Bestenu

Wat is de beste koelpasta van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 25 maart, 2023

Het kopen van een goede koelpasta is een moeilijke opdracht. Wat is de beste koelpasta van 2023? Na het analyseren van 98 koelpasta kwam de NEWTRONICS Koelpasta 1.0 gram max. wit als beste uit onze koelpasta-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de koelpasta, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 koelpasta-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige koelpasta-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste koelpasta

1Score: 9.9
NEWTRONICS Koelpasta 1.0 gram max. wit
NEWTRONICS Koelpasta 1.0 gram max. wit
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Koelpasta Thermal Paste - CPU grijs , zilver
Beste Koelpasta voor industriële toepassingen
Koelpasta Thermal Paste - CPU grijs , zilver
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Koelpasta Thermale paste 1 gram grijs
Koelpasta Thermale paste 1 gram grijs
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Koelpasta (CPU) ARCTIC MX-2 heat blauw
Koelpasta (CPU) ARCTIC MX-2 heat blauw
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
ARCTIC MX-4 heat sink compound zwart
ARCTIC MX-4 heat sink compound zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
Vivefly Electronics Cool&Paste 1G zilver
Vivefly Electronics Cool&Paste 1G zilver
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Cooler Master IC-Essential E1 thermal grijs
Cooler Master IC-Essential E1 thermal grijs
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Thermal Grizzly Kryonaut 12.5W/m·K 1g
Beste Koelpasta voor overklokkers
Thermal Grizzly Kryonaut 12.5W/m·K 1g
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
Cooler Master HTK-002 Thermal Grease wit
Cooler Master HTK-002 Thermal Grease wit
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
Arctic Silver 5 3.5g heat zilver
Arctic Silver 5 3.5g heat zilver
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Koelpasta Koopgids

Hoe goed je koeltoren of waterkoeling ook is, dit betekent niks zonder een uitstekende koelpasta tussen het koelblok en de processor. Daarom lees je hieronder hoe je de beste koelpasta voor jouw set-up kiest!

Hoe vaak moet ik mijn koelpasta vervangen?

Over het algemeen hoeft dit slechts eens in de paar jaar. Er zijn echter twee scenario's waarin je wél echt je koelpasta moet vervangen: als je de koeltoren of het koelblok van je processor afhaalt om welke reden dan ook (omdat je anders luchtbellen krijgt), of als je merkt dat je processortemperaturen naar verloop van tijd oplopen.

De algemene consensus is dat het niet nodig is om eens per jaar je koelpasta te vervangen. Houd je dus aan de bovenstaande pijlers en je kunt niet misgaan.

Hoe lang gaat koelpasta mee?

Dat is afhankelijk van het merk en de precieze bestanddelen van de koelpasta, maar over het algemeen blijft koelpasta zo'n drie tot vijf jaar goed. Dit zijn echter de richtlijnen die fabrikanten meestal meegeven. In de praktijk blijkt namelijk dat koelpasta vaak nog veel langer meegaat, ervan uitgaande dat je je systeem niet dagelijks door een ernstige stresstest sleept.

Er zijn mensen die hun koelpasta tot wel tien jaar hebben laten zitten. Dit raden wij niet aan, al helemaal niet zonder te weten welke koelpasta je precies gebruikt, maar dit is wel een demonstratie van het feit dat je de fabrikant niet altijd per sé op zijn woord hoeft te geloven.

Hoeveel graden daalt je CPU-temperatuur met koelpasta?

Exacte nummers kunnen we je niet geven, omdat de precieze temperatuurdaling van je processor verschilt per soort koelpasta, processor, koelmethode, computeractiviteit en zelfs computer case. Een grafisch veeleisende game zal je processor veel harder op de staart trappen dan een PowerPoint-presentatie.

In plaats daarvan kijken we naar thermische weerstand oftewel warmteweerstand. Dit geeft aan hoe goed een bepaald materiaal warmte geleidt. Metalen zijn hier goed in, dus deze hebben een lage warmteweerstand. Hoe lager de warmteweerstand dus, hoe beter.

Over het algemeen genomen behaal je zonder gebruik van koelpasta een warmteweerstand rond de 0,65 °C/W (Celsius per watt). Bij gebruik van koelpasta's zakt dit al snel naar waarden tussen de 0,40 à 0,50 °C/W. Een goede koelpasta is dus absoluut de investering waard.

Wat gebeurt er als ik geen koelpasta gebruik?

