Wat is de beste NAS harde schijf van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 21 juli, 2024

Het kopen van een goede NAS harde schijf is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste NAS harde schijf van 2024? Na het analyseren van 1141 NAS harde schijven kwam de WD Gold 4TB Enterprise Class als beste getest uit onze NAS harde schijf-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de NAS harde schijven, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 NAS harde schijven-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame NAS harde schijf-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste NAS harde schijven

1Score: 9.8
WD Gold 4TB Enterprise Class
Beste NAS harde schijf
WD Gold 4TB Enterprise Class
WD
Ga naar laagste prijs
2Score: 8.9
WD Red Pro WD6003FFBX 6TB
WD Red Pro WD6003FFBX 6TB
WD
Ga naar laagste prijs
3Score: 8
Seagate IronWolf Pro 20TB
Beste NAS harde schijf
Seagate IronWolf Pro 20TB
Seagate
Ga naar laagste prijs
4Score: 7
Western Digital Red
Geoptimaliseerd voor uitgebreide opslagcapaciteit
Western Digital Red
Western Digital
Ga naar laagste prijs
5Score: 6.2
Seagate EXOS 20TB
Een robuuste 20TB NAS-schijf voor bedrijven
Seagate EXOS 20TB
Seagate
Ga naar laagste prijs
hero illustration

Hoe testen we NAS harde schijven?

Om de beste NAS harde schijf te ontdekken, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze NAS harde schijf-test hebben we 1141 NAS harde schijven geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze NAS harde schijf-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze NAS harde schijf-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen NAS harde schijf-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van het meest geschikte NAS harde schijf in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1141 NAS harde schijven te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste NAS harde schijven in een handige lijst

1. Beste NAS harde schijf: WD Gold 4TB Enterprise Class

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen WD Gold 4TB Enterprise Class

 • list plusHoge capaciteit en concurrerende prijzen

Nadelen WD Gold 4TB Enterprise Class

 • list plusKan als prijzig worden beschouwd tenzij hoge capaciteit nodig is
 • list plusOndersteunende diensten worden gezien als minder uitgebreid dan bij concurrenten zoals Seagate
 • list plusWD Red Pro kan een voorsprong hebben in scenario's die hogere stabiliteit en snelheid vereisen

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.48
Functionaliteit
9.88
Gebruiksgemak
9.95
Ik ben enthousiast om de WD Gold 4TB Enterprise Class NAS harde schijf aan te bevelen aan bedrijven die op zoek zijn naar krachtige opslagoplossingen. Met een rotatiesnelheid van 7200 RPM, een cache van 256 MB en de mogelijkheid om werklasten tot 550TB per jaar aan te kunnen, is deze harde schijf speciaal ontworpen voor zakelijk gebruik. De HelioSeal-technologie zorgt voor hoge capaciteiten met een laag stroomverbruik, terwijl de energie-ondersteunde magnetische opname en de triple-stage actuator in hogere capaciteiten bijdragen aan de uitzonderlijke prestaties. Volgens TechRadar biedt de WD Gold 4TB "uitstekende prestaties en een concurrerende prijs, waardoor het geschikt is voor bedrijven die grote bestandsopslag nodig hebben." Bovendien heeft het een capaciteit tot 22TB, wat voldoet aan de groeiende opslageisen van moderne bedrijven.

In vergelijking met andere harde schijven, is de WD Gold geschikt voor 1-8 bay NAS-opstellingen, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor kleinere implementaties. De 12TB variant, zoals beoordeeld door PCWorld, levert snelle continue overdrachten en snellere willekeurige schrijfbewerkingen dan concurrerende harde schijven, en biedt een balans tussen prestaties en betaalbaarheid. De betrouwbaarheid van de harde schijf wordt benadrukt door een garantie van vijf jaar, een hoge MTBF en een lage gemiddelde storingspercentage. Echter, wordt opgemerkt dat de WD Gold mogelijk "duur kan zijn, tenzij de hoge capaciteit nodig is." Bovendien worden de ondersteunende diensten als minder uitgebreid beschouwd dan die van concurrenten zoals Seagate, zoals benadrukt door PCWorld.

Bij vergelijking met de WD Red Pro, maken de hogere capaciteiten en concurrerende prijs van de WD Gold, zoals opgemerkt door NASCompares, het een aantrekkelijke keuze voor bedrijven die opslag willen maximaliseren en tegelijkertijd kosteneffectief willen blijven. Aan de andere kant, excelleert de WD Red Pro met zijn grotere cache-groottes en RPM in stabiliteit en snelheid, waardoor het een voorkeursoptie is voor grotere RAID-arrays.

