Wat is de beste Externe SSD van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 15 april, 2024

Het kopen van een goede Externe SSD is een moeilijke opgave. Wat is de beste Externe SSD van 2024? Na het analyseren van 1770 Externe ssd kwam de Kingston XS2000 external SSD als beste uit onze Externe SSD-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Externe ssd, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Externe ssd-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Externe SSD-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Externe ssd

1Score: 9.5
Kingston XS2000 external SSD
Kingston XS2000 external SSD
Kingston
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Kingston XS2000 Portable SSD
Kingston XS2000 Portable SSD
Kingston
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
SanDisk Professional G-Drive ArmorATD
SanDisk Professional G-Drive ArmorATD
SanDisk
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.4
Crucial X9 Pro
Crucial X9 Pro
Crucial
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.4
Sabrent Rocket XTRM-Q Portable SSD
Sabrent Rocket XTRM-Q Portable SSD
Sabrent
Ga naar laagste prijs
6Score: 9
SanDisk Extreme Pro v2
SanDisk Extreme Pro v2
SanDisk
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.9
Samsung Portable SSD T9
Samsung Portable SSD T9
Samsung
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.6
SanDisk Extreme Pro Portable SSD
SanDisk Extreme Pro Portable SSD
SanDisk
9Score: 8.2
Seagate BarraCuda Fast SSD (2
Seagate BarraCuda Fast SSD (2
10Score: 8.2
Lexar SL660 Blaze Game Portable
Lexar SL660 Blaze Game Portable
Lexar
hero illustration

De Bestenu Externe SSD Koopgids

Op zoek naar meer opslag zonder je pc of laptop uit elkaar te moeten halen? Bekijk dan de mogelijkheden van een externe SSD-schijf eens. Je leest er hieronder meer over!

Is een usb-stick of externe SSD beter?

Dat ligt eraan hoe je de usb-stick of SSD gebruikt. Sla je slechts enkele kleinere bestanden op, maar wil je veel opslag en snelheid voor je geld? Dan is een usb-stick de winnaar.

Ben je echter op zoek naar iets waar je meer en grotere bestanden op kunt zetten, dat bovendien ook snel werkt? Dan ga je voor een externe SSD.

Zowel een usb-stick als SSD kunnen hoe dan ook tegen een stootje dankzij de afwezigheid van bewegende onderdelen. Beiden zijn hierdoor ook erg stil in gebruik en makkelijk mee te nemen. Een usb-stick is natuurlijk kleiner, maar maakt dat veel uit als beiden in je broekzak en/of in je rugzak passen?

Is er risico op oververhitting met een externe SSD?

Er bestaat altijd een kans dat een externe SSD warm wordt. Vooral als je veel bestanden in één keer overzet tussen je pc en je SSD, warmt hij waarschijnlijk op. Dat is normaal.

De kans op oververhitting, oftewel de kans dat hij zodanig heet wordt dat hij mogelijk schade oploopt, is redelijk klein. Sterker nog, een externe SSD blijft hoogstwaarschijnlijk koeler dan een ingebouwde SSD. Een externe schijf begeeft zich namelijk in de buitenlucht, welke meestal stukken koeler is dan de binnenkant van een pc of laptop.

Hoe snel zijn externe SSDs vergeleken met externe harde schijven?

Dat verschilt van SSD tot SSD, en harde schijf tot harde schijf. Het is afhankelijk van de lees- en schrijfsnelheden van de specifieke schijven die je vergelijkt. Er valt daarom geen concreet, in Mbps (megabit per seconde) uitgedrukt, antwoord te geven.

De snelheden van de schijven variëren namelijk behoorlijk. De beste schatting die ik kan geven, is dat een gemiddelde externe SSD tussen de vijf en twintig keer sneller is dan een ouderwetse externe harde schijf.

Hoe lang gaat een externe SSD mee?

