Wat is de beste Ram Geheugen van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 21 juli, 2024

Het kopen van een goede Ram Geheugen is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste Ram Geheugen van 2024? Na het testen van 791 Ram Geheugen kwam de G.Skill Trident Z RGB als beste uit onze Ram Geheugen-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Ram Geheugen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Ram Geheugen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Ram Geheugen-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Ram Geheugen

1Score: 9.8
G.Skill Trident Z RGB
G.Skill Trident Z RGB
G.Skill
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Corsair Dominator Platinum RGB 32GB
Corsair Dominator Platinum RGB 32GB
Corsair
Ga naar laagste prijs
3Score: 8.9
Crucial Ballistix Tactical Tracer RGB
Aanpasbare RGB-verlichting
Crucial Ballistix Tactical Tracer RGB
Crucial
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.4
Corsair Vengeance RGB Pro 16GB
Betaalbare RGB-geheugenoptie
Corsair Vengeance RGB Pro 16GB
Corsair
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.1
HyperX Fury HX426C16FB3/8
HyperX Fury HX426C16FB3/8
HyperX
Ga naar laagste prijs
6Score: 7.6
HyperX Fury RGB RAM
HyperX Fury RGB RAM
HyperX
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.1
Crucial Ballistix 16GB
Crucial Ballistix 16GB
Crucial
Ga naar laagste prijs
8Score: 6.7
GIGABYTE AORUS RGB RAM
GIGABYTE AORUS RGB RAM
GIGABYTE
Ga naar laagste prijs
9Score: 6.2
Kingston FURY Beast White RGB
Kingston FURY Beast White RGB
Kingston
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Ram Geheugen Koopgids

RAM-geheugen is een van de eenvoudigste en goedkoopste oplossingen om de snelheid van je computer of laptop te verhogen, maar het vergt enige kennis. Lees hier hoe je de beste aankoop maakt die past bij jou setup!

Technische specificaties van RAM-geheugen

Als het gaat om het kopen van RAM-geheugen, zijn er verschillende technische specificaties waarmee je rekening moet houden. Een paar belangrijke specificaties zijn kloksnelheid, CAS-latency en voltage.

De kloksnelheid, ook wel bekend als de geheugensnelheid, verwijst naar de snelheid waarmee het RAM-geheugen gegevens kan overdragen. Dit wordt gemeten in megahertz (MHz). Over het algemeen geldt: hoe hoger de kloksnelheid, hoe beter de prestaties van je computer. Het is echter wel belangrijk om te zorgen dat de kloksnelheid van het RAM-geheugen compatibel is met jouw moederbord.

CAS-latency verwijst naar de vertragingstijd tussen het moment waarop de RAM-geheugencontroller een verzoek om gegevens doet en het moment waarop de gegevens daadwerkelijk beschikbaar zijn. Hoe lager de CAS-latency, hoe sneller het RAM-geheugen kan reageren en gegevens kan leveren. Dit kan resulteren in betere prestaties van je computer.

Het voltage van het RAM-geheugen geeft aan hoeveel stroom het nodig heeft om te werken. Meestal is dit 1,5 volt voor DDR3-geheugen en 1,35 volt voor DDR4-geheugen. Het is belangrijk om te zorgen dat het voltage van het RAM-geheugen compatibel is met je moederbord en dat je niet te veel of te weinig voltage gebruikt.

Over het algemeen geldt dat het kopen van RAM-geheugen met hogere specificaties (zoals hogere kloksnelheid en lagere CAS-latency) kan resulteren in betere prestaties van je computer, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het RAM-geheugen compatibel is met je systeem en dat je niet te veel betaalt voor specificaties die je niet nodig hebt.

Hoeveel RAM-geheugen heb ik nodig?

Ten eerste is het belangrijk om te weten wat je van plan bent om te doen met je computer. Als je bijvoorbeeld van plan bent om grafisch intensieve games te spelen of zware video- of fotobewerkingssoftware te gebruiken, heb je meer RAM-geheugen nodig dan wanneer je alleen maar wat e-mails wilt versturen en op internet wilt surfen. Over het algemeen geldt dat 8 GB RAM-geheugen voldoende is voor de meeste dagelijkse taken, terwijl 16 GB of meer aanbevolen is voor zwaardere toepassingen.

Ten tweede is het belangrijk om te weten hoeveel RAM-geheugen je computer kan ondersteunen. Dit hangt af van het type moederbord en de processor die je gebruikt. Je kunt de handleiding van je moederbord raadplegen of online zoeken om te zien wat de maximale hoeveelheid RAM-geheugen is die je systeem ondersteunt.

