Bestenu

Beste externe ssd - nov. 2022

Met meer dan 179 externe ssd op de markt raak je snel het overzicht kwijt.
Hieronder vind je de beste externe ssd op een rij
01Score: 9.8
Samsung Portable SSD T7
Samsung Portable SSD T7
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.6
Sandisk Portable SSD 1TB
Sandisk Portable SSD 1TB
Ga naar laagste prjis
03Score: 7.9
Samsung T7 Portable SSD 1TB Rood
Samsung T7 Portable SSD 1TB Rood
Ga naar laagste prjis
04Score: 7.8
Samsung T7 Portable SSD 2TB Blauw
Samsung T7 Portable SSD 2TB Blauw
Ga naar laagste prjis
05Score: 7.7
SanDisk Extreme Portable SSD 500GB V2
SanDisk Extreme Portable SSD 500GB V2
Ga naar laagste prjis
06Score: 7.6
Samsung T7 Portable SSD 2TB Rood
Samsung T7 Portable SSD 2TB Rood
Ga naar laagste prjis
07Score: 7
Seagate Storage Expansion Card for Xbox Series X|S 1TB
Seagate Storage Expansion Card for Xbox Series X|S 1TB
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Externe SSD Koopgids

avatar-contour
Emma van der Vink

Emma van der Vink

Gepubliceerd op: Nov 30, 2021


Op zoek naar meer opslag zonder je pc of laptop uit elkaar te moeten halen? Bekijk dan de mogelijkheden van een externe SSD-schijf eens. Je leest er hieronder meer over!

Is een usb-stick of externe SSD beter?

Dat ligt eraan hoe je de usb-stick of SSD gebruikt. Sla je slechts enkele kleinere bestanden op, maar wil je veel opslag en snelheid voor je geld? Dan is een usb-stick de winnaar.

Ben je echter op zoek naar iets waar je meer en grotere bestanden op kunt zetten, dat bovendien ook snel werkt? Dan ga je voor een externe SSD.

Zowel een usb-stick als SSD kunnen hoe dan ook tegen een stootje dankzij de afwezigheid van bewegende onderdelen. Beiden zijn hierdoor ook erg stil in gebruik en makkelijk mee te nemen. Een usb-stick is natuurlijk kleiner, maar maakt dat veel uit als beiden in je broekzak en/of in je rugzak passen?

Is er risico op oververhitting met een externe SSD?

Er bestaat altijd een kans dat een externe SSD warm wordt. Vooral als je veel bestanden in één keer overzet tussen je pc en je SSD, warmt hij waarschijnlijk op. Dat is normaal.

De kans op oververhitting, oftewel de kans dat hij zodanig heet wordt dat hij mogelijk schade oploopt, is redelijk klein. Sterker nog, een externe SSD blijft hoogstwaarschijnlijk koeler dan een ingebouwde SSD. Een externe schijf begeeft zich namelijk in de buitenlucht, welke meestal stukken koeler is dan de binnenkant van een pc of laptop.

Hoe snel zijn externe SSDs vergeleken met externe harde schijven?

Dat verschilt van SSD tot SSD, en harde schijf tot harde schijf. Het is afhankelijk van de lees- en schrijfsnelheden van de specifieke schijven die je vergelijkt. Er valt daarom geen concreet, in Mbps (megabit per seconde) uitgedrukt, antwoord te geven.

De snelheden van de schijven variëren namelijk behoorlijk. De beste schatting die ik kan geven, is dat een gemiddelde externe SSD tussen de vijf en twintig keer sneller is dan een ouderwetse externe harde schijf.

Hoe lang gaat een externe SSD mee?

Een externe SSD-schijf is vrij duurzaam en kan meestal wel tegen een stootje. Dat wilt echter niet zeggen dat je er mee moet gaan voetballen. Integendeel: hoe voorzichtiger je ermee bent, hoe langer hij meegaat.

Daarnaast hangt het ook af van hoeveel gegevens je per dag verplaatst van en naar de SSD. Op dit moment schat men dat een gemiddelde SSD zo'n tien jaar meegaat.

hero illustration

Hoe komt deze geweldige externe ssd ranglijst tot stand..?

