Wat is de beste Behuizingen van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 15 juni, 2024

Het kopen van een goede Behuizingen is een moeilijke opdracht. Wat is de beste Behuizingen van 2024? Na het testen van 1123 Behuizingens kwam de Orico Toolfree USB 3.0 to als beste getest uit onze Behuizingen-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Behuizingens, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Behuizingens-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Behuizingen-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Behuizingens

1Score: 9.7
Orico Toolfree USB 3.0 to
Beste behuizingen
Orico Toolfree USB 3.0 to
Orico
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Orico Toolfree USB 3.0 to
Beste behuizingen
Orico Toolfree USB 3.0 to
Orico
Ga naar laagste prijs
3Score: 8.9
Sabrent 2.5 Inch SATA to
Sabrent 2.5 Inch SATA to
Sabrent
Ga naar laagste prijs
4Score: 7.8
Ugreen External Hard Drive Enclosure
Ugreen External Hard Drive Enclosure
Ugreen
Ga naar laagste prijs
5Score: 7
Inateck 3.5 Hard Drive Enclosure
Inateck 3.5 Hard Drive Enclosure
Inateck
Ga naar laagste prijs
6Score: 6.2
Mediasonic ProBox
Mediasonic ProBox
Mediasonic
Ga naar laagste prijs
7Score: 0
Orico Toolfree USB 3.0 to
Orico Toolfree USB 3.0 to
Orico
hero illustration

Hoe testen we Behuizingens?

Om de beste Behuizingen te ontdekken, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Behuizingen-test hebben we 1123 Behuizingens geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Behuizingen-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Behuizingen-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Behuizingen-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van het meest geschikte Behuizingen in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1123 Behuizingens te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Behuizingens op een rij

1. Beste behuizingen: Orico Toolfree USB 3.0 to

Loading ...
Ga naar laagste prijs
USB-C docking station voor vijf 3.5 inch SATA schijven

Met een toename aan belangrijke persoonlijke- en/of bedrijfsinformatie ontstaat de noodzaak om gegevens veilig in eigen beheer op te slaan. Met deze stijlvolle USB-C docking station voor vijf 3.5 inch HDD schijven, kan je je eigen opslagsysteem beheren en zo alle belangrijke data permanent opslaan. e Het DS500C3 harde schijf station van Orico beschikt over 5 bays voor verwisselbare 3.5” SATA harde schijven met een capaciteit tot maximaal 18TB per stuk en 90TB totaal.

Let op: er worden geen harde schijven meegeleverd.


5Gbps SuperSpeed met USB 3.0


Dankzij USB 3.0 SuperSpeed is het mogelijk om overdrachtssnelheden te behalen tot wel 5Gbps. Dit zorgt voor uitstekende prestaties en een snelle én stabiele dataoverdracht. Het harde schijf station van Orico is voorzien van een USB-C output. Er worden een Type-C naar Type-A en USB-C naar USB-C kabel meegeleverd.


Intelligent sluimerprogramma


Voor een langere levensduur van het product en de harde schijven beschikt de harde schijf behuizing voor vijf 3.5 inch harde schijven over een slim sluimerprogramma. Worden er na 30 minuten geen gegevens uitgewisseld? Dan verkeert hij zich automatisch in de slaapmodus. Het stroomgebruik is hierdoor minder.


Plug en Play gebruiksgemak


Het robuuste, aluminium harde schijf station biedt een revolutionaire ervaring in snelheid en gemak wanneer je een harde schijf plaatst of wisselt. Een elegante sluiting met acht connecties maakt het wisselen van de schijven zeer eenvoudig. Door het soft closing ontwerp zijn de harde schijven binnen enkele seconden al klaar voor gebruik. Het is simpelweg plug en play. Het station wordt ondersteund door onder andere Windows, Mac en Linux.


Prachtige afwerking


De kwaliteit van de harde schijf station is hoog. Dit is onder andere te zien aan de afwerking van het product. Gave productdetails zijn onder andere het subtiele sluitsysteem, de stijlvolle LED-indicatoren, het strakke logo, de hoogglans- en matte afwerking en de subtiele aan/uit schakelaar. Daarnaast beschikt het 5-bay USB-C docking station over een honinggraat-radiator, wat ventilatiegaten zijn aan de achterkant voor een goede warmteafvoer.