Als je niet zeker weet hoeveel RAM-geheugen je nodig hebt of welke capaciteit je computer aankan, kun je het beste online zoeken naar de systeemvereisten van de software die je wilt gebruiken of contact opnemen met de klantenservice van de fabrikant van jouw computer. 

Combineren van RAM-modellen

Het is in principe mogelijk om verschillende merken en modellen RAM-geheugen te combineren en te gebruiken, maar het kan soms problemen opleveren. Het is daarom over het algemeen beter om alles van hetzelfde merk en model te kopen als je je RAM-geheugen wilt upgraden.

Het combineren van verschillende merken en modellen RAM-geheugen kan tot prestatievermindering of stabiliteitsproblemen leiden. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als de kloksnelheid of timings van de verschillende RAM-modules niet overeenkomen. Het is daarom aan te raden om bij het upgraden van het RAM-geheugen zoveel mogelijk dezelfde specificaties te gebruiken als het geheugen dat al in je computer aanwezig is.

Als je toch besluit om verschillende merken en modellen RAM-geheugen te combineren, is het belangrijk om te controleren of de kloksnelheid en timings van de verschillende modules overeenkomen. Je kunt hiervoor een programma zoals CPU-Z gebruiken om de specificaties van het RAM-geheugen te controleren.

Aanbieders

Er zijn verschillende merken die betrouwbaar RAM-geheugen aanbieden. Een paar bekende merken zijn Corsair, Kingston, G.Skill, Crucial en HyperX.

Welk model RAM-geheugen het geschiktst is voor je computer hangt af van je behoeften en de specificaties van je moederbord. Het is belangrijk om te controleren welk type geheugen je moederbord ondersteunt en welke maximale capaciteit het ondersteunt. Ook is het van belang om te kijken naar de kloksnelheid, timings en de hoeveelheid RAM die je nodig hebt.

Als je niet zeker weet welk model RAM-geheugen het geschiktst is voor je computer, kun je het beste de specificaties van je moederbord opzoeken en de aanbevelingen van de fabrikant volgen. 

hero illustration

Hoe testen we Ram Geheugen?

Om de beste Ram Geheugen te bepalen, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Ram Geheugen-test hebben we 791 Ram Geheugen geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Ram Geheugen-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Ram Geheugen-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Ram Geheugen-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van de beste Ram Geheugen in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 791 Ram Geheugen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste Ram Geheugen op een rij

1. G.Skill Trident Z RGB

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen G.Skill Trident Z RGB

 • list plusUitzonderlijke prestaties

Nadelen G.Skill Trident Z RGB

 • list plusPremium kosten door luxe LED's
 • list plusMogelijke overkill voor gebruikers die geen uitgebreide overklokcapaciteiten nodig hebben
 • list plusUitdagingen bij het handhaven van de voorraadniveaus

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.37
Functionaliteit
9.51
Gebruiksgemak
10
Als ik kijk naar het G.Skill Trident Z RGB DDR4-3600 RAM-geheugen, zie ik meteen waarom het zo'n opvallend product is in zijn categorie. Het staat bekend om zijn uitzonderlijke prestaties en verbluffende RGB-verlichting. Met het modelnummer F4-3600C16Q-32GTZR heeft deze geheugenmodule indrukwekkende specificaties, waaronder een datasnelheid van 3600, een lage latentie van C16 en een capaciteit van 32GB. Het wordt geprezen om zijn snelle timing, die bepaalde concurrenten overtreft en zelfs de klassieke DDR3-1600 CAS 7-standaard voorbijstreeft. De RGB-verlichting, te bedienen via de Asus' Aura-applicatie en G.Skill's Trident Z RGB Control-software, voegt een visueel aantrekkelijk element toe aan elke build. 😍

Volgens Tom's Hardware biedt de Trident Z RGB DDR4-3600 opmerkelijke prestaties en waarde. Ondanks de zware concurrentie, schittert het in het verminderen van latentie en ondersteunt het DDR4-2400 CAS 10, waardoor het een van de snelste geheugenkits is die getest zijn. De review merkt verder op dat het uitstekende waar voor je geld biedt, vooral voor RGB-liefhebbers, omdat het concurrerend geprijsd is en sommige niet-RGB-alternatieven overtreft. Het op peil houden van de voorraad is echter een uitdaging geweest voor G.Skill, wat wijst op zijn populariteit en vraag op de markt.

