Wat is de beste koelpasta van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 25 september, 2023

Het kopen van een goede koelpasta is een moeilijke opdracht. Wat is de beste koelpasta van 2023? Na het analyseren van 123 koelpasta kwam de EarKings EKSP grijs , zilver als beste getest uit onze koelpasta-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de koelpasta, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 koelpasta-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige koelpasta-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste koelpasta

1Score: 9.8
EarKings EKSP grijs , zilver
EarKings EKSP grijs , zilver
EarKings
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Koelpasta (CPU) ARCTIC MX-2 heat blauw
Koelpasta (CPU) ARCTIC MX-2 heat blauw
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Newtronics.nl Budget koelpasta 1 gram wit
Newtronics.nl Budget koelpasta 1 gram wit
Newtronics.nl
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
NEWTRONICS Koelpasta 1.0 gram max. wit
NEWTRONICS Koelpasta 1.0 gram max. wit
Newtronics.nl
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Gadgetplace Maxtor 4gr grijs
Gadgetplace Maxtor 4gr grijs
Gadgetplace
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Thermal Paste Arctic MX-4 zwart
Thermal Paste Arctic MX-4 zwart
Arctic
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
Arctic Silver Silver 5 black, grey 1
Arctic Silver Silver 5 black, grey 1
Arctic Silver
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
ARCTIC MX-4 heat sink compound 8,5 W/m·K 4 g
ARCTIC MX-4 heat sink compound 8,5 W/m·K 4 g
Arctic
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
Vivefly Electronics Cool&Paste 4G Thermische zilver
Vivefly Electronics Cool&Paste 4G Thermische zilver
Vivefly Electronics
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.6
Cooler Master HTK-002 Thermal Grease wit
Cooler Master HTK-002 Thermal Grease wit
Cooler Master
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Koelpasta Koopgids

Hoe goed je koeltoren of waterkoeling ook is, dit betekent niks zonder een uitstekende koelpasta tussen het koelblok en de processor. Daarom lees je hieronder hoe je de beste koelpasta voor jouw set-up kiest!

Hoe vaak moet ik mijn koelpasta vervangen?

Over het algemeen hoeft dit slechts eens in de paar jaar. Er zijn echter twee scenario's waarin je wél echt je koelpasta moet vervangen: als je de koeltoren of het koelblok van je processor afhaalt om welke reden dan ook (omdat je anders luchtbellen krijgt), of als je merkt dat je processortemperaturen naar verloop van tijd oplopen.

De algemene consensus is dat het niet nodig is om eens per jaar je koelpasta te vervangen. Houd je dus aan de bovenstaande pijlers en je kunt niet misgaan.

Hoe lang gaat koelpasta mee?

Dat is afhankelijk van het merk en de precieze bestanddelen van de koelpasta, maar over het algemeen blijft koelpasta zo'n drie tot vijf jaar goed. Dit zijn echter de richtlijnen die fabrikanten meestal meegeven. In de praktijk blijkt namelijk dat koelpasta vaak nog veel langer meegaat, ervan uitgaande dat je je systeem niet dagelijks door een ernstige stresstest sleept.

Er zijn mensen die hun koelpasta tot wel tien jaar hebben laten zitten. Dit raden wij niet aan, al helemaal niet zonder te weten welke koelpasta je precies gebruikt, maar dit is wel een demonstratie van het feit dat je de fabrikant niet altijd per sé op zijn woord hoeft te geloven.

Hoeveel graden daalt je CPU-temperatuur met koelpasta?

Exacte nummers kunnen we je niet geven, omdat de precieze temperatuurdaling van je processor verschilt per soort koelpasta, processor, koelmethode, computeractiviteit en zelfs computer case. Een grafisch veeleisende game zal je processor veel harder op de staart trappen dan een PowerPoint-presentatie.

In plaats daarvan kijken we naar thermische weerstand oftewel warmteweerstand. Dit geeft aan hoe goed een bepaald materiaal warmte geleidt. Metalen zijn hier goed in, dus deze hebben een lage warmteweerstand. Hoe lager de warmteweerstand dus, hoe beter.

Over het algemeen genomen behaal je zonder gebruik van koelpasta een warmteweerstand rond de 0,65 °C/W (Celsius per watt). Bij gebruik van koelpasta's zakt dit al snel naar waarden tussen de 0,40 à 0,50 °C/W. Een goede koelpasta is dus absoluut de investering waard.

