Wat is de beste Am4 Moederbord van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 20 mei, 2024

Het kopen van een goede Am4 Moederbord is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste Am4 Moederbord van 2024? Na het onderzoeken van 1245 Am4 Moederborden kwam de Our 5 Best AM4 Motherboards als beste uit onze Am4 Moederbord-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Am4 Moederborden, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Am4 Moederborden-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Am4 Moederbord-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Am4 Moederborden

1Score: 9.8
Our 5 Best AM4 Motherboards
Beste Am4 Moederbord
Our 5 Best AM4 Motherboards
2Score: 8.5
Our 5 Best AM4 Motherboards
Our 5 Best AM4 Motherboards
3Score: 7.5
MSI MEG X570 GODLIKE Motherboard
MSI MEG X570 GODLIKE Motherboard
MSI
Ga naar laagste prijs
4Score: 6.2
Asus ROG Crosshair Hero VIII
Asus ROG Crosshair Hero VIII
Asus
Ga naar laagste prijs
5Score: 0
Our 5 Best AM4 Motherboards
Our 5 Best AM4 Motherboards
AM4
hero illustration

De Bestenu Am4 Moederbord Koopgids

Zoek je een uitstekend moederbord voor je AMD Ryzen-processor? Overweeg dan een AM4-moederbord. Dit moederbord levert fantastische prestatie en ondersteunt de nieuwste technologieën. Lees de koopgids en ontdek de beste modellen!

Wat is een AM4-moederbord?

Een AM4-moederbord is een type moederbord dat ontworpen is voor gebruik met AMD Ryzen-processoren. Het biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere moederborden, zoals ondersteuning voor de nieuwste technologieën en betere prestaties. 

Zo biedt het AM4-moederbord bijvoorbeeld ondersteuning voor snellere geheugensnelheden en meer PCI Express lanes, wat resulteert in betere prestaties bij het uitvoeren van zware taken zoals gamen en videobewerking. Bovendien biedt het AM4-moederbord meestal meer flexibiliteit bij het upgraden van de processor of andere onderdelen van de computer in de toekomst.

Wat zijn de belangrijkste specificaties?

Een AM4-moederbord is een type moederbord dat geschikt is voor AMD Ryzen-processors. Bij het kiezen van een AM4-moederbord zijn er verschillende specificaties waar je op moet letten. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar het formaat van het moederbord, zoals ATX, Micro-ATX of Mini-ITX. Dit heeft invloed op de grootte van het moederbord en de beschikbare ruimte voor andere componenten in de computer.

Verder moet je letten op het aantal PCIe-slots op het moederbord, die belangrijk zijn voor het aansluiten van uitbreidingskaarten zoals grafische kaarten en geluidskaarten. Daarnaast zijn de aansluitmogelijkheden van belang, zoals het aantal usb-poorten, SATA-aansluitingen en M.2-slots voor snelle opslag.

Ook de kwaliteit van de stroomvoorziening en koeling op het moederbord zijn belangrijk om te overwegen, vooral als je van plan bent om de processor te overklokken. 

Compatibele CPU's

Een AM4-moederbord is ontworpen om te werken met AMD-processors die de AM4-socket ondersteunen, zoals de Ryzen-processors. Deze moederborden hebben verschillende specificaties, waaronder het formaat, het aantal PCIe-slots en de aansluitmogelijkheden.

Wat betreft de CPU-compatibiliteit, biedt een AM4-moederbord ondersteuning voor verschillende AMD Ryzen-processors, van de instapmodellen tot de high-end modellen. Het is echter belangrijk om te controleren of het specifieke moederbord dat je overweegt de CPU ondersteunt die je wilt gebruiken. Je kunt dit controleren door de specificaties van het moederbord te bekijken of door contact op te nemen met de fabrikant.

De prestaties die je kunt verwachten van een AM4-moederbord en een compatibele CPU zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de kloksnelheid, het aantal cores en threads, en de cachegrootte van de CPU. Over het algemeen bieden Ryzen-processors echter uitstekende prestaties voor zowel gaming als andere toepassingen.