Dan stijgt de warmteweerstand en loop je het risico op beschadiging van je processor.

Het probleem is niet eens per sé dat de koeltoren in direct contact staat met de processor (wat wel degelijk een risico op elektrische schokken met zich meebrengt), maar het feit dat de oppervlakten van deze twee oppervlakten niet 100% egaal zijn. Hoewel je het met het blote oog niet ziet, zitten er micro-imperfecties in de metalen platen. Dit zijn hele kleine krasjes.

Hierdoor komt lucht vast te zitten tussen beide oppervlakten, wat slecht is voor de warmtegeleiding. Koelpasta dient als vulling van de micro-imperfecties. De hitte overbrugt hierdoor veel sneller de ruimte die door die micro-imperfecties ontstaat, omdat koelpasta is gemaakt van materiaal dat warmte veel beter geleidt dan lucht.

Hoe dan ook volgt temperatuurstijging een gebrek aan koelpasta. Je processor wordt sneller heet, waar de prestaties van je computer onder lijden.

Wat voor soorten koelpasta zijn er?

Om te beginnen zijn er op metaal gebaseerde koelpasta's. Deze samenstellingen bevatten vaak metalen als zilver en aluminium, welke beiden uitermate geschikt zijn voor het vervoeren van hitte. Het nadeel is dat metaal echter ook elektriciteit geleidt, dus er bestaat een heel klein risico op elektrische schokjes.

Vervolgens hebben we keramische koelpasta's. Deze geleiden geen elektriciteit en sluiten in feite weinig compromissen wat betreft koelprestaties. Ze zijn misschien niet even effectief als op metaal gebaseerde koelpasta's, maar ze komen tegenwoordig zeer dicht in de buurt.

Koelpasta's met vloeibaar metaal zijn duurder dan de bovenstaande soorten koelpasta's. Als je je desktop pc echter liefhebt, is het de investering waard. Deze koelpasta's bestaan uit zeldzame legeringen in vloeibare vorm. Dit zorgt niet alleen voor een gladde consistentie, maar ook voor een supersnelle warmteoverdracht (tot wel acht keer sneller dan de metaal of keramische koelpasta's)!

Ten slotte zijn op koolstof en diamant gebaseerde koelpasta's nóg effectiever. Deze geleiden geen elektriciteit en ook hun viscositeit maken deze koelpasta's erg prettig om mee te werken. Naast de warmtegeleidende koolstofvezels draagt ook diamantpoeder bij aan de koelprestaties. Dit minimaliseert de warmteweerstand meer dan elk ander materiaal, maar dit voert de prijs wel op!

Hoeveel koelpasta moet ik gebruiken?

De fabrikant van de koelpasta levert altijd instructies mee, waarin je terugvindt hoeveel je precies moet gebruiken. Er zijn echter een aantal bekende aanzetmethoden.

Zo is er de lijnmethode. Hierbij teken je als het ware een lijntje over het midden van de processor met de koelpasta. Het idee hierachter is dat het gewicht van de koelplaat de koelpasta vervolgens verspreidt. Het probleem hierbij is echter dat dit niet egaal gebeurt bij deze methode.

Daarnaast leidt deze methode juist vaak tot een overschot aan koelpasta, wat ook niet goed is. Je wilt geen dikke laag koelpasta tussen de koeler en de processor en dat de rest langs de randen afloopt; je wilt genoeg om de micro-imperfecties te compenseren.

Daarnaast bestaat de X-methode. Hierbij teken je juist een 'X' over de processor met de koelpasta. Ook hierbij loop je echter het risico dat je teveel gebruikt. Sommige mensen denken tevens dat het een goed idee is om met een creditcard de koelpasta te verspreiden. Doe dit niet! Het eindresultaat ziet er misschien wel mooi en egaal uit, maar je creëert hiermee juist luchtbelletjes.

De rijstkorrelmethode lost de bovenstaande problemen op of omzeilt ze. Je doet hierbij een beetje koelpasta – ter grootte van een kleine rijstkorrel – op het midden van je processor. Het gewicht van de koeler verspreidt de koelpasta vervolgens egaal.

In tegenstelling tot de lijnmethode lukt dit hier wel, omdat die 'rijstkorrel' alleen precies in het midden van de processor-oppervlakte zit. Het wordt hierdoor gelijkmatig alle kanten opgeduwd.

hero illustration

Hoe testen we koelpasta?