Wat gebeurt er als ik geen koelpasta gebruik?

Dan stijgt de warmteweerstand en loop je het risico op beschadiging van je processor.

Het probleem is niet eens per sé dat de koeltoren in direct contact staat met de processor (wat wel degelijk een risico op elektrische schokken met zich meebrengt), maar het feit dat de oppervlakten van deze twee oppervlakten niet 100% egaal zijn. Hoewel je het met het blote oog niet ziet, zitten er micro-imperfecties in de metalen platen. Dit zijn hele kleine krasjes.

Hierdoor komt lucht vast te zitten tussen beide oppervlakten, wat slecht is voor de warmtegeleiding. Koelpasta dient als vulling van de micro-imperfecties. De hitte overbrugt hierdoor veel sneller de ruimte die door die micro-imperfecties ontstaat, omdat koelpasta is gemaakt van materiaal dat warmte veel beter geleidt dan lucht.

Hoe dan ook volgt temperatuurstijging een gebrek aan koelpasta. Je processor wordt sneller heet, waar de prestaties van je computer onder lijden.

Wat voor soorten koelpasta zijn er?

Om te beginnen zijn er op metaal gebaseerde koelpasta's. Deze samenstellingen bevatten vaak metalen als zilver en aluminium, welke beiden uitermate geschikt zijn voor het vervoeren van hitte. Het nadeel is dat metaal echter ook elektriciteit geleidt, dus er bestaat een heel klein risico op elektrische schokjes.

Vervolgens hebben we keramische koelpasta's. Deze geleiden geen elektriciteit en sluiten in feite weinig compromissen wat betreft koelprestaties. Ze zijn misschien niet even effectief als op metaal gebaseerde koelpasta's, maar ze komen tegenwoordig zeer dicht in de buurt.

Koelpasta's met vloeibaar metaal zijn duurder dan de bovenstaande soorten koelpasta's. Als je je desktop pc echter liefhebt, is het de investering waard. Deze koelpasta's bestaan uit zeldzame legeringen in vloeibare vorm. Dit zorgt niet alleen voor een gladde consistentie, maar ook voor een supersnelle warmteoverdracht (tot wel acht keer sneller dan de metaal of keramische koelpasta's)!

Ten slotte zijn op koolstof en diamant gebaseerde koelpasta's nóg effectiever. Deze geleiden geen elektriciteit en ook hun viscositeit maken deze koelpasta's erg prettig om mee te werken. Naast de warmtegeleidende koolstofvezels draagt ook diamantpoeder bij aan de koelprestaties. Dit minimaliseert de warmteweerstand meer dan elk ander materiaal, maar dit voert de prijs wel op!

Hoeveel koelpasta moet ik gebruiken?

De fabrikant van de koelpasta levert altijd instructies mee, waarin je terugvindt hoeveel je precies moet gebruiken. Er zijn echter een aantal bekende aanzetmethoden.

Zo is er de lijnmethode. Hierbij teken je als het ware een lijntje over het midden van de processor met de koelpasta. Het idee hierachter is dat het gewicht van de koelplaat de koelpasta vervolgens verspreidt. Het probleem hierbij is echter dat dit niet egaal gebeurt bij deze methode.

Daarnaast leidt deze methode juist vaak tot een overschot aan koelpasta, wat ook niet goed is. Je wilt geen dikke laag koelpasta tussen de koeler en de processor en dat de rest langs de randen afloopt; je wilt genoeg om de micro-imperfecties te compenseren.

Daarnaast bestaat de X-methode. Hierbij teken je juist een 'X' over de processor met de koelpasta. Ook hierbij loop je echter het risico dat je teveel gebruikt. Sommige mensen denken tevens dat het een goed idee is om met een creditcard de koelpasta te verspreiden. Doe dit niet! Het eindresultaat ziet er misschien wel mooi en egaal uit, maar je creëert hiermee juist luchtbelletjes.

De rijstkorrelmethode lost de bovenstaande problemen op of omzeilt ze. Je doet hierbij een beetje koelpasta – ter grootte van een kleine rijstkorrel – op het midden van je processor. Het gewicht van de koeler verspreidt de koelpasta vervolgens egaal.