Een externe SSD-schijf is vrij duurzaam en kan meestal wel tegen een stootje. Dat wilt echter niet zeggen dat je er mee moet gaan voetballen. Integendeel: hoe voorzichtiger je ermee bent, hoe langer hij meegaat.

Daarnaast hangt het ook af van hoeveel gegevens je per dag verplaatst van en naar de SSD. Op dit moment schat men dat een gemiddelde SSD zo'n tien jaar meegaat.

hero illustration

Hoe testen we Externe ssd?

Om de beste Externe SSD te vinden, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Externe SSD-test hebben we 1770 Externe ssd geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Externe SSD-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Externe SSD-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Externe SSD-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van het meest geschikte Externe SSD in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1770 Externe ssd te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Externe ssd op een rijtje

1. Kingston XS2000 external SSD

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.55
Functionaliteit
9.41
Gebruiksgemak
9.66

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Kingston XS2000 Portable SSD

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kingston XS2000 Portable SSD

 • list plusOpmerkelijke snelheid (tot 2.000 MBps)

Nadelen Kingston XS2000 Portable SSD

 • list plusAanhoudende schrijfprestaties kunnen lager zijn door het ontbreken van DRAM

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.56
Functionaliteit
9.03
Gebruiksgemak
9.79
Met de Kingston XS2000 Portable SSD heb je een opvallende externe opslagoplossing in handen, met opmerkelijke snelheid en een duurzaam ontwerp. Met lees- en schrijfsnelheden tot 2.000 MBps levert deze SSD hoge prestaties tegen een concurrerende prijs, verkrijgbaar in capaciteiten van 500GB, 1TB en 2TB. Geprezen als "indrukwekkende snelheid en een compact ontwerp" door TechRadar, beschikt het over een IP55-classificatie, schokbestendigheid en een rubberen hoes voor extra bescherming, waardoor het een veelzijdige metgezel is voor professionals onderweg of content creators. De schijf wordt geleverd met vijf jaar garantie en bevat essentiële functies zoals TRIM, S.M.A.R.T. datarapportage en UASP-ondersteuning.

Ondanks zijn prestatievermogen heeft de XS2000 beperkingen, zoals opgemerkt door Tom's Hardware. Zijn voortdurende schrijfprestaties kunnen lager zijn vanwege zijn DRAM-loze ontwerp en het ontbreekt aan ondersteuning voor AES 256-bits encryptie. Toch maakt het gebruik van geavanceerde technologieën zoals SRAM ECC, end-to-end datapadbescherming en Silicon Motion's NANDXtend ECC voor verbeterde duurzaamheid en gegevensbehoud, zoals benadrukt in de review van Tom's Hardware. Bovendien maken de waterbestendigheid, stofbestendigheid en schokbestendige eigenschappen van de XS2000 het een betrouwbare optie voor gebruikers die duurzaamheid zoeken in hun externe opslagoplossingen.

De release van de XS2000 net voor de introductie van USB 4.0, zoals vermeld in de review van TechRadar, roept vragen op over zijn langetermijnrelevantie, wat suggereert dat het zich mogelijk richt op een niche markt van opslag- en flash-technologie liefhebbers. Desondanks maken zijn robuuste prestaties en duurzaamheid het een overtuigende keuze voor personen die op zoek zijn naar een draagbare SSD met "hoge prestaties tegen concurrerende prijzen," zoals benadrukt door Tom's Hardware.

In vergelijking met zijn concurrenten valt de XS2000 op door zijn combinatie van snelheid, duurzaamheid en concurrerende prijzen. Hoewel het uitdagingen kan hebben op het gebied van voortdurende schrijfprestaties en encryptieondersteuning, maken zijn robuuste constructie en indrukwekkende snelheid het een uitstekende keuze voor professionals en liefhebbers die op zoek zijn naar snelle, betrouwbare externe opslag.