In essentie, is de WD Gold 4TB Enterprise Class NAS harde schijf een ideale oplossing voor bedrijven met gematigde opslagbehoeften en een focus op het balanceren van prestaties en kosteneffectiviteit. Zijn hoge capaciteit, krachtige prestaties en op ondernemingen gerichte functies maken het een topkeuze voor bedrijven die grote bestandsopslag nodig hebben. Desalniettemin, moeten potentiële kopers zorgvuldig hun specifieke eisen overwegen, aangezien de WD Red Pro mogelijk een voorsprong heeft in situaties die een hogere stabiliteit en snelheid vereisen. Uiteindelijk staat de WD Gold 4TB Enterprise Class NAS harde schijf bekend als een betrouwbare, hoogwaardige optie met een uitstekende balans tussen prestaties en betaalbaarheid, waarmee het zijn positie als topconcurrent op de NAS harde schijf markt bevestigt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

2. WD Red Pro WD6003FFBX 6TB

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen WD Red Pro WD6003FFBX 6TB

 • list plusHoge prestaties en betrouwbaarheid voor NAS-systemen
 • list plusOp maat gemaakt voor zware workloads met trillingscontrole technologie
 • list plus5-jarige garantie voor betrouwbaar gebruik

Nadelen WD Red Pro WD6003FFBX 6TB

 • list plusGemengde klantbeoordelingen op platforms zoals Amazon
 • list plusConcurrentie van andere drives zoals Seagate's aanbiedingen
 • list plusOverweging van prijsstelling en specifieke gebruiksscenario's vereist

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.14
Functionaliteit
8.55
Gebruiksgemak
8.95
Ik ben enthousiast over de WD Red Pro WD6003FFBX 6TB NAS harde schijf, een opslagoplossing die is ontworpen voor NAS-systemen en die hoge prestaties en betrouwbaarheid biedt. Met vibratiecontrole-technologie is deze harde schijf ideaal voor multi-bay behuizingen en is geoptimaliseerd voor 24/7 gebruik. Bovendien wordt deze harde schijf geleverd met een garantie van 5 jaar, wat het een betrouwbare keuze maakt voor gebruikers die op zoek zijn naar een oplossing met een hoge capaciteit voor hun NAS-opstellingen.

Volgens StorageReview is de WD Red Pro 6TB-schijf een "opslagoplossing met een hoge capaciteit en betrouwbaarheid voor NAS-opstellingen." De recensie van AnandTech benadrukt de prestaties in SMB/SME NAS-omgevingen en positioneert het als een sterke speler op de markt. De uitgebreide evaluatiemethodologie, inclusief testen in zowel DAS- als NAS-omgevingen, benadrukt de veelzijdigheid en robuustheid van de harde schijf in verschillende scenario's, waardoor het een waardevolle keuze is voor degenen die op zoek zijn naar harde schijven met een hoge capaciteit voor NAS-systemen.

De recensie van TechGage toont de WD Red 6TB NAS harde schijf als de enige serie die gericht is op consumenten en een 6TB-optie biedt, met nadruk op de prijs en prestaties. Het benadrukt ook de vergelijking met de aanbiedingen van Seagate en positioneert het als een uitstekende keuze vanwege het ontbreken van schijven groter dan 4TB in de reguliere NAS-line-up van Seagate.

De Amazon-lijst benadrukt de ondersteuning van de harde schijf voor 1-24 bays, verbeterde betrouwbaarheid met 3D Active Balance Plus-technologie en NASware 3.0. Het benadrukt ook functies zoals uitgebreide schijftesten voor betrouwbaar gebruik, evenals vibratie- en schokbescherming. Het product is vernieuwd en komt in aanmerking voor vervanging of terugbetaling onder de Amazon Renewed Guarantee. Klantfeedback op Amazon varieert van aspecten zoals eenvoudige installatie, opslagcapaciteit, waar voor je geld, geluidsniveau en levensduur, waardoor een gebalanceerd beeld wordt gegeven van de prestaties en klanttevredenheid.

In de NAS harde schijvenmarkt onderscheidt de WD Red Pro 6TB zich door zijn hoge prestaties, betrouwbaarheid en geschiktheid voor zware workloads in multi-bay NAS-behuizingen. De 5-jarige garantie en vibratiecontrole-technologie maken het een robuuste keuze voor continu 24/7 gebruik. Ondanks gemengde klantbeoordelingen op platforms zoals Amazon, positioneert de technische mogelijkheden en uitgebreide testen in verschillende omgevingen de harde schijf als een sterke speler in het segment van NAS harde schijven.