In tegenstelling tot de lijnmethode lukt dit hier wel, omdat die 'rijstkorrel' alleen precies in het midden van de processor-oppervlakte zit. Het wordt hierdoor gelijkmatig alle kanten opgeduwd.

hero illustration

Hoe testen we koelpasta?

Om de beste koelpasta te ontdekken, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze koelpasta-test hebben we 123 koelpasta vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze koelpasta-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we datapunten verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze koelpasta-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen koelpasta-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van de beste koelpasta in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 123 koelpasta te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste koelpasta in een handige lijst

1. EarKings EKSP grijs , zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.8

Wil jij dat je apparatuur optimaal koelt en dat er een optimale warmtegeleiding is? Breng dan koelpasta aan tussen je CPU en processorkoeler! Met deze Koelpasta zorg je er eenvoudig voor dat je optimaal gebruik kan maken van je computer, en dat voor een klein prijsje! Voordelen ✅ 3 gram per verpakking ✅ Inclusief verdeelspatel waarmee je de koelpasta makkelijk kan verdelen! ✅ Geleverd in een spuitje voor nauwkeurige toepassing! ✅ Hoge thermische conductiviteit ✅ Lage thermische weerstand ✅ Droogt niet uit ✅ Super snel in huis Wat doet koelpasta? Koelpasta, ook wel thermal paste genoemd, verbeterd de koeling en warmtegeleiding tussen je processor en je koeler. Dankzij de fijne microdeeltjes in de thermal paste is deze CPU koeler een betere geleider van warmte dan metaal. Hoe breng ik de thermal paste aan? De thermal paste wordt geleverd in een spuit waardoor je ook op kleine delen de koelpasta zeer eenvoudig kan aanbrengen. Daarnaast wordt de koelpasta CPU geleverd met een spatel waarmee je de heatsink nog verder kan uitspreiden. Doorloop de volgende stappen voor een zo goed mogelijk resultaat van de CPU koeler: Maak het oppervlak waar je de koelpasta wil aanbrengen schoon. Breng de koel pasta aan op het oppervlak. Verspreid het zodat het zo egaal mogelijk verdeeld is over het oppervlak. Specificaties - Gewicht: 3 gram CPU Koelpasta (inhoud) - Kleur: zilvergrijs - Warmtegeleiding/thermal conductivity: 6.0 W/mk - Relatieve dichtheid/Specific Gravity: 2.5 G/Cc - Max. temperatuur: 180+ graden celcius - Lengte: 11.4 centimeter

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

2. Koelpasta (CPU) ARCTIC MX-2 heat blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Koelpasta (CPU) ARCTIC MX-2 heat blauw

 • list plusDe koelpasta heeft een goede kwaliteitseisen.
 • list plusEen ander voordeel is dat de koelpasta een lange levensduur heeft.
 • list plusDe koelpasta heeft een hoge warmteoverdracht.

Nadelen Koelpasta (CPU) ARCTIC MX-2 heat blauw

 • list plusDe koelpasta is prijziger dan andere opties.
 • list plusDe koelpasta heeft ook een lagere viscositeit.
 • list plusEen ander nadeel is dat de koelpasta lastiger te verwijderen zijn is.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.3

De ARTCTIC MX-2 is een koelpasta met een hoge thermische geleidbaarheid en lage thermische weerstand, om efficiënt warmte vanaf de CPU/GPUnaar de koelelementen af te voeren. Uitstekende prestatie De ARTCTIC MX-2 bestaat uit koolstof microdeeltjes die een extreem hoge thermische geleidbaarheid hebben. Hiermee wordt een snelle en efficiënte warmteafvoer van de CPU of GPU gewaarborgd. Met haar prestaties overtreft de ARCTIC MX-2 vele andere bekende koelpasta’s op de markt, met een lengte voorsprong. Veilige en eenvoudige toepassing Aangezien de ARCTIC MX-2 geen metaaldeeltjes bevat, is elektrische geleidbaarheid met deze pasta geen probleem. In tegenstelling tot andere zilver- en koperpasta’s zorgt ARCTIC MX-2 ervoor dat het contact met elektrische aansluitingen geen schade kan veroorzaken. Daarnaast is ARCTIC MX-2 zeer eenvoudig aan te brengen. Ook het resultaat bij het verdelen met de vingers is dankzij de consistentie van de pasta steeds ideaal. Hoge houdbaarheid In tegenstelling tot metalen en siliconen koelpasta biedt de ARCTIC MX-2 ook gedurende lange opslagperioden steeds dezelfde prestatie. Het hoeft niet opnieuw te worden aangebracht en heeft een houdbaarheid van ten minste acht jaar. Details: Thermal Conductivity W/(mK) 5.6 Viscosity (poise) 850 Density (g/cm³) 3.96 ARCTIC MX-2. Gewicht: 4 g. Breedte verpakking: 82 mm, Diepte verpakking: 15 mm, Hoogte verpakking: 172 mm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 1 februari in huis

