Wat is de beste Chromebook van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 juli, 2024

Het aanschaffen van een goede Chromebook is een moeilijke opgave. Wat is de beste Chromebook van 2024? Na het analyseren van 1297 Chromebooks kwam de Asus Chromebook Flip CX5 (Intel als beste getest uit onze Chromebook-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Chromebooks, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Chromebooks-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Chromebook-koopgids? Lees dan verder!

Onze Chromebook selectie

De top 10 beste Chromebooks

1Score: 9.6
Asus Chromebook Flip CX5 (Intel
Asus Chromebook Flip CX5 (Intel
Asus
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Google Chromebook
Beste Chromebook
Google Chromebook
Google
3Score: 9.2
Lenovo Chromebook Duet 5 (2021)
Lenovo Chromebook Duet 5 (2021)
Lenovo
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
HP Chromebook x360 14
HP Chromebook x360 14
HP
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Acer Chromebook Spin 514 (2022)
Acer Chromebook Spin 514 (2022)
Acer
Ga naar laagste prijs
6Score: 8
HP Dragonfly Pro Chromebook
HP Dragonfly Pro Chromebook
HP
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.7
Acer Chromebook Spin 714 (2023)
Acer Chromebook Spin 714 (2023)
Acer
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.3
Business Chromebook
Business Chromebook
Ga naar laagste prijs
9Score: 6.9
Last year’s best Chromebook
Last year’s best Chromebook
Ga naar laagste prijs
10Score: 6.5
OLED Chromebook
OLED Chromebook
hero illustration

De Bestenu Chromebook Koopgids

Een Chromebook biedt een goede oplossing als je veel online bent en een klein budget hebt. Hieronder vertel ik je waar je op let als je een Chromebook koopt.

Wat is het verschil tussen een Chromebook en een laptop?

Een Chromebook is een laptop die gebruik maakt van het ChromeOS. Dit besturingssysteem is erg licht en geeft je toegang tot diensten van Google, zoals Google Docs en de Chrome browser. Er is ook een Chrome Web Store waar je meer apps download.

Daarnaast bieden sommige Chromebooks toegang tot de Google Play Store waardoor je ook gebruik maakt van Android apps. Chromebooks zijn een stuk lichter, compacter en goedkoper dan Windows laptops. Chromebooks hebben geen krachtige hardware nodig.

Niet elk Chromebook daarentegen is het hetzelfde: sommige Chromebooks hebben krachtigere hardware waardoor de apps beter draaien. Daarnaast let je ook op de afmetingen en resolutie van het scherm, de draagbaarheid en de accuduur.

Laptops bieden meer functionaliteit dan een Chromebook: je installeert er bijna elk programma op en veel instellingen pas je zelf aan. Als je meer geheugen in je laptop wilt, dan koop je dit en voeg je dit zelf toe.

Het werkgeheugen van een laptop is veel hoger dan bij een Chromebook waardoor je zwaardere software zoals fotobewerkingssoftware kunt gebruiken. Afhankelijk van het geheugen, speel je ook videogames.

Je hebt bovendien meer opslagmogelijkheden met een laptop: je slaat je files online op in de Cloud, of offline op de laptop zelf. Laptops zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, maar zijn veelal duurder dan een Chromebook. Een laptop is dus veelzijdiger dan een Chromebook.

De accuduur van een Chromebook

De accuduur van een Chromebook is ook zeker het benoemen waard. Doordat een Chromebook zo'n licht besturingssysteem heeft, gaat de batterij van een Chromebook erg lang mee waardoor je niet constant op zoek hoeft te gaan naar een stopcontact.

Gemiddeld gaat de accu van een Chromebook zo'n negen uur mee, maar een gebruiksduur van twaalf uur is tegenwoordig geen uitzondering meer.

Wat kan een Chromebook niet?

Je installeert geen zware software op een Chromebook. Bewerk je veel foto's en video's? Dan is een Chromebook minder handig voor je, want deze software is niet geschikt voor een Chromebook. Je download overigens wel gelijknamige apps, maar deze zijn iets minder gebruiksvriendelijk dan de volledige versies en hebben minder mogelijkheden.

Hetzelfde geldt voor videogames. Videogames vragen veel geheugen en zijn alleen beschikbaar in de vorm van apps: deze zijn vaak niet hetzelfde als de volledige versies. Niet ideaal als je een gamer bent.

Daarnaast is een Chromebook het meest functioneel als er een internetverbinding is. Als er geen internetverbinding is gaat de functionaliteit een heel stuk naar beneden.

De voordelen van een Chromebook

Een Chromebook heeft verschillende voordelen. Ze zijn erg voordelig en daarnaast draagbaar door hun compacte formaat. Ze zijn ideaal voor mensen die veel online zijn. Je logt in op je Google account en hebt meteen toegang tot alle services van Google. Je vindt je documenten en andere files in de Cloud.