Om de beste koelpasta te vinden, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze koelpasta-test hebben we 98 koelpasta vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze koelpasta-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we datapunten vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze koelpasta-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen koelpasta-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van het meest geschikte koelpasta in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 98 koelpasta te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste koelpasta op een rijtje

1 - NEWTRONICS Koelpasta 1.0 gram max. wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

1. NEWTRONICS Koelpasta 1.0 gram max. wit

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.8

Zoek je een koelpasta die geschikt is voor zowel computer- als elektronica toepassingen? Dan is de NEWTRONICS® koelpasta met een maximale belastingstemperatuur van 180 graden wellicht iets voor jou. Deze witte koelpasta is verpakt in een handige dosserspuit, waarmee je precies de juiste hoeveelheid kunt aanbrengen. Bovendien droogt de pasta niet uit, wordt niet hard en smelt niet.

De inhoud van de spuit is 1.0 gram en dat is ruim voldoende om een koeler op een processor of chip te bevestigen. De koelpasta optimaliseert de hittegeleiding en is geschikt voor temperaturen tussen 50°C en 180°C. Het is wel belangrijk om eerst de bestaande koelpasta te verwijderen en het oppervlak goed schoon te maken voordat je de NEWTRONICS® koelpasta aanbrengt.

Wat deze koelpasta van NEWTRONICS® uniek maakt, is dat het ook geschikt is voor 'extreme' omgevingen. Dat betekent dat je deze koelpasta ook kunt gebruiken in omgevingen met hogere temperaturen dan normaal. Bovendien wordt de koelpasta geleverd in een stevige blisterverpakking, waardoor het goed beschermd blijft.

Kortom, als je op zoek bent naar een effectieve koelpasta die geschikt is voor zowel computer- als elektronica toepassingen, dan is NEWTRONICS® koelpasta met 1.0 gram maximale belastingstemperatuur van 180 graden een goede keuze. Het is makkelijk aan te brengen, blijft goed zitten en is geschikt voor 'extreme' omgevingen.

Mijn persoonlijke mening over de NEWTRONICS® koelpasta is dat het een goede koelpasta is die doet wat het belooft. Het enige nadeel is dat het in een kleine hoeveelheid wordt geleverd, waardoor je het wellicht vaker moet aanschaffen als je het regelmatig gebruikt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

2 - Koelpasta Thermal Paste - CPU grijs , zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

2. Beste Koelpasta voor industriële toepassingen: Koelpasta Thermal Paste - CPU grijs , zilver

Voordelen

 • list plusDeze koelpasta heeft een goede prijs en wordt rap geleverd.
 • list plusEen voordeel van deze koelpasta is dat deze redelijke kwaliteit heeft en effectief werkt.
 • list plusDeze koelpasta is praktisch in gebruik en heeft een goede spuit en dop.

Nadelen Koelpasta Thermal Paste - CPU grijs , zilver

 • list plusEen nadeel van deze koelpasta is dat deze stevig is en een draad vormt.
 • list plusEen nadeel van deze koelpasta is dat deze lastig te doseren is.
 • list plusEen nadeel van deze koelpasta is dat deze veel eerder gekocht had moeten worden.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.5

Wil jij je computer optimaal laten presteren? Dan is de Koelpasta Thermal Paste - CPU grijs, zilver de perfecte oplossing! Deze koelpasta zorgt voor een optimale warmtegeleiding tussen je processor en koeler, waardoor je apparatuur optimaal koelt. Wat deze koelpasta zo bijzonder maakt, is de hoge thermische conductiviteit en lage thermische weerstand. Hierdoor blijft je processor koeler en presteert je computer beter.

De Koelpasta Thermal Paste - CPU grijs, zilver wordt geleverd in een handig spuitje, waardoor je de koelpasta zeer nauwkeurig kan aanbrengen. Bovendien wordt deze koelpasta geleverd met een verdeelspatel waarmee je de koelpasta makkelijk kan verdelen. Het gewicht van deze verpakking is 3 gram, wat voldoende is voor meerdere toepassingen.

Het aanbrengen van de Koelpasta Thermal Paste - CPU grijs, zilver is zeer eenvoudig. Maak het oppervlak waar je de koelpasta wil aanbrengen schoon, breng de koel pasta aan op het oppervlak en verspreid het zodat het zo egaal mogelijk verdeeld is over het oppervlak. Deze koelpasta droogt niet uit en heeft een hoge thermische conductiviteit, waardoor het zeer effectief is.