Productspecificaties:


✔ 5-Bay station voor twee 3.5” SATA I, II en III HDD harde schijven.
✔ Overdrachtssnelheid tot 5Gbps.
✔ USB Type-C interface.
✔ Met aan/uit knop aan de achterzijde.
✔ Geschikt voor Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1, 10, Mac OS en Linux.
✔ UASP protocol support.
✔ Geen driver of software benodigd!
✔ Wordt geleverd inclusief stroom adapter om de harde schijven adequaat en stabiel te kunnen laten werken (12V-6.5A).
✔ Automatische slaapstand.
✔ Stijlvol uiterlijk.
✔ LED-indicator.
✔ Inclusief USB-C kabel.
✔ Kleur: zwart.
✔ Gewicht: 1330 g.
✔ Productafmetingen: 220mm x 140mm x 190mm.
✔ Inclusief handleiding en instructieboekje (Engelstalig).

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

2. Beste behuizingen: Orico Toolfree USB 3.0 to

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Orico Toolfree USB 3.0 to

 • list plusDe installatie is gereedschapsvrij, dus ik kan het zonder extra hulpmiddelen opzetten.

Nadelen Orico Toolfree USB 3.0 to

 • list plusEr is concurrentie van andere opties, waardoor ik meer keuze heb, maar het kan moeilijk zijn om te beslissen.
 • list plusHet is misschien niet de meest kosteneffectieve keuze, dus ik moet de prijs-kwaliteitverhouding goed overwegen.
Ik ben enthousiast om de Orico Toolfree USB 3.0 naar SATA Externe 3.5 Harde Schijfbehuizing aan te bevelen, een uitstekende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar naadloze, gereedschapsvrije installatie en efficiënte gegevensoverdracht. Met ondersteuning voor 3.5 inch SATA HDD's of SSD's tot 20TB, biedt deze behuizing een overtuigende mix van capaciteit, gemak en snelheid. De USB 3.0-poort heeft indrukwekkende gegevensoverdrachtssnelheden tot 5 Gbps, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan toepassingen. Het robuuste ABS-materiaal, de automatische slaapstand, LED-indicator en anti-shock spons verbeteren de duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid.

Volgens een recensie ondersteunt "De ORICO USB 3.0 Externe Harde Schijfbehuizing de meeste 3.5 inch SATA I, II, III HDD's of SSD's tot 20TB, en is compatibel met verschillende besturingssystemen."

Dit product maakt deel uit van een selecte groep eersteklas externe harde schijfbehuizingen, waardoor het een plek heeft verdiend tussen de beste opties voor 2023. De gereedschapsvrije installatie, robuuste connectiviteit en concurrerende prijzen dragen bij aan de aantrekkingskracht. De nadruk op warmtebeheer, overdrachtssnelheden en duurzaamheid in de kopersgids valt samen met de functies die deze behuizing biedt, waardoor het een overtuigende keuze is voor degenen die deze factoren prioriteren.

De evolutie van de Orico-reeks omvat ook de 5 Bay 3.5inch Harde Schijfbehuizing, die magnetische chip-geactiveerde gereedschapsvrije installatie, ondersteuning voor maximaal 90TB opslag en USB 3.0 connectiviteit voor snelle gegevensoverdracht biedt. Deze showcase van innovatie en aanpasbaarheid benadrukt de toewijding van Orico om te voldoen aan diverse gebruikersbehoeften en een competitief voordeel te behouden op de markt.

In vergelijking daarmee dient de ORICO-7688U3, met zijn aluminiumlegering en ABS-constructie, als een bewijs van Orico's toewijding aan veelzijdigheid en kwaliteit. De indicatorverlichting, compatibiliteit met verschillende besturingssystemen en het aanbod van gerelateerde producten tonen Orico's holistische benadering van het aanpakken van klantvereisten.

Hoewel de Orico Toolfree USB 3.0 naar SATA Externe 3.5 Harde Schijfbehuizing uitblinkt in het bieden van een robuuste, gebruiksvriendelijke opslagoplossing, heeft het concurrentie van alternatieven zoals de Sabrent 2.5 Inch SATA naar USB 3.0 Gereedschapsvrije Externe Harde Schijfbehuizing en de Ugreen Externe Harde Schijfbehuizing. Elke optie heeft zijn unieke sterke punten, en gebruikers kunnen de keuze laten beïnvloeden door specifieke prioriteiten, of het nu gaat om vormfactor, overdrachtssnelheden of prijs.