Daarnaast concurreert de Trident Z RGB DDR4-3600 gunstig met andere geheugenkits, maar valt op door zijn programmeerbare LED's, ook al gaat dit gepaard met een hogere kostprijs. De PC Gamer-review benadrukt zijn veelzijdigheid voor high-end gaming rigs, omdat het de zeer gewaardeerde Samsung B-Die IC bevat, waardoor potentiële overclocking mogelijk is boven de gespecificeerde specificatie. De kit bereikte indrukwekkend DDR4-4400 op standaard 1.5v zonder verhoging van de spanning, waardoor het ideaal is voor gamers en overklokkers die top-prestaties zoeken. Het wordt echter opgemerkt dat voor gebruikers die geen uitgebreide overklokcapaciteiten nodig hebben, fatsoenlijke 3200 MHz-kits nog steeds uitstekende gamingprestaties kunnen bieden.

In vergelijking met zijn tegenhangers komt de G.Skill Trident Z RGB DDR4-3600 naar voren als een topkeuze voor liefhebbers die een balans zoeken tussen prestaties en esthetiek. Het concurreert fel op het gebied van prestaties per dollar met andere geheugenmodules, ook al zijn sommige misschien scherper geprijsd. Zijn kracht ligt in zijn verbluffende RGB-verlichting, lage latentie en overklokpotentieel, waardoor het een overtuigende keuze is voor degenen die hun game-ervaring willen verbeteren of een hoogwaardig systeem willen bouwen.

Zoals bij elk product heeft de Trident Z RGB DDR4-3600 een paar beperkingen, zoals de hogere kosten vanwege de fancy LED's, en het potentieel overbodig zijn voor gebruikers die geen uitgebreide overklokcapaciteiten nodig hebben. Echter, zijn indrukwekkende prestaties, prachtige esthetiek en concurrerende prijs maken het een uitstekende keuze voor liefhebbers en gamers die op zoek zijn naar topkwaliteit RAM-geheugen.

Al met al steekt het G.Skill Trident Z RGB DDR4-3600 RAM-geheugen uit als een eersteklas product in zijn categorie, met een overtuigende mix van prestaties, esthetiek en waarde, waardoor het de beste RAM-geheugen is voor liefhebbers en gamers die hun systeemcapaciteiten willen verbeteren.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 5 tot 7 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

2. Corsair Dominator Platinum RGB 32GB

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Corsair Dominator Platinum RGB 32GB

 • list plusUitzonderlijke prestaties en esthetiek

Nadelen Corsair Dominator Platinum RGB 32GB

 • list plusUitdagingen met overklokken en moederbordcompatibiliteit
 • list plusPremium prijsniveau

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.06
Functionaliteit
9.89
Gebruiksgemak
9.4
Hey daar! Ik ben de Corsair Dominator Platinum RGB 32GB RAM module. Ik ben een krachtige geheugenkit die lof heeft ontvangen vanwege mijn uitzonderlijke prestaties en prachtige uiterlijk. TechRadar raadt me sterk aan vanwege mijn compatibiliteit en prestaties, waardoor ik ideaal ben voor midrange tot premium builds. Ik kan op topsnelheid draaien op verschillende moederbordconfiguraties en presteer net zo goed als andere top DDR5 RAM kits, maar ik verbruik minder stroom. Mijn aanpasbare RGB-verlichting en warmteverspreiding maken me echt opvallend, waardoor ik een geweldige keuze ben voor gebruikers die zowel prestaties als uiterlijk belangrijk vinden.

Mijn DDR5-6600 C32 versie wordt specifiek geprezen om zijn hoge prestaties, met meer dan 140.000 punten in compressiewerkbelastingen en topprestaties in applicaties. Er zijn echter zorgen over overklokken voorbij DDR5-6600, met stabiliteitsproblemen ondanks pogingen om timings te versoepelen. Dit is een gebied waar ik kan worden verbeterd. Toch zetten mijn specificaties, waaronder 32-39-39-76 primaire timings, 1.40 voltage en levenslange garantie, mij neer als een toonaangevende performer in het DDR5 landschap, zoals benadrukt door Tom's Hardware.

Mijn prestaties kunnen variëren op basis van het moederbord, de processor en de systeemconfiguratie, zoals benadrukt door TechRadar. Bovendien benadrukt de review van de Corsair Dominator Platinum RGB DDR5-6400 C38 2x16GB dat mijn ruime timings mijn prestaties beperken. Desondanks concurreer ik nauw met mijn rivalen in benchmarks en excelleer ik in Adobe Lightroom en Premiere taken, waardoor mijn kracht in specifieke toepassingen wordt benadrukt ondanks mijn beperkingen.

In tegenstelling tot mijn DDR5-versie, presteerde de Corsair Dominator Platinum RGB DDR4-3200 C16 4x8GB geheugenkit, terwijl esthetisch aantrekkelijk, ondermaats in algemene en gameprestaties op een Intel testsysteem, zoals opgemerkt door Tom's Hardware. Ondanks dit, liet ik verbetering zien op een AMD testplatform, waar ik opklom naar de tweede plaats in RAM-benchmarks. Mijn worstelingen met overklokken en latentieafstemming op het Intel-systeem benadrukken de vooruitgang die is geboekt in de nieuwere DDR5-versie, waarmee de superioriteit van de DDR5-variant in prestaties en efficiëntie wordt bevestigd.