Een Chromebook hoef je niet te configureren en is erg eenvoudig in gebruik. Hij maakt gebruik van een SSD-schijf waardoor je Chromebook binnen 15 seconden opstart: je gaat meteen aan het werk, zonder frustratie.

Daarnaast raak je je bestanden nooit kwijt, want deze worden opgeslagen in de Cloud.

De nadelen van een Chromebook

Een Chromebook heeft ook nadelen. Een Chromebook is minder geschikt voor mensen die regelmatig foto- of videobewerkingssoftware gebruiken, of gebruik maken van andere software die veel geheugen opeist. Een Chromebook is daarnaast ongeschikt voor het spelen van videogames.

Een Chromebook werkt het beste als je online bent. Je kunt wel offline werken, maar dit vergt voorbereiding. Je apps moeten hiervoor offline beschikbaar zijn. Niet alle programma's zijn offline te gebruiken, hou hier rekening mee.

Een Chromebook is beperkter in gebruik dan een laptop die gebruik maakt van een ander besturingssysteem.

Voor wie is een Chromebook ideaal?

Vooral voor mensen die geen zware software gebruiken en veel online werken, is een Chromebook ideaal. Denk hierbij aan tekstverwerken, social media en browsen. Doe je dit veel, dan is een Chromebook een goede keuze voor jou. Bovendien is een Chromebook erg voordelig in prijs.

Het besturingssysteem van Chrome is even wennen, maar het is erg gebruiksvriendelijk.

hero illustration

Hoe testen we Chromebooks?

Om de beste Chromebook te vinden, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Chromebook-test hebben we 1297 Chromebooks geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze Chromebook-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we data vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Chromebook-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Chromebook-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van de beste Chromebook in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1297 Chromebooks te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Chromebooks in een handige lijst

1. Asus Chromebook Flip CX5 (Intel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.54
Functionaliteit
9.84
Gebruiksgemak
9.33
Deze ASUS Chromebook Flip CX5 CX5500FEA-E60150 is uniek vanwege de 2-in-1 functie waarmee je de Chromebook in een handomdraai als tablet gebruikt en de hoge snelheid waarmee je gemakkelijk tussen alle Chrome apps kan schakelen. Daarnaast beschikt de Chromebook over een groot formaat beeldscherm.
Een Chromebook met Hoge Snelheid heeft bijna geen begrensingen. Zo schakel je makkelijk tussen Play Store games of bewerk je vakantiefoto’s terwijl je videobelt met familie en vrienden.


Kenmerken van deze Chromebook


In deze Chromebook:  • Een Touchscreen beeldscherm.

  • Een 360 graden draaibaar beeldscherm.

  • Een Full HD beeldscherm voor films & series.

  • Een displayfunctie voor aansluiting op een 2de beeldscherm.

  • Een verlicht toetsenbord.

  • Een plastic behuizing.

  • Een QWERTY toetsenbordindeling.

  • Een ChromeOS besturingssysteem dat werkt zoals een smartphone, zo werk je met verschillende apps. Het dus anders dan een Windows Laptop.Belangrijk om te weten
  • Software: Software en apps kun je alleen downloaden uit de Google Play store of Chrome Web Store.

  • Microsoft Office zoals: Word, PowerPoint, Outlook en Excel zijn helaas alleen als online webversie beschikbaar. Een betaald Office 365 pakket is dus geen vereiste.

  • Netwerk: Chromebooks zijn niet altijd geschikt voor op het netwerk van Hogescholen, Universiteiten of andere bedrijven. Neem hiervoor contact op met jouw organisatie.

  • Opslagruimte: Chromebooks hebben vaak zelf niet veel opslagruimte.

  • Cloud: Je werkt voornamelijk via een WiFi-verbinding vanuit de Google One Cloud. Hierdoor heb je gemakkelijk toegang tot al je bestanden vanuit al je devices.


Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

2. Beste Chromebook: Google Chromebook

Loading ...

Voordelen Google Chromebook

 • list plusNaadloze gebruikerservaring

Nadelen Google Chromebook

 • list plusGebrek aan afneembaar toetsenbord
 • list plusBeperkte game streaming mogelijkheden

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.86
Functionaliteit
9.58
Gebruiksgemak
9.87
De Google Chromebook is een echte topper in de categorie Chromebooks, met een naadloze gebruikerservaring en veelzijdige functionaliteit. Als "De gloednieuwe Chromebook Plus is ontworpen om je dagelijkse taken te ondersteunen," blinkt hij uit in het vervullen van een breed scala aan gebruikersbehoeften, van streaming en productiviteit tot creatieve toepassingen. Het opzetten van de Chromebook is een fluitje van een cent, met slechts drie eenvoudige stappen om een Google-account aan te maken, gegevens te back-uppen en in te loggen, waardoor het een ideale keuze is voor gebruikers die gemak en efficiëntie zoeken.