Ondersteuning voor de nieuwste technologieën

Het AM4-moederbord biedt inderdaad ondersteuning voor de nieuwste technologieën, waaronder PCIe 4.0, wifi 6 en usb-c. Deze technologieën zijn essentieel voor het behalen van de best mogelijke prestaties en het bieden van de nieuwste connectiviteitsmogelijkheden. Als je een AM4-moederbord koopt, kun je er zeker van zijn dat je de nieuwste technologieën kunt gebruiken en kunt genieten van de best mogelijke prestaties en connectiviteit.

hero illustration

Hoe testen we Am4 Moederborden?

Om de beste Am4 Moederbord te ontdekken, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Am4 Moederbord-test hebben we 1245 Am4 Moederborden geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Am4 Moederbord-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we datapunten vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Am4 Moederbord-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Am4 Moederbord-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Am4 Moederbord in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1245 Am4 Moederborden te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Am4 Moederborden in een oogopslag

1. Beste Am4 Moederbord: Our 5 Best AM4 Motherboards

Loading ...

Voordelen Our 5 Best AM4 Motherboards

  • list plusVoordelig in prijs

Nadelen Our 5 Best AM4 Motherboards

  • list plusInboeten op premium functies
De ASUS TUF Gaming B550-Plus AM4-moederbord is een topkeuze voor liefhebbers vanwege de prestaties van 3e generatie Ryzen-processors. Het biedt stabiliteit bij overklokken en compatibiliteit met deze chips, allemaal voor een betaalbare prijs. De TUF Gaming B550-Plus wordt geprezen om zijn kostenbesparend vermogen, TUF-kleurenschema, ondersteuning voor RGB-verlichting, M.2-poort, USB 3.1 Gen2-poorten, militaire componenten en 3-jarige garantie. In vergelijking met andere moederborden biedt de TUF Gaming B550-Plus een competitief voordeel in termen van betaalbaarheid zonder in te leveren op essentiële functies. Het is een aantrekkelijke optie voor gebruikers die op zoek zijn naar een betaalbaar maar toch rijk aan functies AM4-moederbord.

Het biedt robuuste functies zoals RGB-verlichting en USB 3.1 Gen2-poorten, wat wenselijk is voor gaming en productiviteit. In vergelijking met andere modellen biedt de TUF Gaming B550-Plus een competitief voordeel in termen van betaalbaarheid zonder in te leveren op essentiële functies. De stabiliteit bij overklokken en compatibiliteit met 3e generatie Ryzen-chips versterken zijn positie op de markt.

Hoewel dit moederbord uitblinkt in het bieden van een kosteneffectieve oplossing met liefhebbersniveau functies, kunnen potentiële beperkingen een compromis zijn in termen van premium functies die te vinden zijn in duurdere modellen. De ASUS TUF Gaming B550-Plus biedt echter een evenwichtige combinatie van prestaties en betaalbaarheid, en voldoet aan de behoeften van gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare en rijk aan functies optie.

Kortom, de ASUS TUF Gaming B550-Plus AM4-moederbord is een aantrekkelijke keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar stabiliteit bij overklokken, compatibiliteit met 3e generatie Ryzen-chips en een scala aan liefhebbersniveau functies. Met zijn concurrerende prijs en robuuste functies is het een opvallende optie in het landschap van AM4-moederborden, die voldoet aan de behoeften van gebruikers die op zoek zijn naar een kosteneffectieve en hoogwaardige oplossing.

Verkrijgbaar bij:

2. Our 5 Best AM4 Motherboards

Loading ...

