M.2 SSD in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 2498 M.2 SSD's te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste M.2 SSD's op een rij

1. Beste M.2 SSD: Samsung 990 Pro with Heatsink

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung 990 Pro with Heatsink

 • list plusUitzonderlijke prestaties en efficiëntie
 • list plusIndrukwekkende lees-/schrijfsnelheden tot 7.450/6.900 MB/s
 • list plusVerbeterde energie-efficiëntie, verbruikt meer dan 50% minder stroom

Nadelen Samsung 990 Pro with Heatsink

 • list plusHeatsink-variant is mogelijk niet nodig voor alle gebruikers
 • list plusBeschikbaarheid van heatsink-variant voornamelijk op de markt gebracht voor consoles
 • list plusVereist firmware-update voor optimale prestaties

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.99
Functionaliteit
9.83
Gebruiksgemak
9.64
De Samsung 990 Pro met Heatsink M.2 SSD is een topklasse SSD die een uitzonderlijke prestatie en efficiëntie biedt. Met zijn PCIe 4.0 interface levert het indrukwekkende sequentiële lees-/schrijfsnelheden tot 7.450/6.900 MB/s, waardoor het aanzienlijk sneller is dan zijn voorganger, de 980 PRO 2TB. De 990 Pro heeft ook een verbeterde energie-efficiëntie, waarbij hij meer dan 50% minder energie verbruikt terwijl hij optimale prestaties behoudt. Dankzij de slimme thermische oplossing met een met nikkel gecoate controller en een thermisch regelalgoritme levert het betrouwbare prestaties, zelfs bij hoge temperaturen.

Ik zag op Reddit een gebruiker die advies zocht over de aanschaf van de variant met heatsink voor zijn kant-en-klare desktop PC. Hij vroeg zich af of er een aanzienlijk prestatieverschil was en of de heatsink alleen nodig was voor consoles zoals de PS5. Hoewel de variant met heatsink voornamelijk wordt gepromoot voor consoles, kan het ook voordelen bieden voor desktop PC's door te helpen bij het afvoeren van warmte en het behouden van prestaties tijdens veeleisende taken.

Volgens een recensie op de website van Best Buy biedt de internationale verzendoptie van de winkelier klanten over de hele wereld eenvoudig toegang tot en aankoop van producten zoals de Samsung 990 Pro met Heatsink. Deze gemak en toegankelijkheid zijn vooral waardevol voor klanten die mogelijk geen toegang hebben tot dergelijke producten in hun eigen land.

De 4TB capaciteit en de willekeurige leessnelheid van maximaal 1.600K IOPS maken de 990 Pro ideaal voor gaming, met snellere laadtijden op zowel pc als PlayStation 5. Daarnaast biedt de Magician software van Samsung optimalisatietools, gegevensbescherming, controle van de schijfgezondheid en belangrijke updates. Het feit dat Samsung alle componenten en firmware in eigen huis produceert, garandeert superieure prestaties en betrouwbaarheid, zoals ook blijkt uit het feit dat het merk 's werelds nummer 1 flashgeheugenmerk is.

Er is een nieuwe firmware-update, versie 3B2QJXD7, uitgebracht voor de Samsung 990 Pro SSD om de prestaties en betrouwbaarheid te verbeteren. Gebruikers worden aangemoedigd om deze update te installeren voor optimale prestaties.

Al met al biedt de Samsung 990 Pro met Heatsink M.2 SSD uitzonderlijke prestaties, efficiëntie en betrouwbaarheid. De indrukwekkende lees-/schrijfsnelheden, verbeterde energie-efficiëntie en slimme thermische oplossing maken het een topkeuze voor veeleisende taken, waaronder gaming. De beschikbaarheid van een variant met heatsink voegt waarde toe voor zowel console- als desktop PC-gebruikers. Hoewel het niet noodzakelijk is voor alle gebruikers, kan het extra koelvoordelen bieden en optimale prestaties behouden. De toevoeging van de Magician software van Samsung en de reputatie van het merk bevestigen verder de positie van de 990 Pro als een M.2 SSD van topklasse. Met de recente firmware-update laat Samsung opnieuw zien dat ze zich inzetten voor het verbeteren van de prestaties en betrouwbaarheid van hun producten.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Model met hoge capaciteit en ingebouwd koellichaam: Seagate FireCuda 530 4TB

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Seagate FireCuda 530 4TB

 • list plusIndrukwekkende snelheid en prestaties
 • list plusHoge duurzaamheidsbeoordeling en gegevensbeschermingsfuncties
 • list plusRuime opslagcapaciteit

Nadelen Seagate FireCuda 530 4TB

 • list plusWordt in bepaalde tests overtroffen door Intel Optane DC P5800X

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.22
Functionaliteit
9.37
Gebruiksgemak
9.85
De Seagate FireCuda 530 4TB M.2 SSD is een krachtige opslagoplossing die indrukwekkende snelheid, duurzaamheid en gegevensbescherming biedt. Met capaciteiten variërend van 500 GB tot 4 TB is deze SSD geschikt voor veeleisende taken en biedt het voldoende opslagruimte. Het is verkrijgbaar in zowel een model met koellichaam als een model zonder koellichaam, waarbij het model met koellichaam is ontworpen om hoge prestaties te leveren zonder oververhitting.

