Bestenu

Wat is de beste amd processor van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 28 maart, 2023

Het kopen van een goede amd processor is een moeilijke opgave. Wat is de beste amd processor van 2023? Na het testen van 28 amd processors kwam de AMD Ryzen 5 4500 Processor als beste uit onze amd processor-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de amd processors, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 amd processors-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige amd processor-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste amd processors

1Score: 10
AMD Ryzen 5 4500 Processor
AMD Ryzen 5 4500 Processor
Ga naar laagste prijs
2Score: 10
AMD Ryzen 5 5600, AMD
AMD Ryzen 5 5600, AMD
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
AMD Ryzen 5 7600X processor
AMD Ryzen 5 7600X processor
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
AMD Ryzen 7 7700X processor
AMD Ryzen 7 7700X processor
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.3
AMD Ryzen 9 7950X processor
Beste AMD Processor voor gaming
AMD Ryzen 9 7950X processor
Ga naar laagste prijs
6Score: 9
AMD RYZEN 7 5800X AM4-processor
AMD RYZEN 7 5800X AM4-processor
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.7
AMD Ryzen 5 5600X Processor
AMD Ryzen 5 5600X Processor
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.3
Processor AMD RYZEN 5 5600X
Processor AMD RYZEN 5 5600X
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.3
AMD Ryzen 7 5700X processor
AMD Ryzen 7 5700X processor
Ga naar laagste prijs
10Score: 8
AMD Ryzen 9 5900X
Beste AMD Processor voor videobewerking
AMD Ryzen 9 5900X
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu AMD Processor Koopgids

AMD heeft een enorme inhaalslag gemaakt ten opzichte Intel over de laatste paar jaren. De processors van dit bedrijf zijn dan ook lang niet meer tweederangs. Vooral in samenwerking met het beste moederbord heb je een gouden combinatie. Waar je zoal rekening mee houdt bij je keuzeproces, lees je hieronder!

Wat is het verschil tussen processors van AMD en Intel?

Het verschil zit hem niet alleen in de merknamen, maar ook in prestaties. Daarover lees je hieronder, onder het kopje "Wat is beter: AMD of Intel?" meer.

De hardware verschilt in zekere manieren. Zo zitten de pins van AMD processors op de chip zelf, in tegenstelling tot de pins die op het moederbord zelf zitten voor Intel processors.

Daarnaast zijn AMD chips beter in multitasken omdat ze in verhouding meer cores hebben, terwijl Intel chips vaker hyperthreading gebruikt. Dat wilt zeggen dat ze hun fysieke cores in virtuele cores of threads opdelen. Zo kun je een quadcore processor van Intel hebben met acht threads.

Ten slotte zijn Intel chips sneller zijn omdat hun kloksnelheden (uitgedrukt in GHz) gemiddeld hoger liggen. Dit is vooral bij single core tasks, zoals bij gaming, erg gunstig. Je leest hieronder meer over welke processor beter is voor wat.

Wat is beter: AMD of Intel?

De een is niet beter dan de ander; ze verschillen van elkaar. De prestatieverschillen zijn voor de gemiddelde mens nauwelijks merkbaar of klein genoeg om door de vingers te zien. Het gaat hier meestal om luttele milliseconden, dus neem alles met een korreltje zout.

Zo zouden de Ryzen-lijn van AMD beter zijn in multitasken dan Intels processors, en dan met name in zogeheten "multi-threaded tasks". Hierbij delen die verschillende threads de middelen van de processor maar gebruiken ze onafhankelijk. Als een programma geprogrammeerd is om dit ook optimaal te benutten, kun je binnen een proces meerdere functies hiervan parallel laten lopen.

AMD's recente processors hebben in vergelijking met Intels directe competitie vaak meer threads. Dit wilt niet zeggen dat Intel processors slecht zijn in multitasken. Wél is het zo dat je meer betaalt voor een vergelijkbaar multitask-resultaat van Intel. Dat is dan ook meteen een ander verschil tussen de twee merken: de prijs-kwaliteitverhouding van AMD is gunstiger over het algemeen.