Kortom, de Kingston XS2000 Portable SSD blinkt uit als een opmerkelijk snelle externe opslagoplossing, met indrukwekkende snelheid, duurzaamheid en concurrerende prijzen. Zijn beperkingen op het gebied van voortdurende schrijfprestaties en encryptieondersteuning zijn opmerkelijk, maar worden in balans gebracht door zijn geavanceerde technologieën en robuuste ontwerp. Als gevolg hiervan is het een aantrekkelijke optie voor degenen die behoefte hebben aan externe opslag met hoge prestaties.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 dagen

Bekijk prijs

3. SanDisk Professional G-Drive ArmorATD

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.96
Functionaliteit
9.31
Gebruiksgemak
9.53
Ik ben enthousiast om de SanDisk Professional G-Drive ArmorATD aan te kondigen, een robuuste externe HDD die SanDisk en G-DRIVE expertise combineert. Deze schijf heeft een 2.5-inch conventioneel aandrijfmechanisme omhuld in aluminium met een rubberen stootrand voor fysieke bescherming. Perfect voor gebruikers die grotere capaciteiten zoeken tegen een redelijke prijs, met een betaalbare 5TB optie. Maar let op, de langzamere overdrachtssnelheden kunnen praktische uitdagingen opleveren bij het maximaliseren van de 5TB capaciteit. TechRadar merkt op dat "de schijf goede waarde biedt voor grotere capaciteiten," maar de prestaties kunnen niet op tegen SSD-alternatieven.

Aan de andere kant biedt de SanDisk Professional G-Drive SSD, uitgerust met WD's Blue SN550E en een stootvaste behuizing, een premium, robuuste en veilige opslagoplossing. Verkrijgbaar in 500GB, 1TB en 2TB, levert het indrukwekkende opeenvolgende lees-/schrijfsnelheden tot 1.050/1.000 MBps, perfect voor professionele werklasten.

De G-Drive ArmorATD met zijn IP54 stof- en waterbestendigheidsclassificatie biedt duurzaamheid, maar kan niet concurreren met SSD's op het gebied van prestaties. In tegenstelling hiermee biedt de G-Drive SSD gebruikers uitzonderlijke snelheid en beveiligingsfuncties, waaronder 256-bit AES-XTS hardware-encryptie voor gegevensbeveiliging. De "robuste en hoge snelheid" G-Drive SSD is uitgerust met IP67 water- en stofbestendigheid, 3 meter valbescherming en 900Kg drukbestendigheid, waardoor het perfect is voor professioneel gebruik.

De prestaties en robuuste bouw van de SanDisk Professional G-Drive SSD positioneren het als een eersteklas externe SSD. De nadruk van de G-Drive ArmorATD ligt daarentegen op het aanbieden van grotere capaciteiten tegen een betaalbare prijs. Terwijl de ArmorATD goede waarde biedt voor diegenen die aanzienlijke opslagruimte nodig hebben, is de SSD-variant gericht op gebruikers die snelheid, beveiliging en robuustheid belangrijk vinden.

Kortom, de SanDisk Professional G-Drive ArmorATD en G-Drive SSD voldoen elk aan verschillende behoeften van gebruikers. De ArmorATD is ideaal voor personen die op zoek zijn naar grotere capaciteiten tegen een betaalbare prijs, terwijl de G-Drive SSD uitblinkt in snelheid, beveiligingsfuncties en robuustheid. Beide modellen, ondanks hun verschillen, belichamen de toewijding van SanDisk om betrouwbare en veelzijdige externe opslagoplossingen te bieden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Crucial X9 Pro

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Crucial X9 Pro

 • list plusGeweldige prestaties

Nadelen Crucial X9 Pro

 • list plusLeidt mogelijk niet in synthetische benchmarks

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.72
Functionaliteit
9.21
Gebruiksgemak
9.21
Ik ben razend enthousiast over de Crucial X9 Pro externe SSD! Met zijn geweldige prestaties, duurzaamheid en betaalbaarheid is het de perfecte keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar krachtige en draagbare opslag. PCWorld zegt dat het "geweldige prestaties, een stijlvol ontwerp en betaalbaarheid" biedt. En het is waar! Met opties beschikbaar in 1TB voor $80, 2TB voor $130 en 4TB voor $240, is het concurrerend geprijsd en een geweldige investering.