De wereld verandert... en dus de het winkelonderzoek naar de beste externe ssd ook!
Vroeger ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over externe ssd, maar nu ondersteunt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle externe ssd die aangeboden worden in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke externe ssd het best verkopen
illustration
Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van externe ssd stelt hij deze lijst samen!
Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!
illustration
hero illustration

De beste externe ssd op een rij

1 - Samsung Portable SSD T7

Loading..
Ga naar laagste prjis

De draagbare SSD T7 1TB is licht, klein genoeg om in je broekzak te passen en biedt buitengewone snelheid en bescherming voor je data, zodat je gemakkelijk grote bestanden kunt overzetten en opslaan. Ervaar dagelijks de hoogwaardige prestaties van de T7, tijdens je werk of in je vrije tijd. Te gebruiken met de Playstation 5 De T7 werkt ook met de Playstation 5 om games op te slaan (ook voor Playstation 5 games). Zo kun je snel en eenvoudig de opslag uitbreiden. Let hierbij wel op dat dit alleen mogelijk is als uitbreiding van de opslag maar niet voor het booten van games. Supersnel bestanden overzetten Enorme bestanden zet je in luttele seconden over dankzij de ongelooflijke snelheid van USB 3.2 Gen2 op de T7. De geïntegreerde PCI NVMe-technologie ondersteunt sequentiële lees-/schrijfsnelheden tot respectievelijk 1.050/1.000 MB/sec, en daarmee is de T7 bijna twee keer zo snel als de T5. Sterk en betrouwbaar gebouwd SSD staat voor Solid State Drive, wat betekent dat hij is gebouwd zonder bewegende onderdelen. De hardware kan worden beveiligd met behulp van een wachtwoord met AES 256-bit-encryptie en de stevige metalen behuizing beschermt je data bij vallen tot 2 meter. Bovendien heb je bij de T7 de zekerheid van een beperkte garantie van 3 jaar. Hoogwaardige temperatuurregulering Je hoeft je met de T7 geen zorgen te maken over oververhitting. De geavanceerde temperatuurregulering van de T7, met ePCM technologie en de Dynamic Thermal Guard, beheerst en voorkomt de verhitting van het apparaat, waardoor de compacte SSD zelfs bij hoge snelheden op een optimale temperatuur blijft. Slank en stijlvol compact De T7 heeft standaard een slanke, lichtgewicht behuizing en neem je gemakkelijk overal mee naartoe. Het solide full-body aluminium ontwerp heeft ongeveer het formaat van een creditcard, weegt slechts 58 gram en past comfortabel in de palm van je hand. Compatibel met meerdere apparaten Toegang tot je bestanden altijd en overal. De T7 is compatibel met pc's, Macs, Android-apparaten, gameconsoles en nog veel meer. USB Type C-to-C- en Type C-to-A-kabels worden meegeleverd, zodat je meteen aan de slag kunt. Managementsoftware De T7 is uitgerust met nieuwe software voor pc's en Macs voor het eenvoudig instellen van een wachtwoord en het ontvangen van de laatste firmware-updates. Je kunt ook de mobiele app voor Android-smartphones en -tablets downloaden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - Sandisk Portable SSD 1TB

Loading..
Ga naar laagste prjis

Houd je kostbare gegevens bij je terwijl je onderweg bent met de Sandisk Portable SSD 1TB. Deze draagbare SSD kan tegen een stootje door de valbescherming tot twee meter. Naast schokbestendig is de Sandisk Portable ook stofbestendig. Zo neem je zonder zorgen je foto's, video's en andere bestanden mee. Met een totale opslagcapaciteit van 1 terabyte, bewaar je tot wel 100.000 foto's op deze externe SSD. Door de schrijfsnelheid van 500 megabyte per seconde, verplaats je een map met 1.000 hoge resolutie foto's binnen 10 seconden. Hierdoor stel je snel foto's van je reis of een opdracht veilig. De back-up functie zorgt voor automatische kopieën die je bijvoorbeeld dagelijks laat maken. Door softwarematige data encryptie versleutelt de SSD data met een moeilijk te ontcijferen algoritme, zodat derden niet zomaar toegang verkrijgen tot jouw gegevens. Met de stevige rubberen haak maak je de Sandisk Portable vast aan je tas of broekriem.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - Samsung T7 Portable SSD 1TB Rood