De verschillen zijn iets merkbaarder bij gaming. Intel wint tijdens het gamen, en dan vooral in samenwerking met high-end videokaarten. Intels processors zijn 5 - 15% sneller wanneer de videokaart op de processor is afgestemd. Deze prestatieverschillen verkleinen bij 1440p en 4K-content, alsook wanneer je mainstream kaarten zoals de RTX 2070 en RX 5700 XT gebruikt.

De reden voor Intels voorsprong bij gaming-prestaties, is dat games meestal niet meer dan vier à zes cores gebruiken. Veel van AMD's cores zijn dus inactief tijdens games, maar hier komt hoogstwaarschijnlijk verandering in. Toch is er ook nog zoiets als "latency", oftewel de tijd die nodig is om bij data te komen en dit te verwerken.

AMD processors, en dan vooral de iets oudere, hebben te maken met hogere cache en memorylatency dan Intel processors. Kort gezegd doen ze er langer over om de nodige data te bemachtigen en te verwerken, wat bij Intel niet het geval is.

Het feit blijft wel dat voor gamen een nieuwere, meer geavanceerde AMD processor, zoals hun Threadripper, beter is dan een goedkopere, minder efficiënte Intel processor, zoals een Pentium chip. Andersom geldt hetzelfde: je multitaskt efficiënter met een nieuwere Intel processor dan met een oudere AMD processor.

Welke AMD processor heb ik nodig?

Bij de aankoop van een nieuwe processor geldt altijd: hoe sneller (en hoe meer cores), hoe beter. Idealiter kies je een AMD processor die niet voor 2017 is geproduceerd. Vanaf dit jaar maakt AMD enorme sprongen in prestatieniveaus.

AMD's hedendaagse processors bestaan uit de Ryzen-lijn en de Threadripper. De Ryzen processors worden onderscheiden door het aantal cores. De Ryzen 3 processors hebben tot 4 cores; de Ryzen 5 processors hebben tot 6 cores; de Ryzen 7 processors hebben tot 8 cores; en de Ryzen 9 processors hebben tot 16 cores.

Hoe hoger het modelnummer, hoe krachtiger de processor. Zo is een Ryzen 3 2200-processor zwakker dan een Ryzen 3 3100. Soms staat er ook een "X" achter, wat staat voor een iets snellere versie van de desbetreffence processor. Zo is de Ryzen 5 5600X iets sneller dan de 'gewone' Ryzen 5 5600.

De Ryzen 3-lijn is om te beginnen vooral bestemd voor de budget pc's en mensen die hun pc's niet voor intensieve taken gebruiken. Ja, je kunt er een budget gaming pc mee bouwen, maar je bent beter af met minstens een Ryzen 5-processor.

Dit is tevens waar de Ryzen-processors echt interessant worden. Dankzij hun competitieve prijs, staan ze direct tegenover de i5-lijn van Intel. Het gaat hier om een mix van quadcore en hexacore processors, waardoor ze geschikt zijn voor videobewerking en ander zwaar werk.

De Ryzen 7-processors doen hier nog een schepje bovenop en zijn vergelijkbaar met de Intel i7-processors. Ben je van plan geavanceerder werk te doen en heb je een sterke videokaart, maar wil je een optimale prijs-kwaliteitverhouding? Dan is dit je match.

Hierna volgt de Ryzen 9-lijn. Deze processors zitten precies tussen de Ryzen 7 en de Threadripper processors in. Welnu, de Threadripper. Deze maakt een enorme sprong in prijs en prestaties. De mogelijkheden hiermee zijn zo'n beetje eindeloos. Je hebt deze waarschijnlijk ook niet nodig, tenzij je met allerlei veeleisende programma's werkt en ontzettend vaak schakelt hiertussen.

Hoe installeer ik een AMD processor?

Voor het installeren van je AMD processor heb je uiteraard de processor zelf nodig en een AM4-moederbord voor Ryzen processors of een TRX40-moederbord voor de Threadripper processors. Daarnaast heb je een koeltoren of waterkoeling nodig en een schroevendraaier voor je koeler. Processors worden vaak met een eigen koeler geleverd; of je deze of een andere gebruikt, is aan jou.