Verkrijgbaar bij:

3. MSI MEG X570 GODLIKE Motherboard

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MSI MEG X570 GODLIKE Motherboard

  • list plusPremium onderdelen en uitgebreide set functies
  • list plusVisueel aantrekkelijk ontwerp met indrukwekkende RGB-verlichtingsfuncties
  • list plusUitzonderlijke prestaties en een overvloed aan functies voor Ryzen 5000 CPU's

Nadelen MSI MEG X570 GODLIKE Motherboard

  • list plusBeperkte USB-poorten en geen Thunderbolt-ondersteuning
  • list plusRelatief duur in vergelijking met andere X570-aanbiedingen
  • list plusMogelijke zorgen over toekomstbestendigheid vanwege het ontbreken van DDR5 en PCI-E Gen 5-ondersteuning
Ik ben erg enthousiast over de MSI MEG X570 GODLIKE moederbord, een vlaggenschip-moederbord dat de aandacht trekt met zijn hoogwaardige componenten en uitgebreide functieset. Met zijn E-ATX-formaat en 19-fase spanningsregelaar biedt het tal van high-end functies, waardoor het opvalt door de extra's die het biedt. Het moederbord wordt geprezen om zijn visueel aantrekkelijk ontwerp, met een matzwart PCB, versterkte DRAM- en PCIe-slots, en indrukwekkende RGB-verlichtingsfuncties zoals de Mystic Light Infinity II-display en een OLED-paneel. Volgens Tom's Hardware, "Ondersteunt het bord AMD Quad CrossfireX, CrossFireX, en 2-Way Nvidia SLI, en heeft vier DDR4-slots met een capaciteit van 128GB." Dit maakt het een overtuigende keuze voor gamers en DIY-enthousiastelingen die high-performance gaming rigs willen opzetten.

Het MSI MEG X570 GODLIKE moederbord is sterk aanbevolen voor bouwers die zich richten op Ryzen 5000 CPU's, met uitzonderlijke prestaties en een overvloed aan functies. PCWorld merkt op dat het beschikt over 10Gbe, M.2-ondersteuning, een geweldige VRM, en unieke inbegrepen extra's zoals insteekkaarten en een 6,3 mm-aansluiting. De volwassen BIOS en afgeprijsde high-end Ryzen 5000 CPU's versterken verder zijn aantrekkingskracht. Het is echter belangrijk op te merken dat het een beperkt aantal USB-poorten heeft, geen Thunderbolt-ondersteuning biedt, en relatief duur is in vergelijking met andere X570-opties. Bovendien worden zorgen geuit over het toekomstbestendig maken vanwege het ontbreken van DDR5- en PCI-E Gen 5-ondersteuning. Ondanks deze nadelen, springt het MSI MEG X570 GODLIKE moederbord eruit als een uitstekende keuze voor Ryzen 5000-gebruikers, geschikt voor zowel gaming als werkstationgebruik.

In vergelijking met zijn concurrenten onderscheidt het MSI MEG X570 GODLIKE moederbord zich door zijn uitgebreide functieset, unieke esthetiek, en uitgebreide accessoirepakket. Het blinkt uit in het bieden van een breed scala aan connectiviteitsopties, hoogwaardige componenten, en uitzonderlijke prestaties voor Ryzen 5000 CPU's. Het kampt echter met uitdagingen op het gebied van kosten en mogelijke toekomstbestendigheidsbeperkingen. Hoewel het misschien niet de beste budgetoptie is, maken zijn hoogwaardige componenten en functierijke ontwerp het tot een overtuigende keuze voor enthousiastelingen en professionals die topklasse prestaties en veelzijdigheid zoeken in hun builds.

Kortom, het MSI MEG X570 GODLIKE moederbord biedt een overtuigend pakket met hoogwaardige componenten, uitgebreide functies, en een visueel aantrekkelijk ontwerp. Het is vooral geschikt voor high-performance gaming- en werkstationopstellingen, waar het uitblinkt in het leveren van uitzonderlijke prestaties en veelzijdigheid. Potentiële kopers moeten echter goed nadenken over de prijs en de beperkingen voor toekomstbestendigheid bij het nemen van hun aankoopbeslissing. Aangezien PCMAG geen beoordeling kon geven, is het belangrijk op te merken dat informatie uit verschillende bronnen is overwogen om een uitgebreid overzicht van het product te bieden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

4. Asus ROG Crosshair Hero VIII

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Asus ROG Crosshair Hero VIII

