Wat is de beste Am4 Moederbord van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 07 december, 2023

Het kopen van een goede Am4 Moederbord is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste Am4 Moederbord van 2023? Na het testen van 1245 Am4 Moederborden kwam de MSI MEG X570 GODLIKE Motherboard als beste uit onze Am4 Moederbord-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Am4 Moederborden, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Am4 Moederborden-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Am4 Moederbord-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Am4 Moederborden

1Score: 9.6
MSI MEG X570 GODLIKE Motherboard
Beste Am4 Moederbord
MSI MEG X570 GODLIKE Motherboard
MSI
Ga naar laagste prijs
2Score: 8.5
Asus ROG Crosshair Hero VIII
Asus ROG Crosshair Hero VIII
Asus
Ga naar laagste prijs
3Score: 7.2
Our 5 Best AM4 Motherboards
Our 5 Best AM4 Motherboards
hero illustration

De Bestenu Am4 Moederbord Koopgids

Zoek je een uitstekend moederbord voor je AMD Ryzen-processor? Overweeg dan een AM4-moederbord. Dit moederbord levert fantastische prestatie en ondersteunt de nieuwste technologieën. Lees de koopgids en ontdek de beste modellen!

Wat is een AM4-moederbord?

Een AM4-moederbord is een type moederbord dat ontworpen is voor gebruik met AMD Ryzen-processoren. Het biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere moederborden, zoals ondersteuning voor de nieuwste technologieën en betere prestaties. 

Zo biedt het AM4-moederbord bijvoorbeeld ondersteuning voor snellere geheugensnelheden en meer PCI Express lanes, wat resulteert in betere prestaties bij het uitvoeren van zware taken zoals gamen en videobewerking. Bovendien biedt het AM4-moederbord meestal meer flexibiliteit bij het upgraden van de processor of andere onderdelen van de computer in de toekomst.

Wat zijn de belangrijkste specificaties?

Een AM4-moederbord is een type moederbord dat geschikt is voor AMD Ryzen-processors. Bij het kiezen van een AM4-moederbord zijn er verschillende specificaties waar je op moet letten. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar het formaat van het moederbord, zoals ATX, Micro-ATX of Mini-ITX. Dit heeft invloed op de grootte van het moederbord en de beschikbare ruimte voor andere componenten in de computer.

Verder moet je letten op het aantal PCIe-slots op het moederbord, die belangrijk zijn voor het aansluiten van uitbreidingskaarten zoals grafische kaarten en geluidskaarten. Daarnaast zijn de aansluitmogelijkheden van belang, zoals het aantal usb-poorten, SATA-aansluitingen en M.2-slots voor snelle opslag.

Ook de kwaliteit van de stroomvoorziening en koeling op het moederbord zijn belangrijk om te overwegen, vooral als je van plan bent om de processor te overklokken. 

Compatibele CPU's

Een AM4-moederbord is ontworpen om te werken met AMD-processors die de AM4-socket ondersteunen, zoals de Ryzen-processors. Deze moederborden hebben verschillende specificaties, waaronder het formaat, het aantal PCIe-slots en de aansluitmogelijkheden.

Wat betreft de CPU-compatibiliteit, biedt een AM4-moederbord ondersteuning voor verschillende AMD Ryzen-processors, van de instapmodellen tot de high-end modellen. Het is echter belangrijk om te controleren of het specifieke moederbord dat je overweegt de CPU ondersteunt die je wilt gebruiken. Je kunt dit controleren door de specificaties van het moederbord te bekijken of door contact op te nemen met de fabrikant.

De prestaties die je kunt verwachten van een AM4-moederbord en een compatibele CPU zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de kloksnelheid, het aantal cores en threads, en de cachegrootte van de CPU. Over het algemeen bieden Ryzen-processors echter uitstekende prestaties voor zowel gaming als andere toepassingen.

Ondersteuning voor de nieuwste technologieën

Het AM4-moederbord biedt inderdaad ondersteuning voor de nieuwste technologieën, waaronder PCIe 4.0, wifi 6 en usb-c. Deze technologieën zijn essentieel voor het behalen van de best mogelijke prestaties en het bieden van de nieuwste connectiviteitsmogelijkheden. Als je een AM4-moederbord koopt, kun je er zeker van zijn dat je de nieuwste technologieën kunt gebruiken en kunt genieten van de best mogelijke prestaties en connectiviteit.

hero illustration

Hoe testen we Am4 Moederborden?