Bekijk prijs

3. Newtronics.nl Budget koelpasta 1 gram wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
9.1

NEWTRONICS® koelpasta voor computer en elektronica toepassingen. Deze koelpasta komt in een handige dosserspuit zodat u exact de hoeveelheid kunt aanbrengen die nodig is. De maximale belastingstemparatuur is 180 graden waardoor de koelpasta ook geschikt is voor 'extreme' omgevingen. De inhoud van de spuit is 1.0 gram wat ruim voldoende is voor het bevestigden van een koeler op een processor of chip. - Warmtegeleidende pasta voor transistoren, CPU's, diodes, etc. - Optimaliseert de hittegeleiding - Droogt niet uit, wordt niet hard en smelt niet - Geschikt voor temperaturen tussen 50°C en 180°C - Inhoud: injectiespuit met 1 gram - Verpakt in economische en minder milleubelaste gripzak. GEBRUIK: Verwijder de bestaande koelpasta en maak het oppervlakte schoon. Breng een kleine hoeveelheid koelpasta aan en bevestigd de koeler op de processor/chip. LET OP!! Bij twijfel vraag hulp aan een ICT expert om schade aan uw device te voorkomen. NEWTRONICS® bestaat al ruim 20 jaar en levert hardware voor ICT, AUDIO en VIDEO toepassingen. Sinds 2020 leveren wij naast A-merk producten ook ons eigen huismerk NEWTRONICS® met dezelfde kwaliteit maar voor een super scherpe prijs! NEWTRONICS® is het merk voor betaalbare ICT, AUDIO en VIDEO supplies! CE markering, het product met EAN nummer 8720589360785 voldoet aan de CE richtlijnen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. NEWTRONICS Koelpasta 1.0 gram max. wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9

Zoek je een koelpasta die geschikt is voor zowel computer- als elektronica toepassingen? Dan is de NEWTRONICS® koelpasta met een maximale belastingstemperatuur van 180 graden wellicht iets voor jou. Deze witte koelpasta is verpakt in een handige dosserspuit, waarmee je precies de juiste hoeveelheid kunt aanbrengen. Bovendien droogt de pasta niet uit, wordt niet hard en smelt niet.

De inhoud van de spuit is 1.0 gram en dat is ruim voldoende om een koeler op een processor of chip te bevestigen. De koelpasta optimaliseert de hittegeleiding en is geschikt voor temperaturen tussen 50°C en 180°C. Het is wel belangrijk om eerst de bestaande koelpasta te verwijderen en het oppervlak goed schoon te maken voordat je de NEWTRONICS® koelpasta aanbrengt.

Wat deze koelpasta van NEWTRONICS® uniek maakt, is dat het ook geschikt is voor 'extreme' omgevingen. Dat betekent dat je deze koelpasta ook kunt gebruiken in omgevingen met hogere temperaturen dan normaal. Bovendien wordt de koelpasta geleverd in een stevige blisterverpakking, waardoor het goed beschermd blijft.

Kortom, als je op zoek bent naar een effectieve koelpasta die geschikt is voor zowel computer- als elektronica toepassingen, dan is NEWTRONICS® koelpasta met 1.0 gram maximale belastingstemperatuur van 180 graden een goede keuze. Het is makkelijk aan te brengen, blijft goed zitten en is geschikt voor 'extreme' omgevingen.