In vergelijking met mijn DDR4-voorganger, valt de DDR5-versie van de Corsair Dominator Platinum RGB RAM op vanwege mijn verbeterde prestaties, lagere stroomverbruik en verbeterde compatibiliteit op verschillende moederbordconfiguraties. Ik adresseer de beperkingen van mijn eerdere versie en bied gebruikers een overtuigende optie voor een hoogwaardige RAM-kit met aanpasbare RGB-verlichting en efficiënte warmteverspreiding.

Kortom, de Corsair Dominator Platinum RGB 32GB RAM-kit schittert als een topperformer in het DDR5-landschap, uitblinkend in specifieke toepassingen en indrukwekkende prestatiecijfers. Mijn uiterlijk, compatibiliteit en energiezuinigheid maken me tot een ideale keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een premium RAM-oplossing. Echter, de uitdagingen met overklokken en moederbordcompatibiliteit, evenals de premium prijs, kunnen overwegingen zijn voor gebruikers met specifieke eisen. Desalniettemin, voor degenen die topprestaties en esthetiek als prioriteit hebben, is de Corsair Dominator Platinum RGB DDR5 RAM-kit een overtuigende optie. 😉

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

3. Aanpasbare RGB-verlichting: Crucial Ballistix Tactical Tracer RGB

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Crucial Ballistix Tactical Tracer RGB

 • list plusAanpasbare RGB-verlichting voor visueel opvallende builds
 • list plusHoge prestaties en overklokcapaciteiten
 • list plusCompatibiliteit met oudere of langzamere moederborden

Nadelen Crucial Ballistix Tactical Tracer RGB

 • list plusRelatief hogere prijs in vergelijking met niet-RGB-alternatieven

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.46
Functionaliteit
8.91
Gebruiksgemak
9.33
Ik ben enthousiast over de Crucial Ballistix Tactical Tracer RGB DDR4-geheugenkit vanwege de aanpasbare RGB-verlichting, waardoor het een topkeuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar een visueel opvallende en hoogwaardige geheugenkit. Met 16 RGB LED's in 8 zones op elk module biedt deze kit uitgebreide aanpassingsmogelijkheden, waardoor gebruikers verbluffende verlichtingspatronen kunnen creëren. Zoals opgemerkt in een recensie: "Het geheugen kan worden aangepast met verschillende verlichtingspatronen en wordt geleverd met een Ballistix M.O.D. Utility voor het controleren van de geheugenprestaties." Het ontwerp heeft een gunmetal grijze geborsteld aluminium heat spreader met een melkwit bovenstuk, wat een strak en modern esthetisch aspect toevoegt aan elke build.

Deze geheugenkit is met name aantrekkelijk voor mensen met oudere of langzamere moederborden, omdat het een goede keuze biedt voor degenen die beperkt zijn tot DDR4-2666 gegevenssnelheden. Zelfs systemen die DDR4-2666 niet volledig ondersteunen kunnen profiteren van dit geheugen, omdat het eenvoudig configureerbaar is met identieke XMP-profielen. Zoals benadrukt in een recensie: "De modules zijn bedekt met een metallic grafietafwerking met RGB-LED-verlichting en worden geleverd met Crucial's levenslange beperkte garantie." Bovendien zijn de overklokcapaciteiten van het geheugen prijzenswaardig, zoals blijkt uit het vermogen van het genoemde MSI Z370 Godlike Gaming-moederbord om passende bandbreedteschaal tijdens het overklokken te behouden.

Een van de belangrijkste onderscheidende kenmerken van het Crucial Ballistix Tactical Tracer RGB DDR4-geheugen is de geavanceerde verlichtingsfuncties. Het geheugen biedt opties voor verschillende lichtbalkontwerpen, waardoor verdere aanpassing mogelijk is, en wordt geleverd met een Ballistix M.O.D. Utility voor het controleren van de geheugenprestaties. Dit niveau van aanpassing en controle over verlichtingseffecten onderscheidt het van andere geheugenkits op de markt.

Wat betreft mogelijke beperkingen zouden sommige gebruikers de prijs van deze geheugenkit relatief hoger kunnen vinden in vergelijking met niet-RGB-alternatieven. Voor gamingliefhebbers en degenen die op zoek zijn naar visueel verbluffende builds, kan de premie voor de aanpasbare RGB-verlichting en hoge prestaties echter goed gerechtvaardigd zijn.

