Wat is de beste case fans van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 26 september, 2023

Het kopen van een goede case fans is een moeilijke opgave. Wat is de beste case fans van 2023? Na het testen van 376 case fans kwam de be quiet! PURE WINGS 2, 120mm Computer behuizing Ventilator 12 cm Zwart als beste getest uit onze case fans-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de case fans, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 case fans-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame case fans-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste case fans

1Score: 9.9
be quiet! PURE WINGS 2, 120mm Computer behuizing Ventilator 12 cm Zwart
Beste Case fans voor stilte
be quiet! PURE WINGS 2, 120mm Computer behuizing Ventilator 12 cm Z...
Be Quiet!
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
COOLER MASTER Cooling FAN 12cm zwart
COOLER MASTER Cooling FAN 12cm zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.9
RGB Fan PC fan zwart | rood | oranje | geel | groen | blauw | paars | wit
RGB Fan PC fan zwart | rood | oranje | geel | groen | blauw | paars...
EarKings
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
Gembird Computer behuizing Ventilator 80x80x25.mm zwart
Gembird Computer behuizing Ventilator 80x80x25.mm zwart
Gembird
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.8
Xilence XPF40.W Computer behuizing Ventilator zwart
Xilence XPF40.W Computer behuizing Ventilator zwart
Xilence
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.8
RGB Fan PC fan Set zwart , rood , oranje , geel , groen , blauw , paars , wit
RGB Fan PC fan Set zwart , rood , oranje , geel , groen , blauw , p...
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.8
COOLER MASTER 202001650-GP 12cm 120x25mm zwart
COOLER MASTER 202001650-GP 12cm 120x25mm zwart
Cooler Master
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.8
be quiet! Pure Wings 2 140mm PWM high-speed Computer behuizing Ventilator
be quiet! Pure Wings 2 140mm PWM high-speed Computer behuizing Vent...
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.8
LogiLink PC case cooler Computer behuizing Ventilator
LogiLink PC case cooler Computer behuizing Ventilator
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.8
be quiet! PURE WINGS 2, zwart
be quiet! PURE WINGS 2, zwart
Be Quiet!
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Case Fans Koopgids

Als je op zoek bent naar de beste manier om je pc koel te houden en de prestaties te verbeteren, dan zijn de beste case fans een must-have. Deze efficiënte ventilatoren zorgen voor een optimale luchtstroom en helpen bij het verlengen van de levensduur van je componenten, waardoor je pc soepel en stil blijft draaien.

Wat is zijn case fans?

Case fans installeer je in computers om de luchtstroom in de behuizing te verbeteren. Dit is belangrijk omdat interne componenten, zoals de CPU, GPU en RAM, warmte genereren tijdens het gebruik, wat mogelijk leidt tot oververhitting en prestatieproblemen als deze warmte niet efficiënt wordt afgevoerd.

Case fans trekkenkoele lucht van buiten de behuizing aan en duwen deze door de behuizing over de interne componentenom de warmte af te voeren

Er zijn verschillende soorten case fans beschikbaar, waaronder luchtgekoelde fans en watergekoelde fans. Daarnaast hebben fans verschillende fysieke eigenschappen, zoals grootte, dikte, aantal bladen en lagers, die de prestaties en het geluidsniveau kunnen beïnvloeden.

Case fans dragen ook bij aan deuitstraling van een pc. Sommige fans hebben ingebouwde RGB-verlichting die te synchroniseren is met andere RGB-componenten om een opvallend verlichtingseffect te creëren.

Kortom, case fans zijn een belangrijk onderdeel van een computerbehuizing en dragen bij aan de prestaties en de uitstraling van een pc.