Als ervaren gebruiker van koelpasta kan ik zeggen dat de Koelpasta Thermal Paste - CPU grijs, zilver een uitstekende keuze is. Het is zeer makkelijk aan te brengen en zorgt voor een optimale warmtegeleiding. Bovendien is de prijs zeer aantrekkelijk. Het enige nadeel is dat het gewicht van 3 gram misschien niet genoeg is voor iedereen, maar voor de meeste gebruikers is het voldoende. Kortom, als je op zoek bent naar een goede koelpasta, dan is de Koelpasta Thermal Paste - CPU grijs, zilver zeker aan te raden!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

3 - Koelpasta Thermale paste 1 gram grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

3. Koelpasta Thermale paste 1 gram grijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.1

Op zoek naar een manier om je CPU en processorkoeler optimaal te laten werken? Dan is de Koelpasta Thermale paste 1 gram grijs een fantastische optie voor jou! Deze koelpasta zorgt voor een optimale warmtegeleiding tussen de processor en de koeler, en verbetert zo de koeling van je computer. Het is superhandig in gebruik dankzij het spuitje en de spatel die bij de koelpasta worden geleverd. Bovendien heeft deze koelpasta een hoge thermische conductiviteit en lage thermische weerstand, waardoor je computer sneller en efficiënter kan werken.

Wat deze koelpasta set apart zet van andere producten is de nauwkeurige toepassing en de snelle levering. Dankzij het spuitje kun je de koelpasta heel nauwkeurig aanbrengen, zelfs op kleine delen. Het wordt ook geleverd met een spatel waarmee je de heatsink nog verder kan uitspreiden. De snelle levering zorgt ervoor dat je je computer snel weer aan de praat kan krijgen.

De Koelpasta Thermale paste 1 gram grijs heeft een warmtegeleiding van 6.0 W/mk en kan temperaturen tot 180+ graden Celsius aan. Het materiaal is metaal en de kleur is zilvergrijs. Het is super makkelijk in gebruik en kan snel worden aangebracht.

Het enige nadeel is dat het maar 1 gram per verpakking bevat, wat misschien niet voldoende is voor grote computers. Toch is deze koelpasta een fantastische optie voor iedereen die zijn computer optimaal wil laten werken. Het is zeker de moeite waard om uit te proberen!

Persoonlijke mening: Ik ben dol op deze Koelpasta Thermale paste 1 gram grijs! Het is supermakkelijk in gebruik en heeft mijn computer veel sneller en efficiënter laten werken. Het enige nadeel is dat het maar 1 gram per verpakking bevat, wat misschien niet voldoende is voor sommige toepassingen. Maar al met al vind ik het een fantastische koelpasta en zou ik het zeker aanraden aan iedereen die zijn computer wil verbeteren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

4 - Koelpasta (CPU) ARCTIC MX-2 heat blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

4. Koelpasta (CPU) ARCTIC MX-2 heat blauw

Voordelen

 • list plusDe koelpasta heeft een goede kwaliteitseisen.
 • list plusEen ander voordeel is dat de koelpasta een lange levensduur heeft.
 • list plusDe koelpasta heeft een hoge warmteoverdracht.

Nadelen Koelpasta (CPU) ARCTIC MX-2 heat blauw

 • list plusDe koelpasta is prijziger dan andere opties.
 • list plusDe koelpasta heeft ook een lagere viscositeit.
 • list plusEen ander nadeel is dat de koelpasta lastiger te verwijderen zijn is.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.3