Mijn persoonlijke mening over de NEWTRONICS® koelpasta is dat het een goede koelpasta is die doet wat het belooft. Het enige nadeel is dat het in een kleine hoeveelheid wordt geleverd, waardoor je het wellicht vaker moet aanschaffen als je het regelmatig gebruikt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Gadgetplace Maxtor 4gr grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.6

Met de hoogste thermische conductiviteit op de markt is de Gadgetplace 'Maxtor' Koelpasta het meest geschikt voor jouw CPU/GPU en andere warmte producerende elektronica. De geavanceerde formule biedt extreme prestaties voor de enthousiastelingen die het laatste beetje extra prestatie willen toevoegen of voor regelmatig onderhoud van de koelsystemen. Uitstekende prestatie De Maxtor CTG8-4 koelpasta staat voor hoge kwaliteit. Met een uitstekende warmteafvoer is het in staat om jouw CPU/GPU, Transistor, diode en andere warmte producerende elektronica optimaal te laten presteren. Beter dan vloeibaar metaal De koelpasta is gemaakt van koolstofmicrodeeltjes, hierdoor wordt een extreem hoge thermische geleidbaarheid gegarandeerd. Het zorgt ervoor dat de warmte die wordt gegenereerd door de CPU of GPU effectief wordt afgevoerd. Makkelijk aan te brengen Met de handige bijgeleverde spatel is het aanbrengen van de pasta eenvoudig en snel te doen. Zelfs voor beginners. Veilig voor je CPU / GPU De Gadgetplace Maxtor CTG8-4 is metaalvrij en elektrisch niet-geleidend, waardoor elk risico op kortsluiting wordt geëlimineerd en de CPU en VGA-kaarten beter worden beschermd. Zeer duurzaam Vergeleken met metaal en thermische siliconenpasta, doet de CTG8-4 na verloop van tijd geen concessies. Eenmaal aangebracht, hoef je het niet opnieuw aan te brengen, de Gadgetplace koelpasta gaat minimaal 4 jaar mee. Specificaties: - Warmtegeleiding: 12.8W/m·k - Max temperatuur: -50°C tot 250°C - Thermische impedantie: <0.102°C-in2/w - Dichtheid: 2.9g/ml - Kleur: Grijs - Inhoud: 4 gram Niet goed? Geld terug! Bestel de Gadgetplace Koelpasta vandaag en maak gebruik van 100% gratis verzending! Wij geloven heilig in de kwaliteit van onze producten en garanderen daarom ook een kosteloze 30 dagen retourgarantie op al onze producten. Twijfel niet langer en neem zonder risico jouw koelpasta in huis!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

6. Thermal Paste Arctic MX-4 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.4

Thermische pasta Arctic MX4 Hoeveelheid: 4 g Kleur: Zwart Gecertificeerd: RoHS Vermogen: 8,5 W

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

7. Arctic Silver Silver 5 black, grey 1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.9

ARCTIC Arctic Silver 5. Kleur van het product: Zilver. Gewicht: 3,5 g Warmtegeleiding: 9W/mK

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. ARCTIC MX-4 heat sink compound 8,5 W/m·K 4 g

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ARCTIC MX-4 heat sink compound 8,5 W/m·K 4 g

 • list plusDeze koelpasta heeft een hoge thermische geleidbaarheid van 8,5 W/m·K, wat zorgt voor een efficiënte warmteoverdracht.
 • list plusDe pasta is makkelijk smeerbaar en heeft een goede consistentie, waardoor het gemakkelijk aan te brengen is op de CPU.
 • list plusMet een inhoud van 4 g is deze koelpasta voldoende voor meerdere toepassingen, wat het een kosteneffectieve keuze maakt.

Nadelen ARCTIC MX-4 heat sink compound 8,5 W/m·K 4 g

 • list plusDe prijs van deze koelpasta is hoger dan sommige andere opties op de markt.
 • list plusBij overmatig gebruik kan de pasta uitdrogen en de prestaties verminderen, dus het is belangrijk om de juiste hoeveelheid te gebruiken.
 • list plusDeze koelpasta is niet geschikt voor gebruik op aluminium oppervlakken vanwege het risico op corrosie.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.6

Je zoekt de beste koelpasta voor jouw computer, en ARCTIC MX-4 is een uitstekende keuze. De thermische geleidbaarheid van 8,5 W/m·K zorgt voor een snelle en efficiënte warmteafvoer van de CPU of GPU. Dit zorgt ervoor dat je computer niet oververhit raakt en optimaal blijft functioneren. De koolstof microdeeltjes in de pasta maken het een veilige keuze omdat het metaalvrij en niet-elektrisch geleidend is, wat de kans op kortsluiting minimaliseert. De consistentie van de pasta is perfect om op chips te gebruiken en de applicatie is zeer eenvoudig.