Aankoopcriteria

Bij het kopen van case fans zijn er verschillende factoren waar je op dient te letten. Hier zijn een paar belangrijke overwegingen:

 • Grootte en compatibiliteit: het is belangrijk om te controleren welke grootte fans in de behuizing passen en compatibel zijn met de behuizing en de interne componenten.
 • Koelprestaties en luchtstroom: de prestaties van fans variëren op basis van factoren zoals grootte, aantal bladen, lagers, en RPM. Het is belangrijk om fans te kiezen die voldoende luchtstroom genereren om de interne componenten koel te houden.
 • Geluidsniveau en akoestische prestaties: het geluidsniveau van fans kan een belangrijke factor zijn, vooral als je een stille pc wilt bouwen. Controleer de decibelwaarde (dB) en lees beoordelingen om te zien hoe stil de fans zijn bij verschillende snelheden.
 • Regeling en compatibiliteit met moederbord: controleer welke soorten fan-regeling beschikbaar zijn en of de fans compatibel zijn met de ventilatorregeling van je moederbord. Sommige fans hebben een 3-pins aansluiting voor de ventilatorregeling, terwijl andere een 4-pins PWM-aansluiting hebben.
 • RGB-verlichting: als je op zoek bent naar fans met RGB-verlichting, controleer dan of ze compatibel zijn met je moederbord of dat ze een eigen controller hebben.
 • Budget: case fans zijn er in verschillende prijsklassen. Het is belangrijk om een budget vast te stellen en fans te kiezen die binnen dat budget passen en waarvan de prijs-kwaliteitverhouding goed is.

Voltage

Case fans worden normaal gesproken gevoed via de 12V DC-voeding van een pc. Dit betekent dat ze werken op een spanning van 12 volt

Echter, sommige high-end ventilatoren bieden de mogelijkheid om de spanning te regelen viaPulse Width Modulation (PWM) of Voltage Regulator Module (VRM).

Met PWM en VRM is het mogelijk om de ventilatorsnelheid te regelen en daarmee het geluidsniveau en de koelprestaties aan te passen. In dat geval werken de fans ook op spanningen die lager zijn dan 12 volt.

Hoeveel stroom verbruikt een case fan?

Het stroomverbruik van case fans varieert op basis van verschillende factoren, zoals de grootte, het type en de RPM van de ventilator. 

Over het algemeen gebruiken case fans niet veel stroom. Het stroomverbruik van case fans wordt uitgedrukt in watt.  Watt is een maat voor vermogen. Vermogen wordt gemeten in watt (W) en staat voor de hoeveelheid energie die per seconde wordt verbruikt.

Doorgaans hebben case fans een stroomverbruik vantussen de 0,6 en 3,6 watt, alhoewel de meeste case fans niet meer gebruiken dan 2,4 watt, wat vergelijkbaar is met een klein led-lampje. Een case fan heeft daarmee weinig invloed op je elektriciteitsrekening.

Hoeveel case fans heb je nodig?

Hoeveel case fans je nodig hebt, hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van je behuizing, de interne componenten en de gewenste koelprestaties. 

Over het algemeen geldt dat meer fans zorgen voor een betere luchtstroom en koelprestaties, maar het is belangrijk om te zorgen dat jeniet te veel fans gebruikt, want dat kan leiden tot lawaai en verminderde prestaties.

In de meeste gevallen is één case fan aan de achterkant van de behuizing voldoende om lucht aan te zuigen en over de interne componenten te blazen. Als je echter een grotere behuizing hebt of zwaar belastecomponenten zoals een krachtige CPU of GPU, dan kan het nodig zijn om extra fans te installeren.

Een goede vuistregel is om eeninlaatventilator aan de voorkant van de behuizing te plaatsen om koele lucht aan te zuigen en eenuitlaatventilator aan de achterkant  van de behuizing om warme lucht af te voeren.

Bij behuizingen met meerdere ventilatorposities kun jeextra ventilatoren toevoegen aan de bovenkant of zijkant van de behuizing om de luchtstroom te verbeteren.

Hoeveel fans je ook kiest, controleren hoe dan ook of de ventilatoren correct zijn geplaatst om te zorgen voor een efficiënte luchtstroom. 

Kan je case fans de hele dag aan laten staan?

Het is veilig om case fans de hele dag aan te laten staan, omdat ze zijn ontworpen om continu te werken en de interne componenten van een pc koel te houden. 

Het is zelfs aanbevolen om de case fans altijd aan te laten staan om een ​​optimale luchtstroom te behouden en de levensduur van de componenten in de pc te verlengen.