Volgens Tom's Hardware is de FireCuda 530 uitgerust met een Phison PS5018-E18-controller en Micron-flashgeheugen, waardoor het sequentiële lees-/schrijfsnelheden kan bereiken tot 7,3/6,9 GBps voor grotere capaciteiten. Zelfs het model met de kleinste capaciteit biedt een snelle leessnelheid van 7 GBps. Het heeft ook een indrukwekkende duurzaamheid, waarbij het 2TB-model beoordeeld is voor maximaal 2.550 TBW en het 4TB-model beoordeeld is voor maximaal 5.100 TBW. Daarnaast biedt Seagate drie jaar Rescue Data Recovery Services voor extra gemoedsrust.

In prestatietests uitgevoerd door Tom's Hardware, bewees de 4TB FireCuda 530 een van de snelste NVMe SSD's op de markt te zijn, waarbij het concurrenten zoals de WD_Black SN850, Sabrent Rocket 4 Plus en Samsung 980 Pro overtrof. Het excelleerde in bestandsoverdrachtstests en presteerde goed in PCMark 10-tests. In synthetische tests met tools zoals ATTO en CrystalDiskMark toonde het snelle sequentiële lees- en schrijfsnelheden. Het leverde ook sterke prestaties bij willekeurige leeswerkbelastingen, waarbij het de Samsung 980 Pro evenaarde en de WD_Black SN850 overtrof met ongeveer 825.000 / 1.555.000 willekeurige lees-/schrijf-IOPS bij een wachtrijdiepte van 256.

Al met al combineert de Seagate FireCuda 530 4TB M.2 SSD hoge prestaties, duurzaamheid en gegevensbescherming in één pakket. Het biedt indrukwekkende snelheid, betrouwbare prestaties en voldoende opslagcapaciteit, waardoor het een uitstekende keuze is voor veeleisende taken en gamingliefhebbers.

Het is echter vermeldenswaard dat de Intel Optane DC P5800X de FireCuda 530 overtrof in bepaalde tests, met name bij kleinere blokgroottes. Als absolute snelheid een topprioriteit is voor uw specifieke gebruikssituatie, zou de Optane DC P5800X een betere optie kunnen zijn.

Tot slot valt de Seagate FireCuda 530 4TB M.2 SSD op als een model met grote capaciteit en ingebouwd koellichaam, met uitzonderlijke prestaties, duurzaamheid en gegevensbescherming. Of u nu een gamer, contentmaker of intensieve gebruiker bent, deze SSD biedt de snelheid en betrouwbaarheid die nodig zijn om veeleisende taken aan te kunnen. Met zijn indrukwekkende specificaties en concurrerende prijsstelling is de FireCuda 530 een overtuigende keuze op de M.2 SSD-markt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs

3. Budgetvriendelijke M.2 SSD met hoge prestaties: PNY XLR8 CS3140 1TB M.2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen PNY XLR8 CS3140 1TB M.2

 • list plusBetrouwbare prestaties voor dagelijks gebruik
 • list plusCompatibiliteit met PlayStation 5
 • list plusConcurrerend geprijsd

Nadelen PNY XLR8 CS3140 1TB M.2

 • list plusPresteert onder het gemiddelde in bepaalde benchmarks
 • list plusAchterop bij het schrijven in vergelijking met andere schijven
 • list plusDuur voor de 4TB-variant

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9.56
Gebruiksgemak
9.3
De PNY XLR8 CS3140 1TB M.2 NVMe SSD is een betaalbare, krachtige SSD die betrouwbare prestaties biedt voor verschillende toepassingen. Met sequentiële lees-/schrijfsnelheden tot 7.500/6.850 MBps levert deze schijf consistente prestaties voor dagelijks gebruik. Hij is verkrijgbaar in capaciteiten van 1TB, 2TB en 4TB, zodat hij aan verschillende opslagbehoeften kan voldoen.

Volgens Tom's Hardware is de PNY XLR8 CS3140 SSD uitgerust met een Phison E18-controller en SK hynix DDR4 DRAM, wat zorgt voor efficiënte gegevensoverdracht en responsiviteit. De schijf ondersteunt ook 256-bit AES-encryptie, waardoor gevoelige gegevens beter beveiligd zijn. Bovendien wordt hij geleverd met een garantie van vijf jaar, wat het vertrouwen van PNY in de duurzaamheid van de schijf laat zien.