In vergelijking met zijn tegenhangers blinkt de WD Red Pro 6TB NAS harde schijf uit in het bieden van een betrouwbare opslagoplossing met een hoge capaciteit voor NAS-opstellingen, waardoor het een topkeuze is voor gebruikers met veeleisende workloads. Het staat echter tegenover concurrentie in de markt van andere schijven, zoals de aanbiedingen van Seagate. Hoewel de WD Red Pro 6TB opvalt door zijn 6TB-optie en robuuste prestaties, kunnen gebruikers factoren zoals prijsstelling en specifieke gebruiksscenario's overwegen bij het nemen van een definitieve beslissing.

Kortom, de WD Red Pro 6TB NAS harde schijf schittert als een opslagoplossing met geavanceerde functies voor NAS-systemen, gericht op gebruikers met zware workloads en veeleisende opslagbehoeften. De hoge prestaties, betrouwbaarheid en uitgebreide testen in verschillende omgevingen maken het een overtuigende keuze, ondanks gemengde klantfeedback. Voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare en hoogwaardige NAS harde schijf, biedt de WD Red Pro 6TB een sterke optie met geavanceerde functies en een robuust ontwerp.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

3. Beste NAS harde schijf: Seagate IronWolf Pro 20TB

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Seagate IronWolf Pro 20TB

 • list plusHoge capaciteit voor grootschalige opslagvereisten
 • list plusGeoptimaliseerd voor multi-bay NAS-systemen met AgileArray-technologie
 • list plusVerbeterde prestaties en energie-efficiëntie in vergelijking met zijn voorganger

Nadelen Seagate IronWolf Pro 20TB

 • list plusWerkbelastingbeoordeling van 300 TB/jaar kan de langetermijnprestaties beperken voor gebruikers met uitzonderlijk hoge eisen

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.94
Functionaliteit
7.98
Gebruiksgemak
8.14
Ik ben enthousiast over de Seagate IronWolf Pro 20TB NAS harde schijf! Met zijn 7200 RPM snelheid, 256MB cache en vijfjarige garantie met Rescue Data Recovery Services, biedt deze harde schijf echt een complete oplossing. Seagate heeft deze schijf geoptimaliseerd voor NAS-gebruik, wat duidelijk te zien is in de AgileArray technologie, die zorgt voor betrouwbare prestaties in multi-bay NAS-systemen. Dit maakt het de "beste NAS harde schijf" voor high-capacity en multi-drive NAS-opstellingen.

In vergelijking met zijn voorganger, vertoont de IronWolf Pro 20TB verbeterde prestaties, met sequentiële lees- en schrijfsnelheden van meer dan 285MB/s en verbeterde IOPs. Daarnaast verbruikt het minder energie dan het 18TB model, waardoor het energiezuiniger is. Er zijn echter zorgen geuit over de duurzaamheid vanwege de 300TB per jaar workload, wat mogelijk de langetermijnprestaties kan beperken.

De Seagate IronWolf Pro 20TB concurreert met de Exos X20, die een hogere MTBF heeft van 2,5 miljoen uur en een workload rating van 550TB/jaar. Aan de andere kant is de IronWolf Pro, met een workload rating van 300TB/jaar, speciaal ontworpen voor NAS-gebruik met AgileArray, waardoor het de "beste NAS harde schijf" is voor high-capacity NAS-opstellingen.

In een breder perspectief concurreert de IronWolf Pro 20TB met de Western Digital Red Plus-serie, die bekend staat om betaalbaarheid en een workload rate van 180TB/jaar. Echter, de hogere capaciteit en workload rating van de IronWolf Pro maken het een superieure keuze voor veeleisende NAS-toepassingen.

De primaire gebruiksscenario's voor de IronWolf Pro 20TB NAS harde schijf zijn high-capacity NAS-opstellingen, waarbij het geoptimaliseerde ontwerp en grote opslagcapaciteit een ideale keuze maken. Echter, power users met extreem zware workloads kunnen de 300TB/jaar beperking als een potentieel nadeel ervaren. Desalniettemin blijft het een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar de "beste NAS harde schijf" voor grootschalige opslagbehoeften.