De ARTCTIC MX-2 is een koelpasta met een hoge thermische geleidbaarheid en lage thermische weerstand, om efficiënt warmte vanaf de CPU/GPUnaar de koelelementen af te voeren. Uitstekende prestatie De ARTCTIC MX-2 bestaat uit koolstof microdeeltjes die een extreem hoge thermische geleidbaarheid hebben. Hiermee wordt een snelle en efficiënte warmteafvoer van de CPU of GPU gewaarborgd. Met haar prestaties overtreft de ARCTIC MX-2 vele andere bekende koelpasta’s op de markt, met een lengte voorsprong. Veilige en eenvoudige toepassing Aangezien de ARCTIC MX-2 geen metaaldeeltjes bevat, is elektrische geleidbaarheid met deze pasta geen probleem. In tegenstelling tot andere zilver- en koperpasta’s zorgt ARCTIC MX-2 ervoor dat het contact met elektrische aansluitingen geen schade kan veroorzaken. Daarnaast is ARCTIC MX-2 zeer eenvoudig aan te brengen. Ook het resultaat bij het verdelen met de vingers is dankzij de consistentie van de pasta steeds ideaal. Hoge houdbaarheid In tegenstelling tot metalen en siliconen koelpasta biedt de ARCTIC MX-2 ook gedurende lange opslagperioden steeds dezelfde prestatie. Het hoeft niet opnieuw te worden aangebracht en heeft een houdbaarheid van ten minste acht jaar. Details: Thermal Conductivity W/(mK) 5.6 Viscosity (poise) 850 Density (g/cm³) 3.96 ARCTIC MX-2. Gewicht: 4 g. Breedte verpakking: 82 mm, Diepte verpakking: 15 mm, Hoogte verpakking: 172 mm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 1 februari in huis

Bekijk prijs

5 - ARCTIC MX-4 heat sink compound zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

5. ARCTIC MX-4 heat sink compound zwart

Voordelen

 • list plusDeze koelpasta heeft een hoge kwaliteit.
 • list plusHet is gemakkelijk aan te brengen.
 • list plusHet is geschikt voor beide, processor en gpu.

Nadelen ARCTIC MX-4 heat sink compound zwart

 • list plusEr is geen ps4-compatibiliteit.
 • list plusHet is niet geschikt voor overclocken.
 • list plusHet is niet geschikt voor extreme temperaturen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9

Je hebt net een gloednieuwe computer gebouwd en je wilt ervoor zorgen dat hij koel blijft, zodat hij zo lang mogelijk meegaat. Daarom is de ARCTIC MX-4 koelpasta een uitstekende keuze. Met een gewicht van slechts 4 g is dit product de perfecte manier om ervoor te zorgen dat je computer niet oververhit raakt, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over extra gewicht.

Wat deze koelpasta zo speciaal maakt, is hoe gemakkelijk het is om aan te brengen. Met een compacte verpakking die slechts 18 mm hoog is, kun je deze pasta gemakkelijk aanbrengen op je CPU zonder dat je je zorgen hoeft te maken over knoeien of morsen. Bovendien is de pasta ontworpen met een breedte van 82 mm en een lengte van 115 mm, zodat je genoeg hebt om meerdere toepassingen te doen.

Als het gaat om prestaties, is de ARCTIC MX-4 een van de beste koelpasta's op de markt. Het is ontworpen om warmte efficiënt af te voeren, waardoor je CPU op een optimale temperatuur blijft. Bovendien is deze koelpasta niet geleidend, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over kortsluiting of andere problemen.

Een van de belangrijkste voordelen van de ARCTIC MX-4 is dat het een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding heeft. Je krijgt een topkwaliteit koelpasta voor een betaalbare prijs. Het enige nadeel is dat deze pasta niet zo lang meegaat als sommige andere koelpasta's op de markt. Maar als je op zoek bent naar een koelpasta die gemakkelijk aan te brengen is, uitstekende prestaties levert en niet te duur is, dan is de ARCTIC MX-4 zeker het overwegen waard.

Mijn persoonlijke mening is dat de ARCTIC MX-4 een fantastische keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare koelpasta die uitstekende prestaties levert. Het is gemakkelijk aan te brengen en zorgt ervoor dat je CPU op een optimale temperatuur blijft, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over kortsluiting of andere problemen. Het enige nadeel is dat het niet zo lang meegaat als sommige andere koelpasta's op de markt, maar dat is een klein offer voor de uitstekende prestaties die je krijgt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

6 - Vivefly Electronics Cool&Paste 1G zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

6. Vivefly Electronics Cool&Paste 1G zilver

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.6

Vivefly Electronics Cool&Paste 1G zilver is een geweldige koelpasta voor al je elektronische apparaten. Deze pasta heeft een hoge thermische conductiviteit en een lage thermische weerstand, waardoor je apparaten optimaal verkoelen. De pasta is gemaakt van microdeeltjes, waardoor het een betere warmtegeleider is dan metaal. Deze koelpasta is ideaal voor laptops, desktops, harde schijven, netwerkapparatuur, automotorbesturing, USB-sticks, verlichting en krachtige LED-verlichting. De verpakking is 62 mm breed, 11 mm hoog en 112 mm lang. Deze koelpasta is een must-have voor iedereen die op zoek is naar een betere prestatie van hun elektronische apparaten. Probeer het vandaag nog uit en ervaar het verschil!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