De compacte vorm en IP55-classificatie maken het duurzaam en draagbaar, terwijl het in real-world tests veel concurrenten overtreft, vooral bij 48GB en 450GB overdrachten. Hoewel het niet de beste is in synthetische benchmarks, staat het zijn mannetje in dagelijks gebruik, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor wie waarde zoekt.

De Crucial X9 Pro heeft indrukwekkende technische specificaties, waaronder lees- en schrijfsnelheden tot 1.050MB/s, een capaciteit van 4TB en water-, stof- en zandbestendigheid met zijn IP55-classificatie. De compatibiliteit met verschillende apparaten, 5 jaar beperkte garantie en 256-bit AES hardware-encryptie voor gegevensbescherming versterken zijn aantrekkingskracht. Dit maakt het geschikt voor allerlei taken, zoals videobewerking en fotografie, met de voordelen van een solid-state drive.

Het robuuste ontwerp van de Crucial X9 Pro is benadrukt door zijn valbestendigheid, waardoor het bestand is tegen vallen van maximaal 7,5 voet. Dit, in combinatie met zijn IP55-classificatie voor water- en stofbestendigheid, maakt het tot een betrouwbare en duurzame opslagoplossing. Bovendien zorgt de 256-bit AES hardware-encryptie voor gegevensbeveiliging, waarmee wordt voldaan aan de groeiende behoefte aan gegevensbescherming en privacy.

Als je de Crucial X9 Pro vergelijkt met andere externe SSD's, valt zijn combinatie van prestaties, duurzaamheid en betaalbaarheid echt op. Hoewel het misschien niet de goedkoopste 10Gbps SSD is, maken zijn uitzonderlijke prestaties in de echte wereld en robuuste ontwerp het een overtuigende keuze. Crucial's aanbod biedt een balans tussen snelheid, duurzaamheid en waarde, waardoor het een uitstekende optie is voor gebruikers die deze aspecten prioriteren in een externe SSD.

Kortom, de Crucial X9 Pro externe SSD blinkt uit in het bieden van krachtige prestaties, duurzaamheid en betaalbaarheid, waardoor het een overtuigende keuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar krachtige en draagbare opslag. Zijn combinatie van snelheid, robuustheid en concurrerende prijsstelling onderscheidt het in de markt, waardoor het een opvallende externe schijf is zonder significante tekortkomingen. Zoals PCWorld benadrukt, biedt het "uitstekende waarde voor wie op zoek is naar een krachtige, betaalbare externe SSD," waardoor het een topkandidaat is in zijn productcategorie.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

5. Sabrent Rocket XTRM-Q Portable SSD

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sabrent Rocket XTRM-Q Portable SSD

 • list plusIndrukwekkende overdrachtssnelheden tot 2700 MB/s in Thunderbolt 3-modus en tot 900 MB/s in USB 3.2-modus.
 • list plusCompatibiliteit met PC, Linux en Mac platforms, waardoor het een veelzijdige opslagoplossing is.
 • list plusVerkrijgbaar in capaciteiten variërend van 500 GB tot 16 TB, om te voldoen aan uiteenlopende opslagbehoeften.