Een van de onderscheidende kenmerken van de Google Chromebook is de toegang tot een breed scala aan apps en games van Google Play en het web. Dit maakt het een veelzijdige keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een apparaat dat zowel werk als ontspanning kan bieden. De Chromebook Plus onderscheidt zich als een top performer in de Chromebook-markt, met een hoogwaardige uitstraling en prestaties voor een betaalbare prijs. Het concurreert met andere top Chromebooks, zoals de Samsung Galaxy Chromebook 2, die een QLED touchscreen en degelijke luidsprekers biedt voor minder dan $500, en de Lenovo Chromebook Duet, een geweldige budgetoptie die functioneert als een Chrome-tablet met een afneembaar toetsenbord.

In vergelijking met andere modellen zoals de Acer Chromebook Spin 713, onderscheidt de Google Chromebook zich door zijn eenvoudige installatie en toegang tot populaire apps en games. De Acer Chromebook Spin 713 wordt aanbevolen vanwege zijn goede batterijduur, prestaties en een helder, kleurrijk display voor een betaalbare prijs, maar de focus van de Google Chromebook op dagelijkse taken en toegang tot een breed scala aan toepassingen onderscheidt het. Terwijl de Lenovo Chromebook Duet 3 een duurder en goed gebouwde Chrome-tablet is die geschikt is voor webbrowsen en afstandsonderwijs, biedt de Google Chromebook een veelzijdigere ervaring met zijn brede selectie apps en games.

Al met al onderscheidt de Google Chromebook zich als een topkeuze in de Chromebook-markt, met een hoogwaardige uitstraling, eenvoudige installatie en toegang tot een breed scala aan apps en games. Zijn veelzijdigheid en naadloze gebruikerservaring maken het een serieuze concurrent in de categorie, die voldoet aan een breed scala van gebruikersbehoeften. Desalniettemin kunnen gebruikers die specifieke functies zoals een afneembaar toetsenbord of game streaming-mogelijkheden zoeken, misschien betere opties vinden in andere modellen. Niettemin maakt de nadruk van de Google Chromebook op dagelijkse taken en toegang tot populaire apps en games het de beste budgetoptie voor gebruikers die veelzijdigheid en efficiëntie zoeken in hun computerervaring.

Verkrijgbaar bij:

3. Lenovo Chromebook Duet 5 (2021)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.56
Functionaliteit
9.11
Gebruiksgemak
8.96
De Lenovo Chromebook Duet 5 (2021) is een opvallend 2-in-1 apparaat dat een veelzijdige en efficiënte ervaring biedt, waarbij het gemak van een tablet wordt gecombineerd met de functionaliteit van een laptop. Met een strak ontwerp biedt de Duet 5 gebruikers een magnetische stoffen achterkant en toetsenbord, waardoor het naadloos van een tablet naar een laptop kan worden getransformeerd. Volgens Laptop Mag maken het 13,3-inch OLED-scherm en 13+ uur batterijduur het een overtuigende keuze, wat de draagbaarheid en duurzaamheid benadrukt. Bovendien tillen de Qualcomm Snapdragon 7c Gen 2-processor, 8GB RAM en 128GB eMMC-opslag van het topmodel de prestaties naar een hoger niveau, waardoor het een voorkeurskeuze is voor degenen die verbeterde mogelijkheden zoeken.

De evolutie van de Duet 5 Chromebook ten opzichte van zijn voorganger is duidelijk te zien in de premium functies, waaronder het prachtige OLED-scherm en krachtige specificaties. TechRadar prijst het als "een van de beste Chromebooks die beschikbaar zijn", met zijn prachtige display, krachtige hardware en Wi-Fi 6-ondersteuning. De review merkt echter op dat het toetsenbord van het apparaat ruimer had kunnen zijn en dat het geen verlichting heeft, terwijl het trackpad verbeterd had kunnen worden. Ondanks deze kleine nadelen rechtvaardigen de grotere omvang en verbeterde hardware de hogere kosten, aangezien het opgewaardeerde 1.920 x 1.200 LCD IPS-paneel de visuele ervaring verbetert.

In vergelijking met de Duet 3 biedt de Duet 5 verschillende opmerkelijke voordelen, zoals beschreven door Android Central. Het 13,3-inch OLED-touchscreen met quad-luidsprekers, hogere resolutie display, langere batterijduur en sneller opladen onderscheiden het van zijn voorganger. Deze functies maken de Duet 5 aantrekkelijk voor gebruikers die een meeslepende en krachtige 2-in-1 Chromebook-ervaring zoeken.

In de productcategorie blinkt de Lenovo Chromebook Duet 5 (2021) uit als een veelzijdig en draagbaar apparaat dat naadloos kan worden omgezet tussen tablet- en laptopmodi, waardoor het ideaal is voor gebruikers die flexibiliteit en mobiliteit vooropstellen. De premium functies, waaronder het OLED-scherm en krachtige specificaties, positioneren het als een eersteklas Chromebook. De hogere kosten en kleine beperkingen van het toetsenbord en het trackpad kunnen echter budgetbewuste gebruikers afschrikken.