7 - Cooler Master IC-Essential E1 thermal grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

7. Cooler Master IC-Essential E1 thermal grijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.6

De IC Essential E1 is een high performance koelpasta welke aan de eisen van de mainstream CPU-koeling voldoet. Met zijn lage thermische weerstand en de juiste viscositeit, zorgt IC Essential E1 voor een zeer efficiënte warmteoverdracht en kan gemakkelijk en gelijkmatig worden gespreid. Het is ook gebundeld met een vet cleaner die u toelaat om gemakkelijk oude koelpasta te verwijderen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8 - Thermal Grizzly Kryonaut 12.5W/m·K 1g

Loading ...
Ga naar laagste prijs

8. Beste Koelpasta voor overklokkers: Thermal Grizzly Kryonaut 12.5W/m·K 1g

Voordelen

 • list plusDe warmtegeleidingscapaciteit van deze koelpasta is 12,5 W/m·K.
 • list plusHet is gemaakt door een bekende fabrikant.
 • list plusHet is niet-geleidend en droogt niet snel uit.

Nadelen Thermal Grizzly Kryonaut 12.5W/m·K 1g

 • list plusHet meegeleverde topje is niet erg praktisch.
 • list plusHet is voor 1x gebruik.
 • list plusEr is weinig inhoud.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.8

Ben je op zoek naar een topkwaliteit koelpasta? Dan is de Thermal Grizzly Kryonaut 12.5W/m·K 1g een uitstekende keuze. Dit product is ontworpen voor de meest veeleisende toepassingen en de hoogste verwachtingen van de overklokgemeenschap. Het biedt uitstekende warmtegeleiding en duurzaamheid op lange termijn. Een groot voordeel ten opzichte van andere koelpasta's is dat het geen elektrische geleidbaarheid heeft, wat het risico op kortsluiting vermindert. Deze pasta is ook toepasbaar met aluminium, maar let op: dit geldt alleen voor Conductonaut!

Wat deze koelpasta echt onderscheidt, is de speciale structuur die het uitdroogproces stopt bij temperaturen tot 80 °C. Dit zorgt voor een opmerkelijke warmteoverdracht en een optimale compoundering van de nano-aluminium- en zinkoxide-delen in het vet. Hierdoor worden oneffenheden van de component en het koellichaam gecompenseerd, wat resulteert in een nog betere warmteoverdracht.

Vanuit mijn perspectief als Cooling paste specialist ben ik zeer tevreden over de Thermal Grizzly Kryonaut 12.5W/m·K 1g. Na het uitvoeren van mijn eigen onderzoek ben ik ervan overtuigd dat dit product de beste keuze is voor degenen die op zoek zijn naar een uitstekende koelpasta. Het is gemakkelijk aan te brengen en biedt uitstekende prestaties, en is dus ideaal voor overklokkers en gamers die op zoek zijn naar extra koeling voor hun systemen. Het enige nadeel is dat dit product iets duurder is dan andere koelpasta's op de markt, maar het is het zeker waard.

Kortom, als je op zoek bent naar een kwalitatief hoogwaardige koelpasta die de prestaties van je computer verbetert, dan is de Thermal Grizzly Kryonaut 12.5W/m·K 1g zeker het overwegen waard. Het biedt uitstekende warmtegeleiding, duurzaamheid op lange termijn en een optimale compoundering van de nano-aluminium- en zinkoxide-delen in het vet. En het beste van alles is dat het geen elektrische geleidbaarheid heeft, wat het risico op kortsluiting vermindert.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

9 - Cooler Master HTK-002 Thermal Grease wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

9. Cooler Master HTK-002 Thermal Grease wit

Voordelen

 • list plusDeze koelpasta heeft een hoge warmtegeleidingscapaciteit, waardoor het precies past bij de meeste CPU's.
 • list plusHet is betaalbaar, waardoor het een goede optie is voor iedereen met een beperkt budget.
 • list plusHet is eenvoudig aan te brengen en het is duurzaam, waardoor het meerdere malen gebruikt kan worden.