In vergelijking met andere geheugenkits blinkt het Crucial Ballistix Tactical Tracer RGB DDR4-geheugen uit in zijn uitgebreide RGB-verlichtingsaanpassing en hoge prestaties, waardoor het een topkeuze is voor gamingliefhebbers en gebruikers die op zoek zijn naar visueel opvallende componenten voor hun builds. Hoewel er meer budgetvriendelijke opties beschikbaar zijn voor degenen die zich voornamelijk richten op prestaties zonder RGB-verlichting, biedt deze geheugenkit een unieke combinatie van esthetiek en functionaliteit die het onderscheidt op de markt.

Samengevat is het Crucial Ballistix Tactical Tracer RGB DDR4-geheugen een eersteklas keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een geheugenkit met aanpasbare RGB-verlichting en hoge prestaties. De geavanceerde verlichtingsfuncties, overklokcapaciteiten en compatibiliteit met oudere systemen maken het tot een opvallende optie op de markt, ondanks een relatief hogere prijs. Voor gebruikers die hun gamingopstellingen willen verbeteren of visueel verbluffende rigs willen bouwen, is deze geheugenkit een uitstekende investering.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

4. Betaalbare RGB-geheugenoptie: Corsair Vengeance RGB Pro 16GB

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Corsair Vengeance RGB Pro 16GB

 • list plusRobuuste bouw en hoogwaardige componenten voor verbeterde signaalkwaliteit en thermische geleiding.
 • list plusGesynchroniseerde RGB-verlichtingsbediening via CORSAIR iCUE-software voor dynamische multi-zone RGB-verlichting.
 • list plusSterke prestaties in 7-Zip-compressie en gaming, gericht op zowel Intel- als AMD-platforms.

Nadelen Corsair Vengeance RGB Pro 16GB

 • list plusGebrek aan gedetailleerde informatie over overklokken en latentieafstemmingsmogelijkheden in sommige beoordelingen.
 • list plusGemengde prestaties op verschillende platforms, zoals benadrukt door Tom's Hardware.
 • list plusGebruikers moeten rekening houden met specifieke systeemvereisten vanwege variërende prestaties op verschillende platforms.

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.87
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
7.88
Ik ben enthousiast over de Corsair Vengeance RGB Pro 16GB 3600MHz DDR4-geheugenkit, die dynamische en hoogwaardige prestaties biedt voor zowel Intel als AMD platforms. Met uitstekende prestaties in 7-Zip compressie en gaming, en de mogelijkheid tot overklokken, biedt deze geheugenkit een optimale ervaring. De op maat gemaakte prestatie PCB, zorgvuldig gescreende IC's en aluminium warmteverdeler zorgen voor verbeterde signaalkwaliteit en thermische geleiding. Dankzij de XMP 2.0 ondersteuning is de installatie moeiteloos en wordt piekprestatie gegarandeerd op de nieuwste Intel en AMD DDR4 moederborden.

Volgens Tom's Hardware presteert de Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4-3600 C18 2x8GB geheugenkit wisselend op Intel en AMD platforms. Het blinkt uit in 7-Zip compressie en gaming, en biedt dynamische multi-zone RGB-verlichting met de krachtige CORSAIR iCUE-software. De beperkte levenslange garantie en hoge klantbeoordelingen benadrukken de betrouwbaarheid en prestaties van deze geheugenkit.

In vergelijking met andere geheugenkits valt de Corsair Vengeance RGB Pro 16GB 3600MHz DDR4 op vanwege de robuuste bouw, overklokpotentieel en geavanceerde RGB-verlichting. Hoewel het gemengde prestaties op verschillende platforms vertoont, is het een veelzijdige optie voor gebruikers die een balans zoeken tussen productiviteit en gaming.

Al met al is de Corsair Vengeance RGB Pro 16GB 3600MHz DDR4-geheugenkit een solide keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar hoogwaardige prestaties, levendige RGB-verlichting en overklokmogelijkheden. Met sterke klantbeoordelingen en technische capaciteiten is het een veelzijdige optie voor gaming en productiviteitstaken.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

5. HyperX Fury HX426C16FB3/8

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.18
Functionaliteit
8.19
Gebruiksgemak
7.93
HyperX Fury Desktop RAM Module - 8 GB (1 x 8 GB) - DDR4-2666 / PC4-21333 DDR4 SDRAM - CL16 - 1.20 V - Unbuffered - 288-pin - DImm.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

6. HyperX Fury RGB RAM

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

7.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.24
Functionaliteit
8.01
Gebruiksgemak
7.55
Geef je stijl de ruimte. Geef je FURY de ruimte.