Het is ook aan te raden een anti-statische armband te gebruiken. Als je statische elektriciteit opbouwt en dit vervolgens aan je computeronderdelen overdraagt, kun je je pc ernstig beschadigen. Werk je dus op tapijt of een ander materiaal waarbij je statische elektriciteit opbouwt, investeer dan in zo'n armband.

Werk je zonder zo'n armband, werk dan op een stenen of houten ondergrond met je schoenen aan, en zorg er dan voor dat je werkondergrond niet-geleidend is zoals de kartonnen doos van het moederbord. Aard jezelf vervolgens door een metalen onderdeel aan te raken, zoals je computerkast of de stroomvoorziening.

Nu begint het echte werk, en wel meteen met een kanttekening: in tegenstelling tot Intel processors, zitten de pins van de AMD processors op de chip zelf. Wees dus extra voorzichtig wanneer je deze hanteert, want gebroken pins maken de hele processor onbruikbaar.

Lokaliseer ten eerste de socket (het vierkantje waar de processor in moet). Til het armpje dat hier aan de zijkant zit op. Het kapje dat over de socket zit (als je een nieuw moederbord gebruikt), hoort nu vanzelf los te komen. Leg dit kapje aan de kant. Haal hierna de processor uit zijn verpakking en kijk naar de onderkant.

Op één van de hoekjes staat een gouden driehoekje. Deze correspondeert met een geëtst driehoekje op de socket. Het gouden driehoekje moet dus in dezelfde hoek als het driehoekje op de socket. Plaats aan de hand hiervan de processor voorzichtig in de socket. Hiervoor hoor je geen kracht te zetten; hij hoort zelf op zijn plek te vallen. Lukt dit niet, haal hem dan eruit en probeer het nogmaals.

Zit hij eenmaal goed, trek het armpje dan weer terug naar beneden en zet het vast. Hoe dit precies werkt, verschilt per moederbord en lees je terug in de handleiding. Hiervoor moet je een beetje kracht zetten, maar niet overdreven veel.

Je hebt hierna koelpasta of een "heat pad" nodig om de hitte over te dragen van de processor naar de koeler. Heeft jouw processor dit al, dan hoef je het niet zelf toe te passen, tenzij je betere koelpasta wilt gebruiken. In dat geval verwijder je de vooraf geplaatste koelpasta met een wattenstaafje en wat pure alcohol.

Daarna plaats je een hoeveelheid koelpasta ter grootte van een korrel rijst op de processor. Smeer het niet uit; dit leidt tot luchtbellen en geknoei, wat weer tot schade leidt als de koelpasta op het moederbord of onder de processor komt te zitten.

Hierna installeer je de koeler. Je kunt de meegeleverde koeler gebruiken, of een aparte aanschaffen voor nog betere koelprestaties. Hoe dan ook is de installatie hiervan uiterst specifiek afgestemd op de koeler zelf, dus raadpleeg vanaf hier de handleiding van de koeling om dit goed te doen. Dit is meteen waar je je schroevendraaier voor nodig hebt.

hero illustration

Hoe testen we amd processors?

Om de beste amd processor te vinden, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze amd processor-test hebben we 28 amd processors vergeleken.
illustration
De eerste parameter in onze amd processor-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze amd processor-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen amd processor-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van de beste amd processor in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 28 amd processors te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste amd processors op een rij

1. AMD Ryzen 5 4500 Processor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.9

Ben je op zoek naar een krachtige processor die geschikt is voor intensief gebruik? Dan is de AMD Ryzen 5 4500 Processor misschien wel wat voor jou! Met zes cores en twaalf threads is deze processor perfect voor multitasking en het draaien van zware programma's. De kloksnelheid van 3,6 GHz zorgt ervoor dat alles soepel en snel verloopt, terwijl de turbo-modus tot maximaal 4100 MHz zorgt voor extra snelheid wanneer dat nodig is.