Moderne ventilatoren zijn ontworpen met duurzame lagers die eenlange levensduur hebben, waardoor ze langdurig te gebruiken zijn zonder storingen. Sommige high-end ventilatoren hebben zelfs een gespecificeerde levensduur van meer dan 100.000 uur.

Echter, om energie te besparen, is het een goed idee om de snelheid van de ventilatoren te regelen, zodat ze alleen draaien wanneer dat nodig is. 

Moderne moederborden bieden ventilatorregeling via het BIOS of speciale software van de fabrikant, waarmee je de snelheid van de ventilator automatisch aanpast op basis van de systeemtemperatuur.

Kortom, het is veilig om case fans de hele dag aan te laten staan, maar het kan nuttig zijn om de snelheid van de ventilatoren te regelen om energie te besparen wanneer er geen zware belasting is.

hero illustration

Hoe testen we case fans?

Om de beste case fans te ontdekken, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze case fans-test hebben we 376 case fans geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze case fans-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we datapunten vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze case fans-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne case fans-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van de beste case fans in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 376 case fans te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste case fans op een rij

1. Beste Case fans voor stilte: be quiet! PURE WINGS 2, 120mm Computer behuizing Ventilator 12 cm Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen be quiet! PURE WINGS 2, 120mm Computer behuizing Ventilator 12 cm Zwart

 • list plusHet voordeel van deze ventilator is dat hij geruisloos werkt.
 • list plusEen ander voordeel is dat hij een hoge rotatiesnelheid per minuut heeft.
 • list plusDeze ventilator is voordelig in aanschaf.

Nadelen be quiet! PURE WINGS 2, 120mm Computer behuizing Ventilator 12 cm Zwart

 • list plusEr worden geen montage-accessoires meegeleverd.
 • list plusEen ander nadeel is dat er geen doos bijgeleverd wordt.
 • list plusEen laatste nadeel is dat de verzending soms traag is.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.6

De be quiet! PURE WINGS 2, 120mm Computer behuizing Ventilator 12 cm Zwart is een geweldige toevoeging voor elke gaming of multimedia systeem. Deze ventilator heeft negen bladen die zorgen voor een optimale luchtstroming en turbulentie en daarmee ook geruis minimaliseren. Met een levenscyclus van 80.000 uur ben je verzekerd van duurzaamheid. Het geluidsniveau is slechts 19,2dB (A) op topsnelheid, waardoor je pc geruisloos blijft tijdens het gamen.

Wat deze ventilator uniek maakt is de combinatie van betrouwbaarheid, laag geluidsniveau en prijs-kwaliteitsverhouding. Deze ventilator is speciaal aanbevolen voor watergekoelde systemen en CPU-koelsystemen en is ontworpen en gecontroleerd in Duitsland. Met een toerental van 1500 r/min en een maximale luchtstroom van 87 m³/h is deze ventilator de perfecte aanvulling voor je pc.

Een groot voordeel van deze ventilator is de duurzaamheid, waardoor je niet snel een nieuwe hoeft te kopen. Daarnaast is de prijs-kwaliteitsverhouding erg goed, waardoor je voor een goede prijs een geweldige ventilator hebt. Een nadeel kan zijn dat de toerental van 1500 r/min niet de hoogste is, maar voor de meeste gebruikers zal dit geen probleem zijn.

Al met al is de be quiet! PURE WINGS 2, 120mm Computer behuizing Ventilator 12 cm Zwart een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare, geruisloze ventilator met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Met deze ventilator kun je genieten van je games en multimedia systeem zonder dat je last hebt van geluidsoverlast.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. COOLER MASTER Cooling FAN 12cm zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.9

Ben je op zoek naar een betrouwbare, stille en efficiënte case fan? Dan is de COOLER MASTER Cooling FAN 12cm zwart misschien wel de juiste keuze voor jou! Deze fan heeft een diameter van 12 centimeter en biedt een maximale luchtstroom van 38.6 m³/h. Met een minimaal toerental van 500 r/min en een maximaal toerental van 1200 r/min, kun je de snelheid van de fan aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeur en de vereisten van je systeem.