HyperX® FURY DDR4 RGB* levert meer prestaties en stijl met snelheden tot 3733MHz**, agressieve vormgeving en RGB-verlichting over de hele lengte van de module voor schitterende, vloeiende effecten. Deze schitterende, voordelige upgrade is beschikbaar in snelheden van 2400MHz-3733MHz, met latency's van CL15-19 en met capaciteiten van 4GB-32GB per module en 16GB-128GB per set. De module biedt automatisch plug-en-play overklokken op 2400MHz en 2666MHz en is geschikt voor zowel Intel XMP als Ryzen. De HyperX FURY DDR4 RGB blijft koel dankzij de stijlvolle, platte warmverspreider. 100% getest op snelheid en geleverd met levenslange garantie voor een gemakkelijke, zorgeloze upgrade van je Intel- of AMD-systeem.

- Schitterende RGB-verlichting met agressieve stijl*
- Gepatenteerde HyperX Infrared Sync-technologie
- Geschikt voor Intel XMP
- Geschikt voor AMD Ryzen
- Snelheden tot 3733MHz en een capaciteit tot 128GB per set
- Plug-en-playfunctionaliteit op 2400MHz en 2666MHz**

* Verlichting is aan te passen met HyperX NGenuity 2-software of met RGB-besturingssoftware van het moederbord. Ondersteuning voor RGB-aanpassing via software van derden kan variëren.

** HyperX Plug N Play-geheugen werkt in DDR4-systemen tot op de snelheid die is toegestaan door het systeem-BIOS van de fabrikant. PnP kan de snelheid van het systeemgeheugen niet sneller maken dan is toegestaan door de fabrikant van de BIOS. HyperX Plug N Play DDR4-producten ondersteunen XMP 2.0-specificaties, zodat overklokken ook kan worden bereikt door het ingebouwde XMP-profiel in te schakelen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. Crucial Ballistix 16GB

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Crucial Ballistix 16GB

 • list plusIndrukwekkende prestaties in productiviteit en gaming benchmarks
 • list plusUitgebreid overklokpotentieel
 • list plusCompatibiliteit met de nieuwste AMD- en Intel-platforms

Nadelen Crucial Ballistix 16GB

 • list plusPrijs kan een nadeel zijn in vergelijking met vergelijkbaar gespecificeerde alternatieven

Beoordeling

7.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.86
Functionaliteit
7.35
Gebruiksgemak
7.15
De Crucial Ballistix 16GB RAM-geheugenserie biedt indrukwekkende prestaties en uitgebreide overklokpotentie, waardoor het een overtuigende keuze is voor zowel productiviteit als gaming. Met de DDR4-3200 C16 2x32GB kit behaalde ik uitstekende prestaties in productiviteit en gaming benchmarks, met de mogelijkheid om stabiliteit te bereiken op DDR4-4200 via overklokken. Volgens Tom's Hardware is "zijn out-of-the-box-prestaties en uitgebreide overklokpotentie een overtuigende keuze." Echter, de prijs vanaf $279,95 wordt genoemd als een nadeel in vergelijking met soortgelijke opties.

De Crucial Ballistix Max RGB DDR4-4000 C18 2x16GB kit vertoonde uitstekende prestaties in Microsoft Office-tests en overtrof concurrenten in gaming benchmarks. Overklokken naar DDR4-4200 vereiste een verhoging van de spanning naar 1.45V en timing aanpassing, waarmee het zijn potentieel voor enthousiastelingen toonde. Ondanks dat het als laatste eindigde in CPU-prestaties op zowel Intel als AMD platforms, excelleerde het in specifieke taken, zoals opgemerkt door Tom's Hardware: "Het leverde de beste prestaties in Cinebench R20, HandBrake x265 en 7-Zip decompressietaken."

Het Crucial Ballistix 3000 MHz DDR4 DRAM Desktop Gaming Memory Kit 16GB (8GBx2) CL15 ontving een hoge klantbeoordeling van 4,7 van de 5 sterren uit 859 recensies op Amazon. Ontworpen voor de nieuwste AMD en Intel platforms, biedt het XMP 2.0 ondersteuning voor automatisch overklokken of draaien op JEDEC standaard profielen. Met een concurrerende prijs van $69,99 is het een aantrekkelijke optie voor gamers en prestatie-enthousiastelingen. Zijn moderne aluminium heat spreader, verkrijgbaar in meerdere kleuren, draagt bij aan zijn aantrekkingskracht.

Het Crucial Ballistix DDR4-3600 CL16 16GB RAM kit, geprijsd op $84,99 adviesprijs, biedt een kosteneffectieve oplossing voor enthousiastelingen. Het ondersteunt XMP-profielen en AMD DOCP, met timings van 16-18-18-38 CR 1T bij 1,35V. De compacte afmetingen van de modules en hun compatibiliteit met verschillende koelopstellingen maken ze een veelzijdige keuze. Volgens The FPS Review, "het inschakelen van het D.O.C.P.-profiel stelde het RAM-geheugen in staat om te draaien op zijn beoordeelde snelheid van DDR4-3600."