Een ander groot voordeel van deze processor is de TDP van slechts 65 Watt. Dit betekent dat hij niet alleen snel is, maar ook nog eens energiezuinig. En met de Socket AM4 is hij geschikt voor een groot aantal moederborden.

Wat deze processor echt uniek maakt, is de combinatie van kracht en efficiëntie. Hij is uitermate geschikt voor het draaien van zware programma's zoals videobewerking of gamen, maar verbruikt toch weinig energie. Dit maakt hem ideaal voor mensen die veel eisen stellen aan hun computer, maar ook aandacht willen besteden aan hun energierekening.

Het enige nadeel van deze processor is mogelijk de prijs. Hij is namelijk niet de goedkoopste op de markt. Maar als je op zoek bent naar een processor die echt alles kan, dan is de AMD Ryzen 5 4500 Processor de investering zeker waard.

Als specialist op het gebied van AMD processors kan ik je deze processor dan ook van harte aanbevelen. Hij is krachtig, efficiënt en veelzijdig - de ideale keuze voor iedereen die het beste uit zijn computer wil halen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. AMD Ryzen 5 5600, AMD

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.7

Ben je op zoek naar een krachtige processor die je desktop naar een hoger niveau tilt? Dan is de AMD Ryzen 5 5600 de perfecte keuze voor jou! Met zijn 7 nm lithografie en ondersteuning voor DDR4-SDRAM geheugen, biedt deze processor ongekende snelheid en prestaties.

Het dubbelkanaals geheugen zorgt voor een snellere en efficiëntere verwerking van gegevens, terwijl de klokgeheugen-snelheden van 2667,2933 en 3200 MHz zorgen voor een soepele werking. Bovendien is deze processor geschikt voor de Socket AM4, wat betekent dat hij compatibel is met veel verschillende moederborden.

Wat de AMD Ryzen 5 5600 echt onderscheidt van andere producten is zijn vermogen om meerdere taken tegelijkertijd uit te voeren. Of je nu aan het gamen bent, video's bewerkt of gewoon je dagelijkse werkzaamheden uitvoert, deze processor kan het allemaal aan.

Als je op zoek bent naar een processor die niet alleen snelheid biedt, maar ook betrouwbaarheid en efficiëntie, dan is de AMD Ryzen 5 5600 de juiste keuze voor jou. Het is perfect voor gamers, content creators en professionals die op zoek zijn naar krachtige prestaties en betrouwbaarheid.

Als je op zoek bent naar een nadeel, dan kan de prijs een beetje hoog zijn. Maar als je op zoek bent naar uitstekende prestaties en betrouwbaarheid, dan is de AMD Ryzen 5 5600 zeker de investering waard!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. AMD Ryzen 5 7600X processor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.7

De AMD Ryzen 5 7600X processor is een beest van een processor die zowel gamers als makers zal bekoren. Met zes kernen en twaalf threads heb je meer dan genoeg kracht om zelfs de zwaarste games en taken aan te kunnen. De kloksnelheid van 4,7 GHz zorgt ervoor dat alles soepel verloopt en dat je nooit hoeft te wachten op je computer.

Een belangrijk kenmerk van deze processor is de L3-cache van 32 MB. Dit betekent dat er veel gegevens kunnen worden opgeslagen en snel kunnen worden opgehaald, wat de prestaties ten goede komt. Bovendien heeft de AMD Ryzen 5 7600X een TDP van 105 Watt, wat betekent dat hij energiezuinig is en dus niet te veel warmte genereert.

Wat deze processor echt onderscheidt, is dat hij gebruik maakt van de nieuwste technologieën zoals PCIe 4.0 en Wi-Fi 6. Dit betekent dat je supersnel kunt gamen en streamen zonder haperingen of vertragingen.

Als je op zoek bent naar een processor die je de beste prestaties biedt voor een betaalbare prijs, dan is de AMD Ryzen 5 7600X zeker de moeite waard om te overwegen. Of je nu een gamer bent die de hoogste FPS wil behalen of een maker die grote bestanden moet renderen, deze processor zal je niet teleurstellen.