Loading..
Ga naar laagste prjis

Let op : de T7 Portable heeft geen vingerafdrukscanner, daarvoor moet je de 'Touch'-variant hebben. De Samsung T7 Portable SSD 1TB Rood is de compacte en razendsnelle opvolger van de Samsung T5. Met dit snelheidsduiveltje zet je jouw favoriete films en foto's over met 1 gigabyte per seconde. Dat is 2 keer sneller dan de T5. Een 4K film van 50 gigabyte staat dus in minder dan een minuut op je SSD. Dit apparaatje is slechts 8,5 centimeter lang en weegt 58 gram. Je doet hem dus gemakkelijk in je jaszak of broekzak. Valt hij hier per ongeluk uit? Geen stress. Dankzij de metalen buitenkant en een valbestendigheid tot 2 meter kan deze SSD tegen een stootje. De T7 werkt op vrijwel elk apparaat met een usb A of usb C poort.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Samsung T7 Portable SSD 2TB Blauw

Loading..
Ga naar laagste prjis

Let op : de T7 Portable heeft geen vingerafdrukscanner, daarvoor moet je de 'Touch'-variant hebben. De Samsung T7 Portable SSD 2TB Blauw is de compacte en razendsnelle opvolger van de Samsung T5. Met dit snelheidsduiveltje zet je jouw favoriete films en foto's over met 1 gigabyte per seconde, dat is 2 keer sneller dan de T5. Een 4K film van 50 gigabyte staat dus in minder dan een minuut op je SSD. Dit apparaatje is slechts 8,5 centimeter lang en weegt 58 gram. Je doet hem dus gemakkelijk in je jaszak of broekzak. Valt hij hier per ongeluk uit? Geen stress. Dankzij de metalen buitenkant en een valbestendigheid tot 2 meter kan deze SSD tegen een stootje. De T7 werkt op vrijwel elk apparaat met een usb A of usb C poort.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - SanDisk Extreme Portable SSD 500GB V2

Loading..
Ga naar laagste prjis

Zet bestanden extra snel over met de SanDisk Extreme Portable SSD V2. Deze SSD past bij je mobiele leefstijl vanwege het compacte formaat van 10 centimeter. Met een leessnelheid tot 1,5 gigabyte per seconde, verplaats je een 4K film in ongeveer een minuut. Hiermee is deze SSD twee keer zo snel dan zijn voorganger. Met 500 gigabyte aan opslag, bewaar je tot 50.000 foto¿s op deze SSD. De Extreme Portable SSD V2 is niet alleen snel, maar ook veilig. Je bestanden zijn beveiligd met een wachtwoord en hardwarematige data encryptie. Zo komt niemand bij je bestanden door deze dubbele beveiliging. Daarnaast draagt deze SSD het IPS5 certificaat, wat inhoudt dat hij spatwater- en stofbestendig is. Veel onderweg? Hang de SSD aan je tas of broekriem via de draagring.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Samsung T7 Portable SSD 2TB Rood

Loading..
Ga naar laagste prjis

Let op : de T7 Portable heeft geen vingerafdrukscanner, daarvoor moet je de 'Touch'-variant hebben. De Samsung T7 Portable SSD 2TB Rood is de compacte en razendsnelle opvolger van de Samsung T5. Met dit snelheidsduiveltje zet je jouw favoriete films en foto's over met 1 gigabyte per seconde, dat is 2 keer sneller dan de T5. Een 4K film van 50 gigabyte staat dus in minder dan een minuut op je SSD. Dit apparaatje is slechts 8,5 centimeter lang en weegt 58 gram. Je doet hem dus gemakkelijk in je jaszak of broekzak. Valt hij hier per ongeluk uit? Geen stress. Dankzij de metalen buitenkant en een valbestendigheid tot 2 meter kan deze SSD tegen een stootje. De T7 werkt op vrijwel elk apparaat met een usb A of usb C poort.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - Seagate Storage Expansion Card for Xbox Series X|S 1TB

Loading..
Ga naar laagste prjis

Sluit deze 1 terabyte Seagate Expansion Card for Xbox Series X|S aan op je console en sla tot 20 games van 50 gigabyte op, zoals FIFA 22. Deze uitbreidingsset gaat makkelijk samen met de Xbox Velocity Architecture. Hierdoor laden je games sneller, blijven je graphics scherp en blijf je vloeiend gamen. Met Quick Resume wissel je direct tussen games op de Expansion Card en ga je verder waar je bent gebleven. Naast je nieuwe Xbox Series X|S games, is het mogelijk om je oude Xbox, Xbox 360 en Xbox One games op te slaan op deze externe SSD.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

Artikelen die overeenkomstig zijn aan externe ssd

hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen, hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van externe ssd. Er zijn namelijk 179 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en kun je straks de beste