Wat deze case fan echt onderscheidt van andere fans is de dubbele kogellager die zorgt voor een langere levensduur van 70.000 uur en een betere prestatie dan andere bearings. Dit betekent dat je minder vaak je case fan hoeft te vervangen en dat het geluidsniveau laag blijft met slechts 19dBA, wat zorgt voor een stillere en aangenamere gebruikerservaring. Bovendien, met de motherboard 3-pin interface en de 3-pin to Molex, kan deze case fan eenvoudig worden aangesloten op je systeem.

De COOLER MASTER Cooling FAN 12cm zwart kan gebruikt worden in verschillende situaties, zoals bijvoorbeeld bij het bouwen van een nieuwe computer of het upgraden van een bestaand systeem. Het kan ook worden gebruikt om de koeling van je systeem te verbeteren en de prestaties van je hardware te optimaliseren.

Als we kijken naar de voordelen en nadelen, dan heeft deze case fan een uitstekende prestatie, een betrouwbaar en duurzaam ontwerp en een lage geluidsniveau. Het enige nadeel is dat de fan niet beschikt over RGB verlichting, maar dat is natuurlijk geen echte must-have. Al met al, is de COOLER MASTER Cooling FAN 12cm zwart een uitstekende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare, stille en efficiënte case fan.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 6 juni in huis

Bekijk prijs

3. RGB Fan PC fan zwart | rood | oranje | geel | groen | blauw | paars | wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen RGB Fan PC fan zwart | rood | oranje | geel | groen | blauw | paars | wit

 • list plusEr zijn veel verschillende kleuren beschikbaar, waaronder zwart, rood, oranje, geel, groen, blauw, paars en wit.
 • list plusDe fan is geruisloos tijdens het gebruik.
 • list plusDe fan is uitgerust met een 5V RGB connector, waardoor hij compatibel is met veel verschillende moederborden.

Nadelen RGB Fan PC fan zwart | rood | oranje | geel | groen | blauw | paars | wit

 • list plusGebruikers krijgen geen instructies bij de fan.
 • list plusDe schroeven zitten niet stevig genoeg vast.
 • list plusHet 5V RGB connectoren past niet op alle moederborden.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.5

Ben je op zoek naar een manier om je computer een upgrade te geven? Dan is de RGB Fan PC fan zwart | rood | oranje | geel | groen | blauw | paars | wit dé oplossing voor jou! Deze ventilator is niet alleen perfect voor een betere uitstraling van je computer, maar biedt ook uitstekende koeling. Het anti-shock dempersysteem zorgt voor een geruisloze werking, terwijl de premium LED's in maar liefst 12 verschillende kleuren voor een spectaculaire uitstraling zorgen.

Wat deze case fan uniek maakt is de mogelijkheid om de kleuren aan te passen naar jouw wensen. Met de keuze uit 12 verschillende kleuren, kun je de verlichting helemaal afstemmen op jouw persoonlijke voorkeur. De fan is bovendien gemakkelijk aan te sluiten op je moederbord met de 4-pins connector. En met een maximale luchtstroom van 64.5 m³/h, ben je verzekerd van uitstekende koeling.

De RGB Fan PC fan zwart | rood | oranje | geel | groen | blauw | paars | wit is geschikt voor iedereen die zijn computer wil upgraden met een spectaculaire uitstraling en uitstekende koeling. Het anti-shock dempersysteem zorgt voor een geruisloze werking, zodat je ongestoord kunt werken en gamen. De fan is bovendien duurzaam en gaat maar liefst 40.000+ levensuren mee.