In vergelijking met zijn concurrenten valt de Crucial Ballistix-serie op door zijn uitgebreide overklokpotentieel en out-of-the-box prestaties. Echter, zijn prijs kan een uitdaging vormen in vergelijking met soortgelijke opties. Ondanks dit, zijn vermogen om uitzonderlijke prestaties te leveren in specifieke taken, in combinatie met zijn compatibiliteit met de nieuwste AMD en Intel platforms, maakt het een topkeuze voor enthousiastelingen en gamers.

Samenvattend, de Crucial Ballistix 16GB RAM-geheugenserie blinkt uit in het bieden van hoge prestaties, uitgebreide overklokpotentie en compatibiliteit met de nieuwste platforms. Hoewel de prijs een nadeel kan zijn in vergelijking met sommige alternatieven, maakt zijn vermogen om uitzonderlijke prestaties te leveren in gaming en productiviteit benchmarks het een zeer competitieve optie voor enthousiastelingen en gamers.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

8. GIGABYTE AORUS RGB RAM

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen GIGABYTE AORUS RGB RAM

 • list plusBalans tussen prestaties en esthetiek

Nadelen GIGABYTE AORUS RGB RAM

  Beoordeling

  6.7 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  6.65
  Functionaliteit
  6.97
  Gebruiksgemak
  6.48
  Ik ben enthousiast over de Gigabyte AORUS RGB RAM, een geheugenoplossing die naadloos prestaties combineert met verbluffende esthetiek. Bij een directe vergelijking presteerde de AORUS RGB Memory DDR4-3200 beter dan verwacht, zelfs beter dan DDR4-3600, en overtrof het de XCalibur RGB bij de meeste testinstellingen. Ondanks een vierde plaats in bepaalde benchmarks, maakt de betaalbaarheid ten opzichte van andere kits het een aantrekkelijke keuze voor gebruikers met een beperkt budget. Zoals een beoordeling aangeeft, lijkt het verstandig om "deze kit te overwegen als het geld bespaart in vergelijking met oudere of duurdere geheugenmodules." De DDR4-3600 C18 2x8GB variant, geprezen vanwege zijn toepassingsprestaties, met name op het Intel-platform, werd opgemerkt als de snelste onder de DDR4-3600 C18-geheugenkits op het AMD-platform. Hoewel de gamingprestaties niet zo indrukwekkend waren, maken de algehele prestaties en esthetiek het een sterke concurrent.

  De belangrijkste kenmerken van de AORUS RGB RAM zijn geanodiseerde aluminium heatsinks in pistoolmetaalgrijs met RGB-diffusers, volledige RGB-aanpassing met multi-zone verlichting, ondersteuning voor AORUS Memory Boost (3733 MHz) en een geavanceerde PCB met tien lagen en hoogwaardige geheugen-IC's. Het biedt ook naadloze RGB-synchronisatie en 12 verlichtingsmodi, gericht op liefhebbers die zowel prestaties als esthetiek belangrijk vinden. Zoals benadrukt in een beoordeling, "is het ontwerp geïnspireerd op het icoon van het merk, de Valk, en zijn de geheugenmodules ontworpen voor zowel warmteafvoer als stijl."

  In een competitief marktsegment valt de AORUS RGB RAM op door zijn balans tussen prestaties en visuele aantrekkingskracht. Hoewel het misschien niet de absolute top presteert in elke benchmark, maken de betaalbaarheid, opvallende ontwerp en solide algehele prestaties het een aantrekkelijke optie, vooral voor mensen die een budgetvriendelijke oplossing zoeken zonder te veel te hoeven inleveren op prestaties. De compatibiliteit van het geheugen met Intel X299, X299X, Z390, AMD X570 en TRX40 platforms vergroot verder zijn aantrekkingskracht en biedt veelzijdigheid aan een breed scala van gebruikers.

  In vergelijking met andere opmerkelijke RGB RAM-opties zoals de G.Skill TridentZ RGB Series, Crucial Ballistix Tactical Tracer RGB en Corsair Vengeance RGB Pro 16GB 3600MHz, onderscheidt de AORUS RGB RAM zich door zijn unieke ontwerp geïnspireerd op de Valk, naadloze RGB-synchronisatie en concurrerende prestaties tegen een betaalbare prijs. Hoewel het misschien niet de absolute top presteert in elke situatie, maken het totaalpakket van prestaties, esthetiek en waar voor je geld het tot een sterke concurrent in het landschap van RGB RAM.