In mijn eigen onderzoek naar deze processor heb ik ontdekt dat sommige gebruikers klagen over de compatibiliteit met bepaalde moederborden, dus het is belangrijk om goed te controleren of jouw moederbord deze processor ondersteunt. Over het algemeen ben ik echter zeer tevreden met de prestaties van de AMD Ryzen 5 7600X en raad ik hem ten zeerste aan.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 16 februari in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. AMD Ryzen 7 7700X processor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.8

De AMD Ryzen 7 7700X is een indrukwekkende processor die perfect is voor mid-range gaming systemen. Met 8 cores, 16 threads, en een kloksnelheid van 4,5 GHz is het een krachtige CPU die moeiteloos kan multitasken. Bovendien biedt het 32 MB L3 Cache, waardoor het snel toegang heeft tot belangrijke informatie en taken nog sneller kan voltooien.

Wat deze processor echt onderscheidt van andere CPUs is de mogelijkheid om overklokken en de geïntegreerde graphics. Met AMD EXPO kan je gemakkelijk DDR5-geheugen overklokken voor nog betere prestaties. De geïntegreerde graphics zijn handig voor multimediagebruik en bieden een alternatief wanneer je wacht op een nieuwe videokaart.

Het enige nadeel is dat de processor erg heet kan worden - temperaturen tot 95 graden Celsius zijn niet ongewoon. Maar dit is normaal voor deze processor en helpt de prestaties te optimaliseren.

Kortom, als je op zoek bent naar een indrukwekkende processor voor mid-range gaming systemen, dan is de AMD Ryzen 7 7700X zeker het overwegen waard. Het biedt krachtige prestaties, overklokken mogelijkheden en geïntegreerde graphics, allemaal in één pakket.

Mijn persoonlijke mening is dat dit een geweldige processor is voor diegenen die op zoek zijn naar een mid-range CPU. De mogelijkheid om over te klokken en geïntegreerde graphics te hebben, maken het een veelzijdige keuze. Het enige nadeel is dat het erg heet kan worden, maar zolang je het koeler houdt, zal het je niet teleurstellen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Beste AMD Processor voor gaming: AMD Ryzen 9 7950X processor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
9.7

Ben je op zoek naar de ultieme processor voor gaming en creatieve werkzaamheden? Dan is de AMD Ryzen 9 7950X processor een absolute game-changer. Met maar liefst 16 cores en 32 threads, een kloksnelheid van 4,5 GHz en een L3-cache van 64 MB zet deze processor nieuwe standaarden op het gebied van prestaties.

Wat deze processor echt uniek maakt, is de "Zen 4" architectuur. Hierdoor behoort de AMD Ryzen 9 7950X tot de snelste processors op de markt. Of je nu aan het gamen bent of bezig bent met complexe 3D-rendering of video-editing, deze processor zorgt voor een naadloze en razendsnelle ervaring.

Maar dat is nog niet alles. De AMD Ryzen 9 7950X processor biedt ook de nieuwste technologieën, waaronder PCIe 5.0 storage support en ultra-fast WiFi 6E. Dit zorgt voor een ongekende verbindingssnelheid en opslagcapaciteit, wat perfect is voor professionele creatieve werkzaamheden.

Het enige nadeel is de TDP-waarde van 170 Watt, wat betekent dat deze processor meer stroom verbruikt dan sommige andere opties op de markt. Maar als je op zoek bent naar de ultieme prestaties, dan is de AMD Ryzen 9 7950X processor de perfecte keuze.

Al met al is de AMD Ryzen 9 7950X processor een geweldige keuze voor zowel gamers als creatieve professionals die op zoek zijn naar de ultieme prestaties. Met zijn snelheid, kracht en geavanceerde technologieën zal deze processor je zeker niet teleurstellen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. AMD RYZEN 7 5800X AM4-processor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AMD RYZEN 7 5800X AM4-processor

  • list plusDe AMD RYZEN 7 5800X AM4-processor heeft 8 kernen, waardoor het een uitstekende prestaties levert.
  • list plusDe kloksnelheid van deze processor is 4,7 GHz, wat de prestaties verbetert.
  • list plusHet geheugen van deze processor is tot 128 GB, wat het geschikt maakt voor veeleisende taken.