  • list plusRobuuste stroomlevering voor overklokken en aangepaste waterkoeling

Nadelen Asus ROG Crosshair Hero VIII

  • list plusAfwezigheid van Wi-Fi en Bluetooth-connectiviteit
De ASUS ROG Crosshair Hero VIII X570 AM4 moederbord is een high-performance gaming moederbord ontworpen voor 2e en 3e generatie AMD Ryzen processors. Dit ATX moederbord heeft topklasse functies zoals PCIe 4.0, 16 vermogensfasen, OptiMem III, 2.5 Gbps LAN, USB 3.2, SATA, M.2, en Aura Sync RGB verlichting. Reviewers prijzen de voordelen voor overklokkers, custom water loops en hobbyisten, met nadruk op de krachtige stroomvoorziening, uitgebreid thermisch ontwerp en high-performance netwerkmogelijkheden. De 5-Way Optimization, DIY-vriendelijk ontwerp en ongeëvenaarde personalisatie met ASUS-exclusieve Aura Sync RGB verlichting maken het een topkeuze voor enthousiastelingen, met uitstekend vakmanschap en ondersteuning voor geheugen tot 4800MHz frequentie.

Volgens Tom's Hardware heeft de ASUS ROG Crosshair VIII Hero Wi-Fi een 14-fase spanningsregelaar en meerdere PCIe en M.2 slots, waardoor het geschikt is voor mid-range gebruikers die op zoek zijn naar hoge prestaties en een strakke esthetiek. De inclusie van premium Infineon PoweRstage IR3555 en een reeks poorten benadrukken zijn capaciteit en veelzijdigheid. Aan de andere kant wordt het Dark Hero model zeer geprezen om zijn stabiele prestaties, massieve koellichamen die de noodzaak voor actieve koeling op de X570 chipset elimineren, en uitgebreide reeks functies. Het heeft lof ontvangen voor zijn topklasse prestaties en functies, waardoor het de laatste en beste X570 moederbord van ASUS is voordat de overstap wordt gemaakt naar een nieuw socket voor Zen 4 processors met DDR5 geheugenondersteuning.

De ASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero is ook geschikt voor de nieuwste Zen 3 Ryzen 5000 Serie, met een VRM power upgrade en passieve chipset koeling. Zijn onboard Wi-Fi 6, 2.5 Gbps Ethernet, en PCIe 4.0 verbeteren de gaming prestaties, en het wordt geleverd met een 3-maanden Adobe Creative Cloud Abonnement. Dit moederbord heeft positieve klantbeoordelingen ontvangen voor gaming, stabiliteit, waar voor je geld, en installatiegemak, waardoor het een overtuigende keuze is voor gaming enthousiastelingen.

Terwijl de ASUS ROG Crosshair VIII Hero X570 AM4 moederbord wordt geprezen om zijn uitgebreide en high-performance oplossing voor gaming en overklokbehoeften, merken sommige reviewers op de afwezigheid van Wi-Fi en Bluetooth, en de beperkte praktische bruikbaarheid van PCIe 4.0 in specifieke gebruiksscenario's. Bovendien wordt het vergeleken met andere opties zoals de ASUS Prime B550-PLUS, ASUS ROG Strix B550-F Gaming, Asus ROG Strix B550-F Gaming WiFi II, MSI Meg X570 Unify, en ASUS AM4 TUF Gaming X570-Plus, waarmee het competitieve positie in de markt wordt benadrukt.

Samengevat is de ASUS ROG Crosshair Hero VIII X570 AM4 moederbord een topkeuze voor high-end PC enthousiastelingen, met een krachtige stroomvoorziening, high-performance netwerkmogelijkheden, en uitgebreide personalisatiemogelijkheden. Hoewel het bepaalde functies zoals Wi-Fi en Bluetooth mist, bevestigen het uitgebreide thermisch ontwerp, PCIe 4.0 ondersteuning, en lof voor topklasse prestaties zijn positie als een toonaangevende concurrent in de gaming moederbord categorie.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Binnen 1-2 dagen klaar voor verzending

Bekijk prijs

5. Our 5 Best AM4 Motherboards

Loading ...

Verkrijgbaar bij:

hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Am4 Moederborden. Er zijn immers 1245 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!