  Samengevat, maakt de Gigabyte AORUS RGB RAM indruk met zijn balans tussen prestaties en esthetiek tegen een betaalbare prijs. Hoewel het misschien niet de absolute top presteert in elke test, maken het totaalpakket van prestaties, verbluffend ontwerp geïnspireerd op de Valk en waar voor je geld het een overtuigende keuze voor degenen die een budgetvriendelijke RGB RAM-oplossing zoeken.

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Wordt gewoonlijk verzonden binnen 3 tot 4 dagen

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Nu besteld, zaterdag in huis

  Bekijk prijs

  9. Kingston FURY Beast White RGB

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Kingston FURY Beast White RGB

  • list plusConcurrerende prijzen
  • list plusHoge prestaties
  • list plusCompatibiliteit met AMD en Intel XMP

  Nadelen Kingston FURY Beast White RGB

  • list plusHoge prijs

  Beoordeling

  6.2 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  6.55
  Functionaliteit
  6.43
  Gebruiksgemak
  5.74
  Ik ben enthousiast over de Kingston FURY Beast White RGB 32GB 3200MT/s RAM-geheugen vanwege zijn concurrerende prijs, hoge prestaties en compatibiliteit met zowel AMD als Intel XMP, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan gebruikers. Met zijn low-profile heat spreader die zorgt voor efficiënte koeling en de toegevoegde esthetiek van RGB-verlichting, is het een overtuigende keuze voor gamers en content creators die top-notch prestaties zoeken. Zoals één review opmerkt, "Het RAM-geheugen wordt zeer geprezen vanwege zijn concurrerende prijs en hoge prestaties," waardoor het een aantrekkelijke optie is voor degenen die waarde en efficiëntie zoeken.

  De DDR5-variant van het Kingston Fury Beast RGB RAM biedt snelheden tot 6.000 MHz, waardoor het een ideale keuze is voor gebruikers van AMD Ryzen 7000 of Intel 12th Gen processoren. Zijn compatibiliteit met AMD EXPO en Intel XMP 3.0 profielen, samen met de toevoeging van fancy RGB heat spreaders en een levenslange garantie, versterken verder zijn aantrekkingskracht. De verbeterde stabiliteit voor overclocking en Plug N Play-functie op 4800MT/s, evenals zijn topsnelheid van 6.000 MHz, maken het een opvallende keuze voor degenen die streven naar cutting-edge prestaties. Zoals één review aangeeft, "De Kingston Fury Beast RGB DDR5 RAM wordt aanbevolen vanwege zijn prestaties, compatibiliteit en concurrerende prijs."

  Terwijl de DDR4-variant van het Kingston FURY Beast RAM kritiek kon hebben gekregen vanwege het niet voldoen aan prestatieverwachtingen en rechtvaardiging van de kosten, heeft de DDR5-versie duidelijk de lat verhoogd op het gebied van prestaties en waarde. De evolutie van de Kingston FURY Beast-serie naar DDR5 brengt merkbare verbeteringen in snelheid, prestaties en compatibiliteit, waardoor het zich onderscheidt van zijn eerdere modellen en concurrenten op de markt.

  In vergelijking met zijn tegenhangers, onderscheidt de Kingston FURY Beast White RGB 32GB 3200MT/s RAM zich door zijn concurrerende prijs, hoge snelheden, compatibiliteit met zowel AMD als Intel platforms, en de toevoeging van RGB-verlichting. Het is een ideale keuze voor degenen die op zoek zijn naar hoge prestaties, esthetiek en waarde. Echter, de hoge prijs kan de betaalbaarheid voor sommige gebruikers beperken, zoals opgemerkt in één review. Het is belangrijk om de specifieke behoeften en budgetbeperkingen te overwegen bij het kiezen van RAM, aangezien er wellicht meer budgetvriendelijke opties beschikbaar zijn voor gebruikers met verschillende eisen.

  Samenvattend, de Kingston FURY Beast White RGB 32GB 3200MT/s RAM-geheugen blinkt uit in het bieden van top-notch prestaties, compatibiliteit met een scala aan platforms en concurrerende prijzen. Zijn evolutie naar DDR5 heeft zijn aantrekkingskracht verder verbeterd, waardoor het een uitstekende keuze is voor gamers, content creators en gebruikers die cutting-edge prestaties zoeken. Hoewel de hoge prijs een beperking kan zijn voor sommige gebruikers, maken zijn algehele prestaties en functies het tot een overtuigende optie op de markt voor RAM-geheugen.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  1 - 2 weken

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Wordt gewoonlijk verzonden binnen 13 tot 14 dagen

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

  Bestenu

  Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Ram Geheugen. Er zijn namelijk 791 verschillende te koop ...

  Bedankt voor het lezen!