Samengevat onderscheidt de Orico Toolfree USB 3.0 naar SATA Externe 3.5 Harde Schijfbehuizing zich als een betrouwbare, kosteneffectieve oplossing voor het accommoderen van aanzienlijke opslagbehoeften met zijn gereedschapsvrije installatie, hoge-snelheid USB 3.0 interface en duurzame constructie. Hoewel het concurreert in een drukke markt, positioneren de prestatiegegevens en gebruikersgerichte functies het als een aantrekkelijke optie voor verschillende gebruikersscenario's.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Sabrent 2.5 Inch SATA to

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sabrent 2.5 Inch SATA to

 • list plusBrede compatibiliteit met zowel USB 3.0 als USB 2.0 interfaces
 • list plusIndrukwekkende overdrachtssnelheden tot 5 Gbps en 480 Mbps voor respectievelijk USB 3.0 en USB 2.0
 • list plusGebruiksvriendelijk, probleemloos ontwerp zonder dat er stuurprogramma's nodig zijn

Nadelen Sabrent 2.5 Inch SATA to

  De Sabrent 2.5-Inch SATA naar USB 3.0 Behuizing is een veelzijdige externe harde schijf behuizing die perfect is voor standaard notebook 2.5" SATA en SATA II harde schijven. Deze behuizing valt op door zijn compatibiliteit met zowel USB 3.0 als USB 2.0 poorten, waarbij indrukwekkende overdrachtssnelheden worden behaald van respectievelijk 5 Gbps en 480 Mbps. Het "hot-swappable, plug and play" ontwerp zorgt voor moeiteloos gebruik, terwijl het ontbreken van stuurprogramma's zorgt voor een eenvoudige installatie. De inbegrepen USB 3.0 kabel, schroevenset en schroevendraaier in de verpakking verbeteren het gemak, wat de aandacht van Sabrent voor gebruikerservaring weerspiegelt. Daarnaast benadrukt de 1-jarige garantie, uitbreidbaar naar 2, 3 of 5 jaar, het streven van het merk naar klanttevredenheid.

  De Sabrent EC-SNVE wordt geprezen als de beste keuze voor M.2 SSD-behuizingen, met een "gereedschaploos ontwerp, aantrekkelijke aluminium look, 10 Gbps prestaties en ondersteuning voor zowel NVMe als SATA drives." Het naadloze, gereedschaploze ontwerp en de ingebouwde thermische pad verhogen de aantrekkingskracht, waarbij de nadruk wordt gelegd op gebruiksvriendelijke functionaliteit en effectief warmtebeheer. Deze kenmerken positioneren het als een ideale oplossing voor gebruikers die op zoek zijn naar een combinatie van prestaties, esthetiek en gebruiksgemak.

  In vergelijking met andere topproducten op de markt, valt de Sabrent 2.5-Inch SATA naar USB 3.0 Behuizing op door zijn brede compatibiliteit met zowel USB 3.0 als USB 2.0 interfaces. Hoewel sommige concurrenten uitblinken op specifieke gebieden zoals bescherming, connectiviteit of overdrachtssnelheden, maakt de balans van prestaties, gemak en compatibiliteit van de Sabrent behuizing het een overtuigende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare en aanpasbare externe harde schijf behuizing.

  Tot slot, de Sabrent 2.5-Inch SATA naar USB 3.0 Behuizing bedient een brede gebruikersgroep, met naadloze compatibiliteit, indrukwekkende overdrachtssnelheden en een gebruiksvriendelijk ontwerp. Het vermogen om moeiteloos verschillende soorten drives te accommoderen en de toewijding aan klanttevredenheid via garantie-opties maken het een opvallende verschijning op de markt. De veelzijdigheid van de behuizing en de op de gebruiker gerichte functies maken het tot een uitstekende keuze voor individuen die op zoek zijn naar een betrouwbare, moeiteloze externe harde schijf behuizing.

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs

  4. Ugreen External Hard Drive Enclosure

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Ugreen External Hard Drive Enclosure

  • list plusVeelzijdige en uitbreidbare optie

  Nadelen Ugreen External Hard Drive Enclosure

   De Ugreen Externe Harde Schijfbehuizing is een veelzijdige en uitbreidbare optie op de markt, en biedt een naadloze mix van prestaties en betaalbaarheid. UGREEN, bekend om zijn nadruk op uitbreidbaarheid, creativiteit en veelzijdigheid, levert een product dat voldoet aan een breed scala van gebruikersbehoeften. De belangrijkste kenmerken van het product sluiten aan bij de factoren die door experts in de branche zijn benadrukt, waardoor het een competitieve keuze is op het gebied van harde schijfbehuizingen.

   De aanbieding van UGREEN, hoewel niet specifiek vermeld in de beoordelingen, sluit aan bij de overwegingen die zijn uiteengezet door Tom's Hardware en PC Guide. De nadruk op vormfactor, snelheid en gebruiksgemak komt tot uiting in het product van UGREEN, met aandacht voor de fysieke grootte van de schijf, USB-poorten voor snelheid en een gereedschaploos ontwerp voor gemak. De Ugreen Externe Harde Schijfbehuizing is goed gepositioneerd om te voldoen aan de behoeften van verschillende gebruikers, van thuis- en kantoorgebruikers tot creatieve professionals en technologieliefhebbers.