Om de beste Am4 Moederbord te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Am4 Moederbord-test hebben we 1245 Am4 Moederborden vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze Am4 Moederbord-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Am4 Moederbord-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Am4 Moederbord-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van de beste Am4 Moederbord in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1245 Am4 Moederborden te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Am4 Moederborden op een rij

1. Beste Am4 Moederbord: MSI MEG X570 GODLIKE Motherboard

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MSI MEG X570 GODLIKE Motherboard

 • list plusIndrukwekkend ontwerp met een matzwarte PCB en geborstelde aluminium VRM heatsinks
 • list plusRuime connectiviteit en uitbreidingsmogelijkheden met vijf M.2-slots en 10 GbE-netwerken
 • list plusUitstekende overklokprestaties en over het algemeen hoge prestaties

Nadelen MSI MEG X570 GODLIKE Motherboard

 • list plusBeperkt aantal USB-poorten
 • list plusGeen ondersteuning voor Thunderbolt
 • list plusRelatief hoge prijs in vergelijking met andere X570-opties en beperkte toekomstbestendigheid zonder DDR5 en PCI-E Gen 5

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.28
Functionaliteit
9.33
Gebruiksgemak
10
De MSI MEG X570 GODLIKE Moederbord is een vlaggenschip AM4 moederbord dat indrukwekkende functies en prestaties biedt. Het valt op als een high-end optie voor bouwers die op zoek zijn naar een moederbord met uitzonderlijke mogelijkheden.

Een van de belangrijkste kenmerken van de X570 GODLIKE is het ontwerp. Het heeft een matzwarte PCB en geborstelde aluminium VRM heatsinks, waardoor het er aantrekkelijk en premium uitziet. Het moederbord heeft ook RGB-verlichting, inclusief het Mystic Light Infinity II-display, dat een boeiend visueel effect creëert.

Wat betreft connectiviteit en uitbreidbaarheid biedt de X570 GODLIKE vijf M.2-slots en 10 GbE-netwerken. Dit stelt gebruikers in staat om voldoende opslagopties en snelle netwerksnelheden te hebben. Bovendien wordt het moederbord geleverd met een scala aan accessoires, zoals insteekkaarten, kabels en thermistoren, die de waarde en aanpassingsmogelijkheden vergroten.

Wat prestaties betreft, levert de X570 GODLIKE uitstekende overklokprestaties en presteert over het algemeen goed. Het is zeer geschikt voor gamers en liefhebbers die hoge prestaties eisen van hun systemen.

Volgens Tom's Hardware "onderscheidt de X570 GODLIKE zich als een high-end moederbord met coole functies die het onderscheiden van de concurrentie." De recensie prijst de premium componenten en indrukwekkend ontwerp.

Er zijn echter enkele beperkingen om rekening mee te houden. Ten eerste heeft de X570 GODLIKE beperkte USB-poorten, wat een nadeel kan zijn voor gebruikers die meerdere apparaten tegelijkertijd willen aansluiten. Het ontbreekt ook aan Thunderbolt-ondersteuning, wat een dealbreaker kan zijn voor degenen die vertrouwen op Thunderbolt-apparaten. Bovendien kan de relatief hoge prijs van het moederbord in vergelijking met andere X570-opties en de beperkte toekomstbestendigheid zonder DDR5 en PCI-E Gen 5 sommige potentiële kopers afschrikken.

Over het algemeen is de MSI MEG X570 GODLIKE Moederbord een AM4 moederbord van topklasse met uitzonderlijke functies en prestaties. Het is een ideale keuze voor gamers en liefhebbers die high-end mogelijkheden prioriteren. Zoals PCWorld aangeeft, "als je op zoek bent naar een moederbord met high-end functies en niet van plan bent om verder te upgraden dan Ryzen 5000, is de MSI X570 Godlike een solide keuze."