In de competitieve wereld van Chromebooks valt de Duet 5 op door zijn premium ontwerp, krachtige hardware en prachtig display, waardoor het een overtuigende keuze is voor degenen die prestaties en veelzijdigheid waarderen. Hoewel het misschien niet de meest budgetvriendelijke optie is, maken de functies en mogelijkheden ervan het tot een sterke concurrent voor gebruikers die op zoek zijn naar een eersteklas 2-in-1 Chromebook.

Samengevat, de Lenovo Chromebook Duet 5 (2021) maakt indruk met zijn premium ontwerp, krachtige hardware en veelzijdige 2-in-1 functionaliteit. Zijn opvallende kenmerken, waaronder het OLED-scherm en lange batterijduur, onderscheiden het van zijn voorgangers en positioneren het als een topkeuze op de Chromebook-markt, waardoor het een uitstekende optie is voor gebruikers die prestaties en flexibiliteit vooropstellen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Morgen bezorgd.

Bekijk prijs

4. HP Chromebook x360 14

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen HP Chromebook x360 14

 • list plusPremium design met aluminium behuizing en top-facing speakers

Nadelen HP Chromebook x360 14

 • list plusScherm mist helderheid en heeft moeite met reflecties
 • list plusWebcam en speakers voldoen mogelijk niet aan de verwachtingen van multimedia liefhebbers
 • list plusBeperkte poortselectie en webcam problemen

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.15
Functionaliteit
8.64
Gebruiksgemak
8.82
De HP Chromebook x360 14 is een veelzijdige 2-in-1 Chromebook met een premium design en een scala aan functies, waardoor het een overtuigende optie is in zijn categorie. Met zijn aluminium behuizing, luidsprekers aan de bovenkant en stevige scharnieren straalt deze Chromebook een premium gevoel uit dat kan concurreren met duurdere laptops. Het verlichte toetsenbord met grote toetsen en een ruime glazen trackpad zorgen voor comfortabel en efficiënt gebruik. Zoals opgemerkt door XDA Developers, "Het apparaat heeft een volledig aluminium ontwerp dat dun en premium is, met luidsprekers aan de bovenkant en roosters vergelijkbaar met die op een MacBook." Daarnaast beschikt het over diverse poorten, waaronder USB-A en twee USB-C poorten, waardoor het voldoet aan diverse connectiviteitsbehoeften.

Een van de opvallende kenmerken is de speciale ChromeOS functionaliteit die niet te vinden is in andere HP apparaten, waardoor de gebruikerservaring wordt verbeterd met unieke mogelijkheden. Ondanks zijn sterke punten heeft de HP Chromebook x360 14 ook beperkingen, zoals benadrukt door RTINGS. Het scherm mist helderheid en heeft moeite met reflecties, terwijl de webcam en luidsprekers mogelijk niet voldoen aan de verwachtingen van multimedia-liefhebbers. Desondanks compenseert het met een batterijduur van meer dan acht uur, waardoor het geschikt is voor onderweg en schoolgerelateerde taken. RTINGS geeft ook aan dat het geschikt is voor zakelijk gebruik vanwege de goede draagbaarheid, een goed gebouwd toetsenbord en touchpad, hoewel de beperkte poortselectie en webcamproblemen erkende nadelen zijn.

De review van The Verge suggereert dat de HP Chromebook x360 14 een opstap is naar toekomstige grootsheid, waarbij wordt gehint naar zijn potentieel voor verbetering in toekomstige modellen. Ondanks dit blijft het een concurrerende optie op de Chromebook-markt, vooral voor gebruikers die een premium design en veelzijdige functionaliteit zoeken. Terwijl het blijft evolueren, heeft HP de mogelijkheid om de huidige beperkingen van het model aan te pakken en zijn prestaties en functies verder te verbeteren.

In vergelijking met andere Chromebooks valt de HP Chromebook x360 14 op met zijn premium design, speciale ChromeOS functies en veelzijdige 2-in-1 functionaliteit. Hoewel het misschien niet de beste keuze is voor gaming of veeleisende multimediataken, maken zijn draagbaarheid, solide bouwkwaliteit en unieke ChromeOS mogelijkheden het een overtuigende optie voor gebruikers die zich richten op productiviteit en veelzijdigheid.

Samengevat biedt de HP Chromebook x360 14 een premium design en veelzijdige functionaliteit, waardoor het een sterke concurrent is op de Chromebook-markt. Zijn speciale ChromeOS functies en draagbaarheid zijn geschikt voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbaar en flexibel apparaat voor dagelijkse taken. Hoewel het beperkingen heeft op het gebied van schermhelderheid en multimediaprestaties, biedt het totale pakket een overtuigende optie voor degenen die een premium Chromebook-ervaring zoeken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Mediamarkt.nl

Online op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Morgen bezorgd.