Kortom, de Seagate IronWolf Pro 20TB NAS harde schijf biedt een complete oplossing voor NAS- en zakelijk gebruik, uitblinkend in high-capacity en multi-bay NAS-opstellingen. Zijn verbeterde prestaties, energie-efficiëntie en op maat gemaakte NAS-optimalisatie maken het een topkeuze in de NAS harde schijven markt, hoewel de workload rating misschien zorgen baart voor degenen met uitzonderlijk hoge eisen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 3 tot 4 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 14 mei in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

4. Geoptimaliseerd voor uitgebreide opslagcapaciteit: Western Digital Red

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Western Digital Red

 • list plusHoge capaciteit van 20TB, geschikt voor uitgebreide opslagbehoeften
 • list plusOptiNAND-ontwerp en CMR/PMR-formaat verbeteren prestaties en betrouwbaarheid
 • list plusConcurrerende prijs van $16,50 per TB, biedt waar voor uw geld

Nadelen Western Digital Red

 • list plusHogere bedrijfstemperatuur en luidruchtiger werking, met name in kleinere systemen
 • list plusVerhoogd stroomverbruik, vooral in kleinere systemen

Beoordeling

7.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.34
Functionaliteit
6.77
Gebruiksgemak
6.83
Ik ben razend enthousiast over de Western Digital Red Pro NAS harde schijf! Met zijn 20TB capaciteit, CMR/PMR formaat en OptiNAND ontwerp, is het een absolute topper voor wie op zoek is naar betrouwbare opslag met hoge capaciteit. Voor $329,99 biedt deze harde schijf een competitieve prijs van slechts $16,50 per TB, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor wie waarde voor zijn geld zoekt. Met een snelheid van 7200 RPM en een continue overdrachtssnelheid tot 272 MBps, zorgt deze schijf voor efficiënte toegang en overdracht van gegevens. En met een garantie van 5 jaar, een werklast van 300TB/jaar en 1,0 miljoen uur aan gemiddelde tijd tussen storingen, is deze harde schijf uiterst betrouwbaar voor NAS systemen. Ook profiteert het van NASware 3.0 firmware-optimalisatie, Western Digital Dashboard en Acronis True Image voor Western Digital toepassingen, waardoor het zijn functionaliteit binnen NAS systemen verder verbetert.

Volgens Tom's Hardware integreert de Western Digital Red Pro OptiNAND, een Broadcom hoofdcontroller en DDR4 DRAM schrijfcache, samen met 64GB SanDisk gelabelde, 64-laagse BiCS3 NAND flash. Deze configuratie draagt bij aan verbeterde prestaties, waardoor het een overtuigende keuze is voor wie snelheid wil combineren met capaciteit. De review van NAS Compares benadrukt de geschiktheid van de harde schijf voor grootschalige NAS en SAN omgevingen, met aandacht voor prestaties, prijspunt en waardevolle eigenschappen. Mogelijke nadelen zoals een hogere bedrijfstemperatuur, luidere werking en verhoogd energieverbruik, met name in kleinere systemen, worden genoemd. Desondanks blijft het een aanrader voor wie betrouwbare en hoogwaardige opslag nodig heeft.

De Western Digital Red Pro concurreert met opties zoals de Seagate IronWolf Pro en de Western Digital Red Plus. De Seagate IronWolf Pro blinkt uit in prestaties, met indrukwekkende lees-/schrijfsnelheden en een werklast die geschikt is voor intensief gebruik. Aan de andere kant biedt de Western Digital Red Plus betaalbaarheid en meerdere capaciteitsopties, waardoor het aansluit bij een diverse reeks gebruikersbehoeften. In deze markt onderscheidt de Western Digital Red Pro zich door een optimale balans te bieden tussen capaciteit, prestaties en waarde, waardoor het een ideale keuze is voor wie op zoek is naar uitgebreide opslagoplossingen voor NAS systemen.

Kortom, de Western Digital Red Pro NAS harde schijf is een eersteklas oplossing voor wie zich richt op uitgebreide opslagcapaciteit in NAS omgevingen. Zijn hoge betrouwbaarheid, geoptimaliseerde firmware en verbeterde prestatiekenmerken maken het een overtuigende keuze voor gebruikers die een balans zoeken tussen capaciteit, prestaties en waarde. Hoewel het enkele kleine nadelen kan vertonen op het gebied van temperatuur en energieverbruik, maakt het totaalpakket het een uitstekende keuze voor grootschalige NAS en SAN implementaties.

"Western Digital Red Pro 22TB harde schijf is een overtuigende keuze voor opslaguitbreiding." (NAS Compares)

"Western Digital Red Pro NAS harde schijf integreert OptiNAND, een Broadcom hoofdcontroller en DDR4 DRAM schrijfcache, wat bijdraagt aan verbeterde prestaties." (Tom's Hardware)

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

5. Een robuuste 20TB NAS-schijf voor bedrijven: Seagate EXOS 20TB

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Seagate EXOS 20TB

 • list plusHoge jaarlijkse werkbelastingcapaciteit van 550TB, overtreft concurrenten.
 • list plusGeoptimaliseerd ontwerp voor gebruik in datacenters, geschikt voor zware gebruiksscenario's.
 • list plusMogelijke paden voor fail-over functionaliteit, verbetering van betrouwbaarheid.