Nadelen Sabrent Rocket XTRM-Q Portable SSD

 • list plusGebrek aan IP-classificatie en hardwarematige versleuteling, wat een nadeel kan zijn voor gebruikers die gegevensbeveiliging prioriteren.
 • list plusBij hogere capaciteiten kan de kosten vergelijkbaar zijn met die van een gaming-pc, zoals vermeld in een recensie van Tom's Hardware.
 • list plusHet ontbreken van IP-classificatie en hardwarematige versleuteling kan een nadeel zijn voor gebruikers met specifieke beveiligingseisen.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.46
Functionaliteit
8.95
Gebruiksgemak
9.73
De Sabrent Rocket XTRM-Q Portable SSD is een veelzijdige en krachtige externe SSD die voldoet aan een breed scala van gebruikersbehoeften. Met automatische detectie van USB- of Thunderbolt 3-aansluitingen biedt deze SSD indrukwekkende overdrachtssnelheden tot 2700 MB/s in Thunderbolt 3-modus en tot 900 MB/s in USB 3.2-modus. Het beschikt over een stevige aluminium constructie voor duurzaamheid en warmteafvoer, evenals geïntegreerde temperatuur- en gezondheidsmonitoring. Het plug-and-play ontwerp, in combinatie met de compatibiliteit met PC, Linux en Mac platforms, maakt het een handige en veelzijdige opslagoplossing. Met een flashgeheugengrootte van 2TB en afmetingen van 4.13 x 1.77 x 0.55 inch, is de Sabrent Rocket XTRM-Q draagbaar en krachtig, waardoor het een sterke concurrent is in de draagbare SSD-markt.

Volgens een recensie van Tom's Hardware presteerde de Sabrent Rocket XTRM-Q Portable SSD uitzonderlijk goed in overdrachtssnelheden, op de tweede plaats in de meeste schrijfworkloads en presteerde beter dan de concurrentie over USB 10Gbps. In de PCMark 10 Storage Test toonde het responsiviteit en snelle gegevensoverdracht, wat zijn kracht in real-world scenario's aantoont. Bovendien toonden synthetische tests met iometer en ATTO zeer goede USB-prestaties en nog betere prestaties over TB3, waardoor het zijn positie als topconcurrent in de draagbare SSD-markt verstevigt.

De Sabrent Rocket XTRM-Q is verkrijgbaar in capaciteiten variërend van 500GB tot maar liefst 16TB, waardoor het voldoet aan een diverse set opslagbehoeften. Scherp geprijsd biedt het waardezoekers een overtuigende optie, vooral bij kleinere capaciteiten, vanwege zijn QLC-NAND flash en agressieve prijsstelling. Echter bij hogere capaciteiten kan de prijs vergelijkbaar zijn met een game pc, zoals opgemerkt in een recensie van Tom's Hardware.

In een aparte recensie van dezelfde bron werd de 16TB-variant van de Sabrent Rocket XTRM-Q geprezen om zijn indrukwekkende sequentiële leesprestaties tot 1.4 GBps of 2.8 GBps over Thunderbolt 3. Het biedt ook de flexibiliteit om geconfigureerd te worden in RAID 0, RAID 1, of als JBOD, waardoor het aansluit bij gebruikers die op zoek zijn naar prestaties, gegevensbetrouwbaarheid of flexibiliteit.

Ondanks zijn opmerkelijke prestaties heeft de Sabrent Rocket XTRM-Q enkele beperkingen. Het ontbreekt aan een IP-classificatie en hardwarematige versleuteling, wat een cruciale factor kan zijn voor gebruikers die gegevensbeveiliging prioriteit geven.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de Sabrent Rocket XTRM-Q op door zijn combinatie van prestaties, duurzaamheid en veelzijdigheid. Hoewel het uitblinkt in het bieden van hoge-snelheid gegevensoverdracht en een scala aan capaciteitsopties, kan het ontbreken van een IP-classificatie en hardwarematige versleuteling een nadeel zijn voor gebruikers met specifieke beveiligingseisen.