Bekijk prijs

5. Acer Chromebook Spin 514 (2022)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Acer Chromebook Spin 514 (2022)

 • list plusGeweldige prestaties voor een redelijke prijs
 • list plusStevige volledig aluminium behuizing en MIL-STD-810H militaire duurzaamheid
 • list plusSolide connectiviteit met USB-C poorten, USB-A poort, optionele HDMI poort, en ondersteuning voor Wi-Fi 6 en Bluetooth

Nadelen Acer Chromebook Spin 514 (2022)

 • list plusIets verouderde uitstraling met een scherm-tot-behuizing verhouding van 78% en een dikkere bovenste rand
 • list plusBatterijduur is redelijk maar niet bijzonder indrukwekkend in vergelijking met andere vergelijkbare Chromebooks
 • list plusKan duurdere opties niet overtreffen, wat verwaarloosbaar is voor niet-technische gebruikers

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.93
Functionaliteit
8.06
Gebruiksgemak
8.66
De Acer Chromebook Spin 514 (2022) heeft een grote impact gemaakt in de Chromebook-markt, met geweldige prestaties voor een redelijke prijs. TechRadar merkt op dat het goed concurreert met duurdere modellen, met essentiële maar goed geïmplementeerde functies zoals een 14-inch 1080p Corning Gorilla Glass-display en een 1080p webcam. Het stevige volledig aluminium chassis, MIL-STD-810H militaire duurzaamheid en solide connectiviteit met USB-C-poorten, een USB-A-poort, optionele HDMI-poort en ondersteuning voor Wi-Fi 6 en Bluetooth maken het een reisvriendelijk en veelzijdig apparaat.

Aangedreven door een acht-core, 16-thread AMD Ryzen 7 5825C-processor en uitgerust met 8 GB RAM (uitbreidbaar tot 16 GB), levert de Chromebook snelle en responsieve prestaties voor multitasking en Android-apps. Digital Trends merkt echter op dat het ontwerp een ietwat verouderde uitstraling heeft met een scherm-tot-behuizing-verhouding van 78% en een dikkere bovenste rand. De batterijduur, tot 10 uur beloofd, is redelijk maar niet bijzonder indrukwekkend in vergelijking met andere vergelijkbare Chromebooks.

De Chromebook Spin 514 (2022) is aanbevolen voor een breed scala aan gebruikers, waaronder professionals, casual gebruikers en studenten, dankzij zijn sterke prestaties en verschillende configuraties. Het is goed geschikt voor schoolgebruik vanwege zijn stevige bouw, dunne en lichte ontwerp, batterijduur van de hele dag en scherp display. Daarnaast biedt het draagbaarheid, een lange batterijduur, een scherp display en een uitstekende webcam, waardoor het goed geschikt is voor zakelijk gebruik.

In vergelijking met de Acer Chromebook Spin 714 biedt de Spin 514 (2022) indrukwekkende prestaties tegen een toegankelijkere prijs, wat een breder scala aan gebruikers aanspreekt. Het kan echter niet op tegen duurdere opties, wat verwaarloosbaar is voor niet-technische gebruikers. Aan de andere kant is de Spin 714 goed geschikt voor schoolgebruik vanwege de bouw, batterijduur en display, hoewel het misschien niet ideaal is voor veeleisende toepassingen of gaming. De Spin 514 (2022) lijkt een voorsprong te hebben in prestaties en waarde, waardoor het een veelzijdige en kosteneffectieve optie is voor verschillende gebruikersscenario's.

Samenvattend is de Acer Chromebook Spin 514 (2022) een overtuigende optie op de markt voor Chromebooks, met sterke prestaties, een duurzaam ontwerp en veelzijdig gebruik. Hoewel het misschien kleine nadelen heeft op het gebied van batterijduur en displayontwerp, maken de algehele waarde en prestaties het een competitieve keuze voor professionals, studenten en casual gebruikers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

6. HP Dragonfly Pro Chromebook

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen HP Dragonfly Pro Chromebook

 • list plusStevige constructie met magnesium-aluminium behuizing
 • list plusLevendig 14-inch scherm met helderheid van 1.200 nits
 • list plusComfortabel toetsenbord met RGB-verlichting
 • list plus8-megapixel webcam voor scherpe beelden

Nadelen HP Dragonfly Pro Chromebook

 • list plusGewicht van 3,4 pond kan draagbaarheid beïnvloeden
 • list plusGebruikt vorige generatie Intel-silicium, mogelijk invloed op prestaties
 • list plusBeperkte app-ecosystemen en professionele softwarecompatibiliteit van Chrome OS

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.39
Functionaliteit
8.44
Gebruiksgemak
7.53
De HP Dragonfly Pro Chromebook is een premium apparaat met een prachtige behuizing en een opvallend 14-inch display met een helderheid van 1.200 nits. De magnesium-aluminium behuizing straalt stevigheid uit en het toetsenbord, met accenten van RGB-verlichting, biedt comfortabel typen. De 8-megapixel webcam maakt scherpe beelden, perfect voor professioneel gebruik. Wel weegt hij 3,4 pond, wat een nadeel kan zijn voor gebruikers die draagbaarheid belangrijk vinden. Daarnaast ontbreekt een pen en maakt hij gebruik van Intel-silicium van vorige generaties, wat mogelijk invloed heeft op de prestaties. De Chromebook is vooral geschikt voor professioneel gebruik, met name voor freelancers die veel werken in de cloud, hoewel de premium prijs hem in concurrentie brengt met de MacBook Air en Dell XPS 13.