Een opvallende functie van de PNY XLR8 CS3140 SSD is de compatibiliteit met de PlayStation 5. Met of zonder de optionele heatsink is deze schijf een uitstekende keuze om de opslagcapaciteit van de console uit te breiden. De review van Windows Central benadrukt het belang van het gebruik van de aanbevolen heatsink voor optimale temperatuurregeling.

Hoewel de PNY XLR8 CS3140 SSD consistente prestaties biedt, valt hij iets achter vergeleken met andere schijven op de markt. Volgens Tom's Hardware presteert hij onder het gemiddelde in bepaalde benchmarks, zoals 3DMark en PCMark 10. Toch presteert hij goed in DiskBench, op hetzelfde niveau als andere high-end PCIe 4.0 SSD's.

De PNY XLR8 CS3140 SSD excelleert in het lezen van gegevens, maar loopt achter bij het schrijven, volgens de review van Windows Central. Dit kan worden toegeschreven aan de overstap van 176-layer Micron TLC naar 112-layer Kioxia TLC, wat de prestaties van de schijf beïnvloedt met bepaalde controllers. Desondanks biedt hij nog steeds uitstekende prestaties voor zowel pc's als PlayStation 5-consoles.

Wat de prijs betreft, is de PNY XLR8 CS3140 SSD competitief geprijsd, vanaf $129,99 voor de 1TB-capaciteit. De 4TB-variant kan echter behoorlijk duur zijn, met een prijs van meer dan $600. Desalniettemin biedt hij betere prestaties in vergelijking met meer betaalbare SSD's en HDD's.

Al met al is de PNY XLR8 CS3140 1TB M.2 NVMe SSD een solide keuze voor wie op zoek is naar een betaalbare, krachtige SSD. Hij biedt betrouwbare prestaties, compatibiliteit met de PlayStation 5 en voldoende opslagcapaciteit. Hoewel hij misschien niet de beste optie is qua prestaties, biedt hij een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Geoptimaliseerd voor pc-gaming met hittesynchronisatie: Corsair MP600 PRO LPX

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Corsair MP600 PRO LPX

 • list plusIk ben onder de indruk van de snelheden tot wel 7GBps
 • list plusIk hou van de geïntegreerde koellichaam voor efficiënte warmteafvoer
 • list plusHet gespecialiseerde koellichaam is ontworpen om perfect te passen in een PlayStation 5

Nadelen Corsair MP600 PRO LPX

 • list plusIk merk dat het worstelt met willekeurige lezingen bij lagere wachtrijdiepten
 • list plusDe vinnen van het koellichaam kunnen mogelijk een GPU blokkeren
 • list plusIk zie dat de duurzaamheidsbeoordelingen lager zijn vergeleken met zijn voorganger

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.31
Functionaliteit
8.69
Gebruiksgemak
9.15
De Corsair MP600 Pro LPX M.2 SSD is een krachtige opslagoplossing die geoptimaliseerd is voor pc-gaming dankzij de geïntegreerde warmteafvoer. Deze SSD biedt indrukwekkende snelheden tot wel 7GBps doorvoer, waardoor het Corsair's snelste SSD tot nu toe is. Hij is verkrijgbaar in capaciteiten van 1TB en 2TB, waarbij de Hydro X Edition exclusief verkrijgbaar is in 2TB.

Een review van Tom's Hardware benadrukt de prestaties van de MP600 Pro LPX in vergelijking met andere PCIe 4.0 drives. Hoewel het tekortschiet in bepaalde benchmarks, zoals de 3DMark Storage Benchmark en PCMark 10 Storage Benchmark, presteert het beter dan de MP600 GS. In DiskBench presteert het adequaat en komt het overeen met de prestaties van de MP600 Pro XT. Het heeft echter moeite met willekeurige leesbewerkingen bij lagere wachtrijdieptes, wat de prestatieverschillen kan verklaren.

De MP600 Pro LPX is voorzien van een grote aluminium warmteafvoer voor efficiënte warmteafvoer, waardoor optimale prestaties tijdens intense gamesessies gegarandeerd zijn. Het is echter belangrijk om op te merken dat de vinnen van de warmteafvoer mogelijk een GPU kunnen blokkeren, dus er moet zorgvuldig worden gekeken naar de compatibiliteit met het systeem.

Aangedreven door Phison's PS5018-E18 controller biedt de MP600 Pro LPX snelle schrijfsnelheden en bevat het een DRAM-cache voor responsieve toegang tot de bestandsafbeeldingstabel. De controller ondersteunt ook energie-efficiënte functies en thermische beperkingen om een koele werking te behouden. Het heeft echter een lage drempeltemperatuur, waardoor thermische beperkingen optreden als de temperatuur hoger is dan 68 graden Celsius.

Wat duurzaamheid betreft, heeft de MP600 Pro LPX iets lagere beoordelingen in vergelijking met zijn voorganger, met maximaal 700TB aan geschreven gegevens per 1TB aan schijfcapaciteit. Hij wordt geleverd met een garantie van vijf jaar om gebruikers gemoedsrust te bieden.