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

2. Asus ROG Crosshair Hero VIII

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Asus ROG Crosshair Hero VIII

 • list plusKrachtig voedingsleveringssysteem met 14+2 IR3555 PowIRstages
 • list plusHoogwaardige netwerkmogelijkheden, waaronder 2,5 Gbps Ethernet en Gigabit Ethernet
 • list plusASUS-exclusieve Aura Sync RGB-verlichting voor aanpasbare esthetiek

Nadelen Asus ROG Crosshair Hero VIII

 • list plusGebrek aan informatie over geheugensnelheden

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.63
Functionaliteit
8.89
Gebruiksgemak
7.98
De ASUS ROG Crosshair Hero VIII X570 AM4 moederbord is een zeer gewaardeerde keuze onder enthousiastelingen en gamers vanwege zijn prestaties en connectiviteitsopties. Het ondersteunt 2e en 3e generatie AMD Ryzen processors, PCIe 4.0 en tot twee M.2-schijven. Het moederbord heeft een uitgebreid thermisch ontwerp met een actieve chipset heatsink en M.2 aluminium heatsink, waardoor optimale koeling voor high-performance systemen wordt gegarandeerd.

Een recensie benadrukt het krachtige stroomsysteem van het moederbord en zegt: "Het moederbord heeft een robuust stroomsysteem met 14+2 IR3555 PowIRstages, waardoor een stabiele stroomvoorziening zelfs bij zware overklokken wordt gegarandeerd." Deze functie maakt het een uitstekende keuze voor overklokkers en hobbyisten die hun systemen tot het uiterste willen pushen.

Een andere opmerkelijke functie zijn de high-performance netwerkmogelijkheden, waaronder 2,5 Gbps Ethernet en Gigabit Ethernet. Dit zorgt voor snelle en betrouwbare internetverbindingen, essentieel voor online gaming en andere bandbreedte-intensieve taken. Zoals een recensie vermeldt: "De netwerkmogelijkheden zijn uitstekend, met on-board Wi-Fi 6 en 2,5 Gbps Ethernet, wat zorgt voor snelle en betrouwbare verbindingen voor gaming en streaming."

De ASUS ROG Crosshair Hero VIII valt ook op vanwege zijn ASUS-exclusieve Aura Sync RGB-verlichting, waarmee gebruikers de esthetiek van het moederbord kunnen aanpassen aan hun setup. Deze functie voegt een persoonlijk tintje toe aan de algehele game-ervaring.

Vergeleken met zijn voorganger biedt de ASUS ROG Crosshair Hero VIII verbeterde stroomlevering met meer stroomfasen en verbeterde netwerkmogelijkheden. Het heeft ook een doe-het-zelf-vriendelijk ontwerp met een voorgemonteerd I/O-schild, BIOS flashback en hoogwaardige componenten.

Wat betreft beperkingen, merkt een recensie op dat het moederbord geen geheugensnelheden vermeldt op de productspecificatiepagina. Hoewel het tot 128 GB DDR4 RAM ondersteunt, zou het handig zijn om meer informatie te hebben over de ondersteunde geheugensnelheden voor optimale prestaties.

Over het algemeen is de ASUS ROG Crosshair Hero VIII X570 AM4 moederbord een topkeuze voor enthousiastelingen die een high-end gaming pc willen bouwen. Het krachtige stroomsysteem, uitgebreide thermische ontwerp, high-performance netwerkmogelijkheden en aanpasbare RGB-verlichting maken het een opvallende optie in zijn categorie. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met het gebrek aan informatie over geheugensnelheden bij het nemen van hun beslissing.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Our 5 Best AM4 Motherboards

Loading ...

Voordelen Our 5 Best AM4 Motherboards

 • list plusAchterwaartse compatibiliteit
 • list plusOndersteuning voor toekomstige generatie processors
 • list plusEnthousiast-niveau functies tegen een betaalbare prijs

Nadelen Our 5 Best AM4 Motherboards

 • list plusKan niet beschikken over high-end functies van andere X570 moederborden
 • list plusBeperkte budgetopties beschikbaar
 • list plusElk moederbord heeft zijn eigen sterke punten en beperkingen

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.02
Functionaliteit
7.49
Gebruiksgemak
7.03
De Am4-moederbord is een zeer gewild product in 2023 vanwege de achterwaartse compatibiliteit en ondersteuning voor toekomstige generatie processoren. Volgens PC Guide springt het TUF Gaming-bord eruit als een topaanbeveling vanwege de functies voor enthousiastelingen tegen een betaalbare prijs. Het biedt stabiliteit bij overklokken en compatibiliteit met Ryzen-chips van de 3e generatie. De recensent prijst de waardepropositie en zegt: "Het TUF Gaming-bord is een geweldige optie voor enthousiastelingen die willen profiteren van geavanceerde functies zonder de bank te breken."