Nadelen Seagate EXOS 20TB

 • list plusAanzienlijke prijsstijging in vergelijking met het 18TB-model.
 • list plusBenchmarktests tonen slechts een 10% verbetering in operationele snelheid in vergelijking met de IronWolf Pro.
 • list plusDuurder dan sommige concurrerende modellen, waardoor het een overweging is voor kostenbewuste kopers.

Beoordeling

6.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.21
Functionaliteit
6.55
Gebruiksgemak
5.81
De Seagate EXOS 20TB is een NAS harde schijf van enterprise-kwaliteit die is ontworpen voor intensief gebruik en het opslaan van grote datasets. Met een prijs van $507,28 op Amazon.com en £499,65 op Amazon.co.uk, vertegenwoordigt het een prijsstijging van 70% in vergelijking met het 18TB-model, met een capaciteitsverhoging van 11%. Deze robuuste harde schijf is geoptimaliseerd voor gebruik in datacenters en heeft een MTBF-beoordeling van 2,5 miljoen uur en een jaarlijkse werklast van 550TB, wat de niveaus van zijn concurrenten overtreft. Beschikbaar in zowel SATA- als SAS-aansluitingen, biedt het ook potentiële paden voor fail-over functionaliteit. Volgens benchmarktests levert het vergelijkbare operationele snelheden op als de IronWolf Pro, met een verbetering van 10% als gevolg van de extra platters en koppen. De EXOS toont ook lagere operationele energie-eisen in vergelijking met zijn 18TB-modellen, waardoor het geschikt is voor datacenterwerking. Als een Reddit-gebruiker advies zoekt voor een home NAS-build, zou de Seagate EXOS 20TB een overtuigende keuze zijn voor hoge betrouwbaarheid en intensief gebruik, vooral voor het opslaan van grote datasets.

De Seagate EXOS 20TB is geprezen als de ideale keuze voor NAS-liefhebbers, met uitzonderlijke kenmerken en prestaties. De review van TechRadar plaatst het tegenover andere toonaangevende NAS-harde schijven en benadrukt zijn enterprise-klasse mogelijkheden en geoptimaliseerd ontwerp voor gebruik in datacenters. Met een jaarlijkse werklast van 550TB overtreft het de jaarlijkse werklastlimieten van zijn concurrenten, waardoor het een opvallende optie is voor intensief gebruiksscenario's. Terwijl de gebruiker Seagate Ironwolf- en Western Digital Red-schijven overweegt, onderscheidt de EXOS 20TB zich met zijn enterprise-klasse kenmerken en hoge capaciteit, waardoor het een overtuigende keuze is voor scenario's die robuuste en betrouwbare opslagoplossingen vereisen.

In vergelijking met zijn tegenhangers zoals de Seagate IronWolf Pro 20TB en de Western Digital Red NAS Hard Disk Drive, onderscheidt de Seagate EXOS 20TB zich met zijn hogere jaarlijkse werklast, geoptimaliseerd ontwerp voor gebruik in datacenters en potentiële paden voor fail-over functionaliteit. Terwijl de IronWolf Pro een hoge opslagcapaciteit en verbeterde lees- en schrijfsnelheden biedt, overtreft de EXOS 20TB het in jaarlijkse werklast, waardoor het meer geschikt is voor intensieve gebruiksscenario's. Op dezelfde manier, in vergelijking met de Western Digital Red NAS Hard Disk Drive, biedt de EXOS 20TB enterprise-klasse kenmerken en een hogere werklastcapaciteit, waardoor het een voorkeurskeuze is voor robuuste en betrouwbare opslagbehoeften.

Tot slot blinkt de Seagate EXOS 20TB NAS harde schijf uit als een robuuste en hoogcapacitaire opslagoplossing, geschikt voor enterprise-niveau en intensieve gebruiksscenario's. Zijn uitzonderlijke kenmerken en prestaties maken het een topkeuze voor NAS-liefhebbers, met een superieure werklastcapaciteit en geoptimaliseerd ontwerp voor gebruik in datacenters. Hoewel de prijsstijging in vergelijking met het 18TB-model een overweging kan zijn, positioneert de ongeëvenaarde betrouwbaarheid en prestaties van de EXOS 20TB het als een toonaangevende optie op de markt voor NAS-harde schijven.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 14 mei in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van NAS harde schijven. Er zijn namelijk 1141 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!