Hoewel de Corsair MP600 Pro LPX misschien niet uitblinkt in algemeen gebruik, is het een geschikte optie voor opslag in de PlayStation 5. Zijn zwarte warmteafvoer is speciaal ontworpen om in de console te passen, waardoor het een handige en compatibele keuze is.

Al met al biedt de Corsair MP600 Pro LPX M.2 SSD indrukwekkende snelheid en een gespecialiseerde warmteafvoer voor pc-gaming. Het presteert misschien niet uitstekend in alle benchmarks, maar het biedt een betrouwbare opslagoplossing voor gamers, vooral voor degenen die hun PlayStation 5-opslag willen verbeteren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Samsung 980 Pro 1TB PCIe

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung 980 Pro 1TB PCIe

 • list plusUitzonderlijke prestaties en snelheid
 • list plusIntelligente TurboWrite 2.0-technologie verbetert de prestaties en efficiëntie bij bursts
 • list plusEfficiënte thermische controle met nikkelcoating en warmtespreiderlabel

Nadelen Samsung 980 Pro 1TB PCIe

 • list plusIets lagere duurzaamheidsclassificaties in vergelijking met eerdere modellen

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.99
Functionaliteit
8.51
Gebruiksgemak
9.02
De Samsung 980 PRO M.2 NVMe SSD is een SSD van topklasse met uitzonderlijke prestaties en functies. Met zijn nieuwe 8nm NVMe SSD-controller en V6 V-NAND levert het indrukwekkende snelheden en prestaties. Volgens Tom's Hardware behaalt het sequentiële leessnelheden tot wel 7.000 MBps en schrijfsnelheden tot wel 5.100 MBps, samen met meer dan 1 miljoen willekeurige lees-/schrijf-IOPS. Dit maakt het een uitstekende keuze voor degenen die hoge prestatiebandbreedte eisen voor zware toepassingen.

De Intelligent TurboWrite 2.0-technologie van de SSD verbetert de burst-prestaties en vergroot de grootte van de TurboWrite-cache, waardoor de snelheid en efficiëntie verder worden verbeterd. Het is echter vermeldenswaard dat de duurzaamheidsclassificaties iets zijn verminderd in vergelijking met de vorige generatie vanwege het gebruik van TLC-flash. Desalniettemin wordt de SSD geleverd met een garantie van vijf jaar, wat gebruikers gemoedsrust biedt.

Het compacte M.2 2280-formaat maakt het eenvoudig te installeren in zowel desktops als laptops. De efficiënte thermische regeling met een nikkelcoating en een warmteverspreiderlabel beheert effectief de warmteniveaus, waardoor optimale prestaties zelfs tijdens intensieve taken worden gegarandeerd. Bovendien wordt de Samsung 980 PRO SSD geleverd met een lidmaatschap van twee maanden voor het Adobe Creative Cloud Photography-plan, wat waarde toevoegt voor creatieve professionals.

Volgens Amazon-recensies levert de Samsung 980 PRO SSD 2x de gegevensoverdrachtsnelheid van PCIe 3.0 SSD's en is hij 12x sneller dan Samsung SATA SSD's. Dit maakt het een ideale keuze voor hardcore gamers en technisch onderlegde gebruikers die maximale snelheid en betrouwbaarheid vereisen. De compatibiliteit en betrouwbaarheid van de SSD worden verder benadrukt door de PCIe Gen 4.0-interface.

In vergelijking met andere SSD's op de markt onderscheidt de Samsung 980 PRO zich door zijn uitzonderlijke prestaties en functies. Zijn lees- en schrijfsnelheden, samen met zijn willekeurige lees-/schrijf-IOPS, overtreffen veel concurrenten. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de verminderde duurzaamheidsclassificaties, die een beperking kunnen zijn voor gebruikers die levensduur boven rauwe snelheid stellen.

Samenvattend biedt de Samsung 980 PRO M.2 NVMe SSD topklasse prestaties en snelheid, waardoor het een uitstekende keuze is voor gamers, techliefhebbers en professionals die hoge prestatiebandbreedte eisen. Hoewel het iets verminderde duurzaamheidsclassificaties heeft in vergelijking met eerdere modellen, onderscheidt het zich door zijn uitzonderlijke prestaties en functies, zoals Intelligent TurboWrite 2.0 en efficiënte thermische regeling. De toevoeging van een lidmaatschap van twee maanden voor het Adobe Creative Cloud Photography-plan voegt nog meer waarde toe aan deze al indrukwekkende SSD.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs

6. WD Black SN850 Gen4 x4

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen WD Black SN850 Gen4 x4

 • list plusUitzonderlijke prestaties met snelle lees-/schrijfsnelheden en hoge IOPS.
 • list plusVernieuwde SLC-caching voor verbeterde prestaties en duurzaamheid.
 • list plusDiverse gegevensbeschermingsmechanismen zorgen voor de veiligheid en betrouwbaarheid van data.