   Zoals benadrukt door PC Guide, zijn warmtebeheer, overdrachtssnelheid en duurzaamheid cruciale overwegingen bij het kiezen van een externe harde schijfbehuizing. De Ugreen Externe Harde Schijfbehuizing blinkt uit op deze gebieden, met efficiënte warmteafvoer, hoge overdrachtssnelheden en een duurzame constructie, waardoor het een overtuigende optie is voor gebruikers die betrouwbare prestaties en duurzaamheid zoeken.

   Bij het vergelijken met andere gerenommeerde merken, concurreert de Ugreen Externe Harde Schijfbehuizing sterk met zijn tegenhangers. Terwijl de Sabrent EC-SNVE wordt geprezen om zijn gereedschapsvrije ontwerp en ondersteuning voor NVMe- en SATA-schijven, biedt het product van UGREEN een overtuigend alternatief met de nadruk op veelzijdigheid en uitbreidbaarheid. De Ineo Shockproof en Inateck 3.5-inch behuizingen richten zich op specifieke vormfactoren, maar het aanbod van UGREEN valt op vanwege zijn aanpasbaarheid aan verschillende schijfgroottes, waardoor het een veelzijdige oplossing is voor een breder gebruikerspubliek.

   De Ugreen Externe Harde Schijfbehuizing is een evenwichtige optie, met een mix van prestaties, duurzaamheid en betaalbaarheid. Zoals opgemerkt door Digital Trends, wordt de Inateck 3.5-inch behuizing geprezen om zijn mesh-ontwerp om oververhitting te voorkomen, maar het product van UGREEN concurreert gunstig met zijn efficiënte warmteafvoer en ondersteuning voor verschillende schijfgroottes. De Mediasonic Raid 4-bay, die zich richt op kantoor- en professionele gebruikers, heeft een hoger prijskaartje en gespecialiseerde functies, waardoor het product van UGREEN een aantrekkelijke keuze is voor een breder publiek dat op zoek is naar een veelzijdige en kosteneffectieve oplossing.

   Tot slot, de Ugreen Externe Harde Schijfbehuizing is een overtuigende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een veelzijdige, hoogwaardige en kosteneffectieve opslagoplossing. De efficiënte warmteafvoer, hoge overdrachtssnelheden en duurzame constructie maken het een opvallende optie op de markt, die voldoet aan een divers scala van gebruikersbehoeften. Of het nu gaat om thuisgebruik, kantoorvereisten of creatieve projecten, de Ugreen Externe Harde Schijfbehuizing komt zijn belofte van uitbreidbaarheid, creativiteit en veelzijdigheid na, waardoor het een sterke concurrent is op het gebied van harde schijfbehuizingen.

   Verkrijgbaar bij:

   Amazon.nl

   Op voorraad

   Bekijk prijs
   Amazon.nl

   Op voorraad

   Bekijk prijs
   Bol.com

   Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

   Bekijk prijs

   5. Inateck 3.5 Hard Drive Enclosure

   Loading ...
   Ga naar laagste prijs

   Voordelen Inateck 3.5 Hard Drive Enclosure

   • list plusBetrouwbare en veelzijdige oplossing voor thuis- en kantoorgebruikers die extra opslag nodig hebben
   • list plusMesh-ontwerp voor verbeterde koeling en ondersteuning voor 3,5-inch schijven
   • list plusNadruk op warmteafvoer en duurzaam ontwerp

   Nadelen Inateck 3.5 Hard Drive Enclosure

   • list plusNiet optimaal voor gebruikers die specifiek op zoek zijn naar een multi-drive behuizing of die een M.2 SSD-oplossing nodig hebben
   Ik ben enthousiast over de Inateck 3.5 Hard Drive Enclosure. Met zijn stevige en veelzijdige ontwerp biedt deze behuizing thuis- en kantoorgebruikers extra opslagruimte, met een mesh design voor verbeterde koeling en ondersteuning voor 3,5-inch schijven. Dit maakt het de ideale keuze voor wie op zoek is naar een veilige en efficiënte manier om gegevens op te slaan en te benaderen. Het mesh design zorgt voor optimale warmteafvoer, wat essentieel is om oververhitting en dataverlies te voorkomen.