Volgens TechRadar is de Dragonfly Pro Chromebook ontworpen voor professionals die sterk afhankelijk zijn van cloudgebaseerde software. Het is echter belangrijk op te merken dat Chrome OS mogelijk nog niet kan tippen aan de app-ecosystemen en professionele softwarecompatibiliteit van Windows of macOS, waardoor zijn bruikbaarheid voor een breder publiek mogelijk beperkt is. Ondanks zijn premium prijs kunnen de mogelijkheden van de Chromebook aantrekkelijk zijn voor een specifieke niche, waarbij de voorkeur van de gebruiker voor een Chromebook boven andere opties van groot belang is. The Verge bevestigt deze gedachte, waarbij opgemerkt wordt dat, hoewel het apparaat een aantrekkelijk ontwerp en een indrukwekkend scherm heeft, de batterijduur, het gewicht en de connectiviteitsproblemen afbreuk doen aan zijn algemene aantrekkingskracht. CNET benadrukt de indrukwekkende kenmerken, het strakke ontwerp en het comfortabele toetsenbord van het product, maar merkt op dat het gewicht en het ontbreken van een pen nadelen zijn.

In vergelijking met zijn concurrenten springt de Dragonfly Pro Chromebook eruit door zijn premium bouwkwaliteit, uitzonderlijke display en focus op professioneel gebruik. Maar de beperkingen in batterijduur, gewicht en connectiviteit, evenals de zich ontwikkelende aard van Chrome OS in professionele omgevingen, kunnen uitdagingen vormen voor een breder publiek. Met een premium prijs plaatst hij zich in concurrentie met gerenommeerde laptops zoals de MacBook Air en Dell XPS 13, wat zijn premium positie op de markt benadrukt.

Al met al schittert de HP Dragonfly Pro Chromebook als een premium Chromebook voor professionals die sterk afhankelijk zijn van cloudgebaseerde tools. Zijn opvallende kenmerken omvatten een stevige behuizing, een levendig display en een comfortabel toetsenbord. Toch kunnen zijn gewicht, prestatiebeperkingen en de zich ontwikkelende aard van Chrome OS zijn aantrekkingskracht beperken. Hoewel het misschien niet de beste budgetoptie is, biedt het een aantrekkelijke keuze voor professionals die op zoek zijn naar een premium Chromebook-ervaring.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

7. Acer Chromebook Spin 714 (2023)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.5
Functionaliteit
7.61
Gebruiksgemak
7.93
Acer Chromebook Enterprise Spin 714 CP714-1WN-32N7. Type product: Chromebook, Vormfactor: Convertible (Map). Processorfamilie: Intel® Core™ i3, Processormodel: i3-1215U. Beeldschermdiagonaal: 35,6 cm (14"), HD type: Full HD, Resolutie: 1920 x 1080 Pixels, Touchscreen. Intern geheugen: 8 GB, Intern geheugentype: LPDDR4x-SDRAM. Totale opslagcapaciteit: 128 GB, Opslagmedia: SSD. On-board graphics adapter model: Intel® UHD Graphics. Inclusief besturingssysteem: ChromeOS voor ondernemingen. Kleur van het product: Grijs Chromebook Convertible (Map) Grijs Chromebook Convertible (Map) Grijs Touchscreen 35,6 cm (14") Full HD 1920 x 1080 Pixels IPS LED backlight 16:9 8 GB LPDDR4x-SDRAM 128 GB SSD Intel® UHD Graphics Wi-Fi 6E (802.11ax) Bluetooth 5.2 Lithium-Ion (Li-Ion) 56 Wh 10 uur 65 W ChromeOS voor ondernemingen Chromebook Convertible (Map) Grijs Intel® Core™ i3 i3-1215U Intel® Core™ i3 i3-1215U Touchscreen 35,6 cm (14") Full HD 1920 x 1080 Pixels IPS LED backlight 16:9 Touchscreen 35,6 cm (14") Full HD 1920 x 1080 Pixels IPS LED backlight 16:9 8 GB LPDDR4x-SDRAM 8 GB LPDDR4x-SDRAM 128 GB SSD 128 GB SSD Intel® UHD Graphics Intel® UHD Graphics Wi-Fi 6E (802.11ax) Bluetooth 5.2 Wi-Fi 6E (802.11ax) Bluetooth 5.2 Lithium-Ion (Li-Ion) 56 Wh 10 uur 65 W Lithium-Ion (Li-Ion) 56 Wh 10 uur 65 W ChromeOS voor ondernemingen ChromeOS voor ondernemingen