Nadelen WD Black SN850 Gen4 x4

 • list plusMist hardware-versnelde AES 256-bits volledige schijfversleuteling.
 • list plusNiet bedoeld voor NAS of serveromgevingen.

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.48
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
9.16
De WD Black SN850 Gen4 x4 NVMe PCIe M.2 SSD is dé oplossing voor opslag van topklasse die uitzonderlijke prestaties biedt voor gamers en professionals. Met pieksnelheden voor sequentieel lezen/schrijven tot wel 7.000/5.300 MBps en willekeurige lees/schrijfsnelheden tot 1.000.000/720.000 IOPS, zorgt deze SSD voor supersnelle gegevensoverdracht. Hij is verkrijgbaar in capaciteiten van 500GB, 1TB en 2TB, om aan verschillende opslagbehoeften te voldoen.

Een van de opvallende kenmerken van de WD Black SN850 is de vernieuwde SLC-caching-implementatie genaamd nCache 4.0. Deze hybride SLC-cache verbetert zowel de prestaties als de duurzaamheid, waardoor het een ideale keuze is voor veeleisende toepassingen. De SSD bevat ook verschillende gegevensbeschermingsmechanismen, waaronder ECC-engine, RAID-achtige bescherming en over-provisioning, om de veiligheid en betrouwbaarheid van uw gegevens te waarborgen.

Volgens Tom's Hardware biedt de WD Black SN850 indrukwekkende prestaties en functies voor veeleisende gaming- en professionele toepassingen. Hij wordt geleverd met vijf jaar garantie en is beoordeeld voor maximaal 300TB schrijven per 500GB capaciteit. Hij mist echter hardware-versnelde AES 256-bits volledige schijfversleuteling, wat een veelvoorkomende beveiligingsfunctie is bij Samsung-schijven.

De SSD wordt ondersteund door de WD Dashboard-software, die analysehulpmiddelen, firmware-updates en RGB-verlichtingsregeling biedt voor het model met heatsink. Daarnaast biedt WD Acronis True Image WD Edition voor klonen en gegevensback-up, wat extra gemak biedt voor gebruikers.

Op het gebied van gamingprestaties staat de WD_BLACK SN850-serie hoog aangeschreven. Hij maakt gebruik van de nieuwste PCIe Gen4-technologie en biedt snelle lees/schrijfsnelheden, waardoor hij een uitstekende keuze is voor gamers die snelle laadtijden willen. De WD_BLACK Dashboard-software maakt aanpassing en controle mogelijk, en functies zoals Predictive Loading, Overhead Balancing en Adaptive Thermal Management verbeteren de gamingprestaties verder.

Volgens beoordelingen op Amazon heeft de WD_BLACK SN850-serie positieve feedback ontvangen, met een gemiddelde beoordeling van 4,8 van de 5 sterren. Gebruikers prijzen de prestaties, betrouwbaarheid en compatibiliteit met gamingopstellingen. Het compacte ontwerp van de SSD maakt eenvoudige connectiviteit en installatie mogelijk.

Hoewel de WD Black SN850 een high-performance SSD is, moet worden opgemerkt dat hij niet bedoeld is voor NAS- of serveromgevingen. Hij is specifiek ontworpen voor gaming- en professionele toepassingen, waar snelheid en prestaties cruciaal zijn.

In vergelijking met zijn concurrenten onderscheidt de WD Black SN850 zich door zijn indrukwekkende prestaties en functies. Hij biedt snelle lees/schrijfsnelheden en een hybride SLC-cache voor verbeterde prestaties en duurzaamheid. Hij kan echter bepaalde beveiligingsfuncties missen die bij andere schijven worden aangetroffen, zoals hardware-versnelde AES 256-bits volledige schijfversleuteling.

Al met al is de WD Black SN850 Gen4 x4 NVMe PCIe M.2 SSD een opslagoplossing van topklasse die uitzonderlijke prestaties levert voor gamers en professionals. Zijn indrukwekkende snelheden, gegevensbeschermingsmechanismen en betrouwbaarheid maken hem een solide keuze voor veeleisende toepassingen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. PNY CS2130 4TB M.2 NVMe

Loading ...

Voordelen PNY CS2130 4TB M.2 NVMe

 • list plusIndrukwekkende prestaties met snelle lees- en schrijfsnelheden
 • list plusIdeaal voor veeleisende toepassingen en high-end games
 • list plusWordt geleverd met een garantie van 5 jaar en 24/7 technische ondersteuning in de VS

Nadelen PNY CS2130 4TB M.2 NVMe

 • list plusGebrek aan transparantie over het type NAND en de duurzaamheidsclassificatie

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.99
Functionaliteit
8.44
Gebruiksgemak
8.8
De PNY CS2130 4TB M.2 NVMe M280CS2130-4TB-RB is een mainstream NVMe SSD die indrukwekkende prestaties en betrouwbaarheid biedt. Met een sequentiële leessnelheid tot 3.500 MB/s en schrijfsnelheid tot 3.000 MB/s zorgt het voor supersnelle opstarttijden en applicatieladingen. De NVMe-interface zorgt voor verhoogde bandbreedte, hoge prestaties en lage latentie, waardoor het een superieure keuze is in vergelijking met SATA-gebaseerde SSD's.