Als specialist in Case fans kan ik deze fan van harte aanbevelen. Het is een echte aanwinst voor elke computer en biedt uitstekende prestaties. Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat de fan niet geschikt is voor oudere computers zonder 4-pins connector. Maar als je een moderne computer hebt, dan is dit de perfecte case fan voor jou!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

4. Gembird Computer behuizing Ventilator 80x80x25.mm zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.6

De Gembird Computer behuizing Ventilator 80x80x25.mm zwart is een geweldige keuze voor je computer behuizing. Met een luchtverplaatsing van maximaal 28 CFM en een geluidsproductie van maximaal 25 dB, is deze ventilator perfect voor het koelen van je computer. De ventilator heeft een diameter van 8 cm en een toerental van 2500 r/min. De aansluiting is een 3-pins connector en de ventilator is PWM Controlled. De kleur is zwart en de afmetingen zijn 80x80x25 mm. Deze ventilator is CE gecertificeerd en is een geweldige keuze voor je computer behuizing.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Xilence XPF40.W Computer behuizing Ventilator zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.9

Xilence XPF40.W. Geschikt voor: Computer behuizing, Soort: Ventilator, Ventilator diameter: 4 cm. Kleur van het product: Zwart. Breedte: 40 mm, Diepte: 40 mm, Hoogte: 11 mm. Geluidsniveau: 19 dB

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. RGB Fan PC fan Set zwart , rood , oranje , geel , groen , blauw , paars , wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Ben je een nieuwe computer aan het bouwen of wil je je huidige kast graag een update en wat meer uitstraling geven? Dan zijn onze RGB fans ideaal geschikt voor jou! Dankzij de premium LEDs en de grote selectie kleuren ziet jouw computer behuizing er direct een stuk beter uit. Bovendien is het niet enkel het uiterlijk wat een update krijgt, dankzij de top specificaties en anti-shock dempers koelt de set case fans ook nog eens uitstekend en geruisloos! Voordelen ✅ Set van 3 case fans inclusief controller en afstandsbediening! ✅ Inclusief 8 anti-shock dempers van silicone/rubber ✅ Gaat 40.000+ levensuren mee! ✅ RGB fan met maar liefst 12 verschillende kleuren! ✅ Super stille werking! ✅ Eenvoudig aan te sluiten met 6-pin aansluiting Hoe sluit ik de RGB fan aan? Geschikt 6-pin aansluiting! De RGB fan is eenvoudig aan te sluiten met een 6-pin aansluiting in de bijgeleverde controller. De controller is geschikt om maarliefst 10 case fans aan te sluiten. De lengte van de snoeren zijn 38 centimeter en 65 centimeter. Hierdoor heb je zat speling om de bedraging in jouw computer behuizing netjes af/weg te werken. Elke case fan is met 4 kleine schroefjes vast te zetten in de behuizing van jouw computer. Zodra hij vastgeschroefd is en je de kabel aansluit is hij klaar om te gebruiken! Welke verschillende kleuren heeft de RGB fan? Deze RGB case fans 120mm van Earkings hebben maar liefst 12 verschillende kleuren welke zowel afzonderlijk vast in te stellen zijn (bijvoorbeeld vast de kleur rood) en in te stellen zijn in een overloop van alle twaalf kleuren. De verschillende kleuren zijn: Wit Rood Neon rood Oranje Geel Limegroen/gifgroen Groen Turkoois Licht blauw Blauw Paars Roze De kleuren zijn in te stellen via een programma op je computer of met een afstandsbediening. Deze afstandsbediening wordt standaard meegeleverd bij deze fans. Met de meegeleverde controller en afstandsbediening zijn alle meegeleverde fans mee te besturen. Hoeveel LEDs heeft de case fan? Elke case fan 120mm heeft maar liefst 16 verschillende LEDs waardoor de kleuren goed tot zijn recht komen. Dankzij het grote aantal LEDs is het mogelijk om een mooie overloop van kleuren in te stellen die soepel verloopt van kleur naar kleur. Ook is het mogelijk om alle 16 LEDs tegelijkertijd op dezelfde kleur in te stellen. Super geruisloos dankzij 8 anti-shock dempers/pads Elke RGB case fan bevat 8 anti-shock pads (4 op elke kant, 2 per hoek) waardoor trillingen geminimaliseerd en gedempt worden. Hierdoor zijn de case fans extra geruisloos met slechts 20 dB. De pads zijn gemaakt van silicone rubber. 1200 RPM snelheid en 28 CFM luchtstroom voor super koeling De case fan heeft een snelheid tot 1200 RPM en een luchtstroom to 28 CFM. Hiermee wordt jouw behuizing goed gekoelt zodat je altijd op de top kunt presteren. Zo heb je naast spectaculaire lichteffecten ook nog eens een super performance met de RGB case fan van Earkings. Specificaties 6-pin aansluiting 1200 RPM Vloeistof Dragers 9 waaiers/ventilatoren 12V Afmeting: 12x12x2.5 cm Lengte kabel: 24 centimeter Aantal LEDs: 16 LEDs Geluidsniveau: 20 dB Luchtstroom: 28 CFM / 64.5 m3/h Materiaal: Kunststof Materiaal anti-shock pads: Silicone