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

8. Business Chromebook

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Business Chromebook

 • list plusStevige constructie
 • list plusUitzonderlijke batterijduur
 • list plusScherp display

Nadelen Business Chromebook

 • list plusBeperkte beschikbaarheid (uit productie)

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.26
Functionaliteit
7.3
Gebruiksgemak
7.46
Ik ben dol op de Acer Chromebook Spin 714 (2022). Met zijn robuuste bouw, uitzonderlijke batterijduur, scherp display, comfortabel toetsenbord en Wi-Fi 6E connectiviteit biedt deze Chromebook echt waar voor je geld. Ik ben ook dol op de peninvoer en de goede webcam. Hoewel deze versie niet meer beschikbaar is, zet de nieuwe 2023-versie de erfenis voort. Recensenten prijzen de Lenovo IdeaPad Slim 3i Chromebook 14 (2023) als de beste budgetkeuze, met een goed ontwerp, 1080p touch-gevoelig IPS-paneel en uitstekende batterijduur. Voor wie op zoek is naar een betaalbare optie, wordt de Acer Chromebook 315 (2020) geprezen voor basis taken, een volledig toetsenbord en een lange batterijduur. Als "de beste Chromebook voor zaken", maakt de HP Elite Dragonfly Chromebook indruk met zijn militaire duurzaamheid en hoge prestaties, en biedt het een overtuigend alternatief voor Windows- of macOS-laptops. De Acer Chromebook 514 wordt ook geprezen om zijn uitzonderlijke batterijduur, waardoor het ideaal is voor langdurig gebruik.

De evolutie van de Chromebook is duidelijk te zien in de Acer Chromebook Spin 714 (2022), die verbeterde connectiviteit biedt met Wi-Fi 6E, waardoor het toekomstbestendig is. De toevoeging van peninvoer en een goede webcam onderscheidt het van zijn voorgangers en verbetert de functionaliteit voor creatief en professioneel gebruik. Met zijn lange batterijduur en stevige bouw overtreft het andere modellen en biedt het een naadloze gebruikerservaring. De Lenovo IdeaPad Slim 3i Chromebook 14 (2023) richt zich op prijsbewuste consumenten en biedt een goed ontwerp en een hoogwaardig display tegen een betaalbare prijs. Zijn uitstekende batterijduur maakt het een uitstekende keuze voor productiviteit onderweg.

In vergelijking met andere Chromebooks blinkt de Acer Chromebook Spin 714 (2022) uit in zijn robuuste bouw, lange batterijduur en scherp display, waardoor het een topkeuze is voor professionals en creatievelingen. De Lenovo IdeaPad Slim 3i Chromebook 14 (2023) springt eruit als de beste budgetoptie, met een goed ontwerp en uitstekende batterijduur tegen een betaalbare prijs. In het zakelijke landschap neemt de HP Elite Dragonfly Chromebook de leiding met zijn militaire duurzaamheid en hoge prestaties, en biedt het een sterk alternatief voor traditionele besturingssystemen.

De Acer Chromebook Spin 714 (2022) en HP Elite Dragonfly Chromebook schitteren met hun uitzonderlijke bouwkwaliteit en prestaties, waardoor ze ideaal zijn voor professionals en bedrijven. De beperkte beschikbaarheid van de Acer Chromebook Spin 714 (2022) moet echter in overweging worden genomen, aangezien deze is stopgezet. Aan de andere kant biedt de Lenovo IdeaPad Slim 3i Chromebook 14 (2023) een indrukwekkende budgetoptie, met uitmuntend ontwerp en batterijduur. Als "de beste Chromebook voor zaken" steekt de HP Elite Dragonfly Chromebook uit met zijn militaire duurzaamheid en hoge prestaties, en biedt het een overtuigend alternatief voor traditionele besturingssystemen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

2 - 3 weken

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Last year’s best Chromebook

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

6.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.31
Functionaliteit
7.32
Gebruiksgemak
6.4
THE NUMBER ONE BESTSELLER After the #1 bestseller One Day with You, comes One Year After You Twenty-four hours. Four shocking secrets. One tumultuous tale of love, loss and second chances.

One year ago today, Tress Walker’s husband was killed in a car accident, on a trip with his secret mistress whilst Tress gave birth to their son. But as time moves on, Tress has to choose whether to protect her fragile heart or open it to love again.

Noah Clark was equally devastated to discover his wife and his best friend were having an affair. Now the love of his life is asking for a second chance. But can there ever be a way back once the trust is broken?

For forty years, the fabulous Odette Devine has been a beloved actress on a Scottish TV show. Today she is broken, betrayed, and desperate to find out if this is her payback for a lie she told four decades ago. Noah’s sister Keli Clark has recently been ghosted by the man she loves. When a message from a complete stranger reveals the reason why, Keli will have to decide whether to forgive, forget, or make sure he pays.