Volgens een Amazon-review is deze SSD ideaal voor veeleisende toepassingen en high-end games. Het biedt premium prestaties en verbruikt ultralage stroom. De garantie van 5 jaar en technische ondersteuning in de VS, 24/7, bieden gebruikers gemoedsrust.

Het is echter vermeldenswaard dat de PNY CS2130-serie enkele beperkingen heeft. Volgens een review op ServeTheHome ontbreekt bij de 1TB-versie van deze SSD transparantie over het NAND-type en de beoordeelde duurzaamheid. PNY maakt het werkelijke NAND-type, Micron QLC, niet bekend en geeft geen specificatie van de schrijfduurzaamheid voor hun schijven. Dit gebrek aan transparantie en niet-geopenbaarde duurzaamheidsclassificatie kan een belangrijk nadeel zijn voor sommige gebruikers.

Ondanks deze beperking blijft de PNY CS2130 4TB M.2 NVMe M280CS2130-4TB-RB een aantrekkelijke optie voor degenen die op zoek zijn naar een SSD met een grote capaciteit en hoge prestaties. De indrukwekkende leessnelheden en competitieve garantie maken het een geschikte keuze voor gebruikers die snelle en betrouwbare opslag nodig hebben.

In vergelijking met andere NVMe SSD's op de markt onderscheidt de PNY CS2130 zich door zijn capaciteit en prestaties. Als echter de duurzaamheidsclassificatie en transparantie over het NAND-type belangrijke factoren voor u zijn, zijn er mogelijk andere SSD's die meer duidelijkheid bieden op deze gebieden.

Al met al is de PNY CS2130 4TB M.2 NVMe M280CS2130-4TB-RB een mainstream NVMe SSD die indrukwekkende prestaties en betrouwbaarheid levert. Het biedt supersnelle opstarttijden en applicatieladingen, waardoor het ideaal is voor veeleisende toepassingen en high-end games. Hoewel het gebrek aan transparantie over het NAND-type en de duurzaamheidsclassificatie een nadeel is, bieden de competitieve garantie en technische ondersteuning geruststelling aan gebruikers. Over het algemeen is de PNY CS2130 een solide keuze als u capaciteit, prestaties en een competitieve garantie belangrijk vindt bij het upgraden van uw opslagoplossing.

Verkrijgbaar bij:

8. AData AData ADATA SU650 1TB

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AData AData ADATA SU650 1TB

 • list plusVerbeterde prestaties en betrouwbaarheid in vergelijking met 2D NAND SSD's.
 • list plusSnellere opstarttijd, bestandsoverdracht en downloads met lees-/schrijfsnelheden tot 550/510MB/s.
 • list plusMaakt gebruik van LDPC ECC-technologie om fouten te detecteren en te corrigeren, waardoor de gegevensintegriteit wordt gewaarborgd en de levensduur van de schijf wordt verlengd.

Nadelen AData AData ADATA SU650 1TB

 • list plusBeperkt tot een capaciteit van 1TB.
 • list plusConcurrentie met andere M.2 SSD's op de markt.

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
7.99
Gebruiksgemak
8.44
De ADATA SU650 1TB M.2 SSD is een krachtig opslagapparaat dat betere prestaties en betrouwbaarheid biedt dan 2D NAND SSD's. Met lees-/schrijfsnelheden tot 550/510MB/s zorgt het voor snellere opstarttijden, bestandsoverdrachten en downloads. ("Dankzij het slimme SLC-cachingsalgoritme wordt de prestatie verbeterd, met pieksnelheden tot 550/510MB per seconde"). Deze SSD maakt gebruik van 3D NAND Flash-technologie, wat de efficiëntie en betrouwbaarheid verbetert en het tot een betere optie maakt dan 2D NAND SSD's. Ook bevat het LDPC ECC-technologie om fouten te detecteren en te corrigeren, waardoor de gegevensintegriteit wordt gewaarborgd en de levensduur van de schijf wordt verlengd.

De ADATA SU650 M.2 SSD is eenvoudig te installeren en geschikt voor zowel desktops als laptops. Het wordt geleverd met een 3-jarige beperkte fabrieksgarantie, wat gebruikers gemoedsrust geeft. ADATA biedt ook een downloadbare SSD Toolbox en migratiehulpprogramma, waarmee gebruikers de SSD effectief kunnen monitoren en beheren ("ADATA biedt eigen Toolbox en migratiehulpprogramma-software voor het monitoren en beheren van de schijf, inclusief firmware-updates, het monitoren van de schijfgezondheid en het maken van back-ups en migreren van gehele schijven").