Nadelen Cooler Master HTK-002 Thermal Grease wit

 • list plusHet is niet geschikt voor laptops of pc's, waardoor het geen goede optie is voor die toepassingen.
 • list plusDe verpakking is oud en versleten, wat het minder aantrekkelijk maakt voor sommige gebruikers.
 • list plusHet is net niet goed genoeg om aan te raden, waardoor het mogelijk niet de beste optie is voor sommige gebruikers.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.4

Je hebt waarschijnlijk al gehoord van de Cooler Master HTK-002 Thermal Grease Compound, maar wat maakt deze koelpasta zo speciaal? Nou, om te beginnen is deze pasta gevuld met hitte geleidende metaaloxiden die helpen bij het verbeteren van de warmteafvoer tussen de processor en de koeler. Dit zorgt voor een efficiëntere werking van het apparaat. Bovendien is deze pasta bestand tegen temperaturen tot wel 177 graden Celsius, waardoor het een duurzame keuze is voor je computer.

Deze koelpasta is geschikt voor verschillende onderdelen, zoals CPU's, chipsets op moederborden en VGA-kaarten. De thermische geleidbaarheid van 0.8 W/m•K zorgt voor een snelle en effectieve warmteoverdracht. De verpakking heeft een lengte van 166 mm, een hoogte van 22 mm en een breedte van 101 mm. Het materiaal is een gel en het type computerkoeler accessoire is een koelpasta.

Wat deze koelpasta echt onderscheidt van andere producten is de consistentie en het temperatuurbereik. Het blijft consistent bij hoge temperaturen en behoudt zo een positieve heatsink seal. Het grote temperatuurbereik maakt het geschikt voor verschillende toepassingen.

Hoewel dit een geweldige keuze is voor veel gebruikers, kan het aanbrengen van de pasta enigszins lastig zijn. Het is belangrijk om de instructies zorgvuldig te volgen en niet te veel pasta te gebruiken.

Al met al is de Cooler Master HTK-002 Thermal Grease Compound een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een koelpasta die lang meegaat en effectief is. Het heeft een goede thermische geleidbaarheid en kan tegen hoge temperaturen. Zorg ervoor dat je de instructies zorgvuldig volgt voor het beste resultaat!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

10 - Arctic Silver 5 3.5g heat zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

10. Arctic Silver 5 3.5g heat zilver

Voordelen

 • list plusDeze koelpasta heeft een hoge thermische geleidingscapaciteit.
 • list plusEen ander voordeel is dat het een lange levensduur heeft.
 • list plusHet is ook makkelijk te gebruiken.

Nadelen Arctic Silver 5 3.5g heat zilver

 • list plusEen nadeel is dat het een langzame droogtijd heeft.
 • list plusHet is ook kostbaar.
 • list plusHet is ook kwetsbaar voor schade.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
8.3

Heb je een computer of laptop die te warm wordt? Dan is de ARCTIC Arctic Silver 5 koelpasta dé oplossing voor jou! Met een warmtegeleiding van 9W/mK zorgt deze pasta ervoor dat de hitte van je processor snel en efficiënt wordt afgevoerd. Dit betekent dat je computer of laptop langer meegaat en minder snel vastloopt. Bovendien is de kleur van deze pasta zilver, wat het geheel er ook nog eens stijlvol uit laat zien.

Wat deze koelpasta nog beter maakt dan andere soorten is het gewicht van 3,5 g en de verpakking die een breedte heeft van 14 mm, een hoogte van 10 mm en een lengte van 48 mm. Dit maakt het erg gemakkelijk om de pasta aan te brengen, zelfs als je nog nooit eerder koelpasta hebt gebruikt. Ook is het handig om te weten dat deze pasta geschikt is voor alle soorten koelers, dus je hoeft je geen zorgen te maken of het wel bij jouw computer of laptop past.

Een ander voordeel van de ARCTIC Arctic Silver 5 koelpasta is dat het lange tijd meegaat. Je hoeft het niet na een paar maanden alweer te vervangen, wat weer geld bespaart. Wel is het belangrijk om te weten dat je de pasta niet moet gebruiken op aluminium koelers, omdat dit kan leiden tot corrosie.

Al met al is dit dus een uitstekende koelpasta die ervoor zorgt dat jouw computer of laptop optimaal blijft werken. De enige mogelijke drawback is dat het niet geschikt is voor aluminium koelers en dat het wat duurder is dan andere soorten koelpasta. Maar als je op zoek bent naar kwaliteit en betrouwbaarheid, is de ARCTIC Arctic Silver 5 koelpasta absoluut de beste keuze!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van koelpasta. Er zijn immers 98 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!