Op het gebied van gaming noemt Tom's Hardware het MSI B660 Gaming Carbon WiFi-moederbord als een van de beste AM4-moederborden. Dit moederbord ondersteunt AM5 CPU-sockets en DDR5 RAM, wat zorgt voor uitstekende gamingprestaties. Het wordt geleverd met ingebouwde Wi-Fi en hoogwaardige poorten, perfect voor de behoeften van gamers. Zoals de recensie zegt: "Het MSI B660 Gaming Carbon WiFi-moederbord biedt de nieuwste functies voor gaming en is daarmee een ideale keuze voor gamers die voorop willen blijven lopen."

Voor degenen die op zoek zijn naar een high-end optie, worden de ASUS ROG STRIX X570-F Gaming, GIGABYTE X570 AORUS Master en ASUS TUF GAMING X570-PLUS (WI-FI) sterk aanbevolen door WEPC. Deze moederborden zijn compatibel met AMD's 4e generatie CPU's en bieden uitzonderlijke prestaties. Ze zijn uitgerust om de kracht van de Ryzen 9 5950X CPU aan te kunnen, die momenteel de CPU-ranglijsten domineert. Zoals de recensie zegt: "Als je op zoek bent naar het beste AM4-moederbord, zijn deze opties het overwegen waard vanwege hun uitstekende prestaties en compatibiliteit."

TechGuided beveelt de ASUS ROG Strix X570-E aan als een van de beste X570-opties die beschikbaar zijn. Dit moederbord heeft meerdere M.2-poorten, vier DIMM-slots voor maximaal 128 GB RAM, USB 3.2 Gen 2 en ASUS' Aura Sync-verlichting. Het biedt ook 5-Way Optimization voor eenvoudig overklokken. De recensie benadrukt het ontwerp en de functies en zegt: "Ondanks dat het duurder is dan andere X570-moederborden, maakt het ontwerp en de functies het de prijs waard."

In vergelijking daarmee biedt de MSI X570-A PRO een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Het heeft misschien niet de geavanceerde functies van andere X570-moederborden, maar is geschikt voor gebruikers met een gematigd budget. Het ondersteunt tot 128 GB DDR4-geheugen, heeft ondersteuning voor dual GPU en biedt meerdere opslag- en USB-poorten. Zoals de recensie vermeldt: "De MSI X570-A PRO biedt een budgetvriendelijke optie zonder concessies te doen aan essentiële functies."

Voor gebruikers die op de kosten letten, is de ASUS TUF Gaming B550-PLUS een solide optie. Het heeft ASUS' Aura Sync RGB-verlichtingssoftware, meerdere RGB-headers en onderdelen van militaire kwaliteit. Het moederbord biedt een goede balans tussen prestaties en betaalbaarheid, ondersteund door een garantie van 3 jaar. Zoals de recensie zegt: "De ASUS TUF Gaming B550-PLUS is bedoeld voor gebruikers met een beperkt budget die nog steeds betrouwbare prestaties en duurzaamheid willen."

Samenvattend biedt het Am4-moederbord een scala aan opties om aan verschillende behoeften en budgetten te voldoen. Of je nu een enthousiasteling bent die op zoek is naar geavanceerde functies, een gamer die optimale prestaties wil of een kostenbewuste gebruiker, er is een AM4-moederbord dat aan je eisen voldoet. Het TUF Gaming-bord valt op door zijn functies voor enthousiastelingen tegen een betaalbare prijs, terwijl de ASUS ROG Strix X570-E en MSI X570-A PRO uitstekende waarde bieden voor de prijs. Elk moederbord heeft echter zijn eigen sterke punten en beperkingen, en het is belangrijk om specifieke vereisten en budgetbeperkingen in overweging te nemen bij het nemen van een beslissing.

Verkrijgbaar bij:

hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Am4 Moederborden. Er zijn namelijk 1245 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!