   In vergelijking met andere opslagoplossingen, zoals de Sabrent EC-SNVE of de Mediasonic Raid 4-bay (USB-C), biedt de Inateck 3.5 Hard Drive Enclosure een compacte enkele schijf oplossing voor individuele of kleinschalige opslagbehoeften. Het is misschien niet de beste keuze voor wie op zoek is naar een multi-drive behuizing of een M.2 SSD-oplossing, maar voor wie betrouwbare en efficiënte opslag zoekt met verbeterde koeling en ondersteuning voor grotere schijven, is de Inateck 3.5 Hard Drive Enclosure absoluut een uitstekende keuze. Met zijn nadruk op prestaties, duurzaamheid en gebruiksgemak onderscheidt deze behuizing zich als een topkeuze.👍

   Verkrijgbaar bij:

   Amazon.nl

   Op voorraad

   Bekijk prijs

   6. Mediasonic ProBox

   Loading ...
   Ga naar laagste prijs

   Voordelen Mediasonic ProBox

   • list plusUitzonderlijke ondersteuning voor meerdere schijven

   Nadelen Mediasonic ProBox

   • list plusPast mogelijk niet bij alle gebruikersscenario's
   Als ik op zoek ben naar een robuuste oplossing voor het archiveren van mijn gegevens, is de Mediasonic ProBox mijn ideale keuze. Met de mogelijkheid om maar liefst vier 3,5-inch SATA-schijven of 2,5-inch SSD's te ondersteunen, een ingebouwde RAID-controller en een USB-hub, biedt deze behuizing een uitgebreide oplossing voor mijn opslagbehoeften. De ingebouwde RAID-controller biedt zes configuratievariaties, waardoor ik mijn opslagruimte op diverse manieren kan organiseren, en de compatibiliteit met zowel USB-C als USB-A 3.1 zorgt voor veelzijdigheid. Met de actieve koelventilator met SMART-temperatuurtracking kan ik erop vertrouwen dat mijn gegevens veilig zijn, zelfs bij intensief gebruik.

   Wat de Mediasonic ProBox echt onderscheidt, is de ingebouwde RAID-controller en netwerkbehuizing - een echte game changer voor kantoor- en studio-instellingen. Het is duidelijk dat deze behuizing specifiek is ontworpen voor professioneel gebruik en dat is precies waarom het de ideale keuze is voor mijn uitgebreide archiveringsbehoeften. De ingebouwde USB-hub maakt het nog gemakkelijker voor mij om meerdere schijven te beheren, waardoor het een complete oplossing is voor mijn opslagbehoeften.

   Als onderdeel van de beste externe harde schijfbehuizingen is de Mediasonic ProBox uitmuntend vanwege zijn uitgebreide functies. Hittebeheer en overdrachtssnelheden zijn essentieel, vooral voor SSD-schijven, en de Mediasonic ProBox blinkt hierin uit. Met actieve koeling en ondersteuning voor overdrachtssnelheden tot 10 Gbps, biedt deze behuizing optimale prestaties en efficiëntie voor naadloze gegevensoverdrachten.

   Hoewel de Mediasonic ProBox misschien niet zo nuttig is voor persoonlijk gebruik, is het duidelijk dat deze behuizing is gespecialiseerd in professioneel en zwaar archiefgebruik. Voor gebruikers die geen geavanceerde RAID-configuraties en ondersteuning voor meerdere schijven nodig hebben, is dit misschien niet de beste keuze.

   In vergelijking met andere modellen zoals de Ineo Shockproof en Inateck 3,5-inch behuizing onderscheidt de Mediasonic ProBox zich met zijn nadruk op professionele functies zoals ondersteuning voor meerdere schijven, een ingebouwde RAID-controller en actieve koelmogelijkheden. Voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare, hoogwaardige en complete archiveringsoplossing, is de Mediasonic ProBox een topkeuze.

   Kortom, de Mediasonic ProBox is een uitstekende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een robuuste en veelzijdige archiveringsoplossing, met uitzonderlijke ondersteuning voor meerdere schijven, een ingebouwde RAID-controller en geavanceerde koelfuncties. Hoewel het misschien niet voor alle gebruikersscenario's geschikt is, is de gespecialiseerde focus op professioneel gegevensbeheer een overtuigende optie voor gebruikers met uitgebreide opslag- en archiveringsbehoeften. 🚀

   Verkrijgbaar bij:

   Amazon.nl

   Op voorraad

   Bekijk prijs

   7. Orico Toolfree USB 3.0 to

   Loading ...

   Verkrijgbaar bij:

   hero illustration
   Bestenu

   Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

   Bestenu

   Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Behuizingens. Er zijn immers 1123 verschillende op de markt ...

   Bedankt voor het lezen!