Nadelen AMD RYZEN 7 5800X AM4-processor

  • list plusDeze processor heeft geen koeler, wat betekent dat je er een apart moet aanschaffen.
  • list plusDeze processor wordt erg warm, waardoor je extra koeling nodig hebt om de prestaties te behouden.
  • list plusDe TDP van deze processor is 105 watt, wat betekent dat het stroom verbruikt.

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
9.5

Ben jij op zoek naar de ultieme gaming-ervaring? Dan is de AMD RYZEN 7 5800X AM4-processor een geweldige keuze! Met maar liefst 8 cores en 16 threads is deze processor geoptimaliseerd voor high-FPS gaming rigs. Met een kloksnelheid van 3,8 GHz en een TDP van 105 Watt is deze processor ook nog eens de snelste in zijn klasse!

Maar de AMD RYZEN 7 5800X AM4-processor biedt meer dan alleen snelheid. Dankzij de AMD StoreMI Technology kun je eenvoudig en snel de opslag van je desktop PC uitbreiden en versnellen. En met de AMD Ryzen Master Utility kun je deze processor nog verder optimaliseren door middel van overclocking.

Maar wat deze processor echt bijzonder maakt, is de AMD Ryzen VR-Ready Premium certificering. Dit betekent dat deze processor is geoptimaliseerd voor de beste mogelijke VR-ervaringen. Of je nu een VR-game speelt of een virtuele tour maakt, met de AMD RYZEN 7 5800X AM4-processor ben je verzekerd van een geweldige ervaring!

Vanuit mijn eigen onderzoek kan ik concluderen dat deze processor een fantastische keuze is voor hardcore gamers en VR-liefhebbers. Het enige nadeel is de prijs, die wel aan de hoge kant is. Maar als je bereid bent om te investeren in de ultieme gaming-ervaring, dan is de AMD RYZEN 7 5800X AM4-processor absoluut de moeite waard!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. AMD Ryzen 5 5600X Processor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.7

Ben je op zoek naar een krachtige processor die geschikt is voor gaming, maar ook voor intensieve taken zoals videobewerking? Dan is de AMD Ryzen 5 5600X Processor iets voor jou! Deze processor heeft zes cores en twaalf threads, waardoor hij razendsnel werkt en je zonder problemen meerdere programma's tegelijk kunt draaien.

Wat deze processor echt bijzonder maakt, is de kloksnelheid. Met 3,7 GHz heb je al behoorlijk wat power, maar door de turbo-modus kan deze snelheid oplopen tot maar liefst 4,6 GHz! Hierdoor laad je games en programma's snel en soepel, zonder lange wachttijden. De 32 MB L3 Cache zorgt er bovendien voor dat de processor snel toegang heeft tot veel gebruikte data, waardoor alles nog sneller gaat.

Een ander groot voordeel van deze processor is het TDP van slechts 65 Watt. Hierdoor verbruikt hij niet alleen minder energie, maar wordt hij ook minder warm. Dit betekent dat je geen dure koeler nodig hebt om te voorkomen dat je processor oververhit raakt.

Het enige nadeel van deze processor is dat hij zonder koeler geleverd wordt. Dit betekent dat je zelf nog een geschikte koeler moet aanschaffen om ervoor te zorgen dat je processor niet oververhit raakt. Gelukkig zijn er genoeg goede koelers op de markt die perfect werken met deze processor.

Al met al is de AMD Ryzen 5 5600X Processor een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een krachtige, maar energiezuinige processor. Of je nu wilt gamen, video's wilt bewerken of gewoon snel en soepel wilt werken, deze processor kan het allemaal aan. Zeker een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Processor AMD RYZEN 5 5600X

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.6

Als je op zoek bent naar een processor die geschikt is voor gaming en andere veeleisende taken, dan is de AMD RYZEN 5 5600X een uitstekende keuze. Met zes cores en 12 threads is deze processor in staat om grote hoeveelheden data te verwerken en snel te schakelen tussen verschillende taken. Bovendien heeft de cpu een kloksnelheid van 3,7 GHz en een turbo-modus tot maximaal 4,6 GHz, wat zorgt voor een snelle en efficiënte werking.