Wat ARCTIC MX-4 onderscheidt van andere koelpasta's is de superieure prijs-/kwaliteitsverhouding. Het is de beste koelpasta op de markt verkrijgbaar en ook nog eens betaalbaar. De verpakking is compact en past gemakkelijk in je gereedschapskist.

De ARCTIC MX-4 is geschikt voor overklokkers en gamers die het maximale uit hun computers willen halen. De pasta is geschikt voor verschillende computeronderdelen zoals CPU, GPU, chipsets en zelfs waterkoeling. Het is ook duurzaam en gaat lang mee, wat betekent dat je niet regelmatig hoeft te vervangen.

Een mogelijke nadeel van de ARCTIC MX-4 is dat de viscositeit van 870 poise misschien niet ideaal is voor zeer kleine chips, maar dat is afhankelijk van de specifieke computeronderdelen.

Al met al is ARCTIC MX-4 een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare, veilige en efficiënte koelpasta voor hun computer. Ik raad het ten zeerste aan.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 15 september in huis

Bekijk prijs

9. Vivefly Electronics Cool&Paste 4G Thermische zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.3

Waarom was ik op zoek naar koelpasta? Jij bent op zoek naar optimaal verkoelen van je onderdelen in je elektronica! Dat doe je met koelpasta, ook wel thermal paste genoemd. Het verbeterd de koeling en warmte overdracht tussen je processor en je koeler. Een goed gekoelde processen presteert immers beter. Dankzij de fijne microdeeltjes in de thermische pasta is deze substantie een betere geleider van warmte dan metaal. Warmtegeleiding gebeurt in verschillende apparaten belangrijk die veel rekenwerk moeten uitvoeren. Denk maar eens aan maximale performance van de volgende IT apparaten Laptops en desktops (Processor ofwel CPU) Harde schijf / DVD-station Koelapparaat aan heatsink of frame (CPU koeler aan een processor) Netwerk communicatie apparatuur Automotorbesturing Engine Control Module (ECM) Hoge snelheid groot geheugen bestuurder USB Sticks Verlichting Krachtige LED verlichting Elektronische componenten Verschillende huishoudelijke apparaten ViveFly Electronics : Cool&Paste : Frame the Heat Hoge thermische conductiviteit Lage thermische weerstand Droogt moeilijk uit Heb je technische specificaties van deze koelpasta? Gewoon om zeker te weten dat deze oplossing klopt met wat ik nodig heb! Kleur van pasta : grijs Warmtegeleidingsvermogen: > 1.93 w / m-k Thermische impedantie: <0.225 c-in 2 / W Soortelijk gewicht: > 2g / cm 3 Viscositeit: ﹥ 1000. De concentratie is minder dan: 380 ± 10 1 / 10 mm Onmiddellijke temperatuurweerstand: - 50 ~300 ℃ Werkende temperatuur: - 30 ~ 280 ℃ Productopslag: Opslag bij kamertemperatuur Hoeveel koelpasta heb ik nodig?: Kies met behulp van de volgende beschrijvingen hoeveel je gebruik moet maken van pasta's om de verschillende soorten apparaten te koelen. 1GRAM (Tubespuit) - Dit is genoeg voor minimaal 3 tot 6 kleine CPU cores, 1 tot 3 grote CPU cores of 1 hitteplaat. We raden dit meestal aan om koelpasta te vernieuwen op enkele plekken binnen het apparaat of extra aan te brengen als je tekort bent gekomen. Simple laptop en desktops setups kunnen er ook mee door. Let op de heat sink van je processor dit bepaalt hoe groot het koellichaam is! 10GRAM (Potje) – Dit is genoeg voor minimaal 15 tot 25 kleine CPU cores, 6 tot 10 grote CPU cores of 2 tot 5 hitteplaten. Aanbevolen om een gehele IT systemen te renoveren dan wel vanaf de grond te op te bouwen. 25GRAM (Tubespuit) – Wil je je vooraad ook oververhit laten worden of heb je oplossingen nodig voor een groter apparaat? Neem wat warmtegeleidende koelpasta en breng het aan om verschillende systemen hobbymatig of beroepsmatig te onderhouden en te behoeden voor oververhitting. Hoe breng ik koelpasta aan? We geven deze oplossing mee met 2 extra voordelen: Geleverd in een tube spuitje voor nauwkeurige toepassing! (1x 10 gram in een potje en 6x 1 gram in een spuitje) Hoe breng ik de Cool&Paste aan? De thermal paste wordt geleverd in een spuit waardoor je ook op kleine delen de koelpasta zeer eenvoudig kan aanbrengen. Doorloop de volgende stappen voor een zo goed mogelijk resultaat van de CPU koeler: Vlak voordat je gaat aanbrengen maak je het oppervlakte schoon en geschikt. Breng de koel pasta aan volledig aan op het oppervlak. Begin in het midden van je processor. Let op de hoeveelheid van de pasta en verspreid het zodat het zo egaal mogelijk verdeeld is over het oppervlak. Zorg ervoor dat er geen lucht tussen de processor (of andere onderdelen) en de pasta zit. Volgens mij heb je nu een goede basis om verkoeling aan te brengen aan je apparaten! Een goed gekoelde processor of ander onderdeel zorgt voor een betere warmteoverdracht, daardoor blijft je populaire apparaat met elke type behuizing zoals een computer juist presteren. Daarnaast is het in alle omstandigheden handig om thuis op voorraad te hebben! Ik zou zeggen bestel en haal het meeste uit je systemen die jouw taken van de dag vervullen! Beste klanten van Bol.com! Wil je koelpasta kopen? Dit is eenvoudig online bij ViveFly Electronics te kopen. Koop boven de 20 euro aan koelpasta en lever de oplossing met een snelle bezorging bij je thuis.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