In vergelijking met zijn voorganger, de ADATA SU650 512GB M.2 SSD, biedt de 1TB-versie een grotere capaciteit voor gebruikers die meer opslagruimte nodig hebben. Beide modellen bieden vergelijkbare prestaties en functies, waaronder sequentiële lees-/schrijfsnelheden tot 550/510MB/s en geavanceerde LDPC ECC-technologie voor gegevensintegriteit en een langere levensduur van de SSD. Over het algemeen biedt de ADATA SU650 M.2 SSD-lijn verbeterde prestaties en betrouwbaarheid in vergelijking met 2D NAND SSD's ("Al met al biedt de ADATA SU650 M.2 SSD verbeterde prestaties en betrouwbaarheid in vergelijking met 2D NAND SSD's").

Wat betreft de concurrentie, concurreert de ADATA SU650 1TB M.2 SSD met andere M.2 SSD's op de markt. Hoewel er andere opties beschikbaar kunnen zijn, valt de ADATA SU650 op met zijn 3D NAND Flash-technologie, LDPC ECC-technologie en de meegeleverde software voor het monitoren en beheren van de schijf. Deze functies dragen bij aan betere prestaties, gegevensintegriteit en gebruiksgemak.

Al met al is de ADATA SU650 1TB M.2 SSD een betrouwbaar en krachtig opslagapparaat dat geschikt is voor zowel desktops als laptops. Het biedt snellere lees-/schrijfsnelheden, verbeterde efficiëntie en betere gegevensintegriteit in vergelijking met 2D NAND SSD's. De toevoeging van LDPC ECC-technologie en de downloadbare SSD Toolbox en migratiehulpprogramma verbeteren verder de gebruikerservaring. Hoewel er andere opties op de markt zijn, is de ADATA SU650 M.2 SSD een solide keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare en efficiënte opslagoplossing.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 3 tot 4 dagen

Bekijk prijs

9. Kingston NV2 500G M.2 2280

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kingston NV2 500G M.2 2280

 • list plusBetaalbare en budgetvriendelijke NVMe SSD optie
 • list plusHoge prestatiesnelheden tot 3500MB/s voor leesbewerkingen
 • list plusGeschikt voor laptops, kleine vormfactor PC's en PlayStation 5 consoles

Nadelen Kingston NV2 500G M.2 2280

 • list plusKan niet wedijveren met de prestaties van high-end schijven

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.93
Functionaliteit
7.75
Gebruiksgemak
8.17
Ik presenteer je de Kingston NV2 500G M.2 2280 NVMe SSD, een budgetvriendelijke optie die zowel snelheid als opslagcapaciteit verbetert. Met lees-/schrijfsnelheden tot wel 3.500/2.800MB/s zorg ik voor een snellere systeemervaring. Ik ben verkrijgbaar in capaciteiten variërend van 250GB tot 2TB, wat zorgt voor flexibele opslagopties.

Volgens Tom's Hardware is de Kingston NV2 SSD een betaalbare NVMe-oplossing met prijzen vanaf $22.99. Het is echter belangrijk om te weten dat de hardware van de schijf kan variëren en dat deze geleverd kan worden met verschillende controllers en soorten flashgeheugen. Het 2TB-model maakt gebruik van de SMI SM2267XT-controller en Intel's 144-laags QLC-flash, wat wordt beschouwd als een instapniveau PCIe 4.0-optie. De schijf heeft geen DRAM, wat invloed kan hebben op de prestaties in vergelijking met duurdere schijven.

De NV2 SSD is compatibel met verschillende apparaten, waaronder desktop-pc's, laptops en PlayStation 5-consoles. Ik heb positieve beoordelingen en prijzen ontvangen voor mijn prestaties, waardoor ik een ideale keuze ben voor dunne notebooks en systemen.

Een van de belangrijkste verkoopargumenten van de Kingston NV2 SSD is mijn betaalbaarheid. Ik bied een eenvoudige en betaalbare NVMe SSD-optie voor degenen die hun opslag willen upgraden zonder de bank te breken. Met een beoordeling van 4,7 van de 5 sterren uit meer dan 14.000 beoordelingen op Amazon heb ik ook positieve klantbeoordelingen ontvangen.

Wat betreft technische details ondersteun ik het NVMe-protocol en maak ik gebruik van PCIe 4.0 Gen 4x4-technologie. Ik heb hoge prestatiesnelheden tot 3500MB/s voor leesbewerkingen, waardoor ik geschikt ben voor taken die snelle gegevensoverdracht vereisen. Bovendien heb ik lagere stroomvereisten en genereer ik minimale warmte, wat de systeemprestaties optimaliseert.

Een mogelijke beperking van de Kingston NV2 SSD is mijn prestaties in vergelijking met duurdere schijven. Hoewel ik verbeterde snelheid en opslagcapaciteit bied, kan ik mogelijk niet tippen aan de prestaties van duurdere opties. Desalniettemin bied ik voor de prijs een solide en betaalbare NVMe SSD-oplossing.