Praise for Shari Low

‘I’d forgotten how enjoyable it is to read a Shari Low book but My One Month Marriage reminded me of the fun to be had in her words...funny, warm and insightful’ Dorothy Koomson

'Great fun from start to finish' Jenny Colgan

'There are only two words for Shari Low: utterly hilarious. I laughed like a drain' Carmen Reid

'One of the funniest books I've ever read!' Marisa Mackle

'More fun than a girl’s night out!'OK! Magazine

'A brilliant, light comical read with some fabulous twists and turns' Bookbag

'A thrilling page turner that grabs your attention from the off. Highly recommended' The Sun

'Totally captivating and it felt like I'd lost a new best friend when it came to the end' Closer Magazine

'Touching stuff' Heat

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Direct beschikbaar

Bekijk prijs

10. OLED Chromebook

Loading ...

Voordelen OLED Chromebook

 • list plusUitstekend OLED-scherm met rijke, levensechte kleuren en diepe contrasten
 • list plusUitzonderlijke batterijduur voor langdurig gebruik zonder frequent opladen
 • list plusWi-Fi 6E draadloze connectiviteit voor naadloze en snelle internetverbindingen

Nadelen OLED Chromebook

 • list plusBeschikbaarheid kan beperkt zijn vanwege stopzetting
 • list plusPrijzen kunnen een factor zijn voor prijsbewuste consumenten

Beoordeling

6.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.81
Functionaliteit
6.07
Gebruiksgemak
6.71
Ik ben enthousiast over de OLED Chromebook, een indrukwekkende toevoeging aan de Chromebook-lijn die een premium ervaring biedt tegen een betaalbare prijs. Het heldere OLED-scherm, uitzonderlijke batterijduur, comfortabele toetsenbord en Wi-Fi 6E draadloze connectiviteit maken het een topkeuze in de markt. De Acer Chromebook Spin 714 (2022) wordt geprezen om zijn stevige bouw, lange batterijduur en scherp display, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbaar en hoog presterend apparaat. Bovendien zorgt de Wi-Fi 6E voor naadloze connectiviteit, wat het onderscheidt van veel concurrenten op de markt.

Volgens Alex Wawrolast van Tom's Guide wordt de Samsung Galaxy Chromebook 2 erkend als de beste Chromebook, met een prachtig QLED-touchscreen en fatsoenlijke luidsprekers. Echter, het gebruik van OLED-technologie voor het display geeft de OLED Chromebook een voorsprong, met rijke, levensechte kleuren en diepe contrasten die de algehele kijkervaring verbeteren. Het OLED-display is een opvallende functie die deze Chromebook onderscheidt en het tot een topkeuze maakt voor degenen die uitzonderlijke visuele kwaliteit waarderen in hun apparaten.

In vergelijking met zijn tegenhangers plaatsen de belangrijkste kenmerken en voordelen van de OLED Chromebook het prominent op de markt. De Lenovo IdeaPad Slim 3i Chromebook 14 (2023) wordt geprezen als de beste budgetkeuze, met een redelijk goed gebouwd ontwerp en een 1080p touch-gevoelig IPS-paneel. Echter, het OLED-display van de OLED Chromebook overtreft de concurrentie, met superieure beeldkwaliteit en een meeslepende kijkervaring. Bovendien verbetert de Wi-Fi 6E draadloze connectiviteit van de OLED Chromebook verder de prestaties, waardoor het een opvallende keuze is voor gebruikers die naadloze en snelle internetverbindingen prioriteren.

De belangrijkste gebruiksscenario's voor de OLED Chromebook omvatten alledaagse computertaken, multimediaconsumptie en productiviteit, allemaal versterkt door zijn prachtige display en betrouwbare prestaties. Het blinkt uit als een veelzijdig apparaat geschikt voor een breed scala aan gebruikers, van studenten tot professionals, met een uitzonderlijke visuele ervaring en betrouwbare functionaliteit.

Terwijl de OLED Chromebook uitblinkt in beeldkwaliteit en prestaties, kunnen mogelijke beperkingen de beschikbaarheid en prijs zijn. Zo kan de beschikbaarheid beperkt zijn vanwege zijn stopgezette status, en de prijs kan een factor zijn voor prijsbewuste consumenten. Desalniettemin, voor gebruikers die een premium Chromebook-ervaring zoeken met de nadruk op uitzonderlijke beeldkwaliteit en betrouwbare prestaties, is de OLED Chromebook een aantrekkelijke keuze.

Kortom, de OLED Chromebook onderscheidt zich in de Chromebook-markt met zijn uitstekende OLED-display, lange batterijduur en Wi-Fi 6E draadloze connectiviteit, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor gebruikers die visuele kwaliteit en naadloze prestaties prioriteren in hun computers. Zijn uitzonderlijke displaytechnologie en betrouwbare prestaties positioneren het als een topconcurrent in de categorie Chromebooks.

Verkrijgbaar bij:

hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Chromebooks. Er zijn immers 1297 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!