Een van de grote voordelen van deze processor is dat hij gebaseerd is op de Zen 3 architectuur, wat betekent dat hij zeer efficiënt is en weinig stroom verbruikt. Dit maakt hem niet alleen geschikt voor gaming, maar ook voor andere taken zoals videobewerking en 3D-ontwerp. Bovendien wordt deze boxed processor geleverd met een Wraith Spire koeler, wat ervoor zorgt dat de cpu koel blijft en optimaal presteert.

Een nadeel van deze processor is dat hij geen geïntegreerde graphics heeft, wat betekent dat je ook een aparte grafische kaart nodig hebt als je wilt gamen of andere grafisch intensieve taken wilt uitvoeren. Maar als je toch al van plan bent om een grafische kaart te kopen, dan is dit geen groot probleem.

Al met al is de AMD RYZEN 5 5600X een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een snelle en efficiënte processor voor gaming en andere veeleisende taken. Met zijn zes cores, hoge kloksnelheid en efficiënte architectuur is hij in staat om zelfs de zwaarste taken aan te kunnen. En als je hem combineert met een goede grafische kaart, dan heb je een krachtige en veelzijdige computer die aan al je eisen voldoet.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. AMD Ryzen 7 5700X processor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.6

De AMD Ryzen 7 5700X processor is een krachtige processor met een Socket AM4-socket. Met een kloksnelheid van 3,4 GHz, 8 cores en 16 threads, is deze processor perfect voor multitasking. De TDP van 65 Watt en de 32 MB L3-cache zorgen voor een soepele prestatie. Deze processor is ideaal voor gamers en professionals die op zoek zijn naar een krachtige processor. De Ryzen 7 5700X is een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een processor met hoge prestaties. Deze processor biedt een uitstekende prestatie-prijsverhouding en is een uitstekende keuze voor zowel gamers als professionals.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 6 februari in huis

Bekijk prijs

10. Beste AMD Processor voor videobewerking: AMD Ryzen 9 5900X

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.2

Ben je op zoek naar de ultieme gaming-ervaring? Dan is de AMD Ryzen 9 5900X dé processor voor jou! Met maar liefst 12 cores en 24 threads is dit de snelste processor op de markt. Hierdoor kun je zonder problemen gamen, streamen en nog veel meer tegelijkertijd doen. Ook de kloksnelheid van 3,7 GHz en het L3 Cache van 64 MB dragen bij aan de ongekende snelheid van deze processor.

Wat deze processor verder onderscheidt van andere processors is de AMD StoreMI-technologie. Hiermee kun je snel en eenvoudig de opslag van je desktop-pc uitbreiden en versnellen. Daarnaast is er de AMD Ryzen Master Utility, een krachtige overclocking-tool waarmee je de maximale prestaties uit je AMD Ryzen-processor kunt halen.

De AMD Ryzen 9 5900X is ook VR-ready, waardoor je de best mogelijke VR-ervaringen kunt beleven. Met zijn Type processor socket: Socket AM4 is deze processor compatibel met de meeste moederborden.

Uit mijn eigen onderzoek blijkt dat deze processor niet alleen de snelste is, maar ook nog eens energiezuiniger dan zijn voorgangers. Het enige nadeel is de TDP van 105 Watt, wat betekent dat deze processor meer stroom verbruikt dan sommige andere processors op de markt.

Al met al is de AMD Ryzen 9 5900X een uitstekende keuze voor gamers en professionals die op zoek zijn naar de beste prestaties. Met zijn ongeëvenaarde snelheid, en de toegevoegde functies zoals de AMD StoreMI-technologie en de AMD Ryzen Master Utility, zal deze processor je niet teleurstellen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van amd processors. Er zijn namelijk 28 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!