Tot slot is de Kingston NV2 500G M.2 2280 NVMe SSD een budgetvriendelijke optie die verbeterde snelheid en opslagcapaciteit biedt. Ik ben geschikt voor laptops, kleine pc's en zelfs PlayStation 5-consoles. Hoewel ik mogelijk niet kan tippen aan de prestaties van duurdere schijven, bied ik een kosteneffectieve oplossing voor degenen die hun opslag willen upgraden. Met positieve klantbeoordelingen en een betaalbare prijs is de Kingston NV2 SSD een betrouwbare keuze voor basis NVMe-opslagbehoeften.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Patriot Memory Viper VPR400 1TB

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Patriot Memory Viper VPR400 1TB

 • list plusAantrekkelijk RGB-ontwerp
 • list plusSolide prestaties
 • list plusHoge snelheidsprestaties

Nadelen Patriot Memory Viper VPR400 1TB

 • list plusHogere kosten in vergelijking met vergelijkbare schijven zonder RGB-verlichting
 • list plusGeen DRAM aanwezig in de schijf
 • list plusMogelijke optimalisatie- of firmwareproblemen die de prestaties in PCMark 10 Storage Benchmark beïnvloeden

Beoordeling

7.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.27
Functionaliteit
7.87
Gebruiksgemak
7.6
De Patriot Viper VPR400 1TB Interne RGB SSD is een aantrekkelijke keuze voor gamers en RGB-liefhebbers die esthetiek belangrijk vinden. Het biedt solide prestaties en overtreft zijn directe concurrenten in de 3DMark Opslag Benchmark. Echter, in de PCMark 10 Opslag Benchmark blijft het achter, mogelijk als gevolg van optimalisatie- of firmwareproblemen. In de DiskBench-test presteert het goed en bevindt het zich in het midden van het pakket. De VPR400 beschikt over de InnoGrit IG5220 SSD-controller en Micron's 176-laags TLC-flash, wat zorgt voor consistente prestaties boven het gemiddelde.

"De combinatie van controller en flash in de VPR400 blijkt consistent boven het gemiddelde te zijn." (Tom's Hardware)

De VPR400 is verkrijgbaar in capaciteiten van 512GB, 1TB en 2TB, waarbij de 512GB en 1TB SKU's worden beoordeeld. Het heeft een zwarte heatsink met zestien vensters waar de LED's doorheen schijnen, wat zorgt voor een aantrekkelijk RGB-ontwerp. Het is echter belangrijk op te merken dat er geen DRAM aanwezig is in de schijf. De VPR400 biedt een goede garantie van vijf jaar en een duurzaamheid van maximaal 800TB aan gegevensschrijvingen (TBW) voor de 1TB-variant.

"Ondanks de aantrekkelijke RGB-verlichting is de Patriot Viper VPR400 SSD aan de prijzige kant." (Tom's Hardware)

Wat betreft technische specificaties, heeft de VPR400 indrukwekkende leessnelheden van 4600MB/s en schrijfsnelheden van 4400MB/s. Het biedt ook 4K uitgelijnde willekeurige leessnelheden tot 600K IOPs. De SSD maakt gebruik van de nieuwste Innogrit IG5220 Gen4 x4 high-speed controller en bevat thermische throttling-technologie.

"De Patriot Viper VPR400 is een interne RGB SSD van 1TB met hoge snelheidsprestaties." (Amazon)

In vergelijking met andere SSD's in dezelfde categorie, zoals de Seagate Lightsaber Collection Special Edition FireCuda SSD 1TB en de SABRENT 1TB Rocket 4 Plus NVMe 4.0 Gen4 PCIe M.2 Interne SSD, staat de Patriot Viper VPR400 zijn mannetje qua prestaties en functies.

"De Patriot Viper VPR400 is vergelijkbaar met andere SSD's zoals de Seagate Lightsaber Collection Special Edition FireCuda SSD 1TB en de SABRENT 1TB Rocket 4 Plus NVMe 4.0 Gen4 PCIe M.2 Interne SSD." (Amazon)

Over het algemeen biedt de Patriot Viper VPR400 1TB Interne RGB SSD een aantrekkelijk RGB-ontwerp en solide prestaties. Echter, de hogere kosten in vergelijking met vergelijkbare schijven zonder RGB-verlichting kunnen een overweging zijn voor potentiële kopers. Het is een uitstekende keuze voor gamers en RGB-liefhebbers die een SSD met hoge snelheid willen met een aantrekkelijke uitstraling.

"De Patriot Viper VPR400 biedt een aantrekkelijk RGB-ontwerp, maar het komt tegen een hogere prijs in vergelijking met vergelijkbare schijven zonder RGB-verlichting." (Tom's Hardware)

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van M.2 SSD's. Er zijn namelijk 2498 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!