Concluderend is de Sabrent Rocket XTRM-Q Portable SSD een slanke, ruime en snelle opslagoplossing die voldoet aan een breed scala van gebruikers, van waardezoekers tot degenen die behoefte hebben aan opslag met hoge capaciteit en hoge prestaties. Zijn indrukwekkende prestaties, duurzame constructie en flexibiliteit maken het een sterke concurrent in de externe SSD-markt, geschikt voor een verscheidenheid aan gebruiksscenario's.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. SanDisk Extreme Pro v2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SanDisk Extreme Pro v2

 • list plusOngeëvenaarde prestaties met lees- / schrijfsnelheden tot 2.000 MBps

Nadelen SanDisk Extreme Pro v2

 • list plusHogere prijs in vergelijking met alternatieven zoals Sabrent Rocket XTRM-Q en WD_Black 1TB P50

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.88
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.8
Ik ben trots om de SanDisk Extreme Pro v2 Portable SSD aan te bieden, dé keuze voor gebruikers die ongeëvenaarde prestaties, robuuste beveiligingsfuncties en superieure duurzaamheid zoeken. Met leessnelheden tot 2.000MBps en schrijfsnelheden dankzij een SLC-schrijfcache, biedt deze SSD ongekende snelheid, zelfs bij lange overdrachten. De AES 256-bit hardware-gecodeerde wachtwoordbeveiliging zorgt voor een sterke bescherming van je gegevens. Met een vijfjarige garantie en een IP55 water- en stofbestendigheidsclassificatie, samen met valbescherming tot twee meter, staat de fabrikant garant voor duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Bij de SSD zit een USB Type-C kabel, een USB Type-C naar Type-A kabel en eenvoudig te gebruiken beveiligingssoftware voor zowel macOS als Windows, waardoor het gebruiksgemak en de compatibiliteit worden vergroot. De benchmarks van TechRadar tonen indrukwekkende lees- en schrijfsnelheden, hoewel de geadverteerde snelheid van 2GBps mogelijk niet consistent wordt behaald. Met een prijs van $230 voor 1TB en $350 voor 2TB, concurreert de SanDisk Extreme Pro v2 met de Sabrent Rocket XTRM-Q en WD_Black 1TB P50, en biedt een aantrekkelijke optie in het premium segment van externe SSD's. Ondanks de hogere prijs, maken de uitstekende prestaties en robuuste beveiligingsfuncties het een uitstekende keuze voor professionals en liefhebbers, zoals bevestigd door Tom's Hardware, die het positioneert als de beste draagbare SSD in hun gids.

Toch moet de prestatie van het product worden afgewogen tegen de prijs en de specifieke behoeften van de gebruiker. Zoals benadrukt door Tom's Hardware, kan de hogere prijs van de SanDisk Extreme Pro v2 een potentieel nadeel zijn. Gebruikers die een balans zoeken tussen prestaties en kosteneffectiviteit, vinden alternatieven zoals de Sabrent Rocket XTRM-Q en WD_Black 1TB P50 mogelijk aantrekkelijker, vooral als de allerhoogste snelheden die de SanDisk Extreme Pro v2 biedt geen prioriteit hebben.

Kortom, de SanDisk Extreme Pro v2 Portable SSD zet een nieuwe standaard voor externe opslagoplossingen, met uitzonderlijke prestaties, verbeterde beveiliging en robuuste duurzaamheid. De iets hogere prijs wordt gerechtvaardigd door de geavanceerde functies en mogelijkheden, waardoor het een ideale keuze is voor professionals en liefhebbers die snelheid, betrouwbaarheid en gegevensbeveiliging voor hun externe SSD prioriteren.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

7. Samsung Portable SSD T9

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung Portable SSD T9

 • list plusUitzonderlijke prestaties met razendsnelle lees- en schrijfsnelheden tot 2.000 MB/s

Nadelen Samsung Portable SSD T9

 • list plusRelatief hoge prijs in vergelijking met vergelijkbare SSD's op de markt
 • list plusGebrek aan een IP-classificatie voor water- en stofbestendigheid, waardoor de duurzaamheid in uitdagende omgevingen beperkt is