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. COOLER MASTER 202001650-GP 12cm 120x25mm zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.3

Ben je op zoek naar een Case fan die stil en krachtig is? Dan is de COOLER MASTER 202001650-GP 12cm 120x25mm zwart een goede keuze! Deze fan heeft een maximale snelheid van 1400 r/min en een minimale snelheid van 500 r/min, wat betekent dat je hem kunt aanpassen aan je behoeften. Met een diameter van 12 cm en een maximale luchtstroom van 38,6 m³/h is deze fan geschikt voor verschillende toepassingen, van gaming-pc's tot servers.

De dubbele kogellagers zorgen voor een lange levensduur van 160.000 uur, wat betekent dat je deze fan jarenlang kunt gebruiken zonder je zorgen te maken over onderhoud. Het 4-pins moederbordinterface zorgt voor een eenvoudige installatie en aanpassing van de snelheid van deze fan.

Wat deze fan echt onderscheidt van andere fans is het geluidsniveau van slechts 19dBA, wat betekent dat je hem bijna niet hoort tijdens gebruik. Dit is geweldig voor mensen die gevoelig zijn voor geluid en op zoek zijn naar een stille oplossing.

Het enige nadeel van deze fan is dat hij niet RGB-verlicht is, als je op zoek bent naar een fan met verlichting. Maar als je op zoek bent naar een stille en krachtige fan die lang meegaat, dan is de COOLER MASTER 202001650-GP 12cm 120x25mm zwart zeker het overwegen waard!

Al met al, deze fan is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een stille en betrouwbare oplossing voor hun pc of server.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

8. be quiet! Pure Wings 2 140mm PWM high-speed Computer behuizing Ventilator

Loading ...
Ga naar laagste prijs

be quiet! Pure Wings 2 140mm PWM high-speed. Geschikt voor: Computer behuizing, Soort: Ventilator, Ventilator diameter: 14 cm. Aantal ventilatoren: 1 ventilator(en), Certificering: CE, TÜV, UL. Fan connector: 4-pin. Netvoeding: 6 W, Voltage: 5 - 12 V, Spanningclassificatie: 12 V. Gewicht: 158 g, Maten ventilator (b x d x h): 140 x 140 x 25 mm, Lengte snoer: 0,46 m

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

10. be quiet! PURE WINGS 2, zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.4

Pure Wings 2 – enorm betrouwbaar en geruisarme koeling De Pure Wings 2.92 mm ventilatoren maken de vermaarde, geruisarme be quiet! koeling net zo geschikt voor uw pc als voor gaming en multimedia-systemen. De belangrijkste eigenschappen zijn: - Negen ventilatorbladen voor een optimale luchtstroming die geruis door turbulentie .- Speciale, extra duurzame lagers zorgen voor een levenscyclus van 80.000 uur. - Zelfs op topsnelheid slechts een geluidsniveau van 18,6dB (A). - Speciaal aanbevolen voor watergekoelde systemen en CPU-koelsystemen. - Productontwikkeling, ontwerp en kwaliteitscontrole in Duitsland. De combinatie van optimale betrouwbaarheid, een uiterst laag geluidsniveau en een grandioze prijs-kwaliteitsverhouding maakt Pure Wings 2.92mm uniek in deze categorie. Ze zijn het sterkste argument om de beroemde, geruisarme van be quiet! in uw pc te integreren!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van case fans. Er zijn namelijk 376 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!