10. Cooler Master HTK-002 Thermal Grease wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Cooler Master HTK-002 Thermal Grease wit

 • list plusDeze koelpasta heeft een uitstekende warmtegeleidingscapaciteit, waardoor het een perfecte pasvorm heeft voor de meeste CPU's.
 • list plusHet is voordelig, waardoor het een goede optie is voor iedereen met een beperkt budget.
 • list plusHet is simpel aan te brengen en het is duurzaam, waardoor het meerdere malen gebruikt kan worden.

Nadelen Cooler Master HTK-002 Thermal Grease wit

 • list plusHet is niet geschikt voor laptops of pc's, waardoor het geen goede optie is voor die toepassingen.
 • list plusDe verpakking is oud en versleten, wat het minder aantrekkelijk maakt voor sommige gebruikers.
 • list plusHet is net niet goed genoeg om aan te raden, waardoor het mogelijk niet de beste optie is voor sommige gebruikers.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.4

Je hebt waarschijnlijk al gehoord van de Cooler Master HTK-002 Thermal Grease Compound, maar wat maakt deze koelpasta zo speciaal? Nou, om te beginnen is deze pasta gevuld met hitte geleidende metaaloxiden die helpen bij het verbeteren van de warmteafvoer tussen de processor en de koeler. Dit zorgt voor een efficiëntere werking van het apparaat. Bovendien is deze pasta bestand tegen temperaturen tot wel 177 graden Celsius, waardoor het een duurzame keuze is voor je computer.

Deze koelpasta is geschikt voor verschillende onderdelen, zoals CPU's, chipsets op moederborden en VGA-kaarten. De thermische geleidbaarheid van 0.8 W/m•K zorgt voor een snelle en effectieve warmteoverdracht. De verpakking heeft een lengte van 166 mm, een hoogte van 22 mm en een breedte van 101 mm. Het materiaal is een gel en het type computerkoeler accessoire is een koelpasta.

Wat deze koelpasta echt onderscheidt van andere producten is de consistentie en het temperatuurbereik. Het blijft consistent bij hoge temperaturen en behoudt zo een positieve heatsink seal. Het grote temperatuurbereik maakt het geschikt voor verschillende toepassingen.

Hoewel dit een geweldige keuze is voor veel gebruikers, kan het aanbrengen van de pasta enigszins lastig zijn. Het is belangrijk om de instructies zorgvuldig te volgen en niet te veel pasta te gebruiken.

Al met al is de Cooler Master HTK-002 Thermal Grease Compound een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een koelpasta die lang meegaat en effectief is. Het heeft een goede thermische geleidbaarheid en kan tegen hoge temperaturen. Zorg ervoor dat je de instructies zorgvuldig volgt voor het beste resultaat!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van koelpasta. Er zijn namelijk 123 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!