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.01
Functionaliteit
9.12
Gebruiksgemak
8.57
De Samsung T9 Portable SSD 1TB Zwart is een eersteklas externe SSD ontworpen om te voldoen aan de eisen van Mac-gebruikers, met uitzonderlijke prestaties en duurzaamheid. Met een USB 3.2 Gen 2x2 interface levert het razendsnelle lees- en schrijfsnelheden tot wel 2.000 MB/s, ideaal voor snelle gegevensoverdrachten en naadloze video-opnames rechtstreeks vanaf camera's. Het robuuste ontwerp met rubberen bekleding zorgt ervoor dat het bestand is tegen fysieke impact, wat gebruikers onderweg gemoedsrust biedt. De XTS-AES 256-bits volledige schijf hardware-encryptie tilt de beveiliging van gegevens naar een hoger niveau.

Volgens TechRadar valt de T9 op door zijn "robuste ontwerp met een rubberen bekleding om fysieke impact te weerstaan" en de indrukwekkende USB 3.2 Gen 2x2 interface die uitzonderlijke snelheden levert. De prijs wordt echter als relatief hoog beschouwd in vergelijking met vergelijkbare SSD's op de markt. Het 1TB-model is geprijsd op £117.49 in het Verenigd Koninkrijk en $132 in de Verenigde Staten, wat het duurder maakt dan sommige concurrenten. Bovendien benadrukt PCWorld zijn goede prestaties, maar vermeldt dat het niet de snelste 20Gbps SSD is en dat de prijs als een beetje hoog wordt beschouwd.

De capaciteiten van 1TB, 2TB en 4TB van de T9 bieden voldoende opties om te voldoen aan diverse opslagbehoeften, en de 5-jarige beperkte garantie biedt een gevoel van veiligheid en betrouwbaarheid. Hoewel het uitblinkt in prestaties, kan het ontbreken van een IP-classificatie voor water- en stofbestendigheid, zoals vermeld door TechRadar, worden gezien als een beperking voor degenen die extra duurzaamheid nodig hebben in uitdagende omgevingen.

In de wereld van externe SSD's stelt de Samsung T9 Portable SSD een hoge standaard met zijn uitzonderlijke snelheid, robuuste bouw en geavanceerde encryptie, waardoor het een uitstekende keuze is voor Mac-gebruikers of iedereen die topklasse prestaties zoekt. De hogere prijs in vergelijking met sommige concurrenten, zoals benadrukt in reviews, kan echter budgetbewuste consumenten naar alternatieve opties leiden.

Bij vergelijking met concurrenten positioneren de opvallende kenmerken van de T9, waaronder zijn ongeëvenaarde snelheden en robuust ontwerp, het als een optimale keuze voor professionals en liefhebbers die prestaties en betrouwbaarheid boven kosten stellen. Niettemin zullen mensen met budgetbeperkingen mogelijk meer waarde vinden in andere SSD's die een balans bieden tussen prestaties en prijs.

Samengevat is de Samsung T9 Portable SSD 1TB Zwart een eersteklas externe SSD die uitblinkt in prestaties en duurzaamheid, waardoor het een ideale keuze is voor Mac-gebruikers en professionals die op zoek zijn naar snelle en veilige opslag. Hoewel de prijs aan de hogere kant kan liggen, maken de uitzonderlijke kenmerken en bouwkwaliteit het ongetwijfeld een opvallend product in de categorie externe SSD's.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. SanDisk Extreme Pro Portable SSD

Loading ...

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.14
Functionaliteit
8.29
Gebruiksgemak
9.12

Verkrijgbaar bij:

9. Seagate BarraCuda Fast SSD (2

Loading ...

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.92
Functionaliteit
8.05
Gebruiksgemak
8.72

Verkrijgbaar bij:

10. Lexar SL660 Blaze Game Portable

Loading ...

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.94
Functionaliteit
8.32
Gebruiksgemak
8.37

Verkrijgbaar bij:

hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Externe ssd. Er zijn namelijk 1770 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!